2015 - Robins Återblick
2015-12-31

Oh, what a year.....what a LOVELY year!
 
Detta året kan jag med glädje påstå att jag har nog sett flest filmer hittils på ett år! Under hela sommaren proppade jag i mig minst en film om dagen! 2015 varit fullt av tragedier inom filmvärlden: legendariska namn har gått ur tiden. Wes Craven, Roddy Piper, Robert Z'Dar och Christoffer Lee, för att nämna de största. Men filmåret 2015 har varit grymt imponerande.
 
Nu kollar vi på de filmer jag skulle vilja prisge mest! Som vanligt så menar jag av de filmer jag faktiskt SETT i år. Så att filmen ifråga kommer från 80-talet eller förra året spelar ingen roll. Har ni problem med detta? Vem fan bryr sig? Nu kör vi!
Årets sämsta: Jag har sett min andel av skit i filmvärlden. Men Left Behind, en överreligiös skithög med en tröttsam Nicholas Cage, lyckas vara det sämsta jag nånsin sett! Den får en nolla av oss på filmfett!
 
Årets dokumentär: I början av året fick Life Itself mig att fälla stora tårar om den legendariska Roger Ebert. Den är verkligen jätteintressant, men från ett oväntat håll kommer The Otherworld och får äran att bli årets dokumentär. Gillar man mystiska platser och vill se Richard Stanley delge sin passion för The Zone i Frankrike? Kolla på in The Otherworld!
 
Årets hidden gem: Har man aldrig hört talats om Nightbreed, och råkar hitta filmen i en filmbutik och ger den en chans, så är chansen stor att du kommer bli glad som en liten 12-årig tjej! Att denna kultfilm lyckats undgå mitt intresse är rätt sjukt. Älskar den filmen!
 
Årets skräckis: Av alla skräckfilmer jag sett i år, lyckas It Follows ge mig en underlig känsla. The Babadook är djupare i jämförelse, men att höra musiken, se fotot och bländas av mystik är något jag gillar snäppet bättre än Babadook!
 
Årets koncept: Jag måste bara påminna er om att kolla in Shrink. Denna cyniska psykolog som tvingas bemöta att hans värsta patient är sig själv är ett sjukt intressant och deprimerande koncept. Jag tog den närmast hjärtat och jag vägrar släppa hur viktig den faktiskt är för vårt moderna, deprimerande samhälle.
 
Årets sämsta scen: Liza Minelli skär av våra öron när hon sjunger den läbbigt äckliga All The Single Ladies. Fy...fan vad hemskt detta var! Sex and the city 2 kommer dyka upp senare på listan igen.
 
Årets besvikelse: Visst, Jurassic World var skittråkig, men den hade jag ingen större förväntning på. Men att se en sådan slö och ointressant förhållning som Spectre rekomenderas inte. Nej, den var väldigt ointressant, tyvärr.
 
Årets bästa skådis: Det blir en slips, öh, jag menar, en delning mellan två namn. Barbera Steele gjorde The Butterfly Room från medioker till väldigt intressant. Hon gjorde ett kanonjobb! Även Jake Gyllenhall var enastånde som en mentalt sjuk kameraman i Nightcrawler.
 
Årets bästa skurk: Scorpio, en sadistisk och inhuman mördare och psykopat från Dirty Harry har ingen somhelst repekt för människoliv. Rysligt bra fiende.
 
Årets dubbelroll: Domenic Cooper spelar både terrorist och oskyldig måltavla i The Devils Double. Och han spelar lika intensivt som en blåsa i din mun efter att ha ätit en saftig skinka.
 
Årets bästa biofilm: Mad Max flög på pålare och hoppade mellan bilar i en film som har en enda, gigantisk biljakt i sig! Fury Road var galen och häftig och alldelles, alldelles....suck....underbaaaar! Jag såg The Force Awakens igår och den är rysligt nära att vara årets bästa upplevelse den också. Men Fury Road var ett bildäck bättre.
 
Årets tråkigaste film:  Inte den sämsta, den har vi skrivit längre upp på listan. Men den längsta, segaste geleråttan får Sex and The City 2. Hände ens någonting under filmen? Det var något med kondomer har jag för mig...nej...usch!
 
Årets 80-talare: JCVD vrålar i slow-motion av glädje och testeron när hans underbart ostiga Bloodsport vinner priset! Och vilka deltagare har vi haft här? Wierd Science och St. Elmos Fire är bra att nämna.
 
Tre nya favoritfilmer: En extra-insättning kommer nu när jag fått tre nya favortfilmer i min samling. Planet of The Apes (från 60-talet), Dirty Harry samt den imponerande The Guest!
 
Fyfan vilket långt inlägg det blev, men så gör vi här ibland på FilmFett. Nu önskar jag er alla ett Gott nytt år!
Ta god hand om er och era medmänniskor.
 
"You will ride eternal, shiny and chrome."
 
Robin

Bye Bye Monkey
2015-12-30

Filmfetts sista film för i år blir än en gång en Marco Fererri film, Gott Nytt År på er alla läsare
 
 
Luigi och hans vän Gerard är 2 immigranter som jobbar på ett museum med fokus på romartiden, som Gerard är fixerad vid, i Manhattan som är fullt av gifter och sjukdomar. Gerard bor i en källare och småjobbar som stage hand på en feministisk teater.Feministerna behandlar dock Gerard som skit och förnedrar honom och till och med våldta Gerard för att få inspiration till sin pjäs. Efter att han blivit våldtagen inleder han ett förhållande med en av skådespelerskorna, Angelica. En dag när Gerard och några av deras vänner är ute och skojar på stranden hittar de det mest absurda någonsin, King Kongs döda kropp som flyttats från Manhattan centrum till stranden strax utanför staden, denna kropp har inte börjat förruttna än så jag antar att filmen utspelar sig på 30 talet? (inte riktigt, det är från 70-talets King Kong film) Luigi dyker upp och hittar i Kongs hand en liten schimpans unge som han låter Gerard adoptera'n för han själv är allergisk.
”The future belongs to the rats”

Vart Gerard än tar apan får den all uppmärksamhet men Gerards chef är inte lika lättfotad angående apan och säger åt honom att göra sig av med apan då den kommer att ta all Gerards frihet. Det går inte bra då apan följer efter honom när han lämnar honom ensam så fuck the chef tänker Gerard och tar hem apan till sin källare.  Gerard och Angelica återvänder till King Kongs kropp för att gulla runt och uppleva ett riktigt skräck ögonblick då King Kong får muskelryckningar i handen medans Gerard frågar Angelica om hon vill flytta in i hans källare med honom.  I en kul subplot kommer en inspektör och tvingar Gerards chef  att omformatera deras vax figur av Julius Ceasar för att han ska se mer ur som JFK mot att han inte ska rapportera museets hälsorisker vid en brand. Snart uppstår nya problem när Angelica avslöjar något stort som vänder upp och ner på Gerards värld och han måste välja mellan denna värld eller sin apa.
"If you don’t get out of here, You’re gonna be an endangerd spieces!”

Gerard Depardieus dubb röst låter lite …. Ja som Tommy Wiseau ifrån The Room, eller nått, visst karaktären är inte den smartaste men han är inte riktigt i behov av en personlig assistent.. En av de mest minnesvärda scenerna är när våra hjältar hittar och leker på King Kongs döda kropp vilket kanske symboliserar människans glädje till att döda djur (?) men varför ska King Kong se ut som att också han behöver en personlig assistent?  Dumma jävla flin han har och den stora myrstacken i min idylliska trädgård…vart fan kom Schimpans ungen från? Vart King Kong en brud? Tog inte Carl Denham en rejäl titt på skinnet innan han visade up Kong för hela världen? Och framför allt, varför får en gorilla en schimpans som unge? Gerards våldtäckt är lite rubbad, och jag satt i min film stol och jag njöt inte kan jag säga men detta obehag byttes snabbt ut till undran till varför i hela världen Gerard är så besatt att blåsa i sin visselpipa i majoriteten av filmen. Trots att Bye Bye Monkey innehåller en jävla våldtäcks scen av en man är den inte lika grov som Smutstvätt eller lika absurt obehaglig som Brakfesten eller lika poetisk som Dillinger måste dö. Miljön är fin på sitt egna sätt, instängt, färglöst och fullt av råttor, men det ser endå bebott ut, som ett riktigt ghetto och inte en post apokalyptisk framtid. I mellan akten blir filmen rätt seg men fortfarande intressant och det är ju en Marco Ferreri film så lite seghet får man förvänta sig men det brukar betala av sig. Bye Bye Monkey får 4,5/5 Guldkameror. Den är verkligen inte i allas smak men jag gillar den.
 

Markus

Markus top 10 filmer ÅR 2015
2015-12-28

 

Okay innan vi börjar, så kan denna lista komma å ändras inom snar framtid, varför? Jo det finns 2 filmer under 2015 som släpptes men som inte kommit til lsverige och finns inte att ”låna” digitalt någonstanns medans jag skriver detta, dessa filmer är Det Helt Nya Testamentet, en film där Gud bor i en lägenhet i bryssel med Benoît Poelvoorde i huvudrollen. Lite skeptisk över hur denna kommer bli men jag hoppas att den är bra nog för att få plats på min top 10 lista snart.

En film jag inte är skeptsik på alls är ju dock Mi Gran Noche! Den senaste filmen av min nya favorit av de moderna regissörerna Alex De La Iglesia som prydde Filmfetts första temavecka år 2015 då vi gick igenom hans mer välkända archenal av roliga filmer. Mi Gran Noche kommer troligen dundra igenom top 10 listan och hamna i top 5 på direkten men först måste jag se filmen och å vad jag har letat.  Vi har ju också The Hateful 8 som kommer strax men listan måste publiceras så den får också en plats men jag får nog allt publicera en uppdaterad lista så småningom,

 

Men för vad vi har, här är Filmfetts top 10 bästa filmer år 2015

10. Ted 2

Vad gör Ted 2 på denna lista? Helt ärligt så behövde jag bara en top 10 plats och Ted 2 var inte världens sämsta film, men definitivt underlägsen sin föregångare. Många bra skämt men vissa scener och skämt som inte går någonstanns. Ted 2 är en typisk komedi uppföljare som ställer intressanta frågor om vad det betyder att vara männsklig för att sedan dra på medioker flumhumor som funkar ibland. Ted 2 blir den enda filmen på denna lista som får en 3/5 i betyg och nu är det bara uppför från denna punkt.

 

9.        Ex-Machina

Först trodde jag verkligen Ex-Machina skulle vara en sån där ” ugh maskiner är också människor” film och bli lite som Her, en film jag inte alls är intresserad av att se, men fy fan vad Ex-Machina överaskade mig med både specialeffekter, stämmning, musik och handling. Ex-Machina var årets stora fel jag hade om en film, först såg jag den bara för Joel hade rekomenderat den men vi har så olika filmsmak som det går men ju längre in i filmen ju bättre blev den.

 
 
 

8.        Avengers: Age of ultron

På tal om kusliga robotar har vi här 1000 tals av dem och de alla har James spaders röst som jag först inte gillade alls, hans röst lät inte alls som artifiktionell inteligens, men sen när jag väl började tänka på det, det gjorde inte Hal 9000 heller och han är filmhistoriens bästa robot och sedan när jag såg filmen så hade Ultron så mycket personlighet att man glömde bort det klagomålet. Lite onödig romans åsido (för tillfället ialla fall) så är Age of Ultron en underhållande films som jag diggade mer än den första Avengers filmen. Nu kan jag inte vänta att se den nya Captain America som avslutar de trådar som Age of ultron började pilla på. Age of Ultron var också roligare med skämten än första Avengers, bättre skurk, mer djup och helt enkelt en bättre film.

 
 

7.        Spectre

Robin kan suga min pung, SPECTRE var absolut värt varenda riksdal. Musiken var så passande i öppnings crediterna (?) och introt med helikopter scenen över Mexicos day of the dead firande. Att se alla de tidigare filmerna vävas ihop är underhållande men det stora klagomålet jag har här är att Silvia från Skyfall dras in som en av Oberhausers henchmen och jag som tyckte det var så bra att han var en fristående skurk. Tvärr blir den lite överdriven klichée aktig med en reveal som var mer onödig än denna lista men i det stora hela är den min favorit från Craig-serien, se den, tro inte på Robin, han jobbar för Illuminati.

