De 400 (in)slagen!
2014-02-27

De 400 slagen är en fransk film och Markus har just sagt att vi passerat 400 inlägg på bloggen.
Klyftig titel på detta inlägget va?
 
I alla fall. Sci-Fi mässan närmar sig och på Filmfetts youtube-kanal får ni äntligen se min läckra nunna
och höra min jazziga röst. Här berättar jag om vad som hänt FilmFett den sista veckan.
 
http://www.youtube.com/watch?v=c5NO93i4DJc
 
Robin Andersson!

Spice World
2014-02-26

Jag har gjort många saker jag ångrar i mina dagar, ätit kexchoklad samtidigt som jag sett Salo, sett Roberto Benginis Pinocchio, lurat Joel att sjunga sodomi sången från Meet The Feebels högt i Stockholmcentrum men att se Spice World är nog ett av de misstagen,

Inte ens när Spice Girls var stora visste jag någonting om dem, allt jag känner till är ” wanna be my lover” låten och att det finns någon video där de bortför en ung flicka, troligen dödar henne och gör henne sedan till ett ägg? Producenterna till den videon måste ha rökt samma skit som idioterna som tyckte att det var en bra idé att göra en film om tjej gruppen som gjorde sån succés då att ingen minns dem idag.

 "I hate you all"

Jag som inte är ett fan utav Spice Girls har tur, i introt får vi se vad de alla heter, eller ja deras stagenames ialla fall, Geri? Är det ens ett tjejnamn? (Jag ber på officiella vägnar om ursäkt till alla flickor med namnet Geri).  Nu när vi väl vet vad alla heter ska de presentera sina sångröster….oh god no.  Hela Introt visar sig vara en konsert som till och med bandet vet att det sög röv. Vi får se Spice Girls hänga som polare och det är skit tråkigt och skit tjejigt, snälla är tjejer så här privat? Klagar över att deras vänner snor ens skor och har kuddkrig. Men media vill att deras populäritet ska dö ut snabbare än….deras populäritet dog ut i verkligenheten och skickar paparazzis att smutskasta tjejerna. Spice Girls set to conquer the globe står det och tidnings mongolen Kevin McMaxford vill att dem att misslyckas och splittras för att sälja mest tidningar i hela världen. Det enda som hänt innan en halvtimme har placerat är att skurken börjat smida på sina planer och tjejerna har bråkat med varandra NON-STOP! Javisst ja det finns en gravid tjej någonstans i mixen men hon är bara en subplot som knappast leder någonstans. McMaxfords special paparazzi lyckas få en bra kontroversiellt utalande utav tjejerna då de påstår att Påven inte är katolik. Men det leder ingenvart likså resten av filmen utan vad vi får är mer musik. Under en trip till nästa konsert träffar de Aliens som tydligen är fans och passar på att tafsa lite. Spice Girls försöker snacka engelska med dem och lyckas fatta att de vill ha autografer…okay åt helvete med det här, De är så fulla av sig själva så det inte är roligt, fuck this jag ger upp, de hittar på mer skit och har en sjujävla koncert i slutet som avslutar filmen, den gravida vännen föder sin unge och alla som varit dumma mot Spice Girls under filmen får va de förtjärnar och till och med de diggar till Spice Girls under slut låten.

 "SHUT UP SHUT UP SHUT UP SHUT UP!!!!!"

Wow, Spice Girls var populära men filmen behandlar dem som Jesus, alla älskar Spice Girls och Alan Cummings gerilla filmcrew blir mycket kusligt besatta utav dem och det blir nästan som den där Robin Williams filmen där han är besatt utav en familj (One Hour Photo). Gillar du dålig musik? Perfekt denna film är full utav det sämsta ur 90-tals musik biblioteket, FULLT av dem, minst 60% vill jag säga är utfyllt av dåliga sånger. Spice girls är fulla av sig själva genom hela filmen och de är tydligen emot graviditet då det förstör figuren, seriöst skrämmer småtjejer sådär precis som i Crossroads, ska dock aldrig låta mina barn se denna. Så här i efterhand är det dock kul att se vad som hände dem, Victoria är underviktig och ser ut som om ett skelett och en pinne hade fått barn tillsammans och Emma är tjockare än en burk majonnäs. Jag lärde mig dock en sak….Spice Girls är tydligen brittiska, det visste jag inte. Filmens många cameos så som Elton Jones, Meat ”fucking” Loaf(EPIC!), Hugh Laurie, Stephen Fry och Norm från Cheers är underhållande men andra så som Alan Cumming är misslyckade och är endast där för att dyrka skiten ur Spice Girls. Under filmen gör tjejerna knappt något än sjunger(förjävligt) och hänger med varandra och skojar och argumenterar men värst av allt är att de inte kan skådespela fast de försöker ge alla tjejerna olika karaktärer som om det vore en tecknad serie från 80-talet som gick på lördags morgon. Spice World får 0,5 utav 5 guldkameror då den är sexistisk, helt tom på humor, kändisdyrkande och ett desperat försök att tjärna pengar på populära artister, tyvärr var den inte den sista jävla filmen som försöker göra det samma och denna hemska filmgenre pågår än idag. Den sämsta jävla Konsert filmen jag sett, åt helvete med detta. Spice World är troligen efter Roberto Benginis Pinocchio den sämsta filmen jag recenserat hittills på denna blogg! De skulle ha gjort en film om Toto istället!

Markus
 

Tucker and Dale vs Evil
2014-02-23

Att göra en parodi på slasher-genren är grymt svårt. För när moderna slasher filmer OCH dess parodier
är uttjatade och grymt kassa så kan man fråga sig hur fan saker kommer att fungera. Men av någon
anledning hoppades jag på Tucker and Dale vs Evil.
"Don't be sorry, it's my fault. I should have known if a guy like me talked to a girl like you,
somebody would end up dead."
Tucker och Dale är två hillybillies som ska till sin stuga i skogen för en veckas semester. De ser fram emot
lite arbete, öl och att pimpla fisk med naturen som grannar. Men några skolungdomar beslutar sig för att göra samma sak och Tucker och Dale tvingas bo grannar med deras camping-plats. Nåväl, skogen är stor nog
för de båda parterna. Men då den ena bonden, Dale, är lite socialt osäker framför en av de snygga
brudarna börjar ungdomarnas fantasier om hur bönderna ska döda dem att bubbla under ytan.
 
Snart händer en fantastiskt konstig sak! Ungdomarna börjar dö som flugor, av de mest bisarra olyckshändelser
man kan tänka sig. Och när den heta Allison råkar slås medvetslös så tar bönderna hand om henne,
De skriker att de har deras vän till ungdomarna som tolkar det som en kidnappning och flyr för att "rädda"
henne. Bönderna tror att ungdomarna håller på med en skum självmordspakt och ungdomarna tror att de
är offer för inavlade bönder som i filmen "Deliverence".
 
"When you see a college girl prancin' around in front of you half naked, you do not call out my name!"
Filmens sista halva spårar ut en del, men humorn är intakt. Döds-scenerna är verkligen att dö för.
Det är klantigt och härligt gjort, nästan som olyckor som är så dumma att de skulle kunna hända.
Annars är filmen jävligt svår att recensera för att inte förstöra de bra ögonblicken. Skådespelet är bra
och filmen funkar perfekt en lördagskväll som en mjukstart innan de riktiga skräckfilmerna kan börja
rulla! Skratta och ha det gött med era polare! Det rekommenderar doktor Robin Andersson.
 
Det blev en kortare recension idag. 3 av 5 guldkameror! Se den!
 
Robin Andersson!
 
 
 

Down and Dirty Duck
2014-02-23

 Det finns såna där filmer där man sitter och undrar vad fan man tittar på, och när filmen är slut undrar man vad man nyss såg….något som endast kan beskrivas I ett alkoholiserat tillstånd eller med illegala substanser, detta är en sådan film och filmens huvudkaraktär ser jävligt bekant ut. Detta blir också den första toonsplotation sedan Heavy Metal.
 " Denna film snor direkt Howard The Duck från orginal materialet"

Willard är en loser som spenderar sina dagar med att dagdrömma som jobbar med försäkringar. Han vaknar en morgon och det verkar bli en bra dag, han ska fråga hans heta kollega om en dejt, men efter att hela morgonen visar sig vara katastrof fubbar han även när han ska fråga henne om dejten. Willard blir sedan inkallad till sin boss, en äldre svärande dam som skickar honom för att undersöka en fru Martha. Tyvärr dör Martha under besöket, och i hennes testamente står det att personen som orsakade hennes död måste ta hand om hennes närmaste anhörig. En gigantisk anka i sjömanskostym som kan prata. Eftersom Willard var den som var i närheten då Martha dog så han får bördan att ta hand om ankan, en sexgalning med samma inställning som en annan X-rated tecknad komedi, Fritz The Cat.  Balle Anka(han har inget namn i filmen och liknar Kalle Anka) visar sig vara livsnjutare som tar med Willard till massa olika och lustiga ställen för att få sex så som bordell till 70-tals psykodeliska musik videos. Kommer Willard hitta sann kärlek? Kommer Ankan få en könssjukdom? Vad fan sker den sista halvtimmen????

 "Wild George Harrison appered!"

Efter att Fritz The Cat slog så stort kom det ut en hel hög med X-rated teckande filmer under 70 och 80-talet och självaste Roger Corman producerade denna film som i början skulle heta Cheap och eftersom Corman gillar att sätta sitt namn på filmer skulle denna filmen ha hetat ” Roger Corman’s Cheap” men det gillade inte Corman så titeln byttes. Dirty Duck är i samma stil med Ralph Bakshis animerade filmer så är du ett fan av dem så spana in Dirty Duck, fast gjord för 10 dollar. Musiken av Flo and Eddie är bra faktiskt, det är den bästa med filmen, påminner om shit man hör på Woodstock eller i Hair. Filmen är en hysterisk resa med mycket skrik och mycket sexuella referenser plus mycket utklippta foton som får filmen att se ut som en Terry Gilliam animering mellan Monty Python sketcher.

 " 70-talet var en lustig period"

Världen där allt utspelar sig i är en av de allra lustigaste städer sett i filmer, massa ögon överallt och arkektur och design som ett överdrivet videospel. Karaktärer dyker upp och försvinner och allting går så fort att man sitter och undrar vad fan som pågår! EN av de mest kaotiska och galnaste filmer jag sett. Filmen får 2,5 guldkameror av 5, en mixad film med bra och dåligt men alltid 100% fucked up och ständig fart och fläkt.

Markus
 

Tower Block
2014-02-22

För ett år sedan skulle Joel, jag och några av Joels polare se några bra filmer. Och av erfarenhet så
är det ju ett helvete att komma överens vad man ska se. Jag ville se en brittisk thriller som jag av
någon anledning funnit intresse för: Tower Block. Men som vanligt lyssnade inte Joel på mig.
Vilken JÄVLA överraskning...
 
15 hyresgäster bor längst upp i ett hyreshus. Hyreshuset är nästan på väg att rivas, men hyresgästerna
vägrar flytta förens man har ordnat nya boenden. I huset bor an idiot som man tvingas betala för att han inte
ska bryta sig in i lägenheten. Även 2 andra våldsamma snubbar bor där, men dem håller sig mest för sig själva.
Vi har även en huvudroll i form av en kvinna som....öhm....öhm...är bra ledare och singel. Det är typ allt om henne. 
"Sluta klaga, bitch! Annars kör jag upp pinnen i röven och sätter dig som fågelskrämma på taket!"
En dag  blir dem beskjutna av en okänd gärningsman med sniper-gevär. Det finns inget sätt att lämna
byggnaden, många är redan döda och de tvingas hålla sig borta från sina fönster. En kamp om överlevnad tar sin början. Men hur kan man överleva om ingen utanför vet massakern som sker i byggnaden?
 
Jag hade egentligen inte så stora förväntningar på filmen. Men överraskningen kom redan vid det coola
text-introt, där ett laser-sikte stirrar runt i lägenheter och tomma rum. Allt detta till cool synthig musik.
Och hela filmen håller denna stilen. Smutsiga lokaler, tomma rum, rostiga hiss schakt och en kylig överlevnads
instinkt. Rollfigurerna är klyschiga. En gammal f.d soldat, en tv-spels nörd som kan allt om vapen för han spelar
Call of Duty...(Ja....det är ju jävligt trovärdigt...), 3 kriminala och en tystlåten, blyg kille som är alkolist.
Trots dessa klyschiga figurer så är det en spännande rulle. Lite som en b-skräckis med ett monster med
gummimask! Det är ingen Oscars-vinnande film, men det försöker den inte vara heller.
"Fan...glömde min mobiltelefon. Jag får nog ta och klättra upp igen. Ska uppdatera min facebook!"
Därför blir den spännande då den spelar i sin egna division. Man vill liksom inte stänga av filmen. Snubben
med snipern är överdrivet snabb på ett komiskt sätt. Så fort man öppnar gardinerna...BOOM! Och hur fan kan
han vara överallt samtidigt? Och hur lyckades han smyga in i komplexet för att sätta upp lappar när INGEN
såg det? Nåväl. Trovärdighet var inte anledningen till att jag köpte filmen.
 
Jag diggar den här rullen. Spännande och inte alltför lång heller. 3 av 5 guldkameror.
 
Robin Andersson
 

KILLER CROCODILE
2014-02-20

 

 

Idag hade jag tänkt att skriva en kortare recension av filmen Killer Crocodile (1989) regisserad av italienaren Fabrizio De Angelis.

Ett gäng miljöaktivister är ute i en båt och tar prover i ett träsk där de märker att det finns radioaktivt avfall men även en krokodil av det större slaget. En av aktivisterna trillar av båten ner i träsket ( På det mest onaturliga sätt jag sett) och blir middag för våran krokodil.
Det är ungefär så filmen fortsätter, någon ramlar i vattnet och blir mat, några vill döda krokodilen, klantar sig och blir mat, någon idiotisk unge tappar en docka ner i vattnet men hör och häpna! hon blir inte mat utan blir "räddad" i den mest ologiska scenen jag kanske någonsin sett. Det är så jävla dumt att jag vet inte vad, låt mig förklara...

 
Flickan tappar sin docka, krokodilen kommer och demolerar bryggan hon sitter på, så hon hamnar hängades på bryggan precis som ni ser på bilden nedan.
 
 
Efter rop på hjälp kommer det en hjälte till räddning...
Men istället för att agera som vilken annan människa som helst och dra upp henne från kanten framifrån(där han står på bilden just nu) så gör han såhär
 
Idiotjäveln klättrar alltså ner jämnsides med flickan och försöker TRYCKA(!) upp henne till säkerhet. Krokodilen gillar inte hans taktik och det slutar såhär.

 


Jag förstår dig precis Mr.Croc.

Ja nu har jag beskrivit hur en scen ur filmen ser ut och det hoppas jag har gett er ett hum av vilken kvalité filmen håller. Den är verkligen skit på alla plan, skådisarna suger, manuset suger, försöken till någon form av action suger. Men när jag såg förtexterna blev jag glad över att se att Riz Ortolani hade gjort musiken, då jag tycker att soundtracket han har gjort till Cannibal Holocaust är fantastiskt men även musiken suger också. För att inte tala om the croc himself.

Blir verkligen en uppbyggande spänning och stämning eftersom det tar hela 19(!!!) sekunder in i filmen innan man får se denna bild av monsterkrokodilen. Antingen så visste inte filmskaparen att man ska hålla lite på det man har och göra det lite skrämmande/spännande genom att inte visa allt direkt eller så var det ett medvetet val att göra så för folk som blir besvikna av synen slipper kolla länge och kan stänga av direkt. Någon på filmtipset.se jämnförde den med en lådbil och ibland är jag villig att hålla med.

Den ser verkligen riktigt kass ut, så här på stillbild kanske det inte ser helt horribelt ut ( jo det gör det) men när man får se hur den rör sig och att den grymtar som en blanding av en förkyld gammal man och en gris så blir det ännu värre.

 Antar ju att jobben inte flög på stackars Gianneno efter denna film.
( Efter en googling så vet jag nu att han gjorde smink och lite effekter till blandannat Zombie Flesh Eaters, Dune, The Beyond och är fortfarande aktiv, well good for him)
 
 
 Har man inte råd med en surfingbräda går det lika bra med krokodil.
 
Det finns inte mycket postivt att säga om filmen överhuvudtaget, den saknar charmen för att bli en " så dålig att den blir bra/rolig" -film och även om Krokodilen dyker upp ganska ofta och att det elimineras en del människor så känns allt segt och händelsefattigt. Måste också lägga till några rader angånde omslaget( som ni kan se högst upp i inlägget) som var en av anledningarna till att jag köpte filmen men den innehåller varken badande folk i vatten, eller en helnaken kvinna i en gigantisk krokodilkäft. Krokodilen ser även oerhört mycket större ut på omslaget än i filmen.

Jag rekommenderar verkligen inte denna skit till någon, men om någon skulle vara intresserad av filmen och faktiskt uppskattar den och vill ha mer så kan jag berätta att det finns en uppföljare kallad "Killer Crocodile 2" Inget jag personligen kommer kolla in men nu vet ni iallafall.


Killer Crocodile får 1 av 5 Guldkameror!

/Robin Möller

Let My Puppets Come
2014-02-20

Från mannen bakom Deep Throat kommer nu en film där 3 killar i djup shit då de är skyldiga en gangster en förmögenhet så de bestämmer sig för att spela in en …vuxenfilm…. Det var också exakt såhär det gick till när Deep Throat gjordes. Det finns 2 versioner, en 40 min lång version och en 72 minuters extended  cut men jag har bara 40 min versionen… varför har jag frågat mig själv många gånger.

 " We're in deep shit" "Meh, Fuck you"

I New York ligger ett kontor, i kontoret finns 3 dockor, Ned, Fred och Red som alla sitter i skiten då företaget är skyldig en gangster, mr. Big, spelad av Luis De Jesus, dvärgskådisen som är mest känd för sina roller i Tromas, The incredible Torture Show(aka. Blood Sucking Freaks) och The Anal Dwarf.  En budpojke, Jimmy ger dem dock en idé för att tjärna alla pengarna som behövs, make a porno. Deras sekreterare, Miss Bliss(som visar sig vara en transa) stödjer idén och vill gärna vara med i den. De börjar fundera ut idéer, en involverar en damdocka som har sex med en hunddocka och nästa idé utspelar sig på ett sjukhus där samma kvinna från hundscener ger huvud till en döende patient. De hör med deras morfar som ringer efter Gepetto för hjälp och han tar med sig Pinocchio. Det första han gör? Klipper av dicken på Miss Bliss. När filminspelningen väl börjar får vi flera olika sångnummer som alla är lustigare än det tidigare. Fred får dock nog och går ut för att ta en drink på en krog där servetrisen är topless och då Fred inte vill se mer tuttar kallar en närsittande kille på krogen Fred för homo och det blir bråk. Fred blir knockad och vaknar upp hos servitrisen ….men detta är mer filler. Filmen de jobbar på har dock inte något slut så de fyller upp med massa reklam för olika sex grejor, som t.ex anti-fisk lukt för kvinnliga organ… emm…okay. Men Mr.Biggs är på ingång och filmen är inte klar, så kommer alla 3 bli mördade på plats? Eller kommer ett mirakel ske?

 " That's just the head nurse"

Det är svårt att förklara den här filmen… det är mest puns på dåliga sex skämt, dockor som gör perversa saker och svär och cameos från porrindustrin så som Al Goldstein. Det är lite roligt att filmskaparna gör narr av sina tidigare erfarenheter inom industrin med Deep Throat. Skämten är dumma men småroliga och sex scenerna är um….jävligt lustiga alltifrån hund sex scenen tills då en kille får en bj av en fisk… Det finns verkligen inte mycket jag kan säga om detta. Let My Puppets Come får 2 utav 5 Guldkameror

 

Markus

The Addiction
2014-02-19

 
En vampyr film av Abel Ferrara, mannen bakom kult klassikern "bad lieutenant" ifrån 1992.

En kvinna spelad av Lili Talyor som studerar mänsklighetens filosofiska natur blir biten av en vampyr och sedan blir hon en (“duh”) och vandrar sedan nätterna nedför gatorna i ett typisk 90 – talistisk svart-vit foto och snärjer offer samt lär upp folk (och oss) om att beroende är bra näring för själen samt att de är ett dubbeleggat svärd, att vi människor är renodlad ondska av natur och andra romantiska pessimistiska men ”omoraliskt” försåtliga argument – självfallet beroende på vem man är och vilken livssyn man innehaver. Såklart är denna Ferrara film fylld av religiösa anknytningar som jag inte än räknat ut om dem bara är för att spegla nån form av inbiten Amerikansk kultur eller om Ferrara bara tycker de är symboliskt passande.

 
I början skjuter hon upp blod likt en tvättäkta herionist, men går snabbt över till de kalassiska bett-i-halsen-sättet.

Anyway, personligen fann jag den tilltalande. Inte bara för att filmen tolkar en vampyr som knarkare och att musiken mest består av aggressiv 90-tals hip-hop komponerat med thugs som hänger runt och ser gangsteraktiga ut, utan mest allt för de ständiga dialogerna som tagna ur seriösa samtalsämnen mellan cyniska lärare då att studera och lära är nåt som jag bara börjat gilla och speciellt om de handlar om filosofiska åsikter för de ger liksom hjärna el, man vaknar till där uppe och man får en falsk/sanningsenlig/sann känsla av ett ”större” medvetande om varför vi människor tickar på som vi gör.

 
Walken gör en kort men minnesvärd Walken presentaion och påmminer oss om hur mkt man saknar honom i dagens filmer.
 
Filmen får starka 3.5/5 guldkameror, En mysig halv-skäckig nattfilm för den ensam introverta människan skulle man kunna säg och även fast jag gillade rullen högt faller den mkt på både gott och ont att den tar upp så många kända filosofer samt poeter man borde känna till för att förstå vad karaktärerna menar mer på djupet när dem går runt och namedroppar och deras sägningar. Några år inom studerande och jag kanske hajar bättre och därför då kan ge högre betyg eller lägre, men inte nu.
 
Jonas

Koyaanisqatsi
2014-02-18

Detta är inte riktigt en review utan mer en rekommendation, Koyaanisqatsi är en samling av ljud och bild som ger olika intryck. Handling saknas och är mer som Man with a Movie Camera, olika bilder från hela världen med olika teman, vissa är bara folk går runt i storstan, andra är industri områden till fallande hus. Koyaanisqatsi fokuserar på moderna världen, I-länderna, Musiken är näst intil perfekt och ger en atmosfär liknande orgien från Eyes Wide Shut där rumänska munkar spelades baklänges för att ge en diabolisk känsla….och den känslan medverkar även i Koyaanisqatsi. Personligen tycker jag filmen är ett mästerverk, så mörk och lugn att och varje bildruta kombinerat med en djup röst som oftast repeterar frasen ”Koyaanisqatsi”. Musiken är gjord av Philip Glass som annars gjort filmmusik till bla Watchmen, Candyman och 2 uppföljare till Koyaanisqatsi, Powaqqatsi(som lägger fokus på U länder) och Naqoyqatsi ( som fokuserar på visuell art och visuell konst). Dessa uppföljare har liknande tema, en samling bilder och musik som samspelar i en symfoni och utgör tillsammans med Koyaanisqatsi Qatsi trilogin. Koyaanisqatsi är ett riktigt ord ur Hopi(urbefolkning i Sydamerika som härstammar från Aztekerna) språket och betyder ”obalanserat liv”. Detta blev rörigt men kan endast säga, spana in Koyaanisqatsi och få din egen bild av detta konstverk, var person får sina egna intryck av filmen. Jag personligen ser ett miljö budskap om att överproduktion av miljöfarliga varor är vad som sakta men säkert dödar våran jord och ger en inblick till en värld där pengar styr och utan alla gifter och produkter lär man inte överleva, en utveckling vi själva valt att anta, en bild utav ett helvete men som tyvärr är våran egna planet. Se, jag kan vara djup med! inte bara b-movie trash....men det är det jag har planerat att se ett bra tag till.

 

Jag ger Koyaanisqatsi 5/5 guldkameror. En film som verkligen borde visas på Cosmonova i Stockholm!

 Markus

Possession
2014-02-18 

Min första recension här på filmfett blir en film från 1981 av den polska regissören Andrzej Żuławski (Japp, jag var tvungen att googla fram rättstavningen) kallad Possession.

