Hobo With a Shotgun- Markus Review
2013-09-29

 

Vi avslutar denna vecka med en av de grymmaste och våldsammaste filmerna som kommit ut hitils på 2010-talet, Hobo With a Shotgun, den enda i Grindhouse serien som inte är producerad av Troublemaker studios och den allra första filmen både jag och Robin har gett våra separata åsikter om, men då jag är bloggens Grindhouse snille så är jag kvalificerad att ge en mer rättvis syn på denna blodiga historia. Även denna är baserad på en fake trailer från Grindhouse dubletten.

 "When life gives you razor blades, you make a baseball bat... with razor blades."

Rutger Hauer, känd från The Hitcher (den ska vi också gå igenom så småningom) spelar en Hobo with no name( tänk dig det i America Horse with no name Melodin) anländer till en liten stad I USA via tåg för att börja om på nytt. Hans dröm är att köpa en gräsklippare och tjäna pengar på att klippa trädgårdar i idyliska småstäder. Problemet är bara att staden han nyss anlänt till är helvetet på jorden. Styrd av en gangster The Drake och hans söner. De äger allt i staden från polisen till de lokala affärerna men de är mest kända för publika avrättningar av folk som gått emot dem. Hauer bevittnar flera av The Drakes oheliga ”ritualer” och även hur de påverkar folket i staden. Det hela påminner om en Apokalyptisk framtid där kaos är lag så det enda vettiga? Skita i sina drömmar och skippa gräsklipparen för att istället köpa en hagelbössa och levirera rättvisa i staden en kula i taget. Tillsammans med en lokal hora som blir hans enda kompanjon i kampen mot en stad styrd av rädsla måste de ta död på Drakes allierade, hans söner och så småningom Drake han själv men det är inte lätt när Drake har vänt hela staden emot duon.

 "I'm gonna sleep in your bloody carcasses tonight!"

En av filmens största fördelar är hur totalt störd filmens huvudskurk är. Han lyckas verkligen skrämma slag på staden så mycket att de lyder hans minsta vink och han äger till och med stadens poliser som endast rycker ut om det är till Drakes fördel. En mycket bra Antagonist. Filmens sega stunder är mycket djupa från då Hobo(han får aldrig något namn i filmen) pratar om varför han tycker björnar är det ultimata djuret tills han kollar på massa barn på BB och säger att framtiden beror på dem. The Plauge duon bestående av 2 plåtnicklas snubbar höjjer ribban på våldet så klimaxet blir ett kaotiskt avslut som man lär minnas ett bra tag efter man sett den. Precis som Robin ger jag filmen 4/5 guldkameror. Lite mycket våld för Robin, perfekt dos för mig och acceptabel  Grindhouse film, Sopar den banan med Machete som omslaget påpekar? Ja Hobo är bättre men inte med så stor marginal.

Då var grindhouse vecka slut. Det var många trevliga och otrevliga filmer denna vecka, jag rekomenderar de flesta. Nu blire klura ut vad nästa Temavecka ska bjuda på men tills dess blir det filmer från alla världens hörn och kanter i olika färger och toner. Grindhouse vecka är nu Officielt slut!
 
Markus
 

Princess
2013-09-29

Så jag vandrade runt i min favorit-filmbutik när min vänn sa att Princess var en bra film. Eftersom
vi brukar ha relativt lik filmsmak så gav jag den en chans. Köpte den, och såg den. Det är lika bra
att tilläga redan nu att detta inte är nån gulli-gull animerad rulle. Näpp! Far from it! Se inte denna
med era barn, för då kommer barnen behöva gå till psykologen, snabbt som fan!
Danskar vet hur man gör bra film!
Vi följer prästen August, som just hört att hans kära syster är död. Hon var en av världens främsta
porrskådisar och det är långt ifrån vad August uppskattar. Sorgen är stor. Men det blir värre. Hennes
dotter är 5-åriga Mia, vars hela kärlek var sin moder. Ovetande om att det inte är normalt för 5-åringar att
känna till sexuella ritualer, mottaga stryk och andra hemskheter, så lever Mia i sin egna uppfattning om
världen. August känner sådan vrede djup inom sin djupaste sorg och börjar planera en hämnd mot
bordellen där syrran jobbade.
Vacker...och mörk!
Istället för att bara bli en becksvart rulle, så har vi tur att det tecknade ger distans mellan det vackra och det
morbida. Våldet och blodet är inte så farligt, men det är just temat som gör filmen så domedags-liknande.
Blanda detta med Mias naiva beteende och en gosig nallebjörn så inser vi vem som berättar filmen.
Mia!
Ingen manga-porr här inte.
Några inslag i filmen är verkligt filmade med amatör-kamera. Detta bidrar till en stämning som sannerligen
fungerar som ett eget syfte. Den ger filmen djup. Enbart Augusts omotiverade våldsbegär, sänker betyget
till en döstark 3 av 5 guldkameror. Ibland behöver en film inte vara längre än 1 timma och 20 minuter.
 
Robin!
 
 
 

Machete
2013-09-28

 

Machete är inte bara en jävligt bra film, utan också den förste film där Danny Trejo spelar huvudrollen efter decennium av biroller och cameos, detta är huvudrollen han förtjärnar! Och dessutom den bästa filmen Steven Segal är med i där han inte spelar polis som räddar dagen med ” Stand-Still-fu” utan spelar skurken! Detta är ett recept på en bra rulle som sänd från högre makter.

 "Machete don't text."

Baserad på en av de 5 Fake trailersarns som spelades under Planet Terror och Death Proof om en Mexikan som blir ditsatt för ett attentat han skulle genomföra innan han själv hann utföra det som visar sig vara en större konsperation för att få ut alla illegala invandrare från Amerika och är likså Planet Terror och Death Proof producerad av Troublemaker Studios. Men nu till storyn; Machete är så nära superpolis man kommer, känd i hela Mexico för att göra köttfärs av alla som går emot honom men Torrez, en av de värsta terroristerna i trakten är efter honom. Torrez är van att få hur han vill och mutar snutar, men machete är inte till salu så han måste tyvärr dö. Machete verkar ha dött i en husbrand tillsammans med sin fru men rymmer till USA där landets mexikaner har problem. Staten gör sig i ordning för att rösta och kandidaten som leder har bara ett mål i sikte, få ut alla illegala invandrare genom att peppra sönder dem så fort de stiger över gränsen. Machete får kontakt med Michael Booth, en rik affärsman med en plan att döda kandidaten John Mclaughlin och det är Machete som får chansen att slå ett slag för sitt folk. Men under mordförsöket blir machete själv skjuten av en mystisk figur som senare skjuter McLaughlin i benet. Machete får skulden och McLaighlin blir en folkets hjälte. Med hjälp av en snut spelad av Jessica Alba, sin brorsa som är präst och spelas av Cheech Marin och Daryl Sabaras Julio och hans gäng av mexikaner ska invandrarna gå in i ett storslaget krig mellan dem och McLaughlins trupper. Booth verkar dra i snörena till det hela men den riktiga marionettmästaren visar sig vara en gammal bekant och han har en mycket invecklad plan för att tjärna pengar och skapa kaos.

Jeff Fahey, känd som piloten från Lost återvänder här från hans tidigare roll i Planet Terror

Precis som Planet Terror är Machete full av gore och filmscratches. Det är också mycket naket precis som en explotation. Machete har en medioker plotline, en som man sett många gånger tidigare, saken är den att sättet det är genomfört är lika bra som i Planet Terror. Machete är en gorefest med bra skådespel och är ett starkt bevis på att Robert Rodriguez inte ska underskattas som ressigör fast hans barnfilmer oftast är dåliga. The Cinema Snob sa en gång att ” Rodriguez kids movies are as bad as his adult movies are good”. Och hans vuxen filmer är oftast homages till gamal hederlig Explotation.. Men detta är Rodriguez första försök till att göra en riktig mexploitation film. Hans Desperado trilogi är mer i samma anda som The Killer och Hard boiled.Machete får 4/5 guldkameror, i samma klass som Planet Terror och lika underhållande efter 12te gången. Gissa om jag ser fram emot uppföljaren Machete Kills som kommer ut senare i år.

 Markus

Death Poof
2013-09-27

Quentin Tarantino står på tur idag. Min filmbibel The Deuce har en hel sektion om Quentin Tarantino där han blir intervjuad och ger en top 10 lista över sina favvo Grindhouse filmer så klart som fan han var först på att göra en hyllning till dem.  För en gångs skull är det Kurt Russell som är skurken efter att blivit berömd för sina hjälte roller i John Capetners The Thing och Escape from New York etc. Men kan en film om en mördar bilförare slå gorefesten Planet Terror? Vi får la se. Det är Duell(1971) vs Lucio Fulcis Zombi 2

 "Fair lady, your chariot awaits."

En trio svärande tjejer ska åka till Lake LBJ och leva Texas livet. En av tjejerna som går under namnet Jungle Julia har ett eget radioprogram, nämner i radio att om någon kille kallar hennes kompis Arlene för Butterfly, köper henne en drink och läser en drink så måste Arlene ge snubben en lapdance.. Trion stannar vid en bar, där sitter en skum typ som letar ragg och käkar taco, Stuntman Mike spelad av Kurt Russell..smooth som Stuntman Mike är börjar han snacka med tjejerna, och tro fan, han köper Butterfly en öl, nämner Butterfly och säger dikten för att få en lapdance, men tyvärr har garantin gått ut fast Mike lyckas övertala henne med en John Wayne imitation. Efter lapdansen skjutsar Mike hem en tjej han träffade på baren medans trion kör åt det andra hållet, och det är då Mikes sanna färger visas. Hans bil är en dödsmaskin på hjul. Efter tjejen i bilen har fått smaka glas mot ansiktet står Trion på tur att möta Mike i en av filmens coolaste sekvenser blir trion köttfärs, och vi är bara halvvägs in. Nu vet vi hur Stuntman Mike funkar, och 14 månader efter detta skedde är det dags att leta nya offer! I Tennessee . Den nya trion är nästan identisk till den första men med Rosario Dawson hubba hubba. Jämnfört med den första Trion så är den nya lite mer intressantare, smartare och har LITE mer personlighet som den "starka svarta kvinnan" som säger Nigger i varje mening, stunt kvinnan Zoe Bell. Slutet på den andra halvan är också mycket mer underhållande än den första för att den involverar en jaktscen man aldrig har skådat tidigare.

 "Hold on, I gotta come up! I gotta take the world's biggest fuckin' piss!"

Först vill jag påpeka att Kurt Russell gör en JÄVLIGT bra John Wayne imitation. Som nämnt tidigare är filmen mycket segare än Planet Terror, men stunten i filmen är mycket mer välutförda. Ett av dem går ut på att en av tjejerna sitter på motorhuven av en bil utan säkerhets linor samtidigt som bilen både går i hög fart och med Stuntman Mike hack i häl. Filmen är dock en utmärkt hyllning till 70-talets road-movies.  Första gången jag såg den blev jag jätte förvånad att filmen är uppdelad i 2 delar med 2 olika trion av tjejer som Mikes offer. Skådespeleriet är mycket bra och Stuntman Mikes dialog är intressant, tyvärr så är triornas dialoger inte alls lika imponerande då de bara snackar om att bli höga och göka. Filmen får likaså Planet Terror en stark 3,5/5 guldkameror. Inte LIKA bra, men endå underhållande och en av de bästa hyllningarna till 60 och 70 talets trash filmer men det är för mycket babbel som påminner om en collage girls film med karaktärer man bara hoppas på att Mike ska köra över så snabbt de öppnar käften. Men bilscenerna är helt klart höjdpunkten och värda att vänta på, så ha tålamod.

 Markus

Planet Terror
2013-09-26

Och nu kör vi de filmerna som fick mig att välja Grindhouse som temavecka, Troublemaker Studios Grindhouse hyllningar;

En strippa som heter Cherry hatar sitt jobb gör det enda vettiga i denna situation, hon slutar och går hem. Men på vägen hem blir hon nästan påkörd av bilar ägda av en militärbas inte långt därifrån. På militärbasen visar sig det att 3 stycken av nån slags varelse har rymt, vilket gör Abby spelad av Naveen Andrews mer känd som Sayid från LOST skitsur(!),så sur att den ansvarige till att dessa försöksobjekt hölls instängda tvingas skära av sig en av sina testiklar. Men eftersom Abby misslyckades hoppar Löjtnant Muldoon, spelad av Bruce Willis in i röran och det blir eldstrid, men då Abby skjuter en container av giftig gas som sprids över hela staden och gör folk totalt galna, som i The Crazies (1973). Vi får även en lektion att Gud inte är till nytta då en pappa och son skämt ber om att pappa(som är doktor) inte ska få massa lik på nacken ikväll (oh the Irony då hela staden håller på att bli Dawn of the Dead). Vi får fler karaktärer introducerade som en barägare spelad av den fulla piloten från Lost, en doktor och hans familj, Wray din dagliga hjältetyp som kommer bidra till att rädda dagen. Viruset sprids och tack vare doktorn får vi bevittna massa symtom, som snoppar och tungor får utslag tills de ser ut som deformade kottar etc.

 "It's go go, not cry cry."

Under en biltur blir Wray och Cherry överfallna av de infekterade som sliter av Cherry benet. Wray får skulden då han är välkänd på polisstationen för tidigare brott. Hela staden råkar ut för trafikolyckor pga. de infekterade och bårhuset fylls snabbare än Robin förnekade Robocop remaken. Värre blir det när alla bårhusen blir helt tomma på lik och ingen vet vart de tagit vägen. Efter att kaos sprids på polisstationen flyr Wray tillsammans med en polis till sjukan där Wray möter Cherry igen. Efter att flytt till Texas grillen börjar romansen mellan Cherry och Wray spraka tillräckligt mycket för att ge el åt hela stockholm i 5 minuter. Efter en hysterisk(för mig) roligt skämt om att en filmreel är borta så vi missar en massa i filmen med flit är det ett enda, Militären från början av filmen hoppar in och räddar våra överlevare från en säker död, men det visar sig vara 28 dagar senare varning då vår zombie apokalyps överlevare hamnar i en militär bas som vill ha död på dem där Cherry får den nu berömda Leggun där hennes vänster ben en gång. Shit’s about to go down.

 "I'm gonna eat your brains and gain your knowledge."

Är det någonting jag älskar när jag ser på film är det filmscratches och komiskt mycket övervåld. Som tur är bjuder Planet Terror på båda. Filmen ska kännas som en 60-70 tals film men misslyckas en aning enligt mig, men det är en perfekt tribut då man aldrig kommer få tillbaka the glory days of Grindhouse. Allt övervåld och onda typer är som körsbäret på en glass. De är topnotch och ögongodis och jag är sååå glad att de körde med praktiska effekter då 3D blod och lemmar hade sett så mycket sämre ut, praktiska effekter är nästan alltid bättre när det kommer till gore. Zombie sminket är också briljant. Jag kan nog säga att detta är Rodriguaz bästa film, tyvärr Desperado, Sin City och Dusk Til Dawn, ni är jättebra och jag kommer se er så många fler gånger, men Planet Terror har så mycket av det goda och inga tråkiga stunder. Planet Terror får 4/5 Guldkameror.

 Markus

Class of 1999
2013-09-25

Denna 90-tals actionrulle har en väldigt stark 80-tals känsla. Så på många sätt avslutade
Class of 1999 80-talets sköna gung, med punkare, biljakter, vapendueller och anarkistisk
musik som påminner oss om rebelliska tonåringar. Storyn är inget unikt alls och kan ur ett
logiskt perspektiv ifrågasättas. Men ändå är det ett intressant tema. Och skrämmande!
Våra två huvudrollsinnehavare.
Filmen har sanna Flykten från New York vibbar. En elektronisk röst berättar att hela USA
är terroriserat av gäng och ungdomar. I Seattle vill man skapa en Free-fire zone, ett område
där polisen inte har någon makt. I ett sådant område finns en skola, som är tungt övervakat för
att undvika krig inom skolan gränser. Så nu beslutar sig skolans skyddsexpert att sätta in nya
lärare, i form av robotar, som kan stå ut med den psykologiska press vanliga lärare inte kan stå ut
med. Dessa lärare är få, men oerhört starka. Huvudrollen är en yngling grabb med badass attityd som
upptäcker att dessa lärare är omänskliga och kapabla till att döda.
 
Blanda in denna story med söndriga byggnader och tuffa gäng, så har du en sann cyberpunk!
För detta är en smått överdriven, men oerhört charmig rulle som har löjliga one-liners, men
grymma scener. Som när gympa-läraren brottar ner en unge och spöar skiten ur honom i skolan.
Lägg till lite body-horror mot slutets final och coola designade kläder så har vi ett vinnande kort!
Den stentuffe gympa-läraren visar sina elektroniska abs.
Class of 1999 har en uppföljare, men där försvinner mitt intresse. Jag håller mig gärna till denna extremt
svårhittade film som utan tvekan sätter cyberpunk på filmkartan. Då själva sub-genren inom science-fiction
är svår att beskriva så kan jag enbart erbjuda er chansen att se Class of 1999. Prima exempel!
Alla hatar vi skolor, eller hur....
Filmen får 3 av 5 guldkameror. Oerhört charmig och rolig rulle med läbbiga scener. Tyvärr försvinner filmens
fokus i diverse gängkrigs-sekvenser.
 
