Train To Busan
2017-01-30

En av 2016's bästa filmer, som jag missade tills i år, är Train To Busan. Detta är en suveränt välgjord rysare av post-apokalyptiska känslor. Den blandar allt i en cocktail av fenomenalt välgjord hopplöshet.
 
 
Su-an är en ung tjej på ca 7 år. Hennes far, Seok-Woo är en jobbfokuserad, frångift man som aldrig har tid för sin dotter. Båda hoppar på ett tåg till Busan, staden där Su-ans mor bor. Seok-Woo kan inte släppa jobbet och har svårt att kommunicera med sin dotter, som glider från honom. Då sker det fasansfulla. En rabies-smittad kvinna rusar in på tåget och attackerar folk. En renodlad massaker senare så måste några överlevare slåss för att hålla sig levande, samtidigt som smittan påverkar hela världen.
 
 
Kan hjulet återuppfinnas? Ja, det går. För även om denna filmen aldrig känns läskig, så känns den mest av allt hopplös. Den massaker som slaktar barn som gamla och får fienden att bara bli starkare, är så suveränt välgjord att jag saknar ord. Vi får följa dom som kämpar för överlevnad och samtidigt undrar HUR världen där ute ser ut? Har militären koll på läget? För dessa varelser går knappast att döda. Faktum är att det finns knappast en enda kill av en zombie i hela filmen.
 
 
Men det finns negativa sidor. Viruset sprider sig i olika hastigheter. Vissa blir sjuka direkt, andra tar tid på sig. Det finns en hemsk karaktär som bara bryr sig om sig själv. Och den upptagna fadern har vi sett tidigare. Men samtidigt har denna filmen en nagelbitande fight-scen genom olika tågvagnar som är fenomenal. Och dom telefonsamtal med yttre världen är bra på att ge känslan av ovisshet. Och slutet sätter inget öga torrt. Jag älskar bittra slut.
 
Undrar om filmen är inspirerad av World War Z boken som är så omtalad?
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin
 

Plague Dogs
2017-01-28

Filmen börjar med att en hund nästan drunknar i en stor pool, det är först när hunden ger upp och flyter ner till botten han räddas och återupplivas för ett experiment och sedan spärras han in tillsammans med många andra hundar i en av labbets många burar. Rowf som hunden heter bor granne med Snitter, en liten Jack Russell hund som är så liten att han kan klämmma sig in i Rowfs bur som visar vara öppen efter en av människornas missar. Snitter övertygar sin nya vän att rymma. De går igenom labbet, ser massa fångade djur såsom apor på en "rape rack", fastkedjade kaniner och dödsdömda råttor. De gömmer sig över natten i ett krematorium men därifrån tvingas de fly morgonen därpå då en död hund slängs in och det betyder bara en sak, den kommer aktiveras. Nu är de båda hundarna fria dock, äntligen ute och de bestämmer sig för att ge sig ut i vildmarken.
"I'm inside my head now. And it's where I should be."
Snitter är ute efter en ny mästare efter att hans dött  i en trafikolycka men Rowf är inte så glad i människor så de båda argumenterar om både människor och hur de ska överleva natten i kylan och utan mat. Efter att ha vandrat så hittar de en fårherde som verkar vara en passande mästare så de båda försöker sig på att valla får. De blir bortrövade då de inte riktigt kan det och sedan den kvällen möter de en räv som senare lär dem att jaga smådjur. Men snart märker de båda hundarna att de är jagade, jagade utav de människor som en gång höll dem fångade då de tror att hundarna bär på pesten och det enda som finns att göra är att fly innan de får en snabb död.
"I wonder who the buzzards will like best... You, or me.."
Från skaparna av filmversionen av Watership down kommer här en ännu sorligare och brutal historia baserat på ännu en bok av författaren till Watership down som tyvärr miste livet år 2016 så detta får bli lite av ett hyllningsinlägg. mörkare och sorligare filmer får man fan leta efter, kanske blir man lite mer vekling när det gäller hundar, något som många blir, det finns för fan en webbsida som heter Willthedogdie.com där man redan innan man sett filmen kan se om filmen innehåller en eller flera döda hundar. Men det finns även mer, mörka "cameos" av tortyrfällor såsom en Skinner box, en låda för råttor där de trycker på en knapp för att få mat, men ju mer man trycker, desto mindre mat får dem tills det tillslut tar stopp och råttan nu är för Pavlos Hund-ad för att hitta mat på ett annat sätt. Vi ser även kanske det mest fuckade experiment någonsin "the pit of despair" experimentet där de först tvångsimciminerar en aphona och dess avkomma tas sedan ifrån henne och växer upp med 2 "dockor", en av dockorna är av ståltråd och ger mjölk, den andra dockan är av tyg och ger värme och under resten av uppväxten tas de ifrån all kontakt med människor och andra apor och resultater kan ses här, känsliga tittare varnas . Animationen och röstskådespelet och framförallt manus är fenimominalt precis som i Watership Down och kan man ta all tecknad djurplågeri så är filmen värd en titt om man gillar animation.  Miljöerna är så tråkiga och smutsiga, till och med när de är ute så ser det ut som om det är mitt i hösten med grått väder, till och med de gröna löven ser döende ut. John Hurt är en fantastisk röstskådis och hans karaktär Snitter har fan en tårframkallande backstory.  Det var menat att denna review skulle dykt upp på bloggen senare mot hösten men nu när John Hurt inte längre är med oss så är det passande att vi tar denna då John Hurt, skådisen har hyllats med många inlägg och fina ord världen över så har John Hurts röstskådespeleri fått den välförtjärnta tribut han förtjärnar. De tidigare filmer med Hurt som röst skådis vi tidigare sett på filmfett inkluderar Sagan om Ringen och Watership Down Hur beskriver man denna film som bäst förutom ordet sorligt? En road movie med 2 hundar som talar om världen och människor utifrån de upplevelser de haft. En film där karaktär och animation är det filmen har att bjuda på men med lite spänning såsmåningom och är en av de bästa brittiska 2D animerade filmerna efter Animal Farm. Plague Dogs får 4/5 Guldkameror.
Markus
 
 
 
Detta inlägg tillägnas John Hurt 1940-2017

Suicide Squad
2017-01-28

Generalen Amanda är trött på all förödelse som superhjältar gör. Så hon slänger ihop ett eget gäng, men dom är skurkar. Varför? Jo, dom sitter redan bakom lås och bom. Let's face it: badguys are cooler. Så hon bakar ihop ett team av australenska boomerangkastare, galna brudar med klubbor, mexikaner som kan bränna saker och en man vars kraft är att klättra allt. Sen har vi många andra karaktärer också. Men när en av medlemmarna goes ape-shit så måste dom kasta in Suicide Squad i en farlig lek på öppna gator.
 
Trump vill bygga en mur: men El Taco kommer nog bränna ner skiten.
 
De första 20 minuterna består av en middagsscen där Amanda återberättar alla karaktärernas storys, som syns i form av flashbacks. Många blir illamående redan här av det snabba klippningarna. Karaktären Harley Quinn, som är Jokerns flickvän har kanske den bästa backstoryn. Synd bara att den är över på 5 minuter i denna filmen. Hennes backstory är bra nog för sin EGNA film.
 
Jokern och jag har en sak gemensamt: vi gillar att bada i bea-sås.
 
Sedan händer något annat med filmens tempo. Det finns inte nån mellanakt. Istället vandrar karaktärerna bara runt i en evighet och försöker etablera personligheter. Detta kan klippas bort helt då det verkligen inte fungerar. Som om dom vill dra ut på tiden för att alla stora filmer ska vara långa. Alla var superhypade över att Jokern skulle vara med. Men hans roll är väldigt liten, vilket är skönt då jag tycker Jared Leto var hemsk i den rollen. Men hans roll tillför mer än Slipknot...skurken/hjälten som kan klättra allt. Han använder sin "kraft" en gång bara för att försöka fly. Men han dör. Best hero ever.
 
Vad...öh.....vad gör du om boomerangerna inte kommer tillbaka?
 
Skurken i filmen heter Enchantress och hon är nån demonhäxa som kan göra weird shit. Som att förvandla folk till blåbärs-slavar. Det är ytterst kul att se hur hon och Killer Croc verkar dansa till en mystisk låt varje gång dom rör sig. Enchantress har dock en väldigt söt skådis som spelar henne. Sen får man inte glömma att dom har klämt in YTTERLIGARE en karaktär i skiten. En asiat med svärd. Hon är lika inklämd som en myra mellan två tjocka kvinnor på ett plan.
 
Harley är fan bara jobbig.
 
Finns det något bra överhuvudtaget, då? Jo, musiken är rätt nice, även om den slängs in som skott från en uzi. Varje sekund bytar dom soundtrack. Mexikanen som kan bränna saker är badass när han väl vill, men han vill inte använda sina krafter. Som att ha ett rovdjur som är vegan, typ. Det är många färger i filmen och det tycker ju jag är mysigt. Joel Kinnaman och Will Smith är rätt bra skådisar och intressanta roller. Och slutligen....den är i alla fall bättre än Butman vs Souperman: Dawn of Bianese-sås.
 
1 av 5 guldkameror.
 
Robin

Sonic and All-Stars Racing Transformed
2017-01-26

Eftersom jag nyligen köpt en ny release av Sega Mega Drive, så sitter jag och tänker tillbaka på dom gamla Sonic spelen. Och det för tankarna på racingspelet med denna långa titel.
 
 
Det finns ingen story i racingspelet, men låt mig säga så här. Precis som i förra upplevelsen så ser vi olika Sega-karaktärer slåss med burnouts, raketer, superhastighet och allt levereras i snygga bilar och ännu häftigare banor. I denna uppföljare kan vi även följa racet i båt, plan och bil. Allt förändras när du kör igenom ringar som förvandlar ditt fordon till ett nytt fordon. I vissa banor kan du tillochmed välja vilken ring du vill ta och på så sätt utmana dina skillz. Detta spelet är som Tekken 5 i dess utformning av olika utmaningar. Vi har utslagningar, bossfighter mot tanks och Traffic, då du ska undvika trafik-kaos och ta dig i mål i tid.
 
 
Miljöerna är kungliga och här dyker vi ner i tempel (Golden Axe), en rymdstation (Sonic Colors), ett drömlandskap (NIGHTS into Dreams) och undervattens-laboratorium (Burning Rangers). Och att låsa upp alla karaktärer är en mardröm i sig, då du måste köpa upp dom med hjälp av de poäng du samlar på dig i alla dessa utmaningar.
 
 
Det negativa är att spelet är rätt svårt för nya att hoppa in i, då kontrollerna och färgerna förvirrar. Detta tyckte i alla fall mina kompisar, som verkar föredra första spelet. Men trots detta bidrar upplevelsen och musiken till en sjukt rolig party-stämning.
 
4 av 5 guldkameror. En episk stund som inte håller tillbaka.
 
Robin

Balto
2017-01-25

Våran film börjar med en farmor och hennes barnbarn är ute och går i central Park där de hittar en staty utav en hund, vem är hunden? Jo det ska mormor berätta! Hunden är Balto och år 1925 räddade han livet på massa barn!.........det är typ hela filmens handling i en mening men vi ska väl gå in på detalj? Jo för denna gång är Balto ett disney djur då han och alla andra djuren kan tala. År 1925 i Alaska och slädhundsracing är populärt som fasan, vi möter Balto och en skurkaktig hund vid namn Steel SOM UPPENBART ÄR SKURKEN I FILMEN DET ÄR UPPENBART som bara helvete medans Balto och hans gås vän Boris ska inspektera loppets slut. Balto drömmer såklart om att bli en slädhund och delta i racingar han själv. Vi får också möta Jennet, en tik och hennes unga ägare vid namn Roasie, men Jennet är där fokuset ligger för både Balto och Steel tävlar om hennes uppmärksamhet. Balto är mobbad för han är en varg hund och genom går under filmen en innre strid för att hitta sitt äkta jag.

”Boris have you ever thought you’re the reason that the other geese flies south?”


Panik i byn brister dock ut när stadens barn åker på difteri (tack Wikipedia för översättningen) och insjuknar. Samtidigt trappast rivaliteten mellan Balto och Steel upp om Jennas uppmärksamhet, eller ja Jenna vinner för hon gillar inte Steel så Steel är bara ett creep. Men hur som helst, massa barn sätts i karaktän och utan rätt medicin inom räckhåll tvingas staden skicka ut slädhundar då en storm förhindrar medicin leverans via hav, luft och tåg. Så för att hitta rätt slädhundar så hålls en racetävling.....vilket slöseri med både tid och manuell hundkraft (tack Montefjanton för den insikten) och såklart står det mellan Balto och Steel efter Balto fuskat sig in i tävlingen men Balto får inte vara med för han är varghund men när Steel och hans släde åker vilse är det upp till Balto att rädda dagen. Kommer barnen att överleva? Kommer Balto bli framgångsrik nog att få en ripoff av Dingo Pictures? Vad har tanten i parken för koppling till Balto?

”Balto, I was so scared, I got peoplebumps”


Yepp, denna är ännu en av de där wanna be Disney rullar som kom ut på 90-talet då disney var som pånyttfödd som försöker göra en disney film tillsammans med några av Hollywoods största stjärnir, här i har vi Kevin Bacon som Balto, Bob Hoskins som Boris och såklart Phil Collins som 2 karaktärer, extra poäng till dig Balto. Det är mer uppenbart att Steel är skurken, hans design skriker ondska, han hinner inte ens säga något innan man kan blinka vet man att han är skurken i dramat....Jim Cummings ger honom en cool röst dock. Miriam Margolyes, känd som Madame Sprout i Harry Potter filmerna, känd brittisk skådespelerska som spelar, spoilers, Rose när hon är gammal är jävligt bra i de få stunder hon är med, hon ger farmor rollen en trovärdig tappning. Animationen är ....hit och miss, människornas ansikten ser dåligt rotoskopade ut, mattepaintingsarna är fina och hundarna är bra tecknade, Boris är ingen bra comic relief karaktär, ett slöseri med Bob Hoskins talang, på tal om slösad talang, Balto är tråkig och kliché hjälte med lika mycket karaktär som en tånagel och tydligen har vi i Sverige sagt fel namn hela tiden, han heter inte Balto, utan Bålto... hur som helst, hur är Balto?.....helt okay barnfilm faktiskt, den vr inte oerhört dum, beättar en vanlig historia på vanligt sätt, dess värsta brott är att den är så klichefylld och generisk. Balto får 2.5/5 Guldkameror , sevärd för de mindre men det finns så mycket bättre och unika tecknade rullar att upptäcka där ute.

 Markus

Gorden Kaye 1941-2017
2017-01-23

Det var ett bra tag sedan Filmfett gjorde en längre tribut efter en bortgång men denna gång träffade blixten lite för nära hemma. Gorden Keye som spelade René i tv-serien Allo Allo har idag avlidigt och det suger verkligen på ren svenska!
 
Allo Allo har länge varit en favorit serie för mig, jag såg serien 2-3 gånger under mina år. Under mina högstadie år sprang jag jämt hem på rasten och kollade på Allo Allo som gick på Kanal 5 på den tiden och sedan fick jag boxen med alla avsnitten i julklapp av Farmor en jul och den boxen har jag än i mitt förvar.
 
Gorden Kaye var mest känd som den kvinnotokige René i Allo Allo och den enda andra rollen jag sett han i är sitt cameo i Terry Gilliams Brazil och verkade kunna bli en av de mest välkända skådisarna om det inte vore för en hjärnskada han fick efter en bilolycka 1990.
 
Allo Allo är en klassisk brittisk serie värd att se flera gånger om och Gorden Keye är en av annledningarna till det! Vila i frid.
 
 

The Mind's Eye
2017-01-23

Zack Conners har telepatiska krafter och han är inte ensam. Det finns många som har samma gåvor. Men när han kidnappas och förs till en anstallt av professor Slovak så får Zack ett erbjudande om att kunna kontrollera sina krafter med hjälp av kurer. Zack går med på det, och får snart veta att hans flickvänn Rachel är där. Men Zack tror hon är fånge, då dom aldrig träffas. Zack befriar Rachel och dom försöker fly anstallten. Men Slovak låter dom inte fly så lätt och ger sig på jakt med blodiga resultat!
 
Mondays are a bitch...
 
Filmen beskrivs som Scanners-uppföljaren som aldrig fanns. Och visst fan är det som Scanners. Den håller tillbaka lika mycket som Markus när han kaskadspyr av potatis. Det är ingen rolig syn....eller jo, det är det faktiskt. Kort sagt, ben bryts, huvud sprängs, ögon ploppar ut och yxor flyger runt som fåglar i ett rum. Total kaos. Allt med dark-synth musik samt en jägare med endast ett öga, som påminner om Snake "I don't give a fuck about your war" Plissken. Låt oss inte börja snacka om finalen....okej då! Den är fläskig som bränt kött en midsommarafton.
 
 
Hela sista delen av filmen är värt dess väntan. Synd bara att filmen har tråkiga miljöer. Men vem bryr sig när den fokuserar på ljussättning och brutalitet. Detta är den bästa sci-fi filmen jag såg 2016...mest pågrund av brist av just den varan förra året. Nåväl!
 
 
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Tenacious D
2017-01-22

JB, en medelåldersman som rymde från sitt kristna hem som barn då rock en roll var hans dröm men hans överreligösa pappa förhindrade honom från att rocka, hamnar i Hollywood där Ronny James Dio sagt åt honom i en vision att åka dit och hitta sitt framtida band. Vad han hittar är en guitarr guru vid namn KG som först spelar för cool för att ha med JB att göra, men natten därpå ”räddar” KG JB från ett överfall och tar honom under sin vinge. Därpå lär KG JB allt han vet om rock karate kid Style,” det är rock träning att diska” t.ex. Men KGs perfekta illusion förstörs då hans mamma lämnar ett telefonmedelande och avslöjar allt om KG, han är ingen rock legend, han är en loser som får pengar av sina föräldrar och han är dessutom skallig. JB blir först assur men öppnar snart upp sig för att de båda ska starta ett band kallat Tenacious D efter att deras födelsemärken på rumporna bildar det ordet.

 Fuck yeah Meatloaf!
 
Rock drömmen är svår, mycket svår och just när JB håller på att ge upp märker KG något, Eddie Van Halen och många andra kända guitarrister har alla ett sorts plektrum när de spelar guitarr så dunder duon beger sig till en guitarr butik för att söka efter det men får en lång animerad historia om hur en trollkarl skapat plektrumet utav djävulens hörntand som tack för en dräng räddat honom från besten, och att plektrumet nu finns på rock en roll museet i Eddie Van Halens guitarr. De beger sig ut på en roadtrip men deras sucsee hotas av KGs kåthet, JBs nyligen intagna svampar, och en och annan fiende som lurar i deras väg, men framför allt, hur ska de fördela ett plektrum på 2 pers?

"What's it gonna be Kyle? You have to decide... Tits... or Destiny."

Filmen börjar jävligt bra, men halvvägs igenom gör den en kliché.....de båda karaktärerna bli osams, som tur är pågår det inte så länge och det är inte klimaxet utan mer ett vägstop. Skådisarna är bra, Jack Black, en proffisionell skådis är underhållande som vanligtvis, Kyle Gass, en mer musikbaserad typ är bra i sin första starring roll, men han är även med i många andra Jack Black filmer, men även Elf och även Ben Stiller är med i ett par minuter som guitarr butikssnubben som informerar duon om plektrumets historia. Musiken då? Jo fan jag är ett fan av Tenacious D, Tribute och fuck her gently är moderna klassiker, men grejen är det att,...när Tenacious D siner, då skiner de verkligen men en del av deras låtar är verkligen mediokra, Kickapoo och Beelzeboss samt filmens ledmotiv är asbra, sasquatch sången och History är verkligen sisådär. Filemens skämt funkar, trots att det är en flumfilm så är det inte alls mycket weed humor och har bra cameos av både MeatLoaf och DIO. Är filmen en bra musik komedi? Ja, är den fantastisk? Nej, det finns såklart dåliga stunder, dåliga skämt och dålig musik, men i det stora hela är filmen välskriven, den håller om man nu kan ta lite drogskämt, är man ett fan av Tenacious D är filmen ett måste. Kanske är det min nostalgi som talar, men jag diggar filmen rätt jäkla mycket och den får stark 3/5 Guldkameror.

 Markus

The Fly
2017-01-20

Seth Brundle möter Veronica Quafie på ett forskningskonvent där han lockar hem denna journalist för att visa henne sin teleporteringsmaskin som han ännu inte lyckats bemästra, han visar vad maskinen gör då den vänder en babian in och ut under teleporteringsprogressen. Hade det inte varit för Seth Brundles......lustiga beteende hade det varit det värsta som hänt i scenen. Seth är en udda karaktär som tack vare filmmagi får Veronica intresserad av honom och hans projekt. Veronica springer raka vägen till sin chef på tidningen Particle Magazine och berättar om Brundles manik men då han dyker upp på kontoret och bjuder ut henne på en d....en cheesburgare för att fortsätta intervjun. Veronica faller för sitt reppotageobjekt å de utför älskog. Medans Veronica bråkar med sin chef så får Seth Brundle nog och provar maskinen på sig själv, han hoppar in i maskinen, gör allt redo precis som vanligt men utan att märka det får publiken se....att en fluga kommit med i teleporteringspoden som för DNA över till den andra poden.

 "Come 'ere love, give us a snug"


Brundle blir sjuk som fan och avslöjar att han försökte sig på teleportören då han lagt ihop pusselbitarna att Veronica jpbbar åt sin ex pojkvän och smyger ut sent för att möta honom och blev så sotis att han tappade vett. Brundle börjar bli mycket mer akrobatisk och balanserad + att hans betende ändrar sig radikalt, snart springer han till och med på väggarna, men det är inte bara bättre möjligheter för sex, han blir även finnig, lortig och kräks på sin mat för att kunna äta den....som en fluga. Det dröjer inte länge innan han blir rena Tony Sopranos och tar en gumar, en älskarinna och blir sardistisk mot sin framtida fru. Men Veronica börjar forska ett videoband utav Brundle under teleporteringen och märker flugan i poden. Med hjälp av hennes ex pojkvän/förra chef så ska de försöka rädda Brundle från ett öde värre en döden.

Fina effekter även om de är lite....påflugna.....


The Fly har inte bara äran att vara en av de bästa remakes, en av de mest omtyckta remakes tillsammans med Nosferatu och The Thing, utan den har även äran att vara en av få remakes jag recenserat utan att ha slängt upp en recension på orginalet...tillsammans med Nosferatu. Hur som helst The FlVÄNTA!, glömde att vi tog oss en tid på 70-tals versionen utav KIng Kong innan vi tog en titt på orginalet....Flugan har äran att vara en av de 10 första remakes vi reviewat innan orginalet. Flugan med Jeff Goldblum är en sci-fi klassiker där de praktiska effekterna skiner, från gore effekterna till sminkningen till då Goldblum springer runt i taket. Klimaxet är en practical effects extraveganza och de snålar inte med någonting för att skapa en av världshistoriens kanske brutalaste transformeringsscen. Filmen sequelbaitar som bara fan och fick en sequel som folk antingne tycker är en av de värsta sequels någonsin medans andra tycker det är en bortflömd diamant, jag är lite där emellan, den har mer flug action och en sorligscen utav bara helvete, men den har även ett segt premis, en b-skurk å lite till, men det är en historia för en annan dag. Detta kan vara Goldblums bästa roll då man faktiskt sympatiserar med honom men även gillar karaktären han spelar, trots när han är ett dickhole. Vart fan fick Seth babianerna ifrån btw??? Det krävs licens för att hålla dem i fångenskap, är det olagligt??? SYMPATISERAR VI MED EN BROTTSLING?? Vincent Price, orginal filmens stjärna såg denna men tyckte att filmen gick lite för långt med sina blodiga effekter och utav alla jäkla människor är Mel Brooks en av filmens producenter...komedilegenden MEL BROOKS producerade en film där en mans ansikte smälter ihop. Den hemska förvandlingen är lika plågsam som den i The Thing....å allting endast för Brundle lätt blir åksjuk... The Fly får 4/5 Guldkameror

Markus

Masters of the Universe
2017-01-19

Cannon Films släppte deras inte alltför episka rulle Masters of The Universe år 1987. Men frågan alla ställer sig är...kommer He-man vråla "I have the power!".
 
Langela har världens roligaste gummimask under hela filmen.
 
He-Man is in a lot of shit. Hans land, Eternia, hotas av den onda Skeletor som vill ta över fästningen Castle Grayskull. Innan vi hinner säga "varför?" så har han lyckats. Och han har även dess drottning som fånge. Kan Skeletors fiende He-Man stoppa honom? Nej, för hans kollega Gwildor använder en maskin som för dom till Jorden av misstag. He-Man och hans vänner springer snart på Julie, spelad av Courtney Cox och dom måste hitta maskinen igen för att kunna ta sig tillbaka och stoppa Skeletor.
 
Laser-piskor! This movie knows how to touch my G-spot!
 
Den här filmen är sjukt flummig! Som återberättad av en berusad man på en bar. Varför åker He-man till 80-tals Jorden? Mest troligtvis hade dom inte råd att filma allt i en fantasy-miljö. Frank Langela äger rollen som Skeletor, och Lundgren som He-man, samt Meg Foster som den onda Evil-Lynn. Namnen är komiska och skådisarna sparkar röv.
 
Rektorn från Tillbaka till Framtiden spelar snut som jagar He-Man....bara för att han vill!
 
Men som jag skrivit tidigare så känns filmen väldigt flummig. Det finns inte mycket till karaktärer. Det finns också världens segaste scen då hjältarna försöker få maskinen att fungera medans Skeletor taggar sin armé om att han har vunnit. Det känns som en kvarts lång scen och det är oerhört frustrerande. Vilket är synd, då filmen kunde blivit en ny Flash Gordon. Dessutom...är det bara jag eller känns filmen som en uppföljare på en He-man film som inte finns?
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

The Accountant
2017-01-17

Chris Wolff var ett hyperkänsligt barn med autistiska drag. Men oerhört intelligent när det gällde att se mönster. Nu, som vuxen (Ben Afflek) så jobbar han som rådgivare vid ekonomisk hjälp och som lönnmördare vid sidan om. Hans uppdrag är så perfekt genomförda att en bank anställer en f.d tjuv, Marybeth, för att luska ut vem mannen är. Ett robotföretag hyr in Chris för att ta reda på en kalkylsmissberäkning. Men Chris upptäcker att någon gömt pengar. Vd'n för företaget, Lamar, får kalla fötter och lägger ner Wolffs undersökning. Men Chris låter inget gå obemärkt och letar vidare efter sanningen.
 
 
Det är Afflek som tar showen på största allvar som en hårdhudad och samtidigt överkänslig Chris Wolff. Han skulle vara perfekt Bond-fiende. John Lithgow spelar Lamar och snubben som var Frank Castle i Daredevil-serien spelar Wolffs fiende, en yrkesmördare vid namn Brax. Även om Brax karaktär inte tillför mycket till filmen, så känns det ovanligt bra med en fysisk fiende till Wolff.
 
Min respekt för Afflek växte med Batman vs Superman. Skitfilm, men jävligt bra skådespel av Afflek.
 
Är detta en av 2016s bästa filmer? Nej. Den lider, så som många andra filmer, av att de är för jävla lång. Långa filmer har blivit en fluga idag, oftast på ett negativt sätt. Detta måste ta slut! Det finns mycket karaktärs-uppbyggnad men väldigt få actionscener. Den har dock en häftig last kill, som är oväntat rak och no bullshit. Däremot finns världens sämsta plot-twist med i filmens sista scen. Lika trovärdig som att Markus egentligen skulle vara Donald Trump. Denna sista sekund kan höra till en av filmvärldens sämsta, tillsammans med Magic, en annan suverän film med kalkon-slut.
 
 
Men The Accountant är dock en bra film och känns aldrig slö, även om den är för lång. 3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Body Melt
2017-01-17

På ett spa någonstanns i australien är servicen jätte bra, men ett hemskt experiment pågår bakom kulisserna då stadens invånare används som försökskaniner för detta hemska medel som smälter kroppsmassor. En morgon får invånarna i staden Pebbles Court en lilen liten låda där det står Vimuville och vi får möta pillrets första offer, en av männen som var med och skapade drogen som får rycket i en mataffär men flyr i bilen och får snuten efter sig men omkommer i en traffikolycka mitt i ett bostadsområde och hans kropp börjar dekompensera. Inne i en man som heter Pauls hus ser vi hur en av områdets han börjar fiffla med samma medel som nyss dödade mannen utanför efter att ha fått det i posten.. Dektetiv Sam är på platsen och hittar mannens hemliga bandinspelare där det låter som att mannen är nerdrogad. Filmens hjälte Paul som vi tidigare i filmen såg ta drogerna börjar hallisionera olika personer. Medans hans 2 grannar är ute på roadtrip så märker de drogens inverkan på områdets invånare.
Chicks loves her...

Grannpojkarna hamnar på en farm där familjen är incest smittade galna kannibaler efter deras bil brakat ihop där en av pojkarna dödas medans Dektetiv Sam säker ledtrådar angående mannne som dog i bilolyckan efter Vimuville hittas i hans ficka. Hans jakt leder dem till spat från filmens början samtidigt så hittar den överlevande grannpojken ett foto på kannibalfamiljens överhuvud tillsammans med en välkänd doktor som kan ha svaren ....eller är inblandad i skapandet av drogen. Kommer företaget skörda tusentals liv? Kommer vi få se ännu mer fräsha milf tuttar?
'Tis just a flesh wound'

Filmen är en skräckis från Australien, det var känge sedan vi såg en Ozplotation rulle! Filmen är en rätt så kuslig body Horror film där dess starka sida är de praktiska effekterna, det finns för många bra för att räkna upp alla. Det är en film där alla karaktärer antingen redan är galna eller så blir de det under filmens gång. Paul är en rätt tråkig karaktär men folket han ser framför sig är intressanta från kvinnan som ser ut som Chop Top från TCM 2 till kvinnan som ser ut som att slita ut hans njurar i scen.. Filmen blir lite utdragen men galenskaperna håller sig fräsha, från familjen som ser ut som 56 generationer som levererar en av de mest smärtsamma dödsscener involverande ett skrev utav incest till Pauls olika syner. Filmen har många jävligt skumma stunder som aldrig gör filmen tråkig, man sitter och väntar på nästa hux krux och man behöver inte vänta länge. Tillskillnad från andra Body Horror filmer såsom Blue Sunshine, Fly eller The Thing så är atmosfären inte bra.... det är överaskande, de brukar ha en jävligt bra atmosfär men i denna är det inget märkvärdigt. Filmen är en satir på hälsoföretag med alla deras hälsopiller och medel som var nästan lika illa som det är idag, Förutom några jävligt coola dödsscener och sminkning så är filmen rätt b-aktig men underhållande, jävligt underhållande, se inte filmen med en dejt för den dödar den erotiska stämmningen värre än en fis.  Body Melt får 2.5/5 Guldkameror.
 
Markus

Crawl
2017-01-15

Den glada bartendern Marilyn har en väldigt bra dag. Ska hennes fästman fria idag? Det är frågan hon ställer sig. Synd bara att hon inte vet att hennes boss är ett pervo som använder sina anställda som sex-leksaker, men inte lyckats kladda på Marilyn ännu. Nåväl, en mystisk cowboy har just mördat en mack-ägare på andra sida stan och ska bege sig för att göra samma sak med bar-bossen. Men av olika anledningar råkar han komma över Marilyn, som snart blir gisslan i sitt egna hus.
 
 
Crawl är en Australensk thriller. Nästan nära att vara Ausplotiation då dess kvalitet i våld är stark, men tempo är oerhört svagt. Seriöst, denna filmen tar en kvart på sig att visa hur Cowboyen råkar krocka med en man och ska gömma liket. Men filmen är jävligt snygg att kolla på. Seriöst, fotot is to die for, vilket gör upplevelsen drömmande och hypnotisk. Det är också väldigt lite dialog.
 
 
Slutändan då? Jo, den är alldeles för seg, vilket gör att jag förstår varför den inte fått nån större uppmärksamhet. Men den landar på 3 av 5 guldkameror, då regissören sannerligen är kompetent. Fast Paul China har bara gjort denna filmen. Det finns tyvärr inte mycket annat att säga.
 
Robin

Problemet med Judge Death och Fanservice
2017-01-14

Många filmskapare idag speciellt dem som pysslar med DC-filmer skiter fullständigt i vad det är fansen av just filmen är ute efter. Serietidningar är svåra att göra till film för att vissa saker som är helt logiskt i serier inte alls funkar i film, något Marvel filmerna lyckats omringa till viss grad, det är t.ex fullt troligt att Guardians of the Galaxy och serien Daredevil pågår i samma universum något som inte märks i Man of Steel och t.ex Suicide Squad.
Fantastisk bok och även inspirationen till detta inlägg, läs gärna men endast om du känner till deras orgin story då man måste ha läst den för att förstå vissa element som är viktiga. (samt snygg bild på alla Dark Judges på en gång)
 
Men vissa filmskapare, såsom gänget bakom Deadpool och Evil Dead serien vet exakt vad fansen vill se, levererar en lagom dos som aldrig känns framtvingad (lite framtvingat var det i Deadpool men det gjorde ingenting) men så finns det de där önskemålen folk har som filmskaparna skulle kunna uppfylla men kanske inte borde?
 
Judge Dredd är mest känd som en seriefigur endast pga filmerna runt om i världen men i Storbritannien var han större än störst ett tag. Några av Dredds riktiga skurkar har varit med i en film, endast hans kompanjoner såsom Andersson men Mama  var skapad endast för 2012 filmen och Rico och Angel gang (freaksen i öknen) var med i 1995 filmen men hade förändrats radikalt. Medans 1995 filmen var python var den senare filmen FANTASTISK, bättre Judge Dredd film kunde vi inte få, såvida inte Judge Death och hans gäng var skurkarna i filmens uppföljare....eller?
Vad 17 är en Judge Death? Jo en dönick från en alternativ dimension där han och hans 3 andra hästmänn av apokalypsen härjar. Death representerar döden (duh), vi har Judge Fire, Judge Fear och Judge Mortis som tillsammans skapar mycket kaos i en stad där lag är som en religion. De åker runt och konstant avrättar folk för enligt dem är brottet liv och straffet är död. Visst låter detta coolt? Vill man inte se det i en film?? Eller är det bara jag? I serien görs det fantastiskt men....det skulle troligen inte funka i det universumet som Dredd redan byggt upp. Övernaturliga varelser och dimensions hoppande som de gör i serietidningen hade troligen framstått som lite löjligt när första filmen var en så realistisk framställning av våran framtid, inga star wars skepp utan realistiska övervakningsskepp och skrotbilar som ser ut som något vi skulle kunna få inom snar framtid. Hade man velat se Death och de andra Dark Judges som de kallas hade det varit bäst med en mer orealistisk reboot som den Dredd film vi fick 1995 och det är något ingen vill, vi vill se en uppföljare till den magnifika Dredd från 2012 och i denna värld skulle jag nog tyvärr dömma Dark Judges till obligatorisk frånvaro.
 
Hur kan det göras rätt men endå fel? Ja du ett prima exempel på när vi fick exakt vad vi ville ha i fel dos/tid var i Teenage Mutant Ninja Turtles Out of the Shadows där Bebop och Rocksteady ÄNTLIGEN var med i en film OCH mötte The Turtles. Vi fick en orgin story och de var sig lika...kanske lite för lika? De var klädda och agerade som sina tecknade motsvarigheter i 80-tals serien, något vi vill se ja men...passade inte riktigt in  då ja...filmen var barnslig och så men inte fis-skämt barnslig. Man hade hellre kunnat ändra lite och gjort en bra mix mellan 80-tals duon och 2012 duon där de småbråkar om vem som är boss men endå är en fullt funktionerande duo som utgör ett stort hot. Är jag bara gnällig? kanske men jag känner det att ibland är Fanservice något att undvika, Judge Death är ett prima exempel på varför och Bebop och Rocksteady är ett annat exempel på vad som kan gå snätt men sanna mina ord, de är underhållande men kunde ha gjorts bättre och lite mer uppdaterade, nostalgi är inte alltid bäst men i detta fall gjordes det inte helt fel, det finns dock gånger fanservice har gått helt åt helvete (Suicide Squad, men det tar Robin senare)

 
Markus

Blast From the past
2017-01-14

Christopher Walken spelar Calvin, och han och frugan, spelad av Sissy Spacek blir inlåsta i en bunker under 50-talet då dom misstar en flygplanskrasch för en atombomb. Dom bor därför i bunkern i ca 30 år. Deras son, Adam växer upp i deras bunker och han lär bara känna den lilla ytan med mor och far. Calvin får hjärtattack och Adam måste upp "till ytan" och hitta botemedlet. Här hittar han 90-talets slum, med sliskiga barer, konstigt mode och horor på gatorna. Men Adam är en klipsk son och smart på oväntat många nivåer, så han löser det mesta.
 
 
Snart springer Adam på Eve, spelad av Alicia Silverstone och det blir kärlek som vanskas. Eller inte för Eves del, men Adam tycker om Eve och gillar att hon hjälper honom. Särskilt när hon får veta att Adams basebollskort från 50-talet är värda stora summor pengar. Hon försöker hjälpa Adam att hitta mat och provianter till hans familj. Calvin mår mycket bättre efter hjärtattacken, men vågar inte ge sig upp till ytan, samtidigt som hans fru blir alkolist.
 
 
Blast from the past är en sjukt konstig komedi. Temat är så mörkt att det skulle kunna bli en rysare, men det hela behandlas med så mycket charm. Brendan Fraser är underbart charmig som en out of place och överaskande possitiv "ung" Adam. Lägg till en ung Nathan Fillion som spelar Eves ex-pojkvän, samt Eves underhållande kompis. Däremot finns det inte någon konflikt, vilket fungerar både i filmens fördel och nackdel. Man undviker klyschor, men samtidigt känns inget som ett stort hinder för våra hjältar. Och filmens sista 10 minuter är lika plötsliga som att höra någon säga "that's it, let's end this shit". Typ som de klassiska 5 sekunders lektioner som dyker upp i skolor på film.
 
 
Nåväl, den passar en underhållande och lagom ostig lördagsfilm, då den är mysig och påminner om Pleasentville.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

The Simpsons Movie
2017-01-13

Under en kyrktjänst får farfar Simpsons en vision och börjar skrika om 1000 ögon, en skruvad svans och EPA, gammlingsrabbel antar resten av Springfield och Familjen Simpsons, förutom Marge som tror att farfar nyss fått en religiös uppenbarelse. Sedan går livet vidare i vanlig Simpsons anda, Homer adopterar en gris som han räddat från att slaktas, Bart blir bästis med Flanders som ersätter hans egna far som fadersfigur och Lisa blir störtförälskad i en ung pojke med samma intressen som henne. Allt verkar vara bra och så men när Homers gris producerar för mycket avföring tvingar Marge Homer att dumpa skiten på soptippen, en uppgift Homer misslyckas med och dumpar det i Springfields största sjö. Detta utlöser ett miljöhot som Lisa under filmens första akt predikat om inför staden men Homer fick hotet att gå från 0 till 100 på rekordtid. Amerikanska staten och presidenten under kontroll av en viss Russ Cargill, chef av EPA, som övertalar honom att utföra förslag 3, att fånga in hela Springfield i en glaskupol för att undvika att Springfields rekordhöga föroreningar. Bevis hittas om vad som kan ha orsakat hela alltet och att Homer är den skyldiga. Detta vänder hela staden emot hela familjen och familjen  flyr staden och kupolen via ett sjunkhål Maggie hittat i sin sandlåda. Nu har familjen större problem på egen nivå och alla är skitsura på Homer men han har en plan, att fly till Alaska. Men medans Springfield brinner och blir ett 3dje världsland så lever familjen gott i Alaska men Marge får reda på att EPA har hemska planer för Springfields framtid. Kommer familjen att rädda sin hemstad? Kommer Homer mista sin familj? Kommer filmen få den där uppföljaren som nämndes i eftertext scenen?
"Why does everything I whip leave me?"

Många klagar på att Simpsons tappat glöden, det håller jag verkligen med om, när de inte prisar kändisar och bygger på deras egon så gör de saker och ting som aldrig nämns igen och tar och gör om gamla avsnitt som t.ex hur många gånger har Krusty fått sparken/pansionerat sig från sitt jobb? Hur oftast har inte Marge lämnat Homer? Hur ofta hittar Lisa något hon gillar för att sedan aldrig mer nämna denna hobby igen? Endast 2 saker som jag kan komma på har ett flödande nariativ, Frank Grimes är död och Bart är kär i Mary Spuckler, resten av alla avsnitt har ett problem, som de löser, sedan är det tillbaka till ruta ett och det finns inga konsikvenser. Visst att författarna försöker för hårt för att få fram skämt och börjar likna Family Guy mer än Simpsons är en annan femma men det jag verkligen hatar med serien är att det finns inga konsikvenser och vad som än händer i serien så finns inga följder. Men för ett Simpsons fan levererar filmen vad man vill se, Ett långt simpson avsnitt på högre skala med bättre animation och mer jävlar inama i sig än ett vanligt avsnitt. Och precis som serien så nämns filmens händelser enstaka gånger, ingenting från filmen dyker upp i serien förutom vissa skämt karaktärer eller refferensen som ” No more simpsons movies, one was enough”. Filmen är i sig helt okay, bättre än ett avsnitt och det var kul att se den på stora duken. Handlingen är underhållande samt utvecklad nog så alla i familjen förutom Maggie får en subplot och många av skämten är inte hastigt ihoppsatta utan verkar ha fått bättre writers. Är filmen perfekt? Nej för i helvete, men det är en underhållande film som du troligen sett å tv 6 då de är kapabla att visa den flera gånger om året när de inte visar Statham filmer. Det är lite av en svår film att disskutera, vi kan redan karaktärerna så ingen uppbyggnad behövs, skämten är inte asroliga men vissa träffar får de in medans ett par hamnar på sidan om och alla karaktärer från serien poppar upp här och var som en extrem fan service. Skurken är rätt svag men har en unik id som Stephen King kan ha snott? Vem vet. Simpsons filmen får 3/5 Guldkameror och någolunda rekomendationer och för shits and giggles, se den svenskdubbade versionen, ett prima exempel på varför dubbning är värre än Hitler.
 
Markus

Team America: World police
2017-01-11

Gary är en av de bästa skådisarna på Broadway som värvas till Team America, världspolisen som nu är en man kort efter en av deras soldater dödats av terrorister under ett uppdrag till Frankrike där hela Paris gick upp i lågor....mest tack vare Team America dem själva. Gary värvas av Woodsworth, Team Americas chef som presenterar Gary för hela truppen, Lisa, som var förlovad med den nyligen döde kollegan, Chris, en tuffing som hatar skådisar, Joe en sportfåne som är kär i Sarah som tror hon har magiska krafter. Gary tvekar men efter lite inspirerande ord från Lisa så går han med på att gå med på ett farligt uppdrag till Egypten där Al Quida planerar en attack 100 gånger större än 9/11. Någon har gett Terroristerna kärnvapen, vem denna hjärna är får Team America på senare.
"Remember, there is no "I" in "Team America"

Gary går undercover i Egypten men hans kollegor blir sedda och en biljakt med förödande konsikvenser för hela Cairo följer. Mannen bakom kärnvapnerna är ingen annan än Kim Jong- Ill som har större planer än att åstakomma 100 9/11 medans Hollywoods största skådisar inklusive Samuel L. Jackson, Matt Damon, Demi Moore och Alec Baldwin genomför sin kampanj för att få Team America att framstå som ett större hot mot världen än terroristerna. Med Kim Jong-Ill och Al-Quidas plan nästan komplett så måste Team America fajtas både mot klockan, asiater men även sina egna känslor mot varandra som ett triangel drama mellan Lisa, Sarah och Gary, Sarah älskar Gary, Gary älskar Lisa, men Lisa och Sarah är bästisar medans Joe älskar Sarah. Men Jong-Ill är på krigsstigen och tillsammans med Al-Quida och F.A.G ( Film Actors Guild) är han det största hotet mot världsfred.
"Yes, it is........ Now suck my cock."

Tekniken att använda dockor på snören , eller marionetter, inom film och tv kallas för Supermarionation och blev känt från serier såsom Thunderbirds och Fireball XL5 och Supercar, en stil Team America försöker härma och piffa upp för en modern filmpublik, och de lyckas till och med bättre än Thunderbirds. De gör inga försök att dölja trådarna och får även dockorna att åstakomma coola saker såsom att hoppa ur sprängande helikoptrar, använda extrema vapen, exotiska sexpositioner och andra coola ting jag inte vill spoila för er. Filmen kan vara en av de bäst skrivna dock filmer någonsin tillsammans med Dark Crystal, Labyrinth och de bättre mupp-filmerna. Det finns en sak som verkligen slog mig, det var scenen då Panama kanalen brister och skapar en tsunamiliknande våg som tar död på många, denna film såg jag 2005, knappast en månad efter tsunamin i Thailand 2004, det var läskigt som satan. Det finns få skämt som är dåliga, alla karaktärer i Team America är väl utformade och har egna storyarcs som man bryr sig om, skurken är underhållande, låtarna är bra, det finns verkligen inte mycket att klaga på helt enkelt och filmens små miniatyrer av kända kända byggnader är fantastiska och ser nästna verkliga ut. Trey Parker och Matt Stone hatade att göra denna film, producenter tog ständigt bort budget, dockorna strulade, trådar trasslade ihop sig och de svor på att de aldrig mer skulle göra en liknande film vilket är hjärtekrossande då det nu skulle passa perfekt med en Team America 2 angående Kim Jong-Un och Seth Rogens The Interview var en bra film, men det känns som om skaparna bakom South Park hade kunnat gjort den bättre. Team America är välskriven, det finns inte mycket att klaga på som inte är menat att vara fel så Team America får 4/5 guldkameror, vi väntar typ ett år med att recencera Orgazmo och South Park filmen som vi här på filmfett har en vana att göra. Helt Enkelt Team America, fuck yeah
 
Markus

Filmkaraktärer: John Mclane (Die Hard)
2017-01-11

All skit som nånsin kan hända, händer med en av actionvärldens mest intressanta anti-hjältar. För John Mclane VILL INTE rädda världen. Han ger sig inte in i strider med sin egna vilja. Tvärtom, råkar han bara sitta i skiten hela tiden. Men samtidigt är han jävligt bra på att förstöra saker och göra alla förbannade, så varför inte använda sin egenskap för att rädda folk i knipor?
 
 
 
John Mclane vill fira julen med sin fru. Men det vill inte terroristerna, som vill stjäla pengar på julen från frugans företag. John Mclane tvingas sparka röv. John Mclane ska plocka upp frugan på en flygplats. Men det vill inte terrorister, som vill rädda en kriminell jävel. John Mclane tvingas skjuta röv. John Mclane vill vara bakis och glo på tv. Men det vill inte terroristerna, som vill spränga New York. John Mclane tvingas spränga röv.
 
Och där slutar serien....för mig. Det finns ingen 4a och 5a. Mclane är bitter, skarp i tungan och oväntat smart. Han har dom bästa kvaliteterna och övertygar som en smutsig, rå och häftig snut med galen attityd. Vad mer kan man begära av en New York polis? Detta är en av filmvärldens kanske mest unika rollgestalter, från när Willis var ball.
 
Robin

Ratchet and Clank
2017-01-09

Den onda Chairman Drek vill förinta planeter över universum för att bygga ihop sin egna superplanet åt sitt döende folk. Till sin hjälp han han Doctor Nefarious. Dom som strider mot Dreks planer, Galaxens hjältar...ledda av den egoistiska, klantiga och värdelösa hjälten Captain Qwark, försöker hitta en ny rekryt till sin episka krets med hjältar. Och hjälte är något som mekanikern Ratchet vill bli! Tillsammans med en nyfunnen vän, och misslyckad robot som Nefarious råkade skapa, Clank, så påbörjar Ratchet sitt äventyr.
 
 
Spelet Ratchet and Clank är så jävla episkt! 3an är nog ett av de bästa spelen till ps2. Och att göra en sci-f-action rulle av Ratchet and Clank vore inga större svårigheter. Men VAR misslyckas man? Jo, vad fan ska vi börja? Det är en dålig wanna-be-Pixar film med skämt som är utdragna, inte har någon poäng som fungerar och referenser till spelen som är så många att detta borde följa med i spel-boxarna än vara sin egna produkt. Dom SPELAR tillochmed spelet...I FILMEN!
 
 
Spelen lyckades kräma in mycket story medans man spelade episka nivåer, med ännu fler vapen än man kan drömma om. Dessa vapen dyker upp i ett litet montage där Ratchet testar dom och klantar sig. Inte ens min systerson skulle gilla detta. Men det finns några skämt som fungerar. Som att man använder ett ps2 boosting ljud till en datorskärm som nästan får en planet att vibrera av det skarpa ljudet. Eller att Qwark är en sån hemsk superhjälte. Eller att en karaktär som kallas Wilhelm skriker det kända Wilhelm scream. Det fick mig att skratta högt.
 
 
Andra halvan av filmen har någon form av bättre uppbyggnad, men skadan är redan gjord. Storyn är ointressant och talanger som John Goodman och Sylvester Stallone är värdelösa i filmens kvalitet. Actionscenerna är så tråkigt plastiga då det inte finns något mer än springande och skjutande. Jag ville se mer platforms-hopp eller en episk final.
 
Lång recension....förlåt mig. 1 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
 
 
 

From Beyond
2017-01-08

Den avslutande filmen denna temavecka är From Beyond och vilken jävla vecka det har varit! Tror nog det var ett jävla bra tag sen Markus hade en sådan temavecka där alla filmerna var bra! Men hur som helst, har du någonsin velat se bortom din existens? Se vad som finns bortom verkligheten? Nu kan du det! det finns 2 doktorer som jobbar på en sådan maskin och en av dem, Dr. Crawford aktiverar den men innan man hinner blinka så attackeras han av en transdimisionell varelse som biter honom. Han stänger av den och varelsen försvinner så han springer upp och berättar för sin chef Edward att maskinen funkar. Saker och ting går fel Crawfor flyr rätt ut i snutens grepp då en störd granne ringt och medelat dem om lila ljus. Saker och ting gick tydligen så illa att Crawford var tvungen att hugga huvudet av sin mentor. Crawford tas till ett mental sjukhus där han möter sin nya psykiatriker Kathrine och de båda disskuterar Dr. Lawrence teorier om maskinen och vad som gick fel. Enligt Crawford så finns det ting runt omkring oss, monstrerna som attackerade honom som endast kan bli sedda med maskines vibrationer.

 ” He used to bring beautiful women here... eat fine meals, drink fine wine, listen to music... but it always ended with screaming.”

En skanning visar att Crawfords tallkottsköttel vilket Kathrine tror tyder på att han talar sanning och hon vill testa experimentet själv. Oc tillsammans med Crawford åker hon och en snut vid namn Bubba ner till huset där Crawfords mentor dog. De spenderar mycket tid at tkolla runt huset, hittar Lawrence BDSM-håla men de hittar även maskinen som Crawford lyckas aktivera. 2 dimensioner möts och ett bekant ansikte poppar upp efter att ha övergått till den andra sidan. Är denna dimension ett hot för vår värld? Vad döljer sig i det vi inte ser? Kommer Jeffrey Combs överleva och göra 2 till Re-animator filmer?

"That... will be quite enough of that."

Baserat på en 8 sidor lång korthistoria så är det ett under att H.p Lovecraft mästarna Yuzna och Gordon även lyckats med denna film efter många andra bra project som Re-anmator trilogin och Dagon. Jeffrey Combs gör ännu en roll i deras projekt som ja, än en gång filmens monster och filmen känner mer som en spin-off till Re-animator än en egen stående film då dess början också påminner om denne, Jeffery Cobs mördar en äldre man medans en tjock äldre kvinna skriker lungorna av sig. Filmen är lite små trippy, vissa scener som är menat att vara läskiga såsom Jeffrey Cobs sakta gå emot kameran och säga ” They bit of his head, like he was a gingerbread man” blir småroligt istället men Combs är filmens största dragning för mig, jag älskar honom i dessa H.P Lovecraft filmer och effekterna är fan fantastiska som vanligt och att Ken Foree poppar pp är en trevlig överaskning. From Beyond är helt klart tillsammans med Re-Animator är Empire Pictures bästa filmer och det företaget gav oss sådana klassiker som Rawhide Rex, Troll, Ghoulies filmerna mm innan de gick i konkurs och en av dess nyckelpersoner Charles Brand skapade Full Moon Pictures kända för Puppet Master och Demonic Toys. Med en atmosfär och effekter som bara skriker Lovecraft så lyckas den fånga tittaren och ge oss en jävligt bra och skrämmande film. Den är långt ifrån en av de läskigaste filmerna någonsin men den som älskar Re-animator kommer 100% säkert digga denna. From Beyond bjuder på nästan allt man vill ha ur en Lovecraft inspirerad film och From Beyond får 3/5 Guldkameror, en jävligt skrämmande body horror film med smarta faktan och teorier samt jävligt bra skådespeleri.

Markus

Black Mass
2017-01-07

Eftersom vi har dykt ner i skräckträsket lite väl länge vill jag dra upp en drama film....och detta är den enda som jag har kvar att recensera. Lets go!
 
Johnny Depp spelar Jimmy "Whitey" Bulgar, en livsfarlig irländsk gangster i 70-talets Boston. Polisen ligger hack i häl på honom under en lång tid, men skapar en motvillig allians med honom för att ta ner ett ännu större hot. Nämligen den italienska maffian. FBI-agenten Conolly samarbetar med Bulgar, men saker är komplicerade då Bulgars bror är en senator (Benedict Cumberbatch).
 
We are going to need lots of salt....
 
Ärligt talat? Jag minns inte mycket av filmen. Johnny Depp är sjukt bra i rollen och man kan inte peka och säga "det där är Deppen" utan här märker man att han har skills. Han ser sjuk ut i sin bleka nunna. Och smal ut också. Lägg till hans obehagliga scen då Bulgar har en middag med Conelly och hans fru. Gissa vem Bulgar börjar bli attraherad av? Ja, det är inte Conelly i alla fall!
 
 
Filmen är lite tom på innehåll, trots en intressant story. Jag kan ingenting om den sanna historien bakom Bulgar, men filmen fångar en lågmäld attityd som känns genom hela filmen....med konsekvensen att man inte minns filmen så mycket efteråt.
 
 
2 av 5 guldkameror. Hade inte Depp varit med så hade filmen varit made for TV.
 
Robin

Army of Darkness
2017-01-07

 

Efter att i förra filmen ha slungats tillbaka till medeltiden där han först hedrats är nu Ash fånge tillsammans med en arme under Lord Arthur. Medans han förs till kung Arthurs slott iklädd i kedjor berättar han för publiken om sitt liv innan Necronomicon förstörde det, han var tydligen butigsbeträde på S-Mart. Kng Arthurs gammelman säger att Ash är den utvalda men Arthur lyssnar int eoch anklagar honom att tillhöra Henry den rödes arme som de nyss besegrat. Ash slängs i ”the Pit” vid King Arthurs borg där han möter deadites men byns viseman smugglar med sig Ash hemliga vapen, motorsågen och cuttar ihjäl alla onda väsen i gropen. Efter att ha överlevt gropen och visat hela byn makten bakom en boomstick så krönas han till riddare och hjälte. Hans första uppdrag? Att hämta Necronomicon och yttra de 3 orden ”Klatuu Barda Nikto” och ta den rätta av 3 böcker och om han misslyckas så reser sig de dödas arme.

 "Alright you Primitive Screwheads, listen up! You see this? This... is my BOOMSTICK!"

Ash ger sig ut men jagas snart av den där mystiska saken man aldrig ser från hela serien och gömmer sig i ett hus där han efter att ha krossat en spegel skapar pyttesmå kopior av sig själv och en av dem råker han svälja. Denna figur växer sig större och större tills den blir som en siamesisk tvilling till Ash och de bryts sedan itur, så nu har vi 2 Ash Williams, en god och en ond...eller ja, den goda Ash skjuter skallen av sin onda kopia och begraver han. Han ger sig sedan ut för att hämta Necronomicon! Ett par misslyckande senare så vet han vart boken finns, vilken av de 3 böckerna det är men...han glömmer orden han skulle säga.... han chansar och snor boken men även detta är ett misslyckande så nu står helvetets portar vid Kung Arthus slott redo att döda varenda jävel i slottet för att få tillbaka Necronomicon och de dödas ledare? Onda Ash spklart som var en av de återupplivade döda. Så det är död vs levande och Ash vs Ash i ett episkt klimax.

"Good. Bad. I'm the guy with the gun."

Vi tackar tack och hej till skräckelementen från de 2 första Evil Dead då vi istället siktar på ren komedi och action i Army of Darkness, en av de roligaste filmerna inom slapstick genren. Om Evil Dead 2 var väldig citat vänlig så är detta kungen av citatbara filmer, This Is my Boomstick, Yo She-Bitch, honey you got real ugly med mera och ja detta är seriöst en film alla borde se innan de dör och ligger inte bara högt upp på top 100 listan,utan nära mitt hjärta likaså många andras hjärtan. Med coola stop motion effekter på skeletten, de praktiska effekterna är lika fantastiska som vanligt och jag tvekar inte att detta är Raimis bästa film. Varje bildruta är fenominal med ett episk soundtrack som följer med. Evil Ash är en asbra skurk och hans arme är som taget direkt ur Warhammer. Beroende på vilket slut du får, det då Ash är tillbaka hemma eller då han hamnar i en apocalyptisk värld, detta var menat att ha en handling i en fjärde film som inte blev av där man följer 2 time lines, där båda Ash har en story men detta blev aldrig av och det skulle dröja 25 år innan vi fick se Ash igen i den fantastiska tv serien Ash VS Evil Dead som är bland det bästa på tv just nu tillsammans med Veep och Rick and Morty. Att hittanågot dåligt att säga om filmen är nästan omöjligt, är den i allas smak? Nej, är den i min smak? Mer än ja, en av mina absoluta favorit filmer helt enkelt, bland de mest underhållande filmer som någonsin gjorts på både en teknisk och komisk grad. Ian Abercrombie, mest känd från Seinfeld där han spelade Elains roliga chef Mr. Pitt spelar byns gammel man. Efter filmen släpptes levde Ash ett tag vidare i serie form där han fick MASSOR av kända motståndare, Barack Obama, Re-Animator, Darkman, Xena, Marvel hjältar i form av zombies i Marvel Zombies och även Universals klassiska monster, vissa är bättre än andra men Army Of Darkness VS Marvel Zombies och VS Re-Animator är mina personliga favoriter. Army of Darkness får 5/5 guldkameror, skaffa den...nu...gört.. hej.

Markus

Evil Dead 2
2017-01-06

Ash Williams, hjälten från första Evil Dead tar med sig sin flickvän till en stuga i skogen för lite rajtantajtan. Men detta är första gången det sker, yepp, filmen är lite av en remake och en fortsättning samtidigt. Medans Ash letar efter lite dricka så hittar han en bandspelare som han spelar upp och rösten berättar hur en doktor och hans fru hittar en urgammal bok kallad Necronomicon Ex mortis som kan väcka de döda och öppna portar till helvetet. Den är skriven i människoblod och omgiven av människoskin. När bandspelaren läser upp en av bokens värser så dödas Ash flickvän av ett osynligt väsen men hon är inte död länge till då hon snart attackerar Ash som i självförsvar hugger huvudet av henne. Kraften som förvandlade Linda förvandlar även Ash en kort stund men förbannelsen försvinner när solen går upp. När Ash vaknar till så försöker han fly men bron han åkt på är nu borta och klippan är ett stort stup så Ash åker tillbaka till stugan där allt möjligt händer. Hans hand blir besatt, varje prydnad och pryl i huset får ett skrattanfall och även en ond kopia av Ash försöker döda honom genom en spegel.

"groovy"

Samtidigt så får vi se hur bandspelar röstens dotter och hennes kompanjon fått tag i en sida ur Necronomicon som slitits bort och är nu påväg till stugan där Ash sakta men säkert blir galen oviss om att hennes pappa troligen inte lever. Efter att Lindas lik fått liv igen biter hon honom och Ash måste än en gång besegra sin flickvän, denna gång genom att köra en motorsåg igenom hennes avslitna huvud. Det slutar inte där utan Lindas bett infekterar nu Ash hand och han tvingas att byta ut den. Men med Doktorns dotter, hennes partner och 2 lantisar på väg så är tiden knapp för Ash, kan han hindra ondskan eller kommer necronomicon och kreaturet i källaren att få ännu mer själar att festa på?

"I'll swallow your soul! I'll swallow your soul! I'll swallow your soul!" Swallow this"

Vad kan man säga om Evil Dead 2 som inte redan sagts? Skiten är fan en av de bästa skräckkomedier som gjorts och är genuint läskig vid tillfällen med massvis av coola praktiska effekter och kamera vinklar som Raimi kom på. Bruce Campbell är en underskattad komisk ikon som än idag med serien Ash VS Evil Dead inte visar några tecken på att få slut på material. Filmen börjar lite som en genuin skräckfilm, kåta ungdomar, mystik men snart så utbrister mer komiska stunder än de flesta stora bio filmer idag. Evil Dead 2 har en jävligt bra atmosfär och skrattscenen med alla prylar i huset är fantastiskt hysterisk. Ash Williams gick med denna film från att vara en överlevare i en billig skräckfilm till att bli en av de bästa filmkaraktärer inom skräck och uppnådde legendarisk status inom film i det stora hela med uppföljaren Army of Darkness. Och varje film som innehåller Stop Motion är fantastisk i min point of view och med sådana groteska effekter som Raimi och gänget uppnår som inte bara är obehagliga utan även fint gjorda. Filmen är även en av de mer citatbara skräckisar från 80-talet med klassiska ord som Groovy, Swallow this eller ”Who’s laughing now”. I My Name is Bruce skämtas det mycket om att filmningen som utspelade sig i Bulgarien var för jobbig, men med Evil Dead 2 så var det verkligen värt det för slutprodukten är ett tenkniskt och välskrivet mästerverk som förtjärnar all kärlek och återseende man har att erbjuda. Medans Evil Dead är en bra film för filmkvällar, speciellt runt Halloween så är Evil Dead 2 och Army of Darkness ett perfekt val till komedi kvällen då den aldrig får slut på överasskningar att bjuda på. Evil Dead 2 får 4/5 Guldkameror.

Markus

The Gate
2017-01-05

Nu när Markus är inne på Lovecrafts territorium så tar jag och besöker en film jag velat se sedan gymnasiet. Och den har lite Lovecraft feeling.
 
 
Terry är en ung grabb som drömmer mardrömmar om att något finns under trädet som finns i hans trädgård. När han vaknar har trädet kapats ner av hans pappa. Och under trädet finns ett gigantiskt hål. Terry och hans kompis Glen undersöker hålet och hittar en liten stenliknande sak, som dom kläcker upp. Stenen visar sig innehålla en skrift. När dom läser skriften högt så vet dom inte om vad som kommer hända....men NÅGON ond makt skall man inte leka med. Terrys storasyster "Al" får vara barnvakt då föräldrarna åker iväg under en helg. Al och Terry brukar bråka med varandra, på ett fint och trovärdigt syskonaktigt sätt. Men snart dyker små monster upp ur hålet under trädet...
 
 
Fan vad jag önskade att jag hade sett filmen under gymnasiet. Men då filmen är svår att hitta så fick jag i så fall ladda ner. Och när det kommer till en film som The Gate, så ville jag hellre vänta tills jag hittade den. Och den som väntar på något gott...The Gate är minst lika underhållande som trailern visar. Stop-motion effekter, snygga dockor och överaskande häftiga effekter med ljus, monster och andra "hibbie-jebbies". The Gate är en perfekt film för den som vill mysa framför en rysare, istället för att bli rädd. Perfekt för en dejt, eller för 12 åringar som gillar Gremlins.
 
 
Kul info är att Stephen Dorph spelar rollen som Terrys polare Glen. Vem är Dorph? Skurken i Blade är hans kändaste roll.
 
Filmen landar på 3 av 5 guldkameror. Rekomenderas till helgens mys!
 
Robin

The Whisperer in Darkness
2017-01-05

 

Det är en översvämmning I Vermont och från ett berg börjat mycket udda varelser dyka upp I vattnet såsom vad som liknar en stor insekt. En proffessor vid namn Albert Wilmarth som lär ut legender och mytologi blir inbjuden blir inbjuden till ett radioprogram för att disskutera saken. Albert ska deutera om varelserna som medverkat i många legender om försvunna sjömän, vittnesmål och annat. I radioprogrammet ska han debattera Charles Fort och debatten hörs av många, inklusive Mr. Akeley. Debatten går dåligt för Alfred vilket slutar med att Albert blir förlöjligad då han inte kan stå emot Charles poäng att man inte vet om något man inte undersökt utan bara antar att flygande krabbmänn inte finns. Albert möter Mr. Akeley son som bjuder in Albert till hans farm då hans gård tydligen kryllar av monsterna och hela byn tror han är en byfåne. Sonen visar hela akademin sin fars bilder och berättar om varelserna, men Wilmarth tvivlar så han skickas till Velmont där varelserna och Akeley gård finns.

 en vanlig reaktion när man är på facebook och endast ser "Who did this?" memes. SNälla sluta med dem mamma...

Wilmorth möter Mr. Akeley som bjuder hem honom för att dela med sig av sina upptäckter, Akeley har helt och hållet ändrat sin attityd emot varelserna, från skrämmande monster till ett vetenskapligt under. Han mter en hel hög av misstänksamma figurer inklusive en pappa och hans dotter som introduceras lite slarvigt men återkommer sedan in i historien. Han möter Mr. Akeley som först verkar mycket sjuk, men Akeley gör sedan en hemsk upplevelse som gör denna resa till en mardröm med kulter, monster och radiosignaler och vad jordens oinbjudna gäster gör med ett fåtal utvalda och det är typiskt 50-tals gimmick.

 DET ÄR INTEPÅSK ÄN! VÄNTA MED BLÅKULLA! (Robin-level jokes)

Ungefär som Color out of Space är denna filmat för att likna en mycket gammal film från tidigt 50-tal, men denna känns mer som att den lyckades med sitt mål, från introt som är taget som direkt från en Universal film och en förtext i exakt samma stil. Filmens låga produktionskostnader gör även sin del till att ge illusionen att detta inte är en film från 2011, men det är även här filmen led, ingen känner knappast till den, ett mycket litet antal vill se en 50-tals rulle nu för tiden och det är därför endast Re-animator och From Beyond samt Dagon nämns som H.P Lovecraft filmer och denna får bita i det sura äpplet. Historien är jävligt intressant och uppbyggnaden till varelserna är jävligt bra, de byggs upp som bara fan, som det bästa som hänt filmhistorien någonsin typ, sen ser man dem.....dålig CGI är vad vi får, men resten av filmen är rätt CHI-Fri, de använder mattepaintings och praktiska effekter. Musiken gör filmen större, mer dramatisk och kuslig och skådisarna är jävligt bra, vissa av dessa har vart med i större filmer men ingen av dem har blivit kända namn vilket är jävligt synd då de är mycket underhållande. De anknyter till Lovecraft universumet med en kult som tillber de old ones i sammarbete med krabbmonsterna.  Ju längre filmen pågår desto kusligare blir det tills höjden är då man får veta vad kopplingen mellan Yog-Saggoth kulten och  krabb varelserna har för koppling till varandra och resultatet av krabbvarelsernas inverkan på människorna de kommer i kontakt med är smpkusligt, men endå lite smådumt, men underhållande och kreativt. Whisperer in Darkness får 3.5/5 Guldkameror.

Markus

Dagon
2017-01-04

 
Paul är en ung och dum man som är ute och åker båt med sin flickvän och ett annat par men när båten går på grund och deras vänninna Vicky skadar sitt ben någonstanns utanför spanien. Paul och hans flickvän Barbera åker in till land i staden Imboca, spanska för Innsmouth med livbåt där de märker att folket som bor där inte är så välkommnande då staden först framstår att vara helt öde. De hör sånger från stadens kyrka och Paul får flashbacks till en hemsk mardröm utav en av symbolerna på kyrkan. De möter en spansktalande präst som ska hjälpa dem och skickar ut Paul tillsammans med 2 invånare med båt ut för att rädda sina vänner medans Barbera upptäcker att stadens invånare inte är andra invånare likt.
"fm'latgh"

Medans Barbera kidnappas av stadens hotellägare och prästen medans Paul upptäcker att hans vänner inte är kvar på båten de lämnade dem på så han får återvända till Imboca och där står prästen och väntar på honom. ”gå till hotellet” får han i uppgift där även han upptäcker något konstigt, hotellägaren har gälar i nacken.. På sitt skitiga hotellrum drömmer han en än gång om sjöjungfrun han drömt om så mycket under filmens gång men hans nattsömn störs av en folksammling utanförsom snart tar sig in i hans rum så Paul får springa för livet. Ute i Imbocas hamn möter han en gammal man som berättar om alla hemskheter som hänt i staden om en kult som tog över för många år sedan som ett tecken från gud då staden knappast fick in någon fisk men en man lovade dem och levererade mycket fisk och rikedomar men i detta förlorade staden inte bara sn religion utan även sin männsklighet. Kommer Paul hitta sin flickvänn? Kommer han hitta de hemskheter som pågår i kultens hjärta? Vem är kvinnan han ständigt drömmer om? Dagon har svaren!

 "grah'n"

Det finns bara 1 negativ sak med Dagon å den ska jag rabbla upp sen, men först låt mig hylla den! Dagon må inte vara känd som ett skräckmästerverk men det borde den! Dagon är baserad på H.p Lovecrafts Shadow over innsmouth, min absoluta favorit historia utav honom, och den kommer från dunder duon som gav oss inte bara Re-Animator utan öven den OCKSÅ underskattade Tandläkaren 1 och 2. Musiken är briljant, Sminket är nästan oslagbar och stämmningen är kusligare än majoriteten av dagens filmer. Trots filmens minimala budget är filmen så gottsom fantastisk, FÖRUTOM Cgi-effekterna som verkligen suger, de får skorpion-kungen i mumien 2 att framstå som avatard. Uixa spelas av Macarena Gomez, ännu en av Alex De La Iglesias filmer som poppar upp i en Gordon/Yuzna filmatisering av H.P Lovecraft baserad film efter Santiago Segura i beyond Re-Animator.  Scenerna då hon bara stirrar å försöker förföra en är läskigare än ett 40 pack av fanta å hon bidrar till filmns enda jumpscare. Paul kan tyckas vara lite av en tråkig karaktär mennStuart å Yuzna har sagt att det var menat at han skulle vara lik en Woody Allen hjälte å ja, Allens karaktärer är lite enformiga å ibland tråkiga rent sagt, hans charm försvann för ett bra tag sedan. Dagon är också en ädelsten då de ger den kanske enda, men ialla fall bästa filmatiseringen utav en Deep One, fiskmänniskor som poppar upp. Francisco Rabal som spelar stadens fullis dog nästan direkt efter hans roll filmats färdigt och vilket blodigt sätt att avsluta sin filmkarriär på, sönderhackad levande.... Dagon är nog den bästa H.P Lovecraft filmen jag kan komma å tänka på, Call of Chutulu, stumfilmen gjort 2005 är rätt najs med, den rekomenderar jag, men detta är ett måste för skräckfantaster trots den sketna CGI effekterna, det är dt enda negativa jag kan komma å tänka på, de är i samma klass som Sharknado, men som tur är är de praktiska effekterna briljanta, men det betyder att CGI-en sticker ut ännu mer.Dagon får 3.5/5 Guldkameror.

Markus

Beyond Re-animator
2017-01-03

Efter att ha blivit krossad I stenrastet I slutet av Bride of Re-Animator är Herbert West med sin spruta I högsta hug, han är mer segdödad än Ilsa från Ilsa rullarna.. Efter en dålig prolåg där en zombie dödar en dåligt skådespelande kvinna å 2 puburtets ifekterade barn bara stirrar på händelserna förflyttas vi 13 år i framtiden då ett av barnen inblandade, Howard växer upp till en ung man som blir doktor i ett fängelse, dagens stora sammanträffande är att det är i just detta fängelse Dr. Herbert West sitter i pga hans inblandinng i mordet på Howards dåligt skådespelande syster i början av filmen. I fängelset fortsätter West med sina morbida experiment på smådjur medans han och hans cellkamrater torteras av en fängelsevakt vars IQ går att räkna på en hand efter en fyverkeri olycka. Från det första steget in i fängelset märker Howard Wests närvaro men även en kvinna av den feminina sorten, Laura som 200% här...kommer bli kärleksintresset till Dr. Howard?

 Religion has nothing to do with this.

Howards första patient blir en sjuk man som får ett anfall eller något på gården medans Laura springer runt i högklackat och kort kjol ...I ETT FÄNGELSE MED VÅLDTÄKSMÄN OCH MÖRDARE SOM TROLIGEN INTE SETT EN KVINNA PÅ ÅR OCH DAGAR! Smartskaft. Hur som helst, Howards patient dör fast Dr. West är där och hjälper till. De introduceras till varandra över den dödes kropp och det visar sig att Howard sparat Wests spruta med hans berömda gägga i under 13 år och de båda blir partners efter han försökt återuppliva den nyligen döda fången. De båda blir partners men med en fängelse direktör som är världens största fitta, ett kärleksintresse som antingen är i vägen eller för död för att göra nytta och såklart, en knarkare som snor åt sig allt han kan ihopp om att han kan bli hög på varorna. Kommer West få sig ännu en grym dödsscen och återvända som ingenting? Kommer Howard få sitt kärleksintresse till slut? Kommer vi få mer galna äventyr med Herbert West?

 She's not getting any fresher.

Herbert West är tyvärr ännu en skräckikon vars sista film är den sämsta, filmens kvalité är i form av en Asylum film, genierna bakom Sharknado. Det ryktades om en 4de film, House of Re-animator men även en remake, men fram tills idag, är 2016 är detta Herbert West sista äventyr på film, men han utsatte fler, speciellt Ash Williams, hjälten från Evil Dead filmerna för terror i Army of Darkness VS Re-Animator serietidningen, snälla gör en film version av detta, eller åtminstpne ha Herbert West som en huvudskurk i en säsong av Ash vs Evil Dead, det hade varit legendariskt! Kom igen nu Starz, lär er svenska, läs detta, köp/låna rättigheterna åt Herbert West å få det hända!, annars slår jag Robin med en torsk. En sak ska filmen ha krita för, de kör med praktiska effekter istället för dålig CGI, men va fan, skutet av Bride of Re-animator visade sig att Dr. Hill fortfarande levde när han blev levande begravd, det nämns inte ens så för allt vi vet så sitter han kvar där än idag, tyvärr dog David Gale, Hills skådis år 1991 så Hill lär vi aldrig mer höra ifrån (cue I ill remember you låten). Herbert West är fortfarande Herbert West men lite mer diva än vanligtvis, annars är han sig lik men materialet han jobbar med är långt från vad det brukade vara. Förutsägbar, dålig skurk/Hill-ersättare och sämmre praktiska effekter och pyttelite blod i jämnförelse med de tidigare 2 så ...ja....vad är positivt i filmen?....den kunde ha varit värre? De kunde ha recastat Jeffery Combs? Ja det positiva är få men jag gillar den faktiskt mer än första gången då jag såg den, då hatade jag den rent utsagt, nu tycker jag den bara är....meh... vilket kanske är det värsta brottet en film kan vara? Filmen får 1.5/5 Guldkameror. HOLY SHIT jag märkte nu att knarkaren spelas av Santiago Segura, en spansk komiker som gjort mer komedier än Robin gjort Robinstaste avsnitt och har sammarbetar mycket med Alex De la Iglesia, såsom i hans senaste film, Mi Gran Noche

 
Nyheter har poppat up om en remake som kommer komma senare i år dock fast Herbert West kommer spelas av någon annan än Jeffrey Combs så ...vemodigt men jag kommer iallafall ge den en chans!
 
Markus

Bride of Re-animator
2017-01-02

I en öppningsscen som taget ur orginal historian möter vi Dr. Herbert West, fält doktor innan händelserna i första filmen där West gör det han är bäst på, jobbar på sitt medel och med nydödade soldater överallt är det rena rama buffen för honom. Vi slängs framåt i tiden och Dan från förra filmen och Herbert jobbar nu på ett sjukhuset där massakern från förra filmen utspelade sig,  där de har en favorit patient i form av Gloria, en döende tjej. Doktor Hill, eller ja, det som är kvar utav honom dyker än en gång upp på sjukhuset och en doktor fixar honom. Det visar sig dock att West fortfarande håller på med sitt och snor konstant likdelar från bårhuset, denna gång hittar han Megans hjärta, Dans fästmö som dog under slutscenen i förra filmen. West och Dans sits blir tajtare då en envis snut börjar gräva djupare och djupare. Herbert gör en enastående upptäckt då de upptäcker att deras källare är granne med en kyrkogård, en upptäckt Dan och han gör natten då West bestämmer sig för att visa att han kan skapa liv i vilken död vävnad som helst och skapar ett litet finger monster med ett stort öga.Men ett brål förstör stämmningen och West visar då Megs hjärta.

”I dont consider science morbid”

Passande för just när Dans sexiga patient dör får de idén om att sätta megs hjärta i en ny kropp som ska byggas från grunden och bestå av Patientens huvud och Megs hjärta, resten består av massa likdelar, ihoppsydda till en enda dentitet. Samtidigt återupplivas Dr. Hill och förvandlar sjukhusets bårhus ansvarige doktor till hans slav och påbörjar sin hämnd mot Dr. West med hjälp av en arme av de döda, dåligt jävla tillfälle att bo granne med en kyrkogård...

”Dont let the little head rule the big head, Dan!”

Robin den slampan tog ju tag I första Re-animator år 2012, han gav den 3/5, jag hade nog gett den 4/5 men detta betyder att om jag vill uppleva Herbert Wests galna äventyr så får jag uppleva uppföljarna! Hur är Bride of Re-animator och Beyond Re-animator? Första Re-animator är nästan rolig pga en enda annledning, Wests beroende av sitt egna medel. Han skulle knuffa en barnvagn ut i gatan endast för att det ska ge resultat och han är seriöst en av de bästa antihjältarna i filmhistoria och mycket av det går till att de valde den perfekta skådisen för West. Filmen är av lite sämre kvalité än sin klassiska föregångare men den är minst sagt lika galen. Värt att veta är att den första Re-Animator, likaså historian denne är baserad på är en parodi på Frankenstein och detta lilla skämt serveras som premiset till uppföljaren utan för en mer uppenbar homage till Bride of Frankenstein. Filmens makabra humor och dess olika nya finurer såsom finger monstret, fladdermus öronen fastsydda i Hills huvud. Dr. Hill som spelas av David Gale är fortfarande lika briljant i rollen som ett avhugget huvud medans snuten som dyker upp är lite av en blandad påse men hans karaktär får man förståelse för då man under filmens gång får veta just varför han är så besatt att komma till sak med vad exakt som hände den natten, han är inte bara en rå kliché fylld snut utan en djupare karaktär. Filmen är jävligt underskattad, den är inte lika bra som Re-animator men bättre än många andra uppföljare mest pga Herbet West men materialet han har att jobba med är inte så illa och effekterna är jäkligt najs för den lilla budget filmen hade. Bride of Re-Animator får starka rekomendationer och kammar hem 3/5 Guldkameror, nu är det bara botten av kistan kvar.... help me.

 
 Markus

The Visitor
2017-01-02

När min amerikanska vän Brad gav oss trailern till The Visitor så var det givet att detta skulle bli min nästa beställning från Arrow Films. Det är även 2017s första film jag ser OCH recenserar. Men förväntar man sig arthouse från Italien så är det inte riktigt det man får.
 
Referenserna till biblen passar in i sina små mängder.
 
Jesus från rymden (Franco Nero), berättar en saga för några utomjordingsbarn som är skalliga, om Zatine, en ond rymdjävul som flydde fångenskap till planeten Jorden. Här hade han sex innan han blev fångatagen och besegrad. Zatine må vara död, men hans ondska lever i form av olika barn som växer upp med onda makter. Då kliver den äldre Jerzy in i rummet och säger att han träffat ett barn med krafter. Katie är 8 år och är ytterst farlig!En funkig musik och dramatisk inzoomning mot Jesus klipper till resten av filmen.
 
 
Vi får träffa familjen som är huvudrollerna. Katie, som är en udda tjej, väldigt dominant och obehaglig, utan att vara överdriven. Hon bondar bra med sin nya fadergestalt, Ray (Lance Herniksen) som vill att hans älskling och Katies mor, Barbera, ska skaffa nytt barn. Varför? Det får vi veta senare.
 
Mer än så vill jag inte berätta, då filmen utvecklas som ett kanonskott och saker blir värre och värre. Lance själv tyckte filmen var skräp, enligt det häftet som följde med filmen. Tillochmed beskrivningen på filmen i häftet verkar kritisera filmens logik. Även om jag själv uppskattar filmen, så skrattade jag till under den underhållande läsningen.
 
 
Men hur fan är filmen då? Jo, det är ingen rysare. Förutom en sjuk dödsscen så är den inte ens så våldsam. mest bara mystisk, med alla element en mysisk film bör ha. Funkig 70-tals musik, grymt foto, hemliga sällskap, utomjordingar och fåglar som skriker tills ditt öronvax rinner ut.
 
 
 
3 av 5 guldkameror. Sjukt underhållande och intressant film. Bra start på året. Recensionen blev lite lång, men jag ville verkligen att ni skulle bli sugna på att se den.
 
Robin

Tema Vecka #24- H.P Lovecraft
2017-01-01

Både jag och Robin är stora fans av Lovecrafts arbete. Hans galenskaper och grymma världar samt monster har underhållig läsare i typ 100 ¨år så det är väl fan på tiden att dessa filmgudar tar sig på The Old Ones och Outer Gods i en hel vecka kommer vi reviewa filmer baserade samt inspirerade av Lovecrafts skrifter. Du kan börja förberedelserna med att läsa Robins review av första Re-Animator och sedan kickar vi igång det nya året på det enda sättet filmfett verkligen kan...kaos, mannen. Lovecraft vecka och Filmfetts första temavecka 2017 börjar på måndag!

Markus