FilmFett

2016-11-29
12:21:02

Black Eagle

Pappa älskar film har en stark kärlek till Sho Kasugi. Jag visste inte ens om att det var han som var samurajen i Blind Fury! Denna filmen lär dock inte vara lika imponerande...
 
 
Ett flygplan har störtat utanför Malta och dess viktiga militärutrustning får INTE hamna i fel händer. Så USA skickar ut en expert. Men experten verkar inte vara så bra så dom skickar ut den legendariska agenten Ken (Kasugi). Och av någon anledning så skickar dom en präst också? Ryssarna får veta om planets värdefulla gods och skuggar Ken för att ta reda på vart planet har störtat. Den farligaste av ryssarna är Andrei (Van Damme). Kommer vi få se Sho och Damme slåss i finalen? Oh, ja!
 
Tickle-attack!
 
De första tio minutrarna har de konstigaste klippen jag sett. Eftersom man inte kunde visa hur planet störtade så får vi höra svarta lådan rapportera händelsen med krashen medans en bil kör långsamt genom gator och torg, som om föraren vore 80 år gammal. Jag var helt förvirrad tills jag fattade att det var en svart låda som snackade! Trodde det var en konstig radiokanal eller något. Men detta är inte det enda problemet. Det finns korta, konstiga klippbilder som är svåra att fatta i sammanhanget. Korta 3 sekundersklipp på poliser som intervjuar någon på ett risfält.
 
 
Efter denna förvirrande halvtimmen så får vi se Ken vandra runt med sina två söner och deras barnvakt. Ken har på sig glasögon för att passa in, lite som Clark Kent! Jag älskar hur Ken ska vara en James Bond personlighet men vi får inte se något särskilt speciellt med honom. Visst, han sparkar röv ibland, men hur ska publiken veta att han är en "expert" när han inte introduceras ordentligt?
 
Det finns fina miljöer i Malta och filmens final mot Andrei är rätt vass. Annars rekomenderar jag den mest för lustiga skratt, kommentarer och påpekningar på saker som är fel.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin
2016-11-28
01:23:56

Pop Vinyls, den tysta bankkonto mördaren

DU som någon gång varit inne i en spelbutik, filmbutik eller rent sagt, en nördigare butik såsom Sci-Fi bokhandeln har 110% säkert sett dessa små figurer kallade Pop Vinyls från Funko. Men för den som bott under en sten och missat den senaste trenden inom nerd/fandom så är en Pop Vinyl en storhuvdad kalkyraktyr av en känd person eller karaktär såsom Spider-man eller en riktig person som Biggie Smalls. De gör inte mycket, vissa av dem är nickedockor men annars är de bara statyeter att samla på såsom pokemon kort, men vart kommer all hypen ifrån???

 Hela samlingen

Jag ska inte kasta sten i glashus, jag har en hel del, jag vill inte kalla min samling för en samling för det skulle vara nedlåtande åt riktiga samlare men jag har fler än flera av mina vänner. Min allra första Pop Vinyl var såklart The Dude från The Big Lebowski, måste ha den som Dudist. Min andra var Howard the Duck från Guardians of the Galaxy sen tyckte jag det räckte....sen blev det fler och fler då jag först köpte Bebop och Rockstedy från Teenage Mutant Ninja Turtles och sedan dess har samlingen bara gått nerför.

 Mina 4 första POP VINYLS! i en fin rad

Men för att svara på frågan jag frågade nyss, vad är det för speciellt med dem? DE ÄR JU URSÖTA! Dels det, men det är också det att nu kan du som är ett fan av många saker ha en samling av karaktärer i samma form och storlek, inte en samling bestående av kaos med olika storlekar, kvalitéer  nu har du FUNKO, plats för mycket mer, mycket smidigare och alla är inte bara ursöta, utan även lätt att känna igen....okay de flesta är lätta att känna igen, vissa av dem såsom Vänner-versionerna utav Pop Vinyls ser inte alls så speciella ut men vissa är mer unika än andra. Det är även ett fantastiskt företag på grund av just sitt utbud, vilket annat företag säljer både licerade produkter från både Marvel och DC, Disney och DreamWorks eller Xbox spel och PS4 spel? Ett jävla utbud som sagt där endast nintendo verkar vara den enda stora Media jätten som inte tagit del av fenomenet,

 Fantomen framför en massa Marvel karaktärer

Det är oftast bra pris på dem, ska du ha en XL så blir det dyrare såklart men för det mesta så finns dem för priser mellan 70-159 beroende på om det är rea eller inte och det brukar finnas hyllor utav dem på game stop och media markt t.ex men de finns även en hel jävla del jag aldrig lyckats hitta så därför presenterar jag nu, MARKUS POP VINYL ÖNSKELISTA,....så som den ser ut för tillfället, Funko gör konstant nya.

 

 Hey b0ss, can I habbade more vinyls plz?

Vad har du för några Pop Vinyls? Blev du intresserad av att köpa några efter detta inlägg? Skriv i kommentarerna här nedan så läser vi och svarar om vi är snälla! Nu åter tillbaka till film reviews!

Markus
2016-11-27
14:51:26

Vampire's Kiss

Vampire's Kiss är inte så omtalad, vilket är lustigt, då det är filmen som startade det kända "you don't say" memen som dykt upp på nätet och blivit kung. Känner ni inte till begreppet meme så lär ni inte höra hemma på denna sidan. Nåväl, låt oss se om filmen är så underbart sjuk som man hoppas på.
 
 
Peter är en hemsk chef på ett kontor. En renodlad mardröm för sina anställda. Han ger dom hemskaste jobben till Alva, en hårt arbetande mexikan. Peter gör som han brukar och letar upp ett nytt ligg på en bar, Rachel. Men woopsie-daisy, hon biter Peter i halsen. Efter ligget försvinner hon ur tomma intet. Detta är början som får Peter att hallucinera och tro att han börjar bli vampyr. Tycker ni Peter var ett svin i början? Det blir värre!
 
"Get outta here, you fucking pig! LEAVE ME THE FUCK ALONE!"
 
Filmen hade nog varit ganska seriös om den inte hade Nicholas Cage i den suveräna rollen som Peter. Han vrålar hela alfabetet framför sin psykolog, gör en kärleksfull konversation till en vägg, säger att han medvetet ger Alva hennes hemska uppdrag för hon suger och hoppar på bänkar och kryper och gömmer sig under sin omkullvälta soffa.
 
"The work's not just go away, Alva. It never just "goes away"... THE GODDAMN CONTRACT IS SOMEWHERE IN THE GODDAMN FUCKING FILES!"
 
Om Cage inte vore med i filmen så hade vi ändå fått en surrealistisk film där man inte vet vad som är sant eller falskt. Jag undrar om manusförfattaren var sjuk när han skrev manuset, så han skrev den som en självkur för sin ångest? Nåväl, Vampire's Kiss är aldrig särskilt tråkig, bara väldigt, väldigt flummig. Precis som Cage så vet man aldrig var man har filmen. Och om ni vill se ett skådespel få kan toppa så ska ni se denna filmen. Annars är den inte värd tiden.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin