FilmFett

2012-12-29
18:29:29

Broken Sword: Shadow of The Templars

Jag är en liten yngling som sitter med spänd vid min brors tv-spel. Det oerhört moderna
Playstation 1. Vi har gått igenom många fiktionella äventyr: Silent Hill, Resident Evil, Metal Gear Solid.
Sådant ett barn icke borde se. Men så sitter vi och kollar igenom olika demo-skivor. Och där är trailern.
Trailern till ett spel ni förmodligen inte kommer ihåg. Broken Sword. Och jag är fångad!
 
Efter många års sökande hittar jag det riktiga spelet. Dyrt var det. Men värt det! För vill man lösa brott
i klassiskt peka och klicka-äventyr och blanda brott med historia och humoristiska roller i tecknade
animationer som överaskar totalt? Då är Broken Sword mästaren!
Georges erfarenheter av clowner är allt utom roliga.
George sitter utanför ett cafe i Paris och njuter av solen, kaffe och en snygg servitris. Hans semester är skön,
men händelselös. Vad som följer är en besökande man som går in med väska till cafeet. En störande
clown följer efter, planterar en bomb och försvinner innan smällen. George vaknar och upptäcker att han är huvudvittne till en av en rad olika mord som skett jorden över. Endast han såg mördaren försvinna med offrets
väska och den enda döda är väskgubben.
Georges humor är alltid intakt med sarkasm och cynism.
Detta är början på en vackert teckand historia där George börjar upptäcka Paris hemligheter. Utan pistoler,
bomber och vapen ska George lösa fallet på egen hand, eftersom polisen tvingas lägga fallet på is.
Den maskerade mördaren går under många namn och är alltid maskerad under dåd. En riktig mästare.
 
Olika karaktärer hjälper George, eller går mot honom. En brittisk kvinna utnyttjar sin arrogans för att
distrahera en man som George kan stjäla en nyckel från. Har du svårt att veta vad du ska göra så kan du få
hjälp av din sidekick, reporten Nicco Collard. Hon är snygg, smart och klipsk nog att undvika Georges
amerikanska charm.
Serpent's Curse heter det nya spelet, men den kommer inte till konsoller...  :(
Även om spelet inte är färdigspelat så har jag personliga erfarenheter av Broken Sword: The Sleeping Dragon. Detta spelet är klart bättre, men trean är inte alltför dum. Peka-och-klicka spelen har försvunnit
med tidenmen jag hoppas att Broken Sword kan återvända som en skön utstickare från eviga fps-shooters.
Fyra spel finns i serien.
 
Utan tvekan en rolig, kvick och mystisk upplevelse som borde bli film. 4 av 5 guldkameror.
Robin!
 
2012-12-29
00:45:00

2012- en lista av Markus the film guru

10. The Dictator
Sasha Baron Cohen är alltid rolig, förutom i Bruno, men Dictator är en film men mycket fnitter. I slut änden var jag ...så där nöjd, men med alla små skämt har man mycket att prata om efteråt, en film där de små detaljerna avgör då man har sett historien förut väldigt många gånger.
3,5/5 Guldkameror
 
9. Chronicle
Jag avskyr vanligen handhållna kamera filmer, men Chronicle tack vare mycket fin 3D, tracking och övertygande karaktärer. Vi har den hjältigmodige karaktären, antagonisten med rörande bakgrund och den svarta killen som alltid ska gapskrika och säga " DAAIIM" och andra liknande fraser. Men Chronicle övertygar inte bara sin realism utan skapar också en av de kusligaste unga skurkar nånsin på film, varför? Många unga i den åldern känner oftast nånsårts vrede och vill gärna förstöra allt ...men vad händer när de väl kan?
4/5 Guldkameror
8. Expendibles 2
Okay, Jag var inte lika nöjd med denna som jag var med den första, men det var en adrenalin kick. Mycket action, Arnold, Willis och Sly åter igen på samma ruta men äntligen skjuter de hejvilt sida vid sida. Chuck Norris cameo var dock mixad känsla, Han känns mycket inslängd i sista minuten men det var det värt endast för att dra filmens roligaste skämt.
3/5 Guldkameror
 
7. The Muppets
För att vara en barnfilm är denna film mycket underhållande, ljudeffekter, konstant brytande av den fjärde väggen och en vältjända karaktärer som får en ny chans. Ja visst det är förutsäg bart vid vissa tillfällen men väldigt välkommnande och tillskillnad från andra franshises som försökt komma tillbaka lyckas mupparna. Skådespeleriet är mycket bra och seriöst fast de agerar mot dockor. IT*S THE MUPPET SHOW....and I loved it
4/5 Guldkameror
 
6. Life of Pi
Ang Lee berättar historien om stackars Pi på ett mycket fint och visuellt sätt, och det funkar.  Pis psykiska koppling till tigern är mycket rörande att se men för vissa ( som i mitt fall) är det rätt uppenbart att det inte kommer funka mellan dem då djur alltid är djur och inte lekkamrater. Mina absoluta favorit delar i filmen är den köttätande ön och berättelsen då Pi berättar om hur djuren dog genom att byta ut dem mot kocken, mamman och buddisten. För religös för mig men endå årets vackraste miljöer på stora duken, och ibland är det allt som krävs för att man ska fastna för en film.
4/5 Guldkameror
 
5.  Room 237
Konsperationsteorier är något som jag verkligen finner intressant, och inte många ressigörer ha så många teorier angående sina filmer som Stanley Kubrick, the Film Master himself. Så här kommer en hel film som fokuserar på alla olika teorier och koder med en massa djupa meningar. Dokumentären tar sig själv inte för seriös och bjuder på många roande teorier med. Se denna roande dokumentär om filmen alla har sett.
4,5/5 Guldkameror
 
4. Ted
Jag hade inte hört talas om TED alls innan Joel på sidan berättade om den och sen fick jag en poster av den i nya TOTAL Film tidningen. Personligen såg jag den i Juni redan i Oregon, USA bara för att sen komma hem och se att den kom ut i Oktober i Sverige HA. Ted är Family Guy skaparen Seth Mcfarlense första spel film, vilken start må jag säga! Inte bara är det en mycket lustig historia men Mcfarlene tar full kontroll över filmen och gör den till en mycket facinerande upplevelse. Inte alls i stil med Family Guy och American dad då TED får en att gapskratta och minnas de flesta skämten efter att man lämnat biosalen.
4,5/5 Guldkameror
 
3. Argo
När jag väntade på att Ted skulle starta kom en teaser som fångade mitt intresse och fick mig att le, Argo, och jag blev en aning hypad. Roger Ebert följde Argos resa från produktionsbordet till stora duken och när han förutspådde att Argo skulle vinna Oscarn för bästa film stod det klart, Argo kommer bli skitbra! Efter att ha sett filmen var jag mycket nöjd, Afflek är en av de bästa männen bakom kameran idag och kan berätta en historia igenom bild och ljud perfekt. Årets bästa seriösa dialoger.
5/5 Guldkameror
2. Dark Knight Rises
Inget kan toppa The Dark Knight, men Rises gör en mycket episkt avslut till den sagan. Bane var nog årets mest skrämmande OCH unikaste skurk. Men historien i sig lider snäppet. Roger Ebert sa att filmen " led av för många nya karaktärer" och det håller jag med om, Hjärnan bakom dåden är för kliché, filmen är anti klimax men det är endå en av årets mest minnesvärda filmer och extra poäng till Sir. Michael Cane för sitt framträdande som Alfred. Personligen hoppas jag att Cane får en Oscar för denna roll då hans scener blir mycket tårögda. En av de bästa superhjälte filmerna och helt klart årets bästa superhjälte film.
5/5 guldkameror
 
1.Iron Sky
Hur står iron sky ut genfört med resten? Jo med dess orginella skämt, deras produktions sätt och för skådespelarna. Vi finner inte alls många igenkända namn men jag älskade dem alla och ska gärna se vad mer de har gjort. Iron Sky var den film jag såg fram emot mest sen den dagen jag såg trailern, Jag strundate helt fullständigt i den kommande batman filmen, Avengers eller Hobbit, IRON SKY var den film jag skulle se 2012! Visst jag hypade den för mycket med den var endå sin vikt värd i guld.
 5/5 GULDKAMEROR
 
Det var mina personliga favoriter filmåret 2012 och förhoppningsvis kommer 2013 bli lika bra, den film jag ser fram mest emot nu är Hitchcock men Anthony Hopkins i huvudrollen, Nästa år kommer reviews då och då pga skola och jobb men vi kommer slänga upp lite när vi har tid. Gott Nytt År ifrån Filmfett.
 
Markus
2012-12-28
17:25:18

Filmåret 2012 enligt Robin

Dagarna blir färre och 2012 försvinner snart till det förflutna. Framtiden är 2013. Men vilket filmår
vi har haft! Skönt att filmvärlden inte går lika dåligt som dagens samhälle gör. Även om jag inte
sett många filmer detta år så tänkte jag ta en åktur till årets början och slut. 
Arnolds större comeback gav actionfantaster försmak av 2012 som filmår.
Vi börjar med Chronicle, som uppskattades stort och blev en större överaskning. 21 Jump Street vågade ha Jonah Hill och Channing Tatum som två polispartners. Boken Hunger Games blev film och slog på stort.
Även komedin lyckades återvända med American Union, vilket fick undertecknad att känna stor motvilja till
American Pies ovärda kändisskap. Cabin In The Woods tog skräckkomedi till en smartare nivå med fler tvister
än ihoptrasslade sladdar. The Three Stoogeas ska vi inte ens gå in på. Gillar Markus den så har den alla anledningar till att vara kass. Men filmen vi väntat på sedan Spidermans tribut var Avengers! Cool, badass
men alldeles för enkel story och fiende i min smak. Tim burton återvända med kritikers skeptism med
Dark Shadows. 
 
Hjärndöd action återkom i Battleship, med stela repliker och roller. Vår skeptiska tanke med Men In Black 3
kom som verklighet när den upprepade 2:ans mindre framgång. Noomi Rapace blev känd i Prometheus.
Dessutom beslöt sig Abraham Lincoln att jaga blodsugande vampyrer samtidigt som Steve Carrell letar en vän
till jordens undergång. Channing Tatum blev manlig strippa i en av USA's större succeer. Och en nallebjörn
svor som ett svin i äkta Family Guy stil, men lyckas ändå få bra betyg av publik. Spiderman fick en mörkare
ton av en mindre klagande Peter Parker. Ice Age återvände...igen. Men lyckades omöjligt slå bio-giganten Batmans sista rulle. Arnolds roll fick återvända i en ny, modern och söndersågad film, Total Recall. Arnold
själv dök upp i Expandables 2 och kickade rövar med Stallone, Jet Li och Lundgren.
Noomi och hennes ex lyckas komma in i USAs filmbranch.
Judge Dredd återvände, samtidigt som Taken 2 och Resident Evil. Cloud Atlas kunde inte komma till bio i
vårt land, men ser saftig ut. Silent Hills återvändo ska vi inte nämna, utan vi svingar oss till Skyfall som
rörde om i Bond-filmernas liv. Twilight avslutas till min glädje samtidigt som en ny serie börjar: Hobbit.
 
Efter detta årets stora succeer finns det en som är kung. Att återse Ridley Scott som sci-fi skapare
gör Promethues till årets bästa! Väntan inför Blade Runner uppföljaren är total. Njut av nästa år och
gott nytt!
 
Robin!