0

Salem's Lot

 
Sista anhalten i vår roadtrip genom rysliga städer med mörka hemligheter. Ett samhälle med ett mystiskt hus på en kulle. Ett hus som sätter ett samhälle i skräck...
 
 
Salem's Lot i Maine. Författaren Ben Mears återvänder hit för att skriva en bok, inspirerad av huset på kullen. Huset har fått en ny ägare, Mr Barlow, som skall öppna en antikaffär tillsammans med sin kollega. Kollegan är en vänlig, äldre herre. Men Mr Barlow har inte anlänt ännu, vilket kollegan säger snart kommer ske. En leverans anländer till huset, i form av en stor trälåda, som sätts inne i källaren. Det är nu konstiga saker händer. Folk försvinner och Ben Mears är övertalad om att det har med huset på kullen att göra och den mystiska Mr Marlow.
 
 
Salem's Lot är en av Stephen Kings bättre böcker. Jävligt bra atmosfär. Som film skulle man kunna kapa en massa saker, såsom ett par som bråkar och en massa onödiga karaktärer. Men inte i denna filmen. Här berättas alla onödiga detaljer som vi kunnat undvika för tempot är fan jävligt segt! Sega filmer är bra ibland, men inte här. 
 
"It's OK, Mark, I'm your friend. *He* commands it!"
 
Bonnie Bedilia (Holly från Die Hard) medverkar som Ben Mears kärleksintresse Susan. Deras relation är inte så övertygande, men det har nog med bokens innehåll att göra. Hon läser Bens gamla bok och han tycker hon är het. Det är så dom träffas. Hennes öde i filmen och boken är rätt intressant däremot. Sen är Tobe Hooper (R.I.P) regissör också. Vilket är perfekt då hans regi passar den ruggiga atmosfären. Och detta är den andra filmen i temat med James Mason, från Murder By Decree där han spelade Watson.
 
Så filmen är seg...men jävligt skrämmande ibland och sista timmen är fan jävligt ruggig. Däremot är filmen 3 timmar....Så den är rätt jävla tråkig att kolla på med andra ord.
 
Svag 2 av 5 guldkameror. Det finns även en uppföljare från 1987, samt en remake från 2004 med Rutger Hauer och Rob Lowe.
 
Med dessa ord så är temat över för denna gången....men kom ihåg....varje samhälle har sin hemlighet!
Filmerna jag har recenserat under detta temat är...
Shadowbuilder 
Murder by Decree
Dead and Buried
Monster Squad
DET (nya och gamla)
Night of the Comet
Och Salem's Lot!
 
Sweet dreams....
 
Robin