Moonraker
2017-06-29

 
Snacka om meta! Jag skriver recensionen på en film...samtidigt som jag ser filmen. Det visade sig att mitt färska minne av filmen tyvärr håller i sig. Någon gång ska alla karaktärer åka till rymden, Jason Vorhees och Leprechon...och James Bond!
 
"Take a giant step back for mankind."
 
Rymdkapseln Moonraker blir kapad och MI6 får panik, då Storbrittanien lånat skeppet av USA. Närmare bestämt av megaföretaget Drax Industries. James Bond ska åka till ägaren, Hugo Drax och undersöka mer om skeppets försvinnande. Men innan dess har Bond introscenen att genomföra. Ett gigantisk stunt från ett kapat flygplan, där han stjäl en skurks hoppskärm och störtar ner mot marken. Rätt spännande faktiskt. Resten av filmen består av Bond när han besöker fina slott, glasblåserier och...till slut...en rymdbas! För Star Wars var stort under 70-talet.
 
Okej, hoppet från flygplanet är fortfarande ett häftigt stunt och kan vara en av de bästa Bond-ögonblicken i filmserien. Sen har vi den sköna introlåten av Shirley Bassey (hennes tredje låt i serien) som är lite för vanlig för att sticka ut. Och tillochmed introtexten är lite tråkig. Skurken Hugo Drax kommer inte som en överaskning. Han är dödligt rik och ser ond ut, och han är ond..och inte så smart i sina sätt att döda Bond. Seriöst...för att vara ond och galen rymdforskare så kan han ingenting om hur man dödar en person av "olyckshändelse".
 
"At least I shall have the pleasure of putting you out of my misery. Poor, desolate Mr. Bond."
 
Bond får hjälp av en mer mogen kvinnlig roll i CIA agenten Dr Goodhead som jobbar för Drax, fast som CIA undercover agent. Kul att se en kvinna som inte är bimbo. Lönnmördaren Jaws är tillbaka från The Spy Who Loved Me. Fast om ni tror detta låter kul så har ni fel. Här är han lika puckad som en sten och lika hotfull som en kattunge. Man ger honom tillochmed en flickvän! Actionscenerna då? Jo, dom är väl okej, men leder inte storyn någonstans, utan saker händer bara då och då. Som diarre så sprutar den överallt och bara fastnar som klumpar. (Vi på FilmFett gillar att få folk kräkas över matbordet!)
 
 
Filmen tjänade mest av alla Bondfilmer innan Goldeneye bubblade upp. Om ni undrar varför Jaws blev god? Jo, barn skickade in frågor varför Jaws inte kunde vara god istället för ond....
 
Filmen får 1 av 5 guldkameror.
 
Robin

Jack Brown, Genius
2017-06-28

För 1000 år sedan bestämmer sig en munk och hans hjälpreda Casper att munken ska flyga upp och nudda guds högreranker genom slänga sig ut för en klippa med hjälp av en drake, typ som Ikarus från legenden om mannen som flög för nära solen. Precis som den historien så går Munkens idé åt helvete och hann misslyckas och faller mot sin död. Detta räknar tydligen Gud som självmord så munken hamnar i helvetet. Nästan 10000 år senare i Nya Zeelands huvudstad Wellington där filmens huvudkaraktär Jack Brown, en ung uppfinnare ska visa sin sneaste uppfinning då han ....ja är uppfinnare och en klyftig sådan för ett japanskt företag där hans uppfinning ”the Bigga-strides” som är pogostick-skor. Ett snedsteg senare och Japanaerna är ense om att Bigga-strides inte är något att invistera i och som om inte det vore nog så blir företaget han jobbar på nerlagd på skatteverkets orders.
OH I FLY WINGS FOR THE LORD!
Ödet ler dock mot både Jack och hans chef då japanerna vill ha en till redovisning av Biggie-strides om 3 dagar och Jack ger sig ut till en bokaffär för att samla kommer information. Men vad som först verkar vara en jordbävning visar sig vara ett litet eldklot som åker in i Jacks öga. Detta orsakar så att Jack får en tydligen feberdröm och dagen därpå är han en förändrad man. Han är besatt av munken  Elmer, munken från filmens början som intagit Jacks kundskapslåda inne i Jacks hjärna. Elmer och Jack gör upp en plan om hur Jack ska kunna få Elmers uppfinning att funka och på så sätt rädda Elmers själ från ett evigt liv i helvetet. Jack lägger Bigga-Strides åt sidan och bygger en uppdaterad version av Elmers flygardräkt och ger sig av mot ett av Wellingtons högsta torn. Än en gång misslyckas Elmers plan men Jack landar på sin bästa vän som råkar ha vägarna förbi. Jacks vän bryter armarna     men Elmer ger inte upp och tvingar Jack att försöka igen. Men Biggie-Strides måste stå klara om 2 dagar. En hotad vänskap och en röst i huvudet som begär det omöjliga.
 
Filmen är producerad av Peter Jackson och filmens stjärna Timothy Balme har tidigare jobbat med Jackson i hans störrsta mästerverk någonsin...Braindead där Tim spelade huvudrollen som den klumpige Lionel. Munken Elmer spelas av den magnifika Stuart Devenie som är mest känd som karateprästen från ...Braindead känd för repliken ”I kick ass for the lord”....vad är det med den här killen och spela religösa figurer i Jacksons filmer? Filmen är underhållande, klart den är, det är en australiensk film efter 60-talet då staten inte höll krita på vad som fick filmas och ja...den är inte perfekt, idet är inte i klass med Braindead eller Bad Taste men den har en hel hög av intressanta scener såsom helvetes scenen men jag tycker att....Jack tar sin besatthet lite för bra, han godkänner den inte ens, det är som en litet gupp i handlingen och han lägger allt annat åt sidan utan någon som helst konflikt till en början. Vi har en underhållande sidostory involverande Jacks bästa vän som friar till sin flickvän endast för att få ligga med henne. Timothy Balme är asbra i sin roll som vanligt, Stuart Devenie med som den irriterande munken och de båda spelar än en gång mot varandra som ett av Australiens bästa slådespelar par....eller ja de har potential till att bli det om de varit med i fler filmer tillsammans. Filmen är som sagt inte den bästa, den är inte dålig, men handlingen är rätt sisådär och medioker men det finns filmer som gör samma premis värre. Filmen är även rätt förutsägbar, vet man handlingen vet man att det kommer ha ett glatt slut. Filmens största dragningskraft är dess skådespelare, speciellt om man diggar Braindead och vill se lite mer av skådespelarna men inte har råd att köpa tv-serien Jack of All-Trades  så kan du slösa 50 spänn på Njutafilms istället. Jack Brown Genius får 3/5 Guldkameror.
Markus

Alundra 2: A New Legend Begins
2017-06-27

Alundra 2 är uppföljaren till det mer populära spelet Alundra till Ps1. Jag spelade inte mycket av första spelet då jag aldrig kom in i det. Tyckte att 2D grafiken inte drog in mig heller. Men i denna uppföljare, som bara är uppföljare i namnet, får vi ett helt annat äventyr.
 
 
Varuna är ett kungadömme som hemsöks av onda varelser, som alla kontrolleras av den mäktiga magikern Mephisto. Den tystlåtna krigaren Flint är trött på magikern och gör allt han kan för att kriga mot Mephisto, bland annat i introt, då han infiltrerar en flygande dödsmaskin i vad som kan vara den häftigaste första bana jag sett. Men Flint får problem med tre pirater och skeppet kraschar. Nu har Flint vaknat upp på en okänd strand och måste ta steg för steg för att hitta Mephisto. Men det finns många fiender och fällor under hans resa!
 
 
Alundra 2 är ett varierat spel med många underhållande sektioner. Vi har bossfighter, mycket pussel som får dig att riva av ditt ansikte av frustration. Vi har dart-spel som jag spenderat alltför mycket tid på. Och grymt roliga karaktärer, drakar, häftig musik och spännande superattacker.
 
 
Blandar man fantasy med steampunk kan man få ett bra resultat. De flesta RPG spelen idag är så seriösa. Det vore kul med lite humor ibland. Vilket man garanterat fört genom i Alundra 2! Tyvärr jämfördes spelet med Alundra, vilket gav negativa responser. Men jag älskar det här spelet!
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
 

21 Jump Street + 22 Jump street
2017-06-25

Idag kör vi en combo, då jag varit lat hela veckan. Detta är remakes på den kända tv-serien som gjorde Johnny Depp stor....tills han föll hårt på ändan för några år sedan.
 
 
21 Jump Street: Jenko och Schmidt hatade varandra i skolan, men blev bästa vänner när dom hjälptes åt i polisexamen. Nu jobbar dom i samma team. Den nervösa och klantiga nörden Schmidt och den muskulösa coolingen Jenko gör ett bra team...men är bara cykelpoliser. Tills de får ett specialjobb som för dom till 21 Jump Street, en kyrkanläggning med specifika uppdrag. Nu ska dom tillbaka till High School som undercover poliser för att hitta en skoldrog.
 
 
Första filmen är en underhållande film, men väldigt svag i utförandet. Lite som en säker tryckare på en skolbal där man håller stabila fotsteg men vågar inte ta ut i svängarna och göra något vågat. Det finns en rolig biljakt och den stereotypiska, arga chefen Dickson spelas suveränt av Ice Cube. Det finns även namnreferenser samt cameos från tv-serien vilket är kul...men ett säkert kort.
 
