FilmFett

2016-08-31
05:10:00

James Batman

Inför vad jag tror är FN (det visar sig vara NBI, men jag orkar inte skriva om) berättar en talare om hur den onda orginisatione CLAW hotar inte bara hennes land utna även deras. Deras mål`De vill att de utpekade länderna ska styras under en såkallad Red Fovenment. Detta vill inte de länderna men de har inget försvar. FN-mötet stopas då en av medlemarna av CLAW kommer dit och gör ännu mer reklam för för sin kult och hotar att om inte precis alla länder går med så kommer de spränga världen. Några krav de har är att alla vapen ska tas i kontroll utav Red Goverment och alla dess invånare ska lära sig hata Amerika ( Det är som ett jävla barn som smygit in till FN och börja begära skit) och det visar sig att budbäraren som hotar dem har split screen! FN vill inte vara med i denna hemska grupp så de ringer in...professor Frankenstein ser det ut som, men nej det är tydligen Batman och Robin vars batcave ser ut som en galen doktors grotta.. De åker till FN där de ser att James Bond också blivit inringd och Bond å Batman börjar genast påbörja en rivalitet. Snart hamnar Batman och Robin i CLAWs händer men de påbörjar en 60s- batman fight utan den ikoniska musiken eller WHAM bilder som poppar upp. Samtidigt har Bond gjort det Bond gör bäst, hamna i säng med en kvinna som vill döda honom. Kommer Batman och Bond lägga sin rivalitet bakom sig? Kommer världen hamna i CLAWS händer? Vem är det som leder CLAW? Och finns chansen att någon i FN är ledaren av CLAW?

Strunta i Batman vs Superman i år, detta är den batman crossover världen vill se

James Batman är en Fillipinsk komedi som kombinerar 2 populära karaktärer som en karaktär från Algam universumet, vilka karaktärer då? Swedish Chef från mupparna och Randy Quaids karaktär från Ett päron till Farsa filmerna.... Filmen kommer ifrån Fillipinerna och James Batman han själv spelas av Dolphy som efter en djup forsknings analys ( IMDB) visar sig vara en komiker från Fillipinerna och var en riktig jävel i sängen för han hade 18 barn, varför får ni kära läsare en lektion i Dolphy?.....det är typ all fakta som finns om filmen, det är en film från det djupaste asien, gjord utan verken Flemmings eller DCs vetenskap och är en av många superhjälte filmer gjorda i utlandet såsom 3 Dev adam (en film där Santos och Captain america slåss mot Spider-man) eller Yasara Adam (en turkisk batman film där Batman är playboy och slåss mot gangsters).Musik från tv serien Batman från 60-talet används, utna tillåtelse så klaer, sånt kostar pengar. Utgiven år 1966, samma år som den klassiska Batman filmen, denna är underhållande, jävligt cheesy och dåligt gjord, ibland hör man inte vad de säger, men det är fillipinska så den är textad. Pga alla copyright brott den begår har den inte släppts offentlgt på DVD eller Blu-Ray utan jag ser denne på youtube. Det stora problemet med filmen är att ljudet hoppar så mycket, det är ibland för tyst och ibland ökas volymen i en sekund eller mer, jag vet inte om det är yputube kopian eller om det faktiskt är filmen, men jag ser en 60 tals film från fillipinerna utan budget så att klaga på kvalitén vore som att beställa en burk nutella och sedan klaga på att det är choklad i burken.. Den har sina roliga stunder men mycket av filmen tar för lång tid, såsom de dåligt koreagroferade fight scenerna eller skrukens många tal. James Batman får 2/5 Guldkameror.

Markus
2016-08-30
13:45:00

Lethal Weapon 4

Man ska ju avsluta en filmserie på topp, och det gör verkligen Dödligt Vapen 4. Håller ni inte med? Okej, klättra ner i era rövhål, tråkiga fanskap, för här blir det en älskvärd recension!
 
 
Introt på fjärde filmen är brinnande hett, då en galning med eldkastare bränner sönder allt på en öppen gata. Riggs och Roger anländer till platsen och då erkänner Riggs att han ska bli pappa med bruden från förra filmen, Lorna Cole. Roger är skitglad, men orolig över att hans dotter ska bli mamma. Sedan hoppar dom in i striden mot den grymma eldkastaren. Men efter detta introt dyker vi in i den äkta storyn, där asiater används som slavar i USA och Riggs och Roger försöker knäcka denna olagliga flyktingpolitik. Roger tar emot flyktingar till sitt hem och Riggs kommer snart in i en vass fistfight mot lönnmördaren Wah Sing Suh (Jet Li).
 
Mad Mel i sin sista, grymma prestation som Riggs.
 
Okej, dåliga saker först. Det är på tok för många karaktärer i denna soppan. Vi har huvudgangstern Uncle Benny, Butters, som är en detektiv som ska bli Rogers svärson. Leo är tillbaka i en onödig, men rolig roll som privat detektiv. Roger bondar med en äldre asiat och f.d flykting. Och när filmens klimax är över så är det ett 20 minuters långt avslut för alla karaktärer, vilket är kul...och rörigt.
 
 
Fyfan vilka grymma actionscener! Från eldkastar-introt till en av filmvärldens vassaste biljakter som inkluderar en fight i ett hus på en lastbil. Fightscenerna med Jet Li är skitvassa och han är nog den mest fysiska utmaningen de någonsin mött. Det blir dock ett gigantiskt plothole i storyn som försvinner ut i evigheten. Vad fan hände med alla flyktingar? I don't know.
 
3 av 5 guldkameror. Underbar...och lite halvt bitterljuv avlsutning. Precis som det skall vara.
 
Robin
2016-08-29
19:04:00

Harry Potter och dödsrelikerna Part 2.

Hogwarts är i Snapes kontroll, alla som inte är med Slytherin tillfånga tas. Potter och gänget är upptagna med att begrava en av de döda från slaget i förra filmen. Med goblinen Griphook så börjar de disskutera Bellatrix Lestranges bankvalv på Gringgotts i utbyte mot Griffindors svärd. Förklädda till några dödsätare tar de sig förbi vakter och även en drake når de Lestranges valv. Med en tillfångatagen drake flyr trion norpar de Hufflepuffs kopp efter Griphook föråder dem för sin egna girighet. De teleporterar sig till byn där Dumbledores bror bor som motvilligt hjälper dem (han och Dumbledores band var inte så bra) och tar sig in på Hogwarts via den enda hemiga vägen som dödsätarna inte känner till.

 

På Hogwarts så bygger Harry upp en arme av Griffindor för att hitta Ravenclaws horokrux, som äckelhoran Luna gissar på är ett diadem. Harry och hans rebeller möter Snape och avslöjar hans hemska dåd och det är McGonagall som jagar bort honom från skolan. Hon sätter alla Slytherins elever i finkan och sätter alla andra på ett horokrux jakt men med Malfoy och hans goons i vägen så blir det jobbigt .

 

Innan vi börjar med tankar och tyck....JAG ÄR JÄVLIGT glad över att Warwick Davis ÄNTLIGEN får skina, denna gång som Griphook, en roll som Verne Troyer spelade i De Vises Sten, han är en av seriens bästa skådisar och får äntligen en större roll än Professor Frenscick, just det, han har vart med hela serien som en annan karaktär som du ens inte tänkt på. Hur som! Nog med Davis  hyllningar och låt oss komma ihåg att Rik Fucking Mayall kunde ha deltagit i Battle of Hogwarts.....jag vet att jag redan har tjattrat om detta men det känns som om jag aldrig kommer få njuta av Harry Potter serien till fyllo. Det är som att gå till ett glassställe och du är sugen som du gillar och så säger glassgubben ” synd att du inte var här för 5 minuter sen, då kunde vi ha blandat din vanilj glass med chokolad glass men den är slut nu”, SÅ känns det att veta att Rik Mayall hade kunnat vara med i denna serie!

 

 

NY PARAGRAF!

Massa karaktärer som vi inte sett på länge får än en gång skina, som John Hurts trollstavs säljare. Detta är fan den bästa i hela serien, det är något jag bara älskar med den, gamla och nya karaktärer möts, de slåss mot andra från serien så man sitter igenom hela filmen  å baa ” OH det är han från 4an, slåss han mot den från 2an?”, sånt ÄLSKAR jag, de gjorde det fantastiskt i Avatar the last airbender serien och gör det nästan lika bra i Harry Potter serien. Tack vare att det är en historia i en magisk miljö så kan de göra en sådan lätt uppgift som att åka gruvvagn till en jävla åktur och även ge oss en spännande åktur i bankvalvet. Förutom alla gamla karaktärer som man fästs sig vid ser vi ställen som Hogwarts och Gringgotts förstöras, det är coolt som bara fan! OCH äldre karaktärer som Rons morsa och McGonagall får skina som bara fan, från att vara hjälpredor deltar de nu själva i en av årtiondets mest välfilmade och välgjorda slutfighter. Och de lägger inte bara allt krut på klimaxet, utan fighten i Ravenclaws lärorum är också briljant. Filmen ger en nästan hela tiden gåshud, så lätt är det, vi får tillexempel återse hemligheternas kammare  ALLT ger sig på nostalgia faktorn och uppdateras även, man får t.ex se Baskeliskens skelett. Harry Potter och Dödsrelikerna är den bästa avslutning man skulle kunna få med armeer av troll, statyer och älskade karaktärer.....men ingen Peeves...sniff... Harry Potter och Dödsrelikerna del 2 får 5/5 Guldkameror och 5/5 på gåshudsskalan. Bäst i serien och ett perfekt sätt att avsluta serien OCH temaveckan på.
 Markus