FilmFett

2017-05-31
00:07:11

The Ambulance

Josh är ute och går med en kompis till världens mest erotiska jazz solo i bakgrunden när han ser en dunder pingla vid namn Charyl ute på gatan, någonting drar Josh till Charyl men hon dissar han värre än hindenburg dissade luften (history burn) men Josh är nästan läskigt långvarig i hennes sällskap och vägrar släppa henne fri men hon måste till doktorn men innan hon hinner dit så kollapsar hon på gatan och en ambulans kommer till platsen. Josh visar sig jobba på Marvel Studios där Stan Lee är hans chef (den riktiga Stan Lee, hur cool är inte detta?) men Josh får tillåtelse att gå å möta Cherryl på sjukan men när han kommer dit så är hon inte där. Det luktar dock konspiration då Charyl tagits till ett speciellt sjukhus där en galen och kuslig man hävdar att han kan bota Charyls diabetes efter att ha bundit fast henne. Josh går till snuten men de vägrar ta han seriöst. Josh springer runt i hela New York och flashar sin ritning av Charyl i hopp om ledtrådar och råkar bara på ren dum tur hennes rumskamrat.
”Maybe you’re trying to kill you” (yes det där är Stan Lee i en biroll)
 
Josh och rumskamraten Patty teamar upp och blir den bästa duon sedan Rosario Dawsons tuttar och drar till Charyls kvällsjobb där de konfronteras av ambulansen som sedan flyr efter att ha kidnappat. Josh börjar bli rädd för sitt egna liv då han blir förgiftad av mjölk hemma och tror det är konspirationen som är ute efter honom. Josh tas till ett riktigt sjukhus där han agerar hysteriskt. På sjukhuset möter han en journalist vid namn Elias som försöker få ut en erfekt headline av Josh som senare samma kväll räddar Josh från ambulansförarna från den kusliga ambulansen han själv jagar. Utav en sköterska får Josh ett tips om att en kidnappad sköterska är diabetiker, precis som Charyl och hennes rumskamrat var. Kommer Josh hitta ambulansen? Kommer fler diabetiker kidnappas? Vad är syftet med att kidnappa diabetiker?
”if you think I’m good with this you should see how good I am with an enema bag tomorrow”

Det är fan på tiden att vi har lite flera Larry Cohen filmer här på Filmfett! Efter Maniac Cop och Det Lever trilogierna för flera år sedan så är han tillbaka med en film vars titel får filmen att låta mer B än The Refridirator men i verklighet så är det en underhållande thriller! Dessa verkar vara Larry Cohens speciallitet, bäbisar, yoghurt, ambulanser, orm halsade drakar, telefonkioskar som blir farliga redskap till att bringa död och spänning utan att det blir dumt alá Microwave Massacre. Att den riktiaga Stan Lee poppar upp i en riktigt liten roll är oväntat som fan. Eric Braeden som doktorn är rätt kuslig faktiskt, en bra gjord galen forskare som inte blir överdriven. James Earl Jones poppar upp som polischefen som hjälper Josh och han är alltid awesome och jävligt kuslig han med! Och han är ju för fan en av hjältarna! I början är Josh lite sisådär som hjälte men han växer på en under filmens gång men filmens skinande stjärna är James Earl Jones helt klart och han samspelar med Josh som Louis Armstrong och en trumpet. Med underhållande karaktärer och en story man finner intresse i, visst den är rätt billigt gjort och Cohen har gjort bättre filmer men den bjuder på lite element man förväntar sig från en tidig 90-tals thriller som fortfarande lever kvar i 80-talet. The Ambulance är en rulle värd att spana in en kall höst dag, The Ambulance får 3/5 Guldkameror då den är jävligt bra skriven och skådespelari.
 
Markus
2017-05-29
02:54:00

That Man Bolt

 Jefferson Bolt har suttit i holken i typ en vecka i Hong Kong men han får snart besök av en lejd man som tar honom till en lyxvilla  som faktiskt ägs av Bolt han själv. Mannen som betalat borgen har ett erbjudande, att Bolt ska leverera en portölj till New Mexico från Hong Kong till New Mexico, ett yrke Bolt är bland världens bästa på att utföra. Leveransen innehåller 1 miljon USD, Bolt vägrar men männen har letat igenom hans hus och kommit över mycket av Bolt olagligheter så han går med på det. Leveransen är dock ingen hemlighet utan snart får gangsters reda på vad Bolt har i sin väska. Han blir attackerad på flygplatsen men Bolt bara kickar dem till grodperspektiv och inte länge efter det blir han ofrivilligt deltagare i en flashig biljakt på Los Angeles gator.
Here's to you Pappa Älskar Film

Ingen plockar Bolt dock och detta party tåg begär sig till partajernas huvudstad, Las Vegas där han träffar en vän vars arbetare är bra med pengar som kan se att Bolts stålar...är förfalskningar. Bolt finner dock en älskarinna för natten i en gammal flamma från förr men med mördare och gangsters efter hans falska stålar går ingen säker. Kommer Bolt kunna leverera stålarna som bestämt? Är det hela en stor konspiration? Borde jag tacka eller direkt avbryta min vänskap/Partnerskap med Pappa älskar film för att han rekomenderat att jag skulle se denna?
Why call me the Hammer when I'm full of wood?

That Man Bolt är en Blaxsplotation jag först fick höra om av Pappa älskar film, sen så fick jag den av han, och såg den och skrev min review i mitten av Januari...men nu tänkte jag att han väntat länge nog så flyttade fram dem i listan...ingen spännande historia precis men detta var en av de filmer som nämndes när han försökte övertyga mig att Fred ' The hammer' Williamson är en demigud från den hemliga planeten Månen och inte en av oss dödliga jordlingar. Är That Man Bolt Williamssons bästa? Nä den äran går nog till Inglorious Bastards och är LÅÅÅNGT ifrån den sämsta film han medverkat i som hitils är Fist of Fear, Touch of Death . Filmen i helhet påminner om en äldre brittisk spion rulle såsom Get Carter med pampig musik, biljakter och en suave hjälte, man ser klart och tydligt vart mycket av filmens inspiration kommer ifrån, speciellt med de 2 brittiska agenterna som tilldelar Bolt hans uppdrag. Bolt i sig är en rolig karaktär, skämtsam men vet hur man levererar en bra actionscen varesig det gäller bilar eller knytnävar. Mellan akten är lite seg men för övrigt är filmen underhållande som bara fasan men den är inte perfekt, fast ett värdigt inslag i blaxsplotation genren och en av Fred Williamssons bättre filmer, That Man Bolt får 3.5/5 Guldkameror.
 
2017-05-28
15:10:15

The Thing From Another World

John Carpenters remake från 80-talet räknas som en av tidernas bästa sci-fi rysare. Så hur är då denna filmen, som producerades av Howard Hawks? Och hur mycket fyllig onödig info måste jag klämma in innan jag snackar om filmen? Inte mycket, för nu kör vi!
 
 
En kaptenbas på Alaska har ett överflöd av karaktärer. Majoriteten är män, fast sekretreraren Nikki är den enda bruden där. Och hon verkar ha tycke för en kapten som jobbar på basen. Men allt är inte som det verkar, för en forskare upptäcker ett skepp mitt ute i isen och han hittar även något som verkar infryst. Isblocket hackas ut och tas med till basen. Snart råkar en av karaktärerna slänga en elektrisk filt över isblocket och något bruter sig ut. En vrålstark och livsfarlig varelse, som verkar vara imun mot smärta! Vem är varelsen och hur mycket kommer hända under duellen mot denna...sak?
 
 
Det finns ett överflöd av karaktärer och en form av cynism i dialogen. Detta är inte er vanliga "oj, vad livat det var på krogen i lördags" attityd. Detta handlar om karaktärer som ser sitt jobb på ett väldigt seriöst sätt och tyvärr hamnar i trubbel för det. Det blandas mycket logik och dom säljer fint in att varelsen härstammar från någon typ av utomjordisk växt. Kort sagt, som en roligare kemi lektion.
 
 
Med en spännande sista akt, en eldscen som får mig att undra hur säkerheten var på inspelningen, samt en underhållande stämning som håller sig mot tidens onådiga nävar. 3 av 5 guldkameror.
 
Robin