Markus antar sig en tv utmaning?!
2016-06-30

Eyy det var ju förra året jag gjorde den där Listan över favorit karaktärer, men det är kanske dags för något mer? Så fick jag en idé när jag satt å glodde på http://themoviefreak.se/ EN tv serie utmaning! Perfekt ju! Då min förra lista valde bort tv serier så kanske de förtjärnar lite löv. Å om TheMovieFreak har något emot att jag norpar hennes idé.....du får ett frislag under bältet, we cool?

Markus

Earth Vs the Flying saucers
2016-06-30

Rapporter om UFOn strömmar in från hela världen. I Dayton i Ohio tas dessa rapporter in och militären får order om att attackera så fort man ser ett flygande tefat. Dr. Russell Marvin och hans fru Carol är påväg mot ett forskningsinstitut där de skjuter upp satiliter angående människans kommande resa ut i rymden, projekt Skyhook. Deras fridfulla resa hejdas dock då ett UFO poppar upp och chockerar dem. De når sin destination och påbörjar att skjuta upp Raket nummer 11 utan problem men de finner att ljudet från det flygande tefatet hamnat på Marvins bandspelare. Carols pappa, en general vid namn John Henley har nyheter från Panama, ett av Russels raketer har skjutits ner av UFOna, det finns inte en enda kvar då resten också skjutits ner i olika delar av världen. Under middag med generalen berättar de om UFOna och så får de nyheten om att kontakt med raket 11 brytits. Russell skickar upp Raket nummer 12, men denna avfyrning störs av ett av uforna som landar på jorden, och kommer ut. Militärens svar på detta? Skjuta skiten ur dem men endast en av dem dör, nu är rymdvarelserna förbannade och förklarar krig.

 "DAMN IT FRANK! YOU'VE BEEN DRINKING AGAIN HAVEN'T YOU???!"

Carols pappa tas ombord på skeppet och berättar hur sura de är för att de endast möttes med våld när de försökte ta kontakt. Russell få ett medelande från UFOrna att de ska möta honom men Russell tar bandet med sig bandet till pentagon som inte tror på honom men de kontaktar honom igen och ger honom order att möta dem snarast. Efter att ha brutit mot flera lagar så anländer Russell till destinationen med flera av hans kollegor. Alienserna berättar att 11 misstag skett angående deras medverkan i nerskjutningen av Russells raketer och vill att Russell ska övertala världens ledare att samlas och förbereda sig för en invasion.

 "Dildo Man, AWAY!"

Ingen ser en Ray Harryhausen film för att se människorna, det vi vill se är stop motion monster som löper amok, och I denna film går de verkligen berserk, så mycket att till och med Tim Burton gjorde flera homages till de scener med ufona I Mars Attacks! En av hans bästa rullar......jag måste fan se om den någongång snart, det var på tok för länge sen. Kopian av filmen jag har är tyvärr colorized, ett billigt trick som får filmen att gå från en grym, färglös värld där allt hopp är ute att se ut som ett barnprogram. Filmens ”monster” de flygande tefaten är lätta i design men funkar bra, de ser bättre ut än CGI ialla fall, men jag förstår Harryhausen när han säger att denna är den film han tycker minst om utav de filmer han jobbat på, de ger inte så mycket tillfälle att experimintera med rörelser utan det går bara att snurra på objektet istället för att bli kreativ med olika rörelser. Earth VS the Flying Saucers är en bra sci-fi med bra effekter och explosioner. Det är en sju jävla underhållande b-rulle och en av mina favoriter inom sci-fi rullarna som kom ut på 50-talet tillsammans med The Day Earth Stood Still som inte bara är en av de bästa sci-fi filmer någonsin, utan en av de bästa filmer någonsin, Earth vs FS är dock inte utav samma kaliber men endå sju jävla bra med ett klimax som likaså Harryhausens andra svart vita filmer är filmens höjdpunkt och har även den sällsynta bedriften att ha bra karaktärer. Earth vs the flying saucers får svag 4 av 5 guldkameror.

Markus

Lethal Weapon 3
2016-06-29

En film som känns för hastigt genomförd, kanske?
 
Efter att ett bomb smäller när Riggs och Mourtagh misslyckas avdetonera den så tvingas paret bli en polispatrull på gatan istället. Men snart kliver de båda in i trubbel igen, då de hittar en liga ungdommar med alltför starka vapen. Är det vapensmugglingar på gång i storstaden? Internutredaren Lana Cole beslutar sig att bedömma hur poliserna löser sina fall på nära håll och hänger med dom under deras farliga resa. Hon faller snart tycke för Riggs. Samtidigt har Leo Getz gått och blivit mäklare.
Grym action finns fortfarande kvar och slutduellen är explosiv.
 
Detta är den svagaste dödligt vapen i serien. Allt som händer är som i Dirty Harry, i form av episoder. Snutarna möter ett fall, löser det , åker till nästa osv. Samtidigt som skurkarna gör allt de kan för att verka intressanta, men känns aldrig hotfulla. Och vissa skämt är rysligt dåliga, som att Riggs slutar röka och äter hundkex istället. Vilket gör att han beter sig som en hund. Det blir dock ett vackert gräl på Maurtaghs båt, mellan Riggs och Maurtagh som kändes äkta. Jag minns inte vad de bråkade om, men jävlar vilken energi det var.
I shot a kid so hard he stopped bleeding!
 
Filmen har en skön andra hälft och grymt bra actionsekvenser. Men det hela känns rätt tamt. Speciellt att drama-sekvenserna innehåller att Maurtagh sörjer att han sköt en unge av misstag (insert Die Hard-reference).
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Beast of 20 000 Fatoms
2016-06-27

Någonstanns på Arktis utförs ett hemligt experiment och efter 2 månaders förberedelser är det dags att utföra atombombtestet. Men då atombomber hörs och gör mycket annat så väcks en uråldrig gigantisk ödla ur det som brukade vara packis. Dagens hjälte, Thomas inspekterar vad bombens resultat är men en av hans expeditions medlemmar ser ödlan och trillar av chock vilket leder till att...han bryter benet eller nått? Han tas in i sjukhus salen och talar i tungor om något monster. Vi åker härnäst till ett sjukhus i  New York där Thomas antas vara galen och hans lagkamrat är död. Thomas är helt säler på att ödlan är verklig då alla andra tror att han bara är i chock.  Sammtidigt attackeras en båt av jätteödlan som nu själv är påväg till New York. Denna händelse hamnar i tidningen och Thomas går raka vägen till en parentolog vid namn Elson som tror han endast snackar rapakaja.

"This is such a strange feeling, I feel as though I'm leaving a world of untold tomorrows for a world of countless yesterdays."

Ingen tror stackars Thomas...förutom Elsons assistent Ms. Hunter som vill undersöka saken tillsammans med Thomas. Thomas identifierar monstret för Ms. Hunter som föreslår att de ska kontakta kaptenen på skeppet men utan någon tur. Thomas åker till kanada där Kaptenen bor men hittar en överlevare vid namn Jacobs som identifierar monstret tillsammans med Thomas för Elson. Men när Monstret attackerar ett fyrtorn blir vittnerna flera och flera, och det visar sig att monstret är påväg rätt mot hjärtat av New York, och endast Thomas är smartskaft nog för att komma på ett sätt och stoppa det.

 "If you can load it, I can fire it."

Beast of 20 000 Fatoms är filmen som gjorde stora monster genren popular och utan den hade vi inte haft några av de mest underhållande filmer från 50-talet såsom Them, Godzilla och Giant Gila Monster. Monstret ser fantastiskt ut, det är en av de mest realistiska stop motion djur på film, ödlan ser lite plastig ut men rör sig precis som en riktig ödla gör, förutom vid vissa tillfällen då den förstör byggnader. Karaktärerna är jävligt ointressanta dock, typisk 50 tals personer vars uppgift är att se amerikanska ut och bladdra på om sci-fi saker. Filmen har många dumma scener, men är en klassisk monsterfilm som tar sig själv lite för seriöst. Filmens höjdpunkt är helt klart scenerna då monstret attackerar olika ställen såsom båten, fyrtornet och tillslut staden. Effekterna är filmens höjdpunkt för karaktärerna är som sagt ointressanta, Thomas är kanske inte den värsta b-films hjälten som skapats men han är verkligne ointressant. Vi får se en scen där en riktig haj och en bläckfisk slåss till döden  vilket inte bidrar någonting alls till filmens handling.. Best of 20 000 Fatoms får 3 av 5 Guldkameror, ointressanta karaktärer där filmens titelkaraktär, monstret.. är det enda som gör filmen sevärd.4

Markus

Top Gun
2016-06-26

Från Blind Fury, en av 80-talets bästa rullar, till en klassiker av Ridley Scotts brorsa. Här är Top Gun!
My good God, it's so wonderfull!
 
Piloten Cougar är den bästa på sin flygutbildning. Tills han får kalla fötter och hoppar av. Då blir automatiskt Maverick (Tom Cruise) den bästa, trots hans brister som ett stort ego och svårighet att jobba i team. Så en arg, skallig chef skickar Maverick till den stora skolan Top Gun, som är ett nästintill omöjligt mål för alla piloter som vill bli något. Med Michael Ironside som läraren Jester och den kaxiga Iceman som ett hot i Mavericks liv så är inte allt enkelt. Men när den vrålsnygga Charlie dyker upp vill Maverick landa henne lika snabbt som en Jas Gripen.
 
Prata med mig, gäss....quack,quack!
 
Top Gun är en coming-to-age film om att växa in i sitt ansvar. Maverick tvingas lära sig att bli bättre på teamwork och kunna lite på sin omgivning lika mycket som han litar på sin partner-in-crime Goose. Och med kända namn som Val Kilmer, Tim Robbins och Anthony Edwards så är filmen utan tvekan en av 80-talets största. Men är den så bra?
 
Ironside och mustasch-Sellek ger manlighets-faktor till 900000000!
 
En komiker sa en gång att alla Toms filmer är likadana. Tom spelar en roll som är bra på något, något tabbar sig och Tom blir ledsen tills en brud får honom att hitta sin glöd igen. Detta händer såklart även i Top Gun. Och temat med stridpiloter är jävligt tråkigt om du frågar mig. Men filmen är snygg som pilotbrillor i en solnedgång över stilla havet. Och musiken stinker 80-talets glansdagar på ett enastående sätt.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Mighty Joe Young
2016-06-26

Men hörrni? Vad hade hänt om King Kong var snäll?

Jill är en liten flicka som bor i Afika. En dag kommer 2 urinvånare med en korg som Jill får titta i, vad hon finner där i bara älskar hon och springer för att hämta pengar så att hon kan köpa det. de 2 männen går med att byta ut innehållet mot lite pengar och lite prylar. Innehåller visar sig vara en gorilla unge som Jill ger namnet Joe. Jills pappa är först inte så glad i att ha ett vilt djur hemma men öppnar snart upp för tanken. 12 år senare är vi i New York och vi möter en Max O’Hara....spelad av Robert Armstrong som också spelade Carl Denham i King Kong som söker efter någon stor djurakt till hans nyöppnade nattklubb som en viss Gregg äger.  De åker till afrika , fångar lite lejon å sånt men friden störst då en jättegorilla attackerar lägret och skrämmer slag på varenda afrikan. En spännande sekvens senare och Max är nära att dödas av gorillan dyker Jill upp och ropar ”Joe Drop him!” vilket han då lyder.

 "You can't rope a gorilla!"

Gregg går hem till Jill, lär känna henne och romantik är lika oundvikligt som sex efter dejt med Charlie Sheen. Max övertalar Jill att ta med sig Joe till Amerika där han uppträder på Maxs nattklubb.kvällens stora gåta om vem Joe är är dagens snackis och Max drar ut presentationen för att öka spänningen men när Joe väl presenteras så blir han kvällens stora snackis. Alla har trevligt.....förutom Joe han själv som helst inte vill vara på scenen. Till och med Jill får nog av kändisskapet och hur folk behandlar Joe. 3 männ som känner sig lurade får för sig at tbesöka Joe efter en show och detta blir ett stort misstag då Joe bryter sig ut och går berserk i King Kong anda. Nu måste Jill, Gregg och Max både hindra Joes berserkagång och rädda honom från USAs domstol.

 "Am I dreamin', or did I just see a gorilla? And a beautiful dame!"

Mighty Joe Young kom ut 16 år efter den första King Kong och är nästan lika bra, visst det är lite fantasilöst att göra 3 gorilla filmer på raken, men effekterna uppdateras i denna då karaktärer interactar med figurerna och förvandlas då själva inte till stop-motion.Robert Armstrong spelar en karaktär så lik sin King Kong counterpart att det nästan skulle kunna räknas som plagiat, en girig affärsman som senare lättar upp och endast vill göra rätt för jättegorillan. Jag har inte sett Mighty Joe Young remaken från 1998 men har velat sedan urminnestider då jag såg filmens trailer på olika VHS filmer. Skådespelet i filmen är rätt bra men är endast där som utsäkt för att ha ett stop motion djur springandes omkring. Förväntar du dig ett djur går amok äventyr så är nog inte Mighty Joe Young för dig, det är mer en ”djur har också känslor” film men utför denna kliché mcket väl och trots att Joe endast är en 30 cm docka i verkligheten känns han verkligen lika stor som han är i filmen. Mighty Joe Young är en underhållande film med bra klassiska effekter som Harryhausen senare skulle bli känd för.Mighty Joe Young får 4 av 5 Guldkameror.

Markus

Blind Fury
2016-06-25

Med sommarsolen som bränner sönder vårat skin som en spaghetti-western så drar vi igång en äkta sommarfilm!
 
 
Rutger Hauer spelar Nick Parker, en vietnam-soldat som blivit tillfångatagen av en stam. Problemet är att Nick just blivit blind. Men den vänliga stammen lär honom att lokalisera sig med hjälp av sin hörsel och ett svärd. Några år senare besöker Nick en amerikansk kvinna, Lynn. Hennes mann var en god vänn till Nick, men Mr Bourdaux lever inte med dom längre, utan jobbar i Las Vegas. Vilken tajming att Nick är där, då några gangstrar mördar Lynn. Nick flyr med hennes son, Billy och försöker nu ta med Billy till Mr Bourdaux. Men Bourdaux har själv problem med gangsters. Tur då att Nick är en jävel på att ställa till med bråk!
 
Mr Bourdaoux är "Lost" och behöver hjälp av en "Stepfather"....försöker klämma in en referens där...
 
Den här filmen är full av så många tillfälligheter att man kan tycka filmen är skit. Lyckligtvis vet regissören om hur svagt manuset är och leker med hur dum den är. Gangstrarna behöver hjälp av lokala hillibillies och hyr in folk som heter Popcorn och andra övertydligt dåliga namn. Hela filmen leker oerhört mycket med sig själv, men actionsekvenserna och kemin mellan Parker och Billy är magisk. Striden mellan Nick och hillybillies i ett majsfält kan enbart slås av hans svärdstrid mot den asiatiska svärdsmannen i slutfinalen. Den finalen är faktiskt en av de bästa svärdstrider jag sett.
 
Och Blind Fury är en av de häftigaste 80-tals filmerna jag har sett och att lyckas få ett sånt svagt manus bli starkare är inte en barnlek. Men cred till Phillip Noyce, som otippat även gjort två Jack Ryan filmer samt Bone Collector.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Sky Blue (AKA Wonderful Days)
2016-06-23

 
 
Senaste gången det regnade över landskapet var för 100 år sedan. Så dom fattiga bor i uttorkade städer och de få rika som finns kvar bor i en framtidsstad/kupol, Ecoban, där grönsaker odlas under futuristisk teknologi. Datahackern Shua skickas in i staden av rebeller utifrån. I staden får han se hur de rika behandlar vissa människor som slavar för att få staden att hålla sig vid liv. Jay är en ecoban-vakt som hamnar i strid mot Shua och snart undrar hon själv vilken sida hon står på. Shua eller Ecoban.
 
Sky Blue är en skön cyberpunk som ser fantastisk ut ur ett visuellt perspektiv. Häftiga byggnader, förstörda och uttorkade ökenlandskap och fordon byggda av skräp. Staden Ecoban är extremt cyberpunk med sin blåa atmosfär. Världen utanför är mer steampunk med rostiga skepp och människor utan tänder. Karaktärerna är intressanta och det finns ingen riktig "bad guy", bara missgjorda förhållanden.
 
Trots detta är storyn mer fyrkantig än en politiker som spelar Mario Cart. Tempot känns off och jag minns inte mycket mer än hur vacker den är. Däremot är filmen värd en omtitt för sin känsla. Nu kan vi läsa vidare om Markus recensioner på King Kong, med eller utan stavfel.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Son of Kong
2016-06-22

Efter att Carl Denham fört King Kong till New York gick jätteapan berserk och dödades på Empire State Building. Nu är Denham ansvarig att betala alla skador plus att många stämmer honom. Denham är nu inneboende hos en rar gammal dam som fått order om att inte släppa in någon men Denham är fortfarande en media piraya. Den kinesiska kocken (omg jag kom nyss på att han heter Charlie....charlie är ett nedsättande ord i samma stil som Chink för Asiatiska amerikaner) från första filmen levererar ett brev från Kapten Anglehorn, kaptenen för båten som förde Kong till Amerika. Angelheart har en plan för han och Denham att de ska börja frakta saker över havet och lika bra det för både Denham och Angelhart ska åtalas å riskerar finkan i 10 år. Flera månader senare hamnar de i Dekang där de ser en show med massa apor som spelar musik och den vackra sångeskan Helene som Denham faller pladask för.

 "Alright, tell 'em this: Carl Denham, the boy who was gonna make a million dollars off King Kong, is flat broke."

Natten därpå börjar Helens showrum brinna och hennes far dör. Dehnahm försöker trösta henne och erbjuder henne att hänga med dem till Skull Island då en gammal kamrat till Denham/Helenes fars mördare övertalar dem att åka dit på skattjakt. Då Denham och Angelhart är i stort behov av pengar så åker de dit. Där hittar de Kong Junior i kvicksand. Denham räddar apan och i gentjänst hänger Kong jr. Med och beskyddar dem från öns värstingar såsom en stor björn, sjöodjur. Samtidigt jobbar Helene på hämnd mot sin fars mördare som planerar att lura Denham också. Kommer Denham få sin Helene? Kommer Kong Jr. äta upp alla? Kommer Markus genomföra sin Stop-Motion månad?

MONKIES!!

Okay så King Kongs son släpptes knappt 9 månader efter sin föregångare….vad de lyckades åstakomma på 9 månader är fantastiskt….tycärr så önskar man dock att den hade mer tid och pengar (budgeten var hälften än första filmen) för filmen kunde varit mycket bättre. Redan vid introt tar det en udda sväng då det börjar med krigspropaganda från NRA medlemmar som säger att ” we do our part” i kriget mot nazityskland... sorry, Ilsa filmerna var förra veckan... Filmen är lite dum, Denham världens mest jagade man tar tunnelbanan och gömmer sig i en dum plåtlåda....  och en skum scen där små kapuchin apor spelar ”poor little country made” med små instrument....det kanske är filmens bästa scen... Stop motion effekterna är fortfarande bra och musiken är fortfarande passande men inte lika seriös som första Kong. Mycket mer fokus läggs på Denham, en mycket bra karaktär och passar lika bra som huvudkaraktär som biroll. Filmens fokus ligger på huvudkaraktärerna och är mer barnvänlig då Kong Jr. är mer cartoonish och inte lika djurlik som sin föregångare. Son of Kong är en underhållande film men underlägsen sin föregångare men endå en film värd att spendera tid och 50 kr för. Son of Kong får 3/5 Guldkameror. För en så kort produktionstid är reslultatet fantastiskt. Nu kör vi en hel månad med Stop-Motion filmer tycker jag, det är fan på tiden att vi har en bra tema-månad tillskillnad från Rosa Panter månaden år 2013... ush. Så denna månad blir det massvis av Stop Motion rullar från Stop Motion kungen han själv.

Markus

The Informers (RIP: Anton Yelchin)
2016-06-21

80-talets Hollywood är ett liv som präglas av fejkade förhållanden, droger och sex. Där alla lever för evigt. Tills den unge och eventuellt homosexuella Bruce blir påkörd på en fest. Hans vänner är ytliga och sörjer inte honom ett skit. En av hans vänner är den cyniska Graham som knarkar och vet att hans tjej är otrogen. Samtidigt får vi se en dörrvakt vars farbror är en läbbig kriminell typ. Och William, en otrogen filmproducent som försöker lappa ihop sitt förhållande.
 
Filmen har många olika småstories, men fungerar inte lika bra som Powder Blue. Winona Ryder, Chris Isaak, Billy Bob Thornton och Mickey Rorke präglar filmens större namn, men tillför inte mycket. Ändå är den skriven av samma person som skrev boken till American Psycho.
 
The Informers has skön musik och visar bitar ur musikvideon till Safety Dance vilket gjorde mig glad som fan. Annars är det en dyster film som ibland har udda filmsekvenser, som en orgie på ett golv eller en och en annan inre dialog om livet som helhet. Sånt är kul och sticker ut lite.
 
Filmen får 2 av 5 guldkameror. Svag och innehållslös med några fina ögonblick. Men den når inte hjärtat.
 
Det har även kommit till min insikt att den 27-åriga Anton Yelchin blev påkörd av sin egna bil på sin garageuppfart och avled. Många ser honom som skådisen ur senaste Star Trek. Jag såg honom som Odd Thomas och en stjärna att hålla utsikt efter. Farväl, Anton Yelchin...
 
1989-2016
 
Robin Andersson

King Kong
2016-06-20

Okay så detta var först menat att vara starten på en ny tema månad där Stop Motion filmer såsom King Kong stod i centrum, men vid närmre eftertanke, kör vi endå på med de Ray Harryhausen filmer jag lagt mina labbar på, men först borde vi snacka om filmen som inspirerade honom att inleda sin karriär, King Kong.

 "EAT YOUR VEGGIES AND PERISH!"

Carl Denham, en girig fan som med en besättning på en båt ska göra en storfilm på en speciell ö där det ryktas om att det fortfarande finns dinosaurier. Stjärnan i hans film, Ann försöker bekanta sig med besättningen men de vill inte ha en kvinna på båten. Resan till Skull Island är lång (men inte lika lång och outhärdlig som i Peter Jacksons version av King Kong från 2005. Väl på ön hittar de massa infödingar som kidnappar Ann för att offra henne till deras gud Kong. En lång ritual senare som går ut på att binda fast Ann vid några pelare och sjunga ooga booga musik och en gigantisk apa dyker upp för att hämta sitt byte. Men då Ann är en blåögd vit kvinna så äter han inte upp henne utan faller pladask för henne och bär med sig henne runt i djungeln. Skeppets försteman, Jack, ger sig tillsammans ut med Carl och resten av besättningen för att rädda henne men ön är full av farliga dinosaurier.

 OH NO! KING KONG KIDNAPPED THE 50 FOOT WOMAN! OH THE UBER HUMANITY!

Kong räddar Ann många gånger under hennes tid på ön, från t.ex Tyrannosaurier som vill käka henne till middag i en av filmens mest ikoniska scener. När kong tittar bort norpar Jack henne och flyr, Carl får idén om att bedöva Kong och ta med honom till New York för att visa upp honom. Kong är dock utom sig av saknad och bryter sig loss mitt under introduktions cermonin, springer runt och skapar kaos i New York och hittar tillslut Ann. Därpå beklättrar han Empire State Building och ett legendariskt klimax sker tillskillnad från en dejt med Robin.

 Vi behöver ett David Attenborough kommentatorspår över King KOng, tänk er " And here we see the Kong battle a defenseless airplane and its only here Kongs full fiercefullness shines"

Vad kan man säga om King Kong som inte redan sagts? Knappt någonting, alla har antingen prisat filmen som ett mästerverk eller tyckt att den är för barnslig med en liten docka, jag är på prisar sidan då nästan allting är perfekt, musiken, dåtidens skådespel, kanske inte dialogen då mycket av dåtidens sexism och rasism poppar upp ” ugh en kvinna på en båt? Det var det värsta” eller ”galna svartingar har varit här” . Även bybornas klädsel ser lite småkul ut och stop motion animationen är skit bra men inte perfekt men vad fan, det är en av de första långfilmerna där stop-motion perfetionerades. Jag gillar verkligen King Kong men många tycks tycka att 2005 versionen av Jackson är bättre....den är bra.....när man väl kommer till Kong men den eviga timmen man spenderar med folket är outhärlig. Se för fan inte den färglagda versionen av denna klassiker, färgläggning är fan ett brott och kIng Kong är verkligen en av de filmer som skadas mest med färg då King Kong ser förjävlig ut i färg och är nästan lite läskig i svart vitt, + att miljön ser mer grym och oförlåtande ut utan färg men rena tecknade filmen i färg... ush. Cinemassacre sa det bäst när han påpekade att filmskolor trycker ner Citizen Kane i halsen på en som världens bästa film för dess tekniska under, men denna film kom ut 10 år innan och skapade filmklichér långt innan Citizen Kane så varför inte prisa King Kong som världens bästa film? Båda är bra men jag håller nog med om att King Kong är den bättre. King Kong får 5/5 Guldkameror och är ett av historiens största underverk, trots att det är en produkt av sin tid.

Tänk att hade det inte varit för en film kallad Ingagi som är en gammal pre-code film där både Blackface, naket och indikerar sexuella relationer mellan gorilla och kvinna som blev en kassa succsee hade inte King Kong blivit av alls. ”uppföljaren” Son of Ingagi är också den första filmen någonsin där alla karaktärer spelas av afroamerikaner

 

The Conjuring
2016-06-18

Med den nya filmen uppe på biografer landet runt så tänkte er favoritrecensent (don't tell Markus) ta en koll på första Conjuring.
How's it hanging?
 
En familj har flyttat in i en fin herrgård i 70-talets USA. Familjen kollar runt i herrgården och upptäcker snart en källare som är igenbommad. Efter att dom öppnat upp källaren börjar skiten att hända. Så då kallas Ed och Lorrain Warren in, ett par och världskända spökjägare. Men Lorraine inser snart att något oerhört hemskt har hänt i huset. Något som kan vara det hemskaste de någonsin upplevt.
I'm not a ghost...I'm a HUMAN BEEN!
 
För det första: jag tror på spöken. Det finns inga bevis på deras existens, men jag vill tro att det finns saker vi aldrig kan förklara. Med detta sagt så är jag glad över att filmen inte har så många spök-skeptiker eller klyshiga karaktärer. Familjen som genomgår detta fenomen inser snart att det är något de inte kan styra över. Tavlor hängs upp och ner, någon rycker ner dom från sängarna och "leker" med dom.
Oh, this is gonna end well....
 
Filmen är som bäst när det gäller den krypande stämningen och som sämst när det kommer till "hoppa till" skräck. Men som tur är har filmen mindre hoppande och mer stämning. Det är svårt som publik att ta de flesta scenerna på allvar, då allt ska vara baserat på verkliga händelser. Så i slutändan är det en mysig, men överdriven rysare. Hade den haft sama stil som The Babadook, och fungerat mer psykiskt, hade jag uppskattat den mer.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Markus Top 10 guilty pleasure filmer
2016-06-17

Robin gjorde nyligen en lista över sina Guilty Pleasures, nu är det Min tur!

 

10. Envy

Jag blev lite förvånad att denna blev så ratad när den släpptes och dess låga poäng på Rotten Tomatoes, visst det är inget mästerverk men en av de bättre Ben Stiller filmerna... den har en kul historia och såklart Christopher Walken som galning. Vad hade du förväntat dig? Det är en Ben Stiller komedi från tidigt 2000 tal så förvänta dig verken skratt fest eller Citizen Kane men för vad det är så får det jobbet gjort som inte är lika dålig som folk säger. Envy får 2.5/5 Guldkameror.

 

 

9.  Hell Comes to Frogtown

Kultklassikern Hell comes to Frogtown är en upplevelse. Varför hamnar den så lågt på listan? Ja för denna har en hel hög av fans men dagens moderna människa kan verkligen avtändas från des absurda handling och 3 penisade grodmänniskor. Denna är fantastisk och alla bör se den, det är mad max på droger och kammar hem 4/5 Guldkameror.

8.Men in Black 2

Ännu en nostalgitrip för Markus, det kommer bli många sådana i denna lista. När jag var ung å dum var Men in Black the shit och Men in Black gör om scenariot där den forna eleven ger sin gamla mästare lektioner  i det han tidigare blivit lärd. Vi har även Rosario Dawson som ser lika smexig ut som vanligt. Tyvärr är komedin botten, de små karaktärerna som blev populära i små doser i förra filmen har större roller i denna samt så är skurken piss i jämnförelse med skurkarna från första och tredje filmen + mycket mer toalett humor förstör den mogna humorn i första, denna verkar rikta sig mer mot barn trots allt våld. Men är den på tv serr jag den gärna, de flesta karaktärer är färglada och effekterna är coola samt en del roliga stunder funkar verkligen. Men in Black 2 får 2.5/5 Gldkameror.

7.Movie 43

Här är en film som får sååå mycket skit när det finns så mycket annat som är värre, är den bra? Nej, men den är inte så dålig som alla säger, visst finns det scetcher i filmen som är asdåliga men vissa börjar bra...och slutar i katastrof, sedan finns de som är dumma i huvudet men underhållande såsom tomtenissen i källaren. Men i det hela, Movie 43 är en dum komedi som vet att den är en dum komedi men det är ju ialla fall inte alls lika äckligt dålig som en liknande film kallad De Otrogna, se denna och kom sedan å säg att denna är skräp, I dare you. Movie 43 får 1.5/5 guldkameror.

 

6.Land of the Lost

Will Farrell är en mixad påse, man hoppar inte i taket när man hör att det kommer en ny Will Farrell film men det är inte en lika negativ reaktion som när man ser att Kevin Hart är med i en ny film. Men karaktärerna i denna dåliga, Från Danny Mcbride till tjejen som förstår vad en uråldrig urmänniska pratar om finns det en diamant i högen, Enik och hans arme av Sleestak. Cool design, bra röst och en plan mer diabolisk än Robins fisar. De har verkligen gjort det kreativt här för i serien är Enik en god snubbe, lite dryg men god som hjälper familjen Robinson att fly från The Zarn och hans Sleestak, i filmen visar det sig dock att Zarn är den gode efter att ha byggts upp som huvudskurken och Enik är filmens värsting. Kan man ta sig igenom lte småcoola dinosaurie scener, mycket dumma komedi scener som mest faller platt men inte är överdrivet dåliga är filmens huvudskurkar värda att se och filmens såkallade saving grace. Land of the lost får 3/5 Guldkameror.

 

5. Harlem Nights

Eddie Murphey har bara regisserat en film i sina dagar, denna. Och det är en av hans största bomb nedslag i sin karriär. Men för den som är fan av Gangster filmer har denna rätt goa stunder, mycket svärande å döda människor samt mycket jazz, en okay skurk och spklart Richard Pryor som samma år gjorde Hör upp Blindstyre med Gene Wilder. Utav alla Eddie Murphys dåliga filmer såsom Meet Dave, Norbit, Galna Proffesorn 2, eller haunted Mansion,  Snuten i Hollywood 3, Eller Pluto Nash ELLER.....ja vi kan sitta här ett bra tag å gå igenom hans dåliga bibliotek men Harlem Nights kommer inte i närheten av skit filmer såsom dessa då den faktiskt har ett par skratt, dramatiska stunder oh jävla bra kvalité för att vara en första gångare för Murphy. Harlem Nights får 2/5 guldkameror.

 

4.Garfield the movie

Här är en film jag alltid gillat, såg den på bio men nu på äldre dagar kan jag se dess brister, det är bara CGI smörja och Gustaf rör sig så onaturligt medans de andra djuren rör sina cgi munnar så dålgt och osynkat + Jon och Liz okaraktäristiska romans...... jag kan faktskt köpa denna ändring fast det strider mot en av seriens största plotline, det är en film, ändringar ska göras för annars kan man lika gärna läsa serierna. Men denna var lite egen men ag hade hypat den nästan ett år innan jag såg den och gillade vad jag såg, kanske är det nostalgi, kanske är det maybeline? 2.5/5 guldkamror får denna tjocka katt. Det är uppföljaren som är sämst och bör få mer hat än vad den får.

 

3.TMNT/TMNT 2

Vad förväntade du dig? Nyckeln till frihet? DEN HETER TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES och har Michael Bay som producent. Bays Transformers filmer och mer seriösa projekt är skit, på den punkten är vi nog alla med på men hans komedier, såsom Bad Boys å Pain and Gain har sina bra stunder medans Island, Armageddon och Pearl Harbor kan vara några av de sämsta filmer som gjorts. TMNT filmerna är en underhållande filmkvälls film och bör endast ses i andras sällskap då man kan sitta och skämta om allt från sköldpaddornas hemska utseende till slumpen att Splinter lär sig kung fu från en bok till ALL JÄVLA REKLAM i filmerna. Trots att de har mer brister än ett hus i Arga Snickaren så fick vi ju ialla fall fanfavoriterna Krang, Bebop och Rocksteady till stora duken. Båda TMNT får 3/5 Guldkameror.

2. The Lost World

Kan du stava till Nostalgi? Denna filmen var the shit när jag var liten skit, dinosaurie galen och saker å ting gick så lång att min familj fick sitta å vänta på resturanger medans jag informerade servitrösen om dinosaurier. Jurassic world var den stora filmen då och jag hade MASSOR av leksaker från filmen samt när VHS filmen kom ut så var det rena rama robinson cruse då jag satt ödesatt vid tv okapabel att flytta på mig å spolade filmen fram och tillbaka. Idag kan jag verkligen se filmens brister och de är jäkligt många, men du kan ju inte se filmen och säga att den inte är minst en smula underhållande? Det finns scener där en dinosaurie löper amok i New york och äter upp en hund för fan,.. The Lost World får 3/5 Guldkameror.

1. Howard the duck

Kungen av cheese filmer, Howard the duck slår the Room, Troll 2 och varenda jävel I att vara så dålig att den är bra. Varje bildruta har mer talang/underhållning än 2,5 timmar av Batman VS superman skulle drömma om at ha. Howard the duck är min go to bad day movie för att pigga upp en. Dräkten och special effekterna är high tech och skämten skulle få Robin att framstå som Robin Williams men smaken är som baken och alla har sin egna full av sitt egna skit, och min är full av Howard the Duck! Vi behöver mer Howard i MCU. Howard the duck får 4/5 Guldkameror.

 

 

Markus

Fyllefesten
2016-06-15

Vi här på Filmfett tänkte göra en kul grej, vi tänkte ta en varsin film med typ samma premis och jämnföra hur var land hanterade sin premis bäst, Joel fick den amerikanska superhiten Baksmällan som fick ett par utländska kompior, såsom Robins Studentfesten från sverige och min Fyllefesten från Frankrike. Kommer någon vara lika bra som Baksmällan? Kommer någon vara bättre än Baksmällan 3??? Som om det vore något svårt?

 Extra credz till filmskaparna som inte körde på ett överdrivet lyckligt slut

Franck, Sam och Alex, en grupp mixade vänner, Sam är succsefull och Alex kör budbil som om han är med i Fast and the Furious och det är nu Francks 30 års födelsedag och det vill såklart Alex å Sam fira! Alex hittar en kamera i en av sina paket som han tar för sig själv. Franck ska upp till chefen på högsta våningen på sitt jobb men i hissen möter han en riktig snorunge vid namn Remi å de börjar bråka över Scream 4 men det visar sig att skitungen är Francks chef son! Och värre, deras barnvakt har blivit sjuk så Chefen pressar Franck till att skippa sin födelsedag för att sitta barnvakt. Franck går motvilligt med på att vakta Remi och åker hem till sin rika chef och lägger märket till deras stora blågula Ara och alla andra ömtåliga saker. Allting verkar gå bra tills dagen därpå får Pappan ett telefonsamtal från polisen, huset har ransaktats och Remi och Franck är borta, det enda bevis som finns är Francks kvarlämnade telefon.

Fylla i en bil är alltid kul när det händer någon annan

Föräldrarna kommer hem till ett sönderslaget hus och även bilen är borta och Franck hängs ut som kidnappare som antingen är pedofil eller organ smugglare. Men innan man vet ordet av ler lyckan mot utredningen då Alex kamera hittas. Det är nu filmen förvandlas till en found footage film Filmen visar hur Alex försöker överttga Franck att festa å sedan drogar de barnet med sömnmedeloch ritar dit en hitler mustach på han för att Francks ragg ska dyka upp. För varje sekund blir festandet och brotten värre såsom då Aran flyger in i fläkten efter att flygit in i fläkten och strippor dyker upp. Och snart vaknar även Remi som utpressar Franck och kompisarna att göra exakt vad han vill i utbyte mot att inte tjalla. Kommer Francks helvetes fest att ta slut på ett bra sätt eller kommer han spendera sin 40års fest i finkan?

 En framtida bild från Joels framtida svensexa, jag har redan kirrat nummer

Frankrike gör bra filmer, de är inte Movie capital of Europe precis (Im looking at you Italy) men de har VERKLIGEN sin hög av skräp som alla andra länder, varav den sämsta jag har sett är De Otrogna. Ett tips, googla inte den fransk/Engelska titeln, för då får du mer porr än du hittade i den orginella reviewn till Thunderbirds are Go. Vi har ärketypen av bråkstake, den där gnälliga ungen vars rika pappa aldrig har tid att lägga på sin son, en riktig jävla kliché å Remi är inte så fruktansvärd som jag trodde han skulle vara, hela denna kliché utförs faktiskt jävligt bra faktiskt.. Franck och hans gäng är rätt härliga typer, de har bättre charisma än gänget i baksmällan där det mest verkar att de måste få hem X för det är en uppgift, inte för att de bryr sig om sin kompis. Papegojan är vältränad vi har en rolig gag med en keps som kan ge fingret som INTE överanvänds, jag blev seriöst chockad. Det roligaste? Polisutredare som tittar på filmen med föräldrarna som suger på sitt jobb, ” titta det kanske är en snuff film, titta i frysen ibland så fryser de ner döda barn” utbrister han inför de chockerade föräldrarna och ett par reaktioner från föräldrarna till det absurda materialet.  Man ser verkligen vissa element som lånats från Baksmällan filmerna men är den bättre än första? Nä, men inte långt där ifrån, om snusk humor är din grej å diggade Baksmällan antingen ironiskt eller på riktigt lär denna inte göra dig besviken. Med tuttar, krogsmusik och en rolig huvudkaraktär så är den inte bara typ lika bra som baksmällan utna mängder mycket bättre än Baksmällan 2 och 3 så istället för att se om en exakt kopia, se en rip-off istället? Fylefesten får 3/5 guldkameror, en medelmåtta komedi men som utfyller sitt syfte och bjuder på en del skratt. Den var bättre än jag trodde den skulle vara. Vi får ta å se igenom uppföljaren någon gång, kanske under nästa Baksmälla temadag?

 Markus

BAKSMÄLLAN
2016-06-15

Hej och hopp! Nu var man här igen lite snabbt och hälsade på!
Efter lite tjat från gänget på Filmfett så har jag bestämt mig för att släppa en klassisk recension av filmen "Baksmällan" (The Hangover).
 
Låt oss börja med handlingen! Allt börjar med att tre killar vid namn Phil, Stu och Alan ska fira sin vän Doug som är på väg att gifta sig. Dom bestämmer sig för att åka till Las Vegas för att fira svensexan. Dagen efter så vaknar dom upp knappt vid medvetande och upptäcker att Stu saknar en tand, rummet innehåller plötsligt en tiger samt en bebis och det värsta av allt, DOUG ÄR BORTA! Dom bestämmer sig för att försöka leta genom varenda vrå i Las Vegas för att försöka hitta sin kamrat. Lättare sagt än gjort dock...
 
 
Vad jag verkligen gillade i denna filmen är själva kemin mellan skådespelarna. Det känns verkligen som dom är bästa vänner på riktigt och att dom verkligen inte är osäkra på sin roll! Jag gillar verkligen Alan som spelas av Zach Galifianakis. Han ska vara lite typiskt korkad och speciell men man tycker ändå ofta synd om honom eftersom han har sån himla charm. Stu ska vara den typiskt stadgade men nerviga mannen som betalar räkningar och blir orolig så fort något litet har hänt. Phil försöker hålla samman gruppen, men det lyckas knappt. Roligt att Mike Tyson också är en liten biroll. Sånt uppskattas!
 
 
 
Filmen är annars en riktig skrattfest trots en rätt så tunn story! Många repliker leveras klockrent och soundtracket till filmen är väldigt passande. 
Det negativa med filmen får väl vara att den kan vara lite väl barnslig ibland. Prutthumor som vi kallar det här på FilmFett. Ibland är det roligt, men ibland går det överstyr (som t.ex när någon slår i sitt huvud i taket eller liknande). Jag kan också tycka att vissa moment är rätt orealistiska som när dom vinner ca 80.000 dollar på blackjack. Men det är ju också för att hålla filmen underhållande förstås! Så jag förbiser det.
Jag kan också påpeka att det inte finns många vettiga kvinno-roller i filmen. Dom flesta kvinnor är hysteriska och säger inte många ord. Trots att det ska vara fokus på kill-gänget så tycker jag det kunde ha lagts lite mer vikt manusmässigt på kvinnornas karaktärer!
 
På ett sätt så är Baksmällan exakt likadan som vilken amerikansk komedifilm. Lite grabbhumor, snuskhumor, galen humor helt enkelt! Men jag tycker att den ändå vinner mitt hjärta på så många andra sätt! Den har glädje, charm och man blir extremt sugen på att åka till Las Vegas och göra crazy stuff med killgänget när man ser på den! Det låter knäppt! Men det är sant!
Nej nu får vi sammanfatta allt!
 
3 av 5 guldkameror.
 
 
 
 
Joel
 

Studentfesten
2016-06-15

När Markus tvingade mig att se Studentfesten blev jag orolig. Efter fem minuter kände jag ett glödande hat av allt "swishande" ljud och bilder som byts mot varandra som en uppenbar Baksmällan-kopia. Ej sett Baksmällan, men ni fattar säkert ändå.
Våra hjältar....och Mister som är typ som jag, ett femte hjul. Sad but true.
 
Rasmus är en tråkig gitarrlärare som blivit kär i sin elev, Klara. Allt verkar frid och fröjd tills hon sparkar honom. Eller gör slut, same shit. Varför? Jo, det visar sig snart att hor-Klara hade en pojkvän, Zacke. Fucking ASS-WHORE! Men Rasmus vet inte hur han ska tolka sina känslor så när hans sköna polare Ian drar till med iden om att festa med studenter drar han med Rasmus på ett äventyr med deras polare Frans. Självklart blir deras roadtrip till olika fester händelsefylld och roande, samt att de träffar Klara igen.
Bergkvisten och två actionfilms-snutar.
 
Filmen blir faktiskt bättre trots det hemska introt. Och jag börjar tycka om vad jag ser. Det finns engagemang, energi och karaktärer jag tycker om. Visst, Rasmus är lika tråkig som bingolotto, men Ian är lätt att tycka om. Och deras överklass-polare Frans, som älskar att smaka viner och planera konstiga utflykter är en fröjd att se. Kjell Bergkvist som polis är lite sådär, då han mest bara är med i filmen som sig själv.
Hjältarna vid sidan av deras kärra.
 
Men det finns något där i filmens kärna, med budskapet om att både växa upp och behålla balansen i sin ungdom, som jag verkligen uppskattar. Själv var studentfesten bara irriterande ljud för en ung och dum Robin och tiden efteråt var minst sagt prövande med att komma in i vuxenlivet. Så för mig ser jag filmen som lite sorgsen också.
 
3 av 5 guldkameror. En film jag faktiskt kan tänka mig se om.
 
Robin

Just Cause 2
2016-06-14

Vaför tvåan när jag inte snackat om ettan? Just Because! Nä, här kommer en kort snackis om första spelet. Det var kul, roligt, tråkiga miljöer, galna biljakter och svårt som fan. Men nu tar vi snacket om tvåan, som fungerar som en reboot i serien, typ.
Ironman? Go fuck youself, this is a TRUE fucking hero!
 
Rico Rodrigues är en jävligt sjuk snubbe. Så sjukt bra på att döda folk att han skickas till ön Panau för att döda Baby Panau, eller vad El Presidente nu än hette. Varför? För han har skitmycket vapen och är en farlig jävel. Ön är gigantisk och efter många uppdrag som innebär attentat i militäranläggningar, surfande på biltak, båtjakter och allmänt kaos så upptäcker Rico att Baby Panau inte låter sig dödas så lätt.
Snygga, stora miljöer gör spelet en fröjd att gå igenom.
 
Att klara av spelet är ingen barnlek, men med hjälp av coola vapen och attacker kan du lyckas använda dig av stunts och förödelse till att bli en hjälte. Till din hjälp kan du vända dig till olika faktioner som vill ta över ön. Ingen av dom är särskilt oskyldiga, men bra medhjälpare. Du kan sväva genom skyn med fallskärm, använda en grapplinghook och göra vilda stunts för att döda dina fiender. Kort sagt, Rico är en badass motherfucker och en filmhjälte på tv-spelskonsollen.
Härliga explosioner kan man aldrig få nog av!
 
Ön är gigantisk och för att få 100% måste du spela i flera år. Jag har ägt spelet i några år nu, lirat 79 timmar (ej i sträck) och kommit lite över 50 procent. Så när du klarat av storyn kan du spela vidare, upptäcka nya baser att förstöra och stunts att utföra. Allt i olika miljöer, som regnskog, skidanläggningar eller oljeriggar.
 
Just Cause 2 är ett unikt och riktigt roligt lir en tråkig söndag. 4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Ilsa Tigress of Sibiria
2016-06-14

Som tidigare sagt så skippar vi Ilsa the Wicked Warden då den egentligen inte är en del av serien utan har på senare tiden blivit katikoriserad som en uppföljare trots att den inte har något att göra med resten av serien förutom att Dyanne Thorne spelar en liknande karaktär. Och ännu bättre är att Ivan Reitman, producent till Ghostbusters och Caddychack med mera är även producenten till denna film.. Who you gonna call?

"Here at Gulag 14, there is a certain formality before a death is certified."

Året är 1953 och nazisterna är utplånade men Sovijet är rytande stort och en fånge har nyss flytt från ett Gulag, ett fängelseläger, men Ilsa och hennes undersåtar dödar honom snabbt. Men ingen arbetskraft går försvunnen då ett pack med unga starka killar, varav en är son till General Zerov, förs till Gulag 14 och såklart är det Ilsa som introducerar dem till lägret. En av de nya fångarna är anti kommunistpoet som snabbt hamnar på Ilsas dåliga sida. Vi får en cool scen där en tillfångatagen tiger äter en bråkig kandidat och detta ska såklart Kosackerna fira med vodka och trekant samt lite tortyr för annars hade det inte varit en Ilsa film.  Så fortsätter den första akten, sex och tortyr scen efter scen. Under alla dessa scener får vi se hur kommunisterna försöker knäcka Yakurin, mannen som sprider anti kommunistisk propaganda men innan han hinner avrättas via tiger får Ilsa och hennes generaler nyheten om att Stalin har dött och Beria har avrättats samt att General Zerov är på ingång. Ilsa tänker snabbt och avrättar alla fångar.ett par av fångarna överlever dockoch utlovar hämnd på Ilsa. Vi förflyttar oss direkt till Montreal år 1977 under vinter OS.Kommer Ilsa äntligen att bli permanent död? Kommer Ryssland falla? Bryr vi oss ens längre om dessa filmer?

 "Watch and remember well..."

Vad fan har hänt med kvaltén? Det ser verkligen dåligt ut å vad jag vet så är det samma bolag som står bakom denna som de 2 tidigare filmerna, Gore effekterna är bra, men hur hamnade Ilsa här? Vet inte, lev med det. Som Harem of the Oil Shieks så förklaras inte hur hon överlevde sin död/rymde från sin fängelsehåöa. Denna film har dock en riktig sibirisk tiger i fångenskap så fuck den här filmen, hoppas tigern inte vanvårdades.Ilsas övergång från öken till Sibiriens snölandskap är passande och den ryska kulturen är underhållande stereotypisk men filmen får fan minus poäng för att Korobushka saknas

Fy skäms, allt ryskt borde innehålla åtminstone 1 minut av Tetris låten.Men de spelar ju balalajka så de poäng den mister får den åter igen. I sig är filmen jävligt seg, sega tortyr scener och utdragna scener som inte verkar leda någonstanns, och kort sagt så är tigern den bästa skådisen och filmens höjdpunk och efter mer än en halvtimme med endast tortyr scener så blir det jävligt segt efter ett kort tag och upprepande. Sammarträffandet att Yurkin hamnar på det bordellet som Ilsa äger är ett sammanträffande på Turtles 2014 nivå. Ilsa: Tigress of Sibiria får 1/5 Guldkameror, nu kör vi något jag velat gjort ett bra tag..

 Markus

Lethal Weapon 2
2016-06-12

Heeeeeej, bloggälskare! Mitt namn är Zara med Zäta och idag ska vi kolla på kläder! JAAAAA! Ut, härifrån! Förlåt mig. Mitt namn är deffinitivt inte Zara med Zäta och nu jävlar snackar vi film här....med uppföljaren till Dödligt vapen!
-"I'm gonna die on a toilet, aren't I?"
-"Guys like you don't die on toilets."
 
Efter en galen biljakt med explosioner och oskyldiga dödsoffer så flyr ett par rånare deras transport. Riggs och Murtaugh hittar en jävla massa kosing i bakluckan. Detta guld är eftertraktat, dyrt och väldigt, väldigt stulet. Bilens registrerings-skylt leder dom snart till Arjen Rudd, en rasistisk ledare från Holland (?). Det nämns inte vart han kommer ifrån. men nazist är han och han har även diplomatisk imunitet. Men Arjen tycker inte om dom jobbiga snutarna och sätter en bomb på Roger Murtaughs dass. Efter att undkommit en skitsvår situation (badumtss) påbörjas en jakt efter Arjen Rudd.
"I'm Leo Getz, and whatever you want, Leo gets."
 
Såhär skall en uppföljare vara. Större, mer självsäker och bättre på alla sätt och vis. Även storyn skall vara bättre, vilket den är. Lethal Weapon 2 är nästan mer ikonisk än ettan. Som när Rogers dotter är med i reklaminslag...för kondomer. Eller när Riggs rev ner ett helt hus med hjälp av sin bil. Eller att dom introducerar en ny karaktär, Leo Get, suveränt spelad av Joe Pesci som en halvt jobbig, hälften jävligt rolig karaktär. Typ som Markus!
 
Även om det finns element av drama så är det inte lika starkt som i ettan. Det är det enda minuset. Annars är den en perfekt film att se på sommaren!
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
Heeeeej, mitt namn är! Håll käften, Zara!

Illsa Harem of the Oil Shieks
2016-06-12

Efter att ha överlevt ett mordförsök I förra filmen poppar Ilsa upp i Arabien för någon anledning....Okay Så Ilsa är någonstanns på Tatooine och har gått från att vara Nazi till en oljesheiks högra hand. Oljesheikens El-Sharif vars namn jag troligen felstavar bortom gränser är en riktig horbock och har ”beställt” kidnappade flickor som är både kungligheter och kändisar för att bli del av hans harem. Sharif väntar finfrämma från USA, en oljetycoon och en amerikansk general som sitter på världens söligaste plan för seriös, vi spenderar massor av tid på detta plan och ska man dömma av filmen så sitter de i detta plan i flera dagar. Medans planet sakta men säkert tar sig till Tatooine land så introducerar Ilsa Sharifs nya flickor till deras nya uppgifter och det enda vi lär oss från denna scen är att Ilsa är världens största bitch. Sheiken får en snille blixt å bestämmer sig för att sälja sina nya bruttor på slavmarknaden så kvinnorna förbereds och dunderduon på planet knäcker en plan för att knäcka  Sharif då de inte gillar honom. Slavauktionen påbörjas men en av harem flickorna visar sig vara en spion till den amerikanska generalen. När duon ÄNTLIGEN hamnar i slottet verkar de först ha jättetrevligt, Ilsa och Generalen påbörjar en romans och oljetycoonen erbjuds en sexslav. Men När Sharif visar sitt rätta jag vänder sig Ilsa mot honom och tillsammans med sina undersåtar och sin nya manliga vän gör de uppror mot Sharif för att sätta den rätta shieken tillbaka på sin tron, men kommer alla överleva? Kommer den nya sheiken vara bättre än Sharif fast han är 30 år yngre? Kommer de kidnappade flickorna komma hem? Kommer vi någonsin få se Dyanne Thornes tuttar i denna uppföljare??
DEATH BY BOOTY!

The Cinema Snob har sällan fel, en sak han sa I sin review av filmen var….vad fan är detta fär title? Ilsa Shewolf of the SS rullar av tungan och har en viss kling till sig, men denna jävla titel är ju absurd och känns inte alls genomtänkt. Då första filmen blev en sådan pengako fick denne en större budget men dess rating sänktes till ett R-rating, typ vuxna men inte vuxenfilm om ni hajjar så både nakenscener och våld trappades ner. Och man kan inte nämna denna film utan att ta upp de rasistiska stereotyper som uppstår, alla araber är skurkar, horkungar eller tattare, de erbjuder till och med en karaktär en sexslav i form av en 12 årig pojke. Filmens höjdpunkt är dock att se Ilsas undersåtar, 2 krav magha fighters som kickar röv topless, dessa 2 ingår i Ilsas avrättningsidé då de (topless såklart) slår ihjäl en man till döds. Slutet i She-wolf var rätt mediokert men imponerande för att hela filmen spelats in i endast 9 dagar och dess budget var lägre än min självrespekt men denna gång är det bara mediokert, pang pang och folks reaktioner på dess död. Slutet är helt absurbt, Ilsas reform slutar med att den nya prinsen låser in henne i den fängelsehåla han själv spenderar filmen i....trots att hon var blev en av filmens hjältar i slutet, ok.... Ilsa Harem Keeper of the Oil Shieks är en rätt seg film, tro det eller ej, inte lika bra eller slaskig som She-wolf men det är endå den näst bästa Ilsa filmen, det finns 2 uppföljare, Ilsa the wicked warden och Ilsa, Tigress of Sibiria, men The Wicked Warden är egentligen inte en uppföljare utan en stand alone film som förts in i serien pga att Dyanne Thorne spelar typ samma person. Ilsa 2 får 1.5/5 Guldkameror.

 Till och med Ilsa är skeptisk över filmens huvudskurks kvalite...

En liten kul fotnot är att Dyanne Thorne fortfarande lever och driver ett kapell i Nevada där hon och hennes man viger folk mest utomhus.

Markus

Monster in the Closet
2016-06-10

Once you go Troma, you dont want to go back. Men i detta fallet är Monster in the Closet faktiskt inte en Troma-film. Dom har bara släppt rullen. Kanske känner du igen den svenska överdumma titeln: Spöksnubben i Skrubben?
Studio S...ren kärlek! :)
 
Rickard är en töntig Clark Kent-kopia som får ett nytt jobb att undersöka dom hemska rykterna om att ett monster bor i en gardorob och dödar folk. Eftersom Rickard vill bli tidningens nya skribent och är jävligt puckad så inser han inte att alla retar honom bakom hans rygg. Tillsammans med en tjej som hypnotiseras av Rickards ögon när han tar av sig glasögonen, en skitsmart unge, en galen Einstien-kopia samt en pastor, försöker Rickard hitta "spöksnubben i skrubben"!
Monstret behöver hålla käften. Bokstavligen talat!
 
Trailern på filmen är jävligt rolig. "A flowerpot can not stop it, guns can not stop it, doors can not stop it! Its...MONSTER IN THE CLOSET!". Detta, kombinerat med en berättarröst i filmens intro som är överdetaljerad, ger oss en inblick i att detta är en parodi på 50-tals monsterfilmer. Och det fungerar jävligt bra, med sköna skratt och en god stämning.
En ung Paul Walker, betraktas av titel-monstret.
 
Tyvärr saknar filmen Tromas stämpel i blod, slap-stick, storpattade brudar och grymma dödsscener. Det finns inte här. Men filmen är mysig och rolig. Och vi får se en ung Paul Walker som världens smartaste unge: Professor.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Ilsa Shewolf of the SS
2016-06-10

Vi börjar denna amerikanska Nazisplotation, det var något nytt med vad annars? Nakenlekar där vi ser filmens huvudkaraktär Ilsa (spelad av Diane Thorton) utföra otukt med en ung arisk man och sedan begära hans kastrering då han inte kan tillfredställa henne, oh sleeze så jag har saknat dig. Direkt därefter kommer 15 nya flickor till Fångeläger 9 som fångar. Direkt kläs de av och skickas in i sina baracker och tilldelas sina uppgifter såsom arbete eller forsknings material. Vi får sedan naken tortyr scener i överflöd som alla andra Nazisplotation filmer för att bevisa att kvinnor kan utstå mer smärta än män. På tal om män, 4 män anländer till lägret och en av dem är blond som inleder en kärleksaffär med en av de kvinnliga.......kvinnorna i lägret. Den blonda killen snackar med en lägerkamrat om att de allierade är på ingång för att sparka naziröv och att alla i lägret måste leva på hoppet, men det är inte så lätt när Ilsa klipper av penisar och tår hit och dit på groteska sätt.

 "do you except me to splooge??"  "no Ilsa, I expect you to die!"

En gruppvåldtäckt och onödig tortyr senare ska den blonda killen inspekteras av Ilsa, och hör och häpna  han är den enda hitils som undkom Ilsa med sin lem i behåll då han är den första som gett henne en orgasm.... då han har kontroll över sitt....”utflöde”. Hur som helst så kom jag och tänka på att om Ilsa har sex med alla manliga fångar som inkommer.....tänk då hur många jävla könssjukdomar Ilsa måste ha.... På annat håll planerar de kvinnliga fångarna ett upror och tillsammans med arbetarna utför de århundradets kupp för att förgöra Ilsa och hennes nazisvin till officerare och Ilsas sits förvärras bara då Alliansen äntligen dyker upp, utan nåd.

 Dont look at their tits dont look at their tits...SHIT!

Enda sedan vi här på filmfett hade Nazi Week år 2012 för att fira att Iron Sky kom ut i sverige på DVD har det alltid gäckat mig i örat att vi aldrig tog upp filmen som gjorde Nazisplotation till en grej att börja med, nu när jag äntligen tagit upp Ilsa She-wolf of the SS kan jag nu säga att jag kan lämna FILMFETT som en komplett man, hörde du det Robin? Fuck  dig och denna blogg! Jag bryr mig inte om du håller min fru som gisslan, du kan köra upp den här tidsfördriften i röven! ...vadå?....va?...vilket kontrakt? Oh..... um....Hur som helst jag älskar filmfett och kommer hålla på med det tills mitt brock äntligen dödar mig. Vad tyckte jag om Ilsa She-wolf of the SS?....det var väl....bra? Ganska snart i filmen kommer du märka att mycket fokus läggs på att den kvinnliga huvudrollen har bröst vars tyska accsent är värre än min ryska.Gillar du tortyr sex? Då är denna filmen rätt upp i din baklykta, denna är full av det och precis som andra Nazisplotation filmer slutar det med ett uppror i lägret. Är det den bästa Nazisplotation? Fuck no, men det är den kändaste och den med flest immitationer som satte basen fär den översexuella lägerhärskarinnan som i sig blev en stereotyp och filmen blev en kassasuccsé. Produktionsbolaget känade en kosing genom att använda samma filmset som serien Hogans Heroes. Ilsas undersåtar kan vara bland de sämsta skådisar som verkligen försöker och de framstår mer komiska än skrämmande då de försöker för mycket. Diane Thorn är väl en bra skådis men inte sexig alls men filmens inflytande kan man inte undgås inom Explotation filmen. Är tortyr porr fanatker eller som jag explotation fantast så är Ilsa ett måste att se men annars skulle jag nog fan inte rekomendera den. Ilsa Shewolf of the SS får 2/5 Guldkameror. Den är inte den Nazisplotation filmen som är svårast att sitta igenom, men den är endå kontroversiell, dålig smak och ett ton av slaskigt kul trots att den innehåller en gruppvåldtäckt (det där lät så jävla fel...)

Markus
 
 
 
Gissa vem som nyss lärt sig detta trick :D

Captain America: Civil War
2016-06-08

Innan jag öppnar käften om Civil War så vill jag säga två saker. Ett: jag har läst serietidningen och det är ett underbart, mörkt kaos. Två: Markus avgudar filmen som the second coming of christ. Nu kör vi igång!
Cap och Bucky finner varandra igen.
 
Efter allt kaos som Avengers genomfört och de städer de förstört så är dom inte längre sedda som hjältar. Saker blir värre efter att Scarlet Witch råkar spränga en byggnad i det afrikanska landet Wakanda. Tony Stark börjar sammarbeta med general Ross för att Avengers ska få jobba med regeringen istället för på egen hand. Ett problem, bara. Captain America minns händelsen ur Winter Soldier och vill inte lyda någon regering för att förhindra att politik kommer stå i hans väg. När Black Widow är på besök i Wakanda smäller en bomb och enligt media står Winter Soldier bakom dådet. Men Cap upptäcker att något känns fel och börjar leta efter gärningsmannen på egen hand för att ta reda på sanningen. Detta resulterar till att Cap och hans vänner blir efterlysta och Tony Stark och hans team tvingas se dom som fiender....
Black Panther är en cool karaktär, men inte så intressant som jag velat.
 
Efter att jag sett klart filmen tyckte jag att den skulle få en klar 4a. Dagen efter ångrade jag mig. För även om alla 12 superhjältar balanseras skitbra i deras personligheter så känns en sak off. Hade Spider Man eller Ant-Man klippts ut ur filmen så hade storyn inte förändrats, då dom inte tillför mer än att vara med i händelseförloppet. Typ lite som Quicksilver och Scarlet Witch i Age of Ultron.
Kul att se Vision använda sina riktiga krafter på ett bra sätt.
 
Dessutom känns det inte som ett riktigt "krig" när dom slåss, för man vet att dom egentligen inte vill skada varandra. Och de har typ bara en strid som ska kallas för "krig". Däremot är fight-scenen på flygplatsen riktigt häftigt gjord och njutbar varje sekund.
 
Filmens upplösning känns sådär och utan att avslöja för mycket, så hade jag velat se en brutalare final. Skurken är inte i centrum, vilket är både fördel och nackdel. Men i mina ögon är filmen lite av en crowd-pleaser. Hade Disney vågat göra en mycket mörkare skildring som den ur serietidningen så hade upplösningen blivit mörkare.
 
3 av 5 guldkameror. Värd er tid och era pengar, men inte så bra som alla säger.
 
Robin

Tintin och de blå apelsinerna
2016-06-07

Professor Kalkyl har skrivit en bok om världshunger och sitter nu i TV och disskuterar boken i tv, hans teori lyder att olda plantor i öknen och andra oanvända uttrymmen i världen. Hans idé får svar från många ”galningar” som Haddock så snällt kallar dem och får många svar, ett av dem är ett paket innehållande en blå apelsin men Tintin är som vanligt skeptisk då det paketet inte innehöll något brev.Apelsinen är dock full av överasskningar då det visar sig att den lyser i mörkret och är tydligen efterspanad då de får inbrott den natten, men Tintin slår fjolligt ner dem och skrämmer bort dem men ack för sent då de hinner sno den blåa apelsinen. Kalkyl tar inte nyheten bra och åker till Zalamea, mannen som skickade den och Tintin och Haddock hänger såklart med till Valencia där han bor. I Valencia träffar de Zalameas assistenter och får kolla runt i hans labb där han slapat de blå apelsinerna men ingen Zalamea. Efter Milou blivit drogad börjar Tintin misstänka att Zalamea blivit kidnappad och en undersökning inleds. Det visar sig också att Kalkyl kidnappats på grund av hans nyfikenhet.
Som vilken komedi som helst slutar skiten på ett "haha funny" "skämt"...
 
Tro inte fan Tintins teori stämmer då Kalkyl stöter på sin gamle vän Zalamea i fängelsehålan. Tintin och Haddock får hjälp av en ung grabb att hamna på rätt spår i sin utredning och möter världens mest välinformerade gatubarn som ger dem information om en man med en blå draktatuering som var med vid en kidnappning de bevittnat. Nu anses också Tintin och Haddock vara försvinna och tyvärr skickad Dupontarna in för att hitta dem. Tack vare barnen får de veta att svaret kan finnas på hotell Röda Åsnan så de beger sig dit för att få svar om vad som hänt deras vän Kalkyl.
Deez Glowing testicles will be all I need for mein master plan!
 
Innan du frågar, Blå apelsiner är ett uttryck I Frankrike som jag inte har någon aning om vad det betyder så det får ni allt ta och googla! Som förra filmen är Haddock den bästa delen av filmen, Dupontarna är skit dåliga, Kalkyl funkar bäst som animerad karaktär då det är mer irriterande att se enriktig person agera på Kalkyls sätt och Tintin har mer personlighet än en burk surströmming. De använder fortfarande en männska för att göra Milous slall vilket är mer uppenbart än att mitt rum skulle behöva dammsugas. En ändring från den förra filmen är att de försöker omformatera ett par bildrutor till att passa i i serietidningen med en låda med text i vissa scener medans bilden stårstilla och sedan börjar spelas när textrutan försvinner. Lagom till 80-års kalaset av Tintinsläpptes ett påpekande att Tintin är gay då hans karaktärism och levnadsstil är rätt vanligt (enlight tidingen) för många unga gay men, jag har absolut inget problem med att Tintin är gay (men det hade nog fan Frankrike som gick till motattack...) men killen som spelar Tintin måste ha vetat för fy fan vad det han spelar karaktären som en stereotypsik homosexuell. Än en gång är Dupontarna helt värdelösa i denna film och har återigen en mycket irriterande theme sång som spelas i alla deras scener som förra filmen. Filmen i sig är en repeat av förra, samma cast, samma typ av humor, samma stil av action men för någon annledning sägs denna vara sämre än den förra men jag tycker de båda är på samma nivå. Tintin och de Blå Apelsinerna får också 2/5 Guldkameror.
Markus

Tintin I Piraternas våld
2016-06-05

När jag å Robin var I Stockholm hittade vi en affär med kuk mycket Tintin prylar, och lite Marsupliami också, men deras focus låg helt och hållet på Tintin. Robin gillar Tintin filmen från 2011, kanske mer än vad jag gör, den är jävligt underhållande men tillskillnad från Robin har jag sett de 2 franska filmerna från 60-talet. Jag såg dem för jävligt länge sedan och minns att jag avskydde dem, men har de blivit bättre med åldern?

 Spoilers, skatten syns i bild

En fin ommardag får Kapten Haddock ett brev från Istanbul, hans vän Paparanic har gått bort men den goda nyheten är att Haddock får hans arv, en stor båt. Snabbre än du kan säga escargot flyger han, Tintin och Milou till Istanbul för att hämta skeppet Guldskinnet. När de väl får se båten är den dock rena rama rucklet och besättningen gett sig av, endast en båtsman återstår. Efter de klivit av båten dyker en snubbe i kostym upp och ger ett bud för skutan då han och den gamla kaptenen varit vänner  och ger ett mycket överdrivet bud. Tintin är skeptisk och anar svindleri och ber om betänketid. När de bestämmer sig för att uppleva Istanbul blir de både utsatta för hot  och mordförsök angående deras affär. En guid lurar in dem i ett slott och låser in dem.

 gillar när filmerna gör mitt jobb åt varandra

De tar sig ut rätt enkelt, de hittar ett rep och börjar kräva guiden som ledde dem dit (som står kvar å väntar för någon annledning....)  på svar och de får ett kuvert med en krokodilsymbol på. Hur som, resan hem är lång så dunderduon åker med skitbåten till Athen med en ny besättning. På resan dit gräver Tintin och Haddock fram massa tidningspapper från Paparanics förflutna men en förädare hittas på båten men som tur är Tintin mästare i 60-tals slagsmål och slår fjolligt ner sin motståndare som nästa dag rymmer på en livbåt.  De når Athen där de ska möta en viss Midas Papos en gammal vän till Paparanic som kan berätta mer om sin gammla väns hemliga aktiviteter som kunde ha lett till att Tintin och Haddock nu är efterspanade män. Kommer de giriga affärsmännen vinna? Kommer Tintin dö och inte vara med i uppföljaren? Hur kommer det sig att de skådisar som spelar Dupontarna är värst i hela filmen?

 

BOMBER OCH GRANATER!

Så jag är kanske inte världens största Tintin fan, jag har sett dessa 2 filmer, många avsnitt ur serien (om inte alla) och sett Spielberg rullen och gillade den, fast denna film skapar en helt egen historia å slänger in de välkända karaktärerna. Skådisarna både ser ut och agerar som karaktärerna så castingen är faktiskt jävligt bra. Tintin är väl ok, han är alltid överpositiv och verkar vara kär i Haddock å Haddock har mer raseriproblem än Joel den där kvällen på pizza hut vi aldrig nämner. I det stora hela är filmen rätt seg, inte mycket händer, action scenerna är få och rätt slappa för dagensstandard e fast det påminner lite om en fransk bondrulle i ton och stil med kostym klädda skurkar och deras henchmen så gillar du de äldre bondrullarna kanske denna film är för dig. Jag gillar den mer än första gången jag såg den  men 2011 versionen är nog endå bättre både actionvis och dialogvis och så hade den mer subplots som var roliga. Det är uppenbart vem skurken är och handlingen är rätt standard och bjuder sällan på något nytt. Den stora besvikelsen är dock att Dupontarna, mina och mångas favorit karaktärer från serierna är fruktansvärda i denna film och påminner mig endast om Jar Jar Binks X2, och det är inte bra... Filmen får 2/5 guldkameror, men Tintins äventyr slutar inte där.

 Markus

Beverly Hills Cop 3
2016-06-05

 
Nej. Nej....NEJ! Jag kommer aldrig se om den här filmen igen. Aldrig.
This is John Saxxon....GET OUT WHILE YOU STILL CAN! THIS MOVIE BLOWS!
 
Allt börjar med några bilmekaniker som...dansar till Tina Turner....och blir ihjälskjutna av baddies. Alex Foleys chef dyker upp, men blir ihjälskjuten och mördarna flyr. Men Alex inser att bilen tillhör ett tivoli, Wonder World i Beverly Hills! Alex drar dit för att undersöka och inser att Billy blivit seargant och att Taggert flyttat (han ville inte vara med i filmen, wonder why...). En ny karaktär, Jon, blir Taggerts ersättare. Alex inser att han som ansvarar för Wonder Worlds säkerhet är mördaren från introt. Hur ska Alex kunna hitta bevis för att sätta dit säkerhetsansvarige?
Hahaha.....Alex klär ut sig till elefant...oj...vad busig den där Alex är.
 
Storyn är helt okej och skulle kunna fungera i samma tempo som de förra filmerna. Men vad som saknas är...allt! Eddie Murphy är lika energilös som en 70-åring som försöker kliva ut ur ett badkar. Själv ångrar han filmen, vilket märks på nominationen på razzies som filmen fick för sämsta regissör och sämsta uppföljare. Men Eddie borde vunnit sämsta skådis här, utan tvekan.
You know....you guys don't care much for this film, right? Me neither...
 
George Lucas har en cameo, vilket är det enda som var jävligt kul att se. Annars är filmen värdelös. Helt jävla värdelös. Den är för löjlig, försöker för hårt för skratt och för hårt för våld, vilket ALDRIG går. Allt känns som en enda reklamfilm och denna filmen har ingen anledning att ens existera.
 
0 av 5 guldkameror.
 
Sämsta uppföljaren jag sett hittils. Med detta säger vi adjö av Buddy/Cop Temat!
 
Robin

Beverly Hills Cop 2
2016-06-04

 
LÖRDAG! Och här kommer uppföljaren till Snuten i Hollywood!
Blondinbella med puffra.
 
En vass rånarliga skadeskjuter Bogomill, chefen från Beverly Hills (som spelas av Ronny Cox). När Alex får höra detta drar han till Beverly Hills, mot sin chefs orders och springer snart på en skytteklubb som kan vara kopplad till Bogomills nuvarande komatos. Han får även hjälp av Billy och Taggart, som är båda två, väldigt personliga över deras chefs mörka möte.
Billy The Badass är en grymt rolig referens till Cobra (som hänger som poster i hans rum)
 
Detta är en grym uppföljare och en bra 80-tals film. Med skådespel av Jurgen Proshnov, Dean Stockwell, cameos av Chris Rock, Gilbert Godfried samt Hugh Heffner. Visst, dessa rollerna känns som att man ska säga "OJ! VAD HÄFTIGT ATT DOM ÄR MED!" men det tar inte bort fokusen på filmen. Actionscenerna är häftiga, men skurkarna känns lite för puckade och snobbiga för att kunna posera som ett möjligt hot under filmens gång. Tempot är dock vasst och stämningen på topp.
Badguys everywhere...
 
Tony Scott var en bra regissör som jag saknar. Hans självmord är en sorglig historia.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
Imorgon tar vi den sista filmen och den sämsta uppföljaren jag har sett.

Beverly Hills Cop
2016-06-03

Sista inläggen för Buddy/Cop-temat blir alla Beverly Hills Cop-filmerna. Eller...Snuten i Hollywood. Here we go!
Toootally not a bad guy here, folks!
 
Alex Foley jobbar som snut och hans första uppdrag i filmen blir en katastrof i form av en förödande biljakt. Men trots att chefen är på honom som en råtta i röven så har bossen respekt för Alex. Nåväl, Alex bästa polare från hans kriminella bana, Mike, är tillbaka i stan. Han snackar lite om sitt f.d jobb och BANG, dödas utanför Alex lägenhet.
 
Alex drar till Beverly Hills för att hitta killen Mike jobbade för. Men när han stöter på den rika Victor Meitland blir han snart utkastad genom ett fönster. Alex vet att han har hittat rätt. Två poliser, Billy Rosenwood och Sgt. Taggart, får veta om Alex privata undersökning och sätts in för att förhindra kaos i deras stad. Men Alex leker bara med sina förföljare och använder dom som redskap i sin egna undersökning.
"This is the cleanest and nicest police car I've ever been in in my life. This thing's nicer than my apartment."
 
Beverly Hills Cop är mer komisk än Lethal Weapon och trots dess brister i action så fungerar den väl. Själv älskar jag Alex jobbiga flabb och hur han retas med sina förföljande snutar. Och det är där buddy/cop temat kommer in, vilket även syns i uppföljarna. Musiken är skön och den passar ostiga 80-talet. Och skurken förtjänar stryk!
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Texas chainsaw massacre 2
2016-06-03

13 år efter Sally överlevde Leatherface och hans galna familj dyker Leatherface upp och slösar ingentid med att svinga sin motorsåg.  Offren, 2 pojkar som är unga dumma och fulla har ringt in till en radiostation där Stretch, en radio DJ får stå ut med deras muppande.(wow jag sammanfattade just filmens 10 första minuter i en mening, progress.. En av snutarna som tar han om bilvraket är Löntjant Lefty Enright som sedan första filmens tidsram letat efter Leatherface och hans familj efter hans brorsbarn dött HUH 13 år sedan och misstänker nu att han hittat dem och är redo att utöva hämnd. Stretch som lyckades spela in morden på band går till Lefty för att hjälpa honom men han vill inte veta av henne. Någon som vill veta av henne är dock en skum typ som bryter sig in i radiostationen och påstår sig vara ett fan och introducerar sig som Chop Top, samtalet är ackward från starten men det blir värre när han försöker våldta Stretch men Stretch försvarar sig såväl att Chop Top blir tvungen att tillkalla sitt hemliga vapen, Leatherface.

 "GIT THA BITCH! GIT HER!"

Medans Stretch förs till familjens läger letar Lefty över bra motorsågar och kannibalfamiljens patriark Daylton Sawyer som fortfarande spelas av Jim Siedow, fast mer komiskt denna gång har startat ett nytt företag. Under tiden visar sig Leatherface ha nått puburteten vid 40 års ålder (ungefär som Robin) då han blir jätte upphetsad efter att ha råjuckar Stretch med en motorsåg men  utan att den är på. Då han inte vill mörda sin nya kärlek så låstas han som att han gjort det när Chop Top frågar och de åker vidare hem men Stretch följer efter dem till deras hideout. Kommer Stretch bli mördad eller gift med Leatherface? Varför bär Chop Top runt på sin brors ruttnande lik från förra filmen?  Hur kan Dennis Hopper sparka så mycket röv i en film? Texas chainsaw Massacre 2 har svaren och också äran att vara den enda sevärda Texas Chainsaw Massacre uppföljaren värd att spendera tid på.

 Dennis Hooper hackar sönder mördare värre än Filmfett hackar upp en mening

Nästan 13 år efter Texas Chainsaw Massacre skapade moral panik släppte Cannon Films denna bomb på världen och istället för att försöka psyka en mer än den förra filmen gjordes en mer oseriös  film, inte för att spoila något men en av skurkarna blir huggna i röven med en motorsåg för 17 gubbar. Hur är filmen? Faktiskt är det den bästa uppföljaren som gjorts inklusive remaken, jag diggar den verkligen som komedi, Dennis Hopper är hysteriskt rolig och Chop Top spelad fenomenalt utav Bill Mosley blev så poppis så han fick en spinoff som tyvärr aldrig släpptes och Jim Siedow spelar familjens patriark nästan bättre än förra filmen och verkar vara inspirationen till Lloyd Kaufmans reklam alterego i Troma reklam och filmer. Hade jag velat se en mer seriös uppföljare? Nja med tanke på hur filmerna blev när de försökte så nej, de framstår som patetiska försök att efterlikna den gastkramande atmosfären och känslan av ensamheyt som den första filmen lyckades med såväl och ae, Texas chainsaw massacre serien innhehåller några av de filmer jag skulle namnge i en top 100 sämsta skräckfilmer någonsin såsom del 4, remakes uppföljae och Texas Chainsaw som dumpar alla andra uppföljare men innehåller mer hål i både story och kontinitet än en scheizisk ost samt regissören trodde Iphones fanns på 80-talet... Leatherface nya signatur move som går ut på att skaka sin motorsågen översitt huvud innan han kör in den i folk är en onödig men underhållande nytt tillskått. Klimaxet är jävligt undehrållande och resan dit är bra med vissa gupp som saktar ner filmen men i det stora hela är filmen en go rulle att spana in själv eller med vänner om vi letar efter en bra skräckkomedi att belysa kvällen med. Texas Chainsaw Massacre 2 får 3/5 Guldkameror.

 Markus

Lethal Weapon
2016-06-02

Jag hade mer än gärna velat ta uppföljarna denna veckan, men så blir tyvärr inte fallet. Dom väntar vi med. Men här kommer DÖDLIGT VAPEN!
"Now that's a real badge, I'm a real cop, and this is a real fucking gun!"
Den lugna polisen Roger Murtaugh fyller 50 år och känner sig gammal. Han funderar på att pensionera sig när han får ett nytt fall. En drogmissbrukande kvinna har tagit självmord. Kvinnan är dotter till en av Rogers vänner, Michael. Med en ny kollega i form av den galne och självmordsbenägna Martin Riggs åker båda partnerna för att träffa Michael. Men han förklarar att han är med i en större kriminell liga och därefter dödas han. Martin och Riggs jobbar tillsammans för att knäcka fallet, men jobbet är allt ifrån enkelt. Och det är inte lätt för dom att jobba tillsammans.
"Okay, clown, no bullshit! You wanna kill yourself?"
Lethal Weapon drog igång hela buddy-cop temat på riktigt under 80-talet och det är en riktigt bra början. Stabil, lagom galen, lagom ledsam och komisk. Den är episodisk som Dirty Harry, men det är som tur är, inte uppföljarna. Mel Gibson jobbar bra med Danny Glover, och deras gemenskap är en av filmvärldens bästa duos. Men filmen är inte perfekt.
Har 80-tals fans blivit "blinda" av nostalgin?
Ljudet är verkligen inte mycket att ha. Actionscenerna är högljuda, musiken och dialogen lågmäld. Skurkarna är lite av ett tråkigt hinder och actionscenerna känns oftast sådär. Synd, då Tom Atkins och Gary Busey är med.
 
Men trots detta landar den på en stabil 3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Filmfett på sociala medier å dyligt!
2016-06-01

 
 
Facebook : https://www.facebook.com/filmfett/
 
Instagram: https://www.instagram.com/filmfett/
 
Twitterhttps://twitter.com/ConstantineRota
 
Youtube; https://www.youtube.com/channel/UCf4yDKR05MiNBTZfshNI8Eg
 
Robinstaste; https://www.youtube.com/user/RobinsTaste
 
 

R.I.P.D
2016-06-01

 
R.I.P.D är en sjukt tråkig, mesig film. Tur dock att visa småsaker höjer betyget för denna värdelösa "buddy/cop" upplevelsen.
Nick är en korrupt snut som jobbar tillsammans med sin partner Bobby för att dölja deras stöldgods. Men när Nick får kalla fötter dödas han av Bobby och förs in i himmelen. För sina brott måste han jobba med den buttra Roy, som jobbar som polis i Rest In Piece Department, som jagar onda demoner på jorden. Problemet är att båda upptäcker att Bobby inte är människa, utan någon form av demon som letar efter en artifakt. Kan den bittra Roy jobba med Nick utan att ryka ihop? Självklart inte.
Jupp...den där bittra smaken i käften? Spya.
Jeff Bridges är skön som Roy och passar utmärkt som vanligt. Men Ryan Reynolds Nick är lite för tråkig som "humoristisk" prettyboy. Kevin Bacon som Bobby är lustigt överspelande och han verkar ha kul på jobbet. Synd bara att filmen badar i löjligt fula dataeffekter då alla demoner ser ut som klumpiga köttstycken som kastas in i filmen. Designen känns helt off. Med hjälp av flummig dialog och "skämt" som luktar som ruttet kött har filmen inte mycket att erbjuda. Det är razzie-varning här asså.
David LoPan med banan-pistol!
Det finns några positiva saker i denna röran. En av dom är James Hong, som spelar Nick ur våra dödliga ögon. Alla ser Nick som en gammal asiat med banan istället för pistol och Roy som en sexig brud i lyxförpackning. Det är kul, faktiskt.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin