FilmFett

2018-10-17
09:42:00

Tales From The Darkside

 
Det våras för antalogifilm! Vad är detta frågar ni kanske? Jo, kortare filmer som vävs in i en film med en berättarröst i mellanakter. Förra filmen jag såg av den varan var en brittisk skitfilm, så vi kan väl hoppas att denna är bättre.
 
 
På utsidan ser huset normalt ut. Men insidan visar en annan värld! En kannibal har just kidnappat en unge som sitter i en cell i hennes kök. Hon är redo att tillaga honom. Men lille Timmy vill inte hamna i hennes mage, även om hon spelas av rockaren Deborah Harry. Så han återberättar 3 historier för att vinna mer tid och klura ut ett sätt att överleva.
 
 
Första historien handlar om en mumie och jag tyckte den var ganska tråkig och b. Bra idé, men sämre utförande. Andra historien handlar om Drogan, en man som hyr en lönnmördare att döda en vildsint huskatt! Den är rätt galen och jag gillar idén starkt. I sista historien får vi en konstnär som gör ett löfte till ett monster. Den har en intressant tvist mot slutet och var väldigt bra!
 
 
Så 2 bra historier av 3. I en film med Steve Buscemi, Christian Slater och Jullianne Moore. Musiken påminner om film-noir i vissa segment och filmen har coola effekter. Ingen film jag återminns så mycket, men jag kan tänka mig att man kan bli rejält skrämd om man tycker det låter spännande!
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin
2018-10-16
12:32:00

Nightmare before christmas

Pojkar å flickor överallt, detta är historien om hur kungen av Halloweenstaden tröttnar på att skrämma folk utan vill ha ut mer. Han tar sig en riktigt jävla lång promenad..längre än någon annan någonsin för snart är han i en skog där flera dörrar med olika mönster baserade på traditionella högtider, kristna högtider poppar upp...men om han nu gick från Halloween staden utan att korsa Halloween dörren så kunde han alltså kommit till julstaden även om han inte hittat dörrarna? Hur som helst han hoppar in i julstads dörren och älskar det han ser och bestämmer sig för att i år ska Halloweentown ha julfirande!
"What's this what's this??"

Under filmens gång möter vi ett frankenstein monster vid namn Sally skapad av Dr. Finkelstein med rösten av William "The fucking man" Hickey....jag ville bara nämna Hickey, mother fucker was neat som Puppet Master, dement i ett päron till farsa firar jul och sexgalning i The Phone Book.....hur som helst barnfilm. För att förbereda julen måste Jack göra sig kvitt konkurans så han anställer 3 av stadens största bråkstakes, Oogie Boogie, hejdukar att kidnappa Jultomten. Kommer denna slappa review av en film jag ser under extrem tidspress få dig intresserad av en av få filmer som kan räknas som en klassiker inom 2 högtider? Kommer du gå bus eller godis i år? Jag vet i fan, nu ska jag dra å jobba hej!
Oh Jack, you should have quit while you....were a-head

Tja, jag e tillbaks nu, och tack vare filmen har jag nu nynnat på låtarna, det är 2 saker jag älskar med filmen, stop motion effekterna och musiken,...för det mesta jag är inget fan av ballader, och de få ballader jag gillar är jag jävligt kingkig om, såsom Loorena McKinnet, men de få balladerna som är med förstör inte resten av filmen då det är en av de bästa animerade musikaler jag kan komma på efter Lejonkungen och Ringaren av Notre Dame och allt det är Danny Elfmans förtjänst. Karaktärerna, låtarna och storyn är idag pop culture, alla känner igen den här filmen och att säga att filmen är älskad är som att säga att gräs är blött och vatten är grönt. och inte undra på det, stilen är skitnajs, från då Tim Burton var jävligt najs innan han förstörde det med Alice å Big Eyes och musiken är mer inborrad i foks huvud än de framtida tumörerna vi kommer få av våra iphones i framtiden och ja filmen är en av mina favoritfilmer..... den är på top 150 listan iallafall....jobbar på en 250 lista föressten, länkar nån gång men för Nightmare on Elm street är det svårt att berätta om allt som är bra för det är väldigt mycket och det enda stora negativa jag kommer på är att storyn är lite svag och Oogie Boogie går från lokal bråkstake till att bli en karaktär i andras ögon man bara kan mörda kallblodigt som om han vore deras version av Hitler, och hans som karaktär utvecklas inte under filmen så antar att Jack väntat länge på att få en vettig annledning till å mörda denna snubbe. Aja Nightmare on Elm Street on Christmas får 4/5 Guldkameror och stora rekomendationer att förbrylla din Halloween helg eller december.
 
Markus
2018-10-16
10:24:00

Above Us Lies Evil

 
Denna hemgjorda film går även under namnet They Came from The Attic.
 
Familjen Hooper flyttar in i ett nytt hus. Vi har den sjuka Ben som vägrar prata och hans syster Jen (som ser ut som hon är 30). Sedan har vi mor och far på det. Det finns några kluriga grannar i området och något deformerat monster som...som titeln säger....bor på vinden.
 
 
Jag har ingen aning vad jag ska säga! Jag minns verkligen inte ett skit av den här filmen. Bara att kamera-kvaliteten är medioker, av förklarliga själ. Filmen hade ju ingen större budget. Men sedan är ljudet förjävligt också. All dialog dränks i en marinad av musik och ljudeffekter vilket gör det till ett helvete att lyssna på och uppleva filmen.
 
 
 
Jag gillar ju när folk följer deras drömmar att skapa film. Och jag hoppas regissören lyckades bättre med sina andra filmer. Men med titlar som Bigfoot Country och Alone We Are Not så kommer jag inte hålla andan och be att resten är bättre.
 
1 av 5 guldkameror
 
Robin