 

Historien börjar med att Mark (alla våran Sam Neill) kommer från några veckors arbete, som är någon form av spionage. Det framkommer inte så tydligt i filmen vad exakt han sysslar med, men hursomhelst så kommer han hem och möter sin fru Anna (Isabelle Adjani).  Det blir inte det varma välkomnande han hade hoppats på och det märks att det är en spricka i deras förhållande. Nästa dag ringer Anna från en restaurang och ber Mark att komma dit, där kommer det fram att Anna vill skiljas, men hon ger ingen direkt anledning till varför vilket leder till att Mark flippar lite lagom och blir brottas ner av ett gäng kockar.

Mark bor nu ensam och har skrivit över vårdaden av sonen Bob till Anna för att " I don't wanna fuck him up even more by  playing sunday daddy" som han själv utrycker det. Han börjar bli besatt av varför Anna har lämnat honom och avsaknaden för henne gör honom galen.

" - Jag vill inte ligga här med ångest i denna mörka film,  jag vill hålla Laura Dern i handen och möta dinosaurier"

En dag får han ett samtal av en viss Heinrich som säger att han är Annas älskare och att Anna är med honom. Mark sticker dit och träffar den mycket märklige Heinrich som säger att han inte alls har ringt och han vet inte vart Anna är för han själv har varit på affärsresa, det hela slutar med att Mark attackerar Heinrich men får spö själv.

Stackars Mark, han borde ju förstått att Heinrich va kampsportsmästare.

Att Anna är otrogen med Heinrich är klart en möjlighet men Mark känner på sig att det inte slutar där och anlitar en privatdetektiv för att spionera på Anna, och visst har hon träffat någon eller något annat.....


" - Det ser ut som att det gått livat till i sänghalmen..."


Isabelle Adjani har fått mycket bra kritik för sin roll och det är bara att hålla med, inte nog med att hon är vacker som få utan hon är riktigt bra som den hysteriska och sinnesjuka Anna. Scenen i tunnelbanan har ofta nämnts som en fantastisk prestation och visst fan är de det. Finns ju också rykten om att Adjani blev så skräckslagen av att se sig själv i filmen att hon försökte begå självmord, hur sant det är har jag inte en aning om.

Det är skönt att se Sam Neill långt innan mainstream tiden med Jurassic Park i en så pass annorlunda roll där han verkligen får spela ut i alla känslor.

Det finns ju även de som tycker att alla roller är överspelade, och visst är det kanske så men  inte till den överdrift att det inte fungerar, snarare gör det filmens stämning och karaktärer starkare och skapar en viss atmosfär.

             " - Hjäääälp! Det rinner möglig strawberry milkshake ur min vagina!"

Från en av filmens mest omtalade och bästa scener och även en bidragande faktor till den kult-stämpel den har fått. Men det finns fler scener bidragande scener såsom: (OBS! Vissa mindre spoilers!) Mark plötsliga ångest andnöd som återkommer då och då, att Anna efter en jobbig diskussion med Mark kör in en el-kniv i sin hals. Det finns ett slags väsen/monster lurandes i garderoberna. Heinrich får även han ett litet spel och förlorar synen.

Filmen är  ett väldigt ångestladdat skilsmässodrama med surrealistiska skräck element  och dykning rätt ner i en man och en kvinnas psyke som håller på att gå sönder och man vet aldrig riktigt vad som är på riktigt. Just pga detta tror jag att man kan säga att det inte är en film för alla då sättet den blandar genres inte tillhör det normala.

Det är en väldigt skum och ibland svår historia men den håller sig väldigt jämn och bra hela vägen fram tills slutet då jag inte riktigt begriper vad den vill säga/vad som pågår och mitt stackars hjärnkontor håller på att få kortslutning. Men trots att jag inte riktigt fattar så funkar det  och det känns verkligen som alla har lagt ner sin själ och kraft i varje scen och jag blir aldrig oengagerad samt att jag har fått mersmak för både Adjani och Zulwalski.

Det blir  4(jävligt starka) av 5 Guldkameror

/Robin Möller

 

Tillökning på FilmFett!
2014-02-18

OJOJOJ! Recensenterna ploppar visst ut som barn i en a-kassa-familj. Vi har fått ÄNNU
en recensent på bloggen: Vi är stolta att presentera....ROBIN MÖLLER!
Välkommen, Möller!
Robin Möllers första recension kommer alldeles snart.
 
För att undvika komplikationer inom vem som skriver vad så ska jag försöka minnas att
skriva mitt efter mina inlägg.
 
Robin Andersson!

Crazy Fat Ethel
2014-02-18

 

Filmen heter egentligen Criminally Insane, men filmens uppföljare heter Crazy Fat Ethel 2 så jag kallar denna för Crazy Fat Ethel 1 + att Crazy Fat Ethel är ett hysteriskt roligt namn på en film!

 "Enda rimmliga efter en vecka full av skit filmer, är att se so-bad-it's good-skit filmer. Säger doktorn ialla fall och han ljuger sällan, fråga honom själv, han sitter fastbunden nere i källarn"

Ethel är skittjock och kan inte sluta äta, dels är hon våldsam så hon får chockterapi hos mentalsjukhuset men där har hon varit så länge sp det är dags att åka hem, yeey. Hennes mormor plockar upp henne och det är hos mormor hon ska få bo. Väl hemma kan Ethel inte sluta äta och anklagar ”judejäveln” till doktor för mordförsök då hon endast fick pyttelite mat. Men mormor är på doktorns sida och gömmer all mat från Ethel. Ethel tar detta mycket bra, och med bra menar jag att hon går bärsärk och knivmördar stackars mormor.  Efter Ethel har ätit gömmer hon mormors kropp i ett låst rum. Men trubbel nalkas då Ethels horiga syster och hennes nya kille dyker upp för att sova hos mormors hus. Men alla som söker efter mormor blir brutalt (och billigt gjort) mördade. Det blir så många att polisen dras in och frågar Ethel och hennes syrra om folket som försvinnit. Men det nalkas trubbel då systerns pojkvän börjar känna lukten av död från Ethels lille kyrkogård inne i huset och det är ikväll folk ska dö.

 " Filmen har sådan här dålig kvalité från stund till stund"

Med en tagline som ” Fatty fatty 4X4, can’t get through the kitchen door” trodde jag att Criminaly Insane skulle vara mer humorisk, men nej, den är seriös, Ethel har ett beroende utav mat, det går över styr men skådespelerskan Priscilla Alden gör ett helt okay skådespel för den hör typen av film, hon är inte dålig. Hon tar mycket verbala slag om sin tjockhet, men hon gick ner mycket till uppföljaren(som mest såg ut som en hemma film från 90-talet,) och spin-off serien Death Nurse(som också använde stockfootage från denna film). Slutet blir dock segt och dödsscenerna är inte läskiga. Det som står ut mest är nog det att filmen är så billigt gjord och överdriven.  Det finns inte så mycket att säga då filmen knappast stiger över 1 timme och mycket av det är slowmotion och flashbacks. Crazy Fat Ethel får 2 guldkameror av 5, men är den bästa ur Nick Millard(regissör) och Priscilla Aldens(huvudrollsinnehavare) 4 filmer de sammarbetade på.

 
Markus

Intervju med skaparen bakom Razzie Awards!
2014-02-16

Jag fick tillfället för en kort intervju med grundaren bakom Razzie Awards! John Wilson, en schyst snubbe som var vänlig nog att stå ut med dator krångel som uppstod. Min dator bestämde sig för att göra allt den kunde för att få intervjun att inte ske. Så mitt ljud är inte det bästa och webkameran är mer suddig än en 70-tals hemma gjord film.
http://www.youtube.com/watch?v=5z7mAG0fYSQ
 
Och som vanligt vill jag påminna om att stödja Razzie Awards fondraiser för att få en chans att visas på tv, RAZZIE
 
Det var alla Razzie filmer för denna tema vecka, nu är det bara att planera nästa! Hoppas ni gillat denna tema vecka och forstsätter läsa Filmfett och än en gång tack till John Wilson som ställde upp till intervjun
 
 
glöm inte att leta efter hans bok, The official Razzie Guide, dock är den snart 10 år gammal så alla priser från 2005 och framåt är inte nedskrivet, förhoppningsvis uppdateras den snart,
 
Markus

Showgirls
2014-02-16

 Razzie-temat närmar sig sitt slut och innan Markus gör sin stora final så gör även jag en anknytning till temat.
 

Kort om handling: En tempramentsfull ambtionsdriven strippare/dansare vid namn Namoi som vill bli glassig brulesk dansare. Men allt är inte så glamoröst som de verkar och i hennes väg står Cristal Connors (Gina Gershon) showens drottning och som är en bitch utan dess like.

Rätt speciell rulle som inte har mer handling än skriven ovan, för filmen fokuserar mest på den här Namoi spelad av Elisabeth Berkley som dansar loss sexuellt på skumma ställen, i folks skrev och hugger på folk till höger och vänster som om hon led av aggresiv Borderline pyskos och att hon just då vill bli stjärna.

"Namoi har vaknat på fel sida, de händer oftare än man tror"

Filmen är även fylld av mäktiga Las Vegas shower som kostar multum och man blir verkligen sugen på att sitta med i publiken, men filmen visar inte bara detta, den visar också allt runt omkring, förberedelsen, den hårda men rättvisa tränarens sätt och den själviska attityden till att bli dansaren nummer ett, att stå i centrums strålkastarljus och var den som alla går hem och fantiserar (runkar) om/till.

"Yeah baby yeah!" Nej, skärpning! De är rätt fina shower av klass.

Rullen har även en fin ensambel av fina bi skådisar för att nämna två tränaren/mangern spelad av Alan Rachins (Darhmas hippie pappa från sitcomen "Dharma och Greg) och självklart den alltid grymma Kyle Machlanchan som jag inte riktigt vet vad han har för postion mer att han verkar styra showem, äger grejer och dejtar showens stjärnor.

"You got to get your nippels hard! Put some ice on it bitches!" Alan Racins är stenhård.

Paul Verhoeven "vann" två razzie priser för filmen Sämsta film och sämsta regisörrer, detta tog han emot med glädje för att han i Holland ansågs bara vara äcklig och pervers. Paul säger själv nu flera år senare att han inte hade nån anning om att filmen skulle bli som den blev men han är inte ledsen för de för även fast den failade hårt på biobiljetter har den kännat in feta cash på dvd försäljningar och annat likande.

"Delfin knullet, the one and only, höjdpunkterna av både Berkly och Kyles Karriär"

En over-the-top kult-klassiker där tits an´ asses avlöser varandra som svävar samman i rika miljöer där den som munhugger våldsammast respekteras. Denna är en personlig favorit av mina, filmen får en 4/5 guldkameror. För den är skön, häftig, egen och man får en good time och jag förövrigt tycker väldigt mycket om just Elsbebeth Berklys karaktär, hon är annorlunda och smått störd på ett obalanserat men trevligt sätt.

Jonas.

Mommie Dearest
2014-02-15

I denna mångfaldigt Razzie nominerade film ser vi Fay Dunaway som Joan Crawford….jag har ingen aning om Joan Crawfords liv så denna får vara en se och lär film….tyvärr är filmen tråkigare än de där kort filmerna om kärnkraftverk man fick se på NO i skolan.

"I should've know you'd know where to find the boys and the booze."

Det hela börjar med att Joan, Skådis och hobby städerska blir nekad adoption så hon ber sin advokat pojkvänn Gregg att dra i några trådar och får en dotter son döps till Christina som hon skämmer bort som det inte finns någon morgondag. Joan får också en grabb som får namnet Christopher. Men när så småningom börjar Christina göra revolt mot sin mor. Efter en barndom utav hård hets till att vara perfekt (som dagens mode mammor hetsar sina barn), överdriven disciplin och barnaga  får Christina nog av att hennes mamma vinner i alla lekar ” för att livet är orättvist”. Joans strikta uppfostran, fokus på jobbet och bi-polärhet är verkligen svårt att se på som då hon klipper hennes dotters hår brutalt och så fult (tydligen, jag ser ingen skillnad, men för den saken är jag ingen frisör så vad vet jag) och ungen gråter men Joan den skatan bara fortsätter hysteriskt, I nästa scen är hon dock hedrad som en stor kändis och hyllas på lyxresturanger. Gregg får dock nog utav Joan och lämnar henne och blir då filmens smartaste person. Såsmåningom får hon kicken från MGM då hon förklaras att vara ” Box-Office-Poison” som om hon vore en 50-tals M. Night Shaymalan.  Detta blir det sista strået till höstacken som är hennes mentala stabilitet och nu brakar allting ihop. Med en yxa går hon berserk på sin trädgård framför sina barn(de har gjort en tröja utav denna scen där det står ” welcome to Joan Crawfords Daycare Center”) då hon måste göra ett ”screen test” vilket är endast för noobs inom filmbranschen men Joan är ju Hollywood Royalty uttrycker de hela tiden. Men kvällen då hon vinner Oscar för bästa kvinnliga huvudroll upptäcker hon att hennes dotter till hennes stora förtvivlan använder galgar till sina finaste kläder och resulterar i filmens mest kända scen. Inte för att förstöra filmen, den får ni se själva men den är mer hysterisk rolig än rörande. Filmens andra timme är tro eller ej mycket tråkigare än första. bläh

 "I’m not mad at you, Im mad at the dirt" och även " NO WIREHANGERS EVER!!"

Jag själv är adopterad, fastän de inte verkligen gör narr utav adoptions barn så tycker jag denna film är jävligt stötande, men jag är lätt ofredad. Jag verkligen avskyr såpoperas och är det något som denna film är så är det en jävligt dålig såpopera wanna-be. Med vardags problem inte ens ”Våra Bästa År” skulle vilja sända på tv. Joan är verkligen en urusel karaktär och hoppas att den verkliga Joan Crawford inte var lika bitchig som Fay Dunaway(som för övrigt ser ut som Frank. N Furter från Rocky Horror igenom hela filmen) är. Och att filmen är 2 timmar men känns som 4 hjälper inte så mycket för att de 2 eller 4 timmarna fylls men mycket skit och sega dialoger. Joan blir förbannad över ingenting och det blir mycket irriterande, som en negativ Jar-Jar Binks. Tråkig, negativ, bi-polär, elak, kall och verkligen lite att komma med så är Mommie Dearest en klassisk Razzie film vars rekord höll i ett långt tag tills det tillslut bröts för värre filmer. Och ja det finns verkligen mycket värre filmer än Mommie Dearest och den har sina fans men jag? Jag tycker dock det hade varit bäst att inte göra film utav boken Mommie Dearest är baserad på. Mommie Dearest får 2 utav 5 guldkameror då Mara Hobel (som spelar 5 åriga Christina) faktiskt gör en trovärdig jobb som ett barn som endast kan beskrivas som en  bricka i sin mammas sjuka spel där många andra karaktärer hon försöker förändra till sin fördel ingår.  Också extra poäng för Joans dåliga skådespel och hennes karaktärs psykiskt störda handlingar som verkligen är smått traumatiserade.

 
Mommie Dearest fick:
 
  5 Razzie priser för, sämsta film, sämsta skådespelerstka, Sämsta skådis/Skådespelerska i en biroll och sämsta manus. Den fick även nomeneringar till sämsta regissör, sämsta nya stjärna och yttligare 2 till sämsta kvinnliga biroll.
 
Markus
 

Turkisk Konfekt
2014-02-14

Paul Verhoeven är som en lyckad skraplott med tre sköna vinster.
Robocop, Total Recall och Starship Troopers! Alla måste nästan sett åtminstånde en av
hans stora episka sci-fi rullar! Men innan dess, under tidigt 70-tal, så kom en film som
blev Hollands största publiksuccé. Turkisk Konfekt.
Rutger Hauer och Moniqoe Van De Ven gjorde ett utmärkt roll och levde upp till förhoppningarna.
Erik har flyt. Han bor i en hemsk lya och knullar folk till höger och vänster. Hur han lyckas
hitta brudar på en vanlig gata och ragga hem dem är bortom min förståelse. Men en gång
i tiden hade han träffat den bästa kvinnan av dem alla. Ett vanligt ragg, Olga, förvandlas till
ett romantiskt äventyr. Men deras äventyr kommer inte existera utan konsekvenser.
 
Enligt filmens baksida säger Stefan Nylén från Cinema att "jag har aldrig sett kärlek beskriven så äkta."
Därför tänkte jag att denna film vore utmärkt att se på alla hjärtans dag....ensam....som alla andra jävla
år. Men denna film underhöll mig och SÖG in mig i dess sköna atmosfär. I vanliga fall är romantiska
filmer lika med döden. Men detta är ocensurerat och ändå långt ifrån porr. Erik knullar brudar. Visst.
Men även om han gör detta så får vi inte se så mycket av själva akten. Vi får se nakna bröst, kukar,
rövar och fittor. Men det blandas med den där oskyldiga och vackra som ett förhållande har.
Filmen tillgavs en Oscar för bästa utländska film.
Allt är däremot inte enkelt i Eriks liv. Han stör sig på Olgas mamma och hela Olgas släkt. Den enda som
han verkar tycka om till en vis del är Olgas farsa. Visst är Erik lite ond. Han har ett dåligt temperament
och det är många gånger som Olga blir förbannad på honom. Men hela deras kärlekshistoria är en
gråzon och det är detta som gör filmen så spännande! Man vet inte vad Erik kommer göra härnäst
och han gör mycket i filmens gång.
 
Resultatet landar på 4 av 5 guldkameror. Jag vet även om personligen att Jonas lagt samma betyg.
 
Robin!
 
Hoppas er Alla Hjärtans Dag var en lyckad dag! Om inte, sök upp filmen och dyk ner i en smutsig
fast ändå vacker film.

My Bloody Valentine
2014-02-14

Det är Alla Hjärtans Dag I en liten by I Kanada där folk inte firar högtiden då brutala mord skedde på just Dlla Hjärtans Dag för måånga år sedan. Men nu har ungdomarna fått nog, de vill inte att gamla paranoida gamlingar ska hindra ett tillfälle till en bra fest!. En av de vuxna berättar historien om Harry Warden, en gruvarbetare som förlorade alla sina medarbetare efter att gruvan de alla jobbade i braka ihop och vakterna som skulle hålla koll på projektet hade lämnat sin post för att gå och festa. Harry överlevde och utförde exakt 1 år efter olyckan brutala mord. 20 år efter har en ny generation gruvarbetare tagit ställning och planerar festen jag nämnde innan och bland dem finns Jessie Hanniger och Alex Palmer. Jessie är kär i Sarah och de är filmens par som lär överleva tills filmens slut. De vuxna börjar få Alla Hjärtans dag kort med rim, hotfulla rim och de får genast flashbacks till Harry Warden, som sedan morden suttit på mentalsjukhus men rymde snabbt för att utföra de brutala morden och har nu tydligen suttit på ett säkrare mentalsjukhus. Ungdomarna bestämmer sig att ha fest i gruvorna när de vuxna beslutar att allt firande ska ställas in direkt och ju närmre partyt kommer börjar det dyka upp döda människor hit och dit. Under festen och Alla Hjärtans Dag tar dock en vålnad utklädd i gruvutrustning död på ett helt gäng människor och Jessie, Alex och Sarah med många fler försöker överleva i gruvsystemet.

"Sarah, be My Bloody Valentine"

My Bloody Valentine är en mycket bra skräckfilm, en av mina favoriter. Den bevisar att gasmasker kan vara läskiga som fan. Under hela filmen ligger en grov känsla av 80-tals stuk, och den känslan är alltid välkommet.  De långa scenerna då Harry går runt och letar efter offer är bland filmens icke-våldsamma scener. De flesta av karaktärerna är bra, till och med the comic-releef är inte allt för irriterande. Gore-effekterna är mycket bra ock kroppsdelarna som visas ser nästan riktiga ut. En prima skräckfilm detta asså. Musiken som spelas i skutet, The Balad Of Harry Warden är så oerhört vacker och mörk på samma gång och är en av min favorit film-låtar. Lyssna på den och njut! My Bloody Valentine är en av de mest kända kultrullarna och 2009 fick den en remake….en okay film för att vara remake men inte alls lika bra som originalet.  Endast orginalet hade de väldigt kusliga alla hjärtans dag korten och väl utförda dödsscener samt den kusliga atmosfär som endast 80-talet kunnat framkalla.

 "Roses are red, violets are blue, one is dead, and so are you."

My Bloody Valentine får 3,5 utav 5 guldkameror. Vi avslutar med lite rolig trivia, Neil Affleck som spelar Alex Palmer är nu mera en animatör åt The Simpsons

Glad Alla Hjärtans Dag på er från oss här på Filmfett!

 

Markus

The Flintstones
2014-02-14

Idag skulle jag ha sett Showgirls, en klassisk dålig film, men Jonas var vänlig nog att ta den smällen åt mig. Jag får dock filmversionen utav en klassisk serie, Flintstones filmen! Men som vi alla vet blir oftast inte filmer baserade på tecknat bra i vanliga fall, men kan Flintstones vara en speciell film?? Och dessutom har jag väntat på att ta Flintstones filmen ett bra tag nu!

 "Barney, do you have to do everything Fred does?"

Fred Flinta jobbar på ett gruvförlag tillsammans med Barney. De har en korrupt chef, Cliff som vill anställa en syndabock till VD plats så han och hans sexiga assistent Miss Stone. Vi får se hur livet i det funktionella Bedrock ser ut med massa scener som endast finns för att inleda storyn. Barney och hans fru Betty ska dock adoptera ett barn och Fred hjälpte till ekonomiskt för att betala för det att ske, men då ungen de får är starkare än Herkules blir scenerna hos familjen Rubble mest seg slapstick humor. Väl på företaget däremot sätter Cliff sina planer i verk och har ett prov, den som får högst poäng blir befordrad till chef och den med minst får sparken. Då Barney ser hur svårt Fred har byter han prov med Fred som då visar sig ha bäst resultat i hela gruppen och får chansen att bli en big shot. Hans första uppgift blir dock att ge Barney sparken då han fick sämst poäng på provet. Men i gengäld får Barney och familjen flytta in hos Flintstones. Men med alla pengar Fred tjärnar in ju mer och mer egoist och självdyrkande blir han och hans fru Wilma pallar snart inte mer. Sista strået blir då han säger upp vänskapen med Barney och Betty. Men det finns värre problem nu då massa pengar försvunnit från Freds företag och han står anklagad för stölden. Cliff och Miss Stones plan har lyckats…eller har den?

 "At least I can walk around the house in my underwear again."

Nästan hela filmen hoppar från scen till scen, vissa leder ingenstans andra gör det. John Goodman gör som alltid filmerna han är med i mycket bättre(se Big Lebowski, Matinee med flera) och Rick Moranis gör en bra Barney. Varje set filmen spottar ut sig är ögongodis och alla dinosaurie prylar som poppar upp är mer underhållande än den tidigare. Mer än så har inte filmen att komma med då story och dialog är repetition från dels showen och andra filmer. Showen gillade jag verkligen som barn och ville gärna se filmen som jag då gillade, men idag är den en medioker upplevelse som ser bra ut men innehållet är en besvikelse. Rosie O’Donnell som spelar Betty är nog den sämsta i filmen men som tur är poppar Halle Berry upp som ögon godis. Harvey Korman gör dock rösten till Freds dictabird….en fågel som ska lyssna igenom allt Fred säger som ett memmo gör vissa av de tråkigare scenerna roligare, komm igen det är ju Harvey Korman från Det Våras För Scheriffen/Världshistorien Del 1. Flintstones filmen får 2,5 guldkameror av 5 och är den bästa filmen inom Razzie Vecka hitils då det fanns överdrivet mycket fint att titta på under handlingens gång men den handlingen var mest samma gamla skit. 35 Manusförfattare kunde ha kommit på något bättre än vad dessa 35 manusförfattare kom upp med och det resultatet blev känt som Flintstones the movie.

 
Flintstones filmen fick:
  2 Razzies, sämsta skådespelerska till 0'Donnell och sämsta manus. Även 2 nomineringar till sämsta skådespeleska i en biroll och sämsta remake/sequel.
 
 
Markus
 
Glöm inte bort att skänka en slant till Razzie Awards Indiegogo Kampanj för att få pristutdelningen till TV sofforna! RAZZIE

Cocktail
2014-02-13


För att "hjälpa" Markus med sitt tema så han även jag en liten kontribut till hans
Razzie Movies. Detta är en film som Joel rekommenderade. Jag köpte den för ca 80
spänn och visste inte ens att den vann razzie-pris! Den vann pris för sämsta film det året.
Tom Cruise var nominerad för sämsta skådis och Roger Donaldson sämsta regissör.
 
Filmen börjar lovande. Tom spelar Brian Flanagan, ett kaxig och själviskt as. Fast på ett rätt så
gött sätt. Den typen av person man nästan älskar att hata. Brian vill bli rik som börsmäklare och
tvingas deltidsjobba i en bar. Efter ett tag blir han god polare med sin chef och mentor, Doug Coughlin.
Doug delger sin syn på livet och de båda visar sig vara nästan lika kaxiga. Skön början, men sedan spårar
det ut åt helvete! Doug och Brian blir ovänner och Brian sticker till Hawaii för att jobba där. Filmen tappar sitt
tempo ännu mer när han träffar en snygg brud, Jordan. Doug dyker upp igen och eftersom Brian har ingen
makt att leva sitt liv på sitt egna sätt så ska han visa Doug att Brian har ett bättre liv. Därför börjar han
träffa en rik brutta vid sidan om Jordan.
Cruise står och flinar med sin vanliga fula smile. Ett smile jag mår illa av under hela filmens gång.
Eftersom filmen börjar som en trevlig jogging runda  i trottoar-kanten så förväntar man sig samma tempo.
Men när filmen beslutar sig för att ta ett felsteg rakt ut i trafiken, bli påkörd av en bil och flyga långt
åt helvete, så vet man bara en sak....filmens slut kommer falla platt mot marken! Brian förblir en stor
utvecklingsstörd idiot. Och jag menar inte detta för att trakassera dem med olika utvecklingshinder. Nej,
för en utvecklingsstörd idiot förtjänar inte sin lyckliga lott i livet, men lyckas alltid få det ännu bättre ställt
än tidigare. Därför blir Brian världens största hatobjekt i mina ögon. "Ju mer du tänker på innehållet i filmen,
desto mer tom upptäcker du att den är" sa Roger Ebert. Och jag håller med. Filmen är egentligen bara ett
enda hål. Som en ram utan fotografi!
Trots all denna kritik så ska jag inte hata filmen fullt ut. Även om den förtjänade en razzie, så är filmens
början lovande. Och Doug är, trots sin svinighet, en väldigt skön karaktär, spelad av Bryan Brown.
 
2 av 5 guldkameror.
Robin!

Allan Smithee: Burn Hollywood, Burn
2014-02-13

 Det är sånna här filmer filmkritism uppfanns för. Varför? Det tar vi sen, först lite info; Är en regissör missnöjd med en film han arbetat på kan han ta bort sitt namn från filmen och fejknamnet Allan Smithee stämplas istället på. Men nu är problemet det att när väl en man med namned Allan Smithee är missnöjd med sin film kan han ju inte ta bort sitt namn. Smithee är spelad utav Eric Idle som under 90-talet råkade ut för tråk sjukdomen, för inget han var med i under det decenniet var bra (bortsett från ett cameo i South Park filmen) och denna är väl filmen som gjorde mest skada. Filmen Alan Smithee inte vill veta av har Jackie Chan, Sylvester Stallone och Whoppi Goldberg, en udda trio men ingen kommer få se filmen för Alan Smithee snor filmen innan någon man kan visa den för publiken. Denna film är en muckementry en fejk dokumentär där alla får ”roliga” titlar och intro text. Och allt dessa cameros är att säga hur bra filmen som nu aldrig kommer visas var och hur Alan var som person och dess produktion. Också under dessa intervjuer händer små roliga saker som ska få familjen att skratta och kammar hem noll. Lika dåliga är karaktärernas personligheter som tagna ur Scary Movie, fast mycket mindre dåliga skämt. Slutet avslöjas direkt då Alan redan sitter på mental sjukhus efter ett psykiskt sammanbrott. Sly snackar bara skit om olika skit, Jackie Chan snackar bara om att hans karaktär aldrig kommer dö i en film och Whoppi bara babblar på att hon såg snygg ut i filmen. Öj vilken röra denna röra är, Alla är sura på Smithee men han fjantar runt på mental sjukhuset.  Inga cliff hangers. Vi får följa filmens producenter som berättar deras sida av historien och så ibland får vi se Smithee på mentalsjukhuset och  vad som hände mellan honom och indie-blacksplotation filmare spelad utav bla. Coolio, gangsta paradise snubben. 1:25 filmer med mindre skratt än Scary Movie.
Det enda intressanta med filmen, är att läsa karaktärs beskrivningarna,

Eric Idle har tappat sitt funny helt och hållet, Klassiska Monty Python medlemen är värre än Adam Sandler! Hur uttråkad utav denna jävla film var jag? Jo när jag såg om filmen till denna review så stängde jag ner halvvägs och glodde lite Bamse(nostalgi ju, hata inte) hade jag sett filmen på bio hade jag säkert lämnat biosalen vid halvtimmes punkten. Detta kunde ha blivit den allra första filmen jag gick ut ifrån om jag sett på bio, helt klart. Tråkiga och desperata försök till att få skratt och lura oss att det är en bra film genom att endast ha stor stjärnor. Burn Hollywood Burn får 0.5 utav 5 guldkameror. Detta är den värsta filmen baserat på ett Joe Eszterhas manus och den jäkeln gav oss Showgirls och Jade, men då Showgirls var so-bad-it-was-good är Alan Smithee:Burn Hollywood Burn en hög av skit

 Okay, det räcker nu, inte roligt längre...

Kort review? Det är bara snack om vad som hände och lite Flashbacks med mer dialog skriven utav folk som vet vad folk säger i Hollywood, men inte vad publiken skrattar åt och gav oss raka motsatsen och vad som återstår är en hög med dåliga Eric Idle scener, smårasistiska scener och producenter som är så överdrivna att de verkar ha gått i Adam Sandlers skola för over acting.

 
Burn Hollywood, Burn fick:
5 Razzie priser för sämsta film, sämsta skådis i bi-roll, sämsta manus, sämsta debut och sämsta sång. Den fick också 4 nomeneringar för sämsta regissör, en till för sämsta bi-roll, sämsta skådis i en huvudroll och sämsta screen couple.
Markus
 
 
 

The Jazz Singer
2014-02-12

I’m a 20first centuary digital boy, I donnu who Neil Dimond is, and that brings me lots of joy.

Oh boy Vem öppnade stora klichéer burken? Här har vi en film där Neil Diamond spelar en drömmare vars die hard judiska far står i vägen för sin sons musikaliska drömmar. Det är en remake utav filmen med samma namn från 1927 som är mest känd för att vara en av de allra första filmer med synkat ljud och sin blackface (vit man i ansiktsmålning som ska föreställa en afro amerikan) men ta det lugnt båda dessa element följde med in i 80-tals versionen, blackface på 1980 talet…wow inte ens Mommie Dearest var så dum. Om du undrar vad The Jazzsinger handlar om och hur den kommer sluta har du aldrig sett en musikal, Våran hjälte börjar på botten, jobbar sig upp till ett gig eller fler och får uppmärksamhet utav en bigshoot och har en gigantisk konsert i slutet och allt slutar lyckligare än asiatisk massage. Är det någonting som står ut med the Jazzsinger? Ja förutom Blackface scenen har vi Lawrence Oliver överdrivna accsent.

 Inte ens den judiska gubben från Simpsons är så här " Stereotypical" judisk

Efter att ha uppträtt på en svart jazzklubb i blackface tas den Judiska Yussi(scennamn Jess Robin) till polisstation där papa betalar borgen. Papa vill inget hellre än att Yussi lägger ner sin musikaliska dröm och tar religionen mer seriöst men i Yussis blod pumpar musiken och han tänker inte ge upp än att sjunga och dansa på scenen men lovar papa att hålla sig till att sjunga i synagogan….He he men då hade filmen varit slut så Yussi skriver en sång som kommer slå stort, Rivka, Yussis fru står vid hans sida. Bubba, Yussis vän och bandkompis som nu befinner sig i Los Angeles får nys om detta och bjussar in honom till att spela in låten i LA, detta är det stora genombrottet Yussi väntat på så länge. Väl i LA spelar han in låten med en bigshot Eddie Gibbs och möter Molly Bell, en het pinlga. Tyvärr blir Yussis skit dåliga låt en hit och han och Molly blir ett par eller nått. Men Papa dyker upp och ser sin redan gifte son mingla med en non-Shiska(icke judisk kvinna) trubbel! Kommer Yussi bli gigantisk i LA? Kommer hans pappa tillslut godkänna sin sons drömmar? Har du aldrig sett en musikal? Klart som fan allt kommer lösa sig.

 Elvis skulle vrida sig i graven så fort så man kan allstra ström i hela Carlifonien i en halvtimme

Jag är inte en hejjare på 70-tals musik så vem fan Neil Diamond vet jag är inte men efter denna film vill jag nog inte höra mer från honom. Filmen innehåller inga bra låtar men 3 av dem har tydligen blivit hits i USA. Diamonds karaktär må ha svarta vänner men han drar många rasistiska kommentarer och får runt i blackface 6 minuter in i filmen. Men Lawrence Oliver gör nog sin värsta roll någonsin, värre än i Wild Geese 2. Finns det något positivt i filmen? Nja, för mig ialla fall, Jag personligen gillar judisk musik och det finns lite utav det men annars har filmen bara minus poäng. Dålig accent från Oliver, dålig musik, dåligt skådespeleri och ja som Roger Ebert sa om filmen ” has so many things wrong with it that a review threatens to become a list" och Leonard Martin påpekade att 1980 versionen har fler klichéer än originalet.  Att se Neil Diamond skådespela är lika plågsamt som att se en Madonna film och de ska jag berätta om så småningom, ush. JazzSinger är en kränkande upplevelse för svarta människor och människor med öron och ögon. Filmen är en onödig remake utav en gammal film som redan hade omgjorts på 50-talet. Neil Diamond gjorde som tur var aldrig någon mer film så lite lärde han sig från denna ohyggliga story. The Jazz Singer får 1/5 Guldkameror.

The Jazzsinger fick:
 
2 Razzie vinster för Sämsta skådis och Sämsta Skådis i en biroll, även 3 nomeneringar i bla.sämsta regissör, sämsta film och sämst låt.
 
Markus
 

Glöm inte bort att skänka en slant till Razzie Awards Indiegogo Kampanj för att få pristutdelningen till TV sofforna! RAZZIE

Leonard Part 6
2014-02-11

Innan 5 minuter har gått har vi sett en skällande fisk låta som en bil och Bill Cosby rida på en flygande struts. CIA har förlorat 8 agenter som alla har blivit mördade på liknande sätt, köttätande djur som verkas hjärntvättas att attackera agenterna. Leonard en ex-agent inom CIA har nu öppnat restaurang där de säljer exat samma fisk som ätit upp andra agenter. För att få tillbaka Leonard till CIA för att lösa fallet skickas en lönnmördare ut till Leonards restaurang. Leonard lyckas döda mördaren efter en utdragen och skrattfri sekvens med en kula som slungas igenom köket och plåt. Leonard går till CIA och får veta vad som pågår, en galen vegetarian har lyckats hjärntvätta massa djur och ska slå på stort härnäst. Leonard vägrar dock pga hans ex-fru som lämnade honom då Leonard jobbade för mycket. Och hans dotter byter öde varje vecka typ då hon ena dagen vill vara buddist i resten av sitt liv och andra dagen vill hon bli skådis. Medans alla dessa meningslösa scener pågår faller fler agenter offer för små djur styrda av Medusa, spelad av Gloria Foster(Oraklet från Matrix). Efter år av förföljelse går Leonards ex-fru med på att träffa Leonard igen så nu är det träningsmontage igång…haha…eller nej.

 

Så efter ett tråkigt montage får vi en tråkig middag scen som ska vara romantisk, men då vi inte alls känner för våran huvudkaraktär som spenderat tiden med dåliga skämt och tråkiga pappa scener istället för att försöka få publiken att gilla honom.  Kvällen slutar med att ex-frun kastar hela hennes middag över honom. Detta får då Leonard att tänka efter och ge sig tillbaka till CIA och godkänna CIA chefens(Jon Doe Baker! Sweet) erbjudande. Leonard klär upp sig i sin agent utstyrsel som består av en jumpsuit full med trix och tricks och en ful hjälm. Han ger sig in i vegetarian som försöker dansa honom till döds. Leonard lyckas dock sno ett redskap som vegetarianerna styr djuren med så nu tänker de ge igen på stort. Hela staden ska översvämmas av kryp, smådjur och håriga små djävlar.Leonard beväpnar sig med burgare och korv för att ge vegetarianerna på käften!

Don’t Burger me

Leonard Part 6 är dels känd för att Bill Cosby, stjärnan han själv gick till flera talk shows och sa åt folk att inte se den och han var även den första personen att personligen ta emot sina 3 Razzie priser, om de var av rent guld och notan för att få Cosby att accseptera priserna var 30.000 dollar. Det finns inte en enda rolig replik i Leonard Part 6 fast den ständigt försöker med dumma skämt i samma kaliber som Scary Movie. Som Roger Ebert sa i sin review av filmen på At The Movies så är produkt placeringen en av det värsta exempel på produkt placering i historien. Scenen detta sker går ut på att Cosbys 20 åriga dotter vill dejta en 60 årig man och Cosby ber om en kall drink, vad han får är en Coca Cola som han håller ett stadigt grepp om för glatta livet så den syns i bild. Filmbolaget Colombia som släppte filmen råkar ägas  av en viss läskedryck med rödvita burkar.Förutom att vara skittråkig är Leonard part 6 fylld av dåliga effekter, dåliga skådisar och dialoger inte värdiga en direct to dvd tecknad film. Filmens titel är ett skämt som berättar för tittaren att det finns 5 tidigare filmer om Leonard, ett skämt som aldrig har använts och borde aldrig ha använts i första hand. Likså många dåliga-dåliga filmer är den mycket seg och utdragen så trots att den endast är 1 timme och 26 min känns den som minst 2 timmar. Till och med när det nalkas klimax är den seg och peppar en inte utan bara fyller på med dåliga skämt som inte charmerar en muskel i mungiporna.  Det är lätt att förstå att Bill Cosby själv hatar denna filmen och han gjorde rätt att gå offentligt med att filmen är en katastrof innan någon hade sett den, och han har precis som George Lucas gjorde med Star Wars Holiday Special, köpt upp tv rättigheterna till filmen så den aldrig kommer visas på tv. Men som tur är har ju alltid Cosby ”The Cosby Show” som tjärnar in lite extra cash men Leonard part 6 var inte Cosbys sista dåliga film, han gjorde även en film vid namn Ghost Dad där Cosby dör och kommunicerar med sina barn från andra sidan. Leonard Part 6 får 0,5 Guldkameror av 5.

 Leonard part 6 vann...
3 Razzies, Worst Picture, Worst Actor, Worst Screenplay mn var även nominerad i 2 yttligare kategorier; Worst Director, Worst Suporting Actress.
 
Markus

Glöm inte bort att skänka en slant till Razzie Awards Indiegogo Kampanj för att få pristutdelningen till TV sofforna! RAZZIE

An American Warewolf in London
2014-02-10

1941 släpptes klassikern The Wolfman. Då var den en stor klassiker bland stora namn som King Kong,
Frankenstein och Dr Jekyll and Mr Hyde. År 2010 kom även Wolf Man ut på bio i en helt omgjord version.
Själv kan jag inte tala för den filmen då jag inte sett den. Men min poäng är att filmer förändras med tiden.
Att göra en fullmåne obehaglig går bara inte längre. Därför var man tvungen att göra en annorlunda tagning
av just denna klassiska varelse. Antingen gör man som i Tvajlajt och förvandlar det hela till ett tonårsdrama,
eller så gör man som John Landis, med glimten i ögat och vältänkt tema!
 
"There is nothing mediocre about Debbie Klein's body."
Två amerikaner befinner sig i England och traskar över ett vackert landskap. Deras resa förvandlats snabbt
till en mardröm över en fullmånes-natt! Ena killen dödas och den andra, David, blir skadad. Han vaknar upp i
ett sjukhus i London och tror att det var ett djur som hoppade på honom. Hans vän återbesöker honom
från "den andra sidan", fast i en vänligare ton. Denne gasten vill att David ska ta sitt liv innan han blir
varulv. Men David vägrar, då han hittat en ny tjej och tycker livet går vidare för honom.
 
Sjuksköterskan Alex måste ha ett stort intresse för folk som tror att dem håller på att bli knäppa.
Detta är en väldigt enkel film i sitt upplägg. Men det är framförandet som är så snyggt gjort! Musiken är
från äldre låtar så som "Bad Moon Rising" och "Blue Moon". Som de flesta skräckfilmer så tar det en
lång tid innan varulven faktiskt dyker upp. Men det är den sköna tonen som lyfter filmens värde. Dessutom
har vi dussin-skräck som den meningslösa, men genialt utförda drömscenen när mutant-nazis slår till!
Det är brutalt, högljutt och väldigt minnesvärt! Men kakan, eller oscarn, fick Rick Baker för sitt jobb på
varulvens tranformations-scen. Denna sekvens är helt enastående! En klassiker bredvid defibrillator-
scenen i The Thing eller hånglet med Tv-skärmen i Videodrome. Ännu ett bevis på att äkta effekter ger
bäst känsla!
Varulvs-scenen tog sex dagar att utföra. Men resultatet blev out-standing!
Efter en timme brakar helvetet igång och vi får äntligen se lite varulvs-action. Vi behöver inte se döds-scenerna
för att få spänningen och terrorn som filmen levererar. Vi får även se en skum porrfilm som visas på en
biograf, där Landis skämtar med hur dåligt gjord den är. En liten, men rolig sekvens som visar Landis
sinne för humor! Synd däremot att varulvs-filmen avslutar sig så snabbt. Efter en av världens häftigaste bil-olyckor så avslutas filmen utan att ha en spännande final.
Coola vinklar gör en läbbig känsla, som denna spännande jakten i tunnelbanan.
Filmen överlever dock detta och får 4 av 5 guldkameror. Underbar!
 
Robin!

Body of Evidence
2014-02-10

Madonna göckar en stackars jävel till döds? Nej seriöst vad handlar filmen om??

 "Dad, can you really screw someone to death?"

Så 90-alet var full av erotiska thrillers efter att Basic Instinct drog ut på gränserna. Vi fick Jade en tråkig låt som våldtog en av mina favorit låtar konstant, Sliver som jag såg som barn(Mina föräldrar la sig alltid tidigt…) är bara att nämna några men Body of Evidence är troligen den sämsta utav denna film genre. I rollen som den kinkiga damen i dramat ser vi Madonna, och som våran förvirrade huvud man ser vi Willem Dafoe Madonna står anklagad för mord efter att ha haft älskog med en gammal man så hårt så han dött. De anklagar Madonna för att ha använt sin kropp som ett mordvapen, så hennes kropp är full av bevis, hajjar du? Från ruta ett så ser vi hur mycket Madonna suger på att skådespela då hon försöker förmedla en känsla men låter som tjejen som svarar i telefonen då personen du söker inte har telefonen på. Hon håller samma ton och ansiktsuttryck under hela filmen. Alla misstänker Rebecca(Madonnas karaktär) som mördare och behandlar henne som om hon redan blivit dömd men endast hennes advokat Frank vet att hon är oskyldig då han har en känsla om att hon är oskyldig. Filmens stora fråga är dock, är kinkigt sex verkligen sex? En fråga de borde ta upp i parlamentet oftare…. Men Ju mer tid Frank spenderar med Rebecca och ju djupare deras samtal om sex blir djupare och djupare blir Frank mer kåt på Rebecca och vill att Rebecca ska ge honom rajtan-tajtan som bara Madonna kan göra och scen scenen är hysteriskt rolig och involverar hett vax. Men ju mer bevis som dyker upp och ju längre rättegången går börjar Frank tvivla på Rebeccas oskyldighet och han blir mer och mer säker på att han skyddar en mördare.

 "It's not a crime to be a great lay!"

Roger Ebert gjorde en lista på 25 filmer han hatade och Body of Evidence hamnade på den, John Wilson namngav den som en av de 10 mest underhållande sämsta filmer någonsin, men det som tar kakan är att Madonnas skådespelar coach sa upp sig under produktionen då Madonna var för besserwisser.  Filmen är likaså många utav denna veckas filmer utdragen och tråkig men värst av allt är att det finns rättsals scener som verkligen kan göras bra….men görs helt fel i denna så det känns som om de filmades endast för att göra filmen längre. Trots att de försöker göra Madonna sexig misslyckas de totalt, ett skinande exempel är då Madonna ska ge Defoe en handtralla i hissen och man ser hur rynkiga hennes händer är. Seriös som en 70-årings händer ser de ut som. Gillar du rättsals draman med inslag av komiskt dåliga sexscener, se den men tro det eller ej, Body of Evidence är tråkig som få och domstolsscenerna är överdrivna fast aldrig komiska. Body of Evidence är bara en av Madonnas många dåliga filmer( Dick Tracy räknas dock inte hit) Body Of Evidence får 1 utav 5 guldkameror, och det blir bara värre från och med nu. Ska jag ge filmen lite beröm så är soundtracket faktiskt bra, kusligt och ger filmen en chans att förmedla känsla av lust, tyvärr totalförstör filmens visuella verk känslan. Jag vill inte se Madonna fingerpulla sig själv ew.

 Body of Evidence fick:
1. razzie för sämsta skådespelerska (Madonna) och yttligare 5 Nomeneringar till bla. sämsta film, sämsta manus och sämsta regissör
 
Markus
 

Razzie Vecka - Tema Vecka #7
2014-02-10

 
En av mina första idéer till en Tema Vecka var Razzie Vecka där jag skulle gå igenom några av de mest kända filmer som vunnit eller blivit nominerade till Razzie Awards. För de som inte vet så är Razzie Awards raka motsatsen till Acadamy Awards där "Vinnarna" får priset för sämsta film, sämsta manus, Sämsta manliga huvurdoll osv. Här är lite utav en hyllning till Razzie Awards! 6 filmer och en grandslam som avslut. Underhålls av de filmer som var menade att underhålla men tappade stingen helt!

Killer Klowns From Outer Space
2014-02-07

Nu efter ett större sci-fi tema ska det vara skönt att varva ner med lite andra, icke förutbestämda
filmer. Så jag sökte genom vad vi inte recenserat tidigare, och märkte denna kult-klassiker!
Av alla filmer som finns att få tag på Sci-Fi Mässan så har denna varit den bäst sålda. I alla fall
i SubDVD's fronter.
"What're ya gonna do with those *pies*, boys?"
En komet kraschar i en skog inte så långt ifrån hångelstället där ungdomarna kan hångla i varsin
bil. En äldre gubbe beslutar sig för att undersöka det hela då han tror det är Haylies Comet som
landat utanför hans hus. Han tar med sig sin jycke (pooch, som han kallar den för. Ja, han är en
äkta amerikansk byfåne). Men kometen är ett...cirkustält?! Och utomjordingarna är faktiskt
clowner med gummiklubbor, popkorn-pistoler, uppblåsbara hundar och diverse andra, hysteriskt
roliga vapen. Två ungdomar, Mike och Debbie överlever clownernas attentat och flyr till polisen.
Men samtidigt börjar clownerna ställa till med cirkus i stan och förvandlar folk till puppor av sockervadd.
Pennywise är små-skit i jämnföreslen. Här har vi clowner som förstör ett helt samhälle med deras
luriga vapen! Pennywise dödade typ bara två snubbar i filmen IT.
Alla kommer självklart inte att tycka om filmen. Misstror jag mig inte fel så tycker Jonas filmen
är värdelös. Personligen finner jag stort intresse i kaoset som sprider sig. Det är inte lika dåligt
gjort som i Tromas filmer, utan behåller en skön blandning mellan skräck och humor. Men kvaliteten
ligger i skådespelet. Grant Cramer och Susanne Snyder är en spännande duo som tar sina seriösa
huvudroller på största allvar. De fångar den där sköna 50-tals känslan då man trodde filmer om
ex gorillor i rymddräkter var ett allvarligt hot. Vi har en ung snut som hjälte, spelad av John Allen
Nelson och två glassförsäljande bröder som en mindre lyckad komedi-duo. Fast hela filmen
har TVÅ stora stjärnor. De mordiska clownerna och den cyniska polischefen som ALDRIG litar
på att något står fel till. Inte ens när halva staden ringer och påstår att clowner terroriserar dem.
Det är John Vernon (1932-2005) som spelar snuten, med enastående resultat. Han hade även en
röstroll i 12-åringarnas våta drömmar: Heavy Metal.
"I'm supposed to read you your rights. But you're in *Mooney's* jail, and in Mooney's jail you ain't
*got* no rights!"
Filmens originella titel var Killer Klowns, men man ville inte att folk skulle mista filmen för en simpel
slasher, så den döptes om till Killer Klowns from Outer Space. Filmens tagline är väldigt smart genomförd:
In space noone can eat icecream! Filmens regissörer var de tre bröderna Chiodo, som även gjorde filmens
effekter samt effekterna till en annan kult-film: Critters! Bandet The Dickies fick stå för en skön låt, nästan
lika känd som filmen själv. Låten gjordes dock innan filmen var klar. En annan sak värd att nämna är
att komikern Christopher Titus har en biroll i filmen. Lustigt att se en yngre komiker i sin första filmroll.
 
