James Batman
2016-08-31

Inför vad jag tror är FN (det visar sig vara NBI, men jag orkar inte skriva om) berättar en talare om hur den onda orginisatione CLAW hotar inte bara hennes land utna även deras. Deras mål`De vill att de utpekade länderna ska styras under en såkallad Red Fovenment. Detta vill inte de länderna men de har inget försvar. FN-mötet stopas då en av medlemarna av CLAW kommer dit och gör ännu mer reklam för för sin kult och hotar att om inte precis alla länder går med så kommer de spränga världen. Några krav de har är att alla vapen ska tas i kontroll utav Red Goverment och alla dess invånare ska lära sig hata Amerika ( Det är som ett jävla barn som smygit in till FN och börja begära skit) och det visar sig att budbäraren som hotar dem har split screen! FN vill inte vara med i denna hemska grupp så de ringer in...professor Frankenstein ser det ut som, men nej det är tydligen Batman och Robin vars batcave ser ut som en galen doktors grotta.. De åker till FN där de ser att James Bond också blivit inringd och Bond å Batman börjar genast påbörja en rivalitet. Snart hamnar Batman och Robin i CLAWs händer men de påbörjar en 60s- batman fight utan den ikoniska musiken eller WHAM bilder som poppar upp. Samtidigt har Bond gjort det Bond gör bäst, hamna i säng med en kvinna som vill döda honom. Kommer Batman och Bond lägga sin rivalitet bakom sig? Kommer världen hamna i CLAWS händer? Vem är det som leder CLAW? Och finns chansen att någon i FN är ledaren av CLAW?

Strunta i Batman vs Superman i år, detta är den batman crossover världen vill se

James Batman är en Fillipinsk komedi som kombinerar 2 populära karaktärer som en karaktär från Algam universumet, vilka karaktärer då? Swedish Chef från mupparna och Randy Quaids karaktär från Ett päron till Farsa filmerna.... Filmen kommer ifrån Fillipinerna och James Batman han själv spelas av Dolphy som efter en djup forsknings analys ( IMDB) visar sig vara en komiker från Fillipinerna och var en riktig jävel i sängen för han hade 18 barn, varför får ni kära läsare en lektion i Dolphy?.....det är typ all fakta som finns om filmen, det är en film från det djupaste asien, gjord utan verken Flemmings eller DCs vetenskap och är en av många superhjälte filmer gjorda i utlandet såsom 3 Dev adam (en film där Santos och Captain america slåss mot Spider-man) eller Yasara Adam (en turkisk batman film där Batman är playboy och slåss mot gangsters).Musik från tv serien Batman från 60-talet används, utna tillåtelse så klaer, sånt kostar pengar. Utgiven år 1966, samma år som den klassiska Batman filmen, denna är underhållande, jävligt cheesy och dåligt gjord, ibland hör man inte vad de säger, men det är fillipinska så den är textad. Pga alla copyright brott den begår har den inte släppts offentlgt på DVD eller Blu-Ray utan jag ser denne på youtube. Det stora problemet med filmen är att ljudet hoppar så mycket, det är ibland för tyst och ibland ökas volymen i en sekund eller mer, jag vet inte om det är yputube kopian eller om det faktiskt är filmen, men jag ser en 60 tals film från fillipinerna utan budget så att klaga på kvalitén vore som att beställa en burk nutella och sedan klaga på att det är choklad i burken.. Den har sina roliga stunder men mycket av filmen tar för lång tid, såsom de dåligt koreagroferade fight scenerna eller skrukens många tal. James Batman får 2/5 Guldkameror.

Markus

Lethal Weapon 4
2016-08-30

Man ska ju avsluta en filmserie på topp, och det gör verkligen Dödligt Vapen 4. Håller ni inte med? Okej, klättra ner i era rövhål, tråkiga fanskap, för här blir det en älskvärd recension!
 
 
Introt på fjärde filmen är brinnande hett, då en galning med eldkastare bränner sönder allt på en öppen gata. Riggs och Roger anländer till platsen och då erkänner Riggs att han ska bli pappa med bruden från förra filmen, Lorna Cole. Roger är skitglad, men orolig över att hans dotter ska bli mamma. Sedan hoppar dom in i striden mot den grymma eldkastaren. Men efter detta introt dyker vi in i den äkta storyn, där asiater används som slavar i USA och Riggs och Roger försöker knäcka denna olagliga flyktingpolitik. Roger tar emot flyktingar till sitt hem och Riggs kommer snart in i en vass fistfight mot lönnmördaren Wah Sing Suh (Jet Li).
 
Mad Mel i sin sista, grymma prestation som Riggs.
 
Okej, dåliga saker först. Det är på tok för många karaktärer i denna soppan. Vi har huvudgangstern Uncle Benny, Butters, som är en detektiv som ska bli Rogers svärson. Leo är tillbaka i en onödig, men rolig roll som privat detektiv. Roger bondar med en äldre asiat och f.d flykting. Och när filmens klimax är över så är det ett 20 minuters långt avslut för alla karaktärer, vilket är kul...och rörigt.
 
 
Fyfan vilka grymma actionscener! Från eldkastar-introt till en av filmvärldens vassaste biljakter som inkluderar en fight i ett hus på en lastbil. Fightscenerna med Jet Li är skitvassa och han är nog den mest fysiska utmaningen de någonsin mött. Det blir dock ett gigantiskt plothole i storyn som försvinner ut i evigheten. Vad fan hände med alla flyktingar? I don't know.
 
3 av 5 guldkameror. Underbar...och lite halvt bitterljuv avlsutning. Precis som det skall vara.
 
Robin

Harry Potter och dödsrelikerna Part 2.
2016-08-29

Hogwarts är i Snapes kontroll, alla som inte är med Slytherin tillfånga tas. Potter och gänget är upptagna med att begrava en av de döda från slaget i förra filmen. Med goblinen Griphook så börjar de disskutera Bellatrix Lestranges bankvalv på Gringgotts i utbyte mot Griffindors svärd. Förklädda till några dödsätare tar de sig förbi vakter och även en drake når de Lestranges valv. Med en tillfångatagen drake flyr trion norpar de Hufflepuffs kopp efter Griphook föråder dem för sin egna girighet. De teleporterar sig till byn där Dumbledores bror bor som motvilligt hjälper dem (han och Dumbledores band var inte så bra) och tar sig in på Hogwarts via den enda hemiga vägen som dödsätarna inte känner till.

 

På Hogwarts så bygger Harry upp en arme av Griffindor för att hitta Ravenclaws horokrux, som äckelhoran Luna gissar på är ett diadem. Harry och hans rebeller möter Snape och avslöjar hans hemska dåd och det är McGonagall som jagar bort honom från skolan. Hon sätter alla Slytherins elever i finkan och sätter alla andra på ett horokrux jakt men med Malfoy och hans goons i vägen så blir det jobbigt .

 

Innan vi börjar med tankar och tyck....JAG ÄR JÄVLIGT glad över att Warwick Davis ÄNTLIGEN får skina, denna gång som Griphook, en roll som Verne Troyer spelade i De Vises Sten, han är en av seriens bästa skådisar och får äntligen en större roll än Professor Frenscick, just det, han har vart med hela serien som en annan karaktär som du ens inte tänkt på. Hur som! Nog med Davis  hyllningar och låt oss komma ihåg att Rik Fucking Mayall kunde ha deltagit i Battle of Hogwarts.....jag vet att jag redan har tjattrat om detta men det känns som om jag aldrig kommer få njuta av Harry Potter serien till fyllo. Det är som att gå till ett glassställe och du är sugen som du gillar och så säger glassgubben ” synd att du inte var här för 5 minuter sen, då kunde vi ha blandat din vanilj glass med chokolad glass men den är slut nu”, SÅ känns det att veta att Rik Mayall hade kunnat vara med i denna serie!

 

 

NY PARAGRAF!

Massa karaktärer som vi inte sett på länge får än en gång skina, som John Hurts trollstavs säljare. Detta är fan den bästa i hela serien, det är något jag bara älskar med den, gamla och nya karaktärer möts, de slåss mot andra från serien så man sitter igenom hela filmen  å baa ” OH det är han från 4an, slåss han mot den från 2an?”, sånt ÄLSKAR jag, de gjorde det fantastiskt i Avatar the last airbender serien och gör det nästan lika bra i Harry Potter serien. Tack vare att det är en historia i en magisk miljö så kan de göra en sådan lätt uppgift som att åka gruvvagn till en jävla åktur och även ge oss en spännande åktur i bankvalvet. Förutom alla gamla karaktärer som man fästs sig vid ser vi ställen som Hogwarts och Gringgotts förstöras, det är coolt som bara fan! OCH äldre karaktärer som Rons morsa och McGonagall får skina som bara fan, från att vara hjälpredor deltar de nu själva i en av årtiondets mest välfilmade och välgjorda slutfighter. Och de lägger inte bara allt krut på klimaxet, utan fighten i Ravenclaws lärorum är också briljant. Filmen ger en nästan hela tiden gåshud, så lätt är det, vi får tillexempel återse hemligheternas kammare  ALLT ger sig på nostalgia faktorn och uppdateras även, man får t.ex se Baskeliskens skelett. Harry Potter och Dödsrelikerna är den bästa avslutning man skulle kunna få med armeer av troll, statyer och älskade karaktärer.....men ingen Peeves...sniff... Harry Potter och Dödsrelikerna del 2 får 5/5 Guldkameror och 5/5 på gåshudsskalan. Bäst i serien och ett perfekt sätt att avsluta serien OCH temaveckan på.
 Markus

Harry Potter och dödsrelikerna Part 1.
2016-08-28

Professor Humlesnurr (Dumbledore heter så i den norska dubbningen, nu vet nu det) är död, Hogwarts är i Professor Snapes herravälde efter Voldemorts gäng har infiltrerat trollkarlsmynisteriet. Samtidigt har Harry tagits till en säkerhetszon. Voldemort berättat att han och Harrys stav är ”tvillingstavar” så de kan endast skada varandra, inte döda så Voldemort behöver en ny stav, och han har en i sikte. Fenixordern tar med Harry till Weaslys hem där en advokat dyker upp och levererar lite av Dumbledores testamente till Ron, Hermione och Harry. Sedan blir det ett bröllop för Weaslys äldsta barn, Bill men festen attackeras av Voldemorts arme och de får veta att mynisteriet har fallit och ministern är död. Trion ger sig ut på Londons gator och börjar leta efter horocruxer, den första är Slytherins Medaljong.  Medans dödsätarna letar efter Harry Potter förgör de Mynisteriet, sätter Hogwarts i schack. Alla mynisteriets anställda ska förhöras, och då Potter och gänget fått veta att Slytherins medaljong finns i säkert förvar hos Umbridge, den hatade läraren från Fenixorder-filmen så går de undercover som anställda hos myisteriet.

"You're lying, Dolores... and you mustn't tell lies!"

En vågad kupp senare är medaljongen i Harrys förvar så gänget försvinner ut i vildmarken men tyvärr blir Ron skadad när de rymmer. Nu blire multitasking, de måste både hitta ett sätt att förgöra Slytherins medaljong, få Ron att återhämta sig till fullo och även få ut lite mer fakta utav en av Dumbledores närmaste vänner om vad Dumbledore men då Ron får koma drömmar under medaljongens korruption så han är svag i detta tillstånd. Hermione lär sig mer om ett märke som kan leda dem till hemligheten om vad dödsrelikerna är, 2 av dem har Harry redan lekt med, och den 3dje är Voldemort redan påväg att kräva som sin egna. Men vägen till sanningen är farlig.

 "You stupid elf! You could have killed me!"

Ni ska veta att det inte är lätt att planera både en tema vecka och bringe-watcha en tv serie (sopranos, bra serie, lite för många lösa trådar men men) men det är det värt för att komma enda hit. Harry Potter och gänget är inte längre barn, nu är det grått, död och krig på g! Hela serien gick från ett roligt äventyr för barn till rena rama Full Metal Jacket av seriöst, de har till och med ett monument gjort på förstenade mugglare som en symbol att trollkarlar är mer kraftfulla, mörka grejor. Först av allt, fuck den här filmen för att skapade den där onödiga trenden att dela upp en avslutande film av en serie i 2 delar, tack vare denna fick vi 5 jävla hunger spel filmer då 0.5 var tillräckligt. Del 1 av Dödsrelikerna fungerar som en uppbyggnad, lite rå i starten men precis som resten av serien blir den bara bättre och bättre, samt levererar inte bara några shoutouts till nostalgi utan levererar även många dödsfall av karaktärer från seriens gång. Tyvärr är skogsscenerna lite sega, de drar ut filmen och så får vi lite utdragen drama mellan trion, IGEN, denna gång är det åter igen Ron som är en hora och bara hatar.Slutet är finemang och historien om de 3 bröderna är animations mästerverk. Tyvärr är detta den sista gången vi får se Wormtail då hans i boken fick ett värdigt avslut, i filmserien glöms han bort och  backstoryn om Voldemorts incest födelse nämns inte heller (kolla upp det). Lite seg i mellan akten men samma glada gäng från innan i seriens mörkaste stund, en bra uppbyggnad trots part 1. Och så många dödsfall av fanfavoriter, en av dem gör särskilgt ont.. gör er redo för del 2 och den avslutande delen. Harry Potter and the deadly Hallows part 1. Får 4/5 Guldkameror.

Markus

Harry Potter och Halvblodsprinsen
2016-08-27

Nu när varenda kotte och dess morsa vet att Voldemort är tillbaka....så sitter Harry på ett fik... men hans tea and buiscits tar sig ett absurdt avslut när Dumbledore dyker upp och tar med honom till en, Horace Slughorn,  äldre man som visar sig ha varit Slytherins ledare under Voldemorts skoltid. De värvar honom  för att hjälpa Harry berättar Dumbledore innan han teleporterar honom till familjen Weaslys hus där de förbereder för ett stort jävla bröllop. Medans gänget drar vidare till Hogwarts så planerar Snape, Bellatrix och familjen Malfoy en ohelig pakt. På Hogwarts så får vi se att Slughorn tagit Snapes jobb som dryck-lärare.

 "Potter, take Weasley with you. He looks far too happy over there."

Malfoy samlar mod för att utföra ett ohederligt jobb medans Ron och Ginny, Rons syrra som inte spelat så stor roll sedan Hemligheternas Kammare,  hamnar i samma lag som Harry i seriens sista Quiddish match. Men snart så blir en flicka besatt av ett halsband som hon skulle leverera till Dumbledore.Men ju äldre vårat gäng blir desto mer hormoner får de, mycket av filmen handlar om romansen mellan Harry och Ginny, Ron och Hermione och innehåller öven en begravning av en karaktär vi mött en gång innan.....som faktiskt är lite sorlig fast denna varelse en gång försökte döda Harry och Ron...Vilken hemsk plan är Malfoy inblandad i? Vem är den beryktade Halvblodsprinsen? Kommer vi få se våra hjältar börja filmen som singlar för att avsluta den som upptagna, eller värre, döda?

 

"You've just earned yourself detention for a month, McClaggen."

Harry Potter och Halvblodsprinsen är den filmen i serien jag gillar minst, det åstakommer minst story mässigt, men det jag gillar med den mest, förutom slutet är att de förflyttar all action in i mugglarnas värld, inte bara osynlighet, nej, trollkarlarna tar död på massa mugglare under filmens gång. Dumbledores cockblock i början av filmen är jävligt rolig dock och det är fan på tiden att Harry och Ginnys romans påbörjas så det inte blir en snabb grej som sker i slutet av serien.....det är dock jäääävligt svagt fortfarande men de sår ett frö åtminstone, något inte många on screen romanser gör. Okay, som jag sa, Detta är den Potter filmen jag gillar minst, men efter att ha sett den igen....måste jag nog säga att den flammande bägaren är den filmen jag gillar minst, det är mycket element jag glömt, den har humor, bygger upp dödsrelikerna perfekt och har till och med de mörka elementen som gjorde dödsrelikerna till seriens bästa film, vilket den inte hade varit såvida inte det varit en hel serie som bygger upp till dödsrelikerna, hur som helst det är en histora tills i morgon. Filmen är mycket Snape-baserat vilket är bra, Rickman var en pärla i serien som vi förlorade på tok för tidigt. Detta är även första filmen där vi får veta om horokruxerna, det enda som kan förgöra Voldemort. Halvblodsprinsen hade tidigare endast fått 2/5 Guldkameror, men den har vuxit på mig, filmen får 3/5 Guldkameror. Dels för Rickmans skådespel och all uppbyggnad till ett episkt klimax och en av de mest välkända tvistar inom modern litteratur.

 

 

Markus

 

Harry Potter och Halvblodsprinsen

The Wraith
2016-08-26

En hårdkokt gängledare, Walsh, utmanar sina fiender på biljakter och har fått ett rykte som en vass jävel som bränner gummi. Men Walsh har även en "trofe" i form av den vackra Keri (Sherilyn Fenn från Twin Peaks). Han går så långt som att skära sin egna hand för att tvinga henne i en blodpakt om att de aldrig ska vara separerade. Tough shit. Men Keri träffar snart en ny besökare i stan, den charmiga Jake (Sheen) som är kungen av swag. Walsh är orolig över detta, men mer skit händer då en av världens snyggaste, futuristiska bilar dyker upp och utmanar Walsh och hans gäng på dödliga biljakter.
 
"You guys are pissin' me off! I want that faggot!"
 
Precis som min sammanfattning säger så är storyn som när Markus åt katthår och fick rännskita. Lös och klumpig samtidigt. Jag hade inget riktigt fokus och fattade inte riktigt hur något skulle hänga ihop under hela filmen. Biljakterna är snyggt filmade, som första Mad Max och attityden påminner om Class of 99. Walsh är benhård och bilen ser ut som K.I.T.T ur Knight Rider. Lägg till att föraren är en superalien som bär runt på hagelbösa och fuck shit up när han känner för det. Men...varför gillar jag inte filmen?
 
 
Jo, när det gäller dialog och karkatärer så finns allt där. Men när det kommer till action är det riktigt mesigt. Som om en slasherfilm vore cool fram tills att mördaren använder en smörkniv som mordvapen. De två första skurkarna dör av exakt samma orsak och där blev jag rysligt orolig. Synd, då effekterna är grymma och explosiva med färger och retroscope.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Harry Potter och Fenixordern
2016-08-26

Än en gång ligger Harry surt till då han använt magi framför sin ”bror” för att rädda honom undan en dementor, så han ställs inför rätta inför trolldomsmynisteriet då han riskerar att diskas från Hogwarts så vad gör Harry och hans räddare? Åker kvast över Londons mest upptagna gator. Till Fenixorderns högkvarter där Weasly familjen, Serious Black,  Snape, Lupin och många andra karaktärer från serien disskuterar Voldemorts ankomst. Fenixordern fruktar att Voldemort bygger upp sin arme än en gång, men då ingen tror att Voldemort är tillbaka är Fenixorderns arme. De bygger upp som bara fan här. Hur som helst det är dags för Harrys rättegång! Under rättegången så dyker Dumbledore upp och räddar Harry och sedan bär det äntligen av till Hogwarts.

"You may not like him, Minister, but you can't deny: Dumbledore's got style."

På Hogwarts möter de....ugh Luna Lovegood, som helt plötsligt blir en av seriens huvudkaraktärer ... och den nya läraren i svartkonst som jobbar på trolldomsmynisteriet, vilket betyder att Hogwarts nu är under mynisteriets kontroll. Media skriver massa skit om Harry och Dumbledore så de är inte de mest populära figurerna just nu då Voldemorts återfödelse för det mesta anses vara rappakajja. Men media är Harry och Hogwarts minsta problem då Umbridge tar över skolan, massa regler ställs upp och förstör allt för Harry och hans vänner, hon blir Hitler då de inte får lära sig om försvarskonster så han och ett gäng skapar en hemlig grupp som de kallar Dumbldores arme som övar i ett hemligt rum de nyligen hittat.  Men även hot från en fånge från Azkhaban som nyss flytt, Bellatrix Lestrange som är en av Voldemorts närmaste män... kvinnor och har ett förflutet med Neville Longbottom.

"Nasty brat standing there as bold as brass. Harry Potter, the boy who stopped the Dark Lord. Friend of Mudbloods and blood-traitors alike. If my poor mistress only knew..."

Hands up, vem hatar Luna? Jag, va fan Rowling, you done fuck up, hon är onödig, hon är irriterande on är mer irriterande än Umbridge, som är JÄVLIGT bra skriven, det är en riktig satmara framförd på ett fanrastiskt skådespel av Imelda Staunton som spelar skurken i Psychoville med, hon är en karaktär man älskar att hata, Luna dock är en onödig fläck i harry potter serien, hon är som en död pixel på en datorskärm. Bellatrix Lestrange, spelad av XXX är en kuslig jävla karaktär, hon introduceras jävligt bra i serien. Slutet, eller Halls of Prophecy är jävligt bra filmad och till och med Neville får skina lite i denna film, fan på tiden. Fan till och med Dumbledore får några coola scner och dyker inte längre bara upp i slutet för å ge Potter lite filosofi mot slutet, det är nu Dumbledore gör Potter till hans krigare,. Hur är filmen? Jäääävligt välgjord, mörk och underhållande.  Lite för lång som vanligt och vissa scener drar bara ut. Umbridge är som sagt en bra skurk, fansen hatar henne mer än Voldemort men jag tycker hon är underhållande elak. Snape utvecklas mer i filmen och vi får vårat första smalprov om han och Harrys föräldrar  historia som sedan skulle få fangirls att bli galna. Filmen är välskriven, bra dialog, bra effekter och en av de bättre i serien, Harry Potter and the order of the Penis får 4/5 Guldkameror.

Markus

Harry Potter och den flammande bägaren
2016-08-25

En natt när Harry sover över hos Ron får han en vision av en vaktmästare som råkar höra ett möte där Voldemort ger Wormtail på moppo för att sedan ge en ny snubbe spelad av Dr. Who , David Tannent. I visionen dödas vaktmästaren av Voldemorts husdjurs orm Nagini (tack Harry Potter wikin).  Menvarför är Harry med familjen Weasly? Jo för de ska på Quidditch mästerskapen! Där alla har det dunderkul, tills då Dödsätare, Voldemorts tjärnare attackerar arenan och Harry får då se att en av dödsätarna är Lucious Malfoy, Drake Malfoys pappa. Sedan bär det av till Hogwarts med tåget där Harry bli betuttad i en flicka. På Hogwarts  har mycket nytt tillkommit, en ny lärare i svartkonst i form av Mad Eye Moody, och så är det hög tid  att ställa till med Triwizard tuneringen, en trekamp mellan Hogwarts och 3 andra skolor. De deltagande lägger sitt namn i en flammande bägare... 3 väljs ut, Viktor Krump från Durmstrang, Fleur Delacour från Beauxbatons Academy of magic, cedric Diggory från Hufflepuff representerar Hogwarts...och från ingen stanns dyker Harrys namn upp i bägaren.

 "Oh my god! I've killed Harry Potter!"

Under en lektion lär sig Mad Eye Moody klassen om 3 förbannelser som är förbjudna, inklusive dödsförbannelsen, Avada Kadava, som dödar en direkt. Denna lektion shockar Neville så mycket att Moody själv blir illa till mods att han ger Neville en bok i plantor, denna bok kommer till nytta senare då Neville ger Potter en växt som ger Potter gälar i en vatten baserad deltävling. Innan denna tävling är det dock dags för de tävlande att hämta ett ägg från en stor jävla drake...  Medans tävlingen pågår ser alla andra fram emot den stora balen som skapar lite drama mellan Harry, Ron och Hermione då hon väljer att gå på balen med Viktor Krump och Ron och Potter  blir osams. Men medans alla har tävlingen i fokus så tar mörkrets krafter ingen paus utan hotet är nu större än någonsin.

 "No spell can reawaken the dead, Harry. I trust you know that. Dark and difficult times lie ahead. Soon we must all face the choice between what is right and what is easy."

Branden Gleeson som Mad Eye Moody var inte bara mitt smeknamn på gymnasiet (Tack mit gelande öga) utan också den bästa jävla karaktären i en Potter film sedan Warwick Davis. Seriöst, han är galen, Gleeson skulle seriöst ha vunnit en Oscar för sin roll. Vi har nu ingen Quidditch match att fokusera på utan lite variation mellan en stor drake, sjömonster och en lång jävla labyrint. Vi får veta lite mer lore om hur de fick tag i Voldemort för alla år sedan vilket är spännande för den lore-intresserade. Harry och gängets bråk samt romansen är rätt ointressant men är lite varrierande faktiskt, vi har inte riktigt sett dem bråka sedan de mobbade Hermione i första filmen. Än en gång är effekterna, musiken, stilen är på top. Ralph Finnes som Voldemort är jävligt bra också, en jävligt bra skurk.....i den här ialla fall, mer om det nästa gång, ....men hur fan kan han gå utan att vara ostadig? Han har inte kunnat använda benen på över 13  år...och hans dansar nästan runt som en ballerina  efter 2 sekunder efter att ha känt sin skalle. Dödätarna är någonting vi skulle ha behövt se mer i serien, de är coola. I det hela är filmen...ingen favorit, jag har helt enkelt sett den för mycket, för är det en Harry Potter film på tv är chansen stor att det är just denna. De utdragna scenerna som vi vet att Harry självklart kommer vinna ...spänningen försvinner lite, men den kommer tillbaka i slutet då vi möter Voldemort. Att döda Cedric var ett ballsy move och är kanske det första stora dödsfallet i serien av en god person då alla som blev förstelnade i Hemligheternas kammare blev helt återställda i slutet och det är nu barnen sepereras från de vuxna, nu har vi död, politik, rättegångar och kåthet. Slutfighten är färglad, men utan ljudeffekterna harde det bara varit  2 stycken personer som står å pekar en stav emot varandra ...   Harry Potter och den flammande bägaren är en underhållande film, lite utdragen men bjuder på mycket action, är lite svag i jämnförelse med de bättre i serien men får 3/5 Guldkameror.

Markus

Pretty in Pink
2016-08-24

Bratt Pack....en av 80-talets största gäng av snygga unga skådisar i filmer om hur det var att vara ung. Under 80-talet var det gigantiskt och alla unga såg upp till dessa rysligt vita individer.
 
 
Pretty in Pink handlar om Andie, en tjej som bor ganska fattigt med sin far. Hon syr sina egna kläder och alla ser henne som ett freak, förutom hennes kompis Ducky (Jon Cryer från 2 and a halv men). Ducky är i hemlighet kär i Andie. Men när den rika och vänliga Blane (känd bratt packare Andrew McCarthy) blir kär i Andie måste dom sätta ifrån sig sina olika statusar för att bli ett par. Eller? Blir det en modern Romeo och Julia, eller blir det en fin story om två kära freaks?
 
 
Pretty in Pink talar till mig på ett förstående sätt. Att vara i kärlekstrubbel mellan två val kan vara tungt som fan. Detta distraherar så mycket att vi inte ens hinner tänka på att Molly Ringwald aldrig kunnat vara "ugly" i en film. Eller att Ducky går kläd som en julgran. Men karaktärernas tonårsångest dyker fram som när Ducky skaffar ligg bara för att göra Andie svartsjuk, eller dansar helt galet i en musikaffär, av sina känslor.
 
 
Att se Harry Dean Stanton som en mjuk, känslosam far är vackert och lite smärtsamt. Han är oerhört lik min bortgågna farfar och karaktären påminner mycket om hur mjuk farfar var mot oss barnbarn. Detta är hans bästa roll och det är fint att se en man lida av en fru som lämnat honom ensam som förälder. Och James Spader är med i filmen också som tung, rik mobbare.
 
Här är den grymma låten som vi bjuds på i filmen.
 
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Harry Potter och fången från Azkhab.....az....finkan
2016-08-24

Så Harry bor fortfarande med sin moster och hennes man men värst av allt är det att de har besök av Vernons ännu värre syster som inte bara ser ner på Harry utan snackar skit om hans mamma och pappa, då tar det hus i helvete och Harry förvandlar gästen till en stor ballong och rymmer sedan hemifrån. Som från klar himmel dyker en magisk buss upp precis när han behöver det, bussen tar Harry på en makalös åktur genom staden ...till trollkarlsmynisteriet där Harry står anklagad för att ha visat magi för mugglare, men bara för det är Harry tar ministern bort alla anklagelser och rättar till alla misstag. Ministern berättar även att en grov skurk, en mördare är på fri fot från trollkarlsvärldens mest inbommade fängelse, Azkhaban. Denna mördare gör alla upprörda så Dumbledore lejer vålnader kallat dementatorer för att hålla mördaren borta från skolans område, men de visar sig vara farligare än någon mördare.Mr. Weasly ,Rons pappa berättar mer om mördaren, Serious Black  och sedan bär det av till Hogwarts med Ron och Hermoine och på tåget möter de deras nya lärare mot svartkonst som bär på en mycket mörk hemlighet.

"Brilliant, Snape - once again you've put your keen and penetrating mind to the task and as usual come to the wrong conclusion."

När dementatorer slår till mot tåget så räddar läraren, vid namn Professor R.J Lupin,  dagen och resan fortsätter till sin destination. Sedan börjar lektionerna där en spådam får en underlig vision av Harry.... (så klart), och sedan är det äntlign Hagrids tur att vara lärare och han visar upp ett magiskt djur, en grip som tar med Harry på en åktur men gör sedan det rätta och nästan dödar Malfoy. Detta gör pappa Malfoy rosenrasande och begär djurets avrättning. Men helt plötsligt bryter panik ut då en av tavlorna påpekar att de sett Serious Black vandra i Hogwarts korridorer. Med hjälp av sin osynliga mantel försöker Harry samla på sig mer info men får mer info än vad han velat ha om kopplingen mellan han själv och Black. Vad har Black med Mr. Potter, Lupin och Rons råtta Scabbers att göra? Varför lägger sig Professor Snape i dramat? Kommer Lupins mörkaste hemlighet komma fram?

"I did my waiting! Twelve years of it! In Azkaban!"

Det är ny Potter filmerna börjar bli lite mörkare, och det är här charmen med hela serien kommer in, man växer tillsammans med karaktärerna i filmen, ja visst fanns död och läskiga ting med i de 2 första men det är nu det ser ut som om Tim Burton varit inne och fngrat med filmen. Vad kan man säga om Harry Potter 3? Den är lång (sa flickan) och det fylls i mycket, såsom en lång åktur med gripen, ...det är det den gör i filmen sedan är alla dyng ledsna för att den ska avrättas. Och som så många andra måste jag ifrågasätta varför de använder tidsklockan till att rätta gripen...varför inte åka ännu längre tillbaka å rädda Harrys föräldrar? Eller ens mörda Voldemort som barn...varför har inte Voldemort använt en sådan? Gary Oldman som Serious Black är fantastisk casting och Tinothy Spall som Wormtail är kanske ännu bättre. Historien utveclas med mer Lore bakom och jag diggar att alla karaktärer som spelar roll i filmen har en anknytning tillsammans, tvistarna är finemang och detta är en av de bästa i hela serien, inte illa från snubben som regisserade Älska mig till döds och den jävligt deppiga cancerfyllda Y TU Madre Tambien. Så finns det några stunder i filmen som är dåliga? Självklart! Gripscenen börjar bra men drar ut sitt välkommannde och så har vi såklart Qouiditch matchen. De bra stunderna`Kartan där man ser ALLAs fotsteg är jävligt fiffig, klimaxet är coolt....det första då asså, det andra med tidsresandet är kul och spännande, för att inte tala om fiffigt, och så får vi ju såklart se Hermione slå Malfoy på käften.  Harry Potter och fången från Azkhaban får 4/5 Guldkameror.

Markus

Harry Potter och hemligheternas kammare
2016-08-23

Potter är tillbaka och ännu mer instängd än innan! Efter att ha förstört sin Morbror Vernons middag med fina gäster så blir han inlåst på sitt rum permanent, men grejen är den att det inte var Harry som förstörde festen, det var en husalf vid namn Dobby som inte bara förstörde festen utan även varnade Harry från att åka tillbaka till Hogwarts för att faror börjar koka upp.  Men regler är till för att brytas, precis som Harrys galler  då en kväll kommer Ron och hans bröder till Harrys fönster i en flygande bil och bryter ut honom. De kör/flyger hem till familjen Weaslys hem där Harry möter Rons lilla syster Ginny men ingen tid för romans då det är dags för ett nytt skolår på Hogwarts. Men problem uppstår när han möter Malfoy Sr., den hemliga ingången till perrong 4.15 slutar fungera så Ron och Harry snor familjens flygande bil och åker till hogwarts i en snabb biljakt mellan ett tåg och flygande bil som avslutas med att de nästan blir mosade av ett träd (som slutar med att Rons stav pajjar). Just när det ser som mörkast ut hotas de även av Professor Snape att sparkas ur skolan för deras bil sågs av mugglare.

 EAT SLUGS!

Dumbledore räddar dock dagen och sedan så fortsätter skolåret som vanligt! Mer betyg, mer glupskande i skolans matsal där de träffar ännu en ny lärare i svart konst som är en berömd författare. Harry och hans quidditch gäng återträffas men rivalerna, Slytherin har en ny medspelare, den lille jäveln Malfoy som deras fångare (en sån Harry är i Griffindors lag). Senare på dagen börjar Harry höra röster i skolans korridorer som endast han hör och innan man vet ordet av så är det hittar gänget vaktmästarens katt, som förstelnad, gendöd. Men skolåret fortsätter och det är dags för årets quidich match! Potter vinner genom att fånga den gyllene kvicken men skadas brutalt av en besatt boll och skickas till sjukan. Vi får reda på att Slytherins arvvinge är tillbaka på skolan och han är den enda som kan öppna portarna till hemligheternas kammare, där ett stort monster härjar. Det är upp till Harry Potter, hans vänner och Potters nya talang att prata med ormar att lösa mysteriet tillsammans med en mystisk dagbok som tilhör en viss Tom Riddle. Tyvärr är deras huvudmisstänkte en kär vän.

  A rare video of Robin after Taco night

Oh Boy, Harry Potter och hemligheternas kammare, det finns mycket man kan säga om den, lite dåligt, lite bra, effekterna är bra, historien utvecklar karaktärerna och effekterna är jäkligt bra....några delar av historien är lite knepigt och tyvärr är det endast i denna film som ormtunga används från Harrys sida, så J.K rowling skrev nog endast detta för att knyta Voldemort och Harry ännu närmare. Jag såg denna filmen på bio, jag satt å glodde tills då Harry och Ron går till Hagrid stuga......sen fick jag renskita och sprang på muggen och när jag kom tillbaka hade jag missat hela spindelscenen men som tur var var denna den enda VHS filmen vi hade ute på landet, så detta är inte bara den enda biofilmen jag missat en större del av, utan även kanske den VHS film jag sett mest under hela mitt liv. Värdelös trivia som inte bidrar med något till mina åsikter om filmen så har ni problem med det får ni gärna skicka era klagomål till Robin. Tom Riddle, är en dålig skurk, i den här, han är inte intressant, hans sätt att vara ett levande minne är bara förvirrande men monstret i hemligheternas kammare är läskigt och bidrar till kanske en av de bästa slutfighter i hela serien. Dobby är en fanfavorit och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte gillade honom, han har en viss charm och med Toby Jones som röstskådis så vet du att du kommer få en väl spelad karaktär. Har jag problem med filmen? Ytterst få som quidditch matchen som endast för pytte lite till historien som dessa scener brukar men annars är det en nostalgikick utöver det vanliga, fast med tråkiga stunder, såsom moaning Mourtle....bitch needs to die even more. Harry Potter och hemligheternas kammare får 3/5 Guldkameror.

Markus

10 Cloverfield Lane
2016-08-22

Medans Markus glor på Håriga Potter så kör jag igång 10 Cloverfield Lane, en sleeper hit från tidigt i år.
 
"Crazy is building your ark after the flood has already come."
 
Michelle råkar ut för en bilolycka och när hon vaknar ligger hon i en bunker. Här träffar hon Howard, en äldre karl som påstår att världen håller på att gå under och att hans välutrustade bunker har räddat hennes liv. Michelle träffar snart även en annan kille i bunkern, Emmet, som bröt armen när han tvingade sig själv in i bunkern. Enligt både Howard och Emmet så är faran ovan yta väldigt sann. Men Michelle tror att Howard håller båda som gisslan för oanade anledningar.
 
 
Vem tusan litar man på i filmen? Nej, det är frågan med störst frågetecken. Howard är en instabil individ och John Goodman är nog en av de starkaste prestationerna jag sett i år. Den scenen som gav mig mest gåshud är när han blir hotfull under en oskyldig lek, där han andas tungt, väsande och slänger ut vass, rapp dialog som får alla att vilja krypa under sängen.
 
 
Med detta sagt så är filmen inte perfekt. Den är lite seg ibland, vilket är en del av filmens stämning och karaktärerna utöver Howard är inte så imponerande. Michelle och Emmet är lite tråkiga. Och sista akten är sådär.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Harry Potter och de vises sten
2016-08-22

Harry Potter är en vanlig grabb som bor under sin mosters trappa i ett hem där han verken respekteras eller märks av. Han upplever dock att han är annorlunda som den där gången han snackade med ett orm på tropikariumet. Men han visar sig ha rätt! Efter år av att behandlas som skit så får han ett brev som morbror Vernon gör allt i sin kraft för att undvika Harry från att läsa brevet och går så långt att till och med flytta till en öde fyr mitt ute i havet. Men brevets ansändare vill verkligen att Harry ska läsa det och skickar den gigantiska mannen Hagrid till fyren för att hämta Harry och berätta för honom att Harry egentligen är en trollkarl! Snabbare än du hinner säga ” vingardium leviosa” så är Harry och hans nya vän Hagrid i ett skumt område där alla är häxor för att fixa material till trollkarlsskolan Hogwarts dit alla legendariska trollkarlar och häxor gjort sin karriär. Med  trollstav, kappa, och även en uggla till husdjur som får namnet Hedvig ger sig Harry ut på tågresa till Hogwarts tillsammans med sin nya vän Ron Weasley

 "Only problem is, I can't remember what I've forgotten."

På Hogwarts möter Harry alla möjliga skumma typer och saker, en hatt som placerar eleverna i olika elevhem, en mäktig trollkarl vid namn Dumbledore, en framtida rival i Malfoy  och alla hans lustiga lärare. Dumbldedore varnar om den mörka skogen och även att skolåret har en tävling där allt man gör ger poäng till ens elevhus och i årets slut vinner ett hus. Haryr skapar sig mer vänner såsom den svarta ungen, ungen som får skit att explodera hela tiden och Neville, den klantiga fan.  På skolan lär sig Harry allt från trolldrinker, sin hemliga talang att flyga kvast som ger honom en viktig plats i Griffindors quidditch lag, till vad skolans trappor är kapabla till, men även en mörk historia om vem som mördade Harrys riktiga föräldrar och att mördaren har agenter överallt, till och med på skolan. Potter tillsammans med Ron och deras nya vän Hermione, en liten plugghäst till tjej ger sig ut på ett farligt uppdrag för att ta reda på vad som göms under skolan men med monster, lärare och skvallerbyttor runt omkring så blir jakten på den försvunna stenen (ser ni vad jag gjorde?) en resa med många vägstopp. Är den mystiske läraren Professor Snape lika rutten som han verkar? Vem släppte lös trollet i källaren som orsakar mer skada än en tjur i en juvelbutik? Kommer Harry få sig en läxa i vänskap?

 "He will not be going, I tell you! We swore when we took him in we'd put a stop to all this rubbish"

Ah yes, Filmfett gör äntligen Harry Potter filmer, ett fenomen som tog världen med storm och varenda jäkel känner till, är vi fans? Ja fan, men inte hardcore fans. Harry Potter och de vises sten är en jävligt bra introduktion till serien, världen och karaktärerna och sätter upp många story lines som vi komma se i senare filmer, förutom 1, de vises sten i sig nämns endast i den sista filmen (dödsrelikerna räknar vi som 1 för stunden) och snackas endast som en av relikerna. Är det något Harry Potter filmerna gör bra (förutom skådespelet) så är det seriens lore, den är för jävla spännande, men mer om det sen, nu snackar vi om skådespelarna! Storbrittaniens skådespelar elit medverkar i Harry Potter, Alan Rickman, Maggie Smith, Warwick Davis, Richard Griffith,  John Cleese, John Hurt, med alla dessa talanger har jag än en gång endast en sak att ge filmen skit för, Rik Mayall som Peeves har tagits bort helt ur filmen, till och med från extra materialet, vilket suger tte mycket, det hade kunnat bli en mer poäng om Mayall fått vara med och kan anses som seriens största tabbe. Effekterna är bra...för sin tid, vissa ser fortfarande bra ut, men trollet t.ex ser så jäkla fejk ut på äldre dagar. Qouidish matchen är som i alla andra filmer för lång men uthållig för att vara första gången. Full av nostalgi, bra skådisar, en intressant historia för tidsåldrarna så är den första Harry Potter filmen en magisk upplevelse som barn i alla åldrar borde få uppleva. Harry Potter och de vises sten får 4/5 Guldkameror.

Markus

Harry Potter tema vecka #21
2016-08-21

Vi här på filmfett behöver mer views å eftersom Robin den fjollan inte vill göra dagliga stripshows i cam så får vi försöka oss på att locka läsare med något som är populärt å vad är mer populärt på den här jävla bloggen än vikttips, mamma tips, recept å 20 saker listor?....ytterst lite men vi tänkte tillfredställa den här Tumblr. Generationen med lite som de gillar, HARRY POTTER! En jävligt bra serie, en brittisk serie som är på 7 filmer om man räknar de 2 sista som en film. Potter-Vecka börjar nu på måndag!
 

Den stora Kalabaliken
2016-08-21

Det är andra världskriget  och Operation Tea for Two är i ful lfart, operationen är ett flyganfall över tyska gränsen och på detta plan finns 3 brittiska piloter. Handlingen påbörjas direkt efter de blivit nerskjutna utav tyska krafter och störtar i Nazi ockuperade Paris. De fäller ut sina fallskärmar och en av dem landar i ett Zoo och den andra landar mitt i tyskarnas gap men lyckas fly med en målare. Den tredje piloten hamnar på ett koncert hus där dirigenten Stanislas Lefort övar inför en koncert. Under en repetetion så planterar flera spioner under teckmantel att utföra ett bomb attentat genom att dölja en bomb i dekerationen men repetitionen avbryts då nazisterna invarderar operan för att söka efter soldaten, men Stanislas hittar honom först.

"MacIntosh, why don't you get back to Canada!"

Nazisterna söker upp och ner efter piloterna men befolkningen är mindre än hjälpsamma när det kommer att hjälpa sina fiender. De som hjälper soldaterna, Lefort, en målare går för att möta den tredje piloten i ett turkiskt bad där de ska sjunga tridulutten Tea for two som signal. De båda civila möter den tredje piloten. Lefort tas till fånga medans målaren och piloten klär upp sig till Nazi soldater, hämtar den andre piloten och drar till Leforts koncert hus där den 3dje soldaten ska finnas men allt som finns där är en tillfångatagen Lefort som diregerar musik för Uber Generalen men vad ingen vet är att bomben i dekerationerna fortfarande är aktiv. Med en smart plan är gänget snart ute ur opera huset men vad som väntar är en flykt över gränsen i ett mycket episkt äventyr.

"MacIntosh, look at that lovely thing over there."

Okay låt oss få ut elefanten ur rummet innan vi börjar med personliga tankar, Den stora kalabaliken var mellan 1966-1998 den film i frankrike som tjärnat in mest kosing tills den tillslut besegrades utav Titanic och till sist manteln som den mest intjärnade franska filmen gick 2008 till Bienvenue chez les Ch'tis. Vi har här en bra Nazi komedi, de görs oftast bra och Le Funes han själv spenderade sina dagar i Nazi ockuperade Frankrike med att spela piano och även en first i våran quadtruppel Le Funes serie här på filmfett, en jävla massa engelska! Så vi har precis som i Allo Allo brittiska flygpiloter som flyr från nazisterna med hjälp av knäppa fransmän men i den stora kalabaliken pratar alla parter sitt egna språk. Det är jävligt udda att höra Le Funes prata engelska,  Varje pilot börjar resan med en egen historia där de alla har ett gemensamt mål men olika sätt att ta sig dit. Le Funes är fokuset i denna filmen, precis som han brukar men det är inte bara han som drar i snörerna, han är inte introducerad på direktne utan är den sista av våra huvudkaraktärer som introduceras och är en del av gänget i denna film, inte orsaken och lösningen på filmens handling som i låt säga Rabbi Jacob och Den girige. Finns det saker att klaga på? Ja visst, vi har en scen där alla karaktärer ska byta kläder genom att sno ifrån förbipasserande och det råkar vara så att alla förbipasserande har kläder i deras storlekar. En anning för lång men jävligt underhållande hela tiden ut, Den stora Kalabaliken får 3/5 Guldkameror, en bra krigsfilm med mycket humor där alla karaktärer har en roll att spela.

Markus

Grave of the Fireflies
2016-08-20

1945. Seiko, ca 15 år, dör på en tunnelbanestation av svält. Hans själ ser på och återförenas glädjande med hans yngre syster, Setsuko, ca 5 år, på ett fält fullt med eldflugor. Resten av filmen är en flashback. Vi kastas in i en by i Japan under andra världskriget, och får se hur syskonen blir ensamma när deras mamma dör under bombattacker. Ensamma, fattiga och utan bostad tvingas de hitta hopp i en mörk era som är nästan hopplöst dyster att leva i. Men dom har inget val än att överleva till varje pris.
 
 
Detta är en av de dystraste filmer jag sett. Introt på tunnelbanan är så grymt ledsamt att filmen knappast kan bli värre. Men det blir den. Och fångad med vackra bilder av landskap och förödelse så visar den det som dör i krigets hetta. Trots allt mörker finns det ett tema i filmen. Ett tema om hopp och överlevnad. Seiko tvingar sig själv att vara glad för sin lillasysters skull, vilket är det starkaste i hela filmen.
 
Jag såg filmen förra helgen och var deprimerad i två dagar efteråt. Den suger upp din själ och är ett aktuellt tema, då jag tänker på dagens brutala värld och för mina tankar på en sak som sades i Fallout 3: "War never changes".
 
5 av 5 guldkameror.
 
Detta får upp mitt intresse för fler, seriösa filmer av Studio Gibli.
 
Robin

Den stora rymdröran
2016-08-19

Lous Le Funes dyker än en gång upp på Filmfett och denna gång bär hans galna äventyr ut i rymden!

 Griniga gamla gubbar......the french one

Efter ett kort intro med en jävlig svängig låt hamnar vi i en liten by vid namn Bourbonnais där vi möter 2 bönder, en av dem kallas Le Glaude som dricker upp majoriteten av det de skapar. Hans granne Cicisse är singel och tillsammans med Le Glaude så spenderar de dagen med att dricka och tänka tillbaka på den gamla goda tiden. En dag när de bokstavligt talat sitter ute mitt i natten och har en fistävling blåser det upp till storm, som visar sig vara ett ufo från planeten Oxo! Ur UFOt kommer en liten gubbe som skrämmer slag på La Glaude och fryser Cicisse i tiden. Rymdvarelsens språk påminner om en kalkon.. och med hjälp av en radiospelare berättar varelsen att det var gubbarnas fisar som tillkallat ufots uppmärksamhet... det är en komedi, bara kör med det. Le Glaude bjuder ufot på vin och deras egna hemmagjorda kålsoppa och efter att ha fått en slev med sig hem åker ufot hem och tinar upp Cicesse.

 "BRBRLBRBLRLBBLRBLRLBBLRLBLLBLBLRBLBLRLBL"

Le Glaude låstas inte veta om tefatet men runt om i byn har andra bybor också sett ufot men Le Glaude ringer in till polisen och säger att varje vittne är helt väck i kolan. La Glaude och Cicisse börjar bråka då alla i byn kallar Cicisse för lögnare och idiot så han tänker hänga sig så La Glaude planerar att göra mer kålsoppa som förhoppningsvis kommer få dem att fisa så mycket att de tillkallar ufot igen. Kommer La Glaudes plan att lyckas? Kommer hans vän att hänga sig? Hur kommer det sig att Le Glaudes soppa blir det stora samtalsämnet på planeten Oxo?

 JEEEWS, IN SPACE...urr, menar um, Frenchies...in space..

Detta var den näst sista Le Funnes någonsin gjorde, hans sista blev Moralens väktare och Polisflickorna (den 6te moralens väktare filmen) och han dog lite mer än ett år efter denna släpptes, men han är endå på top trots att en hjärtattack inte var långt bort. Musiken är jävligt bra faktiskt, den som inte är ett fan av Le Funes kan ialla fall njuta av musiken. Ufots kalkon kackel kan bli lite irriterande men för det mesta är det en bra Le Funes komedi, inte lika djup som rabbi Jacob men är nog hitils den bästa Le funes filmen jag sett, vi har en till på listan just nu men hitils är nog denna den bästa. Sättet de pratar om att hänga sig är något bara en fransk komedi skulle kunna klara av, deras sätt att skämta om ett så seriöst ämne och göra det roligt är nästan magiskt och hade absolut inte funkat i en modern amerikansk film. Funkar alla skämt i filmen? Absolut inte, då sättet de får kontakt med ufot är att fisa i flera minuter, det är väl kul för den yngre generationen men är man 24 år och har jobb så är fisskämt inte så roligt såvida man inte är efterbliven (ett fan av Adam Sandler då asså) men det är mycket skämt som verkligen funkar. Är Den Stora Rymdröran ett komiskt mästerverk? Precis som resten av de Le Funes filmer jag recenserat här på bloggen, nej, men de är alla bra och jävligt underhållande och bättre än de så kallade komedier som Hollywood skiter ut nu för tiden såsom ...ugh, Hot Pursuit... hur som helst Den Stora Rymdröran får 3.5/5 Guldkameror och starka rekomendationer om du söker en udda komedi.

Markus

Hardwired
2016-08-18

Luke och hans fru råkar ut för en bilolycka och när Luke vaknar lider han av minnesförlust. Det visar sig att företaget Hope Industries fått för sig att mixtra in reklam-medelanden i hans hjärna. Dessa jobbiga jinglar slutar inte förrens Luke har köpt varan jingeln handlar om. Luke börjar försöka komma på vem han är, och springer snart in i en jakt mot onda agenter, utskickade av Hope Industries. Men snart får Luke hjälp av en mystisk hacker som hackat in i hans implantat. Men vem kan Luke lita på?
 
Better call Tony...oh...wait.
 
I den här filmen äger alla företag allting, som i en b-mans kopia av Blade Runner. Det är dock obehagligt då man tänker på massreklam idag. Glöm inte köpa den nya elektrolux-damsugaren, förresten! Elektrolux: suger fett! Tillbaka till ordningen. Luke får hjälp av några coola punkhackers. Ironside verkar njuta av att vara en god ledare för en gångs skull och Cuba Gooding Jr önskar nog att han sagt ja till Ironman 2 istället.
 
Snubben i sängen har ett ÄKTA hackernamn...Brace youselfes! KEYBOARD!
 
Huvudskurken heter...brace youselfes....Virgil Kirkhill. Wow. Passande namn då inte bara namnet är fult. Tantfrillan som landat på Val Kilmers skalle, tillsammans med "lärarglasögon" är något bland det roligaste jag sett. Det värsta Virgil kan göra är att flina segt och dra upp en mattebok och snacka om potagaros sats.
 
Vem fan tog min plattång?
 
Filmen är så jävla fånig att jag sitter och grinar som ett barn. Det finns ingen tråkig stund i denna dåligt ljussatta, plastiga filmen som har lustigt dåliga fighter och Val Kilmer i tantfrilla. Löjlig, ja. Dålig? Ja. Dåligt betyg? Nej. Det finns för mycket humor för ett dåligt betyg.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Der Golem wie er in die Welt kam
2016-08-17

En mörk natt står Rabbi Löw (ibland stavad Loew) och inspekterar stjärnorna med sin kikare. Utav stjärnorna får han en spådom om att deras by svävar i fara och tillsammans med sin lärjeunge marcherar de till högste rabbi för att varna. De samlar stades älsdstar för att be till Jehova. Det visar sig att hotet är kejsaren själv som endast tycker judar är skit och att de utför mörk magi och de planerar att sparka ut judarna ur ghettot de alla lever i. Kejsaren skickar en riddare med dessa order men denna riddare faller för Löws dotter, men hon dejtar Löws lärjeunge. Löw börjar pilla med lera för att skapa en varelse som ska kunna försvara judarna.

EN vanlig reaktion när du är kommer in för att vara fylle chaffis på en fest där alla är fulla

Varelsen tar form av en man och för att aktiveras sätter Löw en davids stjärna som en på och av knapp och en själ från den judiska anden Astaroth vars krafter nu är Löws att bestämma över. Med ett stycke paper ger Löw order blir Löws tjärnare. Löw visar sedan upp sin skapelse inför kejsarens hov och det slutar med att Golem räddar alla efter att taket kollapsar. Löws assistent hittar då sin flickvän/Löws dotter i otukt med riddaren från innan och beordrar då Golem att gå på ett morduppdrag vilket slutar med att Golem går bärsärk och kan inte stoppas. Kommer Löws skapelse förgöra staden? Kommer han stoppas?

 en snubbe i med ansikte lika stelt som en sten lyckas endå har mer personlighet än en review av Robin

Efter Metropolis och The General är Der Golem min favorit stumfilm, visst Nosferatu är den jag sett mest men Der Golem bjuder på lite mera. Sminket på Golem är mycket bra för den tiden och han ser verkligen ut som att vara gjord av lera. Tydligen ska denna film vara lite antisemetisk? Vilket jag inte ser, det är baserat på en gammal Tjekisk legend om en rabbi som bygger en Golem för att skydda Prag från fiender och i denna film gör Rabbi Loew samma sak......han försöker rädda byn men det blir fel, isåfall är ju antiseminism värre idag om man kollar på t.ex Family Guy där judar ses som nördiga fegisar som inte är bra på sport, det har till och med blivit en stereotyp. Ghetto settet som byggts är jäkligt najs och kan mätas med samma stamina som The Cabinet of Dr. Callgari som tillsammans med denna film sägs vara skräckfilmens föregångare. Dock saknar denna det mästerliga slutet som Dr. Calgari eller sådana märkvärdiga byggnader som Calgari idag är ihågkommen för. Ett tips som inget har med reviewn att göra, spela episk musik, i mitt fall E.S Posthumus, vilket gör filmen mycket mer episkt och man missar ingenting. Der Golem är en kuslig liten film och en bra filmatisering utav de Tjeckiska legenden den bygger på och är den bästa Golem filmen...vi behöver verkligen fler filmer om Golem som monster, det finns en skara, men de är antigen B som satan eller ickeexisterande. Der Golem får 3.5 Guldkameror utav 5. Den är Public domain så varenda jäkel kan se den vart som helst.

Markus

Independence Day: Resurgence
2016-08-16

Första filmen är inte alls min kopp the, mest för jag dricker kaffe. Men när jag blev erbjuden att se 2an med två polare när vi hängde i Karlstad sa jag "varför inte?".
 
Ca 20 år efter första filmen. Den utomjordiska tekniken har gjort att jorden är bättre att bo på och allt verkar fine and dandy. Fast inte för f.d president Whitmore, då han förvanas om utomjordingarnas återkommande attacker i sina drömmar. Inte ens hans sexiga dotter, Patricia tror sin far.
 
Stand back! It's gonna take a dump!
 
På månen jobbar militären David på en militärbas som fungerar som människans hopp mot stjärnornas eventuella hot. Men David suger på sitt jobb, vilket gör att jag undrar hur fan han kan jobba kvar där. I alla fall. Utomjordingarna dyker upp och shit hits the fan! Snart invaderas även jorden och allt hopp är ute...eller?
 
Also starring Thatguy Mcthatguyson. Nä, sorry. William Fichtner.
 
Sekvenserna på månbasen är rätt coolt och trots att det är kul att se Bill Pullman och Jeff Goldblum tillbaka från förra filmen så känns allt plastigt så in i helvete. Filmen har lösa hängande trådar som bildar ett garnnystan av förvirring. Dialogen och skämten stinker apa och filmen är proppad med onödiga karakatärer. Hade filmen varit en restaurang så hade maten varit okej, men gett diarre efteråt. För filmens innehåll är löst och kladdigt. Too much information?
 
Underbara Maika har gått en lång väg sedan It Follows och The Guest.
 
Men det för ljus i skiten! Maika Monroe som Patricia är kärlek på vita duken. Lägg till en machete-bärande afrikan samt explosivt häftiga strider så ser ni att filmen har sina stunder. Just det, Will Smith från första filmen hade en son. Han är med här. Och han är intrykt som en karamell i en kärrings käft.
 
2 av 5 guldakameror.
 
Robin
 
 

Anomalisa
2016-08-15

Michael Stone, ett stort namn inom kundservice åker till Ohio för att tala på en konferans och redan från planet är hans resa lustig, han möter massa människor som han motviligt samtalar med men de alla har samma röst. Han tar till slut in på ett rum på hotell där han börjar filosifera tyst för sig själv och ringer ett gammalt ex trots att han nu är (olyckligt) gift och har barn. Exet kommer till hotell baren men Michael råkar försäga sig så exet sticker då hon tror han endast är ute efter sex. Han börjar märka att alla han möter och pratar med har samma tråkiga röst tills då han hör en ung kvinna vid namn Lisas röst som faktiskt låter unik och han börjar umngås med henne och hennes vänninna. Umngänget leder till en dejt och Michael är för första gången på länge lycklig och kär men hur länge kommer det att hålla? Kommer hans konferans gå bra? Kommer hans fru få reda på att han varit otrogen? Kommer jag kunna locka någon att se denna jäkligt bra film efter en sådan kort beskrivning?

"All the.....fucking fucking!"

Jag är inget större fan av Charlie Kaufman, men denna, DENNA var fan en bra film! Den var bisarrare än att se Robin i en porrfilm, emotionellare än mitt ex under lingonvecka och mer instabil än mitt sinne efter Roberto Benginis Pinocchio. Redan från första scenen vet vi vad det kommer vara för typ av film då den bjuder på en lång utdragen scen fylld med små roliga skämt, det är inga stora HAHAHA skämt utan mer små fnitter framkallande skratt, som återkommer genom nästan hela filmen. Det är kul att höra Michael prata med kvinnor om sex och privata grejor och sedan höra en mans röst komma ur kvinnornas munnar, typ som en mer seriös version av South Park. Tom Noonan som gör rösten åt alla andra i filmen har en perfekt ”tråkig” röst som man inte kan jämnföra med någon annan, den passar perfekt in för att visa hur alla är densamma. Lisa är en småtråkig karaktär men hon är endast där för att få Michaels historia att röra sig framåt. Kan hela filmen vara en homage till Alzhaimers? Michael börjar få svårt att känna igen folk, han börjar bli nojjig och tappar grepp om verkligheten och har svårt att prata med nya människor, och Lisa är den enda han faktiskt verkar gilla....ett tag. Filmen bryter även den 4de väggen på ett klyftigt sett då Michael tar av sig sin dock mun under en drömsekvens för att visa att han inte är männsklig utan kontrolleras av andra krafter och Anomalisa har också en sexscen med dockor fast den är inte lika överdriven som den i Team America, som tur är. Gillar du ”konst filmer” och stop motion, samt vill ha en film där ackward conversations är lika vanliga som Ratata i ett pokemon spel är Anomalisa precis för dig. Det är den bästa Stop- Motion filmen sedan The Pirates år 2012 och ser ut som att hålla den titeln ett tag då vi redan i år fått...ugh, Hell and Back, en film som är mer Family Guy än Wallace And Gromit, nej ush, se Anomalisa istället, den är inte alls lika högljud och bjuder faktiskt på skratt men även tårar (om du är en tjej och inte en karl som jag, ugh bilar och sport!). Anomalisa får 4.5/5 Guldkameror.

Markus

Touch of Evil
2016-08-14

 
Som avslutning på dessa 7 filmerna med Film eller Neo-Noir tema kommer en kort sammanfattning. Vi började resan med The Maltese Falcon, The Killers och The Big Heat och vandrade vidare med Hypnotisören, City Heat, och igår var det The Last Boy Scout.
 
Den mexikanska juristen (har jag för mig?) Mike vandrar runt i Mexicos gräns med sin tjej Susie och snackar i en lång tagning som panorerar mellan en bil med en bomb och Mike och Susie. Helt plötsligt BOOM, bilen exploderar i USA's sida av gränsen. Den amerikanska buttre snuten Quinland spelad av Orson Welles (även regi), tvingas jobba med Mike för att hitta den skyldiga. Men Mike undrar om han kan lita på Quinland, som använder sig av ruttna knep för att ta fast en rutten gangster.
 
 
Med hjälp av kristallklart foto och skarp dialog så håller sig filmen en svettig ton, trots få händelser. Mike och Quinlands diskutioner om moralitet är en rysligt intressant sådan och håller sig aktiv genom hela filmen. Mike står för rättvisa och Quinland fungerar som en form av Dirty Harry i sitt hat mot ondskan.
 
 
Filmens introtagning är känd för dess utmanande stil, med en enda lång tagning och intensiv musik. Denna tagningen har gått till filmhistorien och refereras i den grymma The Player, som även gör en hyllning i filmens intro. Touch of Evil har en grym sista akt som verkligen är svettig och välfilmad, när Quinland vandrar på en bro och Mike spionerar nedanfrån med avlyssnarutrustning.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Där avslutar vi Film-Noir temat. Det har varit spännande och en lärorik upplevelse. Ha en fortsatt trevlig söndag.
 
Robin

Airport 79
2016-08-14

USA har köpt the concorde från Frankrike, en super jet som ska åka mellan Frankrike och Dallas.  Samtidigt har USAs senaste vapen, The Buzzard en attack drönare olik alla innan från Kevin Harrison, CEO för Harrisfecilaty. Sen introduceras vi inför en rysk gymnastik kvinna som siktar in sig på 3 guldmedaljer och en reporter börjar ragga på henne och det blomstrar mer romans än någonsi.....jaha de var redan ett par.... och oralsex is a foot. Sen dyker Joe Patroni upp och inspekterar the concorde. En man kommer till en reporters hus och berättar att Harrison industries, ägarna till The Buzzard har sysslat med illigal vapen smuggling i åratal men denna man blir mördad mitt framför ögonen på reportern som nu också blir en måltavla för mördaren. Reportern, Maggie klarar sig undan med hull och hår medans Joe möter sin framtida medpilot som ska flyga the concrode tillsammans med Joe till Moskva. Det visar sig att Maggie dejtar Harrison Industries CEO, Kevin! Han sötsnackar henne (trademark that word damn it Markus) men det visar sig att Kevin har något lurt i fickan.

” I want to show the whole world that you don't need to be 15 and have the figure of boy to win a gold medal.”

The Concorde lyfter med det ryska olympiadlaget i och åker mot Moskva och Maggie är på samma plan. Men innan hon går på planet så får hon en väska av en kvinna som visar sig vara fru till mannen som blev skjuten i Maggies hus och Kevin hinner inte stoppa henne utan ser hjälplöst på medans hon bläddrar igenom bevis på att Harrison Industries är värre människor än Cochran från Halloween 3 fast endå inte. Kevin ringer Maggie och säger att han är oskyldigmen Maggie tänker endå visa upp dokumenten när hon kommer till Paris så Kevin gör det enda vettiga....skickar upp the Buzzard med Concorde som måltavla.

”They don't call it the cockpit for nothing, honey.”

