FilmFett

2016-04-29
20:30:00

Severance

Ett professionellt team som sysslar inom vapenindustrin ska åka på en resa i Bulgarien. Eller det skulle lika gärna kunna vara Syrien, för chefen har själv ingen koll på vart dom ska. Under bussresan får vi träffa klassiska stereotyper. Den enda mörkhyade snubben som chefen smörar för. Gordon, som smörar för chefen. En kvinna alla vill ha sex med och en feminist som alla tycker är jobbig. Steve är bäst dock. Han är en vuxen man som beslutar sig att röka på och äta mushrooms framför chefen som inte bryr sig.
 
Bussen tvingas stanna för ett träd blockerar vägen, så teamet får sammarbeta för att hitta sin väg till stugan. Woops! Stugan ser visst sämre ut än Markus nylle efter Mexikansk brottning. Men gänget sover över i rucklet och allt verkar relativt okej, tills de plockas, en och en, av maskerade, brutala mördare.
Perfekt omslag!
 
Severance är skitig, blodig och rolig! I samma stil som Cabin in the Woods och Dale and Tucker Vs Evil. Brittisk humor fungerar perfekt till ett sådan klassiskt slasherupplägg och filmen är ändå ganska brutal ibland. Jag älskar dom hallucinationer Steve får av sig själv. Eller hur jävla skum Gordon är som person. Eller chefen som är mer fyrkantig än Markus limbo-dans.
Våra offer...eller hjältar.
 
4 av 5 guldkameror. It's a blast! Och detta håller Markus med om!
 
Robin
2016-04-28
17:08:55

Diva

Klart som fan att när Filmfett väl får förfrågningar om reviewer glömmer vi bort att faktiskt göra dem.....men nu är här på förfrågning av en av våra läsare kommer äntligen Diva från 1981, hoppas den är till din gillning.

 "Some get high on airplane glue... detergents... fancy gimmicks. My satori is this: Zen in the art of buttering bread!"

En brevbärare som orecis slutat sitt pass stannar vid en opera för att det är något han verkligen älskar och på scenen står den vackra Cynthia Hawkins, spelad av Wilhelmenia Fernandez, en riktig opera sångerska, najs. Efter ett enastående sångnummer går han backstage å får hennes autograf å de båda visar varandra uppskattning. Brevbäraren, som heter Jules snor med sig en av hennes klänningar och åker sedan hem till sig och lyssnar på hennes skivor (som han piratkopierat från livekonserter) med klänningen i ett tajt grepp i vad som ser ut som att vara ett övergivet lager.. Dagen därpå när Jules är ute och levererar post hamnar en kasett i hans postväska. Cigaretten tillhör en kvinna som precis mördats av 2 gangsters. Utan att märka det fortsätter Jules med sin runda och även ragga upp en tjaj. Samtidigt är polisen ganstrarna som mördade kvinnan från innan och de hittar en kasett där allting spelats in. En kasett som hamnat i Jules väska.

 "A monument to disaster... deluxe style!"

Samtidigt försöker Jules lägga in en stöt på tjajen från innan och trots en krånglig start så lyckas Jules opera göra henne intresserad av opera med. Samtidigt så slår gangstersarna till mot ett spelstånd och mördar den som håller i det. Jules klänningsstöld hamnar i tidningen men Jules har inte tid att ge sig själv beröm, hans kassett av Cynthias opera har blivit stulen! Jules misstänker de 2 män han sprang in i innan mordet och polisen är honom på spåren då han är huvudmisstänkt som mördaren. Med både polis, gangsters och senare utpressare efter sig som alla är ute efter 2 kassetter, ett med mordoffrets bekännelse och ett som innehåller illigala inspelningar av Cynthias opera som båda kan sätta Jules i djupare skit än han någonsin trott.

 "Where the witch makes poisoned red apples to advertise the toothpaste movie stars use."

Detta är den andra Opera fi.....:Tredje opera filmen jag recenserar, de första 2 är Opera av Dario Argento och den mindre än medelmåtta Yes, Grigorio och denna hamnar i mitten. Visst Diva är utomståenligt bra filmat och klippt för att inte nämna den bra musiken och fina miljöerna.Det hela känns underligt nog som en Blue Sunshine gjort mycket bättre, jag vet i fan varför men stilen och gör mig måttligt intresserad av regissören Jean-Jacques Beineix andra filmer.... så småningom. Skådespelet är bra, Jules framstår verkligen som en opera besatt ung man och snutarna ser ut som snutar och operan gör verkligen scener mer atmosfäriska, typ som i scenen i När lammen tystnar innan Lecter flyr. Är Diva en av de bästa franska filmerna någonsin? Nä, men det är en av de bättre från äldre dagar då jag personligen tycker att Frankrike och Beligens filmindustri bara blivit bättre på senare dagar (Sleepless Night, Panic au village, Enter the void å Man Bites Dog är bara några exempel på detta) men har verkligen några guldklimpar från 80-talet såsom Kampen om eld och Den Vilda Planeten, Diva hamnar lågt ner på den top 10 listan över franska filmer innan 90-talet men är endå en välgjort, spännande thriller som kanske är lite för lång men behöver mer igenkännande. Diva får svag 4/5 guldkameror.

Markus
2016-04-26
20:42:09

Revenge of the Nerds

Till skillnad från Big Bang Theory så är Revenge of the Nerds faktiskt rolig! Ohhhh, SNAP!
Den tystlåtna Pointdexter blir hög och gör värsta breakdansen.
 
Gilbert och hans bästa vän Lewis ska börja på Adams Collage och ser fram emot alla brudar de ska sexa till det med. Enda problemet....Gilbert och Lewis är nördar. Alpha Beta, som är de största svinen ni kan tänka er och älskade av alla, gör vad de kan för att jävlas med nördarna. Gilbert och Lewis skaffar snart nya vänner i form av andra outcasts och försöker skapa ett eget "house" där de hör hemma. Men Alpha Beta gör inte läget lätt för nördarna. Snart beslutar sig Gilbert och hans vänner att det är dags för den ultimata hämden. Brains vs brawns!
Vännerna försöker få hjälp av ett afro-amerikanskt house.
 
Det är väldigt unikt att se John Goodman smal i den här filmen, men hans roll som den pratglade fotbollscoachen är perfekt. Tillochmed när han håller ett tal under en hel lektion så länge att han glömmer att dom är där för att spela fotboll. Det hände mig en gång i skolan, då vi skulle ha tennis men läraren inte kunde sätta upp ett tennisnät. True story!
 
Revenge of the Nerds påminner lite om en Troma-film, Class of nuke Em High, fast utan blod och splatter. Men whatever, för filmen är jävligt rolig. Halvskurken Ogre är underbart over the top, och spelas av Donald Gibb, från Bloodsport. Hans överdrivna djuriska vrål: NEEERRDDSS! är ett vrål to die for. Denna filmen är en av få komedier som visar att en våldtäkt inte alls är så creepy som det låter....jupp, ni läste rätt! Det finns en våldtäkt i den här filmen....som ett skämt. Jupp.
Synths som vrålar häftiga toner.
 
4 av 5 guldkameror. Underbar hela vägen till det stora sångnumret som Family Guy gör parodi på. Och det var anledningen till hur jag hittade filmen.
 
Robin