FilmFett

2013-09-29
18:21:29

Hobo With a Shotgun- Markus Review

 

Vi avslutar denna vecka med en av de grymmaste och våldsammaste filmerna som kommit ut hitils på 2010-talet, Hobo With a Shotgun, den enda i Grindhouse serien som inte är producerad av Troublemaker studios och den allra första filmen både jag och Robin har gett våra separata åsikter om, men då jag är bloggens Grindhouse snille så är jag kvalificerad att ge en mer rättvis syn på denna blodiga historia. Även denna är baserad på en fake trailer från Grindhouse dubletten.

 "When life gives you razor blades, you make a baseball bat... with razor blades."

Rutger Hauer, känd från The Hitcher (den ska vi också gå igenom så småningom) spelar en Hobo with no name( tänk dig det i America Horse with no name Melodin) anländer till en liten stad I USA via tåg för att börja om på nytt. Hans dröm är att köpa en gräsklippare och tjäna pengar på att klippa trädgårdar i idyliska småstäder. Problemet är bara att staden han nyss anlänt till är helvetet på jorden. Styrd av en gangster The Drake och hans söner. De äger allt i staden från polisen till de lokala affärerna men de är mest kända för publika avrättningar av folk som gått emot dem. Hauer bevittnar flera av The Drakes oheliga ”ritualer” och även hur de påverkar folket i staden. Det hela påminner om en Apokalyptisk framtid där kaos är lag så det enda vettiga? Skita i sina drömmar och skippa gräsklipparen för att istället köpa en hagelbössa och levirera rättvisa i staden en kula i taget. Tillsammans med en lokal hora som blir hans enda kompanjon i kampen mot en stad styrd av rädsla måste de ta död på Drakes allierade, hans söner och så småningom Drake han själv men det är inte lätt när Drake har vänt hela staden emot duon.

 "I'm gonna sleep in your bloody carcasses tonight!"

En av filmens största fördelar är hur totalt störd filmens huvudskurk är. Han lyckas verkligen skrämma slag på staden så mycket att de lyder hans minsta vink och han äger till och med stadens poliser som endast rycker ut om det är till Drakes fördel. En mycket bra Antagonist. Filmens sega stunder är mycket djupa från då Hobo(han får aldrig något namn i filmen) pratar om varför han tycker björnar är det ultimata djuret tills han kollar på massa barn på BB och säger att framtiden beror på dem. The Plauge duon bestående av 2 plåtnicklas snubbar höjjer ribban på våldet så klimaxet blir ett kaotiskt avslut som man lär minnas ett bra tag efter man sett den. Precis som Robin ger jag filmen 4/5 guldkameror. Lite mycket våld för Robin, perfekt dos för mig och acceptabel  Grindhouse film, Sopar den banan med Machete som omslaget påpekar? Ja Hobo är bättre men inte med så stor marginal.

Då var grindhouse vecka slut. Det var många trevliga och otrevliga filmer denna vecka, jag rekomenderar de flesta. Nu blire klura ut vad nästa Temavecka ska bjuda på men tills dess blir det filmer från alla världens hörn och kanter i olika färger och toner. Grindhouse vecka är nu Officielt slut!
 
Markus
 
2013-09-29
15:32:05

Princess

Så jag vandrade runt i min favorit-filmbutik när min vänn sa att Princess var en bra film. Eftersom
vi brukar ha relativt lik filmsmak så gav jag den en chans. Köpte den, och såg den. Det är lika bra
att tilläga redan nu att detta inte är nån gulli-gull animerad rulle. Näpp! Far from it! Se inte denna
med era barn, för då kommer barnen behöva gå till psykologen, snabbt som fan!
Danskar vet hur man gör bra film!
Vi följer prästen August, som just hört att hans kära syster är död. Hon var en av världens främsta
porrskådisar och det är långt ifrån vad August uppskattar. Sorgen är stor. Men det blir värre. Hennes
dotter är 5-åriga Mia, vars hela kärlek var sin moder. Ovetande om att det inte är normalt för 5-åringar att
känna till sexuella ritualer, mottaga stryk och andra hemskheter, så lever Mia i sin egna uppfattning om
världen. August känner sådan vrede djup inom sin djupaste sorg och börjar planera en hämnd mot
bordellen där syrran jobbade.
Vacker...och mörk!
Istället för att bara bli en becksvart rulle, så har vi tur att det tecknade ger distans mellan det vackra och det
morbida. Våldet och blodet är inte så farligt, men det är just temat som gör filmen så domedags-liknande.
Blanda detta med Mias naiva beteende och en gosig nallebjörn så inser vi vem som berättar filmen.
Mia!
Ingen manga-porr här inte.
Några inslag i filmen är verkligt filmade med amatör-kamera. Detta bidrar till en stämning som sannerligen
fungerar som ett eget syfte. Den ger filmen djup. Enbart Augusts omotiverade våldsbegär, sänker betyget
till en döstark 3 av 5 guldkameror. Ibland behöver en film inte vara längre än 1 timma och 20 minuter.
 
Robin!
 
 
 
2013-09-28
19:44:44

Machete

 

Machete är inte bara en jävligt bra film, utan också den förste film där Danny Trejo spelar huvudrollen efter decennium av biroller och cameos, detta är huvudrollen han förtjärnar! Och dessutom den bästa filmen Steven Segal är med i där han inte spelar polis som räddar dagen med ” Stand-Still-fu” utan spelar skurken! Detta är ett recept på en bra rulle som sänd från högre makter.

 "Machete don't text."

Baserad på en av de 5 Fake trailersarns som spelades under Planet Terror och Death Proof om en Mexikan som blir ditsatt för ett attentat han skulle genomföra innan han själv hann utföra det som visar sig vara en större konsperation för att få ut alla illegala invandrare från Amerika och är likså Planet Terror och Death Proof producerad av Troublemaker Studios. Men nu till storyn; Machete är så nära superpolis man kommer, känd i hela Mexico för att göra köttfärs av alla som går emot honom men Torrez, en av de värsta terroristerna i trakten är efter honom. Torrez är van att få hur han vill och mutar snutar, men machete är inte till salu så han måste tyvärr dö. Machete verkar ha dött i en husbrand tillsammans med sin fru men rymmer till USA där landets mexikaner har problem. Staten gör sig i ordning för att rösta och kandidaten som leder har bara ett mål i sikte, få ut alla illegala invandrare genom att peppra sönder dem så fort de stiger över gränsen. Machete får kontakt med Michael Booth, en rik affärsman med en plan att döda kandidaten John Mclaughlin och det är Machete som får chansen att slå ett slag för sitt folk. Men under mordförsöket blir machete själv skjuten av en mystisk figur som senare skjuter McLaughlin i benet. Machete får skulden och McLaighlin blir en folkets hjälte. Med hjälp av en snut spelad av Jessica Alba, sin brorsa som är präst och spelas av Cheech Marin och Daryl Sabaras Julio och hans gäng av mexikaner ska invandrarna gå in i ett storslaget krig mellan dem och McLaughlins trupper. Booth verkar dra i snörena till det hela men den riktiga marionettmästaren visar sig vara en gammal bekant och han har en mycket invecklad plan för att tjärna pengar och skapa kaos.

Jeff Fahey, känd som piloten från Lost återvänder här från hans tidigare roll i Planet Terror

Precis som Planet Terror är Machete full av gore och filmscratches. Det är också mycket naket precis som en explotation. Machete har en medioker plotline, en som man sett många gånger tidigare, saken är den att sättet det är genomfört är lika bra som i Planet Terror. Machete är en gorefest med bra skådespel och är ett starkt bevis på att Robert Rodriguez inte ska underskattas som ressigör fast hans barnfilmer oftast är dåliga. The Cinema Snob sa en gång att ” Rodriguez kids movies are as bad as his adult movies are good”. Och hans vuxen filmer är oftast homages till gamal hederlig Explotation.. Men detta är Rodriguez första försök till att göra en riktig mexploitation film. Hans Desperado trilogi är mer i samma anda som The Killer och Hard boiled.Machete får 4/5 guldkameror, i samma klass som Planet Terror och lika underhållande efter 12te gången. Gissa om jag ser fram emot uppföljaren Machete Kills som kommer ut senare i år.

 Markus