FilmFett

2018-04-30
07:56:00

The Sword and the Sorcerer

Som nyinvigd Drakar och Demoner spelare vill jag ge mig in i fantasi-landet! Synd bara att jag var tvungen att se Albert Pyuns debutfilm.
 
 
Richard Lynch från Puppet Master spelar den onda Cromwell. Han och hans gäng anländer till ön Tomb Island där dom återupplevar varelsen Xusia som ska hjälpa dom ta över kungadömmet Eh Dan. Xusia hjälper dom, men Cromwell tröttnar på honom och sätter en dolk i Xusias rygg. Sedan tar Cromwell över Eh Dan och dödar kungen och hans familj. Men missar kungens son, Talon. Resten av filmen utspelar sig några år senare då en krigare kommer till Eh Dan, driven av hämnd.
 
 
Albert Pyun. Mästare av mediokra filmer. Han har bevisat att tråkiga filmer är sämst. Och han är härmed bannad från min filmsamling. Captain America från 1990 är hans bästa film...vilket säger en del. 
The Sword and the Sorcerer hänger inte ihop alls. Det är som kortfilmer som klistrats ihop på ett ytterst ytligt sätt. Och kamera-arbetet hjälper inte ett skit då det mestadels förvirrar lika mycket som en vild sexuell dans från Markus.
 
Xusia är rätt cool när han sitter i sitt tron-rum i en scen och finalen har lite charm. Särskilt när Talon rusar runt med sitt tre-bladade svärd som kan skjuta sina knivblad som projektiler. Det är fan jävligt coolt!
 
 
Synd bara att dessa få bra element inte håller ihop alls. För filmen är så jävla jobbigt flummig. Saker händer utan hållbarhet och dom har tryckt in för mycket skit i en och samma film. Den håller som en vattenfylld hink utan botten.
 
1,5 av 5 guldkameror.
 
Robin
2018-04-28
00:15:08

Voices From Beyond

Tarre må vara inaktiv men hans närvaro känns enda hit då det är från början hans kopia som jag nu äger av Lucio Fulcis Voices from Beyond, som jag fick av Tarre i utbyte mot Argentos Tenebre, ett kul byte tyckte vi båda...men vem vann denna tävling bara jag är med å tävlar i?
You suck Tarre!...or do you?

En äldre herre vid namn Giorgio ligger inför döden å kräcks massa blod, vid sin sida har han sin fru å 2 barn. Mannen dör snart och hans sista ord är "why?". Giorgios styvmor, hans fru och har 2 styvbarn nekar att doktorerna en autopsi men Giorgio lever vidare som en röst i sin fru Lucy (Hans andra fru, som råkar vara endast ett par år äldre än hans dotter, Rosie.) huvud där han viskar om att han blivit mördad och inte dog av naturliga orsaker. Giorgios dotter som studerar i USA får veta att hennes far dött och Girogios strokesjuka far får nyheterna av Hilda, Girorgios typ onda styvmor. Rosie anländer till sin destination där hon möter sina styvbröder och ett hus i helvete där alla bråkar om Giorgios arv.Rosie har dock funderingar över hur hennes överkrya pappa plötsligt kan dö av en hastig sjukdom.
Jag tänker helt ärligt bara på gången jag testade Jack in the box hamburgare när jag ser den här bilden....jag försöktevekrligen komma på ett citat eller skämt men vad jag än tänkte  slutade med minnet av Jack in the box hamburgare-matförgiftningen...seriöst, käka aldrig Jack  in the Boxs mat å be å böna att de aldrig kommer till Sverige... men ni gamar vill ha ett skämt, jag vet så umm...lol mun-pms

Roasies enda vän i hemmet är Grigorios änka Lucy då alla andra typ hatar henne då nästan alla de andra ser henne som en rival över aevet. Vi får flashbacks till då Grigorio levde under begravningen om hur han förstört för affärspartners, kapat sin styvmors tillgång till banken och dumpat en älskarinna så Grigorio var en man med många fiender men frågan är vem fan mördade honom? Vart han ens mördad?
A corpse as rotten as the reviews for this film

Lucio Fulci är en sann påse gott och blandat, hans bra filmer är fantastiska å hans dåliga filmer är fan tråkigare än grus, Voices from Beyond....är....trummvirvel tack......i den sämmre högen, den är mer House by the Cemetary (Fulcis sämsta enligt mig) än Zombi (hans bästa enligt dig). Det värsta med Fulcis sämre filmer är att man vet hur mycket bättre Lucios filmer kan vara å det svider då lite när man får sig en nitlott som denna. Jag hade svårt att hänga med alla jävla karaktärer asså, trodde en längre stund attGrigorios styvmor var hans fru å att hans fru var hans dotter å kusinerna hans styvbarn och inte mycket händer, på en halvtimme så anländer Rosie... Pappa begravs å lite juristsnack....precis det man vill se i en skräckfilm. Vad är detta ens`? En Giallo? nae...en skräckis? Nä för lite läskiga moments...thriller?... typ..mest... förvänta dig ingen thriller, förvänta dig Agatha Cristie, något inte jag gjorde då omslaget lovar blod och lik. Det blir lite av en spökhistoria då Grigorio kan kan poppa upp som en illusion inför sin dotter men detta leder inte någonvart förutom att han blir Rosies Yoda under hennes undersökning av vad som hände kvällen pappan dog. Voices from Beyond är inte så illa som jag får den att låta som men Lucio Fulci har gjort bättre och filmens mest grova brott är hur lättförglömlig och förutsägbar den är, inte ens musiken är något att ha, å än en gång, Fulci har talang att peka ut exakt rätt musik till exakt rätt film, även Manhattan Baby som var jävligt medioker har ett jävligt bra soundtrack. Voices from Beyond får 2/5 Guldkameror å ett Grattis Tarre som vann vårat byte.
 
Markus
2018-04-26
16:16:14

Dr. Strange

Filmen börjar med en spooky scary mormon helldream eller nått, bilder på läskiga karaktärer, läskig musik, bilder av satanistiska/övernaturliga ting överallt, sen ger vi oss ut i rymden till en annan dimension där vi möter Morgan LeFay, en undersåte åt Dormammu, eller en dålig kopia, denna varelse har inget namn men påminner om Marvelskurken Dormammu, som för 500 år sen misslyckades med ett uppdrag men får en ny chans att överta jorden men hindrades av Sourcerer Supreem. Sourcerer Supreem han själv är gammal som skogen och det är snart dags att han för facklan vidare. Sourcerer Supreem har en medhjälpare, Wong som är en trogen följare som får order om att hitta en person vid namn Stephen Strangem en doktor med världens porrmustasch som påminner om John Holmes som har en ring Wong kan känna igen honom genom. Stephen Strange är rena rama hallicken som tjejerna älskar och älskar med. Sourcerer Supreem blir nästan  av en tjej under Morgans kontroll och Supreme säger att just denna flicka är viktig för något och är nu inblandad.
 
"I can't bow my head to any man and call him master. I believe in myself. I take responsibility for myself. "
 

Flickan, Som tydligen heter Sarah blir knasig av Morgans inflytande och tas till Doctor Strange sjukhus men hittar inget fel på henne. Sourcerer Supreem söker upp flickan på sjukhuset och disskuterar henne med Strange men hamnar snart hemma hos Supreem som lär honom om hans ring samt hur man bemästrar universums gåtor samt hur i hela friden man besegrar Morgan och genom detta rädda världen. Tyvärr gillar jag 2016s orgin story bättre, en doktor vars händer skadats så han använder magi för att läka sig själv.
"I am several hundred years too old to be alright. "
 

MCUs Dr. Strange var ett anomoli i sig själv, serien är awesome, men filmen var så ...underlig, intressant å smårolig men endå så medioker och undermåttlig sina andra Avengers kollegor men endå...man kan inte sluta se om den.... det är en film som hamnar på 10 top listan utan att jag gillar den typ....men det gör jag...fast inte så mycket...men jag kan inte sluta se den igen...  det är som om man är i mitten av 2 dimensioner, 1 där det är världens bästa film å en annan dimension där den är längst ner i second hand högen på netto typ... Här är dock den allra första filmen om Doktor Konstig  från 1978 och det är en tvfilm...då Robin såklart redan avverkat MCUs Dr. Strange i sin heliga kravall att se hela MCU serien...get on that shit bitch.  Från samma studio som gav oss Spider-man tv serien och den mest lyckade Incredible Hulk serien men denna blev inte mer än ett pilot avsnitt....varför då?  Nja denna är rätt tråkig och seg att börja men! Peter Hooten som spelar Dr. Stephen Strange är med i orginella Inglorius Bastards tillsammans med Bo Svensson och Fred 'the Hammer' Williamsson med mera som tyvärr inte gjort mycket mer spännande efter det...fast han har tydligen en roll i Orca med som Filmfett får lov å göra nångång.. Hooten är fan fantastisk som Stephen Strange han har karisma nog att bära en hel serie och kanske även är steget bättre än Bennedict Cumberbatch men han var roligare och mer utvecklad. Musiken är riktigt 70-tals groove och effekterna halvt psykedeliska precis som i serierna från denna tid. Det är även första gången en Marvelskurk tas ifrån sidorna av en serietidning och hamnar på filmduken då alla tidigare skurkar Marvel hjältar mött var påhittade för filmen och orginella karaktärer. Filmen är rätt simpel att hänga med igenom men första halvan av filmen är rätt så händelselös utan bygger mest upp serien, vi får mngås och lära känna Strange för en serie som aldrig skedde.Rätt jävla synd då när saker väl sparkar igång så är det bra och jag hade gärna sett mer av Peter Hootens Strange Incredible Hulk var aldrig något som föll i min personliga smak men tyvärr verkar detta ha haft potential att bli en värdefull relik från 70-talet istället för en fossil som åldrats rätt dåligt.Den är som bäst när den är som mest psykadelisk vilket det blir rätt mycket av senare i filmen, värd att vänta på för det blir sådär galet som endast en 70-tals film hade kunnat producera. Dr. Strange får 3,5/5 Guldkameror.
 
Markus