Smutstvätt
2016-12-31

Filmfetts sista film i år börjar med en diktläsning och en lektion om poesi av filmens hjälte Charles Serking inför ett kampus eller nått och han lämnar scenen precis då en tjej börjar spela en trubbadur. Charles går runt utan att hitta ut och hittar en 14 årig flicka på rymmen nere i källaren som jag verkligen hoppas spelas av en kortare kvinna för snart pussas dem över löften om att Charles ”Chuck” ska ta med henne till Los Angeles. Sedan klipper vi till då Chuck igger utslagen på golvet med endast en lapp till minne av flickan, vad som hände där emellanåt är upp till var och en. Hon har dock norpat Chucks biljett till Los Angles. Med lite tur och jävla röta så är detta problem inte långvarig utan Chuck ger sig av till Hollywoods värsta gränder för det enda som gäller i livet, den nakna sanningen och en redig sup! Där möter han sin exfru som nu verkar vara hans hyresvärd som är kuksur över att Chuck bara dissat i 6 veckor utan verken sig ord eller pengar till räkning. Senare går han ut och stöter på en het pingla som han senare får pöka då hon gillar att bli våldtagen och dominerad. Men i en udda tvist så ringer kvinnan snuten medans Chuck ligger i badet och anklagar honom för våldtäkt.

”we’ll talk about that later, I think he wants to fuck”

Dagen därpå tar kvinnan dock tillbaka sin anmälan och Chucks resa fortsätter och nu vill han bli redigt full. På en krog möter Chuck Cass en vacker hora, en hora som spättar sin egna kind med ett järn halsband och ser ut som något från Hellraiser och verkar bli kåt av smärta och lovar att om Chuck bjussar på sprit så ska hon sköta sig. De går sedan hem till Chucks hyresvärd då hon bytt lås hos Chucks dörr men Chuck får snart tillbaka den. Men Chuck och Cass börjar dock få någonting ihop, hennes förkärlek till smärta och hans sexdrift för de närmre tillsammans än någon av Cass andra kunder. Kan det bli ett förhållande av detta? Är det kanske romans eller bara bisarrt sex som lockar? Är detta en framtid Markus är villig att sikta in sig på?

Because I want to fuck you. I want to be fucked until I have nothing left for the others. Nothing!”

Vi här på filmfett har ......jag här på filmfett har en udda tradition då vi avslutar filmåret med en film av den italienska filmmakaren Marco Ferreri som Robin inte vill ha något med att göra men jag fucking älskar hans filmer, smutstvätt är mer pervers än mig enligt vissa tjejor, Brakfesten är en av de bästa filmerna någonsin pga hur äcklig den är. Filmens huvudkaraktär Charles Serkling är baserad på en riktig person, poeten Charles Bukowski som oftast går under namnet Henry Chinaski och filmen bygger på riktiga händelser som Serkling beskriver i boken...fast Charles var på äldre dagar knulla han verkligen massvis, framtidsplaner! Detta är en av få filmer av Marco Ferreri filmad på engelska, den är till och med filmad i Los Angeles, majoriteten av hans filmer var antingen på italienska eller franska. Skådespeleriet är faktiskt jävligt najs och Ben Gazzara är jävligt bra som både skådis och berättar röst, hade han inte varit död hade jag gärna anställt han till att berätta om  en vanlig tur till Burger King och man köper i vissa fall att han faktiskt lyckats snacka omkull flera av fruntimmrerna under filmens gång, vissa är lite orealistiska naturligt sätt, men de kanske har gubb fetish? Vem vet. Detta är, likaså Fererris andra filmer VERKLIGEN inte en film för alla men för den som gillar udda filmer, underhållande karaktärer i en rätt.....absurd komedi om sex, galenskaper och även .....sex igen. Filmen har en del roliga stunder men är mest ett drama om ....ja sex, filmen bjussar inte på mer förutom jäkligt bra skrivna karaktärer, bra regissering av Ferreri och ett manus värt sin vikt i filmstripar. Smutstvätt får 4/5 Guldkameror och med det önskar Filmfett ett Gott Nytt Filmår och vi hoppas på mindre dödsfall och fler bra filmer!

 Markus

2016 - Återblick
2016-12-30

Detta året kan dra åt helvete. Terrorattacker och dödsfall till höger och vänster. Nu kollar vi på några av årets få, positiva erfarenheter.
 
Som vanligt överblickar jag FILMFETTS år och inte dom filmer som varit atkuella på bio i år.
 
2016s bästa film: Jungelboken var länge en av mina favoriter, tills jag såg High Rise, som blev en intellektuell erfarenhet.
 
 
Årets sämsta film: Dömt av dess höga budget säger jag Beverly Hills Cop 3. Hawkeye var dock jävligt nära det priset.
 
Bästa drama: Jag har inte recenserat filmen, men den kommer Markus ta senare. Life and Death of Peter Sellers.
 
Bästa skräck: Detta landar på den brutala thrillern I saw the Devil, från korea.
 
Bästa komedi: Three Amigos fick mig att skratta högt. Men Revenge of the Nerds tar nog priset!
 
 
Bästa sci-fi: Detta var vagt, då jag inte sett någon som gav ett superimponerande resultat. Så det blir Mind's Eye. Recensionen kommer nästa år.
 
Bästa skådespel: Detta faller på John Goodmans axlar i rollen som Howard från 10 Cloverfield Lane.
 
2016s mest överskattade: Deadpool. Jävligt mycket snack, men den passade inte mig alls.
 
Bästa metafilm: The Player var en suverän kommentar på Hollywood samtidigt som den VAR en Hollywood film.
 
 
Bästa 80-talare: Ville sätta Revenge of the Nerds, men det blir Pretty in Pink. Den har allt en film från 80-talet behöver.
 
Bästa 90-talare: Rysarkomedin Idle Hands är förbannat rolig och är en utmärkt produkt av sin tid.
 
Hidden Gem: Den gömda pärla jag fortfarande är grymt imponerad över är Wings of Honnemaise (Royal Space Force). Köpte special utgåvan för inte så länge sedan.
 
 
Bästa filmscen: Jag trodde aldrig i mitt liv att jag skulle se en data-animerad gorilla sjunga I want to be like you med Christopher Walkens stämma. En stor bit av himmelkakan från Jungelboken.
 
2016s bittraste nyhet: Allt för många har dött i år....men att se en ung, och lovad talang som Anton Yelchin gå bort är förstörande....
 
 
2016s roligaste nyhet: Blade Runner 2049!
 
2016s event: Jag och Markus och Pappa älskar Film såg den grrrrymma konseren med John Carpenter i Malmö!
 
 
Bästa fotot: Här blir det en delad vinnare. De vackra vyer som fångas i Don't Look Now, tillsammans med den suveräna färgpalett som smetat sig in i giallo-thrillern Blood and Black Lace.
 
Bästa musik: LadyHawke var som film en ganska tråkig rulle. Men musiken var magisk och påminner om ett tv-spel.
 
 
Bästa animerade film: Något mer ledsammare tema än det som presenteras i Grave of the Fireflies får man leta efter. Inget öga tort!
 
2017....bli ett bättre år! Fast å andra sidan tror jag filmåret kommer bli något utanför det vanliga....
 
Gott Nytt År! önskar både Robin och Markus!
 
 
 
Robin
 
 
 
 
 

High Rise
2016-12-28

2016 har krävt mer offer än Sex and the City 2 (farväl Carrie Fisher). Men idag ska jag presentera en liten, positiv nyhet.
 
 
Tom Hiddlestone spelar Dr Robert Laing, nyinflyttad till ett gigantiskt lägenhetskomplex med över 500 våningar, typ. Dom har tillochmed basänger och matvarubutik. Längst ner bor de fattiga och högre upp de rikare. Längst upp bor ägaren Mister Royal (Jeremy Irons) med sin buttre fru och botanisk trädgård. Robert Liang blir lurad på en fest av Royals buttre fru och eftersom hon hatar Liang så tvingas han inse att han inte passar bland den rikare sorten. Trots detta kommer han bra överens med Mister Royal. Liang söker sin tillhörighet i byggnaden, samtidigt som vi får se hur saker spårar ut i High Rise, då rika och fattiga inte kan sammarbeta.
 
 
Designen gör att filmen uppenbarligen utspelar sig under 70-talet och tillsammans med alternativt musikval såsom tre tolkningar av Abba's SOS så är filmen fenomenal. Man bygger upp byggnaden som en vacker framtid, en utopi, och långsamt förvandlas den till en dyster verklighet, en dystopi. Det handlar även om vilda människors avskalade beteende och besatthet av att "vinna" och visa att man har rätt.
 
Hmm....next time I'll wank of in a blanket.
 
Detta är mitt filmval till ÅRETS BÄSTA FILM. Den kom ut 2015...men kom inte ut på bio i storbrittanien förrens 2016. Inte perfekt, men ytterst bra och baserad på en bok.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

2016 but it's the star wars version
2016-12-27

The Bucket List
2016-12-26

Innan 2016 tar slut tänkte jag recensera två filmer. En handlar om viljan att göra sina innersta drömmar. Den andra är årets bästa film. Sedan avslutar jag med en lista på de bästa och sämsta erfarenheterna av det gågna året.
 
Starka skådisar räcker inte för mig.
 
Carter Chambers är en enkel familjefar och mekaniker som får det hemska beskedet en dag på jobbet. Han har cancer. Obotlig sådan. Carter tvingas dela sjukhussal med en oerhört rik, butter miljonär, Edward Cole. Eftersom båda tvingas dela sal med varandra så blir dom tillslut vänner, med cancer som gemensam nämnare. Tillsammans kommer dom på att dom vill inte ligga i en sal innan de dör, utan de ger sig ut på ett äventyr för att göra deras sista drömmar till verkligheter. Allt de behöver är Edwards pengar och ett papper och penna att skriva ner deras drömmar på.
 
 
The Bucket List ligger rätt bra till i de flestas hjärtan. Och visst är budskapet rysligt vackert. Fan, livet är ju till för att levas som man vill leva det. Man måste bara våga ta steget ut i friheten. Med detta sagt så är filmen enformig. Fan, man skulle kunna ha ett fett montage över vad karaktärerna gör hela tiden. Dom åker dit, äter det, gör det, gör det, åker hit, kollar på det, skämtar om det osv. Istället föredrar jag The Secret Life of Walter Mitty (som jag recenserat med bra betyg). The Bucket List har snygga miljöer och ett vackert slut om att livet fortsätter även efter döden.
 
Men den känns för vanilj för min smak, då jag inte kan relatera så mycket till denna filmen, av dess överdrivna händelser. 3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Bon Voyage, 2016 (and Don't Come Back!!)
2016-12-26

Så igår kväll kom nyheten att George Michaels är död vilket gör 2016 ännu mer piss än det redan varit. Våra sympatier till hans närstående.
25 June 1963 – 25 December 2016
 
 
MEN vi ska endå fira av året! och hur gör man då med listan såhär hastigt? jo man gör en bild med de 10 bästa filmerna enligt FILMFETT-Markus så...här är FIlmfett-Markus top 10 bästa filmer under 2016
 
 
Må din jul ha varit fantastisk och hoppas nu att 2017 är schystare än 2016!
 
Markus

Three Caballeros
2016-12-24

Det är fredag den 13nde vilket betyder att det är Kalles födelsedag, och han har fått ett stort paket innehållande massa små paket ifrån sina kompisar i Sydamerika. Paket innehåller en kamera med en videostrip av en liten historia om en pingvin som ogillar kylan och åker mot varmare ställen på ett stort isflak. I nästa sekvens åker vi till Anderna där vi möter många exoktiska fåglar, inklusive Aracuan, filmens mest kända karaktär i Sverige efter Kalle han själv som skuttar ut ur filmen och sjunger sin idag ikoniska sång arapapajija. Flera historier följer såsom en liten Gaucho som berättar om hur han som barn skulle gå ut och jaga kondorer i bergen där han istället hittar en åsna med vingar. Denna åsna tämjer han och ställer upp i hästracing tävlingar.

”well, that’s human nature for you, even if you’re a penguin”

Kalle börjar sedan öppna sina andra paket, inclusive en bok om Brazilien där Jose Carioca från förra filmen finns I och spelar en brasiliansk melodi men hans trevliga samtal med Kalle förstörs snart av Aracuan som snor Joses cigarr. José tar sedan med Kalle till Baia där de sjunger och dansar med lokal befolkningen och ser sig omkring. Efter en lång dans sekvens öppnar Kalle mer presenter och nästa är en resa till Mexico där de träffar Panchito Pistoles, en tuppgök, besatt av dans och skjuta med sina pikadoler. Tillsammans ger de sig ut på ännu en resa för att dansa, sjunga och festa med sydamerikansk lokalbefolkning.

 "What a time two toucans have making love. When they're beak-to-beak, they can't get cheek-to-cheek, because when one toucan turns his head, only one toucan can."

Klart vi ska ha mer propaganda denna jul, vad menar jag? Saludo Amigos och Three Caballeros är just vad det är, ett sätt att knyta banden mellan USA och sydamerika under andra världskriget och de gick så lång att till och med ha världspremiären i Mexico. Det vore inte en Markus review såvida jag inte nämner fåglarna så här kommer det! Detta är Aracuan, eller känd som ”hackspetten på Julafton”s debut innan han var med i kortfilmen som visas under Kalle och hans vänner firar Jul varje ....jul, men Aracuan är en fågel som inte finns på riktigt utan är helt påtänkt för filmens skull, dess namn Aracua är det lokala namnet för chachalacas, ett släkte fåglar inom familjen hockohöns som det finns ca 10 arter av. José Carioca återvänder och tuppgöken Panchito gör även debut i denna film och dessa 3 skulle sedan genom gå fler äventyr i Don Rosas fantastiska serietidningar och är beskrivna som Kalles enda riktiga och trogna vänner. Panchito Pistoles är även Disneys allra första mexikanska karaktär. Även denna är uppbyggd av segment precis som Saludo Amigos men denna har en mer övertäckande historia med att Kalle kollar på film på sin födelsedag för att sedan dras in på massa fester som pågår none-stop. Visst musik och bild är fina men det blir lite segt ju längre och längre filmen håller på utan paus, det är som Nostalgia Critic uttryckte sig perfekt, det är som en fest som bara pågår och tillslut vill man bara gå hem. Men den tidpunkte dröjer dock speciellt om man diggar latinamerikansk musik. Bättre än Saludo Amigos med mer Kalle och välkända karaktärer och utan någon sekvens som är så efterbliven såsom flygplans kortisen från Saludo Amigos samt mycket bättre animation och musik. 3 Caballeros får 3/5 Guldkameror. God Jul på er från oss båda här på Filmfett.

Markus

Princess Mononoke
2016-12-23

Imorgon är det julafton, och trots att min familj inte firar förrens juldagen (mina syskon firar hos respektive varje julafton), så är det lite mysigt med julafton. Detta är inte nån julfilm, men eftersom det är en animerad saga av Studio Gibli så passar den in fint innan tomten kommer.
 
 
Prinsen Ashitaka tvingas slåss mot en djurbest som springer in mot Ashitakas by. Prinsen lyckas mörda skogsmonstret, men varelsen smittar av sig av sin förbannelse till Ashitaka. Hela byn vill inte sätta sig själv i fara då Ashitaka kan bli besatt som djuret var. Så man tvingas säga upp hans medlemskap i byn och dom hoppas Ashitaka kan hitta botemedlet mot sin sjukdom.
 
 
På sin vandring träffar vår hjälte på dom övernaturliga varelser som bor i skogen. Och eftersom detta är en Studio Gibli så får vi ser en del intressanta kreationer. Som i Djungelboken så spelar varje djur roll för Ashitakas resa och gör det hela till en magisk värld, blandat med jätteblodiga scener då Ashitakas förbannelse tar över. Titeln på filmen anspelar på den kvinna som bor bland vargar, Mononoke.
 
 
Att se en aminerad och asiatisk variant av Djungelboken är intressant då filmens visuella stil är magisk som tomtens giant sack of balls.Det finns även tragiska saker, som dom blodsjuka kvinnorna som tvingas göra vapen för en liten stad. Mononoke är en ganska seg film, som upprepar sig i dialog och känns lite för tråkig för mig. Men den har en stor fan-base och jag uppskattar att folk uppskattar Princess Mononoke.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Saludo Amigos
2016-12-23

En hög med Disney animatörer åker till Brasilien, Chile och Argentina där de ska semestra med urbefolkning och lära sig allt de kan om Sydamerika, för att sedan animera ihopp en liten kortfilm om vad de lärt sig. Vi börjar i Chile där vi får se en dokumentär om urbefolkningen som härstammar från Inka folket  Vi får sen se en kortfilm om hur Kalle Anka är på semester i Lake Titicaca där han tillsammans med filmens berättare på en resa som påminner om en gammal Janne Långben film från 50-talet då Långben var mer en vardagsman som hjälpte filmens tittare att agera i då-dagens samhälle än en klumpig jöns.  I denna sekvens lär sig Kalle hur man tämjer en Lama för att sedan ge sig ut på en upptäcksresa runt Anderna. Nästa sekvens så ser vi ett ungt flygplan med ögon och keps, som tagen direkt ur Bilar filmerna och det unga planet heter Pedro och går till och med i skolan för att sedan ge sig ut på en resa över den farliga vägen över bergen mellan Santiago och Mendoza.

”A lama can make you feel really unimportant. “

Den 3dje sekvensen utspelar sig I Argentina och vi får lära oss vad en Gaucho är, det är en Argentiniask Cowboy, en lantis som håller på med boskap och i ett liknande syfte så föser han med sina kor. I en animerad kortfilm möter vi cowboyen Långben som tas till Argentina utav filmens berättare och han ska nu lära sig hur man blir en Gaucho och detta är filmens mest kontroversiella sekvens då den blev klppt i flera nya utgivningar av filmen, inte hela kortfilmen dock men endast en liten sekvens där Långben....RÖKER CIGARETT! Snart lär han väl barnen om våldtäkt också?? Hur som helst hans uppgift som gaucho ska Långben fånga en nadu, en sydamerikansk struts liknande fågel. Och den sista sekvensen är mer en musik video än en historia där animatörerna berättar om sin resa till Brasilien.

 Detta är den första filmen José Carioca var med i, Han och tuppgöken i nästa film måste fan få en ny film tillsammans med Kalle, tänk, en ny animerad film i samma stil som Atlantis eller Tarzan med de 3 där de bemästrar en stor vulkan eller något. get to work Didney.

Klart vi ska ha lite Disney så här i jultider. Saludo Amigos är knappast en motion picture, den är 40 minuter av 3 historia endast connectad av en svag story, Disneyanimatörerna åker till Sydamerika, skissar insperation till kortfilmer och visar vad de sett på resan i animerad form, nästan precis som Benjamin syrsa gör i Kalle och hans vänner firar jul....varför heter det ens så?? Kalle är ju knappast med, han är med i ett segment där han spelar huvudkaraktären, med som en av karaktärerna i husvagnsberättelsen och poppar upp mot slutet i några rutor i Piff och Puffs julberättelse?? Saludo Amigos betyder ”tjena kompisar” och är spanska, ett språk som inte talas i Brasilien dit disney animatörerna åker. Trots att filmen är mest en dokumentär så bjuder den på några klassiska disney skämt framför allt med Kalle och Långben men för övrigt så är denna film kanske ....ja man kan säga att det är inte överasskande att denna film inte är så välkänd bland disney fanatiker Den är fin och så, men den är så daterad med sin dokumentärskänsla och det enda sevärda är animationerna, speciellt den med Kalle och den sista där de blir lite extra kreativa. Musiken är fin, berättaren låter som vilken svensson som helst och sekvensen med flygplanet är helt klart den sämsta i hela filmen men är endå rätt bra animerad så....ja... den är passande om man ska ha en disney dubbel med denna och Three Caballeros såsom jag har denna jul men på 40 minuter så är jag faktiskt överasskad att de har mage att låta denna film kosta lika mycket som Frozen, Wreck-It Ralph eller någon annan nästan 2 timmars lång film med en story och ett fokus Saludo Amigos får 2.5/5 Guldkameror.

Markus

FilmFett Funderar: Blade Runner 2049
2016-12-21

Den nya teasern på Blade Runner 2049 lämnade Robin i en koma. Först var det Phantasm Ravagers återkomst, men nu är det Blade Runner 2049. Och denna filmen kommer garanterat hamna i biografer, vilket Robin är ytterst tacksam över.
 
 
Det lilla vi får se är en blinkande stad med neon-ljus, täckt av mörker och skuggor. Sedan hoppar vi till en sandstorm som tagit över en spökstad. Är detta en dröm? Nej, Ryan Goslin hittar snart Deckard i en övergiven byggnad som kan vara polisstationen från första filmen. Deckard säger några coola lines. Ryan svarar. Sedan ser vi Ryan gå i den mörka staden igen.
 
 
Allt, tillsammans med ett fläskigt foto som saknas i ALLA Marvels filmer. Mycket släta, vackra bilder. Och ljudet? Musiken ekar som en mekanisk melodi av rost och ny teknik. Är det Vangelis som återkommit för musiken? Tyvärr inte. Men den isländske Johann Johannson kan nog göra episka noter, trots allt.
 
Personligen så kan jag inte vänta....jag har stora förhoppningar på att Blade Runner 2049 kommer lyckas, så länge man går rätt väg.
 
Robin

Curse of Chucky
2016-12-21

Nica, en rullstolsburen ung dam som en dag får ett paket med posten innehållande en kuslig Good Guy docka. Paketet som Nica tar emot är till hennes mamma Sarah som lider av depresion och de båda bor i ett isolerat hus i utkanten av staden. Sarah diggar inte dockan och slänger den i soporna men natten därpå hittar Nica henne död i sitt rum. Snart samlas hela släkten, Nicas syster Barb, hennes man Ian, deras dotter Alice med barnflickan Jill och även en präst vid namn Frank.Alice hittar snart Chucky i badrummet och får dockan i present men ingen ifrågasätter hur dockan kom dit? Okay. Medans Chucky nu har en ny vän så kan vi fokusera på familjedrama såsom när Barb vill få för sig att säja sin systers hus för att deras egna budget är för knapert. Ingen verkar känna igen Good Guy Skandalen som var större än Jesus på 80 och 90-talet. Sen är det dags för middag, spaghetti och sånt men maten smakar python och dockan har lämnats ensam i köket ett fåtal gånger.Prästen Frank får ont i magen av maten (inte undra den innehåller råttgift)  och åker hem, men på vägen krashar han sin bil. Med både familjedrama och en mördande docka lös i huset så börjar saker och ting hetta till när fler och fler personer blir antingen osams eller mördade. Kommer Nica klara sig? Lever Chucky än en gång? Kan denna tråkfest räddas?

 "You know, you remind me a lot of Andy Barclay. He was a whiney little bitch just like you."

Den avslutande delen i serien är kanske inte bara den mest udda, utan även den tråkigaste, de spelar det där kortet ÖH! LEVER DOCKAN ELLER? –kortet vilket, vi ALLA vet vid det här lagret att ja det gör han och han ser så jävla konstig ut i denna filmen! Alla dessa klagomål jag har med filmen....förklaras i slutet av filmens sista akt som är inte bara filmen i sigs höjdpunkt utan även en av de bästa stunderna i hela serien. Här får vi veta allt, hur Charles Lee Ray hamnade på gatorna i första filmen, vad som hände med Jennifer Tilly i förra filmen, vart Andy har varit, ja hela säcken knyts ihop och bevisar bara ännu en sak, Child’s Play och Leprechaun serien är syskon serier. En underhållande första film, en sisådär uppföljare, 3an är knappast värd att spendera tid på men har sina stunder, 4an tar en helt annan riktning och 5an kan vara den värsta i båda serierna beroende på hur man ser det med en dålig 6a som räddas av ett välskrivet tal där skurkens motivation/backstory berättas på ett bra sätt. Tyvärr är det bara så att filmens räddning är efter majoriteten av filmen redan gått (det är seriens längsta film och det märks) och ja den är rätt trög, trögare än krögarpytt. I En scen försöker de till och med göra spaghetti läskigt, seriöst det är kuslig musik som spelas när de äter spaghetti för att visa att något inte står rätt till med maten. Filmens kanske bästa fakta är att filmens hjältinna spelas av Chuckys röstskådespelare Brad Dourifs riktiga dotter Fiona, mind bending isnt it? Musiken är rätt bra men bild är sisådär, det är nästan jämt mörk och när det är dag har den en sån där tråkig ton på sig som är populär i skräckisar för att göra allt mer grå och tråkigt. Curse of Chucky är för lång och tråkig fram tills slutet då saker bärjar bli intressanta, och en post credit scen som fans av serien väntat på sesan Childs Play 2 att få se men som sagt, resan dit är nästan inte värt destinationen. Curse of Chucky får svag 2/5 Guldkameror.

Markus

Tombstone
2016-12-20

Kurt Russell i fet mustasch, Val Kilmer i liten mustasch och Sam Elliot i fet mustasch. Alla medverkar i filmen Tombstone.
 
 
 
Wyatt Earp och hans bröder Virgil och Morgan bosätter sig i samhället Tombstone i vilda västerns USA. Dessa legendariska revolvermänn har levt genom mycket strider och vill nu slå sig till ro. Men de onda gänget "The Cowboys" står som ett hot över staden och Wyatt och hans bröder tvingas ta en strid för det lilla samhället.
 
 
 
Jag kan jävligt lite om vilda western, men antagligen är detta baserat på ett riktigt slag i staden Tombstone. Att man fångat detta på film är inte helt oförståerligt, men trots detta saknas det något. Wyatt har en fru och en romans vid sidan av med en annan kvinna. Fast detta leder till lika lite som att vattna ett hav. Doc Halloway är en skitigare karaktär och att se Kilmer spela en sluskig herre är ganska intressant. Michael Beihn som cowboy-herren Ringo är också kul att se, då han är en intressant rival till Doc Halloway.
 
 
 
Trots coola shootouts, så känns filmen för moraliserad. Jag vet inte hur Wyatt Earp var, men jag kan inte tänka mig honom som en felfri typ. Kurt gör ett bra jobb, särskilt då han vrålar ut "NO!" i slow-motion, men filmen faller inte för mig. Som jag sa i en tidigare recension så är det som en smutsig spegel med en jävligt fin ram. Dåligt innehåll, men kul med a-list-actors som fyller tomheten.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Seed of Chucky
2016-12-20

Efter den shockerande tvisten I slutet av Bride of Chucky så får vi reda på vad som faktiskt kom ut ur Tiffanys gummivagina….en bebis, en bebis som nu är upvuxen å jobbar på en karival för sjuka personer och hans ägare har döpt honom till Shitface. Shitface är inte nöjd med sitt liv utan drömmer om att få veta sin härkomst och får turen nog att se Chucky och Tiffany på tv där de gör reklam för sin nya film, baserat på dockornas massakrer. Shitface dumpar sin karnival ägare och åker raka vägen till Hollywood där han hittar sina föräldrar....som bara är 2 billiga rekvisitor av de äkta varorna men som av ren slump återulliva dem med hjälp av en medaljong han haft sedan födseln som visar sig vara medaljongen Chucky hade på sig när han dog. Chucky filmens stjärna, Jennifer Tillyhar problem med kändisliv och diet men har turen då hiphoparen Redman letar efter en skådespelerska till hans bibel film. Chucky och Tiffany möter sitt barn å blir förvirrade över hans kön så de bråkar om vad han ska bli, Chucky vill ha en son å Tiffany vill ha en dotter. Dockorna tar snåskjus av Tilly som är påväg hem och Tiffany får för sig att hon vill ha sin själ i Jennifer Tillys kropp medans Chucky ska överföra sin in i Redman och sedan ska de hitta en kropp till Glen/Glenda så de måste få Chuckys babymakar kräm in i Tillys äggstockar. Medans handlingen utspelar sig så lovar Tiffany att sluta döda folk för Glen/Glendas skull medans Chucky tar med sig sin son för att få tillbaka några sexuella bilder på han. Kommer Tilly förvandlas till en seriemördare? Kommer Glen/Glenda hitta sitt rätta kön?

 
JOHN WATERS ÄR MED! Stilpoäng till filmen!

Seed of Chucky....är inte lika bra som Bride of Chucky men är endå bättre än Childs Play 3. Filmens alla cameos såsom brittney spears lookaliken och Redman gör filmen till en tidig 2000-nostalgi fest, fast scenen med Brittney Spears är fan jävligt rolig. Filmens höjdpunkt är helt klart att se John Waters som en mysko paparazzi som får en grotesk död och filmens lägsta punkt går till Redman som bara är där.... Billy Boyd känd som Pippin från sagan om ringen ger rösten till Chucky och Tiffanys avkomma Glen/Glenda som är en homage till den klassiska kultfilmen Glen Or Glenda om en transa (hade jag vart PK hade Filmfett vart tråkig så eat a dick). Det finns roliga stunder som då Chucky drar en handtralla, men det finns kanske mer stunder som försöker vara roliga som inte funkar som Redmans försök till humor. Dockspelet är bra, men lipsyncen är lite sketen. Ja filmen är jäkligt medioer och som skräckfilm är den sämst, som komedi är det en underhållande stund om färäldraskapet och svårigheter i Hollywood familjeliv. Seed of Chucky är den sista i komedi genren då uppföljaren är en ”skräckfilm” rent av, den tar vi någon annan gång, men för de som inte kan vänta, skitfilm men slutet gör det jävligt värt att lida igenom de första 80 minuterna, men för Seed of Chucky är värt din tid i en sittning ialla fall då det är upp till var å en om humorn är upp i ens bakgata å för mig finns det några hits, mest de med John Waters scener annars är det oftast misses. Seed of Chucky får 2/5 Guldkameror.

Markus

Bride of Chucky
2016-12-19

Chucky är död och hans kropp ligger I ett lager tillsammans med Leatherfaces motorsåg, Myers mask å Freddys handske men en snut hämtar ett hemligt paket. Snuten kör sedan till ett lager men nyfikenheten får det bästa av han då han tittar i påsen men dras tillbaka av en mystisk person som visar sig vara en het kvinna vid namn Tiffany som mutat snuten att hämta vad som återstår av chuckys kropp efter den blev sönderstrimlad i slutet av Childs Play 3. Ett montage med en ritual, en ohelig ramsa och ett offerlamm senare lever Chucky och det är back to buissness. Vi får även möta filmens hjältar i form av Jade och Jesse, ett par som är rena rama Romeo och Julia då Xs pappa inte tillåter att de träffas så de får använda sin homosexuella kompis som sköld.  Kul fotnot som vi sätter här...handligen utspelar sig n månad efter Childs Play 3.... continiutuen är jävligt bra.... jag är shockad..

