FilmFett

2018-10-31
00:14:04

Munsters Revenge

 
Ett av stadens många museum har en vaxfigurs avdelning där figurerna egentligen är robotar som styrs av ett kriminellt geni och var kväll vaknar de till liv och ställer till oreda i stan. 2 av figurerna är kopior av Herman Munster och hans svåger Grandpa. Hemma på Mockingbird Lane förbereder familjen för ett Halloween fest för hela släkten men endast fantomen på operan erkar vara den enda som kan komma, men snart sitter Herman och Grandpa på polisstationen för förhör för vad deras robotgengångare har gjort, Ett kryp gör Herman galen dock vilket resulterar i att han krossar hela polisstationen som ger mig Maniac Cop 2 vibbar fast med mindre mord.
 
"they dont make me like they  used to anymore"

Efter att Herman å Grandpa råkat utföra ett gisslandrama flyr de från finkan för att rentvå deras namn och deras resa tar dem till vaxmuseumet där de knockar sina robotar för att sedan ta reda på de skumma affärerna som robotmakarna håller på med. Men vem kommer lyssna på 2 stora monsters som ser ut som mekaniska ganingar? Speciellt inte polisen iallafall.
 
"That woman cant talk" "I know that's the best kind
 
80-talet...denna film kom ut1981 å är den sista gången någon av skådisarna från orginalserien spelade sina ikoniska roller, borta var Butch Patrick som spelade Eddie munster å än en gång spelas Marilyn Munster av en ny skådespelerska men grejen med detta är att Munsters inte längre var relevanta, det hade gjorts en tecknad tvfilm som var piss, Munsters go Home hade floppat för mer än 14 år innan denna film ens var påtänkt. Fred Gwynne ville inte ens göra filmen men hans fru övertala honom ifall han fick en fet lönecheck och andra bolag var så desperata att få tittar siffrorna så de spelade Trollkarlen från Oz under samma tidsram...och det funkade för Munsters Revenge såg knappast någon. Handlingen är medioker, Herman och Grandpa får skulden för något deras mekaniska kopior gjort (Bill å Ted såg denna film troligen) och måste rentvå sitt namn så de kan spendera Halloween . Filmen är ..... inte helt osebar, vissa skämt är fnitter salva men i det stora hela finns inte mycket skrattsalva och givetvis är Merilyn endast där för att ha en kärleksstoryarc precis som i Munsters Go Home fast nu med Fantomen på Operan vars enda skämt är att han sjunger opera....fler gånger än filmer i John Hurts bibliotek. Filmens brister är att humorn är mindre än i serien, men den är gnutta bättre än Munsters Go Home och har en smårolig historia som faktiskt leder nånvart trots att den är förutsägbar och kan vara den bästa tvspecial/film baserat på Munsters då Munsters Today var en billig kopia, Mockingbird Lane var ett komplett misslyckande och Munsters scary christmas var bara desperat. Är filmen bra? PMF nope, men det är det bästa vi har bortom orginalserien vilket är synd. Munsters Revenge får 2/5 Guldkameror.Kul att se Fred Gwynne, Al Lewis å Yvonne De Carlo i sina roller en sista gång och att filmen inte suger allt för mycket..bara lite. Men Halloween firandet i filmen passar bra in i dessa tider då vi firar samhein, då kullarna av gamla irland flödde rött med blod av djur och barn å glöm inte den stora överaskningen vid 9...och..eh....glad halloween.
 
Markus
2018-10-30
18:20:32

Den RIKTIGA Robert The Doll

Så imorn är det Halloween! Och därför gör jag en specialle. Jag ska snacka om den riktiga Robert The Doll. För filmen sög dalmås.
 
 
Dockan ägdes av en konstnär som hette Robert. En ganska udda man. Som pojke fick han dockan 1904 och de kläder dockan bär är troligtvis samma som Robert hade när han var barn. Roberts liv var lite eccentriskt. Han pratade med dockan, som han själv kallade Robert. Han behöll dockan genom sitt äktenskap och ända fram till sin död.
 
 
Många har påstått att dockan har varit vid liv. Rört sig och varit aktiv. Så när huset blev ett museum så är det en populär plats att komma till. Att fråga Robert om man får ta ett foto av honom. Att ge honom godis, skicka brev till honom. Men....akta dig för att säga något ont. Det kan bli din död! Tydligen har många fått oturen med sig om Robert inte gillar dom.
 
Robert finns kvar där än idag. 111 år gammal. Med ett sprucket ansikte och ett evigt mysterium.
 
Robin
2018-10-29
16:11:00

Don't Torture a duckling

 
 
Popular demands begär att jag tar denna film och tro fan de blev lite italienska rullar denna Halloween med! Och vilken Halloween drulle att avsluta med vilket betyder att New York Ripper kommer nästa Halloween istället! En grupp pojkar lever livets unga dagar som bråkstakar, de röker, sjuter slangbella å glor på brudar samt mobbar stadens smygtittare Berra. En naken scen senare involverande en av pojkarna, som heter Michele  så hoppar vi till 4 dagar senare då en av pojkarna i gänget, Bruno är spårlöst försvunnen! men polisman Andrea Martelli spelad av Thomas Milan är på fallet!
 
Kolla INTE upp någon poster för filmen för det är nästan som om reklamfolket vill spoila filmen

Gisslandramat får en udda tvist då ett byte ska utföras men Barra hamnar mitt i smeten och får skulden för kidnappningen....eller ja, pojken e död så han anklagas för mordet men Andrea är skeptisk och tro fan det för några dagar senare hittas ännu en pojk mördad, dränkt denna gång och snart är offer siffran inte bara 2...utan 3! Andrea måste jobba fort som ballen innan de blir ännu mer döda barn i staden. Vad är det som dödar barnen? Vad har häxan i början av filmen med något att göra? Vad i guds namn agerar djävulens högra hand??
 
Ankdublett- Duckling å New York Ripper i en sittning, who's with me?

Filmens stora brist är editingen, det tar ett bra tag innan man förstår vad som pågår för det börjar med en kvinna som gräver upp skelettet av ett barn, sen klippt till ett barn som står å väntar, klippt till 2 andra barn i kyrkan å sen till de prostituerade som Barra sedan spionerar på, ja det där med en röd tråd är något som dröjer. Italienarna är fan hardcore, de placerar en naken dam mitt framför ögonen på en ung grabb å damen hetsar honom till att ta en titt å hennes nakna kropp... SEn frågar hon hur många denna 12 åring legat med, har jag övertalat dig till å se filmen än din sjuke fan? Tänk om detta hade gjorts idag? medior hade gått berserkagång.  Dont Torture a duckling är grov, med naket, barnamord och kaos på ett sätt bara italienare kan framföra En lite annorlunda Giallo då det inte bara är en snubbe med handske och kniv utan luckas lämna en sur eftersmak fast på ett bra sätt, det är ingen film som ska avnjutas, utan utstås tillskillnad från vanliga Giallos som är mer underhållning men nu när majoriteten av offren är barn så blir innehållet tyngre, men de e endå ett bra mysterium  men skeptisk som jag är lyckades jag knäcka koden fort (dab) men detta gör inte filmen mer eller mindre underhållande då Giallos kan göras jävligt bra, eller jävligt dåligt å med tanke på att Lucio Fulci är å top i denna rulle kan du slappa till ditt knä å säga yehaa på att denna är bra, + att vi fick in en cowboy refferens i dessa Red Dead Redemption 2 tider, kolla, vi är också relevanta. Dont Torture a Duckling får 3,5/5 Guldkameror.
 
Markus