From Russia With Love
2016-03-31

 
Efter en mysig Bond-låt som påminner oss om vilket spiondrama vi kliver in i så börjar filmen på riktigt. Den onda organisationen SPECTRE har ett möte som består av att exponera sin plan för publiken. Lektor, en krypteringsmaskin, skall stjälas av James Bond, tillsammans med en rysk agent. Detta kan påbörja ett krig där båda länder dödar varandra och SPECTRE kan ta över världen! MWAHAHAHAHA!
Det här är min nya Iphone Spectacular. Ska vi ta oss en selfie?
James Bond åker till Istanbul och träffar Tatiana, sin ryska kompanjon. Men han anar ugglor i mössan och tror Tatiana har en ond plan för honom. Samtidigt är två agenter dom på spåren. Donald Grant och Rosa Klebb, från SPECTRE. De ska se till att planen går i verket och arrangerar fällor för Bond och Tatiana så dom börjar misstro varandra.
Varför i helvete addade du inte mig på Facebook, va?!
Vissa filmer är klassiker och andra åldras inte alls så bra. Tyvärr är detta en sån film som inte åldrats bra. Första gången jag såg den så fattade jag ingenting och tyckte den var mesig. Andra gången...tycker jag samma sak. Filmen är för komplex och tråkig. Action-scenerna är kantiga som Ben Affleks haka. Trots allt är detta mer åt thriller-hållet. Sånt brukar jag uppskatta, men här säljs filmen inte så bra i min åsikt.
"She should have kept her mouth shut."
Detta är den andra Bond-filmen och den första där Bond får sina Q-branch gadgets. Inget fancy pancy, utan bara plotdevices som fungerar fint. Skurkarna är rätt coola, men Rosa kunda varit lite mer engagerad i storyn, som Goldfinger var i den tredje filmen.
 
From Russia With Love får 2 av 5 guldkameror.
 
Robin

The Last Hunter
2016-03-29

Även känd som Djungelmassakern, är en Vietnam-rulle från...Italien? Det här kan bli väldigt intressant och ganska udda.
 
Filmen inleds med ett horhus där soldaten Steve blir tokig och skjuter skallen av sig. Steves polare, Harry Morris blir chockad av denna plötsliga och offentliga självmords-sekvens, men hinner inte sörja förrens samhället bombas sönder. Detta nämns aldrig mer i filmen och jag fattar fortfarande inte riktigt vad som hände. Cool scen, dock! Harry skickas ut på ett hemligt uppdrag att förstöra en radio-signal i Vietnams djungel. Med sin hjälp får han George "Wash" Washington och en journalist som spelas av Tisa Farrow.
Hey...did you just FART in here!?
Filmen är mer rak än Markus felaktiga demonstation av en upper-cut. Och sånt är mysigt att se på film! Striderna är köttiga, liken är blodiga köttklumpar och ljudet är så härligt knastrigt att det passar fint med bacon. Tisa Farrow från Zombie Flesh Eaters har enastående ögon som skulle kunna hypnotisera fienden i fiende-land.
Mia Farrows syrra har enastående ögon.
Lustigt nog skulle The Last Hunter vara en uppföljare på...The Deer Hunter. Detta får mig att skratta högt!
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

The Mask- Time is Now
2016-03-29

Med Deadpool spränger box office och är just nu den 9nde mest intjärnade superhjälte filmen kan jag inte hjälpa att tänka på en grej..... Deadpool var blodig, störd och grov samt grotesk men det finns en serie med mer blod, groteska bilder och snusk....The Mask från Dark Horse.
 
Jim Carrey filmen är min absoluta favorit serietdinings film, den är fenominal med både humor och special effekter men serietidningen den är byggd på är mer galen, blodig och helt jävla galen, kolla på Nostalgia Critics video här nere förstår du.

http://www.avclub.com/article/jim-carreys-mask-has-its-roots-some-incredibly-gor-234089
 
 
 
Vad babblar jag om nu undrar säkert du kära läsare, jo! nu är tiden kommen, vi har en R-rated superhjälte film som tjärnar storkolvan och många företag kommer troligen att ge sig in i R-rated terratoriumet gällande superhjälte filmer och det är NU det är dags för en reboot av The Mask, blodig som fan, ingen heder och samvete, bara massaker överallt och såklart i min idé till en The Mask reboot, flera maskbärare under filmens gång, i 94-versionen bär 3 (inklusive hunden) masken men denna gång vill jag gärna se en anthology film, en handling som sedan leder till en annan ju mer masken byter händer oc h såklart är det dags att ge en av Dark Horse värsta brottslingar lite rampljus på stora skärmen, Walter, en roll Robert Z'dar hade varit perfekt för om han fortfarande levde, men ta The Mountain från Game of Thrones så kan han nog krossa några fler skallar, tiden är kommen för en R-rated The Mask reboot med seriens galna anda i fokus. 94 versionen är som sagt fantastisk men med Deadpool på som numero uno just nu, kan tiden inte vara mer passande
Markus

Hur Ofta Är Skräck Skrämmande?
2016-03-27

Blir jag rädd för rysare? Vanligtvis inte. Själv trivs jag med mötet med det onaturliga, eller resan till en okänd värld. Men rädd brukar jag aldrig riktigt bli. Men det finns få undantag.
 
Candyman gjorde att jag blev lite nervös varje gång jag gick förbi en spegel. The Babadook gjorde mig rädd för vårt psyke och hur lätt det kan brytas ner. Dario Argentos rysare gjorde mig rädd för hur mentalt sjuk Dario själv måste vara för att uppfinna såna mord. Men han gick aldrig över gränsen, som många väldigt brutala filmer gör, som Vomit Dolls eller liknande. Dom filmerna kommer jag, med handen på hjärtat, aldrig att kunna se.
 
Med detta sagt så finns det tre olika sektioner inom skräck jag vill diskutera om.
 
Surrealismen hanterar vardagliga händelser med sånt som aldrig kan förklaras. I David Lynchs fall blandar han normala historier med faktorer som tillhör drömmar. Vi kan aldrig förstå Mystery Man från Lost Highway, eller vad som egentligen hände i Inland Empire. Allt är ett mysterium.
Främlingen i Dust Devil kommer dyka upp i en framtida recension.
 
Och mysterium tillhör en annan genre som passar in. Jag har precis sett Halloween III: Season of the Witch, och älskar hur ett mysterium håller sig levande. Samma i Jacobs Ladder och In The Mouth Of Madness. Man börjar själv, som tittare att tänka. Och får man tittaren att tänka så har man lyckats bra!
Silver Shamrock!
 
Splatter går in på huden (bokstavligen), då kroppsdelar kapas av som i Tokyo Gore Police. Eller att en häxsax-bärande galning klipper av fingrarna på ett sommarkollo som i The Burning. Sånna här chock-filmer brukar vanligtvis inte påverka mig. Att se stereotyper mördas är alltid kul, då det känns oskyldigt på något sätt. Zombie Flesh Eaters skrämmer mig inte, men passar ändå perfekt en stekande sommardag, efter en fin grillning.
Robin blir sugen på korv....
 
Min poäng är att rysare skall inte skrämma oss. Det är där för att attrahera oss och få vår vardagliga oro för krig och terror att få ett ansikte. Vare sig det är mänskligt eller ej...
 
Robin

Hitcher
2016-03-27

Yo Robin, vilken är din favorit roll Rutger Hauer spelat?, jaså roboten i Blade Runner, min är The Hitcher....du vet....den han är med i...

 

Jim Harsley är en ung man i sina prakt år från Chicago på väg till San Diego. Resan dit är lång och påvägen märker han en liftatre på vägen trots att hans mamma varnat honom om att plocka upp liftare. Liftaren identifierar sig som John Ryder och verkar lite små mysko. De passerar ett parkerat fordon och John skrämmer då Jim vilket får Jim att flippa och kasta ut honom ur bilen. John nekar dock att bli utkastad och berättar historien om hur bilen de nyss passerat inte kommer åka någonstanns .....eftersom John lemlästat föraren på alla hans lemmar och påstår att han ska göra detsamma med Jim. Plötsligt förvandlas deras lilla obekväma ridtur till en skräckresa. Jim är dock smart i hela huvudet och utsmartar John och slänger ut honom ur bilen. Men till Johns stora fasa så kör en bil upp nära hans bil, en fin liten barn familj, med en tillfällig gäst i baksätet.

 

När Jim väl hinner ikapp familjens bil har John redan gjort en kort affär av hela familjen och Jim kör vidare till en bensin mack där återigen, Jim står öga mot öga mot John, denna gången verkar han undkomma med livet i behåll....men suprise suprise, vi förflyttar oss till en biljakt. Under den första akten av filmen är det mest Jim som stannar vid olika ställen, poof liftaren är där, Jim lämnar stället och åker vidare, poof, ser liftaren på vägen eller i en bil.  Det är först när han kommer till ett cafe och möter en ung servitrice vid namn Nash men deras första möte blir kort då Jim blir påhoppad av snutar som tror han är ansvarig för några av morden som skett i området och slängs i finkan. Men som ...tur? är har han en vän som smyger sig in på polisstationen, mördar hela kåren och låser upp Jims cell. Nu har Jim både polisen och Liftaren efter sig och hans enda vänn i hela världen är Nash från cafét och trots allt blod som spillts finns det tid för kärlek, men liftaren är dem alltid på spåren.

 

Robin är ett stort fan av filmens titelkaraktärs skådespelare, Rutger Hauer må inte hålla ett långt djupt tal om hur hans ras är viktig men fy fan vad spooky Hauer är i denna! I varje scen han är med i sitter man med hjärtat i halsgroppen varje sig han sitter vid ett café, åker förbi honom i en bil eller jagar honom på en bensinstation, Liftaren är en av de kusligaste jävla psykopater du någonsin stött på. Ett tag var denna en av mina favorit skräckisar, den har dock sjunkigt i rank genom åren men Rutger Hauers framträdande är läskigare än få.... DOCK så får man ingen förklaring vem han är, varför han gör som han gör så man får helt enkelt anta att snubben är wacked.Slutscenen är ett magnum opus av road filmer då stämmnigen når sitt absolut högsta och man verkligen känner att Jim och liftren delar en psykisk länk mellan dem. C. Thomas Howell är mycket bra i rollen som Liftarens offer Jim, en vanlig svensson som råkar hamna i helt fel del av landet vid helt fel tidpunkt och hans flickvänn som spelas av den smexiga Jennifer Jason Leigh är ett bra kärleksintresse. Liftaren är en mycket bra skräckis som vet när man ska öka tempot men även chillla ner lite för att tittaren ska få andas ut, Rutger Hauer gör sin absolut bästa roll i den här filmen och är helt klart bättre än sin mycket dåliga uppföljare och den ännu sämre remaken av Platinum Dunes där Sean Bean av alla spelar Liftaren...seriöst...det vore som att se en hund försöka spela Hamlet... och Remaken lånar nästan mer från Hitcher 2 som kom ut 3-4 år tidigare med Jake Busey som Liftare, ett mycket bättre val men det räddar verkligen inte filmen. Men Hitcher orginalet är en klassisk skräckfilm som inte nämns lika ofta som andra och Hitcher  får 4/5 Guldkameror och Roger Ebert gav filmen 0/4 och sa att filmen var som smittad av pesten och korrupt. Säger Ebert så om en slaskig rulle så vet man att man är en riktigt underhållande b-rulle på spåren. Kudos till Rutger som var sin egna stuntförare.

Markus

King Kong Escapes
2016-03-25

Våran berättelse börjar på en ubåt där en sjuksköterska, Susan, sextrackas för hennes kön, ahhh ljuva 60 talet ey? Hon lämnar papper åt Kapten Carl och löntjant Jiro som är på uppdrag av FN för att hitta King Kong. Tydligen har den dumma kvinnan missat superhiten King Kong vs Godzilla då hon tror att Kong bara är en legend. De är på väg till Mando Island, inte Faro så antar att King Kong vs Godzilla inte är cannon?  På Nordpolen finns dock ett labratorium där Dr. Who (nej inte den Who, en karaktär kallad Who) har byggt en mekanisk kopia av Kong åt en gnällig tjej som vill använda roboten för att hennes land ska bli bäst. Dr. Who och Kapten Carl har en skakig historia tillsammans då Who stal all fakta Carl fått fram angående Kong för att bygga sin mekaniska kopia. Carl, Jino och Susan går ombord på ön där Susane sepereras från gruppen och blir attackerad av en stor dinosaurie som senare fått namnet Gorosaurus.

 "It's exactly like the original Kong. With this, the world is ours."

Hennes skrick av fasa när dinosaurien hittar henne tillkallar King Kong till platsen och i en liten homage till 1933 versionen slåss Kong mot jätte ödlan och bryter av dess käke. Han fattar även tycke för Susan (det ser även ut som att han drar en handtralla i några close ups). Carl drar med sig Susan och flyr tillbaka till ubåten i sin ...flygande maskin? och där attackeras de av en stor havsorm men Kong åter till undsättning räddar dem och snor åt sig Susane igen men inser att hon vill till sina vänner och återlämnar henne. Carl och gänget åker till New York för att berätta om deras stora fynd. Denna historia hamnar i Dr. Who's vetenskap som då ger sig efter Kong för att ta kontroll över jätteapan och tillsammans med sin robotkopia släppa lös de båda på världen, men Kong är för stark för Dr. Who och möter en värdig motståndare i Robo Kong istället för en allians.

 "Can Kong stay in the water a long time?"

Lite cool trivia innan vi börjar, King Kong Escapes var en samproduktion mellan Toho (yawn) och Rankin/Bass Productions! Stop motion och animations legendarerna Rankin Bass....gjorde en japansk monsterfilm! Dr. Who, alltså filmens Who, är rätt seg, hade han spelats av Peter Capaldi hade han säkert varit mycket bättre. Att han bygger en robot åt någon annan för att starta krig är en rätt kul idé, inte unikt men innan var det forskare som tog kontroll över monster, inte någon som byggde en och sålde vidare som en iphone. Robo-Kong är ett coolt nytt monster som jag hade hoppats på att få se i fler filmer, men denna var den enda gången han fick skinna. Till och med Gorosaurus, dinosaurien som Kong räddar Susan från fick en liten roll Destroy all Monsters, en film med massor av dåtidens Toho monster men Frankensteins Monster, King Kong och Mecha King Kong saknades. Sexismen är rätt stor då Susan mest får stanna bakom och kan inget göra eftersom hon är kvinna så de stora starka karlarna får skina som hjältar. Några set är snygga för att vara 60-tal, men i det hela är det endast en underhållande monsterfilm, inte en av de bästa. King Kong var inte med i några fler Toho filmer, men kostymen användes som "Ape" i japanska barnprogram såsom Ultraman liknande serier. King Kong Escapes får 3/5 Guldkameror, en medelmåtta men med en cool rival till hjälte monstret.

 Markus

Waltz with Bashir
2016-03-24

Ari är en regissör som besöker några av sina vänner/bekanta/främlingar för att diskutera Israel-Palestina krisen under 80-talet. Anledningen? Ari var själv med i kriget som soldat och har på sista tiden fått en och annan flashback, men han kan inte se hela bilden av vad han varit med om. Vad kan få Ari att glömma krigets fasor? Under filmens gång återberättas några berättelser med surrealistiska vyer.
Introt visar en bitande, blodig jaktscen i en dröm om vilda hundar.
Detta är en av de viktigaste filmerna jag sett. Vi som inte var involverade eller fattade krisen vet ingetning om hur det var. Men de som var med har många berättelser att dela med sig. Denna unika dokumentär följer Ari, som är filmens regissör. Enda kruxet är att filmen är animerade med fantastiska animationer. Den påminner faktiskt om A Scanner Darkly, mest för att tekniken retroscoping som användes där, är rysligt lik denna flashfilm animerade rulle.
Filmen fångar film-noir lika vackert som en solnedgång.
Filmen vann en Golden Globe och förtjänade detta. Det är högklassiskt kulturvärde och lite av en film för movie-snobs, men sånt är alltid intressant att se ibland. Och man växer som människa efter en sådan djup film.
 
Denna recensionen var kort, men det finns inte mycket mer att säga. Waltz with Bashir är en krigsfilm som visar brutalitet utan att gå får långt och bli för sentimentalt.
 
5 av 5 guldakameror.
 
Robin

King Kong VS Godzilla
2016-03-23

Suprise! Fler apor!

 Faketality

Över Chile sker det konstanta jordbävningar och plan med mat och i Japan har man fått stora isberg i sina vatten. Men nog om det, vi har en Japansk forskare, Dr. Mikino som uppfunnit ett medel som gör att bär växer sig 4 gånger så stora och odlas endast på en liten ö där djur äter av bären, det har gjort att en stor gud har poppat upp på ön som ingen har sett. Dr. MIkano skickar ett par av anställda hos Mr. Takos tv företag, Sakurai och Kinsaburo  till ön där bären växer och försöka övertala urinvånarna av ön att ge dem massa bär som de hellre vill behålla och ge till sin gud.Mikanos giriga undersåte säger till dessa männ att hitta monstret också för att tjärna snabba cash. Medans männen förbereder sig för sitt Ö äventyr hittar en Ubåt ett stort isblock som de börjar bråka med.....dumt misstag för i isblocket finns Godzilla som legat nerfryst sen Godzilla Raids Again.  Insatstyrkan sätts in för att försöka få ner monstret, men de misslyckas katastrofalt.

 I många scener ser det ut som slutscenen i Casablanca.....fast med 2 gigantiska monster

Samtidigt anländer Sakurai och Kinsaburo till Faro Island, inte Skull Island som är bosatt av japaner i blackface och de är lika välkommna som inflensa på julafton hos infödingarna. Men de erbjuder musik och cigaretter (till och med till barnen...) så får de stanna på egen risk. Enligt nyhetsbyrån så är Godzilla påväg hem till X där han föddes och på Faro Island möter Sakurai och Kinsaburo den legendariska besten Kong efter Kong räddat byn från en stor bläckfisk. Det första Kong gör efteråt är att supa säg full på bärdricka. Duon bestämmer sig för att resa hem och ta Kong med sig och Tako snor snabbt åt sig ägo för Gorillan. FN får idén att låta KIng Kong och Godzilla slåss mot varandra ihop om att Kong kommer kunna utplåna Godzilla...med hjälp av elektricitet?

 YOU CANT HAVE DESERT UNTIL YOU FINISH YOUR VEGGIES MOTHER FUCKER!

Egentligen var Kong knappt 20 meter så för att göra matchen mer rättvis så pumpa de upp Kong till Godzilla och gjorde figuren till en man i kostym för att slippa spendera cash på stop motion. På min DVD kopia går det endast att få Engelsk audio på så jag bryter mot min egna regel mot att endast se film på orginalspråket. Denna version gör som orginella Godzilla filmen och slänger in scener med amerikanska skådespelare och använder även musik från Universal klassiker som Creature from the Black Lagoon och Wolfman. Karaktärerna är rätt gnälliga och det finns bättre karaktärer ur Godzilla universumet men de är absolut inte de värsta, de är medelmåtta. Höjdpunkten är såklart att se King Kong slåss mot Godzilla, men många lär tycka att det är underligt att elekricitet ger Kong styrka, detta är på grund av att Kongs roll egentligen var skriven till ett monster skapat att Dr. Frankenstein. Detta skedde aldrig men idén användes till en annan bra Kaiju film vid namn Frankenstein Conquers the World. Andra höjdpunkter är att se Godzilla förstöra städer och KIng Kong bli hög på bär, samt bilden av massa helikoptrar som bär Kong till Godzilla. Det är första gången båda monstrerna filmades i färg och anses vara en av de bästa Monster Rumble filmerna och det är den fan, och är en av Godzillas roligaste äventyr. Visst finns det delar som verkligen är utdragna eller rent sagt dåliga men överlag är filmen en av de bättre äldre Godzilla filmerna. Nyligen fick vi nyheten att en reboot på denna goa monster film och jag ser fram emot den som bara den. King Kong vs Godzilla får 3.5/5 Guldkameror. Godzilla serien höll i sig ett jäkla tag men TOHOs version av King Kong hade endast 1 till äventyr (om man bortser från Tysk dubbning av många godzilla filmer där de har dubbat om så att King Kong är med i flera titlar men förklädd som Jet Jaguar, wtf), gissa vilken film vi kommer se härnäst?

 Markus

Prom Night 4: Deliver Us From Evil
2016-03-21

1957. Ett par ungdomar flyr från balen den där hemska natten då Mary Lou mördares. De pökar i en bil när prästen Jonas kommer och dödar dom och bränner bilen med en ond demonisk makt. Han erkänner vad han gjort för sina kollegor, varpå han blir tagen till sinnessjukhus.
Ibland får vi se en stänk blod, vilket är rätt skönt.
Nutid. Den unga prästen Colin får i uppdrag av sin äldre ledare att gå ner i källaren med honom. Dom går...och går...och går....öppnar en dörr....och går, tills dom kommer fram till en cell där Jonas finns i katatoniskt tillstånd.Colin ska numera ta över rollen som Jonas övervakare, då den gamla prästen är döende. Men Colin får en varning: Jonas har onda krafter.
 
I närheten finns en katolsk skola där två unga brudar går i. Dom har dock två pojkvänner från en annan skola och när dom ska på en bal så tar pojkarna med dom till en privat fest i samma hus som Jonas tidigare bodde i. Självklart flyr Jonas, dödar Colin och beger sig hemmåt.
En random lesbisk scen som är kuslig, erotisk och....gör lille Robin glad!
Början av filmen är atmosfärisk, som Warlock. Att ha en religiös backstory till skurken är rätt saftigt och Jonas är en rysligt kuslig sekt-mördare som fungerar bra som hot. Men filmen är skit. Tempot försvinner helt och jag vet inte ens hur den kan säljas som en Prom Night film då den inte har någon bal. Nej, den här filmen bjuder inte på mycket stunder och kan ignoreras helt. Alla går i korridorer, öppnar rum eller pratar om sex. Det är seriöst hela filmen i ett nötskall.
Don't play with ketshup, kids!
1 av 5 guldkameror.
 
Nu är jag slut på skitfilmerna jag fått se! Oroa er inte....det kommer komma sköna filmer så småningom!
Med detta sagt sätter jag punkt för Prom Night serien.
 
Robin

Yes, Giorgio
2016-03-21

Filmen börjar med att Pavarotti sjunger opera på ett bröllop åt sin kompis som nyss gift sig i Italien. Pavarotti spelar opera sångaren Giorgio Fini som gärna sjunger gratis på gator och torg och alla älskar hans sjungande (jag med för den delen) och det är just idag Grigori ska iväg till Amerika, men såklart  måste han hjälpa ett par nunnor som fått motorstop på vägen. Grigori är på väg mot New York för att genomföra ett framträdande. Men ack tradegi slår till när Grigoris röst helt plötsligt försvinner! Med en stor konsert på g så tillkallas röst doktorn Pamela in men ack och ve Grigorio är inte alls intresserad av hennes hjälp. Grigoris åkomma beror inte på ett fysiskt problem utan ett psykiskt och Pamela kopplar denna händelse till en misslyckad konsert på The Met 8 år tidigare som sedan hemsökt honom alla dessa år. Men Pamela skyller detta på Stendhal Syndrom (ja jag gillar inte heller den filmen men att skylla stumhet på den är väl lite väl brutalt?) Pamela lurar honom dock och ger honom en spruta vars smärta utbringar hans röst igen och det första han gör är att gå till ett sjukhus och sjunger (Men först skrämmer han ett litet barn såklart, prioriteter vettu) och tacka Pamela som jobbar på just detta sjukhus och dra med henne på sin konsert.

” If you don’t fall asleep at the concert, I will buy you supper!”

Konserten blir en succés och då Pamela höll sig vaken hela tiden bjuder Gorgio henne på middag på den finaste resturangen som finns I New York, men denna middag blir för obekväm då de är ensamma i resturangen och alla som jobbar där stor glor på dem. Gorgio bekänner att han är stormkär i henne men problemet är bara det att Grigorio är gift och har 2 ungar hemma i Italien. Detta stoppar honom inte från att bjuda med Pamela till San Fransisco men hon vägrar då hon inte vill vara en sidechick. Men i San Fransisco slutar åter igen Grigorios röst att funka men i ett lite små romantiskt kliché så är det hon som svarar när Grigorios maneger ropar efter en doktor. Kommer Pamela förstöra Griogrios familj? Kommer Grigorio hamna på Jerry Springer Show fast det inte blivit uppfunnet än? Kommer det bli skandal och hela världen går åt helvete?  Ja det är en lång film men det händer inte mycket förutom mer musik.

 "Pamela, you are a thirsty plant. Fini can water you." (det var ungefär här vodkan togs fram)

Har du nyss gjort slut? Fuck you isåfall för den här filmen tillägnas alla älskare där ute! Denna filmen gjorde inte alls bra ifrån sig då den blev minimalt ihågkommen, inte alls bra reviewad och vann 1 Razzie award för sämsta skådis till Pavarotti och var även nominerad för en skara. Det bästa med filmen är såklart, vad annars? Pavarottis sjungande, säga vad man vill om filmen men hans solo nummer är fina och hans version av Ave Maria är ett bra sätt att starta filmen på. Då Grigori troligen är skickad från gud och hans godhet berör alla kan jag inte hjälpa att tänka mig att denna filmen endast var gjort för att dels introducera Pavarotti till Amerikansk publik och tar varje tillfälle han får att spela/sjunga sin musik (seriöst på 10 minuter har han sjungit 3 sånger) och för att visa att Pavarotti är en mycket god man al’a Babe Ruth i The Babe Ruth Story, men då Babe Ruth var känd glupsk alkoholist med många kvinnors sällskap var Pavarotti mer normal och deltog i mycket välgörenhet tror jag inte att han sjöng på gator och torg gratis. Annars är Yes, Gorgiro en vanlig komedi, paret går först varandra på nerverna och bråkar men under filmens gång blir de mer och mer kära med massa låtar inslängda. Som tur är låtarna klassiska verk sjungen i Pavarottis ljuva stämma. Filmen hamnade på flera listor av årets sämsta filmer och ja, handlingen är tunnare än en cd skiva och den är rätt seg + att jag har sett mer romans mellan Joel och en Billys Pan Pizza. Men endå Pavarotti gör det han gör bäst fast han måste utstå några pinsamma scener. Yes Giorgio får 2/5 Guldkameror mest för att den avslutar med Vincerooch Vad fan gör James Hong i denna film?? (spoilers, hans roll är rasistisk och irriterande)

Markus

South Park: Stick of Truth
2016-03-19

South Park är en av få komediserier som ännu håller måttet. Så länge man kan skoja om den sjuka, egoistiska värld vi lever i, så kommer South Park finnas där och syra sönder vår vardag med underbara skämt. Så hur fungerar deras Tv-spel Stick of Truth?
"Goddamn it, I have fucking authoritah!"
En ny unge flyttar in i South Park. Alla kallar han bara New Kid. Efter att du har valt en egen klass och ditt utseende så ger du dig ut för att träffa vänner. Du blir kompis med den underbart oskyldiga Butters och träffar snart resten av vännerna. Det visar sig att alla barn leker fantasy och att Cartman har den mäktiga STICK OF TRUTH som gör ägaren till universums kung. Men pinnen blir stulen och snart dras New Kid in i ett äventyr med mycket hemskare konsekvenser.
"Last night week Cartman's mom was here with a few men having a whole lot of magic; she was doing hand magic, butt magic."
I vanlig anda så tar South Park något oskydligt väldigt seriöst. En lek är ett blodigt bad för pojkarna och striderna sker i rundomgångar (vilket Cartman påpekar är gay). Att se pojkarnas trädgårdar förvandlas till stora fort där dom lever sig in i sin värld ger goda barndomsminnen. Självklart tar alla vuxna leken på största allvar om de blir indragna (Randy Marsch är expert på fart-magic).
 
Stick of Truth är grymt roligt! Gillar ni morbid humor, där man skämtar om religion, Hasselhoff, uteliggare, kanadensare osv, så kommer ni älska spelet. För hela spelet är som ett South Park avsnitt.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Mad Max Fury Road
2016-03-19

Mad Max är tilbaka och denna gång är han mer galen än någonsin! Max hamnar på fel plats vid fel tillfälle då han jagas av ett gäng Krigspojkar, elitarmen som tillhör den hjärtlösa Immortan Joe, dikatatorn över ett kapital fullt av folk vars enda glädje i livet är hans många fruar. Max tas till denna borg där hans enda uppgift är att ge blod till en sjuk krigspojke vid namn Nux. Nux får chansen att visa sig cool inför Immortan Joe då det visar sig att Imperator Furiosa, en av Joes närmsta män....eller ja kvinnor.....en av Joes närmsta tjänstefolk, nöjd så???! som fått i uppgift att hämta material från en närliggande stad visar sig ha lite extra lass i sin stora oljerigg, alla Joes fruar. Joe får veta detta och skickar ut hela sitt karabali ut för att hitta Furiosa och hans fruar och Nux är först på och tar med sig max på sin motorhuv. Jakten får ett episkt slut när de hamnar mitt i en storm och endast Furiosa, fruarna, Nux och Max kommer förbi den. Max blir Furiosas reskamrat och hon berättar att hon är påväg till sin födelseplats, ett paradis på jorden  men vägen dit är lång och Joe är dem hack i häl med sin och sina alliansers armer och det blir årtiondets biljakt.

 BLODET PUMPAR SÅ HÅRT ATT MAN FÅR STÅFJONG!

Mad Max Fury Road är förra årets bästa film, är det en reboot? Vet inte asså, Max nämner inget om de tidigare filmerna och ingen av destinationerna såsom Barter Town nämns i filmen men enligt serietidningen man fick med när man förbokade filmen så är detta en fortsättning i serien. Max är lite utav en biroll i denna och hans dialog består mest av grymtningar men fokuset ligger inte på honom, det ligger på de absolut fantastiska biljakterna och stunten, George Miller har gjort ett mästervärk och visar oss samtidigt att hjärndö action kan göras på ett proffsigt sätt och slår alla Transformers, gods Of Egypt, Clash of the Titans fånar att man kan göra en action film både bra, underhållande, och legendariskt istället för en minneslös hjärndöd underhållning som är en ungdoms version av att dingla nycklarna framför en bebis. Med rätt dos av lugna stunder, mycket bra musik och karaktärer och en värld som vi måste få se mer av inom snar framtid. Mad Max är ett spektakel, en film där nästan allt är perfekt och en banbrytande rulle i dagens moderna hollywood blockbuster genre, ett skinande exempel på att Ozsplotation genren inte är död helt än och så njutbar som den bara kan bli. Dess handling är tunn men detta spelar ingen roll för filmen är så rik på allting annat. Jag verkligen älskar miljön och världen de har byggt upp, från Immortan Joes armé till de där lustiga sakerna i träsket. Mad Max får helt klart 5/5 Guldkameror och titeln 2015s bästa film. Är du nöjd nu Robin?? Nu har jag reviewat denna och du behövde knappast tjata i ett år, tillskillnad från mig som tjatat om Sex and the shitty filmerna sedan 2013 och han reviewade sista i slutet av 2015.

Markus

Tinker Tailor Soldier Spy
2016-03-17

Det är tidigt 1970-tal, kalla kriget är het och en agent skickas inofficiellt till Budapest utav ledaren av The Circus, en brittisk underrättelsetjänst. Agenten skickas till Budapest för att få fakta om en mullvad i The Circus som Ryssland skickat in. Agenten Jim Proudaux lyckas inte  med uppdraget och skjuts kallblodigt tillsammans med många civila på ett ungerskt café. Control går i pension til följd av dessa händelser, och har tar med sig Mr. George Smiley in i denna pension. Percy Alleline blir utnämnd till The Circus nya ledare.Efter ett tag dör Control, och Smiley börjar då lägga sig i The Circus affärer och väljer en viss Peter Guillam (Bennidict Cucumberpatch, som Joel sett i Sherlock) och Mandel, en pensionerad X för att en gång för alla hitta mullvaden i the Circus, en mullvad som funnits i cirkusen i åratal och måste stoppas då han ensam skulle kunna orsaka 3dje världskriget.

"It's the oldest question of all, George. Who can spy on the spies?"

Trion samlar ihop en hög av män som lämnade The Circus runt samma tid som Smiley för att få ledtrådar.De finner en misstänkt i en man vid namn Poljakov, en kulturattché från Ryssland. Vi möter en lärare vid namn Ricky Tarr, en ny lärare som haft ett förhållande med ryska och har ett förflutet med...The Circus som Scalphunter, en lägre anställd som endast får göra skitjobb, medans de "riktiga" agenterna får de bra jobben. Vem är Mullvaden? Är det Ricky Tarr? Kommer Smiley överleva jakten? Är problemet på en högre grad än väntat?

 ""As I said, you may fuck me but you still have to call me "Sir" in the morning."

Baserad på den brittiska spion thriller dramat med samma namn, som i sin tur är baserat på boken med samma namn av John le Carré. Serien var bra, Alec Guiness (Star Wars, Ladykillers) var fenominal i rollen som Smiley, det finns dock en del annat å säga om serien, den är rätt händelselös och Ian Richardsson (Brittiska House of Cards) kunde ha varit med mer, jag vet att hans karaktär är rätt frånvarande i boken, men alla serier/filmr kan endå innehålla mer Ian Richardsson. Den kritik jag hör mest för denna film är, den är seg, Robin tycker det, Jonte tycker det, Joel ville inte svara och ja, den är rätt seg, men det var serien också + att den inte är menad att vara en action film, det är en thriller och den tar sin ljuva tid och hoppas att skådespelet kan underhålla oss. Ja det är jäkligt bra skådespel med några ur storbrittaniens skådiselit och Toby Jones som vi såg som Dobby i Harry Potter och Dr. Zala i Captain America gör här min personliga favorit av hans roller.Gary Oldman är bra, men han är ingen Alec Guiness men kvalitén på filmen är bättre på många höjder och ser bättre ut, ja den hade mycket mer pengar och är nyare men kvalitén är nog det enda som filmen gör bättre och vi får lite flashbacks som inte var med i serien. Overall, filmen är rätt seg och inte alla kommer gilla den, det är uppenbar Oscarbait och verkar vara gjort mest för att impa på akademin, men jag gilla den, Robin skulle troligen ge den 2/5 eller något men jag ger Tinker Tailor Soldier Spy 3.5/5 Guldkameror. Men som sagt, det kanske är för jag gillade tv-serien men tyvärr så satt jag genom hela filmen och visste vem mullvaden var pga det tidigare nämnda faktum.

 Markus

Ant-Man
2016-03-17

Scott Lang har spenderat en stor del av sitt liv som inbrottstjuv. Efter sitt liv i finkan beslutar han sig att bli en bättre pappa åt sin dotter, och bli hjälten hon alltid sett honom som. Men ingen vill ge honom jobb för sin erfarenhet, så han är redo för "sitt sista jobb", som självklart går åt helvete. Då blir han erbjuden ett jobb av en rik forskare, Hank Pym. Jobbet går ut på att stjäla tillbaka en formel från Pyms f.d partner, Darren Cross, som tänker använda formeln för sina egna syften. Med sin hjälp får Scott Lang en dräkt som kan få honom krympa i storlek.
Att övertyga tittaren om kraften att snacka med myror är inte lätt att göra.
I ärlighetens namn var jag grymt skeptisk. Men trots att Ant-Man är en tråkig superhjälte, så blir hans debut på den vita duken extremt spännande. Plus att man tar superhjältens krafter till en Mission Impossible film är ju genialt! Scott Langs personliga mål är ännu mer intressanta, då han överaskande nog är en av de mest förtåerliga superhjältar jag sett. Han vill bara bli god, som hans dotter tror han är.
Jag är avis på Michael Douglas åldrade perfekta face. Så vill jag se ut. Som Cononel Sanders.
Det mest enastående är den teknik som gjorde att Michael Douglas ser ut som 25 år i filmens första scen. Det är den bästa tekniska utveckling jag sett. Tillochmed ögonen ser humana ut, vilket är svårt att fånga i CGI. Att ens se Douglas i en superhjälte-film är grymt skönt, men Paul Rudd överaskade mest som Scott Lang. Lägg till en grym final och så har vi en grym Marvel-film.
Effekterna är f-cking amazng!
Enda negativa? Darren Cross var en överlöjlig skurk. Och Scott Langs polare har inga riktiga personligheter, förutom att dom är roliga.
 
