Hellraiser
2015-11-30

Frank Cotton är en person som verkligen älskar äventyr och söker den ultimata kicken, och han tror han har hittat den i en gammal rubriks kub liknande manik som han köper av en skummis på en bar i Marocko (I boken så var det någonstanns i Caribbien) men denna box visar sig vara för mycket Frank då den ger Frank den ultimata tillfredställelsen men på kuppen slits han i stycken. Hans hus, Familjen Cottons gamla hus står tomt ett tag men tillslut får huset nya boenden, Franks bror Larry, hans dotter och sin nya fru Julia.  Då Frank var både en slarver och en snuskpelle behövs huset piffas upp men Larrys jobb blir tufft då Julia börjar falla för Larrys döda bror, hans dotter Kirsty hatar Julia och dessutom skär han sig fördärvat på en spik under flytten. När hans blod träffar några plankor på golvet så får vi veta en hemsk sanning, Franks kropp lämnade aldrig huset, utan ligger under golvet i många många delar, men ett par droppar av sin brors blod återuppstår han som ett levande skelett. Julia hittar Frank som ber henne pimpa ut sig själv så han kan få dumma kåta män att ta sig till vinden där han bor så han kan suga ut deras själ och bli mer och mer männsklig så han kan pöka med Julia.

 

 It's gonna blow your mind....and your face....and your body and your d..."Jesus wept."

På en inflyttningsfest möter Kirsty en ung grann ung man Steve men de blir förföljda av en uteliggare som gör ett antal skumma grejer under filmens gång men skadar henne aldrig. Kirsty anar onåd efter en hemsk dröm och tro fan det för nästa dag börjar Julia dra hem massa män så Frank kan suga åt sig deras livsenergi. Kirsty vandrar in mitt under en av Franks många ...sugningar... och snor Franks kub som han håller mycket kär men svimmar inte mycket senare. Kirsty vaknar upp på sjukhuset och börjar pilla på kuben som aktiverar en port till en dimension där Rammstein skulle gudförklaras och de monster som poppar fram säger att de ska ta hennes själ, men Kirsty är klok serru och lovar att guida dem till en av deras offer som undvek deras grymma öde iutbyte mot sin själ,  hon lovar att leda dem direkt till Frank.

 "We have such sights to show you!"
Hellraiser är en av de mest välkända skräckfilmer någonsin, mest på grund av sin ikoniska....ikon, Pinhead som inte hade ett namn i denna film men är den enda karaktären som är med i alla Hellraiser filmer då hans crew från 1an och 2an inte är med i någon annan film. Designen på huset, Cenobiterna (Pinhead och hans gäng) och på det stora monstret som poppar upp mot slutet är fantastiska, detsamma är gore effekterna som ser jävigt bra ut än idag. Andrew Robinson är ett namn inte många lär känna till, men hans ansikte lär endå se bekant ut, varför? Jo han var huvudskurken i första Dirty Harry, Scorpio men här spelar han 2 roller, Larry och en mycket spoiler fylld andra roll som jag inte vill avslöja utan du verkligen måste se filmen själv. Atmosfären i Hellraiser är brutalt bra, den brittiska landsbyggden är så mycket bättre än de amerikanska set som i Nightmare on Elms Street eller Halloween, här ser det ut som Mrs. Marpel har ett fall från helvetet (bokstavligen) och Kirsty är en bra hjältinna i samma kaliber som Nancy från Elm Street men ser faktiskt lite snyggare ut, it’s something about Brittish Chicks I tell ya. Tyvärr flyttades serien efter 2an till USA och runt 5te filmen fördes produktionen till Rumänien och sedan fram och tillbaka mellan olika länder.  Hellraiser är en mäktig skräckis som inte de svagmagade borde se, men för riktiga gorehounds är det ett av de bästa exempel på en go filmkväll och makaber är bara ett av de många ord man skulle kunna kalla den, Första Hellraiser får 4/5 Guldkameror.Tyvärr så går det jävligt upp och ner i resten av serien, men det är ju därför vi har en temavecka så ni alla kan se vad jag menar, Hellbound kommer härnäst! Detta är också den första gången jag NÅGONSIN ser Pinhead blinka i hela serien då han blinkar 1 gång i sjukhusscenen
Markus

Temavecka #15- Hellraiser serien
2015-11-29

De som följer Filmfett på Facebook fick en tidig glims av vad nästa månad komma bjuda på, Hellraiser serien som består av 8 (Ja jag vet att Revulations är den 9nde filmen i serien men helvetet kmmer frysa till is innan jag accsepterar den som en del av serien, låt världens Robin-ar ta och reviewa den istället!) så detta blir inte bara Filmfetts längsta temavecka hitils, det blir också en av de blodigaste
 
Vi ses på måndag buahahahaha

THX 1138
2015-11-29

Välkommen till en steril framtid, där människan har rakat sina huvuden och tvingas bo i vita rum, utan färger och bära vita kläder. Mysigt, va? Lägg till att alla tvingas tugga tabletter för deras egna känslor ska hållas under kontroll. Alla har sina egna kodnamn. THX 1138 börjar bli deprimerad av sin tillvaro och slutar ta medicinen. Varpå han börjar hångla med sin boende-kamrat LUH 3417. Men detta är självklart förbjudet, och får konsekvenser, där THX tvingas påbörja en behandling i ett oändligt, vitt rum.
 
Filmens orginella koncept är säkert helt okej, om det inte vore för dess överflödiga data-effekter. Va? I en film från 70-talet?! Nä, just det. Denna directors cut är en variant där George Lucas spytt datanaimerad fragda över många scener och slängt in konstiga biljakter och några...eh...köttätande apor? Vad i hela helvetet?! Vad fan har han gjort? Jo, han har massekerat sin egna film.
Samhällets vakter är lite obehagliga i sina kalla masker.
THX sägs vara en av de bästa sci-fi filmer som gjorts, och det stämmer säkert om man tar bort data-effekterna av hologram porr och liknande. Fast...även om den har en läbbig historia och är ganska intressant, så är den inte bra. Konceptet har gjorts i andra filmer långt efter, som lyckats lite mer i min smak. Equalibrium, till exempel.
 
Det finns dock intressanta scener, som när THX torteras av en manick som kontrollerar hans smärta i hela hans kropp. Men...fuck George Lucas. Jag vet inte vilka piller HAN har tagit, men att gå från Lucas Arts och sina intressanta filmer till detta är fan skamligt. FY SKÄMS att spy över dina egna filmer sådär!
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
 

Dustins Fowlplay
2015-11-29

Minns ni Eurovision song contest 2008? Inte jag heller men jag minns en deltagare ur tävlingen, Dustin The Turkey från Irland, se hans bidrag här : https://www.youtube.com/watch?v=GfuJaf6IBpk  han kom inte alls långt och fick endast 22 poäng. I Irland är tydligen Dustin en av de mer kända tv personligheterna och har även släppt många cd skivor. Man kan säga att han motsvaras Skurt från Sverige. Dustin har en tv special eller tv film om sig så varför inte spana in denna 47 minuters långa rulle?

 Irland fick lite mer än 12 poäng, de fick 22 och hamnade bland de sista i kvalet till finalen

Dustin och hans gris kompanjon Snotter är ute på jakt efter pengar (han är redan i skuld till en kompis) då de hör på radio hyr mycket artisterna på radio tjärnar så Dustin övertalar Snotter att de ska starta ett band, rättare sagt ett pojkband. De har redan en kamera de ”lånat”  Därefter ringer Dustin från sin lilla studio runt till stora musik producenter för att börja. Men för att starta ett pojkband måste man ju ha pojkar så Dustin håller en audition, men det verkar finnas mer muppar i Irland än fyllon. Dustins första medlem är en kvinna…wtf och samtidigt smyger en snubbe i maskerad kostym runt och försöker förstöra för Dustin. Band träningen börjar och Dustin börjar filma en dokumentär om bandets orgin och tjejen har en idé att bandet ska kallas Mankind. Dustin utpressar en känd radiovärd att låta hans band spela på hans kanal. Men just när Dustin börjar komma på en bra väg att nå toppen snor någon hans bandnamn och sedan bandet. Kan Dustin nå toppen av Irlands musikindustri? Kan Dustin hitta den som förstör för honom? Hur många måste han prata med för att komma närmre toppen?

 Bird jokes and yeadda yeadda yeadda...

Dustin babblar på jävligt mycket, vissa av hans eviga babblingar kan vara kul men det blir lite mycket efter ett bra tag. Han verkar också ha problem med gaser då han fiser och rapar minst 1 gång i varje scen så är det din typ av humor så måste jag fråga vad fan du gör på filmfett? Detta är inte Minecraft ungjävel. Auditions delen är på tok för länge och lika fri från roliga skämt som i Robins Jumper review.Det finns inte mycket att säga, Jag är helt fel publik för filmen, hela Sverige är det då Dustin är som Skurt, man växer upp med Dustin i Irland och dess humor. Hela  filmen är mest Dustin som går runt till kända Irländska media profiler såsom musikproducenter och artister. Dustins Fowl Play får 1/5 Guldkameror, visst det är bara en tv produktion och har ingen riktig story annat än att Dustin snackar upp sig till toppen men annars är det bara en ...vågar jag säga, kalkonrulle?

Markus

Nu Kör vi en TEMAVECKA!

Nightcrawler
2015-11-27

Lou Bloom är en sliskig ung kille som själ koppar och försöker sälja för en bra inkomst. Det går inte så bra för Lou. Men när han råkar köra förbi en olyckshändelse får han se något ganska annorlunda. En bil med kameramänn kommer till platsen och filmer väldigt närgående på de som var inblandade. Sedan använder dom materialet för att sälja vidare till nyhetsbolag. Lou finner direkt ett kall och skaffar en lågbudget-kamera. Men det tar inte lång tid innan hans totala imunitet mot känslor sätter pengar i rullning. Lous humanitet försvinner och hans pengabegär ökar.
 
Nightcrawler använder sig av total mediakritik. Den visar hur kroppar, skadade och döende används i media för att skapa fler tittarsiffror. Även om bilderna inte är så brutala så blir ångesten brutal. Vill man lyckas i livet måste man vara känslokall och lite av en djävul. Det är i alla fall Nightcrawlers cyniska presentation.
 
Jake Gyllenhall som den psykopatiska, intelligenta huvudrollen är fenomenal. Hela konceptet med filmen påminner nästan om Taxi Driver, där 70-talet och brutalitet var en gemensam faktor. Och i dagens obehagliga värld kommer 70-talets brutalitet att bli mer aktuell än någonsin.
 
Den scen som var mest uppmärksam för mig är när Lou flytter ett lik på en olycksplats för att få en värre bild av det hela. För att i sin tur få mer pengar. Jag hatar denna filmen. MEN det är syftet att hata den. Att må illa. Att bli cynisk till media och humanitismens förändringar.
 
4 av 5 guldkameror. Kunde vart månadens bästa men det blev en annan film.
 
Robin

It’s Alive 3: Island of the Alive
2015-11-26

Fler och fler barn föds till mutanter och detta problem har blivit så stort att istället för att avrätta hela högen ska de skickas till en öde ö och lämnas åt sitt egna öde. Mr. Jarvis är pappa åt en av dessa barn och är med på rättegången detta bestäms under och går sedan ut och dricker för att träffa sin fru som nu lever under ny identitet (spelad av Karen Black). För att deppa går Stephen Jarvis på tivoli där han träffar en het brutta och snabbare än jag hinner sträcka mig för att kolla telefonen har de pökat. Bruttan får dock ett utbrott när hon får veta om att Jarvis är pappa till ett av monster barnen.

 Myyyyyy Precious......

Jarvis flippar ur på en fest och börjar sakna sin son och då inga barn föds med detta syndrom så kapar regeringen fonderna så ingen förälder får pengar så Jarvis måste ta skit jobb då ingen vill ha han som arbetare pga hans son. Tiden går och barnen som växer mycket snabbare än vanliga människor blir vuxna snabbt. En snubbe i kostym kommer till Jarvis och säger åt han att det finns en grupp som vill åka till ön och befria barnen från den öde ö de är på. Problem uppstår när de väl anländer till ön och de vuxna barnen nu övermannar dem, tar båten och sätter fart emot USA via Kuba och 2 av mutanterna har blivit så kära att den ena till och med är gravid. Jarvis är dem hack i häl men monstrerna har en hemlig orsak till att åka tillbaka till staterna, hur dödlig kan denna orsak vara?

”that’s what we doing here, we’re ruining children’s feet we’re part of a conspiracy and if we had shoes that big we’d  ruin yours to”

Michael Moriarty som spelade i en annan Larry Cohen film, Q, the Winged Serpent samt pappa Harry Potter i filmen Troll och hade en stor roll i pilot avsnittet av 4400 och de sa i serien att han skulle återvända men vi såg han endas i pilot avsnittet och detta har stört mig sedan serien började typ 2004….hur som helst, han är bra i denna film trots att resten av filmen inte är mycket att ha. Stop motion sekvenserna är roliga att se på men dräkterna de fullvuxna bebisarna har på sig ser löjligare ut än Robin på dejt.  It’s Alive trilogin slutade på ett mycket udda sett och de 2 sista är inte alls läskiga men mer thrilleraktiga. It’s Alive 3 Island of the Alive finns det inte mycket att säga förutom att Moriarty gör ett bra skådespel, dräkterna är fula och storyn är mellan himmel och jord. It’s Alive 3 får 2/5 guldkameror, klart bättre än Basket Case 3 och 2 men Its Alive trilogin är långt ifrån Larry Cohens bästa verk, han hade ju en stor roll att spela i Maniac Cop trilogin.

 Markus

The Man Who Fell To Earth
2015-11-24

En person ramlar ner från himmeln i en sjö på Jorden. Det är en jättetörstig utomjording som har landat. Han klär sig och beter sig så mycket som en människa som det går. Snart använder han sin intelligens för att skapa en allians med en miljonär, Oliver, som blir fascinerad av främlingens ideer. Främlingen kallar sig för Tommy Newton och lever bland oss ett bra tag. Tillsammans med Oliver bildar Tommy företaget World Enterprices Corporation. Men Tommy faller för luster såsom sex, och alkohol.
Bowie är extremt bra i sin första ledande filmroll.
Hur ska man sammanfatta en film av denna kaliber? Tommys äventyr hoppar mest runt i osammanhängande sekvenser. Ibland kan det ha gått flera år, ibland någon dag. Det är svårt att hålla koll på. Men dessa hoppanden gör filmen unik och intressant. Som tittare måste man vara vaken och hänga med.
Måste...kolla.....på...Simpsons....NETFLIX AND CHIIILLLLL!
Ibland blir filmen intressant, som när Tommy blir beroende av tv-apparater och sitter som hypnotiserad och kollar på en massa apparater samtidigt. Dessutom får han en musa på jorden som heter Mary-Lou. Tommy har redan familj på sin hemplanet, däremot.
 
Nicolas Roeg berättar en saga som är osammanhängande och flummig, precis som 70-talet brukade vara. Men med en häftig sex-scen där Tommy skjuter en pistol i taket samtidigt som han landar Mary-Lou, är klippt som Scorseses filmer, vilket är mer än charmigt.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

It Lives Again
2015-11-23

Det var April 2014 när  jag reviewade första It’s Alive filmen som handlade om ett mutanterat spädbarn som mördade folk. Filmens dumma koncept gjordes fantastiskt underhållande av kungen av thrillers och b-rullar Larry Cohen som även står bakom dessa 2 uppföljare.

 Can't you see I'm trying to tell ya I love ya??

 Eugene Scott och Judy Scott har en babyshower då Judy är höggravid med deras första barn, festen går bra men en gäst väljer att stanna längre än de andra.Mannen säger att hans namn är Frank Davis, pappan och hjälten från första It’s Alive och han meddelar dem om att deras barn inte kommer bli som andra, det kommer bli ett muterat monster precis som hans son blev. Paret har hört talas om Davis son och ännu ett fall i Seattle  och doktorerna har forskar fram ett sätt att finna barnen innan de ens föds så att de kan dödas och Scott familjen är nästa offer. Judy börjar få kramper men när de kommer fram till sjukan så kryllar det av snutar, Davis har kallat in flera doktorer som kan det här med mutant bebisar och han går så långt som att hota huvuddoktorn med pistol och snor Eugene, Judy och deras baby från dem och kör bort dem i en skåpbil.

 "The 'It's Alive' Baby is back... Only now there are three of them."

Nu är de 3…snart 4 flyktingar från lagen och såklart det första bebisen gör är att anfalla en person innan den sövs och buras in. Jude skjutsas hem där hon blir utskälld av sin mor och Eugene tas till los Angeles med babyn till ett ställe där barnen är i säkert förvar och det finns 2 till. Regeringen vill dock ha död på de alla då de tror att de är nästa steg i evolutionen och kommer utrota mänskligheten.

 EEEEEEEEXEEELENT

Som jag skrev i min review av Basket Case 3 Jag har alltid sett Baset Case trilogin som en syster trilogi till It's Alive trilogin, de båda innehållder mutanterade familje medlemmar, i första delen av trilogin finns det bara ett moster men ju längre trilogierna fortsätter ju fler blir de och i den 3dje delen byts miljön helt. Tyvärr är det endast första delen i båda serierna som är bra oh sevärda, men It's Alive 2 och 3 har faktorer som räddar dem såsom bra skådespeleri utav VISSA skådisar”. Och det stämmer fortfarande, Passande nog väntade jag över ett år att reviewa resten av Basket Case serien också så likheterna bara fortsätter. I första It’s Alive var underhållande, suspensen var på topp och man fick aldrig riktigt se hela monstret, i It Lives Again är segare än sin föregångare och monster effekterna är billigare och i It’s Alives fall är faktiskt mindre mer då det inte är läskigt att se barnen konstant istället för endast kroppsdel då och då som i första filmen. It Lives Again har en mer intressant historia med konsperationer, hjältarna blir bovar i lagens ögon och försöker slå på stort med 3 bebisar istället för en enda denna gång. John P. Ryan spelar sitt allra bästa som traumatiserad far och han är nog det bästa med filmen men segheten och de billiga dockorna gör så filmen endast får 2 av 5 guldkameror.

Markus

Red Rock West
2015-11-21

 
Att vara arbetslös och utan besparingar gör Michael till en desperat man. Så när han anländer till en bar i Red Rock West, får han höra om att han har just fått ett jobb. Bartendern ger Michael en stor summa i förväg, för att Michael ska mörda bartenderns fru. Michael drar till frugan och förvarnar henne om att se upp för bartendern, innan Michael försöker köra ifrån staden. Men när Michael kör på en man på vägen tvingas han ta killen till sjukhuset. Då dyker stadens scheriff upp, som även är batendern från innan. För att förvärra saker ännu värre dyker snart den äkta lönnmördaren upp.
 
Red Rock West fungerar som en gömd liten pärla bland filmsamlare, då den har fyra starka rollprestioner. Nicholas Cage medverkar som Michael. J.T Welsh är bertendern/scheriffen. Dennis Hopper spelar den hyrda lönnmördaren. Och Lara Flynn Bloyle spelar den mordhotade frun. Men vem kan man lita på i denna lilla dans av intreiger och hemligheter? Det är just dett som gör filmen till en härlig Neo-Noir.
 
Jag vill verkligen berömma filmen bortom dess betyg. Men tyvärr är filmningen lite för stel. All kommunikation sker med halvbilder och för att det hela ska kännas mer levande behöver även kameran vara aktiv. Jag skulle föreslå kamera-åkningar och lite mer krydda i vissa scener. För något saknas verkligen. Som om att filmen håller tillbaka.
 
Red Rock West får 3 av 5 guldkameror av mig. Miljön och stämningen är väldigt skön.
 
Robin

Cool World
2015-11-21

Året är 1945 och vi befinner oss i Las Vegas. Frank återvänder från kriget hem till sin mammas hus  och visar stolt upp henne sin nya motorcykel och mammans enda väjning är at than ska vara försiktig. Frank vill ta med mamman på en åktur. De båda njuter av åkturen men en fyllekörare krockar rätt in i dem vilket leder till att mamman dör. När han undersöks av läkare teleporteras han till en värld där allt är täcknat då en galen doktor skulle teleportera sig själv till Franks värld. Frank introduceras till Cool World.

 "Holly Would if Holly Could"

År 1992 ser vi en serie täcknare som är besatt av sin egna tecknade figur vid namn Holly Would, Jack som tecknaren heter slungas också in i Cool World. Han landar rätt i en nattklubb där alla dräglar över Holly Would men Holly Would har många fans inklusive en stor lila snubbe vid namn Sparks. Frank lever fortfarande i Cool World och har inte åldrats en dag samt försörjer sig som snut, Holly försöker ha sex med en riktig person så hon själv kan bli riktig, det är därför hon har skickat över Jack till Cool World och försöker förföra honom. Frank får höra detta och med sin för att ingripa innan Holly gör något dumt. På krogen varnar Frank Jack om att sex mellan seriefigurer och människor är olagligt och utan att blinka skickas Jack tillbaka hem till sin värld. Frank är dock inte världens bästa snut då han själv bryter mot den enda lagen Cool World har och har en tecknad älskarinna men de har aldrig nuppat.  Holly lurar Jack till sitt sovrum och gökar. Då förvandlas Holly från pinuppa till Kim Bassinger. Hollys planer har planer att hoppa över till den mänskliga världen men detta kan förgöra både våran värld och Cool World då det rubbar balansen i kosmos eller nått.

 "You screwed us all... for a piece of ass?"

Cool World är hitils Ralph Bakshis sista film  då han förtidspensionerade sig som ett slag mot datoranimering och dels för att han fick nog av alla jävla Hollywood producenter som ändrade eller tvingade honom att ändra sina filmer (vem som helst skulle förtidspensionera sig) och det gick så långt att Ralph Bakshi slog till en producent vilket nästan ledde till att Bakshi blev avskedad och stämd, ingenting hände dock vad jag vet.. Cool World är lite anti Who Framed Roger Rabbit då Toon Town är ljust, glatt men fullt av kaos, Cool World är mörk, slaskig och även kaosaktig men bortom räddning. Musiken är bra och animeringen är as najs, det är ju en Ralph Bakshi endå, och nästan hela tiden är det små detaljer i varje bildruta som har nått litet.  Brad Pitt är typ allergisk mot att visa känslor, hur han blev en stor kändis är bortom min fattning och att ha han som huvudkaraktär är segt som då t.ex han ser sin mor död på vägen, det ser mer ut som han kommit 5 minuter försent för att få frukost på McDonalds än förlorat sin närmsta släkting. Handlingsmässigt är filmen inte så värst lockande, men kaoset som konstant är närvarande är fantastiskt underhållande, allt cartoon violence är helt taget ur en gammal kortfilm och designen på det tecknade landet är mycket episkt. Tyvärr är handlingen lite rutten och det kan bli lite för mycket stohej ibland och Brad Pitt som huvudkaraktär är nästan like känslolös som en sten. Cool World får 2.5/5 Guldkameror. Den är medelmåtta, men Fritz the Cat, Heavy Traffic och några av Ralph Bakshis andra filmer är bättre, men han har också gjort sämre.

Markus

Alvin Purple Rides Again
2015-11-19

Förra filmen slutade med att Alvin Purple, alla brudars dröm karl började jobba som vaktmästare på ett kloster där tjejen han var kär i gått med i. Denna film börjar med att Alvin söker jobb och får jobb som fönsterputsare……hos en sexig dam som börjar dammsuga näck när han jobbar, han börjar sedan som taxiförare men det slutar med att han nuppar en böna i rusningstrafiken. Stackars Alvin kan inte gå någonstans utan att brudarna blottar sig för honom. Efter att Alvin och hans bästa kompis sålt sin bil till en man för snabba cash och tar in på hotell. I en kul scen så knackar en sexig tjej på hans dörr och Alvin direktar henne till sin kompis rum istället, kompisen tror att han ska få ligga med en sexig cricket brutta men får istället in en gammal skruttig städerska, samma sak händer igen och han skickar vidare en gammal pryd tant medans helt ovetande får han alla sexiga krocket tjejer som de rest med sedan de sålt bilen. För att vinna en satsning så klär Alvin och hans vänn ut sig till cricket kvinnliga spelare och fuskar till sig en vinst.

 "Front up! Alvin's back! And look's who doing it now!"

Jakten på pengar leder dem till ett casino där de förlorar stort mot en viss Balls McGee som råkar vara rätt lik Alvin och oturen ligger på McGees sida då Alvin orsakar hans död genom att skrämma en av McGees undersåtar som skjuter ett varningskott rakt i McGee.Balls hade många ouppklarade affärer och Alvin hoppar in för att posera som honom och avsluta dem. Det är nu kungen av sex i en värld full av gangsters och kriminella och vackra kvinnor som endast har sex på hjärnan såklart.

 You smug mother fucker...

Jag vet inte alls om denna följer den förra filmen, Alvin är fortfarande en chick magnet mot sin önskan men ingen verkar känna igen honom…i förra filmen blev han en nationell kändis och nyheter över hela hemlandet. I denna är det knappast någon som vet vem han är förutom hans vänner. Det kan vara så att Alvin är gamla nyheter nu för tiden och alla har glömt eller så följer inte uppföljarna varandra. Scenen då Alvin skickar sina beundrare till kompisens rum är faktiskt roligare än hela förra filmen. Tyvärr är resten av filmen inte så kul, de försöker göra narr av en dvärg skådis genom att ge honom en röst som låter som Michael Palin i rollen som Brians mamma i Life of Brian för att endast bemötas av skämt om att allt han har att komma med är i mindre dos. Frank Thring är den enda skådisen värd att ge kredit här då han är den enda underhållande karaktären och hans röst är mycket dånande, synd bara att han gör narr av dvärgskådisen mest av alla. Alvin Rides Again är ingen vidare film, utan bara en uppföljare för att samla in kosing. Den är mycket lamare än sin föregångare och Graeme Blundell är verkar mest bara vilja gå hem istället för att göra en film. Alvin Rides Again får svaga2/5 Guldkameror. Det hela är bara en lam version av Prinsen och Tiggarpojken om Tiggarpojken spelat båda rollerna helt själv.

 Markus

Spectre
2015-11-18

Temat är tillbaka...tillfälligt igen...
MI6 ligger i trubbel och en ny, mystisk chef vill lägga ner 00-agenterna och ersätta dom med ett övervakningssystem. M är skeptisk och avskedar Bond efter att hans förra uppdrag gick lite snett, då han riskerade flera civilas liv. Men Bond har ett syfte till sitt förra uppdrag. Ett löfte till den gamla M-chefen. Detta löftet leder honom mot en terrorstyrka, kallad Spectre.
Ledaren är Dracula och trivs med att bo i rum utan ljus. Eller så är han bakis.
 
Innan jag börjar såga sönder filmen kan jag börja med det som är bra. För Spectre har sina nagelbitande stunder. Som när ett jaktplan dyker ner bland bilfordon i en biljakt i Alperna. Eller när kameran panorerar i den grymt häftiga öppnings-sekvensen, som kan gå till historien som en av de bästa entagnings-scener som finns (fast Hardboiled lär vara bäst på det territoriumet ett bra tag till).
 
Från att tidigare blivit torterad både fysiskt och mentalt i både Casino Royal och Skyfall, så blir Bond en superhjälte. Han klättrar ut ur ett brinnande flygplan utan någon synlig skada, svett eller skadade kläder. Han slåss mot en stor tjock jävel på ett tåg och mår tillräckligt bra för att landa donnan efteråt. Dessutom är denna tåg-fight-sekvens helt onödig och bokstavligen talat taget ur ingenstans. Skulle inte den nya Bond vara en modernare agent?
Vi åker från miljö till miljö. Utan någon rimlig förklaring till varför.
 
Skyfall fungerade kanon då den filmen hade ett eget tema och ett eget liv, något som gjorde att hela filmen fungerade som en iskall thriller. Spectre har inget eget liv, olyckligtvis. Skurken och Spectre som liga har inga som helst ambitioner och skurkens ursprung är bara tamt. Silvas ursprung ur Skyfall satte alla bitarna på plats kring varför han genomförde ett självmordsuppdrag. Han hade inget att förlora. Här verkar Spectre bara finnas utan ett syfte. Och deras "domedagsvapen" är inte bara en kopia av Skynet utan även en referens till Captain America: Winter Soldier. I Winter Soldier finns det SCHIELDS onda nya chef, hans sidekicks, hans supervapen och Hydra som ligger bakom allt. Ni kommer se samma saker här. Att låna från andra filmer är bra, men här känns det som en dålig utgång.
 
Men Markus verkar tycka om Spectre och jag är säker på att många av er gör detsamma. Men för min del får filmen 2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Alvin Purple
2015-11-16

Efter att the Adventures of Barry Mckenzie blev en stor succé och verkligen gjorde R-Rated filmer i Australien populärt, kom det ut en hel hög av australienska sex komedier och Alvin Purple var en av de största. Censuren var som borttappad helt och hållet och alla i Australien hyllade naket, majoriteten av alla filmer hade åtminstone en naken scen. Men Alvin Purple var en udda film i högen, i denna var det kvinnorna som var kåtbockar, och Alvin var mer generad av nakenhet, yepp jag tror detta är prototypen till den japanska anime genren Harem (ush).

 He puts more than a little color into girls' cheeks

Alvin sitter på en spårvagn, och spanar in bruttor och tänker på sex då alla tjejor han ser klär sig som skyltdockor, Men Alvin är en snäll man, han är bara lite sexuellt förvirrad och är mycket snäll men han kan fan inte snacka med tjejer och bestämmer sig för att inte ha sex under hela 70-talet men ödet ler mot honom då hans sexiga granne frågar om han har socker och BANG! Alvins sexlösa 70-tal är inte längre sexlöst. Alvins nervösa fasad är oemotståeligt bland tjejerna i hans klass och hans kunder (han jobbar som försäljare av vattensängar) då stackars Alvin inte ens kan gå hem utan att ha dussin tjejer cyklar efter eller pantertanter erbjuder honom skjuts. Han inleder en affär med sin lärares fru men det slutar inte bra så han fokuserar mer på sitt säljarjobb men att sälja sängar till kåta fruntimmer är ett hårt arbete som kräver något hårt mellan benen.

"We did it for Alvin!"

Alvin jobbar dicken av sig för att få så många vattensängar som möjligt och går så långt till att nästa ligga med en transa, då vill han inte vara med längre! Alvin pratar med en väninna (med jävligt styva bröstvårtor) och han berättar att han inte kan undvika sex. Han rekommenderas att se en psykiatriker, en sexig psykiatriker för att berätta om sitt ”problem”. Hennes råd? Skaffa en flickvän, inte skit många KKs. Så Alvin ger sig ut i denna galna värld för att hitta ett långvarigt förhållande men när alla kvinnor endast vill ha engångsligg blir detta svårare för honom, till och med hans psykolog är ett lovligt byte.

 Visst en bild från uppföljaren, men det räknas endå!

Alvin spelas av Graeme Blundell som efteråt inte gjort så mycket efter Alvin Purple men precis som Bruce Spence (en annan australiensisk skådis som började i australienska sex komedier). Men Spence var sen med i Road Warrior och fler hollywood rullar såsom Ace Ventura: When Nature Calls och Hitta Nemo. Tillsammans med Blundell är han med i Star Wars Episode 3 och spelar Ruwee Naberrie. Alvin är nog bara så popis för han ser ut som en Beatles under A Hard Days Night eran. Men den stora frågan är…..vilken är bäst? Alvin Purple eller Benny McKenzie? Benny var stor i käften och visade pitten på tv för att ställa till kaos medans Alvin är mer en blyg och är själv inte så rolig utan bara de saker som händer honom. Alvins enda mål är att ligga medans Bennys är att bli full och ha det roligt. Det stora skämtet i Alvin Purple är att Alvin inte kan gå någonstans utan att bli uppraggad. En rolig tvist är att filmen tar en bra vändning och psykolog firman orsakar en kontroversiell handling och stäms, vilket leder till att denna sex komedi blir ett rättrumsdrama ett tag. Trots att filmen blev sönder sliten av kritiker var den Australiens mest succéfulla film i 7 år, och jag tycker inte filmen är dålig, men att hänga i julgranen då denna är mer lik de gamla sex komedier som Amerika erbjuder såsom Porky’s. Alvin Purple får 3/5 Guldkameror. Vi skulle dock få se mer av Alvin Purple i form av en uppföljare, en tv-serie och en film om Alvin Purples son, men härnäst blir det Alvin Purple Rides Again och den ska vara mycket lamare än denna.

 Markus

Mara
2015-11-16

När Jenny var en liten tös så dödade hennes sjuka moder Jennys pappa. Nu, flera år senare, återberättar Jenny för en polis om händelserna som hände i huset där hon växte upp. Hon återberättar, i klassisk H.P Lovecraft-stil, berättelsen om hur hon och hennes vänner åker till Jennys barndomshem för att Jenny ska komma över sin mammas brutala dåd. Självklart blir det en liten fest också. Men är dom ensamma?
Mara är ingen lång film, vilket den inte behöver vara heller.
Det är rätt skamligt att en bra svensk film måste vara extremt lågbudget för att lyckas. Mara har ingen stor budget alls. Fan, storyn är ju rakare än en bruten tennisarm. Men Mara lyckas fånga en skön stil. Och stämning kan skapa en spännande film.
Gäspar hon eller skriker hon?
Filmen klipper mellan handlingen och Jennys diskutioner med en polis. Dessa diskutioner är mysiga, då rummet är becksvart, och ljuset är inställt på karaktärerna runt ett bord. Det fångar en teater-stämning. Hela filmen har ett spännande foto som fungerar och jag ville nästan se lite mer surrealism som kan återspela Jennys ångest.
-VILL DU KNULLA, BABY!? - Du behöver inte skrika. - MEN MICKEN ÄR JU ASLÅNGT BORT!
Mara är en långsam film med ett bra skådespel från Angelica Jansson, känd modell från bland annat Playboy. Det uddare skådespelet är en av Jennys vänner som nästan vrålar ut sin dialog. Men man hör i alla fall vad han säger, tillskillnad från de flesta andra. Ljudet i svensk film är aldrig mycket att ha. Därför ser jag alla svenska filmer med text. Festen som vännerna slängt ihop är skittråkig. Det känns att ingen vill vara där, vilket är rätt komiskt. att fånga en fest på film lyckas nästan aldrig, då alla gör uppenbara fejk-skratt.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Sleepless Night
2015-11-14

#JesuisParis
 

Som jag nämnde i En Iskall Jävel reviewn så introducerade Taken filmerna en subgenre inom actiongenren om fädrar som räddar sina barn från knarkare, onda män eller från en tråkig dag i skolan (Den har inte kommit ut än, men jag jobbar på den) och Sleepless Night är en liknande film, fast den stora skillnaden är att den är fantastisk och en film man kan se flera gånger om.

 Is that another gun in your pocket or are you fnding this as erotic as I?

Vincent är en polis i Frankrike med kopplingar till den undrevälden. Han och en polis kollega deltar i en drog-heist som slutar med att han blir svårt skuren men han kommer över en stor påse kokain. Vincent är frånskild och bor ensam med sin son och de kommer inte väl överens då sonen hellre vill bo hos sin mor och hennes nya pojkvän då Vincent alltid kommer hem sent efter jobbet. Vincent blir kallad till platsen där drog-heisten ägde rum för att göra polisarbete men möter där en känd snut  Lacombe som ger snutar dåligt rykte då han tror att många snutar begår brott på sin fritid. Sedan ringer Vincents ex in honom då sonen Thomas skolkat från skolan och Julia tror han blivit kidnappad. Skitsnack tänker Vincent men han får ett telefon samtal utav José Marciano som ringer från Thomas mobil, José är stadens högste knark kung och då Vincent har en stor påse av hans kokain i sin närvaro är José beredd att göra ett byte som ska äga rum på Josés nattklubb.

 Action scenerna är helt seriöst bland de bästa jag har sett, Robin håller inte med om detta men han diggade endå filmen sa han.

Vincent åker dit och gömmer kokainet på toaletten sedan går han till Josés kontor där han möter en journalist som jobbar åt Lacombe som jagat ledtrådar till drog-heisten och misstänker nu Vincent. Journalisten gör det svårare för Vincent då hon hittar kokainet och gömmer det på dam toan för att sedan kalla Lacombe dit. Med kokainet i fientliga händer måste Vincent slå sig igenom både vakter, poliser, kockar och gäster för att få tillbaka kokainet vilket är det enda sättet att få tillbaka det enda han har att leva för, sin son. Vincent får en plan och levererar en väska full av kokain till José Marciano…men har Vincent rent mjöl i påsen? Kommer Vincent överleva denna sömnlösa natt? Kommer rättvisan visa sitt fula tryne för filmens skurkar?

 This is bullshit, I could be home watching Panik i Byn instead of being here...

Det var länge sedan en modern action film gjorde mig så uppumpad och gav mig en sådan adrenalin kick, Sleepless Night är en av de bästa actionrullarna detta decennium! Dess premiss är likt Taken, pappa ger sig ut för att rädda sitt barn från håriga, tjocka kungar i den undre världen men gör det så mycket bättre på alla nivåer. Dialogen är smart, spänningen på topp hela tiden trots när ingenting särskilt viktigt pågår och skådespeleriet är näst intill perfekt, Det är bara Thomas som är lite nybörjare på det men han är ung och håller masken ialla fall så låt gå. Majoriteten av filmen utspelar sig på nattklubben och det får detta trånga område att vara en hel värld inom sig själv, varje rum en fristad samt visar en trolig bild av olagligheterna som utspelar sig bakom stängda dörrar på en nattklubb. Historien är som sagt jäkligt simpel men Sleepless Night gör något nytt med det och är ständigt spännande och en av de rullar jag rekommenderar mest till folk idag när vi snackar action filmer, tyvärr tappar folk intresset när man säger att den är fransk vilket är förjävligt, det finns textning på filmer för en anledning… Sleepless Night är ett äventyr jag sett många gånger och kommer se flera gånger till och jag ger denna grymma film fullpackad på action nog för att vara bakis i ett halvår hela 5/5 Guldkameror. Tyvärr jobbar man nu i USA på att göra en Hollywood remake av filmen som jag verkligen inte kommer suga då det kommer kasta smuts på Sleepless Nights goda namn.

 Markus

Drug War
2015-11-13

En bil kör rakt in i en affär och föraren förs till sjukhus. Han är nästan död av drogöverdos, men lyckas att fly sjukhuset. Jakten tar inte så lång tid innan polisen haffar honom. Polischefen Zhang får veta mannens namn: Timmy Choi, och detta namn är synonymt med en stor drogkartell. Timmy sammarbetar med Zhang för att undvika dödsstraff. Sammarbetet och planen är att få två stora bossar på fall, genom att arrangera ett möte där info kan delas ut till polisen.
Drug War har många roller som skulle kunna placeras i en TV-serie.
De två gangstarna vi får höra om är den mytomspunna Bill Li, samt den översociala och skrattande Haha. Men frågan är om vem som har övertaget? Polisen, Timmy eller gangstrarna?
 
Det var faktiskt Markus som ville att jag skulle se Drug War och han var hygglig nog att låna ut den. Antagligen som en betalning för att han tjatade om Sex and the City. Drug War är regisserad av Johnnie To. Han är lite av en blekare kopia till John Woo, men är en svinbra kopia om du frågar mig!
Den ärrade Timmy är en karaktär vi aldrig vet om vi kan lita på. Alltid med samma kalla blick.
Filmens stora scen är en pistolstrid mot två döva bröder, som kan "gun-fu". Denna term används när en pistolstrid blir mer av en dans med döda kroppar, snygga scener och strider, som John Woo även är kändast för att utföra. Många andra har gjort det efteråt och det har blivit en genre för sig, väl värd att inspireras av. Filmens stora final blir även en snygg "gun-fu"-ballet, men med tanke på alla roller involverade så blir det ganska rörigt att se på.
 
Som en skön fredagsunderhålling kan Drug War ge dig intressanta karaktärer, med färgstarka ögonblick och en lagom brutal saga, utan att det blir för äckligt att se. Denna pärlan gavs även ut av Njuta Films, som både jag och Markus vänder oss till för många gömda skatter i filmsamlingen!
 
3 av 5 guldkameror. Den kunde fått mer om det inte vore så många karaktärer att hålla koll på.
 
Robin

En Iskall Jävel
2015-11-13

Ingvar har hamnat i fel sällskap, ett gäng drog langande gangsters mördar honom då de tror att han gjort något han inte gjort. Ingvars pappa Nils, en äldre man som plogar vägarna i en liten norsk by och han är väl omtyckt i den lilla hålan då han till och med vunnit ”årets person” priset. Nils får höra nyheterna om Ingvar och åker direkt till sjukhuset i Oslo. Polisen tror att Ingvar dog av en överdos men Nils rånekar att Ingvar aldrig tagit droger. Polisen tänker släppa fallet då de inte misstänker att något brott ligger bakom Ingvars död. helt förstörd försöker Nils ta livet av sig genom att skjuta sig själv på jobbet men i ett sammanträffande kommer en av Nils jobbar kompisar, Finn och berättar att Ingvar omedvetet levererat kokain som fattar ett kilo (En påse Finn inte trodde att någon skulle märka av) och att han vet när och var nästa leverans ska ske. Nils får veta om en viss Jappe som Finn haft kontakt med så Nils åker raka vägen till Jappe och slår ihjäl han och får ytligare info om en viss Ronaldo.

 Ibland känns filmen lite som Fargo, utan några skämt. Mest på grund av miljlön

Ronaldos dagar är räknade  då Nils hittar honom lätt och sätter en kula i skallen på honom. Gängets ledare, Greven blir mer och mer pressad då någon galning springer runt och mördar hans män och en exfru som retar gallfeber på honom. Greven tror att det är den serbiska maffiabossen Papa som ligger bakom alla dödsfall.  Nils får information av sin bror angående Greven och hur han och Serberna gjort upp affärer och brosan avråder Nils från att ge sig efter Greven. Nils ger sig dock endå inte för Nils är fast besluten på att döda Greven och få bort alla droger från gatan. Kan en hitman vid namn Kinesen vara lösningen? Eller svaret på mer problem? Kommer Serberna attackera och föra ett jävla liv med sig? Kan Nils Dickman ta ner både den Norska och Serbiska maffian helt själv?

 There's been a murder, jaaaaah

Efter Taken har det kommit ut många filmer om fädrar som ska rädda sina barn. Vi hade den sketna Taken trilogin, den fantastiska Sleepless Night och så denna är bara några av denna ”kidnappa” genre. För den som kollar på Game of Thrones kan man se ett annat välbekant ansikte, Kristofer Hivju somspelar vildingen Tormund Giantsbane i serien, i denna film spelar han ett av Nils gangster offer. En Iskall Jävel är en go nordisk rulle och en av de bättre svenska filmerna och en bra omväxling från alla jävla Beck och Johan Falk filmer som SF skiter ut varje år. En Iskall Jävel är rätt seg men är bättre än Taken 2 OCH 3 tillsammans (de var slitdåliga) och Greven är en bra skurk, inget speciellt men är rolig då och då. Stellan Skarsgård är …Stellan Skarsgård, han låter som Skarsgård och går som Skarsgård,  en bra skådis men här verkar det inte som han anstränger sig, utan mest lär sig replikerna, yttrar dem och går vidare. En Iskall Jävel får 2/5 Guldkameror. Fint filmat, fin cinematagrofi, en story som gjorts många gånger förut, till och med bättre, men också sämre så denna är rätt medioker men ge mig denna över SFs jävla polis dramas vilken dag som helst.

