FilmFett

2018-05-30
07:12:00

The Brood

Detta är en recension av en film som jag tidigare täckt på FilmFett, men som tydligen försvunnit. Det är bara bra, då ett återbesök kändes skönt! Vi ska nämligen resa till Kanada och dess body-horror kung David Cronenberg.
 
 
Dr Raglan är en psyko-terapeut på Summerfree, ett fridfullt ställe som genomför annorlunda experiment på patienter. Frank är orolig över sin fru, Reglans nya patient, som Frank aldrig får tillåtelse att träffa. Vad håller Dr Reglan på med egentligen? Hans tankar blir värre när deras genomsamma dotter, Candince, får hemska märken över kroppen. Och detta är efter att Candince fick träffa mamma Nola på Summerfree. Men det är inte allt! Nolas mor attackeras av kortväxta barn och dödas i ett våldsamt attentat. Vad döljer Summerfree? Har Dr Raglan någon koll på läget? Vad innebär psykoplasmic, som Summerfree sysslar med?
 
 
Dr Raglan är en sjukt bra karaktär, suveränt spelad av Oliver Reed som sopar mattan med alla karaktärer som Cronenberg skapat. Skulle man placera han och Derryl Revok i en och samma film vore det magiskt. Nola och hennes sessioner med Raglan är riktigt givande och som en teater av känslor och rubbningar. 
 
 
Filmen överraskar hela vägen till finalen och det är en film som visar att 70-talet vågade en jädra massa. Magiskt bra rysare och en av Cronenbergs bästa, tillsammans med Scanners och Videodrome.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin
2018-05-29
00:13:17

Fatty Drives the Bus

Dags för lite mer Troma här på Filmfett och dagens rulle är en film som de endast lanserat. Fatty Drives the bus börjar en helt vanlig dag...I HELVETET! BUAHAHAHAHA Djävulen har ett problem, inte tillräckligt med själar har samlats in denna månad för att han ska ...kunna betala av hyran eller nått, viktigt är det att han packar på sig ett stort antal fler själar innan månaden är slut iallafall. Satan har ett schema med alla dagens dödsfall och det visar sig att bussen skulle kracha idag men det ändrat pga Jesus är i stan men djävulen tar på sig ansvaret själv och ser till att själarna hamnar i helvetet. Satan hoppar in i en metamorphmaskin och ut kommer en Tour Guide. Vi får sedan en introduktion av Djävulens kommande offer inklusive en som spoilar hela filmen, 3 brudar som ska ut till storstan å ragga, en forskare, en udda famillj mm.  Sist men absolut inte minst har vi busschaffören..tjockisen som ska köra bussen.
 
"You're gonna kill yourself, then dont come crying to me!"

Djävulen tar sin plats på bussen som ägs av ett företag som heter Cheap Ass Tour och bussen åker runt i Chicago Illinois. Första stoppet Sears Tower och snart börjar en romans blomstra i en av filmens roligaste men endå mest utdragna scener, då en lantis pojke och en ung kvinna som konstant får verbala smällar av hennes elaka mamma finner varandra attraktiva. och snart blomstrar en romans upp. Satan måste skynda sig att krasha bussen för Jesus är dem på spåren för att rädda bussen passangerare. Kommer Satan fullborda deras chicago resa med en bokstavlig smäll? Kommer alla dö eller kommer Jesus rädda dagen?
 
it's funny cause guys dont wear dresses, haha

Fatty Drives the Bus har Tromas stämpel all over med svordomar, deras typ av humor och lågbudgets men välutförda filmset och filmer...förutom ljudet är bra för den mikrobudget filmen har. Helvetet-setet är välgjort för att vara så billigt och mycket av demonernas smink ser okay ut .....för den lilla budget. Det är det man får ta med sådana här filmer,  Man får uppskatta det de åstakom med så lite budget, det är lite orättvist att jämnföra dem med storbudgetsfilmer, såsom Blues Brothers som har en gnutta liknande humor men är mer välgjord på alla nivåer men återigen, hade en budget på flera miljoner och en studio bakom sig ´+ proffisionella skådisar, Fatty har amatörskådisar, knappast en fungerande mic och en kamera av suddigare kaliber.....det finns ingen budget rapporterad så jag får helt enkelt anta har ett par 1000 dollar som budget.  Scot Robinson som spelar filmens djävul och hans alter-ego Chuck är filmens bästa skådis, man ser att han framtvingar ett leende genom nästan hela filmen. Hade det inte varit för att djävulen är inblandad och att varenda karaktär är en skum jäkel, vissa är helt enkelt outhördliga.  Filmen är rätt rolig som när 2 personer i filmen blir kära och så dyker filmens berättare att de gillar varandra och försvinner lia snabbt som de kom in. Stunder som dessa gör Fatty rätt så sevärd, tyvärr är inte Fatty Drives the bus en av tromas bästa eller mest klassiska rullar, de förtjärtnar inte det men är en värdig deltagare i tromas B-trupp tillsammans med Mothers day, Luther the Geek etc.  Fatty får 2/5 Guldkameror, underhållande och delvis rolig till en viss grad om Troma Skämt är din kopp av te.
 
Markus
2018-05-28
07:00:00

Scarface

Underbara 80-talet! Men dess vackra kvinnor, snygga dekorer och coola musik har en mörk sida. I en värld där alla vill äga allt kan allt gå åt helvete.
 
 
Antonio "Tony" Montana anländer till USA från Kuba under en period då massinvandringen till USA exploderat. Han hatar idén av kommunism och tror att USA kan ge honom stora möjligheter. Men då han får jobb på ett sliskigt hak så inser han att han har en lång väg kvar att gå. Och han tänker inte vänta på att lykan skall komma till honom. Snabbt går han med på att leverera kokain till en gangster och snart är han raka spåret mot en prvat succé. Men som alla historier om stora gangstrar som kommer paranoia och skräck!
 
Musiken har klass, såklart. Giorgio Moroder levererar med ett soundtrack som knappast går att slå. Men det är Montanas galna upptåg, sjuka affärsidéer och sätt att göra alla till fiender som gör filmen dess identitet. Men...trots allt måste jag säga att filmen är lite överskattad. Förutom scenen i badkaret då Tony blir vittne till ett brutalt mord. 
 
 
Många vet om filmen och dess kända "say hello to my little friend" scen. Och det är typ det enda som verkligen sticker ut. Goodfellas, som fortfarande är en favorit-gangster-film, är helt sönderpepprad med minnesvärda scener.
 
Snygg, underhållande och bra 80-talare, men ingen personlig favorit.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin