FilmFett

2017-10-31
14:16:00

Michael Jacksons Ghosts

Alla barnen i ett grannboskap brukar leka i ett hemskt slott där Michael Jackson bor, något som de vuxna verkligen inte gillar så under ledning av en Roger Dangerfield liknande man vid namn Pat som är borgmästare och som inte kan sluta pilla på sin slips så bildar de en arg folkgrupp som beger sig till slottet för att kräva att Jackson tar sitt pick å pack å sticker. Grejen är det att Michael Jackson bor i världens läskigaste slott fullt av gravstenar. Jackson poppar upp för att möta den sura mobben efter gruppen tagit sig sin egna tid att titta på bygget. Jackson som i filmen kallas Maestro kontrar gruppen med att säga att barnen gillar att bli skrämda vilket slutar med att Jackson skrämmer skiten ur gruppen för att sedan introducera hans medboende...hans familj... sedan gör de vad Jackson gör bäst...ett sång och dans nummer. Under dansnummret förvandlas Jackson till ett CGI skelett och hans familj turas om att försöka skrämma borgmästaren men kommer han lyckas?
 
Det är andra gången jag ser denna, första var för över 1 decennium sedan, jag var hos en god vän till mamma (nu på senare dagar kallar jag han för styvfar) och satt tillsammans med min då goda vän, senare styvsyster och kollade på nån kanal med gamla hits medans hennes pappa pratade om någon kille som hette Michael Jackson å vips var det var startade denna kortfilm ....när Jackson gjorde debut i filmen sa styvfar "Där är han! Michael Jackson" ....vadå tänkte jag...bakom tjejen? Mjo...jag trodde Jackson var en tjej å ännu värre en städerska i filmen...men vad som skedde senare slog till hårt å bad inte om ursäkt. Mellan långa dialoger får vi fenominala dansnummer fullt av Stan Winston (som även står för story och regi) smink och de bästa CGI-effekterna 1996 kunde erbjuda. Det är mycket build up, mycket dialog och borgmästarens kontringar om att Jackson är ett freak och inte får stanna är för att han är konstig....well duh, men de är det enda han har ...och det lär han oss...konstant. Borgmästaren är en överdriven karaktär, nördig röst, buzzkill som en kristen morsa.  Har du sett Moonwalker? Visst var den rätt cool med musiken? Visst den var utdragen och när de väl började med historier med flödande narriativ så var den rätt B men musik nummererna var fan awesome ...inlindat i ett mindre awesome paket av sketcher.... Denna är dock Jacksons mästerverk, perfekt runt Halloween då den är rätt jävla spooky, men har även långa utdragna scener där Jackson och borgmästaren gnäller på varandra. För alla Borgmästarens nackdelar har vi underhållande bakgrundskaraktärer (de står bokstavligen talat bakom borgmästaren hela filmen) som har typ lika mycket karaktär som borgmästaren trots deras minimala repliker såsom mamman som klappar till sin pojk och ständigt säger att han inte ska klappa till sin bror. Överaskande nog så är dansnummrerna denna kortfilms höjdpunkt, bland Jacksons bästa musik videos tillsammans med Bad, Smooth Criminal och Remember the Time. Det var jävligt svårt att skriva denna review utan att skämta om hans pedofilanklagelser för filmen gör det fan inte lätt då de snackar om att han älskar barnen och barnen älskar han medans de vuxna säger att Jackson är knäpp. Michael Jacksons Ghost är en skitnajs kortfilm full av bra smink som t.ex Jacksons förvandlas till en annan karaktär och jag slår vad om att du inte lär märka det ens, daterade effekter å framförallt bra framträdande av bra musik...inte perfekt då det snackas jävligt mycket gojja å ordet freak och weird används rekordmånga gånger men såhär i Halloween tider passar det bättre än någonsin att spana in den, Ghosts får 4/5 Guldkameror.
 
Markus
2017-10-30
18:56:04

Hellboy

Hög tid att ta en tur till 2004 och thriller-äventyret Hellboy. Det är trots allt en action film tillräckligt ryslig för halloween.
 
 
Andra världskriget. Den engelska experten Trevor hjälper de allierade att infiltrare en kult. En nazi sekt som håller på att öppna en demision till helvetet! Ledaren för denna nazi-sekt heter Gregori Rasputin. Portalen öppnas, men de allierade slår till och saker går fel. Något verkar ha flytt ut ur demisionen innan den stängdes. En liten röd...apa? Apan växer upp många år senare i ett mystiskt hemligt kollektiv som är experter på de övernaturliga. Han heter Hellboy, röker, älskar katter, svär och är en skitstövel mot den nya i gänget, den unga John Myers. Men när Gregori återuppväcks med ren ondska så blir det Hellboys kamp att beskydda världen igen!
 
Ron Perlman ÄR Hellboy!
 
Hellboy omges av intressanta karaktärer. Utomjordingen Abe Sapien, som är en fisk-liknande amfobie och lustig individ. Hellboys "gode far" är Trevor, en äldre man spelad av John Hurt. Men fadern som öppnade demisionen är Gregori och Karel Roden är fan obehaglig som denna satanistiska varelse. Hellboy själv börjar undra vem som är hans far och vilket syfte han har, vilket är en intressant, inre kamp. John är en rolig, naiv kille som blir kär i Liz Sherman, en tjej som kan skapa eld. Men Hellboy är också kär i denna "flamma".
 
Det är fan lite creepy, då Gellermo Del Toro gjort filmen. Den är grå, rostig och obehaglig. Läskigast är utan tvekan robot-ninjan Karl Kroenen, som är en nazi-cyborg som ser för jävlig ut utan sin mask. Skrämmer fortfarande mig när man tänker på hur jävlig han är. Sjuk fighter också. Och så har vi en nästintill odödlig "hund från helvetet" som Hellboy tvingas skjuta många gånger under filmens gång.
 
The nightmares...
 
Filmen är skön, har bra action, humor och mörker. Inte perfekt, men sjukt bra. Ångrar att jag sålde den.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
 
2017-10-29
01:00:00

The Red Queen Kills Seven Times

 
The Night Evelyn Came out of the Grave var en bra Giallo debut för regissören Emilio Miraglia, med den lyckades han någelunda värt och såg ut som han visste vad han gjorde. Filmen blev inget mästerverk.....men sen slog han till igen i Giallo Genren med The Red Queen Kills Seven Times.Kitty och Eveline är 2 systrar och när de var små berättade deras farfar historien bakom hans tavla vars motiv har en svart drottning redo att hugga en röd drottning med kniv, den röda drottningen har svart hår precis som Eveline  och den svarta har blont som Kitty och deras historia påminner mycket om de två små flickorna. Historien slutade i att den svarta drottningen högg den röda drottningen 7 gånger till döds men året därpå reste sig Röda Drottningen enligt myter. 14 år senare har både Kitty och Eveline lämnat slottet och endast Franzeska, den 3dje systern har hand om gamla farfar som efter att ha sett den röda drottningen dör i en hjärt attack.

mardrömsmaterial....
 
Endast Kitty och Franziska dyker upp på farfars minnescermoni då ingen vet vart Eveline tagit vägen, endast Kitty vet för det är nämnligen hennes fel att Eveline är borta men inte allt för långt bort då flera år tidigare råkade hon dö under ett bråk med Kitty). Fransizka berätar hur hon och hennes man Herbert sett Röda Drottningen springa iväg och det kusliga är att drottningen har Evelines ansikte. Ingen ärver farfar dock föränn året är slut då ett kuvert ska öppnas i det nya årets början då det är ett av åren Röda Drottningen sägs återvända. Och tro fan det för Kittys chef Hans mördas på öppen prostitueradfylld gata. Sedan får Kitty ett medelande på telefonsvararen från sin hemligt avlidna syster om att hon är nästa person att dödas. Lever Eveline? Är någon annan mördaren? Kittys pojkvän står högst upp på misstänktlistan.
om hon börjar nynna "Roses are red, violets are blue, the iris is a flower wich will be the end of you" går jag fan hem, lägger ner bloggen, de skal ni allt få se
 
KUSLIG! LÄSKIG! lite upphetsande... KREEPY AS FUCK! dessa är alla ord jag skulle beskriva denna film, utan att Halloween temat är slut än skulle jag kunna säga att det blir inte bättre än såhär...stackars morgondagens sista giallo...(detta räknas inte Temaveckan till) då Red Queen är bland de mest......nervos-framkallande italinenska filmer jag sett. Läskig atmosfär läskig uppbyggnad och jättebra användning av slow motion och avslöjandet av att Kitty hade ihjäl sin syster och håller det hemligt leder till många underhållande tvistar och avslöjanden.  Nakna brudar och ett spooky soundtrack och GASP ITALIENSKA BARN MED BRA DUBBNING, vad är det här för bakåtvänt land?? Titeln, "Kills 7 times" är en uppenbar spoiler, ja vi kommer få 7 dödsscener. Tack vare att The Night Evelyn  Rose from the Grave fick regissören Miraglia större budget och det märks då allt blivit bättre, bättre skådisar, bättre manus och jävligt bra dödsscener, seriöst för varje kvart blir denna mer och mer en favorit inom genren då jag snabbt blev indragen och intresserad av mysteriet och är genuint skräckslagen under hela filmen om när röda drottningen sl¨r till igen. Detta var en mycket positiv överaskning och Red Queen Kills Seven Times får 4/5 Guldkameror, ju mindre sagt desto bättre men jag rekomenderar den som attan för en creepy filmkväll.
 
Markus