Det var inte bara livsgnistan som försvann från den här serien med denna film, även publiken var trötta på serien och denna film krashade ich brann värre än ett plan i en Airport film. Folk var helt enkelt trötta på disaster genren som första filmen hade bidragit till att göra så populär och den sista spiken i kistan var Airplane som gjorde narr av flera av de stora filmerna i den genren. Trots att den har korponell konspiritation och ryssar så är denna filmen nog den näst mest underhållande, den är överfull av plotlines och skådespeleriet är nderhållande dåligt, den är dåligt underhållande hela filmen som en riktigt lam version av The Room men inte alls lika minnesvärd. Är den bra? Nej, är den sämst i serien? I helvete, ska jag nämna någon som är sämst så borde det vara 2an, 4an är lite bättre men inte mycket. Special effekterna kan vara bland de sämsta jag har skådat och George Kennedy ser nästan lidande ut efter att ha överlevt 4 sånna här filmer. Det underliga i denna film är att de landar planet där faran är typ halvvägs in och filmen tar inte slut där.... utan fortsätter med mer subplots och sedan bär the concrade upp i luften igen med nya pasagerare, inklusive Churo som tydligen var rätt känd....jag har bara sett henne i the Simpsons där hon spelade maraccas och sedan krashar planet i en bergskedja och sprängs.... sen är filmen och filmserien äntligen slut. Vad mer kan man säga? Gnistan dog men innan den var död fes denna rulle ut, och får 1.5/5 guldkameror, lite smått underhållande men det är så jävla skönt att denna flygplats och filmserie stängdes ner och glömdes bort tillsammans med resten av tradegierna som uppstod i filmerna.

Markus

The Last Boy Scout
2016-08-13

 
Vad händer om Shane Black skriver manus och Tony Scott regiserar en neo-noir film? Jo, resultatet kommer bli mörkt och deprimerande.
 
Detektiven Joe Hollenbeck (Bruce Willis) är en alkoliserad man som just fått se en av sina få vänner i sängen med Joes fru. Efter att ha klått upp sin polare får Joe jobbet att ta över sin väns jobb att undersöka ett fall om olagliga spel i fotbollsmatcher. Direkt därefter dör Joes gamla polare i en bilexplosion. På en nattklubb hänger f.d fotbollslegenden Jimmy Dix (Damon Wayans) med sin hora till flickvän (Halle Barry). Joe snackar med Miss Berry om sitt fall, vilket får Dix att bli förbannad och bli hotfull. Barry är påväg hem när hon mördas brutalt, precis innan Dix och Joe kan stoppa händelsen. Nu vet båda om att de tvingas hjälpa varandra för att stoppa den ansvarige.
 
"You think you're so fuckin' cool, don't you? You think you're so fuckin' cool. Well just once, I would like to hear you scream, in pain."
"Play some rap music."
 
Som en 90-tals thriller är filmen riktigt skön och det är härligt att se två fördärvade människor jobba för en större helhet och gradvis få tillbaka deras humanitet. Filmens intro, där en snubbe skjuter sina motspelare på en fotbollsmatch innan han blåser huvudet av sig är rätt rysligt att se. Actionscenerna är tighta, men filmen skulle inte må sämre av fler actionmoment av denna kaliber. För action finns det lite av i denna thriller.
"All private detectives are scumbags."
 
Överlag, en skön, charmig film med några one-liners och bra story. Lägg till Taylor Negron son den onda Milo så har vi en vass skurk också.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Imorgon ska vi röras av ondskan.
 
Robin

Airport 77
2016-08-12

En rik man, mr. Stevens skapar ett museum av sin fars hem som nu är fullt av gamla tavlor och för att inviga detta museum bjuder han in massa konstfjantar, som tar sig till Mr. Stevens hem via flygplan. En man som lyckats byta till sig en väska med pilot kläder tar sig ombord planet och byter om till då han blir identisk piloten han stal kläderna av.  Och han är inte ensam utan det verkar som om de är konsttjuvar som ska slå till stort mot Mr. Stevens museum via planet.Kapten Don Gallagher får nobben utav sin flickvän som precis ska göra sin vigsel officiell är våran pilot på detta nya flygplan för rika människor, inkl. Mr. Stevens dotter och barnbarn. Piloten Don tar en liten paus och det är då konsttjuvarna slår till och tar över planet De kan dock inte flyga så bra utan krockar nästan med en oljeplattform vilket slår ut en av motorerna och planet kraschar i mitt i havet. Det är nu än en gång upp till Joe Patroni att rädda dagen tillsammans med markkontrollscentrum, (heter det så?) innan de förlorar mer liv än vad de redan gjort, denna må inte vara den bästa Airplane filmen men helt klart den som kräver mest liv under filmens gång.

 I've seen this in a tv show...... but Im lost for words....

Är detta samma företag som i de förra filmerna? Isåfall borde de vara i mer trubbel än Malaysia Airlines, och vi har fortfarande en film kvar, när vet man att det gäller att stänga ner sin flygplats?? Det bästa med filmen är att Christopher Lee är med som en av passagerarna vid namn Martin som är för upptagen med jobbet istället för att festa med de andra rika snobbarna.Vi får också veta att hans jobbarkompis Frank förfört Martins fru och denna subplot är en av de mer spännande under hela serien....mest pga det är Christopher fucking Lee. Det verkar dock som att denna film inte bryr sig så mycket, folk ville ha en till Airport film så det fick dem, karaktärerna har inte några längre introduktioner som tidigare utan denna är mer till plats och planet lyfter knappast en kvart in i filmen, jag klagar inte över detta men det är konstigt, i de tidigare filmerna väntade jag på att planet ens skule lyfta....men nu när det väl lyfter så snabbt saknar jag nästan det utdragna introt... jag är fan aldrig nöjd asså....  George Kennedy återvänder än en gång som den enda karaktären som är med i alla filmer och han ser småtrött ut på att vara här, skulle jag med vara men han gör sitt jobb som ett riktigt proffs. Denna serie ger mig mindre och mindre att jobba med här, den förra filmen snålade med scener och händelser att skriva om och denna ger ännu mindre, rekomenderar jag denna? Nej helt enkelt den är för seg precis som de andra filmerna utan ägna din tid åt att se Airplane istället. Airport 77 får 2,5 guldkamera utav 5.

Markus

City Heat
2016-08-12

 
Den slafsiga privatdetektiven Murphy (Burt Reynolds) jobbar på att ta fast en vass gangster i 1930-talets Kansas City. Men staden är inte stor nog för Murphy och hans ex-kollega och numera vassa fiende polisen Speer (Clint Eastwood). Båda tvingas dock slå ihop deras kloka huvuden för att sätta fast deras 2 gangster-fiender, där Murphy även vill hämnas sin forne kollegas brutala mord.
 
"Well, it's simple. You go ahead and make your shot and I put you to sleep."
 
City Heat är inte bara känd för Clintan och Burtan utan även för Rip Torn, Richard Roundtree, Jack Nance och Robert Davi i små gangsterroller. Dessutom har filmen en rysligt rolig parodi på actiongenren då 2 gangstrar pepprar mot varandra på en öppen gata mitt i natten utan att träffa varandra, varpå Eastwood kliver fram med hagelbrakare och skjuter sönder bilar för de pepprade sönder hans bil. Denna scenen är lång, utdragen, överdriven och alldeles underbar!
 
"*After* we get the information, *then* you can kill him."
 
Det är inte ofta man får se Eastwood i en komisk film, men hans personlighet är lite av en parodi på Dirty Harry, vilket fungerar både som hyllning och parodi. Reynolds är ju alltid sig själv, vilket också känns roligt då han jobbar fint som en misslyckad detektiv i jämförelse med Eastwood.
 
Perfekt film att glo på mitt i natten. Lite seg, men väldigt rolig. 3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Hypnotisören
2016-08-11

 
Dags för....eh...Swe-Noir? Eller Stockholm-Noir. Skitsamma. Jag vill recensera filmen för böckerna är sjukt bra. Denna boken har jag dock ej läst, men filmen har jag sett.
 
Wow....Persbrandt. Svensk skådis nummer 1, för det finns ingen annan att nämna, typ.
 
Persbrant spelar proffs-hypnotisören Erik Maria Balk. Men skämta inte om Maria! För då lär han...inte göra någonting, vaddå, tror ni han är Dirty Harry? I alla fall. Han är en hypnotisör och han blir indragen i en utredning där snuten letar efter en mördare som mördat en hel familj. Den enda som överlever är en pojke, som blir katatonisk. Erik hypnotiserar ungen för att sakta vävas in i historien och mördaren. Men snart försvinner Eriks egna son av kidnapparen.
 
"Mikael...är du inte lite överanvänd i film nu för tiden?"
 
Jag minns typ ingenting av filmen och jag såg den i vintras. Jag minns att några scener var intressant filmade och att stämningen var rå och sömnig, precis som jag ville. Jag ville helt enkelt se en väldigt brutal deckare som får alla Beck-fantaster att skita ur ögonen. Det blir dock inte så imponerande. För filmen är mer ojämn än norska. Ibland fattar man, ibland inte. Och oftast är det rätt tamt.
 
Men visst är den rätt rå. Blodig, verklig och sjuk i sin mentalitet. Men eftersom det stora avslöjandet i mördaren är ologiskt då det saknas logiska bevis så får filmen 2 av 5 guldkameror.
 
Lättglömd.
 
Robin

The Big Heat
2016-08-10

 
David Bannion är en mordutredare med fru och barn och ett trevligt liv. Han undersöker självmordet av arkivchefen på polisstationen, Tom Duncan, som skjuter sig själv i introt. Mrs Duncan verkar vara oberörd av det hela och är uppenbart med i någon form av konspiration mot sin ex-man. Men Toms kära vänn är en protestuerad som är något stort på spåren. Självklart har det något att göra med den rika politikern Stone, som i hemlighet jobbar med Mr Lagana, en gangster. Men David blir skitsur när hans fu och barn dör i en bilbomb. Dags att ta reda på vem som ligger bakom dådet och sätta jäveln i helvetet!
 
Filmen är tyvärr väldigt ojämn och tråkig. Ointressant i temat, för många karaktärer att hålla koll på och tråkig story. Kul att Lee Marvin spelar Stone och att filmen gjordes av den legendariska Fritz Lang. Men trots detta finns det inte mycket att säga. Det är en gäspfest utan mycket charm eller spänning. Bilbomben var rätt brutal och slutstriden lite småintressant. Men det finns inget mysterium att lösa och jag känner väldigt lite för karaktärerna.
 
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Airport 75
2016-08-10

Vi möter Nancy Pyror, en flygvärdinna som är på g till jobbet där hon möter sin man Alan som är ska åka med samma plan som hon ska jobba på till LA. Men Nancy är sur över att Alan bara jobbar och har tid åt att nuppa så deras förhållande är lite bristande just nu. Vi får träffa flera framtida passagerare så som en äldre skådespelerska, ett par nunnor och en ung tjej spelad av Linda Blair som är i akut behov av en njurtransplation och ska sitta i dialysmaskin under hela resan till L.A. och det är livsviktigt att det inte blir några förhinder för då riskerar flckan att dö. Joe Patroni, den enda från förra filmen som återvänder och hans fru och son är med denna gång. Alan bestämmer sig för att inte åka med planet som Nancy är med på och planet lyfter endå. Snart möter vi en Mr. Freeman som också är påväg att lyfta med sitt pyttelilla flygplan för en viktig affärsresa på exakt samma route som det större flygplanet vi följt så länge innan.

 "The poor kid! She's in Washington and her kidney is in Los Angeles."

Under flygturen uppstår flera problem med passagerare, små konflikter mellan pilot och flygvärdinna och vi har än en gång många bollar i luften. Planet blir tvingat att stanna i Saltlake City pga väder eller något. Mr. Freeman får under sin flygtur en hjärtattack och flyger rätt in i huvudplanet och dödar en pilot och slår den andre blind vilket leder till kaos. Nu måste kontroll på marken få tag i en pilot och även få upp denne i planet och den anda som de kan få tag i är Nancys ex, Alan. Kommer Alan rädda dagen? Kommer planet krasha? Kommer våra turturduvor rädda dagen och deras förhållande? Kan Joe Patroni än en gång rädda detta jävla flygbolag?

” Youre a disgrace to the race”

Stjärnorna är fler än någonsin och vissa är verkligen överaskande såsom Jerry Stiller som poppar upp som en av 3 partymän och likheterna mellan Airport 75 och Airplane är stora, vi har barnet i akut behov av vård, piloterna som slås ut, till gitarr spelandet tilloch med harikhrishna medlemmarna. Charlton Heston och Karen Black har en romans under filmen och den väcker inte många känslor men passagerarna är lite mer intressanta än i förra filmen, speciellt Jerry Stillers karaktär men segheten finns fortfarande i sin skinande form. Vi har vissa draman som inte leder någonvart och till och med en ungdom som vill se ett mormon tempel....jag tror inte filmens manusförfattare har egna barn.. hur som helst, denna är lite roligare än förra filmen och mer avslappnade karaktärer, vissa skämt e faktiskt roliga. Annars finns det verkligen inte mycket att säga, vissa skådisar är bra, andra är sämst, handlingne är rätt seg och produktionsvärdet är rätt go men filmen är inte alls orginell så varför ska jag lägga ork på att skriva en orginell review? Airport 75 får 1/5 guldkameror.

Markus

The Killers
2016-08-09

 
The Killers är en thriller med två filmatiseringar. Den första är från 40-talet och denna filmen från 60-talet. Varför valde jag att ta den från 60-talet? För den fanns att köpa jättebilligt med Studio S utgåva. Och regissör är Don Siegel.
 
Snyggt och rått i sina ögonblick.
 
Två mördare skjuter ihjäl en lärare i en, för sin tid, modig scen i en skola för blinda. Mördarna är Charlie och Lee, där Charlie spelas av Lee Marvin. Han kommer vi återse i morgondagens recension av en svartvit noir. I alla fall...Lee och Charles undrar varför läraren, Johnny North, tillät sig bli beskjuten utan motstånd och Charles besatthet får honom att undersöka varför dessa mördare fick i uppdrag att döda honom. I form av flashbacks får vi veta hur North förvandlas från en professionell racerförare till en tjuv i ett gangsterdrama.
 
What the fuck does SWAG means?
 
Enligt de flesta skulle detta nog inte räknas som en Neo-Noir, en färgad form av deckare. Men för mig så finns alla element här. F.d President Ronald Reagan spelar en rik tjuv med onda avsikter, vi har en kvinna som spelar på Norths känslor att göra vad hon säger. Vi har lönnmördarna som huvudroller som letar efter svaret på en gåta. Den baseras även på en bok av Ernest Hemmingway. Musiken passar filmen och är rysligt maffig.Så, ja, i mina ögon är det en neo-noir!
 
Inte ofta man får äran att ge en president stryk.
 
Intrressant fakta: Den lanserades 1964 och under inspelningen fick Angie Dickenson veta att hennes kära vänn John F. Kennedy blivit skjuten.
 
Filmen har en speciell närvaro och är snygg på ett sätt som Don Siegel senare gjorde ännu bättre i Dirty Harry.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

The Maltese Falcon
2016-08-08

 
Humprey Bogart spelar Sam Spade, en privat utredare som tillsammans med kollegan Archer får ett nytt fall. De ska leta efter en kvinnas syster, som tros vara kidnappad av hennes man. Men när Spades kollega, Archer, mördas under fallet, dras Spade in i ett annat fall med en affärsman och gangster, Mr Cairo, spelad av Peter Lorre och hans chef, en man kallad Fat Man. Vad har detta fallet att göra med Archer och vad har en värdefull statyett att göra med Fat Man?
 
"Now, sir. We'll talk, if you like. I'll tell you right out, I am a man who likes talking to a man who likes to talk."
 
Detta är en av film-noir-genrens starkaste bidrag. Mystiska lönnmördare, folk som skuggar varandra och polisen på jakt efter Sam Spade. Allt är mer invecklat än vad det först verkar och med rapp dialog och mycket cigarettrök så bidras en cool stämning i hela filmen. En attityd som håller intresset uppe.
 
"Might I remind you Mr. Spade that you may have the falcon, but we certainly have you."
 
Släng in en av filmvärdlens sämsta goons, Wilmer, som får stryk konstant, en klyschig Fat Man med dialoger om hur mycket han gillar folk som pratar, Lorre som den skumma Mr. Cairo och en kvinna som dubbelspelar alla. Denna filmen må inte ha eldstrider eller fighter som håller filmen tight...tyvärr. Men den lever på en bra stämning, bra skådespel och karaktärer som motspelar varandra. I denna världen kan man inte lita på någon. Med andra ord: "The stuff that dreams are made off".
 
"When you're slapped, you'll take it and like it."
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Airport
2016-08-07

Airport serien är en filmserie oå 4 delar som är allra mest känd för att vara filmerna Airplane är en parodi utav. Och det är typ allt, det är basen till en av världens roligaste filmer någonsin....så givetvis tar vi oss en titt på denna multi nominerade filmserie vars majoritet hamnade i Razzie handboken för mest underhållande sämsta filmer.

 "When you get to be older, there isn't a lot left to be frightened of."

Filmen börjar I en stor snöstorm till vad som later som rena rama bond låten och snö orsakar problem för flygplan och dess piloter som då ett plan fastnar under en landnig. Mitt i dramat möter vi Mel Bakersfeld vars jobb gör hans fru riktigt förbannad då jobbet konsumerar all hans familjetid och när han väl är hemma är han bara sur över sitt jobb. Det visar sig att snöstormen är en rejäl storm så han ringer sin kompanjon Joe som också dissar sin fru för att bidra med sin expertis. Det är inte bara Mels jobb och kärleksliv som ställer till det, hans systers man är en en uppblåst babian med stort ego spelat jävligt bra utav Dean Martin som han även bedrar med en flygvärdinna. På annat håll (ja filmen hoppas jätte mycket mellan olika historier) så ser vi en man hålla på att bygga en hemagjord bomb, men problemet är att lite senare ser vi denna man borda planet som Dean Martins karaktär ska flyga tillsammans med resten av flera av de karaktärer vi lärt känna under filmens gång.

 "I'll be back in time if I have to pull that plane out with my teeth!"

Trots att de hus som ligger nära flygplatsen hotar att stämma om fler plan flyger över deras hem lyfter planet 707 till Rom på högsta chefens order trots ovädret och det faktim att de redan har ett plan som fastnat i snö som fortfarande inte rört sig en milimeter. Kommer alla på planet sprängas? Kommer de slänga av den äldre fripassageraren?  Kommer de få ut det andra planet ur snödrivan? Kommer Mel och gänget rädda dagen?

 "They don't call them emergencies anymore. They call them Patronis."

Produktionsvärdet är rätt najs fakitkst, det är en film som ser jävligt bra ut och det är fullt av både bra och legendariska skådisar i rollistan såsom den rätt nyligen framlidna George Kennedy vars död gav mig idén till att ta mig igenom hela serien, så se dessa små reviewer som en liten tribut....kanske hade varit bättre att reviewa nakna pistolen serien istället... Detta är en sån där film där det finns massor av karaktärer att hålla reda å¨så jag har bara tagit med det viktigaste i beskrivningen ovanför och vissa historier är bättre än andra men ingen story som verkligen sticker ut, det är mest privata draman men vissa konflikter som är helt onödiga tar på tok för mycket tid och har ingen större inverkan på filmen, såsom tanten som lurat flygbolaget på flera resor, det leder knappast någonstanns och är längre än en kortfilm. Filmens första halva är fan lika intressant som att vänta på en flygplats men det blir en aning mer spännande när planet väl lyfter. Jag gillar verkligen hur negativ alla passagerare är, det visar verkligen hur tröttsamt jobbet som flygvärdinna kan vara, det är därför jag alltid försöker vara en mönsterpassagerare vid varje flyg trots det lilla missödet som nästan förstörde min resa mellan Texas och Oregon den där gången.... HUR SOM HELST, filmen är på tok för lång och mycket utdragen men var nominerad för 10 oscars priser men vann endast 1 för bästa kvinnliga skådis i en biroll, och njaaah jämnfört med Patton, Joe och TORA TORA TORA! och Mash som också var nominerade är denna jäkligt lackluster framtills den sista halvitmmen typ vilket tycärr inte räddar filmen, som får 2,5/5 Guldkameror. Airplane likheterna är svaga, men man ser verkligen vart Airplane skaparna fick mycket idéer från men det är nästa film som står för det mesta Airplane gjorde narr av.

Markus

Temavecka 20: FilmNoir Starring Neo-Noir!
2016-08-07

 
Den 7e Augusti, 2016.
Jag satt på FilmFetts kontor en regnig söndag och rökte cigarr när hon klev in, klädd i en röd klänning med bröst som pekade ut och sa "hello!". Hon var änka till Wilhelm Von Badguj och ville hyra mig för en bra summa bestående av rysk konjak och en filmposter på My Uncle The Alien. Vanligtvis hade jag sagt nej, men hennes tjocka lår fick mig att säga "ja". Vad kan jag säga...jag är kåt och gillar lår. Hon gav mig 7 filmer att recensera till FilmFett och skulle ge mig betalt i förskott....om ni fattar vad jag menar.
 
Då klev Markus in och sabbade allt med sin andedräkt.
 
FILMFETTS FILM-NOIR TEMA STARRING NEO-NOIR börjar imorgon måndag, med Maltese Falcon!
 
Robin

Enemies Closer
2016-08-06

Välkommen till Kanada, eh! Naturparksområdet är en mysig plats att bo på för ex-militären Henry, som numera jobbar som park-ranger. Han bor ensam där, förutom en gubbe som hatar besökare, och Henry är lite uttråkad. Så när en snygg brud och en gammal ovänn från det förflutna dyker upp så blir det liv i luckan för Henry. Men när den morotsätande vegan-skurken spelad av Van Damme dyker upp och letar efter droger så blir det mer liv i luckan.
 
Let me just touch your man-boob!
 
Varför är Van Damme på omslaget när han är skurk? Varför har han världens fulaste morotsfrisyr sedan man-bunn? Och varför är det viktigt att han är vegan? Varför har en relativt känd b-filmsaction regissör gjort den här slarviga soppan? Och varför är filmen så hastigt gjord i ljussättning och kvalitet?
 
Eat your apples, biatch!
 
Vi lär väl aldrig veta detta, men jag tror att detta är som i Masters of Horror, en typ av "tävlings-film" som ska tjäna snabba cash för filmbolagen. Tur då att fighterna är väldigt vassa. Van Damme slåss uppe i ett träd, Henry använder en säng som sköld i en pistolstrid och slutet är en b-filmsvariant av Die Hard 2.
 
Lite skogsromans med en morotsfrilla.
 
Kort sagt. Den är okej, men väldigt lätt att glömma bort.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Filmfetts Pokemon teori
2016-08-05

Pokemon Go kom ut för inte så länge sedan och tog världen med storm, alla spelart......tjaa, nästan alla, jag får nämligen inte igång skiten då min telefon är för seg, men jag kan fortfarande spela det på mitt game boy color...endast den första generationen dock men hur som helst, det är endå kul. Pokemon har många fans världen över och har funnits i ca 20 år vilket har lett till många teorier såsom, korsningen mellan Cubone och Kanghaskhan, pokemon kriget, är Ash i en koma och allt som sker i serien endast en koma dröm? Och nu, Filmfetts egna teori om Doduo och dess utveckling Dodrio.

 

Doduo är baserad på en kiwi mixat med en struts och en Moa fågel, en elefant fågel som dog ut för 1000 år sedan. Dessa fåglar är kända för att inte kunna flyga med duodo klarar det genom att sparka fort som kuken rätt upp i luften som sett i Pokemon stadium. Men kom till teori horskalle säger säkert du och det ska jag! Ok så när din Doduo når level 31 i spelet utvecklas den till Dodrio som tillskillnad från sin pre-evolution har 3 huvuden, inte ett. Kan det vara så att de 2 arga huvuderna på Dodrio är de 2 som en gång var Doduo och det tredje huvudet som ser helt borta ut....är efterblivet?

 

Vad baserar jag nu detta på? Jo först tar vi en titt på Dodrios alla attacker den lär sig när den levlar upp, den lär sig massa peck attacker, fury attack och rage, samt agility, alla dessa kan Doduo också lära sig men Doduo kan inte lära sig tri attack, och pågrund av att Dodrios efterblivna huvud sitter på höger sida är chansen att det är detta huvud som kontrollerar benen mycket låg så vi antar att det är mitten huvudet som är i kontroll av kroppen, detta betyder då alltså att det tredje Dodrio huvudet endast är användbart vid en tri attack då Dodrio skjuter ut el, is och eld, medans mitten huvudet står för drill peck, quick attack och agilty, samt att det andra huvudet deltar i Double Hit och också i Tri Attack.Samt det att de 2 första huvuderna är de som kom från Doduo, vilket betyder att de har levlat upp, det är de som gjort att Dodrio utvecklats, men det 3dje huvudet..är nyfött, det har troligen IQ som ett barn trots att det är fullvuxet, du känner väl till vilken sjukdom som har samma effekt? Jag tänker inte ge några benämningar för jag vet hur PK alla är men ni som vet, good on you.

 

Så har vi en pokemon med ett huvud som är i särklass gämnfört med dess 2 andra huvuden? Kanske, men Dodrio är endå min favorit flying-type och en jag alltid använder i alla fall i generation 1 spelen, till och med över de legendariska fåglarna. Så gå nu ut och fånga en Dodrio för fan!

 

BUT HEY, That’s just a theory, a really stupid one!

Wreck It Ralph
2016-08-04

Alright, Pixar. (Okej, Disney, whatever) Give me your best shot!
 
 
Ralph är en känd TV-spels-skurk från spelet Fix It Felix. En form av Donkey Kong, typ. När arkadhallen stänger och alla gått hem så får karaktärerna gå från sina spelvärldar och hänga med varandra på pubbar eller, som i Ralphs fall, ett skurkmöte i Pacmans värld. Fix It Felix fyller år och alla ska fira spelets succe. Men Ralph är inte inbjuden, då han, såklart är en klumpig "skurk", trots att allt bara är fejk. Ralph vill vinna sin heder, så han flyr Felix fest.
 
 
I spelvärlden flyger han runt tills han hamnar i Sugar Rush, ett racingspel. Här träffar han Venolopy, en jobbig ungjävel som är kaxig och vill vinna i Sugar Rush-spelet. Hon tvingar Ralph att hjälpa henne, varpå en form av vänskap snart tar sin början. Men...om Venopoly vinner kan spelet krascha, vilket kan döda alla! Samtidigt letar Fix it Felix och en krigsbrud efter Ralph och tiden håller på att rinna ut, innan arkaden öppnar igen!
 
 
Alright, spelet...öh...filmen ser rysligt bra ut, med starka färger och grym design som fångar arkadspelens forna dagar. Det får mig att fälla en tår över att arkadspel saknas i min närhet. Det är kul att se riktiga spel blandas med fiktionella. Vi får se Sonic dyka upp, vilket också är kul då Ralph är spelbar karaktär i det suveräna Sonic All Star Racing Transformed (perfekt partyspel). Sanningen är att hela filmen känns som Sonic Racing i utförandet.
 
Meeeen manuset är sådär. Vissa biroller är rätt tråkiga, som Venolopy och skurken. Annars hade det vart kul att se en film utan klar badguy istället.
 
4 av 5 guldkameror. Bra på ett nostalgiskt sätt.
 
Robin

Jaws 2
2016-08-04

När en hajfilm inte är tillräckligt  körde Universal på utav bara helvete och gjorde ännu en Hajen film, och några dykare är nere och fotograferar vraket av båten från förra filmen men 2 dykare dök ner fast ingen kommer upp levande. På annat håll är Brady i full fart på g till en invingningsfest av en stipendiefond som hans fru har ett finger i. Men denna scenen tycker även karaktärerna i filmen är astråkig och rätt så för vi får massa snack om fonder och sedan världens skolbal med 2 nördar som försöker ragga men senare får vi se kustvakt Brody i action men vi får även dras med ett par ungdomar....filmen ligger nu död i vattnet. En kamera hittas och tas till Quinn som visar sig tillhöra dykarna som blev hajmat i början av filmen och snart blir en av ungdomarna hajmat (och en annan sprängs till småbitar) efter en kul dag med latjo lajban.....synd antar jag? Men med 2 offer på sina händer, En död späckhuggare hittas död på stranden och fotobevis på att det finns hajar i området förstår Brodey att det finns en ny haj i området!

”Let’s get out of here before we do find something”

Brodey går till borgmästaren från första filmen men han vägrar lyfta ett finger (politiker huh?) å Brodey stormar ut och det var ungefär här jag somnade, seriöst. När jag vaknade fick jag spola tillbaka typ 20 min men missar inte mycket förutom att Brodey hittar delar utav båten som sprängdes och lite familjegräl då Brodeys son är sämst och blir påtvingad ett sommarjobb av sin far men han vill bara partaja typ liksom. En dag på stranden ser Brodey en haj från sitt vakttorn men det är bara vanlig fisk. Så förutom att ha skapat en buffe för fiskmåsar så har Brodey gjort narr av sig själv inför hela staden och ställt borgmästaren på en udda sits. Kommer Brodey kunna hålla sin familj i schack eller kommer hans son som ingen gillar bli få chansen att häja möjligheten för att han och alla han älskar hajmat pga sin dumhet? Kommer Brodey få kicken för sitt överreagerande? Kommer någon överleva till att se Hajen 3 och 4?

 "Too damn drunk. That's what you are, too damn drunk."

Första Hajen är rätt najs, lite överskattad enligt min och Robins smak, 3 an är den värsta av alla och 4an är universielt hatad....men ingen nämner knappast Hajen 2....med en av de mest välkända taglinens någonsin ”When you thought it was safe to go back into the waters”....och där tar typ allas vetenskap om Hajen 2 slut, men det är därför jag är här! För att gräva upp skatter från dåtiden inte en käft kommer ihåg och riva upp gamla sår som ingen vill bli påmind om! Det var länge sen jag var inbjuden på fest.... Filmens ungdomar sjänker verkligen filmen, det är så jävla tråkigt att umngås med dessa jävla muppar då den ena halvan gnäller att de är nördar och de andra är bara footballs puckon men när Brodey eller hajen är i fokus är det rät najs, men det är inte bara ungdomarna som är puckon, en äldre man går till polisen om att hans dotter vars fönster en ung granne kan se in i,  springer runt näck i hennes rum....idi-fucking-ot. Produktionsvärdet och musiken utav John Williams är jäkligt najs men det är typ allt, det märks verkligen att Roy Schnider inte alls ville vara med i denna filmen då folk bara ville se hajen, inte han, men det lilla han får att jobba med gör han profisionellt.  Är denna lika dålig som Hajen 3 och 4? Typ, den bjuder på nada, skådespeleriet från alla karaktärer är i regel bättre, den har rätt go atmosfär och inga urdåliga effekter som sänker kvalitén men  för mig gör den inget nytt utan är en i mängden utav jävligt många hajfilmer...en genre som jag inte är något fan av, helt ärligt är jag inte världens största fan av Hajen  men det är helt klart den bästa Hajen, men det är som att säga att den skiten inte stinker lika mycket som de andra skitkorvarna (jag är jättemogen idag). Brodeys son är astråkig föressten, fuck that guy. Jaws 2 får 1.5/5 Guldkameror.

Markus

DISK-profilen i Teenage Ninja Mutant Turtles
2016-08-02

Nu när jag glor, garvar och njuter av TMNT tv-serien från 2012 så tänkte jag på en rolig sanning. Alla karaktärer passar in i DISK-profilen. Och vad är då DISK? Jo, här ska Professor Robin lära er något nytt!
 
 
 
DOMINANT: RAPHAEL
Ibland kan denna personen vara en ledare, men han kan även ses som en överkörare. Här passar Raphael, som ju har ilskeproblem. Han är vassast i laget, en form av Wolverine i gruppen, if you will. En dålig förlorare som slår först och ställer frågor sen. I verkligheten kan dessa individer framstå som svåra att jobba med och vara aggresiva och tuffa. Men dom får resultat gjorda med deras hårdare yta. Filmregissören Dario Argento och den stora Stanley Kubrik skall enligt rykten varit Dominanta.
 
IMPULSIV: MICHELANGELO
Den impulsiva i gänget är den som lyssnar sämts av alla och oftast öppnar käften innan han hinner tänka klart. Bara för att man pratar mycket är man inte helt dum i huvudet, dock, så underskatta inte den Impulsiva. Mikey har stor fantasi, gillar att passa in och busar ofta och gärna, vilket Raphael inte är ett stort fan av. Men han passar bra med Donatello av anledningar vi snart skall återkomma till. I verkligheten passar den impulsiva jättebra för moralen och teamet och där hittar vi vår egna, härliga Markus!
 
STABIL: LEONARDO
Den stabila är en medelsvensson som lyssnar mycket på andra, värdesätter deras åsikter och gillar teamet som helhet. Han bryr sig om alla och vill att alla ska passa in. Denna individen är balanserad och passar därför in som ledaren, Leonardo. Personlighetsmässigt en tråkig figur, men utan tvekan viktig för att behålla balansen. I filmens värld så är denna karaktär Carla ur tv-serien Scrubs. Ingen person man skrattar åt (men ingen skrattar väl åt Scrubs), men en karaktär som har båda fötterna på jorden. Jag är delvis en stabil person, beroende på situation.
 
KOMPETENS: DONATELLO
Kompetens står för nörderi. Att man är objektiv, har is i magen, vet vad man sysslar med och håller hälsosam distans till jobb och nöje. Denna personen är utan tvekan Donatello. Visst har han sina komiska stunder och det brukar den komptenta mannen ha, då det objektiva kan bli en cynisk form av humor. Jag har även Donatellos humoristiska utbrott som personlighetsdrag. Däremot så gillar denna individ att lyssna mycket på samtal och analysera, vilket gör att han trivs med pratkvarnar som den impulsiva Michelangelo. Här passar er egna Robin in perfekt. Särskilt när det gäller film.
 
Innan jag lämnar er läsare vill jag bara säga en sak. Vi är alla olika och vi har nog delar av DISK-profilen beroende på situationer. När det gäller vissa envisa och dumma saker kan jag vara dominant. När det gäller en specifik film kan jag vara Impulsiv. När det gäller sociala saker och samtalsämnen är jag Stabil. Annars är jag oftast Kompetent.....nåväl, man kan ju alltid hoppas!
 
Robin

Mi Gran Noche
2016-08-01

2016 leder mot sitt slut och I Spanien är det en årlig tradition att titta på året stora tv händelse, istället för ring klocka ring ser de I spanien en gigantisk concert som förbereds långt innan nyåret. Vi får se hur en av statisterna under inspelningen dör av ren otur så en till statist vid namn Jose rings in för att fylla hans plats. Joses galna morsa blir dock ett problem. Samtidigt pågår många andra historier, vi har en ung man som slavar åt sin berömda pappa Alfonso spelad av Raphael som en fiktiv version av sig själv, i en annan plot har vi en riktigt hunk till sångare vars kärleksgägga hamnat i fel händer och han är för dum för att förstå att han utpressas men hans agent med mer humörsvägningar än Robin under Batman vs Supermann vill ha sperman till varje pris, problemet är bara att den riktiga sperman har hamnat i en ännu värre utpressares händer (ew)

Det står mellan denne å Deadpool och Captain America 3 som årets bästa film.

Medans showen försöker fortsätta möter Jose en ung vacker kvinnna som verkar tycka om honom men tyvärr är hans mamma som en soffa på ett tågspår när det gäller möjligheterna att kunna få sig en flickvänn. Showens stora akt, Alphonso berättar för sin son, Yuri som han behandlar som en slav att hans liv är en lögn, att Alphonso är hans riktiga pappa och att han ljugit om sin sons ryska ursprung för det skulle se bra ut för hans image om han adopterat vilket verkligen knuffar Yuri över gränsen och lejer ett av sina pappas besatta fans att mörda honom, problemet är bara att Alphonso är för smart och ligger alltid steget före. Utanför röjer protester som försvårar allting ännu mer och inomhus pågår massa interna konflikter. Joses liv är dock i trubbel då han fått lära sig om sin nya vänninnas alla pojkvänners hemska öden då hon för massor av otur med sig. Kommer showen bli en succsee? Kommer Jose få sin drömtjej? Kommer sperman komma i rätt händer? Kommer protesterna utanför att storma stället? Vad fan gör spanska FBI där? Kommer showen sluta med att en stjärna faller? Frågorna är många och Mi Gran Noche svarar på dem i full rulle och skapar nya frågor!

 http://www.rtve.es/television/mi-gran-noche-karaoke/   om du vill höra några av filmens stjärnor sjunga filmens ledmotiv, rekomenderar att du lyssnar på Blancas å Pepóns versioner

Tidigt förra året så såg jag att Alex De La Iglesia skulle göra en ny rulle med den spanska sångaren Raphael i en huvudroll och med tanke på hur hans CV sett ut innan kom hypen som en orkan från ingenstanns. Sedan sent förra året kom den ut, jag letade överallt efter en kopia och för inte så länge sedan kom den äntligen ut på Blue-Ray och DVD och den är ätnligen i min ägo, vad tycker jag då om filmen som jag byggt upp så mycket? Det kan vara årets bästa, den är ialla fall top 3 men jag måste utföra lite soul searching innan jag säger säkert. Filmsetet är magnigick, en smart idé, bra skrivna karaktärer vars historier man bryr sig om, SMARTA historier och alla karaktärer får sin tid i rampljuset, musiken är briljant för den som diggar svängig musik. Vi har ton av kända namn från tidigare Alex De la Iglesia rullar såsom Mario Casas som spelare Adanne, hunken med ett IQ lägre än en ekorre, Hugo Silva som hamnar i ett slagsmål med hjältinnan från Last Circus, Carolina Bang, kända komikern Santiago Segura som en showbuizz agent med temprament som en dynamit som är i skumma affärer med Soriano som spelas av den alltid lika grymma Enrique Villén, 2 lesbiska kamera operatörer, FBI agenter, en son som vill mörda sin berömda pappa med hjälp av ett besatt fan, ja som du ser, historierna är många och alla får en att garva. Finns det något negativt med filmen? Nä inte vad jag ser, det är en film där allt går på tok under en inspelning av ett nyårsfirande och det är just vad vi får med musik, galenskaper och en hel jävla hög av goda skratt. Är jag förblindad precis som många fans var av Batman Vs Superman som hypat den så mycket att de inte såg någon annan utväg än att älska filmen när de väl fick se skiten? Troligen inte...hoppas inte det för till skillnad från årets sämsta film (yepp till och med sämre än Ghostbusters) så har denna, en av de bästa filmer från i år karisma, 2 fötter att stå på, den slår på käften utan att be om ursäkt och levererar allt vi vill ha ur en film, minnesvärda sång nummer, drama, våld, kärlek, skratt och årets mest sevärda film du troligen inte såg. Mi Gran Noche får 4.5/5 Guldkameror och de störtsta av rekomendationer.

Det är även filmen som reintroducerade mig till denna grymma låt som jag faktiskt glömt och la direkt in i nostalgi listan på Spotify

Markus