22 Jump Street tar steget längre.Nu ska gänget till Collage och ta fast ett gäng drogsmugglare som hanterar drogen WhyPhy.
 
 
Denna uppföljaren håller sig stabil till en början, med lite för många remakes-skämt som bryter mot fjärde väggen. Men samtidigt har den grymma biljakter som får upp tempot rejält. Dickson blir på något sätt ännu roligare, då han blir mer involverad i en sidohistoria. Och finalen? Den sista akten kan vara något bland det coolaste jag sett i en actionkomedi och sånt är inte lätt att genomföra.
 
 
BÅDA filmerna landar på 3 av 5 guldkameror. Se båda på samma kväll för bästa effekt!
 
Robin

Porno Holocaust
2017-06-24

Kapten O'Day , en sjövan man får i uppdrag att ta med sig ett par utländska forskare till en mystisk ö som har rykte om sig att vara hemsökt då ingen som åkt dit kommer levande där ifrån. Han åker till ett fint hotell i stan för att möta upp forskarna, 2 av dem visar sig vara kvinnor, varav 1 O'Day blir genast förtjust i, Annie och zoologisten Dr. Dorcin de San Jack som ska studera varför djurlivet runt ön vuxit till en sådan magnifik storlek. Vi möter sedan Dr. Keller och hans sextörstande fru, Simone, men detta par har problem i sänghalmen Professor Keller, Dr. Fru Keller, hans kompanjon Professor Lemuan, Annie, Dorcin och O'Day amt hans besättning ger sig senare ut till ön som vi får veta varit utsatta för flera kärnvapen tester på 50-talet...efter ett par sex scener såklart.
 
Tell me, how did you get to skip Erotic Nights of the living Dead?

Annie och O'Day finner snabbt varandra (i varandra) och Simone finner en tillfällig sexpartner i Dorcin under resans gång men vad de inte vet är att det är fler än filmens tittare som inspekterar dem, någonting smyge rrunt ön och snart börjar folk dö emellanåt sexscenerna som då Simone och hennes make ÄNTLIGEN får en lyckad sexakt så dyker något stort upp med en stor task och dödar dem båda och kidnappar sedan en person som står mycket nära O'Day så nu är det en kamp mot klockan att rädda henne! Kan O'Day och hans grupp rädda den kidnappade tjejen innan de också dödas? Vad är det som dödar alla på ön och hur kom den dit? Kommer filmens hjältar leva och nuppa another day?
Bring me the head of George Eastman

Efter händelserna i min Styvfars tvrum där jag bevittnade Cannibal Holocaust och en av de mest chokerande ögonblicken i mitt liv så blev jag som stum när jag några år senare hittade den här filmen. Jag var nu runt 13 och laddade ner filmer själv och brände dem, detta var en av de 10 första filmer jag laddade ner och snabbspolade igenom precis som jag gjort med Cannibal Holocaust och stängde av så fort jag såg en av filmens offer då jag såklart trodde den döda kroppen i filmen var verklig. Porno Holocaust är en rätt seg film, det snackas, gökas, snackas, gökas, snackas, gökas, visst som p-rulle är den väl erotisk å så förutom scenen där monstret pökar ihjäl en kvinna, kväver en annan med sin lem och filmens stjärna, Mark Shannon (som även spelade Batman i en version där han slåss mot Marsianer och cyklar istället för att använda Batmobilen) som har bland de största jävla fall av kondylom (könsvårtor) jag sett, tackar Cinema Snob som påpekade dessa.... George Eastman som vi tidigare sett i antropophagus spelar en nästan värdelös kraktär och den enda kvinnan i filmen med en gnutta story är Simone vars man inte riktigt presterar bra i sängen, resten av kvinnorna är bara med på resan för att stackars Dirce Funari inte ska vara den enda kvinnan. Musken är precis som i nästan alla italienska produktioner fenominal och gjord av Nico Fidenco som är en respekterad italiensk musiker som på senare tid blev intresserad av att göra filmmusik och hans verk är med i många D'Mato filmer och Westerns. Joe D'Mato har lyckats göra en udda erotisk film som går från stämmningsfull till rent osebar men med en ganska underhållande tvist och en absurd historia gällande kärnvapen, monster och rätt typ av crabs i en p-rulle. Porno Holocaust får 2.5/5 Guldkameror, en fim som försöker kassera in på Cannibal Holocaust vars musik är det mest minnesvärda och nu gäller det bara att jag hittar Porno Holocausts syster film, Erotic Nights of the Living Dead som filmades i samma veva som denna.
 
Markus

Anthropophagus
2017-06-22

Ah Grekland, finns det något vackrare ställe annat än Italien? Vet inte men jag har då aldrig hittat det, till och med den lilla ö är ett semester paradis....om det inte vore för den spritt språngande galna kannibalen som befinner sig utanför staden. Filmens första offer ett tyskt par som mördas på stranden. Samtidigt är en grupp vänner på väg till en närstående ö och med dem har vi en gravid kvinna vars baby väntas utstå ett brutalt öde.  Carol, en i gänget är mycket intresserad av spådomar å sånt och enligt hennes tarot kort väntar något hemskt på ön. Gänget möter sin kontakt som bor på ön, kallad Allan men Julie, en utomstående person som fått hänga med i gängets kompani då hon reser själv. Julie övertygar Allen och resten av gänget att ta en båt till en annan närliggande ö där Julies försvunna syster troligen befinner sig då hon försvunnit. På ön börjar de leta ledtrådar och även undersöka varför det är så folktomt men under resan blir gruppen som anlände färre och färre och alla bevis peckar på att något hemskt hänt på ön och jakten eller snarare flykten från den ansvarige blir en farlig en där många gåtor förhoppningsvis får svar. Kommer de hitta Julies syster? Vad har kannibalen för motiv med att äta upp en hel ö av folk? Kommer någon av dem överleva?
ew
Antr.....Antrhopapapaagoose är ännu en av de där inofficiella Zombi uppföljarna och är enligt folk den 7nde delen och detta är Joe D'Amato bidrag och den är rätt brutal! allt ifrån de vanliga dödsfallen till då våran Zombi sliter ut ett ofött barn och äter det. inte undra på att den hamnade på videonasty listan på 80-talet tillsammans med Zombi 2 och många andra rullar. Filmen är dock INTE lika bra som Zombi 2 och 3 men är ungefär i samma klass som Zombie 4 After Death men redan från öppningsscenen ser man at det är en D'Amato film då många filmer såsom Porno Holocaust börjar på samma vis och har liknande typ av förtexter. Filmens titelkaraktär spelas av en viss George Eastman som vi sett i många D'Amato filmer såsom Cannibal Holocaust och mördaren från Zombi 6...även kallad Monster Hunter där Eastman spelar en psykopat mer lik Michael Myers än en levande zombie besatt av kött. Eastman har själv gjort filmer och spelat i många fler än i D'Amatos filmer. Tisa Farrow, Mia Farrows syster gör här sin sista roll innan hon pensionerade sig år 1980 och ja... det är inte den bästa filmen att ha sist på sin IMDB lista så att säga.  Filmens dödsscener är rätt coola, de är groteska fast vissa dödsscener ser verkligen fejk ut men det är väl det man bäst skulle kunna beskriva filmen, en extrem popcorn rulle med sisådär skådespel, uppenbar dubbning och som vanligt så tar uppbyggnaden lite lång tid och ja...karaktärerna kunde ha varit mer intressanta som t.ex dem i The Beyond eller City of the Living Dead och mycket tid spenderas på sightseeing men när filmen blir spännande blir den verkligen intressant då det hela är i en bra mix, tråkiga stunder är förväntade men till skillnad från andra filmer man kan komma å tänka på så har filmen nästan nagelbitande spännande stunder och minnesbara scener som spädbarns måltiden kannibalen unnar sig i filmens senare halva. Aparamaphagos är en underhållande rulle med tråkiga stunder med klassisk italiensk skräck känsla som är värd att spana in för skräckfans. Anthragalapagos eller Zombi 7 får 3/5 Guldkameror.
 
Markus

To Live and Die In L.A
2017-06-20

Det var länge sedan jag skrev en recension på en film som jag precis just sett. Men idag måste jag dela mina färska minnen om denna pärlan, släppt av Arrow Video.
 
 
Presidenten skyddas av extremt många vakter i en byggnad och poliserna Richie och hans kollega hittar en självmordsbombare som dom spränger skiten ur...efter att bombaren blir nerdragen från taket på hotellet. Vi introduceras till karaktärerna. mest Richie, som är en tuff och ung polis som ofta jobbar nära sin äldre kollega. Kollegan, Jimmy Hart, ska gå i pensio...han är död! Mördad av falskmynts-brottslingen Rick Masters (Willem Defoe). Richie får en ny kollega, John. Men John är inte beredd på hur långt Richie verkligen vill gå för att sätta en kula i Rick Masters!
 
 
Storyn är så 80-tal som det går att bli. Tillsammans med det grymma soundtracket av Wang Chan, som jag lätt vill köpa en cd av. Seriöst, detta kan vara en sommarhit för i år (min idé av sommarhit är lite udda). Robby Muller filmar fotot och filmen är av William Freidkin. Så filmen är mörkare än en vanlig 80-talare. På många sätt och vis lika hård som Dirty Harry från 70-talet! Och ni vet ju alla hur mycket jag gillar den.
 
 
Vad har vi mer? John Torturro i rollen som en fånge som placeras i fängelse i filmens början. Och Dean Stockwell i rollen som en gråaktig advokat. Samt en biljakt som påminner om GTA, helt utan musik vilket gör den till en av de vassaste scenerna jag sett. Filmen visar även konsekvenser för vad Richie och John gör. Och konsekvensera är väldigt mörka!
 
 
Vill ni se en brutalare, mörkare och mer cynisk film om polisernas jakt på hämnd? Då kan detta vara en av 80-talets bästa. För den kommer sannerligen vara det för mig!
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
 

The Black Gestapo
2017-06-20

Vita gangster ligor terroriserar ett svart område och pressar de stackars svarta människor på cash med ränta! Men en man, Ahmed skapar en motståndsgrupp där de svarta ska stå upp för sina rättigheter! Peoples Army går ut på att svarta hjälper svarta med den vite mannens pengar och fungerar som en Blacks-only polisstrupp för att stoppa vitingens konstanta förtryck. Kojag, en av Ahmeds närmsta kamrater och second in comand är en värdefull del men en städnig rival då han oftast går över Ahmeds huvud men efter att 3 bröder blivit nerslagna av 2 vita gangsters föreslår Kojah att han ska skapa en egen trupp och gå ut i raskrig men Ahmed ger han endast 6 personer och sätter hårda krav på Kojah. Även de vita gangsterledarna börjar ta i med hårdhandskarna och våldtar en av Peoples Armys närmsta allierade.
" You feeling lonley?....how about getting laid?"

Detta gör Kojah rosenrasande och strider mot Ahmeds krav, att endast försvara sig, inte attackerar och ger sig ut, tillsammans med sina 6 undersåtar och mördar de skyldiga på det brutalaste sättet möjligt.Kojah får mer och mer följare, vilket betder makt pga sina kontroversiella metoder att göra sig av med förtryckarna. Men snart börjar Kojah bli mer och mer lik de förtryckarna han en gång kämpade emot och endast Ahmed är den som kan stoppa sin forna vän och hans stormtrupper som nu är mer lik Hitler och hans nazitrupper ...varav titeln.
 
Äntligen...nu är skammen över, detta är en film som jag nämnt att jag ska reviewa denna rulle sedan jag satt i Tjeckien första halvåret 2012 och fick ont i ryggen VARJE gång jag nös pga att sängen på det, för övrigt, fantastiska hyreskomplex jag hyrde ett rum i var hårdare än en planka och dess fjädrar stack upp i svanskotan som ett piggsvin. Black Gestapo är dels skriven och producerad av samma snille som gav oss The Thing With 2 heads där en rasistisk rik man, spelad av Ray Millard, räddas genom att sätta dit hans huvud på en stor svart man spelad av fotbollsstjärnan Rosey Grier. Han har varit å petat i nästan varenda subgenre inom explotation såsom Hixsplotation med Dixie Dynamite och Woman in Prision filmer med Chain Gang Women. men kan Black Gestapo vara hans mästerverk? Att Ahmed och Kojah representerar martin Luther King jr. och Malcolm X är en klyftig jämnförelse där båda deras sätt att kräva rättigheter representeras lite till en exrem grad.  Den sate som älskar blaxsplotation filmer kommer fan digga denna, den ställer botha mot brotha och demostrerar Zimbardos fängelse teorin  där det är forna vänner där en får lite mer makt över den andre och förvandlas till det de båda tidigare fruktat.Musik, dialog och sättet vita personer framstås är så underhållande Blaxsplotation men tyvärr kan den dåliga kvalité på bild och ljud vara avtändande för vissa då de verkar använt den billgiaste kameran för att göra budget åt "nazi dräkterna" det onda gänget sedan använder och dialog kan vid vissa tillfällen vara hård att höra. Black Gestapo är en av de 10 Blaxsplotation filmer man bör se innan man dör tillsammans med klassiker såsom Coffy, Foxy Brown, Shaft och Coonskin mm. den får 3/5 Guldkameror.
 
Markus

Serial Mum
2017-06-18

 
I Baltimores förort bor familjen Sutphin, en idyllisk familj med 2 barn där dottern, Misty är pojktokig och sonen Chip är skräckfilms fanatiker som extraknäcker i en hyrfilmsbutik medans mamma Beverly är hemmafru och en jäkligt bra en, men strikt, till och med tugummi är bannlyst i hemmet. Men Idyllen är lite rubbad då en granne vid namn Dottie Hinkle får obscena telefonsamtal (som visar sig vara från Beverly hon själv i en rolig tvist, annledningen är ännu dummare) och barnen misslyckas i skolan men det är givetvist inte Beverlys små änglars fel, nej det är ju såklart rektorns fel så Bev gör det bästa hon kan.....genom att meja ner honom med sin bil. Läraren dör och Chip tycker det är coolt men olyckan har ett vittne, en tjock pundare.
"Now let me check the ZIP code. Two-one-two-fuck-you?"
Dagen därpå hittar Bev sin dotter gråtandes i köket då killen hon suktat efter ett tag struntar i att plocka upp henne för en dejt medans Bev planerar att mörda grannen då hon inte återvinner medans hon avsiktligt avslöjar sin hemliga identitet som telefon terroristen till Dottie Hinkel hon själv och slår sönder en annan grannes prydnadsägg som Dottie får skulden för, Bev tar då med sig grannen till den lokala loppmarknaden där hon ser sin dotters dejt med en annan kvinna! Det enda vettiga? Slå ihjäl han. Snart börjar dock idyllen krossas då alla bevis på morden pekar mot Bev och även hennes familj håller koll på henne och hennes udda beteende och att hon nu fått ett mentalt sammanbrott men i en udda tvist visar det sig att hon....är skyldig men när det tar till rätten, det är då det verkliga knasigheterna börjar!
"Is this the Cocksucker residence?"
Fan teori dags, John Waters har nästan jämt varit öppen med att som ung älskade han välgjorda och inte såvälgjorda skräckfilmer, i alla dess slag...som sonen i den här filmen, om man känner till Waters kan man dra vissa parareller till sonen i filmen så, är detta en filmatisering av en sjuk fantasi om att Waters drömde att hans egna mamma skulle haft ett par lik i sin garderob? Visst denna teori låter som jag sket ut nyss (jag satt dock på dass när jag klura ut den) men med Waters låter det inte HELT påfluget iallafall. Serial Mum, en rätt tam och stadgad film....i Waters anda och innehåller än en gång de återstående Dreamlanders som ...ahhhh....Mink Stole, nu lite äldre men endå fantastisk. Vi får ett kärt återseende av Ricki Lake i en av hans filmer efter hon blev en stjärna i hans Hairspray och även Matthew Lillard som spelade Shaggy i Scooby Doo filmerna och en av mördarna i Scream spelar Chip,  Kathleen Turners karaktärs son i sin allra första roll.  Kathreen Turner är som klippt och klistrad för rollen som förorts mamma och matriark i en rolig parodi av den amerikanska förortsidyllen, nästan varje scen passar på ett vykort från 50-talet. Jag älskar denna film fan, eller ja, första delen då allt blir en rättegångsdrama är bra men mindre bra än skräckfilms delen men filmens många skämt träffar mer än de missar och det är synd att filmen inte är ihågkommen som en mer klassisk komedi, Beverly Sutpin är en så galen karaktär. I en scen hyllar Watrs en av sina idoler, den framlidna Hershell Gordon Lewis genom att visa Blood Feast. Serial Mom får 4/5 Guldkameror, skräckfans och fans av mörka komedier har hittat en underskattad pärla i denna film, visst alla lär inte gilla den men jag slår vad om att chansen är större att du gör det än att du inte gillar den om mörk komedi och skräck är din grej.
 
Markus

Polyester
2017-06-17

 
Efter en doktor har berättat om näsan då filmen var i odor-o-rama när den kom ut, mer om det senare och han varnar oss om att vissa saker i livet stinker, däribland vissa av de kommande lukter som väntar oss. Sedan börjar filmen en helt vanlig morgon hos familjen Fishpaw där mamma Francine (spelad av Divine)  i förorten där de är inte alls är poppulära då pappa Elmer är pornografiker och äger en vuxen biograf.Deras barn är inte bättre dem, sonen är fotfetisht som stampar folk så hårt på fötter att han skickar kvinnor till sjukan(han blir även avstängd från skolan) och dottern är lättfotad och påminner om Kelly Bundy från Married With Children, trots att Mamma Franchine försöker vara en god kristen. Francines mor är shoppinggalen och snobbig som få medans hennes bästa vän är deras föredetta städtant som blivit rikt av ett arv och Francine får snart veta att Elmer är otrogen med Mink Stoles karaktär Sandra, sin sekreterare.
 
"MY GOD! Dont you know it's bad luck to let retarded people into your home?"

En kväll faller Francines värld ihop när hennes dotter umngås med en elak grabb i en bil och i ett bråk avslöjar hon att hon är gravid och ska göra abort och hennes son stampar henne på foten och avslöjar sin hemlighet som Footstomper Precis efter detta ringer Francines bästis och berättar att hon spionerat på Francines man som umngås med sin sekreterare på ett billigt motell, detta möte slutar i skiljsmässa. Efter denna helvetes natt finner Francine endast tröst i botten av 1000-tals flaskor av vuxen dricka medans hennes exman ringer konstant och trakasserar henne. Francines dotters abort går åt helvete då hon trakasseras av pro-lifers och försöker då få missfall medans hennes mor blir born again christian i ett hopp om att bli väck sina alkohol vanor. Är Gud räddningen för den här familjen? Kommer
vi få se Jerry Springer kanske? Kommer Filmfett recensera Hairspray härnäst? Varför har hunden hängt sig?
"I'm gonna get an abortion and I can't WAIT!"
 
Minns ni Spy Kids 4? De anvnde odor-o-rama, man fick en lapp och när filmen visade ett nummer skulle man skissa bort nummret på papperslappen och lukta så kände man lukten som uppstod i filmen, i Spy Kids fall var det mest apelsin eller bebis kräks men....vill världen vekrligen ha en film där man kan känna lukter ur en John Waters film?? Vi har inga sådana lappar men det är inte bara dåliga myheter, Divine är tillbaka denna gång i rollen som en familjemor.....detta var oväntat då hon tidigare bara spelat psykopat men här är hon/han i sin mest normala filmroll och även många skulle göra sin sista John Waters film såsom Äggtanten Edith Massey som dog 3 år efter den här filmen, samt Cookie Mueller som dog i AIDS men den goda nyheten är att Mink Stole har en biroll. Polyester är den sista filmen inom Dreamland tiden, tiden innan Hairspray nådde mainstream och blev Waters största succsee genom tiderna. I en rolig scen så biter kvinnan som spelade Grizelda i Desperate Living punktering på ett bildäck. Polyester är rätt händelselös men precis som Waters tidigare filmer så ligger underhållningen inte i handlingen utan mest i udda absurda karaktärer, överskådespeleri...och i vissa fall underskådespel och inte konstigt då detta är Waters första film att utspela sig i förorten med folk med hederliga jobb och inte ghetto rejects eller mördande psykopater. Låt säga såhär, Polyster är mer Hairspray än Pink Flamingos och så är den rätt så kort,förutom Mondo trasho så är det den kortaste Waters filmen jag haft under denna temavecka hitils. Polyester får 3/5 Guldkameror. Rolig men saknar den där absurda och John Waters känslan som Desperte Living gav men jag älskar hur allt går åt fan för stackars Francine på en gång och görs miljoner gånger bättre än She-Devil, en piss film med Rosanne med liknande handling.
 
Markus

Thunderball
2017-06-16

 
Hur kan man toppa en av Bonds bästa äventyr i Goldfinger? Genom att göra ett undervattensäventyr med en enögd skurk i fin kostym och hajar.
 
 
007 glor på en begravning, men följer efter änkan som visar sig vara en mördare i klänning. Bond knockar ner honom och flyr med en jetpack till en bil som sprutar vatten ur avgastuberna. Ja, filmen vet hur man börjar en Bond-rulle i alla fall. När James Bond får höra om kärnvapen som försvunnit letar han runt i paradisön Nassau. Här träffar han den vackra Domino, som letar efter sin bror, som tros vara mördad av skurken Largo.
 
 
Tom Jones sjunger ledmotivet till en låt med höga toner. Och som jag skrev så börjar filmen coolt med jetpacks och en brutal fight där stolar flyger runt i ett rum. Men resten då? Jo, Largo är ju känd som Nummer 2 i SPECTRES organisation och skämtas om i Austin Powers och Simpsons. Varför fattar jag inte för han är aldrig så intressant eller hotfull. Kanske hans enögda poträtt som gör honom intressant.
 
 
Det är kul att se Largos avancerade plan i hur han ska få tag på kärnvapnerna genom att kidnappa Majoren Duvall och ta över hans stridsplan. Detta genom ett plastikjobb på rehab, där Bond även råkar vara. Undervattensscenerna är välgjorda, men tråkiga att kolla på. Långa scener med folk som dyker attraherar inte mig ett dugg. Detta är betydligt mer en spionfilm än en agentfilm, vilket gör att allt känns mer som en trhiller. Och inte en särskilt bra heller! Kort sagt så finner jag den händelselös.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Kan vara en av de svagare Bond-filmer jag sett.
 
Robin

Desperate Living
2017-06-16

 
Livet är din resturang och kärleken är din huvudrätt men inte om man är Paret Gravel. Fru Peggy Gravel har mot doktorns rekomendationer blivit frigiven från ett mentalsjukhus av sin man Bosley efter att hon fått ett nervöst sammanbrott..... trots att hon inte är frisk pålånga vägar. Peggys enda vän, Grizelda, parets hembiträde som snor en hel hög av saker från familjen såsom toapapper och sprit. Under en av Peggys anfall tror hon att hennes man vill skada henne och ropar till sig Grizelda som slår ihjäl Bosley med en kvast. Under flykten haffas de av snuten som efter att ha visat dem sina tjejtrosor berättar han om Mortville, en fristad för rymmlingar i utbyte mot deras trosor. Mortsville är dock värre än ett ghetto men bättre än finkan så Grizelda övertalar en motstondsaktig Peggy att de borde hyra ett rum. På ett billigt hotell möter de Mole som tar med dem till sitt hotellrum som kommer med en egen döling.
"How Can you repay me the 30 seconds you stole from my life?? I hate you, I hate your children and I hate your relatives!"
Efter en kaotisk middag med Mole och hennes flickvän Muffy, en blond bimbo blir de avbrutna av Mortsvilles polistrupp som arristerar Peggy och Grizelda i Drottningens namn, yepp Mortsville har en drottning vid namn Carlotta spelad av galna äggtanten från Pink Flamingos. Av drottningen får de höra Mortsvilles regler om hur de konstant ska dyrka drottningen och beårdrar senare att de 2 rymmlingarna ska få en ful makeover så att de ser ut som det avskum de är. Medans Peggy och Gizelda  måste anpassa sig till Mortsvilles hårda regler måste drottning Carlotta läxa upp sin dotter då hon dejtar en nudist vaktmästare men hennes herravälde närmar sig sitt slut då Mortsvilles befolkning vill ha henne avsatt till varje pris, men vilken sida kommer Grizelda och Peggy stå på när revolusionen väl knackar på deras dörr?
"Oh God, the children are having sex!"

Jag älskar Mink Stole, hon är helt klart den bästa skådisen i Dreamland gänget och hon är den som är mest rolig utan att göra mest. Hon spelar psykiskt sjuk....lite överdrivet men jävligt bra men det är ju en Waters film så att det är överdrivet är nästan lika uppenbart som att någon kommer dö i en av dessa filmer. Om du vill ha Divine kommer du inte bara få en konstig blick från mig utan även en besvikelse för hon/han var upptagen med en pjäs och kunde inte vara med i denna rulle i rollen som Muffy, Moles bimbo flickvän,  så Liz Renay som spelat många roller som till exempel i Mark of the Astro-Zombies och blev en berömd donna efter hon vunnit en Marilyn Monroe tävling.  Waters filmer under den här eran blir bara bättre och bättre, Mink Stole är en bra ersättare i huvudrollen då Divine inte är med efter att mest spelat b-roller i mindre roller.  Trots sin större budget så finns all motbjudande snusk och äckligt som man förväntar sig i en John Waters film, i en scen kör Peggy över en äkta död hund, självklart i grafisk detalj.  Med absurda tvistar, absurda karaktärr och framförällt ett unikt sätt att starta en revolusion involverande rabies och ett skott upp i röven samt mörka tvistar som kidnappade barn och döda hundar är det kanske en av de mest grafiska filmer Waters lyckades felfritt med. Desperate Living skricker John Waters från början till slut och är en av favoriterna ur hans bibliotek, min favorit av hans "Divine"-era filmer. Desperate Living får 4/5 Guldkameror för hur underhållande och rolig men endå makaber den är. Har du hört Marilyn Mansons låt Machine  som tydligen har en av Mink Stoles första dialoger i en låt.
 
Markus

Female Trouble
2017-06-15

 
Härnäst, filmen som ger termen "Go fuck yourself" en helt ny mening. Dawn är en ung rymmling som rymt hemifrån då hon inte fått precis de skor som hon önskat sig i julklapp och hennes skolliv är inte mycket bättre än hemlivet så det finns inget att leva för i det livet utan det är bara att skaffa ett nytt enligt Dawn. Medans hon liftar blir hon våldtagen av man som spelas av Divine själv, fast inte i drag, som senare våldtar henne så ja, Divine våldtar sig själv i den här scenen..och detta resulterar att Dawn blir gravid och hon föder direkt därefter barnet. Men att ha barn kostar så Dawn börjar jobba som strippa, hora och servitris för att tjärna stålar, ja till och med ta sig in i den kriminella livet för sin lilla Taffy men hon får inte gå i skolan då sånt bara är för skitungar.
" Come Taffy, suck your daddys dick"
 
Dawn och hennes 3 förra skolkamrater söker tid hos en viss Mr. Dasher (Spelad av David Lochary), som vägrar klippa fula människor och för nån annledning får Dawn tid med en populär frissör vid namn Gator...de är gifta i nästa scen ,en livet som familjefru är hårt när ens styvfaster är jobbg och ens man konstant är otrogen. 5 år senare är Dawn och Gator fortfarande gifta och Taffy är en trotsig tonåring som folk antar är utvecklingsstörd men Dawn tröttnar på Gators skit efter han kört in en morot i munnen på na.  För att göra sig lite gladare går hon tillbaka till Dashers frisöreri där Dashers erbjuder henne jobb som fotomodell....involverande brott, hon ska bli modell och temat är skönhet och brott då ju grövre brott, destå snyggare blir kvinnan...och Dawn vill bli den vackraste av dem alla....trotts att Gators faster kastar syra i Dawns ansikte som hämnd.
 
"I am not retarded!"
 
Efter att New Line Cinema köpt Pink Flamingos så återvände dem till han och lät han göra fler rullar och denna är en liten hyllning till Manson familjen, speciellt medlemmen Tex Watson som filmen är dedikerad till. Filmens höjdpunkt är tro det eller ej, scenen då Divine spelar 2 roller och den ena våldtar den andra samt det skitskumma slutet  där Divine sitter skallig på den elektriska stolen. Vad gör hon där? Spoiler alerts så skit i det du. Filmens stora negativa är att vi får se Äggtanten, Edith Massey, från förra filmen naken och hon är ingen attraktiv kvinna.... Divine får vi också se lite för mycket av så det gäller att ha ballar av stål om man ska se denna. Dialogen är rätt kul faktiskt, speciellt scenen då de snackar om hur efterbliven Taffy är och att Gators faster önskar att han var gay så han blir en bättre frisör. Female Trouble är en udda röra, en skum film där vi inte bara får se lite av John Waters egna lägenhet men det är också David Lochary, mannen med Salvador Dali mustach, sista film då han efter filmen dog av en PCP relaterad olycka.Filmens bästa karaktär är helt och hållet Taffy, hon är den enda som verkligen får en att garva i scener där hon leker traffikolycka, nekar att hon är retard men Dasher paret är också jävligt underhållande, inte lika undehrållande men välskrivna som attan. Female Trouble är Waters hitils roligaste film med sjuk mental humor, sjuka karaktärer som hör hemma på ett zoo mer än i stor staden. Se skiten, inte lika sjuk som Pink Flamingos men inte tam för det, det finns mycket sjuka scener att få kväljningar åt men den har även mycket mer komiska inslag. Female Trouble får  3/5 Guldkameror.
Markus

The Cottage
2017-06-14

Medans Markus traskar runt i udda komedier så tar jag en vändning mot det mer makabra inom humorn. The Cottage är inte helt olik Severence. Båda skulle kunna vara perfekta som en dubbelvisning inom skräck-komedi.
 
 
Andy Serkins spelar David, en brutal man som just kidnappat en rik kvinna med hjälp av sin offantligt puckade partner Andrew. Men dom är inte ensamma i den lilla stugan, mitt ute i skogen. Nej, dom har med sig en rysligt feg liten kille: Peter...som är rädd för malar. Men kidnappningen går inte så bra då Andrew går in till Tracey (deras kidnappade offer) och glömt ta på sig en rånarluva, varpå den aggresiva tjejen påpekar att dom sitter i skiten. Var kommer skräcken in då? Jo, det kommer inte förrens den sista halvan, då nån sjuk och deformerad bonde försöker döda dom.
 
 
The Cottage är en rysligt rolig rulle, där brittisk sarkasm och hotfullhet gör att stämningen är underhållande hela tiden. Serkins, som ska spela den smarta killen tar alla stunder han kan åt att terrorisera Peter och Andrew för deras klumpighet. Och om han inte får chansen till att göra det så ser Tracey till att ta över arbetet. Man tycker nästan synd om dom båda, patetiska kidnapparna.
 
 
Filmen var riktigt billig där jag köpte den. Tror det var en loppis. Och om ni frågar mig så är det ingen revolutionerande film. Det finns oändligt många filmer med samma tema. Men jag har lika roligt i alla fall!
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Pink Flamingos
2017-06-14

 
I en husvagn någonstanns i hjärtat av Baltimore bor Divine och hennes familj av udda typer såsom hennes efterblivna son, äggtokiga mamma Mrs. Edith, som sitter å gapar efter Äggbudet hela dagen och Divine hon själv som vunnit titeln världens äckligaste människa, en titel som Fru och Herr Marbel vill åt! De hatar hur känd Divine är pga sitt snusk så de har en egen plan till att roffa åt sig titeln, de kidnappar kvinnor, våldtar dem och säljer oäktingen till lesbiska par varav ett barn får namnet Little Noodles.  Divine planerar fest och köper/snor massa kött (hon stoppar lite av det mellan benen medans Marbel kidnappar en ny barnmakare då en av deras flickor nyligen dött under födseln av Little Noodles.
"You fucking little dingleberry!"
 
Crackers, Divines son skaffar med sig brutta hem vid namn Cookie och sätter på henne i hönsskjulet...och kastar en höna på na under sexandet (hönan hamnar sen imellan deras kroppar och man ser genuint hur förvirrad kycklingen ser ut).  Kärleken är i luften då även Mormor Edith bestämmer sig för att gifta sig med sin älskade Eggman. Det visar sig dock att Cookie är en spion! DUN DUN DUN....för Marbels...DUN DUN DUN.... som har en överaskning till Divines stora fest! DUN DUN DUN.... Dagen därpå startar Marbels krig med Divines familj genom att skicka en färsk bajskorv i födelsedagspresent. Nu är det krig, vem kommer bli den snuskigaste familjen nånsin? Vart kommer de båda dra gränsen?
"Oh my God Almighty! Someone has sent me a bowel movement!"
 
Okay så det tog filmfett nästam 5 år att komma till filmen där Divine äter riktig hundskit, vi är misslyckade som blogg. Så Hur reviewar man en film som Pink Flamingos vars budget var ett tuggumipapper och en kondom? Det är nått jag borde kunna vid det här lagret... Men så här är de, filmen har 0 kvalité, ljudet är som en Simonsays i en gräsklippare, bilden är som filmad på en kamera från 70-talet....oh fucking wait det är just det den är och välskriven som uppsats skriven av Robin på bakfyllan.....vem skämtar jag med, Robin dricker knappast vatten. Men filmens roligheter sitter det absurda, allt ifrån äggdamen, till hundbajset till våldtäkskällaren och incesten, det finns som sagt mycket att påpeka och för den som gillar det makabra inom det männskliga psyket eller gillar att utmana sig vart ens smärtgräns och med tanke på att filmens handling cirkulerar runt 2 familjer som vill bli den Filthiest i världen och John Waters är rätt jävla skruvad i colan så finns de inte mycket han inte gör för film....fråga bara snubben vars rövhål sjunger Bird is the Word vilket inte har nån inverkan på storyn. Pink Flamingos är en av de där filmerna som Roger Ebert gav 0 stjärnor och när Ebert ger en film 0 stjärnor till en film i en sån här klass så vet man att man kommer få en jävligt undeerhålande film stund i ...vad är motsatsen till värdsklass?....tomt-rum-klass?...kvartersklass? Pink Flamingos är steget mer profissionell än Mondo Trasho och innehåller flera av världens mest obeskrivliga scener och är endast till för de som älskar den här typen av filmer där skådespeleriet inte är bäst i världen men det är det minsta av filmens problem. Pink Flamingos får 3/5 Guldkameror för hur ..... ja sevärd filmen är. Se den endast om du vill se den underligaste film du troligen sett på länge. Ta en trip ner till Dreamland, du lär sent glömma det du sett där. Seriöst dock, se nån intervju med Waters om Pink Flamingos, hans livshistorier är fan fantastiska.
 
Markus

Multiple Maniacs
2017-06-13

 
Så alla har vi en å annan konstig grej i livet som får ens skrev att dingla till och Lady Devines roadshow Cavicade har troligen det du söker och bäst av allt är att det är gratis och populärast i staden. Där kan du göra allt, slicka armhålor, nakenpyramid, sniffa bhar och allt men lokal befolkningen i Baltimore är inte för dessa sex shower då de inte vill se bögar kyssas eller kräkätare..så illa är det inte, de har hamburgegubbe. Men showen avslutas med att Divine poppar upp och rånar publiken, och så är det de får cash. Men Divine tycker showen är för enformig och rådfrågar en av hennes anställda om hur de skulle kunna piffa upp showen.... de bestämmer sig för att börja mörda publiken medans en flicka vid namn Bonnie försöker ta sig in i showen genom att flirta med Mr. Davis, showens högtalande presentatör men han vill inte att den mental sjuka Divine ska få tänderna i henne.
"Look at her cunt, I can smell it over here""
Mr. Davis och Divine bråkar som syskon och har olika tyck och tänk om showens nya final. Mr. Davis funderar på att lämna showen men riskerar fängelse eller även att mördas om han lämnar Divine för att åka landet runt med Bonnie, hans älskade som han försökt få in i truppen endast så de kan umngås varje dag och drömmer även att döda Lady Divine, något en av Divines spioner hör och medelar henne på stubben. Divine blir skitsur och ger sig ut för att ge dem på nöten men blir anfallen av några gatopersoner och i sin chock hamnar hon i en kyrka där hon berättar om jesus och hennes sug att ligga med kvinnan som verkar stöta på henne. Har Divine blivit pånyttffödd? Vem kommer döda vem? Kommer nästa film vara i färg?
" What ugly children they have!"
Waters första ljudfilm är precis som du tänkt dig, helt jävla galen och motbjudande och böjer på reglerna om vad som var tillåtet att visa på film såsom olika fetishar, homosexualitet och brutala mord av varierande kvalité. Med de flesta Dreamlanders ombord är det Dreamlands galore med funkig musik och ingen koppling på samvete. Shannon Tate nämns som att ha koppling till Mr. Davis karaktär och man skämtar om att Davis var med Helter Skelter och närvarande natten då Manson och hans gäng mördade Shannon Tate med flera i de legendariska morden. Filmen är låg kvalité och är ännu en av filmerna som överdrivet Divines skönhet till komisk effekt och har såklart min favorit dreamlander i sig, Mink Stole som en kyrkbesökare som visar sig ha en kyrkfetish och kör upp saker i Divines röv i en av filmens mindre sexiga scener och det finns en hel hög av dem i den här filmen, men filmen är ju släppt av Critireon så filmen får 10/5...okay egentligen inte men Multiple Maniacs är Waters riktiga film och är dels därför sevärd men om du är en sjuk fan som gillar skumma men endå artsy fartsy filmer som jag kallar dem, något Waters är en av de bästa inom branchen på så ja detta är en film som passar Waters fans som en pusselbit i ett pussel men för andra kan filmen vara lite för vulgär i bild och ljud men har en våldtäktsscen involverande en transa och en gigantisk kräfta så filmen får 3/5 Guldkameror. Härnäst, filmen som tog småstadspojken och gjorde han till gudfadern av snuskerier.

 
Markus

Mondo Trasho
2017-06-12

Efter att vi under en längre tid fått se ett antal kycklingar bli halshuggna börjar John Waters absolut första långfilm! Mondo Trasho och vi öppnar starkt med amerikans musik, en blondin vid namn Mary Vivian Pearce, en av Waters vänninnor vars karaktär endast kallas för Bombshell tar sig  till parken. Helt okay plot än sålänge....frams tills dess då hon attackeras av en footfetist som våldtar henne.....vilken total U-sväng den här filmen tog... Under fotfetish sexet så fantiserar Bombshell om att hon är askungen utav alla möjliga sagor... vad detta symboliserar/betyder vet jag inte men...skor...fötter..? Efter detta flyr våldtäcksmannen och Bombshell flyr genom skogen tills hon kommer fram till en väg som hon passerar utan att titta åt båda hållen (var säkra i trafiken barn) och blir påkörd av en transa vid namn Divine i sin filmdebut.
"............................."

Divine tar med sig Bombshell i bilen men åker inte till sjukhuset utan parkerar den och går istället runt på stan och vi följer henne ett tag nu från då hon snor kläder från en affär, snor skor från en flicka som knarkat ner sig eller blivit misshandlad, vi får aldrig veta exakt vad. Därpå gör hon det rätta och bär Bombshell till det närmsta kemtvätt...inte sjukhus.. där hon klär upp sitt offer i kläderna hon nyss stal. Men innan nått annat så dyker Jungru Maria upp och visar hur man blir hälgad... Kommer Divines synder bli förlåtna? Är Bombshell död? Kan för mycket Hippie kultur vara för mycket hippie kultur?
"................."

Finns det något bättre ställe att börja på än från början? Tveksamt! Men i det här fallet blir det svårt då John Waters och hans polare, framför allt Glen Milstead/Divine, en drag queen som var med i många av Waters filmer fram tills han/hon dog allt för tidigt, spelade in super 8-filmer varav 1 av Waters absoluta exempel är en dramatisering av Kennedy mordet typ 1 vecka efter det skett med Divine, en överviktig transa i rollen som Jackie Kennedy medans han var hög som ett hus på diverse olagligheter. Hans mamma hittade senare Jackie kläderna i tvätten och frågade Glen varför han hade tjej kläder och hans påtända svar var "I am Jackie Kennedy!". Mondo Trasho vars titel är en homage till Russ Meyers Mondo Topless (prima titel) innehåller mycket lite dialog och använder musik från Waters egna LP samling vilket han inte köpt licens för så just därför har filmen aldrig fått en ordentlig release men det gör filmen till en stumfilm med lite dialog precis som Moderna Tider....och jag blev just den första att jämnföra Waters med Charlie Chaplin, endast på filmfett. Så storyn är inte mycket, Bombshell är en olycksfågel som råkar ut för hemskheter medans det mest intressanta hände bakom kameran då de filmade en naken liftare vid ett campus som fick hela filmteamet förutom en hög Divine och den nakna liftaren han själva arristerade. Waters är inget större fan av filmen, han har sagt att han önskar att det var en kortfilm och mjo vissa scener är jävligt utdragna och mycket känns som realtid såsom scenen på bussen eller att de slänger in kycklings halshuggningen i början. Mondo Trasho är billigt skräp som endast bör ses om man älskar billigt skräp eller är ett fan av John Waters, vilket jag slår full pott på dessa krav så jag ger filmen gärna ett positivt betyg, även om Waters han själv hatar filmen gillar jag den för hur billig och handgjord den är + att vi ser Waters enkla början, the birth of a legend. Mondo Trasho får 2/5 Guldkameror på grund av hur intressant den är för mig som skräpfantast men icke-John Waters fans och mer mainstream-publik som Tarre eller Robin hade nog gett den 0/5 men det är upp till dem å säga, jag bara gissar!
 
Markus

Jack Reacher: Never Go Back
2017-06-10

Första filmen var en oväntat skarpladdad thriller....som hatades av bokläsarna då Tom Cruise var lika lik Jack Reacher som jag är lik The Rock. Fast enligt ett facebook-test är vi bröder. Nåväl, jag tyckte om första filmen och blev lite sugen på uppföljaren.
 
Never Go Back, eh? Rick Roll'd much?
 
Jack Reacher har länge haft kontakten med en vänn i D.C. Major Turner, som han har brevkontakt med. När Jack är i närheten så vill han träffa henne personligen...fast i hennes stol sitter en ersättare, Sam Morgan. Sam berättar att Turner sitter i finkan för spioneri...men Jack misstänker annat! Värre blir det då han inte får träffa Turner och folk börjar skugga honom!
 
 
Never Go Back är som Winter Soldier i Captain Americas universum. Och det är kul att se filmer där man inte vet vem man litar på. Synd då att manuset är relativt tunt. Vi som är tittare vet vanligtvis vad som kommer att hända i förväg. Det hela är helt enkelt precis som det verkar.
 
So...uh...how did you met your mother?
 
Den sista akten är all out action och slutar med en fisty fight med en bad guy. Det känns lite löjligt att se fighten då det är så många som studerar alla slag och rörelser i närheten. Kort sagt känns det aldrig som att tittaren är i fighten, utan bara att vi studerar två kärringar som slåss med rullatorer på Gekås.
 
Jag måste i skrivande stund, sänka betyget. För ju mer jag tänker efter ju mer anti blir jag. 2 av 5 guldkameror. Men den känns aldrig tråkig och har lite mysiga scener. Det värsta är dock att man hintar att Major Turner ska vara med mer som en fysisk medhjälpare. Men, nej, det är Tom Cruise som gör allt jobb, för vi lever i 50-talet och kvinnor på film ska inget göra.
 
Robin

John Waters Week- Temavecka #27
2017-06-10

Du beger dig nu in i det absurdaste terratorium du kan tänka dig, här finns ingen logik, skuldkänslor, mening eller mening, du är i Dreamland och de som bor här heter Dreamlanders vars konung i pennmustach är John Waters, drottningen av det makabra. Filmfet thar länge tänkt gå igenom alla hans filmern men det blev aldrig av och eftersom 2017 är året då Markus tar tag i sånt han velat ta tag i innan är det nu äntligen dags att ta sig en titt på 7 av Waters mest kända verk. Startar på Måndag.
 

Oversexed Rugsuckers from Mars
2017-06-08

Efter en introsekvens där filmskaparnas namn står med utklipp från en tidning som sugs upp av en dammsugare så får tittaren...det vill säga jag en titt in i människans ursprung. Tydligen är människosläktet bara ett experiment av fulla, perversa marsianer i mikrostorlek. De återvänder efter 10 miljoner år och är missnöjda över vad människorna åstakommit så de testar att uppdatera dem genom att korsa en luffare med maskiner, i detta fall en dammsugare. De skjuter en kärlekspil på en luffare som genast börjar jucka en damsugare. Lite längre bort argumenterar ett par med äktenskapsproblem om att deras damsugare är trasig och inte har råd att köpa en ny. Tom, mannen i detta förhållande åker till jobbet ......säger han men åker till sin flickvän. Luffaren som nyligen haft sex och är nu i ett seriöst förhållande med dammsugaren blir utvald till en studie där man ska göra losers till respekterade individer i samhället som går ut på att han ska snacka med en psyklog. Medans Luffaren är på ett av mötet snor någon hans älskade dammsugare och säljer till Tom.
Gissa vad som sker 5 sekunder efteråt

En dag när Toms fru använder Dusty som luffaren kallade sin älskade dammsugare så mördas hon av apparaten och Tom får skulden men släpps pga brist av bevis och det första gör han gör som änkling? en dejt såklart! Förkrossad över förlusten av sin älskade Dusty så får sig luffaren en rejäl makeover så han går från att se ut som Grizzly Adams heroin beroende brosa till att se ut som italienska Dr. Phil. Snart får dock även Tom känna Dustys vrede men överlever tack vare att snuten fick fram rätt typ av bevis för att häkta honom. Hans älskarinna Rena försöker övertala snuten om att Tom är en god man genom att suga av ansvarig inspektör över fallet. Nu är det upp till Rena att rädda Tom och bevisa att Dusty lever samtidigt som Luffaren måste göra ett viktigt val om att bli en respekteradindivid eller ta hand om sin avkomma han senare får med Dusty.
hoppas du gillar alien rumpa

Detta kan vara den billigste filmen Filmfett någonsin recenserat. Stop Motion effekterna och röstskådespeleriet är underhållande dåligt fast rösterna nästan är oförsåbara. Premisen att marsianer gör en luffare kåt i en levande dammsugare som sedan går och dödar folk är förjävla udda och dess parodi scener, såsom när de paroderar 2001 a space odessey är inte så välutänkta men för absurdt att inte småflina åt. De mest tekniska scenerna vi får är när en av lerfigurerna som spelar aliens lyckas pinka. Varför MST3k vägrade att Riffa denna film är underligt, de vägrade bara 3 filmer, denna, Child Bride (som går ut på just vad titlen föresår) och någon mer jag inte hittar namnet på, olika källor säger olika! Vissa sekvenser i filmen verkar tappa fokus dock, ibland är det problematiskt att hålla reda på vad som sker då klippningen ibland ..strular till det med koncentrationsförmåga och man tappar lätt bort sig ett tag tils de antingen byter scen eller plockar upp fokus. En del av musiknummrerna som dyker upp är i varierande kvalité, vissa är faktiskt rätt bra å något jag själv skulle ha på min Spotify lista medans andra får en att vlja snabbspla filmen. Oversexed rugsuckers from mars försöker vara en film med mer än bara en rolig titel, den försöker för allt den är värd med roliga skämt och situationer, sitruationerna lyckas de med som då luffaren skjuter snutar för de vill ta hans halvbebis/halvdamsugare ifrån honom eller då en av UFOrna försöker ha sex med honom men skämten består mest av ordlekar såsom tv kanalen SHT etc. Oversexed Rugsuckers from Mars får 2/5 Guldkameror.försöker lite för hårt men inte alls en av de sämre Filmfett filmerna.
 
Markus

Get Out
2017-06-07

Förra året var 10 Cloverfield Lane en stor snackis. Och året innan var det The Babadook. Nu är det Get Out som en en rysar-snackis. Av komikern Jordan Peele från Key and Peele. Kan vi ta denna rysare seriöst?
 
 
Chris är en fotograf som dejtar den söta tjejen Rose. Dom lever ett bra liv och ska besöka Roses familj. Men Chris undrar om familjen vet om att han är...svart? Familjen är en trevlig, rikare familj där mamman är psykolog som kan terapi i form av hypnos. När hon får veta att Chris röker vill hon ha sin chans att kurera honom. Men Chris tycker att något är fel...nämligen att alla betjänterna är mörkhyade och tystlåtna. Nästan som om dom vore slavar. Chris tycker överlag att hela stämningen i huset är....udda?
 
 
Jag tänker inte gå in mer i filmens story. Oh, nej, denna filmen måste man helt enkelt se. Men är den bra? Ja, enkelt filmad, fint tempo och "hoppa-till" ögonblick som är effektiva och bra för att sätta lite tempo. Musikvalet är intressant, nästan lite accapela, men det fungerar och känns lite ovanligt i den här typen av film.
 
 
Helt plötsligt undrar du vad som har hänt, för du bryr dig rysligt mycket om Chris och undrar om han någonsin kan överleva. Nästan som att du blivit hypnotiserad! Finalen är häftig, men jag hade velat se mer på något sätt.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

The New Adventures of Pippi Longstocking
2017-06-06

Efter att Pippi Långstrumps pappa försvinner till havs så flyttar hon in i Lilla Villakulla tillsmamans med sin häst Alfonso, inte Lilla Gubben och Mr. Nilsson, som i denna film inte är en döskalleapa utan en Kapuchin. Med sig har hon en kasse guldpengar. Villa Villekulla har länge varit ett öde hus som ska rivas, dess rykte lockar ett syskonpar, Tommy och Annika som genast blir vänner med Pippi som gärna berättar historier om kannibaler och kurrikurridutt ön där pappa är negerkung (det stod så i böckerna, ni kan inte rasistförklara mig, hora). snart dyker en köpare upp och vill köpa Villavillekulla vid namn Mr. Blackheart och senare köper Pippi glass och godis åt ett helt barnhem. Officer Kling eller Klang anländer och även Tommy å Annikas pappa men Pippi norpar en motorcykel med sidovagn och flaxar med armarna så att den flyger precis som i Pippi på rymmen.
Före

Pippi får en rival i form av Pruskiluskan, eller Mrs. Bannister som hon heter i denna film som vill sätta henne på barnhem då Pippi bor ensam i Villavillekulla och de kör " jag är ett barn, detta är mitt hem alltså ett barnhem" argumentet.  Senare när Pippi och vännerna är på utflykt så attackeras hennes hem av 2 bovar Rype and Rance (Dunder-Karlsson och Blom) men Alfonso och Herr Nilsson hindrar dem. Hela filmen har hitils tagit element från första Pippi filmen men den andra halvan lånar mer från Pippi på Rymmen då Pippi bygger en minihelikopter och rymmer med Tommy och Annika och möter Konrad med sitt kalasklister och andra Pippi Historier som vi känner igen berättas på ett nytt sätt såsom Pippipå rymmen och Pippis första och enda dag i skolan.
Efter, don't do Pippi folkes

Okay det finns endast en annledning till varför jag valt denna som dagens film, och det är endast för att kunna säga att filmens stjärna, Tami Erin nu för tiden gör porr.....ENLIGT MSN då den verkliga historian var att hon sålde ett sex tejp för å tjärna cash på det innan hennes expojkvän hann göra det samma och sedan åkte hon dit för en DUI och har gått på AA möten och sedan denna film har hon inte gjort så mycket inom media förutom att vara model å med i tv talk shows  På Twitter kör hon tydligen någon kampanj för att få burka och niqab bannlysta i västvärlden. En av de stora ändringarna är att vi ser hur Pippi tog sig från båten till VillaVillekulla och att djuren har ett udda sätt att kommunikecera såsom Lilla Alfonso Gubben säger "noway" i ett gnäggande. En sak denna Amerikanska version gör bättre än den svenska är att åtminstone ha ett montage som visar hur Tommy/Annikas och Pippis vänskap växer då i den svenska versionen blir de bara PANG bffs. barnskådisarna är sådär bortsett från Pippi hon själv, Tami är en bra barnskådis och musiken är mer cheesy än min meny när jag äter på Max Hamburgare. Att se en amerikansk Pippi är fan absurdt, som att se en rysk kopia, det är kul att jämnföra de båda versionerna och den Amerikanska versionen av Småland ser ut som en av städerna man ser  i slutmontaget från Halloween 3 då alla barnen köper masker. Filmen är fan sevärd, speciellt för att se ett svenskt hem sett i en Amerikans ögon.  The New Adventures of Pippi Longstocking är en sevärd film trots att den svenska är bättre endast pga nostalgi och denna film endast funkar pga nostalgin för en svensk, man kan spela ett spel som går ut på att gissa Pippi historien innan den hinner utvecklas fullt ut. The New Adventures of Pippi Longstocking får 3.5/5 Guldkameror.
 
Markus

Heathers
2017-06-05

Det sista ordet en förgiftad människa säger innan hon dör är..."corn nuts". Och om du dricker mineralvatten så är du homosexuel. Med dessa orden drar vi igång kultkomedin Heathers!
 
 
Veronica Sawyer hänger med de tre snobbiga brudarna som alla har samma namn: Heather. Dom är skolans drottningar och Veronica hoppas vara lika coola som dom, tills hon träffar Jason Dean. Han är coolhet på en helt annan nivå och båda blir ett par. Paret får nog av Heathers jobbiga attityder och huvud-"Heather" ska få en hämnd! Det hela går fel då dom råkar förgifta Heather till döds med propplösande medel.
 
"If you were happy every day of your life you wouldn't be a human being. You'd be a game-show host."
 
Detta är början på en film där allt bara går åt fel håll. Hela tiden! Och vi som ser på filmen är konstant överaskade av dess vändningar. En dubbeldejt innehåller kovältning på en åker, självmord blir det största "inne"ämnet i skolan och karaktärerna är klyschiga på det bästa sättet som finns. Christan Slater spelar en grymt bra roll i den James Dean inspirerande rebellen Jason Dean. Utan att låta pervers eller så....men Winona Ryder har alltid varit söt och är en väldigt stor talang. Även så i denna filmen som Veronica.
 
"Are we going to prom or to hell?"
 
Själv tycker jag att filmen tappar lite mot sista akten då det blir en form av sopopera slut. Men i det stora hela är jag väldigt överaskad, även om den inte leder till större betyg. När jag ser om filmen får den säkert bättre omdömme. 3 av 5 guldkameror.
 
Robin

The incredible melting man
2017-06-04

Under en rymdfärja till Saturnus där Steve West har kommandot över skeppet och dess uppdrag att inspektera Saturnus ringar börjar kommunikationen mellan dem och NASA brista, detta beror på störningat som orsakats av en solflacka som träffar skeppet. Steve kommer på något sätt hem igen och hamnar på sjukan medans resten av besättningen dör. Steves doktor Leland ringer sin kompis Ted Nelson för tips om hur man behandlar en ...rymdskadad snubbe. Samtidigt vaknar Steve till liv igen och sliter av sig sitt bandage och ser det hemskaste någonsin, sitt brännskadade ansikte och det första han gör är att jaga efter en sköterska som han TILLSLUT dödar efter en lång jaktscen. Leland och Ted Nelson inspekterar senare sköterskans döda kropp och märker att kroppen är radioaktiv pga kontakten denne hade med Steve innan han rymde ut. Ted Nelson ringer NASA och ger sina teorier om att Steve behöver männskliga celler för att överleva och att Steve som vi en gång kände honom inte finns längre utan bara är ett monster som går på instinkt. Ted Nelson har samtidigt en gravid fru hemma och var en personlig vän till Steve så Ted mår lite dåligt just nu....men inte lika dåligt som fiskaren som Steve dödar vars huvud flyter runt i ån och hittas av några barn. Medans döda kroppar börja poppa upp här och var smälter Steve och lämnar kroppsdelar i naturen. Men Ted Nelson är monstret på spåren och tiden är knapp då det har siktat in sig på Nelsons fru och ofödda barn som nästa byte!
Come 'ere Love, gimme a snugg
The Incredible Melting Man sägs oftast vara en av de sämsta filmerna igenom tiderna, den har vart med I MST3k och även hamnade nummer 32 i dokumentären 50 Worst Movies Ever Made men vad filmen egentligen är....är den tråkigaste. Förutom filmens praktiska effekter har filmen ingenting förutom utdragna scener och ytterst ointressant dialog vilket  i sin tur medför dåliga karaktärer. De flesta dödscenerna är tråkiga och en del helt ingorerade samt att.... filmens titel karaktär  är tråkig som kuken. Vi lär inte känna för han, visst det ser smärtsamt ut det han går igenom men vi får aldrig några indikationer till  vad som driver honom förutom att han blivit galen. Hur var han innan? En karaktär som Michael Myers funkar då han har en annledning, han är psykis sjuk eller at Sam Loomis släpper guldkorn om vad som driver honom, Jason är en våldnad av sitt förflutna fylld av hat, Steve? Steve överlever en rymdfärja och börjar mörda folk för att ja...hans instinkt säger det, mer förklaring får vi inte. Skådespeleriet är rätt jävla B (förutom ett gammalt par som poppar upp mitt i, de verkar genuellt kära i varandra å återuppelver gammal ungdom) och filmens hjältar är tråkiga som satan, dödsscenerna är oftast klippta innan dödandet sker så vi ser mer en hand som sliter tag i folk, sedans klipps det till Ted Nelson. Vill du se filmen rekomenderar jag personligen att du ser Mystery Science Theatre 3000 avsnittet där denna film är veckans offer, det är ett av mina favorit avsnitt. Men de praktiska effekterna är top notch helt enkelt men de kan man ju se på youtube och filmen är lite för seg för min smak, det saknar den där speciella "oompf" som gör en dålig film underhållande. Dålig? njah, den har sina bra och intressanta stunder, vissa kan till och med bli intryckta i handlingen men för mig är filmen för seg och för lite payoff. The Incredible Melting man får 1.5/5 Guldkameror.
 
 

License to Kill
2017-06-02

 
Vad i röda helvetet? Är Bond-veckan tillbaka? Ja, nu när jag varit borta från bloggen....och inte torterad av Markus....så kan jag betala tillbaka skulden en gång för alla. Av egen fri vilja, inte av tortyr från Markus.
 
 
James Bonds polare Felix Leiter ska gifta sig. Men samtidigt har han uppdraget att sätta dit drogbaronen Franz Sanchez (grymt spelad av Robert Davi). Jobbet går jättebra, men Leiter fritas av sin insider, Ed (som spelas av Everett McGill som även spelar Big Ed i Twin Peaks). Felix genomför giftemålet, men attackeras dagen efter och äts nästan upp av en haj. James Bond är för personligt involverad och hans licens att mörda dras in. Men fuck that! James Bond behöver inte heta Agent 007 för att få fast Franz Sanchez!
 
 
Det känns som att många gillar att se Timothy Daltons andra, och sista film, som 007. Men vad tycker jag? Jo, filmen har vissa element som påminner om en 007-film. Exotiska miljöer, grymma actionscener och en barfight som är mysig att se. Men är detta en Bondrulle? Musiken verkar påminna oss om det, då denna filmen har grymt bra Bond-soundtrack. Introlåten är svängig och mäktig. Men ÄR DETTA EN BONDRULLE?!
 
 
Jag tycker tyvärr inte det. Storyn fokuserar så mycket på vendetta i sin enkelhet att det känns för normalt. För svagt berättat och det finns inget mysterium. Bonds polare äts upp av haj, nu ska Bond hämnas. Det finns dock en grymt häftig slutjakt på taket av en lastbil och Q är med mer som karaktär, vilket är kul att se. Benicio Del Toro spelar en liten Bond-skurk med liten kniv. Men som ni hör på min beskrivning, så låter det inte som en Bond-film.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin
 

Roar
2017-06-02

Jag har märkt en trend i mina reviews, jag brukar börja en review med ” vi börjar denna film med” så det ska vi ändra på! I en lejon park någonstanns i Tanzania möter vi Hank spelad av Noel Marshall som bor tillsammans med massvis av lejon och andra djur i ett harmoniskt djungelhus. Hank är dock inte en singel karl, han har fru och 3 barn (alla är spelade av hans riktiga fru och barn) som nu är påväg hem till honom för ett besök. Med huset fullt av vilda katter är nog inte detta världens mest smartaste drag... men Hank får snart besök av ett par skurkaktiga skurkar som vill att Hank och hans vilddjur ska sluta finnas i området men Hank har inte tid för det då lejonhanarna bråkar och han springer rätt in i lejongropen och avbryter slagsmålet och räddar sedan skurkarna från att bli tiger mat. Hank och hans assistent leker runt med katterna ett tag efter att ha skrämt bort de skumma typerna och åker sedan på en båttur. Båten går dock på grund och de båda tillsammans med 2 tigrar tvingas simma tillbaka till Hanks djungelhus. Vad Hank inte vet om är dock att hans familj redan anlänt dit. Familjen bevittnar lejonen festa på ett kadaver och de gör misstaget att öppna en dörr och släpper då in dem alla i huset så nu är de inte säkra någonstanns.De jagas runt huset och hittar diverse gömställen. Kommer Hank hinna hem för att rädda sin familj? Kommer stället få bommas igen? Var denna filmen annledningen till att filmens regissör och hans fru separerade?
"no animals were hurt during the making" säger postern...massa lejon dog ju i flodvågen...
Filmfett tar sig ann den såkallade mest farliga filmen någonsin där massvis av produktions folk fick grava sår och men för livet utav de olika kattdjuren. Och mitt i det hela utbröt en flodvåg efter att en damm bröts sönder som förstörde hela settet, dödade ett par lejon och filmen fick läggas på is ett ganska bra tag Några av de olyckor som skedde var att Melaine Griffith blev så illa slagen av ett lejon i tryne att hon fick genomgå plastik operation och sedan greppade ett annat lejon tag i hennes hår och vägrade släppa, denna scen får vi se i filmen. En cinematagrofer blev både riven och skalpad av ett lejon vilket krävde över 120 stygn och en annan blev riven så mycket att han fick kallbrand medans en assistent director blev biten i strupen och han var den som var närmast döden under produktionen och 1979 utbröt en brand som utgjorde stor fara, som tur var blev verken människa eller djur dödat men en av stjärnorna blev riven av en gepard i ett räddningsförsök. Var alla dessa olyckor värt slutprodukten? J a för fan! Filmen är underhållande och är farligare än Wild Beasts som vi reviewat tidigare på filmfett under Djurmånad där en snubbe kramar om en riktig isbjörn bl.a. Musiken, kamera arbetet och hela produktionen är för jävla fin med tanke på att detta är tekniskt sätt en hemma film, gjord utav ett par, Noel Marshall som här gör hans enda försök att vara director, skådis och writer då han tidigare varit producent till Exrocisten. Filmens budskap är rätt simpelt, djur ska inte dödas utan lämnas ifred då filmens riktiga skurk är en snubbe som vill stänga ner Hanks ställe. Ja under hela filmen fruktar man att man snart kommer se en död kropp och det är högsta underhållningsnivå precis som Wild Beasts. Man vet att ingen kommer dö men man är endå konstant orolig. Och med tanke på att det är äkta djur, något Djungelboken eller någon annan av dagens filmer aldrig kommer att få till perfekt så är faran verklig. Noel Marshall har världens största jävla balls utav någon annan person i filmhistorien och även verkat ha varit en sju jävla schyst person. Roar är fantastiskt underhållande trots vissa editing och skådespelar flubbar och får starka 3/5 Guldkameror.
 
Markus