FilmFett

2014-03-30
23:24:04

Basket Case 2

”Därför drämde man till med två uppföljare som verkar lika skruvade som Markus virriga hjärna”. Med dessa ord utmanade Robin mig att ta tag i hans skit göra, Reviewa Basket Case 2 och 3. Jag har alla 3 på DVD och jag kan endast säga att jag är glad över att jag äger den första. Vet du kära läsare inte vad Basket Case filmerna handlar om rekommenderar jag att ni läser Robins review HÄR, tyvärr är det inte skrivet av mig men det får ni leva med, jag tar dock hand om de IQ fria uppföljarna fulla av b-films sleeze och det är första gången jag ber någon…Snälla låt mig slippa…
"Google Gobble one of us we accsept her"
Nyheten om Belail och Duanes fall från förra filmen har skapat nyheter över hela staden och 2 som ser på nyheterna är Granny Ruth och hennes barnbarn Susane. Granny diver ett hem för "missbildade människor" och har varit i kontakt med Duane och Belail när de var små.Väl på jukhuset börjar dock Duane och Belail att göra det de gör bäst, döda doktorer och rymmer. De plockas upp av granny och tas till hennes hem där de träffar alla andra Freaks. Medans Duane jobbar på att bli bättre dyket dock pressen upp och vill ha så mycket info om bröderna som möjligt. Men alla missfosters säkerhet står på spel när journalisterna gör intrång och de måste få slut på det, och inga besöksförbud räcker, detta kan endast fixas med våld! I en knasig subplot böjar Duane mingl med Ruths barnbarn, det är bara det att Ruth är Duane och Belails moster oh Duane nu raggar på sin kusin...ew, och det finns även en flicka för Belail i Ruths hem och det leder till den mest minnesvärda och sjukaste, och för att inte nämn äckligaste scenen på mycket länge!
"HEY KIDS! Don't do Meth"
Basket Case 2 kan endast beskrivas som en uppföljare som hoppat hajen totalt. Alla "freaks" i filmen är uppenbart fejk och man kan nästan se Made in Taiwan på de flesta masker. Designen är dummare än träd också, en grodman? en kille so har öron som växer över allt? och en kvinnlig kopia av Belail sm har exakt samma syntom och blev amputerad vid exakt samma ställe? Århundrandets sammanträffande! Men Basket Case 2 får nog priset för den mest sinnesrubbande sexscen någonsin på film mellan Belail och hans nya flickvänn. Då Basker Case var seriös med lite humor hit och dit är Basket Case en komedi med små läskiga stunder. skådespeleriet är skit, inte ens Bea Arthur wanna-be´n är bra. Belail har fått en ny form som ser piss ut, kanske lite högre budget men jag gillade den billiga dockan som användes i första Basket Case. Det finns inte mycket bra att säga om Basket Case 2, ,billiga masker, dåliga karaktärer, respektlös mot olika förhindrade människor. Basket Case 2 får 1/5 guldkameror. Härnäst avslutar vi Basket Case trilogin med 3an, kan den vara värre än 2an??

Markus
2014-03-29
15:51:00

Hackers

Nu ska vi göra en djupdykning till 90-talet, så ta med er skateboard, bränn sönder popkornen
i mikron och ta en fet, ljummen Coca-cola. För här ska hackas datorer!
Hack dat shit, yo!
När Dade var 10 år så hackade han sönder Wall Street och fick därför inte använda datorer innan han
blev myndig. Hur han lyckades hacka in sig på Wall Street med en slö data från 80-talet fattar jag inte,
men det är en annan historia. Nu, flera år senare går han i skolan som ung vuxen. Hans hackingskills
är fenomenalla, men han är inte bra på det sociala planet. Trots detta hittar han några vänner som
sysslar med underground-hacking. Här kommer en massa karaktärer in med coola alias. Razor, The Plauge,
Zero Cool, Phreak och tillochmed Nikon (som använder en data med Nikons loga. Vilken marknadsföring!)
Men snart upptäcks en komplott där en av hacker-medlemmarna åker fast för ett farligt virus.
Ellingson Mineral Corporation visar sig ha dold data i deras servar, och för att rädda sina vänner måste
Dade använda sina förmågor för att hitta hemligheten.
"Mess with the best, die like the rest!"
Det bästa ögonblicket i filmen utspelar sig på en klubb där punkare åker inlines. Dade ska imponera på
Angelina Jolies rollfigur: Kate genom att slå hennes rekord på ett spel. Vilket spel är det? Det påminner lite
om Wipeout? Detta stämmer! De spelar en beta-variant av Wipeout, som skiljer sig från originalet. Detta
är en kort scen, men jag älskade det!
Jag HATAR den där pundaren som är så sabla trist skådis!
Annars har vi grymt coola hackar-scener. Dataskärmar visar häftiga animationer på städer av neon och
elektricitet till New Wave Tekno-musik. Tänk er Trons effekter, fast mycket mer moderna så har ni Hackers!
Filmen badar i mycket som känns så överdrivet sci-fi att man flabbar ihjäl sig. Men ändå lyckas den vara
spännande med alla sina "spikes", "Worms" och "Leonardo Da Virus"-termer! Kläderna är coola och som
jag tidigare nämnt badar filmen i produktplaceringar av Samsung, Coca Cola och en massa annat.
"We have just got a wake-up call from the Nintendo Generation."
Detta är en maxad cyberpunk och jag tror få filmer är så överdrivet coola i sina hacking-scener som denna.
3 av 5 guldkameror, men ändå en klassiker som passar i sin genrer.
 
Robin Andersson!
2014-03-28
14:39:00

Night of the Seagulls

Som majoriteten av Blind Dead filmerna börjar Night Of the Seagulls under medeltiden där en kvinna med världens största urringning och hennes tjärnare är ute för en sen promenad med häst och vagn, men det dröjer inte länge förrän tempelriddare dyker upp, de sataniska tempel riddare som dödar tjärnaren och kidnappar Booberella(kvinnan har inget namn) för att offras till mörka krafter.
500 år senare ska Dr. Stein och hans fru staden där de inte känns så välkomna.  Det visar sig också att var 7nde år reser sig tempel riddarnas kroppar från graven (som nu ligger begravda på en kyrkogård som påminner om den från Return of the Evil Dead efter att ha bli i kastade i havet i slutet av The Ghost Galleon)för att kräva ett offerlamm. Stein och hans fru är ute och går när de bevittnar en ritual stadens befolkning utför där de offrar en ung flicka till tempel riddarna i utbyte mot stadens säkerhet. Dagen efteråt beter sig alla lustigt när de Dr.Stein och frun frågar om vad som hände under ceremonin. Men in från ingenstans springer en ung flicka in som säger att de ska ta henne och att hon inte vill att de tar henne för att offras till Tempel Riddarna. Fler ungmöer offras, där bland Dr.Steins och hans frus närmaste i staden och de bestämmer sig för att verkligen reda ut vad det är som pågår i staden och vad för ritualer staden utför.
Den sämsta Blind Dead, men de behöver endå göra en comeback!

Jag ser ett mönster här, i Tombs var det inte mycket Zombie action, i Return var det späckat, I Ghost Galleon var det rätt så lite och i Night of the Seagulls är det åter igen rätt mycket. The Night Of the Seagulls är nog den Blind Dead som är minst läskigast, atmosfären känns helt fel. De försöker chockera med lite gore och dödsscenerna slutar allt för oftast i en orgié av zombies (inte bokstavligen som tur är). Karaktärerna är bland de tråkigaste i hela serien men idén om en kult som dyrkar tempel riddarna är intressant och det görs lite med den idén, fast deras ansträngningar räcker inte för att jag ska ge den ett bra betyg. Night Of the Seagulls får 1,5/5 guldkameror.
" We ride at dawn, coverd up to look like night!"

Trots att serien slutade på en dålig not är Blind Dead serien en mycket bra skräckserie som blandar både Hammers gotiska cinematagrofi med 70talets slashers. Sminket är alltid top-notch och atmosfären i de 3 första är i samma klass som Halloween. Har du tråkigt någon dag, ladda ner The Blind Dead serien eller gå till Blue Underground och köp hela serien som är en bortglömd skräck pärla. Blind Dead behöver lite mer uppmärksamhet.
 

Markus