FilmFett

2018-08-31
18:49:09

The Foreigner

IRS utför ett terrordåd i London och tyvärr stryker Quans dotter med i smällen. Den som ansvarar för dådet vet såklart inte om att Quan spelas av Jackie Chan och att mister Chans filmer vanligtvis slutar med att skurken får tugga fläskläpp. Quan påbörjar sin jakt på mördaren genom att utpressa en irländsk f.d IRS-medlem som råkar vara vice premiärminister i hopp om ledtrådar. Och vi pratar stalking på tung nivå!
 
 
The Foreigner är oväntat mörk! Jackie Chan är bitter, rätt gammal och sliten. Men en jääävel på att sparka smalben och knäcka ryggradar. Pierce Brosnan spelar hans motsats i den dominanta ex-IRS medlem som söker rättvisan genom lagar...och rädsla för Quans extrema besatthet av honom.
 
Det är en cool, rå och mörk thriller där Jackie kan ses som ett "spöke" och Brosnan nästan har mer screentime, vilket bara känns som en oväntat bra lösning. Brosnan är också rätt jävla förbannad, vilket är något man vanligtvis inte ser.
 
 
I slutändan levererar Foreigner som thriller och actionfilm. Och den passar om man vill se Brosnan och Chan i två helt nya, men väldigt intressanta roller.
 
3,5 av 5 guldkameror.
 
Robin
2018-08-29
17:20:28

Grotesco - Multiplot

Avsnitt 2 av Grotesco! 
 
En känd dramaprofil dyker upp på intervju för att pitcha sin nya idé till ett filmbolag. Vi får även bekanta oss med olika tv-relaterade media som på något sätt hör ihop med varandra. Det skämtas om världens mest händelselösa dramaserie. Taxi-chafförer som tappar bort de enklaste orden. Arbetsintervjuer som slutar i sång. Och allt kombineras till ett enda avsnitt där allt hänger ihop.
 
 
Avsnittet är okej. Storymässigt gillar jag mer om man får följa en röd tråd. Men sketcherna innhåller sång, drama och en oväntat mörk men komisk kidnappning under en språklektion i engelska.
Jag får själv ingen riktig respons och hinner inte riktigt landa i vad avsnittet vill säga. Första avsnittet var ju betydligt mer hållbart i jämförelse. Men visst har jag en bra stund under Multiplot.
 
2,5 av 5 guldkameror.
 
Robin
2018-08-28
00:13:54

Spermula

Någonstanns i rymden ligger planeten Spermula där innvånarna dyrkar ett stort ljus kallat "big Mother" som varnar Spermulas invånare att total kataklysm väntar dem om de inte flyr från kriget till planeten Jorden där innvånarna är enkla att kontrollera via sex. Vi får veta att Spermulanerna bör överta kvinnor och på såsätt överta jorden då män är dumma djur som endast lever för sex. För att öva får de en man som Big Light kallar för Adam och sedan blir det en träningsorige innan de skickas t.....HOLY SHIT det är Fabio Frizzis Cozzilla soundtrack i förtexterna! Spermulerna anländer till Paris där deras uppdrag påbörjas och deras första offer, borgmästarens sexgalna fru och sedan möter vi offer nummer #2, kyrkhederns städerska som har en fetish för fula ord.
"You may go to bed...but no wet dreams!"
 

Udo Kier spelar Werner, en Spermulite som skickas till Paris i förväg men då hans formel gick fel så blev han en man, och jobbar som Borgmästarens sekreterare som nyss friat till Sarah men allt han får är hennes trosor att sniffa på. Sarah är dock inte sugen då Werner inte har en stor penis men Werner föreslår navelsex. Kommer de 2 utvalda offrerna falla för Spermulitrnas påhitt? Kommer männsklighetens förintelse bero på sex? Vad har den där sexgalna dvärgen med någonting av handlingen att göra??
 
"We're getting married get that though your head once and for all! My small penis aint gonna stop us"- Udo Kier, inte dvärgen

Så från första början var det en softcoreporrfilm som senare klipptes om till en komedi till varrierat resultat. Som nämnt använder Spermula Fabio Frizzis soundtrack han gjorde åt Luigi Cozzis färglada version utav Godzilla så det börjar ju bra! Och att Udo Kier är med i rolllistan är inte så illa heller! Tyvärr är inte Spermula en riktigt då dålig att den är underhållande Dracula film utan en Sci-Fi och utav de 2 versionerna så tror jag att jag ser den komiska versionen tror jag, den franska orginal versionen var ett erotiskt drama med handling full av passion medans den amerikanska versionen är mer..... den är lika sexig som en handtralla på ett zoo. Det vore som en Mikael Henekes Funny Games skulle ha ett Laughtrack varje gång något fruktansvärt händer eller om Federico Fellenis Amacord ersattes av en dubbning av Steve Corden. Big Light, den allvetande är ....ja..inte så allsmäktig då hon talar som en kvinna från den undre klassen och designar dem som ska rädda rasen från utrotning efter en tidning hon hittat på en allmän toalett... Mitt största problem är dock (inte på riktigt dock) att filmen är så jävla sexistisk mot män, under filmens gång kallas män för mental midget och håriga bestar mm. tänk om rollerna varit omvända, fatta hur mycket roligare filmen varit då? Ett par skämt funkar verkligen men oftast är det de skämt som de lägger mest krut på som faller plattast medans vissa skämt som bara slängs ut från ingenstanns är de roligaste. Alla händelserna i filmen är som taget ur en skämtbok, en kvinna sexar en cola flaska, en annan föreslår navelsex och ja... okay filmen är en medelmåtta komedi!  Tyvärr är klippningen dålig och upphetsningsfaktorn existerar inte. Det hela är en udda samling av scetcher med vissa sexscener som blandas ihop i en udda smet där konstfilm och amerikansk 2000-tals ungdomsfilm möts i ett möte ingen ville ha. Spermula är ..inte jättedålig, den är trashig nog för lite underhållning med ett par bra skämt och framförallt bra musik...tänk dig å höra ufo ljud under analsex...den meningen sammanfattar filmen rätt bra. Frizzi är dock filmens höjdpunkt och jag tror inte ens att hans musik var med i orginalfilmen.. Spermula får 2/5 Guldkameror. Den är värd en titt bara för att höra Udo Kier gnälla om att han vill ha en pick större än en centimerer.
 
Markus