 
 

6.        Ant-Man

Marvel vet fan hur man gör en dum idé fantastiskt underhållande. Jag är inget större fan av Paul Rudd som komiker, men som superhjälte är han underhållande som fan. Bortser man från alla vetenskapliga errors såsom att de fortfarande borde vara lika tunga varesig små eller normal stora eller att sjunkandet skulle förvränga organen så värst att en person skulle dö direkt pga trycket på ens inälvor så är Ant-Man en av de bättre och roligare MCU filmerna tillsamans med Guardians of the Galaxy och Captain America the winter soldier. Skurken är bra fast han var med lite för lite för min del men Corey Stoll som spelatr Yellowjacket är en skådis jag verkligen gillade i House of Cards så den punkten var nog mer personlig..

 

 

5.        Shaun the Sheep movie

Alla som inte gillar Aardman har fel och Shaun the Sheep, baserad på barnprogramet med samma namn var större än ett vanligt avsnitt men inte överdrivet stor, det är Shaun i storstaden och det är mer karaktärer, det är inte någon världsförstörelse eller så utan det är som ett utdraget avsnitt med bra skämt, för både vuxna och barn. Aardman gör det igen och denna gick från play knappen till min näst bästa Aardman film efter Wallace & Gromit, curse of the Wererabbit.

 
 
oohh nu börjar det bli spännande, eller hur?
 

4.        Kingsman

Ugh, från fanskapet som gjorde X-men first class? Jaja trailern ser ok ut typ som Austin Powers eller Agent 117, visst jag kan väl hänga med. Detta var mina tankar iNNAN jag såg Kingsman, mina tankar efteråt? ”NÄR FAN KOMMER DEN UT PÅ BLU-REY????”. Kingsman är kanske årets roligaste film och ja, lite kliché fylld men handskas bra med stereotypiska trender i agent rullar och bjuder på bra action, skämt på Sveriges bekostnad och såklart Mark Hamill som jag inte alls trodde var med i filmen. Se Kingsman, och bli glatt överaskad om du likaså mig var en tvivlare.

 

 

3.        Jurassic World

Än en gång har Robin fel enligt mig (vilket är jävligt ofta nu när jag tänker efter....), ja det finns kaske årets värsta karaktärer i filmen (fuck de där jävla barnen aså, jag brukar inte vilja se barn skadas i filmer, men i denna satt jag och verkligen hoppades på att dinosaurierna skulle få sin lunch) och en värdelös subplot, men va fan! DET ÄR Jurassic Park...eller um World! Jag var så hypad på denna film, var det exakt vad jag hoppats på? Nae men endå satt jag fastspänd i sätet och var verkligen insatt i handlingen. En av de bättre blockbusters i år men finns verkligen saker som kunde ha tagits bort (looking at you horungar).

 
 

2.        Star Wars- The Force Awakens

Årets mest hypade film gör få besvikna, nej seriös 95% på rotten tomatoes och 100% nöjda biobesökare och är hitils den enda filmen som gjort mig tårögd, fy fan vad JJ Abrahams har räddat serien. Felen var få, utvecklingen framåt och så mycket jag skulle vilja berätta men det är mest spoils så jag ska nog ge fan i det. Se Force Awakens helt enkelt. Men om jag nu avgudar denna film, varför är den då bara 2a? Det var nästan så att den hamnade på första plats men en film var en gnutta bättre men star wars The Force Awakens var helt klart en av årets höjdpunkter.

 
 
 

1.         Mad Max

Ja Robin, Mad Max kommer få en review, ta det lungt. Mad Max var kort på både story och karaktär, men hela filmen var en sju jävla rush och allt såg perfekt ut, film är ett visuellt medium som ska se mer än höras och fan vad grafiskt tillfångande den var. Musiken var perfekt för typen av film, miljön, trots att det bara var öken kändes levande och alla stunts var finemang. Vi behöver fan mer action filmer som Mad Max där man verkligne känner fara utan att tänka ” allt det där är en dator”. Mad Max var inte bara årets bästa film, utan också årets testosteronfyllda rush som skulle få en att gå ut ur biografen och sparka en kattunge. Mad Max Fury Road får toppbetyg utav både mig å Robin, en film som håller sig i längden och få misstag skedde.

 
 
Markus

Tecknarens Kontrakt
2015-12-28

Peter Greenaway är en udda regissör. Visst, han är en konstnär. En av filmvärldens mest egoistiska konstnärer. Han påstår sig vara en av världens bästa regissörer och tycker att filmen endast var bra under 20-talet. Jupp, han är lika egensinnig som Shia Lebuof. Men skillnaden är att Greenaway har kvaliteter som sticker ut, för han är bra på det han gör. Ibland.
 
Mr Nevill är en målare som förevigar poträtt av gigantiska slott under 1600-talet. Han får en saftig summa av en kvinna som vill måla av sin bostad, medans mannen är på resa. Veckor går och det sprids rykten om att mannen faktiskt var mördad. Medans Nevill pökar kvinnan som hyrt honom och gluffsar i sig maten så arrangeras bilderna som Nevill ska måla av. Är det någon som försöker sätta dit Nevill?
Varje scen ser ut som en målning.
Jag måste vara ärlig. Jag fattar ingenting av The Draughtsman's Contract. Storymässigt är den helt absurd att förstå sig på och ytterst okonventionell. Här är det inga raka spår alls, vilket gör filmen obegriplig. Jag fattar fortfarande inte varför hans målningar ska arrangeras, då någon lägger klädstycken framför hans målningar. Vad har detta med det mytomspunna mordet att göra?
 
Eftersom alla rojaliteter under 1600-talet skulle se ut som vita spöken så är alla exakt likadana, vilket inte direkt gör filmen enklare att förstå. Att Peter Greenaway klämt in människor som är förklädda som statyer fattar jag inte heller något av. Men, det ser snyggt ut och bidrar till en surrealistisk känsla.
 
Och det vackra i filmen: fotot, musiken, miljön. Allt detta bidrar till att filmen åtminstånde är en fröjd att kolla på. Skuggor vandrar uppför öppna landskap genom molnen och kameran klipper inte förrens molnen vandrat förbi. Underbart vackert! Men seriöst, det är inte min typ av film alls. Jag är väl inte intelektuell nog att förstå den.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Sonic & Sega All-Stars Racing
2015-12-26

"Genesis does what Nintondon't" var en av de klyftigaste och häftigaste reklam-gimmics som SEGA nånsin haft! Detta var under perioden då Sonic fortfarande var läskigt snabb och en favorit bland de äldre barnen som tröttnat på Mario. Sedan...kom döden, Sonic The Hedgehog från 2006. Och Sonic har aldrig kunnat bli en stor ikon igen.
Dags att bränna gummi i Casino Park från Sonic-serien!?
Är detta spiken i kistan för SEGA? Nej! För Sonic and Sega All-Stars Racing kommer ge er glädjetårar i ögonen! Spelet antyder på att några av SEGAS större ikoner, så som AiAi, Knuckles, Eggman, Robo and Mobo och Sonic själv såklart. Dessa ikoner (22 stycken) kör deras egna fordon i miljöer som anspelar på några av tv-spelen. Tyvärr kan vi inte köra runt i Bonanza Brothers rånarbanor, eller göra brännmärken i Shenhuas gator från Shenmue.
"I'm Ryo. Hazuki."
Ja, ni hörde rätt, Ryo Hazuki från Shenmue kör en motorcykel och börnar skiten ur sina motståndare! Gotta love Shenmue! Med extrema färger, roliga och ibland alldeles för svåra banor, samt ett starkt parti sköna karaktärer, är spelet en nostalgi-upplevelse för folk som drömt om att mejja ner sina motståndare i MarioKart-stil.
 
Med hjälp av power-ups som du plockar upp på vägen kan du skjuta ner dina fiender i frusterande sätt, som saktar ner deras körförmåga. Dessutom har alla karaktärer varsin unika förmåga, som gör mos av motståndaren och sätter skräck i fienderna. Musiken är sjukt peppande, som den läckra Samba De Janioro, som sätter motvilliga ryckingar på samtliga spelare.
Även 1-players kan ha skoj, med många utmaningar och farligt beroendeframkallande banor.
 
Spelet får 4 av 5 guldkameror! Jag vill även få mina vantar på uppföljaren Transformed.
 
Robin

Watership Down
2015-12-25

Här har vi en gullig liten film om en grupp kaniner….eller?

 "Hazel, look... the field... it's covered with blood!"

Innan filmen börjar få vi höra en historia om hur kaniner blev snabba och överlevare i en värld där alla vill äta dem, det hela är billigt animerat men passar resten av filmen endå och är ett bra sätt att introducera resten av filmen på. Vi förflyttas till nutid där Fiver och hans bror Hazel och hans koloni överleva i naturen men då kolonin har ett par mobbare som snor all go mat är livet inte lätt. Fiver har fått för sig att fältet bredvid dem strömmar av blod och att en stor fara hotar kolonin. Detta är inte första gången då Fiver tidigare förutspått andra katastrofer men kanin ledaren vägrar lyssna på Fivers varning att lämna fältet. Fiver, Hazel och ett par andra ur kolonin lämnar stället samma natt (Faran i fråga är att de ska bygga om fältet till ett bostads område). De flyr in i skogen där de tror det är säkert, men i skogen lurar många faror såsom ugglor och grävlingar samt en hund som börjar jaga dem. De tar sig över sjöar, vägar men Hazel känner en lukt och resten av gänget utser honom till ledare av gruppen. Men de sänker garden en sekund och vips! En hök roffar åt sig en av medlemmarna, så de fortsätter sin resa.

 "My heart has joined the Thousand, for my friend stopped running today."

Medan gruppen smyger sig in i ett övergivet skjul för att sova blir en medlem biten av en råtta och allt stohej tillkallar en tornuggla.  Gänget blir paranoida över att Fiver har fel om vad som ska komma, men Hazel och second-in command försvarar honom tills Cowslip, en lokal kanin avbryter dem och erbjuder dem skydd hos sig. Där får de alla mat men de är endå litar de inte på de nya kaninerna.  Efter en olycka involverande en snara reser gruppen vidare. En gammal bekant dyker upp och berättar att deras gamla koloni och alla medlemmar utrotades då Fiver hade rätt om deras domedag. Det är inte bara det att de är hemlösa, Gruppen behöver honor och börjar planera att rädda massa från en fientlig koloni. Gruppen blir vän med en skrattmås som överlevt en kattattack men skadade vingen ska de både försvara sitt nya hem samt hitta honor de kan para sig med.

 "No. They just destroyed the warren because we were in their way."

Minns du en serie som hette Djuren av Farthing Woods? En räv som leder alla skogens djur till ett natur reservat och var rena Game of Thrones av 90 talet, den jävla serien var brutal å bara dödade karaktärer hit och dit, jag kan inte hjälpa att dra kopplingar mellan den serien och Watership Down, visst Watership Down är mer våldsam och blodig men britternas animerade skogsdjur är brutalare än många skräck filmer. Watership Down är fantastiskt animerad, varje bildruta är full av detaljer och vissa bildrutor skulle vara snygga nog att hänga upp på ett museum. Röstskådespelet är bra, men lipsyncingen är rätt illa, men det är en äldre film och rösterna är alltid lugna.  Watership Down är en bra film, för vuxna, för traumatiserande för barn, våldsam men inte lika våldsam som Felidae). Det kom en serie år 1999 samma år men var inte lika våldsam utan mer i stil med Animals of Farthing Woods (vilken är en jävligt bra animerad serie) Watership Down får 3.5/5 Guldkameror, en mycket fin animerad film, bra handling och bra röstskådespel med fantastiska bakgrunder.

 Markus

Santa's Slay
2015-12-23

23e December! Alla väntar tålmodigt på FilmFetts nya recensioner! Eller så är det den där julaftonen ni väntar på. Hoppas bara inte DENNA jultomte kommer på besök, för då jävlar får ny stryk!
 
Tillochmed Jultomten har sina gränser för bakterier.
Det är jul hos en pampig familj. Julefriden består av cameos från Fran Dreshner, Chris Kattan och James Caan. Hela familjen är grymt självupptagna, tagna ur nån Hollywood-fru-show. Men oroa er inte, för Jultomten dyker upp, sparkar in deras pudel (självklar docka) in i väggen och dödar alla med ninja-sparkar till klyftiga one-liners. Sedan hamnar vi i staden Hell där Nicholas och Mac bor Nicholas bor hos sin farfar, som hatar julen och berättar om den onda jultomten. Och det är just Hell som tomten ska besöka!
 
"Christmas is over when I say it's over!"
Bill Goldberg är skitrolig som tomten själv. Han är inte bara i fysisk form, utan har även en rolig prestanda som den elaka jävel tomten är. Santa går in på en porrklubb (där Tess Tickler är kvällens höjdpunkt) och gör kaos med byns pastor. Seriöst, actionscenerna är grymt välgjorda. Filmens skämt ligger i detaljerna. Exempelvis heter stadens poliskommisarie Coulk. Vilket leder till ett dåligt skämt då hans namn uttalas Cock.
 
"-He sucks!"
"-Coulk?"
Filmen är inte så lång, men tillsammans med Die Hard trilogin (det finns ingen fyra och femma) så är Santa's Slay en julfilm för folk med dålig humor. Som jag och Markus sannerligen har! Hade filmen fått en uppföljare kanske den kunde heta Frog comes to Helltown! Ingen som fattar det...nevermind.
 
3 av 5 guldkameror.
Robin
 
God Jul på eder alla önskar vi på FilmFett!

Marquis
2015-12-22

Denna historia börjar I en fängelse håla I ett Frankrike innan revolutionen slog till där många viktiga figurer sitter såsom Marquis som varje dag blir stött på av Almbert, fängelse vakten, att ha sex med honom för att få den fina maten. I samma fängelse sitter även en kvinna som sitter i finkan efter att ha antagit att kungen våldtagit henne. I fängelset sitter Marquis och pratar med sin penis som har både ögon, näsa och mun, samt öron och hjärnformat tip som vill ha lite kul medans Marquis bara sitter och skriver dikter men han blir snart anklagad för mer än att ha bajat på en jesus staty då en korrupt präst, Don Pompero, lägger skulden på honom för att ha gjort kvinnan som anklagar kungen för våldtäckt gravid.  Andra fångar planerar att bryta sig ut och vill ha med sig Marquis men han säger att hans deltagande hänger helt och hållet på vad hans penis säger.

 "My one and only noble point may be found in my bodily appendage, whom I will consult democratically as he is rather whimsical."

Efter att ha knullat en vägg (som stönar) Stormar Don Pompero in och anklagar han för våldtäckten efter att han anordnat en dejt mellan Marquis och den våldtagna kvinnan som slutade i att hon omskär Marquis och sedan suger av honom……… så hjälper Marquis till med flyken genom att ha sex med fängelse vakten genom att köra upp en kräfta i röven på vakten…. Don Pompero möter sedan upp med Marquis och säger att Marquis kommer få förlängt straff för våldtäckt men Pompero är inte klar där, han snor Marquis många brev  och publicerar dem under sitt egna namn.  Medans allt detta pågår välter verkligheten omkull och den franska revolutionen sparkas igång. Kommer Marquis och hans nyfunna kärlek överleva fängelse livet? Kommer de leva bortom revolutionen?  Endast Marquis har svaren på dessa frågor, du måste bara sitta igenom en hel hög av wtf för att finna dem.

 um......... god jul, här är en penis med ansikte och kan prata, nu ska jag supa mig full

Som du kanske märkt så är vi åter igen på den där “WTF Filmfett” sidan av detta film lexikon som är Filmfett och ja om det inte vore tillräckligt med en hundmänniska sitter och pratar med sitt könsorgan som är en egen entitet  och spelar teater med sin ägare. Lustiga masker som skulle kunna ge barn mardrömar och en djup poetisk karaktär som jag inte riktigt förstår mig på men han sitter inte för att ha bajsat på en Jesus staty… Miljöerna består mest av sten väggar och passar den dystra tonen i filmen Vi följer inte bara våran huvudkaraktär utan det är många historier som knyter ihop säcken så därför valde jag att endast dra den stora historien om Marquis och den våldtagna kvinnan i fokus då det skulle blivit så rörigt annars såsom advokaten som är en tupp som går till ett fnask och utför S&M akter, en gris som hamnade i fängelse då han sålt dålig fläsk.  Hela filmen är helt rubbad, synd för det är en rätt bra historia bakom alla bisarra masker och udda talesätt om penisar, sex och fängelselivet. Dess DVD liv har varit väldigt udda och släpptes först 2006 på region 2 medans den är mer sällsynt än en dront på DVD region 1. Stop Motion sekvenserna är mycket fint gjorda och maskerna desto, bara det att designen är helt fuckad och avtändande rent sagt, det tog mig 2 veckor innan jag såg filmen efter att jag först tänkt se den endast pga att jag såg maskerna å bara ”nae inte ikväll” Marquis ser inte ut som mycket men den blir aldrig tråkig och dess absurdhet är väl dess räddning. Filmen får en medelmåtta 2.5/5 Guldkameror, se den själv, det är för många udda stunder för att nämna i en enda review, jag utmanar er!

 Markus

Gone Girl
2015-12-21

Jävlar vad länge denna filmen lågg och dammade i hyllan innan jag äntligen beslöt mig för att se den. Was it worth it? Det får ni se!
You are so done, Dunn, dunn, dunn, dunn, dunn, dunn, duuuuuuunnnn!
Nick och Amy börjar ragga på varandra i filmens början på en fest och det ser ut som att det blir ett engångsligg. Men, nej, antagligen är detta kärlek? Svårt att säga då båda är ganska kassa på att visa känslor. Båda är gifta, men det hela håller inte så bra då relationen börjar krakelera. Fast då Amy är en känd barnboksförfattare så ser dom till att media fångar deras bästa dagar. Tills Nick vaknar upp och Amy är försvunnen. Sakta börjar media inse att deras relation inte var så bra och Nick misstänks vara bakom sin frus försvinnande.
I did not kill her! I did not kill her! I did not!.....oh, hi, Mark!
Den starkaste biten är media-kritiken. För media är allt annat än odelaktigt, vilket förvräger folkets syn. Tillochmed polisens! Filmen är snyggt filmad, men de gråa toner som täcker filmen som ett filter gör att den nästan verkas filmas under havsytan. Då ska man kanske inte bry sig om fallet, då samtliga skådisar tappat andan sedan länge sedan! Total genoside!
Wait up! You're not my wife?! Where the fuck is my wife, you damn photo!?
Det blir en liten vändning då filmen avslöjar fallet i andra halvan och vi får se en annan del av filmen. Detta brukar inte fungera, men jävlar vad spännande det blir helt plötsligt! Fokusen från mediakritiken ändras till att kritisera något helt annat. Ja, Gone Girl är obehaglig och intelligent. Och Afflek gör faktiskt ett grymt jobb.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
 

Max, Mon Amour
2015-12-20

Men för I hela helvete? Här har vi en japansk film med franska och engelska skådisar om en kvinna som blir kär i en schimpans…. Och den är distribuerad av Toho! Samma företag som gav ut typ 135 Godzilla filmer.

 Till och med Max han själv var skeptisk när han fick höra filmens handling, hans sista ögonblick fotades här på filmsettet innan han fick nog och gjorde det enda rätta

Peter är en diplomat från Britannien men bor i Frankrike med sin fru Margaret och deras son Nelson. En dag ringer Helene till dem och frågar om Margaret är hemma, problemet är bara att Margaret sa till familjen att hon gick hem till Helene. Peter undersöker detta och finner att hon hyrt en lägenhet och är där 2.5 timmar varje dag. Det bor någon i denna lägenhet som aldrig lämnar rummet. Peter fårsamtidigt i uppgift att 3 veckor framöver kommer drottningen på officiellt besök och Peter måste förbereda allt innan dess. Peter konfronterar hans fru mitt i sänghalmen och blir chockerad när han ser att hans frus älskare är en schimpans. Margaret agerar som ingenting men Peter är chockerad men kunde faktiskt ha varit mer chockerad. Peter säger att apan kan komma hem till dem och bo hos dem så Margret och apan kan fortsätta sin affär. Apan får namnet Max och Peter blir fascinerad av deras förhållande. Margaret får till och med sonen Nelson att äta frukost med en frisläppt Max, och om du vet hur starka och farliga vuxna schimpanser kan vara så ser du varför detta troligen är filmhistoriens dummaste idé sedan Spice World.

”just tell me one thing, is this monkey your lover?”

Margaret berättar för Max att hon hittade Max på ett Zoo, och hur det var kärlek vid första ögonblicket och att Max var ensam och osocial så Margaret slog till på detta erbjudande direkt. Sen får vi en födelsedags fest för Margret som inleds med filmens bästa scen där en gäst får blommor stulna av ett par hundar och sedan ramlar hon face först i marken. Under detta party hör gästerna Max konstant och tror han är en pudel… sen bjuder Margret in Max att vara med på kalaset…. Några veckor senare rymmer Max och Margaret och Peter söker efter honom men han är snabb och hittas snart men Max har fått smak av det fria livet i staden och Peter har nu både drottningens besök att tänka på och han måste gömma sin älskarinna som han haft under hela filmen (hon var aldrig så viktig) och så vill han släppa en bok han skriver om Max och sin fru, och Peters fascinering av Max går så långt så att han skaffar en hora åt honom….och hans ”forskning” slutar inte där och snart är hans sidoprojekt gör han mer och mer hysterisk.

”A Love Triangle of Primate Proportion”

Jag berättade för ett par polare om denna film, och jag tror nog jag gick över gränsen, den ena slängde sin hamburgare och sa inte ett knyst, den andre frågade ”varför i helvete skulle du vilja se något sånt??”Ja varför i helvete? Filmen handlar om en kvinna som tar en apa som älskare, seriöst vad fan tänkte Toho på när de valde att finansiera detta projekt? Och de försöker göra det mer erotiskt genom att slänga in massa franska. Apdräckten är dock jävligt bra, bland de bättre apdräkter i film i samma klass som 2001: A Space Odyssey eller 2001s Planet of the Apes. och ser mer realistisk ut än de moderna Planet of the Apes filmerna t.ex, Synd bara att Max Mon Amour är en av filmhistoriens dummaste film idéer och det komiska i det hela är hur seriös filmen tar sig själv. Nagisa Ôshima, filmens idémakare och regissör har gjort många andra mer …..sevärda filmer och flera av dem är till och med i Criterion Collection och hans filmografi består mest av engelsk språkliga filmer och han har sagt ”My hatred for Japanese cinema includes absolutly all of it”. Filmen är ju dummare än hjärnskadad kalkon och filmens ämne är mer tabu som att dra ett fis skämt i Warsawa och scenerna då Max och Margaret utför otukt är äckligt, men filmen är mycket fin filmat och cinematagrofin är fantastisk….apdräkten med… fin att titta på….för det mesta men vedervärdig i andra scener får Max Mon Amour en stadig 2/5 Guldkameror. Hade varit bättre om det varit Mad Max Mon Amour istället för en apa. Det var så vi fick AIDS!

Markus

Spirited Away
2015-12-19

Dags för lite asiatisk surrealism/arthouse/animerad film. För bakom det sockergulliga och överflödiga finns det en form av terror. Dags att sväva iväg till Spirited Away!
En väldigt drömlik sekvens som jag sannerligen gillar är tåg-scenen. Lite Silent Hill-feel.
10-åriga Chihiro och hennes föräldrar ska flytta till en ny bostad, men på vägen kör de vilse, in i en spökstad/tivoliattraktion. Chihiro vill åka därifrån då hon tycker allt är för obehagligt. Men pappan och mamman hittar ett middagsbord och äter i sig...för att snart förvandlas till grisar! Chihiro försöker springa ur staden, men en gigantiskt sjö täcker utgången. Nu börjar alla mystiska varelser dyka upp och Chihiro får hjälp av en pojke att börja jobba på ett badhus i närheten. Han berättar att om hon inte hittar ett jobb kommer den onda häxan/ägarinnan Yubaba döda henne. Badhuset blir en väldigt udda upplevelse för Chihiro, som får möta alla typer av mystiska karaktärer, bland annat en övervuxen, bortskämd bäbis, stor som ett berg.
Detta hade jag inte trot jag skulle se när jag vaknade i morse...
Studio Ghibli har inte bara gjort en udda film i samma stil som Alice i Underlandet på crack. Det går även rykten om att badhuset ska representera horhus, då alla besökare är manliga gudar och alla som jobbar där i majoriteten består av kvinnor. En av gudarna försöker tillochmed ge Chihiro en present, som hon vägrar ta emot. Vill han köpa hennes sex-tjänster? Det låter kanske överdrivet, men det finns en poäng i det hela.
Yababadock...dock...DOCK! Tänker alltid på Babadock när jag hör Yababa.
Visst, filmen är snygg och jag klagar inte när folk ser den som en av världens bästa filmer. Jag kan förstå varför. Däremot är den för söt och gullig för mig. Jag trivs bättre med skrämmande varelser, groteska sekvenser som sätter sig på hjärnan. Skulle jag se jättebäbisen börja äta på en klagande, levande gris hade jag gillat uttrycken av panik och fasa mer. Men den instabila Yababa framstår aldrig som farlig, då hon bara skriker hela tiden.
Han måste vara en jävel på multitasking.
Nåväl, nog tjafsat. Efter en omtanke om filmens innehåll landar den ändå på en stabil 4 av 5 guldkameror. Den har sina fel här och var, som en forcerad kärlekshistoria och den är lite lång. Men välgjord. Och jag är sugen på mer Chibli.
 
Robin

Filmfetts Årsavrundning- Sämsta film enligt Markus
2015-12-18

Nu är 2015 snart slut och guldklimparna var jätte många, seriöst, detta har varit ett av de bästa bio åren för mig. Visst det startade jävligt segt men efter Kingsmen så var det bara uppför med storfilmer såsom Mad Max och Star Wars tills mer charmiga filmer såsom Shaun the Sheep till guldklimpar där man inte trodde man skulle hitta dem. Det fanns bara 1 film som verkligen inte var något att ha och detta blir lite fusk för att filmen i fråga kom ut 2014 men vi i grabbgänget såg den inte förrän 2015. Årets sämsta film och bioupplevelse  utav de filmer jag såg på bio i år är.......
 
 
 
 
 
 
Hobbit Femhäraslaget.
 
Joel kommer avrätta mig och förvara mitt uppstoppade huvud på väggen men ae, den här filmen var för dum, för överdriven, för utdragen och på tok för idiotisk för att inte vara årets sämsta. Från onödiga romanser, till dåliga skurkar, till psykiska sjukdomar som går över bara karaktären vill och mer osannolik action än i en hong kong rulle, det är ju dock så att en hong kong rulle gör sina moves själva istället för CGI-puppets som man kan få göra vad fan som helst. Hobbit serien var inte mycket att komma med till och börja med men denna jävla blaska är ansvarig för mer "dude wtf they really did that?" moments än någon film under de senaste 5 åren. Visst Martin Freeman som Bilbo är acceptabel men hans karaktär ljuger sig till fred och gör det omöjliga konstant och nästan frånvarar helt från slutfighten, fan vi ser Killi och Filli mer och de är ju fucking värdelösa. Hobbit Femhäraslaget får 0.5/5 utav mig, Joel får ge sin jävla review någon gång men ta mitt ord på att han är helt förblindad av Jacksons tidigare stordåd för att märka att filmen är ren skit. Peter Jackson har nått en låg punkt men jag ser fram emot hans nästa projekt vilket i en perfekt värld blir Bad Taste 2, världen måste få se den Jackson, giv oss den.

Tema i Januari!
2015-12-18

Januari. Tiden då alla är panka, mätta på mat, och alla snygga brudar går in i vintersömn. Nåväl, nog om Robins patetiska kärleksliv. Det finns något ni alla kan göra när ni sitter på muggen och tar hand om resterna från julmaten...kolla in FilmFett! För då får ni se en fet ny tema-månad av Robin himself! 10 filmer + 3 tv-spel! Januari kommer bli mäktigt!
 
Vill ni veta vilket tema det är? Gilla oss på facebook. https://www.facebook.com/filmfett/
 
Robin!
, , , - Kommentarer [1]

Kingsman: The Secret Service
2015-12-17

Det finns lite oro att Markus kommer besöka mig med en yxa i natt, men eftersom han aldrig lade upp någon recension på Kingsman, så får jag ta mig äran att recensera denna guldklimp. Om nu Markus bara kunde ta Mad Max Fury Road nån gång så vore alla glada. Men nu över till Kingsman!
"Sorry, love. Gotta save the world."
Det börjar sjukt bra. Ett attentat mot en terroriststyrka till låten Money for Nothing av Dire Straight! Sedan går något fel och en av killarna dödas. Nu tvingas Harry Hart medela detta till agentens familj. År senare så är mamman en knarkhora som blivit ihop med en försupen, aggresiv jävel. Lille Eggsy har vuxit upp utan en pappa och lever ett ganska tufft liv. Tur för Eggsy så är han själv en kaxig jävel. När han hamnar i finkan dyker Harry Hart upp och erbjuder Eggsy en chans att gå i faderns fotspår och bli en upptränad agent. En såkallad Kingsman. Men för att uppnå detta måste en tung träning börjas. Samtidigt är den superrika Valentine på jakt efter dominans över hela jorden. Mest för han är rik och har inget bättre för sig!
"The old Bond movies. Oh, man. Ah, when I was a kid, that was my dream job: gentleman spy."
Det finns en stark anledning till att älska Kingsman! Samuel L. Jackson som en läspande, svinrik gubbe med guldtänder, hipp-hopp klädsel och som älskar agentfilmer men hatar blod! Ja, en skurk som inte tål att se blod! Hur surrealistiskt är inte det? Släng in en brittisk, iskall Colin Firth som James Bond-kopian Harry Hart, Mark Hamill som neorotisk professor, samt en tuff, men samtidigt svag hjälte i form av Eggsy. Denna filmen går inte att hata! Fast slutfighten Eggsy har mot en henchman är rätt segt.
En olycka händer så lätt....
Proppad med grym musik, humor, blod, action och drama. Det är kul att Matthew Vaughn gått vidare från fiaskot av X-men first class och gått tillbaka till att fina till rötterna från Kick-ass. Få kan blanda alla dessa genrar så fint som han kan! Och här står både jag och Markus med samma åsikter, vilket inte händer så ofta!
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Småkryp- Lång filmen
2015-12-16

Ett par är ute och har en trevlig picknik, men de måste lämna stället hastigt och glömmer picknic korgen. En nyckelpiga som kommit bort från sin familj hittar korgen efter att ha blivit  jagad av flugor. Den lille nyckelpigan gömmer sig i den men allt socker i korgen har tillkallat ett gäng svarta myror. Myrorna tänker ta sockret men precis då dyker en stor ödla upp och myrorna tvingas gömma sig. Nyckelpigan är lite smartare än ödlan och skrämmer bort den, som tack för hjälpen tar myrorna med sig hela korgen och låter nyckelpigan förlja med dem oå deras resa hem till deras stack. Vägen dit är dock tuff och när de stöter på en trupp av röda myror blir resan mer farlig än innan då dessa rödingar inte alls är snälla och picknick korgen åker ner i en flod så våra hjältar måste surfa sig till säkerhet med korgen med de röda myrorna hack i häl i en läsk burk.

When 2 tribes goes to war, a picninc basket is all you can score

Efter att både jakten och floden tagit slut går picknik korgen sönder så myrorna får bära hem varje sockerbit för …hand… Nyckelpigan övar på att flyga med endast 1 vinge efter han tappar den andra medans han flydde från flugorna i början men inser att det inte går och spenderar då mer tid med de svara myrornas ledare och de blir båda vänner. Myrorna når äntligen fram till deras stora stack och nyckelpigan får en seetching tur och får träffa myrdrottningen. De röda myrorna har dock inte gett upp jakten på sockerbitarna utan attackerar de svarta myrornas koloni med en hel arme av röda myror och  de har vapen OCH är redo att starta ett stort krig för att lägga sina antenner på de där sockerbitarna.

Småkryp tar platsen på top 5 bästa 3D animerade filmer om insekter, ingen slår Antz dock

Det fascinerande med Småkryp är att alla bakgrunder är riktiga med 3D figurer inklistrat, 3D figurerna ser inte realistiska ut men smälter endå in i bakgrunden. Inte ett ord är uttalat heller utan endast ”insekts språk” som DVDn har skrivit på omslaget. Filmen bygger på serien ”Minusucle, the private life of Insects” en fransk tv serie med avsnitt som är ungefär 6 min lång och är en samproduktion mellan frankrike och Belgien, precis som Panik i Byn. Filmens bästa scen är krigsscenen då de röda anfaller de svarta, det är så mycket som pågår men så små saker som t.ex kastanjer och tandpetare förvandlas till gigantiska vapen som total förstör sina fienders koloni. Under kriget försöker några av fienderna bryta sig in i stacken där myrornas drottning och barn finns, detta leder till att filmen blir lite mer spännande  och vi spenderar inte hela kriget med massa scener där saker sprängs utan också med Nyckelpigan och hans försök att få en tändsticksask till sina vänner. Småkryp Långfilmen är en kul film med ett krig som varar i precis rätt längd och har spänning. Filmen får 3.5/5 Guldkameror.

 Markus

Attack the block
2015-12-15

Är ni sugna på varulvsaliens vs gängmedlemmar med coola attityder? Då har ni en film att sätta huggtänderna i!
"Big alien gorilla wolf motherfuckers. I swear."
Attack the block följer en rad personligheter som bor i ett lägenhetskomplex i Londons sämre områden. Vi har de aggresiva gängen som röker på och stjäl pengar. De ger sig på en brud, som lyckas fly till sin lägenhet, endast för att av misstag inse att hon nästan bor grannar med gänget. Men saker blir lite vassare då gängmedlemmarna råkar kidnappa en utomjordisk varelse, och nu vill varelsens "föräldrar" få tillbaka det udda liket av deras barn. Hela komplexet attackeras av varulvsliknande hundbestar med glödande tänder.
John Boyega spelar även Finn i Star Wars: The Force Awakens.
Utomjodingarnas konstruktion är skitsnygga! Glödande, blåa tänder, tillsammans med svart, heltäckande hår över hela kroppen och gorilla-liknande rörelser. Detta minns man länge. Filmen har sina lagom stereotypiska karaktärer, men dom är tillräckligt mysiga och roliga för att vi ska bry oss om dom. De vithyade rollfigurerna är oftast mer av en parodi på "the white man". Detta fungerar skitkul, då den höga vita killen ofta hänger med sina mörkhyade "homies" och känns bara som en outsider då han försöker passa in med dåliga gängslang.
"No idea. Not a bloody clue. Maybe there was a party at the zoo, and a monkey fucked a fish."
Filmen är inte så snygg på blu-ray, men är ni sugna på filmunderhållning får ni en skön sci-fi/action/drama/komedi som håller måttet. Stunt-scenerna är att döda för. Och nu håller jag i en yxa och närmar mig Markus dörr!
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Largo Winch 2: The Burma Conspiracy
2015-12-13

Markus tar sig ann en film Robin reviewade under Filmfetts första månad år 2012, läs hans review här http://filmfett.blogg.se/2012/august/the-burma-conspiracy.html  men den stora skillnaden att Markus inte bara vet att The Burma Conspiracy är en uppföljare, jag har även sett föregångaren!

 aaii....aahh...did nat, have sexuall.....relation with..ahhhh that ehh..woman

3 år innan händelserna I förra filmen bor Largo Wrench i en av Burmas många byar och lever som en av dem och har till och med en flickvän som räddade honom från den illegala Burma/Thailands gränsen efter att han skadats där. Largo lämnade sedan Burma och händelserna i förra filmen skedde och nu är Largo det stora namnet på allas läppar och en media piraya. Han åker till Mr. Jung, sin fars barndomsvän efter att ha räddat en journalist i en öppningsscen med en mycket hastig biljakt. Mr. Jung har varit president för röda korset och Largo har berättat om sitt drömprojekt att skapa en humanid fond men Jung tvekar då varenda rik jävel har en sån nu för tiden. Samtalet med Mr. Jung får dock en vändning då han plötsligt får en hjärtattack eller något. Largo har bestämt sig att sälja Wgruppen för att investera i sin fond och Jung går med på att ha ett finger i organisationen. Men precis när largo ska skriva på papperna för att sälja företaget attackeras de av international Criminal Cause och är ute efter Largo på order av Diane som vill arristera Largo å FNs vägnar då Largo haft ett bankkonto öppet för en general som orsakat folkmord och Largo anses nu vara med brottsling till brott mot mänskligheten.

”A Man with no enemies is no man at all”

Det blir inte lätt då Largo lämnade Burma precis innan massakern började och hans pappa anklagas för att ha ett finger I det hela. Largo ligger mer risigt till än någonsin då en död kropp hittas på hans båt och denna kropp tillhörde den enda som kan bevisa Largos oskuld. Largo åker till Bangkok i största hemlighet tillsammans med sin betjänt och förhörs av FNs kontoret i Thailand men hans ex-flickvän berättar lögner då det inte slutade så bra emellan dem för 3 år sen. Winch tänker och funderar och får reda på att då att hon är en del av en speciell styrka av motståndsrörelsen kommer hon bergis bli avrättad och flyr från FN och blir sedan internationellt eftersökt och aktierna för hans företag blir bara mer och mer värda..Winch ger sig ut i djungeln för att möta generalen bakom alla massakrer men kommer det sluta bra?

 So I threw him on the groooooouuunddd, Maaaaaaan

Largo Winch var en kul action film med mycket snack om ekonomi och företags drivande, Largo Winch 2 är mer till det generella action fanet då det påminner mer om Rambo om han var bankman . Largos historia är intressant medans den utvecklas framför publikens ögon och hans romans med sin ex-flickvän är sockersöt när de slutar bråka. Någonting jag glömde nämna i min review av förra filmen är att Largo är baserad på en serietidning från Belgien och den verkar rätt cool, men hur mycket filmerna följer serierna vet jag inte. Den enda stora referensen till förra filmen är att Largo fortfarande har kniven som räddade dagen förra gången men förutom det nämns det bara att Largo tagit över sin döde fars firma och ingenting om konspirationen bakom den. Actionscenerna har trappats ner en aning och använder minimal shakey cam och snabba klippningar, visst inte lika stilfullt men man hänger endå med vem som slår vart. Sharon Stone som en av huvudskurkarna är en kul tvist, man ser inte stora Hollywood stjärnor i utländska filmer och Sharon som mest spelar romantiska roller och hjältinnor spelar en riktig jävla skata i denna film. Largo Winch 2 är underlägsen sin föregångare men vissa lär finna den överlägsen och är endå en fy jäkla åktur. Largo Winch 2 The Burma Conspiracy får 2.5/5 Guldkameror.

 Markus

Lucia på filmfett
2015-12-13

Då var här Lucia dagen kommen, jag kan inte rimma, pommen. Blogg.se håller en liten lucia bild grej å Filmfett deltar mer än gärna med sin version av den svenska skräck "klassikern" Svart Lucia
 
 

vi återvänder nu till vår förbestämda program, tyvärr.

The Otherworld (L'autre monde)
2015-12-12

När man springer runt på sci-fi mässan vet man om två saker. Man kommer köpa goa filmer och skaka tass med Vernon Wells. Men att jag skulle hitta Richard Stanleys andra film, Dust Devil, samt denna dokumentär av Stanley, var väldigt oväntat.
Väldigt givande att Njuta Films och Studio S ger ut dokumentärer.
I denna dokumentär får vi följa Richards personligare resa till The Zone, som Richard själv kallar det. Byarna runt denna mäktiga natur, som har ett förflutet med häxbrännerier och legender om gömda skatter, är allt annat än vanligt. Folket i byarna påstår att dom dragit sig till samhället och naturen av en besynnerlig känsla. En känsla de aldrig kännt tidigare. Vad är denna känsla? Finns det en övernaturlig makt i omgivningarna? Är det som teorier säger en ingång till andra demisioner?
Richards berättelse är intressant, då han själv försöker vara skeptisk till naturens makter.
Stanley själv erkänner i dokumentären om ett möte med en kvinna från 1300-talet. Mötet förklaras i två tillfällen i dokumentären och är övertygande och målande. Stanley påstår även att han efter dessa möten haft minnesluckor i flera timmar. Han är inte heller ensam om att sett denna dam.
Finns det en energi i detta laddade naturområdet?
En av byborna har sett en massa ljusorber dansa på himmeln och har även foto och filmbevis. Fast obehagliga saker finns också där. Många sekter drar dit för att hitta djävulen, något guiden avråder från.
Områdets guide berättar om djävulens reflektion i en spegel han slog sönder.
The Otherworld blandas med vackra vyer, häftig redigering som fungerar med den känsla man försöker få fram. Den känslan av ursprung och mystisism. Tillsammans med vacker musik från Simon Boswell så blir filmen magisk. Själv skulle jag gärna vilja besöka denna landsbyggd, klättra upp på det berg där man påstår sig känna en upplevelse man aldrig kommer vilja glömma. En upplevelse av existens.
 
Filmen får 4 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
(Om ni inte tror på övernaturliga saker, lär ni inte trivas med denna dokumentären.)
 
 

Inherent Vice
2015-12-11

Såhär förvirrad har nog ingen människa varit förut. Jag har blivit knäckt, bryten till mina bara ben. Jag hänger verkligen inte med ett skit! Vad i helvete handlar Inherent Vice om?!
 
Det finns en hippie-privat detektiv, vid namn Doc. Han får besök av en ex-tjej när han rökt på som fan. Hon berättar en flummig saga om hur hon blandat sig in i någon relations-trekant och hur hon hört att hennes nya pojkvän, Mickey Wolfman, kommer placeras i sinnesjukhus av sin riktiga fru. Docs ex-brud försvinner till sin familj ett tag och Doc letar efter Mickey, som verkar vara försvunnen. Men snart kommer trubbel då han åker fast för mordet på Mickeys skyddsvakt. Samma skyddsvakt, som Doc fick i uppdrag att kräva pengar från av en annan klient.
 
Boken skrevs av Thomas Pynchon som var en stor inspiration till den lagom flummiga, och väldigt roliga Big Lebowski. Skillnaden är att den filmen skall vara flummig, för att förvirra saker till komiska nivåer. Något Inherent Vice verkligen inte genomför. Istället fick jag använda mig att Wikipedia för att fatta något av filmens handling!
 
Problemet med Inherent Vice är att den proppas med en massa fall. Doc ska leta efter Mickey, jaga en drogkartell samt kräva pengar från en annan karaktär. Alla fallen blir en enda röra och det blir en jobbig röra som är för konstig för att reda ut. Paul Thomas Anderson är alldeles för fokuserad på hur filmens foto ser ut. Det är konstanta halvbilder som bidrar till en dokumentär känsla. Men denna känslan tar över hela filmens innehåll och koncept, vilket är jävligt dumt gjort. Och jag hatar halvbilder i filmer, då det snabbt blir tråkigt att kolla på.
 
Det är dock bra skådisar med under filmens gång. Och att se Doc vråla av rädsla när han ser ett foto på ett missbildat spädbarn är sjukt komiskt.
Detta räddar filmen från dess öde, och Inherent Vice är mest tråkig för dess förvirrande situationer.
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

The Heir Apparent: Largo Winch
2015-12-10

Nerio Winch är en mångbiljardär med många fiender som bor på en båt i Hong Kong men efter ett kusligt samtal från en bekant attackeras och mördas han i ett bakhåll. Nu står hans arv helt öppet, hansföretag helt utan efterträdare då Neiro inte hade någon familj. Men Neiro har planerat, han har tänkt efter och i största hemlighet adopterade han ett barn runt 1981 och denna pojk har bott ifrån sin adoptivfar och är nu gammal nog att ta sin plats i världen. Problemet är att Largo är en bråkstake och slåss mot gäng medlemar (för att rädda en flicka i trubbel dock). Kvinnan och Largo skapar en liten romans och Largo berättar hans orgin story (medans han pussar på hennes röv) men kvinnan har som så många andra kvinnor en gömd agenda och smugglar in droger i Largos kropp medans han sover och i en flummig sekvens blir han arristerad och slängd i fängelse efter att de hittat kukmycket droger i hans lägenhet och ingen tjej. Företaget letar ledtrådar till vem som kan ha mördat Winch och vad som komma skall då en investerare köpt många Winch aktier precis innan Nerios död blev nyheter.

 "This is the asshole of the world."

I flashbacks ser vi hur Largo tränts sedan barnaben för att ta över företaget så som att gått på den finaste skola i hela Europa och han måste ha lärt sig kampsport då han rymmer från fängelset fortare än Robin skrev fel på Robocop 3 reviewn. Men han får snart veta att Nerios närmaste man hjälpt han bli fri  och Largo får nyheten om sin fars död och åker på direkten till Hong Kong. Han får möta sin fars butler Gauthier och sedan anländer han till företaget och äger skiten ur den tvivlande styrelsen och berättar att hans enda uppdrag är att ta reda på vem som mördade hans far.  Just då bryter helvetet loss då en lönnmördare skjuter skarpt. De får namnet på en misstänkt, Mr. Korsky som tänker köpa ut hela Wgruppen (Winchs företag) och Largo påbörjar en plan för att blocka Korskys tillgänglighet att köpa fler aktier och ta reda på vad han hade för roll i mordet på Nerio Winch.

 "You may be the villian of the story...but she wrote it"

Largo Winch är helt okay faktiskt, action scenerna är bra och storyn är intressant om svek, aktier  och jävla mycket pengar. Visst filmen är ingen sleepless night men den är underhållande, och känsliga stunder som hur Largo och Nerio märker hur olika de är och Nerios tjat om att Largos öde redan är bestämt är lugna och kul att se. Hela styrelsen på företaget är alla lika misstänkta som  faderns mördare. Mr. Korsky gör ett utalande då han pang pankaka uttalar sig som ”Storyns badguy” och är en av få skurkar i action rullar som inte vill mörda hjälten, bara köpa alla hans aktier. Är ekonomiska thriller filmer utan terrorister eller eko skurkar till din smak är denna film helt okay, det är en film om affärsvärlden, inte skurkar och hjältar som slåss om gott och ont utan om ett företag som vill stanna på topp och en man som letar efter sin fars mördare och det är mycket stilfullt och bra editing. Actionscenerna blir inte för flummiga utan man hänger med i vem som slår vart och åter igen bevisar att shakey cam är det värsta att hända action filmer sedan Steven Segal. The Heir Apparent: Largo Winch får 4/5 Guldkameror, är snack om nummer och procent är denna till din stil men lite action scener som får heta duga in slängt så har vi en intressant film.

 Markus

Powder Blue
2015-12-09

Att marknadsföra något fel är något bland det värsta man kan göra. Som när 50Cent nämns på omslaget av Odd Thomas, bara för att han ERBJÖDS en roll han tackade nej till. Eller som i detta fallet, då en privatbild på Patrick Swayze täcker nästan hela omslaget av Powder Blue, där han medverkar som en porrklubbsägare i tjejperuk i en roll som är mindre än 2 minuter. Suck.
 
Nåväl. Powder Blue handlar om ett tema som vi sett förr, men gärna ser igen. Om olika förlorade själar, vars liv knyts samman av olika händelser.Och i en sådan film krävs ett välskrivet manus.
WHY AM I ALIIIIIIVE?!? (Från Biocop)
Ray Liotta spelar en döende f.d kriminell person som besöker en porrklubb och letar efter en viss person. Inte för sex, utan för något annat. På samma klubb jobbar horan Scarlett, vars enda drift i livet, förutom kokain är hennes döende son som ligger i koma. Hennes vägar byts av en händelse med en ung begravningsentreprenör med ångestattacker, som kör på hennes hund. Och han i sin tur råkar springa på en präst, spelad av Forest Whitaker (utmärkt, som vanligt), som vill ha hjälp med att ta självmord.
Paris/Texas vibbarna is strong in this one!
Att filmen utspelar sig dagar innan julafton är rätt gött, då inte alla känner glädje över denna perioden. Särskilt inte dom som känner sig ensamma. I samma stil som Princess är detta en melankolisk saga, där livets undre värld får analyseras, som ett jobbigt tuggumi i skosulan som nån jävel spottat på marken.
3 av 5 guldkameror. Go film, med lite väl trist filter över hela filmen som ger blåa undertoner. Btw, nån som vet ett bra tips att få bort tuggumi från en skosula? Help me out here!
 
Robin

Stir of Echoes 2: The Homecoming
2015-12-07

Den första filmen var en fin liten pärla, som beskrivs enkelt som en film där övernaturliga gåvor inte behöver betyda onda andar och monster som vill döda. Det kan dock bli läbbigt, i samma stil som tv-serien Medium. Stir of Echoes 2: The Homecoming lanserades direkt för tv-publiken, vilket oftast är ett dåligt tecken på kvalitet.
 
Teddy är en ledare för ett gäng soldater i Afganistan. Något går åt helvete och han skadas allvarligt. Efter ett bra tag på sjukan vaknar han upp och ser sin armé-polare ligga bredvid honom. När Teddys chef vandrar in och säger att armé-killen är död vänder Teddy blicken mot sängen intill. Den är tom.
 
Teddy återvänder hem till en fest och träffar frugan Molly och sin tonåriga son, Max. Det dras skämt om kriget, vilket gör Teddy så upprörd att han sabbar festen. Han blir ännu mer upprörd när han ser att hans son börjat röka. Molly tror det är traumatisk stress från kriget, men Teddys humör är inte enda problemet. Saker börjar störa honom i hans vardag. Ett brinnande lik, och syner som sakta smyger sig in i hans synfält.
 
Stir of Echoes 2 fungerar oväntat bra. Här har man tagit en vändning från förra filmen, genom att skapa en intressant story, som ändå går i samma tema som i ettan. Teddys humör och hans personlighet, fångas fint av Rob Lowe. Alla involverade skapar en bra stämning och att Teddy börjar ifrågasätta kriget och sin mening med livet gör att filmen får deppiga ögonblick. Särskilt när Teddy besöker sin armé-polares fru och barn och hon börjar ifrågasätta varför Teddy fick leva. Sånt brukar inte vara bra på film, men här fångas ångesten upp vackert.
Kvinnor och deras make-up ska alltid vara såååå överdrivet!
Så här skall uppföljare göras. Nytt material, blandat med gammalt. Vad kan jag säga mer än att den fungerar som en fin, egenstående produktion.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Hellraiser 8- Hellworld
2015-12-07

På 2000 talet  var tekniken blomstrande, Michael Myers var med i Reality TV, Jason var med i digitala stimulationer och Pinhead var med i datorspel...eller ja han är med på omslaget till en film som har med datorspel att göra.

Yepp, det där är Harvey Cavill 7 år innan han spelade superman i Man of Steel

Filmen börjar med en begravning...passande då filmen redan ligger död i vattnet. Helt seriöst dock så har en snubbe vid namn Adam dött under ”mystiska omständigheter” och alla hans vänner är där för å ta farväl av honom. Adam och hans vänner är (och var)  beroende av det största spelet på marknaden, Hellworld, ett datorspel baserad på Cenobite mythosen och  dess varelser. Adams vänngrupp sörjer satan och inser att ingen av Adams familj närvarar  och en av tejerna i gruppen, Chealse får en drömsekvens och vaknar hemma hos sig 2 år senare. Chealses vän Mike dyker upp med en Cenobit mask och de börjar snacka om Hellworld spelet  där de får en inbjudning till ett Hellworld baserad fest i Leviathan-huset. Med sina vänner Derrick och Allison drar de dit  På festen möter de deras gamla vän Jake som  de inte sett på 2 år och de stöter på festens värd, Värden... som har en hel samling av Hellraiser prylar och en bild på L’Merchant. Värden visar upp sin lila maniska samling av Hellraiser prylar och en tortyrkammare i stil med L’Merchant skapelser. Kvällen får dock en udda vändning när Chealse får en uppenbarelse om Pinhead efter att Värden stuckit henne med en nål.

 "You and your friends have been six feet under since this party began!"

Så Värden lurar in Allison i en av hans tortyrkammare och dödar henne PG style, yepp aslama dödsscener kan jag tillägga, till och med Blodsvågen har bättre gore. Sedan erbjuds Jake att leka med Pusselboxen utav Värden och vi får ÄNNU en drömsekvens, nej vet ni vad? FUCK DEN HÄR FILMEN! Jag reviewar den fan inte mer! Jag är trött på alla cop outs! Jag har sett denna innan och vet hur den slutar, cenobiterna vänder sig mot Värden, precis som i Lejonkungen då hyenorna vänder sig mot Scar. Åt helvete med denna filmen och vill ni veta mer, se skiten själva för jag ger officiellt upp på Hellraiser serien.

 

Lite kul att Lance Henriksson som är huvudskurk i denna film spelade huvudkaraktären i Pumpkinhead medans Andrew Robinson som spelade huvudskurken och en protagonist i första Hellraiser spelade huvudkaraktären i Pumpkinhead 2 Blood Wings, där fick ni lite fakta att knapra på medans ni fortsätter läsa min review. Hur är filmen? Skit, var den sevärd? Nej, Är den sämst i serien? Tragiskt nog inte och denna filmen är verkligen ett ruttet ägg. Innan Revulations så ansåg jag ständigt att denna var värst i serien och den är en stadig 2a som sämsta Hellraiser film medans Revulations har en plats på listan över sämsta skräckfilmer.  Lance Henrikson är väl helt okay i filmen men oh gud vad han försöker att göra filmen sevärd men det håller inte en milimeter. Att göra ett stortspel baserad på ”riktiga” mord i den världen är inte bara okänsligt utan också helt lverkligt då de troligen hade blivit stämda eller spelet hade gått med stor ekonomisk förlust på grund av dess dåliga smak, eller om det bara är en skröna i denna värld framstår aldrig och alla fake outs och drömsekvenser är bara uttjatade och uttröttande. Det värsta med Hellworld är att detta är inte den filmen vi var menade att först se, nej Hellworld hade mycket fler scener med Cenobiter från förr och nya, såsom Spike, en cenobit med  en stor spik genom huvudet som täcker hans ansikte, den coola tvilling cenobiten från Hellraiser 4 och några till och deras scener  filmades men hamnade på editorns golv.....om detta inte är en av de största fuck ups i någon produktion någonsin så vet jag inte vad som är. Alla karaktärer i filmen är astråkiga, dåligt skrivna och stereotyper fast de funkar inte alls och handlingen är ett skämt, helt klart den sämsta Doug Bradley Hellraiser filmen, denna kan nog alla skippa såvida man inte vill genomlida hela Hellraiser serien. Efter Hellworld gjordes den hitils sista Hellraiser filmen i serien och anses urniversiellt som en av de värsta skräckisarna någonsin och gjordes utan Bradley, utan ett bra manus och endast så att Miramax kunde behålla filmseriens rättigheter och vlken jävla röra det blev, det är mycket synd att en serie med sådan poential blev så dålig mot slutet och jag gillar inte att säga det, men det verkar som att det enda som kan rädda denna serie, är en remake.Hellraiser Hellworld får svag 1/5 Guldkameror, mest för att den är rätt spot on på sin Lore och ger oss små hints som ger en backstory åt äldre Cenobiter.

 

"Oh, what wonders we have to show you."

 

Markus

Hellraiser : Deader
2015-12-06

Amy Klein är en riktig jägare när det kommer till at thitta en bra story och är inte rädd att gå undercover då hon introduceras i ett droghak med massa utmattade knarkare. Men hennes boss Charles har andra planer för henne. Charles visar ett band på en ritual där en ung kvinna tar livet av sig på video, och återuppväcks sedan av en kult som kallas Deaders som dyrkar en snubbe vid namn Winters som med en speciell ritual återupplivar folk som nyss dött. Charles skickar Amy på första bästa flyg till Rumänien och anländer till hennes hotell (som är fullt av flugor och elaka hotellägare som är van vid skitlukt, jävligt politiskt korrekt) där hon ska träffa Marla, kvinnan som skickade videobandet till Charles. Men Amy hittar Marla hängd i duschen och i hennes hand håller hon, you guessed it Lements Configuration vilket Amy försöker snatta till sig, men detta får Marlas döda kropp att skrika till så Amy knockar hotellägaren och flyr....okay varför inte. Hemma hos sig sätter Amy igång ett videband där Marla berättar om sina upplevelser med kulten, Winters inverkan på kropp och själ och att ge fan i pussellådan och får tips om vart hon ska leta ledtrådar, men först BÖRJAR HON PILLA PÅ PUSSELBOXEN!! DUMMA KOSSA!

 "Dreams are fleeting. Only nightmares last forever!"

Amy går till tunnelbanan enligt Marlas instruktioner och stöter på ett konstigt lik i regnkappa som försvinner upp i rök hoppar på värsta orige tåget som Marla berättat om där hon träffar Joey,  en ful fjomp som har en anknytning till Deaders kulten. Han berättar vart hon kan hitta kulten och Amy hoppar av tåget men ser en snubbe gå emot henne, sedan börja skrika på henne och hoppa ut över tåget, detta leder ingen vart utan Amy går vidare efter att ha spenderat natten i fyllecell då ingen kropp hittas på tågspåret. Amy följer Joeys vägbeskrivning och går nästan i realtid dit, efter typ 15 minuter av endast gående genom kusliga korridorer hamnar hon i kultens hjärta och möter Winters, deras ledare. Kommer Amy få sitt repotage? Kommer hon överleva den helgalna kulten? Vart fan passar Pinhead in i det hela?

 "Don't you think for a second you are not in danger!"

Ja att se Rumänien är ju kul ialla fall... och vissa scener är lite obehagliga som den i tunnelbanan där alla verkar döda men Amy är en rätt seg karaktär som de försöker göra djupare genom att slänga in en subplot om hur hon misshandlades som barn och Winter, filmens skurk och kultledare är inte alls en läskig eller obehaglig karaktär utan känns som de bara slängde in någon i rollen så fort som möjligt. Kamera arbetet är i ständig rörelse som om Ian Ianucci var kamera man för detta projekt . Filmen är för det mesta gråtonat så allting ser så färglöst ut och musiken är lite för ljudlös utan består mest av enkla toner med minimal budget och klippningen är helt åt helvete men det är väl det filmskaparna ville få ut med filmen... och det är därför folk som dessa inte borde få göra filmer.. Filmens klimac är en besvikelse ed dåliga CGI effekter och brist på skräck, och för att inte nämna förutsägbart, filmens big bad slits i stycken, precis som de andra Hellriser rullarna precis som Frank, Channard, Trevor och Joseph innan Winter. Pinhead dyker upp 3 snuttar under filmens gång men endå står hans namn i stora bokstäver på dvd omslaget, billigt. Deader är en seg jävla film med lite shockvalue, lite action och ingen skräck. Detta är en av de sämre i serien men inte den sämsta men endå ingenting att komma med. Hellraiser Deader får 1.5 Guldkameror av 5 och nu är det endast 1 film kvar i temat och vilken tur att det är den värsta Doug Bradley Pinhead filmen de någonsin gjorde.

 Markus

Hellraiser 6: Hellseeker
2015-12-05

 

Trevor och hans flickvän Kirsty, yepp Kirsty från de 2 första Hellraiser filmerna är tillbaka Yippi, är ute och kör bil och deras förhållande har tyvärr äktenskaps problem,  under ett försök att rätta till det kör de av vägen rätt ner i floden. Trevor tar sig ut men Kirsty  har inte den turen. Trevor vaknar upp på sjukan och möter en smexig sjuksköterska vid namn Allison som ger honom en hög dos av lugnande. När Trevor åter vanar så är han fastspänd och en galen doktor utför en operation på honom...men det visar sig vara en mardröm (son of a bitch). Sedan kommer en inspektör och frågar ut Trevor vart hans fru har tagit vägen för i bilen hon dog i, där är hon inte. Trevor skrivs ut och går hem och dagen därpå går han till jobbet där han och hans chef har en affär och hans jobbarkompis är en kinkig jävel. Trevor är nu en av de huvudmisstänkta i en mordutredning på sin fru Kirsty och en stor skallig typ börjar förfölja honom. Trevor finner ett videoband av där han ger Kirsty en present, men denna present visar sig vara något Kirsty har en historia med, det är Lements Configuration, Hellraiser Pusselkuben.

 "Welcome to the worst nightmare of all... reality!"

Videon avbryts av hanschef Gwen som vill pippa och spela in det, men Trevor kastar ut Gwen men enligt vidokameran så är Gwen fortfarande där å pippar, Trevor glor på när kameran spelar upp hur han gökar sin chef men från ingenstanns dyker ett par händer upp och kväver Gwen med en påse medans Trevor står hjälplöst och tittar på. Helt plötsligt sitter Trevor i sitt kontor då allt tydlugen var en dröm och hans jobbarkompis märker hur fucked up han är och ger honom adressen till en akupunktur. Innan du hinner säga ” Nordvästersjökustartilleriflygspaningssimulatoranläggningsmaterielunderhållsuppföljningssystemdiskussionsinläggsförberedelsearbeten” har hela filmens handling degat till det riktigt ordentligt och det är svårt att veta vad som sker på riktigt och vad som endast sker i Travors huvud.

 

"Wherever there is hate, violence, depravity... a door will always be found."

Precis som Inferno så var denna film först inte menad som en Hellraiser rulle, utan Pinhead lades in i manuset efter det var färdig skrivet. Vad tycker då jag om denna del i Hellraiser sagan? Det är en av de värsta mindfuck filmer jag någonsin sett, ingenting är vad det verkar utan man slungas alltid till en annan del av storyn där karaktärer antingen är döda eller levande, eller karaktärer som dött under filmens gång är levande så då var den tidigare dödsscenen en illusion? Naehepp nu är han tydligen död igen...Oh nu pratar han med den här karaktären....nähepp han pratar med sig själv och den karaktären har aldrig funnits... vart leder all denna förvirring? Har den någon payoff? Ja det har den, men jag blev besviken av den, ett billigt knep för att lösa alla lösa trådar i denna rätt intressanta handling. Att se Kirsty igen är rätt gött, hon var jättebra i denna men oh vilken bitch hon har blivit, visst hon kör gamla knep och lyckas åter igen lura Pinhead, seriöst Pinhead försöker du ens?? Trevor är en jävla skitstövel men precis som Joseph, man ska inte tycka om honom men han har endå kvalitéer som man får beundra men man bryr sig inte så mycket om vare sig karaktären lever lyckligt eller dör i slutet. Trots alla dess fel är den ialla fall i top 5 av bästa Hellraiser filmer då det bara blir värre efter denna, tro mig Bloodline var rätt illa men det är rena Halloween 1 i jämnförelse med vad som komma skall eftr denna.  Jag har uppfunnit en liten dricklek gällande filmen, drick varje gång en hallusination eller en flashback sker, tro mig drick lättöl och du kommer endå bli full eller alkoholförgiftad för varje scen i filmen är en lång rad av dem. Hellseeker får 2.5/5 Guldkameror. Trevligt med alla refferenser till första filmen och denna är efter 3an den enda filmen som tar upp händelserna till orginal duon.

Markus

Hellraiser 5: Inferno
2015-12-04

Vi får följa Joseph, en snut i Denver som är bland de bästa i styrkan, men också använder droger så vi kan anta att han inte är den bästa. Hans partner Tony Moneno som ser ut som en smal Gabriel Iglesias, men som tur är kör de inte en comic relief karaktär med denna snubbe. De tillkallas till en brottplats där ett ockult mord verkar ha ägt rum på en viss Jay Cho som nu är uppslicad och saknar ansikte. På brottsplatsen hittar de även ett finger som kommer från ett barn. Joseph är på fritiden en familjefar men han är mer förälskad i jobbet (och prostituerade host) än i sin heta fru. En kväll tar han fram sin lilla leksak (nej inte snoppen) och börjar pilla på den (fortfarande inte snoppen) och alla som har sett en Hellraiser film känner snabbt igen denna lilla kub som Lements Configuration, Hellraiser pusselboxen och en jävla drömsekvens vaknar Joseph och ligger deckad på golvet vid toan med kuben brevid sig. På jobbet får Joseph faktan om Cho-mordet och får veta att mordvapnet var troligen en kedja och barnet var vid liv när fingret kapades. Ett samtal från horan han besökte rubbar dock Josephs dag då hon senare hittas död och Joseph var den sista som såg henne vid liv.

 "Ah, the eternal refrain of humanity. Pleading ignorance, begging for mercy. "Please, help me. I don't understand.""

På mordplatsen hittar Joseph ännu ett finger från ett barn, troligen samma unge. Fingeravtrycken visar att det finns en misstänkt som påstår att Cho var villig att bli mördad och samtalet lägger snabbt fokus på en karaktär som kallas the Engineer, en mystisk typ som inte blir jagad, utan jagar.Fler vittnen berättar om hur awesome the Engineer är och hur brutal han är när folk letar efter honom och innan du vet ordet av har Joseph fått ett videoband med en Cenobite liknande varelse som torterar Josephs tjallare. Ju närmare The Engineer Joseph kommer destå fler personer dödas. Kommer Joseph lyckas? Vad har Josephs psykolog för inblandning i det hela? Kommer Pojken att dö? Kommer vi får veta vem eller vad The Engineer är? Vart fan passar Cenobiter in i det hela?

 "Your flesh is killing your spirit."

Hellraiser  Inferno är lite kort på Hellraiser...varför då? Det var först menat att vara en stand alone film men för att tjärna in pengar så slängdes Pinhead och Cenobiter in lite hastigt i början av produktionen för att tjärna en extra kosing, samma sak hände med Hellseeker, nästa film som ni kära läsare kommer få läsa Filmfetts åsikter om imorgon. Tro det eller ej, Hellraiser Inferno är den bästa filmen i serien sedan första, ja det är jävligt lite Pinhead men gåtan är bra och i jämnförelse mellan den 4de, 6-9 är Inferno överlägsen och snäppet bättre än Hellraiser 2 och 3. För att vara en direkt till DVD film så är den jäkligt väl gjord, rätt bra effekter och skådespelet är helt okay, ja det finns jävligt många flubbar såsom Pinheads entre verkar bara vara en paj i ansiktet och kommer från ingen jävla stanns, drömsekvensen  är bara tidsslöseri för att introducera alla filmens Cenobiter. Joseph är en jävla apa, och man är som tur är inte menad att gilla honom, man ska tycka han är ett jävla rövhål men Tony är rätt bra karaktär, en latinamerikan som är bra skriven på 2000-talet, neat och sättet alla pratar om The Engineer är som om han vore Sauron och är det bästa med filmen, vad är the Engineer? Det är nu i serien alla filmerna blir mer utredningsfilmer, och smått flummiga...eller ja i denna och Hellseeker blir det mer förvirrande än Robin på en strippklubb. Hellraiser Inferno får 3.5/5 Guldkameror.

 Markus
 
 
 Engineer är en jävla cool grej dock

Hellraiser: Bloodline
2015-12-03

4 år efter att Hellraiser 3 avslutades med att visa en skyskrapa vars arkektatur påminner om den berömda pusselboxens design får vi äntligen svaret...

"Hell is more ordered since your time, princess, and much less amusing."

Så våran film börjar i rymden.......ännu en skräckikon som totalförstör sin serie med att ha en sci-fi i samma dåliga anda som Jason, Leprechaun och Critters... hur som galatiska militärer går ombord på ett till synes tomt skepp år 2127 i jakt på en Mr. Paul Merchant som har fått tag i pusselboxen som i den här filmen fått namnet Lements Configuration. Med hjälp av en radiostyrd robot ska han öppna boxen och förgöra Cenobiterna för evigt. Tyvärr avbryts hans plan då militärer rusar in och arristerar honom. Under förhör berättar han om hur hans farfars farfars far Philip L’Merchant var mannen som byggde lådan i Frankrike på 1700-talet åt en rik man, Duc de L'Isle en jävel på occulta ting. Med hjälp av boxen en ny dödad hora och sin assistent lyckas Duc de L'Isle tillkalla en demon som tar över den döda horans kropp. Demonen får namnet Angelique och dödar Duc de L'Isle och tar hans assistent som älskare. Philip bevittnar allt detta och dödas också när han försöker hämta tillbaka sin pusselkub men L’Mechants säd lever vidare i hans ofödda son.

"Do I look like someone who cares what God thinks?"

200 år senare följer vi sonens avkomma en yngling som heter John, en familjefar somhar mardrömar om Angeluiqe och hört historier från sin farmor.Angeluiqe och hennes ägare är också vid liv och de läser tidningen och finner en artikel om att John Merchant har byggt en byggnad vars design är tagen från Lements Configuration.  Jaques fuckar dock upp och bryter mot en av demonernas regel, stå inte mellan en demon och helvetet och dödas snabbare än jag dissar Robin. Sedan far Angeluiqe till Amerika där hon går in i byggnaden John har designat och med hjälp av en kåt tjockis så summonar hon Pinhead. Vi får veta att Angeulqe är helvetes prinsessa. Hon beger sig sen till att förföra John. Samtidigt skaffar sig Pinhead nya arbetare då ett tvillingpar råkar hamna i fel korridor i byggnaden där Pinhead nu gjort till sin temporära hemvist.  Snart står John öga mot öga med Cenobiterna efter att Pinhead och Anguliqe kidnappat Johns familj för att få dit honom. Medans Jason år 2127 berättar historien smyger Cenobiterna runt på rymdskeppet och dödar militären och det är upp till Jason att förinta dem för evigt så deras ondska äntligen stoppas.

 "You go play with your dog, you bastard!"

Pinhead in space........vilken jävla dum idé....inte undra på att detta var den sista filmen som släpptes på bio. Filmen är både en prequel och en sequel, och helt ärligt, sequel delen suger mer än en dammsugare medans prequel delen är rätt intressant, de lyckas få Frankrike under revulotions tiden. Och Kevin Yagher, filmens regissör har fått sin credit som Alan Smithee, yepp filmen är så illa att inte ens filmens regissör vill att folk ska veta att det är han som gjort den....det var dock inte hans fel att filmen sög då Miramax (i sammarbete med DIMENSION FILMS som också ägdes av Jävla Weinstein så allt är troligen Bröderna Weinsteins fel som vanligt) klippte sönder den än en 5 åring med en sax  så skyll på Miramax (som ägdes av Disney till 2010 så tekniskt sätt är Hellraiser 4 och Halloween 6 lika mycket Disney filmer som Musse Pigg och Frozen). Hur som helst, filmen är rätt rutten, sci-fi delen är förjävlig, våra huvudkaraktärer, alla spelade utav en man under olika tidsåldrar är en dålig skådis men Pinheads Doug Bradley är alltid episk i rollen som gjort honom till en ikon och Angeluiqe är inte så dålig skådis heller...tyvärr är hennes Cenobit design inte alls  speciell, efter att ha byggts up som en av seriens värstingar så kastas karaktären helt bort och blir en bakgrundskaraktär med dålig jävla design medans tvilling cenobiten som började som minimala roller får en 15 gånger bättre design och unik för den delen med. Cenobit hunden är nog en av höjdpunkterna i filmen, en av få höjdpunkter under filmens gång, Hellraiser: Bloodline får svag 2 av 5 guldkameror, den har lite som är bra men för det mesta så är det bara sci-fi snack och rätt slappt med handling.

 Markus

Hellraiser 3- Hell on Earth
2015-12-02

YYYYEEEEEEEEEAAAHHHAAAAAAAA, Put em burgers n bangers on the BBQ fellas, Heckraiser is coooomin to Murica! In this here 3hrd  movie in these Heckraiser saga Pinhead and his pack is gonna raise some quadbikes n Monster trucks all up in yo face!

 20 min into netflix and chill and he gives you this look..

En ung man, Monroe är ute och raggar efter speciell konst på ett ställe drivet av en luffartyp. Ägaren kommer och säger att Monroe kan få en staty som han stått och inspikerat, denna staty har 2 intressanta saker i sig, Pinheads ansikte och pusselboxen från de tidigare filmerna. Vi klipper sedan till nyheterna där Joey Summerskill, en reporter gnäller om att hon inte får en bra story till sin kameraman Doc, hon vill ha något brutalt att rapportera om. Medans Doc kallas till ett riktigt reppotage så snubblar Joey över en skadad person som skadats på stadens hetaste uteställe, The Boiler Room, ägd av Monroe. Den skadade personen har kedjor i sig och får ett så tungt anfall att han exploderar på sjukhus bordet så Joey åker till Boiler Room för mer info, ett ställe som är fullt av sadomarchosistiska statyer, personen hon söker, Terry kan kan ha bevittnat killens död så Joey tillkallar flickan till sin lägenhet. Terry berättar att mannen lekt med Monroes senaste staty och rivit bort pusselkub delen på statyn medans Joey berättar om hennes far som dött i kriget som hon ständigt har mardrömar om.

 "Down the dark decades of your pain, this will seem like a memory of Heaven."

På annat håll väcker Monroe Pinhead ur statyn, och utan att veta vad han gjort så raggar han upp en het b-rud men Pinhead norpar snart åt sig henne och offrat henne till sig själv. Då Pinhead är fast i statyn ber han Monroe om en tjänst till i utbyte mot Monroes ultimata tillfredställelse.  På annat håll blir Terry och Joey bra vänner då Terry flyttar in temporärt efter Joey slängt ut henne och de kommer över madrassen och fotot av Pinhead i männsklig form från Hellbound.  De ringer för att få tag på Kirsty Cotton intervjuer och övervakningsfilmer från Channard Institutet. Terry får ett samtal från Monroe om att han vill ha tillbaka henne och hon springer direkt tillbaka...rätt in i Pinheads kedjor. Med Pinhead fri gör utför han den största massakern sedan den där branden på den där rumänska nattklubben. Nu är det upp till Joey att hindra Pinhead från att döda fler människor, med hjälp av Pinheads orginella form måste Joey vinna över Pinhead och hans arme av hemmagjorda Cenobiter.

 En jävligt rolig design som skulle ha kunnat hållit sig i ett par filmer, CD Cenobiten behöver en spin-of där han startar ett band som skulle få Rammstein att gråta

Jag ska vara helt ärlig, Hellraiser 3 är faktiskt snäppet bättre än 2an, det är den första Hellraiser som är filmad utanför Storbritanien är är nog min 3dje favorit I hela serien, det var denna som introducerade min favorit cenobite I hela serien, CD-cenobiten, den har några av de bästa talen och gräver djupt ner i lore om Pinhead. Motörhead gjorde om Ozzy Osbourne låten Hellraiser (och gjorde den bättre) till denna film och den låten är idag en av bandets mest kända låtar. Gore effekterna har blivit uppgraderade, sekvensen då Pinhead bokstavligt talat sliter av en tjejs skin och suger in henne i statyn medans hon skriker i plågor är nästan för brutalt att se trots de dåliga digitala effekterna. Vad fan som hände med de andra 3 Cenobiterna nämns aldrig och det är inte bara jag som undrar det.  Discomassakern är kanske en av de brutalaste scener i hela Hellraiser serien och det är nog där filmen skinner som mest, den vill verkligen överlappa de 2 tidigare filmerna med både våld, gore och sex men en sak kommer den inte ens i närheten, atmosfären, detta ser ut som vilken jäkla 90-tals thriller som helst, en bra stil ja, men atmosfären i de 2 första är fantastiska.Krigsscenerna i Joeys huvud är lite out of touch men de vävs in i filmens handling så passande att man kan hantera dem. Hur fan Pinhead hamnade i statyn till och börja med är det ingen idé att fråga om för vi får nada till svar. Hellraiser 3 är snäppet bättre än Hellbound men är långt från att vara en perfekt skräckfilm, den har många brutala stunder och bra skådespel och för att inte nämna coola idéer och det gör filmen till mer än en medelmåtta. Hellraiser 3 får 3/5 Guldkameror.

Markus
 
Take a listen tho this:
 
https://www.youtube.com/watch?v=1M4FG1UXH5w

Voodoo Vince
2015-12-02

Nej, nu har jag sett för många filmer. Tillräckligt många för att hålla bloggen vid liv ända in i Mars. Så nu tar vi ett Tv-spel som omväxling. Skamen växer när jag insett att jag inte recenserat denna gömda guldklimp: Voodoo Vince för X-box orginal!
Den första bossen är stor...men inte lika stor som den gigantska, dansande roboten vi tvingas möta i finalen.
Ett gäng skurkar bryter sig in i Madame Charmaines magiska butik och stjäl hennes zombie-dust. Hon tar dom på gärning, så dom låser in henne i deras bil och kör iväg. Magi-dammet sprider sig runt omkring och ställer till med onda gärningar. Då vaknar den lilla voodoo-dockan Vince upp och med hjälp av sin mästare Charmaines röst skall han ge skurkarna en fet fläskläpp. Även om han själv är ganska lat och egentligen inte känner för det.
Carnival DePrave ger faktiskt lite goosebumps i sin design.
Under äventyrets gång åker vi från underjordiska grottor till träsk och cirkustält. Allt för att ge den ointelligenta och värdelösa magikern Kosmo the Inscrutable en läxa. Vi får möta otrevliga bensinpumpar som kastar negativa fraser och ett jazzspelande skelett. Allt tillsammans med skönt gungande musik från Steve Kirk och vackra och tvistade miljöer.
I Voodoo Vince väntar ett detaljirikt och vackert, utmanande spel.
Kontrollerna fungerar fint! Du hoppar mellan olika platformar, svingar dig genom lijaner och snurrar, sparkar och slår dig väg genom fiender. Men det unika är att du kan skada Vince för att skada din omgiving. Visst, Vince kan ju inte simma och fiender kan fortfarande ge dig stryk. Men använder Vince sin omgiving av föremål: spikar, eldslågor eller annat, kan han skada sina fiender. Detta leder till udda, animerade ögonblick. En ko kan komma flygande från himmeln, landa platt på Vince, som exploderar till en cirkel av smärta för sina fiender runt om, som i sin tur blir platta och dör.
Dockan Dolly växer till gigantiska höjder. Huvudet öppnas upp och visar detta....japp. Bossarna är groteska!
Vince är ett underhållande, komiskt spel. En av mina kult-favoriter till X-box orginal. Synd att Vince inte sålde mycket och misslyckades få en uppföljare. Fast mitt hjärta har alltid plats för Vince...The Voodoo Doll!
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Hellbound- Hellraiser 2
2015-12-01

 
I förra filmen fick Kirsty och hennes pojkvän se en gigantisk skelett demon som flög bort med Franks högt värderade kub.....vad hände sen?.....I donnu, här är Hellraiser 2
 Channard Cenobiten har en fräck design och all stop-motion han skjuter ut ur handen är alltid välkommet.

Vi får snabbt en liten orgin story om hur Pinhead, Cenobiternas ledare, fick tag i Kuben som människa. Precis som så många andra uppföljare utspelar sig Hellbound på ett sjukhus, i detta fall Channard-Institutet driven av Dr. Channard. Kirsty har anlänt hit efter händelserna i förra filmen och samtidigt som Kirsty pratar med polisen genomsöks hennes pappas hem. I hemmet hittar de en gammal madrass där Julia dog och precis som Frank och golvet i första filmen lever Julias kvarlevor vidare i madrassen. Dr. Chennard och hans prao elev Kyle möter Kristy och senare träffar de en stum flicka i Kirstys ålder som är stum och beroende av att lösa pussel. Chennard är dock en skum typ som har en annorlunda hobby. Till att börja med behöver han madrassen som Julia dog på och Kyle hittar bilder på Pusselboxen som vi såg i förra filmen. Hemma hos sig har Channard förberett ett offerlam( en av sina galna patienter) som han låter sitta på madrassen och skära sig....detta bringar Julias kropp tillbaka utan skin dock.

 "Your suffering will be legendary, even in hell!"

Medans Chennard och Julia bildar en romans (den sexigaste mellan ett lik och en levande person sedan necromantik) så försöker Kyle föra Kirsty från sjukhuset efter att han berättat att Julia åter vandrar denna jord.  Kirsty är som besatt v att rädda hennes pappa från helvetet. Julia får snart tillbaka all sitt skin och hår och stoppar Kyle från att göra inbrott tillsammans med Kirsty. Dr. Chennard har dock en övaraskning, Tiffny som får låna en av Chennards pussellådor och utav ren instinkt börjar hon pyssla med den och summonar åter igen, Cenobiterna som tar Dr. Chennard till helvetet men detta misstag får de snart sota för då Chennard blir för mäktig för deras eget bästa och det är upp till Kirsty och Tiffany att bege sig in i Cenobiternas hemsvits och ta kål på Chennard själva.

 Pinhead tvekar på att dela notan då han endast tog soppan...

Det första jag tänker på när jag ser denna film....de låser fan inte rummen på institutet så psykiskt ostabila människor får vandra hur de vill i salarna, även om de är farliga för sig själva och andra.. Men brister i vården åt sido, vi är här för att babbla film och pöka era bitches! Den här filmen är riktigt klurig, den har verkligen bra stunder, bra gore effekter och är mörkare än Robins skämt när han väl försöker, Chennard cenobiten är nog den coolaste nya prylen de la till i filmen men det är även coolt att se Cenobiternas hemsvits som vi sedan aldrig mer ser i en Hellraiser film. På andra sidan är den rätt trög, atmosfären som gjorde den första kuslig är borta och slumpen att Kirsty ett offer råkar hamna på ett institut där ägaren är besatt av just det ämnet är rätt för stor, Kirsty känns lite underspelad och det känns som att den filmen vi kunde ha fått se skulle varit bättre med mer fokus på alla Cenobiternas backstory med fokus på Pinheads och mer av Larry Cotton, detta ändrades dock pga budgeten blev för stor och Andrew Robinson vägrade att spela Larry igen. Varför Julia får tillbaka sin nagellack när hon får tillbaka sitt skin vet jag inte eller varför Pinhead låter Kirsty vandra runt i helvetet istället för att slita henne i stycken när de väl har chansen som de velat ha i 2 filmer, det är ju nästan stereotypisk dum badguy move. Hellbound ser bra ut, har bra idéer men känns endå rätt svag på vissa punkter. Hellbound får svag 3/5 guldkameror, en av de bättre i serien men som egen film är den medioker fast med mycket bra praktiska effekter.

Markus

NOVEMBERS BÄSTA: The Guest
2015-12-01

 
Maika Monroe är en av få skådespelare som jag tycker är jävligt snygg, karismatisk och är en bra skådis. Jag ska vara ärlig och säga att jag faktiskt är lite kär i henne! Och det är fan inte ofta en snubbe av min cyniska karaktär kan påpeka sånt. Men The Guest har även Dan Stevens (Downton Abbey) samt Chase Williamson (John Dies at The End), som intressanta tillägg.
Vill tacka GoodBadFlicks för ytterligare ett skönt filmtips. Snubben kan sina saker!
Familjen Petersson lider av att deras grabb, Caleb, dog i kriget i Afganistan. Mamman är ensam hemma när en kille knackar på. Den trevliga, snygga killen presenterar sig som David, en vänn till Caleb. Han har just återhämtat sig från krigsskador och det första han vill är att besöka Calebs familj för att kolla att de mår bra. David är inte svår att tycka om, vilket gör att han får bo hos familjen några dagar.
 
Han bekantar sig med familjen. Den stressade pappan Spencer, det unga mobboffret Luke, samt den lite kritiska storasystern Anna. Men en sak är säker. David har våldsamma tendenser. Han skadar folk som vill skada familjen och hans beskyddande faktor är lite smått obehaglig. Så Anna börjar utforska mer om David, och vem han är.
 
The Guest är en rysligt snygg film. Ett exempel är den fest som Anna och David går på, med bisarr ljussättning som känns härligt psykadelisk. Skådespelet är väldigt övertygande, vilket några mindre kända stjärnor oftast kan genomföra, med bra dialog och läbbigt framförande. Skönt med nått annat än det vanliga drägget från Hollywööd.
Suck...Maika...en dag skall du bli min! Så länge varelsen från It Follows inte hänger efter henne.
Musiken är väldigt skön punk och rock blandat med retro-synth, som förövrigt är min favoritgenre. Detta, tillsammans med det fina tempot och de vackra färgerna jag beskrev, gör The Guest till en utmärkt natt-film.
 
The Guest sitter mellan fullpottare eller en 4a. Men eftersom jag verkligen gillar filmen till mitt hjärta, så får den...
5 av 5 guldkameror!
 
Robin