4 av 5 guldkameror. En av de bästa Marvel-filmer jag sett. Och jag är ändå en skeptiker.
 
Robin

The Secret of Monkey Island
2016-03-16

Introlåten för dig in i ett fantasifyllt äventyr.
"I want to be a pirate!". Med dessa enkla orden tog sig Guybrush Threepwood in i våra hjärtan. En ung kille som har stora drömmar och tagit sig hela vägen till Melee Island. Men tre pirat-mästare ger honom uppgifter att lösa innan dess. Och samtidigt sprider sig rykten om öns onda pirat-spöke: Captian LeChuck. Allt verkar vara påhitt, tills öns vackra guvenör, Elaine Marley, blir kidnappad av LuChuck själv! Guybrush har nu ett mål.  Rädda sin "prinsessa", samt ge LeChuck en fet smäll. Men för att göra det måste Guybrush hitta sin väg till Monkey Island.
Stan är en överenergisk skeppsäljare. Och som pirat bör man ju äga ett skepp!
Spelet kom ut 1990 och släpptes av Lucasfilms Games. Det har blivit en historisk upplevelse, då dess peka-klicka mekanik fungerar perfekt med humorn. För hela spelet har så mycket humor att det nästan är en parodi på spel själv. Utgåvan jag spelat är på X-Box 360, där man kan med ett enkelt knapptryck spela den gamla varianten, eller en förfinad variant. Jag föredrar den nya varianten, som ser enastående ut!
Spana in de vackra färgerna!
Spelet är rysligt roligt, med lustiga karaktärer och händelser. Som en hemlig skatt man ska gräva upp i Melee Island, som visar sig vara en tröjja där det står: "I found the treasure, and all I got was this T-shirt." Eller insult swordfighting, där man ska besegra sin fiende genom att förnedra sin motståndare. Däremot är det ett ganska händelselöst spel. Helt plötsligt är spelet slut och det kändes väldigt kort i sin längd. Jag håller på med tvåan nu och det känns mycket längre.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Los Capital Dos Mortos
2016-03-16

En gammal italiensk präst har 1883 en dröm om att bygga en stor stad som komma kallas Brasilia, Brasiliens huvudstad. Men han får också en hemsk förutspåelse att varje generation ska endast vara i 60 år och om människan inte absolverat vid slutet av den 3dje generationen kommer de döda att vandra jordens yta. Den första generationen börjar vid mannens dödsdag. I nutidens Brasilia, prästen från början är död och har ett memorial efter sig. Ett lesbiskt par kommer för att inspektera utsikten runt memorian men attackeras av zombies. I en annan del av Brasilia sitter 2 vänner vid namn Lucas och André och de älskar zombie filmer. Deras vän Chris ringer dem och berättar att hans flickvän nyss blivit zombie mat och just då märker André att det finns Zombies utanför och berättar för Lucas och syster Pam som inte tror honom.

 OH FUCK JEHOVAS!....I mean , oh fuck, jehovas..

Gruppen teamar upp med Tio, en mystisk snubbe som bor i deras närhet och Andre som Lucas inte gillar. Sedan berättar Andre om vad en Zombie är….du vet för de som vet vad det är och hur man dödar dem med ett skott i huvudet. Gänget hittar en adress där de tror att de kan finna trygghet. I ett tappert försök för att rädda sina vänner offrar Tio sig själv . Kommer resten av gänget lyckas ta sig till frihet? Kommer världen slukas av de döda? Kommer Njutafilms ge ut Los Capital dos Mortos 2 när den väl kommer ut?

Either these twats are zombies or Justin Bieber fans...braindead either way

Oh gud vilken billigt gjord film detta är, kamera kvalitén är knappast och editing programmet är troligen illegalt nerladdat. Zombie sminket påminner om en gammal 60 tals film såsom The Incredibly Strange Creatures Who Stopped Living and Became Mixed-Up Zombies!!? (1964). Musiken består mest av death metal och screamo + lite public domain music så som Behoven.  Ja filmen är rätt seg, inte läskig och rött dåligt editad….men den har sin charm endå. Gore effekterna är rätt najs, musiken ger den en mer B-kvalité och är en mer exakt Z-film, inte de där wanna be Z-filmer från USA som ser ut som att vara gjorda av en liten studio, detta ser ut som att vara gjord av vänner och familj. Det är alltid kul att se indie projekt från länder som inte har en så värst bra…hur ska jag utrycka mig…vars filmografi är rätt tunn varje år… och denna brasilianska film  kan vara en bra rulle, bättre än många andra zombie rullar med 0 budget, varför? Njag den lyckas berätta mycket utan att visa mycket.  Alla små tributer till Romeros filmer samt Zombi serien och hela jäkla zombie Lorén är rätt roliga och Los Capital Dos Mortos är i det hela en rätt recko zombie rulle endå. Inget måste med någonting varje zombie fan skulle kunna spana in för sin dagliga dos av zombies med ett special cameo av Coffin Joe han själv, José Mojica Marins!! Los Capital Dos Mortos får 2/5 Guldkameror.  Känslan genom filmen är som taget direkt ur en Troma film Lloyd Kaufman inte regisserat.

Markus

Deathdream
2016-03-15

Andy överlever inte i Vietnam, vilket gör hans familj hemma i USA att deppa ihop. Pappan blir alkis och morsan tror fortfarande att Andy kan komma hem. En dag blir hennes böner bekräftade, då Andy står vid ytterdörren mitt i natten och vill komma in. Allt verkar fint, förutom att Andy är väldigt tystlåten och inte säger ett ord om vart han varit. Pappan tror att Andy går igenom post-traumatisk stress, men när han blir aggresiv och stryper ihjäl hunden börjar pappan undra i största allvar: har Andy verkligen kommit hem?
 
Denna 70-tals pärla har jävligt bra skådisar som lyfter hela filmen. Pappan är utan tvekan den bästa. Andy gör också ett bra jobb som den stela och själ-lösa karaktären. Men Pappan har mest sin deprimerande alkolism och sina ilskebesvär som bakgrund, vilket kan vara svårt att fånga på film ibland.
 
Som vanligt är 70-talsfilmer ganska sega, som den enda negativa grunden. Annars vågar man ta ett begrepp som är så "nytt och modernt" som vietnam-kriget var då, till en skräckfilm. Det är som att man skulle ta könsbyte, ISIS, eller Donald Trump till skräckfilms-innehåll idag.
En humoristisk variant av DeathDream är The Revenant (2009)
 
Den sista akten i filmen är den bästa och det är där som Andy visar sin inhumana form. Men uppbyggandet innan detta är också viktigt. Att musiken i filmen viskar "Andy" är väldigt creepy indeed.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Rabbi Jacob
2016-03-13

En amerikansk Rabbi som är mer populär än smör i sin kommun ska ut på resa till Paris och hela kvarteret är där och vinkar av honom. I Frankrike är Viktor Pivert på väg till sin dotters bröllop tillsammans med sin chaufför Solomon och stannar till vid ett annat bröllop och blir både smårasistisk och arg när han ser att bruden är svart och mannen är vit, sen sker ett blackface skämt…. Och vi får veta att Salomon är jude och att rabbin från filmens början är Salomons farbror. Efter att Salamon krashat bilen sparkar Pivert honom. Samtidigt pågår en politisk katt- och råtta lek då gangsters kidnappar Mohamed Larbi Slimane, en rebell ledare. Pivert hamnar i samma fabrik som gangstrarna och hamnar mitt skottlinjen med Mohammed. Underflykten tas Pivert som Mohammeds gisslan och han själv anklagas för mord.

 "Salomon, you're Jewish?"

Mohammed säger till Pivert att han måste hänga med honom till Paris flygplats så Mohammed kan bli premiärminister i sitt land  med gangsters hack i häl men även snuten. Skurkarna förföljer duon till flygplatsen där en jakt bryter ut men då Mohammed träffar Rabbi Jacob och hans lärling roffar de åt sig deras kläder och identiteter, Pivert som rabbinen och Mohammed som lärlingen. Där träffar de Salomons släkt som för dem båda till en Bar Mitzvah i tron om att de 2 efterlysta männen är deras älskade släktingar.Kommer Pivert sluta som gangster offer eller kommer familjen få reda på deras lögner och lyncha dem själva?

 "The revolution is like a bicycle, when it stops it falls."

The Adventures of Rabbi Jacob sägs vara den film med flest skämt per minut men det måste vara något jag missar för vad jag ser så är det skämt då och då, andra saker var nog roligare för sin tid eller roliga för en nationalitet, som t.ex då De Funes trillar i en stor pool med gegga eller ett annat exempel är att det är kul när en man tappar byxorna i Italien. Vissa skämt håller än idag, andra skämt känns mer som ett tappert försök. Det är dock den enda filmen där skurkarna besegras med hjälp av endast tuggummi. De Funes grimaser är kul och varje gång han säger sitt namn härmar han en fågel då Pivert är franska för Gröngöling, en hackspett men detta kan bli rätt tjatigt. I det stora hela är Rabbi Jacob en kul film och rätt lärorik om den judiska tron om man vill ha en kul stund att lära sig nya saker. Rabbi Jacob får precis som Det Stora Skratter 3/5 Guldkameror.

Markus

The Room
2016-03-12

"No, I can't. Anyway, how is your sex life?"
 
Johnny är en framgångsrik bankman som sedan länge varit ihop med Lisa. Men även om hon verkar tycka om sin "framtida make" så vänder hon på steken dagen efter då hon snackar med sin moder, Claudette, om att Johnny är tråkig. Claudette vill att Lisa ska vara kvar hos sin rika bankman. Medans Johnny är på jobbet pökar Lisa med hans bästa vän, Mark. Oroa er inte, för när Johnny och Mark hänger ihop under resten av filmen säger Johnny konstant "you are my best freind, and I love Lisa so much." Men Johnny anar att något är fel då Lisa blir sur som en häxa. Han börjar banda hennes telefonsamtal!
"I have a serious problem with Lisa. Um, I don't think she's faithful to me. In fact, I know she isn't."
 
The Room är enstående i att både vara en av de sämsta saker man har sett och samtidigt så inspirerande och unik. Dialog, tillsammans med story och händelseförlopp är så oerhört ologiska att Birdemic verkar vara ett mästerverk i jämnförelse. Tommy Wisau talar extremt lustig engelska, med många fel i sin dialog. Faktum är att alla har klantiga dialoger och personlighetsdrag som frammanar skrattattacker som skulle kunna avväpna IS. Jag kan omöjligt beskriva alla fel, för det hade blivit ett lååångt inlägg.
Mikes glada blick när han äter choklad samt har sex med en brud på Johnnys soffa.
 
Vi får FYRA scener mellan Claudette och Lisa som är exakt likadana där dom snackar om Johnny. Helt plötsligt säger Claudette att hon deffenitivt har bröstcancer, varpå Lisa säger att hon har många vänner. Va? Eller när Mark berättar en grym historia om hur en brud blev misshandlad och Johnny svarar med ett pervest skratt och säger "What a story, Mark!".
The Rooms hjältar.
 
The Room måste ses för att bli trodd. Dess klumpiga, äckliga sex-scener och inramade fotografier på skedar har gjort att filmen fått en gigantisk kultstatus och en egen festival där filmen visas för fans. Jag tackar från botten av mitt hjärta för att Markus äntligen fick mig att se The Room samt läsa The Disaster Artist (boken om filmen som ska bli film med James Franco).
 
The Room får 5 av 5 guldkameror. Helt magiskt!
 
Robin

Strange world of Coffin Joe
2016-03-10

Så fort du sätter igång filmen börjar filmens regissör Jose Mojica Marins skrika på dig och berättar att du är välkommen till Coffin Joes kusliga värld och vad som hända skall är ett hav av möjligheter och självklart är han omgiven av slaskiga kvinnor som skulle kunna älska med vad som helst. Sedan startar filmens första kortfilm, The Dollmaker som börjar med en lång intro sekvens med bilder från andra av Jose Mojica Marins filmer för att sedan klippa till ett disco där folk dansar konstigt i ett par minuter.  I San Paolo bor en dockmakare som är känd för att göra så fina realistiska dockor, han får speciellt komplimanger för dess ögon och ett par tjuvar hör om dockmakarens framgångar och tänker att hans shop skulle vara ett bra ställe att råna. Samma kväll anfalls mannen i sitt hem och misshandlar han och våldtar hans döttrar. Men männens överhand går snabbt förlorat då tjejerna tar i med hårdhandskarna och visar varför deras pappas dockögon ser så realistiska ut på kuppen.

 

 Sir Not appearing in this movie

Nästa historia heter Tara (Besatthet)  handlar om en ballongförsäljare som ser en mycket vacker kvinna och blir snabbt förälskad i henne och börjar förfölja henne (med sina ballonger). Han har dock osis för att kvinnan ska gifta sig, men även hon har tyvärr osis då hon blir mördad framför kyrkoporten av en annan kvinna. Synd och allt ja, men ballong försäljaren tänker att man kanske endå kan inleda en kärleksaffär med henne, död eller levande. Den tredje historien, Ideologi  börjar med att  Dr. Alfredo på live tv berättar om sin teori att kärlek inte finns. Detta uttalande blir rätt kontroversiellt och en av männen på ”debatt teamet” Senior Odez, spelad av regissören han själv i ful peruk. Odez bjuder med sig Anos hem till sig där han ska motbevisa Anos teori. Den inte ont anande Alfredo  har en hel kväll av tortyr, masochism och nakna bruttor framför sig.

 

 När Markus drar ner byxorna

Coffin Joe medverkar inte i någon av dessa 3 historier utan filmen är mer en akt för att visa vad mer som sker i den populära karaktärens universum, typ 35 år innan Marvel började göra det. Ja denna Creepshow liknande film har sina stunder, men jämnfört mot Marins 2 tidigare filmer (detta är den 3dje filmen från Coffin Joe Universumet vad jag vet) men för det mesta är filmen rätt slapp idag. Våldtäcks scenen och necrofilin i den andra historien var troligen brutal som fan på 60 talet och är lite cringeworthy idag men inte lika mycket. Filmens kvalité är rätt b då bilden oftast hakar och audiot inte är synkat vid vissa tillfällen men för en sådan här b-film är det lite av charmen.  Den andre historien är rätt seg i jämnförelse, det är en stum berättelse och ibland visas många sega scener i real tid men trots att inga ord yttras ser man på ansiktsuttryck va dde tycker och tänker, men denna historia blir snabbt överdrivet mörk med nekrofili och fotfetish. Skulle jag välja en story som var bäst skulle jag nog säga sista men det är svårt att avgöra då ingen riktigt sticker ut i mängden. The Strange World of Coffin Joe får 2/5 Guldkameror.

 

Markus

Prom Night 3: The Last Kiss
2016-03-10

Har man ens sett de första filmerna?
Efter händelserna i tvåan så är Mary Lou död, för andra gången. Efter en linedance med spöken så flyr hon och graven exploderar. Antagligen betyder det att hon lever igen och hon återbesöker Hamilton High, där hon springer på och har spöksex med Alex. När Alex vaknar så har han inga kläder och han tvingas springa runt naken i skolan i jakt på kläder. Men detta är bara början, då Alex gång på gång ser och har sex med spöket Mary Lou. Alla som ger Alex en jobbig dag dödas av Mary Lou, som är ute efter att behålla Alex för sig själv.
Filmens bästa dödsscen får vi inte ens se.
Nu har skräckserien blivit en komedi, där folk mumlar som i teckade serier när de pratar i andra luren på telefonen. Jag förväntar mig att Willy The Cayote ska springa in i en ritad dörr i ett stenblock som i tecknade serier. Vi får se en tjock lärare äta mat hela tiden och han dödas med glass-strutar som spetsar hans händer. Vi har en butter syokonsulent som är arg helt utan anledning och en stereotypisk nörd som gör scheman över sin dagsstruktur.
Spöken som har linedance?
Varför envisas man med att göra skräckfilmer när döds-scenerna knappast ens syns i bild? En fotboll förvandlas till en torped och vi hör hur den borrar sig in i en människa. Sedan får vi se liket. Tänk er Troma utan modet att visa något häftigt och äckligt, och ni har Prom Night 3: The Last Kiss i en ask. Dessutom har man helt glömt hur mäktig Mary Lou var i förra filmen, för här har hon ingen karaktär alls.
 
Filmen får 1 av 5 guldkameror.
 
Men värre blir det, då vi har fyran kvar!
 
Robin

Vad tusan är FilmFett?
2016-03-08

Ni som är nya läsare på FilmFett vet säkert inte om vad vi sysslar med. Vi har hållit på i över 3 år och mycket har förändrats sedan början. Men en sak är säker! Robin och Markus har varit med sedan starten och det är vi två som håller FilmFett vid liv!
 
Vi ser film, analyserar dom och skriver filmrecensioner där vi oftast gör komiska inlägg om varandras smaker. Kort sagt så älskar vi att utforska den fantastiska filmvärlden. Kända och okända, nya och äldre. Alla får betyg från 1 till 5 guldkameror.
 
Dessutom finns vi på facebook! https://www.facebook.com/filmfett/
 
Samt Instagram! https://www.instagram.com/filmfett/
 
 
Välkommna till FilmFett!
 
Robin och Markus
 
 
, , , , - Kommentarer [0]

Paranoia
2016-03-08

Brad ”The Cinema Snob” Jones återvänder till Filmfett med sin 5te film Paranoia som han skrev manus till när han vart typ 14-17 år eller något äldre. Han har sagt själv att det var mycket med filmen han ville ändra och att den mest blev klar för att manuset var färdigt redan. Men är den något bra alls?

 "what?"

Mark Bishop är en misslyckad författare och hans fru Marissa har fått nog. En natt dumpar hon honom och åker därifrån, ledsen gör Mark det han alltid gör, super ner sig men denna kväll blir annorlunda då det ringer på dörrklockan. Vid dörren står en man vid namn Carl som faller ihop framför Mark efter att ha blivit skjuten, när han ska hjälpa honom vaknar Carl, ställer sig upp och faller död ihop igen. Hans grannar ignorerar Marks bönande om hjälp. När han kommer hem har Carls kropp förflyttats till badkaret och attackerar honom men Mark har ninjat pistolen Carl hade på sig och skjuter Carl till döds…. Hur många gånger per kväll kan en man dö egentligen? Han gör sedan en Tarantino och slänger Carls kropp i bagage luckan och kör bort. Men efter en polis stannat upp vid honom åker Mark till en mekaniker för att fixa baklyktan. Sen åker Mark å dumpar kroppen och bestämmer sig att ta en promenad.

  "what?"

Hans resa tar honom till en krog och möter Claire, en snäll servitris som han inleder ett samtal med. Precis då rusar 2 rånare in och håller Claire som gisslan men Mark har fortfarande Carls pistol och skjuter dem till döds. Mark får Claire att lova att inte ringa snuten. På något vänster hamnar han i ett fält med en dö unge och sen BLÄM krogen där Mark hittar en hora som han sedan mördar…. Eller? Har Mark verkligen mördat någon? Är allt en dröm? Vad eller vem är Carl egentligen?

  "what?"

Paranoia är kanske både min och Brads minst omtyckta projekt då han tycker att historien är tunn, inte mycket som håller ihop men han har försvarat sig genom att säga att han var mycket ung när han skrev manuset och hans kompis Ryan (som vi såg som den potentiella ledaren för filmgruppen i Cinema Snob filmen) var rastlös och ville göra en film och Paranoia manuset var ju färdigt så varför inte? Atmosfären är rätt go, jag gillar den negativa stämningen som Brad lyckas få i alla sina filmer. Denna är dock den film som jag hajjar minst av och det är det som är meningen, det finns inte några svar, han är fast i limbo i form av Hellraiser 5 Inferno, min favorit efter de första 2 Hellraiser filmer. Många scener går ingenvart, såsom scenen han ligger och snackar med en dö pojke på ett fält, mekanikern eller polisen är rätt onödiga i det stora hela men de scenerna är fint filmade ialla fall. Slutet i kyrkan är rätt absurt och rätt segt för att vara ett klimax, de bara pratar och vissa personer går. Paranoia är rätt seg, udda som fan och underhållande till viss grad. I jämförelse med Brads andra filmer är Paranoia underpresterande men rätt najs endå. Se någon annan av hans filmer istället såsom Cinema Snob filmen. Paranoia får starka 2/5 Guldkameror

 Markus

Turbo Kid
2016-03-06

"Ready to become a master of kicking ass?"
1997. Världen är förstörd efter kriget och idag är det var man för sig som gäller. Kid springer runt och samlar skrot för att sälja till en bartender och få en gnutta vatten och lite serietidningar. Men Kid är skitglad, då tidningarna handlar om TURBO RIDER! Den bästa superhjälten någonsin! Kid råkar springa på den sjukt glada och obehagliga Apple, som vill bli hans vänn. Motvilligt går han med på det och filmen visar båda vännerna bli bästa vänner. Snart utvecklas det till lite romans också. Men dålig tajming kommer då den onda generalen Zeus tar Apple till fånga! Med hjälp av en maskin ska han återvinna vatten ur döda kroppar. Kid råkar springa på Turbo Riders kostym av misstag och är redo att använda detta krigs-vapen för att rädda sin nya vänn!
Apple är lite jobbig i början men efter ett tag blir man själv lite kär i henne.
Turbo Kid kom ut förra året och är en av förra årets bästa filmer. Att göra en hyllning till 80-talet är rätt svårt. Manborg lyckades vara en rolig stund, men känns inte riktigt som en film. Och även om jag gav Kung Fury bra betyg så har mina åsikter ändrats, då det bara känns som en parodi.
Enligt en intervju tvekade herr Ironside inte en sekund över att spela rollen.
Turbo Kid å andra sidan, är en äkta film! Den berättar om romansen mellan Kid och Apple i öppna miljöer som påminner om världen som en gång fanns. Synd dock att den nästan alltid utspelar sig utomhus. Ironside är skitrolig som en överspelande Zeus och man kan se hur glad han är över att få betalt för den här filmen. Vilket han bör vara. Striderna är blodiga och köttiga och musiken är jävligt god! Inte lika bra som Kung Fury, men bra nära. Att vi även får se en butter roll i form av den legendariska Frederick är skitbra! Alla post-apokalyptiska filmer måste ha en butter, ärrad fighter.
 
Filmen får 4 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
 
 

Underwood VS Urquhart
2016-03-06

Så nu har den 4de säsongen av House of Cards släppts och med presidentvalet i USA är serien större än någonsin. Kevin Spacey har redan vunnit många priser som den hemska Frank Underwood och hans fans blir fler och fler. Ju längre in i serien desto mer djupare i sin egna skit sjunker han och fienderna blir fler och fler, det är en fantastisk serie helt enkelt. Varför är då den Brittiska versionen den bättre?

 

Kevin Spacey är en mycket bra skådis och han gör sin roll nästan perfekt, men Ian Richardsons version med namnet Urquhart precis som i bok serien är baserad på gör något som inte SPaceys Underwood gör, han framstår som sliskigare, kärleksaffären med Mattie är gjord lite bättre, och den större åldersskillnaden är mer chockerande. Visst finns det vissa ting som amerikanska serien gör bättre såsom O'Neill's överdos och död. Ju mer Frank Underwood gör kommer han aldrig att bli en så sliskig människa som Urquhart, det ultimata hatobjektet när det gäller uttrycket "älska att hata"

 

Vad menar jag? Jo! I början av den 3dje serien, den sista är det allra första vi får se Urquhart skjuta sin äldsta och trognaste vakthund då han inte längre kan genomföra sina planer, han stirrade Mattie rätt i ögonen när han knuffade henne nerför byggnaden i stället för ett bakhåll som Underwoodd och Urquhart har sedan mage att stirra in i kameran, tala med publiken och försöka hjärntvätta dem till sin sida, "jag gjorde det för hennes bästa" eller " du förstår säkert" så publiken själva blir lika hjärntvättade som karaktärerna i serien. Bortser man från boken som båda serierna inte följer så bra, i boken har Mattie t.ex inte en relation med Francis utan med John.

 

Båda serierna är asbra, Amerikanska har mer produktionsvärde och mer hotfulla skurkar men den brittiska versionen har en mycket bättre huvudkaraktär, gillar du den amerikanska versionen kommer du älska den brittiska versionen, garanterat! Detta inläggs mening var mer att agera som en rekomendation till att se den brittiska versionen så ta det absolut inte som att jag inte gillar amerikanska House of Cards, I föcking löve it! Det är den bästa drama serien på "tv" just nu sedan Boardwalk Empire la ner.

 

Metro Manila
2016-03-05

Familjen Ramirez har ett jobb på risfältet som många familjer i filipinerna har. Men livet på fälten är inget att ha då det är både dåligt betalt och farligt så Oscar, familjefadern son får nog och säger åt familjen att det ljuva livet väntar i Manila. Familjen går med på det och plockar ihop alla sparpengar de har och tar bussen till sitt nya liv.  Nu måste Oscar bara hitta nytt jobb så att han kan försörja sin familj och turen verkar le mot dem då de möter en man som säger att han känner en snubbe som hyr ut billiga lägenheter. Det visar sig dock att mannen de hyrt lägenheten av har svindlat dem och de slängs snart ut och Oscar får betalt i mat istället för pengar på jobbet. Oscar och familjen flyttar in i slummen och Oscar fortsätter leta jobb. Mai, Oscars fru får jobb på en slaskig krog där hon måste springa runt halvnäck och dansa erotiskt och även vara eskort. Oscar får jobb som transportör av pengar efter att en polis sett hans tatuering från hans år i militären.

 Där har vi min dröm i ett nötskal, ha mitt ansikte tryckt på en poster i Fillipinerna

Tack vare en polis som heter Ong som talat mycket väl å Oscars vägnar får Oscar jobbet av chefen tack vare ett rätt kul skämt faktiskt. Ong och Oscar blir snabbt vänner och bra arbetskamrater med Ong som lärare och Oscar som lärling. Ong berättar om hur hans förra partner blivit brutalt mördad av rånare under en transport. Man får också veta att Ong har en älskarinna och att Mai avskyr sitt jobb men som tur är älskar Oscar sitt då han blir en del av gänget under en grabbkväll. Ong bjuder hem Oscar att äta middag hos sig och hans fru men kvällen får en seriös vändning när Ong berättar att skurkar kan användas Oscars slumpliv kan användas emot honom om de kidnappar hans familj och tvingas delta i ett rån mot sitt jobb men sen vänder det igen och Oscar får lägenheten där Ong tar sin älskarinna  Men Ong visar sig snart inte vara lika snäll och trevlig som han påstått och hans hemliga agenda visar snart sitt fula ansikte.

 kul fakta, jag äger/ägde en kykling som jag köpte av en fillipinsk snubbe som använde den i tuppfäktning, hur det gick för den vet jag dock inte

Kemin mellan Oscar och hans familj är mycket bra, det är nästan som om de är en riktig familj och till och med barnen är bra skådisar, vad fan är Filipinerna för bakåtvänt land? Det är fan tragiskt att se familjens hårda kamp för att överleva i storstaden och alla jävlar som lurar dem  börjar man snabbt hata och Filippinernas storstad framställs som rena rama ghettot där kvinnor kidnappas på öppen gata och tåg åker igenom centrum och ja det är ju så det ser ut i Filippinerna men denna film avtänder en verkligen att vilja åka dit. Filmen är bra, den är mer seriös än de filmer jag vanligen recenserar, visst det är inte bara kul jag har diskuterat kidnappningsdrama och kärleksdraman, men denna jävla filmen är seriös på en helt ny nivå och dess trovärdighet gör det mer hjärtekrossande och Ongs diaboliska plan för att få Oscar att utföra jobb Oscar inte vill är nästan för briljant för att vara sann.  En bra film om en fin familj som ständigt får nya svårigheter att tackla och den blir aldrig för daltig om att livet är förjävlig i fattiga länder men är även sanningstrogen. Metro Manila får 4/5 Guldkameror.

 Markus

Tommy
2016-03-03

Filmen börjar med ett ungt par som är mer kära än Romeo och Julia, Kvinnan heter Nora och hennes man är stridspilot men han tros omkomma en natt under andra världskriget. Innan Noras man dog gjorde han henne dock på smällen och Nora föder en liten pojke som får namnet Tommy. Flera år senare åker Tommy på läger med sin mamma där de möter Franks Hobbs som gärna vill bli kallad Uncle Franks. Nora och Frank inleder ett förhållande och en kväll när de leker naken lekar smyger Noras förra älskare in och finner dem i sängen och lille Tommy bevittnar hur Frank mördar sin far och detta trauma gör honom blind, döv och stum. Tommy växer upp till en ung man spelad av Whos frontman.

 "ver since I was a young boy, I've played the silver ball. From SoHo down to Brighton, I must have played them all. But I ain't seen nothin' like him In any amusement hall. That deaf, dumb and blind kid Sure plays a mean pinball."

Efter att ha varit i en kyrka som hedrar Marilyn Monroe (på en överdriven nivå) där Tommy välter omkull en av statyerna tilägnad henne ser vi hur Frank börjat jobba på stripklubb och Tommy delar ut tidningar på denna klubb där Frank fixar ihop honom med Zigenerskan, knarkets drottning som ska se till att Tommy förlorar svendomen men hon drogar honom bara. Sen så får Tommy flera barnvakter som inte gör något annat än att tortera sin släkting. En dag får Tommy dock tag i en pinball maskin och det visar sig att han äger på det och Tommy jobbar hårt och blir en flipperspels stjärna. Detta drar dock till sig attraktionen av den regerande världsmästaren, Pinball Wizard som inte är beredd på att ge upp sin titel riktigt än, och framförallt inte till en döv och blind stum kille. Men farorna är många men det Nora oroar sig mest för är att Tommy aldrig kommer bli en normal man och möter en doktor som har ett mirakel medel. Kommer Tommy åter igen tala och se å höra?

 "See me, feel me. Touch me, heal me."

Titelns Tommy spelas utav The WHOs egna Roger Daltrey och han är inte det enda stora namnet i roll samlingen, vi ser Elton John som Pinball trollkarlen, Tina Turner, Oliver Reed, Jack Nicholson och Ann-Margret med många jävla fler. Som om inte filmens musik inte var tillräckligt mycket dragkraft kan vi nog rekommendera den endast för Oliver Reeds sångröst. Han är nog det bästa med hela filmen men Elton John är nästan lika underhållande han med och han utav någon ser ut som att leva loppan.  Hela filmen bygger på en CD av the WHO som förklarats som en rockopera och karaktärerna sjunger sina repliker och varje ”sekvens” i filmen är en helt ny låt från skivan med olika toner osv (jag är ingen musik snubbe alls, men de flesta är faktiskt jäkligt bra). Flera gånger så bryts historien och vi får flera minuter av delar som skulle passa in i en musik video istället för att sedan återuppta historien igen. Gillar du the WHO har du verkligen missat något om du inte sett denna film baserad på deras musik och är du bara ett fan av rock så kan denna vara ett bra val. Det är verkligen inte en av de 10 bästa musikalerna någonsin men underhållande och tillräckligt udda för att nå ut till en stor publik. Tommy får 3.5/5 Guldkameror och är värd att se som sagt, endast för Oliver Reeds och Elton Johns framträdanden. Om ni ursäktar ska jag nu gå och lyssna på mer WHO musik då det var mycket flera hits än miss i detta soundtrack, seriöst lyssna igenom soundtracket.

 Markus

The Cook, The Thief, His Wife and Her Lover
2016-03-02

"Looks like catfood for constipated French rabbits!"
Gangstern Albert Spica har just pressat sig in i matbranchen då han köpt den vackra restuarangen staden har att erbjuda. Kocken tycker inte om Albert, som är det hemskaste, mest hotfulla svinet som finns. Ännu värre är det att han har en troféfru, Geogina som han gillar att hora runt med och visa upp som ett ägande objekt. Men en dag träffar Geogina den intellektuella och tystlåtna Michael, som blir hennes hemliga älskare i restuarangen. Men Albert anar ugglor och börjar tortera sin fru ännu mer för hennes hemliga romans.
"He's eating avocado vinaigrette and prawns... with his fingers."
Mannen bakom filmen, Peter Greenaway, är en enastående och egoistisk skapare. Visst, jag tyckte inte om Konstnärens Kontrakt, men efter den debutfilmen har han ändrats en hel del. The Cook....är ett vasst drama i snygga miljöer, där varje rum har en egen pallet-färg och denna färg symboliserar något. Opera-stämningen som filmen har är ännu vassare med en sjungande pojke som sjunger höga toner i köket och sätter prägel på ondskan som Albert Spica utför. Och Albert är en av de största svin jag sett, tillsammans med Frank från Blue Velvet.
"What are you doing in there, Georgie? You playin' with yourself? That's not allowed. That's my property, you're not allowed to fiddle with it."
Markus har själv sett filmen och håller nog med mig i allt jag beskriver. Det går inte att fly från sanningen att filmen är rätt seg vid andra titten, men slutet är fortfarande brutalt bra i samma stil som en hämndsaga från Shakespeare. Detta är konst som fungerar perfekt!
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Det Stora Skrattet
2016-03-01

Don Salluste, den fräckaste ministern i hela kungens hov har anlänt till en stad där han ska samla in skatt och då skörden varit den sämsta på länge blir skatten fördubblad. När han vände ryggen till arrangerar ett par bybor en kupp så att alla Don Sallustes skatter trillar ur vagnen och snart faller även hans vagn golv av. En kväll ser Don Salluste att drottningen han tjärnar har en älskare i form av sin egna betjänt Blaze. Dagen efter stormar den tysktalande drottningen in och ger Don Salluste sparken efter att han enligt kronan ska ha förfört en hovdam och gjort henne med barn men Don Salluste säger att det är konspiration. Men vi får se att det är onda män i drottningens högre ranker som tänker ta över kronan via Gyllene Skinnets Ordern.  Han tillkallar sin kompis Enöga för att få tag i en mäster tjuv vid namn Cesar som är Don Salluste brorson och när de väl hittar honom så berättar Don Salluste en plan om hur Cesar ska förföra drottningen. På så sätt ska kungen förkasta drottningen som slängde ut honom och sedan ta tillbaka Don Salluste. Cesar vägrar och Don Salluste får hitta på ett nytt sätt.

”Jag är minister! Jag kan ingenting!”

I byn är alla glada över att Don Salluste inte längre är i makten och bränner dockor av honom och Blaze är i publiken. Där dyker Don Salluste upp utklädd till adelskvinna och försöker lura i Blaze att förföra drottningen istället. Blaze får med på det för att försöka få sin älskades hand men han ska låstas vara Don Cesar. Men Blaze får nog och överger planen mitt i Don Sallustes avkroning och tur det för han hör hur de onda männen i hovet ska försöka bomba kungaparet. Blaze räddar dagen och ledaren av det onda gänget låses in. Detta leder till att Blaze får Sallustes tjänst. Den riktiga Cesar som är slav nu för tiden får höra att någon har stulit hans identitet och flyt från sitt slavläger för att söka upp fejk Cesar och med de onda adelsmännen på fri fot är Blaze i stor fara, och det är kronan med.

”Man är otrevlig när man är rik!”

I stora delar av Europa anses fransmannen Louis De Funés vara en av de roligaste människorna någonsin. I Sverige och USA är han nästan helt okänd. Detta är den enda av hans filmer jag hade i min ägo ( då jag skrev det här inlägget i juli......ja det tar sådan lång tid för mig att lägga ut en review!, nu har jag typ 6 Louis De Funes filmer) vilket förvånar mig då Studio S har gett ut en hel hög av dem och efter att ha sett denna blev jag lite sugen att spana in vad mer De Funés medverkat i. Det stora skrattet är rolig, den har många stunder och Don Salluste är en rolig karaktär trots hans elakheter och Napoleon komplex. Det är bra också att trots att De Funés var stjärnkraften i filmen är det inte bara han som får roliga scener som det oftast kan bli. Det stora skrattet är inget komiskt mästerverk men produktionen är mycket fin, kläderna, rekvisitan är fantastisk. Musiken låter som något taget ur Ennio Morricone (Grattis till Oscarn btw till Ennio Macaroni) dollar trilogin och ökar spänningen i jakt scener. Historiens utveckling tar ett par roliga tvistar hit och dit, några optiska skämt och missförstånd bidrar till en helt okay komedi. Louis De Funés och resten av skådisarna är bra skådisar. Det Stora Skrattet får 3/5 guldkameror.

Markus