FilmFett

2015-09-30
16:54:47

Tomb Raider: The Last Revelation

Lara och hennes mästare klättrar runt i Ankor Wats, när Lara är en liten snorunge. Men efter en onödigt oansvarig jakt där Lara och mästaren springer ikapp varandra, hittar mästaren det han letar efter. Nått går åt pipan och Lara hinner ut innan grottan under Ankor Wats faller ihop. Nu, flera år senare, är Lara redo att återbesöka Ankor Wats och upptäcker att hennes mentor lever...och har joinat the dark side!
Ser ut som att Laras guide ser mig dansa. It's amazing, I know!
Att denna fjärde installation inte räknas till huvudserien är lite konstigt. Visst, det är en av Laras första äventyr och mer av en reboot. Men när Last Revelation nämns så är det ingen som riktigt känner till det. Att Lara skuttar runt i Egyptiska områden bland kvicksand, krokodiler och gigantiska häststatyer som vill döda en, är smått genialiskt.
Fight mot guldtäckt häst? Jupp, det var här jag dog...
Här han man utstuderat varenda bana på ett smart sätt. När du för första gången får se Alaxandria, den förglömda staden, slåss mot skurkar på taket på ett tåg eller springa ikapp din mästare i Ankor Wat, så har du riktigt skoj. Kort sagt, spelet är väldigt blandat i sina utmaningar.
Aldrig gillar shack förrens nu!
Alla pussel som ska lösas är faktiskt roligare än tidigare. Som det gigantiska shack-spelet eller när du slåss mot en stor, arg förhistorisk tjur. Man måste vara snabb, men mest av allt, smart! Att allt börjar i den legendariska staden Ankor Wats är högst intressant. Att senare även besöka ett lekland för turister är minst lika skoj!
 
The Last Revelation bjuder på roliga ögonblick som sätter sig på minnet. 4 av 5 guldkameror.
 
Robin
2015-09-29
01:04:52

FILMFETT LISTAN NR. 1!

1.        Jar Jar Binks

Jag bryr mig inte om vad alla säger! Jar Jar Binks räddade hela serien från att bli en katastrof! Hans komiska timing var som guda sent då resten av filmen endast var en evig lång politisk debatt med lasersvärd, ush vad tråkigt. George Lucas fick så mycket skit för denna karaktär och jag förstår inte varför, Jar Jar har något för alla och är en blivande klassisk figur såsom Shaft eller Godzilla och förhoppningsvis får han en stjärna på Hollywood Walk of fame, det kan inte bli snart nog.

 "Mesa Number one!"

 

 

 

 

HAHAHAHA nej nej jag bara jävlas, nej ush, men seriös,

1.        Dr. Strangelove

  På denna långa listan ges till Dr. Strangelove frå filmen Dr. Strangelove, or how I stopped worrying and love the bomb. När en amerikansk general tappar fattningen och skickar ut plan för att bomba ryssland ställs världens framtid i spel då Ryssland har en domedags maskin som kommer utplåna hela världen och allt liv vid minsta boom, så vad gör man? Slösar tid med en galen ex-nazi vars hand rör sig mer än Steven Segal i någon av hans filmer eller serier tillsammans. Peter Sellers briljerar i rollen som den galna doktorn och 2 andra karaktärer men det finns en anledning att Strangeloves namn är i titeln. Karaktären var inte ens med i original materialet, boken Red Alert men lades in till filmen och det kan vara det smartaste draget Kubrick och någon annan regissör någonsin gjort. Ja Dr. Stranglove kapar plats numero uno på Filmfetts top 100 film karaktärer och jag tror dock inte Robin! håller med då han själv har sagt att denna plats skulle gå till Ben Sanderson från Leaving Las Vegas. Men för mig dominerar Strangelove varje lista, bästa filmkaraktär, bästa film, bästa komedi och sexigaste dialekt i film.

Mein Führer! I can walk!"
 
 

Det var Filmfetts top 100 Lista och tack för du läst, nu rustar hela filmfett upp för Halloween och en tema vecka börjar nu på måndag! Så häng kvar!

 

Markus

2015-09-29
01:00:35

Tomb Raider 3

För många år sedan kolliderade en stor komet i Antarktis. Nu, flera århundraden senare, undersöker ett företag Antarktis och hittar udda mätningar samt en grav. Lara Croft befinner sig i en regnskog i Indien när hon får höra om forskningen och att stället hon är på har en koppling till Antarktis. Mycket väl hittar hon snart en artifakt som verkar ha något med kometen att göra.
Vattenfyllda territorium med pyrajor? Inte undrar på att jag är rädd för djupa sjöar.
Som jag sa tidigare med Tomb Raider 2 så är storyn lika lös som Markus mage efter en chilli-kväll. Men alla banor är oerhört heliga marker att besöka. Att paddla kanot i regnskogar är svårt, men så jävla kul! Det regniga hustaken i London, kompletterade med dess tunnelbane-system och dinosariebebodda öar.
Att ta tunnelbanan i London måste vara oerhört krångligt. Kolla bara på Laras äventyr!
Tomb Raider 3 är inte lika svårt som 2an, men det säger inte mycket. Jag är fortfarande fast i Area 51, med dess säkerhetssystem och svåra maskinvapen monterade på väggar. Kontrollerna är inte så svåra att komma in i och Lara är relativt enkel att styra, men alla fällor är fortfarande en utmaning då de inte passar hennes tempo.
Så många minnen från detta spelet. Trean var en stor del av min tidiga uppväxt då min broder spelade.
The times they are a changing.
Musik och stämning är exotisk och bossfighterna kräver tajming och tänk. Som när man slåss mot en ninjabrud på Londons hustak som använder en trollstav.
En av spelets första bossar måste man slåss mot hela två gånger under samma bana.
Överlag ett väldigt roligt, men utmanande spel. Svårt, men tillräckligt kul.
4 av 5 guldkameror.
 
Robin