FilmFett

2016-05-31
08:43:00

Split Second

"Are you telling me there's something running around loose in the city, ripping out people's hearts and eating them so he can take their souls back to hell?"
Rutger Hauer spelar Stone, en polis som jobbar i ett översvämmat London. Hans f.d partner dödades och Stone misstänker att mördaren a) kommer tillbaka och b) är allt annat än human. Stones teorier gör att många ser honom som instabil, men han har en mental förmåga att känna när mördaren är i närheten. Med hjälp av en ny medarbetare, den välklädde agenten Dick börjar jakten på mördaren.
"We need to get bigger guns. BIG FUCKING GUNS!"
Filmen badar i blött vatten, gråa byggnader och med en mörkare och seriösare ton i början. Fan, filmen känns som Blade många gånger. Och att se Kim Katrall spela en attraktiv brud med tuff attityd är alltid roligt. Det blir dock en överaskande vändning då den grymt fokuserade Dick blir mer och mer galen och i slutet blir han en sjuk comic relief med grymma skämt, tunga one-liners och bärandes på ett stort maskingivär. Denna udda och mer roligare vändningen är positivt då det fungerar förvånansvärt bra och lyfter upp kvaliteten.
"The only thing we know for sure is that he's *not* a vegetarian".
Actionscenerna är explosiva och attityden finns där. En perfekt buddy/cop film i framtida miljö.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
2016-05-30
10:44:00

Dyke Hard

Ett lesbiskt rock n roll äventyr marknadsför sig denna film som, och den börjar i framtiden där en cyborg skickas tillbaka till nutiden efter att ha utrotat hela männskligheten. I dagens nutid (va fan skrev jag ens där...) får Peggy en idé om att hon och hennes 3 vänner,Riff, Scotty och Bandito, alla mobbade ska starta ett rockband som får namnet Dyke Hard. Dyke Hard blir stora jävligt snabbt med megahitten Payback. Men som vanligt får alla bara 5 minuter i rampljuset och snart är de föredettingar. Riff får nog och bestämmer sig för att gå solo och bandet blir glada då Riff var taggen i kudden då hon var elak och bossig. Utan hem då deras husvagn nyss brunit ner så stöter Peggy på en skytlt där det står att TV kommer ha en musiktävling där vinsten är ett skivkontrakt. Gruppen reser till stan men blir förföljda av en mystisk person. Denna person skjusar Riff till en storbyggnad som verkar vara himlariket för Riff, men hon vet inte att hon kommer bli ett redskap för ett ont företag som vill att hon ska döda Dyke hard och deras nya kompis Dawn, Riff går mer än gärna med på att mörda sina forna kollegor.

Filmens engelska är nästan brottsligt dåligt, men passar bra till resten av film kvaliten.

På vägen får gänget ett punkterat däck och bestämmer sig för att sova över i ett närliggande hus som visar sig vara hemsökt där de får ett möte med ett kåt spöke och dagen efteråt stormar snuten in och arristerar dem då de hittar ett lik i huset. Medans de arristeras hittar Bandito en guitarr som hon ger till Peggy. De hamnar i finkan där den lesbiska direktören  visar sig vara rena rama hitler så för att överleva i fängelset fixar tjejerna ett montage där de tuffar upp sig. Men turen är på deras sida då fängelsets nya fängelsevakt är en gamal vän till dem som ska försöka hjälpa dem ut så att de hinner till musiktävlingen.

 vad gör jag med mitt liv...

Det enda man skulle kunna jämnföra Dyke Hard med är en Troma film, en svensk Troma film och dess svenska titel borde ha varit Titta Vi Flatar är nästan geniall på Gasen i Botten Tony Montana standard. Svengelskan är jävligt underhållande att lyssna på och passar med den dumma humorn, humorn är dumkul som sagt och är i stil med Tromas hit filmer, man ser verkligen vart inspirationen kommer ifrån och en liten fotnot är att regissören var med i Make up teamet till Troma rullen Poultrygeist (still waiting for that one Robin). De dubbade rösterna låter som män försöker imitera kvinnor medans andra låter som kvinnor som försöker söka till ett radio jobb. Mycket av filmen är rätt blandad, men som vanligt, jag tar hellre en svensk indie film  över vilken jävla SF film som helst.  Dyke Hard kan bli rätt utdragen, men dess humor funkar oftast, inte inte alltid, musiken är verkligen inte bra, förutom en låt som vart mer i några Troma filmer som jag aldrig hittat namnet på.  I det stora hela är Dyke Hard jävligt underhållande, trots sina många brister som endå tillför lite av charmen. Dyke Hard får 3/5 Guldkameror. Blinka och du kommer missa ett cameo av Tromas egna Lloyd Kaufman med en gaggball i munnen.

 
2016-05-30
08:25:00

Hawkeye

 
Nej, inte den Hawkeye. Faktum är att mästerprickskytten hade varit underbart just nu. Detta är en z-film. Undrar ni vad en z-film är? Läs några av Markus recensioner. Jag kunde inte ens gräva fram okej bilder att visa er.
 
Snuten Hawkeye jobbar i Las Vegas och hans polare och assistent blir mördad av drugdealers. Med en ny sidekick i form av Wilson, som gör en överaskande bra tolkning av Alex Foley, börjar båda leta efter mördarna....typ. För hela filmen är packad med scener som inte leder någonstans. Det är smärtsamt att bevittna. Lika jobbigt som hur spontant Wilson och Hawkey hatar varandra....utan anledning. Worst buddy/cop movie ever.
 
Detta är något bland det sämsta jag sett. Ärligt. Hawkeye pratar som en 12-åring som leker tuffing och improviserar fram en "tuff" attityd som gör att jag undrar var hans mamma är någonstans. En "bank" som rånas är en stor öppen hall med bänkar. Inga klockor, inga buskar. Bara en stor öppen hall. Hela filmen badar i självklara studiomiljöer så dåligt gjorda att Ed Woods filmer är mästerverk i jämförelse.
 
När en "actionstrid" händer så sätter man upp kameran på ett stativ, och låter den rulla medans "striderna" sker. Det är mer engarerande att se kråkor slåss om mat. Det är inte ens roligt. Bara pinsamt. Den sämsta scenen någonsin som sannerligen sätter kulan i detta ledsamma liket är bögklubben.
 
Hawkeye snackar med två bögar som försöker ragga på honom. Den ena heter...Sean-Claude, bär mustach och sjal. Hawkeye märker aldrig att dom är bögar. Scenen varar i 5 minuter, tills Hawkeye går hem. Vi får aldrig veta syftet bakom det, bara att filmen kommer ta din själ.
 
Hawkeye får 0 av 5 guldkameror.
 
Robin