FilmFett

2014-02-27
20:16:53

De 400 (in)slagen!

De 400 slagen är en fransk film och Markus har just sagt att vi passerat 400 inlägg på bloggen.
Klyftig titel på detta inlägget va?
 
I alla fall. Sci-Fi mässan närmar sig och på Filmfetts youtube-kanal får ni äntligen se min läckra nunna
och höra min jazziga röst. Här berättar jag om vad som hänt FilmFett den sista veckan.
 
http://www.youtube.com/watch?v=c5NO93i4DJc
 
Robin Andersson!
2014-02-26
23:44:00

Spice World

Jag har gjort många saker jag ångrar i mina dagar, ätit kexchoklad samtidigt som jag sett Salo, sett Roberto Benginis Pinocchio, lurat Joel att sjunga sodomi sången från Meet The Feebels högt i Stockholmcentrum men att se Spice World är nog ett av de misstagen,

Inte ens när Spice Girls var stora visste jag någonting om dem, allt jag känner till är ” wanna be my lover” låten och att det finns någon video där de bortför en ung flicka, troligen dödar henne och gör henne sedan till ett ägg? Producenterna till den videon måste ha rökt samma skit som idioterna som tyckte att det var en bra idé att göra en film om tjej gruppen som gjorde sån succés då att ingen minns dem idag.

 "I hate you all"

Jag som inte är ett fan utav Spice Girls har tur, i introt får vi se vad de alla heter, eller ja deras stagenames ialla fall, Geri? Är det ens ett tjejnamn? (Jag ber på officiella vägnar om ursäkt till alla flickor med namnet Geri).  Nu när vi väl vet vad alla heter ska de presentera sina sångröster….oh god no.  Hela Introt visar sig vara en konsert som till och med bandet vet att det sög röv. Vi får se Spice Girls hänga som polare och det är skit tråkigt och skit tjejigt, snälla är tjejer så här privat? Klagar över att deras vänner snor ens skor och har kuddkrig. Men media vill att deras populäritet ska dö ut snabbare än….deras populäritet dog ut i verkligenheten och skickar paparazzis att smutskasta tjejerna. Spice Girls set to conquer the globe står det och tidnings mongolen Kevin McMaxford vill att dem att misslyckas och splittras för att sälja mest tidningar i hela världen. Det enda som hänt innan en halvtimme har placerat är att skurken börjat smida på sina planer och tjejerna har bråkat med varandra NON-STOP! Javisst ja det finns en gravid tjej någonstans i mixen men hon är bara en subplot som knappast leder någonstans. McMaxfords special paparazzi lyckas få en bra kontroversiellt utalande utav tjejerna då de påstår att Påven inte är katolik. Men det leder ingenvart likså resten av filmen utan vad vi får är mer musik. Under en trip till nästa konsert träffar de Aliens som tydligen är fans och passar på att tafsa lite. Spice Girls försöker snacka engelska med dem och lyckas fatta att de vill ha autografer…okay åt helvete med det här, De är så fulla av sig själva så det inte är roligt, fuck this jag ger upp, de hittar på mer skit och har en sjujävla koncert i slutet som avslutar filmen, den gravida vännen föder sin unge och alla som varit dumma mot Spice Girls under filmen får va de förtjärnar och till och med de diggar till Spice Girls under slut låten.

 "SHUT UP SHUT UP SHUT UP SHUT UP!!!!!"

Wow, Spice Girls var populära men filmen behandlar dem som Jesus, alla älskar Spice Girls och Alan Cummings gerilla filmcrew blir mycket kusligt besatta utav dem och det blir nästan som den där Robin Williams filmen där han är besatt utav en familj (One Hour Photo). Gillar du dålig musik? Perfekt denna film är full utav det sämsta ur 90-tals musik biblioteket, FULLT av dem, minst 60% vill jag säga är utfyllt av dåliga sånger. Spice girls är fulla av sig själva genom hela filmen och de är tydligen emot graviditet då det förstör figuren, seriöst skrämmer småtjejer sådär precis som i Crossroads, ska dock aldrig låta mina barn se denna. Så här i efterhand är det dock kul att se vad som hände dem, Victoria är underviktig och ser ut som om ett skelett och en pinne hade fått barn tillsammans och Emma är tjockare än en burk majonnäs. Jag lärde mig dock en sak….Spice Girls är tydligen brittiska, det visste jag inte. Filmens många cameos så som Elton Jones, Meat ”fucking” Loaf(EPIC!), Hugh Laurie, Stephen Fry och Norm från Cheers är underhållande men andra så som Alan Cumming är misslyckade och är endast där för att dyrka skiten ur Spice Girls. Under filmen gör tjejerna knappt något än sjunger(förjävligt) och hänger med varandra och skojar och argumenterar men värst av allt är att de inte kan skådespela fast de försöker ge alla tjejerna olika karaktärer som om det vore en tecknad serie från 80-talet som gick på lördags morgon. Spice World får 0,5 utav 5 guldkameror då den är sexistisk, helt tom på humor, kändisdyrkande och ett desperat försök att tjärna pengar på populära artister, tyvärr var den inte den sista jävla filmen som försöker göra det samma och denna hemska filmgenre pågår än idag. Den sämsta jävla Konsert filmen jag sett, åt helvete med detta. Spice World är troligen efter Roberto Benginis Pinocchio den sämsta filmen jag recenserat hittills på denna blogg! De skulle ha gjort en film om Toto istället!

Markus
 
2014-02-23
21:29:00

Tucker and Dale vs Evil

Att göra en parodi på slasher-genren är grymt svårt. För när moderna slasher filmer OCH dess parodier
är uttjatade och grymt kassa så kan man fråga sig hur fan saker kommer att fungera. Men av någon
anledning hoppades jag på Tucker and Dale vs Evil.
"Don't be sorry, it's my fault. I should have known if a guy like me talked to a girl like you,
somebody would end up dead."
Tucker och Dale är två hillybillies som ska till sin stuga i skogen för en veckas semester. De ser fram emot
lite arbete, öl och att pimpla fisk med naturen som grannar. Men några skolungdomar beslutar sig för att göra samma sak och Tucker och Dale tvingas bo grannar med deras camping-plats. Nåväl, skogen är stor nog
för de båda parterna. Men då den ena bonden, Dale, är lite socialt osäker framför en av de snygga
brudarna börjar ungdomarnas fantasier om hur bönderna ska döda dem att bubbla under ytan.
 
Snart händer en fantastiskt konstig sak! Ungdomarna börjar dö som flugor, av de mest bisarra olyckshändelser
man kan tänka sig. Och när den heta Allison råkar slås medvetslös så tar bönderna hand om henne,
De skriker att de har deras vän till ungdomarna som tolkar det som en kidnappning och flyr för att "rädda"
henne. Bönderna tror att ungdomarna håller på med en skum självmordspakt och ungdomarna tror att de
är offer för inavlade bönder som i filmen "Deliverence".
 
"When you see a college girl prancin' around in front of you half naked, you do not call out my name!"
Filmens sista halva spårar ut en del, men humorn är intakt. Döds-scenerna är verkligen att dö för.
Det är klantigt och härligt gjort, nästan som olyckor som är så dumma att de skulle kunna hända.
Annars är filmen jävligt svår att recensera för att inte förstöra de bra ögonblicken. Skådespelet är bra
och filmen funkar perfekt en lördagskväll som en mjukstart innan de riktiga skräckfilmerna kan börja
rulla! Skratta och ha det gött med era polare! Det rekommenderar doktor Robin Andersson.
 
Det blev en kortare recension idag. 3 av 5 guldkameror! Se den!
 
Robin Andersson!