FilmFett Tv-tema: Twin Peaks!
2017-03-31

 
I maj kommer den tredje säsongen och fortsättningen på den stora kult-tv-serien Twin Peaks. Serien som inspirerat Breaking Bad och många liknande tv-serier. För att vara en sån kort serie på enbart 30 avsnitt + en långfilm så har den blivit en stor succé som förändrade TV-historien.
 
FilmFett kommer göra en unik djupdykning ner i Twin Peaks, genom att kolla på varje avsnitt och göra en fullständing recension av varje episod. Dåliga som bra. Vilka avsnitt har en fisk i kaffekokaren och vilka avsnitt får er att tala baklänges?
 
Häng med på FilmFetts nya, och spännande utmaning! Med start 1 April. Och detta är inget skämt!
 
Robin

Image of Bruce Lee
2017-03-29

Filmen börjar med att en man står på kanten av en hög byggnad och hotar att hoppa …han är omringad av media, polis och sin familj. Just när mannen hoppar dyker en man i Bruce Lee liknande kläder (de där gula han hade i Game of Death som senare var med i Kill Bill) och försöker rädda honom....TYVÄRR har mannen en protesarm som Dragon, filmens Bruce Lee,  greppar tag i så mannen faller till sin död. Vi möter sedan en snut som har problem med fejkpengar på en krog. Snuten springer in i Dragon och efter en fight så teamar de upp att hitta de falska sedlarnas ursprung, deras huvudmisstänkta är en snubbe vid namn Han som började på botten, skapade sitt emperium och lever nu livets goda dagar som en rik man tillsammans med sin son. De får info av Interpol om Hans liga har ett stort möte och vi får veta allt om Hans kulplaner.
"He challenged the world with his fists of fury"

Dragon ger sig direkt ut efter Komura, en av Hans närmsta män men han kommer undan så Dragons snut kollega drar till flygplatsen där en av Hans son Steven ska hämta upp hans förtjusande dam vid namn Donna som Steven är släkt med. Då Han och hans gäng är i Hong Kong har Kimura fått iuppdrag att vara deras röst, hand och kommando i Japan men Kimura tänker köra solo då hans betaling inte är så bra och tillsammans med Donna till hans sida för att förgöra Han innefrån.
Vill du lära dig mer om Brucesplotation rullar? Klicka på bilden!

Bruce Lee spelas av Bruce Li, en av de mest frekventa Bruce Lee kopior tillsammans med Bruce Le, Dragon Leel Kim Tai-Jung och Bruce Leung Siu-Lung. Den enda intressanta figuten i filmen är Bolo Yeung som spelar Komura såg vi t.ex i Blood Sport och Double Impact där han slogs mot Jean Claude Van Damme och även i Enter The Dragon. Som en Hong Kong rulle levererar de mycket av de tropes man gillar, dålig dubbning, galen action, mycket ljudeffekter och framför allt jävligt mycket Kung fu, är det en bra Kung fu rulle? Nja, handlingen är lite seg, det tar ett tag att komma in i handlingen, jag trodde t.ex Dragons snut polare var en av gangstersarna innan det avslöjas vem han är.  En rolig detalj är att varenda jävel, skurk som snut, kan Kung Fu, det är establiserat, ALLA asiater kan Kung Fu, är det, en gammal Hong Kong rulle lärde mig det. När man väl kommer in i handlingen så blir det en underhållande kung fu rulle, medelmåtta gangster/yakuza rulle och Bruce Lee har inget med saken att göra förutom att en av skurkarna nämner att Dragon ser lite grann ut som han. Detta är ännu en sån där ” bruce Lee” film där endast hans namn på omslaget har nått att göra med den riktiga Bruce Lee, hade filmen hetat något annat så hade vi haft en mer intressant film, det är filmens titel den lider av.The Image of Bruce Lee är en klar 2.5/5 Guldkameror, verken dålig eller jäkligt dålig med Bobo Yeung (som satan i min gata har medverkat i fler Brucesplotation rullar än en hamster har hårstrån. Hjälten är typ den mest mediokra hjälten någonsin, han är endast en kung fu docka utan personlighet men är en jäkel på att fightas.
 
Markus

Prince of Darkness
2017-03-28

Som en del av John Carpenters Apocalypse-trilogi så introducerar jag härmed Prince of Darkness, en syn på om demoniska makter beslutar sig för att ta våra öden. Tidigare hade han inspekterat utomjordingarnas förödande makt i The Thing och senare var det människans fantasi i In The Mouth of Madness.
 
"Hello... Hello... I've got a message for you... and you're not going to like it."
 
Forskare på ett universitet kopplas samman, då en präst, spelad av Donald Pleasense behöver deras assistans. I källaren till en kyrka så finns en gigantisk behållare med grön sörja som flyter omkring. Snart inser forskarna att materiat knappast går att identifiera. En efter en drömmer de sjuka mardrömmar och ser konstiga saker. Värre blir det då uteliggare börjar hota dom utanför kyrkan. Men när en av tjejerna i gruppen blir besatt så börjar saker gå riktigt illa!
 
 
Carpenters musik har alltid varit betydande, men här så är jag inte lika imponerande. Den är repetiv och lite tråkig på något sätt. Han har smällt ihop en rad ansikten från hans förra filmer. Donald Pleasence, Victor Wong, Dennis Dunn och Peter Jason. Alice Cooper har även en roll som en sadistisk hemlös.
 
"Where are you...? Christ?"
 
Filmen har några coola scener med baggar och kryp som påminner vagt om Halloween 3. Råheten hade dock inte imponerat mycket om det inte vore för den obehagliga känslan av hopplöshet, som om att djävulen själv stirrar på foskarna och skrattar åt deras tama försök att förstå vad som händer.
 
Men detta är en svagara Carpenter-rulle. Tyvärr. Den lyckas inte få den extra kryddan som hans andra filmer bidrog till.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Bruce Lee fights Back from the grave
2017-03-27

Efter att en blixt slår ner I Bruce Lees grav börjar han leva igen, ….tydligen begravdes han utan tröja och I karatebyxor, han drar sedan direkt till en flygplats fast egentligen inte då vi inte alls följer Lee, utan en koreansk man som söker efter sin bror, Han. Mannen, Wong Han åker till Los Angeles och får en flashback till då han började jobba som Kung fu instruktör tillsammans med sin bror vid namn Han som är ute efter pengar, något kung fu hallen och principer inte ger men Lee bryr sig inte om pengar alls. Efter att ha blivit rånad i Los Angeles slår han ner rånaren och tvingar honom att köra han till hotellet han ska bo på, Wang Han bla bla som visar sig vara död som han får veta av en ung dam vid namn Susanne. Wong spenderar kvällen med att supa och bär runt på sin brors porträtt runt magen.

”Let’s go to the cafe where I work as a waitress”
Den kvällen attackeras han av en halvnaken svart man i mantel men Wong karateshoppar han till döds, i självförsvar, som snuten inte tror på utan vill sätta han i elektriska stolen. Men ett mirakel senare så får Wong släppas och utanför väntar en bil som innehållere en chaffis som tar han till en viss Mr. Lees fina hus. Det var Mr. Lee som betalade borgen för Wong och får ett erbjudande om att bli privatdektitiv men han ser ondska inom Mr. Lee och avstår. Dagen därpå blir Susann attackerad av en sölig man (som inte kan springa ifatt en kvinna i högklackat...) men Wong kommer tiill undsättning och ger han stryk. Nu teamar Wong och Susann upp för att reda ut Wongs brors död, vad Mr. Lee har för hemlig agenda och vad han och Han har för koppling.
”You can Pay me something else! Let’s go to your bedroom!...now sit down and listen to me, ….can you remember what those 5 men looked like??”

Mitt favorit rykte om denna film är att det är Italienska regissören bakom Cannibal Ferox, Spasmo, Nightmare Beach och många flera, men postern säger att det är Lee Doo-Yong, ingen officiell information har blivit avslöjad men fler källor säger att Umberto Lenzi har lika mycket att göra med denna film som Robin har att göra med porr parodin av Våra värsta år. I huvudrollen som Bruce ser vi Bruce K.L Lea medans Bruce han själv spelas av en oidentifierad man. Då det inte finns mycket att säga om filmen så blir det en liten fortsättning på historien om Brucesplotation, vi vet nu hur den började, men hur slutade den? Jo det var när Jackie Chan blev stor med Drunken Master och hans filmer som HongKong nu insåg att de hade en ny superstjärna och Brucesplotation genren dog en säker död. På tal om säker död, denna film är bara en billig Bruce Lee kopia, som inte ens är menad att vara Bruce Lee så är titeln bara ett skamfyllt, desperat försök att tjärna extra kosing pga dess titel. Snubben som spelar Wong är väl ok? Han ser inte ut som Lee men låter som Lee och är en jäkel på att spela karate på folk. Filmen är dåligt klipp, dålig kvalité, dåligt skriven dialog men så där hongkong underhållande dubbning. Romansen mellan Wong och Susan är lika trovärdig som en enhörning i Arktis men musiken är väl bra. Skurken, Mr. Lee (som spelas av någon som heter Sho Kosugi) är inte alls ointressant...det är inte hjälten eller historien vi följer heller och för att vara en Bruce Lee kopia.....är den inte så där underhållande makaber eller i dålig smak.. förutom början som knappast är 15 sekunder lång... Bruce Lee fights back from the grave får 1.5/5 Guldkameror.
 
Markus

Chinese Zodiac
2017-03-25

En gång i tiden så var Jackie Chan min hjälte. Men när han gjorde Tuxedo så falnade mitt intresse och runt denna tiden tyckte jag han gjorde skräp. För några månader sedan dök jag ner i kviksanden som jag trodde skulle bli min död....jag köpte Chinese Zodiak. Med en klump i halsen hoppades jag att den inte skulle suga dalhäst.
 
Vaddå One man? Det är ju fan ett helt gäng hjältar i filmen!
 
Agent/tjuven J.C jobbar för att hitta rika artifakter med sina kollegor. Typ som Indiana Jones fast lite mer egoistisk då J.C bara vill bli rik. Med hjälp av många maniker och olika taktiker så är han och hans crew mästare på sitt jobb. Men snart får dom höra om de legendariska Chinese Zodiak. 12 huvuden som stals från ett palats för hundra år sedan och aldrig hittades. Nu har J.C och hans crew ett nytt mål, att få tag på föremålen innan de försvinner igen för alltid!
 
 
 
Storyn är lite komplicerad, men detta är det bästa sättet jag kunde beskriva den på. Jag tycker inte om filmer som öppnas med berättarröst eller introtext och ska förklara avancerade saker. Eller man kan väl säga att jag inte var beredd på det! Men trots detta så är filmen en härlig upplevelse. Tempot är nästan maxat och vi får actionscener som sticker ut. Pirater som rånar tjuvar på dess ägor, gamla skepp med hundraåriga fällor, en jättekänd rollerblades scen som kan vara Jackie Chans sista stunt-scen. Plus ett rysligt hopp ovanför en levande vulkan!
 
En sjukt galen stunt-scen.
 
Synd bara att filmen hade ett tråkigt sopopera-slut som passar in lika mycket som en fisk i en perkulator. (Dom som fattar den referensen förstår nog det unika temat som FilmFett snart kommer ha...)
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Bruce Lee- The Man the myth
2017-03-25

Stay classy Brucesplotation filmer, denna, börjar med att visa hur sjukhuspersonal kör ut Bruce Lees kopias döda kropp på bår. En berättare hoppar in och berättar om hur mycket Bruce Lee kickade ass och berättar att vad vi ska se är en biografi av Lee’s liv. Vi får möta en ung Bruce Lee i sin dojo där han tränar på att bli allra bäst, bygga upp ett lag,, så som ingen någonsin vart, at träna dem var dag. Tillsammans med sin mästare, Yip-man tränar han sin sista dag innan han åker till Amerika men Lee vill stanna i Hongkong. Men innan man vet ordet av är Bruce i stora Amerika men kung fun är fortfarande hans liv så han öppnar en kung fu studio. Men efter Lee skyddar en gammal man mot 2 svarta rånare som kan karate så han skapar lite bråk mellan hans firma och en karate firma och de bestämmer att han å karate mästaren ska se vilken mellan de 2 kampstilarna som är bättre.
Excuse me Waitor, there's some movie in my blur

Lee vinner såklart och vi förflyttas jävligt hastigt till San Fransisco där han fortsatter lära ut Kung Fu och får sig ännu en rival som inte är någon match för han. Han uppfinner sitt egna sätt att fightar, Ji-kun do, och ställer även upp i ett karate mästerskap i Long Beach där han blir världskändis som kungen av fighter och får snart rollen som Kato i Green Hornet. Hur mycket av filmen är sann? Hur mycket av filmen är rappakajja? Kommer hans fru behandlas lika mycket som ett helgon som Lee han själv i filmen?
Minen när Robinstaste droppar sin senaste video

Denna film är...inte SÅ illa? Det är en biografi vars ärlighet är långt från korrekt men de har en bra annledning till att hitta en Lee kopia... filmens börjar är lite små kuslig med bilder på hans grav och musik tagen från en gammal 70-tals exorsistkopia. Musiken är jävligt najs....men jävla Lees röst låter .....som .....ja den är verkligen inte bra, inte ens underhållande dålig, utan bara...dålig. Så.....um, det är en viktig del att påpeka.....alla älskar Bruce Lee... ALLA, förutom några rivaler så klart, de behandlar honom som ett helgon....han framstår som ett helgon i filmen...detta är en film från 70 talet då rasfrågan i USA fortfarande var stor och minoriteter oftast fick det korta strået. Filmens koreografi är lite sketen i jämnförelse med riktiga Bruce Lee filmer eller ens bättre Hong Kong rullar. Som biografi är den väl ok? Det är lite som är sant utan den följer endast de stora händelserna, hans roll i Green Hornet serien, hur han träffade sin fru och de filmerna han var med i, och skådisen ser föga ut som Lee han själv men han är inte den värsta Bruce Lee kopia. Då det finns som är okay med filmen och ytterst lite som är dåligt samt att filmen inte är lika makaber som många andra i Brucesplotation filmen så är denna efter The Fat Dragon min favorit Brucesplotation, som egentligen är en biografi av Lee’s liv... hur som helst filmen får2.5/5 guldkameror.
 
Markus

077 - Vår man i Casablanca
2017-03-23

Denna James Bond kopia, från Italien, har en av de sämsta engelska titlar jag någonsin hört. "Killers are Challanged". Det påminner mig om när Homer Simpson försöker komma ihåg titeln på Speed och tror den hette "The Bus that wouldn't stop".
 
 
 
Tre forskare har blivit jagade av en okänd gärningsman. Två är döda och endast en lever kvar. Dom har nämligen uppfunnit en ny energikälla och tror att en oljebaron är ute efter dom. CIA-agenten Bob Flemming åker till Casablanca i samma namn som den enda forskaren som överlevde och snart är folk ute efter att döda honom. Kan den rullstolsbundna mannen Mr Sturges, som alltid bär vita kläder vara skurken tro?
 
Det finns några rysligt konstiga fighter i denna filmen.
 
077 är en rådum film. Storyn är rika rak som filmens titel. Jag kan seriöst inte släppa hur oengagerad titeln är. Men faktum är att filmen är grymt underhållande ändå. Jazzig musik blandas med en oväntat karismatisk James Bond-kopia i Bob Flemming. Han dricker fina drinkar, umgås med fina kvinnor och planterar smarta och onödiga mojänger på skurkarnas bilar som får dom att sprängas. Bara för att han kan!
 
 
Filmen har även en av filmvärldens mest konstigaste, galnaste och minst logiska barfight jag någonsin sett. Hela striden saknar syfte, men ger filmen en extra krydda av underhållningsvärde på ett sätt som Italien alltid lyckats göra. Antagligen är 077 en riktig trilogi, men då Italien vilje sälja sina b-filmer så slängde man in 077 på många andra filmer. Killers are Challanged tillhör den senare skaran och 077 slängdes in för att sälja mer. Detta är den andra 077 filmen med Richard Harrison och jag vill gärna se den första, om Njuta Films har släppt den.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Fist of Fear, Touch of Death
2017-03-22

Vi börjar våran film på Madison Square Garden där en viss Aaron Banks står och håller en intervju inför år 1979s karate VM som nyligen gjort ett kontroversiellt uttalande om Bruce Lees död då Mr. Banks tror att Lee mördades av The Touch of Death, vibrating palm, ett speciellt karatemove som ändrar kroppsrythmen och personen dör ca 3-4 veckor senare. Han tror någon ville mörda Lee för att han visste förmycket om detta drag. VI tittarpå mästerskapen tillsammans med våran kommentator, Adolf Ceasar där vi ser olika matcher.....i en sliter en deltagare ut sin motståndares ögon och kastar ut dem till publiken... Aaron Banks har skapat mycket kontroversitet och har hamnat under dödshot från Bruce Lees vänner och några mäktiga män inom karatevärlden. I en flashback berättar Mr. Ceasar hur Fred Williamson utav alla människor har en jobbig dag då han väcks 2 timmar för tidigt och misstag från någon tölp och upplever sedan en jobbig dag på väg till karate VM men undrar varför det är till nytta då denna nya Bruce Lee titel inte ens existerar. Adolf Ceasar till räddning och ger honom skjust. Vi möter Bill som inte bara ser ut som Bruce och har ett liknande sätt att fightas på som strider om titeln för att snabbt klippa till en boxare vid namn Ron Van Clief för en intevju och sedan pang får vi se hur han räddar en kvinna från att bli våldtagen... för att sedan ha sex med henne själv. Sedan berättar Adolph om unge Bruce Lee (som framstår som en stor barnunge ” I wanna fight...I am the best...I can kill with my bare hands” och han babblar endast på om Karate.... det är som en evighets maskin vars bränsle är att yttra ordet karate) och sedan får vi se hans förfäder kämpa i något krig, en sekvens stulen från en helt annan film....oh boy. Vilken av dessa kämpar kommer ta hem titeln som den nya Bruce Lee? Kommer sanningen om Lee’s död komma fram? Hur många varv kommer Bruce Lee vända sig i graven efter den här röran? Kan denna ens räknas som en film då majoriteten involverar andra filmer som dubbats mycket dåligt för att handla om Lee på något sätt...
 
”you broken promises before, last night you promised to satisfy me, and here I am, still wanting”

När Bruce Lee tragiskt dog år någonting så blev hela världen chockerade, vissa ville hylla han....andra ville tjärna pengar på hans namn och thus the Brucesplotation genre was born, long may he rain. En Brucesplotation film är en film där stjärnan ser ut som Bruce Lee, man har Bruce Lee i film titeln och filmens huvudskådis, filmens bruce Lee heter något liknande som Bruce Li, Bruce Law, Bruce Lei etc. Genren har lite av ett cult folllowing och visar oftast bilder från Lee’s riktiga begravning (charmigt) och är gjorda oftast med minimal budget. Dagens film Fist of Fear, Touch of Death är inget undantag då det visar stock footage av Lees liv och börjar med att skapa ett mordmysterium. Jisses vilken röra denna, de försöker klämma in Ceasar i en intervju med Lee där kvalite och ljud är helt olik den riktiga intervjun, det är underhållande billigt gjort. Filmen är rätt sketen men det har lite roliga scener som då Williamson konstant misstas för en viss Belafonte som troligen är en amerikansk sångare. Och varför i helvete är Adolf Ceasar en sportkommentator? Han är ju en skådis som vi såg i Purpurfärgen t.ex men här spelar han själv som en sportkommentator...varför inte bara ge karaktären ett nytt namn? Och fy helvete vad alla är besatta av Bruce Lee denna film, man skulle kunna göra ett ölspel och ta en snaps varje gång man nämner Lees namn. En liten rörig film med skiftande toner i ljud och bild allt för oftast, dåligt manus, makabra påstånden om Lees liv och dåligt skådespel, det märks att endast Williamson är en skådis bland filmens cast, inte ens Adolf Ceasar är bra, för mycket falska faktan och ja....hela filmen är onödig och lite tråkig då det är mer en mockumentry utan skämt och med allt för mycket stockfootage från filmen Tian Zhan som omdubbats (mycket dåligt) för att framstå som Bruce Lees familjeliv som en ung man. Fist of Fear, touch of death får 1/5 Guldkameror. Denna anses oftast vara den sämsta Brucesplotation filmen så det kan bara gå uppför härifrån, och vi har 3 filmer kvar.
 
