FilmFett

2018-02-27
19:22:00

Paprika

Nu har jag sett för mycket vanlig film. Dags för surrealistisk skum skit!
 
 
Maskinen DC Mini kan analysera drömmar, vilket forskare använder. Saker och ting har däremot gått fel, riktigt fel, när folk i vanliga tillstånd hamnar i koma och har samma drömmar. Är detta ett terrordåd? Forskarna undersöker det hela, bland annat vår kyliga huvudroll: kvinnan Chiba. Hon har även förmågan att gå in i drömmar i en "dröm-avatar" som heter Paprika. Kan Chiba och Paprika ta reda på vad händer?
 
I verklighetens värld så är allt stabilt. Normalt. Som en deckare. Men i drömmens värld finns ingen logik och ibland undrar man om verkligheten är verklig, eller en dröm. Paprika, som enbart dyker upp i drömmar, dyker ibland även upp i verkligheten och via en internet-sida. Så det hela är rätt konstigt, på ett bra sätt.
 
 
Som vanligt i anime får vi skumma karaktärer, såsom en ubertjock kille och en dockfantast som man tror är ansvarig bakom attentaten. Men ska jag hålla käften och säga vad jag tycker? 
 
Den är jävligt speciell! Effektiv, snygg så in i helvete och jag älskar såklart storyn. Den blir oväntat episk i slutet, typ som en superhjälte-film final. Visst är den lite lång, men sjukt bra! Och aldrig tråkig. Det blir, tror mig eller ej, en fullpottare. Jag blev mind-blown!
 
5 av 5 guldkameror.
 
Robin
2018-02-26
18:57:57

Bloodsucking Pharaohs in Pittsburgh

Ett ungt pökande par attackeras  av en galning med motorsåg och polis tillkallas till platsen där de ser att kvinnans hjärna blivit som utscoopad ur huvudet som en glass. Där hjärnan en gång var hittas endast en lapp full av hypoglyfer som Insektörer Joe och Sweeney och det enda bevis material man har är att den överlevande vittnet sett en fez hatt. Joe berättar att han en gång fick et tliknande fall för många år sedan och berättar för Sweeny att de upptäckte att förövaren då använt kroppsdelar till en ritual. Joe erkänner att han kände alla de döda flickorna och Sweeny går hem till sin robotröst-superrökande-gamla fru som inte känner sig uppskattad hemma, vi får mycket backstory och karaktärsutveckling såsom att Joe är känslig mot blod. Efter att fler mord sker så blir de utskällda och beskjutna av deras galna polischef får vi reda på att ännu en av Joes bekanta har mördats av en motorsåg. Deedee, en dotter till en dektetiv  som vill hjälpa dem då hennes pappa som varit försvunnen i flera år har kopplingar till fallet och vill gärna hjälpa dem lösa fallet.
"im sorry Sweeney, but you're an asshole"

I en absurd scen involverande män i gorilladräkter så försöker Sweenys fru sluta röka såmycket...  medans våran duo, nu trio får ännu ett mord runt bältet och fler kroppsdelar tagits. De kopplar ihop de nya morden med de gamla morden som utspelade sig i Las Vegas och nu sker historien igen då alla flickor som mördats en gång var showgirls i Las Vegas och det visar sig att mördaren var bror till en viss Jackie Cairo, och Jackie bor nu i Pittshburgh.. i Egypten distriktet.
Vänta bara tills du ser bikinininjorna.

Efter att ha sett filmen så googlade jag om denna å Chainsaw Hookers har kopplingar för atmosfären och lit ehandlingen är gemensamma, en humorisk film om en kult av folk med motorsågar med superseriös ton som en äkta deckare fast med roliga stunder som slår till när man minst ananar det och för att inte nämna de bra gore effekterna, för denna stod Tom Savini för effekterna så du vet att de är bra. Jake Dengel och Joe Sharkey som spelar Sweeny och Joe har inte gjort så mycket mer utöver den här filmen vilket är synd då de faktiskt är jävligt bra, både ensama och som duon. Filmen har ett par jävligt bra skämt såsom att alla vet att Joes fru lämnade honom mest pga hans impotens, det står till och med i tidningen, å Sweenys fru får ett par roliga scener involverande en sån där robotröst som man får ett par roliga scener, fler skämt faller platta än de i Chainsaw Hookers men denna är verkligen inte dålig, Men Chainsaw Hookers har inte en bårhus doktor som ser ut som Brian Wecht från Ninja Sex Party så +poäng till Pharaos. Det stora negativa? För mig personligen är det det att jag hoppades på att få en renodlad Egypten skräckis, med en kult som dyrkade egypterna och attackerade med scaraber å jackaler å fler element ur uråldrig egyptisk tro men vi får en galning med motorsåg i Giallo get-up men de är bara en grej jag önskade mig, är faktiskt jävligt nöjd med denna, underskattad bortom gränser. Blood Sucking Pharaohs from Pittsburgh får 3.5/5 Guldkameror.
 
Markus
2018-02-25
07:20:00

Eureka säsong 2

Vi är tillbaka i staden Eureka! Småstaden där alla genier bor med uppfinningar som kan förändra världen...men oftast ställer till med beskymmer. Scheriff Jack Carter försöker fortfarande få till det med Allison Blake, men hon verkar fått sina känslor tillbaka för exet Nathan Stark, Carters intelligenta och sarkastiska "fiende". Denna gången ligger de stora problemen hos Jacks kompis Henry, som har svårt att tappa tankarna på att någon i Eureka mördade hans flickvän. Han är beredd att gå lite väl långt för sin hämnd.
 
 
Säsong 2 fokuserar mest på fristående avsnitt. Befolkningen tappar bland annat I.Q, vilket inte skulle märkas om Markus bodde här. Och i ett avsnitt blir hela staden stum. Jack letar även efter en formula som kan få folk bli osynliga och en gång blir alla kära i Jack Carter!
 
 
Första säsongen bearbetade rätt mycket känslor och djup hos karaktärerna. Och även om jag gillar hur Henry blir en mer mörkare person så tycker jag serien tappat sin charm. Särskilt när en karaktär fastnar i en form av "bubbla" i ett helt avsnitt.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin