Split Second
2016-05-31

"Are you telling me there's something running around loose in the city, ripping out people's hearts and eating them so he can take their souls back to hell?"
Rutger Hauer spelar Stone, en polis som jobbar i ett översvämmat London. Hans f.d partner dödades och Stone misstänker att mördaren a) kommer tillbaka och b) är allt annat än human. Stones teorier gör att många ser honom som instabil, men han har en mental förmåga att känna när mördaren är i närheten. Med hjälp av en ny medarbetare, den välklädde agenten Dick börjar jakten på mördaren.
"We need to get bigger guns. BIG FUCKING GUNS!"
Filmen badar i blött vatten, gråa byggnader och med en mörkare och seriösare ton i början. Fan, filmen känns som Blade många gånger. Och att se Kim Katrall spela en attraktiv brud med tuff attityd är alltid roligt. Det blir dock en överaskande vändning då den grymt fokuserade Dick blir mer och mer galen och i slutet blir han en sjuk comic relief med grymma skämt, tunga one-liners och bärandes på ett stort maskingivär. Denna udda och mer roligare vändningen är positivt då det fungerar förvånansvärt bra och lyfter upp kvaliteten.
"The only thing we know for sure is that he's *not* a vegetarian".
Actionscenerna är explosiva och attityden finns där. En perfekt buddy/cop film i framtida miljö.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin
 

Dyke Hard
2016-05-30

Ett lesbiskt rock n roll äventyr marknadsför sig denna film som, och den börjar i framtiden där en cyborg skickas tillbaka till nutiden efter att ha utrotat hela männskligheten. I dagens nutid (va fan skrev jag ens där...) får Peggy en idé om att hon och hennes 3 vänner,Riff, Scotty och Bandito, alla mobbade ska starta ett rockband som får namnet Dyke Hard. Dyke Hard blir stora jävligt snabbt med megahitten Payback. Men som vanligt får alla bara 5 minuter i rampljuset och snart är de föredettingar. Riff får nog och bestämmer sig för att gå solo och bandet blir glada då Riff var taggen i kudden då hon var elak och bossig. Utan hem då deras husvagn nyss brunit ner så stöter Peggy på en skytlt där det står att TV kommer ha en musiktävling där vinsten är ett skivkontrakt. Gruppen reser till stan men blir förföljda av en mystisk person. Denna person skjusar Riff till en storbyggnad som verkar vara himlariket för Riff, men hon vet inte att hon kommer bli ett redskap för ett ont företag som vill att hon ska döda Dyke hard och deras nya kompis Dawn, Riff går mer än gärna med på att mörda sina forna kollegor.

Filmens engelska är nästan brottsligt dåligt, men passar bra till resten av film kvaliten.

På vägen får gänget ett punkterat däck och bestämmer sig för att sova över i ett närliggande hus som visar sig vara hemsökt där de får ett möte med ett kåt spöke och dagen efteråt stormar snuten in och arristerar dem då de hittar ett lik i huset. Medans de arristeras hittar Bandito en guitarr som hon ger till Peggy. De hamnar i finkan där den lesbiska direktören  visar sig vara rena rama hitler så för att överleva i fängelset fixar tjejerna ett montage där de tuffar upp sig. Men turen är på deras sida då fängelsets nya fängelsevakt är en gamal vän till dem som ska försöka hjälpa dem ut så att de hinner till musiktävlingen.

 vad gör jag med mitt liv...

Det enda man skulle kunna jämnföra Dyke Hard med är en Troma film, en svensk Troma film och dess svenska titel borde ha varit Titta Vi Flatar är nästan geniall på Gasen i Botten Tony Montana standard. Svengelskan är jävligt underhållande att lyssna på och passar med den dumma humorn, humorn är dumkul som sagt och är i stil med Tromas hit filmer, man ser verkligen vart inspirationen kommer ifrån och en liten fotnot är att regissören var med i Make up teamet till Troma rullen Poultrygeist (still waiting for that one Robin). De dubbade rösterna låter som män försöker imitera kvinnor medans andra låter som kvinnor som försöker söka till ett radio jobb. Mycket av filmen är rätt blandad, men som vanligt, jag tar hellre en svensk indie film  över vilken jävla SF film som helst.  Dyke Hard kan bli rätt utdragen, men dess humor funkar oftast, inte inte alltid, musiken är verkligen inte bra, förutom en låt som vart mer i några Troma filmer som jag aldrig hittat namnet på.  I det stora hela är Dyke Hard jävligt underhållande, trots sina många brister som endå tillför lite av charmen. Dyke Hard får 3/5 Guldkameror. Blinka och du kommer missa ett cameo av Tromas egna Lloyd Kaufman med en gaggball i munnen.

 

Hawkeye
2016-05-30

 
Nej, inte den Hawkeye. Faktum är att mästerprickskytten hade varit underbart just nu. Detta är en z-film. Undrar ni vad en z-film är? Läs några av Markus recensioner. Jag kunde inte ens gräva fram okej bilder att visa er.
 
Snuten Hawkeye jobbar i Las Vegas och hans polare och assistent blir mördad av drugdealers. Med en ny sidekick i form av Wilson, som gör en överaskande bra tolkning av Alex Foley, börjar båda leta efter mördarna....typ. För hela filmen är packad med scener som inte leder någonstans. Det är smärtsamt att bevittna. Lika jobbigt som hur spontant Wilson och Hawkey hatar varandra....utan anledning. Worst buddy/cop movie ever.
 
Detta är något bland det sämsta jag sett. Ärligt. Hawkeye pratar som en 12-åring som leker tuffing och improviserar fram en "tuff" attityd som gör att jag undrar var hans mamma är någonstans. En "bank" som rånas är en stor öppen hall med bänkar. Inga klockor, inga buskar. Bara en stor öppen hall. Hela filmen badar i självklara studiomiljöer så dåligt gjorda att Ed Woods filmer är mästerverk i jämförelse.
 
När en "actionstrid" händer så sätter man upp kameran på ett stativ, och låter den rulla medans "striderna" sker. Det är mer engarerande att se kråkor slåss om mat. Det är inte ens roligt. Bara pinsamt. Den sämsta scenen någonsin som sannerligen sätter kulan i detta ledsamma liket är bögklubben.
 
Hawkeye snackar med två bögar som försöker ragga på honom. Den ena heter...Sean-Claude, bär mustach och sjal. Hawkeye märker aldrig att dom är bögar. Scenen varar i 5 minuter, tills Hawkeye går hem. Vi får aldrig veta syftet bakom det, bara att filmen kommer ta din själ.
 
Hawkeye får 0 av 5 guldkameror.
 
Robin

Tema Vecka 19: Buddy/Cop Tema!
2016-05-29

Ta på er pilotbrillorna och ladda pistolerna och för guds skull, glöm inte att anteckna vassa combacks till era partners! För från och med Måndag blir det BUDDY/COP-VECKA!
 
 
Robin

Madhouse
2016-05-29

Senare idag (förhoppningsvis) kommer jag avslöja vilket tema som jag kommer köra den kommande veckan. Innan dess? Jo, vi slänger in en recension på en mindre känd film av mindre bra kvalitet.
Hur fan kan man hänga lik upp och ner egentligen? Är det ens möjligt på rekordtid?
Clark Stevens (som skulle kunna heta Joe Averagesson för sin personlighet) är ny läkare på Cunningham Hall, en dåligt skött psykriatri. Först möter han Dr Hendricks som verkar vara en trevlig läkare, men efter ett 30 sekunder långt möte kommer plot-twist nummero 1. Dr Hendricks är egentligen en blyg och leksam patient som leker doktor. Det plötsliga karaktärsbytet mellan doktor och rädd hare sker på rekordtid. Den riktiga chefen är Dr Franks, en skithård dr Mengele kopia, spelad av Lance Henriksen.
Hi, I am Average Joe, I like vanilla icecream and to read the morning newspaper. I take my coffee black.
Dr Stevens blir kär i en doktor jag inte minns namnet på, som visar runt på psyket. De värsta patienterna finns i källaren, som på doktorspråk kallas Madhouse. Wow! Men snart börjar onda dödsfall ske och Clark ifrågasätter vem som är galen och vem som är patient på psykhemmet.
It's a madhouse....A MADHOUSE!
Det finns ett fåtal blodiga dödsscener här och dom är korta, men väldigt blodiga. Det, tillsammans med det udda psykhemmet bidrar till en ganska mysig stämning. Dum, ja. Men kul. Synd bara att slutet är så jädra mesigt! Nästan så jag vill avslöja det. Låt mig säga en sak dock. Har ni sett The Ward så har ni sett denna. Fast denna är till och med bättre än The Ward, tack vare att det är få jumpscares och mer stämning.
 
Överlag? Lite tråkig och intetsägande. 2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Amazonia
2016-05-28

Våran resa börjar någonstans i Brasilien där en cirkus är mitt uppe i att fyttas. En av cirkusens deltagare, Sai en liten söt caphuchin apa ställs in i ett litet plan och planet påbörjar sin resa. Under resans gång åker planet in i oväder  och planet störtar. Sai överlever krashen men planets förate lämnar henne att dö instängd i sin bur. Sai sitter länge instängd tills då nyfikna näsbjörnar börjar inspektera planets vrak. Deras nyfikenhet leder dem till Sais bur och efter att ha inspekterat buren ett tag får de omedvetet upp låstet. Näsbjörnarna går vidare och Sai börjar kolla runt. Då Sai är född och uppvuxen i fångenskap så är det hela nytt för henne och hon måste lära sig överleva i naturen. Natten är lång och Sai söker sig till det enda säkra stället hon känner till, flygplanet. Dagen därpå går hon ut på upptäcksfärd igen, möter fånga djur ssom tukaner och anakondor(Sia är dock hardcore och räcker ut tungan till ormen). Resan forsätter och Sai lyckas överleva ett vattenfall på en stor stock och skeppas vidare Amazonas flod. Dagarna går men Sai överlever som tur är, han stöter på många djur såsom tapirer, krokodiler och andra apor. Efter en mycket lång resa hittar Sai en flock utav sin egna art, och det är nu det riktigt tuffa jobbet börjar, att bli accepterad in i flocken.

 "OO AA OO"

Amazonia är en brasiliansk/fransk samproduktion, och trots att den står under dokumentär så är det mer en spelfilm, filmad i brasilien som tur är för fy fan vilka fina naturbilder man får, det är nog det bästa med filmen. Djuren verkar inte vara tränade, förutom Sai som är våran huvudkaraktär, men resten av djuren verkar bara gå på ren instinkt. Filmen är lugn, det blir inte mycket action eller konflikt, det finns en jaguar och en Harpya men som jagar flocken men annars handlar filmen mest om att följa Sais resa i regnskogen. Filmen är jävligt bra, den känns naturig, inte som att allt är uppsatt utan filmat som en riktig dokumentär men med en story, ungefär som Disneys Schimpansen eller deras stora katt film, men denna är bättre gjord då vi har en fisk ur vattnet, en tränad apa som upplever naturen hon är menad för och varje kryp, varje träd hon reagerar på verkar vara apans genuina reaktion.  Man känner sig lite smårädd när hon stöter på spindlar och jaguaren fast man vet att de troligen inte skulle döda apan i filmen. Musiken är oftast frånvarande och det enda som hörs är djur, naturen och apans chatter, vilket är så bra gjort, alla ljud känns gigantiska, som det troligen är i djungeln och förstörs inte av orkester musik, musiken poppar endast upp när det ska vara lekfullt. Kamera arbetet är fenominalt, nästan som National Geographic filmat hela alltet. För barn och vuxna är nog denna filmen perfekt, den är rolig, spännande och realistisk, handlingen är inte det viktiga, det finns knappast någon utan man ser sig om i djungeln, jag tar denna över vilken jävla CGI apa som helst. Ge Amazonia en chans, en bra film och en inblick till varför världens regnskogar är så viktiga att skydda.Amazonia får 3.5/5 Guldkameror. Jisses vad politiskt korrekt denna review blev....nu tycker jag vi kör på med en film med tuttar!

 Markus

Robins topp 10 guilty pleasures!!!
2016-05-26

Markus brukar skratta åt mina åsikter gällande några av filmerna på denna listan. Men kasta inte glas i stenhus, Markus, för...då får du betala för glaset du...kastade? I alla fall! Topp 10 guilty pleasures!
 
10. Robocop 3
Jag fick hotbrev av allt och alla, inklusive en busrigning av Lasse Kroner efter min recension. Men jag uppskattar när man tar ett orginal-koncept och skapar något helt nytt med det. I detta fallet är det storyn om giganstiska företag mot den lilla människan som jag tycker om. Visst, humorn är borta och Robocop suger rätt hårt i filmen, men jag har bara sett filmen en gång och tyckte då att filmen var helt okej.
 
9. Beneath Planet of the Apes
Uppföljaren till Planet of The Apes börjar med ett mysterium. Vad hände med Taylor efter den stora tvisten i förra filmen? Vi får följa en ny hjälte som försöker ta reda på sanningen och han springer på en sekt med människor med telepatiska krafter. Markus själv tycker om filmen, vilket syns i hans betyg med 3,5 av 5 guldkameror. Och tja, jag älskar hur filmen kunde behålla tonen från första filmen utan att totalt misslyckas. Efter orginalet är det den bästa i serien.
 
8. Iron Man 2
Jag blev besviken på bio, men beslutade mig att köpa filmen ändå. Och jag har sett den oftare än första Iron Man. Mest för att första Iron Man känns så tam i sin konstruktion. Uppföljaren är löjlig, men skön och charmig och den har sina stunder. Skurkarna suger, förutom Hammer, som är en billig kopia av Stark, vilket medvetet för in bra humor. Jag står dock kvar vid mitt betyg av 2 av 5 guldkameror.
 
7. Lethal Weapon 4
Avsluta filmerna med en smäll, det är mitt råd. Och det gjordes i Dödligt Vapen 4. Man tryckte in så många karaktärer i filmen att det blev en smörja. Men det är en smörja där Jet Li sparkar offantligt mycket röv som skurk och där våra hjältar blir indragna i en av de häftigaste biljakter jag sett. Den ologiska luckan i vad som hände med dom människor som skurkarna smugglade hinner vi inte begrunda i. Dödligt Vapen fick en cool, överdriven avslutande del, och det är allt jag bad efter! (FilmFett har inte recenserat serien ännu, men det kommer snart!)
 
6. Die Hard 2 och 3
Det blir en tie-in. Die Hard 2 var för lik Die Hard 1, men var galen i strider, atmosfär och spänning. Allt som en uppföljare bör göra och lyckas med. 3an var en kopia på Dödligt Vapen. Svag kopia? Fan heller! John McLane var bakis, tvingades käfta med Samuel L Jacksons rasistiska Zeus och slåss mot Jeremy Irons. Båda filmerna är perfekta!
 
5. Escape From L.A
Snake Plisskens andra äventyr är identiskt med New York händelsen, bara med mer action, sämre CGI och lite tråkigare karaktärer. Den är inte ens filmad på ett spännande sätt. Men uppbyggnaden mot finalen, då Snake och hans nya polare stormar skurkens hideout är en grym final. Eller då Snake har en fistfight mot huvudskurken, eller då han surfar på en dåligt dataanimerad våg genom L.A? Fan, you can't make that shit up! Grym underhållning!
 
4. Mad Max: Beyond Thunderdome
Om resten av filmserien är som John Wayne Gacy så är denna tredje filmen som Victoria Justice, mysig och söt, men har inte en chans att passa in bland seriemördare. Beyond Thunderdome visar aldrig någon dödsscen där Max skjuter någon eller på något sätt orsakar en persons liv att upphöra. Låter dock värre än vad det är. För musiken, inspelningsplatsen och striden mot MasterBlaster är grym. Kort sagt, så är den lika vacker som Victoria Justice, men lika "brutal" som en kattunge. Utan tvekan sämsta i serien, men den är rätt fin!
 
3. Heavy Metal
Av alla kultfilmer så får Heavy Metal dåligt med uppskattning. Denna animerade antologifilm är osammanhängande, men har grym musik, häftiga animationer och varelser samt storbröstade tjejer som visar pattarna i nästan varje scen. Överdrivna feminister lär hata min uppskattning för Heavy Metal, men alla hatar mig redan, so I don't care!
 
2. Indiana Jones: Kingdom of Crystal Skull
Sluta vråla i mitt öra, Markus! Indys fjärde äventyr passar in i serien. Den har mystik, en häftig fiende i rysk form, vrålhäftiga strider och jaktscener och....Shia Lebouf kanske inte är positivt och frysscenen är....eh....tja. Men det är Indiana på jakt efter en mytomspunnen skatt, och det har jag betalat för att se. I love it!
 
1. Super Mario Brothers!
Markus älskar Howard the Duck och det är hans guilty pleasure. Jag älskar Super Mario Brothers! Musiken, spänningen, skådespelarna och den riktigt udda miljön som konstigt nog attraherar mig gör att jag avgudar denna kultfilmen. SMB har fått stor uppskattning efter många år och det förtjänar den.
 
Robin
 

Hyllning till fallna Filmfett specialer
2016-05-24

Vi försöker hålla Filmfett fräscht med nya roliga speciella inlägg, vi har tema veckor och...och det är typ allt, men tro då fan inte vi har försökt hetta till saker här på bloggen (och sovrummet) men ledde dessa någonstanns? Njah, vi har gjort en liten lista över sånt vi försökt oss på men som tog ett absurdt slut efter ett tag eller bara var en såkallad one-off.

Markus snabbisar

Ahh vad jag saknar Tjeckien asså, man hade KFC där, men även praktik vilket ställde till för filmfett för att jag oftast var upptagen så tänkte mig på ” hej, en snabb review lite då och då så jag inte kommer av mig” .....jag gjorde Gerry och sedan föll det platt

 

Robins Bond Tema

Vad hände här? Trodde Robin skulle göra en tema månad som Filmfetts tidigare Month of the Animals och Rosa pantern månaden men denna månad har vi inte ens kommit halvägs genom bond serien och vi har typ hållit på i ca 2 år.....Jag ska verkligen inte kasta sten i glashus för jag är långt ifrån perfekt men jag är närmre än Robin, nä nä nä nä

 

Party of three

Kanske den bästa idén jag har haft på filmfett som utfördes under den absolut värsta tillfället. Här var det tänk att ta 2 liknande trilogier, så som t.ex Re-animator serien vs Evil dead serien, eller It’s alive trilogin vs Basker Case trilogin, jämnföra likheter och sedan kora en vinnare om vem som gjorde de olika likheterna bättre. Lite gran som old VS New från Nostalgia critic men med 2 till synes olika serier. Varför blev det inget av? Skolan, universitetslivet tog knäcken på min filmfett karriär under ett halvår och vad jag minns så gjorde jag endast halva första för skollivet kom ivägen.

 

Filmfett fredag

Joels briljanta revange på Filmfett varade.......typ 1.5 månad, sedan la han av igen och kom över 20 stycken inlägg, jämnfört med Markus och Robins 500 inlägg. Det var kul så länge det varade men Joel avslutade sin tjänst för filmfett än en gång den 23dje oktober 2015 och vi hoppas fanskapet återvänder snart för Filmfett är för stort för 2 pers.

 

Troma filmfett

Det var tänkt ett tag att varje månad skulle vi avsluta med en underhållande film från Tromas stora bibliotek, detta höll dock i sig ett par månader tills det absurd slutade, varför då?.....jag vet fan inte, sluta fråga! Kan ha varit att det att jag bara glömde det en månad så brakade hela skiten ihop? Hur som helst, Rip Troma Månadsskifte på filmfett, vi saknar dig.

 

Get the Gringo
2016-05-23

Driver har just rånat en bank och flyr med pengar och kumpan till gränsen till Mexico innan Driver åker fast. Men polisen som haffar honom är inte sen på att sno pengarna Driver stulit. Son-of-a-bitch! Driver hamnar i mexikanskt fängelse och upptäcker att fängelset är som en mindre stad, där man får se upp för ledaren, Javi. Men Driver är inte känd för att hålla huvudet lågt och planerar på att bli fängelsets största huvud och få tillbaka sina cash. Men Javi har egna planer på att få en ny mjälte och behöver den perfekta donatorn.
 
Att se Mel Gibson vandra omkring i ett smutsigt fängelse och försöka överleva är en grymt häftig upplevelse. Mel må vara gammal och galen, men ibland är det en possitiv egenskap när det gäller galna gubbar och onda jävlar och stryk som skall utdelas. Att se fängelsets "sextält" där besökare kan knulla hjärnorna torra ifred är en anledning att gilla filmen. Den lilla, sjuka världen ber om att få en sjuk huvudroll och Mel sätter pricken över i-et med en berättarröst som förklarar hur han analyserar allt och alla och kämpar för att bli "on the top of the hill".
 
Filmen blandar en rolig Clint Eastwood-imitation av Mel Gibson med lagom häftiga actionscener och en skön rå stämning. För hade jag själv varit i mexikanskt fängelse hade jag varit död första dagen. Markus? Det vette fan. Han hade rökt cigarrer och skaffat heta brudar.
 
Get the Gringo "is on tequila and it's swallowed the worm" som ign sa om tv-spelet Total Overdose.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Godzilla vs. Destoroyah
2016-05-22

Godzillas sista resa i denna serie påbörjas i Hong Kong där en mycket andorlunda Godzilla attackerar, vad är så annorlunda? Jo, nu har Godzilla stora röda streck och magen lyser rött samt så ryker det mer om honom är ett rökhus, det visar sig att Godzilla är en tidsbomb som kan smälla snart och utplåna hela världen. För att ta reda på vad som pågår rings Kenchi Yamane, dr. Yamanes (Doktorn från absolut första Godzilla vars uppfinning var det som tog död på den första Godzillan år 1955) för att undersöka saken. Man bestämmer sig för att använda Kenchis farfars uppfinning för att döda Godzilla men alla syreförintelser är förstörda så Kenchi försöker återskapa receptet och samtidigt bygger regeringen en ny Super X, den 3dje med en frysstråle som ska kunna få Godzillas temperatur att sjunka så lågt att en överhetta inte blir möjligt. I på ett akvarium råkar Dr. Yamanes syreförintelser poppa upp och dödar alla fiskar och en in zoomning visar att syreförintelsen gör en negativ  inverkan på små kvalsterliknande varelser som finns i vattnet....som växer snabbt som fan. Snart är hela Okinawa fullt av monster stora som en glassbil och de är inte söta, de har munnar som Xenofobs från Alien och snart hoppar Godzillas son in i för att skydda sig och sina vänner från dessa monster. Lång histroria jort, monstrerna mergar till flera olika stadier tills de når det absolut sista stadiet, Desteroyah och det är upp till godzilla, hans son och militären att ta död på den. Men Godzillas atombomb till hjärta förvärrar bara saken...

 "My job is done now, Godzilla."

Så, vi har hjältens barnbarn, och de monster som dödade den första Godzillan år 1955, och med tanke på att detta sklle vara den sista filmen med Godzilla som huvudperson så är det ett jävla bra sätt att avsluta serien på, coolt Monster, dramatiska stunder, ett jävla coolt monster och även en första gång för Godzilla då han inte är den som tar död på sin fiende, det är människorna! Som kanske kan visa att männskligheten äntligen är stark nog att ta sig ann monster istället för Godzilla? Hmmm. Vi ser i en scen att Kenchi har massa actionfigurer av Godzilla i sitt rum...Vem fan bygger leksaker av Godzilla i en värld där han finns? Kan man köpa tsunami på burk också?? Okay nu till det bästa med filmen, den slutgiltiga formen av de små jävlarna som springer runt och terroriserar staden, Desteroyah är det bästa monstret ur den här serien, det ser ut som djävulen +att de är skapade utav det medel som dödade den första Godzillan är ett jävligt fint sätt att knyta ihop säcken för serien på. Alla flashbacks till Godzilla orginalet och montaget över eftertexterna....gör en ganska glad, det är ett fint sätt att fira Godzillas 40 år. Godzilla VS Desteroyah är ett bra avslut på  serien helt enkelt 3.5/5 Guldkameror. Det var Godzilla vecka det, häng med på mer galna äventyr på filmfett så har vi snart en till tema vecka, hare

 Markus

Royal Space Force: The Wings of Horneamise
2016-05-21

Tack vare min amerikanska vän, Brad, så fick jag tipset att kolla in en Anime-film. Och tro mig, det är inte enkelt att övertala mig att se filmer av den genren. Men tack vare ledmotivet, som är överaskande mörkt, melankoliskt och intressant så gav jag filmen en chans.
"Ideas grow; sometimes bigger than life."
När Shiro var liten ville han bli pilot på militäranläggning. Men tider förändras och han skrevs istället in på rymdprogrammet Royal Space Force, något som omgivningen tar som ett skämt. I flera år har man planerat resor och det har aldrig gått. Men när en omotiverad Shiro springer på den religiösa Riqiunni och hennes systerdotter Manna så får han stödet han letat efter! Nu, med mer motivation än tidigare, så blir han en bra kandidat till rymdprogrammet. Men efter hård träning börjar han fråga sig om detta är vad han egentligen vill göra.
"What do you mean "be reasonable?" The world is all messed up because... because of that kind of compromise!"
Royal Space Force är en grymt bra och lågmäld film, som råkar vara animerad. Så föreställ er inga demoner eller gudar eller något som liknar Studio Gigli. Detta är ett äkta drama som kan ses som en mer jordnära variant av Top Gun. Blandat med snygga miljöer, många karaktärer och mest av allt, en inre kamp. Shiro tvingas bli mogen under sin resa och inse att kändiskapet han fått för med sig negativa saker och gör honom deppig. Mest av allt vill han bli ensam med Riqunni, men ödet har andra planer för honom.
"Imagine a world where man can find a new freedom, we have to... I'm gonna be the one to find it!"
Jag älskar den här filmen! Visst, den är inte perfekt, men den har öppnat mina ögon för Anime. Och Shiro är en grymt intressant karaktär att följa.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Godzilla vs. SpaceGodzilla
2016-05-21

Någonstanns ute i rymden flyger något stort och glittrigt runt och dess mål? Jorden såklart, men vid landingen så väcker den stora smällen upp ett annat stort vidunder, Godzilla. I japan bygger man en ny robot för att försvara sitt folk mot Godzilla medans man samtidigt försöker kontrollera godzilla via telepati i ett försök att rädda jorden, man har 2 projekt asså, Projekt MOUGERA, roboten som ska döda Godzilla och Projekt T, opration telepati och de har även kallat in en expert på telepati, Miki som tvivlar på att Projekt T kommer funka. Vi slungas sedan till en stor ö där några forskare hittar stora kristaller som ser ut som att växa från marken men även en ny lite äldre Godzilla Jr. Ute i rymden attackeras ett rymdskepp från NASA och de skickar Mougera ut för att kämpa mot vad det nu är medans (Jisses det är mycket som pågår i den här jävla filmen asså) Miki både får ett medelande om att något stort är på g mot jorden för att slåss mod Godzilla och går även med på att försöka sig på Projekt Telepati.

 "Godzilla! I still have something to settle with you!"

När figuren som gav sig på NASA närmar sig jorden så skickar de ut Mougera  för att slåss men MOUGERA misslyckas. Godzilla poppar upp och Projekt T sätts i rullning men misslyckas och som det inte vore nog att Godzilla är tillbaka landar äntligen figuren från rymden på jorden, precis där det tidigare rymdbråtet landade, det är ett nytt monster som kallas för Spacegodzilla, en mer avancerad och mäktigare version av Godzilla som vill ha sin dubbelgångare död och kidnappar Godzilla jr. Tillsammans med MOUGERA roboten, styrd av människorna slåss Godzilla mot denna övermäktiga varelse, hans palats av diamant och skyddande kristaller med jordens framtid på spel och även Godzilla Jr.s liv. Kan de hitta en lösning eller åtminstone en av Spacegodzillas svagheter?

 Så den första MOUGERA var en gigantisk mullvadsrobot å denna gräver inte en enda gång...hade vart coolt med en stor grävmaskin som dyker upp från marken i en attack! Som typ Dig från Pokemon!

Så...detta var ännu en film vars region 3-ande inte dög åt min dator eller blu-ray, vilket betyder? Precis, dubbat igen. Men dubbningen är inte filmens enda negativ, filmens titel...... spacegodzilla? Här har vi en hel hög med kreativa monster och namn...och sedan Spacegodzilla.... varför inte .....Crystilla eller Megazilla?  Monstret bjuder på en del överaskningar såsom sköldar som skyddar mod Godzillas attacker och bygger även en borg som skydd.Jag vet inte. Godzillas son ser inte alls lika bra ut som i föra filmen, han ser ut som en tecknad figur i jämnförelse med människorna och de andra monstrerna men antar att denna version sålde bättre leksaker än den tidigare designen. M.O.U.G.E.R.A som senast var med i The Mysterians från 50 talet har dock fått en cool update och ser lite mer modern och coolare ut, men är rätt värdeös i handligen, bara en cool extra monster precis som King Ceasar från Godzilla Vs Mechagodzilla (den första).  Men vart kommer Spacegodzilla ifrån? Jo det visar sig att när Mothra flög ut i rymden för ett par filmer sedan så hamnade massa godzilla celler i rymden och muterades till Spacegodzilla, men vi får även annledning nummer 2, att det är Biollantes fel men då Godzilla vs Gidrah ändrade om i time linen så den filmen aldrig hände så är detta ett continudity fel.precis som andra Godzilla så är det jävligt mycket som pågår i denna film, det blir jävligt mycket vilket är bättre än att det inte händer något, men det finns några stunder att andas ut emellan all handling och monster action. Godzilla dräkten ser najs ut som förra filmen men var så förfallen att man i en scen ser hur svansen går av mitt i tu, kul ”Såg du??” scen. I det hela är detta en jäkligt bra Godzilla film trots att karaktärerna, förutom Yoki, en godzilla jägare, är rätt ointressanta och har jävligt bra monster action. Godzila vs Spacegodzilla får 3.5/5 Guldkameror.

Markus

Godzilla vs. MechaGodzilla 2
2016-05-20

 

Minns du slutet av Godzilla vs Gidorah? Då vet du nog att Gidrahs kropp föll i havet i slutet, och nu har Japans forskningselit hittat det mekaniska mitten huvudet och använder nu det för att skapa ett större, bättre och mer kontrollbart monster att slåss mot godzilla, Mecha-Godzilla. Denna robot var inte den första som byggdes utan detta var Goruda som vars ”arkitekt” Kazuma skickas till ett träningsläger där han ska lära sig attackera Godzilla med hjälp av roboten. Medans de håller på och och lever i ett träningsmontage tar en expedition steget för långt för att utreda ett stort skelett, i form av en petranodon och ett rätt stort ägg. Den kvällen anländer äggets ägare, Rodan, som vi här på Filmfett tidigare sett i filmen Rodan, och attackerar lägret med kraftiga vindattacker. Men Rodans terrovälde varar inte länge då Godzilla poppar upp ur havet och attackerar den gigantiska flygaren. Expeditionen raffar åt sig ägget och flyr ön medans monsterna är upptagna med att slåss.

 Huh.... Captain America Civil War norpade ett å annat...

Efter mycket bla bla med människorna kläcks ägget och det visar sig vara en liten micro Godzilla, yepp nu finns det 2 Godzillor. Men den nya verkar vara en växtätare....udda då Godzillosaurus från Gidorah filmen är en uppenbar köttätare. Snart attackerar Godzilla Tokyo igen, troligen för att hämta tillbaka sin avkomma, men denna gång är japans invånare redo och går till motattack med MechaGodzilla. Men trots MechaGodzillas kavalri av vapen så är Godzilla övermannen och försvagar Mechagodzilla så myckett militären kallas in istället. Samtidigt forskar man på Godzilla Jr. för att lära sig mer om Godzilla, såsom att den har en extra hjärna i svansen. Kan Godzilla hitta sin son? Kommer Rodan lyckas lika bra mot Mechagodzilla som den vanliga Godzilla? Hur många gånger kommer jag skriva Godzilla i denna review?

 "EYYY GURL, wanna see my iron rod?"