Killer Klowns får 3 av 5 guldkameror och rekommenderas varmt!
 
Robin!

Ny Tema Vecka!
2014-02-06

Årets första och Filmfetts 6te TemaVecka nalkas och till den har vi endast 6 filmer. På söndag däremot har vi en överraskning som du aldrig sett här på Filmfett. Så häng med från Måndag till Söndag fylld av dåliga filmer, men vad har de gemensamt? Kolla på Måndag!

 En ledtråd till Temat till...TemaVeckan
 
Markus

Do Androids Dream of Blade Runner?
2014-02-06

Nu är vi framme vid den stora finalen i temat: Phillip K. Dick. Jag har läst ut Do Androids
Dream of Electric Sheep och beslutat mig för en jämförelse mellan den och min favorit-film
(hittills i alla fall) Blade Runner.
Den variant av boken som jag har hemma.
Boken är mer post-apokalyptisk och berättar om en efterkrigsvärld på planeten Jorden. Väldigt
få bor kvar då majoriteten flyttat till en annan planet. Men några är fortfarande kvar på Jorden.
Deckard är en detektiv och även gift i denna bok. Han har inget intresse av att flytta och hans
stora dröm är att äga ett äkta får. Eftersom djur är svåra att hitta så tvingas han leva med ett konstgjort
djur. Att äga djur förhöjer ens status. Som i filmen så ska Deckard jaga efter "replikanter", som dem beskrivs
som i filmen. Det vill säga androider, skapade att se ut och vara obehagligt lika människor.
Men i boken är dessa androider betydligt kallare och har inga äkta känslor, även fast de slåss för sin
frihet.

Harrison som Deckard är fantastiskt välgjort som porträtt.
En överraskning som var positiv är JR Isodor, bokens förlaga till filmens JF Sebastian. Eftersom jag gillar
JF's sköna oskyldighet i filmen så hittar jag många liknelser till boken. Isodor är en ganska ointelligent
person som beskrivs som en "chickenhead". I min tolkning av boken har han en märklig kontakt till
naturen som en gång flödade jorden innan kriget. (Bokens)Isidor och (filmens) Sebastian kan inte lämna Jorden
av hälsoanledningar. De har inte heller så många vänner. Båda blir även utnyttjade av replikanterna,
som agerar som deras vänner.
Sebastian och Isidor är båda två lite udda och ensamma.
Alla replikanter är med, men spelar inte lika viktiga roller som i filmen, där de har större djup i sina
beteenden. En sak som inte finns i filmen är religionen. I boken finns det något som kallas Mercinism,
där man kan, via en maskin, se hur Wilbur Mercer tvingas utsättas för tuffa behandlingar i en vandring
på en ödslig väg. Denna udda religion beskrivs inte så mycket och är inte så intressant i boken. Synd,
då den används ofta som en sidohistoria.
 
Ovanligt många scener i boken påminner om filmen. Minns ni när Deckard mötte Rachel i det dunkla
och gyllene kontoret i filmen? Där en uggla stirrar med sina stora visa ögon på Deckard? Det finns med!
Do Androids Dream är en intressant bok, men tyvärr för dåligt åldrad. Skriven år 1968 och med
många Sovjet-paranoida scener så är den lite dåligt föråldrad. Men för ett äkta Blade Runner-fan som undertecknad, så får jag säga att det var en mysig läsning. Ovanligt mycket konverterades till filmen
och ibland spelades Vangelis mästerverks-toner i min skalle under läsningen.
Rutger Hauers porträtt av Roy Batty är helt annorlunda i jämförelse med bokens ondare stil. Ännu ett
bevis på hur bra Rutger är när han utvecklar en karaktär.
Men nu har jag börjat få intresse att läsa uppföljarna till filmen. Yup! Böckerna heter Blade Runner 1-4
och utspelar sig efter filmen av Ridley Scott. Även serie-tidningar har skapats på senare år. Och en
teater-föreställning som spelade förra året! Detta enligt wikipedia i alla fall.
 
Med denna nördiga lilla hyllning avslutas Phillip K. Dicks tema. Jag har inte sett allt som skapats ur hans
böcker och kommer sannerligen återkomma med fler recensioner.
 
För att avsluta ska jag säga att jag är ett stort fan av Dick! (????)
 
Robin!

The Hobbit
2014-02-06

I ett fantasy land bor det en lustig liten krabat vid namn Bilbo. Han tar var dag som den kommer och han bor likaså många andra av hans sort i ett hål i marken. Men en dag avbryts friden utav en trollkarl vid namn Gandalf som vill att Bilbo, en hobbit, ska hänga med honom och en liten trupp dvärgar att erövra ett berg från en ond drake vid namn Smaug. Bilbo som är för hög för att veta om hans möte med Gandalf verkligen skedde. Sagt och gjort dyker alla dvärgar upp och Bilbo är illa tvungen att gå med på att hänga med dem. Gruppens ledare är Throrin, en bitter dvärg som först inte gillar Bilbo men kommer närmre och närmre varandra under resans gång. De passerar spindlar, skogs alver och andra faror så som goblin gruvorna där gänget blir tvungna att fly men stackars Bilbo kommer bort i allt elände och möter Gollum djupt ner i gruvan. Gollum har en ring som han älskar mer än något annat på jorden och Bilbo det rövhålet snor Gollums älskade ring och möter sedan upp dvärgarna igen och far vidare tills nästa hinder. I Denna version utav Hobbit finns inga alver så dvärgarna rent av får till fiskebyn som är styrd av människor där Bard gärna hjälper dem. Byn där de hamnat ligger inte långt bort från Smaugs näste och dvärgarna tar sig dit och skickar in Bilbo för att sno ett objekt som kan hjälpa dem. Smaug vaknar tyvärr och i sin vrede ger han sig av till fiskebyn för att förgöra den.

 " Vodka, Putin, babushka, matrjosjka....det var all Ryska jag kunde"

Så ja…Tolikens bok har fått många olika adaptioner efter sig så som Jacksons superhypade film och den animerade filmen från 70-talet, men versionen jag pratar om kommer verken från USA eller England, utan Sovjet och ser mer ut som en pjäs än en film. Det finns sång nummer och dans nummer med glad musik, inga bittra dvärglåtar här inte och i filmen dricker alla vodka, tror till och med floden är vodka. Gollum ser helt åt helvete ut, Bilbo är lika lång som Gandalf och Gandalf själv ser ut som något från 70-talets melodifestival. J.R.R Tolkien han själv avbryter då och då storyn för att  ge lite commentary om vad som pågår för dig som är trög i skallen.

 " Bilbo och Gandalf i Ryska The Hobbit"

Filmen är endast 1 timme och 11 minuter men berättar mer än hela första Hobbit som själv var 3 timmar och endast en tredjedel utav en helt ny historia. Thorin är lika modig och elak som han är i Jacksons filmer och Bilbo är inte lika lätt att tycka om.  Och ska jag vara ärlig är den inte lika episk som Jacksons multimiljon projekt fast så klart är detta en lågbudgets film gjord i en diktatur men är fortfarande ett måste för Tolkien tokiga människor. Tyvärr har Joel rätt, The Hobbit, An unexpected journey och The Desolation Of Smaug är bättre men denna version följer boken bättre och är inte lika fullproppad av meningslösa scener. Ryska Hobbit får 2 utav 5 guldkameror. En kul film om man gillar Hobbit fast ska du se en bättre version så se Jacksons Hobbitar. Detta är dock inte det värsta som finns som har med the Hobbit att göra, utan det priset går till detta

 " Filmen har ingen poster så jag fick ta Hobbit i rysk text"

Har du sett eller läst the Hobbit redan rekommenderar jag att se ryska Hobbit med skämt subtitles http://www.youtube.com/watch?v=Sl7w2Z0vGpA skit roligt om jag får säga det själv.

Markus

Repossesed
2014-02-04

Leslie Nielsen var en komedi kung, hans sätt att förmedla humorn och en legend inom komedier. Han slog igenom stort med några av världens roligaste filmer så som Airplane och Naked Gun trilogin, men tyvärr blev parodi genren en pina som nu inte vill dö efter Spy Hard som Leslie Nielsen också hade huvudrollen i. Trots att Parodi genren är som en ful finne i filmvärlden höll sig Nielsen kvar och var med i dussintal parodi rullar, en utav dessa är Repossesed, en Exrocist parodi där han spelar en parodi utav Max Von Sydows karaktär och Linda Blair återvänder till sin roll som Regan.

 " I klass med Epic Movie och Meet The Spartans"

20 år efter Reagan först blev besatt utav Puzuzu återvänder Puzuzu tillbaks för att ta tillbaka Reagans kropp, Reagan som nu är gift och har barn själv medans Mayaii(prästen som utförde exorcismen) håller nu en klass om demoniska krafter där han berättar i flashback om då demonen kom tillbaka. Nancy som Reagan nu heter är nu die hard kristen och spenderar dagarna som hemma fru och tittar på kristna tv-program. Men då tvn börjar babla om djävulen utlös en kraft värre än någonting man kan tänka sig, dags för Linda Blair att än en gång bli besatt med en helt ny röst som tyvärr inte är Mercedes McCambridge.  Nancy går till doktorn men de hittar ingenting fel så hon vänder sig till kyrkan. Hon möter Luke Brophy, en ung präst som är för nervös att hålla tal inför kyrkan och han är filmens svar på Fader Karras. Men då Brophy tillslut förstår att han handskas med krafter större och mäktigare än han någonsin kunnat förutspå kallas Mayaii in för att brottas med sin gamle rival. Efter många utdragna skämt som kammar hem absolut noll får Mayaii idén att driva ut demonen med rock n’roll! Även denna scen är tråkig som fan.

 " Linda Blair funkar inte utan Mercedes McCambridge röst"

Bröderna Zucker har överdrivit sina jävla parodi filmer som nu bara har refferenser och inga skämt(seriös, lägg av) och det har kommit många som försökt kopiera denna trend och i denna soppa utav trender är Repossesed en av de värsta.  Leslie Nielsen gör det lilla han kan med det sketna manuset och skämt som skrivet av en 5 åring. Filmen försöker också med visuella skämt som verkligen inte är roliga. Jag kan inte beskriva alla skämt och kan inte göra rättvisa för hur illa det är i skrift. För att vara en parodi på en av filmhistoriens läskigaste och mörkaste historia är filmen upplyst none-stop, mycket ljus så den försöker inte ens vara läskig, ja det är en parodi utav en skräckis. Till och med Scary Movie filmerna försökte ha komiska skräckscener och utspelade sig oftast i mörka miljöer. Linda Blair gör inget bra och Brophy är överdrivet mesig och verken inte underhållande för 5 öre. Sminket i parodin är mycket dåligt, bland de värsta jag sett faktiskt. Jag har aldrig sett sådan missbruk utav fjärde väggen skämt, nej jag kommer inte berätta vill du se, se skiten men tyvärr kan jag inte rekommendera att du gör det då Repossesed är slöseri med tid och det finns inget roligt under hela 1 timme och 20 min. För att ha ett sådant parodi vänligt koncept så som Exorcisten missar den varje tillfälle att utföra ett bra skämt Repossesed får 0,5 utav 5 guldkameror. Se den inte.

 "Hur en dum unge som jag lurades till att köpa filmen, i samma stil som Naked Gun, MEN NEJ! DET VAR DEN INTE!"
 
Markus

Total Recall (Omgjord recension)
2014-02-03

Varför tar jag upp Total Recall igen? Har jag glömt av den första recensionen, som i mitt misstag
med Silent Hill filmen? Ska jag dela ut två olika betyg IGEN, som vid den incidenten? Svaret på sista
frågan kommer besvaras. Jag gav filmen en skämtsam femma, vilket i nuläget låter helt galet. Jag får
åka till Recall och implantera om mitt minne, trots risken att bli lobotomerad. Första frågan är simpel
att besvara. Detta är ju Phillip K. Dick temat och därför skall filmen recenseras igen!
"Doug, honey... you wouldn't hurt me, would you, sweetheart? Sweetheart, be reasonable. After all, we're married!"
Douglas Quaid är en vanlig knegare som är gift med Sharon Stone. Han drömmer om Mars och beslutar
sig att hitta ursprunget till sina vackra drömmar. Därför besöker han Recall, ett företag som skapar fejkade
minnen om resor du aldrig haft. För har du minnen om något, så spelar det ingen roll om allt är
sanning eller fejk. Men under implantatet händer något. Recall misstänker att han verkligen har varit på Mars
och att någon har tagit bort hans minnen. Så Recall raderar Douglas minnen om att han ens varit på Recall
och skickar iväg honom. När Douglas vaknar tror han att allt är frid och fröjd. MEN snart börjar hans vänner
försöka döda honom OCH det visar sig att hans fru är en spion som hånglar med Michael Ironsides rollfigur
Richter. Folk försöker döda Douglas till höger och vänster, samtidigt som Douglas vet att hans svar
väntar på honom på planeten Mars.
"Start the reactor. Free Mars..."
Jag vill inte dra en Markus här och babbla på om filmens story hela tiden. Men det är faktiskt en rogivande
film där nästan allt vill döda Douglas Quaid. Filmen är uppdelad i två delar. Planeten Jorden, som är en
modernisering av vår värld. Inte så post-apokalyptisk som Phillip K. Dick oftast brukar visa upp. Utan faktiskt
inte så olik vårt samhälle. Förstås, om man bortser från tekniken. Andra delen är den röda, bebodda planeten
Mars. Här är det lite mer faror, med inbördeskrig och aggressiva taxi-chaffisar. Vi har en porrklubb som spelar
tidstypisk synt-musik ur tidigt nittiotal och brudar med tre bröst. Mutanter och en stil som påminner om Heavy
Metal, som är lite som porr för 12-åringar. På ett skönt sätt!
"He's got a hologram!"
Det är många actionscener, fast kortare i deras längd, vilket passar in i filmens tema. Men blodigt och köttigt
är det utan tvekan. Detta är ju Paul Verhoevens signum efter filmer som Robocop och Starship Troopers.
Och ni ska veta att dessa tre filmerna är laddade av samma vara: pattar, svordomar, blod och ultravåld!
 
Jag älskar Total Recall, som är så full av one-liners att jag nästan skiter på mig varje gång jag ser denna
filmen. 4 av 5 guldkameror. Lätt en oförglömlig klassiker och fortfarande en av mina personliga favoriter.
"Now, this is the plan. Get your ass to Mars."
Robin!
 

The Cinema Snob Movie
2014-02-02

The Cinema Snob är en online reviewer ifrån ThatGuyWithTheGlasses.com där även Nostalgia Critic, Linkara med flera är medlemar och t.ex den nyligen framlidna Jewwario tidigare var medlem hos. Men Brad Jones syniska karaktär som sitter och glor på explotation filmer med mycket grova scener och mycket naken scener och hans show är fucking amazing, jag är ett mycket stort fan av denna online serie och laddar ner/köper de filmer han går igenom som verkar mycket intressanta, som t.ex Deathrow Gameshow. Brad Jones har tidigare gjort ett par indie filmer såsom Midnight Heat, Paranoia och den mycket underliga och kusliga Cheap. 2012 kom en film ut baserad på hans mest kända karaktär ut, The Cinema Snob movie där vi får reda på The Cinema Snobs orgin och även hans namn, hur han träffade sin fru och varför han är en film snob. Han slog även Angry Video Game Nerd till att vara den första online reviewern som gjorde en film om en av hans karaktärer.

 "Släng dig i väggen AVGN, detta är min typ av critic"

Craig och Neil är 2 lågbudget films makare som behöver pengar till att göra sin film Black Angus, en blacksplotation action film som lär bli årets hit. Craig börjar förfölja Dan, VD över en konstfilms klubb där de inte gör annat än att se filmer av Charlie Kaufman, Federico Felleni och Francois Truffaut och andra konstfilms regissörer. Men Dan vet vem Craig är då han tidigare fått in manus till bla. Card Shark där ett casino översvämmas och blir fullt av hajar. Dan nekar Craig tillgång till några pengar för att Craig gör skräp och inte konst. Craig går och möter Neil i en bar och de får idén om att gå till deras gamla klasskompis Gene, stadens rikaste tölp som ger dem tillstånd till att filma hit och dit och fixar en känd skådis till deras film för att öka intresse. Efter en lång kväll med supar och pizzor får Craig och Neil idén om att Craig ska gå undercover på Konstfilms klubben om en av de fåfängna snobbar som går dit. Han klär sig i fin kostym som han använt i alla sina Cinema Snob videos och går dit för att se film. Han får i uppgift att ta med en film tills nästa kväll och hans val är Salo, bajsätar filmen som tro det eller ej gör succsee pga sitt djupa budskap. Han träffar Nancy som endast är där för hennes man Dan är VD och de får god kontakt. Men mitt i det hela börjar folk i gruppen dö. Craig möter då dektetiven Ted Adams som börjar misstänka Craig som mördaren. Nancy blir dock påtänd på detta och tar med sig Craig för att lösa mysteriet och samtidigt blir kropparna fler och fler och gruppens medlemmar färre och färre. Det hela visar sig vara mer sjukt än man någon sin kunnat tänka sig. Craig och Nancy blir mer och mer intima och poliserna mer och mer på Craig som råkar närvara vid nästan varje dödsplats.

 " I just saw a man die.."

The Cinema Snob Movie är en mycket lågbudgets film och medverkar mest vänner till Jones så som hans site kollegor, Jake Norvell, Brian Lewis, Jillian Zurawski och Sarah lewis, men även andra online kritiker så som Ed Glaser från Neon Harbors ” Deja View” där Glaser pratar om utländska rip-offs av amerikanska filmer och Noah Antwiler(Spoony) som tydligen inte gör något än att spela final fantasy i sina videos(Jag har inte sett nått av honom). Det ligger en mörk atmosfär över hela filmen precis som Jones tidigare filmer men det är en mycket lugn atmosfär även när mord pågår. Alla skådisarna är underhållande och alla referenser till explotation filmer är roliga om man nu känner till filmerna i fråga, vilket som den explotation kung jag är, gör. Idén att gå undercover hos en snobklub för att kunna göra en egen b-film är mycket underhållande fast låter löjligt, det är endast då morden börjar ske och hela historien blir mer komplex än Primer(okay inte alls Primer men endå jäkligt komplex!). Skådespeleriet är super B men tas mycket seriös, men det är dock en hake, Jake Norvells karaktär är lite överspelad och verkar försöka dra komik utav något som inte är roligt som att erbjuda någon Chips. Synd för i Midnight heat var Jake skitbra. The Cinema Snob Movie lyckas verkligen fånga tittaren och ger inte allt för många ledtrådar om tvisten i slutet, vilket i sig är en bra tvist. Scenerna då karaktärer bara hänger med varan är utdragna men underhållande och trots att det inte verkar som det så leder de faktiskt någonstanns. Visst för att uppskatta hela filmen hjälper det verkligen att först av allt sett ett par avsnitt av The Cinema Snob och lite av Brad Jones andra videos för att se resten av personerna som skådespelar i filmen. The Cinema Snob Movie får 4/5 Guldkameror, en lugn och fin resa till hur en av internets mest populära reviewers mest kända karaktär startade och fyller inte tiden med att ta en review i mitten av allting. Har du inte sett någon av Brad Jones filmer och gillar indiependent filmer rekomenderar jag starkt att gå till http://thecinemasnob.com/  och spana in hans videos och se hans tidigare långfilmer så som Cheap och Midnight Heat.

 Markus

Churchill The Hollywood Years
2014-02-02

Oh WOW denna är dålig, jag menar den har knappt några skämt som funkar och hela konceptet är dumt. Filmen är lättglömd och har försvinnit in i det stora mainstreamet så den drunknat in i ovissheten. Filmen i fråga är Churchill, the Hollywood years!

 "Now get outta here before we run out of cliches!"

Tydligen var Winston Churchill ingen tjock gammal cigarr rökande britt utan en lätthövdad, krigsgalen dryg soldat i form av Christian Slater och som tur är har han en svart vän så han inte ska verka rasistisk. De stannar till i England där Churchill mallar sig om hur han ska sparka Hitler röv. Men på andra håll i landet finner vi Elizabeth, prinsessa utav England där vid frukost hon berättar för sin horiga syrra och förvirrade pappa spelad av en lysande Harry Enfield att hon är uttråkad så hon smiter sedan till ett militär fält där hon går under cover som en militär i en bas där Lord W’ruff är ledare. Hon träffar Churchill som han lyckas charma så väl så de blir menade att bli kära under filmens gång. Churchill och hans homie blir inbjudna på bal på kungliga slottet där Churchill får veta hennes riktiga identitet men medans balen pågår har W’ruff i hemlighet varit i komplott med Hitler och hans nazister, så gott så Hitler flyttar in i kungapalaset för att inleda sin ockupering utav Frankrike. Kung George är helt yr och tillåter allt Hitler föreslår helt omedveten. Till slottet kommer även Göring och Eva Braun för lite mer komik(funkar inte dock). Churchill och hans homie tillfångatags men flyr snabbt, tyvärr separeras de och Churchill ringer Elizabeth för att mötas upp men deras samtal är buggat och massa soldater skickas till tågstationen de valt att mötas vid. Efter en låååång och tråkig resa där Elizabeth och Churchill blir kära men avbryts till slut av Nazisterna som kidnappar Elizabeth för att tas som gisslan och gifta sig med Hitler. Kan Churchill stoppa Hitler och hans nazister?

"Right, show's over. Time to go home - okay? C'mon. Let's go. C'mon, obey me please, I'm The King. Off you go. C'mon on. Sod off. Come on. Come on with you. Off you go, now. Jolly good. C'mon on, now. Back to your homes, or embassies, or wherever you're from. Put that glass down and fuck off!"

Okay okay jag överdrev lite då jag sa att filmens skämt kammar noll, det är bara majoriteten som gör det, Slater suger, Elizabeth är tråkig, syrran och den svarta kompisen är mediokra och birollerna är oftast bortglömda så snabbt de är ute ur frame. Men Harry Enfield som senila kung George är hysteriskt roligt, hans ansiktsuttryck genom hela filmen är nästan i stil av Mr. Bean och hans kommentarer som då han förvirrar Hitler med Chaplin(vilket låter mycket medioker och över gjort) levererar Enfield med sådan brittisk humor stil så det framstår som nytt. Hitler är också rätt rolig genom filmen likaså Göring men Braun är överdriven bortom alla gränser. Hoppas du gillar låten  ”Hitler has only got one ball” för den lär du höra oftast. Filmens långa paus för att utveckla Churchills och Elizabeths förhållande är utdraget och tråkigt och är faktiskt filmens största minus, tänka sig när filmen väl försöker med karaktärsutveckling är det tråkigare än en stubbe.. Filmens miljöer är fina och musiken passar väl in?(förutom hiphop versionen av Hitler has only got one ball) men alla skådespelare förutom ett fåtal gör filmen till en utdragen och rent sagt tråkig upplevelse och jag personligen brukar bara spola fram till Enfield scenerna. Slutet är illa och deras försök att skriva om historien om att Churchill vi alla känner är en bedragare vid namn Roy Bubbels för att sedan visa Churchill som Rambo i Wall-Mart kvalité…ja visst det är raka motsatsen men skämtet blir snabbt gammalt. Churchill, The Hollywood Years får i sin mediokerhet 2/5 guldkameror, Nazisterna och Harry Enfields George IV är verkligen det bästa filmen har att komma med. Mer än så? En bortglömd rulle som har en orsak till att vara bortglömd. Jag har till och med slarvat bort min dvd kopia utav skiten och har letat efter den i veckor nu men filmen är har gått upp i rök så jag fick tyvärr ladda hem den för denna review…..Vart är du ditt mediokra fanskap??

 Markus