Markus

Sunset Boulevard
2017-03-20

Hollywood. Lika vacker som en solnedgång och lika förödande som en atombomb! Sunset Boulevard vågade något som ingen film vågade för sin tid. Att visa verkligheten bakom kändiskapet.
 
"You don't yell at a sleepwalker - he may fall and break his neck. That's it: she was still sleepwalking along the giddy heights of a lost career."
 
Manusförfattaren Joseph har inga pengar då han bara skrivit skit det senaste året. Den enda producenten som lyssnar på honom, Sheldrake, kan inte ens hjälpa honom. Då skattemasarna jagar honom för att få tag på hans sista ägodel: hans bil, tvingas han ta fel avfart...in mot Sunset Boulevard. Han gömmer bilen i ett garage och upptäcker snart att han kört in i Norma Desmonds garage. Vem är hon? Jo, en f.d stumfilmsstjärna. En äkta diva som ingen ens trodde levde. Utkastad ur Hollywood, men oförmögen att se sig själv som en dalande stjärna. Detta möte skulle ändra Josephs liv!
 
"Without me, there wouldn't be any Paramount studio."
 
Sunset Boulevard är en svartvit klassiker. Från den hemska introduktionen med ett lik i en simpol, till det tragiska slutet. Hela filmen är en enda, cynisk, nattsvart film om tidernas förändringar. Och det svartvita fotot passar in i denna 50-tals klassiker. Josephs omöjliga uppdrag blir att skriva om Normas nya manus, trots att det är långt som en bok och lika intressant som att gräva sin egna grav. Och när hon tvingar in honom i en relation så blir saker farligt värre!
 
"I *am* big. It's the *pictures* that got small."
 
Som Twin Peaks fantast är det kul att se en karaktär vars namn är Gordon Cole! Precis som den karaktär som David Lynch själv kom att spela. Gloria Swanson är utmärkt i rollen som...sig själv? Nej, men hon var en känd stumskådis som inte gjorde en större comeback förrens denna filmen kom. Gloria är idag en av Hollywoods kändaste och här ser man varför. Filmen är överlag en intressant film i dess story. Men inte lika imponerande som Touch of Evil och M i sitt foto.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Leprechaun Origins
2017-03-19

 
En sexig kvinna i skogen jagas av något som låter som ett vilt djur, alltså inte en pyssling, spoiler alert, det är filmens monster som måste ha deevolvats genom överföringen till reboot och mördas, varför? ingen vet och hon nämns sällan igen och såklart klipper vi direkt till ett nytt pack klichér urgh um jag menar karaktärer som försöker sitt bästa men är lika lättglömda som vad du åt till middag den 23 Juni år 1998. Detta pack som jag redan hatar hamnar i Irland och får skust av en farmare som vägrar köra dem hela vägen fram till deras destination, varför? OCH VARFÖR berättar inte farmaren för dem varför han inte vill åka dit?? Hela filmen är en mening från att slut på 5 minuter, allt är ditt fel Farmar jävel, inte bara har du 4 ungdomars blod på dina händer. Snabbt ser vi alla filmens fel, det är en klichéfylld story och handling, ta en nya början av Fredag den 13nde då alla i byn varnar om monstret i skogen, fast mycket mer utdragen och visar inga tecken på att ge tittaren något nytt. Snabbspolat till då våran grupp hittar guld, guld hela byn letat efter men detta väcker en argsint järv eller nått för en Leprechaun är det inte och alla dör nästan förutom den snyggaste men minst slampiga. jag hatar den här filmen,
Fult smink med, filmen gör absolut 0 rätt.
Det kommer vara en mörk natt i helvetet innan jag anser att Leprechaun Origins lika så Hellraiser Revulasions är de avslutande delarna i respektive serie, fan till och med dagens orginal val av film, A Very Unlucky Leprechaun med Warwick Davis i huvudrollen och Roger Corman som står för räkningarna är en bättre uppföljare! Den det är mest synd om är filmens så kallade stjärna Dylan Postl även känd som dvärgwrestlingstjärnan Honswoggle som inte får en chans att skina utan är dömd att krypa runt på alla 4 som ett djur och det är här filmen blir den värsta skiten jag någonsin sett, filmens Leprechaun är inte ens en pyssling, det är ett vilt djur, mer likt en grävling än en pyssling. Att filmens huvudkaraktärer och effekter är piss säger sig själv, till skillnad från Leprechaun 4 in space som innan 2014 var sämst i serien så har denna film verkligen inget det minsta positivt att nämnas (I Leprechaun 4 fanns Guy Sinner som en av filmens skurkar) och det är riktigt RIKTIGT dåligt när man kan säga "ja..Det är ju bättre än Origins ialla fall" om 4an. "Traditionell skräck" går filmen tydligen efter, ja det märks för traditionen har blivit en kliché som stampas sönder i den här filmen och lägger inte det minsta krut på att utveckla verken story, karaktär eller tempo sålänge filmens huvudtjej går i tajta byxor. Jag hatar den här filmen, den är sämst i hela serien och det säger något, ska jag vända hela reviewn som jag ibland gör och endast avsluta med de få positiva ting man kan säga?....jag önskar verkligen jag kunde. Leprechaun Orgins är en film som ska undvikas som pesten, gillar du resten av serien som trots sina dåliga delar är en underhållande och oftast so good it's bad så lär du avsky denna, Leprechaun Origins får minus poäng men då jag av vana redan vet att vissa läsare kommer säga " hurr, fick leprechaun origins verkligen 10/5 av dig?" och jag svarar såklart nej, det står minus 10 av 5, så jag ger orgins 0/5 Guldkameror men oh vad jag hade velat ge den minus poäng. Den får Roberto Benginis Pinocchio och Spice World framstå som sevärda, åt helvete med den här tråkiga skiten.
 
En Ångerfylld Markus

Leprechaun Back 2 da Hood
2017-03-18

 
Som vanligt börjar vi helt random, ingen tidigare handlign spelar roll och denna har faktiskt ett jävligt bra öppningsscen om mytologin om Leprechauns som efter att en kung föll återfick sitt hem i skogen...men en återvände aldrig...sen börjar tyvärr filmen med att en präst springer i mörkret och i en rätt bra duell så stupar de båda. Ett år senare möter vi Emily och hennes misslyckade ghettovänner. Emily jobbar på en skönhetssalong men drömmer om collage men i hennes skor är det lååångt från en möjlighet. Emily tar en dag med sig sin bästis Linda till en spådam som spår otur i form av en grön liten gubbe. Men otur eller ej! Emiky hamnar snart mitt i änden av en regnbåge och hittar där... du gissade rätt, en fucking Onix i Pokemon go bitches!!!, nä en liten kista med guld i ett stort hål i marken som visar sig vara en underjordstunnel.
Emily delar guldet med sina vänner utan vetskapen om att i marken där Leprechaun för ett år sedan stupat återupplivas han och det är nu filmen börjar på riktigt.
"Maaaaaaan, who da fuck you calling nigga...nigga!"

Så denna...Back 2 da Hood sägs vara den sämsta i serien....nigga you even see the last 2? Att säga att denna är den bästa på länge är....att  ta i men med de 2 tidigare filmerna skulle en halsfluss vara bättre. Så....filmens öppningsscen som bygger på lore och återvändandet av fyrklövern som ett Leprechaun kors är ett välkommet återvändande och för att inte nämna Leprechauns nya, mer demoniska kostym. Tyvärr är det också en hel del skit med, Leprechaun använder här aldrig någon magi, utan går full Mortal Kombat, skämten är lika roliga som böldpest men vi har bättre hiphop dock! Precis som Curse of Chucky, den 6te delen i Child's Play serien och denna är 6te delen i Leprechaun serien och båda är den bästa sedan en medioker 3dje del och en 5te del som är trög, en 4de del som provar nått nytt. I båda 6te delarna finns mycket relationsdrama som ingen bryr sig om under handlingens gång och filmen räddas...eller nja, blir mycket bättre i slutet med ett bra tal ifrån filmens lilla skurk. Så kort sagt, bra delar, fler sämre delar, mer sevärd än hälften av serien men endå ett lamt försök till en uppföljare, Leprechaun back 2 da hood får svag 2/5 guldkameror.
Markus

The Thirteenth Floor
2017-03-17

Det är snart st. Patricks Day och eftersom Markus är mer inne i ett relevant territorium med Leprechon så drar jag igång en film med många gröna färger. Känns lite passande, eller hur?
 
"We're nothing but a simulation on some computer."
 
En äldre man, Hannon Fuller, lever glatt i 30-talet. Men helt plötsligt vaknar han upp i en högteknisk maskin i en okänd nutid. Det visar sig att Hannon skapat en alternativ verklighet, en exakt kopia av 30-talet i ett datasystem. Han ringer sin kollega Douglas Hall och berättar om en stor upptäckt...precis innan han mördas! Douglas är vår huvudroll och han blir huvudmisstänkt för mordet. Själv börjar han undra vad tusan han gjorde under tiden som Hannon dog och han inser att ledtråden på mordmysteriet ligger i den låtsasvärld de snickrat ihop.
 
 
Douglas hoppar in i 30-talets dag och inser att allt folk som bor därverkar vara övertygade att dom är människor. Hannons medarbetare, spelad av Vincent D'onafrio, har en egen karaktär i 30-tals världen, skapad ur hans egna avbild. Men denna mannen, en bartender, blir snart hotfull mot Douglas. Och samtidigt springer Douglas på en kvinna som påstår sig vara Hannons dotter. Men enligt polisen så har Hannon ingen dotter.
 
"Why are you fucking with our lives?"
 
Denna filmen är en intressant upplevelse. Sista halvan är lika förvirrande som att hoppa in i ett avsnitt av Lost. Så med andra ord så är den lite väl för förvirrande i sista akten. Annars har den en seriös ton och vi undrar hela tiden vad fan det är som händer. Det är kul med det gröna ljuset som skickar in karaktärerna in i 30-talet. Och användandet av identitetskriser påminner om Dark City, vilket inte är en dålig upplevelse i sig.
 
Vill ni se en skön cyberpunk-neonoir som håller sig intressant så rekomenderar jag Thirteenth Floor. Bättre än förväntat.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Leprechaun in the Hood
2017-03-17

 
På en nattklubb under 70-talet så hittar Mack Daddy och hans kompis ett hemligt rum där Luben i sten formen (troligen samma staty från 3:an) och medaljongen runt huvudet. Mack Daddy hittar Lubens pot o 'gold men han är inte intresserad av det, nej, hans intresse ligger i en magisk flöjt,.....än en gång, ingen annan film har hänt i handlingen. Men Leprechaun vaknar till liv och dödar kompisen men Mack  Daddy förstelnar honom igen. i dagens Harlem eller nått möter vi Postmaster P och hans hombies, världens sämsta rappare som vill vinna en tävling om ett skiv kontrakt i Vegas. Postmaster P, Stray Bullet och Butch försöker hårt att bli Grand Ps eller nått och Mack Daddy som nu är den största av de största då han med hjälp av Lubens flöjt. Trion misslyckas katastrofalt och blir utslängda men de vill ha hämnd och bestämmer sig för att råna Mack Daddy. Under Rånet så skjuter de skarpt och i uppståndelsen så norpar Butch medaljongen som hållit Leprechaun förstelnad under all år.
"A friend with weed is a friend indeed, but a friend with gold is the best I'm told."

Postmaster P som fick tag i den magiska flöjten märker att han blir en super rappare om han först blåser i flöjten, men detta betyder även att Leprechaun kan spåra honom. Han spelar upp meldoin på ett par ställen men det visar sig att senare så hittas de som hört musiken döda men som om inte det vore nog så är Mack Daddy på krigsstigen och Postmasters trio måste ligga lågt i staden då Mack Daddys män letar dag å natt efter deras "broke ass nigga asses" men det hindrar dem inte att ställa till med Hip Hop koncerter som hyllas .....mest pga flöjten. Kommer Mack Daddy få sin hämnd? Kommer Postmaster P och gänget lyckas?...vet inte det slutar på ett konstigt sätt och det enda vi får som avslutning är ett rapp nummer av Warwick Davis...som är filmens höjdpunkt, I aint gonna lie.
Så denna är...piss..... men Coolio har ett cameo....snubben bakom Gangstas paradise och om jag säger så här...så här lågt har hans karriär aldrig sjunkigt och han gör musik för PornHub nu för tiden. Davis är tillbaka i rollen och verkar faktiskt gilla det mer än Leprechaun 4, hans rap är en höjdpunkt i både filmen och hela serien och ja det är det enda sevärda i filmen. Ice-T halvsover igenom hela filmen förutom scenen han spenderar med Warwick och blir hög...och det märks att Davis aldrig rökt weed på riktigt, de som ser Game Grumps kan lätt dra jämnförelser mellan Davis och Arin när han spelar hög. Gillar du piss hiphop? Dålig hiphop asså, det är meningen att trion ska vara dåliga och vi får flera rappnummer....men grejen är det att skådisarna...inte alls är bra rappare, jag hör fan ingen skillnad mellan dem innan och efter de fått tag i ice-Ts magiska flöjt. oh varför vet Leprechaun om vem fan Tiger Woods är?? Han blev ju förstelnad på 70-talet, typ 5 år INNAN Tiger Wood föddes... Ush den här filmen har många problem, skådespeleri, musik, effekter även en rasistisk stereotypisk asiat (okay den delen är rolig mest för jag är ett rövhål å gillar 'Herro' skämt) men jämnfört med In Space så är den bra ....inte mycket...men helt klart näst sämst i serien. Leprechaun in the Hood får 1/5 Guldkameror, en svag sådan.
Markus

Leprechaun 4 in space
2017-03-16

 
ugh..okay...andas in och ut...du visste att denna var en tidsfråga...okay....så...om typ 1000 år... så är en elit marin grupp (som den i Aliens) på uppdrag till Ithacon, en övergiven och för mestadels obebodd planet om det inte vore för Luben the Leprechaun som bor där för någon annledning och har kidnappad en prinsessa i en komplott att mörda kungen och bli kung (skjut mig snälla Robin) och även hindrat gruvarbete . Elittruppens general (en dålig R. Lee Emry kopia) berättar allt vi behöver veta i en snabbt tal. med dem har vi även en blondin så vi vet ju vem som är överlevaren och hon heter Reevese som jobbar för en viss Dr. Mittenhead, en cyborg spelad av Guy Siner och Reeves sätts i Sgt. Brooks ansvar.....spoilers, ja de blir kära i slutet, märker ni ett mönster? På Ithacon mördar Lupen en av elit soldaterna......med ett lasersvärd (ha ha ha Davis var med i Star Wars) för att sedan sprängas till bitar av elitkåren och vad det verkar är hotet mot kungariket och gruvorna borta.
 
"As Shakespeare said, shit happens."

Ithacon är nu en en frizon som Dr. Mittenhand vill ha bevakad tills en leverans av säkerhet och redskap anländer men skit i de det är dags att fira ett lycat uppdrag och när ett par ska gå å pöka så PANG ur byxorna dyker mer än en trouser snake upp, det är leprechaun igen som lever och är nu redo att skapa kaos på skeppet.  de spränger han men denna gång så insta-spawnar han. Medans Lupen skapar kaos så blir Brooks och Reeves närmre stående och Mittenhand har planer för den tillfångade prinsessan medans hon själv har planer att göra sig av med sin far, gifta sig med Lupen för rikedomr och bli rik. .....nae nu räcker de, orkar inte me längre, filmen är slut, alla dör förutom Brooks och Reeves, Mittenhead blir et tkakelacke monster och dör, se inte skiten, ni behöver inte de, hej.
"Im not deffensive and I will shoot anyone who says Im deffensive"

Oh Guy Siner...du var ju med i Allo Allo.....jag lider av att se dig i denna, du är så mycket bättre. Davis, jag vet att det är kul att leka ufo men....den här jävla filmen.....varför finns den? Hade denna vart i ett brinnande hus hade jag inte försökt rädda den, idén är dö född och är helt klart den filmen som fick mig att inse att skräckikoner i rymden är en dum och dålig idé trots hur många gånger man försöker. Inte ens filmens enda lökar är nått att ha. Varför ska han gifta sig med en rymdprinsessa? Har det nått att göra med det där de snacka om i Leprechaun 2? Hjälten, ett Sylvester Stallone-liknande muskelberg gör allt för att bli nästa Rocky men precis som alla filmens skämt så ser det framtvingat och ja...det lönar sig helt enkelt inte alls. Det enda roliga skämtet är när Warwick Davis, bless his soul för denna asdåliga dialog, säger "Shakespeare once said, shit happens" shit happens indeed, kolla bara denna film. och gud sminket är så illa, man ser för fan limmet på generalens huvudprotes och monstret Sinner förvandlas till ser värre ut än röven från Recturama. Leprechaun 4 snor från allt bra sci-fi har åtakommit, Aliens, Star Wars, billig b-film, star trek (prinsessan som ska vara ett ufo ser ut som nått från ett dåligt avsnitt av Star trek) och make up, smink är gjort på 3 kronor och Warwick Davis ska ha credit att han aldrig halvgör sin roll som filmens lille gröna jävel. Kort sagt, detta är en av de värsta filmer jag sett, inte top 10 men oh vad riktigt jävla illa den är, jag hatar denna film och det var denna och endast denna  som fått mig att tveka Leprechaun vecka sedan 2012 för nae, jag avskyr filmen fan. Leprechaun 4 får 0/5 guldkameror och kan ta sig i röven nu hoppar vi snabbt över till nästa innan skiten smittar av sig
Markus

Leprechaun 3
2017-03-15

 
Ah yes Las Vegas, staden som aldrig sover...... eller va? Dit alla reser för att testa turen och leva syndar livet. En natt på Guptas pantbank marcherar en man in med en stor staty föreställande en pyssling och säljer den till vilket pris som helst. Statyn i alla ära men vad Gupta är mest intresserad i är medaljongen runt des snacke. Dåligt gjort då det tydligen var  denna som höll Leprechaun förstelnad...yepp det är all build up vi får och åter igen så spelar händelserna i förra filmen ingen roll. Luben Leprechaun tar sitt guld, misshandlar Gupta och flyr men råkar tappa ett av sina mynt. På annat håll möter vi filmens hjälte Scott som efter ha plockat upp en liftare som får hänga med henne till casinot hon jobbar på som Trollkarlsassistent och han tvingas lova att inte orsaka problem och spela. men ni vet vad de säger.... When in Vegas.
"That's no way to talk about me mother, bless her greedy sould"

Medans Scott spelar (och torskar)  på liftarens casino, som heter Tammy  och är uppenbart kärleksintresset så återvänder Leprechaun till Guptas pantbutik för att hämta sitt sista mynt men även förhandla om medaljongen som förstelnar honom. De kommer inte fram till en enad poäng. Detta avbryts av Scotts intrång i butiken efter han torskat bort hela sin collage fond och hittar där myntet Leprechaun är ute efter och en önskan senare så är Scott den största storfräsaren i Vegas. Lupen the Leprechaun söker efter myntet men då flera får reda på att myntet är fullt av tur så är det rena häxjakten efter myntet. I dramat så biter Lupen Scott i handen vilket visar sig vara ett mutant medel då Scott själv förvandlas till en var-pyssling.
"For pulling this trick, I'll chop off your dick! "

Leprechaun 1 och 2 var biofilmer men denna är den första i serien som släpptes direkt på video, ett sätt att lansera filmen som skulle gälla resten av serien från och med nu. Filmen har en räddande faktor...musiken, eller ja när den låter irländsk och lite svängig för den som gillar irländsk musik.  Så....karaktärerna ....finns.... och de har 2 personligheter utöver Waricks Leprechaun, de är antingen tråkiga eller rövhål och ja.... filmen i det hela är i samma stadie som förra filmen men enligt Davis så är denna hans favorit, det är kul att veta att iallafall skådisarna hade kul och regissören  verkar vara en trevlig snubbe. Ja det händer mer saker värda att peka ut och dödsscenerna bjuder på mer blod och billiga praktiska effekter som man är ute efter i sådana här pissfilmer. Att Scott förvandlas till en Ware-Lep är en jävligt udda sak att hända och kan vara ett av de lamaste filmmonster någonsin tillsammans med Jack Frost.   Ja Leprechaun 3 är snäppet roligare än Leprechaun 2 och den bästa i serien efter 1an men det säger inte mycket då 1an fortfarande är bäst i serien och denna är en medelmåtta som uppföljare men bjuder på mer blod, humor och dödsscener, + bättre story än majoriteten av serien. Rätt så sevärt klimax med eld och kaos och den underhållande irländska trudilutten. Leprechaun 3 får 2/5 Guldkameror.
Markus

Leprechaun 2
2017-03-14

 
Tydligen kan en Leprechaun endast ta sig en fru var 10.000nde år eller så och i en  pre credit scen så ser vi hur Lupen, som Leprechaun egentligen heter misslyckas med den uråldriga traditionella ritualen som förseglar bröllopslöftet (hon ska nysa 3 gånger och såvida ingen säger "god bless ya" så pang, är de gifta eller nått. Lupen svär hämnd på mannen ansvarig för att ha fuckat upp det genom att nästa årtusende ta en av hans avkommor som brud. Flera 1000 år senare är swr dags och Lupens offer för bröllop är Bridget med hennes Pojkvän Cody som är upptagen att lura Clint Howard på en fejkad skräcktur första gången vi möter det ljuva paret. Till sin hjälp har Cody Morty, en full gubbe som agerar som förare i hans likbils turer. På deras fritid spenderar de nästan all sin tid på go cart banan, kom ihåg detta, det kommer spela roll i slutet. Men idyllen bryts när en alkoholiserad fullgubbe råkar väcka Lupen med Whiskey.
"It's the seventeenth of March. The feast of St. Patrick"

Det första Lupen gör är att leta reda på Bridget som själv har relationsproblem med Cody efter han hoppat in för Morty på deras svindlar äventyr och då missat en dejt. Cody försöker tappert att få tillbaka Bridget med blommor och det hela glöms, men Bridgets friare dyker upp och kidnappar henne. Cody och Morty ger sig ut på Los Angeles gator på självaste St. Patricks day då stan kryllar av gröna små jävlar.
"'Tis a special birthday for a leprechaun. I'm one thousand years old. Tonight, I can claim me bride."

Med denna filmen påbörjas en trend i serien, händelserna i förra filmen nämns inte, Lupen the Leprechaun har bott instängd i en stubbe  i närheten av Los Angeles i flera år och frisläpps av 2 fyllon, inte i en brunn nånstanns i North Dekota.
Leprechaun 2 är ....ja...sisådär? Läskig som ett Flinta avsnitt och rolig som en tåsvamp men vi har Sandy Baron som Morty som vi alla känner från Jerrys pappas rival i Seinfeld Klompus som i ett avsnitt lurar av Jerry sin pappas ferarri. Bridget är snygg, i en scen ser vi att hon också har schysta lökar och där tar typ det sevärda i filmen, Sandy Baron, schysta lökar....visst fan vi har ju Warwick Davis med. Davis får inte mycket att göra, bli full å åks gocart och leverear rätt tama dödsscener. Lupen rimmar genom hela filmen, än en gång nått som inte sker i första så det är nog säkert att föreslå att detta utspelar sig i ett alternativt universum. Tony Cox, känd från Bad Santa och massa roller som svart arg dvärg gör sin debut i denna som killen klädd som en pyssling som tillsammans med många andra dvärgar hejar på under Lupen och Mortys drickar tävling. Med inte alls minnesvärda hjätar, seg story, mest bortklippta dödsscener men med lite skådespelar insatser att se och ett anticlimaktiskt...climax är Leprechaun 2 en film det inte gör någonting om du missar. Tyvärr är den dock medioker i Leprechaun skalan. Leprechaun 2 Electric Boogalo får 1.5/5 Guldkameror.
 
Markus

Mortal Kombat: Deadly Alliance
2017-03-13

Varför recenserar jag ett spel som räknas som mitten av Mortal Kombat-serien? Varför recenserar jag inte dom andra först? Jo, detta vara det första spelet i serien som jag själv köpte. Till X-box.
 
 
En massa fighters världen över går in i den legendariska Mortal Kombat turneringen. Varför? Jo, den gamla huvudrollen Lui Kang är död, mördad av hans nemesis Shang Tsung och hans onda voodoo-kollega Quan Chi. Så nu måste resten av Jordens hjältar slåss för att stoppa den dödliga alliansen. Beroende på vem du väljer under fighterna så har du olika motivationer att vara med.
 
The Krypt bjuder på många upplåsningsbara saker.
 
Storyn är helt okej. Enkel att följa och det känns ganska episkt. Skulle filmserien fortsätta så kunde detta vara förlagan till en av de enklare filmatiseringarna...fast nu fick vi Mortal Kombat Annahiliation och det sabbade allt. Vi har många karaktärer att välja mellan, grymt coola miljöer och häftiga och blodiga strider. Men det jag stör mig mest på som ger spelet en stor nackdel är osynliga väggar! Man kan inte göra några blodiga avrättningar i bakgrundsmiljöer. Inga fiender som slängs i spikar, eller bränns ihjäl av lava. Det tar bort den största delen av underhållningen då detta är det som gör att Mortal Kombat sticker ut i fightingvärlden!
 
Spelet skiner som bäst i dess karaktärer och unika design.
 
Man har även slängt in en gigantisk ap-liknande miniboss som heter Moloch. Jag slogs mot honom säkert över hundra gånger, men dog konstant. Så han var ett alldeles för stort hinder i spelet. Däremot kan jag ge starkt beröm till fightingsystemet. Det är tighta, snabba rörelser, skarpa kombos, samt att varje karaktär har två olika stridskonskaper som man kan välja mellan under striden med ett enkelt knapptryck. Och en tredje stridskunskap med vapen som är unika för varje karaktär. Svärd, yxor och allt möjligt.
 
Men spelet känns ändå klumpigt då dess design inte bjuder på en bra upplevelse.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Leprechaun
2017-03-13

 
Från Trimark, företaget bakom Warlock, Tandläkaren och Pinocchios Revenge kommer här deras mest kända skapelse! Leprechaun, en mytomspunnen varelse vars besatthet av guld går över styr. Det får Old Dan O'Grady känna i första hand efter han en dag fångat en Leprechaun med en komisk attityd. Den lille jäkeln följer efter O'Grady hem, mördar hans fru och begär sina mynt av guld tillbaka men O'Grady har bott i Amerika för länge och drar sitt vapen. Ett skott senare är Leprechaun knockad så O'Grady låser in honom i en låda och placerar en fyrklöver som är rena kryptoniten på top. Flera år senare dyker en ung tjej spelad av Jennifer Aniston från Vänner i sin första roll upp med sin pappa som köpt huset som stått tomt länge efter O'Grady drabbats av en hjärt attack. Han anställer 2½ män (2 män och en unge) för att måla kåken och såklart är en av dem dynghet och Aniston faller pladask...eller ja hon blir kär och går sedan ner i källaren där Leprechauns låda står och av ren otur för henne så är trions trögtänkte vän Ozzie klumpig nog och tar bort fyrklövern och släpper löst ett vidunder på knappt en meter.
"Ah! Try as they will, and try as they might, who steals me gold won't live through the night."