Jade, when you're 18 you can go to hell for all I care. But until then, I'm stuck with you, and I'll be damned if I'm gonna let you embarass me by winding up on Jerry Springer with some trailer trash low-life.”

Då Jades pappa är snut finns det ingenstans Jade å Jesse kan gulligulla så de bestämmer sig för att rymma med varandra. Chucky är dock sur på Tiffany efter de bråkat så han mördar henne och gör en docka av henne. Tiffany blir inte glad men gör en makeover och lurar Jesse som de bor grannar med att leverera dockorna till staden där Chuckys mänskliga kropp ligger begravd för de behöver medaljongen som finns runt hans hals,  för en god slant men Chucky och Tiff får en bra idé, de ska ta över parets kroppar.  Det blir en roadtrip fullt av döda kroppar, romantik, sex, dockor och en ilsken polis till pappa i bagageluckan. Kommer våra turturduvor få sina själar tagna? Kommer Chucky å hans nya sidekick få se en annan film? Kommer Ritter kunna bli mer awesome?

”What would Martha Stewart say??” ”FUCK MARTHA STEWART!!!”

Så Efter Childs Play 3 bytte serien totalt riktning och blev en självigenkännande komedi med refferenser till Martha Stewart, Hellraiser och Ritters rolli 3s Company. Chucky får en uppdatering, nu med stora ärr och det är denna look flest personer känner till idag. Hur är filmen? Underhållande, den är rätt go faktiskt, skämten funkar, Chucky och hans flickvän är en bra blandning och de ger oss precis vad vi vill ha, mer chucky medans de inte tar bort någonting, de bara lägger till utan att det blir för mycket. Är filmen ett modernt mästerverk? Noooo men det är en av de bättre senare installationerna efter Scream gjorde skräckfilmer till en uttjatad kliché, vad hade vi efter det? halloween Ressurection?...Jason X? Hellraiser: Hellworld??!, Tandlä......nej fan jag gillade tandläkaren 2... Bride of Chucky gör lite vad Scream gjorde men gör det bättre. John Ritter är fanatisk i sin roll som överbeskyddande pappa medans resten av karaktärerna är helt okay, vi har bögen som är överfeminin men han får en cool dödsscen, vi har romeo och julia paret som man faktiskt bryr sig om....har jag gått å blivit blödig på äldre dagar?? Bride of Chucky tog Chucky in i milleniumet, något många skräckikoner inte lyckades överleva, med millenium skiftet försvann många skräckkaraktärer såsom Cancyman, Tall Man (som ÄNTLIGEN gör comeback i den framtida Phantasm Ravenger) och mindre b-karaktärer men Chucky serien levde vidare. Är filmen läskig? Nej, den har dock några jävligt bra dödsscener, intressant premis och ett par bra skämt + Jennifer Tillys urringing och är ett steg i rätt riktning ifrån Childs Play 3 men denna riktning ledde inte precis rätt..... men det tar vi nästa gång! Fram tills dess får Bride of Chucky 3/5 Guldkameror. John Ritter är fan filmens bästa karaktär.

Markus

Rare Export: A Christmas Tale
2016-12-18

Julfilmer har oftast inte varit min grej, då dom känns för "maffiga" och "mättande" med sin julmat, julstökeri och klappar upp i halsen. Men när min amerikanska vän, Brad, gav både mig och Markus tipset att se Rare Export så blev jag måttligt intresserad.
 
 
Finland. En grävning uppe på toppen av ett stort berg får konstiga resultat i form av...sågdam? Den typen som man brukar ha för att behålla värmen runt ett paket. Och ledaren för grävningen vill fortsätta gräva. Men han ger uppmaningar om att man inte skall svära, röka och vara allmänt elak. Pojken Pietari bor ensam med sin far nära berget och tillsammans med hans olydiga kompis så undrar han vad dom sysslar med i grävningen. Pietaris pappa bryr sig inte så mycket, förrens en massa renar hittas döda utanför berget, och dom undersöker nämre. Grävningen har lämnat ett gigantiskt hål i berget. Men vad har man grävt upp?
 
 
Samtidigt har en massa barn försvunnit (vilket vi aldrig får se, tyvärr) och Pietari tror tomten har gjort det. Enligt finlands mytologi så är tomten inte så vänlig. Han kan vara riktigt obehaglig, typ som Krampus. Pojken tror att grävningen har hittat tomten och är rädd för konsekvenser. Värre blir det när Pietaris pappa hittar en nerknockad man i deras "rävfälla" som han grävt upp. Mannen har skägg, är smal och säger inte ett ord...
 
Rare Exports gjordes av skaparen bakom Big Game, och det märks då filmen är fenomenalt välgjord med kamerateknik och episka effekter. Markus älskade Big Game, men jag tyckte den kunde innehålla en bättre final. Detta lider inte Rare Export av, då hela sista akten är det bästa. Annars är filmen en slow burner, men en fenomenal sådan. Lägg till att den sista minuten är äkta julkänsla.
 
 
Jag såg filmen utan text och finska är ett språk som ingen vettig människa kan....förutom finnarna. Men jag fattade det mesta tack vare bra skådespel.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Child's Play 3
2016-12-18

8 år efter händelserna I Childs Play 2 öppnar Good Guy fabriken igen, och medans städningen av den övergivna fabriken pågår så hålls ett möte om varför det är en så dålig ide att återöppna den, men Good Guy fabrikens ägare säger föck it och ignorerar detta och fabriken öppnar. Han får med sig en good guy hem men WOOPS det är Chucky som under rensingen av fabriken återupplivades med hjälp av sitt blod och ......skin färg? Med Good Guy chefen död börjar Chucky googla vart Andy Barkley finns. Och Andy finns på ett militärskolan där han muckar! Han blir mobbad av en översittare som missbrukar sin makt, får en nördig rumskamrat och faller pladask för skolans enda tjej, en brud i lyxförpackining. Medans Andy har det tufft skickas ett paket, skolans yngste deltagare, Tyler. får i uppgift att leverera paketet men råkar öppna det å se att paketet innehåller en Good Guy docka. Pojken öppnar paketet och attackeras av Chucky som nu kommer på att han är i en ny kropp och kan avslöja vem han är för Tyler och ta över hans kropp i stället. Han avslöjar sin plan för Andy och han måste nu kämpa mot sin gamla fiende under ett militärspel och det är nu ännu farligare än någonsin då klimaxet sker i ett lekkrig med dödliga konsekvenser.

 "Don't fuck with the Chuck."

Denna film är inte bara min minst omtyckta i hela serien, det är även Mancinis, Dourifs och fans genuella hatobjekt inom serien, å ja filmen är helt slut på idéer vilket beror på att Mancini fick sådan press på sig så att filmen skulle vara klar 9 månader efter andra filmen kom ut, men varför suger den? Som sagt, sättet Chucky får liv igen är typ sämst och den första dödsscenen är överdrivet utdragen för lite pay of, med en scen som detta förväntar man sig en brutal död, vad får vi? En skräckfilmsstrypning....det lamaste av alla sätt att dö på i en skräckfilm...really? Och Andy ser fan inte ut som att vara 16 i denna jävla filmen, han ser fan ut som att spelas av en 25 åring och Justin Whalin som spelar Andy denna gång är nästan sämre än Andy i första filmen.... och han är mest känd för att spela Jimmy Olsén i Lois and Clark serien ....ännu ett piss projekt. Vad finns det för kul trivia bakom filmen? Peter Jackson skulle först regissera den, den fick lite kontroversiell upplysning då den först troddes vara bakgrunden till ett mord där 2 10 åringar mördade en 2 åring men det visade sig att ingen av pojkarna sett filmen. Kyle, Andys syster från andra filmen är lika spårlöst borta men filmen har en överdrivet entutiastisk frisör som nästan går igång på att raka av pojkar allt hår. Filmen hade kunnat haft ett coolt avslut men då handlingen förflyttas från militärskolan till en karnival så blir det inte så mycket förutom en jaktscen i spökhuset där Chucky bokstavligt talat förlorar ansiktet. + alla jävla klicéer för militärfilm är ki där, nörden, översittaren som mobbar den nya snubben, ett jävla barn med ett hjärta av guld, och en romans involverande den enda tjejen i hela filmen. Childs Play 3 skulle sedan ta en kort paus och övergå från b-skräckis till rena rama komedin men tills det får Childs Play 3 1.5/5 Guldkameror

Markus

Child's Play 2
2016-12-17

Smartskaften på Good Guy dols Inc eller vad stället heter har fått tag i vad som återstår av den hemsökta Chucky dockan och bygger om honom igen (SMART!) för att aktieägarna inte ska börja flippa. VDns högra hand sammanfattar händelserna mellan filmerna rätt snabbt, Andy är på barnhem fär mamma Karen har hamnat på psykiskt institut då alla tror hennes Chucky historier är rappakajja. Under återbygget så börjar en maskin slå blixtrar vilket tar död på en arbetare. VDns högra hand tar med sig Chucky på en biltur men det blir mannens sista resa då Chucky lever! Samtidigt hamnar Andy hos en fosterfamilj och får en ny syster i tonåren men fosterfamiljen har en Good Guy docka vid namn Tommy vilket gör Andy väldigt misstänksam. Andy får order om att inte röra några statyetter som familjen är väldigt ömtåliga om. Barnhemmet som Andy bodde på får ett samtal från en viss farbror Charles som vill veta vart Andy bor. Dagen därpå börjar saker gå fel, Andy får skulden över att någon pajjat en av statyetterna, dockan Tommy uttalar sig inte som han ska utan verkar lite udda och det visar sig att Chucky tagit Tommys plats och försöker än en gång ta över Andys själ. Snart börjar dock människor dö och Andy måste, med sin nya syster blir det en lång jakt på Good Guy toys fabriken.

Så Childs Play 2 är verken bättre eller sämre än första Childs Play, den är lite ljusare, den förra filmen var mörk och utspelade sig mest på natten. Slutet är nog filmens bästa, likaså första filmen så är chucky mer seg död än ett dåligt Robin skämt. Brad Dourifs röst är jävligt bra och passande til lChucky, och han briljerar även i denna film. Andy spelas av en rätt okay barnskådis, han är bra på att spela oskyldig men som skådis är han rätt ....ny... Childs Play 2 har jäkligt bra stunder, några sega stunder samt likaså den förra filmen, bra dock effekter. Ag diggar bandet mellan Andy och hans nya syster, det är små fina stunder som ger filmen lite djup. Lite trivia är att tillsammans med Clive Barker, författaren och regissören till Hellraiser, Rawhide Rex och såklart Candyman är filmens regissör och Chuckys skapare, Don Mancini en av jäkligt få homosexuella inom skräck scenen så ....då vet ni det LGBTQ läsare..  Mancini har även regisserat den förjävliga filmen Langoleers baserat på Stephen Kings novell som har kanske filmhistoriens värsta specialeffekter och monster design. Childs Play 2 får 2.5/5 Guldkameror. Underhållande men inte så värst läskig, ett bra klimax men bra skådisar håller intresset uppe för ett rätt mediokert manus.

Markus

Eternal
2016-12-16

 
Detektiven Ray är en grymt sleazy snubbe. Han ligger med en massa brudar, men undviker att ligga med sin barnvakt, då hon ska vara 17...fast ser ut som 30, och är jävligt söt! Men Ray har sin gräns, och trots hans stela relation med sin fru Jessica så är han en bra far. Men Jessica har försvunnit till något europeiskt land och inte lämnat något medelande. Ray upptäcker att hon har varit med den lesbiska och extremt rika Elisabeth. Ray tror Elizabeth vet var Jessica är...för hon säger det rakt ut, men vägrar nämna något mer. Samtidigt vet vi i publiken om att Elizabeth är en vampyr...och hon gör blodiga massakers med sina ligg. Har Elisabeth mördat Jessica? Ray gör allt för att veta sanningen!
 
 
Eternal är en uppföljare på legenden om Baronessan Bathory, som drack blodet av jungfruar för att bli odödlig. Denna berättelsen är jävligt intressant och jag gillar idén att utföra fler filmer om denna blodiga sagan, som antagligen ska vara sann. Så filmen bjuder på gothiska miljöer och en bra grund till en bra film. Synd bara att den är kvalitets-mässigt väldigt låg i kamerateknik. Allt ser sjukt suddigt ut och ljussättningen är som på en sjaskig bar.
 
 
När Ray äntligen anländer till Venedig i filmens sista akt så blir det dock väldigt intressant med blodsritualer och en maskeradfest.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Childs Play
2016-12-15

Charles Lee Ray är en amerikas mest jagade män, han har många mord på sitt samvete men den tuffa snuten Mike är han äntligen på spåren och I en shootout såras Ray dödligt och med sina krafter springer han in i en leksaksaffär. Just när Mike ska avsluta jobbet slår en blixt ner i leksaksaffären och Rays röst kan höras högt. Leksakaffären brinner ner och Ray hittas död. På andra sidan stan är det en ung pojke vid namn Alex födelsedag och allt han önskar sig är en av de mycket populära Good Guy dockorna som nu tar landet med storm. Mamma Karen får råd av sin bästis Maggie att en luffare säljer en av de sista dockorna man kan få tag i så de beger sig dit å köper den. Denna födelsedag blir Andys bästa och dockan han fått heter Chucky och de 2 blir genast vänner för livet. Men snart sker det mystiska saker, Andy säger att Chucky svär och tv apparater som sätts på lite här och var men en kväll när Karen jobbar så sitter Maggie barnvakt vilket slutar med att hon slängs ut ur fönstret.

”Hi Im chucky wanna play?”

Andy hamnar hos polisen och säger att Chucky gjorde det men ingen lyssnar. Maggies död räknas som en olycka men Andy hålls det ett öga på. Snart får Andy för sig att åka tåget mellan 2 destinationer, hem och till ett hus ute i förorten, men medans Andy pinkar så sprängs huset. Socialen får nog och tar Andy till ett mentalsjukhus och mamma Karen börjar inspektera Chucky dockan och får sig en livs chock, dockan lever och han är ful i käften. Utav en ren slump möter hon Mike och tillsammans räknar de ut att det är Mikes gammla nemisis som hemsöker dockan med sin själ via voodoo som han lärt sig av en voodoo präst i staden. Kan Mike och Karen ha ihjäl Chucky? Kommer Andy få elchocker? Kommer chucky återvända i ett flertal filmer till?

”I gotta go, I have a date with a 6-year old boy...”

Childs Play blev en enorm kultklassiker och Chucky anses oftast vara en av de största skräckikoner någonsin. Filmen är en mixad påse, vissa dödsscener är bra, vissa är lite illa, såsom huset som sprängs vid minsta lilla gasläcka, och ja det är rätt uppenbart genom första halvan att Chucky lever, man bara väntar på att det ska hända. Det är inte välgjort på det viset,  hade man kanske sparat öppningsscenen till en flashback hade det nog funkat lite bättre! Chucky spelas av Ed Gale, samma snubbe som spenderade majoriteten utav Howard the Duck i ankkostymen  och enligt han själv får han mer fan mail om Howard är Chucky. Filmen är lite satir över den stora manin över dockor och tv serier som var populärt på 80 talet såsom my pet monster å allt möjligt. Jämnfört mot andra skräck ikoner såsom hellraiser, texas chainsaw massacre, Nightmare on elm street, halloween är denna rätt åintressant, det blir bättre mot slutet men inga stora ”scares” utan är mer ett mysterium om Chucky lever eller inte. Skådisarna är bra, dock effekterna är jäkligt bra speciellt dockmakanismen. Krita där krita hör hemma, scenen då Chucky kommer till liv är nog filmens bästa och minnesvärda scen. Trots filmens många brister är filmen jävligt underhållande. Childs Play serien blev en stor mixad påse med en rätt bra start, lite barnvänligare än de tidignämnda rullarna, när jag var i USA brukade mamman i familjen jag bodde hos brukade skrämma minsta dottern med att Chucky finns om hon inte uppförde sig. Childs Play får 3/5 guldkameror.

 Markus

Mega Man (fan film)
2016-12-14

För typ ett halvår sedan scrollade jag genom youtube och ramlade över en fan-made film av Mega Man. Eftersom jag gillar tv-spel, retro saker och billiga filmer så gav jag denna filmen ett försök.
 
Dr. Cumface
 
Året är 20XX. Fujiwara City. Dr Light och hans kollega Dr Wally vill skapa robotar för att göra världen bättre. Deras första skapelse var nästan perfekt....FÖR perfekt, då han stack av nån anledning. Nu har dom gjort sin TREDJE robot, då deras andra robot blev en tös, Roll. Den nya killen blir Rock! (Rock and Roll....we get it) Men Dr Wally är trött på att vara Dr Lights sidekick och vill hämnas...genom att ta över deras prototyp-robotar och staden! Dr. Light ger Rock chansen att bli en hjälte, med en uppgradering. Nu blir han....MEGA MAN!
 
 
Skaparna bakom filmen har lekt väldigt mycket med så lite som möjligt. Utdragen dialog, monolog och lite tråkiga scener. Blandat med nörderi såsom att man spelar tv-spelet Contra och slänger in olika fiender, såsom Cut Man. Dr Wally har en jävla massa fillers, som drar ut på tiden. Men han är lustig att se på med sitt överspelande, sin onda blick och en skådis som leker med dåligt skriven dialog. Dr Light är dock en väldigt bra och mysig herre, spelad ömtåligt av en bra skådis.
 
 
Filmens första halvtimme är sjukt bra i dialogen och känns seriös i att övertyga oss som tittare. Synd bara att det förintas med animerade fiender som påminner om Asylum Films. Men filmen har noll budget och jag ser den gratis, så jag har kul ändå! Lägg till den grymt härliga Mega Man låten mot filmens final, som förövrigt är en cool payoff.
 
3 av 5 guldkameror. Se filmen här! https://www.youtube.com/watch?v=KcLqmH77g_s
 
Robin

Guns and girls
2016-12-13

En äldre man som är klädd som Elvis hoppar på en buss mitt ute I ingenstanns men medans bussen står stilla dyker det upp en het blondin upp som börjar skjuta mot den äldre herren, men varför? Jo för det svaret hoppar vi bak i tiden till då vi får en historie lektion av Christian Slater som leder till ett Indian kasino 2 dagar innan skjutningen. Slater spelar John Smith som springer runt på ett indian Casino som spelar tuffare än vad han egentligen är. Smith hoppar in i ett parti poker med massa andra Elvis skådisar såsom Gay Elvis, Asian Elvis, Elvis Elvis, och Midget Elvis. Efter att ha förlorat massa vaknar Smith dagen därpå bakis instängd i ett föråd där indianerna som äger casinot slår skiten ur honom och frågar honom vart deras hövdings heliga mask tagit vägen, något som Smith självklart inte vet något om. Vi får veta varför masken är så helig för indianerna och varför indianerna nu skickat ut ”the Indian” för att jaga Smith och de andra Elvis imitörerna för att hitta masken.Vi har en misstänkt i dramat dock! Det finns en rik texas snubbe som kallas ”the Rancher” som indianerna bråkar med rätt länge, nu ska indianerna hitta den skyldige Elvis innan masken hamnar i Ranchers smutsiga händer.

 "Native Americans, cowboys, Elvis impersonators and blonde women - they are all trying to kill me."

Dagen därpå vaknar Smith i bagage luckan på en bil, när han flyr hittar han sina 2 kidnappare skjutna i huvudena, medans Gay Elvis råkar illa ut av blondinen från början av filmen som visar sig söka masken. John Smith pallar sig hem till Elvis Elvis hem där han tvingar rädda hans granne från en galning som söker masken, nu är det rena rama häxjakten på masken som är värd en miljon dollar.Smith får nu en resekamrat i ”grannen” medans Jeff Fohley (känd från Planet Terror å LOST) attackerar dem. Vilken Elvis är den skyldiga? Kommer Blondinen få John Smiths huvud på ett fat? Kommer indianernas mask komma helskinnad till sina rätta ägare eller är detta nnu en ägodel den Vita Mannen stulit från indianerna?

”You really must be an asshole”

Guns and Girls och Gambling som dess orginal titel påminner lite om en film som vill vara en Tarantino film men inte är det, förstår du? Casino filmer är alltid kul och om du gissar att vi kommer få höra en Elvis låt trots att vi inte är i Las Vegas så har du jävligt rätt! Vi får ”devil in disguise” denna gången dock och ja det var nästan ohejbart då majoriteten av handlingen involverar elvis imitörer, den andra filmen med samma premis då Robin har recenserat 3000 Miles to Graceland.Det är kul att se Chris Katten, Christian Slater och Tony Cox i en rätt ny film, de är alltid bra (Till och med Katten, han är en sån där guilty Plesure skådis). Till skillnad från John of Las Vegas så är denna helt okay faktiskt, John Smith är en bra guide genom casino världen. Gary Oldman som Elvis är bland det bästa du kan se på en lördagkväll. Varför The Blonde babblar massa Edgar Allen Poe är ett mysterium men som karaktär men förutom det är filmen en helhållen film som ser mycket sämre ut än vad den är då dels suger titeln och omslaget ser lite B ut. Filmen har roliga stunder, till och med Dane Cook, komedins cancer får in några zingers, roliga jämnförelser med den riktiga Elvis som är fiffigt uttänkta, bra skådespeleri fast skämtet att huvudkaraktären heter John Smith och strular till det med några indianer. Guns and Girls får 3/5 Guldkameror, inget mästerverk men en av de bättre på ett bra tag tillsammans med American Mary. De drar verkligen roliga skämt om att vara PK i stundens hetta.

Markus

Caligula & Messalina
2016-12-11

Kommer du ihåg de där 2 lesbiska brudarna ur den där scenen från Caligula som blev inklistrad och endast gjorde filmen 45 minuter längre?...inte jag heller för min version av filmen har totalt klippt bort den, men en av dem fick en spin-off!...... vilken jävla värld vi lever i...

Är du redo för 3 nyanser av tabuu?

2 Romarsoldater står å snackar om Caligula och vilken ond fan han är medans de prisar Ceasar sedan byter de snabbt samtalsämne ... det är inte en stark öppningscen. Filmen börjar på riktigt i Claudius palats där han leker med en hora ......OH GUD DET ÄR HANS SYRRA OCH DE SNACKAR OM DERAS YNGRE SYRRA SOM RUNKAR AV HÄSTAR FOR FUCK SAKE FILM! Och vi fortsätter med en grov sex scen med Claudius och hans Agrippina (som är fru till Caligula) sedan kipps det till ett balrum där Caligula avrättar en snubbe pga hans dåliga andedräkt medans han får en avsugning framför alla (it’s good to be king?) men snart inkommer nyheter från tyskland angående ett föräderi från hans syster Drussyla med hjälp av flera stora familjer i riket i ett försök att störta kejsaren men dessa förädare får snart smaka på Caligulas vrede. Men snart ställer Caligula Agrippina mot väggen då han antar att hon vill ha kungariket åt sin egna son Nero.

”That is why I taught you the to fight with a sword and tought you the art of lovemaking as a baby”- Her FUCKING MOTHER!

I ett fönster i Capri medans stadne står i brand står en moder och talar om för hennes dotter Messilina om hennes plan att göra Messilina till drottning genom att bli gladiator.... OCH INCEST! För ihelvete, det indikeras även att modern gav Messilina lektioner i kärleksmakeri som en bebis..... MOVING ON! Messilina går med i tuneringen och mördar sin motståndare vilket får Ceasars uppmärksamhet och hon lyckas wowa han ännu mer. Messilina är snart en av landets mest fagra möer men detta orsakar drama mellan henne och Agrippina medans de båda är ute efter Caligulas tron medans de båda vänstrar med Claudius. Vem kommer vinna Roms högsta tron? Vem kommer få mest snopp? Kommer vi se ännu mer hästdjur råpöka?

 ”I only want you to see this horse as your equal”

Hur kan denna film ha sådana stora scener med tanke på att dess budget är för lite för att bo på ett 2 stjärnigt hotell över en natt? Jo man lånar settet från Caligula och fixar fram Bruno Mattei som reggisör. Filmen börjar direkt dåligt, snabb exposision som förklarar vem Caligula är, vad som komma hända i filmen och varför Ceasar är god, den hastiga samtalsändringen är förbannat kul på en dålig nivå medans dubbningen kan vara bland det värsta som finns. Filmens historia är rätt intressant, denna ”uppföljare” kom ut 3 år innan Caligula då denne tog 4 år i editing. Caligula and Messilina såsom denna film också kallas är steget ifrån Caligula då filmen har massa slapstick. Filmsetten och kostymerna är det bästa med filmen men ge dem inte krita för det då dessa är återanvända från Caligula. Hade det inte varit för ALL JÄVLA INCEST så är filmen rätt dumkul, Caligula är komiskt brutal och hela hans hov är idioter, kvinnorna är så ormaktiga att det är underhållande men vissa stunder är svåra att hålla reda på, t.ex  jag vet inte 100% om Agrippina är antingen Claudius eller Caligulas syster och är du ute efter en erotisk rulle så är nog inte detta denna då majoriteten av alla sexscener antingen är incest eller våldtäkt, för att inte tala om hur utdragna alla sexscener är... Vi har till och med ett par scener där 2 åsnor/2 hästar dunkar på varandra i grafisk detalj medans alla står och glor på i förtjustning.. Caligula & Messilina är en enda röra vars italienska ursprung eller överflöd av nakna kvinnor inte kan rädda. Caligula and Messilina får 1/5 Guldkameror. Lite småspännande mot slutet men det är inte alls värt att sitta igenom resten av filmen, vill du se grova sex scener?......internet?

Markus

Vice
2016-12-11

Bruce Willis spelar Julian, skaparen av den laglösa klubben Vice. Eller klubb är lite osäkert ord, det är en stad i en stad. Här bor robotar som inte vet att dom är robotar, bara för att deras öde ska kunna skapa den perfekta atmosfären. Här kan du döda robotarna eller våldta dom eller vad som helst. Dom minns inget dagen efter ändå. Polisen Roy (Tomas Jane) tycker inte om stället och vill riva det. Så när en av robotarna, Kelly, får veta sanningen och flyr så ser han sin chans att stoppa Vice.
 
Listen, Kelly....you are stuck inside an aweful movie!
 
Låter filmen som Westworld? Ja, det är en exakt kopia. Inte en bra kopia heller. Willis har sjunkigt bortom Titanics nivå då hans sviniga beteende fått honom att falla likt Hans Gruber från Nakatomi Tower. Minns ni Die Hard? Jag också....Kelly är tråkig som tusan att följa, då hon har lika mycket karaktär som asiaten i Die Hard som äter en Mars-bar. Asiaten heter Al Leong, föresten. Nu vet ni det!
 
Tomas Jane, hans häftiga frilla och coola pistol.
 
Den enda som ger filmen lite rolig feeling är Tomas Jane. Han verkar veta vilken skit han badar i och springer runt som en sluskig Jack Burton i ful frilla och låtsas vara actionhjälte. Det är majestätiskt att se skådisar gå in med allt, trots att filmen är skit. Vi får se att kameran svajjar till höger och vänster i många actionscener, som om filmen utspelar sig på en båt. Antagligen för att fånga oss i hur förvirrad Kelly är. Men eftersom alla vakter i Vice är skitdåliga så flyr Kelly staden utan motstånd.
 
Filmen får 1 av 5 guldkameror.
 
Robin

Idle Hands
2016-12-09

Anton är fan latare än The Dude! Han är 17 år, bor hos sina föräldrar och röker på och glor på TV. Han vet inte ens om att hans föräldrar varit döda i några dagar, förrens han får höra om den mördare som slaktat folk i samhället. Anton säger till sina polare, som han röker på med, att hans föräldrar är mördade och direkt därefter så dödar Anton sina polare...eller inte riktigt. Den är Antons HAND som dödar dom! Hans hand är besatt av någon demon och han har gjort att morden i sömnen.
 
 
Jag vill inte avslöja resten av filmen, men skratten är starka. Hans drogpolare är för lata för att gå till "den andra sidan" så dom är kvar på jorden som zombisar och hjälper Anton...genom att inte göra ett skit. Samtidigt har Anton börjat dejta sin heta granne, Molly, spelad av Jessica Alba. Aldrig gillat Alba så mycket, men här är hon sockersöt. Handen själv spelas av den magiker som använde sig av sin hand i Adams Family från 90-talet.
 
 
Filmen känns som en punkar-rysare i samma stil som The Craft. Det vill säga att tonårs-känslan kryddas på lite extra med udda musik och kläder. Ljussättningen är precis så jag vill att en rysare ska vara. Det drivs in med att filmen faktiskt utspelar sig på Halloween. Idle Hands känns däremot lite lång ibland. Kanske lite händelselös, men den är precis så rolig och cynisk som jag vill att den ska vara. Direkt i min smak. Om ni gillar rysar-komedier med blod lär detta gå hem, utan tvekan.
 
Killen utan huvudet är Elden Henson, snubben som spelar Foggy Nelson i Daredevil serien.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Mask Maker
2016-12-09

Filmen börjar med att en ung mamma, vid namn Lydia springer runt med sitt barn för att gömma då det visar sig att Lydia har stulit barnet från en annan familj. Medans hela staden bankar på hennes dörr påbörjar Lydia en satanistisk ritual på barnet som hon hinner avsluta innan hon skuts till döds och barnet dör. Barnets själ ger dock leverbröd åt en man som ligger precis intil inlindat i bandage som först varit död. Vi klipper sedan till ett collage där vi möter en ung kvinna som duh, är smartare än sin lärare, Jennifer heter hon och ja, stereotyper är vad vi kommer dras med denna film men det visar sig vara Jennifers födelsedag men duj, ingen verkar minnas.Jennifers pojkvänn har dock en plan att de ska ut i skogen där Tom?  Heter han så? Hennes pojkvänn köpt dem ett ruckligt hus utanför staden vilet hon inte gillar så värst men lättar snart upp sig och gillar sedan huset, woho. Huset är som förfallet och det verkar inte ha bott någon där på år och dagar. Snart börjar udda saker ske och det är redan uppenbart för publiken att paret inte är ensamma med att bo i huset,

 På Filmfetts Facebook sida kan du nu se min dvd kopia av denna skits hemska öde buahahaha

I kylskåpet hittas ett dött grishuvud, en elektriker försvinner spårlöst medans vårat gulliga par som jag inte kan namnet på gullar till sig i sin nya lya. Men snart hörs mysko ljud från nedervåningen ssamt att lokal befolkningen beter sig knasigt när de nämner sitt nya hus. Vi får delvis ledtrådar om husets historia, som att husets förra ägare dödades utav byn efter de dödat hans mor, Lydia heter hon tydligen DUN DUN DUN. Men skit i det för nu är det inflyttningsfest och förhoppningsvis minns du alla de där namnen de nämnde i början och såklart går idipterna ut för att undersöka husets gömda hörn. Kommer festen sluta i katastrof? Kommer mördaren få vara med å spela beer pong? Kommer bandage face att bli en ny skräckikon? Spoilers, nej.

Enda Positiva i filmen är helt klart att Michael Berryman är med i, men han kan inte rädda denna katastrof om han så delade ut godis till publiken och sedan åkte tillbaka i tiden för att rädda dronten från utrotning

En av filmens huvud karaktärer heter Maria Bonner HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA, ville bara få det utpekat, hehe. Hur somhelst! Mask Maker är en skräckis från 2011 som är lika orginell som en kinesisk bootleg kopia, låter detta bekant? En ung deformerad pojke bevittnar sin mamma dö och återvänder senare många år efter denna händelse och börjar mörda folk iklädd en mask som skyddar sitt område/hus. Från ruta ett vet vi att Jennifer kommer vara en pina och resten av karaktärerna introduceras klumpigt som fan då de bara disskuteras igenom vars karaktärism slängs ut som en pik. De försöker göra huvudkaraktärerna vimsiga och kåtglada och sedan modiga i skräckens hetta. Billiga jumpscares, medioker skurk och karaktärer som man inte bryr sig om utan endast är där för att bli offer samt en mycket förutsägbar story gör denna en tråkig sittning. Vi får såklart lite backstory om filmens mördare, även denna är inte orginell utan är tagen direkt ur Dark Night of the Scarecrow med en mobbad förståndshandikappad snubbe som fick hela byn emot honom och deras mobbning gick för långt så nu är han ute efter hämnd. Förutom en liten roll utav Michael Berryman från Hills Have Eyes och Devils Rejects mm är rolllistan ickeexisterande av märkvärdiga namn. Vill du ha en go rulle till skräckfilmskväll, välj någon annan för denna är lika läskig som en häst på bedövning och den norpar även handlingselement från Fredag den 13nde, Psycho, Halloween,  Texas Chainsaw Massacre, DET FINNS TILL OCH MED EN SCEN DÄR HJÄLTINNAN KLÄR UPP SIG I MAMMANS KLÄDER OCH TALAR SNÄLLT TILL HAN! Och filmen slutar med att de snor dödsscenen från del 4 av Fredag den 13nde. plus att editingen är rätt piss. och mördarens lädermask ser mer ut som en billig asiatisk kopia av Michael Myers mask än ett riktigt ansikte. Mask Maker får 0.5/5 Guldkameror, är den dålig? Rätt så men det är bristen på orginalitet som sänker filmens kvalite bortom gränser.

Markus

American Mary
2016-12-08

Mary Manson är klassens allvetare I sin medicin klass, hon vill bli kirurg. Hennes lärare i lemlästa lemmar är Dr. Grant är världens sämsta lärare, tänk dig om Dr. Cox från Scrubs och Dr. House hade ett barn som ser upp till Gordon Ramsey. Mary har lite ekonimiska problem pga telefonbolaget så hon börjar leta extra jobb på en shadey strippklubb. Hon möter klubbens ägare Billy som under intervjun får förhinder då en av hans anställda som slutat hastigt så Mary får hans jobb för 5000 dollar och inga frågor. Vad vill Billy att hon gör? Jo använder sina kirurg skills för att operera en skadad man vid namn Rat som ligger döende och blödandes på ett smutsigt bord i källaren. Dagen därpå får Mary ett telefonsamtal om att hon nu är arbetslös men lyckan ler då ett paket levereras till hennes dörr i form av en mycket skönhetsopererad kvinna som vill likna Betty Boop som vill anlita Mary att avsluta hennes vänninas operationer att operera bort hennes vagina för att bli en levande docka åt henne för 10 000 dollar. Mary utför operationen som går som på rälls och hennes kontaktinfo hamnar på enkroppsmidifikations lista på nätet.

”cutting through people is great to wake you up, better than espresso”

Medans Mary opererar hit och dit tar hennes skolliv en rejäl smäll men blir bjuden till en fest med sin praktikplats kirurger men det hela verkar lite små mysko, kanske för att Dr. Grant visar sin inre charm som är lika charmerande som en testikel i en sallad + att dricken Mary har i sin hand får henne att bli lite mer snurrig än vad man egentligen borde. Det hela visar sig vara en sjuk komplott så att Dr. Grant kan våldta Mary och filma det. Morgonen därpå går Mary skärrad hem sedan till strippklubben där hon opererade på Rat där hon erbjuder Billy 5000 dollar för att hjälpa henne hämnas med hjälp av sina nyfunna talanger.

”Im a fucking mother fucker”

American Mary är regisserat av två tvillingar som har medverkat, regisserat, skrivit och även gjort stunts till många skräckisar och de vet vad de gör, detta är inte din vanliga BOO skräckfilm, det är mer en thriller i samma anda som Nightcrawler och trots Marys cyanism är hon en bra karaktär, det är som om hon vill vara Audry Plazas karaktär från Parks and Recreation fast i en skräckfilm. Kathrine Isabelle som spelar Mary är känd från Ginger Snaps filmerna och Freddy Vs Jason är bra i sin roll. Filmen är obehaglig, och den som inte gillar operationer och doktorsksäckisar är inte denna för dig, men för den som är ute efter en jäkligt bra skäckis där atmosfär och udda karaktärer gör filmens obehagliga känsla istället för uppbyggnad cóch jumpscares. Sminket är bra, de sönderopererade kvinnorna ser verkligen ut som om de spenderat 3 sköterskors löner  under 5 på på sina egna kroppar. Dr. Grant, Marys lärare är nog den sämsta läraren i filmhistorien, han svär , fnyser och gnäller och är lika inspirerande som en självmords video. I vissa fall överdriver dem hur mycket doktorer och sköterskor försöker hålla sig kalla från känslor inför sina patienter men den mörka humorn som doktorerna lever på är förjävla rolig. Det är en sån där film där alla i hela storyn är jävla svin, onormala eller överdrivet brutala, inte ens Mary som man faktiskt sympaterar med är att lita på.  American Mary är en av de bästa filmen jag regisserat på filmfett på ett tag, en bra film med girl power, obehagliga stories och scener, bra skrivna karaktärer och en annorlunda skräck thriller med kalla kårar överallt. American Mary får 3.5/5 guldkameror.

Markus

Burying the Ex
2016-12-06

Tårarna flödar när jag tänker på hur tidigt Anton Yelchin gick bort i år. Och eftersom december är här och året snart är slut så vill jag hylla honom! Men kunde jag inte valt en bättre film?
 
 
Max jobbar i en halloween butik och tvingas säga "Go to hell" till alla kunder när dom går ut i butiken. Max älskar film, särskilt skräck och tuggar i sig hälsosamma doser av klassiska 50-tals rysare. Men hans bossiga, miljöaktivist till flickvän, Evelyn, gillar att styra Max mot vad hon tror är hans inre drömmar.
 
Max har fått nog och ska dumpa Evelyn. Särskilt nu när han träffat på den där snygga bruden Olivia, som jobbar i glassbaren. Synd bara att Evelyn blir påkörd av en bil innan han hinner dumpa henne. Och hon dör! Max och Olivia börjar dejta och Max mår bra, trots att han känner känslor för sin döda "älskling". Men helt plötligt dyker Evelyn upp igen....som zombie! Och hon vill leva med Max til' the end of days!
 
 
Joe Dante som regissör låter lovande, right? Och det borde det göra också! Synd bara att filmen är skit. Den utspelar sig mest i en lägenhet, innehåller sjukt äckligt tråkiga sitcom-skämt och Evelyn är bortom jobbig. Hon är fan djävulen! Olivia och Max är rätt söta ihop och jag gillar Max som filmälskare. Meta-film är alltid mysigt. Men dialogen är tråkigare än soppa! Nej, inte god soppa, utan soppa som är så varm att du bränner tungan och har så stora matbitar att det likagärna bara kunde vara MAT! Kort sagt, jag ville stänga av filmen....och det brukar jag oftast aldrig vilja göra!
 
1 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
 

Straffkommando Öst
2016-12-05

Tydligen är filmen  vi ser på idag baserat på en novell om kvinnor som under andra världskriget erbjuder sig att göra sin del för att rädda Tyskland, ha sex med landets soldater.. Filmen börjar med ett gäng skolflickor ska undersökas för att se hur passande de är för militären, men det verkar inte som att de komma med i armen...som sexslavar. Ett gäng flickor klarar testen och antar att kvinnan som inspekterade dem är lesbisk , något de intalar sig själva att de inte är.  VI har en till flicka som vill ansöka till programmet men det blir svår då hon endast är halvarie men en heting till sköterska fixar in henne efter en snabb ”intervju” utav den naknare varianten. På annat håll får en doktor Khun en tajt sits då han avspisat flera dugliga flickor då han själv tycker de inte är i skick att åka ut i krig men det håller inte Gestapo med om så de anmäler han till regeringen och tvingar in hans döttrar till tjänstegöring. Innan man vet ordet av bär alla flickor och ett pack soldater ut mot lägret där de ska tjärna Furern och sitt hemland.

Finn 1 fel

Tåget attackeras av fientliga stridsflygplan så de marcherar till vad som återstår av lägret där en grupp av flickorna får jobb på ett bordell där de alla dushar tillsammans och snackar om lesbiska. De bestämmer sig för att skicka brev till Himmler om att de vill ut till fält, inte i säng. Så kort sagt, kvinnorna i nazisternas tjänst inser att männen inte är tillräckligt och majoriteten av dem blir lesbiska å det slutar med att de alla har sex med varandra istället, detta gör nu att Nazityskland inte bara invarderas utav lesbiska kvinnor utan också Sovijet unionen.

”Do you think I still need someone to wipe my bottom?”

Filmfett har haft en vecka dedikerat till Nazisplotation och för ett tag sedan hade vi hela Ilsa Trilogin, nu är det dags för ännu mer slisk och slask! She Devils of the SS som filmen även är känd som är en nazisplotation som inte är lika svår att sitta igenom såsom Ilsa, Beast in heat eller Gestapos last Orgy, denna är mer snusk och lite gladporr med Nazitema. Filmen är bara rent slisk och slask, ingen vidare historia eller välgjord produktion, lite svastikor sätter atmosfären, krigsscenerna är rätt coola medans dubbningen genom hela filmen är hysteriskt dåligt. Tjejerna i bordellet tar det faktum att de inte ska vara soldater utan horor jääävligt bra... trots att det är deras dröm att tjärna fosterlandet. Men filmens enda syfte är att visa nakna kvinnor, det är som en deal på Burger King, ”naken kvinna varje minut annars får du pengarna tillbaka”, synd bara att det är 70-tals kvinnor så .....yeah... Vi har även en högt uppsatt Nazi som är lesbisk, och alla verkar vara med på det trots att homosexuellitet var straffat med döden i Nazi tyskland... historisk korrektness finns inte i Nazisplotation filmer så varför gnäller jag?? Filmen är rena softcore filmen, sevärd? Om du gillar sånt eller driver en blogg där du oftast snackar om nazifilmer. Straffkommando Öst får 1.5 Guldkameror av 5

Markus

The Jungle Book (2016)
2016-12-04

Lustig story! När filmen gick på bio så var mina 3D glasögon trasiga så allt såg ut som VHS. Hatade jag det? Nej, som den udda typen jag är så höjde det upplevelsen. Är jag hipster eller inte? Nåväl, innan jag drar igång recensionen ska jag säga att Markus älskar denna filmen. Så, då var det sagt!
 
 
Mowgli är en människa som växte upp med vargar, då jaguaren Bagheera hittade honom som litet barn. Alla gillar inte Mowgli, men hans vargpakt ser honom som sin egna son. Under en hemsk torka så blottas "fredstenen" i skogen vilket gör att ingen får döda under torkan. Alla följer lagen, innan tigern Shere Khan dyker upp. Denna skogens "monster" får vittring på Mowgli och ger ett dödligt löfte. När stenen täcks av regn så skall Mowgli dö. Vargpakten har ett möte och Mowgli beslutar sig att ge sig av med hjälp av Bagheera. Men Shere Khan ger sig på en dödlig jakt för att hitta Mowgli och ge hämnd mot människan, skogen äkta jägare!
 
 
Det är inte ofta man säger det, men denna filmen är Hollywood done right. Actionscenerna är intensiva och får den gigantiska djungeln att se mäktig ut med naturliga händelser så som jordskred och översvämningar. Lyckas man torka bort tårarna av den vackra blu-ray kvaliteten så betalas man med de bästa dataanimationer jag sett hittils. Musiken? Jag skulle offra Markus ena testikel för musiken. Vi lever i en värld där man får se Christopher Walken spela King Luie och sjunga "I wanna be like you". Vilket för mig till den episka esamble skådisar.
 
 
Bill Murrey är suverän som Baloo och den stelare Bagheera spelas av Ben Kingsley, som är en tråkig skådis om du frågar mig. Och det passar! Scarlett Johansson som ormen Kaa känns dock rätt svagt då hon inte tillför ett skit i hela filmen. Ungen som spelar Mowgli gör ett jävligt bra jobb, faktiskt.
 
Sitt kvar medans slutmusiken spelas och se något bland det bästa i end credits värld jag sett! Marvels filmer kan ta sig i röven i jämförelse!Så är detta en av årets bästa filmer? Ja, det råder ingen tvekan om saken. Detta är en känslomässigt underbar prestation!
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

You’re Next
2016-12-02

Jag får lov att tacka min väninna Anna för denna rekomendation av en film hon inte gillade, men vad tycker er allsmäktige filmreviewer som välsignar alla bloggar han råkar titta in på? Ja fortsätt å läs så får ni veta!
Djurmasker var ju kusligt i Wicker Man å så....men här? NOPE

Som alla bra filmer någonsin har gjort så börjar denna film med inte bara soft core sex, utan även en tutte i bild men efter sexet så går en av deltagarna, kvinnan ut för att hon hör ett vindspel utanför.... OKAY å hon blir rädd för vinden... okay det är inte bara det, någon har skrivit you’re next på fönstret och innan man hinner säga hängpung så har båda våra 2 karaktärer mördats av en snubbe i en fårmask. Vi möter sedan våra nya karaktärer Paul och Audry som är gifta sedan länge och det visar sig att de väntar besök av mannen som jucka skrev med kvinnan i början är ....DERAS granne! DUN DUN DUUUUUN, och han heter Adam med sin flickvän Talia som är intresserad av deras cash mer än deras sällskap. Det äldre paret bjuder in sin son Crispan och flickvännen Erin till sitt nya hem och redan första kvällen är Audry paranoid när hon hör fotsteg på övervåningen men det visar sig vara deras son Crispan som dyker upp för att det passar. De är alla där för en förlovningsfest och resten av parets barn dyker upp såsom Drake och hans fru, deras dotter Amy och hennes pojlvän Tony och yngsta Felix med flickvännen Cee. Audry skickar Erin till att hämta mjölk hos grannen men hon märker inte att mannen hon frågar om mjölk är dö utan tror han ingorerar henne.

 OH GOD ITs FURRYCON! AND THEY AINT HAPPY!

Under middagen börjr Drake och Crispan bråka och det är inte trovärdigt, för skådespelarna suger och bröllopsdagen slutar i att Felix blir skuten i huvudet med ett armborst och sedan blir Paul träffad i ryggen av skytten. Jag har svårt att minnas vem som är vem för under filmens introduktion av karaktärerna är nästan alla i mörker, Cee minns man bara för hon är världens gothbrud typ och det är hennes personlighetsdrag. Medans familjen försöker fly från hemmet och mördarna vänder de alla mot sina egna familjemedlemmar. Kommer familjen bli varandras död? Vad har mördarna för motiv? Borde jag vara sur på Anna som introducerade mig till denna film?

”What’s is an undergound filmfestival? Is that a filmfestival….under…ground?” SHUT THE FUCK UP DRAKE!

Vanligtvis när jag ser en dålig skräckis tänker jag en enda tanke.....ja det där var ju inte värre än An American Haunting iallafall, och det är sant, det är den inte men skräckscenerna är få, dåligt gjorda och har lika mycket atmosfär som en frisörsalong. Mycket build up för ingenting kort sagt och redan från första scenen med Paul och Audrey vet man att dessa 2 dönickar är tråkigaoch att deras rövhål till barn och pojk/flickvänner är tar priset för filmens tråkigheter, och det finns folk som dör Skådespelarna är riktigt pjåkiga, det syns verkligen genom filmens gång att det enda de tänker på är vad nästa replik ska bli, inte att framföra känsla, och när de väl försöker så är det mer fejkat än Robins orgasmer. Filmens regissör har gjort större och troligen bättre filmer innan, såsom The Guest som Robin verkligen diggae, VHS filmerna. Han har en remake av I saw the Devil på g och även en amerikansk filmversion av den japanska animen Death Note. Filmen är tråkig, Anna hade rätt om det och trots att mycket tid läggs ner på att utveckla karaktärerna så är deras personligheter tunnare än min livsvilja efter att ha sett Son Of Mask 2 gånger på bio. Karaktärerna är inte kloka, det finns mycket bättre filmer med en hel hög av karaktärer fast i ett tight utrymme men jag ska ge den lite beröm, den är bättre än CREEP, där har du en skitdålig skräckis se inte den skiten. Filmen klassifieras som en mumblegore film, en homage till den tråkiga filmrörelsen Mumblecore där ord säger mer än handling men som mumblegore funkar den inte heller, vill du se en riktigt fantastisk Mumblegore film, se Cheap Thrills istället. Men You’re next for endast 1.5/5 guldkameror. Visst det är kul att se familjen vända sig emot varandra och bli fiender medans det springer runt mördare i huset men motiv? Får vi inget men det funkar inte lika bra här som i Funny Games då de motivlösa mördarna var skrämmande, inte förvirrande som i You’re Next.

 
Markus

Brainstorm AKA Cypher
2016-12-02

Detta är en cyberpunk film som jag avgudade vid första blicken. Men titeln har även samma titel som en film med Walken. Så därför heter den både Brainstorm och Cypher. Food for thought!
 
 
Morgan Sullivan får jobbet som företagsspion för Digitorp. Han får inte ens berätta om sitt nya arbete med sin fru! Morgan får den nya identiteten Jack Thursby på sitt nya arbete och hans jobb innebär att lyssna på seminarium. Helt plötligt träffar han Rita Foster, som snart säger till honom att allt inte är som det verkar. Och det är nu han får veta sanningen! På en konferans så börjar alla bli väldigt sömniga och då får Jack Thursby/Morgan Sullivan inse sanningen: alla har blivit hjärntvättade i ett sjukt experiment! Vem kan Morgan/Thruby lita på och VEM ÄR VEM?!
 
En av de bästa cyberpunkfilmerna.
 
Cypher är en suverän mindfuck! Manuset ger cyberpunk-stämningen en äkta thriller atmosfär och att konstant undra om Morgan är Thurby eller Thursby är Morgan är som att dansa med sina inre organ i en vals av Evert Taube. Rita Foster är en klassiskt välskriven Femme Fetale som håller nycklarna till pusslet och Morgan/Thursby är bara en bricka i ett stort, förvirrande shackspel. Scenen då han får se alla hjärntvättas är helt sjukt bananaz och höjer stämningen.
 
 
Se inte trailern dock. Trailern får filmen att se ut som en actionfilm, vilket är lika falskt som Markus plastväxter.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin