Severance
2016-04-29

Ett professionellt team som sysslar inom vapenindustrin ska åka på en resa i Bulgarien. Eller det skulle lika gärna kunna vara Syrien, för chefen har själv ingen koll på vart dom ska. Under bussresan får vi träffa klassiska stereotyper. Den enda mörkhyade snubben som chefen smörar för. Gordon, som smörar för chefen. En kvinna alla vill ha sex med och en feminist som alla tycker är jobbig. Steve är bäst dock. Han är en vuxen man som beslutar sig att röka på och äta mushrooms framför chefen som inte bryr sig.
 
Bussen tvingas stanna för ett träd blockerar vägen, så teamet får sammarbeta för att hitta sin väg till stugan. Woops! Stugan ser visst sämre ut än Markus nylle efter Mexikansk brottning. Men gänget sover över i rucklet och allt verkar relativt okej, tills de plockas, en och en, av maskerade, brutala mördare.
Perfekt omslag!
 
Severance är skitig, blodig och rolig! I samma stil som Cabin in the Woods och Dale and Tucker Vs Evil. Brittisk humor fungerar perfekt till ett sådan klassiskt slasherupplägg och filmen är ändå ganska brutal ibland. Jag älskar dom hallucinationer Steve får av sig själv. Eller hur jävla skum Gordon är som person. Eller chefen som är mer fyrkantig än Markus limbo-dans.
Våra offer...eller hjältar.
 
4 av 5 guldkameror. It's a blast! Och detta håller Markus med om!
 
Robin

Diva
2016-04-28

Klart som fan att när Filmfett väl får förfrågningar om reviewer glömmer vi bort att faktiskt göra dem.....men nu är här på förfrågning av en av våra läsare kommer äntligen Diva från 1981, hoppas den är till din gillning.

 "Some get high on airplane glue... detergents... fancy gimmicks. My satori is this: Zen in the art of buttering bread!"

En brevbärare som orecis slutat sitt pass stannar vid en opera för att det är något han verkligen älskar och på scenen står den vackra Cynthia Hawkins, spelad av Wilhelmenia Fernandez, en riktig opera sångerska, najs. Efter ett enastående sångnummer går han backstage å får hennes autograf å de båda visar varandra uppskattning. Brevbäraren, som heter Jules snor med sig en av hennes klänningar och åker sedan hem till sig och lyssnar på hennes skivor (som han piratkopierat från livekonserter) med klänningen i ett tajt grepp i vad som ser ut som att vara ett övergivet lager.. Dagen därpå när Jules är ute och levererar post hamnar en kasett i hans postväska. Cigaretten tillhör en kvinna som precis mördats av 2 gangsters. Utan att märka det fortsätter Jules med sin runda och även ragga upp en tjaj. Samtidigt är polisen ganstrarna som mördade kvinnan från innan och de hittar en kasett där allting spelats in. En kasett som hamnat i Jules väska.

 "A monument to disaster... deluxe style!"

Samtidigt försöker Jules lägga in en stöt på tjajen från innan och trots en krånglig start så lyckas Jules opera göra henne intresserad av opera med. Samtidigt så slår gangstersarna till mot ett spelstånd och mördar den som håller i det. Jules klänningsstöld hamnar i tidningen men Jules har inte tid att ge sig själv beröm, hans kassett av Cynthias opera har blivit stulen! Jules misstänker de 2 män han sprang in i innan mordet och polisen är honom på spåren då han är huvudmisstänkt som mördaren. Med både polis, gangsters och senare utpressare efter sig som alla är ute efter 2 kassetter, ett med mordoffrets bekännelse och ett som innehåller illigala inspelningar av Cynthias opera som båda kan sätta Jules i djupare skit än han någonsin trott.

 "Where the witch makes poisoned red apples to advertise the toothpaste movie stars use."

Detta är den andra Opera fi.....:Tredje opera filmen jag recenserar, de första 2 är Opera av Dario Argento och den mindre än medelmåtta Yes, Grigorio och denna hamnar i mitten. Visst Diva är utomståenligt bra filmat och klippt för att inte nämna den bra musiken och fina miljöerna.Det hela känns underligt nog som en Blue Sunshine gjort mycket bättre, jag vet i fan varför men stilen och gör mig måttligt intresserad av regissören Jean-Jacques Beineix andra filmer.... så småningom. Skådespelet är bra, Jules framstår verkligen som en opera besatt ung man och snutarna ser ut som snutar och operan gör verkligen scener mer atmosfäriska, typ som i scenen i När lammen tystnar innan Lecter flyr. Är Diva en av de bästa franska filmerna någonsin? Nä, men det är en av de bättre från äldre dagar då jag personligen tycker att Frankrike och Beligens filmindustri bara blivit bättre på senare dagar (Sleepless Night, Panic au village, Enter the void å Man Bites Dog är bara några exempel på detta) men har verkligen några guldklimpar från 80-talet såsom Kampen om eld och Den Vilda Planeten, Diva hamnar lågt ner på den top 10 listan över franska filmer innan 90-talet men är endå en välgjort, spännande thriller som kanske är lite för lång men behöver mer igenkännande. Diva får svag 4/5 guldkameror.

Markus

Revenge of the Nerds
2016-04-26

Till skillnad från Big Bang Theory så är Revenge of the Nerds faktiskt rolig! Ohhhh, SNAP!
Den tystlåtna Pointdexter blir hög och gör värsta breakdansen.
 
Gilbert och hans bästa vän Lewis ska börja på Adams Collage och ser fram emot alla brudar de ska sexa till det med. Enda problemet....Gilbert och Lewis är nördar. Alpha Beta, som är de största svinen ni kan tänka er och älskade av alla, gör vad de kan för att jävlas med nördarna. Gilbert och Lewis skaffar snart nya vänner i form av andra outcasts och försöker skapa ett eget "house" där de hör hemma. Men Alpha Beta gör inte läget lätt för nördarna. Snart beslutar sig Gilbert och hans vänner att det är dags för den ultimata hämden. Brains vs brawns!
Vännerna försöker få hjälp av ett afro-amerikanskt house.
 
Det är väldigt unikt att se John Goodman smal i den här filmen, men hans roll som den pratglade fotbollscoachen är perfekt. Tillochmed när han håller ett tal under en hel lektion så länge att han glömmer att dom är där för att spela fotboll. Det hände mig en gång i skolan, då vi skulle ha tennis men läraren inte kunde sätta upp ett tennisnät. True story!
 
Revenge of the Nerds påminner lite om en Troma-film, Class of nuke Em High, fast utan blod och splatter. Men whatever, för filmen är jävligt rolig. Halvskurken Ogre är underbart over the top, och spelas av Donald Gibb, från Bloodsport. Hans överdrivna djuriska vrål: NEEERRDDSS! är ett vrål to die for. Denna filmen är en av få komedier som visar att en våldtäkt inte alls är så creepy som det låter....jupp, ni läste rätt! Det finns en våldtäkt i den här filmen....som ett skämt. Jupp.
Synths som vrålar häftiga toner.
 
4 av 5 guldkameror. Underbar hela vägen till det stora sångnumret som Family Guy gör parodi på. Och det var anledningen till hur jag hittade filmen.
 
Robin

Phantom of the Paradise
2016-04-26

En mystisk producent vid namn Swan är ett riktigt musikaliskt underbarn att han vann massor av priser och anses vara en av de bästa musikanter någonsin och hans band Juicy Fruits är ett av världens största, men nu är Swan ute efter att skapa ett nytt projekt, en klubb som komma kallas The Paradise och ska bli den största klubben sedan Klu Klux Klan. En man som kommer på audition på en klubb som Swan äger där Swan närvarar och denna mans namn är Winslow Leach och hans piano låt berör Swan så mycket att han skickar en av sina undersåtar till att sno Leach musik. En månad senare anländer Leach till Swans kontor, Death Records för att möta Swan men han slängs ut. Detta leder till att Leach gör inbrott hos Swans privata gods där han dels möter Pheonix spelad av den alltid lika briljanta Jessica Harper (Suspiria och Shock Treatment) och en romans blossar upp då Leach erbjuder sig att hjälpa henne att få fart på sin sång karriär.Snart vaknar Leach i Swans trädgård med massa kokain i fickan så Leach hamnar i Sing Sing fängelset (samma fängelse som Matt Cordell hamnar på i Maniac Cop serien).

 well atleast its not witches this time,.....

Medans Swan och Juicy Fruits blir mer rika på Leachs musik tvingar Leach att jobba och får sina tänder utdragna i finkan men flyr direkt i nästa scen. Hans första mål är Death Records dör han slår sönder allt han hittar men en olycka deformerar hans ansikte i processen. Leach försvinner men dödförklaras och på annat håll slår The Paradise upp sina dörrar men snart börjar de ske olyckor på The Paradise såsom en sprängning och Swan attackeras av en man i en fågel hjälm men Swan känner direkt igen att det är Winslow. De båda gör en deal vilket leder till att Pheonix som åter igen är på audition får ett skivkontrakt.Swan och Leach är nu alltså kompanjoner och Leach skriver en rock skiva baserat på sina upplevelser med Swan (en man som säljer sin själ till djävulen för berömmelse) men Swan går bakom ryggen på sin kompanjon och struntar i Pheonix och ger Leachs musik till en dålig glamrockare och hans grupp.

 "Never sing my music again. Not here, not anywhere. Do you understand? Never again. My music is for Phoenix."

När Brian Di Palmas Phantom of the Paradise först släpptes blev den kritiskt pannad, floppade och glömdes bort snabbare än Robin sumpar ett samtal med en tjej men filmen har på senare år blivit kultförklarad. Musiken är rätt bra, det är inte den bästa musikalen men det är en av de bättre och en bra uppdaterad version av Fantomen på Operan, uppdaterad för 80-talets. Winslows fantom dräkt är rätt snyggt designat och den bästa skådisen är helt klart Jessica Harper som också får ett par bra sångnummer och jag hoppas verkligen att det är hennes egna sångröst. Som en satir på musikindustrin misslyckas den dock, till och med The Apple, en av de sämsta musikaler jag kan komma å tänka på gjorde det bättre, men som en rock opera är den en av de bästa. Det finns ingen låt som är förjävlig men ingen som riktigt sticker ut. Fantomen är en rätt bra karaktär men glamrockaren är en av de sämsta jag sett detta år, förutom att hans sångröst suger så är det högt osannolikt att han skulle kunna bli känd eller ens vinna en audition utan att ta några gisslan. Phantom of the Paradise är en underhållande musikal i samma anda som Rocky Horror Picture Show, men är väldigt underlägsen i jämnförelse och mer seriös men är väl helt okay endå. Filmen får 3/5 Guldkameror.

Markus

Star Wars Ep VII: The Force Awakens
2016-04-24

 
Hög tid för den senaste filmen i rymdsagan, och det är en film några har sågat och några älskar.
 
Rebellerna slåss mot ett nytt hot i galaxen. Stormtroopers finns fortfarande bland oss, nu ledda av en ny ledare, Kylo Ren. Efter ett attentat där en hel by slaktas, så beslutar sig en av dessa Stormtroopers, Finn, att lämna sitt öde och bli en fri man. Efter att ha fritagit en gisslan så krashlandar dom på en sandplanet, där den skrotsamlande Rey befinner sig. Hon upptäcker snart att Stormtroopers är där och letar efter en android, som Finn och gisslan flydde med.
Yo, dawg, did ya see that shit oh maaaaaaaaaaaaan! - Om Star Wars gjordes av Lucas....
 
Så småningom blir Rey indragen i Rebellernas strider och får veta att alla rykten om The Force existerar. Nu måste hon hitta de forna hjältarna, för att ge stabilitet i galaxen. Men farorna är många och Luke Skywalker är nästan omöjlig att hitta.
Captain Phasma fick faktiskt sitt namn från skräck-klassikern Phantasm, som J.J Abrams även skall åter-lansera.
 
Trots sina likheter med de förra filmerna, så som storyn och vissa händelser, så är filmen jävligt grym! The Force Awakens glöder som bäst i sina miljöer och episka strider och sina nya huvudkaraktärer som bär hemligheter och öden som fångar tittaren. Det är en fräsch fläkt att se rollkaraktärer vars öde man inte känner till, och där allt är ovisst för oss tittare.
Effekterna sätter verkligen tårar av glädje.
 
The Force Awakens är långt ifrån perfekt. Den känns lite för lång ibland och vissa element känns lite lösa. Vi får en ny Death Star för tredje gången, vilket känns lite udda och Kylo Ren är för ung, trots att han är den enda Sith-Lord som någonsin pyrt av så mycket vrede. Dessutom är det kanske för mycket bio-film för att avnjutas på Blu-ray. Jag har inte köpt filmen ännu.
 
Jag ser väldigt mycket fram emot framtida filmer och detta är något att verkligen hylla. 4 av 5 guldkameror.
En av förra årets bästa filmer, enbart besegrad av Fury Road.
 
Med dessa ord avslutas filmtemat för denna veckan och återgår till sin normala sjukhet. Tack och hej!
 
Robin

Off Screen
2016-04-23

En man vid namn Joe kommer in I en stor byggnad och hotar vakterna vid entrén att han hare n bomb I sin väska och skickar sedan ut alla andra ur byggnaden. Han varnar hela byggnaden och ringer tv kanaler för att uppmärksamma händelserna och frågar säkerhetsvakten snällt om han får prata med Mr. Wesselink, chefen för Philips, men han finns inte i byggnaden….han är i byggnaden bredvid….John har tagit fel byggnad som gisslan. De har nämligen flyttat och ett nytt kompani har tagit över denna byggnad. Vi får en Flashback och ser hur hans chef ger honom mindre arbetstimmar då John böjar närma sig pensionsåldern, han jobbar som busschaufför där han inte får mycket respekt vare sig från sina chefer eller kunder. Vi skickas tillbaka till gisslandramat som pågår i nutid  når John äntligen polisen och begär att han får Philips chef Wesselink på luren eller att komma till byggnaden han är i. Varför är han så besatt av Philips? Jo en gång så hjälpte John en kvinna som arbetade åt Philips hushållsaparat avdelning och hon börjar tala skit om bredbilds tv och John håller med om att dessa dyra tv aparater är ett bedrägeri.

 Jag vet inte om denna karaktär är en karikatyr av Philips CEO Gerard Kleisterlee, men det ser så ut

Philips-kvinnan anmäler dock John då hon känner sig attackerad och John förlorar då sin runda till någon annan. Under en annan busstur hittar John en portfölj som sammanträffande nog tillhör chefen över Philips, Mr. Wesselink och denna portfölj innehåller massa dokument över en fruktansvärd plan att hjärntvätta alla med bredbilds tv aparater, en sådan som John har hemma hos sig. Han tar sig till Philips för att lämna tillbaka väskan till Wessenlink och de båda tar lunch men märker att Wessenlink gömmer något och har en hemlig agenda, John tror att Wessenlink glömde väskan på bussen med flit för att John skulle hitta den. Kommer Johns kidnappningsdrama sluta i katastrof? Kommer han godta en tjänst som Mr. Wesselink erbjudit honom eller kommer han dö på kuppen?

En vanlig reaktion på missnöjda Philips produktägare...

Det bästa med filmen är att den faktiskt bygger på riktiga händelser, där en man skulle ta eljätten Philips men råkade försätta fel byggnad i ett kidnappningsdrama.  Jan Declair är underbar i rollen som Joe, den snälla kidnapparen med en poäng till sin kidnappnng, att hjälpa omvärlden , är han mentalt sjuk? Är han bara gubbsjuk? Eller är han smartast i hela filmen? Ja ingen vet men hade jag sett denna film innna jag gjort filmfett listan hade troligen John Voerman fått en plats nånstans. Scenen då John ringer sitt unga barnbarn och hennes enda svar är ”hej då ring inte igen” är bland det sorligaste jag sett denna månad, och jag har sett Robins försök att lyckas på en stand up klubb. Filmen har sega stunder ja, men det är inte riktigt någon trög film, de små ledtrådar som släpps då och då angående Philips hemliga agenda är underhållande och John är en bra karaktär, djup, smart och endå smått patetisk. Liknelserna mellan Off Screen och Halloween 3 är många, en ond chef för ett sort företag som använder tv aparater som vapen och är först vänner med hjälten, som misstänker att chefen har något lurt på gång och visar sig ha rätt och blir då rival/fiende mot deras respektive chef-karaktärer. ”Skurkens” briljanta plan är smartare än Albert Einstein på ADHD medicin och filmen i helhet är mycket bra. Off Screen får 4/5 Guldkameror.

 

 

Markus

 

Off Screen

Star Wars Ep VI: Return of the Jedi
2016-04-23

 
Le grand finale på Star Wars-sagan, förutom den nya serien då. Och nu ligger alla korten på bordet, spelet är över och hjältarna sitter i skiten.
Palpetine ser ut som Hans Moleman.
 
Han Solo är kidnappad och träffar på sin ärkefiende, Jabba The Hut! Våra hjältar försöker rädda Solo ur sin fångenskap, men tas själva tillfånga och måste slå sin väg ut. Samtidigt återuppbyggs den gamla Death Star, nu med en sköld runt dess bas, som gör vapnet omöjligt att förinta. Eller? Palpetine dyker upp på Death Star och träffar Vader för första gången ansikte mot ansikte. Tillsammans är deras plan att föra Luke till deras tillhåll, för att han ska kunna bli ett med deras dark side.
Kommer Luke rädda världen med sin skitcoola action-hjälte-kostym?
 
Få upplösningar är så episka som denna filmen! Synd att George dåliga smak för CGI slängs in och en dataanimerad spyfest till musiknummer dyker upp i några sekunder. Det är skiten som är värst i filmen. De gulliga Ewoks-björnar som dyker upp i filmens sista halva är både bra och dåliga. De förstör inte filmens episka känsla, men sänker förhoppningarna lite. Att Leia påstår att hon minns sin mor hänger inte alls ihop med prequels, då hennes mor dog direkt efter förlossningen.
Actionscenerna är spot-fucking on!
 
Return of the Jedi är magisk på alla sätt och vis. En perfekt final i serien, även om slutduellen skulle kunna vara mer laddad.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Nästa gång ser vi hur kraften återfödds.
 
Robin

Star Wars Ep V: Empire Strikes Back
2016-04-22

 
Hade ni frågat mig för ca tio år sedan hade detta varit den bästa filmen i serien. Så är inte läget nu, MEN innan ni går berserkar-gång, snälla, läs denna recension! För Empire älskas av er kära recensent.
Rave-dance!
 
Isplaneten Hoth. Rebellerna har gömt sig här efter händelserna i förra filmen. Darth Vader, hans onda chef, och hela Imperiumet är ute efter rebellerna, inte minst Luke Skywalker själv. Efter en grym strid på Hoth så får Luke en vision om Yoda, Jedi-tränaren, som kan få Luke att bli en fullblodad Jedi. Han beger sig till en planet för att träffa Yoda, samtidigt som hans vänner, leda av Han Solo, hamnar i trubbel med Imperiet och vandrar in i fälla efter fälla, som i Fury Road.
 
Detta är en sjukt episk film! Miljöerna pulserar, skurkarna är vassare och mer fysiska i denna filmen, då Darth Vader annordnat en livsfarlig fälla för sina fiender. Yoda är grymt intressant och utan tvekan en av de bästa rollerna i hela sagan. Filmen har även en episk jakt med Millenium Falcon som ger mer hjärtklappning vid blotta tanken på det! Men...varför får filmen ingen femma?
 
Jo, vår hjälte, Luke, sitter på en planet under hela filmen, och snackar med Yoda, för att få kontroll över sina krafter. Under i princip hela filmen. När han får en förvarning om sina vänner i knipa så avbryter han sin träning! På sätt och vis hade jag hellre velat se honom bli en fullblodad Jedi och på så sätt kunna bygga upp den sista filmen bättre. Låter som att jag klagar för mycket, men filmen blir lite seg på grund av detta.
Nice shoulders, blonde-boy!
 
Empire är en jävligt bra uppföljare och slutduellen är något bland det bästa i den eviga kampen mellan det goda och det onda: blått lasersvärd, mot rött lasersvärd.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
Btw: Spring ut och köp Force Awakens! Den är ute NU!

Robins inlägg nr 500! Star Wars Ep IV: A New Hope
2016-04-21

 
Nej, nu jävlar har både Robin och Markus lagt 500 inlägg här på FilmFett! Helt sjukt! Passande då att detta blev mitt 500e inlägg.
 
Luke Skywalker är en ensam bonde som bor med sin farbror Owen på en sandplanet där de odlar växter....utan vatten. Luke lever ett tråkigt liv och drömmer om att kunna besöka galaxer. Då råkar han springa på två androider och får se medelandet från den vackra Prinsessan Leia, som kidnappats av Darth Vader. Hon har gömt information om deras beryktade vapen, The Death Star, i androiderna! Luke springer snart på Obi-Wan Kenobi, som Leia egentligen skulle prata med. Obi-Wan berättar för Luke om the force, jedi-riddarna och att Luke kan assistera i att stoppa Darth Vader och det onda Imperiets planer.
Time to grow myself some plants!
 
Det måste nämnas redan nu att George Lucas borde söka jobb på Asylum Films för att ha spottat ut slemmig CGI i sina äldre varianter av Star Wars. Fan ta dig, George! Men, med detta sagt så är Star Wars en förevigad klassiker. En story om hur en ung man växer upp till att bli en legendar har berättats för och kommer berättas i framtiden. Kort sagt, Star Wars är en futuristisk rymdsaga som åldrats extremt bra.
R2-D2 vill ha en electric blowjob.
 
Effekterna är snygga, karaktärerna är olika i deras personligheter och härliga. Synd bara att man valde att lägga till Jabba The Hut i filmen, istället för att behålla honom som ett mysterium tills hans episka intro i senare filmer.
Han-fucking-Solo är mest karismatisk av alla karaktärerna.
 
Star Wars: The New Hope får 5 av 5 guldkameror. Inget nytt kan sägas om denna fantastiska resa!
 
Robin

Markus Inlägg nr. 500! Man bites Dog
2016-04-21

Ben är en snubbe man bör akta sig för, redan I hans första 200 bildrutor har han mördat en kvinna på ett t tåg. Värst av allt? Han har ett kamera team med Remy i topp  som följer efter honom och filmar hans kriminella vansinnesdåd och Ben förklarar med glädje hur man tar han om liket och jämnfört skillnaden mellan att döda dvärgar från barn eller äldre människor. Vi får sedan en scen där Ben gå till sin mammas affär och är jätte trevlig Sedan klipps det till då Ben misshandlar en lokal snut till döds troligen, man får aldrig se om han överlever. Vi får korta intervjuer med Ben och han tar sedan med tittaren till en äldre dam och ger henne medvetet en hjärtattack så att hon dör och slår ihjäl en  svart person och börjar snacka om hur hans sort äcklar honom efter att han själv nyss mördat en kvinna och snott alla hennes kontanter….pengar som filmteamet får dela med Ben.

 "Mom wasn't a musician! She got hers with a broom!"

Vi får flera intervjuer med Ben, flera scener där han är trevlig med folk och andra där han brutalt mördar folk men i en fabrik hamnar vi mitt i en shootout medans Ben letar efter ett armband. I denna shootout så träffas ljudkillen och helt iskallt greppar Remy hans material och fortsätter filmar. Ben lyckas mörda mannen som skjuter och Remy kommer och sparkar på liket som hämnd. Ljudkillens död betyder dock att dokumentär filmandet haltas ett tag..tycker man men NEPP! Filmandet och morden fortsätter och nästa offer på menyn är en barnfamilj och när det kommer till familjens son så får Remy rycka in och hjälpa till att kväva luften ur den stackars ungen. Detta är början på Remy och hans filmteams alltmer deltagande i Bens mord.

 "Pigeon, winged cloak of gray, In the city's hellish maw One glance & you fly away Your grace holds me in awe"

Inte bara var denna film den som lanserade den franska skådisen Benoît Poelvoorde karriär, det kanske är hans bästa jag har sett, hans karaktär kan vara bland de mest brutalaste karaktärer någonsin då han ser konsten att döda som en riktig konst och ser et som ett jobb han gör till sin hobby. Hela filmen är i svartvitt och det ger filmen sin egna stil, hade den varit i färg hade mycket av atmosfären varit borta och det hela hade känts rätt mediokert. Det mest hemska är hur vi går ifrån ett montage utav Ben då han mördar typ 20 personer till att möta hans familj och vänner där han framstår som en mycket trevlig man, de intervjuer Remy gör med honom är också rätt psyko då han verkar vara mycket trevlig, sen så BLÄM ser vi hur han hugger ihjäl en person och kastar ut sig rasistisk slang och han är även kvinnohatare. Ju längre in i filmen man kommer destå mer delaktiga i Bens galenskaper blir filmteamet och denna resa är skrämmande underhållande. Ben må vara den sjukaste filmkaraktär någonsin och hans galenskaper smittar av sig i denna fantastiska film, denna borde så många som möjligt se då det är ett lågbudets mästerverk! Man Bites Dog får 4.5/5 Guldkameror.

Markus

Star Wars Ep: III: Revenge of the Sith
2016-04-20

Oj, oj, oj! George Lucas lyckades tillslut med sin prequel-trilogi....efter ett tag...
 
Don't look ahead of you, mister Jackson. But there's a green monkey staring at us!
 
Filmen börjar med ett rasande krig mot General Grevious, en hostande robot? Okej, han är en cyborg, antagligen. Grevious jobbar tillsammans med förra filmens badguy: Count Dooku. Dom kidnappar Palpetine och detta gör att Anakin Skywalker och vår andra hjälte, Obi-Wan Kenobi drar ljussablarna, för nu sablar (dadumtss!) ska Palpetine räddas.Men Anakin får snart veta att Palpetine är den onda Darth Sidious, ledaren för deras stora, hotfulla fiende! Men istället för att stoppa Darth Sidious så dras Anakin till den onda sidan, i hopp om att få bli den mäktigaste kraften av alla! Hans nya öde är att förbli....Darth Vader och enbart Obi-Wan kan stoppa sin f.d kamrat!
Dirty Dancing har blivit hett som tusan i Star Wars-loren.
 
Trots hemsk dialog som stinker sill så är filmen snygg! Effekterna har åldrats bra för en film från 2005, samt miljöerna påminner om Mass Effect, särskilt den brinnande planeten i filmens stora klimax. Denna slutfight är relativt legendarisk och mäktig som få filmer. Nu känns det äntligen som en bra Star Wars film!
.....guys? I don't feel so hot....
 
Storyn är enklare denna gången. Good guys fighting bad guys with swords and göns! Och trots sin hemska dialog så har Hayden blivit bättre i rollen som Anakin, då han fått mer personlighet här.
 
3 av 5 guldkameror blir det ändå. Det lutar åt fyra, men tre får det bli.
 
Imorgon ska vi se hur Luke Skywalker blev allas hjälte!
 
Robin

Star Wars Ep II: Attack of the Clones
2016-04-19

 
Hur tråkig och seg som The Phantom Menece än var, så blev saker värre. Mycket värre.
 
Anakin har blivit en trainee för att bli fullblodad Jedi Knight och hans makt är glödande stark. Men balansen i hans Force är inte att räkna med, då han oftast bli barnsligt sur och tvär över få anledningar. Hans guide, Obi-Wan Kenobi försöker få Anakin att stabiliseras. Men samtidigt så vill Kejsaren Palpetine försöka återetbalera stabilitet efter första filmen. Anakin tycker Palpetine är en ängel, men han är en uppenbart badguy för publiken. I alla fall: Obi-Wan upptäcker snart att Stormtropers skapas på rullande band, och ja, dom är kloner till Bobba Fett, därav filmens titel. Nu måste Obi-Wan stoppa Stormtropers samt deras ledare, Count Dooku.
Anakin tänker på om han glömde stänga av ugnen hemma under pistolstrid.
Precis som förra filmen så är detta en soppa med glansiga effekter och den röda tråden tar så många kurvor att det är svårt att hänga med eller ens bry sig. Att Anakin återförenas med Queen Amadila låter som en fin början på en relation. Men vad som följs är några av de sämsta dialoger jag hört. På samma nivå som The Room, tvingas vi höra hur Anakin "hates sand, it's cource and get's everywhere." som en liknelse till sin kärlek till Amadila. Va? Fattar ni inte? Inte jag heller.
Låt oss tillägga att denna filmen vann två förtjänade razzies. Hayden för sin prestation som Anakin och worst screenplay.
 
Filmen är en lång transportsträcka som känns som att åka ett ryskt tåg bland ett gäng rökare. Men den har fina strider, ibland. Och musiken är episk.
 
Det blir en ytterst svag 2 av 5 guldkameror.
Bobba Filmfett... är en rätt kass karaktär faktiskt. Han gör ju inte mycket, men här är han rätt badass.
 
Imorgon blir det dags att se Anakins fulländade transformation till....Darth Vader!
 
Robin

Shaft in Africa
2016-04-18

Shaft är tillbaka och lika full fläkt som vanligt! En dag på väg till jobbet möter han en aftikan som letat efter Shaft då de har ett viktigt uppdrag åt honom. Shaft vägrar och går in till sitt kontor men mannen i behov av hjälp bokstavligen sparkar in dörren och slår han medvetslös och tar med sig honom till sig. Shaft vaknar naken i ett stal (okay…) och börjar sedan slåss mot en av kidnapparna med pinnar. Han möter Amir Ramila, ledaren för en afrikansk stam och berättar att han kommer få 25.000 dollar om han går undercover som slav. Det finns en människosmuggling av afrikanska slavar ledd av en riktig skurk. Skurken är en vit man i fin kostym och är så hardcore att han får en avsugning i bilen påväg till sitt onda kontor. De skickar Shaft till Afrika så han kan smugglas till Paris och Mr. Ramilas son har redan genomgått denna procidur men mördades när de kom på honom. För att förbereda sig får han hjälp av Ramilas sexiga dotter som ska steriiseras så Shaft vill så klart göra det en sista gång.

 "Now wait a minute. Now I'm not James Bond. Simply Sam Spade."

Några minuter senare är Shaft i Etiopien och möter där mannen som finansierar projektet för lite material men sedan är han ute i staden och låstas vara inföding. På en buss attackeras han av en vit snubbe och är sedan fast i den Afrikanska vildmarken…tills han Ramilas dotter igen som han sedan pökar och kvinnan informerar att hon inte tänker genomföra steroliseringen. Dagen efter ger sig Shaft ut i afrika för att möta stammen, bli kidnappad och sedan tas till Paris som slav.

"No wonder they call Africa the mother country! Mama, I ain't gonna fight it."
Shaft in Africa blev John Shafts sista stora äventyr på stora duken, men karaktären dök upp I en kortlivad tv serie och I en reboot från 2000 som följer Shafts brorson med Samuel L. Jackson i huvudrollen som Shaft den andre. Filmens soundtrack är mer uptown funk än Shaft  Precis som första filmen är det mer en cashgrab den är rätt seg ja, segare än första  och saknar det där lilla extra som krävs för att en film ska bli minnesvärd, eller ens sevärd.  Versionen jag hittade har är inte textad så alla Afrikanska språk är obegripligt och endast vissa meningar översätts. Shaft in Africa är längst i hela serien och helt klart den som borde vara kortast, då mycket tid inte är till nytta och många fighter endast slängs in för att fighter var populärt i det afro amerikanska samhället, se Wu Tang Clan samlingen där de har massa asiatiska fight filmer som såldes med inriktning till en afroamerikansk publik. Men som tur är spenderar de mycket tid i Afrika, blev lite rädd att det skulle vara en sån där film som heter Shaft in Africa men så är han endast där en kvart utav en 2 timmar lång film. Även Shaft in Africa får svag 2/5 Guldkameror. Se första, men skippa resten.

Markus

Star Wars Ep 1: The Phantom Menece
2016-04-18

Dra fram ljussablarna och skrik "Stajj Waaarjs", för nu ska vi dyka in i serien ur den kronologiska ordningen!
 
The Phantom Menece är den bästa filmen någonsin i hela Star Wars serien. Nu när jag erkänt detta vill jag passa på att säga att mitt efternamn är Adolf Hitler, jag äter spädbarn till frukost, kastar ägg på bussar och älskar att skratta åt när folk sitter i rullstolar, oförmögna att kunna gå! Äkta humor!
What does the title of this film mean? Phantom Menece?
Planeten Naboo omringas av stridskepp, redo att anfalla. Jedi Riddarna Qui-Gonn Jin och hans unga medhjälpare Obi-Wan Kenobi får i uppdrag att försöka medla fred med stridsflottan. Men de vandrar in i en fälla och tvingas fly mot Naboo. Här träffar de på Jar-Jar Binks, en jobbig jävel. De lyckas även rädda Queen Amidila från attentaten och flyr planeten, för att vidare planera hur de ska rädda Naboo. De tvingas landa på sandplaneten Tatooine där de snart träffar en ung Anakin Skywalker. Samtidigt försöker den galaktiska republiken stoppa anfallet av Naboo.
 
I ärligthetens namn fattar jag vad man ville göra. En politiskt laddad film i rymdvärlden, med mycket lore och lite Dune-liknande referenser. Synd bara att filmen är så jävla plastig och tråkig! Mycket snack, för lite energi, effekter som ser glansiga ut som smörpapper och dialog som är lika hemskt som en lös handskakning med en pensionär. Anakins story är ganska intressant, men inte tillräckligt för att lyfta filmen. Och i ärligthetens namn så är Jar Jar inte så jobbig som han verkar. Visst, han är störande men inte världens jobbigaste rollfigur.
Alla älskar Jar-Jar....
Det bästa vi fått från Phantom Menence är slutfighten, samt roliga youtube-skämt och klipp från filmen som referencer. 2 av 5 guldkameror.
 
Imorgon ska vi se hur Attack of the Clones är.
 
Robin

Star wars vecka, vecka #17
2016-04-16

 

Shaft’s Big Score
2016-04-16

Stadens grymmaste broder är tillbaka! Det hela börjar med att John Shaft får ett samtal mitt i natten av en kompis vid namn Cal och säger åt Shaft att det är viktigt of doom att Shaft hämtar upp honom. Så John, den goda brodern som han är släpper av Cals syster som han just haft sex med (Nej seriöst, Shaft pöka sin polares syrra och sen ringer polarn utan att veta om vad som sker) och beger sig till Cal Asby. Shaft hinner inte i tid dock utan Cal sprängs i luften tillsammans med sitt kontor. Cal ägde en stor yta mark och hade 200 lakan undangömt och dessa tillgångar hade han stora planer för, planer som många kände till. Och redan från starten får vi se en av de fientliga gängen som kommer starta krig med det svarta gänget för Cals ägodelar. Cals mord är polisens prioritering just nu och Shaft vill också vara med på fallet för att ta hämnd på sin döda vän. Snuten tror dock att Shaft jobbar för Bumpy då Bumpy varit med på Cals begravning och med de 200 000 dollarna borta men gänget skaffar sig ett nytt mål, Cals syrra (nej hans biologiska syster, inte syrra som på det sättet) och Shafts älskarinna.

 “You better see a surgon about your condidtion” “What condition?” “ Your mouth is to close to your asshole!”

Medans första Shaft var en underhållande och rätt unik rulle så är denna uppföljare inget mer än en snabb cash grab då första filmen blev en sådan hit, men denna är bara halvdan. Redan vid intro sången som inte är Shafts ikoniska tridilutt utan något mer pop aktigt  och låter som vilken skit som helst såsom Black Cobra filmerna, anledningen? Isaac Heyes skippade att göra soundtracket till denna film så regissören han själv hoppade in. Den är också segare än de där hallon laktris skallarna som finns på ICA då de spenderar en scen som är i och sig rätt seg, men sen tar en av dem fram en fköjt och spelar ett tag….. Under filmens gång spenderar vi för mycket tid med skurkarna, som är så jävla ointressanta då de endast snackar om vart pengarna kan vara och vem som ska få den större delen av kakan. Shafts big score är rätt medioker och saknar det där som gjorde första så speciell, och det hela ser mer ut som en av de många Shaft inspirerade filmer som kom ut efter än en riktig uppföljare, Richard Roundtree spelar Shaft mycket bra åter igen men han räddar tyvärr inte filmen. Shafts big score får svag 2/5 guldkameror.

Markus

Shaft
2016-04-14

Det var väl fan på tiden att vi här på filmfett reviewar Shaft! Den största blaxplotation filmen någonsin och som var banbrytande för afro cinema och afroamerikanska skådespelare. För att be om ursäkt så kör vi hela trilogin på raken, visst är vi snälla här på filmfett?

 who dat cool ass reviewer that's a cooler cat than Robin "MARKUS!" who dat funky fly with a stajl so rad "Markus again" He has got the biggest damn... "SHUT YO MOUTH" just talkin bout Markus " we can dig it"

John Shaft ären riktigt cool typ, han lunkar runt LA till funkig musik spelad av den legendariske Isaac Heys på daglig bas. Shaft är omtyckt och känd i hela området och jobbar som privat detektiv. Men en dag när Shaft hos sin vanliga skoputs kille får han veta att 2 snubbar varit ute och sökt efter honom och de dyker upp än en gång när han lämnar stället och frågar honom om varför så många bröder möts uppe i Harlem men Shaft snackar bort sig och går vidare hem till sig där 2 skurkar väntar på honom, en av dem slänger han ut genom fönstret och utpressar den andre om varför de är där. Tydligen har Bumpy skickat efter honom, Bumpy är en av de värsta ganstersara i staden och han är i behov av Shafts hjälp då hans dotter blivit kidnappad. Bumby och Shaft möts och bestämmer en deal. Shaft ger sig då ut i Harlem och frågar runt efter ledtrådar i området.

”Where you going Shaft?” ”To get laid, where you going boy?”

Men innan några brott kan bekämpas åker Shaft hem till sin suger mama och pökar en snabbis, sen bär det av till skurkjakt. Shaft fick namnet på en rival till Bumpy men det visar sig att Shaft och gänget är del av ett större spel då rivalens bros hittas döda och en skytt är spårlöst borta. Shaft bestämmer sig för att undersöka mordförsöket de båda nyss överlevt och går raka vägen till sina snut polare för att få information och får veta att ett stort gängkrig är på intåg, svart mot vit.

"Don't let your mouth get your ass in trouble."

Efter att Sweet Sweetback baaaadaaasss ssssong gjorde stor succé blev den nästan som bortglömd efter Shaft stormade biografer och blev en av de största kult filmer och en av de filmer som inspirerade fler afroamerikaner att ta sig in i filmindustrin och Shaft inflytande syns fortfarande idag i filmer såsom Black Dynamite. Efter Shaft kom filmer som Superfly och The Mack som alla handlade om coola typer med funkigt soundtrack som gav den vite mannen på käften efter han kränkt en broder på något sätt.Jag älskar 70-tals pluröet, lay some on me brotha, he a bad motherfucker och så vidare.Richard Roundtree är störtskön i rollen som John Shaft och hur j’vla outbildade eller ovetande om Afroamerikaner med repliker såsom ” What aret hese folkes doing?” eller ”All your friends walking around with guns like these?, det är som om de vita i film aldrig riktigt pratat med en afroamerikan förut. Scenen då Bumpy, en ökänd gangster bryter ihop över sin dotters kidnappning är faktiskt jävligt sorlig, I never thought a grown man could cry like that. Shaft var nominerad för en Oscar för bästa musik och den är jävligt bra, hela filmen är bra, inget gigantiskt mästerverk men en underhållande film om tjuv och polis i Harlem. Shaft får 3/5 Guldkameror, tyvärr tycker jag den är rätt seg vissa stunder, det hela bygger upp till ett episkt klimax men vägen dit är inte lika spännande. Shaft nojjan levde vidare i USA ett tag, länge nog att få 2 uppföljare, men hur är dem?

Markus

Wyrmwood: Road of The Dead
2016-04-13

Ausplotiation! Sköna, underbara filmer som bland annat skapade Mad Max. Wyrmwod kom ut 2014, så det är synd att den inte märktes förrens efter Fury Road kom ut. Men nåväl, låt oss mysa med blod, zombies och våld!
"Oh shit, he wasn't a zombie?"
 
Barry har inte en sån bra dag. Hans familj har blivit zombies under en konstig natt, då zombie-epidimin föll över oss som ett konstigt väderfenomen. Berry springer på Benny, en snubbe som har, efter en jakt med en zombie i gångtakt, brutalt dödat sin egna broder. Nu försöker de överleva tillsammans och hitta Barrys syster, Brooke. Men hon blir tillfångatagen av onda soldater. Eftersom det är zombies så måste soldater vara med i spelet såklart. Brooke tas tillfånga av The Doctor, en psykopat med sprutor och onda avsikter. Men ingen kan ana hur vass och farliga de beväpnade polarna Barry och Benny kan bli.
"This truck runs on zombies. No zombies? No truck."
 
Den här filmen är episk! Istället för skräck och hoppa-upp-zombies får vi pistoler, hagelbrakare och steampunk-kostymer. Lägg till en zombie-kontrollerande superkraft så har vi en köttig, häftig rulle! Brooke blir en form av superhjälte i filmens klimax, vilket är kick-ass! Karaktärerna är lagom glna och filmen har en rostig, häftig stil som avgudas i mina ögon. Det ryktas om en uppföljare på IMDB och please dear God, make it happen!
Brooke är fucking awesome!
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Pelle Svanslös I Amerikatt
2016-04-12

Lite onödigt vetande? Detta var den absolut första filmen jag någonsin såg på bio, de ni, jag var 4 år, kunde ingen Sverige men minns vagt denna filmen, såsom en skrämmande natt sekvens som poppar upp lite senare. Jag har aldrig sett den första filmen som denna är en uppföljare till, men jag hade den som en sån där band och bok mix som många barn hade på 90-talet. Håll i er för nu blire nostalgi resa.

 HUE HUE HUE you want buy meth? HUE HUE HUE, I haz cocaine in me blood HUE

Efter världens kanske sämsta sång till intro musik möter vi Pelle, en vanlig katt som ingen svans har som dag ut och dag in mobbas av stans största mobbare Måns och hans 2 kulpaner tvillingarna Bill och Bull. En dag är Maja Gräddnos och bankar på Pelles dörr. Innan vi vet ordet av ser vi hur Pelle tar examen och enligt Månst springer han runt och skryter med sin fåniga examensmössa men ställer endå till med en stor fest i Pelles ära. Men som vanligt är detta en chans för Måns att göra Pelle till åtlöje men skrattar bäst som skrattar sist, en amerikansk katt vid namn Pelle Svansson gör Måns själv till åtlöje och talar högt om Amerikatt för Pelle. Pelle påbörjar sedan en drömsekvens som är så uppenbar att det är en drömsekvens från första bildruta där han hamnar i Amerikatt efter en mycket jobbig resa där alla snackar svenska... Hans uppdrag i Amerikatt är att hitta Gammelmajas släkting, Fillidelphia Fille som kan ge Pelle en lång ståtlig svans. Men i vägen står många Katter som vill hindra honom, och alla ser ut som hans rival Måns. Kommer Pelle vakna innan något riktigt hemskt händer? Kommer Pelle få se Amerikatt på riktigt? Eller kommer resten av filmen handla om en skogspromenad i en svensk skog där Pelle fightas mot ett Lodjur?

Resten av filmen kommer handla om en skogspromenad som slutar med en fight mot ett lodjur..

Det värsta med filmen är helt klart musiken, jag kan inte säga en enda bra låt som sjungs, men bortsätt från detta är det en helt okay klassisk tecknad film, röstskådespeleriet är bra (förutom Pelle, han suger häst) med den nu ”uråldriga”teknik som användes då filmen kom ut och animationen, daterad men endå fin, enkel men endå smidig. En sak jag störde mig på i julkalendern var att Pelle alltid var superkatten, smartast, starkast och snabbast, och detta finns med i filmen också, Fucking Pelle är Terminator i kattform typ för ingen är bättre än honom. Det finns en amerikansk katt med vars amerikanska dialekt bestöttar även mig, kanske världens sämsta dialekt, jag lovar, se filmen endast för att bli bestött av dialekten, får Tony Irving att framstå som en rikssvensk radiopratare i 50-talets radio. Klippningen är rätt illa, det är en sån där som man inte vet när det blir flashback, flashforward eller en drömsekvens så det blir att gissa mycket. Vad som suger är att typ halva filmen är en drömsekvens och det bidrar till många surreala scener så som när gangster katterna hailar si gangster boss. Pelle i Amerikatt är ingen svensk klassiker och håller inte måttet lika bra som typ Dunderklumpen men är väl helt okay, det är allt man har att säga, okay. Pelle Svanslös i Amerikatt får 2.5/5 Guldkameror och äran att vara den enda jävla filmen som har en nötskrika i sig...

Markus

Four of the Apocalypse
2016-04-12

Wait a minute. This isn't X-men: Apocalypse! Nåväl, lite western är aldrig fel. Aldrig när skräckmästaren bakom Zombie Flesh Eaters, Lucio Fulci ligger bakom! Eller är det verkligen aldrig fel?
Pappa, varför tog mannen inte sin rakapparat med sig?
 
Stubby siter i fängelsecell med en gravid protestuerad, ett fullo och en "galning", vars egenskap är att han påstår sig kunna prata med de döda. Vad har Stubby gjort då? Olagligt kortspel. Hela byn attackeras och de fyra främlingarna beslutar sig att fly tillsammans när de får chansen. De hoppar på en hästdrotska och drar iväg. Då träffar de den sadistiska Chaco som vill åka med dom. Stubby vägrar låta han vara med, men efter att Chaco skottskadat fullot tvingas de ha med honom. Gänget lyckas dock fly, men Chaco låter sig inte luras och ger sig efter dom.
Gravid brud blir våldtagen....
 
Storyn och karaktärerna är intressanta. Det är en av få filmer där fullot är bäst, förutom Chaco då som är ett riktigt svin. Filmen badar i ökenlandskap och allt vi ser är i princip öken, vilket....låter öken och är öken! Tråkigt, sandigt och händelselöst. Någon gång campar våra fyra hjältar i ett nergånget hus. Någon gång tar Chaco fast dom och någon gång flyr dom igen.
Jack Sparrow as....Chaco?
 
Jag såg filmen utan textning och det är extremt dåligt audio. Lägg till att filmen nästan enbart har dialoger, så fattar ni nog mitt problem att tolka det mesta. Filmen blev en rekommendation av en f.d filmfettare, Jonas. Han älskade den, men jag finner den alltför tråkig.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Tomb Raider (the movie)
2016-04-10

Lara Croft är en känd arkeolog som besökt världens hörn och hittat otroliga skatter. När hon var ung berättade hennes far om en magisk skatt som påstods kunna kontrollera tiden när alla planeter står i rätt vinkel. En dag upptäcker Lara ett tickande ljud. Det kommer från en gammal klocka som aldrig fungerat innan. Tickandet verkar ha något med planeternas vinkel att göra. I klockan finns en liten nyckel som Lara blir intresserad av. Den mystiska advokaten Powell vill ha nyckeln och bryter sig in i hennes slott. Lara slåss mot dom, men nyckeln försvinner i deras klor. Nu måste Lara hitta nyckeln och stoppa dom från att hitta skatten, Triangle of Light!
Snygg miljö som läggs in helt onödigt i filmen då hon jagar ett spöke...
 
Jag såg filmen någon gång förra veckan och har redan glömt mycket om filmens story. Hela filmen är mer förvirrande än varför Markus slog mig i kuken förra helgen. Men att se Lara slåss mot Illuminati och Daniel Craig som halvskurken Alex är mysigt. Miljön är vacker och när hon slogs mot en levande staty så blev jag rädd som ung. Actionscenerna är också rätt vassa, faktiskt.
Fan vad lätt sten om hon kan hålla den med två fingrar?
 
Fan vilken nostalgi från min barndom. Jag tyckte om butlern Hillary av någon skum anledning och självklart så passar Angelina Jolie in bra som vår hjälte, Lady Croft. Synd bara att filmens data-effekter är mediokra och att man aldrig vågade visa Lara skjuta människor. Nope, ni hörde rätt! Hon skjuter på allt förutom människor. Vissa övernaturliga element som en spökflicka fungerar inte alls och slutet kändes tamt, tyvärr. Inte ens en biljakt eller något spännande. Kort sagt: bästa scenen är i templet när hon slåss mot statyer.
Lara vet mycket. men hon kan inte mycket om knivar och vilken del som är vass, tydligen...
 
Filmen får 2 av 5 guldkameror. Trots dess mediokra stämning så kan jag se att uppföljare skulle vara passande. Synd att det bara blev en uppföljare.
 
Robin

Ninja Killer/Karateciler istanbulda
2016-04-10

En poliskommissarie informerar sina mannar att Lu Kun, ledaren över smugglingsgänget Spirit och Lei Tin Ho  är deras top prioriteter då de båda är farliga. Lu Kun och Lei Tin Ho är fiender då Ho anser att Kun förrått honom och rymmer från fängelset för att få hämnd.  När Lu Kuns män chillaxar innan de ska börja med smugglingen så kommer ninjor i Pussy Riot masker och attackerar dem. Ledaren tar av sig masken och visar sig vara Lei Tin Ho och kräver att Lu Kuns närmsta man att avslöja vart deras chef är. Lu Kun ligger lågt precis utanför Hongkong. Samtidigt så skickar polisen i Turkiet (som Hongkong drogsmugglarna ska göra världens leverans åt) in en Kommissarie Charles som undercover tillsammans med en viss Captain George. Jag svär på allt som är hederligt att George spelas av samma snubbe som blev känd ur det här berömda klippet https://www.youtube.com/watch?v=rxZXptGpXng .

"and now on olther news, evelybody kirr evelybody, hory clap"

Charles infiltrerar de turkiska drogsmugglarna men snabbare än du kan säga Gulash så röjs hans identitet och han måste fighta sig ur det hela. Charles hjältedåd når framsidan av tidningen men hans syster (?) oroar sig för mycket så han tar med henne på resa. Polis kaptenen från början får veta att Lu Kun farit till Istanbul och skickar allt de vet om honom till Istanbul och de antar att Lu Kun jobbar nära Roberts gäng, gänget Charles infiltrerade. För att hjälpa till skickar Hongkong en av sina egna snutar för att hjälpa till i Istanbul och tilldelas Charles som kompanjon. Kommer denna udda allians sätta Hongkongs värsting i finkan? Kommer de båda hamna mitt i ett gängkrig?

 "He's been murderd to death....and someone's responsible"

Lau Ka Wen får titeln Super Starring  i filmens titelsekvens, medans resten bara får en vanlig Starring, detta är nog det bästa med hela filmen faktiskt. Action scenerna är som de brukar vara i asiatiska filmer, helt fantastiska och med ljudeffekter ständigt spelande är det också lite smått humoriskt. Musiken är rätt funkig, storyn är rätt komplicerad då man bara slängs in i mitten typ och det är många namn att hålla reda på och vissa scener som då de är vid hamnen håller på på tok för länge, de bara går runt en hamn i typ 5 minuter… Men att blanda Hong Kong action med turkiskt snut historia är ett geni drag,  jag har aldrig träffat en turk som heter George dock. Söker du dock efter ninjor alá Godfrey Ho eller Ninja Death filmerna kommer du bli besviken då Pussy Riot maskerna är det närmsta vi har. Ninja Killer är en rätt underhållande blandning mellan billig Hongkong action och slapp Turkisk filmskapande, är du sugen på att se något nytt baserat på att kombinera 2 liknande genrer så varför inte spana in Ninja Killer? Ninja Killer får 2.5/5 Guldkameror.

Markus

Big Game
2016-04-08

Oscari är en liten finländsk grabb och han är nu 13 år, vilket betyder att det är dags för hans mandomsprov, att ge sig ut I vildmarken och döda ett vilt som så många andra i hans familj under många generationer. Oscari får genomgå många prov som förberedelse inför hela jaktlaget som följt med. Jaktlaget ger Oscari sin välsignelse och han ger sig ut i skogen, en pojke gick in och en man kommer ut! Samtidigt så är presidenten över the U, S and A på väg till Helsingborg för ett viktigt möte men han har fler problem än att uppleva Finland då hans populäritet är nere 20% mer och hans bästa livvakt ska bli uppsagd direkt efter mötet i Finland. På marken förbereder sig ett annat jaktlag att sikta in sig på ett gigantiskt byte, Air Force One, precis, de är terrorister och de ska jävlas med presidenten. När Air Force One märker att terrorism är i akt slänger de ut presidenten i en pod som i början av Star Wars, sen visar sig den riktiga förrädarens ansikte, livvakten som skulle få sparken som först gör sig av med Presidenten, sen besättningen och de övriga livvakterna.

 "How could they penetrate security? Same way they always do. Money, sex or God."

Oscari bevittnar plankrashen och upptäcker sedan att presidentens pod då den ligger i skogen, och tur som fan att Oscari (som först tror att Presidenten är en alien) kan lite engelska då Presidenten inte ens vet vad finska är. Presidenten och Oscari bildar ett udda par och ger sig ut för att hitta hem, samtidigt så gör pentagon allt för att hitta honom. Sedan är resan igång, men presidenten vet inte att han är bytet i en katt och råtta lek på internationell nivå och denna lek ska avgöras i den finska vildmarken. Kommer Oscari att få sitt byte och bli en riktig man? Kommer presidenten bli offer för en terrorist organisation?

 "Not political, not religious. He is just a certified grade-A psychopath"

Okay, What the fuck? Sen när blev Finland det Norriwood? Först Iron Sky och nu denna? Vad fan Sverige? Ta i lite för fan! Ja denna film är en samproduktion mellan Finland, Tyskland och USA, men det ska du veta att många Beck filmer (om inte alla) är samproduktioner med Tyskland och de suger mer snopp än Robin om han vore lösaktig.  Det är den enda filmen någonsin som har lyckats göra ett tal episkt fast det är på finska. Skurken är riktigt badass, du må vara cool, men du kommer aldrig vara ”Falla från ett flygplan utan en min medans bazooka skott flyger förbi dig och sedan träffar ett plan i luften”-cool. Samuel L. Jackson och hans lille motspelare har bra kemi, de är känsliga och roliga tillsammans, de ger varandra livsläxor. Skurken är rätt jävla brutal som sagt, han är nog den bästa skurken ur en nordisk film på länge. Filmen har en sju jävla kvalité, CGI effekterna är briljanta, skogen är full av atmosfär och den är även full av fina naturbilder. Slutet är episkt bortom gränser och i det hela får Big Game 3.5/5 Guldkameror och är den bästa nordiska filmen sedan 2012s Iron Sky.

Markus

Prisoners
2016-04-06

Här har vi en thriller som är ganska lång. Över två timmar. Men Prisoners har gjort rätt beslut. För det känns som att manusförfattaren skrivit på sin historia och upptäckt att manuset blev längre än han trott. Inga utdragna scener och ingen skit som får en att gäspa. Så här ska långa filmer vara! Men nu dyker vi ner i storyn.
Prisoners: en modern Neo-Noir/thriller.
 
Hugh Jackman (bästa roll?) spelar pappa Keller som har ett skönt liv med sina barn och sin bästa vän, grannen Franklin. Allt verkar fint tills Kellers dotter och Franklins dotter försvinner. Det sista dom lekte utanför var en vit skåpbil. Kommisarien Loki (Jake Gyllenhaal börjar bli min favoritskådis) arresterar skåpbilens förare, Alex (Paul Dano kicks fucking ass!). Men eftersom Alex verkar förståndshandikappad måste han släppas fri. Keller får panik och kidnappar Alex för att under tortyr tvinga fram sanningen om vart barnen finns!
Paul Dano går inte att känna igen i sin roll som Alex.
 
Storyn är psykologisk som När Lammen Tystnar och The Vanishing. Men som Markus säger i hans recension av The Vanishing så saknade den något spektakulärt. I Prisoners finns det som saknas: en jävligt skruvad story där man inte vågar lita på sin egen spegelbild. Domedagsmusiken dämpar inte ångesten direkt. Och fotot är fucking creepy shit! Den ser dessutom bra ut på Blu-ray.
No...uh...Nightcrawler is not an X-man, it's a movie. Nevermind....let's go back to topic here.
 
Många har gett filmen 5 av 5. Men så bra är den inte. Den får dock en stark 4 av 5 guldkameror. En av få filmer som IMDB prisat högt, som stämmer överens i min åsikt. och jag vill se Denis Villeneueve göra Blade Runner 2 som han lovat.
 
Robin

Ett Bohem i Paris
2016-04-05

Ja ja Det är lite mycket världs cinema nu jag vet, men sista sen lovar jag att det kommer mer trash och grindhouse, alla är glada. Nu till filmen! Hon är en fin dam med intellektuella samtal, bra betalande jobb, han är en slusk som bor i en van, småjobbar lite men hans huvudinkomst är social bidrag. Vad har dessa 2 gemensamt? Deras söner går i samma skola. De båda föräldrarna möts på ett föräldramöte och de börjar genast argumentera om barnens lunchtimmar. Hon heter Agathe och han heter Patrick och han kommer bra överens med hennes 10 år äldre man François. Patrick riskerar att hans son hamnar hos fosterfamilj såvida han inte kirrar en bostad snart men François ger Patrick lite extraknäck som hantverkare då Agathes vägg är trasig.

 "I'm nothing but a pathetic tosser. I'm toxic."

Detta leder till ett omaka par scenario där han är högljud och hon förskar vara så pryd som hon kan, Agathe går in på muggen medans han sitter där och det blir bara knas. Medans Patrick letar bostad börjar han stöta på kontorskvinnan som har hand om hans ärende. Agathe får veta att hennes son är skolans Al Capone och har mutat till sig bra betyg och blir regalerad och hemma får hon chocken att Patrick nu bor på våningen ovanför tack vare hennes man och har rodeo med överviktiga tjejer (tjejer med stora tuttar är Patricks fetish) men som om inte det vore väl så har hennes man François hittat en annan…. Patricks bostadsanordnare.

 " If a girl's IQ is over 80, my charm stops working."

Denna drama komedi blandar små komiska stunder med småsorliga historier precis som en svensk film, det är det enda jag tänker på, det är en svensk film på franska. Vi har build upen, stunder som utvecklar karaktärer och där de fjantar omkring, sen har stunder då historiens verklighet hinner ikapp dem och det blir lite drama, vi har de där stunderna då det är uppenbart att filmens huvudkaraktärer kommer sluta ihop och det blir lite förutsägbart vart den är på väg, det bygger upp för att Patrick ska förlora vården om sin son och deppa ett tag men Agathe kommer till undsättning efter att hon lagt sitt hårda yttre bakom sig och börjar inse att mannen som retat gallfeber på henne hela filmen inte är så illa endå. Filmen är inte dålig utan bara inte min typ av film, det finns mycket roligare franska komedier men skådespelet är jäkligt bra så, finns inte så mycket att säga faktiskt, de jävlas med varandra men finner tröst i varandra när livet är tufft, fin film men inte helt min typ av rulle. Ett bohus i Paris får2/5Guldkameror. Det är helt klart Benoît Poelvoordes bästa skådespelar roll på filmfet t hittills då vi tidigare såg han som Brutus i Aserix och Obelix på Olympiaden….som var värre än en orm i kalsongerna, men hans bästa roll är helt klart Steven från Panik i Byn, den arga grannen som älskar sin traktor mer än sin fru typ. Nu väntar jag bara på att Njutafilms ska släppa The Brand New Testiment med Benoit i huvudrollen som gud, den kan bli episk!

Markus

Mea Culpa
2016-04-04

Den lille grabben Theo såg ett brott och brottslingarna jagar Theo. Samtidigt är hans pappa en polis, vid namn Simon, som lider av ren ångest eftersom han plågas av sinna minnen från när han var med om en bilolycka. Hans gamla vänn, Franck försöker göra vad han kan för att få tillbaka sin bästa vän. Nu måste dom båda sammarbeta för att rädda Theo från de grymma skurkarna.
 
Karaktären Simon är rätt intressant. Han är en tystlåten och deppig person och vi får se flashbacks bakom bilolyckan som skedde. Franck å andra sidan är mer hårdhänt och lite råare. Men han söker kärlek på många sätt, bland annat bland stadens horor.
 
Actionscenerna är bra och skjutscenen i nattbaren är häftig, med kulsplatter och faror. Finalen på en tågstation är inte heller att leka med. Men storyn och karaktärerna är ointressanta och jag känner mig aldrig engagerad, som jag gjorde i Point Blank. Gilles Lellouche som spelar Frank var vår huvudhjälte i Point Blank btw.
 
Det finns inte mycket att säga om Mea Culpa. Kunde varit mycket bättre, men den känns som en direkt till DVD-release.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Coonskin/Rabbit:The Killer
2016-04-03

Disney skapade år 1946 en live-actionfilm med tecknat I visa sekvenser, ett tidigt försök som skulle perfektioneras i Who Framed Roger Rabbit, problemet var bara att filmen var Song Of The South, baserat på historierna om Uncle Remus, en slav från 1800-talet, och denna film sägs idag vara en av de mest rasistiska filmer någonsin. Coonskin är lite av en remake av Song of the South, den handlar om en svart man som berättar historien om Broder Kanin, Broder Björn och Broder Räv men flyttar historien från skogen in till hjärtat av Harlem, men gör även narr av rasismen som fanns då, och på 70-talet, då filmen gjordes.

 "It was a tar rabbit, baby!"

Efter en jävligt svängig låt som heter ”Walk on Nigger, walk on” (filmen sätter tonen direkt) slängs vi in i det djupaste söder av USA där en präst och hans kulpan Samson ska frita deras vän Randy från finkan. Randy håller samtidigt på å väntar utanför fängelset med hans kamrat Pops som berättar en historia om Bror Kanin, Bror Björn och Pastor Räv, och det är nu historien blir tecknad och dessa 3 karaktärer är synonymer till Randy och hans vänner. I historien ska de 3 vännerna lämna söderns hjärta då deras gamla hus blivit sålt för att bli ett bordell. Bordellet är dock redan i full fart och efter att Scheriffen hittat sin dotter som en av de anställda blir det snabba puckar att dumpa stället. De bestämmer sig för att söka lyckan i Harlem. Väl i Harlem hamnar de hos en svart fanatiker som kalas Black Jesus som har gudstjänster, endast att desa gudtjänster handlar inte om att prisa gud, utan att döda vita. Black Jesus, en fet, naken svart man kör igång med sin gudstjänst och uppmanar till ett raskrig, och kollekten är gigantisk.

 "I got the devil in me, but it's the man you see."

Broder Kanin och hans kompisar går med i Black Jesus motståndsrörelse och snor pengarna ur kollekten. De drar till en krog där det blir barfajt, Bror Kanin kastas in till barens boss, Black Jesus, det hela slutar med en frälsares död, och en ny chef för Black Jesus anställda, Broder Kanin.De övriga medlemmarna går med på att inte döda Bror kanin på 1 vilkor, att han fixar deras 2 största fiender, en korrupt, rasistisk snut som heter Mandigan och sedan ge sig efter Gudfadern, stans grymmaste gangster och resten av hans maffia gäng. Broder Kanin siktar in sig på toppen av Harlem, medans Broder Björn siktar in sig på toppen av underground boxningens galna värld. Med halva stan efter sig kommer Bror Kanin överleva eller kommer han bli ännu ett offer för det galna Harlem?

 "I'm tired of trying to segregate, integrate, and masturbate anymore!"

Coonskin är inte bara Ralph Baskhis mest kontroversiella film, det är även hans bästa. Precis som hans Heavy Traffic så berättar det i stort sätt hur slum områderna var på den tiden. Animationen är i sann Baskhi anda och jag diggar den jäkligt mycket och ämnet, en svart man som blir gangsterledare genom att luras, jävlas, mörda och pimpa var som gjort för en tecknad film. Baskhi har tacklat ämnet om Afroamerikaner flrut, i både Fritz the Cat och Heavy Traffic men här är ALLA svarta karaktärer i överdrivna rasistiska kalkyrer som passar bättre in i 30-talet och en karaktär tar till och med på sig blackface, allt detta var tillräckligt för att det skulle bli uppror av afroamerikaner som bombhota biografen och ställde till karabalik. Denna karabalik märkte Martin Scorcese av när han regisserade Taxi Driver och skrev ett medelande till Ralph där det stod att han inte visste om han verken skulle skratta eller gråta. All denna kontroversiella teckningar och stereotyper var menat att vara parodi, jag gillar parodin men jag vet dock inte hur en aftoamerikan skulle se filmen och det är även fullt av inspelingar från Harlem med riktiga invånare som intervjuas precis som i Fritz The Cat som pausar filmens handling lite men de gör filmen mer realistisk. Harlem dialekten med ”I is” och ”them folkes”  är underhållande, musiken är jättebra och är helt i min smak, röstskådespelet  är najs och innehåller röster från många viktiga frontfigurer ur afroamerikan media såsom Scatman Crothers (Artist och Halloran från The Shinning). Det blir dock lite segt i mitten av filmen men klimaxet . En underhållande film som inte tar sig själv för seriöst, som vet att de karaktärer är menat att inte ta seriöst. Coonskin är en av de bästa blaxspotation filmer och en av de mest underskattade tecknade filmer. Coonskin får 4/5 Guldkameror. Kort sagt, jag diggar filmen broder, kan du diggat?

 Markus

Dust Devil
2016-04-02

Richard Stanley (Hardware, samt dokumentären The Otherworld) är en av de mest unika regissörer som finns. Men tack vare att Hollywood sabbade hans drömproject i remaken av The Island of Dr. Moreau, så har han gett upp sina Hollywood-drömmar och gör nästan enbart dokumentärer och kortfilmer. Dust Devil är hans andra långfilm, efter Hardware.
Främlingen spelas av Robert Burke, som medverkade som Robocop i trean. Här är han djävulskt bra!
 
En märklig främling i cowboy-kläder vandrar i Syd-Afrikas öken och plockas upp av en kvinna. Samma kväll har dom sex, varpå han knäcker hennes nacke och tänder eld på huset. Kommisarien Ben undersöker huset och upptäcker att främlingen gjort målningar av hennes blodiga lik som klär väggar och tak. Enligt byns shaman så handlar det inte om en vanlig människa, utan främlingen är något från "andra sidan".
 
Den trevliga bruden Wendy flyr från sin våldsamma man och råkar plocka upp denna främling. Ovetandes om vad han gjort och vem han faktiskt är.
Ben har återkommande mardrömmar om att något är väldigt fel.
 
Dust Devil är en roadtrip med mycket mystik och grym musik av Simon Boswell. Fotot påminner om en musikvideo, men är mer logiskt än Hardware. Den filmen må vara snygg som fan, men ibland utan motivation, tillskillnad från Dust Devil. Efter ritualmordet svävar kameran som en fågel ovanför det brinnande huset. Allt känns hopplöst och som om vi stirrar in i något väldigt främmande.
Richard vet hur han skapar intressanta kvinnliga rollfigurer. Wendy är stenhård!
 
Den varianten jag såg är förmodligen klippt, men jag märkte ingen större skillnad. Storyn vandrar på med hjälp av en berättarröst och den ger kalla kårar genom hela upplevelsen. Dust Devil är lite seg ibland, men ytterst spännande även om den inte är lika bra som Hardware. Med andra ord: hittar ni någon av filmerna så tveka inte att köpa dom! Det är värt varenda öre!
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Nightmare Beach
2016-04-01

En motorcykel ledare  som kallas Diablo står inför döden och han tas ner den gröna milen för att avrättas men innan spaken dras svär han att han ska komma tillbaka och mörda de som satte honom i elektriska stolens barn i deras drömmar…nä men han svär hämnd på de som satte honom i stolen. Utanför står hans gäng och sörjer. Diablo avrättas och vi klipper istället till någon vecka eller så senare då det är SPRING BREAK och stadens strand blir så full av kåta lättklädda ungdomar och andra stollar så som Ronnie och Skip som vill fira Spring Break på ett festligt sätt som möjligt. En av de poliserna som satts på uppdrag att vaka över festandet är John Saxon som också var inblandad i Diablos fall som får fullt upp med att leta efter Diablo grav som råkat ut för gravplundrare. Samma natt blir en kvinna mördad via elshock utav en galning på motorcykel men kvällen är lång och festandet fortsätter. Ronnie och Skip deltar i många festligheter som drickande, wet t-shirt tävlingar och Skip bara surar och går till sitt rum medans Ronnie raggar på en tjej som vill gå ut i gränden. I gränden blir Ronnie nerslagen av Diablos före detta motorcykelgäng och lämnas för att dö. När han kvicknar till står den motorcykel kille som mördade tjejen och när Ronnie ska försvara sig blir även Ronnie elektrifierad till döds. John Saxon tror att Diablo lever och att hans förbannelse innan han dog gått i bruk och att han nu är ute på vift och jävligt farlig. Lever Diablo? Kommer snuten hitta den riktiga mördaren? Kommer fler ungdomar att dö och kommer Skip få hämnd för sin bästis död med hjälp av den sexiga bartender flckan vars syrra mördades av Diablo?

 Knight Rider....on a budget

Umberto Lenzi är mannen bakom denna film och mannen som gav upphov till Kannibalfilms genren och även bidragit till den med Cannibal Ferox. Man ska inte döma en bok för omslaget och det gäller verklig då omslaget till filmen är bland de snyggaste och underskattade omslag jag sett, jag hade det även som omslagsbild på min telefon ett längre tag, men filmen? Den är verkligen inte av skräckklassiker kaliber. Den är så medioker, inte läskig, inte så värst brutal och skådespelet är rätt underhållande. För 80-talisten är Nightmare Beach en rolig stund, men som skräckfilm är den underlägen och borde klassificeras som en …..ja jag vet inte, det är snutar som jagar banditer, en svensk beckfilm eller nått. John Saxon är briljant som vanligt i rollen som snut och musiken är skön och kan inte bli mer 80-tal. Skip och Ronnie är allmänt ointressanta, de gör inge ting kul, säger något kul, de kunde ha bytts ut mot ett par katter och varit lika bra karaktärer, man är helt enkelt fast med dem. Det mesta av filmen är bara en stor reklam för Springbreak, dumma ungdomar som gör dumma saker som skrämmer upp en hel strand med att vara en fejk haj, wet t-shirt tävlingar och annat jippo. För den som älskar 80-tals slask är denna verkligen ett bra alternativ, den är medioker, ja, billigare än ett tuggummi, ja, underhållande? Som fan. Den är underhållande dålig och dåligt bra helt enkelt Mördarens dräkt är simpel men endå effektiv, han lyckas få något så simpelt som en hjälm och läderjacka att framstå som en cool dräkt + att hans sätt att döda är rätt coolt. Nightmare beach får svag 3 av 5 guldkameror. Ett måste för alla 80-talister.

 Markus