Halloween H20
2017-09-29

Så ingenting har hänt sedan 1978, ingen Jamie, Loomis dog tydligen i explosionen i Halloween 2 och Myers har varit totalt spårlöst borta i evigheter och Laurie Strode dog inte i någon traffikolycka utan bytt identitet. Som ni märker så är detta en ren och rak uppföljare till Halloween 2 och ignorerar 4-6...ingen gnäller. Sköterskan från första Halloween som är med Loomis i bilen och sedan dyker upp i del 2 för att berätta att det är Myers syster han jagar har en hel vägg dedikerat till Haddonfield morden och det är just hit Michael beger sig med kniven i högsta hugg och får reda på vart hans syster finns och vad hennes nya identitet går ut på. Laurie, nu omdöpt Keri Tate är lärare på ett collage där även hennes son går och det är samma handling som ur Halloween 6, Halloween står inför dörren och Lauries son vill fira med sina vänner men Laurie, traumatiserad av Halloween 1978 förbjuder honom.  Jamie har en turturduva i John men hennes psyke och trauman gör det svårt för hennes anhöriga, speciellt i oktober och det är då hennes reumatism slår till för väderförändringar gör sjukdomen värre.... trodde du på den förra meningen så är du inte ett fan av skräckfilmer kan jag direkt se.
Visste du att det finns en XXX version av Halloween där dessa 2 pökar? Googla det
Hela klassen ska till Yosimite (förutom Emma, för hon stanna hemma) för en gigantisk partyfest  men Jamies son som har ett namn men är tråkboll och får heta Lauries son för killen försöker inte, och då gör fan inte jag heller det. Jamies son och några av hans vänner som inte heller åker dit bestämmer sig för att partaja i skolan då det är tomt på folk för alla åker till Yosimite och gänget lurar den svarta vakten att öppna porten klockan sent så de kan skaffa vuxendricka, något Laurie Strode  är strängt emot och det blir drama bla bla bla men de lägger allt det åt sidan då en objuden gäst dyker upp med kniv och vit mask...... nej inte Klu Klux Klan
Alltså titta på den näsan.....sätt en flagga på den å starta ett nytt land, den är ju större än livet! Vet att det inte är okay att mobba men seriöst! TITTA PÅ DEN
Halloween H20 är den sista bra Halloween filmen vi fick men endå trots att Halloween inspirerade till många slasher filmer är den stora RETURN ....en medelmåta, en klichéfylld och bristande rulle som mer framstår som en i mängden som snor från Halloween än en uppföljning, den är mer Scream än Halloween, inte för att det är illa, Scream är helt okay, men du ser vad jag menar..hoppas jag. Att se Jamie Lee Curtis som en pangbrud i lyxförpackning som denna gången gör annat än att fly och såra Michael är nu rena actionstjärnan och sin brors jämnlike och klimaxet är det perfekta avslutet för serien...de totalsabbade det i Ressurection vilket är jävligt synd för detta är den perfekta tidspunkten att låta serien få en paus, borta var de kusliga skräckiskarna, en ny era av skräck hade påbörjat, borta var Jason, Freddy, Leatherface, Pinhead var ett sågspån av den brutala makt och dominerande ondska han en gång varit och Chucky var komedi, Karaktären, the Boogeyman, den världsberömda the Shape får ett fantastiskt avslut .... giriga filmmakare.  Skådespeleriet från Jamie Lee Curtis är fantastiskt, resten är pung..förutom Adam Arkin, han gör inte mycket men det funkar, det syns att han vill dunka på Jamie Lee Curtis karaktär och han utsprutar mer karisma ensam än de flesta par i drama filmer tillsammans. Dödsscenerna är undehrålland emen filmens höjdpunkt är Michaels och Lauries katt och råtta lek genom collaget.  Ungdomarna i filmen är generiska och man bryr sig inte ens om Lauries son men killen som är Lauries son vän har världens största näsa, jag lovar på min heligaste get att du inte kommer kunna fokusera på något annat än snubbens näsa i varje scen han är med i,  mobbning är inte coolt men denna gång asså....det är rättvist att påpeka då hans näsa tar upp en större del av skärmen än cinematagrofin i viss....i de flesta scener. Halloween H20 är den sista filmen i serien jag kan rekomendera, den har sina stunder men faller offer för fler klichéer än Robin åkt på " Horny Milfs in your area" reklam men det är det värt om man skippar Ressurection...vilket vi här på filmfett tyvärr inte kommer göra. Halloween H20 får 3/5 Guldkameror. Lite kul att Janet Leigh, Jamie Lee Curtis riktiga mamma som spelade i Psycho å massa andra filmer dyker upp som en sidokaraktär och Lauries sekreterare.

 
Markus

Halloween 666
2017-09-28

Jamie har kidnappats av en kult och avlat en son som i directors cut är Michael Myers son som ska offras till Samhain gudarna via Thron-sekten, en sekt som tillber gamla irländska myter, precis som Cochran i Halloween 3. En sköterska får dock dåligt samvete och hjälper henne att fly men det kostar henne livet men Jamie flyr, gömmer sitt barn  ch fortsätter fly tills hon hittas och mördas brutalt av Michael. Medans jakten pågår får vi följa en familj som bor i Myers hemmet,  pojken Danny får syner av samma man i svart som poppade upp i Halloween 5 som säger åt han att döda folk. Dannys Mamma, Kara, lyssnar på radio där vi får höra att Haddonfield bannlyst Halloween och även Tommy från absolut första Halloween filmen, nu uppvuxen till att ha blivit Paul Rudd lyssnar och ringer in till radio för att berätta om sin natt med Michael och varnar för att Myers lever. Även Loomis i Donald Pleasence sista roll innan hans död lyssnar innan han får besök av Dr. Wynn (en doktor från första filmen) och de skrockar och minns hur livet innan pensionen var.
Well it aint gonna suck itself
Kara bor i Myers huset tillsammans med sina föräldrar, hetiska pappa och godtrogna mor och hippa coola bror. Familjen Strode (kanske inte just dessa individer men deras släkt) var de som adopterade Laurie, Michaels syster efter morde på Myers äldre syster år 1963. Dr. Loomis och Dr. Wynn får reda på att Jamie är dökött och åker dit men allt de hittar är ett udda P-symbol som vi senare får veta är en Hedendoms symbol. Tommy lägger ihop bitarna, drar till gömstället där Jamie gömde sitt barn innan hon mördades  och hämtar barnet som han typ adopterar. Ungdomarna i trakten har fått nog, nu är det dags att införa Halloween igen! trots att de vuxna varnar så anordnar Haddonfields ungdomar partaja Halloween stajl. Loomis teamar upp med Tommy Doyle som även informerar Kara om sitruationen, babyn och att hennes son är i knipa men i en värld där man inte kan lita på någon så visar högföräderi sitt fula nylle. Är Michael den ultimata ondskan eller konrolleras han bara utav högre makter? Vad betyder det lustiga P symbolen?  Vad har mannen i svart med Thorn sekten att göra?
Så här besegras Michael Myers i ett av filmens avslut.... stenar på golvet... och han står som en staty....
Halloween 666 kommer ut i 2 versioner, Cinematic cut eller Directors cut, directors Cut är orginal versionen som floppade på bio och Cinematic cut som blev lite mer poppis men dumpar en stor dos av gore och adderar mer naket (bh och trosor går gränsen) men ändrar även vissa karaktärers öden såsom Jamie som får en snabb och brutal död men i Directors cut får hon mer karaktärsutveckling och även backstory om hennes tid med kulten som hur hennes barn är michael Myers, yepp Halloween har gjort Michael Myers morbror till sitt eget barn, ew. Loomis skulle ha blivit Myers väktare inom Samhain kulten men det slutar nu helt muppigt med att Paul Rudd slår ihjäl honom... sämsta slutet. Trots att det finns så jäkla mycket man kan klaga på, mycket dåliga stunder så...så....gillar jag filmen...den är kuslig på alla rätta ställen, karaktärerna har uppenbara brister som de inte skryter med och är genuint nedstämd och erbjuder lite kul peaganism, mycket av det är påhittat men för den som finner kulter intressant så finns det lite gott att plocka i. Directors cut är bättre helt klart då mycket mer förklaras och den är inte lika kliché, men i den stoppas Michael Myers av heliga stenar som nja är lite muppigt men hade de förklarat det bättre så hade det nog funkat men det slår skiten ur det piss vi fick i cinematic cut för att det helt ärligt vanhedrar Sam Loomis karaktär i Placense sista roll innan han dog,  Halloween 6 är ren popcorn underhållning för mig, den hoppar hajen i Halloween serien med gore då en karaktär får huvudet bortsprängt men för övrigt är skiten kuslig och det är något  serien inte varit sedan Halloween 3 och är den sista kusliga Halloween filmen i hela serien.  Halloween the Curse of Michael Myers är verkligen inte allas kopp te, men jämnfört med de 2 andra i Thorn-trilogin, yepp 4-6 anses vara en subtrilogi med en sidoplot som H20 och Ressurection inte räknar med i sina timelines men utav de 3 Thorn-filmerna är denna bäst men detta håller inte många med om, se den själv och säg vad du tycker för att jag är en av få personer jag känner som ger filmen en positiv review. Halloween The Curse of Michael Myers får 3/5 Guldkameror.
 
Markus

Blade Runner (1982) Trivia
2017-09-28

Årets mäktigaste upplevelser kommer med stora steg och om exakt en vecka kommer releasen på svensk mark! Så med detta i tankarna går jag tillbaka till ettan för lite onödig fakta och teorier om första filmens mäktiga hemligheter.
 
 
Deckard + Gaff = Kopior?
Många tror att huvudrollen Deckard är en replikant. Dvs, en robot med fejkade minnen att han är människa. Ford och Ridley Scott själva har olika åsikter om detta. Men om Deckard skulle vara en replikant, är han inte lite lik Gaff, den multispråkiga, ärriga detektiven? Gaff verkar alltid veta var Deckard är och har kryptiska dialoger.
 
 
Lägenheten + Tyrells företag
Deckards lägenhet har en viss typ av dekor, med träpaneler med udda symboler. Liknande symboler finns även i Tyrells Cooperation. Detta syns i kontoret där Deckard först träffar Rachel. vanligtvis är dessa detaljer ingen slump, men om det har en djupare betydelse är upp till er att bedöma.
 
 
Alternativt klimax (spoiler)
Ett klimax som aldrig filmades, men hade varit intressant att se. När Roy Batty klämmer ut ögonen på sin skapare Dr Eldon Tyrell så skulle det spruta ut olja och skruvar. En indikation på att Tyrell själv var en robot. Roy skulle ta hissen ännu högre upp i byggnaden och hitta Tyrell i en form av komatos, där han legat i flera år.
 
 
Alternativt intro - gården
I den orginella filmen fanns ett storyboard som aldrig filmades. Ute på en gård, där Deckard hittar en replikant och skjuter ihjäl honom i ett kök. Sedan åker han iväg med sin spinner. Men denna scenen verkar ha influerat scenen där K träffar karaktären som Dave Bautista spelar i Blade Runner 2049. Ända in i scenens detalj om en gryta med kokande vatten.
 
 
Roys alternativa intro
En soptipp med maskiner som kör runt och proteser av replikanter sticker ut här och där. Helt plötsligt rör sig någon ur kaoset. Det är Roy Batty som han vaknat till liv och sakta staplar sig ut. Introt filmades aldrig, men den inofficiella uppföljaren Soldier, med Kurt Russel har ett liknande intro.
 
 
J.F Sebastian The Anthead
I boken Do Android Dreams of Electric Sheap, så är saker inte lika normala som i filmen som kom flera år senare. Roy Batty är en asiat och Deckard har en fascination för att köpa djur. Vi har även en religion som jag tar upp senare. J.F Seabstian är lika naiv som i filmen, och kan inte resa till andra planeter, för i boken är han Anthead. Anthead är ett begrepp om en person vars I.Q inte riktigt fungerar. Men Sebastians kärlek för djurlivet och hans konstiga "syner" av smuts och skit är en intressant sak som kryper in i hans karaktär i filmen, även om det ligger undermedvetet.
 
 
Mercinism
Okej, så jag förstod inte helt begreppet om Mercinism i boken. Men man kunde använda en form av maskin som kunde reglera ens känslor samt koppla en person till en virtuel verklighet där man såg en perosn klättra ett berg. Denna person är Wilbur Mercer, som man kunde kontakta mentalt och psykiskt via maskinen. Men om jag inte minns helt fel så visade det sig att Wilbur Mercer bara var en skådis som spelade in pre-recordings av händelser som folk kunde vara med om.
 
 
 
The Magic of The Blade Runner
För att vara en av de bästa Blade Runner som finns så är Deckard mest bara bra på en sak. Att få stryk! Kanske har replikanter aldrig varit så starka förr? Även om han är beväpnad och redo, så bryter han fingrar, blir nerknockad, strypt, ja allt möjligt! Bara intressant att tänka på. Och agent K verkar inte ha det bättre i uppkommande filmen!
 
Långt inlägg? Tja, det är inte ofta jag hypar en ny film! Jag kommer även göra en recension av spelet...om jag inte redan gjort det?
 
Robin

Halloween 5
2017-09-27

Så efter att Michael Myers blev sönderpepprad i slutet av Halloween 4 hittas han åter igen i koma av en erimit som tar in honom till sig och precis ett år efter Halloween 4 vaknar han...hur han ätit, druckit, skitit, pissat eller ens överlevt vet vi inte men Jamie som under året bott på mental sjukhus efter mordet på hennes fostermamma är nu både stum och telepatiker och kan se att Morbor Galenskap lever än en gång. Som om mobbningen och vetenskapen om att hennes släkt antingen är döda eller mördare inte vore nog, hon torteras ständigt av Rachels irriterande vän Tina som troligen är kukefterbliven, den värsta typen av efterblivenhet och är typ down syndrom blandat med tourettes med en liten dos av galna kosjukan, hon är den sämsta figuren i hela serien.  Rachel och hennes vänner har en farmfest planerad till Halloween (ja för efter alla hennes förra vänner dog på Halloween förra året ska det firas med fest)
"National Guard will take him to a maximum security facility where he'll stay till the day he dies. "

Innan Rachel hinner till festen mördas hon men ingen som ser filmen bryr sig, Det är nu filmen blir outhärdlig då vi får dras med Tina och ett dumkåt par som våra hjältar... Jamie ligger mest i sängen tills Michael Myers hittar henne och då blir det LITE bättre, Michael Myers är som på lugnande och vi ser Loomis stuntmän mer än Loomis men TACKA GUDARNA I SKYARNA VI FÅR DRAS MED TINA! HELA! JÄVLA! FILMEN! Och hon är oftast så nära på å dödas men oh ständig besvikel..... kommer vi få ännu en Halloween i Haddonfield? Kommer bla bla bla att bla bla bla, filmen suger.
"Stay away, okay? You know you're really creepy, filling that little girl with all that bogeyman crap"

Halloween 5 är helt klart den sämsta i serien, orginalserien då alltså, Halloween ressurection är dumknullad men 5an försöker och misslyckas med allt, till och med masken är den sämsta i serien, till och med Ressurection då den ser ut som en jävla apa. Donald Pleasence gör här sin näst sista rolltappning som Loomis och fy fan vad han förtjärnade bättre än denna. Att Jamie är stum leder ingenvart, att Rachel och hennes vänner dör leder ingenvart, det enda som leder någonvart är mannen i svarta hatten. Värst av allt är att filmens mest irriterande dökött överlever filmen, seriöst, den person som ska dö först överlever! Halloween 5 är så..onödig, så ...dålig, så ......ush, inga dödsscener är minnesvärda, den är inte kuslig utan mest dum, telepati idén är dum, många jävla fakeouts, inga bra skådisar förutom Donald och framförallt... ja ...att peka ut det stora felet med filmen är inget man kan göra då hela filmen egentligen kan räknas som ett stort fel. Mostapha Akkad, mannen som producerat hela serien fram tills sin död måste ha kört en yes man och godkänt varje dum jävla idé han fick av regissören och manusförfattaren. Halloween 5 var den första spiken i kistan för serien och det var ungefär här världen insåg att " shit we fucked up, 2 Michael Myers filmer hade räckt och vi borde ha lyssnat på Halloween 3..." men ae Halloween 5 är inte bara den värsta Halloween filmen utan även en av de sämsta högbudgets skräckfilmer jag sett, 0/5 Guldkameror. Ett lite småspännande avslut i klimaxet som faktiskt ledde någonvart men det är absolut ingen bra tvist som är värd att lida igenom den här smörjan.
 
Markus

Halloween 4
2017-09-26

Markus vad fan gör du...jag.... jo Markus det ska jag berätta för mig! Vi kör alla Halloween filmerna INNAN halloween så vi har det gjort! Im so smert.
Michael Myers lever och har varit i koma i precis 10 år, ett perfekt tillfälle att vakna upp. 2 snutar ska transportera hans komafyllda kropp från ett institut till ett annat och får höra hans backstory av Mrs. Xenobias asistent från Dr. Alien (seriöst, samma snubbe), men som sagt Myers vaknar mördar alla i ambulansen och tar sig till Haddonfield än en gång. Vi möter sedan Jamie, en söt liten tjej på typ 8 årar vars mamma Laurie Strode dog i en hemsk traffikolycka. Jamie hittar en mamam figur i sin nya syster Rachel men lilla Jamie drömmer mardrömmar om sin farbror  i vit mask (fast han inte fått på sig masken än, han får den senare i filmen.)  Rachel och Jamie ska ut och leka bus och godis på Halloween medans färäldrarna ska på vuxen affärer över helgen. Samtidigt får Loomis veta att Michael förflyttats utan hans input och får även reda på att han flytt från ambulansen så han tar än en gång upp jakten på ondskan i männsklig skepnad.
"Jesus ain't got nothin' to do with this place."

På Jamies skola planeras det Halloween men hon mobbas för hennes Morbror är spöksnubben i skrubben och hennes mamma är spöke medans Rachel måste berätta för sin pojkvän att han inte ska få doppa pga att Rachel måste sitta barnvakt men senare på Halloween kvällen så hittar Rachel sin pojkvän då han ger sin slickepinne till en annan tjej...alternativt att hon låter han få plocka vad han vill ur hennes godisskål. Hur som helst Jamie och Rachel sepererar efter dramat och det är då  Michael Myers poppar fram  men som tur är så har Loomis hela Haddonfields polisstyrka, ett par fulla rednecks och massa stuntmän i sitt arsenal. Kommer detta bli en Halloween att minnas? Kommer det goda segra eller det onda gotta sig i ett barns inälvor? Hade det varit smartare att fortsätta i Halloween 3s fotspår? Ja, ja det hade det verkligen men det är lätt att vara efterklok.
"You're talking about him as if he were a human being. That part of him died years ago."

Så förutom Jamie är alla nya karaktärer pung, ingen är något att hänga i granen, ingen är underhållande, vi får dock ett par rednecks som springer runt och är ute på Myers jakt som om han pussat på en kille (homofob skämt BOYAH). Halloween 4 är kliché, den har några läbbiga stunder som funkar men Myers är förstörd, han kastar en man flera meter i luften, överlever ett kulhav och hugger en kvinna med ett gevär i en av seriens mest dumma stunder, värst av allt är att geväret åker igenom hans offer som ett svärd, inga svårigheter Loomis är tillbaka med minimala skador efter hela skiten gick kaboom i Halloween 2 men han är väl en av filmens höjdpunkter och i en av filmens bästa scener pratar han med en präst som ser sig själv som en soldat av gud och jagar djävulen, en likhet Loomis ser med sig själv och Michael. Att Laurie är död är så jävla....blä, ja Curtis ville inte göra fler Halloween filmer eller så blev hon för dyr för nu var hon en hollywood stjärna, men att ha en så utvecklad karaktär, nån vi hejjat på i 2 filmer bara dö i en offscreen bilolycka, är fan dåligt. Halloween 4 har mycket skit att påpekas, många shit jumpscares men detta är Halloween serien när den är som mest medelmåtta, det är typ i mitten av spektrumet, inte sämst inte bäst. De leker dock åter igen med idén att folk klär ut sig till Michael Myers på halloween å denna gång är det faktiskt mer realistiskt, fast dumt då ungdomarna som gör detta får vapen siktade emot sig men springer skrattandes därifrån. Ett par bra scener sticker ut som när Loomis träffar Michael öga mot öga på ett tomt café som slutar i en exlosion....sånt verkar hända rätt ofta mellan dessa 2. Dåliga scener är ...okay slutet är sämst, slutet bygger upp för en idé för dum för att fortsätta i andra filmer men Michaels nya mask är rätt cool, spöklik och billig, inte överdrivet ompyntad utan en budgetvara men effektiv. Halloween 4 är en okay film, mycket att klaga på men mycket att hylla och får svag 3/5 Guldkameror.
 
Markus

Kingsman: The Golden Circle
2017-09-25

Markus brukar vänta med att skriva recensioner på nya filmer....vette fan varför. Men jag klämmer in mina åsikter om Kingsman 2, enbart 2 dagar efter att jag såg den. Som ni redan vet så är första filmen rysligt cool, men hur är 2an?
 
Superspionen Eggsy har ett flott liv, ursäkta han ska bara slåss lite mot en fiende här, så ja! Nu är han tillbaka i ett flott liv. Han dejtar en av de tidigare karaktärerna. Vill inte säga vem för att avslöja för mycket. Allt verkar frid och, vänta lite, nu attackeras Kingsman av en terrorist! Eggsy får snart veta att alla Kingsman agenter är döda förutom han själv och Merlin. Alla spår pekar mot super-drogbaronen och 50-tals fanatikern Poppy! För att stoppa Poppy måste resterna av Kingsman jobba med deras amerikanska kollegor, Statemen.
 
Whiskey är badass.
 
Filmen har grymt många bollar i luften. Kärleksliv, den onda Poppys plan, många återkommande karaktärer, många nya karaktärer. En cameo av en jättekänd figur som var med mer än vi någonsin skulle drömma om. Tyvärr blir det på tok för mycket att berätta och ibland känns det dåligt genomfört. Även om Spiderman 3 fortfarande är betydligt värre i sitt utförande!
 
 
Introaction-scenen är fantastisk. För den jakten var grymt bra filmad och helt bat-shit crazy. Finalen i filmen är även den en stor höjdpunkt, som är värt att spana in. Och Poppies coola henchman, som använder en protesarm som vapen? Badass! MEN filmen är för lång. 2 timmar och 20 minuter är rätt tråkigt då mittendelen av filmen, som utspelar sig i Italien är så dåligt utförd att det känns som en pissig romantisk komedi med Jim Carrie. Så denna filmen är genialt som exempel på för långa filmer. Många i biografen började bli oroliga, inklusive mig själv.
 
 
Överlag, en grymt bra film med en trailer som inte avslöjar för mycket, thank God for that. Även om många scener i filmen är dödkött så är den värd att spana in om ni gillar ettan!
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Halloween 2
2017-09-25

Halloween är en klassisk och glassig skräckklassiker och en kultfilm i all sin prakt....problemet är bara att Robin redan recenserat filmen...SHIT ....å jag får resten...yey...
 
"I shot him six times! I shot him in the heart, but..."
Direkt efter det spännande slutet i första Halloween så ser vi hur Loomis springer runt staden Haddonfield i jakt efter seriemördaren Michael Myers men innan dess får vi ett av seriens allra bästa intron, som homage till pumpan i första filmen men denna gång får vi längre in! Filmen börjar med att Michael smyger runt grannskapet, norpar en ny kniv och fortsätter mördartåget med att döda en granne medans Laurie tas till sjukan och Loomis och i en rätt sorlig scen så får snuten från första Halloween Mr. Beckett veta att hans dotter är en av Myers offer och tar tillsammans upp jakten med Loomis, denna gången är det personligt. De hittar en misstänkt men de kör honom rätt in i en bil och det blir Paul Walker gång 2. På en radio berättas det om Laurie och de 3 döda  ungdomarna och att Laurie nu är på sjukan (som är full av idioter, rövhål å överkåta sköterskor, vad ägaren till radion inte vet är att Michael Myers är närvarande och hör vart hans överlevande offer är. Han beger sig direkt dit för att avsluta något han påbörjat för länge sedan. Vad har egentligen Laurie för koppling till Michael? Kommer detta avslöjande göra serien bättre eller sämre?
Is this because Im black?

För 4 år sedan recenserade Robin Carpernters första Halloween, nu avslutarjag serien och Halloween 2 står såklart först. Mycket ändras inom loppet av 1 minut,  Myers går från att vara en mystisk snubbe från att vara superman då han går genom glas, blir skjuten ett mångfaldigt många gånger samt får superstyrka. Halloween 2 liknar lite Fredag den 13nde 4, eller rättare sagt den senare filmen stal mycket av Halloween 2 då vi spenderar mycket av filmen på ett sjukhus där alla är antingen idioter eller sexgalningar, ibland båda och där vi får några av filmens bästa dödsscener såsom badkars scenen eller scenen där en stackare får en spruta genom huvudet, ush.  Halloween 1 var mer suspense, mer black christmas medans Halloween 2 sätter frön till den oslagbara hulk vi skulle få se i senare Halloween filmer i form av Myers som överlever precis allt. Vi får även lite lathundar, som att det springer runt en kille i exakt utstyrsel som Michael Myers trots att Myers tagit hans material under sin resa till Haddonfield, och ännu värre, snuten som kör in i stackaren från ingenstans...skulle han ha krashat med bilen endå? eller gjorde han det pga att han hade och som RÅKAR vara killen Laurie pratade om att hon var betuttad i i första filmen. Halloween 2 är okcså annnorlunda i att vi får mycket mer våld och blod, detta ledd till att filmne blev en medelmåtta succsee  men våldet blev bara mer och mer då de nådde toppen år 1996 med Halloween 666 då Myers från att ha strypt och smygit sig på suina offer lyfter en man till ett elskåp så att det sprängs.  Men Halloween 2 är också rätt creept och seg, Jag kanske hackar lite på den men jag diggar den, det är en bra uppföljare, har inte mycket fel i sig och knyter ihop säcken på ett mer cinematiskt sätt än första som använde ett rätt slött sequelbaiting sätt om man tänker efter, det är effektivt men slött gjort, här sprängs det och skjuts det och alla karaktärer får sig ett coolt eller värdigt avslut för att bana väg för nya Halloween äventyr, men mer om det senare. Halloween 2, inte en pefekt uppföljare men en av de bättre Halloween filmerna och perfekt som Double Feature tillsammans med sin klasisska föregångare. Halloween 2 får 3/5 Guldkameror.
 
Markus

3 Iron
2017-09-23

Detta blir kanske inte den roligaste recensionen här från FilmFett, men det är inte varje dag man glor på romantiska filmer från Korea. Ni vet....den BRA sidan av Korea.
 
 
En vänlig inbrottstjuv delar ut flygblad på dörrar till olika hyreshus. Om ingen har plockat ner flygbladen så bryter han sig in. Han äter av maten, fotograferar platsen, sover i soffor och sängar och kollar in dekorationen. Som betalning fixar han saker som tidigare inte fungerat, tvättar alla kläder för hand, städar och håller på. En dag kommer han till ett rikemans hus och njuter av sin tillfälliga bostad. Men han är inte ensam. En olycklig kvinna, som blivit misshandlad av sin man, bor där. Detta är början på en relation, vänskap och kärlek som ingen annan kan förstå!
 
 
Filmen är oväntat komitragisk. Det skulle kunna bli en tung, hemsk historia, men förvandlas till att bli en feelgood om alla individeras liv, hemliga rum, hemliga begär och mörka och vackra sidor. Regissören, Kim Ki-Duk, är känd för sina dialogfattiga filmer. Spring, Summer, Winter, Fall and Spring är hans mest kända verk. Och vackraste, nästan helt tom på dialoger. I detta fallet så pratar ingen av våra huvudroller. Jupp! En kärleksfilm där både brud och herre inte talar alls. Och med hjälp av bilder och ett bra skådespel så fångas vi in i berättelsen på ett sätt som få filmer gjort. 
 
 
Jag beställde rullen från Amazon och rekommenderar starkt att även ni gör det! Om ni tycker filmen låter intressant. Gällande Spring....så är det en film jag gärna vill spana in!
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Cry Uncle!
2017-09-22

John G. Avildsen som Filmfett senast såg i Joe är ett namn inte många känner till men vi känner alla till hans största verk, Rocky! och även Rocky 5 och för att inte glömma att nämna de 3 första Karate Kid filmerna och så ser vi verkligen vilken mixad påse Avildsen är då han verkar ha lika mycket skit som guld på sitt CV...men vart hamnar Cry Uncle!, en film släppt av Troma på denna lista?
"SEX is the only clue he has ...!"
 
Jake Masters, privatdektitiv har bjudit med sig sin flickvän/kk på en kryssning  där deras älskog avbyrts av ett telefonsamtal  där Jake blir erbjuden ett fall av en viss Mr. Dominic, en gammal bekant och vill att Jake möter hans folk vid flygplatsen. Det visar sig att mr. Dominic är efterlyst för mord på en yngre servetris och efter att ha blivit arristerad då han råkat antastat en kvinna som han tror är Dominics kontakt dyker den riktiga kontakten  upp. Hon tar Masters och hans assistent till brorson till Dominics Yatch som berättar att han är efterlyst då han har negativa kopplingar till den döda kvinnan som filmade en orgie Dominic deltog ut och sedan utpressat honom på en fet kosing. På tal om kosing, Jake erbjuds en stor kosing för att hitta den riktiga mördaren. Vad som följer är en udda team up mellan Jake och Dominics kontakt Reene medans de söker upp massor av Dominics vänner och fiender. Kommer Jake få pippa nått mer? Kommer hans brorson och Renee bli ihop efter en het natt tillsammans?

"There's nothing worse than Qouitus interuprios"
Jag hatar den här filmen, inte för den är dålig eller så, den är helt okay men för attAllen Garfield, en fet jävel som får Eddie Valliant att framstå som anorexiker får så jävla många budar i den här filmen, han är världens playboy, vad fan har han som inte jag har? Varför blir jag sur på detta och inte när Weng Weng får brudar att näcka som om han faktiskt var James Bond....... vet inte, men fan....  Filmen då? jo som sagt, helt okay, Allen Garfield är som klippt och skulturerad till rollen som Jake Masters  och manuset av David Odell som är bla mest känd för att ha skrivit manus till The Dark Crystal är trogen Film Noir stuk fast med lite troma inslag såsom nakna blondiner, fis och tjockis humor.  Filmens många sexscener kan bidra till en mer explotation vibb än en riktigt troma film som är mer vhs och jämnfört med de äldre Troma filmerna av Lloyd Kaufman än det överdrivna Troma vi alla känner till och älskar idag, detta var från tiden innan både Troma och John G. Avildsen hittat sitt sanna call. Gillar du nakna brudar, grindhouse kvalité, vårldtäkt, nekrofeli, gubbrumpa i massor och ett kusligt mysterium så är Cry Uncle! en film för dig som bjuder på jäkligt uda saker och rätt go komedi när det gäller men är långt från ett mästerverk, även med Tromas standards. Cry Uncle! får 2.5/5 Guldkameror.
 
Markus

Everything is Illuminated
2017-09-21

Efter tragedin som hette Blues Brothers 2000 så kommer nu en BRA film. Everything is Illuminated kan fylla dig med den värme och kärlek som saknades.
 
 
Den tystlåtna samlaren Jonathan samlar på ägodelar av folk han har träffat. Han älskar berättelser, liv och historier och detta är hans sätt att leva, genom andras liv. När hans farmor är döende så får han ett brev av henne som visar hans farfar med en okänd kvinna. Farmodern säger att kvinnan å kortet räddade hans liv från nazisterna, i Ukraina. Så Jonathan beger sig dit för att hitta denna namnlösa hjältinna. Om hon lever? Väl i Ukraina träffar han det häftiga slaffset Alex, som älskar USA. Samt Alex farfar, en blind chaffis och hans våldsamma blindhund. Fast den blinda farfadern vill bara undvika att jobba och låtsas vara blind, såklart, vilket att vet.
 
 
Filmen har ett sjukt vackert foto, med ljusa bilder och landskap. Berättad med mycket kärlek och enkelhet för att ge oss tittare en mjuk upplevelse. Lite som ett barn som ser konstiga människor för hur dom ser ut som. Alex och Jonathan är väldigt olika varandra, men han inga problem att hitta vänskap hos varandra. Alex är extremt nyfiken på USA och Jonathan gillar hans rättframma beteende.
 
 
Filmen gjordes av Liev Schrieber och Elijah Wood spelar rollen som Jonathan. Den är en suverän, feel good film som är enkel att gilla. Och ibland är enkla filmer de bästa!
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Journey to the beginning of times
2017-09-19

En ung pöjk från kommunismens Tjeckoslovakien vid namn Peter berättar om hur han å hans 3 vänner (Jerry fick inte hänga med, fuck Jerry), Jirka (Heter George i subtitles men Jirka är ett coolare namn), Tonik (jag är beroende av paranteser) och Jenda (jag skojar inte, hjälp). George berättar om hur gänget hittat en fossil av en trilobit vid en grotta och en av grabbarna hajjar inte att det är en utdöd art så de tar med honom till ett museum för att läxa upp dumfan. Jiri blir ledsen då han verken kommer få se dinosaurie eller Mammut i levande form och skisser samt ben kommer aldrig vara den samma, något han har rätt i.  Efter att ha blivit inspirerad av Jules Vernes bok En världsomsegling under havet ger de sig av till grottan där de först hittade fossilen. På andra sidan grottan finns endast is....vilket är konstigt då det var sommar nyss....kan de verkligen ha hamnat i istiden? YEPP och innan de vet ordet av står de öga mot öga med en livslevande mammut.
Uintatherium
Dagen därpå hittar de en grotta där en grottmänniska bott och ett par vincenter, yepp de har pacerat istiden och resan fortsätter rakt igenom tidsepoken Kenzoikum (däggdjurens tid) ner till Mesozokium, tidsepoken då Dinosaurierna härjade och fram till Perm som inte bara är en tidsepok utan även det bästa ting man kan förvara sina Magic the Gathering kort i, och var en del av Fanerozokium, de däggdjursliknande djurens tid ända ner till Paleozokium, tiden då ryggradslösa djur såsom insekter, kräftdjur, spindlar och trilobiter dominerade. men vägen dit är lång och full av rovdjur och andra faror, kommer grabbarna få se sina trilobiter eller blir de någons middag?
Som E.T....fast med urtidsdjur
Dinosaurie film....Tjeckiskt......Stop-Motion...jag har träffat jackpoten här asså, hela historien är som Stand By me fast med mindre lik och mer Harryhausen stuk då 4 unga pojkar ger sig ut på ett äventyr..... det är även lite Goonies utan skurkar utan mer fakta om diverse arter och tidsepoker i jordens historia, dessa lektioner görs i form av en trappa, de börjar i nutid, går ner ett steg till istiden, sedan urtiden enda ner till dinosaurierna fram till....eller rättare sagt ända bak till trillobiterna och ammoriternas tid i något som påminner om Dantes inferno där varje epok kan ses som en level av helvetet och i sista leveln, helvetet, the big cheese i form av äckliga jävla kryp! (jag ogillar skarpt kryp, (hhhggrgghhh kändes gött att äntligen få använda en parantes igen)). Minns du när du var ung? Jurassic park hade precis kommit ut, i mitt fall Jurassic World och dinosaurier var the shit å man drömde om att de skulle ha levt idag och tillsammans med vänner lekte man dinosaurier osv, detta är just det denna filmen är, ett kärleksbrev till en dinosauriefylld barndom fast med inte lika bra dinosaurie rekvisita som Jurassic Park då filmen är från 55. Är stop motion effekterna bra? Jadå men endel, speciellt mammuten är lite stela och hackiga, ett tecken på att det inte finns lika många FPS (frames per second) som skulle ha behövts och ser ....billigare ut om man jämnför med Harryhausen eller Svankmajer ....eller Trnka men det är långt från att vara Ruggsuckers from Mars eller mitt stop Motion projekt som jag regisserade i gymnasiet, säg till om ni vill se det nån gång, det är piss men det är gjort med kärlek och slit. Personlig reklam åsido, filmen är bra, bjuder på många olika varelser, vissa som man inte ser så oftast såsom Ullhårig noshörning och som vanligt älskar jag den tjeckiska stilen, det ser så ..sepia ut fast det ska vara overklill med färg och ljusa toner men i östeuropa höll man fast vid den tråkigare färgteman och det är den jag verkligen älskar att se. Ge filmen en chans, den har till och med bra barnskådespelare, Journey to the Beginning of time är en sevärd film men jag hade älskat att se en remake från 80-talet, då hade den utan tvekan blivit en tidlös klassiker såsom Goonies men för vad den är är det en kul resa med stop motion och det rekomenderar jag....nästan alltid. Journey to the Beginning of time får 3/5 Guldkameror då den är både lärorik och rätt spännande då och då.
 
Markus

Blues Brothers 2000
2017-09-19

Jag skriver detta en söndag efter en inflyttningsfest. Alla har dragit hem och jag sitter ensam i min dysterhet.....så varför tar jag inte och recenserar en bra film? För FUCK THAT! Om jag mår kasst skall ni också må kasst! Blues Brothers 2000! En försenad födelsedags-present av en sadistisk jävel som heter Markus...
 
 
Elwood Blues kommer ut efter finkan efter vad som hände i förra filmen. Han väntar på att brorsan kommer och hämtar honom, men han kommer inte. Hela natten går och ingen syns. En av vakterna anländer och säger att Elwoods käre bror, Jake, är död. Elwood drar till sitt barnhem, som skall stängas ner. Och alla hans medlemmar från bandet Blues Brothers har försvunnit. Elwood får dock tur då hans nya "partner" råkar vara en stöddig, ung kille vid namn Cabel Chamberlain. Motvilligt drar dom sig till en nattklubb där dom träffar Mack, spelad av John Goodman.
 
Just det. Slutet hade något med zombies och voodoo att göra eller nått.
 
Ungefär här undrar jag om Elwood har ett syfte? Och om filmen har en handling? Jo, det kommer, typ. Någon tävling som heter Battle of The Bands. Elwood drar runt och letar efter random folk som vill hjälpa han att återbilda sitt band. Det sker musiknummer och folk jagar efter honom som vanligt. Exempelvis en random polis som hatar honom för en konstig, vag anledning.
 
Alla saknar vi James Bulushi (Jaek Blues), eller hur? Denna filmen visar ingen respekt mot honom.
 
John Landis....minns ni honom? Fan vad bra han var! Men vad hände? Efter Three Amigos, Blues Brothers och An American Warewolf in London? Blues Brothers 2000 är mest av allt en tråkig tragedi. En tragedi som visar hur jävla tråkigt uppföljare kan vara. Mallen är identisk som första filmen. Sångnummren är helt okej och räddar en röra till film. Men det säger inte mycket då ALLA karaktärer har sångnummer! Energin är lika seg som en kola i en kärrings käft. Den försöker tugga men kommer ingenstans och det blir mest bara ledsamt att kolla på.
 
Elwood börjar tvivla på sig själv i typ tre sekunder. men så kommer Caleb fram och bara "you can do it" och han säger typ "okej" och hela scenen varade verkligen bara en bråkdels sekund. Det positiva då? Okej, filmen har en låt som heter "I'm Looking for a Fox" som Goodman sjunger. Och slutlåten "LoveLight" är grym. Men fyfan vilken tråkig film.
 
1 av 5 guldkameror.
 
Robin

Farväl, Harry Dean Stanton
2017-09-17

En legend som kanske är den mest kända bi-rolls-skådisen som finns, har tyvärr gått bort. Harry Dean Stanton medverkade i Alien, Repo Man, Pretty in Pink, Escape From New York, Christine, Avengers, Twin Peaks och i stort sett med alla stora namn inom filmvärlden.
 
Harry i sin huvudroll som Travis från Paris/Texas av Wim Wenders.
Harry Dean Stanton är känd för sitt utseende, sina vänliga men udda roller. Men även för sin sångröst, sitt eviga rökande samt hans livsfilosofi som alltid var djup och fascinerande. I sista säsongen av Twin Peaks får vi se mer och mer hur hans filosofi kommer fram genom hans hjälpsamhet och vänlighet, som han verkligen inte hade i filmen med samma namn.
 
Harry blev 91 år gammal och jag är fortfarande djupt ledsen över hans bortgång. Han lever vidare i våra hjärtan och visar att även om man blir känd på senare år, så kan man ändå medverka i 199 filmer, som han i detta fall har credits för. Annars finns han med i flera filmer.
 
FilmFett älskar och bugar för denna legend.
 
Farväl, Harry Dean Stanton.
 
1926-2017
 
Robin

The Washing Machine
2017-09-17

En ung kvinna stirrar ner på ett grälande par från sitt fönster, det är en ung kvinna som stirrar på hur hennes syster först skäller ut sin pojkvän för att sedan bidka sensuell erotik som endast italienare skulle kunna producera medans systern stirrar på med sin triangel. Smart dyker även en syster upp, yepp 3 systrar som bor i ett kusligt område. Samma kväll väcks den yngsta systern av att deras katt norpar gott i gott gott från kylskåpet och värre blir natten då hon upptäcker kroppen av sin systers älskare i en tvättmaskin. En snygg inspektör vid namn Alexander kommer till platsen men då är kroppen borta det enda vittnet, den yngsta systern Ludmilla visar sig varit full. Dagen för Alexander är långt från slut än då Ludmilla senare ringer honom och begär att få träffa han till hans flickvän Erminas stora avund. Mycket stohej sker och Alexander får reda på att trots den avlidnes tjocka pärm av brott så finns pärmen inte och de 3 systrarna börjar dyka upp här och var för att försöka vända Alexander emot varandra som en sjuk lek där alla försöker ge den andra skulden över ett mord som man inte vet 100% har skett.
Alexander tar sig till den avlidne pimpens hus där en jumpscare väntar ( mer framtvingad jumpscare får man leta efter) där en tredje syster och hennes blinda ...vän?..brukare?....blinda medmänniska  berättar om hur de cockteaseade Yuri. Systern som älskade med Yuri i början är tydligen sex galen och kedjar fast Alexander för att sedan dansa rumba på pans lem och den systern som sett Yuris döda kropp  itvättmaskinen släpper bomben om att hon är synsk och kan se in i framtiden. Det är fler än Alexander som blir förvirrad av denna udda tvist i storyn och det blir bara värre och värre. Är Yuri död? Kommer alla systrar att näcka innan filmen är slut? Kan denna udda gåta leverera ett värdigt svar?
Ironiskt nog läggs denna review up på en tvättardag....
 
Dear Shameless Video I just love your releases of the weird shit, you number one, but, and huge BUT, just as I like my ladies, this bit is not about blowing your probably big penis, this is a complaint regarding your package (not that one). Congratulations to the most unopeneble dvd I ever tried to open, the front is cool but getting to that sweet disk (no no, disk, DISK, CD, focus now) is a living hell...and now back to the review for the glorious sweden race. Hej igen okay review dags! Från ruta 1 möts man av ett element som gör att man vet att filmen man kommer se är prima, musiken av Claudio Simonetti som står bakom en av filmhistoriens bästa soundtracks med sitt lilla band Goblin, du har troligen hört talas om dem. Denna film av Ruggero Deodato, mest känd för Cannibal Holocaust har skapat en film som vid första benämning låter som en lågbudgets skräckis om en tvättmaskin som äter upp folk och sedan tvättar ihjäl dem men är egentligen en renodlad och atmosfärrik skräckthriller vars mordvapen är ett udda val och hamnar lätt i samma katigori som The Bed that Eats, The Refridgirator eller Woodshipper Massacre,  en katigori där denna inte hör hemma i då den är mer utav en giallo rulle än en popcorn film. Trots att Alexander är din typiska vardagliga hjälte i en skräckfilm, killen med huvudet på skaft så är han den mest intressanta karaktären i filmen, han har ingen sad backstory eller så utan bara gr sig in i en värld full av lögner och vi lär oss tillsammans med honom, vi vet exakt lika mycket som han vet under filmen, fanns där en kropp eller var det hallunisasioner av en störd ung tjej? Alexander är en bra ledkaraktär och hans fall är intressant och full av nakna kvinnor. Washing Machine är en underskattad pärla som är värd en titt och är den bästa Deodato filmen jag sett hitils. The Washing Machine får 3.5/5 Guldkameror. Även om du inte är ett fan av filmen så tåls soundtracket att lyssna på ett par gånger
 
Markus

The Wiz
2017-09-14

Dorthy är en svart 24 årig förskolelärare, inte en vit bondflicka på 14 år, i hjärtat av Harlem är deppig under en Thanksgiving omgiven av hennes älskade men högljudda familj som drömmer om så mycket mer än att vara sitt fjuttiga sig själv. Men under middagen rymmer hennes hund Broto (see what I did there? Toto fast med brotha) och Dorthy skenar såklart efter men hamnar i snöstorm som skapar en tornado och slungar Dorthy till en stor sandlåda i ett område där graffitin blir levande och sjunger en sång och tackar henne för att ha dödat deras onda ledare Evermean, the Wicked Witch of the West. Miss One, en god häxa  dyker upp och ger Dorthy sitt offers skor och berättar om att hon anlänt till Oz och att The Wiz är den enda som kan få henne hem till Harlem och att vägen till honom är att följa The yellow Brick road. På vägen dit möter hon Scarecrow, spelad av Michael jackson, en irriterande Tin Man som gör filmen värre och det fega lejonet. Resten av historien utspelar sig nästan exakt som klassiska Oz, de släpps inte in i Emerald City, luras till att besegra the Wicked Witch of the East fast med hejdukar på motorcyklar och mörkare miljöer än klassikern.
"TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!"
Det finns bra musikaler såsom Hair, Rocky Horror Picture Show å Chicago, sen finns det sånna som dessa där låtarna är många men få är bra...idettafallet ingen sticker ut men Get on Down är väl den som kommer närmast att spela åtminstone 2 gånger.. Jag är inget större fan av den klassiska sagan om Oz, Return to Oz är tillexempel min favorit film av de 3-4 som kommit ut under årens gång. The Wiz är en funkig version baserad på en pjäs från Baltimore och floppade stort när den kom ut och anses oftast vara den sista spiken i kistan som tillhör Blaxsplotation genren (fast den är regisserad av Sidney Lumet, en vit man, som även under tiden filmen spelades in var svärson till skådespelerskan som spelade Wicked Witch i klassiska Oz). Men tack vare Michael Jackson har det alltid funnits ett intresse för filmen trots att han är helt jävla värdelös i denna, i hans solo nummer får vi inte se några som helst dansmoves utan han sitter fastklistrad på ett kors och sjunger som han kommer i byxan. Men Motown, yepp Motown,ett av världens största skivbolag genom tiderna sparade inte ett korvöre utan anställde bara de bästa av de bästa de hade att erbjuda. produktionen är stor som fasan och miljöerna (när man väl ser något då mycket av filmen är blacksvart är jäkligt snyggt gjorda och får fram ghetto känslan de försökt få fram och att ha Oz i ett ghetto istället för ett fantasyland är en ttvist de lyckas med men som musikal är det inte alls mycket att erbjuda.  Dåligt manus och karaktärer som saknar annledningar, Dorthy är deppig och gnäller sig mest genom hela filmen fast Diana Ross gör en sån karaktär bra, det är bara manus som förstör hennes del i filmen medans Tin Man är en tidig föregångare till Jar Jar Binks.  The Wiz  får 2/5 Guldkameror och ett Grattis till Diane Ross som är den enda av filmens stjärnor som lever idag.
 
Markus

FilmFett kollar på Twin Peaks Säsong 3
2017-09-13

Nej, jag tänker inte sitta och recensera alla avsnitt. Det var en pinsamt tung upplevelse av dom förra säsongerna. Allt jag kan säga är att jag tycker säsong 3 av den ökända serien är den bästa! Visst har vi några tråkiga avsnitt, men jag tycker Lynch lyckades skapa något så annorlunda att jag endast kan se tillbaka på det med kärlek. Här kommer min summering av några av de bästa rollerna i serien!
 
 
James Hurley. Så alla hatade honom i orginalet. För som tonåring klagade han för mycket och brydde sig bara om sig själv. Ändå gillar jag hans personlighet och hans sorg. Nu, som vuxen, försöker han bara göra goda saker, trots att godhet aldrig verkar stå vid hans sida. Som tur är får han en sidekick i de sista tre avsnitten, i form av en kille som har en trädgårdshandske som är förödande! Jag gillar James, särskilt eftersom David Lynch trollar publiken med att spela hans hatfulla låt Just You And I....igen. På scen. Med gitarr. Jag gömmer ansiktet i skam, men samtidigt kan jag bara säga "well played, mister Lynch!"
 
 
Dougie Jones. Dale Cooper har fastnat i en annan mans identitet. Som den lustiga knasbollen Dougie Jones. Konstant glad, seg som ett 30 år gammalt tuggumi och fortfarande kär i kaffe. Det finns hintar genom serien att Cooper lever inom honom, men när kryper han ut? Trots att Dougie är gift med en beskymrad fru, har en son son älskar honom och suspekta fiender inom gangster-världen, så lyckas han undkomma! Allt från mord-attacker till suspekta åsikter om att han kan vara liiite förvirrad. Dougie lever i våra hjärtan!
 
 
 
Ike "The Spike". Lynch måste alltid ha med kortväxta och trots att The man From The Other Place inte var med (Michael J Anderson har blivit instabil tyvärr) så introducerades denna kortväxte herren. Fast han är inte en herre. Med en jazzig porr-liknande musik, en besatthet till sitt mordvapen, en syl, samt en oförmåga att mörda Dougie Jones. Denna lustiga, otursförföljda lönnmördare har inte många scener, men tillhör en av de mest minnesvärda.
 
 
Mitchum Brothers. Dessa bröder påbörjar deras mörka, hotfulla resa då Dougie Jones dyker upp och vinner cash på deras casino. Därefter försöker dom gång på gång att lönnmörda Dougie....utan någon lycka. Deras missnöje förvandlar dom till några av seriens mest vänligaste (?) karaktärer. Denna svan-förvandling är helt out of the blue och vansinnigt underhållande!
 
 
Dark Cooper. Även känd som Mister C, fast jag gillar att kalla han Dark Cooper. Coopers kopia som flydde The Red Room och fångade Cooper där i 25 år. Dark cooper är en vild jävel. Mörkt antimateria, mordisk och utan hämningar. Vi har ALDRIG sett Kyle McLachlan spela så här!
 
 
Big Ed. Han är mannen med det mest tragiska ödet som finns. Gift med en stackars, förstörd kvinna han inte gillar. Och olyckligt kär i en annan, som alltid faller för fel männ. En liten sidohistoria, men med ett gott slut! Allt Lynch rör är inte alltid becksvart!
 
 
Bobby Briggs. Från stadens värsting, drugpusher och svin. Till en av stadens poliser. Han är som ett helgon som letar efter sin bortgånge fars hemligheter. Ännu en vacker förvandling.
 
 
Deputy Hawk. Han har aldrig ändrats. Och tur det! Fortfarande en god polis med kontakt till det okända. Och den som kommunicerar med Log Lady, vars skådis var i märkbart dåligt skick under inspelningen. Rest in piece, Log Lady!
 
 
Janey-E. Dom som tycker att Lynch skapar hemska kvinnor borde studera Janey-E. Hon har så mycket tålamod, styrka och energi. Hon drar med Dougie Jones och förändrar, omedvetet hans personlighet till det bättre. Hon kämpar verbalt mot hemska skurkar och är en av de mest godaste rollerna som tv-serien någonsin haft. Janey-E....marry me!
 
 
The Dirty Men. Jag vet inte vad jag annars ska kalla dom? Woodsmen kanske? Efter att De Silva dog kunde man inte låta BOB dyka upp som människa. Trots att han typ gjorde det ändå. The Dirty Men blev istället ett substitut. Smutsiga, svartklädda, mystiska. Först en komisk scen i en fängelse-cell. Senare ett mörkt hot som underlägger en småstad år 1945.
 
Med detta sagt vill jag bara säga att jag älskar denna nya säsong. Även om jag inte tror NÅGON fattar slutet. My self included.
 
5 av 5 guldkameror!

Microwave Massacre.
2017-09-11

Ah 80-talet, en magisk tid jag aldrig fick uppleva, någon som fick uppleva 80talet var dock Donald, en byggarbetare vars fru inte kan laga mat men problemet verkar vara löst då hon köpt en gigantisk micro av den senaste modellen. En dag då Donald får med sig en macka innehållande en hel krabba. Som om det inte var illa nog att frugan är kökets Hitler så bråkar de allt mer och mer oftare tills en dag då Donald en kväll super sig strupfull och förstör sin frus middag och sedan hennes struphuvud (han kväver henne)
"When I said your food belonged in hell I....."

Dagen därpå när Donald är nykter och utsvulten minns han inte att han mördat sin fru tills han hittar henne i mikron och får snille blixten att sätta igång micron. Den kvällen slänger han ut all sin frus mat ur kylen för att fyllan frysen med hans fru i flera bitar, yepp Donald är nu kannibal då han snabbt får smak för männskligt kött. Det enda problemet är att frugan inte räcker i all oändlighet och Donald tänker inte ändra sitt nyfunna recept utan ger sig snart ut för att hitta en ny person som ...faller honom i smaken.
"Oh were building a skyscraper. Wanna watch it rise? "

Jackie Vernon som spelar Donald ger karaktären en sisådär skådespelar insats men många av hans comebacks till sin frugas mat och andra karaktärer är det bästa med filmen, det och filmens underhållande premis. Man verkligen känner hur deppar ihop allt mer och mer tills den punkten man inte beskyller Donald för hans sammanbrott...det är ingen ursökt men bara ett försvar, Donald bryter inte ihop utan annledning. Filmens svaga skräck, dåliga skämt och sättet de slänger in onödiga bröst ger filmen en känsla Evil Ed ger, Evil Ed är ett svenskt mästerverk och har ingen jämnförelse men denna är det närmsta i känslan. Donalds 2 medarbetare som inte gör annat än att ragga brudar med stora rattar  är underhållande då det är deras enda karaktärsdrag, ragga utan tur. Filmen är en sån där "so bad it's good" film mest pga Jackie Vernons comebacks och filmens sjuka premis som görs så oseriöst att man som skräpfilmsfanatiker inte kan undangå att älska. Microwave Massacre är en bra film för skräpfilmskväll med vänner som man kan snacka tillbaka till under filmens gång som bjuder på dumma skratt om man låter hjärncellerna ta en ledig kväll. Microwave Massacre får 3 av 5 Guldkameror.

Markus

Ninja in the dragons den
2017-09-10

 
HERREJÄVLAR vilket avslut vi får på detta temat! Denna filmen är som en dynamit rakt i nyllet och se upp så ni inte blir blinda!
 
 
Jake är en ung kung-fu snubbe som ser ut som Jackie Chan. Jakes hemlighetsfulla Farbror Lee verkar orolig för något i det förflutna och snart kommer det förflutna ifatt honom. En hämndfull ninja från Japan är ute efter Lee, men det tänker inte Jake låta hända. Så han gör vad han kan för att stoppa denna vilda ninja!
 
 
Okej, så storyn är plastigare än Barbies pattar. Men med en överdriven komisk "talang" i Jakes polare Charlie så får vi skratta åt hur jävla kass han är som person. Kåtare jävel får man leta efter. Hans egna far säger tillochmed högt "Why did I get that kid" som om det ska vara en "rolig" sak att säga. Jättekul med en föräldrer som hatar sitt egna barn, I guess? Men vi får även andra lustigt dubbade scener som när Jake säger "Listen you little faggot!" till en fiende. Vet inte varför jag skrattar som fan, men dubbningen är helt jävla otrolig och borde vinna en oscar i sig!
 
Fighterna är helt sjuka.
 
Den bästa och vildaste fighten har inget att göra med storyn. Jake fightas mot en arg snubbe på styltor i en marknad i byn. En kung-fu fight mot en stor farlig bjässe på styltor? Det är så vansinnigt att det känns som Jackie Chan! Och finalen? Jake tvingas slåss mot en magisk snubbe som sitter på en tron och kastar en massa fireballs och skit. Hela filmen är sjukt insane, håller inte tillbaka alls och jag ÄLSKAR det!
 
Hela filmen är något bland det roligaste jag sett i år och den är en sjukt underhållande fest jag mer än gärna ser om igen!
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Fire And Ice
2017-09-09

Efter att en låång istid tagit slut tog en drottning vid namn Juliana makten över ett rike men ett räcker inte utan flera riken ska erövras med hjälp av hennes arme och prins Necron. Juliana och necron är onda magiker och de har härskat över isriket i Ice Pike vilket resulterar i att Ice Pikes människor ger sig av söder ut, ett söder som är dominerat av vulkaner och kungen Jerrol.  Necron utvidger sitt område mer och mer och isen kommer närmare vulkanlandet mer och mer vilket resulterar i ett krig mellan eld och is. medans en slutstrid närmar sig mer och mer då by efter by faller inför Necroms magi  möter vi Larn, en ung krigare från byn som just föll som flyr från Necroms undersåtar. Necrom skickar 3 budbärare till King Jerrol för ett fredsavtal men en hemlig agenda upptäcks då konungens dotter Tigra kidnappas för att ge Necrom en arvinge.
Tigra är uppenbar fanservice, nakna brudar är de bästa brudar! #Sexismpåhögnivå
Med sin dotter kidnappad finns inget mer att göra än att ge upp vulkan landet menar kungen. Tigra i endast sin oanvändbara bikini flyr från de 3 grottmänniskorna som kidnappat henne på Necroms order men hinner inte långt då de är henne hack i häl. På annat håll räddas Larn av en maskerad fämling, medeltidens egna Batman, Darkwolf, från en flock vargar men hittar sedan Tigra som försöker själa mat från våran halvnakna hjälte och en romans börjar snabbt att blomstra. Kan de båda stoppa Necrom? Kommer is härska för evigt? Kommer kärleken vinna? Vem fan är Darkwolf???
perfection in animation
Då har det hänt...Filmfett har tagit en titt på alla Balkshis rullar...vad kan man säga? Coonskin och Heavy Traffic är helt klart och Cool World blir tycärr den som hamnar i botten, den är inte dålig men de märks verkligen att den är minst Bakshi, om den bara hade varit hans orginal idé om en man och en toon som får ett misslyckat ont barn som själv får en dramatisk historia. Fire And Ice är kanske Bakshis mest insiktsfulla film tillsammans med Wizard som bjuder på mycket backstory och delar samma rotoscop teknik som användes i Lord of the Rings. Wizard är i dag en kult klassiker och et tmycket uppskattat fantasy verk, varenda jävel som spelat Warcraft 3 eller World of Warcraft kan se uppenbara likheter mellan Darkwolf och halv orcen Rexxar som båda har liknande kläder och mask och lone wolf mind set, Rexxar är uppenbart baserad på karaktären från denna rulle. Fire and Ice bjuder på mycket spänning, inte exakt lika mycket som Lord of the Rings men världen det utspelar sig i bjuder på många hot och udda varelser. Fire and Ice är en fantastisk fantasy rule värdig att hamna i sama klass som Conan eller Harryhausen rullar, för en som inte är så insatt i fantasy som en själv så finner jag Coonskin och Heavy traffic bättre pga deras realsim men den här filmen är fan bra som fasan, se den, Fire and Ice får 4/5 Guldkameror.
 
Markus
 
 
"Likheterna mellan Rexxar och Darkwolf är enastående."

The Hunted
2017-09-09

 
Det är Lördag och ikväll poppas det popkorn och slängs fett i våra käftar. MUMS! Och äter man något gott bör man se på något gott! The Hunted är en ninja-film med Christopher "Highlander" Lambert!
 
Affärsmannen Paul Racine är en ganska snobbig affärsman på besök i Japan. En kväll på en bar, så springer på den läckra bruden Kirina spelad av Joan Chen. Båda har kul i sänghalmen och han erkänner sig vara kär i henne. Men hon är reserverad och Paul går ut. När han glömmer nycklarna och kliver in igen, så blir han vittne till hur några ninjas dödar henne! Ännu värre...Paul ser ledarens ansikte! Paul vaknar upp på sjukhus och samurajen Takeda berättar att Paul sett ledarens ansikte och kan lika gärna skriva på sin dödsdom. För nu kommer ledaren, Kinjo, att göra allt för att hitta sitt nya offer: Paul Racine!
 
Nån som vill äta dendäringa?
 
Till skillnad från Christophers andra filmer så är han helt oskyldig här. En vanlig snubbe som inte kan kung-fu, hantera vapen eller något liknande. Han är lika klumpig som Markus på dansgolvet efter tre tequilas. Kulten som är ute efter Paul Racine är dock inte trevliga typer. Dom klättrar på väggar, dödar snutar och sätter ett helt tåg i fara, med oskyldiga passagerare! Tåg-scenen är fan brutal och rätt vågad för en Hollywood-film.
 
OH NOES! FLASHBACK!
 
Som vanligt tappar filmen lite mot slutet och den känns ibland för konstigt klipp. Som när Paul i ena stunden ska skadas av en ninja och i nästa ligger på sjukan. Det måste ha klippts bort en stor och köttig scen där, kan jag tänka mig.
 
Annars är detta fan en av dom mer spännande och intressanta Ninja-filmerna i temat!
 
3 av 5 guldkameror
 
Robin

Ninja Apocalypse
2017-09-08

 
Efter det stora...The Great War så har jorden blivit ett datoranimerat paradis. Om man nu tycker brända träd är ett paradis. Fu Mataka (snubben som var Tsang Tsung i Mortal Kombat) är namnet på allas läppar. Han är mästaren av alla gigantiska klaner av ninjas som bor i detta radioaktiva landskap. Men när han mördas på ett fredsmöte så tror alla att Last Clans ledare, Cage, var ansvarig. Nu påbörjas en vass jakt på Last Clan och alla jagar dom, samtidigt som dom försöker visa sin oskyldighet och fly den futuristiska bunkern.
 
 
Filmen är antagligen väldigt lik Warriors, som jag tyvärr aldrig har sett. "Har du ALDRIG sett The Warriors?!". Nä, det har jag inte gjort. "ALDRIG?" Nej. Nåväl, i den filmen jagas ett gäng av stadens andra gäng då dom dödat en medlem av ett gäng. Eller något. Samma här. Cage är ledaren av Last Clan, och dom består annars av Surge, som är klanens loose canon, som inte går att lita på. Och en gigantisk, stor svart snubbe. Men eftersom han är stor och mörkhyad så får han inte tala, så han är stum. Wow. Progression. Det finns fler karaktärer, som är lika intressanta som sandpapper, men skitsamma!
 
I AM YOUR FATHER! Nääää...det är inte sant...det är oooomöööjligt!
 
Trots de klyschiga rollerna, så är skådespelet jävligt bra. Och även om filmen badar i data-effekter, i form av ninja-våld och övernaturliga krafter, så är filmen fan inte dålig! Fighterna är vassa som satan och innehåller mycket äkta fysiskt våld. Skådisarna måste vara grymt tränade inför deras roller.
 
 
Filmen tappar runt mitten och slutet, då man kastar in zombies av nån jävla anledning jag inte kom ihåg. Men vi får en grym slutduell som är rätt häftig faktiskt.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Five Element Ninjas
2017-09-07

 
Vad behöver man ha för att skapa en bra film? Ett självklart mål? Nä. En bra story? Nej, ingen bryr sig om logik! Orginal-språket? Nej, dubba om skiten! Action? OJA!
 
 
Five Element Ninjas...även kallad Super Ninjas. Den öppnar med en fight mellan en massa olika personer, som går 1 vs 1, typ som Mortal Kombat. Det visar sig vara 2 rival-skolor som testar deras makt. (fick googla för att fatta detta). En grym samurai kliver fram i ringen....med en 9-årings mesiga röst. Men han är inte så bra, blir deppig och tar självmord. Sedan fortsätter scenen med ännu en fight osv. Hela skol-rival festen avslutas när en av ledarna blir allvarligt sjuk i ett virus eller något. Men han ser mest bara lat ut i mina ögon, då han ser friskare ut än någon på denna jord. Men eftersom alla är rädda att rival-skolan ska slå till och förinta denna mästaren, så läggs hela byn i beredskap mot eventuell strid. 
 
We have the power to...SWIM!
 
Har jag nämnt en huvudroll ännu? Nej, för jag fattade inte vem som ledde storyn! Det verkade bara vara random dudes i vita kläder, men jag fattade inte vem som skulle leda storyn. Men här så blir en random dude troligtvis huvudrollen. För ingen annan ville ha den, I guess. Jag fattar verkligen ingenting av den här filmen!
 
Maybe it's Maybelline? Nä, fan det är ju nagellack!
 
Men fighterna är unika. Titeln innebär att det finns klaner med super ninjas. Baserade på 5 element. Guld-klanen skjuter spjut ur deras sköldar. Eld-klanen använder rött tomtebloss. Jord-klanen gömmer sig i mark och träd. Vind....minns jag inte! Vatten-ninjas är dom bästa! Dom har rodd-båtar....fan vad vatten-element suger. Looking at you, Aquaman!
 
Five Element Ninjas har sin stora fanclub och många ser den som en av ninja-genrens bästa. Vår amerikanska vän, Brad, älskar filmen. Vilket jag inte är överaskad över. Striderna är ju fantastiska. Men jag var så förvirrad att jag inte orkade se klart filmen. Man måste dock uppskatta att ninjas är så tysta i filmen att allt ljud stängs av i bakgrunden!
 
1 av 5 guldkameror
 
Robin

Hey Good Lookin
2017-09-07

Hey Good Lookin' börjar med att en soptunna som tappat tron om himlen och en hög med skräp som försöker uppbmuntra honom tills en sopgubbe kommer och skrapar upp honom medans han skriker 'Fuck this city'. Snabbt klipper vi till en tjockhora som möter en man i trenchcoat som förstförsöker få lite whopp men ger henne sedan en bit av en jacka som går horan att gråta och trenchcoats mannen berättar vart jackan kommer ifrån och hans ungdom på 50-talet i Brooklyn. Vi möter Vinnie och Crazy Shapiero, 2 ungdomar som är med i ett gäng Stompers. På sin fritid så hänger Vinny med sina polare och muckar gräl med dem tills en dag dyker en maskerad främling upp som skapar bråk med Vinny men visar snart vara en gamal bekant som Vinny brukade sitta barnvakt åt, Rozzie som varit borta ett tag och på den tiden odlat gigantiska pattar. Dagen därpå efter Vinny stått och väntat på att Rozzie ska komma ut från sin lägenhet (hon har egentligen blivit fastkedjad i sängen av sin överbeskyddande far så hon inte ska hora runt) så åker Vinny och Crazy runt och skapar kaos på stan.
"If there was one thing we learned back then that's still true now, it's that if you turn a woman upside down, they all look alike. So why bother? "

På en krog möter han 2 kvinnor varav en liknar en yngre blond version av kvinnan/horan från början av filmen och vi får veta varför Crazy kallas Crazy, för att han har 3 testiklar. Morgonen därpå får de stryk av ett par Cilienska maffian  efter att de råkat hamna för nära damernas omklädningsrum där alla deras fruar byter om, de försöker smyga sig förbi men Vinny skräms av ett lik i sanden. Vinny lyckas fly men hamnar rätt i ett rivaliserande gängs , The Chaplins som regerar Nigger Beach området vilket resulterar i att Vinny tvingas säga tid och vapen till ett stort gängbråk. Kommer Stompers få struk? Kommer Vinny få sin Rozzie? Vem är mannen med trenchcoat?
"I felt alive because Roasie let me touch her tits"

Detta lilla kärleksbrev till 50 talet är som Gänget och jag fast om Bakshi doppat snoppen i den och givit den titeln på 50-talets bästa raggningsrplik. Ingen Rotoscope denna gång utan mer traditionell animation och är mer lik Fritz the Cat än föregångaren American Pop. Det är mer en tribut till ungdomen på 50-talet i Brooklyn där Bakshi växte upp än en hyllning till  familj och musik som Pop var.  En likhet är att musiken som endast är musik från det årtiondet verkligen bankar in vilket årtal det är och jag som aldrig kommer få uppleva exakt hur det var på 50-talet men detta är en berättelse av en som levde det hårda livet och det hela är som en självbiografi, inte Bakshis men en trolig berättelse. Vinnys vän Crazy kan lätt bli irriterande men det går aldrig till överdrift som många andra comic reliefs.  Efter Coonskin förstörde Bakshis rykte, han blev så gott som svartlistad och förlorade många deals och pga detta så var produktionen till denna film komplicerad och resulterade i 2 versioner, den vi ser idag och en annan som aldrig släppts. Filmen är inte lika dramatisk som hans tidigare rullar ssom Wizards, LOTR, American pop saknade humor eller försök till humor medans denna till och med har en comic relief (LOTR försökte göra en av Sam men misslyckades på hög nivå med det). Som vanligt är animationen bra, till och med karaktärs designen är så Bakshi som det kan bli. En bra film som inte är lika rörig som American Pop och det känns som Bakshi återvänder till sina New York  rötter som i Fritz the Cat, Heavy Traffic och Coonskin efter att ha gjort fantasy rullar och filmer med stora krigsscener, Men Bakshi skulle snart återvända till ett fantasy land och det är även den enda Bakshi film Filmfett inte recenserat nu så varför inte knyta ihop den säcken? Hey Good Lookin' får 3/5 Guldkameror.
 
Markus

Ninja III: The Domination
2017-09-06

 
-Okej...första hette Enter the Ninja....andra Revenge of the Ninja.....fuck it, vi kallar denna NINJA 3: THE DOMINATION! 
-Borde den inte heta Curse of the Ninja?
-Käften Sherlock, du får sparken!
 
The name is Pilssken.....ugh....Sho Kosugi.
 
Poliserna vet knappast vem dom jagar, förrens dom försöker skjuta dåren! För vem fan springer runt i Ninja-kostym mitt ute i USA?! Men vem snubben än är, så är han typ odödlig, för kulor verkar inte skada honom. Efter att Ninja-snubben gör Sushi av poliserna så springer han vidare, blodigt sårad efter en pistolduell som kunnat jämnat marken med en atom-bombs effekt. Reperatören Chris Ryder råkar vara i närheten och greja med en el-stolpe, när Ninjan dyker upp och ger henne sitt svärd innan han dör. Utan att veta det så har Chris just tagit emot en förbannelse!
 
Den klumpiga och unga polisen Billy Seacroyd försöker hjälpa den läckra Chris om fallet gällande ninjan....samt att stöka till sängen lite! Men hon nämner aldrig svärdet Ninjan gav henne. Billy börjar dejta Chris....men ingen av dom vet om att hon blivit besatt av en ninja-demon! Samtidigt så dyker en en-ögd Sho Kosugi upp...men vad har han för koppling till den onda ninjans själ?
 
Obi-Wan Shenobi?
 
Storyn är grym som fan och har en skön retro wave-vib över sig. Mest pågrund av hur jävla bananaz storyn faktiskt är! En kvinna blir besatt av en demon-ninja med hjälp av ett glödande svärd? Ja, svärdet glöder i vad som kan vara den snyggaste scenen i filmen, som tagen ur en musikvideo. God I miss the 80's! 
 
 
Precis som i de flesta Canons filmer så är den för lång. Många scener på tok för utdragna och filmen ger oss det vi förväntar oss. Lite som Enter The Ninja. Man får det man får. Även om vi har en exorsist-scen med James Hong som prälle så är det inte så kul som det låter. Mest kul på pappret. Slutduellen kommer inte ens nära Revenge of the Ninja. Men den fungerar. Kort sagt, Revenge är bättre. Imorgon är det Torsdag...och då ser vi en sjukt rubbad film...
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Revenge of the Ninja
2017-09-05

 
Cho Osaki lever ett fridfullt liv i Japan med sin son, Kane. Men allt går åt helvete, när hela byn slaktas av beväpnade fiender. Cho blir förbannad och jagar bort dom, men inser att endast han och hans son har överlevt tragedin. Chos amerikanska vänn, Braden, vill ge Cho och Kane chansen att flytta till USA. Men Cho får snart veta att hans nya jobb på Bradens konstutställning bara är en front för något värre. Drogsmuggling! Samtidigt begås ett par brutala mord av en ninja i metallmask...och Cho måste själv ta på sig sin ninja-outfit för att stoppa den fiende som förstörde hans hem och satte hans liv i ruiner!
 
 
Detta är den bästa Canon Ninja-filmen i trilogin. Sho Kosugi är perfekt som filmens huvudninja och hans riktiga son spelar perfekt som Kane. Han är också en tränad, grym fighter. Och denna filmen har spektakulära fighter! Överlag ville Sam Firstenberg göra en Hollywood-action-rulle och inte en standard kung-fu film. Det är nog därför tempot är mer uppskruvat och handlar mer om hämnd. Detta fungerar fint för mig!
 
 
Slutstriden på ett hustak tog 2 veckor att spela in, vilket syns! Det är en lång sekvens. Lite för lång, kanske. Men samtidigt använder den alla tricks som Ninjas gör. Sprutar eld med farliga pulver, använder rökridåer och skuggor och ljudlösa attacker. Helt ljuvligt!
 
 
Filmen har även lite Giallo element i sig, med den onda ninjan som konstant attackerar fiender med ninja-tekniker. Där har vi en cool idé till Giallo-fans! Gör en Gallo med ninja-fiende och ninja-mord.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

American Pop
2017-09-04

I ett Tsar styrt Ryssland sker upproret som skulle fälla den ryska tsarfamiljen. En judisk präst skickar iväg sin fru och enda son, Zalmie till säkerhet medans han själv lämnas åt den ryska armen.  De tar sig till Amerika där Zalmie får jobb med en amatör sångare vid namn Louie  och d båda gör succsee på olika klubbars föreställningar, detta segments tema är Jazz, de 3 andra segmenten har en annan genre som "tema" och det är här grabben får smak för teaterlivet. Hans personliga liv tar sågott som slut efter att hans mamma brunnit inne efter att lägenheten brinner upp och Louie adopterar den snart unga mannen och blir även hans maneger. Snart bryter kriget ut och under en föreställning så blir Zalmie skjuten men överlever som tur är och lever länge nog att hitta en pingla han blir stötförälskad i men lärleks historian får vänta då vi snart har en gangsterfilm att göra med.
"A stripper gettin' dressed ain't beautiful unless she's ugly to begin with."
Zalmie får snart en son han döper till Benny  som själv blir en jävel på piano och bygger en karriär på det under 30-talets swing era och det är nu honom vi följer under sitt äktenskap med en gangsterboss dotter men att balansera kärleken med sin dröm om att spela piano är svårt, men ännu svårare blir det när andra världskriget bankar på dörren, ett krig Benny inte överlever. utan nu följer vi hans son Tony som lirar guitarr oxh växer upp under 60-talets psykadeliska era. Livet på 60-talet är hårt och Tony som redan inte har rent mjöl i påsen lever hårt. Kommer Tony leva länge nog att finna kärlek och ge oss en avkomma att följa ett tag?
Hela filmen är gjord med en fin blanding olika animationer, de flesta bakgrunder är vattenfärg medans alla karaktärer i sig är rotoscopade och är bland de finaste tecknade rotoscopings projekt jag sett. Att filmen skiftar i ton med samman som musiken är gjort i en alldeles delikat smak  och ljudfiler från historien och röstklipp används i klassiskt Bakshi vis för att verkligen banka in vilket årtionde vi faktiskt befinner oss i. Att föras igenom dessa 4 generationer är en kul resa som är mer än välgjord i samma anda som Sagan om ringen fast i en mer realistisk miljö. Varför är filmen animerad? Det finns ingen annledning till att den är Animerad? men jag såg ett youtube klipp som berättar om konsten att få animation så realistisk som möjligt som förklarade hur det ibland är svårare att göra en realistisk tecknad film där alla små detaljer och rörelser spelar den största rollen + att röstskådespelet är mycket bra och att det matacharläpprörelserna, thus is the power of rotoscop! Rolig? Nae, Dramatisk? sådär, det finns jävligt dramatiska stunder såsom de som utspelar si i andra världskriget och då mamman till Zalmie brinner inne men för det mesta är det en titt på hur man håller sig relevant i ett konstant skiftande samhälle och hur musik spelar roll (Jävligt bra musik med förresten! Jäkla bra soundtrack och innehåller även Jefferson Airplane låtar)  American Pop får 3.5/5 Guldkameror.
 
Markus

Enter The Ninja
2017-09-04

 
Pappa Älskar Film kommer rulla runt som en inlagd torsk i sin grav. Fast han lever fortfarande, den jäveln, så vi får väl vänta tills han dör och kommer tillbaka eller något. För grovt skämt? Ja, kanske....börjar låta som att Markus skriver detta! We love you, Pappa Älskar Film! Men detta är mina åsikter om Enter The Ninja!
 
 
Introt börjar med en massa ninja-sparkar till svart bakgrund, vilket även senare användes i Rapid Fire med Brandon Lee. Nåväl, en ninja klädd i vitt slåss mot en massa ninjas i en skogsduell. Den vita ninjan utmanades bara av sin egna klan och han är numera en värdig och äkta ninja, trots att han är en amerikan vid namn Cole (Franco Nero). Detta gillar inte en annan ninja, Hazagawa (Sho Kasugi).
 
Cole drar till Filipinerna där han träffar sin krigskamrat Frank, som har ett jobbigt förhållande med sin fru och dricker hela dagarna. Stadens gangstrar vill köpa Franks hus och ägendomar, men Frank vägrar. Cole inser snart dock att skurkarna, som leds av en neurotisk tysk vid namn Hook, gör allt för att få deras vilja genom.
 
 
Såklart kommer Cole att fightas mot Hazagawa i filmens final och det är ju denna scenen vi väntar på. Väntandet är värt sin tid, men filmen överlag bjuder på några fina saker här och där. Det är kul att se Cole beskydda dom svaga i byn och kämpa mot korrupta ledare och neurotiska tyskar. Jag gillar även den mer söndriga karaktären i Frank. Och säga vad man vill om Canon Films. Men dom vet fan hur man gör coola ljudeffekter!
 
Waaaaaaahhhh!
Överlag finns det inte mycket att säga, tyvärr. Som actionrulle är den lite väl standard. Canon Films är ett grymt bra företag, men allt är inte perfekt. Enter The Ninja ses som en av deras mest omtalade filmer. Men jag tycker den är rätt tam. En vanlig, standard rulle som inte erbjuder det lilla extra som gör Canon till dynamite!
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Ninja tema - temavecka 28
2017-09-03

 
Bond-temat är över så nu byter vi ut Walter PPK mot kastknivar, ninjastjärnor, svärd och ninjakonsten! I 7 helt olika filmer, som täcks på en vecka här på FilmFett. Med start redan i morgon. Här nedan kommer lite "hints" på vad som döljer sig i skuggorna!
 
Vi kollar på en trilogi som redan avslöjats i min fantastiska banner. Vi kollar på en ninja-film utan någon som helst story. Vi studerar ninjas i en apokalyptisk framtid. Och i helgen ser vi en ninja-thriller med Christopher Lambert. Samt så rundar vi av med en underhållande, dåligt dubbad ninja-film.
 
Även om detta låter väldigt kul så ska ni veta en sak....detta är inte Pappa Älskar Film...och här är vi ärliga om våra åsikter!
 
Robin

Quantum of Solace
2017-09-02

 
Då har vi kommit hit. Den sista filmen i 007s äventyr....för denna gången. För som vi alla vet så är aldrig något riktigt över i hans liga. Och tacka gud att han finns bland oss på vita duken för att rädda sitt hemland och hela världen!
 
James Bond har just kidnappat den enda ledtråden till vem det var som mördade Vesper i Casino Royal. Mannen? Det är Mr White, en lönnmördare åt en okänd liga. Mr White säger om och om igen att dom han jobbar för är gigantiska och döljer sig i skuggor. 007 letar ledtrådar, denna gången utan M's vetenskap, då han drivs av ren ilska mot Vespers mord. Detta leder till den svinrika Domenic Green för Green Planet, som vill rädda miljön. Och hans älskarinna, Camille, som drivs av ett eget mål, och använder Green för att nå sin egna hämnd.
 
Mister White lyckas alltid komma undan!
 
Första stora problemet: klippningen i actionscenerna är åt helvete! Det finns många snygga tagningar, som när bilar speglas i lack på Bonds bil under en biljakt och när Bond slänger sig på marken och siktar åt höger och vänster i snygga tagningar. Men när alla scenerna vill framtvinga extrema förhållanden av huvudvärk så är det inte lätt alls att hänga med. Storyn är också relativt svag i sitt utförande. Green har en plan för Bolivia med att få monopol på vatten eller något. Men han hinner inte förklara mer för Bond vill bara sätta en kula i hans skalle utan att utforska mer.
 
Domenic Green har ett udda, hemligt möte på en opera.
 
Filmens intro är åt helvete. En biljakt som är så jobbigt klippt att man får köra i ultra-slow-motion för att kunna se något. Det följs av en helt okej låt och en helt okej introtext. Det är inte det sämsta som finns, men tar några omlyssningar för att tycka om. Det låter mer som en wanna be Bond än en vanlig Bond-film. Dom sjunger tillochmed "shoot em bang bang!".
 
 
Annars? Jo, den följer Casino Royals lösa sista akt med ett större tempo och jag tycker aldrig att jag har tråkigt under filmens gång. Kanske mest för att jag försöker hänga med i den hoppiga storyn. Jag håller även med Markus om att jag har mer respekt för den mystiska Mr White efter Quantum of Solace. Perfekt red herring, en karkatär som leder till större fiender, lite som cancer man från X-files.
 
3 av 5 guldkameror.
 
By the way! Jag har ett tema redo för nästa vecka. Redan imorgon får ni veta vad detta är. Och Bond-temat återkommer till nästa Bond-film, men även snart som en countdown av alla filmer, samt om mina åsikter...som har ändrats en del!
 
Robin