Black Eagle
2016-11-29

Pappa älskar film har en stark kärlek till Sho Kasugi. Jag visste inte ens om att det var han som var samurajen i Blind Fury! Denna filmen lär dock inte vara lika imponerande...
 
 
Ett flygplan har störtat utanför Malta och dess viktiga militärutrustning får INTE hamna i fel händer. Så USA skickar ut en expert. Men experten verkar inte vara så bra så dom skickar ut den legendariska agenten Ken (Kasugi). Och av någon anledning så skickar dom en präst också? Ryssarna får veta om planets värdefulla gods och skuggar Ken för att ta reda på vart planet har störtat. Den farligaste av ryssarna är Andrei (Van Damme). Kommer vi få se Sho och Damme slåss i finalen? Oh, ja!
 
Tickle-attack!
 
De första tio minutrarna har de konstigaste klippen jag sett. Eftersom man inte kunde visa hur planet störtade så får vi höra svarta lådan rapportera händelsen med krashen medans en bil kör långsamt genom gator och torg, som om föraren vore 80 år gammal. Jag var helt förvirrad tills jag fattade att det var en svart låda som snackade! Trodde det var en konstig radiokanal eller något. Men detta är inte det enda problemet. Det finns korta, konstiga klippbilder som är svåra att fatta i sammanhanget. Korta 3 sekundersklipp på poliser som intervjuar någon på ett risfält.
 
 
Efter denna förvirrande halvtimmen så får vi se Ken vandra runt med sina två söner och deras barnvakt. Ken har på sig glasögon för att passa in, lite som Clark Kent! Jag älskar hur Ken ska vara en James Bond personlighet men vi får inte se något särskilt speciellt med honom. Visst, han sparkar röv ibland, men hur ska publiken veta att han är en "expert" när han inte introduceras ordentligt?
 
Det finns fina miljöer i Malta och filmens final mot Andrei är rätt vass. Annars rekomenderar jag den mest för lustiga skratt, kommentarer och påpekningar på saker som är fel.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Pop Vinyls, den tysta bankkonto mördaren
2016-11-28

DU som någon gång varit inne i en spelbutik, filmbutik eller rent sagt, en nördigare butik såsom Sci-Fi bokhandeln har 110% säkert sett dessa små figurer kallade Pop Vinyls från Funko. Men för den som bott under en sten och missat den senaste trenden inom nerd/fandom så är en Pop Vinyl en storhuvdad kalkyraktyr av en känd person eller karaktär såsom Spider-man eller en riktig person som Biggie Smalls. De gör inte mycket, vissa av dem är nickedockor men annars är de bara statyeter att samla på såsom pokemon kort, men vart kommer all hypen ifrån???

 Hela samlingen

Jag ska inte kasta sten i glashus, jag har en hel del, jag vill inte kalla min samling för en samling för det skulle vara nedlåtande åt riktiga samlare men jag har fler än flera av mina vänner. Min allra första Pop Vinyl var såklart The Dude från The Big Lebowski, måste ha den som Dudist. Min andra var Howard the Duck från Guardians of the Galaxy sen tyckte jag det räckte....sen blev det fler och fler då jag först köpte Bebop och Rockstedy från Teenage Mutant Ninja Turtles och sedan dess har samlingen bara gått nerför.

 Mina 4 första POP VINYLS! i en fin rad

Men för att svara på frågan jag frågade nyss, vad är det för speciellt med dem? DE ÄR JU URSÖTA! Dels det, men det är också det att nu kan du som är ett fan av många saker ha en samling av karaktärer i samma form och storlek, inte en samling bestående av kaos med olika storlekar, kvalitéer  nu har du FUNKO, plats för mycket mer, mycket smidigare och alla är inte bara ursöta, utan även lätt att känna igen....okay de flesta är lätta att känna igen, vissa av dem såsom Vänner-versionerna utav Pop Vinyls ser inte alls så speciella ut men vissa är mer unika än andra. Det är även ett fantastiskt företag på grund av just sitt utbud, vilket annat företag säljer både licerade produkter från både Marvel och DC, Disney och DreamWorks eller Xbox spel och PS4 spel? Ett jävla utbud som sagt där endast nintendo verkar vara den enda stora Media jätten som inte tagit del av fenomenet,

 Fantomen framför en massa Marvel karaktärer

Det är oftast bra pris på dem, ska du ha en XL så blir det dyrare såklart men för det mesta så finns dem för priser mellan 70-159 beroende på om det är rea eller inte och det brukar finnas hyllor utav dem på game stop och media markt t.ex men de finns även en hel jävla del jag aldrig lyckats hitta så därför presenterar jag nu, MARKUS POP VINYL ÖNSKELISTA,....så som den ser ut för tillfället, Funko gör konstant nya.

 

 Hey b0ss, can I habbade more vinyls plz?

Vad har du för några Pop Vinyls? Blev du intresserad av att köpa några efter detta inlägg? Skriv i kommentarerna här nedan så läser vi och svarar om vi är snälla! Nu åter tillbaka till film reviews!

Markus

Vampire's Kiss
2016-11-27

Vampire's Kiss är inte så omtalad, vilket är lustigt, då det är filmen som startade det kända "you don't say" memen som dykt upp på nätet och blivit kung. Känner ni inte till begreppet meme så lär ni inte höra hemma på denna sidan. Nåväl, låt oss se om filmen är så underbart sjuk som man hoppas på.
 
 
Peter är en hemsk chef på ett kontor. En renodlad mardröm för sina anställda. Han ger dom hemskaste jobben till Alva, en hårt arbetande mexikan. Peter gör som han brukar och letar upp ett nytt ligg på en bar, Rachel. Men woopsie-daisy, hon biter Peter i halsen. Efter ligget försvinner hon ur tomma intet. Detta är början som får Peter att hallucinera och tro att han börjar bli vampyr. Tycker ni Peter var ett svin i början? Det blir värre!
 
"Get outta here, you fucking pig! LEAVE ME THE FUCK ALONE!"
 
Filmen hade nog varit ganska seriös om den inte hade Nicholas Cage i den suveräna rollen som Peter. Han vrålar hela alfabetet framför sin psykolog, gör en kärleksfull konversation till en vägg, säger att han medvetet ger Alva hennes hemska uppdrag för hon suger och hoppar på bänkar och kryper och gömmer sig under sin omkullvälta soffa.
 
"The work's not just go away, Alva. It never just "goes away"... THE GODDAMN CONTRACT IS SOMEWHERE IN THE GODDAMN FUCKING FILES!"
 
Om Cage inte vore med i filmen så hade vi ändå fått en surrealistisk film där man inte vet vad som är sant eller falskt. Jag undrar om manusförfattaren var sjuk när han skrev manuset, så han skrev den som en självkur för sin ångest? Nåväl, Vampire's Kiss är aldrig särskilt tråkig, bara väldigt, väldigt flummig. Precis som Cage så vet man aldrig var man har filmen. Och om ni vill se ett skådespel få kan toppa så ska ni se denna filmen. Annars är den inte värd tiden.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Mysteriet Ragnarök
2016-11-26

År 1904 hittas ett vikingaskepp men vad fick det att sjunka? Detta skepp, som får namnet Oseberskeppet, skapar en gåta som blir olöslig enda fram till nutiden då mycket forskningen gått framåt och fler ledtrådar hittats. Vi möter vikingaforskaren Sigmund som är för upptagen med skeppets mysterier för att umngås med sina barn men det är det värt för han tror att han är nära svaret då man hittat små mikroskopiska snäckor i skeppet. Tyvärr vill folk inte investera i forskningen då bevisen inte duger men Sigmund försöker impa på dem genom att bevisa att han kan ha hittat svaret om Ragnarök som han tror är baserat på en riktig händelse. Detta impande funkar inte och Sigmund får sparken från museet han jobbar på. Lyckan ler dock när Sigmunds polare dyker upp med en stor runsten mitt i natten innehållande en vikingadrottnings symbol, stenen är en karta som leder till Odens ö som antingen döljer stora skatter eller svar på Oseberskeppet, nu måste Sigmund bara övertala sina barn att hänga med på äventyret istället för medelhavsresan han först lovat dem.

En poster till filmen visar en vikingahjälm med horn på, min vikingintresserade kompis hade nog avsagt allt intresse till att se filmen redan från den punkten....jag har sett dockor och E.T sexa....

Våran trio + polaren åker direkt til lFinnmark där resan börjar och de träffar Elisabeth som kommer vara deras assistent (OCH GISSA VEM SIGMUND KOMMER BLI IHOP MED I SLUTET AV FILMEN! Med tanke på att Sigmunds fru själv dog i cancer för många år sedan) och en guide. När de kommer till ett avspärrat område som inte berörts sedan kalla kriget. På Odens ö hittar de bara massa prylar från kalla kriget och barnens tålamod blir bara mindre och mindre. Just när hoppet ser som tunnats ut så hittar Sigmunds son och än en gång är äventyret mot skatter och svar samt kanske lite mer kännedom om kärlek och familj  officiellt på väg in i historieböckerna!

Det är en orm, inte en dominant schimpans vars flock du försöker bli accipterad till....

Jag bryr mig fan inte om vad folk säger,Norska är oförståeligt, textning är ett måste när man ser det Sigmund är en rätt okay karaktär, han är verkligen inget att hänga i granen men han är inte en karaktär man vill byta ut men klichén att han är en hårt arbetande pappa vars barn bara vill ha en far i sitt liv, det är en sådan utsliten kliche som inte görs någon särskilgt nytt med detta, han är dock dum i huvudet för att ta med sina barn till ett farligt uppdrag. Är vikingar ett ämne som intresserar dig så gör denna film myterna rättvisa men vad vet jag? Allt jag vet om vikingar har jag lärt mig från hem till midgård å en vikingagalen polare som flippar när man säger att vikingar hade horn på hjälmarna. Vissa klicheer är lätta att förutspå så fort som de kommer in i bild, tyvärr förstör det filmen lite och visar bara att finnarna är kungarna i norden på att göra live action film. Är denna den bästa Norska filmen någonsin? Noooooo, den äran går till Rädda Jimmy. Barnen är en mixad blandning, sonen är rätt rolig men tjejen bara gnäller och gnäller. Naturbilderna är schysta, produktionen ser bättre ut än en typisk svensk film idag men trots att filmen endast är ca 90 minuter känns den längre då inte mycket händer, mcket tid spenderas i grottan men det blir lite spännande  så småningom. Skådisarna är bra, barnen är okay och endast irriterande på kommando å Sigmund är halvdan. Effekterna är bra för att vara nordiska, vi suger fan  på CGI men monstret har en cool design. Bra story om midgårdsormen i modern tappning men utfört mindre bra men det är kul som fan att vi har fler nordiska monster filmer, det blir 2, Reptilicus från Danmark och Gåten Ragnarök och Troll Hunter från Norge, kom igen Sverige, vi halkar efter! Mysteriet Ragnarök får 2.5/5 guldkameror., en medioker film men för den intresserade är det troligen ett nöje, den har både gott och dåligt i sig.

Markus

Ladyhawke
2016-11-24

Richard Donner, mannen bakom Dödligt Vapen, behövde knappast ge sig in i fler projekt för att säkerställa sin framtida status. Men utöver Dödligt Vapen gav han oss Superman 2 och Ladyhawke!
 
Mouse är en sjukt jobbig typ, men Navarre är filmens stjärna.
 
En riddarmusik som får tittaren att fälla tårar av lycka inleder filmen. Sedan ser vi vår huvudroll, tjuven "Mouse" (Matthew Broderick) fly sin cell. Han anländer till den närliggande skogen. Här springer han snart på motstånd av vakter, men då dyker den legendariska Kapten Navarre (Rutger Hauer) upp med sin hök. Han inleder en...jävligt dålig fight och räddar Mouse.
 
Michelle Pf-Pf-Pfipher?
 
Mouse spenderar natten med Nevarre....NEJ, inte på det sättet ni tror. Men under natten försvinner Nevarre och en vacker kvinna dyker upp. Det dröjer ett tag innan Mouse får veta att den onda biskopen gav paret Nevarre och hans dam en ond förbannelse. Nevarre förvandlas till en varg på kvällen och kvinnan blir en hök på dagen. Förevigt förbannade att aldrig ses som människor. Mouse börjar smida planer på att få ett slut på detta hemska öde! Men biskopen har andra planer.
 
Dayum.
 
Kärlekshistorien i filmen är suverän! Den har allt en ond förbannelse bör innehålla. Och de andliga delarna som innehåller gud och religion gör detta till en av de starkaste filmerna med detta innehållet. Fotot är sockersött, särskilt i den scen då Nevarre är precis nära att nudda sin käresta, innan hon blir en hök. Och som jag sa så är musiken bortom detta universum. Tråkigt bara att filmens innehåll är så tamt! Sista akten är förvirrande och slö. Hela filmen har inte en enda scen där spänning existerar. Det gör ont att säga det, men filmen är som en skitig spegel, med en grymt fin spegelram.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

The first turn on!
2016-11-23

Var stronk nu Markus, bara för att du har nått slutet på ditt lilla maraton utav Tromas sex komedier så betyder det inte att det inte finns fler Troma filmer.

 Madonna ville ha en roll i denna rulle....hon fick inget

På Camp Big-Tee-Pee kan du få både upplevelser och vännskap för evigt för barn som spelas av unga vuxna och vi är nu på sista dagen utav denna camp-period. Men alla ungdomar på campet är fulla av hormoner och busstrek för att uppskatta de vuxnas lärdomar om djur och natur. Under en naturpromenad smyger en hel hög av ungdomar iväg för att röka marihuana men deras lärarinna Michelle (som har förjävla vackra ögon om jag får säga så själv) hittar dem och försöker tala vett i dem, just då får det som inte får ske i en grotta, en lavin efter gruppens tjockis lagt av en riktig brakare. Som en riktig profissionell lärare börjar Michelle delta i ungdomarnas sex snack då alla karaktärer börjar fördriva tiden med deras första gång i sänghalmen.

SGT. Pyle/ Wilson Fisk även känd som Vincent D'Onofrio i sin första roll

Först ut är Stub som snackar om hur han efter en handtralla blev utslängd ur sitt ex bil för att sedan hoppa in I en horas bil...tror han, det visar sig att hon är en fin flicka och tack vare sin polares usla beteende får Stub ligga. Sedan är det nästa person att dra sin sexdebuts historia, gruppens tjockis, Henry som räddade en tjej från ett gäng ligister utav afrikanskt ursprung utklädd till spöke på Halloween kvällen. Och så fortsätter det resten av filmen, 1 efter 1 berättar de om sina sexual debuter. Medans ungdomarna snackar sex så dröjer det länge tills resten av campet börjar leta efter dem då de märker att det saknas pengar ur kassan.

 ” Are you a virgin?” ”Naaah, I always get fucked”

Denna var som sagt den sista Troma sex komedin som gjorde då året efter denna släpptes deras mästerverk Toxic avenger och Troma landade på en guldgruva i både stil och komedi form och har hållt sig till denna still enda tills idag. Redan från första bildrutan vet man att det kommer bli myyyyycket sex och mycket kink samt att man kommer lämna filmen med medelandet att ”vuxna suger, ungdomar rockar” samt en och annan tutte fastborrat i ens pupil. I denna är sterotyperna överallt, de flesta är de douchiga och horiga stereotyperna från vilken skräckis som heöst, den tjocka har bara mat i sina fickor och i tankar, det hela hade varit en parodi på skräckfilmer som fredag den 13nde om man bara slängt in en maskerad mördare..  Georgia Harell var endast med i 3 rullar, denna var hennes andra vilket är ännu en av Tromas hetingar som inte fick en välförtjänt filmkarriär. Filmens bästa trivia är dock att detta är Vincent D’Onofrios (Daredevils Wilson Fisk, Pyle i Full Metal Jacket och den stora skurken i Jurrassic World), annars finns det inte så mycket att säga, precis som Stuck on You är det en film där personer tittar tillaka på sitt sexliv fast det är mer karaktärer och historia att beräta. Hela filmen blir lite uttjatad mot slutet då det bara kommer sluta i att karaktärerna får pöka men det finns roliga stunder och filmen är deffenitivt inte dålig men kunde ha varit bättre. The First Turn on får 2.5/5 Guldkameror. Året efter denna släppte Troma lös sin monster hjälte i form av The Toxic Avenger och resten är historia som man säger. Dessa filmer är verkligen inte speciellt men för Troma fans är de ett måste, skulle jag utnämna den bästa av desa 4 så skulle nog jag säga Stuck on you.

Markus

Enchanted Arms
2016-11-21

Atsuma är en jävligt lat elev på en skola i den futuristiska staden Yokahama City. Han tycker livet suger, men seriöst, hur kan man klaga i en sådan cool stad? Atsuma har en udda förmåga att ta energier från magiker, eller något. Han kan inte lära sig magi själv, men hans lärare tror att Atsuma har en magisk makt i sin arm som är starkare än någon annan. I alla fall så råkar Atsuma och hans vänner Toya och Makoto öppna en dörr i skolans förseglade sal. Detta släpper lös en ond makt bortom något Atsuma någonsin sett och snart förvandlas Atsuma till ett monster, som hulken. När Atsuma vaknar upp får han veta att Toya och Makoto mest troligtvis är döda och Atsumas monster har förstört Yokahama.
 
Jag skojjar inte. En av golems heter Crazy Pizza...
 
Så här börjar man ett spel! Bygg upp hela miljön som vacker och gullig och förinta allt genom att ge Atsuma en jävla massa ångest genom att ge honom den mörkaste kraften någonsin! Storyn är väl inte bäst, men Atsumas del i storyn är skitcool. Synd bara att spelet är så tråkigt. Striderna är som schack och det är helt okej, om det inte vore så jävla många fighter hela tiden. Måste man slåss 24/7 i ett RPG-spel? Jag vågar inte ta ett felsteg förrens jag hamnar i ytterligare en strid!
 
 
Det finns några roliga element, som dom pokemon-liknande"golems" man samlar upp i spelet och använder i strider. Eller yber-bögen Toya (eller Makoto, minns inte vem). Det finns en rolig visuell stämning och det fasansfulla röstskådespelet är one of a kind. Jag kom ganska långt, men orkade inte fortsätta efter en väldigt svår boss.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Stuck on You!
2016-11-21

Det är problem på jorden och gud skickar ner ängeln Gabriel för att rätta till det. Vi möter sen Bill och Carrol, ett par som är i domstolen för att göra upp efter Carrol enligt Bill varit otrogen. Domare Gabriel sätter sig ner och lär sig lite mer om Bill och Carrol får vi veta att Bill jobbar på ett ägg företag och Carrol är assistent till en högt uppsatt företagare och de båda tänker tillbaka till hur de träfades då Bill råkar dyka upp med en hel hög levande kyklingar inte grillade kyklingar, de båda faller pladask för varandra och innan de vet ordet av har de flyttat ihop. Gabriel berättar att vi sedan grottmännisko år har varit beroende av sex och sedan tvingar dem båda att tänka tillbaka till glada stunder....som mest verka innehålla Carrol i see through tröjor. Carrol får nog av Bills misslyckade uppfinningar och hans förhållande med sin mamma. Sedan tänker de tillbaka till då de råkar superlimma sina kroppar tillsammans, sedan berättar domaren om en historia om kärlek förr i tiden.

 Virginia Penta i sin enda filmroll är riktigt jäkla het dock

Utav alla 4 sex komedier Troma gjorde innan Toxic Avenger är denna Lloyd Kaufmans favorit. Den legendariska komikern irwin Corey, som vi tidgare sett i komedin Chatterbox (en film om en talande vagina) spelar Gabriel och är fortfarande i livet idag medans jag skriver detta och är 101 år. Filmen innehåller mer sexuella indiuendos än en filmfett review, endast i de 10 första minuterna och kvalitén påminner mindre om en en grindhouse rulle utan mer som en 80-tals tv film, en jäkligt bra en isåfall för som bio film är den rätt najs för att vara en romantisk komedi. Vi har även den korta kvinnan från Toxic Avenger som Bills mamma, och hon är hysteriskt rolig.  Filmen har nog den bästa versionen av paradiset och Eva och Adam historia som filmats med massa män i djurkostymer och serverar drycker. Skådisarna är bra och produktionsvärdet har än en gång ökat och man intresserar sig i Bill och Carrols förhållande.  Men trots att mycket pågår så är filmen mest tillbaka blickar och vi vet alla att filmen kommer leda till att de är i rätten och att domaren vi möter är ängeln Gabriel som ska föra ihopp dem igen så får han vingar. Stuck on you bjuder på några skratt och en bra kärlekshistoria med unika tvistar om sådant i din smak så rekomenderar jag denna om du kan hitta den, eller så kan du se alla dessa på TromaMovies på youtube helt gratis. Stuck on you får 3/5 Guldkameror.

Markus

Keanu
2016-11-20

Var i helvete har Robin varit? Nä...det undrar han också. I alla fall! Nu ska vi glo på en film av skaparna bakom tv-serien Key and Peele. Filmen heter: Keanu!
 
Den kända mexikanska skådisen Guzman dyker upp mot filmens klimax.
 
Clearance försöker övertala sin kusin Rell om att livet har en mening, trots att Rell just dumpats av sin brud...som Clearence inte gillade. Rell hittar en glädje i sitt liv när en ursöt kattunge dyker upp. Rells kallar honom för Keanu, men lyckan blir inte långvarig, då katten kidnappas under ett rån. Clearence och Rells får veta att allt är ett missförstånd och måste infitrera en gangsterliga för att hitta Keanu igen. Men det dröjer inte länge innan dom är i DJUPT vatten.
 
Världens sötaste titelroll.
 
Det är sjukt kul att se världens mest stela och icke-gangster någonsin, Clearence försöka infiltrera gangsterligan. Hans attityd påminner om en pinsam pappa som försöker härma ungdomar, men han lyckas på något sätt övertyga alla, med hjälp av Rells. Filmens största skämt är att ALLA älskar den lilla kattungen, som lyckas charma varenda badguy i staden.
 
 
Första tjugo minutrarna tyckte jag var sådär i sin karaktärsintroduktion. När jag visade den för två polare så sa dom exakt samma sak. Men när filmen drar igäng med sina sjukaste ögonblick så skrattar man så det gör ont. Tycker man om när saker och ting spårar ut så kommer ni älska den här filmen, där alla odds står mot våra ofrivilliga hjältar.
 
Jag hoppas att vi får en lika vass uppföljare.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Waitress!
2016-11-19

Vi öppnar på en teater där en ung skådespelerska vid namn Andera får vslag under sin audition för hon inte är sexig nog för en erotisk version av Franklin Roosavelt vilket hon vinner endast efter att ha släppt lös sina tuttar. Hon går sedan till sitt jobb som servitrös på en resturang. Denna resturang är full av intressanta typer både inne och utanför köket. Samtidigt får en amatör journalist i updrag att ta jobb i denna resturang för att skriva en artikel om konsten att ragga i storstan, tyvärr är inte Jennifer den bästa servitrisen men hon får männ att falla pladask. En annan flicka vid namn Lidsney blir utslängd från sitt collage efter för många varningar och tvingas ta jobb på resturangen hon med då hennes pappa är resturangens ägare. Andrea letar efter skådespelar jobb men misslyckas konstant men hennes kompis Jerry finns där med en axel att gråta på å en penis att sitta på.Vi får sedan se en dag i resturangen där alla är galna, arbetare likaså gäster där gästerna hittar allt ifrån skor till böcker i sin mat. Andrea får en idé om att hon ska spela Joan of Ark i en pjäs. Kommer Jennifer få sin artikel? Kommer Andrea få spela Joan of Arc i en riktig pjäs? Kommer Lidsney .........kommer Lidsney komma någon gång under filmen? Vet inte hennes storyline är tunnare än en tunbrödsrulle.

Lite charmig är den, men livsläxor får vi inga!

Denna är lite bättre än Squeeze Play och ser inte lika amatör aktig ut. Musiken utav Patricia Darcy Jones är jävligt funkig, musiken i Tromas tidigare filmer är fan ibland det bästa i filmen. Skådisarna varrierar i kvalit+e, men ingen är dålig men vissa har verkligen tromas stämpel av skådespeleri. Våra hjältinnors introduktion säger vilken sorts film du kommer få på direkten, Filmen har faktiskt vissa jävla roliga stunder, från missförstånd till galna karaktärer. Resturangen Mortys som filmen är inspelad på tillät inte att de spelade in på öppettider så filmen är inspelar nästan helt och hållet på natten och det är typ all intressant trivia man kan hitta om filmande. Denna lyckas bättre som en sex komedi än Squeeze Play gjorde, det är mer Porkys än” titta vi spelar baseball ” med massa tuttar, sex, perversa typer och flickor med lågt IQ. Vi har en ävla scen där en snubbe snortar vispgrädde som om det vore heroin och en halvnäck full ryss till kock som super bort tiden istället för att laga mat. Vi har en av de bästa scenerna där en nördig judisk pojke vid namn Melvin (som även nörden som blir the Toxic Avenger heter) får reda på att Jennifer motvilligt stöter på han. Vissa skämt funkar verkligen, andra faller platt, men gillar du komedier i stil med Porkys eller Nördarna kommer eller Loose Screws. Waitress får 2.5/5 Guldkameror,

Markus

Squeeze Play!
2016-11-16

Från Troma innan de hittade sin kisch med urdumma och kuliga action/skräck och krigsfilmer försökte Lloyd Kaufman och Michael Hertz sig på massa sex komedier....4 av dem så varför inte köra med dem?

Det ser fan ut som en gammal kramrulle... men det blir inte så värst mycket av det

I ett litet samhhälle utanför New Jersey  där alla är besatta med soft ball, det är viktigare än sex! Det driver alla kvinnor till vansinne att allt deras män tänker på är soft ball. Tyvärr suger vårat huvud lag, men tack vare en Squeeze Play vinner laget! Wes, matchens hjälte har lovat sin flickvän att lägga ner efter den stora matchen men då det går så bra för laget tänker han fortsätta. Kvinnorna till lagets stjärnor sitter och snackar skit om hur mycket de rattas pg sporten så de bestämmer sig för att starta ett eget sport lag. Samtidigt smyger en privatdektitiv vid namn Dick Cotch runt och söker efter Wes flickväns kompis, Mary Lou men hon hinner smita och visar Wes flickvän Samantha hur bra hennes kast arm är. Kvinnorna börjar träna Mary Lou men då hon inte platsar i et tlag fullt av killar så fullföljer de sin plan att skapa ett eget lag för att spöa killarna.

”this guy wont let a female woman of the opposite sex mess with him”

Detta är inte, jag rapporterar INTE Lloyd Kaufmans första film, den första var Battle for Loves return, vilket vi också kommer ta någon dag men för idag är det den första som faktiskt spelar roll,  lite rolig trivia är att filmens poster är helt och hållet bs, ingen av personerna på postern är med i filnen och denna är helt enkelt en föregångare till Porkys och American Pie (Filmfett behöver ett Porkys Maraton....). Termen squeeze play är en term inom soft ball där man ”offrar” en spelare på tredje bas .......ohhh till och med jag hajar jämnförelsen mellan baseball och sex... Kanske inte lika uppenbar som i Toxic avenger filmerna eller Tromeo och Juliet etc. Så finns det lite troma humor när den är som segast och ett jävligt soft soundtrack som hitils är näst bästa Troma låten efter Toxic Avengers Body Talk. Helt ärligt dock, charmen med denna film är att det är en av Tromas första lång filmer men den har sin charm på andra plan (fattar du? Sport film...planer hue hue), den är inte lika dålig som Porkys 3 eller American Pie filmerna men är ingen klassiker. Det är en grindhouse sex komedi bara, med trumpeterna i soundtracket så det räcker och ett skratt och en rätt rolig sydstats narrator men som sportfilm är den en i mängden, men det är inte bland de värsta, som sex komedi är den bättre. Squeeze Play får 2.5/5 guldkameror. En bra film för sleeze kväll eller om du vill ha en rulle med riktigt med girlpower.

Markus

48 Hrs
2016-11-15

Kungen av 80-tals action: Walter Hill, brukar göra ganska hårda filmer. Han fokuserar mer på hårdkokt attityd och mindre på humor. Detta kan vara både dåligt och bra, men fungerar till 48 Hrs fördelar.
 
"Now, get this! We ain't partners. We ain't brothers."
 
Jack Cates (Nick Nolte) är en butter snut som troligtvis kommer bli en sån där jobbig, butter granne när han blir pensionerad. När två farliga mördare flyr ett fängelseläger, så råkar Jack vara på fel ställe vid fel tillfälle och blir vittne till hur två av hans kollegor blir mördade. Jack besöker den kriminella Reggie Hammond (Eddie Murphy), då han jobbat med skurkarna tidigare, men Reggie sitter i finkan. Trots att dom inte litar på varandra så måste dom sammarbeta att ta fast dessa två skurkar. Men Reggie kan enbart vara utskriven ur fängelset i 48 timmar!
 
"I'd like something to drink, preferably some vodka."
 
48 Hrs har något som många filmer från 80-talet inte har. Är det grym action? Mja, actionscenerna är få och inte så suveräna. Är det talang? Ja, skådepelarna är jävligt bra, särskilt Nolte. Han är helt suverän som den rostiga polisen. Den långa tagningen i polisstationen när Nolte vandrar runt och bråkar med chefen, bråkar med sin kollega och svarar telefonen har otrolig tajming. Det passar den bruna, korniga kvalitet som filmen har.
48 Hrs...en film som har det lilla extra!
 
Nej, 48 Hrs är som ett hårt slag i bakhuvudet med ett kallt rör av järn. Vad jag menar med detta är att den har den knivskarpa Dirty Harry attityden, då Jack VERKLIGEN har fått nog av skitskallar som springer runt och mördar, våldtar och sabbar livet för vanliga människor. Reggie kämpar också för att göra något gott i sitt liv för en gångs skull, vilket leder till en intressant scen i en rasist-bar där Murphy äger alla genom att spela polis.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

TED 2
2016-11-14

Till skillnad från Robin diggar jag första Ted som bara fan, jag såg den på bio i USA en vecka innan The Dark Knight massakern och förra året kom en uppföljare ut...hur är den?

 "Did you hear that, Johnny? You're covered in rejected black guy sperm. You look like a Kardashian."

Ted å John ger sig ut på nya äventyr nu när John är singel igen och Ted precis har gift sig med sitt kärleksintresse från förra filmen, Tammy Lee. Men Ted å Tammy Lees ljuva tillvaro byts snart ut mot bråk och tjafs över diverse ämnen men Ted hinner oftast inte med för John är deppig över att Lori lämnat honom så Ted är där som den goda vän han är. Ted får den briljanta idé som kan rädda hans äktenskap, EN BEBIS! Men då han är en tillverkad pryl så har han verken nötter eller soldater att skicka till södra Kvinnostan så John får agera spermdonatör men ohoh, hijinks då John snor ett skämt från Family guy och snubblar in i en hel hög burkar och får mer kärleksgegga över sig än en porrstjärna får på.....4 dagar.

 "There are no chicks with dicks, Johnny! Only guys with tits!"

Men lagen stoppat detta då Tammy Lee har både ett brottsregister och Ted inte räknas som person utav myndigheterna utan räknas som en ägodel. Det hela tas till domstol så John och Ted behöver en advokat, som tur är får dessa Cheech and Chong fjompar får de Samantha, en ung advokat som älskar majja. Teds liv går i stupet då hans kreditkort dras in, han får sparken och hans Papa Johns medlemskort och hans giftemål är ogiltigt. Ted å John ger sig ut med Samantha för att möta en högt uppsatt adovkat som kan rädda hans dentitet, men högre makter som sammarbetar med Teds gamla fiende Donny från förra filmen är tillbaka för att en än gång få tag i Ted. Kan Ted bli en riktig pojke? Kommer John hitta en ny kärlek? Hur mycket refferenser kan vi klämma in i alla Comic Con scener?

 "We just broke into Tom Brady's house and tried to jerk him off - you're ready to be a parent."

Ted är en av de bättre komedierna på senaste år, inte alla håller med mig och det förstår jag, men uppföljaren är ...just det, en vanlig uppföljare som gör sitt jobb, ger oss mer Ted och John. Vissa skämt återanvänds men i ombytta roller, men det stora problemet är det som sker med majoriteten av komedi filmer, de bästa skämten används i trailern. Endast 2-3 gånger fann jag nya skämt som faktiskt var roliga och en del skämt hade ingen grund att stå på då de är i weed fältet och paroderar Jurassic park för pot å dinosaurier är ju de samma?  Då Mila Kunis inte är med i denna filmen känns slutet på förra filmen lite bitter söt... de skiljer sig och medelandet de kämpade med att bygga upp i förra filmen förstörs helt. Vissa kändis cameos är roliga och  scenerna vid Comic Con är rätt roliga då de är fulla av nördhumor. Stort shoutout till HASBRO som lät sig skämtas om och visas i negativt syfte i denna film, de kan verkligen ta ett skämt på sin egna bekostnad. Ted 2 är inte dålig, men den är inte bra heller, den hamnade endast på 10nde plats på förra årets top 10 lista då det var denna över vidundret till Hobbit 3 det stod mellan, och jämnfört med Hobbit 3 är Ted 2 Panik i Byn och Howard the ducks kärleksbarn. Ted 2 får 2.5/5 guldkameror då det finns bra saker men även en hel del skit, den ställer viktiga frågor om vad det betyder att vara människa på sitt egna dumkula sätt, men mycket tid slösas. Men gillade du första filmen lär du få en god stund med denna, inte lika god stund men gnistan finns kvar.

Markus

Rayman Revolution
2016-11-12

Jag är inget personligt fan av första Rayman, mest för att jag suger på 2D-spel. Men The Great Escape är ett sktiroligt spel till PS1, då man gjorde det hela i 3D och utmanade Mario och Bandicoot. Rayman Revolution är däremot en remake på The Great Escape, och här har man spetsat till godsaker så som en öppen värld som kombinerar alla banorna, fler utmaningar och en rad olika småsaker som minispel och affärer där man kan uppgradera sig själv.
 
 
I en magisk värld, långt, långt borta. Den onda piraten Razorbeard har fångat Rayman och alla hans vänner. Men Rayman lyckas fly med hjälp av sin kompis Globox. Rayman överlever flykten och fritar en Teensie-kung, en liten varelse som tillhör ett släkte som ska fritas på olika banor. Rayman måste stoppa piraterna och frita sina vänner, men det är en lång kamp som kommer kräva mycket tålamod och farliga fiender att bemöta!
 
 
Musiken är helt sagolik och tillhör något bland det bästa som finns i TV-spels värld. Varje bana har en egen identitet och musiken som välkomnar oss till varje äventyr får oss att känna oss som Indiana Jones! Det finns mycket lore och karaktärer i spelet, vilket gör att detta känns lika episkt som Zelda. Spelmekaniken blir aldrig tråkig! Du åker luftballong, rider på bomber som gör hästljud, klättrar, springer, hoppar och jagas av en tarantella i spelets läbbigaste ögonblick.
 
 
Rayman Revolution är ett av de bästa spelen till ps2 och jag fullkomligt älskar det!
 
5 av 5 guldkameror.
 
Robin

Italian job
2016-11-12

Kommer ni ihåg att Robin höll på med ett James Bond-tema? Inte jag heller, här är en annan brittiskspion film. Charlie är en skurk som precis kommit ut från finkan efter att ha spenderat en längre tid där för en stor heist han gjort för några år sedan i vart annars? Italien. Han möter en kvinna vars man spenderat hela filmens öppningsscen åt att bi mördad av gangsters att vännen planerat en stor kupp. Det första han gör utanför kurran är att skaffa ny kostym och ny bil och stannar till vid hans favorit horhus antar jag att det är, alla älskar honom där. Sedan bär det av att börja läsa planen för kuppen. Kuppen går ut på att stjäla 4 miljoner från en konvoj och sedan fly till Schweiz, pengarna tillhör dock maffian som mördade Michaels vän och innan han gör detta dock måste han mixtra med kamera övervakningen. Charlie har en kontakt med Mr. Bridger, en stor kriminel snubbe som är en gammal vän til Charlie, dator experten Dr. Peach och hans flickvän skapar nu den bästa brittiska ligan för kriminell aktivitet utanför England.

”You must have shot alot of tigers” ”Yes I used a machine gun”

Efter att äntligen skaffat in sitt team efter mycket onoment men Mr. Bridge ändrar sig efter italien och kina börjar arrangera en deal som kan hjälpa dem under kuppen. Bill Bayley, ett gäng get away bilar, ett pervo till proffessor och ett gäng som ska vara Georges medhjälpare under kuppen så nu är hela jävla gänget samlade....hade det varit 4 miljoner i moderna pengar hade alla kunnat köpa en bio biljett var efter kuppen så många är det typ.. gänget är dock lite knasiga vilket leder till lite bra humor innan det spännande börjar.  Kommer George och hans stora gäng att klara kuppen? Kommer de åka dit och spendera ännu mer tid i fängelse? Kommer George hämnas sin väns död?

