FilmFett

2015-11-30
15:46:00

Hellraiser

Frank Cotton är en person som verkligen älskar äventyr och söker den ultimata kicken, och han tror han har hittat den i en gammal rubriks kub liknande manik som han köper av en skummis på en bar i Marocko (I boken så var det någonstanns i Caribbien) men denna box visar sig vara för mycket Frank då den ger Frank den ultimata tillfredställelsen men på kuppen slits han i stycken. Hans hus, Familjen Cottons gamla hus står tomt ett tag men tillslut får huset nya boenden, Franks bror Larry, hans dotter och sin nya fru Julia.  Då Frank var både en slarver och en snuskpelle behövs huset piffas upp men Larrys jobb blir tufft då Julia börjar falla för Larrys döda bror, hans dotter Kirsty hatar Julia och dessutom skär han sig fördärvat på en spik under flytten. När hans blod träffar några plankor på golvet så får vi veta en hemsk sanning, Franks kropp lämnade aldrig huset, utan ligger under golvet i många många delar, men ett par droppar av sin brors blod återuppstår han som ett levande skelett. Julia hittar Frank som ber henne pimpa ut sig själv så han kan få dumma kåta män att ta sig till vinden där han bor så han kan suga ut deras själ och bli mer och mer männsklig så han kan pöka med Julia.

 

 It's gonna blow your mind....and your face....and your body and your d..."Jesus wept."

På en inflyttningsfest möter Kirsty en ung grann ung man Steve men de blir förföljda av en uteliggare som gör ett antal skumma grejer under filmens gång men skadar henne aldrig. Kirsty anar onåd efter en hemsk dröm och tro fan det för nästa dag börjar Julia dra hem massa män så Frank kan suga åt sig deras livsenergi. Kirsty vandrar in mitt under en av Franks många ...sugningar... och snor Franks kub som han håller mycket kär men svimmar inte mycket senare. Kirsty vaknar upp på sjukhuset och börjar pilla på kuben som aktiverar en port till en dimension där Rammstein skulle gudförklaras och de monster som poppar fram säger att de ska ta hennes själ, men Kirsty är klok serru och lovar att guida dem till en av deras offer som undvek deras grymma öde iutbyte mot sin själ,  hon lovar att leda dem direkt till Frank.

 "We have such sights to show you!"
Hellraiser är en av de mest välkända skräckfilmer någonsin, mest på grund av sin ikoniska....ikon, Pinhead som inte hade ett namn i denna film men är den enda karaktären som är med i alla Hellraiser filmer då hans crew från 1an och 2an inte är med i någon annan film. Designen på huset, Cenobiterna (Pinhead och hans gäng) och på det stora monstret som poppar upp mot slutet är fantastiska, detsamma är gore effekterna som ser jävigt bra ut än idag. Andrew Robinson är ett namn inte många lär känna till, men hans ansikte lär endå se bekant ut, varför? Jo han var huvudskurken i första Dirty Harry, Scorpio men här spelar han 2 roller, Larry och en mycket spoiler fylld andra roll som jag inte vill avslöja utan du verkligen måste se filmen själv. Atmosfären i Hellraiser är brutalt bra, den brittiska landsbyggden är så mycket bättre än de amerikanska set som i Nightmare on Elms Street eller Halloween, här ser det ut som Mrs. Marpel har ett fall från helvetet (bokstavligen) och Kirsty är en bra hjältinna i samma kaliber som Nancy från Elm Street men ser faktiskt lite snyggare ut, it’s something about Brittish Chicks I tell ya. Tyvärr flyttades serien efter 2an till USA och runt 5te filmen fördes produktionen till Rumänien och sedan fram och tillbaka mellan olika länder.  Hellraiser är en mäktig skräckis som inte de svagmagade borde se, men för riktiga gorehounds är det ett av de bästa exempel på en go filmkväll och makaber är bara ett av de många ord man skulle kunna kalla den, Första Hellraiser får 4/5 Guldkameror.Tyvärr så går det jävligt upp och ner i resten av serien, men det är ju därför vi har en temavecka så ni alla kan se vad jag menar, Hellbound kommer härnäst! Detta är också den första gången jag NÅGONSIN ser Pinhead blinka i hela serien då han blinkar 1 gång i sjukhusscenen
Markus
2015-11-29
20:44:02

Temavecka #15- Hellraiser serien

De som följer Filmfett på Facebook fick en tidig glims av vad nästa månad komma bjuda på, Hellraiser serien som består av 8 (Ja jag vet att Revulations är den 9nde filmen i serien men helvetet kmmer frysa till is innan jag accsepterar den som en del av serien, låt världens Robin-ar ta och reviewa den istället!) så detta blir inte bara Filmfetts längsta temavecka hitils, det blir också en av de blodigaste
 
Vi ses på måndag buahahahaha
2015-11-29
17:31:03

THX 1138

Välkommen till en steril framtid, där människan har rakat sina huvuden och tvingas bo i vita rum, utan färger och bära vita kläder. Mysigt, va? Lägg till att alla tvingas tugga tabletter för deras egna känslor ska hållas under kontroll. Alla har sina egna kodnamn. THX 1138 börjar bli deprimerad av sin tillvaro och slutar ta medicinen. Varpå han börjar hångla med sin boende-kamrat LUH 3417. Men detta är självklart förbjudet, och får konsekvenser, där THX tvingas påbörja en behandling i ett oändligt, vitt rum.
 
Filmens orginella koncept är säkert helt okej, om det inte vore för dess överflödiga data-effekter. Va? I en film från 70-talet?! Nä, just det. Denna directors cut är en variant där George Lucas spytt datanaimerad fragda över många scener och slängt in konstiga biljakter och några...eh...köttätande apor? Vad i hela helvetet?! Vad fan har han gjort? Jo, han har massekerat sin egna film.
Samhällets vakter är lite obehagliga i sina kalla masker.
THX sägs vara en av de bästa sci-fi filmer som gjorts, och det stämmer säkert om man tar bort data-effekterna av hologram porr och liknande. Fast...även om den har en läbbig historia och är ganska intressant, så är den inte bra. Konceptet har gjorts i andra filmer långt efter, som lyckats lite mer i min smak. Equalibrium, till exempel.
 
Det finns dock intressanta scener, som när THX torteras av en manick som kontrollerar hans smärta i hela hans kropp. Men...fuck George Lucas. Jag vet inte vilka piller HAN har tagit, men att gå från Lucas Arts och sina intressanta filmer till detta är fan skamligt. FY SKÄMS att spy över dina egna filmer sådär!
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin