FilmFett

2017-09-29
02:42:00

Halloween H20

Så ingenting har hänt sedan 1978, ingen Jamie, Loomis dog tydligen i explosionen i Halloween 2 och Myers har varit totalt spårlöst borta i evigheter och Laurie Strode dog inte i någon traffikolycka utan bytt identitet. Som ni märker så är detta en ren och rak uppföljare till Halloween 2 och ignorerar 4-6...ingen gnäller. Sköterskan från första Halloween som är med Loomis i bilen och sedan dyker upp i del 2 för att berätta att det är Myers syster han jagar har en hel vägg dedikerat till Haddonfield morden och det är just hit Michael beger sig med kniven i högsta hugg och får reda på vart hans syster finns och vad hennes nya identitet går ut på. Laurie, nu omdöpt Keri Tate är lärare på ett collage där även hennes son går och det är samma handling som ur Halloween 6, Halloween står inför dörren och Lauries son vill fira med sina vänner men Laurie, traumatiserad av Halloween 1978 förbjuder honom.  Jamie har en turturduva i John men hennes psyke och trauman gör det svårt för hennes anhöriga, speciellt i oktober och det är då hennes reumatism slår till för väderförändringar gör sjukdomen värre.... trodde du på den förra meningen så är du inte ett fan av skräckfilmer kan jag direkt se.
Visste du att det finns en XXX version av Halloween där dessa 2 pökar? Googla det
Hela klassen ska till Yosimite (förutom Emma, för hon stanna hemma) för en gigantisk partyfest  men Jamies son som har ett namn men är tråkboll och får heta Lauries son för killen försöker inte, och då gör fan inte jag heller det. Jamies son och några av hans vänner som inte heller åker dit bestämmer sig för att partaja i skolan då det är tomt på folk för alla åker till Yosimite och gänget lurar den svarta vakten att öppna porten klockan sent så de kan skaffa vuxendricka, något Laurie Strode  är strängt emot och det blir drama bla bla bla men de lägger allt det åt sidan då en objuden gäst dyker upp med kniv och vit mask...... nej inte Klu Klux Klan
Alltså titta på den näsan.....sätt en flagga på den å starta ett nytt land, den är ju större än livet! Vet att det inte är okay att mobba men seriöst! TITTA PÅ DEN
Halloween H20 är den sista bra Halloween filmen vi fick men endå trots att Halloween inspirerade till många slasher filmer är den stora RETURN ....en medelmåta, en klichéfylld och bristande rulle som mer framstår som en i mängden som snor från Halloween än en uppföljning, den är mer Scream än Halloween, inte för att det är illa, Scream är helt okay, men du ser vad jag menar..hoppas jag. Att se Jamie Lee Curtis som en pangbrud i lyxförpackning som denna gången gör annat än att fly och såra Michael är nu rena actionstjärnan och sin brors jämnlike och klimaxet är det perfekta avslutet för serien...de totalsabbade det i Ressurection vilket är jävligt synd för detta är den perfekta tidspunkten att låta serien få en paus, borta var de kusliga skräckiskarna, en ny era av skräck hade påbörjat, borta var Jason, Freddy, Leatherface, Pinhead var ett sågspån av den brutala makt och dominerande ondska han en gång varit och Chucky var komedi, Karaktären, the Boogeyman, den världsberömda the Shape får ett fantastiskt avslut .... giriga filmmakare.  Skådespeleriet från Jamie Lee Curtis är fantastiskt, resten är pung..förutom Adam Arkin, han gör inte mycket men det funkar, det syns att han vill dunka på Jamie Lee Curtis karaktär och han utsprutar mer karisma ensam än de flesta par i drama filmer tillsammans. Dödsscenerna är undehrålland emen filmens höjdpunkt är Michaels och Lauries katt och råtta lek genom collaget.  Ungdomarna i filmen är generiska och man bryr sig inte ens om Lauries son men killen som är Lauries son vän har världens största näsa, jag lovar på min heligaste get att du inte kommer kunna fokusera på något annat än snubbens näsa i varje scen han är med i,  mobbning är inte coolt men denna gång asså....det är rättvist att påpeka då hans näsa tar upp en större del av skärmen än cinematagrofin i viss....i de flesta scener. Halloween H20 är den sista filmen i serien jag kan rekomendera, den har sina stunder men faller offer för fler klichéer än Robin åkt på " Horny Milfs in your area" reklam men det är det värt om man skippar Ressurection...vilket vi här på filmfett tyvärr inte kommer göra. Halloween H20 får 3/5 Guldkameror. Lite kul att Janet Leigh, Jamie Lee Curtis riktiga mamma som spelade i Psycho å massa andra filmer dyker upp som en sidokaraktär och Lauries sekreterare.

 
Markus
2017-09-28
12:34:00

Halloween 666

Jamie har kidnappats av en kult och avlat en son som i directors cut är Michael Myers son som ska offras till Samhain gudarna via Thron-sekten, en sekt som tillber gamla irländska myter, precis som Cochran i Halloween 3. En sköterska får dock dåligt samvete och hjälper henne att fly men det kostar henne livet men Jamie flyr, gömmer sitt barn  ch fortsätter fly tills hon hittas och mördas brutalt av Michael. Medans jakten pågår får vi följa en familj som bor i Myers hemmet,  pojken Danny får syner av samma man i svart som poppade upp i Halloween 5 som säger åt han att döda folk. Dannys Mamma, Kara, lyssnar på radio där vi får höra att Haddonfield bannlyst Halloween och även Tommy från absolut första Halloween filmen, nu uppvuxen till att ha blivit Paul Rudd lyssnar och ringer in till radio för att berätta om sin natt med Michael och varnar för att Myers lever. Även Loomis i Donald Pleasence sista roll innan hans död lyssnar innan han får besök av Dr. Wynn (en doktor från första filmen) och de skrockar och minns hur livet innan pensionen var.
Well it aint gonna suck itself
Kara bor i Myers huset tillsammans med sina föräldrar, hetiska pappa och godtrogna mor och hippa coola bror. Familjen Strode (kanske inte just dessa individer men deras släkt) var de som adopterade Laurie, Michaels syster efter morde på Myers äldre syster år 1963. Dr. Loomis och Dr. Wynn får reda på att Jamie är dökött och åker dit men allt de hittar är ett udda P-symbol som vi senare får veta är en Hedendoms symbol. Tommy lägger ihop bitarna, drar till gömstället där Jamie gömde sitt barn innan hon mördades  och hämtar barnet som han typ adopterar. Ungdomarna i trakten har fått nog, nu är det dags att införa Halloween igen! trots att de vuxna varnar så anordnar Haddonfields ungdomar partaja Halloween stajl. Loomis teamar upp med Tommy Doyle som även informerar Kara om sitruationen, babyn och att hennes son är i knipa men i en värld där man inte kan lita på någon så visar högföräderi sitt fula nylle. Är Michael den ultimata ondskan eller konrolleras han bara utav högre makter? Vad betyder det lustiga P symbolen?  Vad har mannen i svart med Thorn sekten att göra?
Så här besegras Michael Myers i ett av filmens avslut.... stenar på golvet... och han står som en staty....
Halloween 666 kommer ut i 2 versioner, Cinematic cut eller Directors cut, directors Cut är orginal versionen som floppade på bio och Cinematic cut som blev lite mer poppis men dumpar en stor dos av gore och adderar mer naket (bh och trosor går gränsen) men ändrar även vissa karaktärers öden såsom Jamie som får en snabb och brutal död men i Directors cut får hon mer karaktärsutveckling och även backstory om hennes tid med kulten som hur hennes barn är michael Myers, yepp Halloween har gjort Michael Myers morbror till sitt eget barn, ew. Loomis skulle ha blivit Myers väktare inom Samhain kulten men det slutar nu helt muppigt med att Paul Rudd slår ihjäl honom... sämsta slutet. Trots att det finns så jäkla mycket man kan klaga på, mycket dåliga stunder så...så....gillar jag filmen...den är kuslig på alla rätta ställen, karaktärerna har uppenbara brister som de inte skryter med och är genuint nedstämd och erbjuder lite kul peaganism, mycket av det är påhittat men för den som finner kulter intressant så finns det lite gott att plocka i. Directors cut är bättre helt klart då mycket mer förklaras och den är inte lika kliché, men i den stoppas Michael Myers av heliga stenar som nja är lite muppigt men hade de förklarat det bättre så hade det nog funkat men det slår skiten ur det piss vi fick i cinematic cut för att det helt ärligt vanhedrar Sam Loomis karaktär i Placense sista roll innan han dog,  Halloween 6 är ren popcorn underhållning för mig, den hoppar hajen i Halloween serien med gore då en karaktär får huvudet bortsprängt men för övrigt är skiten kuslig och det är något  serien inte varit sedan Halloween 3 och är den sista kusliga Halloween filmen i hela serien.  Halloween the Curse of Michael Myers är verkligen inte allas kopp te, men jämnfört med de 2 andra i Thorn-trilogin, yepp 4-6 anses vara en subtrilogi med en sidoplot som H20 och Ressurection inte räknar med i sina timelines men utav de 3 Thorn-filmerna är denna bäst men detta håller inte många med om, se den själv och säg vad du tycker för att jag är en av få personer jag känner som ger filmen en positiv review. Halloween The Curse of Michael Myers får 3/5 Guldkameror.
 
Markus
2017-09-28
11:12:27

Blade Runner (1982) Trivia

Årets mäktigaste upplevelser kommer med stora steg och om exakt en vecka kommer releasen på svensk mark! Så med detta i tankarna går jag tillbaka till ettan för lite onödig fakta och teorier om första filmens mäktiga hemligheter.
 
 
Deckard + Gaff = Kopior?
Många tror att huvudrollen Deckard är en replikant. Dvs, en robot med fejkade minnen att han är människa. Ford och Ridley Scott själva har olika åsikter om detta. Men om Deckard skulle vara en replikant, är han inte lite lik Gaff, den multispråkiga, ärriga detektiven? Gaff verkar alltid veta var Deckard är och har kryptiska dialoger.
 
 
Lägenheten + Tyrells företag
Deckards lägenhet har en viss typ av dekor, med träpaneler med udda symboler. Liknande symboler finns även i Tyrells Cooperation. Detta syns i kontoret där Deckard först träffar Rachel. vanligtvis är dessa detaljer ingen slump, men om det har en djupare betydelse är upp till er att bedöma.
 
 
Alternativt klimax (spoiler)
Ett klimax som aldrig filmades, men hade varit intressant att se. När Roy Batty klämmer ut ögonen på sin skapare Dr Eldon Tyrell så skulle det spruta ut olja och skruvar. En indikation på att Tyrell själv var en robot. Roy skulle ta hissen ännu högre upp i byggnaden och hitta Tyrell i en form av komatos, där han legat i flera år.
 
 
Alternativt intro - gården
I den orginella filmen fanns ett storyboard som aldrig filmades. Ute på en gård, där Deckard hittar en replikant och skjuter ihjäl honom i ett kök. Sedan åker han iväg med sin spinner. Men denna scenen verkar ha influerat scenen där K träffar karaktären som Dave Bautista spelar i Blade Runner 2049. Ända in i scenens detalj om en gryta med kokande vatten.
 
 
Roys alternativa intro
En soptipp med maskiner som kör runt och proteser av replikanter sticker ut här och där. Helt plötsligt rör sig någon ur kaoset. Det är Roy Batty som han vaknat till liv och sakta staplar sig ut. Introt filmades aldrig, men den inofficiella uppföljaren Soldier, med Kurt Russel har ett liknande intro.
 
 
J.F Sebastian The Anthead
I boken Do Android Dreams of Electric Sheap, så är saker inte lika normala som i filmen som kom flera år senare. Roy Batty är en asiat och Deckard har en fascination för att köpa djur. Vi har även en religion som jag tar upp senare. J.F Seabstian är lika naiv som i filmen, och kan inte resa till andra planeter, för i boken är han Anthead. Anthead är ett begrepp om en person vars I.Q inte riktigt fungerar. Men Sebastians kärlek för djurlivet och hans konstiga "syner" av smuts och skit är en intressant sak som kryper in i hans karaktär i filmen, även om det ligger undermedvetet.
 
 
Mercinism
Okej, så jag förstod inte helt begreppet om Mercinism i boken. Men man kunde använda en form av maskin som kunde reglera ens känslor samt koppla en person till en virtuel verklighet där man såg en perosn klättra ett berg. Denna person är Wilbur Mercer, som man kunde kontakta mentalt och psykiskt via maskinen. Men om jag inte minns helt fel så visade det sig att Wilbur Mercer bara var en skådis som spelade in pre-recordings av händelser som folk kunde vara med om.
 
 
 
The Magic of The Blade Runner
För att vara en av de bästa Blade Runner som finns så är Deckard mest bara bra på en sak. Att få stryk! Kanske har replikanter aldrig varit så starka förr? Även om han är beväpnad och redo, så bryter han fingrar, blir nerknockad, strypt, ja allt möjligt! Bara intressant att tänka på. Och agent K verkar inte ha det bättre i uppkommande filmen!
 
Långt inlägg? Tja, det är inte ofta jag hypar en ny film! Jag kommer även göra en recension av spelet...om jag inte redan gjort det?
 
Robin