0

Rayman Revolution

Jag är inget personligt fan av första Rayman, mest för att jag suger på 2D-spel. Men The Great Escape är ett sktiroligt spel till PS1, då man gjorde det hela i 3D och utmanade Mario och Bandicoot. Rayman Revolution är däremot en remake på The Great Escape, och här har man spetsat till godsaker så som en öppen värld som kombinerar alla banorna, fler utmaningar och en rad olika småsaker som minispel och affärer där man kan uppgradera sig själv.
 
 
I en magisk värld, långt, långt borta. Den onda piraten Razorbeard har fångat Rayman och alla hans vänner. Men Rayman lyckas fly med hjälp av sin kompis Globox. Rayman överlever flykten och fritar en Teensie-kung, en liten varelse som tillhör ett släkte som ska fritas på olika banor. Rayman måste stoppa piraterna och frita sina vänner, men det är en lång kamp som kommer kräva mycket tålamod och farliga fiender att bemöta!
 
 
Musiken är helt sagolik och tillhör något bland det bästa som finns i TV-spels värld. Varje bana har en egen identitet och musiken som välkomnar oss till varje äventyr får oss att känna oss som Indiana Jones! Det finns mycket lore och karaktärer i spelet, vilket gör att detta känns lika episkt som Zelda. Spelmekaniken blir aldrig tråkig! Du åker luftballong, rider på bomber som gör hästljud, klättrar, springer, hoppar och jagas av en tarantella i spelets läbbigaste ögonblick.
 
 
Rayman Revolution är ett av de bästa spelen till ps2 och jag fullkomligt älskar det!
 
5 av 5 guldkameror.
 
Robin