FilmFett

2018-06-18
00:13:00

Coraline

Coraline är en ung flicka som med sin familj, precis har flyttat in i ett helt nytt hus i ett helt nytt område. Hon ger sig ut och letar efter en brunn och hon träffar Wybie, en grannpojke vars mormor äger huset Coralines familj som berättar att mormor aldrig hyr ut till barnfamiljer pga...eh....bäst att inte nämna det än. Hemma är det stelt, mamma och pappa är ständigt upptagna med att skriva på datorn medans Coraline gör allt för att få uppmärksamhet. Wybie skickar en present till Coraline som visar sig vara en docka vi såg någon mystisk person skapa i filmens intro. Medans Coraline leker i sitt tomma hus hittar hon en hemlig lucka men det är avstängt av tegelstenar. Samma natt upptäcker Coraline att tegelstenarna är borta och hoppar in rätt i
"Grossgusting!"
 
I denna...dimension möter hon en figur som kallar sig Other Mother och ser precis likadan ut Coralines mamma förutom detaljen att hon har knappar som ögon, sedan möter vi Other Father som istället för att vara en seg kontorsnolla är en pianospelande uppfinnare med energi som en ploghäst. Allt i denna Otherworld är allt Coraline velat ha i sitt liv, sina vänner, föräldrar som leker med henne men när hon vaknar verkar allt ha varit en dröm.. Men snart får Coraline ett medelande från hennes granne som säger att hans möss har varnat Coraline från att gå igenom luckan mer. Men en värld där allt du vill ha låter frestande och Coraline gör sig mer och mer hemmastad i Otherworld, så mycket så att den riktiga världen snart inte duger åt henne.
"Don't leave me! Don't leave me! I'll die without you!"

Coraline kommer från samma man som regisserade Nightmare Before Christmas, den stackarn som slet hårdast medans Burton tog all uppmärksamhet och även satte dit sitt egna namn på projektet.....Henry Selick gjorde också James and the Giant Peech men idag är Selick mest känd för den här filmen och för att vara LAIKAs första flm (de gjorde en kortfilm innan denna) är den jäkligt bra. animationen är top notch,najs, det är så gott som ....flytande... visst jag saknar lite av den där stelheten man såg i Nightmare before christmas eller i Svankmajer filmern men detta visar bara att trots att Stop-Motion är nästan lika gammal som film den själv så utvecklas den ständigt. Stien, färgvalet och är nog det bästa med hela filmen, och bäst av allt är det är denna stil LAIKA har i nästan alla sina filmer tills Kubo kom å ändrade det.. Coraline, Coraline... karaktären...är.... rätt skapligt irriterande men det finns mycket värre, Coraline är bara ett barn... som lär sig en läxa under filmens gång så under majoriteten av rullen så är Coraline en liten skitunge men lär sig att sluta jävlas...lite grann som Pinocchio. Det är klyftigt att filmens verklighet är mycket gråare än Otherworld där allt är mer tilltalande och färglatt. Jag gillade verkligen filmen....alla karaktärer är välskrivna och intressanta med och obehaglig som fasan, speciellt i Otherworld, det är som en skräckfilm .....GOOSEBUMPS! Det hela känns som något Goosebumps skulle skriva. Nu är det ju dock Neil Gaiman som skrivit boken filmen bygger på som även skrivt American Gods och Stardust, men som sagt, stlen, den obehagliga känslan, det bara skriker Goosebumps. Coraline  är en jäkligt bra film... se den om du inte redan har, tror alla känner till filmen och det första de tänker på är vanligtvist Other Mother... Coraline får 4/5 Guldkameror.
 
Markus
2018-06-16
07:17:00

Deadpool 2

Så, jag är fortfarande sådär över första Deadpool, men är jävligt nöjd över uppföljaren!
 
 
Deadpool måste hitta en tillhörighet och då X-men är för mesiga för honom så rekryterar han sitt egna gäng. The X-force! Samtidigt jagas en kaxig unge med eldkrafter av en jägare från framtiden, Cable, som är beväpnad på de tyngsta sätt ni kan tänka er. Men då ungen, som kallar sig FireFist, blir förbannad på allt och alla, så skaffar han sig en allians med en stor farlig jävel och Deadpool måste verkligen slåss för att ungen inte ska bli dödad!
 
 
Detta är bara en story i jämförelse med filmens andra sub-plots. Och vanligtvis kan det bli en stor skithög med onödigt jobbiga storylines. Här fungerar det utan problem! Deadpool 2 är som bäst när den är bananaz och överraskad i många sjukt roliga skämt. Med andra ord så gör den parodi på fan-service med filmens bästa skämt. Ni vet nog vad jag menar....hoppas jag!
 
Den bästa fight-scenen är i fängselset och i filmens biljaktscen. 
Självklart bättre än första filmen och värd en biotitt.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin
2018-06-15
07:08:00

True Stories

En småstad i Texas. Vår berättare med mysig och konstig stämma vandrar runt och pratar om våra olika karaktärer som vi möter i filmens gång. Fokuset ligger på Louis, som letar efter kärleken, med sitt goda hjärta och skämtsamma humör. Han vill leva ett enkelt liv, men det är aldrig så lätt när de flesta tjejer inte passar honom så bra.
 
 
Filmen skulle kunna vara en pretantiös skitfilm. Men när David Byrne från Talking Heads gjord filmen, samt spelar vår karismatiska berättare så tror jag folk blir lagom intresserade. Och John Goodman är vår huvudroll! Men vänta lite...var inte Goodman med i deras musikvideo Wild Wild Life? Jo...och ni kan ge er FAN på att den videon kommer ifrån filmen! Detta ögonblick är en av de bästa scenerna jag sett i år. 
 
 
Att se hela filmen kryddas med skön musik och grymma uppträdanden gör allt perfekt! En rik familj sjunger och leker med maten, en pastor vrålar om en sjuk konspiration. Filmen blandar detta till en kärleksfull hyllning om varje människa och våra mål att bli unika och hitta vår röst.
 
En väldigt speciell och väldigt vacker film! 
 
4 av 5 guldkameror
 
Robin