A boy and his dog
2016-09-29

I en dyster framtid har fler världskrig utspelat sig, det allra senaste är världskrig 4 som endast varade i 5 dagar och avslutades med en stor atombomb. Nu lever alla som Mad Max, där bensin och vatten är i små mängder och vi möter en ung man vid namn Vic och hans hund som han kan tala med via telepati vid namn Blood. Tillsammans går de runt i ödemarken, undviker fara och letar efter mat och sex med Blood som radar. Deras mål är att hitta en brud till Vic och sedan dra till det Lovade Landet men Vic måste göda Blood för att han ska kunna sniffa vart alla tjejer är. Vic norpar massa mat från en grupp grävare men blir bevittnad av 3 mystiska män som bestämt sig för att Vic är den man de behöver för sitt lilla speciella projekt.

”I hope next time you play with yourself, you go blind”

Under en filmlväll I ett av lägrerna känner Bloods radar av att det finns en kvinna I närheten. Efter att ha mutat Blood med popcorn leds Vic till henne men hon är i kompani av Screamers, en radikal grupp. Vic sätter igång sin though guy act och säger åt tjejen att nu jävlar ska det bli rajtan tajtan vare sig hon vill eller inte men snart är det mer män utanför som vill ha en del av flickan (mest underlivet, den delen). En sjuj’vla actionscen utspelar sig och Vic räddar tjejen vars namn är Quilla. Efter en lång natt med het passion övertalar Quilla att han ska ta sig till Undermarken tillsammans med henne. Men jobbar Quilla på egen maskin? Eller agerar hon å andras vägnar?

Breeding is an ugly thing.”

Utgiven samma år som Deathrace 2000 och Rollerball och är ialla fall bättre än Rollerball. Den är hemskt lik Mad Max i vissa aspekter och många tror att Mad Max är inspirerad av A boy and his dog. Jag gillar verkligen rösten som de gett Blood, smartare än Vic och alltid lungt samt att han funkar typ som Kitt till Vics Knight Rider. Deras relation är fan tvisten, de bråkar och är endå vänner. Det påminner om en satir på alla filmer där en ung pojke har en hund som hans enda kompanjon, bara det att ha det i den dystraste miljön, låta pojken vara en sexgalen vuxen och ha hunden låta som ett radio program från andra världskriget. Världen de byggt upp, trots att det mest bara är oken är jävligt intressant med alla mini grupper och deras hierarki och klädsel. Det ser verklgen ut som att alla bara tog de första bästa kriger efter bomberna föll. Filmen är idag en cult film och har fått en blue-ray släppning, men även inspirerat delar av den populära spelserien Fallout. Filmen hålls ihop med Vic och Bloods eviga jäckande av varandra såsom det stora popcorn problemet. Filmen är en oerhört bra 70-tals rulle med bra skrivna karaktärer, roliga tvistar på klichér, hjärtkrossande sorliga stunder och framför allt välgjord bortom gränser. Det är synd att jag inte sett filmen innan förfan vad bra denna är. A Boy and his Dog får 4/5 Guldkameror. Lite sega stunder men ja, vilken film har inte det?

Markus

Alien
2016-09-28

Hög tid för en film som ALLA älskar! Visst måste även en hipster som Robin älska Alien? Han gillar ju sci-fi och Blade Runner. Well....jag älskar inte Alien.
 
Filmens sanna hjälte.
 
Nostramus är ett skepp som flyger runt i rymden och har några passagerare i kryosömn, som är påväg till Jorden efter ett uppdrag in outer space. Men när datorn Mother helt plötsligt väcker upp alla passagerare så undrar dom vad som fått datorn att väcka dom så långt ifrån deras älskade hemplanet. Jo, Nostramos är påväg att landa på en planet som har skickat en nödrädningssignal. Våra konsonanter landar för att undersöka planeten och hittar ägg. Dags för omelett tänker en av passagerarna som tar med sig ägget ombord. Vad som följer är en kamp mot ett skrämmande odjur bortom deras största mardrömmar.
 
Sigorney är en grymt bra skådis.
 
Behöver jag ens berätta varför filmen är en klassiker? Designen är så unik att den inte ens går att beskriva med ord. Monstret är ett levande konstverk. Ljussättningen och miljön har åldrats som fint vin. Och ljudet som pulseras genom rymdskeppet är samma som användes i Blade Runner (låter identiskt i alla fall).
 
Möts av detta fejset varje gång jag nämner mina åsikter om filmen.
 
SÅ varför tycker Robin inte om filmen då? Samma anledning som Markus. Den passar inte oss. Jag anser att den är lite för ordinär. När det finns så många ripp-offs med mer action och explosiva möten så tycker jag att Alien saknar detta. Visst, den är från 79 och var först av skaran. Och även om jag personligen tycker den är lite tråkig så har den en stil som är extremt unik. Men den passar helt enkelt inte mig. Jag såg filmen första gången som 12-åring och sket på mig. Men nu, i en ålder av 240...uh....24 menar jag, så är jag inte lika imponerad.
 
Detta resulterar till en inre kamp mellan vilja och förnuft. Därför landar filmen på 3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Borgman
2016-09-26

En rik familj bor väldigt vackert, med tjänstefolk och en söt, dansk husflicka. Helt plötsligt står det en uteliggare vid dörren, som presenterar sig som Anton. Han ber frun att släppa in honom, men det gillar inte mannen i huset, som misshandlar Anton. När mannen åkt till jobbet så släpper frun in Anton i huset. Anton får bada, äta, samt bo tillfälligt i ett utehus över natten. Men snart inser frun att något konstigt är på gång, då Anton talar godnattsagor för barnen, som verkar tycka om Anton. Dessutom verkar han ha släppt in hundar i huset.
 
 
Detta är bara filmens första halvtimme, men tro mig när jag säger att filmen bytar riktning totalt och blir en helt annan film efteråt. Inte en rysare, utan mer en mörk komedi. Väldigt surrealistiskt. Faktum är att ju mindre man vet om filmen, desto bättre är upplevelsen. Så jag kan dra ett föredrag om hur bananer parar sig istället. Men det vore ju helt bananaz! (please kill me)
 
 
Hela filmen är som en konstig, holländs saga där barnen hjälper Anton med olika uppgifter och mannen i huset verkar vara den enda som vet att något är fel. Ändå så gillar jag Anton som karaktär och filmen är perfekt i sin blandning av udda surrealism och mörk humor. Det finns säkert djupa delar man kan dyka ner i, om man ser om filmen. Och det kommer jag verkligen göra.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

The Satanic Rites of Dracula
2016-09-26

Efter Dracula än en gang gått smaka på sin egna medicin utav Dr.Van Helsing möter vi en satanisk kult på med en ritual men ett offerlamm flyr och en jakt uppstår då kulten skickar ut sina undersåtar. Offret lyckas fly och ta sig till polis och muttrar om satanisternas ritualer och offringar till emoner samt ger snuten namnet John Porter och 3 andra innan han dör. Ett dunderteam sätts ihop av snutar och dektitiver samt en mästare när det gäller mörk magi och det ockulta skickas in för att hjälpa dem, de till kallar in Doktor Van Helsing som spyr ut sig massa rapakaja om Vampyrer, mest sådant vi redan vet men hey, det är mer screentime för Peter Chushing så jag klagar inte (mycket). Vi får också veta att de 7 herrarna av mörker som styr kulten är rika och respekterade män, en av dem har till och med vunnit nobelpris.

 "In the days to come, you will pray for death... release..."

En ung flicka attackeras och tas till fånga av den onda kulten medans Cushing går och ringer på hos en gammal vän som aggerar jävligt lustigt men vi får veta att vännen har jpbbat på något ytterst hemligt. Medans Vanhelsing Vanhelsingar och får fram lite fakta ur sin kompis som vi senare får veta jobbar på ett virus (varför spoilar jag filmen? Jo för det är troligt att ni aldrig kommer se den för den är mer sällsynt än Robins framtida flickvän) så slängs den kidnappade flickan in i ett rum där Dracula poppar upp och säger lika mycket som en dränkt sten och biter henne i nacken. Dracula möter snart Van Helsing och gruppen av utredare som han beskriver som de 4 hästmännen av apokalypsen och Dracula han själv är målet med denna apokalypse då han är odödlig vill han döda hela världen så det inte finns någon eller något som kan återuppleva honom eller ge honom det blod han behöver för att leva.

 "At this, the Sabbath of the Undead, I call upon you to witness my supreme triumph."

The Satanic Rites of Dracula är den sista Dracula filmen Lee gjorde för Hammer men den näst sista I serien då denna fick en uppfäljare som bestod av mindre Dracula och mer kung fu. Denna film har också väldigt lite dracula i sig, ca en halvtimme in dyker han helt enkelt bara upp, POOF Dracula bitches. Filmens bästa skådis är helt klart Cushing som försöker räda denna röra, Lee verkar inte alls intresserad av denna film och det märks, och förstås för filmen handlar om att Dracula vill skapa en pest som ska utrota hela världen? Va in i helvete? Bram Stroker var inte riktigt H.G Wells hörrni... Vi har också mycket naket till skillnad från tidigare filmer som mest hade korta scener med naket och mycket mer urringningar. Och scenen då herr. Denham sitter i skuggorna är inte det minsta spännande trots att det är en av de bästa i filmen då det är uppenbart att det är Dracula, de gömmer honom inte alls bra, man ser Lees siluett och hör hans röst ....det är uppenbart Dracula. Draculas svaghet mot silver är dumt, det är för fan varulvar som inte tål det! Slutet med törnbuskarna (som Dracula också är känslig mot enligt denna film, de skapade mycket nya regler för vampyrer) är rätt cool, inte ett av Hammer Draculas bästa klimaxes men helt okay. Peter Cushing och Lees delade scener är dock höjdpunkten och de båda i samma bildruta är ren cinemagi. Nu har jag äntligen gjort alla Christopher Lee Dracula från Hammer filmer här på filmfett, en filmserie jag  gick igenom för typ ett år sedan och då det nu är ett år sedan Lee dog så passar det inte bättre yo, denna review är ett par månader märker jag nu. Satanic Rites of Dracula får svag 2 av 5 guldkameror.

Markus

Lord of the Rings
2016-09-24

I det magiska landet av Middle-Earth bor en liten Hobbit vid namn Frodo tillsammans med sina vänner. En dag kommer trollkarlen Gandalf till staden Fylke där Hobbitarna bor. Varför är Gandalf här? För det är Frodos farbror Bilbos födelsedagskalas och hela Fylke är där. Under festen försvinner Bilbo i tomma intet med hjälp av en magisk ring och alla tror han är dö, men det visar sig att Bilbo och Gandalf har en överänskommelse att ge Bilbos älskade ring till Frodo. 17 år senare kommer Gandalf tillbaka till Fylke för att hälsa på Frodo men han märker att ringen börjat påverka Frodo. Gandalf berättar ringens historia, från den ondskefulla fursten Sauron till Isildur till Gollum och till sist Bilbo samt att hela Fylke ligger jävligt risigt till om inte Frodo ger sig av. De hittar Sam som tjuvlyssnat och tvingas gå med Frodo till Vattnadal och träffa Alverna som vet hur de ska förstöra ringen. Gandalf ger sig av till sin blanco amigo Auroman (de skippar typ S:et i denna version för någon annledning) men hans vän har sålt sin själ till den onde överlorden och berättar att svarta ryttare nu är påväg till Fylke för att hitta ringen.

"One ring to rule them all; one ring to find them. One ring to keep them all, and in the darkness bind them!"

Frodo, Sam och Frodos 2 kusiner Mary och Pippin drar till Bri där de räddas från några ringvålnader utav Aragorn som senare hjälper dem vidare till Vattnadal där de träffar Alverna som hjälper Frodo att läka efter han skadats av en ringvålnad. Med hjälp av Legolas tas de till Alvernas konung, Gandalf, och en hel hög med färgglada karaktärer såsom Boromir och dvärgen Gimli. Aragorn, Legolas, Boromir, Gandalf och de 4 hobbitarna ger sig ut för att göra sig av med ringen. Deras resa tar dem till Morias gruvor och där dödas Gandalf av en Balrog, en helvetes best. Resten utspelar sig rätt likt sagan om ringen och de 2 tornen, bara mycket nerklippt och sannare boken utan allt tillägg till de 2 filmerna som Jackson och New Line gjorde. Endast 1/5-del täcker handlingen av Sagan om de 2 tornen.

Well...this might be the coolest thing ever...

Hela filmen är bättre än hela Hobbit trilogin (come at me Joel) och har många saker den gör bättre än Jacksons trilogi, visst Jacksons version av Sagan om ringen är lite bättre, men den är även 2 dagar längre och har plats för mycket mer samt teknik som heter duga och Christopher Lee som Saruman och Bruce Spence som Mouth of Sauron (Varför klipptes han bort för???)men Jackson visar hyllningar till denna ”korta” animerade adaption via homage i några scener som då Ringvålnaderna smyger in i krogen å stabbar sängarna hobbitarna ligger i, eller då de gömmer sig under stocken. Apropå det, Ringvålnaderna och Orcherna ser mycket coolare ut och mer skräckinjagade samt det faktum att man inte får se Sauron i denna är ett stort + då Sauron i Jacksons trilogi endast ser ut som en stor hulk (visst Nostalgia critic sa detta med men jag brukade spola fram öppnngsscenen med Sauron varje gång jag ser Jacksons version). Visst denna version har också mycket fel i sig, Sam ser mentalt efterbliven ut och agerar precis så med, det är MYCKET ur boken som ändrats eller tagit borts helt och Sauroman är inte kusligare än en leguan i filmen. Lord of the Rings täcker de 2 första filmerna och det fanns planer att göra Return of the King men ingen ville göra det med Bashki så Rankin/Bass gjorde en förjävla dålig version några år senare och all kritik denna film fick byttes ut mot hyllning i jämnförelse med Return of the King. Rotoskopingen är snyggt gjord, för att vara den allra första rotoscop filmen, visst rörelserna är lite överdrivna men det skadar inte filmen, ingen bildskärm är den andra lik. Lite roliga ansiktsuttryck, en bra story, snygg animation, bra röstskådespel och kanske bäst av allt, coola bakgrunds miljöer ger filmen en svag 4/5 guldkameror.

Markus

Ferris Bueller's Day Off
2016-09-23

En av 80-talets mest 80-taligaste komedier måste vara Ferris Bueller's Day Off.
 
 
Ferris Bueller vill inte gå till skolan och beslutar sig att fejka sig sjuk. Hans föräldrar äter upp hans lögner, och Ferris är ledig resten av dagen. Vad vill Ferris hitta på? Jo, han ringer till sin kompis Cameron, som faktiskt är sjuk och tvingar honom att hänga med Ferris. Dessutom måste dom få Ferris brud att komma ut ur skolan, så Ferris drar en stor lögn om att hennes farmor är död. Rektor Edward köper dock inte lögnen och försöker göra allt för att stoppa Ferris. Men att stoppa Ferris är som att stoppa en kula. Det kommer göra ont!
 
Cameron använder perfekt komisk tajming när det behövs.
 
Ferris Bueller är en sjukt rolig film! Den berättar om hur tråkiga lärare kan vara, hur puckade alla vuxna är och hur Ferris lyckas undkomma all trubbel tack vare mycket tur och bra tajming. Precis som andra filmer av John Hughes bryter denna konstant mot fourth wall där Ferris talar direkt till tittaren om sina regler och lär oss mer om livet än de flesta skolklasser skulle göra. "Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in a while, you could miss it."
 
Jeffrey Jones som den överdrivet seriösa rektorn Ed.
 
Som avslutning på denna recension vill jag nämna en lustig sak. Inte Charley Sheens cameo. Utan karaktären Cameron. Han är precis som jag! En ärlig person som har svårt att koppla av och vill visa mitt yttersta hela tiden. Mår dåligt av att skolka och dra lögner. Trots detta är Cameron sjukt komisk att hänga med, när man kommit över hans trista barriär.
 
Filmen får 4 av 5 guldkameror. En av de bästa coming to age filmer jag sett.
 
Robin

FIlmfett Halloween
2016-09-22

 
VI här på Filmfett ÄLSKAR Halloween, och som vanligt har vi en hel hög med skit på lur, 2 temaveckor, en med en av de mest älskade skräckikoner någonsin, en annan med några av de mest hatade och mest otrevliga rullar Markus kunde gräva upp ur sin källare. Vi kommer spendera majoriteten med att bygga upp Halloween med andra skräckfilmer, Markus kör ett maraton på en lång filmserie och Robin kör troligen sitt egna race som förhoppningsvis inte kommer sluta på samma sätt som Paul Walker. Så manna upp er, Halloween är på ingång, och Filmfett är redo
 
 

Lucy
2016-09-21

Scarlett Johansson spelar Lucy, en brud som råkat i trubbel med maffian. Dom tvingar henne att gömma en drog i hennes mage för att skeppa den utomlands. Men något går fel och drogsäcken spräcks upp. Detta leder till att Lucy trippar ballz och snart blir hon överdrivet intelligent. Del för del så växer hennes intelligens, men också faran för att hon kan dö av...överintelligens? Tur att ingen på FilmFett lider av sånt. Läkaren Samuel Norman (Morgan Freeman) kan hjälpa henne, men först vill hon hämnas på gangstern Mr Jang.
 
Så när man är smart kan man....odla händer?
 
Lucy är lika ointelligent som Limitless, som delar samma story. Men denna filmen är så dum att den blir underhållande som bara fan! Lucy har ett överdrivet sentimentalt telefonsamtal med sin mamma (tror jag), som inte nämns förrens att filmen vill ha en ledsam konversation. När filmen vill ha en biljakt så flippar filmen på rödbetan och det blir en förödande sekvens av bilvolter, människor som krossas och Lucy som orsakar allt detta. Men det bryr sig varken hon eller filmen om och den rullar vidare i samma okonsekventa takt.
 
I just love to trip dem ballz, man!
Det är inte bara dessa ögonblick som är puckade. Lucy är en smart tjej som kan hacka datorer och läsa folks tankar, se system i beteendemönster, samt andra autistiska saker som gör henne till ett levande lexikon. Men den korianska maffiabossen Mr Jang (Oldboy och I Saw The Devil) fattar nog inte ett skit vad hon säger då hon ifrågasätter honom om en massa saker....på engelska. Smart move, girl!
 
(What the heck are you saying, girl?)
Trots detta är det en underhållande film som har lite cyberpunk stil ibland.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Dianetik av L. Ron Hubbard
2016-09-20

Det hela började i Malmö, jag, Robin och Pappa älskar film hade vart på sci-fi bokhandeln och där stod de, en gatuvagn som sålde film å böcker, vad var nu detta? De försökte övertyga oss att köpa deras produkter och helt ärligt så fanns det en kärna som nu höll på att gro intresse....sen såg Robin att det stod L. Ron Hubbard och delade med sig av denna info till oss övriga så vi la bena på ryggen. Ett par veckor senare ligger jag i min säng och petar i näsan, då kom jag å tänka på de där filurerna igen. Jag googlade fram boken (tro fan att det var massa scientolog skit) och jag hittar även en av deras filmer om Dianetik, konsten till ett bättre psykiskt liv och lära sig att påverka ens kropp med ens tankar, låter intressant för den som jobbar inom psykiatri som mig själv...men hur framställs det i L.Ron Hubbards Dianetik?

 Hela settet vi blev erbjudna

Grattis, tillsammans med mig så påbörjar du nu en resa genom Dianetik, för att hitta dig själv, det är vapnet mot både smärtor, depression och annat, detta är pga en reactive mind, en del av ditt undermedvetande som styr ditt beteende men med Dianetik kan du lära dig att kontrollera det eller till och med ta bort det. Människans enda livsmål är överlevnad tydligen. Vi får veta om det analytiska sinnet, det du använder för att fatta snabba beslut och sedan har vi det reaktiva sinnet, ett sinne som får dig att känna negativitet utan att ens veta om det. Vi får sedan nya ord såsom Engram, som inte är någonting utanför dianetik, den Scientologiska läran. Vi får sedan en alternativ lära av det undermedvetna, hur man reagerar på trauma senare i livet såsom en pappa som flippar när han spelar baseball med sin son efter en baseball relaterad olycka som barn, eller en man som dumpar sin flickvän efter hon råkar nämna exakt samma sak som han hört 2 ambulansmän säga medans han själv var medvetslös efter en trafikolycka. Vi får sen lära oss hur man använder Dianetic genom auditing hur man får bort ens reaktiva sinne. Är Dianetik det som fattas i ditt liv? Är det något att ha? Missade jag, Robin å Pappa älskar film chansen till evig lycka?

 Detta är bara hjärntvätt för dumma folk, seriös, gå på facebook, gör ett sånt där " 98% av människor kan inte se skillnad på dessa bilder"-test, det är exakt det samma, man reagerar på saker man känner igen och vips så blir man "botad".

Innan filmen börjar får vi ett medelande att det du får ut av filmen är dina tankar, filmskaparna eller L. Ron Hubbard tar ingen krita för vad filmen säger dig, förstår du? Det är ditt fel. Filmen ser fan ut som en enda lång informercal , tillslillnad från de du ser på tv så är denna välgjord. Genast fångar de upp tittarens uppmärksamhet genom att visa männislor som fått hjälp av Dianetikoch många av skådisarna är okay, sen har vi verkligen de där skådisarna som passar bättre på Disney channel. Så tydligen har vi 2 sinnen, som delar på minnen, tror jag på detta? Nä, men filmen har ett budskap som många som söker svar och hade kunnat vara något att sitta igenom......OM det inte hade varit för scientologin i sig, Scientologi är något man inte ska bråka med, men jag ska peta på björnen som sover endå. Sciengologi är lika illa som South Park fick det att framstå, Skådisen Jason Lee t.ex dumpade sin fru sedan länge och sa upp all kontakt efter hon läst en anti-scientologi bok, Tom Cruise galenskaper har kanske rötter i scientologin? Och för att inte nämna att Tyskland identifierar Scientologi som en kult. Med fler kontroversiella livsval så är det något jag inte fattar med det...vad fasan har Scientologi med att vi är alla utomjordiska ting i männsklig akroppar?, deras Xenu berättelse? Kort sagt det undermedvetna är ett mysterium, Dianetik är ett tappert försök att försöka förklara det och hur man kontrollerar det, det är inget för mig, och vill du lära dig om ditt undermedvetna, ta en kurs i psykologi i stället, den officiella läran och låt Dianetik stanna inom Scientologi kyrkan. Dianetics by L. Ron Hubbard får 1.5/5 Guldkameror. Det är välgjord och för den svage, övertygande men ingenting att ha för majoriteten, undvik scientologi, blir buddhist istället, det stör ingen.

Markus

Rollerball
2016-09-19

Året är 2018 och filmen börjar med music ifrån Fantomen på Operan och vi befinner oss i en arena där Rollerball ska spelas! Vad är Rollerball? Ett våldsamt spel som utförs då världen inte längre har krig och våld längre och detta är det enda som tillfredställer människans blodtörst. Vad går Rollerball ut på då? Männ på rullskriskor uppklädda i rugby utstyrsel och man ska fånga en boll och knuffa omkull det andra laget och slänga bollem i mål. Huston lagets stjärna Jonathan E är publikens favorit och man ställer sig inte upp för nationalsången längre, utan för företagets theme låt.....det är fan en rätt bra framtidsspådom... Efter en vild och våldsam match vinner Huston och i omklädningsrummet får Jonathan besök av Mr. Bartholoew, en producent som vill träffa Jonathan dagen därpå. Jonathan dyker upp på Mr. Barts kontor dagen därpå och uppmanas att gå i pension i förtid då de högre makterna inom spelet vill ha en ändring! Jonathan vägrar och går.

 COME ON AND KEEP ROLLIN ROLLIN ROLLIN ROLLIN! JUST ROLLIN ROLLIN ROLLIN

Jonathan övervägar men går med på det och hjälper till att hitta sin ersättare bland unga nybörjare. Vi får sen ett par scener där vi ser hurJonathan behandlar sin pension såsom att vara med i ett tv program som intervjuar honom....eller så tror han för det visar sig att Jonathan ska följa manus och berätta i TV att han ska förtids pensionera sig i tv, och det är Barts påhitt. Samtidigt håller företagen som äger Rollerball på att ändra i regelboken vilket gör spelarna förbannade men de är under kontrakt och har inte rätt att klaga. Kommer Rollerballs populäritet att sjunka? Kommer Jonathan gå i pension på riktigt? Kommer företagen anordna en liten olycka för Jonathan?

 "Ears. Now, they're important, too."

Gillar du sportfilmer? Ja varför inte spana in denna? Det är en seriös sportfilm med inslag av både Grindhouse klassier såsom Death Race 2000 med våldsamma och ibland blodiga sammandrabbningar, men också inslag av lite som cool runnings eller Mighty Ducks då vi får lära oss om laganda och teamwork. Rollerball är sedd som en bra film men hemsöks idag utav en urdålig remake år 2002 som sågades värre än ett offer i motorsågsmassakern remaken. James Caan är den bästa skådisen i filmen och denna film kom ut året efter Gudfadern 2. Har filmen nackdelar? Ja, vissa sportscener pågår lite förlänge för min smak, jag vet att det är en sportfilm men filmen är över2 timmar, den kunde klippts ner lite ialla fall för sega stunder uppstår då och då och får denna bra film att mista benänningen ”en jättebra film”. Spelet Rolerball ser kul ut, slår skiten ur ishockey och vanlig fotboll, och spelsekvenserna är så hårda att det faktiskt rycktades om att en stuntman dött under inspelningen, men såvitt vad vi vet så är det bara ett rykte....men vad vet jag dun dun dun , konsperations dags? Sen isåfall för filmrecensionen ska avslutas. Denna och Death race 2000 kom ut samma år och Rollerball anses oftast vara den svagare utav de båda......och ja tyvärr är det så, Death race tog inte sig själv lika seriöst och hade roliga stunder, Rollerball är en mycket seriös film och inte lika mycket rewatch value. Dess framtidsspån är mycket kul då ja, företag äger mycket av allt och har ”krig” med varandra precis som denna film, 41 år tidigare förutspådde.Rollerball får svag 3/5 guldkameror. En stor överaskning är att Kato från Rosa Pantern filmerna som Jonathans kompis koma doktor, filmens höjdpunkt helt och hållet!

Markus

Death Race 2000
2016-09-17

I en framtid inte långt från denna sker det varje år en biltävling som går igenom en lång sträcka mellan New York och Los Angeles. Enda skillnaden från denna framtida tävling och nuvarande tävlingar är att ju fler folk man kör på under tävlingens gång, ju mer poäng får man. Den obesegrade mästaren Frankenstein ställer upp för X året i rad. Hans tidigare år har varit lyckade men gjort att han fått spendera resten av året på sjukan och tillfrisknat lagom tills nästa lopp. Alla hans tidigare race och tid på sjukhuset har dock gjort hans ansikte och kropp färnämnt. I år ska han dock få en ny kartläsare, en ung sexig tjej vid namn Annie och tillsammans ska de ta sig ann deras värsta rival, Machine Gun Joe, en galning med 2 maskingevär på sin bil, det finns inga regler i den här tävlingen inte!

"You know Myra, some people might think you're cute. But me, I think you're one very large baked potato."

Loppet startar i New York och vägen är lång, 5 förare påbörjar racet men få kommer inte till check point nummer 1, då det inte bara är andra förare ute efter dem utan också en grupp som vill stoppa de våldsamma biltävlingarna, en gerilla grupp. Medans Harold, en överhypad kommentator som verkligen ÄLSKAR sitt jobb talar över allt kaos och död berättar Annie en hemlighet för Frankenstein efter en het natt av passion och får i gengäld veta Frankensteins egna lilla plan samt att han är en del av en konsperation riggad av skaparna till racertävlingen. Vad är denna konsperation? Vad har Frankenstein för plan för presidenten? Kommer Annie och Frankenstein att vinna tävlingen och varandras hjärtan?

"Here he comes: Machine Gun Joe! Loved by thousands, hated by millions!"

Death race 2000 är och har länge varit min favorit carsplotation film....bortsett från Mad Max filmerna. Det finns ingenting som inte är kul med denna rulle, skådespelet, de överdrivna kostymerna och bilarna, de dåliga skådisarna och de överdrivna karaktärerna. Den är fan värd att se endast pga sylvester Stallones första icke pornografiska film och kanske hans enda roll som skurk innan 2003 då han spelade Toy Maker i Spy Kids 3. David Carradine lyckas göra masken han bär genom hela filmen till sitt ansikte, vad menar jag? Han lyckas förmedla de få känslor han har genom masken och vi bryr oss om hans sjlvmordsuppdrag. Kommentatorn genom filmen och hans eviga lycka och kärlek för sitt jobb är nog det mest minnesvärda tillsammans med scenen då sköterskorna ställer ut gamla och dementa patienter för de tävlande att köra på (assholes) men Frankenstein gör en fuling och kör på sköterskorna istället, perfekt. Ju mer vi får veta om huvudkaraktärerna ju bättre blir filmen, fler tvistar och det är fan Roger Cormans bästa film, utav hans MÅNGA jävla filmer och är en av hans enda filmer jag faktiskt sett mer än 2 gånger för den är så jävla överdriven och underhållande. Det är de 2 ord som bäst beskriver denna film, överdriven, underhållande, trots dess grymma värld är karaktärerna (förutom frankenstein) så färgglada och unika och trots de som dör snabbt är ihågkomna. Bilscenerna är fan asbra och gillar du bilar är denna film ett måste! Death Race 2000 får 3,5 Guldkameror.

Markus

Man of Tai Chi
2016-09-17

Det är lördag och vilka filmer skall rekomenderas till denna äran? Jo, en liten, cool kung-fu rulle som Keanu Reeves regiserat.
 
I....just died in your arms toniiiiiiiiiiiight!
 
Tiger är en ung snubbe som är fattig och inte har det så lätt. Han är den sista som lärt sig "den förbjudna kampsporten" Tai Chi av en gammal vis lärare. Men trubbel vaskas när lärarens tempel hotas att rivas. Då får Tiger vetskapen som ett jobb han kan få. Efter en intervju med världens coolaste skurk namn ever: Donaka Mark, så genomgår Tiger flera träningselement tills han är redo för "jobbet". Och detta yrke är inom en hemlig superduper-mysko kampsportsturnering som snuten undersöker.
 
HIHIHI! Stop tickling my titties!
 
Hela filmen är som en hyllning till Canon Films blödande mästerverk Bloodsport. Och precis som Bloodsport så är det så nära tv-spelet Tekken som man kan komma. Vi har coola miljöer, som en frän arena på en båt, där Tiger slåss mot två fighters samtidigt. Vi har grymma moves som känns förödande. Vi har en uppenbar badguy i den superrika och våldsamma Donaka Mark, som Keanu själv spelar. Kort sagt: gillar ni konceptet så är detta er typ av film.
 
First...Hong Kong will be mine. And then....THE WOOOOORRRRLD!
 
Hoppas det blir en filmserie med KING of Tai Chi. LEGEND of Tai Chi eller CHILD of Tai Chi för kidsen.3 av 5 guldkameror.
 
Robin

T-rex, tillbaka till Kritatiden
2016-09-15

Nu tänker säkert du ”Markus, vad har du grävt upp nu?” å till det svarar jag ” ut ur mitt hem, jag ringer polis och ser sedan klart denna IMAX film”.

 Get of my soundstage you bitch!

Efter ett intro som påminner om Superman fast i det amerikanska vildmarken där vi får lite fakta av våran filmprotagonist om att detta område nu är arkeologernas mekka där vi träffar Ally, dinosaurie galen ung flicka som redan är pareentolog fast hon inte ens är i puburteten...okay, säker bara för hennes pappa Donald är parentolog. Vi får veta att hela början är en inspelning för ett museum pch Ally jobbar på detta museum men är ledsen för hon inte får hänga med...å gräva döda djur.Hennes pappa hittar ett skelett tillhörande en gallimimus eller nogåt liknande men det mest intressanta finner de inne i en grotta nära fyndet...ägg.. Donald ringer till Ally då han blir upptagen och missar någon dag men Ally tar inte illa upp då hon är dunderglad att hennes pappa jobbar och fortsätter sin egna lilla forsknings project om T-rex som hon är som besatt av (hon kommer skita ner sig av spänning när hon får veta att det finns över 1000+ typer av dinosaurer.

”they didnt disappear, they went exctinct” ....someone give this girl a dictionary...

När Ally fuckar upp och tappar det dyra ägget slungas hon tllbaka till Krita perioden, 65 miljoner år sedan. Det är nu de börjar med IMAX trixen, all up in your face monster och ting, detta funkar inte på min lilla tv jag ser filmen på.. min stora tv är trasig. Vi i publiken vet att Ally blivit drogad av ägget och befinner sig INTE 65 miljoner år i dåtiden utan springer runt i museumet. Snart träffar hon också en kostnär som sitter och målar i Krita tiden och det hela börjar likna lite av en Alice i Underlivet eller något. Kommer Allys drog trip sluta lyckligt? Kommer det leda till att hon får sin vilja igenom? Ska vi köra ett drickspel där alla tar en snapps såfort någon i filmen säger t-rex?

Everything's a dildo if you're brave enough

Yepp, Filmfett tar sig ann IMAX, ett filmprojektionssystem (tack Wikipoodia) Som idag är mer poppis än pepsi. Filmen dyrkar T.rex, det nämns mer än Rockys namn i filmen Rocky, T-rex......det heter Tyrannosaurus! T-rex låter barnsligt om man säger det för mycket, var proffisionel......jag gnäller över hur en barnfilm uttrucker sig.... Effekterna är .....inte uppdaterade för 2010 talet och dinosaurierna är jurassic Park typen, inte den nyligne uppdaterade sorten med fjädrar. Se inte denna dubbad....det är bland de värsta dubbningarna jag sett, punlt. När dinosaurierna dog ut och blev skelett, de typ njuts fast i marken under de miljoner år som de legat där....men när Donald hittar äggboet plockar han bara upp ett fast det högst möjligt också under de många åren ”jutits fast” i den förstelnade jorden.. Dramat är att Ally inte får vara med sin pappa och utföra sin hobby och det ska vara mer sorligt än de sista 20 minuterna i schindlers list men framstår mer som en TV film i samma anda som Mammut men för Disney channel. När Ally är i Krita perioden så är det uppenbart en filmscen hon springer runt i, man  kan göra filmscener riktigt realistiska....men denna IMAX film klarar inte RIKTIGT av det. 3D effekterna är jävligt najs för dess tid och urvalet av dinosaurier är större ön i första Jurassic Park, Ally är en tråkig protagonist och reagerar som om hon råkat hamna i fel gränd istället för att utfört det omöjliga. Hade inte Ally vart en så djävla bessiwiser och snackat om T-rex hela tiden hade filmen vart lite bättre men såsom den är nu får T-rex Tillbaka till Kritaperioden 2/5 Guldkameror. Ladda ner den åt barnen, men spara Jurassic Park till dig själv eller se igenom Walking with Dinosaurs om du gillar fakta om dinosaurier.

Markus

Jackpot
2016-09-14

Norsk thrillerkomedi brukar inte tilltala Markus intresse. Men jag är lite mer openminded för nordisk film så den här rullen fick jag glo på. Är den värd den 20an den kostade?
 
 
Efter en våldsam skottlossning på porrklubben Pink Heaven i gränsen mellan norge och sverige så anländer polisen. Kommisarien möts dock av en överaskning när han träffar på Oscar och placerar honom i aresten. Under ett förhör återberättar Oscar den udda berättelsen om hur han hamnade i en skottlossning med kriminella på en porrklubb.
 
Oscar arbetade som ansvarig för några f.d kriminella som försöker återfå stabilitet i livet efter finkan. Oscar är hederlig, men hans kollegor är fortfarande inte så "rena" i deras personligheter. Så när alla blir miljonärer på lotto så påbörjas problemen, då de under ett bråk råkar döda en kille. Nu är dom miljonärer med ett lik i Oscars lägenhet.
 
 
Jackpot är en snöbollseffekt som eskalerar och spårar ut. Den visar hur saker kan leda till konsekvenser och våldsamma lösningar. Jackpot är även baserad på Jo Nesbös kända bok Arme Riddere. Han är även ansvarig för förlagan på en annan thrillerkomedi. Huvudjägarna. Om jag kommer se den eller inte återstå att se.
 
 
Jackpot är en blodig, saftig och underhållande rulle med komiska ögonblick. Oscar är en skön, osyldig individ som råkar i trubbel och sånt uppskattar jag. Men filmens blodiga final (på porrbutiken) kunde varit häftigare.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Filmfetts vänner
2016-09-12

Tro det eller ej så har vi här på FIlmfett vänner! JA VI! FILMFETT!... som även driver bloggar och det är nu dags att hora ut dem lite! Först är den nystartade bloggen Pappa Älskar Film där "pappa", en anonym typ som blandar både familjeliv med ett liv som filmnörd! Här disskuteras alltifrån moderna filmer till Cannon Filmer och ninja filmer med het passion och du lär nog känna igen bloggens frontfigur som samma figur som hängde med Filmfett duon till Malmö och såg John Carpenter live.
 
Den andra bloggen är den helt nystartade filmsidan som startade i slutet av förra veckan och styrs utav en filmälskande polare till din (o)trogne recensent Markus, vi snackar såklart om Filmfantasten och hans första review är utav Bone Tomahawk med Kurt Russell Crowe i huvudrollen. Vi hoppas på många fler reviews i framtiden och att Filmfantasten inte drar en Filmfett-Joel och drar sig ur just när saker och ting hettar till!
Tydligen är filmfantastens favoritfilm The Fast and the Furious
 
Nästa blogg är tro det eller ej, Robins spin-off till Filmfett, yepp Andersson vänsterprasslar med sig själv nu igen! och Han låter dig veta vad han tänker på! Life of Anderzone bjuder på känslor från ett hjärta och snackar om vad fasan som faller han i, Detta är dock ingen film sida utan är mer amatörsfilosofi om man får uttrycka sig så.
 
 
Visa dessa bloggar lite Lövin och säg att Filmfett skickade er......men fortsätt också att läsa filmfett...

Sgt Kabukiman
2016-09-12

En gammal japansk man berättar om en legend där en drake dansar igenom jupiters ring, medans en apa rider på en jaguar och en tiger festar på en ung kvinna kommer en entitet känd som Den Onde att ta över världen och den enda kraft som kan hindra detta är Den Utvalde, en kabukikrigare. I resten av staden springer en galning runt och dödar en familj då pappan är kabukispelare på en asiatisk teater. Harry Griswold är snut och undersöker mordet men ikväll är han ledig och spanar in en kabukishow. Showen består av Mr. Sato och hans ensemble och showen sponsras av en av de rikaste män i New York Reginald Stewart. Showen tar en mörk vändning då galningen som styckade familjen dyker upp och skjuter ihjäl alla skådisar, Grswold som är snut springer fram till den gamle mannen från början som är en av skådisarna i pjäsen men innan gubben där ger han kabukikrafterna till Griswold. Genast börjar Griswold förvandlas till något mer än en amerikansk snut men han ser rätt töntig ut i kabukidräkt vilket leder till att han blir både utskrattad av sina kompanjoner och utskälld av sin chef då den riktiga hjärnan bakom massakern ändrat om i bevisen och för att göra saken värre visar det sig att denna hjärna var Reginald Stewart! DUN DUN DUN.

I was depressed, I was confused and I was turning Japanese.”

Griswold blir mer och mer japansk och hans sug efter japansk mat blir bara större och större. Griswold får i uppgift att förhöra gubbens barnbarn, Lotus som också var insatt i Kabukilegenden och berättar för Griswold om Kabukilegenden och vilka krafter han ruvar på och legenden om den onde, men Griswold vägrar lyssna. Griswold går till Mr. Stewart för att undersöka lite och det visar sig att Mr. Stewart har en förkärlek till japansk kultur, något som Griswold visar sig vara en jävel på då han äger sönder med en kitana. På sin fritid raggar Griswold på sin heta kollega och när han väl får chansen att gå på dejt avbryts den av ett par rånare och det är då Griswolds Kabukikrafter visar sitt fulla jag och han förvandlas till SGT Kabukiman! Och med hjälp av Lotus lär han sig att kontrollera dessa gudomliga sushikrafter och ger sig ut för att rädda världen från Den Onde och hans arme av undersåtar.

 

 "Remove yourself from my body, you filthy oaf!"

SGT Kabukiman är nog min favorit troma film, Toxic Avenger är jävligt fantastisk men Kabukiman ser mer välgjord ut och blandar seriösa stunder bättre med den vanliga Troma komedi sorten. Tromas komedi är one of a kind och SGT Kabukiman bjuder på en av de mest sammanhållna historier att följa. Den japanska kulturen speglas briljant och allting du visste om Japan såvida du inte är wapaneese och kan ALLTING förvandlas till ett dödligt vapen såsom dödliga sushi, tofflor som kan användas som vapen och ätpinnar som är vassare än mina pikar mot Robin. Kabukiman han själv blev en Troma ikon och poppar upp i många andra Troma produktioner som en bakgrundskaraktär tillsammans med Toxie men i Toxic Avenger 4 fick han en större roll som en alkoliserad förlorare som inte längre är en superhjälte men hans onda alternativa dimesion counterpart är en rövkickande badass i klass med Arnold och Sly Stallone. Rick Gianasi som spelar Kabukiman är jävligt underhållande och är ennu en sån där slådis som verkligen borde ha blivit något större och mer kändare, vi kan ge dem Happy Madison gänget i utbyte mot att Gianasi får sin tid i spotlighten. På första april 2016 släpptes en trailer för den länge efterlängtade uppföljaren och i denna trailer slåss SGT Kabukiman mot Dracula....detta visade sig vara ett aprilskämt...damn you Troma. Kabukiman är en av de bäst gjorda och skrivna Troma filmer och är en välförtjänt kultklassiker inom Troma fanbasen, vi behöver en riktig uppföljare, kanske en där denna dimensionens Kabukiman slåss mot den onda Kabukiman från Citizen Toxie? SGT Kabukiman får 3.5/5 Guldkameror för att dne är så jävla underhållande och har en brutal skurk.

Markus

Scanner Cop
2016-09-11

Visste ni att det finns två spin-offs till Scanners serien? Jorå!
 
Talking heads nya platta är lite väl överdriven...
 
Lille Sam blir förtvivlad när han ser sin galna farsa gro bebisar i pannan, innan polisen stormar lägenheten och skjuter ihjäl honom. Det visar sig att pappan var en Scanner, en telepatisk individ som kidnappat Sam för att begå familjedåd. Men Sam växer upp tillsammans med polisen som räddade Sam, Pete. Nu när Sammy är äldre så har han gått polisutbildning och tar medicin varje dag för att inte bli crazy som sin far. Men när en scanner använder sig av sina förmågor för att döda poliser, så tvingas Sam att bli scanner-detektiv.
 
Discount Brad Dourif lookalike.
 
Lille Sammy är dock inte så liten och mysig längre, utan blir farligare och farligare utan sin medicin. Och rädd för sitt egna öde. Både pappa Pete och nån brud jag inte minns namnet på vill hjälpa Sammy på traven, men när Sammy kommer i kontakt med huvudskurken White Richman (hittade på ett namn) så inser han att saker och ting är värre än Sammy kunde tro.
 
Och efter cigarrer så tar vi taccos, pita-bröd och varsin påse chips. Min hund beövs rastas med...
 
Denna b-rullen har fina effekter i form av monsterdesigner och illusioner som ser rätt sjuka ut för att vara en b-film. Det finns även ett grymt klimax i en mental projektion av helvetet där en massa spöken och skit springer runt och Sammys själ (skojar verkligen inte) hamnar i trubbel. Filmens lustigaste sekvens är när Sammy och hans kollegor kommer till en mordplats och ska undersöka platsen. Då säger polisen: "Det ser för jävligt ut. Vill ni ha en cigarr?". Ja...dom kliver in på platsen och röker cigg. För det underlättar säkert sökandet efter bevis.
 
Scanner Cop skulle även ha Brion James i en roll....som varade mindre än 2 minuter. 2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Mammut/Outbreak
2016-09-10

På ett museum i USA smyger 2 unga pojkar förbi ett avspärrat område på ett museum, där hittar de en stor infryst Mammut men blir snabbt utslängda utav Dr. Frank, som efter att ha röntgat mamuten hittar något konstigt i dess kropp. När Frank väl börjar undersöka blir han slängd i golvet av en underlig kraft. Han hittar en blå liten .....grej som ser ut som en M&M vilket visar sig vara utomjordisk teknologi. Frank börjar jobba men ack, det är då han inser att han är en kliché, ingen rolig kliché heller utan den där typen av pappa som jobbar hela tiden och inte har tid åt sin dotter som umngås mer med sin farfar än sin pappa. Frank skyndar sig till sin bil men innan han hinner åka någonstanns slår en meteroid ner i museumet han jobbar i. Asteroiden väcker liv i den djupfrysta mammuten som inte slösar någon tid med att inte ta gå bärsärk och suger själen ur människor..... ta fram vodkan folket, det blir en lång sittning.

”Dont be such a Frank, Frank”  “We've got an alien-controlled mammoth on the loose here, and if we don't kill it the government is going to blow us all up”

Polisen tillkallas men ingen tror Frank, FBI tillkallas för att undersöka ett underligt föremål och när Frank kommer hem är det familje drama med sin dotter....vid namn Jack då Frank missat hennes stora dag men hon rymmer snart med sin pojkvän, Vanessa. Okay pojlvännen heter ugh, Squirrly.. Hur som helst, FBI söker upp Frank angående astroiden i museumet och då Frank måste ut å leta efter sin dotter/son så åker FBI med honom i sin bil. Men samtidigt skördar mammuten liv och det är upp till Frank att rädda sin dotter från dödens betar och tillsammans med FBI, sin pappa och dotter är det upp till våran grupp med dumskallar att rädda jorden från en snabel full av kadaver.

 “God is for Sunday, Frank. Today we pray to Nike. Run!

Idén är bland de bästa som kan ha gjorts.....men vad gick då så fel??? Det är typ en jävla SYFY film, och de som känner mig vet att jag inte alls gillar dåliga CGI filmer, Asylum är skräp, Sharknedo (denna är dock mycket bättre och roligare) är inte alls underhållande, utan ska dt vara skräpfilm ska det vara 40-90 tals filmer, jag vet inte varför, dålig CGI är rena motsatsen till viagra för mig. Skådespeleriet är rätt slappt, förutom Frank, han är sevärd och det är synd att skådisen inte är mer känd, det är inte lätt att spela så dåliga karaktärer. Så vi har en mammut från museum får liv via en astroid..... och sättet han dör på är världens dummaste...ska jag spoila? Farfarn fryser ner sig själv och mammuten, vaad gör då filmens hjälte och hans dotter? Ställer ut farfarns nerfrysta lik på museumet???? Aldrig har en SYFY film gett mig underhållning, men denna har kommit närmast, men det är så många frågor och så mycket ..... tomhet... flera repliker som de som jag skrivit ner här ovan är minnesvärda och vi behöver se mer mammut filmer då idén är jäkligt kul...en utomjordisk mammut springer runt och dödar folk.. hur kunde de göra en så dålig jävla film utav det?? snälla ge mig en remake med Christopher Walken som morfarn och Seth Rogen som Frank och vad jag minns avskydde jag denna filmen första gången jag såg den, men nu efter en andra titt.....så gillar jag den lite mer faktiskt, den är passande för en skräpfilmskväll. Frank kan vara kul för det mesta som sagt, han får all credz i världen från mig, han gör filmen lite mer uthållbar. Mammut eller Outbreak som den också är känd som får 2/5 guldkameror, mest pga de underhållande dialogen. Den är inte LIKA dålig som jag får den att framstå, det är faktiskt en av de mer underhållande killer animals- tv filmer som plågar kabel tv i USA och tar sig hit i ton tal men skulle jag rekomendera den? Nja...beroende på vilket humör jag vore på.  Men det finns en asgrym del i filmen, de spanar in en film i en film om en zorro liknande karaktär som dödar folk med en boomerang.....ROBIN! ta fram manusprogramet! Vi ska köra en allnighter!

Markus

13 skådisar som bör vara Bond-skurkar (del 2)
2016-09-09

Nu tar vi sista delen av detta, lite annorlundare temat.
 
 
6: Idris Elba
Varför: Det är mycket snack om en s´vart Bond. Jag tycker det är puckat, men Idris bör vara en skurk.
Vem: Will Sinclare, tungvikts-lönnmördare som jobbar åt en större fiende, men har ett rött öga för Bonds kollega, Felix Lieter.
Död: I en strid på en flygplats lyckas Bond skicka in Will i en flygplansmotor som senare exploderar.
 
 
5: Julianne Moore
Varför: Julianne har ett stort galleri av karaktärer bakom sig och är en stark kvinnlig gestaltare.
Vem: Barbera Knights är en änka, då hennes förmögne man samt gangster dog i en flygplansolycka. men allt var arrangerat så att Barbera kunde ta över hans aktiva roll. Barbera blir långsamt intresserad i terrorism och pengarna som går att involvera.
Död: James har just förstört allt Barbera har kämpat för och hon försöker strypa honom med sitt halsband i en hiss. Precis som slutet i Deep Red, lyckas Bond haka fast hennes halsband i hissdörren, så hon hängs i sitt egna halsband.
 
 
4: Billy Zane
Varför: Billy har växt till sig och blivit mer än bara en "prettyboy".
Vem: Karl Jade, en assistent åt en f.d general (kanske Udo Kier?). lugn, objektiv och med en fritidssysla inom Judo och kampsport.
Död: Karl har arrangerat en fälla åt Bond i en brinnande villa. Bond vänder på steken och Karl krossas under ett kollapsat tak.
 
 
3: Rufus Sewell
Varför: Rufus har en prestanda att vara både lugn och behärskad, men också rysligt obehaglig. Kolla bara på Man in the High Castle.
Vem: Mr Kvist är en svenskfödd och tystlåten högra hand åt vår huvudskurk. Hans tysta personlighet kan dock brytas av hans vansinniga vredesutbrott, vilket resulterar i många lik.
Död: Mr Kvist skyddar sin chef i en flygplansjakt, men Bond lyckas slänga ut Mr Kvist ur det brinnande flygplanet.
 
 
2: Steve Carell
Varför: Även i sina komedier finns det en tragisk sida hos Steve, så då måste det även finnas en hotfull sida.
Vem: Chris Damon, känd som mannen som dog två gånger. Chris lyckas alltid undkomma döden under filmens gång, på mirakulösa sätt. Han är en rökridå, som tar MI6s uppmärksammhet från huvudskurken.
Död: När han misslyckas och ber för sitt liv så skjuter huvudskurken honom i huvudet.
 
 
1: Domenic Cooper
Varför: Har ni sett Devils Double så lär ni veta exakt varför.
Vem: Dead Eyes är precis vad denna sadistiska huvudskurk kallas för. Narkotisk, psykopat utan känslor och bara glädje för terror. Dead Eyes leder en mindre grupp anarkastisk följare, som Charles Manson.
Död: Dead Eyes slåss mot Bond i en övergiven fabrik. Vår käre agent knuffar in Dead Eyes i en generator och slår på strömmen. El flödar genom Dead Eyes kropp tills han börjar brinna.
 
Och då är detta, någonlunda udda temat slut!
 
Robin

The Human Tornado
2016-09-08

Den tuffaste mutha fuckarn är tillbaka och han påbörjar sitt andra äventyr med en scen show där allt han gör är att säga hur fula och tjocka folket i publiken Sen åker han hem till sin lyxvilla och verkar ha blivit en högt uppsatt person inom negro kommunitin i staden, men gamla vanor dör hårt och snart är Dolemite mitt uppe i en vit kvinnas magiska skog. Medans det är fest hos Dolemite åker en mor och son förbi, och de ser att personerna som festar är ne......mörkhyade så de gör det enda ”rätta”....de åker till scheriffen. Dessa dunder rasistiska typer är en stämpel för överdrivna blaxsplotation filmer och de är underhållande som satan pga hur överdrivna de är, det är ju inte så att man hejar på dem, gör du det så fy skäms men de är roligt överdrivna filmskurkar och denna film har nog ett par av de mest överdrivna rasist skurkar någonsin. Scherffen visar sig vara rasist så han åker för att arrestera alla pga deras hudfärg. I en välförtjänt tvist visar det sig att den vita kvinnan Dolemite ligger med är sheriffens fru! DUN DUN DUN.  Dolemite flyr från snuten med hjälp av sina bros och kidnappar en homosexuell kille med en bil å kör till Californien. Men medans Dolemite gömmer sig tar Queen Bee hnd om allt som behövs tas hand om, men hon gör ett för bra jobb så Dolemites rivaler stänger ner Queen bees klubb och kidnappar henne. Nu är det upp till Dolemite att rädda sin sugar mama och sin klubb från de onda vita gangsterserna.

”Them gotta be n*****s because it aint Halloween aint it?”

Så Rudy Ray Moore var tydligen komiker ifrån början......det märks inte i denna för skämten vi spenderar de första 10 minuterna har orsakat lika många skratt som ” bästa av byggplatsolyckor 2014”- tidningsutgåvan. Precis som Jerry Seinfeld så är Dolemite bäst under manus och borta från scenen då mycket i filmen är roligt men början är fan segare än ett tuggummi från stenåldern. Är denna lika bra som första Dolemite? I helvete heller, inte ens musiken är lika bra. Dolemite är dne samme, men han säger inte utdragna Motha fuckas som i förra vilket är lite synd... och mycket tid är slapptid då vi antingen får Dolemite stand up eller ett musik nummer så filmen blir över 1,5 timme. Sett ur ett tekniskt askept så är Human Tornado en uppdatering från första Dolemite, micken syns inte alls lika ofta och har både bättre manus samt bättre klippning utan de avklippta meningarna eller långa pauser i dialoger. Men det finns en lång sekvens som drar ut på tiden, och ....det blir nästan surreal ton i 10 minuter. Det finns inte mycket att säga om The Human Tornado som inte redan sagts, det är mer lik en genuine film men inte lika rolig eller minnesvärd som första, ibland är inte mer bättre. Human Tornado får 2/5 Guldkameror.

Markus

13 skådisar som bör vara Bond-skurkar (del 1)
2016-09-08

Här dyker Robin ner i träsket som kallas hans egna tankar för att fiska upp skådisar som bör vara Bond-skurkar.
 
 
13. Peter Lorre
Varför: Mister Lorre lär vara död, men hans karaktäriska poträtt lär inte hindra honom från att återkomma till livet för en sista akt som Bond-skurk.
Vem: "Flamingo" är en charmig, mystisk karaktär som alltid dyker upp i närheten av vansinniga terrordåd. När han dyker upp på ett hotell i London blir MI6 nervösa och undersöker hans existens. Men Flamingo är en hal jävel att fånga, även om han bara är en sidekick.
Död: Flamingo hamnar i en biljakt på Londons gator med Mister Bond och förlorar sitt fokus. Jakten slutar med en bilkrash in i en kyrka, där Flamingo dör.
 
 
12: Tony Todd
Varför:  Tony må vara emerikan, men hans mörka röst och hotfulla utseende kan väcka obehag.
Vem: "Scar" är en ökänd gangster som är USA's svar på Pablo Escobar, då hans olagliga handel av vapen och droger gjort honom till en av världens farligaste män. Scar håller sig dock gömd, men hans kopplingar till ett politiskt mord får honom att tvinga kriga mot lagen.
Död: Efter att ha mördat James Bonds kärleksintresse med en kulla i nyllet så blir det en hämnd där James använder en brandsläckare som projektil, som får Scar att flyga ut genom ett fönster på ett tåg, episkt fallande mot sin död.
 
 
11: Choi Min-Sik
Varför: Choi undviker oftast att tala engelska, men hans sadistiska jag i Oldboy samt I Saw The Devil kräver ingen översättning.
Vem: Na Nim Sa är en åldrar f.d boxare, känd för sin totala avhumanisering. Han släpps fri ur kåken av huvudskurken för att knäppa Bond och blir en sadistisk motståndare under filmens gång.
Död: Efter en vild fistfight i skurkens huvudkvarter (en vulkan, såklart) så väljer Bond att prioritera att rädda världen istället för att vinna i en manlig strid. Så han använder en radiostyrd Aston Martin för att köra på Na Min Sa och ser båda falla ner i vulkanens lava.
 
 
10: Dan Stevens
Varför: Han är ovanligt ung, men en rysligt bra roll i The Guest.
Vem: Oliver Jeromiah är en agent som påstås vara död efter ett uppdrag. Bond räddar Oliver i filmens intro och Olivers objektiva jag gör honom till en ny rekryt. Egentligen är han dock en spion för fienden.
Död: Oliver hamnar i en skottlossning mot Bond på ett casino. Bond använder sin list för att lyckas skjuta Oliver i ryggen.
 
 
9: Tomer Sisley
Varför: Han är fransk, plus spelade en fransk Bond i Largo Winch.
Vem: Adrian Vice är en ung företagare som blivit offentlig miljonär. Men när hans nya datorsystem visar sig spåra sina användare så tvingas CIA, FBI och MI6 använda stealth för att infiltrera hans system.
Död: Adrian försöker fly till Mexico, men hamnar i en strid mot Bond på en hängbro. Bron går sönder och båda strider nu under vattnet. Adrian krossas under en sten och drunknar.
 
 
8: Lea Thompson
Varför: Lea är nu lite äldre än Tillbaka till framtiden-perioden. Men erfaren och inte för känd för att sabba serien.
Vem: Bella Mondo är en kontroveriell rasist. Hon ansvarar för skapandet av ett datavirus som kan knäcka och sprida information om diverse agenters positioner samt uppdrag. Allt för hennes vilda idé att inte lita på någon.
Död: Bella flyr sin hemliga bas i Schwiez i en helikopter, jagad av Bond. Bond använder ett ankare på helikoptern och får den att krasha i en sjö, där Bella dör av fallet.
 
 
7: Udo Kier
Varför: Markus tyckte det, och han har rätt. Udo har ett ansikte för en äkta bondskurk.
Vem: General Rockstein är en general för en styrka utan land. De hyrs in av huvudskurken och Rockstein har ingen rädsla för att alla ska dö innan målet är nått.
Död: I ett misslyckat försök att döda Bond och chefen, som är en förädare, försöker Rockstein döda alla med
ett granatbälte. Han misslyckas, men dör själv i explosionen.
 
Checka in FilmFett för fortsättningen. Och for fuck sake, kontakta filmskaparna att göra dessa roller. NU!
 
Robin
 

Dolemite
2016-09-06

Dolemite är den tuffaste jävlen I lvarteret, så tuff att han sitter I finkan! Hans vänninna Mama Queen bee har jäckar snuten med att Dolemite är oskyldig i över 2 år, så snuten ger Dolemite chansen att bevisa sin oskyldighet. Vi får veta att Dolemite sitter inne för att ha stulut över en miljon dollar värt av narkotika och lite annat. Vi får dock veta snart att det var en gangster vid namn Willie Green ( The baddest mudda fugga ever) och under Dolemites fängelsevistelse har knarkhandeln ökar och Dolemites brorson har blivit mördad. Dagen därefter blir Dolemite frisläppt och massr av hans hoes, seriöst, Dolemite är Pimp men sen får han veta att hans älskade klubb blivit beslagtagen av Willie Green och hans gäng av vita elakingar.

That rat-soup-eatin', insecure honky motherfucker!

Queen Bee berättar att hon spenderat pengar på att uppdatera deras horror till karatehoror! Men friheten är inte långvarig då Dolemite blir arresterad  för knark utav snuten men blir frisläppt om han lämnar staden, men Dolemite slår ner dem och åker vidare. Han åker vidare till en street smart knarkare med eget soundtrack som kallas för Creepa som går som han skitit på sig. På Dolemites resan gör han reklam för sin nya klubb ( han ska ta tillbaka sin gamla klubb) och drar skämt för fanskapet var komiker på riktigt så klart som fan lite av hans rutin kom med i filmen. Tillsammans med sina karatehoror och Creepa och några till från sin kyrkoförsamling planerar Dolemite att ge sig på Willie Green, hans snutar och få tillbaka sin klubb och hämnas sin brorson.

“You no-business, born-insecure, junkyard motherfucker!”

Oh shit, här har vi det, kanske den billigaste, slarvigaste film vi här på Filmfett recenserat någonsin. Inom loppet av 5 minuter har vi en flashback scen som ger zero hints att det är en flashback och det ser ut som att Dolemite går direkt ut från finkan till att bli arristerad igen. Man ser microfonen mer än filmens huvudskurk och dialogen är hysteriskt rolig. Utav de blaxolotation filmer vi här på filmfett har recenserat är denna och dess uppföljare de roligaste blaxsplotation filmerna någonsin, Rudy Ray Moore, som var stand up komiker, är verkligen inte en skådis, men han gör sitt bästa och sitt bästa leder mycket lååångt i detta fall.Karaktären har en kultförklaring till sitt namn och är en av de mest kända svarta kultikoner och har vart med i parodi filmer, uppföljare och hade en roll i Big Money Hustlas. Som sagt ser man oftast micen i bild, ibland blir det så illa att man till och med ser killlen som håller i micen.. Dolemite är DEN blaxplotation filmen folk bör se, det är typ den alla parodierar, den som Black Dynamite hämtar mycket av sina skämt ifrån och New York times kallar Dolemite för The Citizen Kane of Blaxsplotation och det är det mest passande amerikansk media någonsin sagt. Musiken är rätt smooth, kameran är av annan kvalité dock, ibland är det asmörkt och man ser inte Dolemites när han är i bild, skådespeleriet är underhållande dåligt och än en gång mikrofonen ( det samtalsämnet poppar upp ungefär lika mycket i denna review som mikrofonen poppar upp i filmen, snap) och fight koreografin är inte alls realistisk....men filmen är fantastisk endå, en perfekt film för bad movie night och kan ses som en tidig jämnförelse med The Room, så bra att den blir fantastisk. Dolemite får 3,5/5 Guldkameror.

Markus

War Dogs
2016-09-05

Innan vi går in på dagens recension tänkte jag bara säga att det kändes fel att 12-åringar satt och glodde på bion och skrattade åt dess skämt. Dom fattar tydligen inte poängen med War Dogs.
 
 
Efram (Jonah Hill) springer på sin gamle skolkamrat David (Miles Teller) på en begravning. David har det surt i livet. Tur då att Efram har en idé som kan få båda att bli rika. Efram är påläst om vapenindustrin och är redo att börja sälja vapen till militären genom suspekta metoder. David vill inte vara på alls, förrens hans tjej blir gravid. Nu jävlar måste David fixa stålar till sin brud och Efram och David ger sig in i en värld av pengar, våld, fester och väldigt, väldigt farliga olagligheter.
 
All the money is made between the lines.
 
Filmen marknadsförs som en komedi, men då majoriteten av skämten är rätt svaga så tycker jag vi ska se den som en dramathriller. Om du inte är 12 år och gillar Family Guy, för då kan du se detta som årets bästa komedi. Tvärtom ser jag denna rullen som en obehaglig berättelse om hur rikedom kan sabotera en rad relationer. Trots detta är det inte en "in-your-face" metod att få oss att inse budskapet, utan den är öppen att tolka. Det finns säkert folk som tycker pengar är mäktigt och gillar filmen för temat om pengar.
 
 
Det är en uppenbar Martin Scorsese-kopia som läggs framför oss. Filmens intro är identiskt med introt i Goodfellas. Det finns även några svaga scener i filmen som gör att den känns rätt tom ibland. Men detta vägs upp med dramatiken då David och Efram blir ovänner, eller en vass biljakt, eller filmens absolut bästa scen, de 3 minuterna innan sluttexten. Skådisarna gör också ett fint jobb och jag hoppas Teller kan gå vidare efter F4antastic.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Scouts Guide to the Zombie Apocalypse
2016-09-03

Zombies ate my nieghbors var ett tv-spel som blev lite av en kult-klassiker. Men det blev aldrig en film. Detta är dock en film som för tankarna till spelet.
 
 
En töntig städare leker runt i ett labb och lämnas obevakad med ett lik som en forskare har klabbat med. Det hela slutar inte så bra och en zombie-epedemi tar sin början. I ett litet samhälle försöker scouterna hitta en ny rekryt. Men problemet är att ingen av scouterna tycker om jobbet förutom Augie och scoutledaren. Ben och Carter vill inte vara kvar och försöker hitta ett sätt att få sig ut ur scouterna. När gänget går på hajk så är dom helt ovetandes om den epedemi som brytit sig ut i staden. Snart får scouterna veta sanningen och tvingas använda sina skills för att rädda stadens ungdommar som är på fest.
 
 
Jag trodde filmen skulle vara en lågbudget rysare som utspelar sig i en campingstuga eller i skogen hela tiden och inte bjuder på mycket. Tur då att jag hade fel, för denna filmen är suverän! Precis som i ett tv-spel finns det många miljöer, så som strip-klubbar, skogsmiljöer, hus med trampoliner och festlokalen.
 
 
Zombie-smiket är coolt och unikt för varje zombie. Skämten är sannslöst roliga om man gillar storbröstade zombie-bröst eller kuk-skämt som lyckas. Lägg till att scoutledaren är ett äckligt Dolly Parton-fan så har vi en vinnande rulle. Kort sagt, en perfekt party-film med badass moment. En av mina favorit-zombie filmer efter Flesh Eaters, följd av Wyrmwood.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Fantastic Planet
2016-09-03

På en planet långt långt borta möter vi en mamma och ett barn som lever fridfullt. Tills den dagen då 3 jättelika alien barn dyker upp och börjar leka för hart med mamman so mom hon vore en insekt. Mamman dör av den hårda leken och en av barnen som tillhör den dominerande rasen på planeten, Draags, ett jättelikt folk med fiskliknande ansikten, männskiliga kroppar och teknologi som inte kan mätas med någon  tar med sig människobarnet hem som husdjur. Där utsätts barnet för Draag kulturen som mest går ut på att barn ska lära sig allt man kan tills den dagen de är könsmogna. Hur lär de sig alt detta? Jo med ett speciellt hårspänne som berättar allt man behöver veta och då våran protagonist, människobarnet Terr ständigt är med sin ägarinna Tiva, dottern till en högt uppsatt Draag ledare s lär sig Terr allt och hans törst för information ökar och ökar tills då han nästan blir beroende av det. Men livet är inte bara information, utan också så gillar Tiva verkligen att klä sin Ohm (som människoarten kallas) i fula kläder och leka hårdhänt. Denna tortyr gör så Terr får nog, snor med sig hårspennet och drar när han är gammal nog för en lång och farlig resa. På resan hittat han dock andra Ohms som lever vilt, de gillar först inte Terr då han är en husdjurs Ohm men med hårspännet lyckas Terr ta sig in i klanen och tillsammans ger de sig alla ut för att besegra den dominerande rasen med sina primitiva metoder och kundskap.

Detta är inte tecknat, det är stop-motion....

Vad är det med tjekisk animation jag verkligen älskar? Seriöst, från Svankmajer till Fantastic Planet till den där lilla mullvaden, det är något med stilen från östeuropa jag verkligen älskar och denna film är en av de bästa animerade filmer någonsin. Filmens skurkar Draag, den dominerande rasen som ser vuxna Ohms som pest är represetanter för Sovjet, den dominerande kraften i det ockuperade tjeckoslovakien och Ohms representerar troligen tjeckerna som slåss för frihet eller åtminstone en chans att samleva utan att vara kontrollerade. Filmenär en stopmotion film som använder cut out papersbitar och det ger filmen en unik look och stil, bakgrunderna, varleserna och framförallt animationen är fantastiskt (huh huh, get it?). Finns det en animerad film jag rekomenderar så ....är det Panik i byn, men denna är nog den jag skulle rekomendera mest härnäst då varenda jäkel och hans morsa har sett disney filmer. Världen de har byggt upp, Draag kulturen och deras parnings ritual är fan spännande som fan, detta hade blivit en najs franchise med fler varelser och stories att se. Klmiaxet är både spännande och en tankeställare med bra action för en cut out animation. Det finns inte alls mycket negativt att säga om den här filmen, den är fan fantastisk som sagt och de lite segare stunderna är uthållbara tack vare den fina animationen. Fantastic Planet får 5/5 Guldkameror och oerhört starka rekomendationer. Se filmen här t.ex http://www.dailymotion.com/video/x2x6rz7 I dare you to.

Markus

John Carpenter i Malmö!
2016-09-01

Då har både jag, Markus samt Pappa Älskar Film sett legendaren JOHN CARPENTER uppträda LIVE i MALMÖ! Det ser kanske ut som att CAPSMASTER är i farten, men ärligt talat så kan inte ord ens beskriva upplevelsen att se mannen, myten, legenden uppträda framför en fullsatt publik som alla har en sak gemensamt: vi älskar kultfilm.
 
Tillsammans med ett vasst gäng av grymt välförberedda bandmedlemmar så genomfördes det ett tight schema på 1 och en halvtimmes musik, med små mellanspel och mindre kommentarer. John spelade musik från The Thing (som Ennio Morricone framförde i orginalet), Big Trouble in Little China, They Live, The Fog och i stort sett alla hans filmer, självklart med Halloween. Men han lyckades även klämma in några av hans låtar från Lost Themes-albumen, som både Markus och jag köpte (kunde bara köpa del 2).
 
 
Det syntes att John älskade uppmärksamheten, då han flörtade med publiken och kände vår kärlek. För vi i publikhavet blev en enda organism av kärlek och värme. Alla dedikerade åt hans extremt mäktiga genomförande.
 
 (Markus köpte även the Lost Themes 2 men glömde att ha med den i bild, bra jobbat Markus, bra jobbat)
 
Visiten i Malmö inluderade även filmköp från båda Markus och jag, samt från Pappa Älskar Film.
 
 
Dessa två dagarna var något bland det vackraste i hela mitt liv. 5 av 5 guldkameror.
 
Robin
, , , , - Kommentarer [2]