Robin!

Nude Nuns with Big Guns
2013-09-25

Nunsplotation är en genre där nunnor är antigen mer kinkig än en strippa eller så är Abbedissan rena rama sexual predatorn. Den mest kända inom denna genre är The Devils som involverar en scen där över 200 nunnor strippar nakna och gnider sina kroppar mot en jesus staty, en annan scen går ut på att en abbedissa får hennes älskares skelett delar och hon använder dem som dildo. Jag tror aldrig vi har disskuterat ett område inom film som är så här tabuu. Men dagens film är inte The Devils, utan en hyllning del denna oheliga genre, Nude Nuns with Big Guns! Hej precis nu hajjar jag att det rimmade

 Ja vi fick nakna nunnor, men den där pistolen är inte stor nog, I've been lied to

Chavo stadens elakaste knarkkung som inte bryr sig ett skit om vem han måste döda för att få sina knark pengar. Han går så långt  att han skjuter en nunna i fejset och kidnappar hennes Sister(inte biologiska men alla nunnor är typ systrar om jag inte är helt ute och cyklar) och behåller den kidnappade systern som arbetare i hans horhus där hon blir poppis då alla vill pöka nunnor tydligen. Man lyckas hålla kvar henne med droger vilket är samma teknik de använder i Rape Revenge filmernas stammoder, Thriller, En grym film. Tyvärr är nunnans kokaburra överansträngd och om hon blir mer våldtagen kan hon dö, så hon är inte längre till nytta för Chavo. Chavos assistent, Witch Doctor, Som ser ut som Chong från Cheech and Chong tar henne hem till sig och helar henne. Men hon vill utföra Herrens dåd och utföra hans hämnd. Chong-kopian ger henne vapen. Hon ser sitt uppdrag som att lära sig att aldrig visa nåd, även mot dem som visat henne nåd och ett skott i Chong-kopians huvud och hon är redo att låta helvetet bryta löst på alla drog smugglare, korrupta präster och för att utöva hämnd på Chevo.

 "There is no penance for the hellbound"

Jag hoppades Nude Nuns with Big Guns skulle vara  en ren Nunsplotation film om domenatrix abbedissor och Nunnor lika sprattliga i trosorna som Collage flickor i en American pie film. Men vi får en mix av Nunsplotation och Rape Revenge film, Tyvärr är den mycket mer Heavy på RapeRevenge delen. Varför varenda jävla präst är knarklangare och att alla nunnor delar kokain helt nakna är en gåta men i sann Nunsplotation anda och alla viktiga offer/karaktärer får ett intro kort i deras intro scener, en nyare kliché som alltid är accseptabelt. Chevo är en elak jävel värdig denna typen av film, Påminner lite om Bill Mosly från Devils Reject och de sliskiga bröderna från Dusk til Dawn så han är inget speciell då vi får vissa scener som visar hur elak och ond han är, andra scener är lesbiska sex scener och de andra är då Nunnan Sarah skjuter skarpt med sina ”Big Guns”.

 Chevo, the loco-est amigo around

Nude Nuns with Big Guns är likså Run Bitch Run en lågbudgets hyllning till (i detta fallet) 70 talets grindhouse filmer med moderna miljöer. Nunsplotation kommer ursprungligen från Italien och utvecklades till en av de mest tabuu fyllda genren film tillsammans med Nazisplotation och Mondo filmer. De har idag glömts bort av majoriteten av världen men som tur(?) är finns det fortfarande några som vill hålla denna udda genre vid liv och Nude Nuns with Big Guns är ett bra tillskott. Men tyvärr blandar den in mycket element från en Rape Revenge film och erbjuder mycket klyschiga skurkar och elakingar. Filmen får 2 av 5 guldkameror, Knark nunnorna var en ny touch men i slut änden är det inget nytt, spännande stunder men förutsägbart.

 
Markus

Run Bitch Run
2013-09-24

Med en av de bästa trailersarna som lagts upp på Youtube. White Bitches, Black Bitches, Asian Bitches, Holy Bitches, Dirty Bitches and even Bitches on Bitches, med dessa ord presenterar trailern* i stort allt som man behöver veta innan man ser Run Bitch Run. Vad är Run Bitch Run för film då? En Rape Revenge film. Kvinna blir våldtagen och efter det tar hon hämnd genom att smeta ut våldtäktmännens hjärnor där hon tycker det passar(är det någon som kan inredning är det kvinnor) Har man sett en Rape Revenge film har man sett alla Rape Revenge filmer nånsin.

I en ruggig stuga i ingemansland finns en stuga där 3 galna knarkare bor. 2 av dem presenteras med byxorna nere bokstavligen. En av skurkarna får ett blåsjobb(översätt det till engelska) och trions enda tjej har en kund uppe i sängkammaren. Tyvärr råkar kunden nämna det faktum att hon är prostituerad så finns bara en sak att göra, ta död på honom och där med basta! Som tur är har hon sina vänner som gärna hjälper till med att stycka upp honom och slänga han i närmaste container.

 "We're gonna play a little game. Clint and I like to call it "Find 'Em and Fuck 'Em"

Men på annat håll i staden tar 2 unga tjejer in på ett hotell som är på uppdrag att sälja biblar och sprida herrens ord, en går verkligen in för det och är fröken duktig, Catherine, den andre(spelad av en playboy stjärna) är din typiska slampa, Rebecca och vill bara ha kul och får oskulden att känna sig obekväm. Medans de går runt i staden för att pracka på folk biblar möter de alla möjliga rednecks och white trash människor som viftar med shotguns hit och dit, men de 2 flickorna blir även rånade av ungen som spelade Michael Myers som barn från Rob Zombies Halloween. Men det blir värre då våra tråkmånsar till hjältinnor råkar traska till huset där filmens psykon och de blir självklart tillfångatagna. Rebbecca blir mördad och Catherine blir våldtagen och lämnad till att dö. Men otur för trion så jävlades de med fler tjejer, för den en gång lugna och religiösa Catherine förvandlas till en ostoppbar mördar maskin som tar ut sin hämnd på pimpar och de personer som våldtagit henne. Run Rapist…Run.

 "Here I come! Run, bitch, run! RUN, BITCH, RUN! RUN, BITCH, RUN"
Det finns 3 steg i en Rape Revenge film, steg 1. Offret blir misshandlad/Våldtagen, 2. Offret kommer upp på benen igen och genomgår en fas då hon verken vet ut eller in, steg 3. Totalt kaotisk och rå blodig hämnd. Det är Rape Revenge genren i ett nötskal. Vissa filmer som I Spit On Your Grave eller Thriller, En grym Film är verkligen hårda att se på då de verkligen går in på det och kan ses som genrens titaner och mest kända verk. Andra filmer som Red Sonja är dock inte lika brutala och svåra att se. Run Bitch Run är en medioker film med en bra seriös ton, den blir aldrig komisk angående sitt kontroversiella ämne och har en kvalité utav 70-tals rape revenge/sleeze i sig. Men filmen har man sett innan och vill man se en riktigt chockerande film med girlpower efter att offret upplevt något traumatiskt rekommenderar jag starkt I spit on your grave, en 25 minuters lång våldtäckts scen är inget man sitter igenom fler än 1 gång(jag snabbspolade till och med) Men Run Bitch Run får endast 2 av 5 Guldkameror. Jag hade hoppats på en mer komisk tappning som trailern lovade men vad vi får är copypasta från andra filmer som har förmedlat samma budskap fast bättre.
Markus
 
*Den komiske trailern till denna brutala film
http://vimeo.com/2539762

Samurai Avenger
2013-09-23

My name is Blind Wolf, you killed my famiry! Okay inte riktigt, men Samurai Avenger handlar om en blind vandrare som för 8 år sedan bevittnade en psykopat mörda hans fru och dotter och sedan förblinda Lone Wolf. Nu är han ute på en revenge-trip, i sann Tarantino anda som dvd förpackningen beskriver filmen, som om Kurosawa hade förvandlats till Tarantino.

 No Honor. No Mercy. Revenge is Blind.

Blind Wolfs resa börjar med att han blir nedskjuten av snubben han just liftade med men Blind Wolf har Michael Myers krafter så en kula är lika dödligt som att trampa på en legobit. Han lyckas klämma ur lite fakta utav mannen som skjöt honom, t.ex att det väntar 7 lönnmördare i bakhåll i öknen och de kan identifieras av en juzus….nått slags halsband? Hur som helst skit i storyn! Vi har ett intro med halvnakna damer utan anledning men ingen har klagat hittills.Sedan är det dags för flashback! Då vi får se att mannen som dödade Blind Wolfs familj är ingen annan än Hans Gruber från Die Hard. Okay okay det är en snubbe vid namn Nathan Flesher som lika gärna kan vara Grubers enäggstvilling. Efter 8 år kommer Nathan ut ur finkan efter att ha dömts för ett annat brott så Lone Wolf har haft god tid att träna till att bli samuraj tur det för Nathan har förberett 7 lönnmördare som väntar på Lone Wolf för att ta död på han en gång för alla. Och se på fan han döda bruttorna som dansade i introt med hjälp av en dagsdrivare som råkar gå förbi och de båda gör sällskap. Men när en av de 7 lönnmördarna hypnotiserar dagsdrivaren med sina magiska tuttar måste de jobba tillsammans och de 2 blir nästan som bröder. Efter att de besegrat henne vandrar de vidare till nästa lönnmördare. Hela vägen upp till Gruber-kopian och sin hämnd.

 Blind Swordsman vs. Seven Assassins. A classic tale of revenge

Innan Samurai Avenger visades i biograferna blev den totalt styckad av cencur folket då den innehöll för mycket våld (enligt dem) men dvd versionen har med alla borttagna scener men kvalitén på de borttagna scenerna är i dåligt skick jämnfört med resten av filmen fast det ger bara filmen mer grindhouse känsla. Varje lönnmördare får en kort bakgrunds story och dessa involverar oftast någon samuraj ritual som att ta sitt eget liv om din motståndare skonar dig eller sitta och glo på ett lik ruttna bort för att inse att allt i världen tillslut ruttnar, hur sanna dessa ritualer är i verkligheten vet jag inte men det är endå fina touches. Fin grindhouse rulle med mycket våld och blod, inte alls i samma klass som Hobo with a shotgun eller Machete men en A klass b-revenge film, Samurai Avenger får en svag 3 av 5 guldkameror.

 

Markus

Grindhouse Tema - Tema Vecka #6
2013-09-22

Jadå våras det för en ny temavecka, som börjar nu på måndag. Ingen speciell genre men har alla anknytning till 60 och 70-talets Grindhouse filmer, Detta är Grindhouse week. 7 filmer alla hyllningar till olika subgenrer som var poppis under the glory days of Grindhouse bion.

Road House
2013-09-20

 
 
Det var ett tag sedan vi slungade oss in i 80-talets glansdagar. Så nu ska vi ignorera fula Gremlins-kopior
och stirra på Patrik Swayze i två timmar. Jag talar inte om skitfilmen Dirty Dancing, utan om Rrrroad House!
Det låter löjligt, men det var faktiskt ett Family Guy skämt som introducerade mitt intresse att se den här filmen.
Och eftersom jag hörde talats om den igen veckan innan jag såg den så var detta ett självklart val!
 
Jag borde inte vara ensam om att se likheten mellan Swayze och Kurt Russel?
Patrik, eller Patte, som man kan kalla honom för, spelar en "bouncer". Det vill säga en snubbe som slänger
ut busarna från stökiga barer. Han är lite av en legendar. Så när en barägare vill att han ska rensa ett
litet kyffe från busar, så ställer Patte upp! Han anländer till baren, ser hur personalen försöker få kollen
över de fulla och störiga gästerna och hur en blind snubbe spelar cool rockmusik. Patte, eller Dalton som
han ju heter, är en avslappnad, zen-liknande snubbe som tränar yoga, flexar i bar överkropp och talar bara
när det är nödvändigt. Därför älskar brudarna både skådisen och rollfiguren. Kortsagt är Swayze ett lika stort
varumärke som Coca-cola. Fast en cola-burk har aldrig fått äran att vara huvudskådis.
 
 
Saker växer upp under filmens gång och Dalton hamnar i onåd med en rik jävel, spelad av Ben Gazzara. Ni som sett The Big Lebowski kommer känna igen honom som Jackie Treehorne, porrproducenten i den
kända kultkomedin. Och han passar med sitt gentemanna-leende och sin övermäktiga känsla att han skulle kunna krossa dina kulor exakt när han vill.
"A man puts a gun in yer face, you got two choices- stand there 'n die or kill the motherfucker!"
Road House funkar som en skön rulle, perfekt en fredagskväll. Vi grabbar kommer skratta åt hur överdriven
den i roundkicks och testeron, och brudarna kommer tycka synd om den blinda snubben, gilla Sweazy och
hans mentor Sam Elliot (Också medverkande i Big Lebowski). Kul fakta är att Keith David från The Thing
och They Live dyker upp som en bartender lite snabbt i några få scener.
 
Lite Swayze-porr?
För att sammanfatta så behövs det inte non-stop action för att fånga ett intresse. Bara en massa klyschor,
yoga och överdrivna skurkar. I love it! Filmen får 3 av 5 guldkameror! Garanterad underhållning!
 
Robin!

Hobgoblins 2
2013-09-18

Likt Frankensteins monster återvänder Hobgoblins från det döda. Ca 21 år efter den första Hobgoblins slog um…Ghoulies när det kom till att vara sämsta Gremlins Rip-offen kom 2009 en uppföljare med samma effekter och känsla som filmen innan åstakom, men med en gigantisk faktor borttaget. Hobgoblins blev bara känd tack vare MST3K och de flesta som har sett Hobgoblins har endast sett Hobgoblins-avsnittet av MST3K. så vi är fast med Rick Sloanes regi och manus...jippi.

 ♫♪♫ We're up all night to get lucky ♫♪♫

Kevin och gänget är tillbaka, fast med helt nya skådisar i rollerna och så är även våra favorit radioaktiva koalor.  Filmen försöker kopiera kamera kvalité och ljud från 1988 orginalet, troligen för att kassera in på 2007s Grindhouse dubblett(vi kommer gå igenom dem snart), Kevin och hans kompanjoner är på skoltrip till ett mentalsjukhus där de träffar många olika roliga personer som en patient som hugger av sig sina fingrar, en sköterska med rattar stora som ett huvud och Mr. McCreedy, gamlingen från förra filmen som höll Hobgoblinsarna i schack tills Kevin total sabba allt. Tyvärr minns inte Kevin och gänget verken McCreedy eller Hobgoblins och tvivlar på att de inte finns men när en doktor säger Hobgoblins 3 gånger poppar de upp från ingenstans(bokstavligen)

"Just keep telling yourself "It's only a movie. It's only a low budget movie."

De naiva tonåringarna har verken ändrats eller så…nej bokstavligen det är som en remake av originalet då karaktärerna verken nämner eller har sina nya personligheter de hade när vi lämnade dem senast. Och då filmen ska utspela sig på 80 talet så passar det sig inte att de ska välja vilken film de ska se…..på DVD som kom ut 1995. Gänget bestämmer sig för att se en skräckfilm på ljusa dagen och paroderar till och med Scream, kul men lite gammalt 2009. Doktorn från innan har fått ett mentalt anfall och McCreedy ger Kevin lite tips om vad Hobgoblins är för några typer innan Professorn låser in honom precis då Kevin blir attackerad av en Hobgoblin(använder detta ord jävligt mycket i denna review… kan man inte ha ett alternativt namn på dem?) men en annan patient kommer till undsättning med fler tips. Tyvärr tror ingen Kevin om hans Hobgoblins så Kevin chansen att säga Hobgoblin 3 gånger vilket var det dummaste någon någonsin har gjort. Nu är Kevin deras offer och förbannelsen kommer sprida sig till hans vänner. Kommer Kevin överleva Hobgoblins en andra gång?

 Nick Sloane med sin kopia av MST3Ks version av Hobgoblins

Som ni säkert förstår så är Hobgoblins 2 en lös uppföljare och karaktärerna är som ny introducerade och nya regler är presenterade. Hobgoblins kan nu vara i solljus och de har tydligen blivit Candyman då de endast poppar upp efter man säger dess namn 3 gånger. Som om det gör något då filmen är lika ruttet som ett ägg på Netto. Skämten är lika torra som Netto bröd.  Och skådespelet är lika stelt som en reumatikers knä. Man bryr sig inte ett smack om karaktärerna och the running gags blir mycket gammalt mycket snabbt.  Jämnfört med den första filmen framstår originalet som en charmig 80-tals rulle.  Filmen får endast svaga 1 av 5 guldkameror, en typisk uppföljare till en skitfilm som inte riktigt fyller originalets skor. Tyvärr var orginalet känd som en av de sämsta filmerna någonsin.

 Markus

Hobgoblins
2013-09-17

På 80-talet kom det ut en hög med små monster på fri fot filmer, Gremlins som startade trenden, Critters som började sin planering före Gremlins men var för seg så Gremlins hann först ut, så den blev beskyld för att vara en rip-off. Munchies en ren Gremlins kopia i alla håll och kanter och så fanns där Hobgoblins. Vart ska man börja med Hobgoblins, Filmen som har legat på IMDBs bottom 100 så länge bottom 100 funnits, Den visades i världens bästa tv-show ever Mystery Science Theatre 3000 där den visas som straff för att Mike och hans robotar hoppar på skurkens nya soffa och spiller saft. Kort sagt, Hobgoblins är den enda filmen som under hela MST3Ks 9 säsonger fått Mike och robotarna att gråta. Nu vet ni nog hur illa det kommer bli.

 Helt plötsligt vill jag se om filmen...huh sex sells

Vi börjar på ett gammalt lager där 2 vakter jobbar, en lika gammal som huset i skogen och en annan med yngre med lika mycket IQ som en tegelsten. Men ansvar är för losers så under den dagliga rundan smiter den yngre arbetaren in i det förbjudna rummet, som leder till en scen? Näääää här verkar inget mysko pågå tycker ynglingen som börjar dansa och sjunga till en låt så 80-talistisk så att Top Gun ringde och bad denna film trappa ner. Det hela slutar med att ynglingen rockar så hårt att han trillar och slår huvudet så hårt att han dör.  Inget att göra annat att anställa en lika ung och oerfaren kille IGEN. Men den nya killen, Kevin verkar vara den perfekta med arbetaren såvida han inte öppnar det förbjudna rummet. Men glöm det nu ska vi träffa Kevins vänner Amy, Daphne och Kyle. De väntar på att både Kevin och Daphnes pojkvän Nick ska dyka upp. Nick kom nyss hem ifrån att ha tjänstgjort i kriget….vilket bara betyder att det är dags att pöka, och jag måste erkänna att de verkligen gör en kul insats med att parodiera hur slampiga tjejer i skräck filmer brukar vara. Dessa kommer bli filmens offer.

 Radioaktiva Koalor passar nog bäst när man ska beskriva dessa varelser, och kom ihåg att bakom denna soffa sitter en mentalt störd kvinna.

En kväll under vakttjänst händer det för gångs skull någonting då en främling smyger sig in på området och under jakten råkar Kevin öppna portarna till det förbjudna rummet och släpper ut dess innehåll, små håriga koala liknande varelser som kallas Hobgoblins. Aliens från en främmande planet som drar sig till ljus som ger dem magiska krafter att få folks drömmar slå in för att så leda dem till sin död. Nu när de små djävlarna är lösa ger de sig på de enda andra karaktärer vi har, Kevins vänner, det är en liten värld. Nu måste Kevin rädda sina vänner och tillsammans med dem döda alla Hobgoblins innan dagen gryr för då får de övernaturliga krafter. Kan våra naiva, kåta, höga och stereotypiska 80-tals hjältar rädda vår planet från handockorna från rymden??

 "It's molesting time!"

Hobgoblins är gjord på låg budget och är aldrig seriös. Det hade nog varit roligare om den försökte vara seriös för de oseriösa scenerna som då Nick springer runt som Rambo är till exempel plågsam. Amys dans nummer känns verkligen sista minuten och så här är hela filmen. Då Hobgoblinsarna attackerar kör de Ed Wood stil och bara skakar dockorna.  Kul Trivia att dockorna var styrda av en kvinna som precis släppts ut från ett mentalsjukhus. Hade filmen dock varit lite mer seriös med sin minimala budget och billiga dockor hade den nog kunnat bli en ny The Room eller Leprechaun åtminstone, fåniga men ändå en röd tråd utan skämt som går över styr. Några av karaktärerna lär sig dock något under filmens gång, Kevins flickvän lovar att ha sex med honom, Daphne och Nick fortsätter pöka hej vilt och Kyle får dock nöja sig med telefon sex Ressigören Rick Sloane skickade personligen in filmen till MST3k och det var det bästa han gjort för idag har filmen kult status och avsnittet denna film visades i är en av de mest kända. Filmen får 1 av 5 guldkameror, inte kul och det bara luktar rip-off från Gremlins men den är inte lika dålig som den kunnat vara och för det får den plus i kanten. 14 år senare gjorde Rick Sloane en uppföljare och den står här näst på listan.

 Markus
 

För att kort beskriva filmens slut
 
http://www.youtube.com/watch?v=xxvdvoQgAy8

The Postman
2013-09-16

Kevin Costner är inte världens bästa skådis. Men när jag fick höra om den post-apokalyptiskaThe Postman så blev suget rätt stort. Med hoppet om en b-skräp rulle med explosioner och biljakter så gav jag mig in i denna lovande film. En film i en efterkrigsvärld. Aldrig för att återvända...Kevin Costner spelar en namnlös figur. Han röker och talar i gåtor till sig själv och sin åsna. Det börjarprecis i min smak. När han genomför en pjäs för ett par barn råkar han bli indragen i smutsen. Han tvingasbli en soldat för den grymme General Bethlehem, men lyckas fly. Nu är mitt intresse större då jag hoppadesse en mörk framtid och road-movie med Kevin som centralfigur. Tyvärr blir saker värre. Kevin tar på sig enpostmans dräkt och agerar budbärare. Han låtsas att en ny president sitter vid makten och ska återbyggadet döda samhället.Båda bör skjuta sönder manuset eller regissören.Att en enkel brevbärare kan bygga upp hoppet för mänskligheten är ett intressant tema. Men det räddarinte filmen. Den blir mer och mer överamerikansk och löjlig. Med episk musik och patriotiska tal.Allt går överstyr med andra ord! Jag skäms över att se Kevin byta personlighet och bryta sin rollfigur, somför att få oss undra vem fasen han är! Han ifrågasätter sin "brevbärare"-lögn hela tiden och blir bitvishäftig actionhjälte, bitvis kass fegis utan motivation. Filmen vann ju Razzie, med all anledning! Filmenblev en dunderflopp på bio och jag är glad att jag inte genomled skiten där. Över 2 timmars flams ochtrams som aldrig verkar ha ett avslut. Nä, usch! Detta höll inte måttet!Den bättre delen är enbart början, som känns apokalyptisk på rätt sätt!Kortsagt så kan jag konstatera att även om det är svårt att förklara filmens sämre sidor, så är den långtifrån bra. LÅNGT ifrån! En film med katastrof-vibbar som blev värre än filmens katastrof-story. Jag är glad över att hålla mig LÅNGT borta från filmens fodral och existens. Filmen får 2 av 5 guldkameror på grund av den sköna "Mad Max" stilen i början. Robin!

Office Space
2013-09-14

"When you come in on Monday and you're not feeling real well, does anyone ever say to you, "Sounds like someone has a case of the Mondays?"
En av 90-talets mest omtalade komedier står sig väldigt nära The Big Lebowski på några av
världens bästa komedier. Även om Big Lebowski är enligt mig, oslagbar i sin helhet, så ska
Office Space få beröm för sitt utförande. Handlingen är enkel att referera sig till och passar den
som är trött på sitt jobb eller sin vardag. Även arbetslösa som mig själv kan finna tycke i filmen.
 
Peter Gibbons jobbar på ett kontor med trista arbetssysslor som ingen vanlig individ skulle kunna
leva med. Själv tycker jag det är ett under att ingen har tagit livet av sig på platsen. Men Peter
är nära att göra detta. Stressen, den jobbiga chefen, hans otrogna flickvän. Ja, allt är åt helvete.
Så när Peters flickvän tar honom till en psykolog kommer en annorlunda vändning. Under en trans
dör psykologen i hjärtattack, vilket gör att Peter för resten av sitt liv, kommer vara extremt avslappnad.
Han gör vad han själv känner för. Ligger i sängen till klockan 4 en eftermiddag, dyker upp på jobbet
i en kvart för att senare dra hem igen och stannar inte för att lyssna på sin chefs order. Helt enkelt
så är Peter Gibbons som en lat katt som äter, sover och skiter!
"Oh, and remember: next Friday... is Hawaiian shirt day. So, you know, if you want to, go ahead and
wear a Hawaiian shirt and jeans."
Under filmens handling kommer en del moment som får oss som tittare att vilja sluta vara så spända
i vår vardag. Precis som The Dude ur The Big Lebowski, så är Peter en av världens skönaste
människor. Detta medför att hans avslappnade stil ger honom Jennifer Anistons rollfigur som
en flickvän. Det är inte illa! Hans ärlighet gör även att han får en befordran, trots att han faktiskt
inte gör ett skit på jobbet!
 
Visst hade detta inte funkat i verkligheten? Efter en omtalad scen med en skrivmaskin som förstörs
av ett gäng kontorsarbetare till rapp-musik, så tappar filmen tempot. Den försöker bli rolig, men
det börjar spåra ut. Peter och hans vänner ska nämligen råna företaget på pengar. Och här tappar
jag min kärlek till Peter, som inte längre är så avslappnad, utan blir mer en kriminell person.
"We're gonna be getting rid of these people here... First, Mr. Samir Naga... Naga... Naga...
Not gonna work here anymore, anyway."
Trots detta ger filmens roliga rollfigurer, som den sociala och jobbiga positivisten alla hatar, samt
den dryga chefen att filmen får 4 av 5 guldkameror. Kunde fått mer om slutdelen inte sabbat för mig.
Annars är den en av världens roligaste komedier!
 
Robin!
 

Plan 9 remake
2013-09-11

Efter att ha sett en trailer för 4 år sedan blev jag peppad över att få se en remake för en gångs skull, Men det kom aldrig några uppdateringar eller info när filmen skulle komma ut...

Efter 4 långa år så får jag en jävla idé…..duhh kolla om filmen har en hemsida? Vilket betyder att jag gått i ovisshet i 4 år och allt som behövdes var en lätt Google sökning. Vad är denna film jag pratar om? PLAN 9, en remake på Ed Woods klassiker Plan 9 from outer space. Med ett gäng internet kändisar som Angry Video Game Nerd och duon bakom online succén Chad Vader(Darth Vaders bror som butiksbiträde, låter B men det har sina stunder).

 

Så ” Tidernas sämsta film” har fått en remake, då de första trailerserna poppade upp 2009 så fanns det bara 1 ord till att beskriva dem, Pengako. Med imponerande special effekter och en seriös ton så kan man lätt dra hypotesen om att den verken kommer vara lika underhållande som originalet, inte lika många fubbar då gänget bakom filmen beskrev filmen som ” verken en parodi eller en remake, utan en seriös tappning som gör rätt för sig och är en hyllning till hur Edward D. Wood egentligen velat haft filmen, om han haft råd till det.” Jag visade en gång Plan 9 From Outer space för ett gäng polare som straff för att en av dem fes i min nya soffa men stängde av halvvägs in då de börja skämta om att fyllot (ett cameo av Ed Wood han själv) gick precis som jag.

 Zombies från originalet

Efter en 4 års lång väntan visades äntligen filmen för första gången den andre september 2013 på biografen Grandin Theatre i Virginia. Och enligt Horrornews.net så utspelar sig den mesta handlingen inne i ett närköp där våra huvudkaraktärer sitter inlåsta under en zombie apokalypser orsakad av aliens. Och på radion hör vi audio från Chriswells intro tal från original filmen. Det låter lovande om jag får säga och det märks verkligen att Darkstone Entertainment verkligen respekterar Plan 9 from outer space. Och det är fan rätt! Plan 9 from outer space har äntligen fått komma med i gruppen av 50 tals sci-fi rullar som fått remakes brevid andra klassiker som The Day Earth Stood Still, The Thing, Invasion Of The Body Snatchers med flera. Plan 9 är inget mästerverk jämnfört med The Day Earth Stood Still eller så men den har en av de största se-om-faktorerna en film kan ha och är endå så mycket njutbar. Plan 9 en klassiker av helt fel anledningar helt enkelt.

 Uppdaterad Zombie i remaken

Medans Robin deppar över Robocop remaken så kommer jag nog gotta mig i Plan 9 remaken så om ni ursäktar ska jag förbereda mig med att se om originalet. Tack för mig  och kom ihåg att framtida händelser så som dessa kan påverka Dig i framtiden.

 
Markus

Wild At Heart
2013-09-09

 
Det är ingen direkt hemlighet att jag tycker om David Lynch. Även om hans filmer kan vara
lite överdrivna ibland och lite väl skumma, så är helheten underbar. Allt från kaffe-scener ur
både Twin Peaks och Mullholland Drive. Till dystert mörka filmer som Inland Empire samt
Lost Highway, på gränsen till renodlad skräck! Men kaffet ersätts med cigaretter och mörkret
ersätts med den goda fén i Wild at Heart.
 
Did I ever tell ya that this here jacket represents a symbol of my individuality, and my belief in
personal freedom?
Nicholas Cage (som spelar Sailor) inleder filmen med att döda en man i självförsvar på en fest.
Sailor inser snart att hans flickväns moder ligger bakom försöket till att döda Sailor. Så Sailor åker
in i finkan. Efter ett tag blir han fri och beslutar sig för att bryta mot reglerna och fly ut världen i sin
skinjacka och bil med flickvännen Lula. Det blir en roadtrip fylld med sex, musik och karaktärer som
hämtade ur en saga!
 
Det tar ingen lång stund innan vi inser att denna historien har liknelser med Wizard of Oz. Sailor och Lula
nämner Oz konstant, Lulas onda moder bär skor som häxan och är lika ond till sättet. Vi får även se
Willem Dafoe spelar en pervers Bobby Peru med konstant leende, precis som katten i Alice i Underlandet.
Det finns även en skum jävel som talar som en groda och säger en skum mening om duvor och sjukdomar
innan han går. Tja...David Lynch som vanligt!
 
One of these days the sun's gonna come up and burn a hole clean through the planet like a giant
electrical x-ray.
Som de flesta andra road-trip filmer måste filmen stanna upp någonstans. Och som vanligt blir det lite deppigt
när både Sailor och Lula stannar på ett hotell mitt i en ödemark. Fast då tar en andra mindre handling sin
begynnelse och vi inser att Sailor och Lula tvingas växa upp ur deras unga brinnande äventyr, och ta sig
själv i kragen. Sailor är jagad av onda individer på begäran av Lulas mor. Och vårat älskade par har
dåligt med pengar.
 
Ya know, I sure do like a girl with nice tits like yours who talks tough and looks like she can fuck like a bunny.
Do you fuck like that?
Om man vill ha en mjukstart av David Lynch, så är detta en bra början! Tillsammans med Blue Velvet
skulle jag vilja säga. Bästa scenen är en sekvens då Sailor och Lula kör bil mitt i natten till tonerna
av den underbart sköna Wicked games av Chris Isaack.
 
Filmen får 4 av 5 guldkameror. Kunde fått mer om man dragit ner på allt jävla sex hela tiden.
 
Robin!

Robin är döende....
2013-09-07

 
Jag sitter hemma i en enkel förskylning, men det hela blir värre med den nya Robocop trailern.
Läkarna säger att jag inte har lång tid kvar att leva, då min lever är lika svart som den nya
Robocop-dräkten. Först var det Total Recall-remaken som gav mig en elakartad symptom som
fick mig att skaka våldsamt samtidigt som mina ögon nästan ploppade ut.
I would NOT buy that for a dollar...
Men jag är inte ensam om att hata denna nya trailer. För även om jag tycker det är roligt att Kinnaman
är med som huvudroll, så är resten bullshit. Vem fan vill se Kinnaman dö i en lam bilexplosion
istället för den blodiga nerskjutningen som orginalet hade? Och vem ser hellre ett familjedrama som vi
inte bryr oss ett skit om istället för att se en kritisk syn på media och hur världen utvecklas? För i 80-tals
klassikern fick vi se en alternativ verklighet kring hur inte bara Detriot såg ut, utan även resten av världen,
via nyhetssändningar.
I min värld så är Robocop den ultimata riddaren! Take that, Batman!
Blodet och mediat är inte det ända som är borta. Boddiker verkar också vara borta, eller reducerad till
minimal nivå. För att inte nämna Robos nya dräkt. Den silvriga såg rätt nice ut, tills man målade om skiten
till svart istället. Varför? För att Robocop är framtidens Batman, eller nått lamt. Robo ska vara en riddare,
skurkarna ska se honom och veta hur illa ute de är! Inte tvärt om. Idioti!
 
Seriöst sett så skulle det vara intressant att se den nya Robocop, om det hade varit en helt annan typ
av film! För hade den typ hetat nått annat, som typ, Detroit 2077, så hade det blivit mer orginellt
på en annan nivå. Men icke! This is shit...
Robos "köttgun" är fan det mest häftigaste vapnet jag sett.
Nu ska läkaren försöka operera min lever och fixa till mig. De kan ju fixa allt nuförtiden. Hoppas bara jag
slipper tugga i mig bäbismat...
 
Robin!
 
 

The Adventures of Baron Munchausen
2013-09-07

En teater baserad på Baron Münchhausen sätts upp på en teater under ett krig där Turkiet håller på att storma stadens portar. Men mitt under föreställningen rusar en gammal man in och hojtar att han görs till åtlöje och framstår som vimsig och att han är den riktiga Baron Münchhausen. Han börjar känna igen som skådisarna som om de vore gamla vänner men ingen av skådisarna känner igen den gammle mannen, endast en liten flicka vet att sanningen är så att framför dem står mannen som startade kriget som nu pågår, han är verkligen Baron Münchhausen. Publiken i teatern börjar bli rastlös så Baronen tar scenen och berättar om hans äventyr tillsammans med skådisarna. Publiken får se vad Münchhausen och hans gäng av människor med superkrafter kan göra, en av medlemmarna spelad av Eric Idle kan springa snabbare än Sonic, en annan kan blåsa ut en storm. Kriget startade tydligen när Münchhausen stal den Turkiske sultanens skatt.Men det verkar som om Sultanen håller på att vinna slaget då hans kanoner lyckas totalförstöra teatern och Baronen står öga mot öga med Liemannen…men som tur finns där en flicka med mer stacke än många actionhjältar som med hjälp av en ljusstake spränger Liemannen och allt hon ber om i gengäld är att Baronen fortsätter sin historia.

 "I'm back! I got lips again and I'm gonna use 'em, baby!"

Efter mycket monoment av krig så får baronen en idé om att bygga en zeppelinare av trosor och tro det eller ej, trosballongen flyger men den har en ovälkommen passagerare, flickan som besegrade liemannen. Så nu börjar det verkliga äventyret med våra 2 hjältar, en gammal gubbe med ett episkt förflutet och en flicka som är idelöra att få höra om alla de äventyren. Men det viktigaste är att få förstärkning till staden som snart kommer ligga i Turkarnas händer såvida inte Baronen skyndar sig. Resan kommer ta dem till nya ställen så som månen, insidan av en vulkan och insidan av ett monster i jakten på Baronens besättning.

 "He won't get far on hot air and fantasy."

Medans Brazil hade cinematogrofi värt din vikt i smaragder har Baron Münchhausen ett annat element till sin föredel, kostymer. Visst vi har sett många victorianska kostym filmer men på något sett sticker dessa ut från andra filmer.Filmen vann en Oscar för kostymerna och det var välförtjärnat. Jag kan inte ett piss om kläder men jag kan ialla fall se att dessa kostymer är mycket snuggt designade. Filmen påminner mycket om Time Bandits, en ljus film där huvudkaraktären stöter på många knasiga figurer och ger sig ut på äventyr. The adventures of Baron Münchhausen är liksom många andra av Terry Gilliams ett spektakel för ögonen och får liksom Time Bandits 4/5 guldkameror, en svag 4a dock. Då Time Bandits var mer historisk rätt med inslag av fantasy så är Baron Münchhausen en fantasy med historiska inslag och ett kul avslut på denna trilogi. Men inte lika minnesvärd eller bra som Brazil,  men är liksom andra Terry Gilliam filmer ett spektakel för ögonen och är mycket välskrivet.

Det var sista filmen i Terry Gilliams  Trilogy of Imagination, en mycket sevärd trilogi bestående av filmer som håller sig än idag. Brazil är helt klart den överlägsna filmen i serien och de andra 2 lider tyvärr av att Brazil var så bra, speciellt om man sett Brazil först. Men på egen hand är både Time bandits och Baron Munchausen enastående fantasy/sci-fi rullar

 Markus

Brazil
2013-09-06

Vi fortsätter med Terry Gilliams Trilogy of Imagination med trilogins mest kända verk. Brazil.
 

Året var 1984 och alla var rädda att George Orwells hypotes om en framtid där kommunism regerade skulle slå in, tur nog slog det inte in. Samma år kom även filmversionen av 1984 ut och film kritiker fick spendera många timmar på muggen torka bort orgasm kletet ur kalsongerna då filmen var en kritisk succsée men vann ändå inte någon Oscars, va fan? Men filmen var en depp-epademi, eller vad vet jag första gången jag såg den var jag hög på lustgas efter en operation. 1985 kom ännu en version av 1984 ut under namnet Brazil, en stor skillnad jämnfört mot sin tårfyllda syskon film. Brazil utspelar sig också i en regim styrd av vissa tankar och regler men har mycket humor i sig. Att jämföra filmerna vore som att jämföra Hamlet och Lejonkungen, en är menad att vara seriös, och den andre är menad att vara en mer varmhjärtad version. Men Brazil har en mycket starkare öppning där vi får en cameo av ingen annan än Gorden Kaye som spelade René Artois i en av de bästa tv serierna någonsin Allo Allo –Emliga armén. Kul Trivia är också att Terry Gilliam aldrig hade läst boken 1984 innan gjorde filmen.

 En av de skruvade scenerna.

I ett smutsigt post apokalyptiskt land är det snart jul, men julen är inte vad den engång var, ingenting är vad det en gång var. Världen har övertagits av en cyberteknisk framtid men inte alla är glada i det. Sam Lowry din dagliga svensson drömer om att bara flyga iväg från staden han bor i tillsammans med kvinnan han drömmer om varje kväll. Men då en viss Harry Buttle blir arresterad dras Lowry in i ett äventyr han sen kommer glömma och möter kvinnan han drömmer om som visar sig heta Jill Layton. Under resans gång så möter Lowry många lustiga karaktärer som en Chef som alltid har med sig ett följe som Chefen ställer åt sidan medans han snackar med Lowry.  Ett annat mer hjärtvärmande möte är med Robert DeNiros Harry Tuttle, medlem i en grupp ”Terrorister” som media kallar dem. Men för mig är filmens mest minnesvärda stunder de vi spenderar med Michael Palins Jack Lint. Jag vill inte berätta för mycket men Jack Lints snabba cameo imitten av filmen kommer under filmens gång att förvandlas till en av filmhistoriens mest skrämmande scener.Under majoriteten av filmen försöker Sam bli ihop med Jill men ju närmare han kommer hennes hjärta, ju längre bort från henne tas han då han är landets mest sökta person pga hans kopplingar till "terroristerna" och för att han setts tillsammans med Jill som är efterlyst för hennes kopplingar till Harry Buttle. Ett öde värre än döden väntar stackars Sam där det sista han kommer se är ett barns ansikte fast med onskans ögon.

 Gör jag nånsin en top 10 läskigaste figurer kommer garanterat denna sötnos med på listan

BLÄM 2 filmer baserade på George Orwells böcker(den första var Animal Farm) avklarade, nästa år blir det nog filmen 1984. HÖRDE DU ROBIN? PAX PÅ 1984! Brazil blev så kritikerrosad att filmen var nära att hamna på många listor över världens bästa filmer…..Den kom inte med på någon tyvärr(vilket Apornas planet inte heller gjorde! Va fan???!) Brazil är en skrämmande film med många skrämmande bilder och kusllig atmosfär. Trots att det är en komedi är den mycket deppig och slutet hoppar hajen av taskiga filmslut.  Med Wide Angle Lenses framstår allt så mycket mer in your face. Det går inte att förklara varför Brazil har blivit en enorm kult hit, men det förtjärnar den verkligen. Varje minut kommer ögonen vara fastlimmade på skärmen. Cinematografin är lika vacker som i de flesta av Terry Gilliams filmer och miljöerna är … ja jag skulle vilja kalla dem guld, men vi behöver något större och att kalla dem diamant skulle inte riktigt klicka. Brazil får 5/5 guldkameror och tillsammans med 1984 får de oss att inse att ett samhälle där regering eller företag har all makt är en vandrande mardröm. (säger jag när vi nyss gjorde reklam för Emmik). Brazil ett måste att se för personer som gillar att se på film.

 Markus

Lord of Illusions
2013-09-05

 
När jag senast besökta min favorit filmbutik så ville jag köpa en bra skräckis. Eftersom jag
tidigare har hittat stort intresse i Candyman, som Clive Barker skrev manus till så väcktes ett
litet intresse till liv när jag hittade Lord of Illusions. Denna filmen har jag aldrig tidigare hört talats
om. Men eftersom jag uppfattar Hellraiser som en seg film, så var jag osäker på om köpet var bra.
Fast följer ett litet häfte med i filmen så är det alltid ett plus!
 
Skott Bakula ger sig in på okänd mark.
Vi följer detektiv Harry D'amour (som spelas av Scott Bakula, Chucks farsa ur tv-serien Chuck).
Harry råkar bli vittne till ett mystiskt mord på en siare i L.A och blir indragen i en mystisk värld
där en sekt sprider ondska. Harry finner intresse i en kvinna som är gift med en deprimerad magiker.
Dessutom är Harry inte seg på att upptäcka att övernaturliga element ligger bakom sektens makter,
då Harry själv har sett mycket övernaturligt i sitt liv.
 
Vad som gör filmen intressant är att den inte bryter mot sin egna natur. Det är en deckare med övernaturliga
inslag, precis som den fantaskiska Dark City, som tyvärr blir lite överdriven mot slutet. Men Wes Craven
behöll känslan av mystik istället för obehag på ett välformulerat sätt. Spänningen håller upp filmen,
istället för lama "hoppa-upp"-element som taget ur en kass rysare. Därför vill man se mer av samma typer
av film! Inte bara blod och monster, utan mystik och begäran av att hitta ett bra avslut.
 
I've got so much power to give you, Swann. All you have to do is beg.
Sektens ledare spelas av Georges boss från Seindfeld och han gör ett fantastiskt skådespel som en
Charles Manson liknande galning. Bruden spelas även av den läckra och intressanta Famke Jensen,
som även dök upp som bond-brud i Goldeneye och självklart i X-men trilogin. Lord of Illusions är värd
att återbesöka, men kan framstå som lite långtråkig vid sina delar.
 
Filmen får 3 av 5 guldkameror.
 
Robin!

Time Bandits
2013-09-05

Efter att haft ett Monty Python maraton för mig själv(Robin var för upptagen med att runka till John Woo) lutar jag mig tillbaka och glor bort till mitt DVD rum(ohja jag måste ha ett helt rum till mina DVDer sug på den Robin och Joel) får jag för mig att räkna alla mina Terry Gilliam filmer….6, SIX TERRY GILLIAM FILMS AH AH AH. Nä men Terry Gilliam är en påse gott och blandat. Bröderna Grimm och Fisher King är verkligen inte min smak. Doctor Panassus är ett cinemgrafiskt mästerverk men storyn är som en smörgåstårta med för mycket tomat på. Fear and Loathing är ett mästerverk och Brazil är en av de bästa filmer nånsin. Men Brazil är den andra delen av en påstådd trilogi, The Trilogy of Imagination, där i första filmen(denna) ser vi historien sedd från ett barns ögon, den andra(Brazil) ser vi allt från en 30-årig karls ögon och den sista(The Adventures of Baron Munchausen) ser vi ur en gammal mans ögon. Så varför inte ta sig en titt på denna lila trilogi utan röd tråd? Vi börjar med Time Bandits!

 Terry Gilliam i Monty Python and the Holy Grail

Time Bandits börjar med en lustig öppningssekvens som är för lustig för att beskriva. När filmen börjar får vi se en ung bokmal vid namn Kevin som blir skickad till sängs fast han vill läsa om intressanta saker i sin bok. Men när han väl går till sängs dundrar en riddare in och den lille pojken befinner sig en skog. Men sedan vaknar han i sitt rum. Men var det en dröm? För han har redan ritat scenen han hamnade i på ett paper som hänger i sitt rum. Nästa kväll är han dock redo med kamera och ficklampa som om han jagar efter jultomten. Denna gång är det dock inte en riddare som bryter sig in i hans rum utan en grupp dvärgar som verkar vara på flykt från nånting. De bryter sig ut genom att knuffa en annan vägg i Kevins rum. Tillsammans med Dvärgarna hamnar Kevin i en annan tid, den franska revolutionen. Deras plan? Råna Napoleon (tyvärr inte Napoleon Dynamite) Bonaparte (spelad av Ian Holm)  på varenda Franc han har. Kejsaren är dock för upptagen med att titta på en våldsam dock teater som han älskar, så dvärgarna intar scenen och börjar puckla på varann för Napoleons nöjje. Detta leder till att The Time Bandits blir befordrade till Napoleons nya generaler.Men tiden är knapp dags att åka till nästa tidsålder, Tiden då Robin Hood härjade i England.

 "Dead? No excuse for laying off work. Och hey John Cleese cameo

I england blir Kevin välkommnad in i gänget Time Bandits. Men en fälla leder dem in i Robin Hoods läger. Men i en annan del av universum smider en ond trollkarl vid namn Evil planer för att få tag i the Time Bandits karta för att på så sätt kunna övermanna The Supreme Beeing, kungen över tid och rum. Det kommer bli en lång resa för kevin då de hoppar mellan tid och rum med Evil hack i häl.

 "People who are always right make me sick!"

Terry Gilliams och Michael Palins manus är både lärorikt och har typiska barnfilms klassiker kvalité, påminner jäkligt mycket om Goonies eller Flight Of The Navigator på kvalité och cinematagrofi. Det är synd att time bandits inte är en så välkänd film som Goonies eller E.T. Ärligt talat hade denna film varit perfekt skolmaterial att inviga skolbarn i Europa till historielektioner i fjärde klass. Både komisk och mycket lärorik, och extra poäng till filmskaparna inte bara kör på med dvärgskämt eller gör narr av dvärgskådisarna, något som var mycket vanligt inom film på denna tid och finns kvar än idag(tack Adam Sandler) Time Bandits får 4/5 Guldkameror. Time Bandits är en film jag sett ungefär 4 gånger och kommer se ett bra antal gånger till. Alla Cameos är kul men fokuset ligger ändå på de mer okända skådisarna som dvärgarna eller Craig Warnock som spelar Kevin. Det är en barnfilm men en jävligt bra sådan. Här näst blir det en sci-fi på skrämmande höjder.

Markus

Emmik
2013-09-03

Det är inte ofta som vi gör reklam här på filmfett. Men denna gången görs ett undantag.
Det är inte många som vågar föra ett eget företag. Men dessa fåtal människor vågar se
möjligheterna och bemöta riskerna. Och i dagens tuffa värld uppskattas detta stort!
 
Så Emmik är ett företag som säljer accessoratorer. Emmik är nya i branschen och har ett fåtal varor.
Men det är billigt och varorna är snygga! Här finns allt från klockor, både till dam och herr, piercings,
smycken, halsband och det mesta helt enkelt! Passar som en enkel present till andra eller sig själv.
 
Så titta in till Emmiks hemsida: http://emmik.weebly.com/index.html
 
Robin!
 
Det är som Dale Cooper sa: Harry, I'm going to let you in on a little secret: every day, once a day,
give yourself a present. Don't plan it; don't wait for it; just let it happen.
 

The Raven
2013-09-01

Från Roger Corman kommer här en rulle

Baserad på en dikt med Vincent Price den talangfulle

Med Boris Karloff , Peter Lorre i biroller,

Ingen av dem värdigheten behåller

Vincent Price spelar vår berättare från dikten

Men in flyger en gammal vän i form av en korp, och ber om hjälp till konflikten

Karloff den mäktige troll gubben

Har blivit maktgalen på kuppen.

Århundrandets duell nalkas

Men en förädare i gruppen valkas

Med Jack Nicholson i en tidig roll

Den nytta han gör här är dock noll

Men kul att se han så ung

Långt innan han blev Hollywoods kung

Men slut striden i filmen är bara knasig

Som en fight mellan Harry Potter och Ron när hans stav var trasig.

Allt från paraplyer till glitter poppar upp

Jag tror till och med Roger Corman slängde in en tupp

 Karloff förvandlar Lorre till en korp för att sedan locka Price till sitt slott, hans onda plan är att sno Price magiska krafter genom en duell till döds

The Raven följer inte dikten alls

Den skriver om den som en teater med vals.

Inte lika bra som den från nittonhundra tretiofem

Price, Lorre och Karloff gör det sevärt, man kan alltid räkna med dem.

Coreman gjorde många andra filmer om dikter av Poe

Setten är skitsnygga, men användes i andra filmer då.

Utav fem guldkameror får den bara två

Högre betyg är den inte värd att få

Verken Cormans bästa eller mest njutbara

Han har gjort bättre och äkta vara.

Den är ialla fall bättre än versionen från 2012

Den fick mig nästan kräkas på mitt golv.

 Markus