FilmFett

2018-02-17
16:31:30

Big Money Rustlas


För en evighet och lite mer sedan reviewade Filmfett Insane Clown Posse filmen Big Money  Hustlas, en tjuv och polis parodi på 70-talets Dirty Harry filmer och 2010 kom en uppföljare ut....en prequel som utspelar sig i vilda västen där Big Baby Chips och hans 2 hejdukar och hans elit bodyguard gjort livet i staden Mudbug till ett helvete för Mudbugs invånare. Precis som i Big Money Hustlas så bryts Violent Js karaktärs härravälde när Shaggy 2 Dopes Sugar Wolf (Sugar Bear i första filmen) rider in till stan för att ställa allt till rätta då hans mor denna gång, inte nån polischef berättar om vilket helvete livet i Mudbug är. Stadens scheriff är världens mjukis men så var det inte aldrig då Sugar Wolfs far och bröder alla burit lagens bricka men mött ett blodigt avslut tack vare Big Baby Chips vilket leder till att Sugar Wolf tar saken i egna händer, skickar ut den nuvarande Scheriffen på ett absurdt äventyr i New York medans han själv rustar upp för krig.
 "If he thinks he can come between me and my motherfucking money he's wrong. Dead wrong"
 

Givetvis gör Sugar Wolf världens bästa jobb och staden märker radikala ändringar och snart får Sugar Wolf en lärling och en flickvän spelad av en porrskådis som är dvärg...inte smällfet som i Hustlas (Vad är det med Violent J och handikappade porrstjärnor?)  medans Big Baby Chips skickar ut de bästa lönnmördare man kan köpa, en oslagbar man med laserögon, en man med en fotinfektion som luktar så illa att det tar död på folk men Sugar Wolf gör dem alla till hans bitches. Big Baby Chips har dock ett hemligt kort i sin skjorta (flera faktiskt, det är därför han vinner i poker jämt). Är Mugbugs dagar räknade? Kommer Sugar Wolf möta sin fars öde till mötes?
"Maybe someday if you're not busy, we could get togather and I can plow that little ass of yours"

Säga vad man vill om ICPs musik och karaktärer men av blooperreelen i slutet är gruppen och Big Baby Chips henchmen rätt....roliga typer å hänga med, tänk typ en öl/drink utan smink, musik å vita snackar ghetto och det är inget jag någsin trodde jag skulle säga om ICP som sjunger rapp om mord och depression ....fuckin magnets meme för google resultaten föressten. Så Big Money Hustlas är en uppdatering från Big Money Hustlas, ....som var dåligt rolig, denna är flera gånger genuint rolig och bättre filmat, bättre kvalité och mer påkostad, ICP och deras vänners skådespel är en smula bättre men de är inga skådisar men lyckas endå leverera lines utan att visa några större brister. Att de har smink, tatueringar och snackar gangstersnack i en Western film är lite distraherande men den siktar inte in sig för att vara historiskt korrekt ett dugg. Filmen är .....ett vortex... under filmens gång sitter man å underhålls men när filmen är slut vet man inte vad man ska tycka...mycket bra, mycket dåligt, man är inte helt nöjd men absolut inte besviken... man har inte förlorat något, man har inte lärt sig något... Vi har iallafall Big Baby Chips "ikoniska" mother fucken Moneeehh" citat som är Big Money-Seriens mest kända citat. Big Money Rustlas är...kort sagt inte dålig, det finns saker man kan skratta åt men  är endast en tillfällighet som lämnar en inte tom men inte uppfylld heller men det är kul å se skillnaderna mellan Hustlas och Rustlas för hur långt man kommer med en minimal budget jämnfört med på 90-talet. Big Money Rustlas får 2.5/5 Guldkameror, Man tror verkligen man kommer få ett packet av skit men det finns guldklimpar som verkligen överasskar en, se den även om du inte diggar musiken de gör och kän själva då humor är sudjektivt, detta kanske är den roligaste filmen du själv någonsin sett?
 
Markus
2018-02-16
08:16:00

Topp 10 filmer från 2017 - Robins edition

Det är dags att kora alla dom bästa filmerna från 2017! Och jag har inte legat på latsidan när det gäller att kolla in bra titlar...även om jag tyvärr missat en del guldkorn. Men here we go!
 
 
10: Kong: Skull Island
Lite oväntat, eller hur? Men det finns inte så många monsterfilmer som visas på biograferna nu längre. Och Kong är inget annat än en skön creature feature. Men det är en episk rulle med många monster och ett snyggt foto. Inget genialt eller nyskapande, men jag tycker den förtjänar lite extra kärlek. Är den perfekt? Nej, fyfan! För många karaktärer som dör som flugor. Men det är en blodig, cool rulle!
 
 
9: John Wick: Chapter 2
Ettan är en skön actionfilm i samma stil som John Woo. Men den är lite för seriös ibland. Här är allt maxat till tusen med coola lönnmördare som inte kan prata, John Wick som sparkar röv i överbrutalt underhållande actionscener och en story så överdriven att man vet om att detta är som ett enda stort skämt. Men skämtet passar i min smak då detta är en helvild, bananaz film som underhåller mig till 100%. Jag är mer än nöjd!
 
 
8: Kingsman: The Golden Circle
Den här filmen kunde floppat så jävla hårt, med sina överdrivet många karaktärer och scener som pågår för länge. Men när filmen är som värst så är den...okej. När den är som bäst så är den jävligt cool! Ingen film jag kommer se ofta, men garanterat en film jag vill se om igen när jag är sugen på något oerhört mäktigt.
 
 
7: Thor: Ragnarok
Precis som de tidigare filmerna på denna listan så är Thor ingen större, smartare eller djupare film. Men den är sjukt underhållande! Väldigt ljus i sina färger, med lika färgstarka karaktärer, därav en tung, alkoliserad kvinna som sparkar röv samt att Thor och hans partnerskap med Hulk är rätt jävla rolig! Den är sjukt vild och står ut som ett wild card i en häftig rulle som inte tar saker för allvarligt som de andra Thor filmerna.
 
 
6: The Lost City of Z
Det är något unikt med en film om en mans besatthet av äventyr. Särskilt när filmen behandlar en kulturkrock på ett sådant seriöst sätt. Skådespelet i Lost City of Z är en bidragande faktor till att man bryr sig. Detta är ingen film jag kommer se om, men jag har ändå svårt att tappa den ur minnet, då den fångade mig direkt.
 
 
5: Lucky
Filmen finns bara för Harry Dean Stanton. Och med all ära. Denna åldrade, numera bortgågna skådis fick sin chans att skina i en film som handlar mer om honom själv än något annat. Hans sätt att leva, hans syn på livet och vänskap och relationer. Mannen var en djup person, men inte särkilt irriterande. Tvärtom finner man respekt för hans åsikter och hans liv. Ett perfekt farväl av en legend, som lever kvar i våra hjärtan.
 
 
4: The Founder
Markus sa länge att denna filmen var "epic". Men han överanvänder ju ordet till allt. Däremot är The Founder sjukt intressant i sitt upplägg och jag finner respekt och fascination för huvudrollen. Vi får inte glömma bort att vad han gjorde är en hemsk sak, att lura till sig ett mega-företag. Men vi får inte glömma att han blivit utnyttjad hela sitt liv och var trött på det! Filmen är från 2016, men släpptes i sverige år 2017, därav är den med på 2017-listan.
 
 
3: The Work
Denna dokumentär går numera på SVTplay så den bör kollas in. Den handlar om brutala gäng-medlemmar bakom lås och bom och deras rehabilitering i öppna möten med besökare från utsidan. Det blir en väldigt djup dykning in i människans mörkaste vrår, där folk gråter sig från botten av deras hjärtan, kramas och finner något djupt om dom själva. 
 
 
2: Brigsby Bear
En dramatisk berg-och-dalbana vars story är för svår för att sammanfatta. Men att se livets regler ur en ung man, vars liv har förstörts sedan barndomen är frigivande och inspirerande. Ur hans syn borde livet vara enkelt och uppfinnesrikt, men som vi alla vet så är verkligheten tyvärr ett stort hinder efter ett annat och resultatet blir en otroligt bra och givande film. Inspirerande och djup utan att bli pretantiöst.
 
 
1: Blade Runner 2049
Jag tänkte sätta Emoji Movie här......nej.....åt helvete. Blade runners återkomst var en imponerande film. Den vidgar universumet av Blade runner utan att bli en onödig film. Den berättar en ny historia men lyckas få in orginalets suveränitet utan att förnedra den första filmen i sagan. Det är en långsam film, men med ett suveränt foto och en djupare och långsammare sci-fi som inte passar för alla. Mäktig och hypnotiserande!
 
Vilka är era favoriter?
 
Robin
2018-02-15
13:02:27

PERVERT!

James plockar upp en liftare i ökenmarken då han är påväg till sin fars  Hezekiahs ranch. Hezekiah och hans fru, Cheryl, har relationsproblem då hon inte får sitt i sänghalmnen medans James liftare får spel när hon hittar massa porrtidningar och sexleksajer i handsfak. Det blir ett udda första möte då far å son inte setts på länge och värre blire när James möter sin nya styvmor och hennes tvillingar (hon har inga barn) och hon verkar gilla han också då under middagen äter hon en majskolv dyngerotiskt. James börjar dock få känslor för Cheryl ...efter att ha sett henne smeta in sina rattar med honung men detta gillar inte bina dock utan sticker stackars James son visar sig vara allergisk mot bistick.
"Why son? Why" "I was about to ask you the same thing without the son part!"

I en av ladorna har Hezekiah sin favorithobby, att bygga människor av kött som konst, något kritiker och James tycker är äckligt. James tar sedan bilen till en verkstad där en riktig bondlurk tar han om bilen över natten som berättar om Desert syndromet att där de som bott länge i öknen blir galen. Men Cheryl och James börjar en hemlig affär bakom Hezekiahs rygg och det går rätt bra tills en dag kommer farsgubben på dem  och Cheryl flyr gården, men de gör inget, farsgubben åker bara in till stan och hämtar en ny pingla...som också faller för James. illsammans tar de sig in i Hezekiahs  köttkonstalleri för att ta reda på vad hans senaste hantverk är, något han hållit gömt från alla förutom han själv. Men just när svaren är som närmast så börjar underliga saker att hända,  kvinnorna på gården börjar dö och det är inga olyckor. Det finns en mördare häromkring men vem av James eller Hezekiahs  är det? Eller är svaret bortom båda deras förståelse?
That's one pissed of penis...

Pervert! är en tributfilm till filmlegendaren och bröstälskaren Russ Meyer som 2004 avled efter en lång karriär inom filmbranchen. Filmfett disskuterade de sammarbeten han under 60-talet gjorde med Roger Ebert för att framställa några udda softcore filmer där alla tjejer var uppblåsta i både bröst och huvud, så hur gör man en minnesfilm? jo man härmar kvalité, kokar ihop en udda historia och slänger in tjejer med större bröst och ordlekar med snuskiga ord. Vad kan man säga om Pervert, det är en tribut till softcore filmer och det är just det den är med lite smådåliga skämt inslängda ....på tal om inslängda, det finns många klipp som inte har nått med resten av historien att göra av tjejer i lättklätt format som sportar, dansar och  utför andra aktiviteter mellan scenbyterna. Filmen övergår rätt hastigt till en scetch film till att ha ett flödande narriativ  och svaret är påhittigt men dumt, och det finns filmer som gör det bättre såsom One Eyed Monster med Ron Jeremy där Jeremys penis får eget liv och börjar mörda folk, yepp den filmen finns på riktigt och samma idé används här, men vems penis är det? det får ni själva ta reda på kära läsare. Pervert är något Mayer skulle ha älskat å se, stora bröst, simpel story och dumma töser som gärna näckar, det var målet med filmen och det målet uppfylls men som film är det inte så värst tilltalande, en bra debut men jag lär inte se om Pervert!. Pervert! får 2/5 Guldkameror, inte illa levererat av regissören Jonathan Yudis som för övrigt är Ralph Bakshis svärson.
 
Markus