FilmFett

2018-01-31
20:04:35

The Corpse Grinders

En mörk och regnig natt i en studio som ska föreställas ett förortshem sitter en katt och jamar då den vill komma in i värmen men när ägaren till både hemmet och katten öppnar dörren får hon ingen mysstund utan katten attackerar istället den stackars kvinnan. På en kyrkogård där en gravrånare gräver upp kroppar medans hans fru sitter hemma och hanterar en docka som om det vore hennes riktiga barn. Kropparna tas till ett hak där bakom stängda dörrar tas kropparna hand om ...i en malar maskin som gör den föredetta människan till kattmat för Lotus Cat Food där Landau , fabrikens skumma ägare är skyldig gravplundraren 1000tals dollar. En Vetrinär vid namn Howard och hans heta assistent blir också  attackerade av sin katt Baby-san aom visar sig äta Lotus Cat Food. kan det finnas en koppling?
"What are you babbling about?"
Fler och fler katter attackerar sina ägare och doktorerna som får tas med resterna mutas av Landau att hålla tyst men doktor Howard och hans heta assistent får en av kropparna och undrar varför katten attackerade henne och Howard så de tar in katten som dödade kvinnan. I kattens kropp hittas människodelar som visar sig vara äldre än kvinnans så de misstänker att katten fått i sig människokött på annat håll. Snart  börjar klockan ticka för Landau och hans Lotus Cat Food då polisen står vid deras dörr, en gravplundrare som kräver pengar och går på strejk så snart måste en desperat Landau gå från gravplundring till att fixa fram nya lik medans hans partner in crime börjar få dåligt samvete. Kommer Landaus plan gå i stupet? vem är snubben som poppar upp lite då och då? hur många karaktärer kommer poppa upp utan att det leder nånvart? Är det en skräckfilm om katter eller affärsmän med en dödlig maskin?
i thought i taw a puddy tat scwatch someones eye out...I did! I did see a puddy tat scwatch someones eye out

Får du tag i 88films utgåvan av dessa filmer, gör det, alla 4 filmer innehåller en intervju med Mikaels där vi bland annat får veta att sminktjejen är filmens första offer och att huset där den mesta av handlingen utspelar sig hyrdes i utbyte mot en kalkon då et var thanksgiving tider då filmen filmades En så okänd film att det inte finns en wikipedia sida för den men en uppföljare från år 2000 som under sin drive-in period drog in nästan dubbelt så mycket som sina konkurenter, däribland många Hollywood storproduktioner kanske mest pga dess titel men idag är den sågott som bortglömd tills den dök upp på  DVD och togs upp i ett avsnitt av Cinema Snob då allmänheten först hörde talas om filmen, jag köpte 88 films utgåva tillsmamans med deras Ted. V. Mikaels samling. Corpse Grinders är en mer underhållande film än Doll Squad och Astro-Zombies då storyn går snabbt framåt, inga längre utdragna stunder och ett underhålland epremis med underhållande detaljer som den påhittade teckenspråket som den döva kvinnan med ett ben drar samt mycket fåniga kattattacker. Skådespelarna är dock stela som fasan och gravplundraren och hans skelögda fru är filmens bästakaraktärer tillsamans med den utvecklingstörda assistenten till Lotus Cat Food som senare blir mald till kattmat. Corpse Grinders är Mikaels hitils mest underhållande film, simpel nog men inte dumförklarande och har en story som faktiskt passar till en remake om den görs mer seriöst. Kamera och ljud är billigt men med tanke på att filmens budget tillät flera skådisar att jobba gratis och att vänner till Mikaels fick bidra med katter så är filmen gjort med mikrobudget...troligen med samma kamera som användes till att göra Dr. Sex med då bild har liknande kvalité som den...och den var suddig som satan! Corpse Grinders är en så simpel skräckfilm som det går att hitta, aldrig några läskiga stunder utan har bara en body count som bevis att det är en skräckfilm men om du vill bli skrämd så är du i fel hörn och gräver. Corpse Grinders får svag 2/5 Guldkameror, simpel, lätt att följa med i men så mycket bättre i jämnförelse med Doll Squad, men nästa gång blir det kanske världens bästa film...om man endast utgår från filmens titel.

 
Markus
2018-01-31
13:39:47

Atlantis - En Försvunnen Värld

 
1912. Milo Thatch är en smart grabb. Tanig och klumpig, men smart! Däremot har han alltid otur, vilket gör att ingen vill lyssna på hans historier om en forlorad stad i havets botten. Atlantis! Men då träffar han på Miss Sinclare, en medarbetare till gamlingen Mr Whitmore. Tack vare Milos farfar, som numera är död, vill Mr Whitmore bidra till resan till havets djup. Och expeditionen lyckas! Här träffar han den vackra Kida och får veta legenden om vad som fick staden att sjunka!
 
Hur kommer det sig att nördar alltid får tjejer i filmer? Nåväl....jag VALDE att vara singel................jag lovar!
 
Det är inte ofta som jag glor på filmer av Disney. Jag tror detta är den andra filmen på 5 och ett halvt år som jag recenserat av dom. Men Atlantis är en skön och mysig film. Enkel att glo på och rätt vacker i dess ljus och miljö. Även om karaktärerna ibland sticker ut i kontraster till miljön. Hela besättningen får problem med mekaniska jättekräftor och brinnande flugor! Så den är igång hela tiden.
 
 
Detta är ju den andra filmen om Atlantis som jag recenserat här. Och den tredje om undervattensstäder! Men i mina ögon så är den nog den bästa på det temat.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin
2018-01-31
08:37:00

Renegades

 
1995. En militärkupp i Jugoslavien avslutas med en tankbilsjakt på gator och torg, där våra hjältar leker James Bond från Goldeneye. Jobbet slutades med en kidnappning av en general, men deras egaa general, spelad av J.K Simmons, är missnöjd. Gänget firar på en bar och den unga soldaten Bud träffar på servitrisen Laura, som snart berättar om en stad under vatten och nazistguld som kan göra dom alla rika! Kaptenen, Barnes, är skeptisk, men går med på ett dykuppdrag ner till staden som försvann....
 
I'm in the army....now....and I'm fucking boring.
Låt mig vara ärlig. Jag såg bara en timme av skiten. Introt med Goldeneye-tankbil-scenen är lätt bäst, men resten är fan skit. Alla karaktärer är som rost mellan skinkorna och lika intressanta som vaniljglass utan smak. Själva idén med staden som sjönk under andra världskriget är fan intressant. Synd bara att filmen förnedrar allt med wanna-be Expandibles story.
 
 
Vad mer kan man säga? Håll i hatten, för ni lär somna och hatten kan falla av. Sån jävla skitigt dålig film.
 
1 av 5 guldkameror.
 
Robin