FilmFett

2017-07-31
18:22:40

FilmFett firar 5 år!

HA DEN ÄRAN, FILMFETT!
 
Robin visar återigen sin fantastiskt mediokra photoshop egenskap!
 
Vilken fantastisk dag detta är! FilmFett föddes i en krubba, då den heliga kon hoppade över ett staket som låg runt jupiter. Resten är historia.....Men nog om detta! FilmFett har överlevt många intressanta händelser. Sex and the City, den där konstiga filmen där en man blir kär i en damsugare. Och farbröder som heter Alien....eller något. Men FilmFetts äventyr fortsätter, utan stopp!
 
GRATTIS, FILMFETT!
 
Robin och Markus!
2017-07-30
07:54:00

Kiss of the Spiderwoman

Detta är den sämsta superhjältefilmen någonsin! Spider-Woman är inte ens med! Så hade jag sagt om jag vore 10 år och förvirrad.
 
 
Revolutionären Valentin sitter ensam i en cell, men tvingas helt plötsligt dela cell med den flamboyanta homosexuella Luis Molina. Valentin är alldeles för våldsam och arg och vresig för att låta sig föra en konversation med denna ytliga bögen. Men snart börjar Luis återberätta en film han sett på bio nyligen och med hjälp av denna saga så börjar båda kamraterna öppna sina åsikter och tankar om livet för varandra.
 
 
En film om livets mening kan antingen vara överflödande i poesi och dåliga kameravinklar. Men i denna filmen är det enkelheten som gör resultat. Att se två olika personligheter tvingas genomlida samma saker i samma cell är ett intressant koncept. Och jag har aldrig tråkigt! Berättelser om livet blir faktiskt en fin saga. Enkel och vacker, som Until the end of the world.
 
 
Detta är den bästa rollen William Hurt spelat. Det är nästan omöjligt att tänka sig att det är han som är Luis Molina. Som det ser ut just nu så är detta en ny favoritfilm! Men Hurt var nära att mista livet under inspelningen, då han rånades. Värt att kolla in den storyn om ni vill!
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin
2017-07-28
22:42:55

The Wannabe

Martin Scorsese är ju kungen av maffiga filmer....eller maffia filmer. Så om man slänger på hans namn som exklusiv producent på en film bör folk bli intresserade. Eller inte alls! The Wannabe är ingen hit som sålt mycket. Men är den skräp?
 
 
Den gigantiska maffioson John Gotti ska på en rättegång år 1992 och världen är delad om vad de tycker om honom. Vissa ser honom som en beskyddare, andra ser honom som en mördare. Men Thomas är Gottis största fan. Thomas ser upp till Gotti som en legendarisk beskyddare och är själv wanna-be gangster. Han träffar den protestuerade Rose som börjar falla för hans sjuka idoldyrkan.
 
 
Ärligt talat? Idén bakom filmen är riktigt intressant och om jag inte läste fel så är den baserad på en verklig berättelse. Thomas är rätt jobbig som karaktär, men samtidigt charmig. Även om han konstanta prat om gangstrar låter lika intressant som när Markus och jag babblar sleaze-film på en buss med pensionärer. Det är helt enkelt kul att se folk som brinner för udda saker.
 
 
Filmen har en form av energi i sig. Kan vara dom vackra bilderna, färgerna och musiken. Den är inte perfekt. Men stabil och verkligen inte dålig.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin