FilmFett

2012-08-31
15:39:00

Battle for the planet of the apes

Den 5te och sista delen av apornas planet saga sags också vara den sämsta utav många fans. Visst den är svagare än Conquer och inte alls lika bra som orginalet, men jag tycker fortfarande Escape är den som är svagast.
” NOW!! FIGHT LIKE APES!”
Apor och människor lever nu i harmoni med varandra, eller aporna har styret och människor är lärare och mindre värda. Dess samhälle styrs endast av en regering av apor. Människor är också förbjudna att säga nej till apor, vilket orsakar Aldo att gå bärsärk när Abe, en grammatik lärare råkar säga nej åt Aldo.Cesar, Mcdonald och en orangutang vid namn Virgil ger sig av för att utforska New York i hopp om att hitta video band som har de sista bilderna av Cesars föräldrar, Zira och Cornelius. Men staden är bebodd av människor skadade av radio aktivitet och vill ha hämd på aporna. Men Cesars problem slutar inte där, stadens gorillor vill ha vapen för att få mer styrka, men för att få dem måste de övermanna Cesar för att få tillstånd av ” Vapenkällarens väktare”. Med alla dessa hot mot sin stad måste Cesar förbereda sig för krig mot människorna och samtidigt stoppa konsperationen från gorillorna.

”Guns are power!”
Trots att denna film oftast blir placeras som en av de värsta uppföljarna nånsin så är den fortfarande i ren apornas planet anda, och förstår inte riktigt vad folk inte gillar med den, dialogen är inte top notch men den funkar, apsminket är lika slarvigt skapad som de tidigare filmer efter 1an, skurkarna är i sann Apornas Planet karaktär. Originalet och Conquer är mina favoriter i serien men båda dess uppföljare, Beneth och Battle är skadade av hur bra dess före gångare var, och de vill ge oss så mycket mer, men tyvärr blir det endå mindre.

Battle for the planet of the apes får 3,5 guldkameror av 5
 
Detta var den sista I Apornas Planet serien, vad ska man säga? En av de allra bästa filmserier som gjorts. Varje film har en hög underhållnings nivå. Originalet är en av de allra bästa filmer någonsin enligt mig. Uppföljarna saknar atmosfären och den utmärkta dialogen men är endå mycket underhållande. Har du tid, ta en kväll och ha ett Apornas Planet maraton, det är alltid kul att se vuxna män leka apa. Serierna följdes av tecknade serier, live action-serier (igen med Roddy Mcdowell i huvudrollen i liknande smink som Cornelius och Cesar) och en bunt med serietidningar och böcker.
Apornas Planet, min absoluta Science Fiction serie, ja, jag njuter av dessa filmer mer än Star Wars filmerna, i helhet, de 3 första filmerna är sin vikt värda i guld, men prequel serien är dynga.
Apornas Planet, en perfekt filmserie.

Markus
2012-08-30
21:29:57

Hardboiled

John Woo, som mestadels är känd för Face/Off och Mission Impossible 2, var en fenomenal
mästare inom asiatisk actionfilm. Hans största mästerverk bedöms av många att vara
The Killer. Enligt mig är däremot A Better Tomorrow 1 och 2 mina personliga favoriter.
 
Så John planerade att göra en sista asiatisk film innan Hollywood-livet. Och han skulle
avsluta sin asiatiska bloodshed heroric filmstil med en stor fet smäll! En final som 
badar i blod och kroppar! Hela antalet döda var 307, när en vanlig film oftast har 100.
 
 
Vi följer Inspector Tequila, en hårdkokt snut, som jagar en vapenliga med sina egna
metoder. Tequila bråkar med chefen, flörtar med en annan polis och följer inga 
somhelst regler i sökandet på vapenligan. Han träffar en insider-kontakt, Tony, som
inte längre vet om han är polis eller mördare.
 
Under filmens gång följer vi deras kamp mot mördarna. Och vilken fight det blir!
Under filmens första halva kommer dina ben att domna och chansen för stroke ökar.
Man blir så hjärndöd av den grymma action man ser. Alla stunts är helt otroliga och
den sparar inte på krutet för en sekund. Blodbadet i ett lager är helt galet. Först
kommer maffian in och slaktar vapen och drogsmugglare. Sedan kommer Tequila in i
bilden och gör sitt enmanskrig. Och filmens sista timme är en olidligt bra actionscen
i ett sjukhus.
 
 
Mitt råd är att se filmen när det är 30 grader i rummet, du har slängt av alla kläder och sitter
halvt naken med ett glas cola i rumstemperatur, alternativt en öl, med risk för dåsig syn.
Då passar filmen perfekt och du kommer sova gott efteråt, glad att du lever. Tyvärr finns det
en sak som förstör upplevelsen. Filmens omslag är Tequila hållandes en bäbis. Denna scenen
händer i sjukhuset och varar bara några sekunder. Men den är så smörigt äcklig och rådum
så betyget sjunker direkt.
 
 
Filmen får 4 av 5 guldkameror och måste ses för att bli förstådd. Detta är Bloodshed Heroric
och får ej beskrivas!
 
Robin!
2012-08-30
18:10:00

Iron sky

1945 Åkte nazisterna till månen, 2018 kommer de tillbaka. När amerikanska austronauter åker till månen blir en dödad och den andre blir tillfångatagen och tagen till en månbas full av rymd nazister. General Alder och läraren om livet på jorden,  Renate Ritcher är 2 av de nazister som austronauten Washington, en afro amerikansk modell som fick delta i rymdresan pga god PR för USAs nuvarande president, en parodi på Sarah Pailin med redneck dialekt spelad av Stephanie Paul. Det enda kända namnet på casting listan är Udo Kier som spelar den nuvarande Furthern Wolfgang Kortzfleisch. Med hjälp av Washingtons iphone får nazi doctorerna en ide och anordnar en expedition till jorden för at thämta fler Iphones. Renate, Alder och en omfärgad Washington (nu en vit man) åker till Washington DC och kidnappar presidentens sekreterare, Vivian Wagner, som faller pladask för Alder. Nazisternas pepptal får USAs president att få fler idéer. men Nazisternas plan upptäcks snart och då bryter hela helvetet ut, nu står det mellan nazi rymdskäpp och Amerkikanska stridsskepp i yttre rymden med hjälp av ryssar, australenare, franskmänn osv. Och klimaxet är späckat med action, explosioner och det hela är fantastiskt.
"The world is sick. And we are the doctors."
Iron Sky föddes i en finsk bastu då en av ressigören Timo Vuorensola s kompis berätta om en lustig dröm han hade.  snart var ett australenskt productions företag inblandat, och för att samla in pengar fick fansen donera och få sina namn i eftertexterna.
Filmen paroderar Nazisplotation, en filmgenre med lågbudget och oftast så experimenterar Nasisterna med nakna kvinnokroppar, men nu först det hela ut i rymden! med  Star Wars liknande rymd fighter. Skådespelarna är mycket humoriska, det är kul med nya ansikten som verkligen får ett brakgenombrott med en film som Iron Sky. Udo Kier är den enda verkliga skådis med ett namn värt att skryta med då han är kult skådis och har medverkat i filmer som Suspiria.Det finns en mycket rolig scen då Petra Sargent(Vivian Wagner) paroderar den välkända Hitler finds out memen, en av höjdpunkterna i filmen. Men dne verkliga höjdpunkten är självklart slutet! Så mycket explosioner och humor på samma gång är oftast man inte får.
Iron Sky, en lyckad komedi, OCH en lyckad Sci-Fi. När jag först såg trailern i februari var jag hypad enda tills jag såg den i april, Tyvärr så var jag lite för hypad och blev en nya besviken på att det inte nådde upp till mina förhoppningar, men jag förväntade mig en ny Star Wars men för den som inte vet vad han kommer få kommer bli mycket glatt överaskad.
Från början till eftertexterna kommer du skratta, vara hypad och få en reäl tankeställare om hur människan verkligen är.
" This guy got to have the smallest d**k in the universe"
Iron Sky får ljuva 4 utav 5 guldkameror, detta är en av 2012s pärlor därbland Avengers och The Dark Knight Rises

Markus