Sååå...min kopia utav filmen är skit då det är en region 3 och verken min dator eller blu-ray vill köra det så jag fick hitta en dubbad version ...yippi. Men är filmen värre för det? njah, denna är inte Heisei Erans bästa film men den är medelmåtta. Snygga effekter, coola robot fighter, Rodan fr¨ån Rodan och andra godzilla filmer är tillbaka i en ny uppdaterad form och ser elegant som fan ut, godzillas son är en stor uppdatering från skämtet som var Minia från Showa Eran men ser faktiskt ut som en avkomma av godzilla i denna, men Mechagodzilla ser inte så mekanisk ut och saknar personlighet och hotfullt yttre som Showa Eran, MechaGodzilla skulle äntligen se perfekt ut i Millenium erans filmer. Filmens dubbning gör filmen lite roligare men det ser ut som att vissa av skämten faktiskt var del av den japanska versionen och lite humor är just vad dessa filmer behöver, ja de är mer seriösa än 60-70 talets camp fester men den överseriösa tonen i Heisei eran är ......för mycket i typ 7 filmer, det är kul med lite variation. Rodans intro scen är jävligt bra, allting är tyst och endast vinden hörs, men man vet endå att skit kommer slå till. Godzilla vs Mechagodzilla 2 får 2.5/5 Guldkameror.

Markus

Godzilla vs. Mothra
2016-05-19

 

Då ska vi se, en meteroit slår ner rätt ner i havet och väcker återligen Godzilla till liv efter hans brutala kamp mot Mecha-Gidorah. Samtidigt slår en stor typhon till inte långt där ifrån och av täcker ett uråldrigt gammalt gigantiskt ägg. En upptäckare,. Tayuka, en arkeolog som nyss tagits av snuten för intrång i ett uråldrigt tempel möter sin exfru, en arkeolog kvinna som tillsammans med några män i kostymer behöver hans hjälp angående meteroiden som föll och han går med på det för att sänka sitt straff för alla arkeologiska fynd hans klantighet råkat förstöra. Ute i havet vaknar en uråldrig varelse upp, den gigantiska larven Battra medansTayuka och hans gäng av arkeologer åker till Infant island. Efter mycket Indiana Jones liknande äventyr hamnar de i en grotta där de hittar målningar av 3 stora fjärilar som verkar slåss och sedan det stora ägget från början som just då börjar kläckas och avslöjar att innehållet är Mothras larv. 2 älvor poppar upp och berättar att ägget tillhör Mothra och att hon är tillsammans med Battra de som ställer ordning och reda i naturen, Battra är kaos och Mothra är beskyddaren. Sedan ger de gänget en lektion hur mycket vi suger för vi är svin mot jorden och att om Mothra vaknat har säkert Battra vaknat också...

 "Wait, turn off the radio! I can hear it... their song... it's close!"

En girig affärsman köper Mothras ägg och vill tjärna pengar på det, typ som snubben  orginal Godzilla vs Mothra. Men innan man hinner säga ägg så poppar Battra larven upp och militären går till anfall. Men våra hjältar som är ute till havs har större problem då Godzilla poppar upp nära Fillipinerna. Men Mothra larven kläcks och ger sig på Godzilla men verken hon eller Battra är något farligt för Godzilla, knappast ett hinder. Men kan Battra, Människans förgörare tillsammans med Mothra, Jordens beskyddare rädda jorden och tillsammans med vingar och lemmar förgöra Godzilla en gång för evigt?

"Oh no, they're getting pissed off!"

Denna filmen gör något nytt i Heisei eran, de har ett Monster som vi först såg i Showa eran, alltså ett gammalt monster och sedan ett nytt introducerat monster, najs. Det mest minnesvärda är scenen då Mothra poppar ut ur sin puppa, hela den scenen är en av de vackraste filmscener någonsin, så mycket ljusa färger, sådan fin musik och hade det inte varit för att Mothra är fluffigare än en pudel så ser det jävligt bra ut. Än en gång är de båda tvillingarna som är Kosmos typ världens kusligaste figurer ever, 2 små asiatiska flickor som pratar i takt och talar om hur illa människor behandlar moder jord.Godzilla skulle man typ kunna klippa ut helt och filmen skulle vara densamma, detta var inte menat att vara en godzilla film först men slängdes in för att öka biljett försäljning men filmen blev en sådan smash hit att Mothra fick en egen trilogi efter denna. Mothra är nog det monster i filmen som ser sämst ut, hon är allt för fluffig och ser ut som ett gosedjur på snöre, Battra ser cool ut i både larv form och mal form,. Godzilla Vs Mothra är en bra godzilla film, värt en titt men bra specialeffekter, okay skådespel, lite udda filmval och bra dockspel och monster kostymer men inget som står ut i mängden. Godzilla VS Mothra får 3/5 Guldkameror.

 Markus

Batman vs Superman: Dawn of Justice
2016-05-19

Av förfrågan från en gemensam vän så blev både jag och Markus "intresserade" att se Batman vs Superman. Men vi hade ingen som helst aning om vad som väntade oss. Varning: Detta kommer bli en LÅNG review!
Wow...så många nyanser av brunt....
Efter Man of Steel, där Superman förstörde hela Metropolis i sin fight mot aliens, så dog folk som flugor. Superman blir hatad av i princip alla efter förstörelsen. Särskilt av Bruce Wayne, miljonären från Gotham. Samtidigt undersöker Batman om en person som försökt bomba Gotham och bevisen leder mot Lex Corp och Lex Luthor.
 
Att se Bruce Wayne rusa bland sprängda byggnader i ett Metropolis medans Superman spränger skiten ur allt är filmens bästa actionscen. Ja, fan, jag blev rysligt intresserad av resten av filmen! 50 minuter in så händer inte så mycket action. Men som uppbyggnad är det helt okej. Fram tills den första actionsekvensen, då Batman springer runt med vapen och skjuter vakter. Visst, detta är en dröm/framtidsversion som är oerhört förvirrande, men Batmans regel, att inte mörda, bröts direkt. Och han massakerar fler folk under filmen, som en wanna-be-Colombine-mördare.
Tell me...do I have something in my teeths?
Skall även tilläggas att Batman inte kommer från Dark Knight serien, utan nu är det en helt ny Batman, vilket är jävligt förvirrande att hålla koll på. Jeremy Irons spelar Alfred och han är den enda karaktären som inte är grå och tråkig. De jobbigaste skådisarna är Eisenberg, som inte alls passar som Luthor. Och Gal Gardot som spelar en oengagerad Wonder Woman.
Spolier Alert! Det slutar med make-up-sex.
När får vi se Batman slåss mot Superman? Efter ett rättegångsdrama som i princip varar hela filmen, dödstråkiga scener där Lex Luthor får mer screentime än Batman själv och mängder av tråkiga konversationer. I en scen flyger Superman till en brinnande byggnad för att rädda en kvinna. Action och spänning? Nej, klipp till när han landar med bruden och bemöts av fans som vill röra hans kostym samtidigt som han gör en pose. Batman jagar skurkar i en biljakt och kör på Superman! Fight? Nej, Superman säger till honom att inte göra så och Batman bara "okej...mamma!".
Varför är Lex ond nu igen?
När fighten väl sker så är det så långtråkigt att en sexscen från The Room har mer action. Och låt oss inte glömma striden mot apan som heter Doomsday. Jag brydde mig inte. För vem orkar bry sig när en film består till nästan 50% av bullshit.
 
1 av 5 guldkameror. Något bland det sämsta jag sett, av en sådan dyr film. Daredevil och Spiderman 3 är jävligt mycket bättre, och dom är fan inte bra!
 
Robin
 
Words from Markus: "Wonder woman skulle man ju klippa bort helt å hållet med ju." "finns här om du vill prata om det (heart emoticon) ingen ska behöva lida själv." " tänk dig Watchman utan alla fina färger, musiken av Philip Glass å alla fel i filmen gånger 45." "18 månader är fan inte 2 år.....Batfleck är sämre än mig på matte" "well this movie got weird real quick".
 

Godzilla vs. King Ghidorah
2016-05-18

År 1992 anländer ett rymdskepp till jorden, och 2 journalister, Kenichiro och Saigusa snackar senare om det. Den ena hypar sleppet och den andre hypar Hakata, en gammal man som var med i kriget och säger att han en gång träffat en livslevande dinosaurie som en gång räddade en hel plutoon av soldater från soldater på ön Lagos.Det var precis vid ön Lagos atombomberna föll 1954 vilket senare skulle släppa lös godzilla...finns det en sammankoppling må tro?  Staten får samtidigt in ett video medelande från  Saigusa som berättar om att Godzilla fortfarande lever efter slaget mot Biollante och att rymdskeppet varit in närheten av kroppen. Denna filmen gillar att hoppa omkring för snart får vi se å veta att många militärhelipotrar försvinner och Kenichiro söker upp Mr. Shindo som var med på Lagos och räddades av dinosaurien och så får de ett par bilder från honom som de kan visa för en dinosaurie expert. Uforna visar sig vara tidsresande som berättar att Godzilla i framtiden kommer förgöra världen och begär ett möte med Japans regering.

 "You say that you feel Godzilla?"

På mötet berättar de att de ska radera Godzilla ur historien genom att åka tillbaka till 1955 och därifrån flytta dinosaurien som blev Godzilla innan bomben smäller. Författaren till boken som inspirerade tidsresarna,  Terasawa, dinosaurie experten Mazaki och godzilla experten Saigusa blir utvalda att hänga med och på ufo skeppet möter de 3 små gulliga varelser som kallas Dorater som tidsresarna har på sitt skepp och även en android. Operationen är en succe, men på vägen hem märker Sigursa att doraterna är borta och den värld de återvänder till är inte en värld i Godzillas våld, utan King Gidorahs....

 "Take that, you dinosaur."

Godzilla och tidsresor? Det låter töntigt men det funkar verkligen och kan man begripa varför de bara byter ut vårat monster mot deras så funkar handlingen.  Det finns en asrolig scen där 2 soldater står å glor ut i natten då tidsresarnas rymdskepp kommer flygandes, det är bara den unga soldaten som ser det och hans överman tror honom inte utan säger endast ” You can tell this story to your grandchildren Mr. Speilberg”.....så det var såååå Steven Spielberg fick idén till encounters of the Thrird kind. Godzilla VS Gidorah är hitils den filmen med bäst monster action, bäst monster design och hantering, och så finns det en karaktär som heter Yaoi (japansk animerad bögporr), filmen har nästan allt en godzilla film ska ha i sig. Det paradox filmen skapar, en värld utan Godzilla som hemsöks av Godorah, men endast Godzilla kan besegra honom, men då är problemet....Godzilla är tillbaka och den enda som kan slåss mot honom är King Gidorah! Tillskillnad från Godzilla VS Biollante eller Godzilla returns är denna full av intressanta händelser, den är aldrig tråkig och erbjuder en kul backstory till Godzilla som både har bra och dåligt....hur fan skulle en dinosaurie överleva i 65 miljoner år? Annars är det en bra och smart film och har en scen där en man som tror han är vän med Godzilla eradikeras från jordens yta i en av seriens bästa scener. Tillskillnad från de andra filmerna i Heisei eran så spelar denna senare roll i andra Godzilla filmer då Gidorahs mekansiska mitten huvud senare används som en stor subplot i Godzilla vs Mechagodzilla 2. Så kort sagt, den 3dje Heisei eran är då man nu visste att serien skulle bli något att hänga i granne och har nästan allt man vill ha i en japansk film, bra story, bra karaktäer, bra handling och coola monster scener, Godzilla vs King Gidorah får svag 4/5 Guldkameror

Markus

Godzilla vs. Biollante
2016-05-17

Efter vinsten mot Godzilla i förra filmen måste staten nu torka upp all radioaktivitet och börja återbygga då enligt CCN (oh är det en spoof på Fox news eller?) då hela staden förstördes. Några celler av Godzilla hittas men då det är Amerika som har kontroll över cellerna blir det vapen och pang pang för att skydda dem men en assasin pangar ner de amerikanska soldaterna och snor åt sig cellen. Denna man jobbar åt en snubbe i Sarabia (ett fiktivt land i mellan östern) för att doneras till ett forskningscenter där Doktor Genshiro och hans dotter Erika håller på att jobba på en ny sorts vete som kan odlas i öknen. Labbet de jobbar i bombas dock och Erika dör i attacken samt så förstörs Godzilla cellen i smällen. Vi flyttas 5 år senare då Genshiro nu jobbar mer rosor med sin nya assistent. Genshiro har dock ne hemlig agenda och blandar Erikas celler med en ros. Erika hade dock kontakt med Godzilla cellen.

 Eat your veggies before they eat you...

Med hjälp av sin nya assistent, som är en psychic får Genshiro veta att godzilla rör på sig inne i sitt vulkaniska fängelse men när nyheten tas till premiärministern så möts de av kalla handen. Fler celler från Godzilla hittas i ett labb och de planerar att använda cellen som ett vapen men innan någon har en chans får vulkanen som Godzilla är fast i ett ubtrott, detta utbrott förstör Genshiros rosor med sin dotters celler i så Genshiro fixar och ställer med blomorna men då han är mentalt ostabil och blandat med 2 amerikanska idioter förvandlas Erika-blommorna till ett gigantiskt köttätande monster, och lite tur i oturen är väl det, för just då vaknar Godzilla ur sin dvala. Så nu har Japan 2 monster på sin tallrik men även deras nya uppdaterade supervapen Super X 2 samt en flicka med telepatiska krafter.

 CrocoFlower VS DInocroc, a new SYFY epic...

Denna film är produkten efter en tävling där den som skrev det bästa konceptet, och denna vann! Så Heisei Eran har ett par nya monster som introducerades under denna korta period, vilka de är kommer vi snart få se, men en sak jag kan säga är att Biollante är den coolaste monstret som introducerades i denna era och är även Godzillas största fiende någonsin.... I sin fullständiga form, den jättestora blomman är lam vilket Biollante håller i till de sista 15 minuterna.  Med det är då Biollante är en stor växt med krokodilliknande huvuden och är stor nog att svälja Godzilla hel, now that’s one fuck of a monster. Idén att blanda Godzilla, en blomma och en flicka är en udda idé men Toho tyckte nog det var en bra ide... men dockan är awesome, det krävdes 32 snören för att röra Biollante så det är inte en man i kostym så som de flesta andra monster. På tal om coola monster, Godzilla dräkten har uppdaterats från den dunder fula kostymen han hade i Return of Godzilla till en mer ödlelik huvudform. Filmen är lite för lång, det finns mycket som pågår men inget vidare intressant. Spion drama finns det mycket bättre av och det behövs inte dras ut till nästan 2 timmar men när Godzilla och Biollante är med i bild är det en hel hög av kul, det skulle dröja till nästa film då de lyckades göra en bra historia att ansluta sig till Kaiju actionet men det gäller nästa film i schemat så ni får ha tålamod för fan! Tyvärr var inte Biollante poppis nog så det var då Toho började föra in äldre monster från Showa Eran till den nya generationen av fans, och den första var den mest välkända. Men tills dess får Godzilla Vs Biollante 3.5/5 Guldkameror. Fantastiska praktiska effekter, underhållande story även om den är jävligt utdragen, fantastiska monster scener och bra skådespel och är en av mina favorit Godzilla filmer.

Markus

The Return of Godzilla
2016-05-16

30 år efter att godzilla först stampade in i våra hjärtan ....... så återvänder han nu i en reboot serie där de försöker göra kungen av monster till ett monster igen då han under den såkallade Showa eran av Kaiju filmer gått från ett brutalt monster till....ugh, pappa, miljökämpe och jordens beskyddare... det var nu igen dags för godzilla att sparka röv och förstöra skit!

 "Godzilla... I was hoping I would never hear that name again."

The Return of Godzilla är en uppföljare och en reboot på serien så allt som hände under Showa eran finns inte. 30 år efter Godzilla först stampade in i Tokyo har en vulkan haft utbrott och vi befinner oss 3 månader efter denna katastrof där en båt dras in mot en stor ö där åska slår ner och ett stort ryt hörs, sedan försvinner båten. En ung man med sin egna båt kommer senare förbi och hittar den stora övergivna båten men upptäcker att den är bebodd av gigantiska ...löss? Den unge mannen är reportern Goro och räddas från lössen av en ensam överlevare på skeppet och mannen berättar om ett stort monster som rest sig upp ur havet som spydde blå eld. Från blå himmel (bokstavligen) dyker en helikoppter upp och räddar dem. Väl hemma ringer Goro runt och berättar om sina fynd och historier om stora monster. Regeringen förhör överlevaren och sedan omhändetar honom. Regeringen är säker, det som attackerat denna båt och många andra i området....är Godzilla.

 "Run for your lives! Let's do lunch sometime!"

VI får som vanligt mambojambo om forskningen om stora monster och hela den Japanska regeringen går i taket, Premiärministern gillar inte alls och hindrar all press från att höra om det. Tyvärr har ju Goro redan försökt att publicera sin artikel men de kontaktar Dr. Hayasida som kan fysisk och där träffar han även överlevarens syster Naoko, och det står romans på menyn. Det dröjer inte lång tid innan Ryssland och USA märkar av Godzillas närvaro och hotar att ställa till kärnvapen krig. Men vi får veta att kärnvapen endast skulle göra Godzilla starkare, men precis när Godzilla attackerar Tokyo har de ett hemligt vapen redo, Weapon X. Människans enda riktiga vapen emot Godzilla. Nu måste japan förhindra Godzilla och ett nytt Hiroshima samtidigt då hoten kommer från både djurriket och från länder runt omkring dem.

"Godzilla is eating, his supper."

Denna film från 1984 är verkligen en produkt av sin tid, den har mycket stämmning mellan sovijet och USA, den har uppgraderad mekanik och vissa scener känns mer Akira än Godzilla. Och Precis som det japanka orginalet fick denna 2 versioner, en japansk och en engelsk version där än en gång Raymond Burr spelar Steve Martin, här i kallad Mr. Martin då skådisen Steve Martin blivit känd under de 30 år som karaktären frånvarat. Hur ser godzilla ut? .........ibland bra ibland hysteriskt idiotiskt. Har du sett orginella Godzilla? Då har du sett denna med typ, det är inte mycket som är nytt förutom att armen använder mer Sci-fi vapen och vi har en mer seriös ton åter igen, något som försvann helt i Showa eran. Detta är också den sista japanska filmen där Godzilla inte slåss mot något annat monster vilket .....brukar vara höjdpunkterna med filmerna ! Så denna är en rätt svag start på Hesei eran men tillskillnad från andra delar av serien har den lite småläskiga element såsom det ruttna liket på båten. För den som är lite insatt är USA-Soviet konflikten lite intressant, Scenerna då Godzilla jämnar byggnader med marken är såklart filmens höjdpunkt men vi får en underhållande uppbyggnad tillskillnad från tidigare rullar och som tur är är nästan den sista långa halvan ett enda stort klimax. The return of Godzilla får 2.5/5 Guldkameror.

Markus

Tema Vecka #18 Godzilla vecka
2016-05-14

Efter Robins lyckade Star Wars vecka så kör Markus på med sin som vart i planering en längre tid, men nu är det dags att släppa monstret löst! *ZIP* *THUNK* och slå sig ner och glo lite Godzilla filmer! De filmer som är i fokus är från den omtalade Heisei eran, en "era" av monsterfilmer som utspelade sig från mycket sent 80-tal till mileniumet så titta in på Måndag då vi sparkar igång med den första filmen i serien.
En tillfällig lösning då mitt vanliga Editing program inte längre är med oss...

The Player
2016-05-14

10e maj fyllde jag år och jag fick ett coolt paket av Markus. Synd bara att det innehöll hotbrev från de regissörer som inte gillar våra inlägg på FilmFett. Men vi slår hårt mot hårt och här är vår respons: The Player!
"No stars, just talent."
Allt börjas med en 8 minuter lång tagning då kameran flyter fram genom en filmstudio, pendlar fram och tillbaka och följer folk som arbetar. Några av dom är författare som talar om långa öppningsscener i filmer. Griffin Mills sitter på sitt kontor och lyssnar på tråkiga ideér till kassa uppföljare på klassiska filmer. Hela scenen slutar med inzoominging på ett hotbrev, som Griffin snart ska läsa.
"Can we talk about something other than Hollywood for a change? We're educated people."
 
Redan nu skall jag förklara. I filmen Touch of Evil slutar den långa introtagningen med att man följer en bil strax innan den exploderar. Bomben i The Player är hotbrevet. Moving on!
 
Griffin Mills brukar få hotbrev och bryr sig inte, men snart dyker mer och mer brev upp och han hittar den författare han tror ligger bakom det och råkar klubba ihjäl honom. Men killen var oskyldig och ännu värre, Griffin börjar pöka hans flickvän. Problemen hopar sig och Griffin sitter i skiten.
"Great movie, huh? So refreshing to see something like this after all these... cop movies and, you know, things we do. Maybe we'll do a remake of this!"
 
Här glöder många kändisar i min smak! Tim Robbins är suverän som den lagom egoistiska Griffin Mills. Richard E. Grant pitchar filmens enda intressanta idé till en intressant film. Dean Stockwell är Richards excentriska kumpan. Fred Ward är säkerhetsansvarig på filmbolaget och Whoopi Goldberg är snut. Brion James? Han är chefen över hela företaget.
"Further Bond Losses Push Dow Down 7.15." I see Connery as Bond."
 
The Player är en super-meta film, proppad med cyniska skämt om Hollywood, det lyckliga slutet, samtidigt som den är en deckare. Synd bara att filmen är seg mot mitten. Trots detta får den 4 av 5 guldkameror. Jag kan inte hålla mig borta från att ge betyget!
 
Robin

The Colossus of New York
2016-05-14

2 bröder sitter och kollar in några videoklipp på den ena broderns maskiner, Henry brodern som gav upphov till sin broder Jeremy har en son som heter Billy. Jeremy vinner ett Nobels fredspris för sin uppfinning, en maskin som är automekanisk och ger värme. Deras pappa William, en av landets bästa hjärnkirurger är mycket stolt över sin son. Resan till Stockholm går bra men när de anländer hem råkar Jeremy bli överkörd av en lastbil pågrund av sin son Billys jävla leksaksplan som flyger bort. Jeremy tas till en privatläkare vid namn Dr, Carrington men det är inte lönt, Jeremy Spensser är död. Jeremy jordsätts men pappa William är säker på att Jeremys hjärna kan användas för att sprida kunskap så som Einsteins hjärna men Henry rånekar att Jeremy och hans hjärna är borta, Några dagar senare skickas Henry ner i sin pappas källare där pappan har någonting att visa sin son, en skål med vatten i och i denna skål ligger Jeremys hjärna.

 WHERE ARE MY TESTICLES SUMMER????

Det visar sig att Jeremys hjärna är vid liv och aktiv då han kan svara på några test. Dr. William och Henry börjar jobba bakom stängda dörrar och Jeremys änka är orolig över vad som pågår. Det visar sig att duon har jobbat på en kropp åt Jeremys hjärna, en kropp som har form utav en gigantisk robot, en koloss så att säga. De ger honom även en på och av knapp så han lätt kan stängas av. Experimentet fuckar upp då Jeremy ser sin spegelbild och flippar sketan och ber dem förgöra honom. Pappa William som är en girig jävel övertalar sin robotson att leva lite längre till så Jeremy kan göra färdigt sina experiment. Men Jeremy överreagerar efter ett rätt elakt skämt av Henry och detta sätter deras mål, att rocka sockarna av FN under ett viktigt möte. Jeremy blir mer och mer ostabil och mer och mer farlig och William och Henry tappar snart kontroll över honom. Kommer Jeremy utgöra en fara för sig själv och hela New York? Kommer det blir en häxjakt på honom såsom Frankenstein Monstret som jag nu kom på att de har många likheter. Kommer Jeremys fru godkänna honom fast han är gjord av metall?

 "Towering above the skyline ~ an indestructible creature whose eyes rain death and destruction"

Jisses vilken kort film, knappt 1 timma och 10 minuter. Filmen är en rätt trög sittning, det sker inte såmycket i början men kostymen till själva kolossen är faktiskt mycket välgjord. Kolossen hade kunnat blivit ett klassiskt sci-fi monster såsom Gort eller The Thing, men handlingen runt kolossen är rätt seg vilket kanske är orsaken till varför det inte blev någon kultförklaring.Ungen i filmen, Billy är kanske det sämsta med filmen, han är verkligen inte en tränad skådis och hans dialog är så jäkla urdum om det kan bli, som tur är är han inte med i så många scener för då hade nog filmen inte vara uthärlig. Som bäst är The Colossus of New York en okay 50-tals sci-fi film, mycket forskningsbabbel Mannen i Kolossen Ed Wolff spelade många stora monster under 50-talet ochäven jätten i Phantom Creeps som blivit lite av en popculture ikon tack vare dess framträdanden i Rob Zombies scenrekvisita och i musikvideon till Dragula och jävlar vlken bjässe han var.  Kort sagt, filmen är seg och bjuder inte på så mycket nytt men dräkten är cool, musiken är fin och handlingen  är en kliché men väldigt välgjord. Finalen är filmens höjdpunkt och Colossus of New York får 2/5 Guldkameror.

Markus

GLAD FREDAG DEN 13NDE FRÅN FILMFETT
2016-05-13

 
Bara för vi kan?

Lost Soul: The Doomed Journey of Richard Stanleys Island of Dr. Moreau
2016-05-12

Med denna överdrivna titel får vi veta hur Richard Stanley, den lovade regissören bakom Hardware och Dust Devil försvann från filmens värld.
Richard fick stort stöd av Fairuza Balk från The Craft.
 
Richard var ung när han ville göra en film på H.G Wells kända bok Island of Dr Moraue. Men att få finans till detta är inte enkelt. Efter Dust Devil fick han chansen att jobba med Miramax. Men saker och ting spårar ut. Väderfenomen förstör inspelningsplatserna och utrustningen. Skådisar hoppar av. Val Kilmer är ett svin och kritiserar Richards verk. Toppen av detta är att producenterna sparkar Richard Stanley.
Masken Richard hade när han smög sig in i inspelningen som extra.
 
Tidigt i denna dokumentär får vi se en exalterad Richard snacka om orginal-filmerna Island of Dr Moreau och detta är något jag kan se en hel film på, för det är som att se ett barn i en godisbutik. Sedan visar han sina concept-arts på hur han ville få filmen gjord och höra om hur han kontaktade en häxdoktor i London för spirituell hjälp med sin film.
Det concept-art som Richard ville göra filmen med.
 
Den enda som gav Richard hopp under inspelningen var Marlon Brando. Han insåg att Richard ville lyckas med sin film och gav honom något form av stöd. När Richard väl fick kicken så spårade Marlon ut och började klä sig som en clown. Enligt Fairuza Balk sa han till henne att dom inte behövde öva in karaktärerna för filmen skulle suga ändå. Den nya regissören älskade Brando och tog allt som "geniala ideér", som när Brando bär en isbytta på huvudet....
Och såhär blev filmen...
 
Men allt hopp är inte ute, för Richard fortsätter kämpa med sin dröm och gjorde 2012 dokumetären The Otherworld. Så håll ögonen öppna för fler äventyr.
 
Lost Soul: The doomed sandwich that ate a kebab and died...eller nått...får 4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Justine
2016-05-11

Baserad på Marquis De Sades bok….vem är Marquis De Sade? Samma fanskap som inspirerade filmen Marquis, den med den talande penisen som ger sig ut i krig och Tuppen som var marchosist…. Ja hur som helst, flera filmer såsom de 2 av Jess Franco, en sleaze kung Justine och Eugenie som båda ger oss scener med sadomarchosism….  Den mest kända filmen baserat på hans böcker är dock helt klart Passolinis Salo.

 " One line....two lines.... jeez they don't make girls like they used to.."

Vi ser Marquis De Sade spelad av Klaus Kinski i en fängelsehåla där han drömmer om det brutala mordet han troligen utfört oå en ung naken dam (Ja det är ju en Jess Franco film så klart som fan är hon naken) och en annan kvinna som lever och är påklädd som Heter Justine, och De Sade sätter sig ner och börjar skriva om denna påklädda kvinna (en av få i den här filmen faktiskt). Justines historia börjar i ett kloster den dagen då hon får höra av abbedissan att deras pappa lämnat landet och deras mamma dött och får endast 100 krowns vardera, som om inte det vore nog blir de utslängda ur klostret. Justines syster är den ”onda” systern jämnfört med den goda Justine. Systern tar med sig Justine till sin väninna där de får bo mot lite arbete……Systern Juliette har tagit Justine till vad som kanske är historiens kusligaste bordell. En präst tar Juliettes pengar och sedan skickar henne till ett hotell där hon får jobba som tjänsteflicka mot att hon gör lite arbete medans Juliette lär sig prostitutions yrket.

 NAKET VAR DET HÄR!

I fängelset sitter Marquis och gråter över de hemskheter Justine utsatts för och förvarnar publiken att denna oskyldiga flicka kommer utsättas för hemskheter. Vilka hemsheter? Jo hon tas till en rik mans fina våning och får en mycket fin säng men den rike mannen försöker våldta henne så hon gittar men övertalas av hennes landägare att gå tillbaka och sno den rike mannens smycke på natten. Hon blir påkommen och döms till döden. I fängelset möter hon Dusbois, en dödsdömd kvinna som står anklagad för fler brott än någon annan som övertalar Justine att fly med henne. Flykten blir en succé och samtidigt håller Marquis på att pöka med hennes syster på bordellet. Justine är nu på flykt med en hel hög av män som alla vill våldta henne. Kommer Justine nå det ljuva livet? Vilka fasor är det som väntar henne enligt Marquis? Kommer Marquis någonsin spela någon roll i denna historia?

 DO you like my silouette?.....I know you do....well....do you?

Trots filmens stora budget, Jess Francos dyraste film faktiskt med 1 miljon dollar inslängt i produktionen fick filmen mest ett Meh som reviews, kritiker gillade inte de ändringar och klippningar bolaget gjorde av De Sades kontroversiella bok. Filmsetten är fina och musiken är nästan perfekt för tidsåldern, en rätt ointressant tidsålder tycker jag och anledningen till varför jag tycker Berry Lyndon är Kubricks sämsta film. Det är mycket naket  och det är väl det filmen försöker sälja sig som, en klassig p-rulle? Hur som helst, Marquis är en stor författare och hans böcker har haft stor inverkan, men jag är verkligen inget fan, inte av filmerna heller, eller ja Marquis var värd att se pga hur udda den var, men denna? inte så mycket. SubDVDs utgåva kommer med dubbad engelska. Är historiska draman din smak, och gillar lite perverst inslängt då och då så är nog denna något för dig, den var absolut ingenting att ha för mig och lär inte se om den på ett mycket bra tag. 2/5 Guldkameror är den ialla fall värd pga de fina setten och musiken.

Markus

I Saw The Devil
2016-05-09

Hur skulle du planera din ultimata hämnd? Kittla någon till döds? Spela Rick Astley tills öronen blöder?
Flanellskjorta with a shotgun.
 
Den brutala styckmördaren Jang är en av de värsta som slagit Korea. Visst, hans brutalitet i att stycka folk är skrämmande. Men att han verkligen inte bryr sig ett skit om humanitet gör honom till en äkta djävul. Soo-Hynn är en hemlig agent, vars tjej blivit Jangs nya offer. Och hon var gravid. Soo-Hynn lyckas hitta mördaren snabbt, men låter honom gå. Varför? Jo, för att påbörja sin egna ultimata hämnd. Let the blood flow!
Detta är ju ett sätt att skotta snö på...
 
Oldboy var en skrämmande upplevelse, men I Saw The Devil är steget värre. Detta är äkta rysare på ett läbbigt sätt som får mördaren att framstå som ett kräk större än Hitler. Säga vad man vill om Hitler, men han hade i alla fall en plan. Jang har inga planer. Han bara dödar. Brutalt. Därför är han ytterst hotfull då alla är hans mål. Och just därför är han en av mina favoritskurkar. Han spelas även av huvudrollen Oldboy själv.
 
Fotot i filmen är unikt. Hela filmen är unik då den blandar skräck med grymma fist-fights som är köttiga, men motiverade.
 
Filmen får 4 av 5 guldkameror och är någonstans på min favoritfilmslista. Tacka vet jag en amerikansk snubbe som skickade detta som förslag! Thanks, Brad!
 
Robin

Slipp Jimmy Fri
2016-05-08

Från kontroversiella filmer med många meningar kommer här en film från Norge som endast går ut på att ha en sju jävla stund...

 De till höger är helt okay, han till vänster är en dick

Og och Geir, 2 pundare och småtjuvar glor på nyheterna om djurrättsaktivister som nyligen attackerat ett forskningscentrum, intreset för detta repotage ligger lågt dock och de båda vännerna börjar snacka och Odd avslöjar att han lurat stadens starkaste och våldsammaste skurk på 40 lakan och gett Geir skulden. Geir är skiträdd men Flea, deras polare räddar den tajta stunden och han har med sig deras gamla vän, Roy Arne, som jobbar på cirkus och varit frånvarande ett långt tag och han har ett jobb åt Geir och Odd på cirkusen och ger Odd 40 lakan för 3 veckor och resten mindre. På väg till cirkusen åker gänget förbi en mack där HållBrillan, en stor kraftig våldsamman slår ner en korvgubbe då han missförstått ett erbjudande på korv, hans 3 mindre och svagare kompisar som är skit rädda för honom då han gärna klappar till dem också. HållBrillan och hans kompisar (snarare slavar) är påväg upp till fjällen för att skjuta en älg, en älg Hållbrillan vill skjuta med sin farfars älgstudsare. Djurrättsaktivisterna från nyheterna har planer att attackera cirkusen där en stor elefant vid namn Jimmy är showens stora stjärna. Men grejen är det att Roy Arne har gjort stackars Jimmy till världens pundare för att han ska framträda. Odd, Geir och Flea får jobb att städa stall och stå i kassan etc.

 Be strong Markus....be strong for mother.... sniff

Föreställningen sätts igång men eftersom Geir flubbade till sin uppgift, att droga Jimmy efter att han blandat ihop knarkpåsarna går Jimmy berserk på cirkusen vilket gör att polisen tillkallas och det hela slutar med att Cirkusen och dess arbetare deporteras till Ryssland, och gänget hamnar i finkan.  Flea räknar ut att Roy Arnes besatthet av Jimmy är inte av kärlek, utan att Jimmy agerar resväska åt en sjujävla hög med kokain(7 påsar kokain som Roy Arne snott från gangster samer inuti en stor elefant) som Roy Arne kan smuggla omkring utan att  vara misstänksam. Djurrättsaktivisterna råkar slarva bort Jimmy under deras räddningsuppdrag men som ”tur” är hittar Roy Arne och gänget honom i staden och med Jimmy och en skåpbil som Flea har snott så ger de sig ut i vildmarken. Djurrättsaktivisterna, Samemaffian och Hållbrillan siktar alla in sig på att hitta elefanten innan någon annan hittar honom.

diggar du inte animationen? Det kunde ha vart mycket värre! SÅ här ser Ogg och Gier ut i deras tv serie To trøtte typer

Denna film bygger på Christopher Nielsns serier och karaktärer, speciellt de från Två Trötta Typer, en av de mest populära karaktärer från norsk underground comics och kanske det bästa Norge har skapat sedan osthyveln. Jag väljer att se filmen med Engelsk dubbning, alltså går emot mig egna regel att endast se filmer på orginalspråket, och ja, skämten är bättre på engelska. Filmen är jäkligt rolig, ja, men den har även djupa stunder, stunder som mest involverar elefanten Jimmy, och ja man tycker synd om honom och scenerna med honom och älgen i naturen är mycket fina. Samerna på motorcyklar är hysteriskt roliga och allt övervåld inblandat med dumma skämt gör filmenunderhållande ojämn. Odd, Geir, Flea och Hållbrillan och hans gäng är alla karaktärer från Christopher Nielsens serier, serier som jag läste ur Rocky sent 2000 tal och de var en av höjdpunkterna när man läste tidingen. Free Jimmy kanske inte har den bästa 3Dn i sig men den är garanterat på min top 10 lista över bästa nordiska filmer och Free Jimmy får 3.5/5 guldkameror.

Markus

Gayniggers from outer space
2016-05-06

Någonstanns ute I universum flyger ett rymdskepp runt, från planeten Anus.....aha det kommer vara en sån film.. Invånarna på farkosten är supersmarta och deras mål är att establisera en värld utan kvinnor där män härskar. Under  ledning av Kapten B.Dick och sergant Shaved Balls  far farkosten så långt som till Tellus. GayNiggersarna (som rasen heter) blir dock skiträdda när de får veta att planeten har kvinnliga varleser och skickar ner en man för att undersöka för mer information. Arminarse (Arm in ass...) blir vald för detta farliga uppdrag och mekanikern D.Ildo (dildo) skickar ner honom till jorden. På jorden blir Arminarse genast stött på av en kvinna men han flippar ut så de skickar upp honom till sitt skepp igen. När Arminarse visar vad han såg (en lesbisk kyss) så bestämmer sig besättningen att utrota alla kvinnor på planeten och skapa ett gay utopia där deras ras kan leva i skydd från kvinnligt fötryck.

 gayskämt, gayskämt hela da'n

Detta är en kortfilm från 1992 och är filmat i svart och vitt, vilket gör det rätt svårt att se. Det är en homage till blaxplotation och sci-fi rullar och det mest kända med filmen är dess absurda titel som inte är menat att vara rasistiskt och man ser att skådisarna i filmen är med på skämtet. Är denna kortis sevärd? NJAH, skämtet blir gammalt rätt snabbt och vissa absurda skämt funkar inte men det är många ”gay” skämt såsom ” gay-school” eller att bli en äkta ”Gaynigger” . Vi här på filmfett är inte rasister eller använder rasistiska uttryck men i denna review blir det nog att använda ordet Nigger då det dels är i titeln och utomjordingarnas ras kallas för GayNiggers... inget illa menat (fast jag är lite skeptisk på Robin...) , försöker bara förklara filmens handling. Hur som helst, med ett enformigt skämt, men ett udda premis som är minnesvärd och rätt bra effekter för att vara gjort utav en person på tidigt 90-tal då de flesta effekter endast gjordes på video så får GayNiggers from outerspace 1.5/5 Guldkameror.

 Markus

Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back!
2016-05-06

Here we go again! Men hur ska man kunna slå första spelets suveränitet?
YAHOOO!
 
Dr. Cortex krashar i en mystisk grotta och hittar kristaller. Han får en plan, att kidnappa Crash och övertala sin fiende att hjälpa honom hitta alla kristaller för att "rädda jorden". Uppenbart menar han egentligen "förgöra jorden", men Crash är så dum att han knappast märker någon skillnad. Nu tvingas Crash besöka olika demisioner, möta skumma varelser och hitta alla kristaller. Men hans syster Coco vet att något ont håller på att hända...
Something stinks around here....
 
Storyn är svagare än mitt förstånd för weeboos-samhället, men fem fan bryr sig. It's Crash Bandicoot and it's glorious! Miljöerna varierar från snötäckta områden, till vattenbanor, gamla tempel och andra snygga områden. Att spara är inga konstigheter och spelet har tagit de possitiva från förra upplevelsen och pepprat oss med nytt material. Nu kan du återbesöka banor och hitta två nya typer av kristaller, exempelvis, samt att det finns fler bonusbanor att hoppa egenom.
 
Det enda negativa är att spelet är för jädra svårt! Särskilt banorna då du jagas av en jävla isbjörn. Fucking hell vad svårt spelet blir då! Utmaningar är kul, men detta är ju för intensivt!
 
Finns inte mycket mer att säga än att spelet är episkt och kul. Väldigt kul.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Crash Bandicoot
2016-05-05

Denna lilla filuren har länge varit en barndomsfavorit. Tillräckligt häftig, snabb, idiotisk och humoristisk. Men aldrig för svår för att spela. Här kommer recensionen på Crash Bandicoot på Playstation 1!
Miljöerna badar av färger och ryckig musik.
 
Den onda Dr. Cortex har som plan att förgifta jordens varelser till sin egna armé. Och likt alla onda doktorer äger han såklart tre hemliga öar. Hans nya projekt är Crash, ett pungdjur som kallas "bandicoot" och tyvärr inte har ett svenskt namn såvitt jag vet. Men Crash flyr och vaknar upp på en strand. Nu måste han ta sig runt alla tre öär för att stoppa Dr Cortex och hans mini-bossar!
 
Spelet glöder av grönska och vackra färger och var revolutionerande som en 3D-platform. Mario och Sonic har mest varit kända för deras 2D-platformer, men detta är alltså 3D. Spelet blev även en gigantisk succé och var med i en Guiness Rekord-bok för...något....Nåväl, genom varje bana finns trälådor som ska förstöras, och att förstöra saker är ju alltid skojsigt!
Vissa banor sticker ut mer än andra, som denna Indiana Jones-kopia.
 
Lyckas du klara dig igenom några banor utan att skada dig samt förstör alla lådor så kan du låsa upp nya områden i andra banor. Varför är detta bra? Jo, spelet har 2 gömda banor du kan låsa upp. Låter kul? Jo, men svårare än att bota cancer. Ännu ett minus är att du måste hitta tre gömda symboler i en bana för att spara. Efter du fått dessa symboler hamnar du i en bonusbana där du måste ta dig till andra sidan för att spara till minneskortet. Hoppar du fel och dör så kan du inte spara....Ja, krångligare kan det knappast bli.
 
MEN...JAG TOG JU ALLA LÅDOR, JÄVLA KUK-SPEL! Oj...står det Perfect?
 
Crash Bandicoot är en rejält stabil första introduktion till vår hjälte och miljöombytet är perfekt för att vara det första spelet. Vi på FilmFett kommer ta resten av spelen...men säger aldrig när!
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Blood Tracks
2016-05-05

Mats Helge Olsson, en legend i svensk cinema, och denna blir min första Helge review! Det är Blood Tracks som släppts av Studio S som seriöst behöver släppa fler Helge Olsson filmer.

 the 80s man...the fucking 80s..

Filmens prolog består av en full man som i jakt på pengar till sprit mördar sin fru inför deras barn eller så tror han, då frun överlever och hugger den berusade mannen i ryggen med stor kniv. Ett vittne ser detta så mamman bär med sig barnen och flyr. I 40 år gömmer sig familjen men de kommer få oväntat besök av Solid Gold är ett glammrockband och bland de största artisterna som finns och de beger sig till fjället för att spela in en musik video till sin senaste singel Blood Tracks (Title drop!). När bandet anländer till fjäll samhället i USA (som uppenbart är Sälen) möts de av skrikande tonårstjejer men det är lavinvarningar runt området där de ska filma men Frank, bandets producent väljer att köra på som vanligt för tid är pengar. Vad jag endast kan gissa är en locationscout vandrar in i en övergiven fabrik där publiken får se familjen från början, nu som en galen mördar familj som Charles Manson skulle vara avis på och attackeras av en av sönerna som blivit galen efter att ha gömt sig i 40 år. Filmingen påbörjas inte långt ifrån deras fabrik men så småningom (Efter vi fått umgås med alla karaktärer och byggt på suspense över fabriken) skapar bandets musik skapar en lavin så filmteamet och alla inblandade måste ta skydd i närmsta byggnad, en skidhydda men fler och fler av filmteamet hamnar i farligt område där de blir lätta offer för den galna familjen som helst inte vill bli störda.

 A "Horror movie"

Filmens första fråga är varför någon skulle anklaga mamman i början anklagas för mord då det helt självklart var självförsvar….och 40 år i asyl är kanske lite överdrivet. Dubbningen är så underhållande dåligt precis som i en Hong Kong rulle. Skådisarna i bandet hade aldrig skådespelat innan och hade scenskräck så Mats Helge Olsson gav dem skit mycket öl så det skulle lätta på trycket. Det verkar fan vara den officiella valutan för B-filmer, Öl, hur mycket öl, något som även gjordes med första Mad Max filmen. 80-tals bandet Easy Action gjorde aldrig något stort efter denna film, men flera av bandmedlemmarna grundade/var med i andra stora band såsom Europé och något band som heter Noice….. och när man lyssnar på deras musik är det rätt uppenbart varför Easy Action aldrig blev något stort utan att detta verkar vara deras enda ihågkommna verk…och med tanke på hur sällsynt denna var innan STUDIO S  släppte den. Karaktärerna utanför bandet är mest ohyggliga mot varandra, när de inte tjafsar eller gör livet surt för andra så raggar de bara på varandra och försöker få ligga och svära. Filmen har inte åldrats bra med tanke på hur rock bandet ser ut och deras då coola rock sound var troligen för töntigt på 80-talet också. Kort sagt, Detta är inte ens den bästa filmen med titeln Heavy Metal som filmen lanserades som i USA. Det ”spännande” klimaxet är bara segt och utdraget. Blood Tracks får 1.5/5 Guldkameror.

Markus

Colt 45
2016-05-03

Vincent (nej inte han från Sleepless Night, en annan karaktär med samma namn) är en fräck snut som är bäst i hans patrull, och en jävel till prickskytt. Vincent är så bra på att panga saker att han vinner en skytte tävling och får då en colt 45 av sin polisstyrka. Eftersom Vincent vann tävlingen får Vincent ett erbjudande att gå med i elitkåren, som jagar terrorister och andra globala hot men Vincent nekar erbjudandet. På sin fritid är Vincent på skjutbanan å övar och en dag får han en ny vän i Milo som också är en bra skytt. Milo och Vincent blir tajta polare men Vincent gör även rum för en framtida romans med en kvinnlig polis. Milos försöker också värva Vincent till sin rang men Vincent nekar än en gång ett erbjudande då han jobbar på sitt egna projekt, olagliga kulor, Milo vill köpa men Vincent ber honom vänligt att dra åt helvete. Milo skickar då några lejda män som ska börja jävlas med honom för att visa vad Vincent är kapabel till. Men detta går över styr då Vincent pangar ner en av dem. Vincent har nu mördat en civil man och sitter i jävligt djup skit. Han ringer Milos som röjer undan bevisen men begär att Vincent nu ska börja jobba åt honom i utbyte. Vad har Milo för ond plan för hans nya vän? Varför är han besatt av Vincents nya patroner?  Kommer Vincent ge in i de galna krav Milo ställer?

 

Colt 45 är verkligen inte lika bra som Sleepless Night, Vincent är inte en underhållande karaktär men Milo är rätt fräck. Kvalitén är utmärkt och coreagofin med vapnen är underhållande och kvick och dialogen är mycket bra skriven. Musiken passar den dystra stämningen som lägger sig över varje minut. Filmen är rätt seg den första halvtimmen men när Milo börjar ställa krav trappas spänningen upp och jag svär på min vänstra stortå att Vincents chef är Tim Roth från Incredible Hulk, Planet of the Apes remaken och De hänsynslösa, iallafall en dubbelgångare med skägg. Att det skulle bli en romans mellan Vincent och den kvinnliga snuten (Den ENDA kvinnan som jobbar inom Vincents station verkar det som)  är bland de mest uppenbara händelser i filmhistoria, nej seriöst, redan i hennes 5te bildruta (det är vanligtvis 25 bildrutor på en sekund) kunde jag redan förutse att de skulle vara romantiska vid någon punkt av filmens gång. Det är kul att se Vincent få reda på allt skit han råkat hjälpa till efter han hjälpt Milo med diverse för att sedan få reda på vad Milo gjort med hjälp av hjälpen han fått. Overall, go film, det finns mycket bättre och huvudkaraktären ser mest bara ledsen och nervös ut, han ler inte ens när han vinner den stora tävlingen…. Och Colt 45 får svag 3/5 Guldkameror.

 Markus

The Devil's Hand
2016-05-03

Hög tid för ännu en medioker film som skall ses. Annars tvingar Markus mig att lukta på hans fötter igen...
Sjön ringde...dom ville ha tillbaka sitt fisknät! HÖHÖHÖHÖ! Fan, den ska jag skriva ner.
 
New Betlehem är ett Amish-samhälle där 6 barn födds den 6e dagen i den 6e månaden. Djävulens tecken! Detta kallas Drommelkind, och samhällets överste, Elder Beacon är tveksam på om barnen bör överleva detta. När ungarna växer upp och blir goda vänner sker hemska dödsfall. Samtidigt börjar vår huvudroll, Mary Brown, se konstiga saker och får anfall. Hennes pappa, Jacob Brown, försöker hjälpa sin dotter och skydda henne från Beacons makt. Men saker blir värre då dödsfallen sker mer och mer frekvent.
Ja, den här bruden ser ju trevlig ut.....NOT! Hon borde få jobb på arbetsförmedlingen.
 
The Devil's Hand lider inte utav dåliga skådespel. Rufus Sewell spelar jättebra som Jacob Brown och ännu bättre är Colm Meaney som Beacon. Det var han som spelade Pat i komedin Allan Patridge: Alpha Papa, och det är kul att se skådisar som både kan hantera läbbiga och roliga roller.
Crystal Lake - perfekt hångelparadis.
 
Men den här filmen är tråkig och det finns inte mycket att säga om den. Den är så mörk att jag ser ingenting i många scener och upplösningen är tråkigare än att stå i kassan på Systembolaget bakom folk som betalar med enkronor. Det är den sista sluttvisten som blir riktigt intressant dock och där kunde filmen ha börjat, för då händer saker!
 
1 av 5 guldkameror.
 
Robin

Darktide
2016-05-01

Låt oss dyka (badumtss) ner i Darktide, en film där Halle Berry dyker...dyker...och.....dyker.
Jag hade hellre sett en film om vart snubben i solbrillor hittade sin hatt.
 
Kate är en proffsig dykare, men efter att hennes bästa mörkhyade vän, Themba, dödas av en haj så hänger hon upp den sexiga våtdräkten för alltid. Eller tills en rik knösus (som jag tappat namnet på), vill ge henne saftiga pengar för att bada med hajar igen. Och han vill åka med, tillsammans med sin son, som inte bryr sig. Kate övertalas av sin franska ex-make, Jeff, och resan drar igång. Men eftersom Herr Richguy är jobbig och ett ego så vill han envisas med att simma utanför buren, vilket kan leda till katastrof. Och en storm är på väg.
So....lot's of water here, hun.
 
Filmen är rysligt vacker, det erkänner jag. Och jag har sett värre karaktärer, även om dessa är lika roliga som sand som flödar in i sandalerna på strandpromenader. Men filmen ger inget mer än följande. Karaktärer pratar, sedan dyker dom, sedan pratar dom, sedan dyker dom. Det blir tråkigt väldigt snabbt och jag hade hellre föredragit en dokumentär om dykarlivet än denna tråkiga film.
I think you are a bit sel-fish. (please don't kill me)
 
Darktide får 2 av 5 guldkameror, då någon säkert tycker om den. Men inte vi på FilmFett.
 
Robin

The Salvation
2016-05-01

Vad fan? En Dansk Western? Det gick inte bra när Sverige försökte göra en.. men denna har en stor budget, sponsorer från andra länder med de mest folkkära skådisar Sverige å Danmark har att kräkas ut?.......jag ger dig 30 minuter Salvation, 30 minuter.

 "Look I never touched the boy"

 Jon och hans bror Peter står och väntar på tåget. De är nykomlingar till Amerika och jobbat i 7 år för att komma i fotfäste. Jons familj kommer äntligen fram till Amerika efter att ha rest från Danmark och då de inte setts på 7 år är nu Jons unge Peter nu 10 år. De tar en häst och vagn där de möter 2 skumma typer. Mitt i resan börjar en av typerna tafsa på Jons fru och när de blir tillsagda att sluta drar de vapen och under pistolhot våldtar de henne. I bråket knuffas Jon ut ur vagnen ut till öde marken medans bovarna åker vidare med hans fru och barn. Jon springer efter och följer spåren och på vägen hittar han sin son mördad på marken. Inte långt därifrån hittar han vagnen och pangar ihjäl de skumma typerna och tar med sin döda familj.

 Cowboy Gunvald, nu med mer kokain än någonsin!

Vem är det då Jon har pangat ihjäl? Jo brodern till en av stadens mäktigaste män, Delarue som ser så skurkaktig ut  att jag gissar på att han är skurken, ja denna gängledare är så mäktig att han hotar både sheriffen och stadens borgmästare att hittar de inte skytten förrän om 2 timmar så dör 3 av deras män och ger sig sedan ut på stan för en etnisk rensning av folk som inte kan bidra tillsamhället såsom gamla/handikappade etc.. Jon får veta att Delarue satt ett pris på hans huvud och hotar staden och bestämmer sig för att lämna stället men hamnar i ett bakhåll. Jon och hans bror hamnar i finkan men snart står de öga mot öga med Delarue som har ett  straff som heter duga åt Jon. Kommer Jon överleva detta straff? Kommer han bli hjälten som räddar staden från denna tyranni? Kommer han och den stumma flickan bli ett par?

 Denna roll hade fan varit perfekt för Alfred Molina

Persbrandt kan Danska…nu vet ni det. Det ser inte alls ut som en nordisk film, det ser mer ut som en spansk högproduktion, och jag älskart! Inga billiga drama komedier som slutar på samma sätt hela tiden! Det är så skönt att se ett nordiskt land lägga ner lite tid, pengar, svett och blod på att göra en film som sticker ut i mängden. Filmsetten och rekvisitan är prima. Handlingen är lite slapp, det är en hämndhistoria, vanligt i både action och western rullar. Skurken är så överdrivet ond så att det blir lite småroligt faktiskt, ja han skjuter en gammal tant rätt i nyllet utan att blinka, och begär sedan dubbelt betalt för att han ska ”skydda” deras stad. Jonathan Pyrce och Eva Green är bra i sina roller, Pyrce som rena dörrmattan till borgmästare och Green som stum flicka men Pryce är alltid kul att se och han är troligen filmens bästa skådis. I slutänden är Salvation en film som inte är dålig….men inte allt för bra heller, det finns ingenting som sticker ut med den förutom dess danska bakgrund. Precis som med Big Game tar jag hellre Salvation än vilken annan svensk film som helst de senaste 10 åren men tyvärr, Salvation är endast medelmåtta och får svag 3/5 Guldkameror.

Markus