FilmFett firar 5 år!
2017-07-31

HA DEN ÄRAN, FILMFETT!
 
Robin visar återigen sin fantastiskt mediokra photoshop egenskap!
 
Vilken fantastisk dag detta är! FilmFett föddes i en krubba, då den heliga kon hoppade över ett staket som låg runt jupiter. Resten är historia.....Men nog om detta! FilmFett har överlevt många intressanta händelser. Sex and the City, den där konstiga filmen där en man blir kär i en damsugare. Och farbröder som heter Alien....eller något. Men FilmFetts äventyr fortsätter, utan stopp!
 
GRATTIS, FILMFETT!
 
Robin och Markus!

Kiss of the Spiderwoman
2017-07-30

Detta är den sämsta superhjältefilmen någonsin! Spider-Woman är inte ens med! Så hade jag sagt om jag vore 10 år och förvirrad.
 
 
Revolutionären Valentin sitter ensam i en cell, men tvingas helt plötsligt dela cell med den flamboyanta homosexuella Luis Molina. Valentin är alldeles för våldsam och arg och vresig för att låta sig föra en konversation med denna ytliga bögen. Men snart börjar Luis återberätta en film han sett på bio nyligen och med hjälp av denna saga så börjar båda kamraterna öppna sina åsikter och tankar om livet för varandra.
 
 
En film om livets mening kan antingen vara överflödande i poesi och dåliga kameravinklar. Men i denna filmen är det enkelheten som gör resultat. Att se två olika personligheter tvingas genomlida samma saker i samma cell är ett intressant koncept. Och jag har aldrig tråkigt! Berättelser om livet blir faktiskt en fin saga. Enkel och vacker, som Until the end of the world.
 
 
Detta är den bästa rollen William Hurt spelat. Det är nästan omöjligt att tänka sig att det är han som är Luis Molina. Som det ser ut just nu så är detta en ny favoritfilm! Men Hurt var nära att mista livet under inspelningen, då han rånades. Värt att kolla in den storyn om ni vill!
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

The Wannabe
2017-07-28

Martin Scorsese är ju kungen av maffiga filmer....eller maffia filmer. Så om man slänger på hans namn som exklusiv producent på en film bör folk bli intresserade. Eller inte alls! The Wannabe är ingen hit som sålt mycket. Men är den skräp?
 
 
Den gigantiska maffioson John Gotti ska på en rättegång år 1992 och världen är delad om vad de tycker om honom. Vissa ser honom som en beskyddare, andra ser honom som en mördare. Men Thomas är Gottis största fan. Thomas ser upp till Gotti som en legendarisk beskyddare och är själv wanna-be gangster. Han träffar den protestuerade Rose som börjar falla för hans sjuka idoldyrkan.
 
 
Ärligt talat? Idén bakom filmen är riktigt intressant och om jag inte läste fel så är den baserad på en verklig berättelse. Thomas är rätt jobbig som karaktär, men samtidigt charmig. Även om han konstanta prat om gangstrar låter lika intressant som när Markus och jag babblar sleaze-film på en buss med pensionärer. Det är helt enkelt kul att se folk som brinner för udda saker.
 
 
Filmen har en form av energi i sig. Kan vara dom vackra bilderna, färgerna och musiken. Den är inte perfekt. Men stabil och verkligen inte dålig.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Q- the winged serpent
2017-07-28

En fönsterputsare förlorar en dag sitt huvud på typ 2000-nde våningen men snuten hittar inget huvud fast  Inspektör Roundtree och Inspektör Carradine är på fallet! Powell och Shepard  får fler udda dödsfall då en människa utan skin i ett hotell rum och mitt i rusningstraffiken börjar det droppa blod på förbi passerande på gatan.  Vi får följa Jimmy Quinn, en småtjuv som försöker tjärna snabba pengar på lite smågig hittar en dag när han flyr från en person han svindlat ett gigantiskt bo i Chrystler Building i New York, en riktig byggnad.... och även ett och annan benrest från föredetta människor. Shepard söker ledtrådar hos en Aztec fanatiker som berättar om deras offringar och cermonier till gudarna och även om deras gudar, inklusive Quetzalcoatl, den befjädrade ormen.
" Stick it in your brain. Your tiny little brain! "

För att bevisa att Quetzalcoatl inte är en gud så bestämmer sig Shepard att man ska döda det och på så sätt bevisa att guden bara är ett monster. Men fler och fler människor faller offer för den bevingade jäveln till gud men den enda som vet vart boet ligger, Quinn blir så gott som galen men verkligheten hinner snart ikapp han och snart knackar männen som han svindlat på hans dörr och frågar efter juvelerna han stulit (de ligger egentligen under en lastbil) så för att bli kvitt dem tar Quinn dem till Chrystler byggnadens top, rakt in i monstrets käftar....bokstavligen... men innan detta knockade de en vakt, en vakt som polisanmäler händelsen vilket för Quinn rätt in i Shepard och Powells händer, och Quinn tänker använda vetenskapen om vart Quetzalcoatl har sitt bo, fakta Shepard desperat vill veta.
"My God with a wingspan like you're talking about here, that thing could fly miles into New York every day. And it would do that of course, you know because, New York is famous for good eating "

Q the Winged serpent är en remake av en 40 tals film men förutom titeln och faktum att de båda har ett stort bevingat monster i huvudrollen och Larry Cohen slängde in lite mer av en Aztek mytologi och döpte monstret till Quetzalcoatl efter den Aztekiska guden som även givit namn åt den största varelse som någonsin dominerat himlen, urtidsödlan Quetzalcoatlus som var lika hög som en giraff på marken. Finns det en bättre filmkänsla än att se ett stort stop-motion monster flyga över en stor stad? Inte för mig och att ha David Carradine, Shafts Richard Roundtree och framför allt Michael Moriarty i huvudroller, Visst Pappa Älskar film kommer skriva ett argt PM med *Va fan säger du ditt sossesvin, är Mr. Nodbody mer nämnvärt än Carradine OCH Roundtree, du får aldrig mer dina filmer igen din kastanj.....föressten, har en idé till en banner" men  det är så att jag diggar Moriarty som bara fan, speciellt när han jobbar med Larry Cohen! Larry Cohen har mer fingrar i denna produktion än det finns myror i en stack då han skrev, producerade och regisserade den här filmen och ja det skriker Cohen då både humor, suspense och snutfilms element bildar en magnifik och sevärd film. Cohen fick idén till den här filmen efter att ha sett byggnaden i filmen, Chrystler Building, och tänkte vilket ställe att bygga ett bo på och sedan började han skriva på en av sina allra bästa filmer. Q slår inte Maniac Cop men är nära därpå, mycket nära och helt klart i top 10 listan över hans rullar, samt en av de mest spännande, icke HarryHausen fantasy, stop motion rullar med en stor fråga....hur fasan ser ingen den gigantiska flygande monstret innan det är försent? Det är rätt stort och många människor är i skyskraporna. Q the Winged Serpent får 4/5 Guldkameror trots sina fel, jövligt spännande, underhållande och har så klart ett monster i Stop Motion som har rätt cool design. Se den.
 
Markus

10 småintressanta saker du inte visste om Apornas Planet
2017-07-26

Filmfett blir mer och mer Watchmojo...nä skoja bara....kom tillbaks... Vi är här idag för å nämna lite värdelöst vetande om Apornas planet serien och deras relaterade ting och nej inte de mest uppenbara saker som alla vet som att " Skådisarna satte sig i samma katigori som de själv var utklädda till"- som det bara är att hitta på IMDB eller första bästa youtube video, detta är mest från böcker och dokumentärer.

1. Blake Edwards koppling
Mannen bakom Rosa Pantern filmerna, alla förutom Inspector Cleasau är enligt producenten Arthur P. Jacobs den som kom på filmens stora tvist, att Taylor under hela filmen varit på planeten Jorden, ett faktum han hänvisar till en middag de åt på en resturang 1964. De båda lämnade enligt Jacobs resturangen och såg sedan en reklamskylt med frihetsgudinnan på. Enligt Jacobs så tittade de både han och Edwards på varandra och förstod direkt vad den andra tänkte. Men både Rob Serling som skrev manuset och Jacobs medproducent Mort Abrhams hävdade in i det sista att hela alltet var Rob Serlings idé.
 

2. De första Manusen
I original manuset hette Taylor Thomas, Cornelius dyker upp endast i sista scenen och Zira får Taylor/Thomas full och en romans hintas medans de tvingar Nova att öva på att bli en servitris liknande människorna i Burtons Planet of the Apes och Zira och Cornelious har ingen koppling till varandra. Precis som boken så är planeten inte primitiv utan det finns köpcentrum och Thomas blev en kändis, världens enda talande människa enda tills han hittar en av sina med austronauter uppstoppad och måste fly då Dr. Zeius har liknande planer för Thomas då han likaså i filmen vet apornas hemliga ursprung.
 

3. Pierre Boulle's oavslutade verk
När uppföljaren till Apornas Planet skulle göras vände sig Jacobs till bokens författare, Pierre Boulle som sa att han tänkt ut en uppföljning, en bok där Taylor (Ulyssus i boken) påbörjar att lära de primitiva människorna tal och modern människolevnad, något aporna inte vill och ett stort krig trappas upp. Som om inte det vore nog så börjar Sub-människorna avsky Taylor för han vill använda gåvorna han givit till fred men människorna vill använda det till att utrota aporna istället. I en fantastisk tvist slutar Boulles version med att många människor går på cirkus där Dr. Zeius sitter i en bur men producenterna kände inte att det var filmmaterial och tyckte inte om att stora parter i första filmen som Zira och Cornelius inte närvarade. Cirkus iden skulle dock senare poppa upp i ett tidigt draft av manuset till 4de filmen då det skulle sluta i en tvist att människor skulle vara cirkusdjur medans aporna var publiken.
 

4. Fulspelet med spelkorten
Topps var ett tuggummi företag som kanske fortfarande i bruk, jag orkar inte kolla upp det men de släppte samlarkort tillsammans med sina tuggumin ur apornas planet. Chearlton Heston och Linda Harrison fick betalt för att korten hade med deras ansikten, apskådisarna fick inget då det inte visade deras ansikten och maskerna tillhörde Fox....men det fanns fler människor i filmerna som visade ansikterna men Topps fick en idé för att slippa lägga ut för mycket cash för att slippa att bli stämda senare, de mörkade bilderna lite och tillsammans med mörkt fejkskägg och en mörk bakgrund så blir figurerna i samlarbild 20/44 oigenkända nog för att inte kunna identifieras och på så sätt slapp Fox lägga ut extrapengar.
 
Kortet i fråga

5.Sammanträffandet med Avatar the Last Airbender
Kanske det är något filosofiskt men om man jämnför förkoderna med de olika arterna och klasserna i Apornas planet med de olika nationerna som dyker upp i Avatar. Schimpanserna, köpmän och de som för det mesta är neutrala liknar earth folket i Ba Sing Sai i Avatar, de klär sig likaså Schimpanserna i grönt. Eld Nationen klär sig i röd rustning precis som de krigsgalna Gorillorna i Apornas planet och de mest filosofiska och lärda, air nomads delar sin orangea utstyrsel med apsamhällets lärda och heliga män, Orangutangerna. Detta betyder inte mycket men det är ett jävla sammanträffande, rätt onödig pukt om man tänker efter men jag är inte en sån som kommer dra konspirationsteorier över något så seperat som Apornas planet och Avatar men det var en roligt sammanträffande, å ja det totalförstörs eftersom jag inte nämnde vattenfolket i Avatar som klär sig i blått, en färg som är för svår att producera i ett sådant primitivt samhälle som det som dyker upp i ap-filmrna.
 

6. Freaks inspirerade till Conquest of the Planet of the Apes
Ted Brownings film Freaks som handlar om cirkus freaks i en historia där de normala människorna är skurkarna stod till inspiraitonen till 4de apornas planet filmen då det först var tänkt att Ceasar skulle vara på cirkus som Ap-mannen och bli vän med en hög av cirkus akter som bevarar hans hemlighet...sedan blir historien flummig med ett dödligt moln som kan utrota nästan allt liv på jorden och ja.... det blev en bättre film utan första manuset låter det som.

 

7. Sista delen var ett patetiskt försök att få tillbaka publiken
Battle for the Planet of the apes gjordes för en orsak och endast en orsak, att få tillbaka familjen till apfilmerna då de med Conquest hade blivit mörka, våldsamma och blodiga. Orginal cuten som släpptes först 2008 var så blodig och våldsam att det kunde räknas som en gorefilm på den tiden och den klipptes om för att tona ner våldet men det var endå seriens mest våldsamma film. Battle ville ha mer ljus och godhet i sig, unga apor och barn för barnen och förvandlade Ceasar från att gå från en Che Guevara karaktär till en fredsälskande herre som helst av allt inte slogs utan använde ord som vapen. Trots att allt talade emot dem, många skådisar lämnade projektet innan det ens börjat, budget mindre än Filmfetts bankkonto och ett manus som inte hade alla element som behövdes för att följa upp Conquest så gjordes filmen endå, och många kallar den seriens lågpunkt.....de visste inte om Burtons version.
 

8. Slutet vi aldrig fick,  Spoiler varning!
Apornas planet, Planet of the Apes, så hette boken så skulle boken heta men Michael Wilson hade annat i luren, 'Our Second Adam', ' The Last Seed', ' The Survivors' och Adam 2.... han ville även att Thomas/Taylor skulle överleva filmen då han egentligen skulle dött efter att ha funnit Frihetsgudinnan genom att bli skjuten av en gorilla soldat i bakhåll.Dr. Zeius skulle egentligen haft de sista orden i filmen över Thomas döda kropp angående frihetsgudinnan " A Graven idol worshipped by an ancient tribe"
 

9. Apornas Planet har en filosofisk lära
John Huss, doktor i filosofierande har gett ut en bok, Planet of the Apes and philosophy Great Apes Thinks Alike där han går in på extremt övertänkande om hur serien är uppbyggd och de budskap som gömmer sig djupt där inne. Visst det finns mycket filosofi i mycket, Big Lebowski har en hel livslära och böcker uppkallat efter sig, Dudeism om du är intresserad men Apornas planet har alltid varit en politisk brinnande filmserie men det bevisar bara att det finns filosofi i allt, bara man vet vart man ska kolla. Rekommenderar boken btw.
 


10. Uppbyggnaden till framtiden
Full av spoilers i detta inlägg till War for the Planet of the Apes så sluta läs å se nya filmen. Förutom att de bygger upp till gamla filmen med nya filmen att Maurice blir Lawgiver, aporna börjar bära kläder tack vare Bad Ape och människorna blir pimitiva så finns det ett stycke uppbyggnad som de flesta glömmer i Rise. I en scen sitter Ceasar och pysslar och på tv så snackas det om att de ska skjuta upp ett rymdskepp vid namn Icarus (samma namn som skeppet i orginalfilmen) ut i rymden som senare försvinner spårlöst. Med tanke på åt vilket håll War tog serien så är det mycket möjligt att göra en remake av gamla apornas planet där austronauterna på rymdfärjan landar på vad som nu faktiskt ÄR APORNAS PLANET så vi faktiskt får se APORNAS PLANET, inte hur apornas planet blev apornas planet, jag hoppas på uppföljare för trots att jag älskar de nya filmerna vill jag se en film där slaget är över och aporna vunnit och se hur de format världen till sin egna.

 
 
Bonus för att jag gillar dig
De gjorde en crossover comic där många av karaktärerna får en Lantern Ring, Cornelius får en grön, Zeius får en ring av Sinestro Corps och Urus får en röd ring, de superonda.
 
Markus

Tomorrow Never Dies
2017-07-25

 
Sätt en missil inställd på en svart marknad uppe i några istäckta berg. Sätt Bond mitt i smeten. Sätt en kärnvapenmisil som kan detonera av den inställda missilen. Släng in Bond i flyget med kärnvapnet. Låt han slåss med sin medförare i flyget, långt ovanför mark. Och släng in en stor explosion i slutet på svarta marknaden. Kan detta vara en Brosnan film? Ja, det är det!
 
 
Ett brittiskt militärfartyg sänks utanför Kias kust och mycket tyder på att Kina genomfört dådet. Men samtidigt misstänker Bond att något annat är fel, då kordinaterna ändrats i sista stund. Är detta en cyber-attack? Bonds ledtrådar leder honom till mediakungen Elliot Carver.
 
 
Elliot Carver är en udda jävel. Han ser ut och beter sig som Steve Jobs. Han spelas av Jonathan Pryce och han är pryceless som vår fiende i filmen. Överdriven, galen och smått lustig. Götz Otto (nazisten ur Iron Sky) spelar en barbie-ken-docka som heter Stamper. Han är Bonds mer fysiska fiende. Och Dr Kaufmann, en tysk mästerskytt dyker upp som en av filmseriens kanske mest konstigaste och lyckade komiska karaktärer.
 
Vad mer kan jag säga? Bond får hjälp av den snygga Teri Hatcher, som är Elliots fru. Och Michelle Yeoh spelar en av Bonds mest häftigaste asiatiska medarbetare i Wai Ling. Denna gången är det Sheryl Crow som sjunger introlåten, och titeltexterna är perfekt för det mer cyber-orienterade temat. Vi får en grym biljakt med en radiostyrd bil i ett garage och en helikopter som försöker kapa huvudet av Bond och Wai Ling.
 
 
Storyn är pinsamt svag, vilket är lite tråkigt. Något mer jag ska säga? Hm...ja, det är den sista filmen producenten Cubby hjälpte till med, innan han dog. Inte dåligt för någon som var med från starten. Allt som allt? Cool action fyller en tråkig story. Men det räcker för underhållningen!
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

On Her Majestys Secret Service
2017-07-23

 
George Lazenby gjorde bara en Bond-film. För sin tid var det en av de längsta, på 2 timmar och 20 minuter, men även beräknat en flopp, vilket gjorde att han aldrig kom tillbaka till rollen som Bond.
 
Lazenby var oväntat stark och höll aldrig tillbaka sina slagsmål i filmen.
 
James Bond letar efter terroristerna Spectre och en av hans ledtrådar leder till en vacker kvinna, Tracy. Bond räddar henne från att ta självmord och hon flyr platsen. Så vår agent jagar fatt på henne, men tvingas ställa in uppdraget, då MI6 tycker att hans jobb mot Spectre tagit för lång tid. Därför hoppar han av från Hennes Majestäts Hemliga Tjänst! Så Bond beger sig till Tracys far, gangstern Draco, som vill hjälpa Bond att hitta Spectre...om han väljer att gifta sig med Tracy! Bonds resa för honom vidare till en lyxig anstallt i Schwiez. En fastighet som sysslar med allergiforskning...och som den stora fulingen Blofield styr över!
 
Tracy. Bonds enda, stora kärlek.
 
Filmen är osammanhängande i klippning och story. I en scen kan Bond slåss mot en skurk på en strand. I nästa scen står dom och slåss i havet! Men den snabba, ryckiga klippningen känns uppryckande i en ganska långsam film. Storyn är vansinnig. Att Draco vill att Bond ska gifta sig med Tracy. Att Tracy är självmordsbenägen. Och sen har vi Bonds uppdrag i Schwiez?! Ser vi på en Bond-film eller en såpopera?!
 
Lazenby är charmig som vår älskvärda agent och jag tycker han gör en sjukt bra prestation som 007. Musiken är bara instrumental, denna gången av John Berry. Många säger att det är en av de bästa...fast let's face it! Alla Bond-låtar har charm, förutom Spectre, filmen med Craig. Sen har vi låten "We have all the time in the world", av Louis Armstrong, som glöder av känslor. På tal om känslor...denna filmen är känd för dess överaskande slut. Det driver vidare Bonds karaktär i hela serien och ändrar vår syn på hans personlighet.
 
"This never happened to the other fella."
 
Allt som allt? Det är en skön film! Tempot är tråkigt, men filmen är händelsefylld utanför tonvis med action. Och vi får en spännande final som faktiskt väger upp det lugnare tempot.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Toxic avenger Part 3
2017-07-23

Så första Toxic Avengers uppföljaren, del 2, var verkligen inte mycket att hänga i granen, den hade en början och ett slut och en trip till Japan inblandat men därimellan var den rätt så...dålig...men bra om man jämnför den med del 3 och med tanke på att båda delarna först var tänkt som 1 film så kommer denna troligen bestå av resterna....och det märks.

" Redneck Zombies was gruesome" "Gruesome? You want gruesome? You should see my mother in law!"

Efter att ha besegrat Apocalypse Inc. och rotat igenom hela Japan efter sin pappa verkar fred ha establiserat sig i Tromaville, staden där de flesta Tromaville filmerna utspelar sig men HAH tji fick du, då Apocalypse Inc snart skickar ut fler hulliganer för att göra livet surt för invånarna men Toxic anländer snabbare än Italienska Spider-man och brutalt slaktar dem.  Efter Terroristerna besegrats så återgår livet till det vanliga, Toxie är förlovad med sin blinda flickvän Clair och staden är mer säker än någonsin.....vilket gör Toxie arbetslös vilket betyder att inte får betalt och Clairs bidrag inte räcker. Lyckan ler dock mot Toxie då de en dag får ett brev med posten där det står att en viss Dr. Goldberg kan ge Clair tillbaka sin syn men detta ingrepp komma kosta skjortan så Toxie försöker sig på alla jobb han kan få men ha ha ha inget duger då Toxie är radioaktiv..och hemsk på alla jobb.
"This is one load of toxic waste that won't stay buried!"
 
På annat håll har Apocalypse Inc ett möte där deltagarna skryter med hur många miljöbrott och knarkbrott de lyckats genomfört men chefen är onöjd då Apocalypse Inc förlorade Tromaville till Toxie så vill chefen ha Toxies huvud på ett fat men får en ondare plan då han får reda på Clairs ögon operation och erbjuder Toxie ett jobb i utbyte mot Clairs ögon och Toxies själ men snart märker Toxie att Apockalypse Incs boss är djävulen själv.... synd bara att Toxie redan gett in i frästelsen. Nu måste  Toxie genom gå 3 övningar på Djävulens accord precis som en grekisk tradegi. kommer Tromaville falla offer för helvetet? Kommer Toxie dö?.....Kommer något spela roll då Troma rebootade serien i nästa film.
 
"It smells important"
 
Oh boy...denna var svår...det gör ont när en av ens favorit företag för något så...annorlunda...Troma som kan få en ankskit att bli underhållande har producerat något så...tråkigt..tragiskt..orent..  Helt klart sämst i serien och saknar sevärdigheten som första och 4de toxic Avengers flmen har samt att i filmen Citizen Toxie, den 4de så säger man själv att enligt ett Loophål hände aldrig del 2 och 3 och kan anses vara Halloween 4-6 utav Toxic Avenger filmerna.  Filmen i en av öppningsscenerna gör narr av troma filmer då en tjej säger "vi vill ha variatio, vi gillar Troma filmer" "Screw Troma Movies!" ....fler skämt än så får vi inte......eller jo de försöker och ge oss en hel hög men denna buffe är rena mardrömen då inte mycket går att svälja. "Men Markus, du gnäller ju bara " ....Okay då ska jag dra det positiva med filmen, urdåliga special effekter i klasisskt Troma anda och bra action och såklart mycket naket bjuds det på men det är det som är emellan  som är lite...vekt. I en Scen hoppar Toxie hopprep med en skurks tarm, det låter det kul men utfört på ett fjantigt sätt. Mark Torgl, killen som spelade Melvin the Mop Boy i första Toxic avenger fick erbjundandet att vara med men Troma kunde inte möta hans penga krav så de ersatte han...vilket leder till en annan punkt jag vill rekomendera, Toxic TuTu är en dokumentär om Mark Torgl som kommer ut snart och handlar om vad Torgl gjorde efter Toxic Avenger och kultstatusen han fått, den är värd att se...det är illa när en dokumentär är bättre och mer underhållande än att se Toxie slåss mot Djävulen han själv. Rick Collins är en bra skådis i denna och han skiner i rollen som Apocalypse Incs chef. Toxic Avenger 3, The Last Temptation of Toxie är en ....dålig film...med små ting som gör filmen inte helt osebar men är en uppenbar skip såvida du absolut inte vill se hela serien, se 1an och 4an istället. Last Temptation of Toxie får 1/5 Guldkameror.
 
Markus

Psychomania
2017-07-21

Från den galne hjärnan bakom den enda Flugan- filmen som saknade en fluga kommer här nu en motorcykel film! be afraid be very afraid (ser ni vad jag just gjorde där? tog taglinen till the Fly remaken och använde den till en film regisserad av samma snubbe som gjorde den sämsta Flugan-filmen genom tiderna....). Visst fan, filmen handlar om ett motorcykel gäng, "the Living Dead" kallar dem sig och en viss Tom är deras ledare försöker övertyga sin kvinna att ta deras förhållande till andra sidan, alltså ta självmord och är övertygad om att de båda kommer återvända till jordlivet. Visst detta låter muppigt men om man känner Tom så bör man veta att hans rika mamma och Butler båda är vana vid svart magi. I deras rum finns ett låst rum som innehåller hemligheten om att besegra döden och Tom utpressar sin mamma om nyckeln.
När denna film är mer lik en The Fly film än regissörens egna Fly film....

Dagen därpå så tar Tom sitt gäng av hulliganer ut på stan där de skapar kaos vilket såklart lockar snuten så Tom å hans gäng flyr och det slutar i att Tom tar självmord genom att åka ut över en bro. Efter Toms död så begraver hans vänner, med hans mors välsignelse, honom på deras egna lilla sätt. Snart sker dock något underligt med Tom, han återuppstår från de döda och skapar bråk med allt å alla, till och med dödar en person. Sedan avbryter han ett möte med sin motorcykelgäng och övertygar dem att genomgå samma process som han gjort. Nu kan de ställa till mer kaos utan att behöva riskera livet....då man endast kan dö en gång.
En film om självmord precis efter Linkin Parks Chester Bennington tagit livet av sig.... dålig planering Markus...

Psychomania är en brittisk kult film med Nick Henson som utöver denna film mest gjort teater, Shakespear teater vilket är synd, han är faktiskt cool och hade kunnat platsa som Alex De large i Clockwork Orange om Mcdowell inte spelat rollen, han hade varit mitt andrahands val och denna kom ut året innan. Kommer ni ihåg Terror? En brittisk skräckfilm med en hammer liknande kvalité vilket även är passande då Sharp även regisserat många Fu Manchu filmer och även Rasputin the Mad Monk med Christopher Lee och ja, denna ser också ut som en Hammer produktion i deras senare ertapper då de försökte vara mer coola och hippa och down with the kids yo. Filmen är ganska seg i mellanakten mellan Toms död och återuppståndelse och scenen med spegeln i det hemliga rummet är absurbt och ja jag vet att paddor har med mörk magi att göra men jisses vad de verkar gilla paddor i den här filmen. Filmen är rätt underhållande, inte mycket, den lyckas hålla intresset för storyn och skådespeleriet är helt okay men det är inget som sticker ut utan är bara en av de många brittsika skräckisar, en skräckis som inte alls är läskig utan mer...fantasy?  Psychomania får 2.5/5 Guldkameror.
 
Markus

Savage Streets
2017-07-20

Jag gillar filmer med coola brudar och vill självklart se fler såna. Så har ni bra tips, släng det över mig, så som jag slänger sopor över Markus! Så hoppa på motorcyklen, ladda era vapen och gör er redo för en hämndfilm vid namn...Savage Streets!
 
I WILL KILL YOU!.....in the end of the movie....
 
Brenda är en skyddande syster över sin älskade, dövstumma lillasyster Heather. Brenda råkar även vara skolans värsting, medlem i ett coolt gäng med tjejer och hon är rektorns fiende. Men Brenda får arga känslor när det hemska killgänget på skolan, Scars, våldtagit hennes syster. Brenda vet ju inte om att det är Scars ännu, men hon har redan en hatbild över ledaren, den hemska och sviniga Jake.
 
 
Rektors spelas av polisen i Killer Clowns from Outer Space, som även var borgmästare i Dirty Harry, legendaren John Vernon! Och Linda Blair från Excorsisten är såklart vår huvudroll: Brenda! Vad tycker jag om filmen då? Jo, hämndfilmer brukar ju spara på det roliga till sist. Men denna filmen sparar nästan på allt till slutet. Och då tycker man ju finalen bör vara rätt cool. Men här är den lika imponerande som en pinne i ansiktet. Visst, det kan riva och blöda lite, men det går över rätt snabbt.
 
 
 
Jag för tankarna direkt till The Wraith, som hade mycket lovande material och mycket kaxigt snack. Men sjukt tråkigt utförande. Det finns inte mycket mer att säga. Filmen är mest utfyllnad för något som inte finns!
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

The Fast and the Furious
2017-07-19

Innan Paul Walker dog, ja innan Paul Walker ens levde fanns där endast 1 film med titlen Fast and the Furious och den är från 1955! Yepp Markus kör det där jävla Iron Man skämtet igen, moget. En ung kvinna möter en man som ser ut som Earls bror från My Name is Earl, han har ingen inverkan på historien men bara kul att nämna. De båda visar sig vara påväg till ett stort race och sätter sig på en krog där servitrisen berättar om en förymd fånge vid namn Webster som under sin flykt körde en stor lastbil av vägen. Webster visar sig vara den tredje gästen på detta kafé som efter att blivit utfrågad av Earls liknande brosa för mycket kidnappar kvinnan vid namn Connie och hotar att köra henne till, gasp Mexico. Bängen får snart höra av ett vittne om slagsmålet och den kidnappade flickan och Webster är nu en ännu mer jagad man. Men då Webster är en stor pamig man och Connie en kvinna så är det menat att de båda ska bli kära och kära blir dem men vägen till frihet är lång och full av andra bilar för mitt i det hela hamnar de i ett bilrace vars mållinje ligger, passande nog, i Mexico. Kommer Webster och Connie få varandra i slutänden eller kommer de få ha en relation med galler emellan dem? Kommer Earls brosa från My Name is Earl att överleva den kok stryk han fick av Webster? Kommer filmen bli ihågkommen?
Vi slipper Wiz Khalifa och Poof skitsånger i denna, 5/5 guldskivor

Okay korten på bordet, förutom titeln har denna film inget att göra med den mer populära biljakts filmerna som nu slår box office rekord världen över, mest tack vare Kina de jävlarna men det mest intressanta ur min synvinkel, som explotation fanatiker är att The Fast and the Furious är den första filmen släppt av AIP, American International Pictures, då kallad American releasing Corporation som senare släppte många klassiska b-rullar såsom Frogs, Amityville Horror, Blacula, Incredible Melting Man och många många......MÅNGA fler. Som den tidiga explotation filmen som den är är verken ljud eller bild någe att komma med, i vissa scener ser man inte ett smack och det är uppenbart när man spelar up stock footage över filmat material.  skådespelet är som de brukar vara i sådana här filmer, de försöker för fulla rör (bil skämt) men det verkr famtvingat och ja....50-tals plurören är underhållande men har inte åldrats bra. För den som gillar gamla buggies eller vad de nu kallar bilarna är denna en fröjd, typ som Fast and the Furious från den moderna eran gillar att skryta med sina skinande bilar så skiner denna med gamaldags skönheter som din biltokiga onkel säkert skulle beundra. Hur illa är det föressten att i en serie med snart 8 filmer och en film från 50-talet..att denna inte är den sämsta i hela "Furious"- serien så att säga, denna är faktiskt inte lika piss som 2Fast 2Furious och Tokyo Drift, men vad vet jag, jag är inte tillåten att se de filmerna på bio då jag råkade förstöra den känslosamma stunden i slutet av Furious 7 då Paul Walkers CGI-spöke syns för sista gången i en händelse som involverade en SPRITE-flaska. På en helt annan not så är Roger Corman en av förarna under racet och tack vare att han drogs med så mycket i racet och faktiskt vann så att man fick filma om hela sekvensen för detta var inte vad som stod i manus. Filmen är väl helt okay, fina gamla bilar, en historia som inte är alltför dålig, underhållande dialog  och bra karaktärkemi trots att skådespelet är mer stelt än en järnstång Martin Timell leker med på Äntligen Hemma. The Fast and the Furious från 1955 får 2/5 Guldkameror, en kul film att jämnföra hur tiderna och bilarna förändras med tiden men redan idag är första Fast filmen utdaterad då den handlar om ett last stulna tjocktv aparater och VHS spelare.
 
Markus

Bone Tomahawk
2017-07-18

Kurt Russel, Patrick Wilson och Matthew Fox går in i en bar. Bartendern serverar dom varsin drink och sen går dom. Slut på skämtet. Med denna helt meningslösa introduktion kan vi dyka ner i Bone Tomahawk, en westernfilm som fått stort beröm av Tarres FilmbloggMen han skulle kunna bli glad en hel dag över ett äpple, den killen!
 
 
Franklin Hunt är en scheriff i en småstadsby vid namn Bright Hope. Läkaren Arthur är skadad i benet efter att ha klättrat och fixat sitt tak och måste vara hemmaliggande. Och den osociala och smått vidriga människan Mr Brooder går från bar till bar och raggar. Allt är lugnt...tills dom får besök av en främling som är ytterst rädd för något. Men han vägrar säga vad. Mitt under natten kidnappas främlingen och Arthurs fru försvinner, då hon varit tvungen att hjälpa främlingens skador. Franklin, Arthur, Mr Brooder och en äldre vice scheriff som blivit änka, Chicory, ger sig ut på en resa för att frita Arthurs fru.
 
Hunt spelas såklart av Kurt Russel
 
Att säga att filmen är långsam är som att säga att det är varmt ute när det är 98 grader i skuggan. Så, tempot kan nog skrämma bort dom flesta. Men om ni gillar filmer med mysigt långsamt tempo, karaktärer och sjukt bra skådisar så bör ni ge filmen en chans. Det blir en lugn roadtrip där känslan av obehag ligger i luften. Fram tills den final som får oss att vilja spy av ultravåld och hoppa tillbaka till lugnet. Tro mig. Denna filmen är sadistisk mot sitt slut! Riktigt jävla sjuk! Och jag gillar denna unika, annorlunda pärla.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
 

Mephisto
2017-07-17

Hendrik Höfgen är en skådespelare som älskar scenlivet men vill nå upp till toppen, inte vara någon nedrans landsortsskådis Hendrik har dock ett hemligt vapen, en negress som både servar som hans actingcoach OCH sexpartner, HELGERÅN! eller so det kallas på tyska, HÄLGENRÅNEN!..detta hade inte vart så farligt om filmen utspelar sig i nutid men detta är under ett Österrike innan Nazisterna tog över. Under uppsättningen av en ny pjäs möter Hendrik en större teaterstjärna och berättar för henne om sin och hans kompis idé om att göra en teater grupp för de vardagliga arbtarna, bolshevikerna, och inte bara de högt uppsatta och pampiga rikemännen. Pjäsen de sätter upp är en stor succsee vilket ger Hendrik mod nog att erkänna sin kärlek till en av den där stora skådespelerskans bästa vänner Barbera att han älskar henne (de möttes en gång och såg varandra i ögonen, ja det var så hastigt). Tillsammans med stressen angående en ny pjäs som verkar gå mer och mer åt helvete för Hendrick som själv står för produktionen denna gång och den ny funna vetenskapen om att Barbera, hans kära fru har umgänge med ...gasp, nazister.
"What do they want from me now? After all, I am just an actor."
Hendrik skickas av sin chef till Berlin där de behöver en skådis och Hendriks namn är det på många välkända personers läppar, även hans svärfar som har kontakter inom denna teatertrupp. Nu måste Hendrik ge sitt allt Då Berlin har hårdare kritiker än Hamburg men även i Berlin lyckas Hendrik få ett bra rykte bland den högre klassen. Men politiken påverkar både människor och kulturen då Nazist partiet bara blir större och starkare. Med Höfgens talanger tas han in i nazi partiets hjärtan som en av deras bästa skådisar och han får snart tillfälle att spela en av skådespelarvärldens mest eftertraktade roller, Mephisto i pjäsen om Mephisto men valet är inte enkelt då det står att följa sin moral eller dröm. Många av hans bekanta och älskade har redan flytt nazisterna, medans andra kämpar emot dem, men vilken sida kommer Hendrik stå på?
"Am I not the most dreadful villain you have seen?"
Mephisto är en av få filmer från Österrike som vunnit en Oscar (som om det skulle betyda något) och för en gångs skull gjorde Oscars kommiten ett mycket bra val då detta är en av historiens bästa filmer, hands down. Hendrick är ingen dålig person men trots hans själviska val är han fortfarande lätt att tycka om och det ställer ett moraliskt dilemma hur man själv skulle ha handlat i hans sits, leva sin dröm eller umngås med de han känner trots att de flyr sitt hemland. Som tur är så sker det inte några stora konsikvenser, inga stora motspelare i pjäsen som är hans liv får yxan förutom en men de vi bryr oss om antingen lämnar honom eller får ett nytt liv. Kameran de använder är uppenbart gammal då kvaliten på bild...är ja... nostalgisk? Missförstå mig inte, bild, ljud och ljus är finfina, Mephisto borde ha tagit hem pris för bästa cinematagrofi det året istället för Reds (har någon ens sett den??) då det i vissa scener skulle kunna se ut som en videokassett inspelning av Amadeus. Klaus Maria Branddauer i rollen som Hendrick är fenominal, han känner man verkligen för och han ger sitt allt trots att jag stör mig som fan på hans vårta på kinden, ja sånt stör mig lite! han har en viss charm och när han gör något okaraktärisktiskt som att sikta en pistol mot sitt egna huvud och sedan sin acting coach för the Lols så känns det som nått han gör för att bli en bättre skådis, på ett klassigt vis, lite som en bondskurk (Holy shit han spelade faktiskt en Bond skurk i Never say Never Again).  Visst finns det konstiga scener såsom scenerna då han övar med sin acting coach men vilken acting coach är inte konstig? Rullen är helt enkelt en av mina favoriter inom både World Cinema och Nazi genren, faktiskt, den bästa nazifilm jag sett. Den lilla Explotation ängeln på min högra axel sitter och ger mig fingret då denna titel inte går till Ilsa She Wolf of the SS och är det inte uppenbart nog så får Mephisto 5/5 Guldkameror.
 
Markus

APE
2017-07-15

Minns du scenen i King Kong efter att de lyckats söva Kong och tar honom till New York? Ape börjar i en liknande situation fast i modern miljö med den titulära apan i fångenskap på en båt på väg till...Disneyland.. men dit vill inte APE utan bryter upp sitt fängelse på skeppet och ger sig av till staden på egen maskin!...efter att ha haft slagsmål med en gigantsik haj såklart i ett sätt att säga "skit i Jaws, vi är diceniumets monster rulle. APE kommer fram till Seoul, sydkoreas huvudstad och börjar snabbt förstöra skit. Detta sker dock samtidigt som en amerikansk skådespelerska vid namn marilyn ska göra sin första film utanför Amerika och hennes mottagande är stort bland koreanerna. Med sig får hon en journalist vid namn Tom......som även har ett förhållande med Marilyn men det är sch-igt ämne. Det dröjer dock inte länge förän fler och fler byar rapporterar om stora fotsteg och vissa byar totalförstörs men militären tvivlar och tror det endast är ett stort jippo för Marliyns nya storfilm.
"To hell with the press, I'm gonna smoke this god damned cigarette!"

Vittnen och telefonsamtal till militären blir flera och flera och tillslut så bestämmer sig militären att ta och göra något åt det! ......samtidigt håller APE på att resa lander runt och skuttar och leker. Tom, som är journalist angående Marilyns film men finner intresse av jätteapan-storyn. Tom kontaktar sin kompis Captain Kim som han varit kompis med sedan länge som till¨ter Tom att åka med honom å se apan med egna ögon.De kommer fram precis lagom till att bevittna APE krossa en by. i en udda tvist hamnar Marilyn i mitten av dramat då APE kidnappar henne och militären spelar sina högsta kort för tt döda besten innan skönheten gör det.
"He was to big for a small world like ours"
 
Ape är känd för en sak och endast en sak, scnen där apan i titeln först slår till en helikopter, ser hur den krashar och sedan ger den fingret. APE är en simpel samproduktion mellan amerika och Sydkorea vars titel står för Attacking Primate MonstEr. Vad kan man säga om Ape?...vad finns det? Det är en dålig King Kong kopia med en apdräkt de köpt för 3 dollar och rekvisita som tagen direkt ifrån lille Timmys rum. Skådespelrarna är rätt b, vissa är roliga såsom generalen som inte får mycket att göra men är väl roligast i hela filmen då majoriteten av det vi är menat att skratta åt faller platt som en plattfisk i en sån där stor press som är poppis på youtube. Min stora fråga är varför ingen kan se den stora apan som skuttar över stora berg som en av de där bommarna man fick hoppa över på gympan i skolan. Marilyn och hennes scener som inkluderar filmsettet eller romansen med Tom är lika intressanta som Robins samling av navelludd (seriöst Robin, sluta med det), hon blir endast sevärd när hon är APEs offer, inte för att man bryr sig om hennes öde för att man vet att man snart kommer se klippet där APE ger fingret åt sina fiender. I det hela är APE en av de många många King Kong kopiorna, inte den bästa av dem eller den värsta, inte ens den roligaste utan är så medioker så som en film kan bli, vilket i sig är ett brott. APE passar bra till en dålig filmkväll där humorn ligger i hur dålig dräkt och rekvisita är men det finns en film, en film jag såg typ 2014 som jag tyvärr har glömt namnet och inte hittar på IMDB, jag tror det är Mighty Peking man men jag är inte säker som var sevärd, den och Queen Kong som en dag kommer få sin dag här på filmfett men för APE är dennes tid i Filmfetts rampljus slut och lär inte bli något minnesvärt, precis som filmen den själv. APE får 1/5 Guldkameror.
 
Markus

John Wick Chapter 2
2017-07-14

Ettan är en rätt intressant action-film som jag tycker är stabil och skön. Men det saknades något som jag finner i tvåan. Och ja jävlar vad jag ångrar att tvåan aldrig gick i Halmstad på bio!
 
Ruby Rose är en grym lönnmördare som står i Wicks väg.
 
Den charmiga maffioson Santino D'Antonio ber f.d lönnmördaren John Wick om en tjänst. Wick tackar nej, men det är rätt puckat, då Santino praktiskt taget äger Johns liv. Santino spränger skiten ur Wicks hus (men denna gången överlever hans adopterade hund). I elden sprängs allt...inklusive cash, vapen, bilder på hans döda fru och troligtvis en hel del porrtidningar som han gömt på dasset. John har två objektiv i skallen. Åka till Rom, göra jobbet Santino ville. Och sen ska han äta en hambugare med extra ost medans han sparkar skiten ur Santino.
 
 
Storyn är svag. Okej, Wick har ett sista jobb, big what? Men alla odds är verkligen mot honom. En armé av proffsiga mördare jagar honom i sjuka strider, där Keanu Reeves själv utför många stunts. Alla actionscener är mycket häftigare filmade. Man ser vad som händer och imponeras av hur mycket jobb som lagts ner på fighterna. En annan välkommande faktor är humorn. Hela introt på filmen, med Peter Stormare som en överdriven ryss är som krydda på pastan! Slutet säger en sanning direkt...det kommer en trea och det ser helt sick ut.
 
 
John Wick: Chapter 2 är betydligt bättre än ettan! 4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Artic Blue
2017-07-12

Artic Blue följde med som ytterligare en film i ett dubbel-pack jag köpte. Den andra var Wanted: Dead or Alive. Båda rullarna med Rutger Hauer och....tja, båda är väl okej. Men jag gillar Wanted lite mer.
 
 
Ben Corbett är en pälsjägare och rätt rutten. Han åker hem för att träffa sin bror i ett litet samhälle ute i vildmarken i Alaska....tror jag. Eric Desmond är en ekoligisk kille som jobbar för att bevara naturen och stoppa pälstjuvarna. Han har en fru som inte gillar småstads livet och det är lite trubbel i kärlekslivet. Eric tar fast Ben och sätter honom i finkan för tjuvskytte. Men detta gillas inte av Bens bror som lovar brutal hämnd. Eric måste dra med Ben till en större stad, men deras helikopter störtar och nu måste dom överleva vildmarken.
 
 
Rutger Hauer är obehaglig som vanligt. Inte psykopatisk, men bara sjukt instabil. Troligtvis en störning, då han ser allt och alla som vilda djur och han är deras flockledare. Rutger var även med-producent för filmen, men jag vet inte hur mycket makt han hade.
 
 
Och hur är filmen? Jo, den är väl helt okej. Lite väl vanlig för min smak. Jag förstår vad dom vill göra och resultatet är som en billigare och svagare variant av Jägarna. Jag ska även säga att jag var tvungen att se den med dansk text....så nu vet ni om jag sammanfattar filmen svagt.
 
2 av 5 guldkameror. Lite ljummen för mig.
 
Robin

Planet of the Apes
2017-07-12

Här är vi, sista filmen i apornas Planet serien somavslutas än en gång ...idag faktiskt, yepp idag har War for the Planet of the Apes premiär och jag ska se den....nån gång... men sålänge...lid.
"Everything in the human culture takes place below the waist!"

Efter att en Schimpans försvinner i ytte rymden då han blivit utskickad i ett maskhål åker Mark Whalbergs karaktär Leo Davidson själv ut för att hämta sin lille kamrat huvudet före ner i maskhålet och landar på en planet han tror att apan hamnat på..eller ja han krachlandar i ett träsk på den planeten. Snart möter han lokalbefolkningen, infödingar av olika hudfärger i trasor på flykt från något...det visar sig att en arme av apor är dem i hälarna och vill ha dem som slavar. Leo plockas upp av aporna och säljs vidare som slav till Senator Sandar vars dotter Ari är människoälskare och anser att människa och apa kan samleva, en filosofi hon delar på en viktig middag med en senator och apornas grymma general Thade som hatar människor mer än allt annat i hela världen...men han vill gärna pippa senatorns dotter.
"I'm going to get my chimp."

2 av Thades männ tar med honom till Leo krashade sitt skepp men samtidigt smiter han och några till från fängelsehålan i Sandars källare.  Vi räddar några jävligt tråkiga karaktärer som under flykten tar deras föredetta fängelsemästare Limbo, en feg men girig orangutang som hålls som gisslan. Ari och en av hennes tjärnare slår följe med dem i hop om att Leo kan visa dem en värld där apor och människor en gång levde i harmoni. Men det dröjer inte länge förän Thade och hans arme är dem på spåren, och värre blir det då han fått total makt av Sandar, tillåtelse att göra allt för att få tillbaka Senatens dotter med en pistol som han fått av sin döda far. Kommer planeten förbli apornas Planet? Kan Marki Mark and the Apiebunch rädda dagen? Gillar ni trailern lika mycket som jag?
"How many times do I have to tell you? Wear you gloves when you handle humans!!

Här är vi, sista filmen i apornas Planet serien som jag inte recenserat men velat ett bra tag men aldrig tagit mig i akt för att filmen är......ja... tillsammans med Escape from the Planet of the apes, den sämsta i hela serien, är den värre än Escape?....nja, Escape hoppade hajen men denna är tråkigare och sämre pga hur kliché den är, Det finns 2 saker som är najs, såklart sminket av Rick Baker, det är prima och filmens höjdpunkt. filmens skurk, Thade är överdrivet framspelad, Tim Roth överdriver som bara helvete, Michael Clarke Duncan som super religös gorilla och trogen general är bra framspelad och Paul Giumattis Orangutang karaktär är feg som feg kan vara. Mark Whalberg är dock pisstråkig, helt klart en av hans sämsta roller och tur att hans rolllista uppdateras radikalt efter detta. Helena Bartham Carter som spelar Ari är tråkigast, gnäll gnäll gnäll...men hon är iallafall en av få som gör något då resten av karaktärerna bara kräks lore eller info som spelar gnutta roll senare i filmen. En gubbe gör en hjältemodig uppoffeing och det hanteras som något man ska bli tårögd över men NOPE, har känt mer över döda flugor i min fruktskål och Marki Mark får ett kärleksintresse som är framtvingat, 0 karisma har verken tjejen, killen eller förhållandet. En sak många klagar på är slutet.....jag diggar det då det i slutet av boken slutar med att Ulyssus som Taylor heter i boken och Nova samt deras son åker tillbaka till jorden där de möts av en polis...."he was a gorilla"  är de sista orden i boken innan den slutar så slutet är taget ur boken....men att Thade är Aperaham Lincoln är ett paradox då Thade i filmen dör som förådd och med oheder Coola Miljöer, upppiffat från de äldre filmerna, coolt make up, men skådespeleriet är tråkigt och majoriteten av karaktärerna är rent sagt piss och de få karaktärer som står över detta är inte tillräckligt att rädda filmen då även manus och dialog är som taget från en urdålig faktabok om mattor. Planet of the Apes, 2001 versionen får 1/5 Guldkameror ENDAST för att vara praktiska effekt ögongodis.
 
Markus

Man from Hong Kong
2017-07-10

Vid Uluru, det där stora berget mitt ute i Australien, Australiens mest kända sten görs ett drogutbyte. en asiatisk man spelad av Sammo Hung är under täckmantel som turist och affären går som smort.....men det visar sig vara ett bakhåll då även en snut låstas vara turist och ger order om att ingripa och en vild fight utspelar sig på Uluru medans den andre drogdealaren blir jagad av en helikopter. Mannen från Hong Kong arresteras men då förövaren inte kan ett enda ord engelska hyrs en tolk in från Hong Kong. Fan Sing-Ling, en inspektör som har ett rykte om att få ut info ur skurkar får i uppdraget och efter att ha legat med en Australiensk journalist vid namn Caroline (som kommer spela roll senare i storyn) och gott down undah på henne så far han down undah. Väl öga mot öga visar de sig att Fans metoder är mer lik Dirty Harry och Bruce Lee än Wallander. De får en ledtråd o namnet Wilson som är en av de största och farligaste gangsters i landet, något som lockar Fan trots att de Australienska snutarna avråder honom.

"This is Australia, we're not allowed to get into that sort of thing mate."
 
På väg till en rättegång så avrättas mannen från Hong Kong spelad av Sammo Hung men Fan som har falkögon ser snipern och jagar efter honom in till en resturang där Fan till slut vinner fighten till döds. På kroppen hittas ännu en ledtråd, reklam till Body Shop som visar sig vara Wiltons dojo där han tränar en arme av kung fu mästare, mästare som nu vill rubba Fans existens innan han kommer dem för nära för att utgöra en fara...Men Fan lever, andas och snyter fara och godtar varje fight med stängda nävar och kung fu.
My name is Kill, Kill Yu
Vad vill man ha ur en Ozsplotation? the Outback, vilda biljakter, australiensk plurör och  fina bilder på dess vildmark. Vad vill man ha ur en Hong Kong rulle? Thai fu och slagsmål samt gangsters och i Man from Hong Kong får man allt i ett! Man får till och med Hong Kong legendaren Sammo Hung i denna rulle som skurk, något han inte spelar allt för oftast och Geroge Lazenby som en gangsterboss som blir filmens stora skruk.Fan är uppenbart dubbad genom hela filmen med en manlig röst som matchar den amerikanska och europeiska filmbranchens standard krav Tvärr är rätt viktiga delar av filmen på kinesiska eller mandarin och utan text men som tur är så får vi förklaring senare men sättet det visas är att de säger någe och sedan slåss. Vi får också ett prima exempel på hur Chekovs Gun regeln bryts. Chekovs Gun går ut på att om man visar någonting i bild under film/tv och bok så bör det föremålet användas i historien men här har vi i köks fighten en köttyxa i fokus som aldrig används eller påpekas.  The Man from Hong Kong är en jävligt bra kombo mellan 2 genrer, ozspoltation snut rulle och hong Kong action i en skön blanding där välplanerad och koriogriferad action är i mängder, till och med Lazenby, Bond han själv får visa sin potential som en actionstjärna som aldrig blev av, synd han hade kunnat bli nästa Chuck Norris. Fan är liyr dyrl, han slåss men inte mycket mer medans den goda personligheterna tillhör de 2 australienska poliserna som följer med Fan på sin resa. med jävligt bra action, lite svag story men sevärd endå  för att inte nämna underhållande,  Lazenby är bäst i filmen och såklart australienare i sin prakt får filmen 3/5 Guldkameror.
 
Markus

You only live twice
2017-07-08

 
James Bond är tillbaka och herrejävlar vilket äventyr! Denna gången är temat....JAPAN!
 
 
007 myser i sängen med en kvinna, men skjuts snart till döds. Hela flottan sörjer hans mord...men när kistan sänks till botten av havet så plockas den upp av dykare och förs till M. Ja, hela jobbet var fejk. Bond lever med vetskapen om att de flesta tror han är död. Men redan nu har Bond ett beskymmer då han får ett nytt jobb. En av USAs rymdskyttlar försvinner mystiskt under ett uppdrag och ryssarna anklagas. Bond får bara några timmar på sig för att åka till Japan och hitta farkosten som stal skeppet och landade i Japan. Och hans fiende? Den inhemska Blofeld, ledaren av SPECTRE!
 
 
Herrejävlar vilken bra film. Kvaliteten ligger i samma nivå som Goldfinger och är utmärkt! Roal Dahl skrev manuset och Ernst Stavro Blodfeld spelas av Donald Pleasence. Introlåten sjungs av ljuva toner från Nancy Sinatra. Allt detta är utan tvekan imponerande! Men kvaliteten fick kosta. För detta kan vara den svåraste Bond-filmen som gjorts. Kameramannen kom för nära ett rotorblad under den sjuka flygjakten och fick amputera bort sitt ben. Och detta är bara ett exempel på hur filmen var fördömd!
 
 
Resultatet blir dock en av de mest vågade flygscener med den lilla gyrokoptern Little Nellie. En scen som är lika imponerande som Top Gun, bara 20 år tidigare! Finalen i vulkanen är spännande, men jag ville ha lite mer Bond vs Blofeld känsla. Och att Bond "dog" i introt påverkar inte storyn alls.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Troll
2017-07-07

I den stora hevan av små monster filmer som kom ut efter Gremlins såsom Critters (som faktiskt påbörjade produktionen FÖRE Gremlins) Munchies (som är rätt rolig) Ghoulies och Hobgoblins så är nog Troll....ja..en av dem.. Den handlar om familjen Potter med pappa Harry...yepp, pappan i familjen heter Harry Potter och kom ut några år innan första Potter boken kom ut...någon var ett fan. Med sig har Mr. Potter med sig sin fru, äldsta son, Harry Potter Jr. och jävligt irriterande dotter, Wendy,  flyttar de in i ett stort lägenhetskomplex med skumma grannar. Wendy går ner i källaren för att leka men ett monster i form av Torok, ett troll kidnappar henne och tar hennes skepnad med hjälp av en magisk ring. Familjen märker vagt att deras dotter förändrats och är extra jobbig. Efter att hon sätter igång ett brandlarm möter familjen andra grannar såsom en medelålders player, en gammal kvinna som verkar bli en pina under filmens gång vid namn St. Clair, ett ungt par med glimten i ögonen och såklart Duke, som sägs vara lik John Wayne men liknar mer Pappa Älskar Film.
"You sound like a ninny"
Efter att Wendy slängt Harry Jr. i väggen och reagerar som om kall mjölk givit henne världens stör så börjar Harry Jr. misstänka att något är mer fel än vanligt med Wendy och att en av grannarna förvandlas till en stor grönsak gör inte saken bättre. Harry Jr. söker hjälp hos den griniga tanten St. Clair som visar sig vara en äkta trollpaka vars lampa är en levande svamp och kan ett och annat om troll och mörka krafter. Fler och fler grannar faller offer för Trollet och fler och fler lägenheter förvandlas till magska skogar och det är upp till Harry Potter Jr. att ge sig in i trollets värld full av hemska varelser för att rädda sin riktiga syster och det enda han har i försvar är St. Clairs visdom om landet på andra sidan.
"Ratburgers"

Många kända namn poppar upp här, Sonny Bono, Chers exmake. Julia Louis-Dreyfus innan hon var med i Seinfeld å VEEP dansar så gott runt naken täkt endast i löv....det får filmen pluspoäng för tillsamans med Sonny Bonos ironiska död då jag gissar på att han som hippie var vegeterian och här dör han genom att bli förvandlad till en stor grönsak. Frank Welker, rösten bakom Scooby-Doo, Nalle Puh och miljarder andra karaktärer gör rösten till Torok, Filmens titelfigur, trollet och Phil  Fondraco som spelat de flesta dvärgroller som funnits såsom i Star Wars (Ewok så klart) Willow, Phantasm 2 och olika andra ufon och monster men spelar även en sidokaraktär och det är uppenbart att denna Malcolm och Torok spelas av samma snubbe. Filmens har stora plus, dräkterna och musiken, samt vissa skådespelare som Julia Louis-Dreyfus och Michael Moriarty ( jävligt underskattad snubbe som vart med i många Larry Cohen filmer) och scener med jävligt bra atmosfär trots att det i det stora hela är en dum monster film. Ett par stora plus ja, men filmen har även ett stort minus.... men det övertäcks snabbt av Sonny Bonos underhållande karaktär som bjuder på ett par fler skratt än vad man förväntar sig från en film med ett rykte som Troll. Visst man inte tala om första Troll utan att nämna Troll 2, det som sägs vara den bästa sämsta filmen någonsin, en ära som borde tillhöra Howard the Duck men Troll 2 lär få sin dag på Filmfett, men idag är inte den dagen! Intressant trivia är att Troll är producerad av Chsrles Brand, en av b-filmernas kungar som är mest känd för sitt märke Blue Moon som givit oss klassiker såsom Puppet Master filmerna, Demonic Toys och .....Head of the Family? Troll är bättre än  vad många tror...som komedi då alltså, som läskig skräckfilm så funkar den inte, men den är mer Gremlins än en eco-terror film och har många coola monster designer och det är verkligen synd att Troll 2 har förstört Trolls rykte då första Troll verkligen är en sådan där so bad it's good film fast med top kvalité effekter för att vara 80-talet. Troll får svag 3/5 Guldkameror.
 
Markus

The Last Scout
2017-07-06

Ett kärnvapenkrig har förvandlat Jorden till aska....som vanligt, och överlevare flyr Jorden i en massa skepp för att hitta nya planeter att bo på. Skeppet Pegasus är en av skeppen och besättningen har sett bättre dagar. Maskinisten Pete försöker hålla humöret uppe, men med en bitter gubbe, en dominant man som helst vill vara kapten och kaptenen själv som är trött på sitt jobb, så är inte allt som det ska vara. En dag hittar dom en kinesiskt rymdskepp, mitt ute i ingenstans...
 
 
The Last Scout är en seg film, där man fokuserar på karaktärernas ångest och deras dystra liv. Alla har sina personligheter och deras egna mål. Som den skalliga och dominanta mannen som är trött på kaptenen, som tappat tron på allt. Kort sagt är detta en djupare film än vad man kan förvänta sig av en billigare sci-fi rulle. Annars är jag överaskad av hur snygg filmen är. Fotot och miljön övertalar bra och kostymerna känns som något från Mass Effect.
 
 
Gillar alla filmen? Troligtvis inte. Det är en enkel rulle som tyvärr blir tråkig i sista akten. Men jag var intresserad tills sluttexterna.
 
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Sensoria
2017-07-04

Som vi alla vet så är Markus inte så jätteöppen för svenska filmer. Jag kan däremot gilla vissa titlar...ibland. Kolla bara på rysaren Mara som jag gav bra betyg, mest för det visuella. Men vad tycker jag om en lågbudget lägenhetsrysare?
 
Lanna Ohlson gör ett sjukt bra jobb däremot.
 
Vera Brandt bodde i en lägenhet under 80-talet och gjorde någon form av religiös ritual. I nutid flyttar den nyskilda kvinnan Carolin in i samma lägenhet och hon är bitter och ensam. Hon träffar konstiga grannar som är mystiska och påstridiga, samt hänger med sin kompis som är hennes enda vänn, typ. Men det dröjer inte länge innan dörrar glider upp, mardrömmar återkommer och Carolin börjar se saker i hennes lägenhet.
 
 
Filmen är sjukt atmosfärisk och de gråa färgerna är överaskande då det hjälper till att fånga en stämning i filmen. Jag brukar hata gråa färger men det fungerar lika bra här som i The Babadook. Saningen är att filmen har nästan samma sövande tempo, men The Babadook hade en betydligt bättre skrämmande faktor.
 
Oturligt nog är Sensoria en snarkfest. Det händer ingenting genom majoriteten av filmen. Nån liten flicka med trasig skånsk dialekt dyker upp och tyvärr är hon en barnskådis. Med detta sagt, så fungerar det inte för mig. Man ska ju inte kritisera barn på film...men seriöst...hon är lika intressant som en alkolist som snackar om sin före detta partner. JA, MARKUS, JAG MENAR DIG!
 
Wanna buy some Drugz (trademark)?
 
Slutet är rena rama skiten och även om den har övernaturliga saker i sig så är det på tok för segt och ointressant, vilket är en bedrift då filmen är bara en timme och tjugo minuter. Sorry, men jag är INTE imponerad! Om ni vill göra en bra skräck så måste ni hitta det lilla extra. Och här missas det helt.
 
1 av 5 guldkameror.
 
Robin

Baxter
2017-07-04

Baxter lever i en hundgård, inburad tillsammans med sin egna sort och drömmer om att få bli en hund ägd av människor då han känner att han har mycket att lära om dem och drömmer om att bli dominerad och domestikerad av en människa. På annat håll möter vi en familj med en udda son som blir som besattav Hitler och andravärldskriget och vi träffar även en rar gammal tant som är mycket ensam. Tanten, som heter Fru Deville får Baxter i födelsedags present men tyvärr mäter hon inte upp till den standard Baxter är ute efter i en ägare då hon verkar vara rädd för honom och är inte dominant nog. Baxter får tråkigt och blir så gott som deprimerad hos tanten tills den dagen då ett ungt par flyttar in i grannhuset som verkar vara unga, glada och billiga att vara utom hus med lek och skoj. Baxter blir som besatt av grannparet och bestämmer sig för att livet hos den gammla kärringen inte är ett riktigt hundliv och bestämmer sig för att göra sig av med henne och knuffar henne ner för trappan men hon överlever......tyvärr.
Bad boy!
När tanten inte hajjar Baxters varning blir det dags att ta i med hårdhandskarna...eller rättare sagt, tänderna då hans ägare inte längre tillåter honom att gå ut på bkgården eller ens tita ut genom fönstret där hans drömägare befinner sig. Efter att Baxter kmuffat ner sin ägare från trappen en en gång. denna gång med dödlig utkomst så flyr han hem till grannarna och stör dem mitt under sexakten. Paret får veta om Fru Devilles död och bestämmer sig då att adoptera Baxter och tillsammans med dem lever han livets lyckliga dagar, en riktig hunddröm där han är deras och dem är bara hans....tills den dagen familjen får en bebis och Baxter har svårt att tygla sin avundsjuka. Är familjens nyaste medlem i livsfara? Hur mycker kan en film komma undan med att inte visa? Vad har den Hitler fixerade ynglingen med Baxters historia att göra egentligen? Kanske han kan möta baxters behov att bli dominerad...eller blir Baxter bara ett vapen för grabbens mentalsjuka sinne? Seriöst utan att spoila allt för mycket, ungjäveln är fan helt vrickad
"You know who you look like?...Eva Braun"

Baxter, en fin liten Bull Terrier med en röst som tagen direkt ur en sliskig fransk snuskfilm är brutalt våldsam, i en scen ser vi hunden äta upp en riktig fågel och jag må endå säga att de verkar ha lyckats fånga en hunds tankesätt rätt spotton om nu hundar kunde tänka i tal, efter att ha levt med en stor Amstaff i snart 8 år så känner jag igen vissa drag i Baxter som passar in på Bud, de båda känns som de är gladast om de blir dominerade och ibland bråkar för att få en hög röst riktade emot sig och är man pipplig som jag först i början var med Bud så får man förr eller senare en läxa (och en röd raket upp i nyllet) innan man bemästrar konsten att dominera hundar. Nu hoppas jag dock att Bud aldrig har ihjäl mig eller någon närstående (han fällde dock Farmor en gång, och efter att ha sett Baxter tror jag detta var med vilja....). Nu åter till Baxter! För att vara en sådan ljus film är den rätt mysko, Baxters röst indikerar att förr eller senare kommer något gå fruktansvärt fel. Jag har John Waters, the Pope of Filth att  tacka för rekomendationen då han valde att visa den i sitt tv program där han informerade allmänheten om lustiga filmer och även talat mycket högt om den och nu är det min tur att informera er kära (och en del inte så kära) läsare om denna udda skräckfilm! Kan man ens kalla det en skräckfilm? Man känner på sig att hunden är oförutsägbar och när barnet kommer in i storyn så blir det mer pirrigare än om det varit ett drama som det först verkar vara och Baxters konstanta poesi-låtande sätt att tala samt filmens sätt att berätta mycket utan att visa såsom då Baxter knuffar ner sin ägare nerför trappen eller visar hur Baxter tittar på bebisen är fan kusligt trots att ingenting egentligen händer, kanske bara beror på att Bull Terriers är rätt kusliga hundar som är svåra att tyda deras känslor på. Baxter är en mycket välgjord film där inte mycket står fel till. Den lyckas bygga upp en kuslig miljö och ungens besatthet av Hitler samt likheten mellan han och Hitler. Om du kan få tag på Baxter som är en jävligt svår film att hitta då den inte ens släppts på DVD borde du seriöst se den, den finns på youtube i värsta fall.Baxter får 4/5 Guldkameror, en film som gör någonting jävligt rätt trots att den ibland kan bli rätt seg men kan vara en av de mest proffisionella "killer animals" filmerna och en ny favorit i genren trots att filmen gärna inte visar några av de mer våldsamma scenerna men sättet Baxter framstås på som en hund som pratar om dominans som om det vore en fetish men endå vil bli respekterad och använder sig av extrema metoder för att få den respekt han förtjärnar. Om ni ursäktar ska jag nu gå till djuraffären och köpa världens största hundben till lille Bud.
 
Markus

Wolfcop
2017-07-02

Det är inte ofta som jag blir intresserad av en film som visar sig vara en besvikelse. Men så är, tyvärr, fallet med Wolfcop.
 
 
Lou är en superalkolist och polis i en liten håla. Alla vet att han är alkolist och rysligt söndrig som människa. En natt ska han stoppa några skummisar i en skog, som han tror är fulla ungdomar. Men det visar sig vara en sekt som knockar ner honom och gör hokus pokus. Snart drabbas staden av våldsamma attacker från en varulv, klädd i poliskläder...som super och skjuter baddies med en revolver. Lou försöker desperat hitta ett botemedel till sin demoniska halva, men fullmånen närmar sig!
 
 
Introlåten är passande, med ryckigt skön klippning som påminner om The Craft. Snubben som spelar Lou är sjukt bra och passande som alkolist. Men hans komiska polare i form av en konspirations-redneck, Willy, är snubben som stjäl showen för mig. Lägg till grymma, blodiga effekter, besvikelsen när stadens årliga "drunk and shoot" tävling blir inställd och en monsterförvandling som heter duga!
 
 
Så varför ska jag hata dena filmen? Jo, den bygger upp sjukt mycket, lite som när Markus beskriver alla filmer som episka, när dom bara är underhållande. För när filmen drar igång med pang-pang och action så vågar man knappast visa ett skit. Jag sitter och gäspar och hoppas på nått köttigt, kul och episkt, men får bara standard resultat. Och finalen badar i gula pissfärger som ser horribla ut. Hela finalen utspelar sig i en skog vars tråkiga färger och tråkiga action inte leder till en underhållande stund. Alls, faktiskt.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Hoppas uppföljaren, Another Wolfcop, levererar.
 
Robin

Society
2017-07-02

Bill är en ung man i sina praktår sm har allt, rika föräldrar, het flickvän men endå så mår han dåligt då han får för sig att någonting är på väg att hända, något stort som involverar hans nära och kära. En dag så hittar Bill en ung man vid namn David som verkar som besatt av hans syster Brittney som har en debutant fest (vad nu det är) som Bill tyvärr missar pga en viktig basketmatch i skolan. Billy känner att han inte är lika stor del utav familjen såsom hans syster som verkar få all sina föräldrars uppvakande medans Bill får skumma blickar, lite förakt och som körsbäret på denna skummglass ser han i syner, ett vanligt äpple kan tillexempl vara fullt av maskar, sushi kan i hans värld förvandlas till sniglar. På stranden möter även Bill även David som har ett band till Bill som han spelade in hemma hos dem.

"How do you like your tea? Cream, sugar... or do you want me to pee in it?"

Det visar sig att David har buggat familjens bil och Brittnays örhänge och på bandet låter det som festen Brittnay och hans föräldrar gått på är en stor orige men det hörs även underliga, icke männskliga ljud på bandet som följs av skrik som låter som om någon dör. Billy rusar till sin psykolog och ger han bandet så han kan vakta det men när Bill kommer tillbaka dagen efter å de båda lyssnar på det är både dödsfallet och origen utbytta mot ljudet av en vanlig överklassfest.  När folk kommer med ledtrådar till Bill så har de en vana att dö direkt efter eller innan de hinner avslöja något och alla bevis som indikerar mot mord är raderade. Handskas Bill verkligen med ett hemligt samhälle som styr staden? Vad gör de på sina möten egentligen? Vad är verkligt och vem är vän eller fiende?

"You were right Billy, I am a butthead!"

Efter Brian Yuzna producerat flera av Stuart Gordons H.P Lovecraft filmer så gav han sig på chanes att regissera en film.....och jisses vilket resultat, ingen build up utan pang på pannkaka med det knasiga och flummiga, han sumpade sin chans att bli nästa Orson Welles direkt och det är jag å iallafall Tarre från Tarresfilmblogg glada över då resultater är ett absurdt klusterfuck som amerikanarna skulle säga. Billy Warlock är din genuina handsome guy som inget hellre vill annat än att vara en ung man men vars liv flippas upp och ner av sin familj...lite värre än andra tonårsdraman då denna film innehåller blodiga origer med mord å shit. Filmens styrka beror på hur lugnt filmen startar och det verkar sedan ruta ett att någonting är fel men hur  fel det verkligen är är omöjligt att gissa innan man ser scenerna. Billy Warlock är en bra skådis som slängs in i en skum värld där till och med en vanlig dag på stranden kan vara en scen där man håller upp sin guard för det här är en sån där film där allt kan gå fel närsom helst. De Praktiska effekterna är jävligt bra, vad förväntar man sig inte från gänget bakom Re-Animator och From Beyond och hela filmen skriker Lovecraftian-horror, något Yuzna skulle fortsätta med i Re-Animator uppföljarna och lite smått i sina andra filmer om galenskaper vilket är de flesta av Yuznas bibliotek av filmer såsom Silent night Deadly Night 4 och Tandläkarfilmerna, denna är dock kanske hans mest galna och vildaste verk. Society får 3,5/5 Guldkameror.

Markus

, vad fan håller du på med?? Du nämnde knappast något om orige scenerna, såg du ens filmen??  Ja det gjorde jag men jag rekomenderar att du ser dessa mindfuckade scener för dig själv då ord inte kan beskriva.