Ingen tror såklart det stora jönsen och hans "påhitt" om pysslingar men det glöms snart så fort en regnbåge syns till. Ozzie lurar med ungen för att jaga guld i regnbågens ende och tro det eller ej, hittar en påse guld. Ozzie är dock så trög att han sväljer ett av mynten. De båda gömmer mynten, förutom ett som de tar till en mynt...identifierare (?) för att se om guldet är äkta medans Anistons pappa tas till en doktor då en "katt" i en stubbe bitit honom i handen (spoiler alert, det finns inga katter på gården). Vältillbaka på gården skapar Leprechaun kaos som märks senare när gruppen återvänder men tyvärr för dem är leken slut, Leprechaun vill ha sitt guld till vilket pris som helst. Kommer våran grupp av unga dumma ungdomar bli Leprechaun offer? Har O'Grady svaret till hur man tar kål å odågan? Har Aniston tur nog att få en karriär efter denna film?
"Fuck you Lucky charms"

Leprechaun kan man säga mycket om, den är dum kul, knasig, lång, småseg men även underhållande. Warwick Davis är helt klart drivkraften bakom filmen och han är den enda annledningen till att se någon av uppföljarna. Att se han i små ful monster makeup och stor hat på en trehjuling kan vara bland det bästa som visats på en bioduk. Humorn funkar mitt emellan åt, Ozzie är irriterande men ungen har ett par lines såsom Tarres favvo "Fuck you Lucky Charms". Vad jag tror är en homage till Evil Dead serien så ser man ibland Leprechaun jaga någon i point of view med en uppenbar Steady cam, samma teknik de använde till öppningsscenen i första Hallowen.  Skräcken då? ja du, vill du ha en renodlad skjräckis så hittar du den inte här. är du omogen så kanske den funkar men Evil Dead 2 är den absolut inte som gör stor succsee på båda planen men för en filmkväll med vänner är den perfekt, tro mig, ja har testat med folk som inte kan mycket om skräck men gillar att se det. Komedin och skräck är svårt att mixa men Leprechaun gör det bättre än många andra men är i sin höjden en medioker skräckis och komedi med vissa roliga saker, såsom monstrets besatthet att putsa skor, något som aldrig nämns i resten av serien. Leprechaun må vara en bra film på medelmåtta nivå, kul att se men utom Warwick Davis och en ung Aniston för Vänner fans finns här inte mycket att missa. Leprechaun får 3/5 Guldkameror. en av de bättre i serien....nu vet ni vad det blir för typ av vecka om ett av top betygen är 3/5...
 
Markus

Leprechaun week- tema vecka #25
2017-03-12

Denna St. Patricks day-vecka tar vi oss en titt på Leprechaun serien!..... mer kan man väl inte säga?...ses på Måndag..
 

Obsession
2017-03-11

New Orleans år 1959, och Michael Courtland är på ett party, det är Michael och hans fru Elizabeths 10 års jubileum. Michaels arbetskamrat Robtert håller ett tal om hur Michael å Roberts nya fastighetsföretag kommer bli världens hit. Efter gästerna har gått dyker massa kidnappare upp och kidnappar hans fru och dotter och begär EN HALV MILJON DOLLAR! Han väntar till dagen efteråt att ringa polisen och Michael tvingar ta ut de pengar han invisterat i han och Roberts fastighetsutvecklingsprojekt. Snuten rekomenderar att ge kidnapparna en väska med falska kontanter och en radiosändare som kan spåra kidnapparna och är en idiotsäker plan som absolut inte kan misslyckas! Planen misslyckas och Michaels dotter och fru dör under en biljakt.
"Signore, I thought it was the Italian men who picked up the American women?"
15 år passerar och Michael kommer aldrig över sin döda fru utan besöker hennes mosaleum nästan dagligen men har en resa till Italien inplanerat med sin affärspartner Robert. Under resans gång åker de till kyrkan där Michael och Elisabeth gifte sig. I en stark scen går Michael runt och glor på en mycket fin kyrka, men det är utanför kyrkan där saker och ting börjar ske då han ser en ung kvinna som påminner om hans döda hustru. Medans Robert åker hem till U-S och ett A så stannar Michael kvar i Florence för att stöta på kvinnan vars namn visar sig vara Sandra. Ju längre in han kommer hennes hjärta desto mer försöker han göra Sandra till den perfekta replican av hans förra fru.  Men väl i USA så upprepar historien sig själv när Sandra också blir Kidnappad i samma stil som hans förra fru. Kommer Michaels besatthet löna sig? Kommer Sandra komma på vad han håller på med?...Kommer Michael få reda på vad Sandra har för planer? Kommer vi få se John Lithgow något mer under filmens gång??
"How did she die?" "I killed her."
När Filmfett robin och jag var i Malmlö sa Pappa älskar film att vi skulle till ”Kvarnvideo” en asbra filmbutik med mer njuta/studio S filmer ju långt ögat når, men Pappa älskar film hade ett annat mål i sikte, Slipcase Arrow filmer (beroende vem man frågar)......jag hittade den enda stället hade och köpte denna film till Padres förtvivlan och han försökte byta få mig att byta denna som ett pokemon kort mot A Serbian film, frestande men då denna kom med extra material värt att hoppa i taket för, en tjock liten bok med hela manuset samt en booklet höll jag fast i denna som om det vore en varmkorv på Lisseberg. Varför ger jag er då historien om hur jag köpte en film?......Jag vet att Pappa Älskar Film läser alla recenssioner och vill gotta mig i hans vita val (hajjar ni? Slipcaset till filmen är vit för det är en Arrow film?) Nog om hur jag äger, hur är filmen??
Lithgow rockar mustachen asså
Filmens huvukaraktär känner ni nog igen? Med stora roller kommer stort ansvar, yepp han spelade Uncle Ben i Ramis Spider-Man rullar och John Lithgow har glort fler bra roller än jag kan komma på, här i sin första team up med Di Palma innan de gjorde Cains många ansikten tillsammans, en av Filmfetts allra första reviews, på tiden då jag fortfarande hade hopp om bloggen, de gjorde även Blow Out, denna är den enda han spelar en av filmens good guys....eller är han?. Detta är bland de närmsta en Hitchcock film man kan komma, musiken är orkestrial och ökar spänningen. Bi Palma visar av sin mästerliga sätt att filma en film här, en renodlad thriller med med bra skådespel (speciellt från Lithgows sida) och miljöerna är fantastiskt fina, det är Italien, klart att det är fint. De många tvistarna är också jävligt bra, det börjar med en tvist, sedan bygger de på den med ännu mer tvistar som skulle förstöra hela filmen om jag förklarar, men lita på mig, de är välskapta, chockerade och jävligt underhållande och gör det värt att sitta igenom den tröga mellan akten. Filmen fick kritik när den kom ut för att låna lite för mycket ifrån Alfred Hitchcocks Vertigo, en film som filmens writer påstått sig ha blivit inspirerad av och ja visst ser man likheter, Michaels behov att förvandla sin nya flamma till hans döda hustru.Michael och Sandra är fina tillsammans, trots den 20 år glipan emallan dem, man märker först inte vad Michael försöker göra, sedan slår det en i ansiktet som en purjolök precis som min hemkundskapslärare en gång gjorde över en vitlöks klyfta.. Filmen är helt klart bra, det är den, men mitten delen är rätt segt så man får väl gotta sig åt Italiens skönhet medans historian gör sitt, det är en fin romantisk thriller som tyvärr inte är så välkänd men jag är glad att jag såg den fast den är långt ifrån De Palmas bästa film. Obsession får 3/5 Guldkameror.
 
Markus

Rabid Dogs (enragé)
2017-03-11

Mario Bava gjorde antagligen en film vid namn Rabid Dogs. Detta är en film som jag inte vet någonting om, men den filmen jag tänkte snacka om är en remake vid samma namn, från frankrike. Håller den måttet?
 
 
Fyra rånare slår till mot en bank och det blir en brutal biljakt, GTA-style, med bilkrascher och galen hastighet. Rånarna plockar upp två gisslan, varav mannen mördas direkt och kvinnan är den enda dom tar med sig. Men snart hittar dom trubbel, då en av rånarna blir mördad. Då har vi tre rånare kvar, en gisslan, samt ytterligare två gisslan i form av en man och hans sjuka dotter som är sövd och ska opereras snart. Hela gänget tvingas åka mot ett okänt mål.
 
 
Filmen är som en sjuk, rå roadmovie med föraren (mannen med dottern) som bästa karaktär. Han försöker ta hand om situationen och rädda sin dotter. Han är inte rädd för att hantera utmaningarna som slängs i hans väg under resan, som en vägkontroll. Filmen är däremot väldigt förutsägbar i händelser, men berättad med en ren råhet och ilska som bubblar under ytan. Den sista akten är på en björnfest och den platsen passar i filmens spännande klimax.
 
 
MEN filmen slutar inte vara spännande där. För de sista tio minutrarna är en av de största what the fuck moments jag har sett. Som om M. Night Shamalan hade sagt att inte ens han skulle tänka på ett sånt slut. Det fungerar genialt också, med filmens cyniska tema och mörkhet. Den hade kunnat få högre betyg bara för detta.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

The Gift
2017-03-09

För länge sedan talade GoodBadFlicks om filmen The Gift. En film som han själv påstod hade ett extremt imponerande slut. Jag blev måttligt intresserad och gav filmen en chans.
 
 
Simon är en lyckad affärsman som flyttat in med sin fru Robyn (bäst namn ever) till ett vackert hus. Allt är frid och fröjd och Simon är överaskad åt att träffa en gammal skolkamrat, Gordon. Gordon är väldigt vänlig och hans varma hjärta gör att Robyn öppnar sig för att paret ska få vara Gordons vän. Men Simon tycker något är knepigt med Gordon och eftersom Simon aldrig riktigt var en vän till honom så begriper han sig inte på varför Gordon är så hjärtlig. Snart börjar Gordon ge paret presenter av Gordon.
 
 
Jag vill bara säga en sak. Ni kommer aldrig kunna räkna ut hur saker spårar ut mot filmens sista halva. Och detta fungerar till filmens fördel. Slutet är som en present till tittaren själv och bryter alla förväntningar på ett bra sätt. Filmen producerades av Jeff Goldblum....nej, fan det är inte rätt....Blumhouse, menar jag och enligt trailern är det värsta skräckisen...vilket filmen verkligen inte är. Men är den perfekt? Nej, du kommer troligtvis bara se filmen en gång.
 
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Underwater love
2017-03-08

För den som inte vet så börjar filmen med lite fakta om vad en kappa är, det är en sköldpadde liknande sagofigur inom japansk lore som man bör buga för så att den själv måste buga tillbaka för annars är den oartig och det är då högst troligt att dess skålliknande huvud töms på vatten, och medans den fyller på vatten kan man fly undan en vattenfylld grav. Nu har några japaner gått och gjort en film om folk som har sex med dem, denna historie lektion gick åt helvete precis där...
En avbildning av en Kappa....vill ni inte bara knulla skiten ur den?....Inte? sluta läsa genast då...
I en liten damm någonstanns i Japan sitter en Kappa och äter dess favorit mat, gurka. Asuka är en ung kvinna som jobbar på en fiskfabrik men när hon hittar en fisk som fortfarande är vid liv så räddar hon den genom att slänga den i en närliggande hamn, Asuka är lite whimzical, men hennes fisk nappas snabbt upp av Kappan från början av filmen och Asuka flyr för att berätta om hennes fynd men ingen tror på att hon såg en mytomspunnen varelse i närheten, inte ens Taki, hennes festman som hon snart ska gifta sig med.Kappan poppar snart upp igen för Asuka och säger att han är Aoki, en gammal pojkvän till Asuka som druknade för flera år sen.
kill me - Markus
Asuki tar med sig Kappan hem och försöker komiskt att dölja dess existens från hennes festman under en sex scen, därpå säger Aoki att han ska stanna hos Asuki ett tag och vill roa sig istället för att sticka tillbaka till sitt träsk. Men Aoki vill ha ”kul” med Asuki men när han inte får så drar han tillbaka till träsket men tar jobb i Asukis fiskfirma i förklädnad som en UV-strålningsallergiker som liknar Michael Jackson under de senare åren. Medans Asuki går på dejt med sin festman lyckas Aoki kirra en dejt med en hora som inte har nått emot att sätta på en människo/kräldjurs-hybrid, hon tycker bara att det är roligt. Men snart inser Asuki att Aoki, Kappan, är den hon är menad för. Kommer Asuki att ställa in sitt bröllop? Kommer Kappan överleva ett liv på land? Kommer Markus kräkas när han får se vad horan gör med Aokis ädlare delar? Troligen.
”this nig nug dead, better fuck him back to life”
Underwater Love är Filmfetts första Pink film, en pink film som vanligtvis inkluderar soft core porr, nakna kvinnor och våld såsom Sex and Fury. Denna är inte så våldsam utan mer artsy fartsy med sega scener och musikaler.Detta kan vara den mest japanska film jag någonsin sett, udda musik scener, knasiga personligheter, en protagonist som tagen direkt ur en anime, japan fanatiker lär älska denna film. Det var flera gånger under denna film då japanerna bara....var japaner och man sitter där med ett ansikte som antingen tyder på absolut förvirring eller en minimal stroke. Och nu till det alla vill veta, hur är sexscenerna? Um, beror på, är du intresserad av att se en tjej suga av en sköldpadde snopp så är denna film PRECIS för dig, resten av filmen är softcore och kommer från knappast någonstanns, det börjar lite som en svensk komedi film med dåliga skämt, fina estableshing shots...sen pang på pannkaka softcore och hårig japansk röv. Kappa sminket är dåligt som fan, man ser uppenbart vart masken börjar och ansiktet slutar, är det meningen att det ska vara så uppenbart? Är det något jag missar? Musiken är piss, den är typisk japansk med massa....svammel på japanska och dyker upp från ingenstanns, leder aldrig någonvart och är i stortsett onödiga. Underwater love är lite av en rörig story, fin produktion, vissa dåliga kamera rörelser speciellt under sexscener, dålig Kappa smink filmen är välgjord, lite för seg men välgjord. Det kanske är uppenbart att ag diggar filmen ser bra ut och väldigt lite till. Underwater love får svag 2/5 Guldkameror.
Markus

Whiteout
2017-03-07

Kate Beckinsgale medverkar i en film från 2009,  baserad på en grafisk novell. Och denna gången slåss hon inte mot vampyrer!
 
 
 
Polisen Carrie Stetko håller i lagen i en forskningsbas i Antastisk. Hon har bara varit här ett tag, men lyckats fått uppmärksamhet av alla män som vill ha henne. Förutom Tom Skerrits karaktär Dr John Fury. Dr Fury kommer bra överens med Stetko och båda har blivit goda vänner. Helt plötsligt hittas ett lik sönderblodat mitt ute på isen i ingenstans. Alla skador pekar åt ett håll: han blev utslängd från ett plan!
 
 
Stetko börjar undersöka fallet och snart dyker en skummis upp, en agent kallad Pryce. Men är det Pryce som är mördaren? Varför dyker han upp helt plöstligt? Självklart finns det även en stormvarning av en "whiteout", en form av livsfarlig storm som kan göra en blind och förfrusen. Att befinna sig i en sån storm är som att skriva på sin dödsdom, vilket Fury redan sagt till några nytillkomna i filmens intro.
 
Whiteout fungerar betydligt bättre än jag trodde. Visst kunde man jobbat bättre på att göra ett filter över filmens "mörka" scener som inte ser så mörka ut. Så den tekniska nivån är medioker och effekterna har åldrats ur en negativ syn. Men skådisarna levererar, manuset är skarpt och vissa händelser är obehagliga. Vad sägs som en fingeramputation? Eller ett fläskigt lik med sönderfruset ansikte?
 
 
Självklart finns det klyschor, som dom överdrivna flashbacks. Men filmens miljö och stämning bidrar till en skön atmosfär.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Godzilla
2017-03-05

Våran historia börjar på en japansk fiskebåt som attackeras av något stort men innan några svar ges så hoppar vi snabbt över till Matthew Brodericks karaktär Tatopoulos, en nördig forskare som forskar i Ukraina om hur daggmaskar reagerar på elektriska shockar för någon anledning. Men hans maskplockning blir kortvarig då den ukrainska militären avbryter med US State department och de skickar honom till Panama där ett gigantiskt fotspår hittats. Samtidigt intervjuar en fransk specialagent en av de japanska överlevarna från båten och det enda svar de får av mannen är ordet Godzilla. I ett regnigt New York så möter vi Tatop...tat....Matthew Brodericks exfru som jobbar på tv nyheterna. Under Ned Flanders/Skinner och Lenny från the Simpsons, Hank Sherere. Medans Matthew och hans nya gäng söker efter ledtrådar under Kevin Dunns (Från VEEP) general så stöter en av hans nya medarbetare på han som bara helvete. Senare samma kväll attackeras ännu en fiskebåt av samma kreatur som attackerade japanerna. Gänget räknar ihop att monstret är på resande fot och att hans stora mål, stället med massa fisk, är New York.
"I can't believe it, uh... he did all of this and... we did nothing to him."  "Ah, that's not true. We fed him."
Godzilla är lite elak och förstör borgmästare Eberts tal och vad som följer är en....rätt cool jaktscen med monstret i fokus, men lika fort som han kom så försvinner han. Audrys polare, Animal, spelad av rösten bakom Moe Zyzlak från ...än en gång Simpsons. Medans militären och borgmästaren grälar angående hur de ska ta dö på monstret upptäcker de att Godzilla tar sig runt under staden via tunnelbanan och hela ön ställs i karantän för att undvika att monstret lämnar ön. Tatopoulos föreslår att locka fram monstret med dess favorit rätt, en jävla massa fisk och det lyckas! Monstret dyker upp och ännu en underhållande men utdragen jaktscen utspelar sig och än en gång försvinner han. Audry och Tatopoulos möter varandra igen och knyter om gamla band. De båda bygger upp en special styrka, bestående av Animal, fransmannen från innan och andra vänner till dem för att göra ännu en stor upptäckt, Godzilla är en hona, som kan reproducera asexuellt, och hon ruvar på en stor hemlighet under new york stadium.
"That's a lot of fish."
Filmen har verkligen inte mycket att komma med, men vad är det lilla den har? Ett coolt monster, jag älskar designen på monstret, det är det bästa med hela filmen. Dialogen, story, element, miljö, effekter och mycket annat är underpresterande men monstret ser coolt ut. Karaktärerna är sega och tråkiga, till och med  Jean Reno får lida av manuset. Emmerich borde lägga ner att göra film, han har inte gjort en bra på årtionden men denna är min favorit av hans dassbok till filmbibliotek endast pga nostalgin, när den här filmen kom ut var det reklam och leksaker överallt och jag hade en hel hög av dem....filmen där emot....är mer Jurassic Park än Godzilla...oh gud vad jag hatar avslutet, Godzilla är inte ens del av det, hennes avkommor är och han poppar upp i slutet..... Och Mayor Ebert och hans assistent Gene, ja uppenbara homager till Roger Ebert och Gene Siskel är helt onödiga, de bråkar (precis som de gjorde på At The Movies) men Ronald får aldrig sin hämnd mot dem utan....de bara är irriterande... Filmen är på tok för seg, karaktärerna är på tok för tråkiga och det hela behandlas för seriöst för det mesta, ibland försöker de göra Matthew Broderick charmig men i den här filmen är han lika charmig som en gammal van där det står free candy på. Alla simpsons-personligheter är lite små kul. Vi får se mer av Godzilla i denna version än den från 2014, annars kan du nog skippa denna för det är verkligen inte mycket att komma med. Godzilla får 1.5/5 Guldkameror. Cool design på monstret men utöver det...inget alls.
 
Markus

WarGames
2017-03-05

Från dinosaurier i Markus tidigare inlägg, till datoriseringen. Detta är en pärla från 80-talet. Men hur aktuell är den? Jo, mer än vad vi vill erkänna, om man kollar på hur upptagna vi är av maskiner idag.
 
 
Filmen börjar i en bunker, vid en hemlig militärsilo. 2 herrar får orders om att avfyra en missil, men vägrar genomföra det. Det hela visar sig att det bara var ett test, men generaler oroar sig, då fler soldater vägrat följa orders. Därför installerar man en stridsdator, som med hjälp av simulationer av olika händelser, kan hitta bästa lösningar på konflikter.
 
 
Klasskamraterna David och Jennifer är bästa vänner. David är en dataexpert och vet precis hur man hackar sig in i andra system och ändrar skolbetyg utan att hittas. Han vill leka lite med sin dator för att imponera på Jennifer och båda börjar spela ett nytt spel av företaget Protovision. Detta spelet har inte släppts ännu och kallas World Domination. Men Protovision finns inte, utan är egentligen den dator som är kopplad till USA's vapen, WOPR. Och just nu har en spelsimulator dragit igång i Pentagon!
 
 
Hela filmen blir plötsligt oerhört intensiv med mycket drama och ett hot som känns äkta. Tiden tickar ner, militären vet inte om dom litar på David och allt känns hopplöst. Men det är faktiskt Jennifers skådis som gör kvaliteten här. Ally Sheedy är fortfarande aktiv, men borde ha mer kändisskap då hon var suverän som övertygande tonåring.
 
Överlag får filmen 3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Carnosaur
2017-03-03

Innan Jurassic park….typ 2 veckor innan Jurassic Park så fanns där Carnosaur, en mockbuster på Jurassic park som själv fick en serie uppföljare och spin-offs
”That’s my wife you’re talking about, strangely orgasmic matters”

Dr. Jane Tiptree är antingen världens smartaste människa eller världens farligaste och är på rymmen undan den amerikanska staten, hennes forskning anses vara både farlig och genial då hon t.ex avlat en underart av insekter ur existens och jobbar nu undercover med massor av höns. Men vad gör hon? Vi får en ledtråd då vi några av hönsgårdens arbetare hittar ett gigantiskt ägg, som just då kläcks och river en av männen. Varelsen hamnar på en transportvagn tillsammans med hönsen men flyr efter att ha ätit upp föraren. VI möter sedan en alkis vid namn Doc som är vakt på ett ställe som oftast attackeras av miljöaktivister, en av dessa är Trush som han tillfångatar när hon är på hans mark. Då Doc inte anger Trush blir de båda vänner.
 
"The last thing we need is a biotech panic about chickens!"

Öknen där allt utspelar sig i är dock inte säkert då det finns ett monster löst och han börjar äta människor, hans första offer är 3 ungdomar som är ute på olaglig körning. Staten får in rapporten om monstrets första offer och konstaterar att djuret som mördat hönsbils föraren är en kykling, då kyckling DNA hittas och vi får snart se att monstret är en donosaurie, en raptor liknande djur, född utav kyckling DNA och är en del av Tiprees onda plan för ett virus som ska utplåna hela världen och fylla den med Dinosaurier. Det är upp till Doc och Trush att hitta källan till dinosauriernas ursprung, och även om det finns fler än en dinosaurie vid liv.
 
najs låt

Filmen är jävligt b, den har till och med Clint Howard....då vet man att det är en underhållande dålig b-rulle. Det sämsta med filmen är att den är så jävla mörk, och med den dåliga kvalitén på kameran är det ytterst svårt att se, till och med när det är dag så är det svårt att se vissa delar av bilden. För den som undrar är dinosaurierna i fråga en Deinonychus, en amerikansk släkting till Velociraptor från Jurassic Park som själv mommer ifrån Kina/mongoliet. Skådesåeleriet i filmen är helt okay, Clint Howard är helt klart den bästa i castet. Carnosaur är producerad av Corman, en av mina favoriter ur hand bibliotek, den är rätt smart för att vara en b-film och det märks att de pluggat på som då de snackar om hur däggdjur inte attackerar sina offers ögon, men att fåglar gör det....men så har den även dumma stunder som då en hippie gör fredstecken åt dinosaurien. Effekterna är rätt billiga, vi har ett par bra visuella effekter men annars är det bara att de har smetat blod på ett ”offer” och dinosaurie dräkten är rätt uppenbart en dräkt och rör sig dunder klumpigt, men då det är en animatroniskt huvud så är den rätt livsverklig, men när den rör sig/springer ser den ut som en docka jag hade som liten. Utav sina 3 uppföljare och spin-off är denna den bästa, de andra innehåller mest stock-footage utav denna och är mer SyFY än en Roger Corman film. Carnosaur är en medioker skräckfilm men ett bra bidrag till skräpfilms filmkvällen och är underhållande för b-filmsnörden. Carnosaur får stark 2/5 Guldkameror. Klimaxet är filmens höjdpunkt, de animatroniska effekterna är briljanta för filmens lilla lilla budget.

Markus

Operation Delta Force
2017-03-02

Ernie Hudson hängde upp sin spökjägar utrusting och tog på sig militärbyxor. Nu skulle han vara med i en actionfilm med Jeff Fehey och Hal Holbrook. Vi snackar Operation Delta Force! Och nej, det finns ingen koppling till Delta Force med Chuck Norris.
 
 
Ett gisslandrama i sydafrika kunde slutat riktigt illa...men terroristerna är bara skådespelare. Captain Lang (Fehey) har kommando för styrkan och får snart ett riktigt uppdrag. En forskningsstation i en jungel har attackerats och kuren mot ett livsfarligt virus har blivit stulet. Soldaten Tipton (Ernie) leker John Mclane när han håller sig undan för terroristerna och möter Delta Force. Nu måste dom jaga efter terroristerna i ett farligt uppdrag.
 
 
Operation Delta Force är som en tickande bomb som väntar på att detonera. Allt känns intensivt, även de lugna ögonblicken och varje skott kan innebära döden. Här finns inga hjältar, bara soldater i krig mot omöjliga mål. Skurken är Nash och han har ett mindre men väldigt farligt gäng. Han hade gärna kunnat vara mer överdriven för att skapa en skön fiende. Men så blev inte läget. Filmen har dock en häftig point of no return, då allt ställs mot sin spets. Kort och gott så måste botemedlet hittas. Innan tiden är ute!
 
 
Tyvärr lider filmen av några b ögonblick, som gamla, korniga klipp på flygplan och bilar. Det passar inte in i kvaliteten mot resten av filmen. Annars får den 3 av 5 guldkameror. Den fick även några uppföljare, fyra stycken verkar det som.
 
Robin

Electric Glide In Blue
2017-03-01

Efter en Ermimit mördas I sitt hem så krävs det rätt man på rätt ställe. Den korta snuten john är trött på livet som vägkontroll....heter det så? En snut som står på motorvägen och håller koll efter fortkörare, en sån är han ialla fall, men han får jävla mycket mutta för uniformens skull. Efter att ha spenderat morgonen med en dam så åker han till jobbet på sin hoj och möter upp sin partner Zippy och påbörjar dagens spejning efter forkörning men John drömmer att förflyttas från motorvägssnut till mordroteln och har skickat in 3 förfrågningar, alla dem får avslag. Med en koncert denna helg förbereds snutarna med verbala trakassarier från sin chef för att förbereda dem för de grova ungdomarna. Men dagen är lång och adrelalin nivån är lägre än Robins självförtroende så de gör vad alla hårda snutar gör en solig dag...de köper glass.
” Did you know he was so short, that they had to dig a hole for the girls to stand in when they were gonna kiss”


Efter att ha gäckat en hippie I nästan 2 timmar så åker de å spelar biljard och snackar om Johns dröm att bli mordutredare och Zippys dröm att äga alla hans prylar i krom. Därefter haffar de en av stadens byfånar vid namn Willie som är helt hysterisk då en viss Frank begått självmord, vem är Frank? Erimiten i början! John åker dit och lämnar Zippy att se över Willie men när John anländer till Franks hem så börjar han förneka tron om att Franks död var ett självmord, detta var ett mord (och inga visor) så John börjar agera som en riktig mordutredare, hans dröm, nu får han inte fubba till det! När doktorn inte lyssnar på Johns mord-teorier så flippar Frank och tar på sig fallet helt själv. Det visar sig dock att John har rätt och får börja jobba med stadens fräckaste mordutredare.

” You god damn boys in blue are driving me up the god damned wall!”

Electric Glide in Blue är en underhållande snut rulle, John är en jävligt bra karaktär, en plikttrogen jäkel som inte ger sig för hot, just när man tror att han ska ge upp att ge någon böter eller skrämmas så bryter han isen ännu mer och fortsätter med sitt jobb och framstår då som ett jävla badass i samma klass som en Arnold eller Stallone karaktär. Robert Blake som vi sist såg i Lost Highway gör här kanske en av sina bästa roller som John. Elisha Cook Jr. känd från Maltese Falcon och The Killing spelar en byfåne som berättar om ”självmordet” är fantastisk i sin roll, som vanligt, alla filmer behöver lite mer Elisha Cook Jr. Filmen är jäkligt bra filmat, det lilla soundtracket är fint men det är vääääldigt lite soundtrack och det ursäktar det händelselösa första akten. Zippy och Johns buddy buddy relation är fin, de siktrar pistoler mot varandras huvuden och skojar mev varandra som riktiga polare och ja, det är kul att se på hur de jävlas med varandra. Filmens negativa? Den är inte för alla, som sagt första akten är jävligt händelselös och bygger endast upp Jon och Zippers karaktär. Men när kroppen hittas så förvandlas det till en mordgåta, en intressant mordgåta som är bättre än varenda Beck/Wallander som är rätt jäkla intressant. Electric Ride in Blue är en bra snutfilm med en intressant story, intressanta karaktärer och kammar hem en svag 4/5 guldkameror då den är välgjord, håller bra tempo och bjuder på några bra citat.
Markus