 Markus

Premium Rush
2015-11-11

Wilee är ett cykelbud. Han har inga bromsar på sin cykel och pendlar mellan bilar och vrålåk i New York. Han är den man kan lita på. Alltid först på plats. Men Wilee får ett nytt uppdrag att plocka upp ett brev som skall levereras. Nemas problemas! Synd bara att snuten Friday vill göra allt i sin makt för att få brevet, inklusive att döda Wilee.
Maybe when you are done inflating that tire, you could inflate my dick? (Förlåt, väldigt dålig humor)
Förra månaden var full av skräpfilmer. Men Premium Rush bjöd på dåligt manus och en dåligt utförd idé som ledde till roliga timmen i Robins hjärna. Jag garvade åt de överlöjligt sadistiska karaktärer som enbart är där för att svära och vara coola. Som moderna hipsters/punkare. Det fungerar inte alls så bra, även om jag fattar vad man ville fånga. Man ville skapa en cyberpunk-atmosfär. En "fingret-åt-samhället" personlighet. Men alla roller är så sviniga att det inte går frammåt.
Hej, grabbar! Min hoj är fyr-växlad. Mamma säger att vi ska sätta fast racing-stripes på bakhjulet. Jorrå!
Premium Rush ville göra en Transporter-kopia på cykel-hjul, vilket är en helt okej idé. Synd bara att cyklar, cykelhjälmar och extremt tajta cykelbrallor tillhör ingen större attraktionskraft. Trots detta är Wilee ett rövhål som tror sig äga gatorna. Han ex-brud gillar fortfarande honom, vilket jag inte fattar. Å andra sidan är alla männen i filmen svin, så hennes omdöme om bra männ kan inte vara så bra. Filmen är även uppbyggd som Hackers. Särskilt i slutet när hela stadens bikers-gäng (med lustiga namn som Dread) samlas för att ge skurken en omgång.
Shannon är guldvärd som psykopatisk snut. Och hans final-scen är överdrivet härlig!
Låt oss prata om skurken. Förr Michael Shannon som Bobby Friday är störtskön. Visst, han överspelar nästan på samma nivå som Willem Dafoe i Spiderman, men han sätter en skön stil på en annars löjligt dum film.
 
2 av 5 guldkameror. Så dålig så den nästan är rolig.
 
Robin

Toys in the Attic
2015-11-10

När vi endå snackar om stop-motion från Tjeckien kan vi ju spana in en nyare film, inte lika läskig men endå samma gråa och bruna färger. Än en gång utspelar sig denna film uppe på en vind där bortglömda leksaker har byggt upp ett hem och ett samhälle. I sann Toy Story anda så rör de sig inte när människor är i närheten. Buttercup är en snäll liten docka som bor tillsammans med en marionett vid namn Sir Handsome, en teddybjörn och en karaktär av leklera vid namn Laurent. En dag när alla andra leksaker ska ut jobba på tågstationen stannar Buttercup hemma och fixar men vad hon inte vet är att i en annan del av huset sitter en annan docka och spionerar på henne. Rösten tillhör ledaren av Land of Evil som efter en tågolycka orsakad av husets katt inleder en operation för att kidnappa Buttercup med hjälp av massa kryp. Operatonen avbryts dock då för första gången på länge anländer en människa till vinden, 2 faktiskt en liten flicka och hennes mormor för att hänga tvätt. Flickan hittar Buttercup men tvingas lämna henne kvar…på en av de högsta borden så katten(utklädd till en gammal gubbe) dyker upp och råder henne att hoppa ner. Efter detta leder katten henne mot de ondas land med avsikt.
”My friends will be home in a while and I have  to cook for them”

Teddy kommer hem från jobbet och finner att Buttercup är borta och huset i kras efter insekts attacken och han samlar genast ihop sina rumskamrater för att ge sig ut för att hitta henne. Tyvärr har den onda ledaren fått tag i henne. Sir Handsome och Teddy går till en leksaksmus som kan uppfinna massa saker och varnar dem för ett fruktansvärt monster och vägleder dem till Land of Evil. Kommer Buttercup komma hem utan en skroma? Kommer Sir Handsome, Teddy och Leurent hitta henne?  Vad fan har katten för sig?
No Buttercup, I expect you to die
Jag ser denna filmen dubbad, och vilket misstag det var, dubbningen är inte alls bra. Toys in the Attic är en fin film trots dess tråkiga miljö, den är fin men till och med en färgblind ser mer färger än vad som är i denna film som mest har  brun eller metall grå omgivning. Världen de byggt upp är underhållande, det finns ett tåg på vinden till och med som kör runt i huset. Stop motion delen består av både puppetmotion och claymotion och till och med av handritad animation när någon står bakom ett fönster och vilken pryd för ögonen animationen är, inte lika stel som i Něco z Alenky utan ser mer ut som någonting Aardman Animation (Wallace and Gromit/Morph) skulle ha producerat fram.  Sir handsome slåss ständigt mot en drake som i verkliga fallet är en ugnshandske men en liten apa bygger upp honom igen En bra detalj de lagt in är att katten får all skit för att så mycket har förändrats uppe på vinden då det egentligen var leksakerna.  Laurent är filmens mest irriterande karaktär, mest för att han är så äckligt dåligt dubbad och det är svårt att höra vad fan han säger. Toys in the Attic är en fin liten film men bjuder inte på så mycket nytt. Handlingen passar en barnfilm och stop motion animationen är som sagt bra gjord men det hela skulle behöva något mer för att ge filmen ett högt betyg. Toys in the Attic får 3/5 guldkameror.
Markus

Pleasantville
2015-11-08

Femtio-tals staden med de vackra tjejerna, den perfekta basketbolls-ligan och de supergoda kakorna. Allt i Pleasantville är perfekt. Synd bara att det endast är en tv-serie som David är fascinerad över. I verkligheten är hans mamma skild och han tvingas bråka med sin störiga syster, Jennifer.
Den mer moderna tekniken har sina bra delar. Särskilt om det används så fyndigt som i Pleasantville.
En tv-reperatör ska fixa tv'n inför Pleasantvilles maraton. Men han erbjuder en speciell tv-kontroll som gör att David och Jennifer av en händelse åker in i tv-showen, där allt är svartvit och perfekt. Nu måste dom agera ut som om de medverkar i programet, för att lyckas hitta en väg ut.
 
Ju allt längre filmen pågår, desto mer trubbel sker. Färg börjar blandas i det svartvita kontrasterna och detta fenomen ställer till med trubbel i paradiset. Folket börjar ifrågasätta deras eviga livscykel. Basketbolls-ligan blir värdelös och borgmästaren (J.T Walsh) vill stoppa händelserna. Stadens hamburgar-kung börjar istället måla vilket leder till stor kalabalik på gator och torg. Men vissa gillar förändringarna och följer David och Jennifers nya värld.
Det snackas om sex-undervisningar vilket får både vuxna och barn att ligga hejvilt med varandra. Att Jennifer lär ut både sex och självnjutningar till tv-seriens mamma är skitkul och surrealistiskt. Hela filmen har lite udda surrealistisk ton som fungerar fint. Att filmen består av a-list-skådisar fungerar skitbra! Jag gillar Tobey Maguire, fast jag tycker hans Spiderman var rätt löjlig.
Borgmästaren vinner bowling...igen!
Faktum är att Joel rekomenderade denna fina film till mig och jag tackar och bugar. Det finns inget jag stör mig på alls i hela filmen faktiskt. En trevlig upplevelse.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Něco z Alenky
2015-11-08

Gillar du kaniner? INTE EFTER DENNA FILMEN!!!! Denna version av Alice i Underlandet från Tjeckoslovakien är bland den läskigaste barnfilmen med en kanin med saxar som slaktar halva underlandet och slår nästan ihjäl stackars Alice vid flera tillfällen.
"Alice thought to herself 'Now you will see a film... made for children... perhaps..."
Alice och hennes,,,mor? Sitter vid vattnet och Alice är världens sämsta på att kasta macka, men vad ska man göra när ens mamma sitter och läser en bok hela jävla dagen lång? Hon börjar berätta en historia om hur hon en dag satt på vinden och leker med sina dockor. Helt plötsligt börjar den uppstoppade kaninen som sitter i en glasbur röra på sig och från ingenstans klär han på sig gammaldags kläder, bryter sig ur sin bur och ger sig av mot underlandet. I vanliga fall är ingången till underlandet ett kanin hål, i denna version är det en byrålåda mitt i ingenstans. Varför Alice följer med denna helvetes skapelse ner i lådan är en bra fråga men Alice hamnar i Underlandet där hon än en gång hittar haren (denna gång äter han en skål av sågspån..) Ju längre in i Underlandet Alice följer kaninen ju fler udda saker hittar hon, såsom bläck vilket förvandlar henne till en liten docka så att hon kan följa efter kaninen i de trånga utrymmena och hon kan bli stor igen tack vare en speciell kaka.
Troligen filmhistoriens läskigaste kanindjur, och ett av de läskigaste däggdjur i filmhistorien
 
Efter att ha bokstavligt gråtit en sjö av tårar klättrar en råtta upp på hennes huvud och bygger upp samt tänder en brasa, efter det blir hon inlåst i ett dockhus där kaninen bor och låser honom ute, då summonar han sin arme av djur skelett (Alice dödar till och med en av dem) och när hon flytt undan de brutala skeletten går hon in i ett rum där strumpor hoppar runt och en av dem odlar ögon och mun. Denna strumpa är filmens version av Catapillar som var med i boken om Alice. Alice går vidare och hittar huset där ett barn gråter för att sedan förvandlas till en gris och efter denna händelse springer hon raka vägen in i bokens mest kända kapitel, tépartyt med Mad Hatter och March Hare. Men historien är långt från slut då hon har Queen of hearts och hennes besatthet av att hugga huvudet av folk, ett jobb hennes tjärnar kanin gärna gör åt henne.

"But, I nearly forgot... you must... close your eyes... otherwise... you won't see anything."
Vad många kan tycka är störande är att så fort det ska vara någon dialog bryts filmen och man får en close up på Alice läppar och hon säger något kort för att sedan klippa tillbaka till filmen, lite störande men man överlever. På vinden finns det mycket olika ting och allting är levande, och med Alice fantasi börjar hon göra en version av Alice i Underlandet av allt hon ser, på denna vind finns dock många skelettdelar av djur och ja, även de kommer till liv. Den vita haren i filmen är bland de läskigaste filmskurkar då den sprättar upp sig själv så sågspån trillar ut konstant, bevarar sitt ur inom sitt skin och springer runt med saxar och mördar alla andra karaktärer såsom Mad Hatter eller match Hare för att inte glömma bort delen då han kastar saker på stackars Alice. Den enda musiken i filmen är lite i början resten av allt som hörs är Alice röst då och då och ljud från de saker som sker i filmen, en trädocka rör sig, då hörs det knak, stegen och rörelser är det enda ljud vi får höra för det mesta och filmen är i helhet en mycket tyst film. Endast den första boken om Alice filmatiseras i denna version föresten så förväntade du dig Jabberwockyn, valrossen och snickaren och Tweedledum & Tweedledee finns de inte med då de dök upp i Through the looking-Glass. Haren och alla varelser såsom The Catapillar (i denna filmen är han en levande strumpa) och Mad Hatter (en trädocka) är stop motion och det är här filmen skiner, för en som älskar stop motion (ala Mig) är det en fröjd för ögonen att se så väl animerade karaktärer och även läskiga då det verkligen är riktiga djur skallar och skelett de animerat för att göra denna film till en oförglömlig version av Lewis Carolls saga, många kan tycka att den är tråkig då den är så tyst men jag väljer hellre denna tjeckoslovakiska produktion över Tim Burtons förfärliga miljon produktion vilken dag som helst. Trots att Alice är menad mest för barn är den på tok för läskig för barn med sin psykopatiska kanin som löper amok med en sax. Něco z Alenky får 4/5 Guldkameror då den är en underhållande film, mycket fint filmat och en helt ny tappning av en berömd saga. Vi har sett Underlandet som något vackert och varje version försöker förbrylla tittaren på sitt egna sätt, här är en film som tar en berömd saga och kör sitt eget race, skit i att förbrylla här är en färgglad historia utan några färger alls och läskiga varelser, inte fascinerande.
Markus

Grand Theft Auto
2015-11-06

En dag var jag ute och gick, tittar in I den gamla filmbutiken som jag saknar och där gjorde jag årets upptäckt, en film med titel Grand Theft Auto. För de som inte vet (alla känner dock till det) så finns det en spel serie som heter GTA(kort för Grand Theft Auto) och dessa spel ÄR FUCKING FANTASTISKA! OMG I LÖVE GTA! Och här trodde jag det var en film version av spelet, men vid närmare inspektion såg jag att denna GTA-film kom ut 1970 och att Roger Corman satt i producent stolen och att detta var den första filmen kritiskt hyllade Ron Howard stod bakom kameran för efter att spenderat sin barndom och ungdom framför tv kameror.
"”Lady you’re sick…but I love ya!”
Sam och Paula är unga och stört kära, de bestämmer sig för att gifta sig Las Vegas. Problemet är att Paula är ett rikemans barn och Sam är en vanlig student från underklassen. Paulas pappa ska försöka bli guvernör och har lovat bort Paulas hand till en viss Collins, en rik och framgångsrik yngling. Paula rymmer hemifrån och tillsammans med Sam påbörjar de en road trip mot Las Vegas gör att gifta sig. När Collins får höra nyheterna om vad Paula gjort tar han upp jakten. Paulas föräldrar påbörjar också en jakt efter deras dotter och hennes pappa tar till sina mäktiga kontakter till sin hjälp. Fler och fler personer tar upp jakten efter Collins erbjuder en stor belöning över radion till den som kan rädda henne från Sam. Som om inte detta räckte har nu även Collins 25 000 dollar på sitt huvud efter hans mor vill ha honom tillbaka. Kommer kärleken att övervinna allt? Kommer våra turturduvor nå Las Vegas?  Kommer de någonsin behöva stanna för att tanka? Endas Grand Theft Auto filmen har svaren!
"Couldn't wait could you? Mister Ever-hard!"
GTA är resultatet av att Ron Howard ville stå bakom kameran för en gångs skull, han gjorde en deal med kungen av B-rullar, Roger Corman att om han var med i Cormans Eat My Dust där Howard hade huvudrollen. Howard var fortfarande en känd skådis efter sina många tv shower såsom Andy Griffith Show och happy Days samt filmen American Graffitti.  GTA filmen är lite grann som It’s a Mad Mad Mad Mad mad World eller Rat Race med många karaktärer i jakt på samma mål. Enda stora skillnaden är väl att målet i denna film är människor på ständigt rörande fot. Inte lika cool och underhållande som Death Race 2000, inte lika rolig som Mad Mad Mad Mad World, men denne är medelmåtta. En kul Carsploitation (en filmgenre som oftast handlar om biljakter som den tidigare reviewade Duell). Är bilar din smak men trött på Fast and the Furious rullar där det endast är muskel knuttar och heta b-rudar i rollerna? Se en film om vanliga, gamla såsom unga bilister i äldre bilar och inte dagens fin polerade vrålåk. Ron Howard är rätt seg i sin roll, hans karaktär är som tagen ur en 50-tals James Dean film och denna film släpptes 1977, det är nästan 80-tal och han är på håret att säga ” Aw schucks” eller ”jee whits”, han passar inte in i en film från 70-talet. Underhållande, inte minnesvärd men har ett par coola bilscener och kraschar men det är kul att se en av världens mest lyckade filmregissörer som yngling i hans första regisserade film. Grand Theft Auto får 2.5/5 guldkameror.
Markus

OKTOBERS BÄSTA: Point Blank
2015-11-06

Varför håller Markus och jag på med FilmFett? Jo, för vi älskar film. Det kanske inte märks så ofta i dom filmer vi tvingas genomlida ibland. Men sanningen är att bland den ordinära mediokritet finns gömda skatter. Skatter som får oss att skratta, skrika, eller får våra hjärtan att pumpa. Därför vill jag nu utse en ny utstickare på bloggen. Månadens bästa! Oktober bjud på många dåliga filmer som inte var bra på att tilltala mig. Men...så finns Point Blank!
Inte världens bästa omslag, men innehållet är värdefullt.
Samuel är en väldigt sympatisk sjuksköterska som är enkel att tycka om. Han älskar sin fru och tänker väldigt mycket på deras ofödda barn. Samuel vill att hon ska sitta och ta det lugnt medans han lagar mat eller städar. En väldigt mysig och trevlig kille.
Samuel, en desperat, vanlig man, på jakt efter sin fru.
När en rånare blir påkörd hamnar rånaren i koma på Samuels avdelning. Samuel blir vittne till hur en utklädd doktor försöker mörda rånaren, men misslyckas. Att samuel råkar vara där får ovväntade konsekvenser. Samuels fru och ofödda barn blir kidnappade framför Samuels ögon och kidnapparna vill en sak: att patienten ska få hjälp att fly. Men Samuel blir desperat och ställer till med en scen som polisen uppmärksammar. Jagad av polis och gangstrar och med en livsfarlig patient under pistolhot så tvingas Samuels desperata kamp i Paris.
Taken är en överdriven film. There, I said it. Att se en FBI-agent kungfu-sparka rövhål och skjuta folk hejvillt i en tam story tilltalar mig inte så mycket. Det låter bättre på pappret kort sagt. Men denna franska pärla, Point Blank, lyckas mycket bättre. Jakt-scenerna och actionsekvenserna känns bättre när hjälten är en vanlig individ som råkat gå in i fel gränd, eller sett fel saker. Alla känner med Samuels situation redan från början. En recensent på IMDB skrev att filmen är fransk på det sättet att den inte har någon comic-relief som drar ner filmens trovärdighet, utan håller en iskall ton hela vägen. Jag instämmer helt.
Poliskonspirationer varvas under filmens gång.
Det finns många som väljer att inte se utländska filmer av olika anledningar. Men ni missar något. Jag minns själv när jag var ung och dum och för första gången introducerades till Italiens skräckfilmer alá Dario Argento. Good days! Och missar man Point Blank så missar man många överaskningar och intressanta karaktärer.
 
Point Blank får 4 av 5 guldkameror. Nu hoppas jag att Markus tycker om filmen lika mycket som jag. Trots allt älskar han Sleepless Night, som även den är ett alternativ till Taken.
 
Robin

Dark Angel
2015-11-04

Nu efter Halloween kan det vara skönt att bege sig in i Robins territorium av konstiga sci-fi/action filmer. Så vi öppnar dörren till "I Come in Peace" även känd som Dark Angel.
 
En utomjording kraschar i New York. Runt omkring påbörjas ett blodbad under hans jakt på blod till en utomjordisk drog. Ja, utomjordingen är en drogbaron, antagligen. Men en annan alien-varelse är på jakt för att sätta fast utomjordingen. En intergalaktisk polis!
Samtidigt så sitter den pålitliga snuten Jack och avlyssnar ett maffia-möte där Jacks partner är en insider. Men Jack tvingas avbryta avlyssningen och stoppa ett rån. Maffiakillarna anar ugglor och dödar Jacks partner. Men maffia-killarna lever inte länge då utomjordingen dyker upp med en svävande frisbee som gör köttfärs av alla i byggnaden.
 
Maffia-ledaren är övertygad om att Jack gjorde detta som en hämdaction och vill döda sin nemesis. Samtidigt får Jack hjälp av en FBI-agent, Smith, att sätta stopp för den senaste massakern.
Filmens uppbyggnad med fiender till höger och vänster gör det hela till en skön show. Och Dolph gör ett gött jobb som en pålitlig snut. Men trots hans coola ninjasparkar så är det utomjordingen som stjäl hela showen. Hans design är som en blandning mellan Raiden, Tall Man och Bob från Twin Peaks. Och de vapen han använder är unika! Den flygande disken, långa futurstiska kedjor, samt ett alien-vapen med den största muzzle-flash du sett!
Det blir en hel del bilexplosioner och mindre strider, men jag saknar nog en sån där cool final som sätter filmen på kartan. Annars är konceptet så enkelt och häftigt att det omöjligt kan misslyckas. Helt enkelt, en riktigt skön popkorn-rulle!
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

My Name is Bruce
2015-11-03

Bruce Campbell världskänd skådis för sin insats I den kult förklarade Evil Dead serien där han spelar den zombie dödande Ash Williams med motorsåg och boomstick. Idag är han överviktig, bor i en husvagn och ser fler kvaggor i verkligheten än jobberbjudanden (kvaggan dog ut på 1800-talet och fanns i Afrika). Hans maneger säger att han har en överraskning till Bruces födelsedag och Bruce blir skeptisk. Men när ett gäng ungdomar släpper lös en urgammal kinesisk demon, krigs guden Guan-Di (i hjärtat av USA, gruvstaden Gold Lick importerade många kinesiska arbetare under guldrushen) tar Jeff , en lokal grabb som är besatt av Bruce Campbells rullar och gör det enda rätta, han söker upp Campbell då han tror att Bruce är lika badass i verkligheten som i filmerna han är med i och då Bruce kastar ut honom från hans husvagn kidnappar Jeff honom och tar honom till sin hemstad Gold Lick där Guan-Di vaknat.
"Dig up a bar of soap and a bottle of Jack. And not in that order"
I Good Lick tar Bruce emot som en hjälte, och Bruce spelar med då han tror att det är hans managers stuk som en födelsedags present. Han blir betuttad på direkten i  Kelly Graham, Jeffs mamma. Bruce får en presentation utav Guan-Di och tror fortfarande att det är ett skämt enda tills han bevittnar Guan-Di mörda någon. Detta skrämmer han så mycket att han flyr staden och Jeff inser att hans hjälte är en fjomp och Bruce går igenom en Liar-Revealed plotline tills då han samlar tillräckligt med mod att bevisa att han är en hjälte på riktigt.
"You don't know fear, kid. You've never worked with Sam Raimi."
Efter Army of Darkness (en av världens bästa filmer) blivit kult förklarat kom det ut kukmycket serietidningar som uppföljare, i dessa möter Ash bl.a Xena, Re-Animator, Darkman, Freddy & Jason, Marvel hjältar som förvandlats till Zombies i den majestätiska Army of Darkness vs Marvel Zombies och i en mycket udda serie tidning… Barack Obama. Men inte bara om Ash gjordes det serier utan Dark Horse (Serieförlaget bakom Hellboy, 300 och The mask) skrev en serie om hur Bruce Campbell blir misstagen för sin kult förklarade karaktär och det är just det denna filmen bygger på. Det bästa med filmen är Bruce sätt att driva med sig själv och sina fans, att han skulle vara en b-films alkis som bor i en husvagn när han egentligen är gift. Monstret är rätt ointressant och dess besatthet av nudel ramén är absurt.. Men Ted Raimi som den skäggiga gubben som varnar byn  för förbannelsen är najs (trots att han är iklädd kraftigt yellow-face med rasistisk dialekt), Ted är också kul som Bruces manager. Filmen är rolig med lite lama skräck element i en homage till de b-rullar Bruce Campbell oftast spelar i  men bäst av allt är helt klart Bruces skämt och cut away skämt (som i Family Guy). My Name is Bruce får 3/5 Guldkameror  Inte lika bra som Evil Dead 2 eller Army Of Darkness men värd att spana in lagon till premiären utav Ash vs The Evil Dead tv serien vars pilotavsnitt var fantastiskt och kan bli säsongens bästa tv show.

Markus

Sex and The City 2
2015-11-02

 Carrie, Samantha och vad resten av gänget än heter är tillbaka. Det hela börjar med ett bröllop som varar typ 40 minuter. Ganska fint ändå. Bröllopet är vackert, vi introduceras till karaktärerna och det hela ser fint ut, förutom att paret som gifter sig är homosexuella så en drös med överdrivna skämt om bögar slängs ur varenda käft under bröllopet. Sedan sker lite drama då Carrie och hennes man har tappat glöden och försöker hitta den igen. Sedan drar gänget till Saudi Arabien och ser sig omkring i ett vackert hotell.
Nähä, brudar, vi verkar inte vara i Kansas längre! Fast, å andra sidan bor vi i New York, så den kommentaren bär lite relevans...
Jag kan faktiskt inte beskriva filmen bättre. Likt Mad Max Beyond the Thunderdome har man slängt in väldigt olika historier i en enda film vilket gör att det blir svårt att veta vad filmens stora dilemma är. Sex and The City 2 är som tre avsnitt som slängs ihop till en enda film, och en film ska inte vara som ett kollektiv av kortare avsnitt. En film måste vara sammanhängande på något sätt. Här har man missat detta fullkomligt.
 
Dock är Sex and The Shitty 2 inte helt värdelös. Giftemålet är ganska fint och vackert. Skämtet om en Nanny med gigantiska pattar fungerar rätt bra och en av karkatärerna har blivit en sönderstressad morsa, vilket inte dämpar ångesten direkt. Musiken är också skön ibland, särskilt den mer äventyrliga stilen från Suadi-Arabien.
Missat ögonblick att sjunga White Weddings...
Men att se tjejerna bryta alla sorters regler i Saudi-Arabien som mycket väl kunnat leda till att dom kan stenas till döds, eller se deras obehagligt ytliga beteenden är något bland det hemskaste som finns. Vill kvinnor framstå som ytliga och överdrivna? I samma värld som vissa kämpar för att stå emot kvinnoförtryck, som Emma Watson eller Kathryn Bigallow. Nej, Sex and The City 2 är förnedrande som satan. Ettan var dålig på många sätt, det minns jag starkt. Men här har ytligheten nått en helt ny gräns.
Fy....fy....fyyyyyyy faaaaaan vad hemsk låt all single ladies är!
1 av 5 guldkameror, för den har fina miljöer och har några få, bra ögonblick.
 
Att se Lisa Minelli sjunga All The Single Ladies är faktiskt något bland det hemskaste jag sett i år på film.
 
Robin