”you were only suppose to blow the bloody doors of!”

Så bortsett från en amerikansk remake från 2003 så är denna drulle nästa bortglömd men anses vara en kultklassiker v vissa så är detta en mumie eller en bortglömdskatt? Det är en jävligt bra kult film. Inte lika ute och flygande som Bond rullarna, mer realistisk och seriös fast med ett sinne för humor. Michael Cain visar världen att han är den skådespelar pärla som den yngre generationen (inklusive mig) lärde känna i Batman Begins och de som gillar Snålans Batman trilogi lär få en Jolly av den här då Alfred både hoppar, skuttar, skjuter och har en hårfärg bara för the lols som de unga säger. Musiken är fan fantastisk, både italiensk och brittisk funkig musik. Najs. Vi har ett par minnesvärda scener såsom en fight med gosedjur med en av hans gammla flamma som går från 0 till 100 på 5 mikrosekunder från att attackera honom till att krama om honom...huh, 60-talets kvinnor och deras icke körkort och sånt huh? Gillar du att se gamla brittiska bilar skrotas och köra fort är denna för dig, det är som Top Gear fast uråldrigt och dialogen är så brittisk som det bara går. Michael Cain och lite av actionet är höjdpunkterna med filmen  och i det stora hela får Italian Job 3/5 Guldkameror. Den är inte för alla men jag rekomenderar att ni ger den en chans om du gillar klassiska Bond eller vill se Michael Cain i sina praktdagar.

Markus

2 Vita Huset filmer
2016-11-10

Nu är valet över och eftersom det stod mellan två kandidater så vill jag recensera 2 filmer som utspelar sig i USA...närmare bestämt inom det vita huset. Dessa filmer är baserade på böcker...men inte av samma författare.
 
Shadow Conspiracy
 
Charley Cheen spelar Bobby, en god vän och rådgivare till presidenten. När Bobby springer på en f.d kollega som varnar om en konspiration i vita huset för att mörda presidenten, så blir Bobby skraj. Värre blir det när Bobby blir mistänkt förövare. Nu jobbar han med exet Amanda för att stoppa konspirationen.
 
 
Filmen låter helt okej, men filmens första halva är politiskt snack som är lika intressant som en debatt om politik i sig. Sedan drar filmen igång på riktigt. Visst har den bra skådisar som Linda Hamilton, Stephen Lang och Donald Sutherland. Det känns även som en Jack Ryan film. Det vill säga överpatriotisk och inte så minnesvärd, förutom en jakt i ett regeringshus.
 
2 av 5 guldkameror
 
The Sentinel
 
Michael Douglas är Pete, en god vänn till presidenten och ännu godare vänn till presidentens fru. Pete är även en secret service agent och en av de mest respekterade. Men utredaren Agent Morin börjar undra om Pete har ren påse i mjölet och efter ett presidentmordhot så undersöks en möjlig attack i vita huset.
 
 
Keither Sutherland är med som Agent Morin och jag finner det rätt udda att både han och hans far var med i liknande filmer. Douglas är bra som vanligt och hans affär med presidentfrun känns rätt vågat. Filmen är faktiskt väldigt spännande med bättre kemi än Shadow Consparacy som känns tråkig. Här är spänningen ibland lite överdriven, men man blir, som tittare, engagerad.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin
 

Dead Snow 2
2016-11-09

Martin från förra filmen lever fortfarande och denna uppföljare börjar PRECIS där förra filmen slutar med Martin i bilen och han har precis upptäckt att han inte återlämnat precis allt naziguld. Efteratt ha skakat av sig precis alla nazizombies hamnar Martin på sjukhus där poliser väntar på att få svar. Ingen tror såklart Martins historia om levande döda nazister och snuten hotar att skicka Martin direkt till finkan men det finns också bra nyheter! Martins arm har hittats efter han sågade av den med en motorsåg i förra filmen, det är bara så att armen han hade i bilen där armen hittades tillhör inte Martin, utan nazi ledaren Herzog. Herzogs arm tar över Martin och dödar nästan alla i rummet. Samtidigt så sätter en zombie doktor tillbaka Martins hand på Herzog och med sin nya arm går han till en kyrkogård för att utöka sin arme. Martin sitter fastspänd i en säng då en ung pojke från en amerikansk trupp kallad Zombie Squad fått i uppdrag att spana in Martins arm. Efter en olycklig olycka involverande pojken som smög in flyr Martin sjukhuset och tar kontakt med Zombie Squad.

"Please don't hurt me. I have two kittens."

Zombie Squad visar sig bara vara ett gäng nördar på en vind och Martin är nu nationellt efterlyst och söker skydd på et tnazi museum, där hittar han massa fakta om Herzog.som att han fick i uppdrag att utplåna en hel by utav Hitler han själv då norska spioner avslöjat för britterna var det största krigsfartyget hade lagt ankare. Kan det vara så att Herzog rest sig från det döda för att än en gång försöka sig på det uppdrag han en gång misslyckades med? Kommer Zombie Squad kunna hindra detta med Martins hjälp? Har Martin ett hemligt vapen i sin arm?

Zombi sympati...stay strong Markus....those are man tears.... those are ok..

Död Snö 2 höjer spänningarna, det är inte din enkla Evil Dead rip-off, den gör lite nya saker. Produktion och budget har höjts, Herzog är nu en karaktär, inte en i mängden och hans jakt på en arme är underhållande. Det finns roligare stunder också som då Martin olyckligtvis slänger den unga pojken till sin död med hjälp av sin super arm, och värre blir det men det får ni se filmen själva för att se, men roligt värre är det. skådespelet är bättre och blandningen mellan norska och Engelska gör filmen lättare att hänga med då första filmen bara var ren norska och ja....jag gillar inte Norska, och såklart gör de nya karaktärerna ett enastående jobb, allt ifrån Zombie Squad å Bobby till Zombie doktorn ett magnifik jobb och med ännu mer rekvisita och utrymme att röra sig på är filmen mer än en skräckis, det är en invasionsfilm. Jag gillar verkligen all lore och annledningar bakom Herzogs karaktär och Död snö 2 bjuder precis som förra filmen på ett underhållande klimax, fast denna gång är det större, med pansarvagnar och hela armeer. Död snö 2 får 4/5 Guldkameror. Mer humor, mer gore, mer Lore, mer rekvisita och bättre manus samt det bästa sättet att använda ett par männskliga tarmar gör Död Snö 2 till en av de bästa norska filmerna jag sett, inte bättre än Rädda Jimmy men en värdig utmanare. Den innehåller även kanske den sorligaste biroll sedan Clarke i Futureworld i Sidekick Zombie som han heter, man tycker så synd om en å hans sista scen blir fan lite av en tear jerker, you beautiful dead bastard.

Markus

Dead Snow
2016-11-07

Filmen börjarmed att en flicka flyr något en mörk snöfylld kväll medans ”in the hall of the mountain king” spelas, jävligt bra än så länge och det slutar med att något, eller några river henne i stycken. En tid senare möter vi filmens hjältar, ett pack klichéer, den tjocka, nörden (som studerar till att bli läkare), sportskillen, den som är lite veck som ska till fjällen för en fjällresa. Med dem kommer också en trio tjejer. De stannar vid ett ställe, och därifrån är det 45 minuter scooter åkande som gäller. Väl i stugan börjar gänget leka och skoja, spela twister och ha snöbollskrig å så för att avsluta kvällen med vad annars? SUPA BÄRS BÄRS BÄRS! Men festen avbryts av att en äldre man kommer till stugan, ber om en kopp kaffe och berättar om fjällets viktighet under andra världskriget och att en Einsatz, en tysk patrull försvann efter Överste Herzog gjort livet surt för de norrmännen som bodde i området. Sedan går gubben ut i fjällandet igen efter att ha varnat ungdomarna att ta det varsamt.

Finland har Iron Sky, Norge har Död Snö....vart är Sveriges bidrag till udda nazi filmer? Hamster-Nazis in Uppsala(?)

Den kvällen börjar mystiska saker hända, Sara, en i gänget försvinner, gamlingen dödas, så bästemmer sig en av killarna att ta sin scooter för att åka ut och leta efter Sara men han hittar bara den döde gamlingen. Vad gör resten av gänget under allt detta då? FESTAR OCH KNYLLAR så klart! Men snart så får de tecken på att någonting är utanför och försöker ta sig in. Det är en zombie uppklädd som nazi och de är ute efter något som verkar vara i ungdomarnas ägo. 1 efter 1 dödas de. Deras fylle helg förvandlas till en kamp för överlevnad. Vilka kommer överleva? Vilka kommer bli nazi-zombie mat? Vad är det nazisterna vill? Är ungdomarna kloka nog att försvara sig mot dessa odödliga bestar?

 "We've been attacked by what look like German zombies from the Second World War! And we set our cabin on fire by accident!....The bitch hung up on me!"

År 2014 fick jag en idé...nu när den första snön faller ska jag reviewa död snö! Det blir gött....så kom snön innan jag hann att reviewa den....2015 skedde samma sak, 2016 är jag beredd...Snön var sen till min stad så för mig är det årets första snödag! Denna film är lite märkvärdigt då det ger det bästa rådet jag hört gällande laviner, spotta om nu hamnar ien lavin, då vet man åt vilket håll man ligger så man kan gräva uppåt. Filmen är rätt välgjord, inte riktigt läskig, halloween film it is not, men underhållande på en mindre grad. Zombie nazisterna är helt klart filmens höjdpunkt och dessa monster är baserade på en gammal myt från vikingatiden, Draugur, ett dött väsen som vaktar över en skatt, i detta fall är det nazi guld. Att filmen reffererar till andra skräckisar som Evil Dead är i sig en klycha nu för tiden, man är inte smart för att man sett andra filmer, man kan ju ha refferenser till dem på ett klockt sätt, men inte ” ÖH SETT DENNA FILMEN VI SKA SNO LITE IFRÅN?” gör inte ens egna film smart. Vart skiner filmen då? Gore effekterna och kan man ta de kliché fyllda karaktärerna med klich+e fyllda personligheter så är denna en rätt go skräckis, speciellt i juletid, i en liten fin stuga i fjället och är en av de bättre nordiska skräckisarna på senare år. Så bra att regissören fick jobb i Hollywood att regissera den dåliga Hans och Greta filmen med inslag av action med Hawkeye från Avengers, något han inte gjorde länge för året efter det kom han tillbaka till Norge och gav oss Död Snö 2. Död snö är rätt go, det har ett coolt klimax och cool set up i mysig miljö, tråkiga karaktärer man inte spenderar allt för mycket tid med utan filmskaparna bygger upp mer mystik än karaktär under filmens gång. Död snö får 3/5 Guldkameror.

Markus

C.H.U.D
2016-11-07

Fotografen George Cooper bor med sin flickvän och modell Lauren. Cooper håller på med ett eget fotoprojekt om de hemlösa och blir snart indragen i en mystisk historia om att flera hemlösa har försvunnit. Dessutom vill de flesta som bor i kloakerna bära vapen. Poliskapten Bosch fattar inte varför detta vill döljas av staten så han undersöker på egen hand, med hjälp av soppköksmästaren spelad av Daniel Stern. Men fler och fler offer faller för den mystiska varelsen som bor någonstans i kloakerna.
 
 
C.H.U.D är en mörk 80-talsklassiker. Det hela ser ut som en ryslig serietidning i foto och karaktärerna är sympatiska och lätta att falla för, då alla drivs av egna mål. Det är även kul att se Stern spela en trevlig typ istället för tjuven i Ensam Hemma. Dessutom gillar jag att filmen inte bara följer George Cooper och Lauren, utan även andra karaktärer under filmen, som variation.
 
 
Musiken är enkel med några toner på ett el-piono och detta fungerar med attityden filmen vill fånga. Dessutom är detta en av John Goodmans första roller i film, som en polis. Hans roll dyker även upp i det kaos som bildar den perfekta point of no return, där alla insattser blir högre och varelsen tar sig upp ovan mark.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Hail, Ceasar!
2016-11-05

Bröderna Coen är utan tvekan intressanta i all sin enkelhet, med färgstarka karaktärer och hyllningar till film. Men en av deras senaste verk, Hail, Ceasar blev ingen större hit. Är den däremot så värdelös, eller är den bara en i mängden?
 
En av få filmer med Brolin som jag tycker om.
 
Eddie Mannix är en filmproducent för ett gigantiskt företaget under 50-talet. Det är en stor ålder för filmskapande och Eddie måste hålla många bollar i luften. Som att fixa äktenskap åt den gravida DeeAnna Moran eller ett dramagigg åt den inte alltför intelligenta Hobie Doyle. Men Eddie får eld i byxan när deras stora skådis Baird Whitlock blir kidnappad av trevliga kommunister. Men Eddie har en film som skall göras och måste hitta Baird omedelbart!
 
Doley är ingen smart snubbe. Men har är jävligt rolig att följa i filmen.
 
Denna metafilmen är väldigt omväxlande i story och följer ingen direkt, rak handling. Men detta uppskattar jag då det blir mysigt att se hur stressigt en dag i Hollywood kan vara. Eddie håller däremot kallt huvud genom all panik som skulle få en mindre värd man att brytas ner. Denna filmen präglas av stora namn. George Clooney, Scarlett Johansson och en lustig cameo av en kille jag inte sett på länge: Christopher Lambert.
 
 
Filmen är inte särskilt rolig på ett humoristiskt sätt. Men visst är den lustig med sin insight in Hollywood. Den har båda fötterna på jorden och det verkar vara som att Coen bröderna fick ut vad de ville av filmen. Inget mästerverk, men mysig och lätt att glo på. Som en ljummen lättöl.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Mannaja
2016-11-04

Blade är en prisjägare som sticker ut i mängden då han inte använder pistol eller gevär, han använder en yxa för att fånga in bovar och banditer i den Vilda Västern. Efter sin senaste lyckade arrest tar han med sig Craven som mannen heter till en liten gruvstad vid namn Suttonville  för att samla in sin belöning. Men det finns ingen sheriff i staden så han går till krogen där han möter borgmästare Mcgowells andra man. Genast skaffar Blade en fiende i Voller, efter att ha vunnit i kortspel mot han och då Blade inte får några pengar för Craven så släpper Blade honom och fortsätter med sin resa. Blade märker att Voller och resten av staden tvingar de fattigare att jobba i gruvan dag och natt där de blir sjuka, hungriga och många dör. Så han söker upp McGowen för att bli sheriff åt honom. Men jobbet som scheriff blir inte lätt då Voller börjar mobba honom praktiskt taget genom att skicka män för att slå ner honom eller få honom att hamna mitt i en lavin (som han blir räddad ur av ett par broulesque dansare ser det ut som). Kommer Vollers onda plan förgöra staden?? Kommer McGowens pension dödsdöma alla människor i staden eller är han ett lika stort rötägg som Voller?? Kommer Mannaja hitta kärlek i en av kvinnorna ur broulesque gruppen?

Öppningsscenen är fan episk, nästan i klass som en Sergio Leone film, skräcken i bovens ögon medans man ser en häst springa i slow motion och bättre blir den, men intro låten som spelas under för texterna är rätt dålig, låter som något Simon och Garfunkel skulle ha gjort på skoj. Blade är fan en riktig hårding, en av de bästa western karaktärer tillsammans med Blondie från dollar trilogin och original Django. Detta sena bidrag till spaghetti western genren kommer från samma snubbe som tidigare hade gjort giallo filmen Torso och 2019 - After The Fall Of New York, Sergio Martino. Filmens stjärna var inte med så mycket annat då han dog i en infarkt 1980 endast 49 år gammal. Mannaja plikt är dock lite udda…han är den enda av de kända outlaws som faktiskt börjar jobba åt borgmästaren vilket inte alls händer så oftast, visst de utför uppdrag åt folk men det är bara tillfälliga jobb, men här verkar det som att det var menat permanent, Blade blir hederlig? Ska han betala skatt med? Voller är en jäkligt bra skurk, inte överdrivet hotfull utan mer en rival med mer makt än våran hjälte.  Mannaja är en av de bästa ur spaghetti western genren, inte bara för övervåldet med tomahawk yxan utan för att Blade är en jävligt bra huvudkaraktär och Voller är en mycket bra rival. Filmsetten är fina, miljön är full av atmosfär och kvalitén är helt enkel i topp. + att det även pågår jäkligt mycket runt huvudstoryn, finns ett par subplots. Och åt oss inte glömma bort att nämna de fräna actionscenerna samt alla jävla twistar som fårMannaja att kännas som lite av ett Twiligt Zone avsnitt med Western Tema. Mannaja får 3.5/5 Guldkameror.

Markus

Damnation
2016-11-03

Eftersom jag genomgår en tv-spelsfas...och även är sugen på att dyka ner i rännskita, så kan vi ju kombinera båda världar! Med en recension av Damnation.
 
 
Steampunk-spelet utspelar sig i en värld där ett värdskrig har fått alla att bli beväpnade soldater. Stora fabriker, rostiga robotar och vapen drivs av ånga, precis som en futuristisk western. Du spelar ledaren av ett gäng prisjägare på jakt efter något...eller någon. Men så möter dom en fiende i form av något eller någon som karaktärerna känner igen.
 
 
Seriöst, jag tänker inte ens dyka ner i storyn, för jag känner inte till vad fan spelet handlar om. Visst, det finns en story, men den fula designen som presenteras tar bort hela stämningen. Allt ser ut som bajs. Brunt och kletigt och du kan fan inte se ett skit i hela spelet. Kontrollerna? Det finns inga kontroller! Värst är det när du hoppar in i en rostig, snyggt gjord bil och ska köra omkring. Bilen är fan besatt!
 
 
Det är synd, för spelet har en jävligt snygg miljö. Okej, jag sa ju att allt ser ut som bajs, men miljön under bajset är rostigt och coolt. Stora fabriker, torn och tak-klättrande ögonblick. Det finns variationer av handlingar under spelets gång, som gör att du kan utforska miljöerna. Men sen så fastnade jag och fattade inte alls om spelet bara gav upp eller om jag ska fatta vart jag ska någonstans. Så jag gav upp spelet efter några timmar.
 
Kort sagt så finns det något under skiten som gör att jag vill tycka om det. 2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Futureworld
2016-11-02

Händelserna i Delos Resort, stället där Westworld, MidivalWorld å alla de ställerna låg placerade är nu ett minne blott och Delos är redo att slå upp sina dörrar än en gång men istället för Westworld finns det nu en ny vinge, Future world, som är full av robot kvinnor som tillfredsställer alla behov. Journalisten Chuck får ett telefonsamtal från en källa i utbyte mot lite cash och de båda stämmer en träff. Men när de möts mördas källan och hans sista ord är Delos. Chuck går på en pressrealese där det sägs att 50 gäster + 95 arbetare skadats/dödats i katastrofen men Chuck och en annan journalist kallad Tracey bjuds in för att ge Delos Resort en positiv review för att öka turism samt får Chuck chansen att möta Tracey, en föredetta anställd och älskarinna hos Chuck som nu är en hårt arbetande....arbetare för en rivaliserande tidning. Chuck och ett gäng av skinande karaktärer drar sedan till Delos Resorts för en oförglömlig helg.

 ”are you gonna do it?” “do what?” “HAVE SEX WITH A ROBOT??”

Några av besökarna hoppar in I mideval land, men den stora lockningen är Futureworld där de deltagande skickas upp i rymden via en simulator under ständig uppvakning av vetenskapsmän och chefer. Men allt är inte skoj å fläng, då Chuck och hans kompanjon Tracey börjar undersöka ledtrådat till mordet på mannen som dog mitt framför Chuck men de gör upptäckten att alla Delos Resorts arbetare...är robotar så människans flubbande inte kan förstöra parken en än gång. Chuck och Tracey får en rundtur av vad som återstår av Westworld för att sedan undersöka ensamma mitt i natten vilket endast kan leda till problem då de hittar källan till Delos Resorts och företagets onda plan angående kloner. Tyvärr för världen har de några av världens mäktigaste personer på besök.

 Åt helvete med Iron Giant, den sorligaste scenen mellan människa och robot går till Harry och androiden Clark.

Westworld är en underskattad sci-fi klassiker som förhoppningsvis kommer få en ny publik nu när serien äntligen kommit ut, jag ska se serien, den verkar rätt go faktiskt, men innan dess så förbereder jag med Futureworld, Westworlds uppföljare som tillskillnad från sin föregångare inte anses vara en av de 101 sci-fi filmer du bör se innan du dör. Westworld fick 3.5 guldkameror av mig första gången jag såg den, viket var till en review, men på senare tid har den tro det eller ej, vuxit på mig, jag ska operera bort den i november å för tillfället får den 4/5 Guldkameror istället, men hur är Futureworld? Lite seg i början faktiskt men den bygger upp för ännu en massaker som den i Westworld, dock är filmen lite seg, speciellt i början med flera uppfinningsrika idéer så som det unika schackspelet som kan ha inspirerat Harry Potter ca 30 senare. Tracy är rätt najs som karaktär men Chuck.....Chuck är en mixad påse, han är lite av ett rötägg men vil lgära rätt för sig och komma till grund med mysteriet gällande Delos. Handlingen är intressant å jävligt intressant, vi får se mer bakom kulisserna i Delos och vissa kanske säger att detta är en genuin 70-tals sci-fi....och det är den, spooky musik, urfula frisyrer och robotar som inte ser ut som robotar. Vi får även se Yul Brynner i rollen som Gunslinger i en av Traceys drömmar...där han räddar henne och har ett romantiskt montage.... det är komiskt underligt och lite skrämmande... Futureworld är en spännande sci-fi, inte lika bra som Futureworld men det ger oss nya vinklar av Delos vi inte fick se i första filmen. Futureworld får 3/5 Guldkameror. Med tillräckligt mycket tvistar håller sig filmen sig på hög nivå fast resan till tvistarna ibland blir lite för utdragna.

 

Seriöst dock, se HBOs version av Westworld, bättre skit på tv får man leta efter!

Markus