The Mist
2017-02-28

Stephen King såg The Fog och Silent Hill och tänkte: "wow, jag önskar jag var lika innovativ". Skämt osido så är The Mist en modern rysare från 2007, baserad på en King-bok. Den har fått en stämpel som en av de bästa moderna rysare.
 
"As a species we're fundamentally insane. Put more than two of us in a room, we pick sides and start dreaming up reasons to kill one another. Why do you think we invented politics and religion?"
 
Thomas Jane spelar konstnären David och han är den bästa karaktären någonsin då han har en The Thing poster hängandes därhemma. Han drar iväg med sonen Billy till ett köpcenter. Dom köper lite saker och åker hem. Nej, det hade inte varit läbbigt alls. För en dimma uppkommer när dom är i köpcentret och en livrädd man rusar in och påstår att monster finns i dimman. Mycket snart så attackeras köpcentret av vidunder!
 
 
Utöver Thomas Jane så får vi se Tobe Jones som den vänlige butiksarbetaren Ollie. Vi har även William Sadler som Jim, en hillybilly. Och en religiös och överspelande irriterande bitch som gör de flesta i köpcentret till korrupta. Under loppet av några timmar har varje individ i köpcentret hittat sin egna tillhörighets-grupp som ser de andra som eventuella fiender. Det är rätt intressant att se. Men tyvärr får vi en massa roller som är inklämda som skit mellan skinkorna och det hela känns forcerat och drar ut på tiden.
 
"Don't go out there! There's something in the mist!"
 
Visst finns det några coola monster, men dom passar inte riktigt in i filmens stämning. Förutom några gigantiska varelser som är lika stora som godzilla. Dom är häftiga utan bara helvete! Hur är slutet då? Jo, slutet är fortfarande något bland det blekaste och häftigaste som en rysare kan ha. Jag älskar sånna slut.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Meet The Feebles
2017-02-26

Vi befinner oss ungefär i 50-60 talet, världen är bebodd av alla möjliga sorters djur och ordet på allas läppar är The Fabulos Feebles Variety Hour, en sång show med de hetaste stjärnorna såsom flodhästen Heidi, en stor tjockis med en ätstörning som heter duga, som dejtar teaterägaren Bletch, en stor elak valross vars ena fena är i showen och den andre i grova och skumma knarkaffärer tillsammans med råttan Trevor (som spelar in porrfilmer/snufffilmer nere i teaterns källa) och hans lojala livvakt, bulldogen Barry som även är med i showen. Vi får möta en ung igelkott med stora drömar om att få vara med i gruppen och har världens talproblem. Medans showen byggs upp får vi massor av subplotar en ghandi liknande karaktär som fastnar med huvudet i röven, en groda som är skyldig Trevor cash för knark, en våldtäkt, ett triangel drama mellan Heidi, Bletch och en ung smal katt, ett familjedrama mellan Elefanten Sidney och hans ex, en höna som stämmer honom då han inte vill ha sin son (en elefant/kykling hybrid) och en kanin med AIDS som en ljournalist fluga försöker utnyttja.
"Shit! I was just about to pop my cookies!"

Medans Bletch gör affärer med en viss Mr. Big så försöker Robert på annat håll impa på en Lucille, en hund som direkt fångar Roberts hjärta men problem uppstår när råttan Trevor drogar henne för att sexuellt utnyttja henne. Sebastian, showens koreagroför försöker få Bletch att godkänna hans egna sång Sodomy in till showen men det funkar inte alls så bra, samtidigt försöker han se till att showen blir klar innan det är dags att höja dekoren. Bletch och Trevor hittar den dödligaste av droger som de testar på trossniffaren Dennis. Allt leder upp till en sjujävla knarkaffär bakom kulisserna medans det leder fram till årets stora show framför kulisserna, men hur kommer det sluta när varenda jävel på scen är sekunder från att brista i normalitet?
"I've heard better singing from a mongoose with throat cancer."

Seriöst, nu när Jackson slutar med sin cancer serie som tydligen heter Hobbit har jag nu förstått och göra Bad Taste 2 och ännu en uppföljare! The time is now! Precis om Bad Taste...så lämnar denna Bad Taste in your mouth på ett positivt sätt, allt är fel, ingen karaktär förutom  Arthur är världens syndare. Vi har 2 stora handlingar, Bletch och Robert, alla andra handlingar cirkulerar runt dessa 2, Bletch pjäs och knarkaffärer, samt hans kärleksaffär med en mycket yngre och smalare katt över Heidi och Woberts teaterliv där han möter alla showens stjärnor och får läa känna dem. Wynards vietnam flashback kan vara det bästa som man någonsin gjort med dockor och hela filmen är helt galen, jag älskar denna film aså, den är dock inte lika bra som Braindead men den är en av Jacksons bästa rullar och en av de bästa från Nya Zeeland. Omslaget lurar en dock! Det visar Cedric som inte ens skulle kunna räknas som en biroll, utan mer som ett cameo då han endast är med i 2 scener och har rätt lite dialog. Filmens höjdpunkt är ju såklart massakern i slutet med den glada musiken om rövsex (som jag lyckades få Filmfetts egna Joel att sjunga högt på Stockholms gator och locka blickar) och där har vi ännu en sak som är asbra med filmen, musiken är välskriven, catchy (speciellt sodomy låten) Meet The Feebles lämnar en sötsur smak i munnen, den är välgjort, påkostad och har en välförtjänt kultstatus, jag skulle vilja be om en uppföljare men de som redan sett den vet nog varför jag inte gör det, fokusera på Bad Taste 2 och 3 istället Jackson! Innan dess får Meet the Feebles 4/5 guldkameror.
Markus

R.I.P Bill Paxton
2017-02-26

Bill Paxton, född 1955, dog igår i en ålder av 61.
 
 
Jag är kanske inte hans största idol, men som birollsälskare så var Bill alltid där och gav filmen en skön känsla. Som den överdrivet brutala brodern i Wierd Science. Som den instabila Private Hudson i Aliens. Eller som någon karaktär i Edge of Tomorrow. Jag har inte sett Edge så jag vet inte vad jag kan säga.
 
Bill Paxton har många fans och dom kommer älska honom levande som död. Och en sak är säker. Bill Paxton stod ut på listan av birollsinnehavare.
 
Robin

The Graduate (Mandomsprovet)
2017-02-25

Känd för sitt soundtrack av Garfunkel och Simon (i felvänd ordning) så kommer här en recension på en film jag borde sett för länge sedan. Gärna efter gymnasiet.
 
 
Ben är en ensam och ung man som tagit stundenten. Har har alltid lyssnat på far och mor och är en ordentlig pojke med sikte på att vidareutbilda sig. Men är det verkligen det han vill? Vad vill han egentligen efter gymnasiet? När Ben träffar familjens gäst, Mrs Robinson börjar hon förföra honom. Och trots att åldern inte stämmer så blir han förförd av "den förbjudna kärleken". Samtidigt ställer han sig frågan om vad som är viktigt i hans liv och saker kompliceras när han träffar Mrs Robinsons dotter, Elaine.
 
De första tio minutrarna visar hur han gömmer sig på sitt rum i alla ensamhet medans familjens vänner besöker. Detta kan jag känna igen mig vid då jag ville helst av allt kunna vara ensam efter gymnasiet. Själv gick jag igenom en sömnig period där hjärnan tänkte på framtiden i ca ett år. Så mycket att jag inte kunde leva i nuet.
 
 
Mandomsprovet är kungen av coming-to-age. Redan 20 år innan John Hughes blev ett stort namn inom genren. Fast Hughes fick aldrig samma storhet som Mandomsprovet. Faktum är att Ben kan vara en av de mest intressanta roller jag sett och Dustin Hoffman är enastående. Ben är nervös, orolig, ovetandes och ensam i sitt val. Precis som jag var efter min utbildning. Blanda detta med en massa dömmande blickar från alla vuxna som försöker dra i honom som en docka så har vi ett intressant och introvert mysterium i psykologi.
 
 
Slutet är oftast misstolkat, men om man ser på skådespelarnas miner så är det kanske inte så fint som man kunnat hoppas på. Och det ställer frågan: blir vi någonsin vuxna?
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

The Erotic adventures of Pinocchio
2017-02-23

Den goda fen star på en scen och strippar samtidigt som hon berättar historien om Pinocchio. En gång för länge sedan så fanns där en tjej vid namn Gepetta, och är en tjej är en träskultör. Då ingen man uppfyller henne så påbörjar hon en dag ett bygge av en man av träd som helt plötsligt börjar tala med henne och beordrar henne att klä av sig näck. Gepetta ger sin trägubbe namnet Pinocchio och börjar genast testköra honom...vilket inte riktigt funkar så Gepetta ger upp, men precis som i sagan så kommer den goda fen till räddning och gör Pinocchio livslevande. Han måste senare komma på ett sätt att bli en riktig man. Men när Pinocchio är påväg för att ta Gepettas oskuld möter han Jo Jo som berättar om hemskheterna med att gifta sig, skaffa barn och betala räkningar och leder Pinocchio till sitt horhus/broulesque.
"A Bedtime Story For Adults"
Den goda fen gillar inte det och skäller ut honom samt gör honom till en orörlig docka igen men Jo Jo tänker att man kan använda Pinocchio som en attraktion då en av hans horor ser Pinocchios paket. Det visar sig att Pinocchio är en naturbegåvning så Jo Jo ser bara dollar i hans närvaro men Pinocchio är fast inställd på att gå å nuppa Gepetta istället....efter att ha pökat hela Jo Jos horhus. Jo Jo försöker dock övertala Pinocchio om att bli hans super hora, en giggalo som kvinnor världen över kommer betala bra för att sätta på i utbyte mot pengar för det är ju det kvinnor vill ha, och Gepetta är en kvinna. Kommer den goda fén tillåta detta? Kommer Pinocchio få sin Gepetta? Vem kommer spela valen? Vart är Benjamin syrsa?
"It's not his nose that grows!"

Detta är, om du inte förstått det, en sexsplotation film som ......inte är så pjåkig? Det visar sig bara att de flesta p-rullar från dåtiden faktiskt la mer krut på sin produktion jämnfört med idag, i denna har vi t.ex sångnummer, helt okay skådespel jämnfört mot ” lemon stealing whores” – aktiga skådespeleriet vi oftast ser i dagens vuxen filmer. Diane Thorn, känd som Ilsa She Wolf of the SS spelar den goda fen som ger Pinocchio liv....och ett skjut men annars finns det inga större namn i produktionen. Filmsettet de använder (de använder typ bara ett) är imponerande för en sådan lågproduktion vars audio track suger och ja hela kvalitén suger, men det är en gammal film som knappast fått ett VHS släpp. Det finns inte så mycket att säga, filmen försöker vara rolig med några skämt men dessa är inget skrattpulver tyvärr, den följer inte boken utan bara att Gepetta har gjort Pinocchio av träd och får hjälp av en god fe är typ taget ur boken. För den som är intresserad innehåller filmen jävligt mycket sex och det är väl det som är det viktigast med den här typen av film, visst det är softcore som bara fan, men det är väl en sexsplotation rulle?? The Erotic adventures of Pinocchio får 2/5 Guldkameror.
Markus

My Amityville Horror
2017-02-23

Dom flesta känner till legenden om huset Amityville. Först sköts en familj ihjäl i deras sängar, utan att göra motstånd. Senare bor familjen Lutz i huset i en månad, bara för att fly huset, klädda i deras pyjamas. En tid senare blir modern och fadern relativt kända när de skriver deras bok om VAD som fick dom att fly huset. Det finns kritiker som tycker det hela är skräp, men faktumet var att boken blev en filmserie. Den äldste sonen familjen hade blev känd som Amityville-kid. Nu berättar han i denna dokumentär om hela händelsen...
 
 
Det är uppenbart att Daniel Lutz är skakad av det hela. Han påstår i dokumentären att hans låtsaspappa inte var en trevlig man och mediumet Lorainne Warren tror att pappan har framtvingat en makt i huset, som väcks av svaghet och ondska. Psykologer tror att Daniel sög upp en massa lögner som barn om vad som hänt i huset och uppfann allt. Vissa paranormala utredare påstår samma sak, då inget hänt i huset efteråt. Men samtidigt finns det vissa märkliga ting, som ett fotografi av en pojke i huset. Det togs när huset var tomt och barnets helvita ögon kan vara en anspelning på den låtsaskompis som Daniels syster hade. En "gris" som hon kallade det för.
 
 
 
Denna dokumentären tar upp en sjukt obehaglig historia om hur familjens hund försökte hänga sig, och om 100 flugor som invaderat ett rum. Men samtidigt är dokumentären inte dömmande. Den studerar skeptiker lika mycket som dom som lyssnar på Daniels historia. Om hisotirien är sann eller ej lär vi aldrig veta. Men det är en sjukt bra dokumentär.
 
Det omtalade fotografiet.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Cruel Intentions
2017-02-21

En av 90-talets bästa filmer var en yuppie-film. I samma anda som American Psycho och Wall Street så lyckas man både kritisera och göra hyllningar till dessa individer med mycket makt och hemska avsikter.
 
Alla skådespelare är imponerande. Men Witherspoon är nog min personliga favorit.
 
Jag ska inledda recensionen med att beskriva det geniala introt. Sebastian besöker sin psykolog och snackar om hur mycket han tycker om henne och hur besatt han är av sex. Han kommenterar även för sin psykolog hur vacker hennes dotter är, efter att ha sett ett fotografi av henne på kontoret. När hans besök är över får psykologen ett samtal av sin dotter (spelad av Tara Reid) som berättar hur hon dumpades av en man som släppte ut nakenbilder på nätet. Killen kommenterade hur snygga hennes ben var...och psykologen fattar snart att det var Sebastian som pökat hennes dotter! Sebastian hånler medans psykologen försöker skrika åt honom att han är så gott som död.
 
En av filmvärldens kändaste kyss-scener.
 
Filmen fortsätter och vi introduceras till den sexuella stämning mellan Sebastian och hans halvsyster Kathryn (Sarah Michelle Gellar). Båda har lite trubbel och beslutar sig för att göra ett vad om vem som kan lösa sina problem först. Sebastian ska ha sex med Annette (Reese Witherspoon), som är emot sex före äktenskap. Och Kathryn ska få naiva Cecile (Selma Blair) att ligga med sin lärare för att smutskasta hennes rykte.
 
 
Att se våra två karaktärer, helt besatta av sex, omgivna av mycket rikedommar och avskalade från känslor, kan vara störande. I American Psycho mår man nästan lite illa av karaktärens sadism. Men här fungerar det, då man förstår hur karaktärerna tänker, känner och beter sig. Deras resa mot deras mål känns aldrig utdraget. Samtidigt finns det psykologiska vibrationer som gör att den analytiska hade gillat filmens djup. Det är också kul att den "legendariska" coolingen The Gregster är smygbög, ett skämt som fungerar i sitt sammanhang.
 
Slutet känns oväntat som fan i jämförelse med resten av filmen. men detta fungerar fenomenalt! 4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Filmhjälten Hugo
2017-02-21

Rävungen Rita sitter barnvakt åt sina mindre bröder som vägrar gå å lägga sig såvida de inte får höra historen om Hugo vilket får Rita att sakna Hugo ännu mer än innan. Samtidigt så är Conrad fortfarande på jakt efter Hugo då han har spenderat massa pengar Hugo merchendice och har en ny filmpå gång tillsammans med en ny skådespelerska kallad Barbie Turner och de ger sig ut i djungeln för att hitta Hugo än en gång. Hugo är i djungeln och har inte bara nått puburteten utan också blivit poppis med sina historier om människorna och hans äventyr i Danmark. En dag är Hugo med sina vänner och det är då Conrad sätter igång sin onda plan i skenet, han börjar hugga ner massa regnskog i jakten på Hugo. Hugo spärras in och träffar en fågel som han ber skicka en hälsning till Rita och Hugos fängelsehåla på filmstudion.
 
Rita tar sig dit med nöd och neppe medans Hugo upplever strulet med Hollywood livet men med Ritas hjälp så inser han att han gör bäst i att lära sig lyda Conrad så han får mat för dagen och bli av med kopplet runt hans nacke. Hugo älskar dock skådislivet och påbörjar sin karriär som en tränad cirkus apa medans Rita försöker frita honom och de börjar bråka...i 5 sekunder sedan inser Hugo sitt misstag och använder studio rekvisita och flyr filmsettet. Nu är det upp till Rita och Hugo att bli sams, få Hugo till djungeln igen och med hjälp av en hjälpsam fågel och ett gäng grisar är det lite lättare att undvika den onda Conrads grepp.
”Urgh, this doesnt happen to Spielberg”

Vi har något nytt här...vi får veta allt om förra filmen i en flashback sång, inte klumpiga förklaringar som så många andra filmer, visst sången är lite klumpig och inte alls så bra men som tur är nästa sång mycket bättre. Denna filmen är en större nostalgi kick än den förra då denna såg jag och jag minns exakt vart jag var, på en sqouch bana på ett gym och jag satt på en av gymutrustningen och käkade choklad å stirrade upp mot tvn där denna filmen gick, jag var typ 5 år, minnen. Denna uppföljare berättar gärna om förra filmen så man slipper nästan se den, men vart fan utspelar filmen sig? Vi har spindelapor, tvättbjörnar, tukaner och sengångare.....men ENDÅ nämns leoparder (jag tror de menar jaguarer?) och en elefant hörs långt borta så .....antar sydamerika nära ett zoo? Det nämns mycket hur Hugo är det mest sällsynta djuret någonsin (som troligen egentligen är Elfenbensnäbben och Kejsarspett) men Conrad hittar Hugo med 3 personer till hjälp och under 2 dagar... filmens skurk, Conrad är mycket bättre i denna filmen än i förra, han är en jävligt underhållande skurk, överdrivet elak och förväntar sig att Hugo ska kunna en hel scen utan att ha tränat på något?..han kastar in Hugo på ett filmset och säger åt han att skådespela...  Denna är bättre än första Hugo rullen, bättre röst skådespel, bättre animation, bättre musik och en mer spännande historia utöver den vanliga fish out of water berättelsen vi fick förra gången. Filmhjälten Hugo får 3.5/5 guldkameror.
 
Markus

Dead in Tombstone
2017-02-19

Danny Trejo, Anthony Michael Head och Mickey Rourke skapar tillsammans en upplevelse som stavar b-a-d-a-s-s. Filmen är en western som vet vad den vill sälja! En lektion i stryk.
 
 
Guerrero är ledaren över ett gäng banditer som siktar in sig på Edendale, en stad med en guldgruva. Deras mål att att råna den bank där gruvans guld är gömt. MEN Blackwater Gang är trötta på att Guerrero, så dom skjuter honom och hans halvbror tar över. Guerrero kommer inte helt oväntat till helvetet och här gör upp med djävulen. Tanken är att Guerrero ska återvända till Edendale, som bytt namn till Tombstone, och hämnas genom att avrätta varenda en av medlemmarna. Han får bara några timmar på sig att utföra sitt jobb. Men stadens kriminella invånare har växt sedan Guerrero dog.
 
Geurreros speciella vapen ser ut som något från Fallout.
 
För att vara en relativt billig film så har man inte sparat på krutet. Det skjuts explosiva skott och exploderar i varje hörn. När detta inte händer så exploderar filmen av tonvis med blod. Och allt är frid och fröjd för den som vill se hämnd-action. Trejo ser oändligt badass ut i filmen och är fit for fight. Han får även hjälp av en rebell som var gift med stadens föredetta sheriff. Och hon gör en perfekt duo i en rostig värld.
 
 
Filmen är grymt filmad med kameraåkningar och ljussättning som kastar skuggor på rätt sätt. Kort sagt, en kvalitetsmässig upplevelse. Men tyvärr lider vissa strider av mörkta scener samt skakig kamera som tar bort stämningen lite. Och scenerna i helvetet är inte bara jobbigt klippta som en musikvideo, utan även alltför långa.
 
Annars är filmen en härlig, explosiv upplevelse. Värdig en uppföljare. 3 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
 
 

Jungeldjuret Hugo
2017-02-18

Hugo är världens mest sällsyntaste djur, han ser ut som en gul koala med hander och fötter som en chimpans. Hugo lever det ljuva livet tillsammans med sina 2 apvänner men allt förändras när filmstjärnan och superbitchen Izabella är ute efter världens sötaste djur för att vara med i hennes senaste rulle tillsammans med hennes man och director Conrad som hyrt in en expert, en inföding som tagen som en 40 tals snurre sprätt film med sin rasistiska filmatisering av en inföding, jag älskar 90-tals filmer. Indianen rekomenderar Hugo som byte och passande då Hugo flyr sina vänner efter ett bråk rätt in i skurkarnas nät. Izabella såklart älskar sin nya kompanjon. Hugo flyt och råkar trilla ner för ett vattenfall där somnar i ett banan träd. Dagen därpå är människorna i djungeln och samlar på sig bananerna och Hugo råkar hamna i banan säcken och hamnar hos en kock som han blir buddy buddy med. Men kocken visar sig inte vara så scyst utan lämnar Hugo på ett zoo i Köpenhamn.
meme it
Conrad får höra om Hugos närvaro på zoot så Hugo flyr än en gång och träffar en räv vid namn Rita på stadens gator.Hugos äventyr är långt från över då han hamnar i en rik persons bil och spenderar lite tid där tills han än en gång rymmer rakt in i ett par gatukatter men räddas som tur är av räven från innan, Rita. De blir båda riktigt goda vänner och de båda påbörjar ett uppdrag att både få mat för dagen och få Hugo hem till djungeln, vilket blir svårt när Izabella och hennes kulpaner är dem i hälarna.
Mitt i en sång
Filmen är VÄLDIGT välgjord....för att vara dansk, den kom ut 1993, en tid då många filmer tog insperation från Disney, svärdet i stenen, Anastasia och Thumberlina t.ex och utav dessa är Hugo en av de bättre. Animationen är inte fel fri och musiken är.....ja den är inte dålig men den är verken minnesvärd, användbar till något och dröjer ut filmen lite längre. Jag hade velat se filmen på svenska men det är omöjligt att hitta den på svensk dubbning men jag hade tur som fan den på engelska och inte något annat språk. Conrad, Izabellas man har en rolig grej för sig, han pratar jämt genom tänderna, han ser konstant skitsur ut. Att ha Hugo i Köpenhamn är jäkligt intressant, inte i new york utan här så har vi områden animerarna troligen är vana vid och ja, är vi inte trötta på en främmling på time square? Det har gjorts till döds. Filmens roligaste scen för mig är då i den brittiska dubbningen så säger Hugos hund kamrat att hon tror att Hugo är en katt, men det låter som Cunt... Sån torr humor har jag. Hugo är en bra animerad film, en nostalgi trip och en produkt av sin tid, den engelska dubbningen är jäkligt välgjord för att vara en dubbning och överlag får Jungeldjuret Hugo 3/5 Guldkameror.
 
Markus

Battle Royale
2017-02-16

En skolresa tar ett absurd slut då de som åker I bussen somnar och vaknar upp på en mlitärbas. Alla på bussen är studenter förutom deras lärare som dödas av militärer. Hjäran bakom kuppen visar sig vara en gammal lärare till ungdomarna som slutade på skolan efter en av studenterna hög hans ben med en kniv. Han har nyheter, de har alla blivit utvalda till att delta i en Battle Royale, en ny lag i landet som just införts,  ett spel där endast 1 överlever, alla regler är tillåtna och man får en väska med ett slumpmässigt vapen i. De övervakas konstant och varje morgon ropas det ut vilka i gruppen som dött över natten. Vi får följa Nanahara, en ung man, traumatiserad av sin fars självmord och Nakagawa en ung tjej som är lite betuttad i Nanahara å några av deras vänner. Kitano-sensei har även satt in 2 av sina egna yngre män som spelpjäser i detta lustiga spel för att göra oddsen lite bättre. 42 elever, med vapen, en öde ö och framför allt, en galen föredetta lärare med mycket hat mot sina elever...förutom en.... Medans våldet trappas upp så finner Nakagawa och Nanahara lite tid för kärlek. Kitanos agenter briljerar på spelplanen, allianser faller, ett ungt par begår självmord, kaos är givet och det ger oss en av de 100 bästa bästa filmerna från det nya mileniumet man bör se innan man dör.
"Life is a game. So fight for survival and see if you're worth it."
Versionen jag ser är Directors Cut som är lite längre än den “officiella” versionen. Vad finns det om Battle Royale man inte kan säga? Spänningen är konstant, man sitter med andan i halsgroppen konstant. Takeshi Kitano gör här sitt livs roll, han är så brutalt fantastisk som Kitano Sensei, en av asiens bästa filmskurkar, seriöst, hela den här filmen är den näst bästa asiatiska film jag sett endast slagen av Takeshi Kitanos egna Violent Cop. Filmen är byggd på en manga men det finns även mycket som är byggt på filmen såsom de horribla Hunger Games filmerna, Animen Btoooom! Som är en av de bättre animes jag har sett i mina dagar och den tidigare The Human Race. Miljöerna är spännande, alla karaktärers desperation och hjälplöshet medans de glider närmre och närmre galenskap för varje minut eller offer som går är mycket välgjort. Visst början och annledningen till varför Battle Royale utförs är lite flummig men va fan det bryr vi oss inte om, vi har här en av de bästa Thrillers någonsin där alla slådisar utför sina egna stunt. Med roliga stunder, skrämmande stunder och stunder som så gott ger en parkinsons i armar och händer så är Battle Royale ett måste för alla filmälskare, inte bara för de som gillar asiatisk film utan passar jävligt bra till vilken filmkväll som helst där du inte försöker sätta på någon. Battle Royale får 4.5/5 Guldkameror.
 
Markus

Total Overdose
2017-02-16

Vissa spel får inga uppföljare....och detta är en av dom spelen!
 
Ernesto Cruz dog i jakten på en narkotika-kung. Hans son, Tommy Cruz tar över jakten på denna baronen...men råkar nästan spränga sig själv. Så för att försätta sin bror i samma fara som hans far och han själv, så kontaktar han sin kriminella brorsa, Ramino. Och det är som Ramino som vi får spränga mexikaner, skjuta i bullettime och dricka tequila.
 
 
Total Overdose är en skamlös kopia på GTA. Och man vet om det! Här leks det med våldsamma strider, blodiga pistoldueller och underhållande småtävlingar. Det hela levereras i ett paket humor som tar sig själv på lika mycket allvar som Nicholas Cage. Jag minns fortfarande en rolig bana, då man springer runt, gör specialattacker och skjuter fiender i ett slakteri. Du får poäng för varje unik död du kan framkalla och för varje unikt vapen du använder.
 
 
Men hur långt håller kvaliteten? Inte så länge. Om du slutar spela Total Overdose så återkommer inget behov av att spela igen. För det finns inget utmanande som får dig att svettas blod under en intensiv duell. Tvärtom blir du bara trött om du dör av klanteri. Och att köra bilar i det här spelet är som att göra tuppkam på en skallig gubbe. Det är fysiskt omöjligt. Tyvärr lade Deadline Games ner. Deras sista spel dom gav ut var Watchmen: The End is Nigh.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

My Bloody Valentine (2009)
2017-02-14

Kan remakes visa att en remake kan vara något annat än ren skit och faktiskt innehålla någon form av kvalitet? Nu när det är Halloween...öh...Alla Hjärtans Dag (en form av skräck, eller hur, höhöhöhö) så ska vi se om den håller måttet.
 
Silly man....that is NOT what pick-axes are for!
 
Introt visar en massa tidningsurklipp om tragedin som blev en legend. En gruva hade kollapsat och Harry Warden tvingades döda sina kollegor för överlevnad i gruvan. Syrebrist eller något sånt. Ett år senare så har några ungdomar fest i samma gruva, men Harry har flytt sjukhuset, gjort värsta blodbadet och slaktar ungdomar i gruvan. Polisen, spelad av Tom Atkins sätter en kula i Harry som dör.
 
10 år senare. Tom Hanniger (nån supernaturalskådis), återvänder till byn där alla hatar honom och hans pappa, för att han ansvarade för att olykan i gruvan hände. Och eftersom Toms far är död så får alla hata Tom istället. När Harry Warden begår mord och Tom råkar vara i närheten så tror alla att han är mördaren. Scheriff Palmer, som är sur på allt, är förbannad på att hans fru stödjer Tom.
 
Looook ouuuuut! He's behind yooooooouuuuuu!
 
Filmen vet var den är. En blodig fest där allt ska spruta och tuttar ska flänga runt. Det är kul att se en film som vet vad den är, även om fotot skulle kunna vara mer spännande. Det händer bara saker hela tiden, men jag bryr mig inte mycket om karaktärerna. Tom Atkins gjorde inte mycket i filmen, men han gav filmen en större status. Dessutom är sista akten rätt spännande, då man inte vet vem som är mördaren, även om finalen i orginalet är bäst.
 
Silly woman! That is NOT what shovels are for!
 
Filmen faller nog mest på sin 3D-gimmik som är in your face. Bokstavligen. Men det ger lite charm. Däremot fattar jag inte mördarens motiv...äter han så mycket chokladboxar att han måste fylla dom med hjärtan av sina offer?
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

The Human Race
2017-02-13

Vi möter en ung kvinna, Veronica vars syster Amy…..ja….dör på sjukan, endast 8 år som om inte det vore nog så hamnar Veronica också på sjukan med samma typ av cancer som tog död på hennes syster å mamma.....vilket jävla sätt att starta en film på.. men lite goda nyheter är att Veronica senare får veta att hon är helt cancer fri, oh joy men poof så hamnar hon på en löpar bana tillsammans med 79 andra människor.Vi har här et framtida spel där man ska följa ett par pilar, annars dör man, reglerna är så att skolan, fängelset och huset är säkra zoner, endast 1 kan vinna och reglerna ska följas annars dör man! Man ska springa massa varv men Veronica råkar stlla sig utanför baban vilket betyder att...ja, Veronica må ha blitt cancer fri, men hon blev tävlingens första offer. Vi möter sen en soldat någonstanns i Afghanistan som bär runt på sin döende kamrat, de båda överlever som tur är och kommer hem i säkert förvar men den ene förlorar benet. De båda är fortfarande vänner men under en biltur hamnar även de båda vid tävlingsbanan.
um....jag minns seriöst inga qoutes från filmen....
De båda springer runt ett par minuter, det är mycket springande i filmen, de möter ett par koreanska barn, en präst som sprängs rätt snabbt, 2 döva människor och en gammal gubbe som inte kan springa och våra 2 hjältar skapar snabbt nya allianser och försätter sig i en av banans säkra zoner  och samlar på sig tävlande i huset för att tillsammans komma på en lösning. Kommer våra 2 hjältar att överleva? Vem kommer vinna å vem kommer försvinna? Vems sjuka idé är denna tävlingen?
One foot in the grave already ey?...heh..heh...
Jisses vilken rörig production denna drulle hade, det tog hela 4 år att filma hela filmen, med mycket uppehåll under filmningen så högt som 3 månader inklusive en paus på 6 månader – 2 dagar då de filmade ett par scener. Specialeffekterna är rätt b, speciellt då huvuderna sprängs i början, det ser ut som min efterblivna lillebror fick tag i mitt aftereffects program i 2 minuter. Hoppas du gillar repeterande ord mer än de där trigger orden i Captain America Civil War, för vi får samma instruktioner till hur tävlingen ska gå till över 5 gånger i den första akten, alone. När man ser filmen kan man inte sluta jämnföra den med Battle Royale, en tävling med dödliga konsikvenser, mycket blod och död, fångade offer samt ett spel där alla är emot alla och endast en överlever, bara det att Battle Royale gör det bättre, men för att vara helt rättvis, jag tar denna över vilken Hunger Games eller Hunger Games kopia vilken dag som helst på året. Kanske det bästa med filmen är att varje gång någon dör i filmen så hörs en röst som räknar neråt, antalet deltagare som är kvar och ju lägre man kommer i antal destå mer spännande blir det, igen typ som när man hör alla som dött under natten i Battle Royale, en en gång bättre gjort än i Hunger Games. Tillskillnad från många andra figurer i filmen är huvudkaraktärerna faktiskt jävligt smarta, lugna, det är skönt med en thriller, action eller vad denna nu räknas som där huvudkaraktärerna inte bara är 2 idioter som står å skriker överallt utan faktiskt fösöker kontrollera sitruationen utan att framstå som rövhål. The Human Race har bra delar i sig, men ibland är den för utdragen, för enformig men det finns även fina stunder då folk kommer bra överens, starka karaktärer och spännande sitruationer som får outförsägbara tvistar. The Human Race får 2.5/5 Guldkameror. Fan på tal om Battle Royale, kanske är dags att spana in den?
 
Markus

Backcountry + Maggie
2017-02-13

Eftersom jag vill delge mina åsikter om dessa två filmerna...fast inte har så mycket att säga om dom, så gör jag en kombo. Något jag även gjorde med McBain och The Exterminator.
 
 
Maggie berättar en historia om hur ett zombie-virus sprider sig. Men istället för att bli en total apokalyps, så hanteras allt helt okej. Men den lugna pappan Wade tvingas inse att hans dotter kan vara smittad och hennes tid rinner ut.
 
 
Det är Arnold som spelar rollen som Wade och han är en extremt bra skådis i filmen. Skådespelet överlag är rätt okej, men filmen är så vansinnigt gråskalig att man kan misstolka filmen som kolaps-soppa. Det finns ingen action i filmen, så förvänta er ingen klassisk Arnold film. Det är mer ett moraliskt dilemma, med en jobbig och tråkig kamera som konstant skakar för att visa realismen.
 
En helt annan film är Backcountry. Den handlar om ett par på hajk i en fin natur. Alex och Jenn. Dom råkar gå vilse, och efter en lång vandring där allt handlar om att planera mat och vatten, så dyker dom på ett stort djur....en björn, som blir obehagligt våldsam.
 
 
Backcountry är sjukt äklig som film. Ögon petas ut, naglar rivs av och det hela får mig via spy. Inte på ett skönt sätt som Zombie Flesh Eaters, utan bara på ett rent obehagligt sätt! Synd bara att manuset är så sjukt händelselöst den första timmen. INGET händer, förutom att paret vandrar och snackar i vad som känns som en evighet. Den här filmen dryper av fillers och händelselösa akter som får filmen att bara bli en lång vandring. Inte på ett bra sätt heller. Men den har ett snyggt foto.
 
Maggie landar på: 2 av 5 guldkameror.
Backcountry landar på: 3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Visiting Hours
2017-02-10

En väldigt tråkig och medioker plingplong melodi sänker mina förhoppningar som en u-båt i Ukraina. Efter denna introlåt så träffar vi en tv-profil jag kallar för Judge Judy. För hon ser ut som tv-dommaren och har samma beteende. Det vill säga provokativ, okonvetionell och hård mot orättvisan. "Judge Judy" kritiserar ett dombeslut i tv-intervju och producenten spelad av William Shatner, tvingas att medela att sändningen inte kommer gå ut i media. "Judy" blir fly förbannad och åker hem...oventandes om att någon från studion såg hennes intervju...och vill ge sin dödliga recension.
 
 
Judy överlever attentatet och tvingas leva med den hemska synen av Michael Ironside med kniv i näthinnan. Hon är på sjukan och vårdas av personal, bland annat en sköterska som är väldigt vänlig mot Judy. Men Ironsde tänker inte låta Judy leva så länge till utan börjar sin hemska jakt på henne....och alla kvinnor i hans väg.
 
 
Filmen jag såg är en extended cut och den känns rå för att vara en sådan lågbudget film. Att se Ironsides psykopat plåga en tant genom att skära av hennes syrtub och ta bilder medans hon stryps till döds är en brutal upplevelse. Varför är han som han är? Jo, hans backstory berättas i enkla bilder och det speglar hans raseri mot kvinnor. Faktum är att det är sådana saker som gör filmen betydligt bättre. Även scenen då han halsar en öl, Ironside är en äkta man. Han försatte sitt liv i fara när han hamnade i koma av misstag under inspelningen. True story!
 
 
Visiting Hours är Halloween-uppföljaren vi aldrig fick. Skamligt. Den anses även av IMDB att vara den första cansplotation filmen....om det nu ens är en genre?
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
 

Wizards
2017-02-09

Animations kungen Ralph Bakshi, geniet bakom Coonskin, Fritz the Cat och Sagan om Ringen dök för första gången ner i Fantasy träsket med Wizards! Männskligheten är ett minneblott tack vare kärnvapen och världen befinner sig i et trkig mellan magi användare och användare av teknik som kämpas av mutanter, det som återstår av männskligheten och magiska kreatur såsom gnomer, älvor och andra magiska varelser. En dag föds 2 trollkarlar, Avatar, en god trollkarl och Blackwolf, en ond trollkarl. De båda bröderna slogs nästan till döds efter sin mors död och det hela slutar i att Blackwolf besegras och lovar att mutanterna en dag ska härska över planeten. 3000 år senare skickar Blackwolf ut några lönnmördare, varav en viss Necron 99 som andra mutanter åker runt landet och tar död på alla magi användare de hittar. Medans Avatar berättar hur Blackwolf hittar gamla propaganda filmer från andra världskriget och bygger pansarvagnar för sin läring, presidentens dotter och presidenten han själv. smyger sig Necron 99 in och skjuter älvornas president mitt framför ögonen på Avatar. Med presidenten död planerar den nazigalne Blackwolf en invasion av naturen.

Filmen blir exakt 40 år idag, passande va?
 
Skogens älvor, feer och tomtar rustar upp för vad komma skall men deras armé faller då distraheras av Blackwolfs projektor filmer av andra världskriget länge nog så fiendens arme kan attackera och slakta dem alla. Avatar tar reda på allt han kan från Necron 99s innresinne genom tankeläsande och får reda på Blackwolfs hemliga vapen och tillsammans med älvan Elinore, den sexiga fen och föredetta presidentdottern Ellinore och en hjärntvättad Necron 99 som nu fått namnet Peace..ihop om att kan kan ge landet just detta, ger de sig ut för att förstöra Blackwolfs vapen och sedan förgöra hans armé och han själv
"They've killed Fritz!! THEY'VE KILLED FRITZ!"
Precis som i mång andra av Bakshis filmer spelar miljön en stor roll i filmens story och vi får många miljöbilder, i hans tidigare rullar såsom Fritz, Heavy Traffic och Coonskin som endast innehöll bilder och scener i stan så är det kul att se Baksihs första försök till en fantasy miljö. Den klychiga fighten mellan natur och teknik görs förvånansvärt bra trots att budskapet dunkas in skallen på en som spik i min kista. Karaktärerna är nog bland de bästa och mest kreativa Bakshi skapat såsom den underliga Presidenten, Necron 99 är en av de bästa tysta karaktärerna i en tecknad film och hans rörelser är noga detaljerade. Filmens lore är noga utplanerad ch påhittig, det finns tillräckligt med arter, backstory och typer av figurer och vapen nog att göra ett MMO spel som World of Warcraft, mutanter i olika former mot skogsvarelserna och trollkarlar där Avatar är bossen på ena sidan och Blackwolf är bossen på den andra, get to it datorspelsdesignare! Wizards är ful av blod, humor och fantastisk lore och som inte det vore nog så hittar vi Mark Hamill i en av sina första röstroller och en rolig refferens till hur Robert Crumb dödade Fritz the Cat efter Bakshis film. Skurken är dock rätt ointressant men hans fixering av nazityskland är intressant. Animationen är, duh, fantastisk, vilken Bakshi film har inte bra animation (förutom Cool World men den var inte hans egna film) och detsamma gäller musiken som ...är ett funkigt soundtrack trots att något mer....old school skulle passat bättre men de jazziga låtarna är endast för mutanterna och när det gäller fantasiväsena så är det mer musik som skulle passa in i sagan om ringen. Wizards är en rolig, äventyrlig och välskriven krigsfilm som utspelar sig i en mycket cool värld med en bra mix av karaktärer. Wizards får svag 4/5 Guldkameror.
 
Markus

Lucky Luke
2017-02-08

Lucky Luke är den snyggaste, snabbaste och renhjärtade cowboy som nu blivit den nya scheriffen av Daisy Town, en nybyggd stad. Med sin trogna hingst Jolly Runner  så ger han alla skurkar i hans väg på moppo. Innan Lucky Luke gör entre dock så ser vi hur nordstarerna och en stam indianer förhandlar för fred mellan de båda parterna och indianerna går med på det då de båda vinner på det. Amerikanarna får utökad terratorie och Indianerna får ha sina bufflar ifred. Lucky Luke rensar upp staden och får varenda bov att ge vika medans han har tid för sitt kärleksintresse, Lotta Legs, en broulesque sångerska med en ängelsk röst (och bröst). Med staden tvättren så har Luke nu stadens respekt och en Vice Scheriff anställs snart. Men problem är inte långt borta för våran hjälte. Men då staden inte har något action kvar så går begravningsbyrån i stupet och barerna säljer så dåligt att Lotta Legs får sluta sjunga.Från ingenstanns dyker bröderna Dolton, ett pack på 4 bröder som kallas ”the Scourge of the West” in i staden för att ställa till problem såsom att förstöra freden mellan Amerikanerna och indianerna och endast Lucky Luke kan stoppa dem och rädda freden.
Förutom att klädseln inte matchar men annars är han en jävligt bra Luke
Lucky Luke filmen är pilot avsnittet av en tv serie som blev 9 delar med detta pilotavsnitt och I boxen kallas filmen för Daisy Town. Lucky Luke filmen och serien som kom därefter är en samproduktion mellan italien och USA. Filmen är jävligt bra faktiskt, bra cowboy film och berättar rösten gör det hela så mycket mer sevärt, en riktigt bra berättare som du aldrig kommer gissa vem det är. Terence Hill som Lucky Luke lär inte se ut som sin serietidnings counterpart men han spelar precis som Lucky Luke skulle ha varit. Bröderna Doltson är roliga skurkar men de får in några nitskämt medans majoriteten av filmens skämt funkar såsom att staden är så farlig att stadens rikaste man är dödsgrävaren och hans husdjursgam. Produktionen ser briljant ut, typ som en tvättäkta amerikansk storfilms western nu med rasistisk asiatisk stereotyp och inte alls som en billig Spaghetti western som Mannaja som mest utspelade sig i öknen. Musiken är rätt najs som sjungs av Lukes kärleksintresse vid namn Lotta Legs som spelas av Nancy Morgan, hoppas verkligen inte hon är dubbad... det är dock en engelskspråkig produktion men jag gissar på att Luke är dubbad då Terrences dialekt kanske aldrig var den bästa... Terence Hill visar att hans stortid än inte är slut då han fortfarande skådespelar i serien Don Matteo med mera och visar inga tecken på att pensionera sig. Filmen är mer än sevärd för fans av både serietididningen, western filmer och såklart Terence Hill. Jag har inte hunnit se någonting av tv serien än men om den är minst lika underhållande som denna film så har vi nog 8 avsnitt av kickass att sitta igenom. Lucky Luke får 3.5/5 Guldkameror. Frågan är ju dock bara varför soundtracket till My Name is Nobody när Dolton bröderna rider in i staden...
 
Markus

Poultrygeist: Night of the chicken dead
2017-02-08

Troma är vanligtvis mer av Markus territorium, men han gav mig tillåtelse att recensera denna filmen. Markus vill dock säga att han älskar Poultrygeist. Och enligt mig? Ja, detta är nog Tromas bästa film.
 
 
Sexgalningen Arbie ska ha sex på en kyrkogård, oventandes om att zombies också vill tafsa lite. Arbie är så jävla dum att han inte märker nått...inte hans brud heller. Många månader senare så är det protest utanför en American Chicken Burger restaurang...för den byggdes på samma kyrkogård. Arbie bryr sig inte så mycket innan han ser att hans brud blivit lebb. Detta leder till ett hemskt sång och dans-nummer och Arbie får jobb på American Chicken Burger, som hämnd mot brudarna. Självklart är det inte ren klykling i maten utan....zombiekykling! Och detta för med sig groteska konsekvenser.
 
 
Troma blandar blod, punkattityd, mat och bajs med parodier på snabbmat och ultrafemenister. Detta visar perfekt hur breda Tromas humor kan vara. Det behöver inte alltid vara skit, utan det kan vara skit med lite hjärnsubstans också. Fast å andra sidan har vi den kända bajs-scenen där en tjock man (rip, Joe Flesheiker) skiter ut en kykling, samt skiter ut sitt smala jag. Jag vet inte vilket djupt smatalsämnen man försöker dra upp där? Nåväl...
 
Effekterna är fleskiga som Markus utväxt på hans håriga rygg och trots utdragna sång och dansnummer så är det en skön rulle. Det är också kul att se Tromas bil-krash-scen som fortfarande kan vara något av det sjukaste jag sett...även om dom använt det klippet i ca 6 filmer.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Nemesis
2017-02-06

Albert Pyun är nog den tråkigaste regissören som finns. Captain America från 1990 talet är nog hans bästa film, annars har han ingen koll alls på vad han gör. För 90-tals b-filmer har tendenser att se ut som skit. Detta är inget undantag.
 
 
Filmen öppnas med en grymt imponerande jaktscen där polisen Alex slåss mot terrorister i ett landskap som ser ut som en krigszon. Allt börjar bra då all krut ligger på bazooka-skott, våld och gunplay som påminner om John Woo. Men detta är lite oroande...har man lagt allt krut på introt? Ja....Alex blir skadad och byggs upp igen. Han flyr till öknen och vägrar strida för någon igen, men snart hamnar han i finkan. Men snart åker han ut igen och tvingas på sig ett nytt uppdrag. Om han inte gör det kommer hans hjärta sprängas av en inbyggd bomb.
 
 
Alex jobb då? Ja, det kommer jag inte säga, för jag minns inte. Han skulle hitta en karaktär eller något och börjar undra hur mycket människa han verkligen är. Eller nått. Filmen blir sjukt b. Nä....inte ens b. Den blir en z-film. Den lägsta möjliga "I don't give a fuck" kvaliteten man kan tänka sig.
 
 
Hur lyckas man trycka in Brion James i den här filmen? Det vette fan, men han är med och har en av de konstigaste fejkade dialekter jag hört. Det är synd att filmen har snygga leksaker, effekter som är grymma, stop-motion i slutfighten samt coola strider...för filmen är så hjärtlös att ingen verkar bry sig om hur filmen kommer bli när den kommer ut. Det finns några uppföljare och jag såg bara 10 minuter av Nemesis: Nebula. Kommer troligtvis inte lägga tid på att se mer, då den känns värre än Nemesis.
 
Detta är den sista Albert Pyun film jag kommer se.
 
1 av 5 guldkameror.
 
Robin

Zombi 5 Killing birds
2017-02-05

Det är vietnam krig……troligen det kalla kriget och en soldat återvänder hem efter sin service. Men det hem han kommer hem till är inte det han lämnade, hans fru ligger nämligen i sängen....med en annan man. I ett raseri så skär soldaten halsen av dem, några förbikommande gäster, han förvandlas till rena rama Michael Myers innan han attackeras av ett gäng hökar som sliter ut hans ögon. Ungefär 20 år så fixas en expedition bestoende av massa off...ungdomar i jakt på en mycket sällsynt hackspett art som kan förklaras utdöd såvida gruppen inte lyckas. De tar sitt pick och åker ut i skogen och hamnar i samma hus som soldaten typ 20 år sedan begick en massa mord, han är idag en gammal blind man. Soldaten som vi får veta heter Mr. Brown har tydligen accepterat att de ska få använda hans hem, huset där morden begicks i sitt uppdrag.
”I meant to frighten you, and I’m glad I did”

Mr. Brown fattar stort intresse för en av ungdomarna, Steven medans en av tjejerna i gruppen känner till Mr. Browns blodiga förflutna. Under en utflykt går gruppen vilse och hittar ett lik i en bil så gänget börjar undersöka Mr. Browns hem.....som är omringat av fåglar, det bådar inte gott då en av fåglaBLÄM ZOMBIE ATTACK!! Nej seriöst, från ingenstanns, zombies, ingen uppbyggnad, det är som en dålig tvist som ingen frågade efter eller är nöjd med, de bara är där, så nu är det en zombie rulle, men fåglar med vakande ögon...de gör inget dock, de dödar ingen så titeln är bs. Kommer de hitta hackspetten de söker? Vad har Mr. Brown och Steve för något gemensamt? Kommer vi bry oss om någon karaktärs öde?
the trees have eyes... hawkeyes...

Zombi 5 är den sista filmen I den inofficiella Zombi serien (eller är den?), men det finns ett oantaligt antal mer I en ännu mer inoficiell serie…. HUR SOM HELST! VILL DU HA FÅGLAR? TYVÄRR! Fåglarna i titeln gör inte ett skit utan att förblinda mannen i början. Vill du ha Zombies??....då får du dem utan annledning, de dyker bara upp, fåglar, blind gubbe PANG zombies! Ja det finns asmånga fåglar i filmen men de gör lika mycket nytta som en kula i foten under ett maraton, de funkar mest som translations i filmen, ny scen? Släng in en fågel! Filmens kvalit+e är rätt illa, varenda jävel i filmen dör via hugg, slag eller annat våldsamt mot halsen, det är typ alla i filmen som dör pga halsskada. Skådespeleriet är rätt illa, fåglarna är dock fina och musiken är bra. Filmens stora namn Robert Vaghn, en känd amerikansk tv skådis men har även vart med i filmer såsom The Magnificent Seven,  är nog inte så stort fan av denna film då han i en intervju som medkommer på DVDn inte snackar så högt om denna film utan mest pratar om Teenage Caveman. För många sega stunder, dålig uppbyggnad, tråkiga karaktärer, det r en genuint dålig skräck eanna be film, till och med Zombi 4 är bättre, Burial Grounds aka Zombi 3 hade dumkula stunder och lite chokerande wtfs men denna...har en kille på eld.....coolt?  Zombi 5 är inte en film värd och se utan bör endast ses för den som vill ha hela den inofficiella Zombi serien. Hade det inte varit för lite coolt fågel action och rätt bra musik hade filmen inte fått några poäng men Zombi 5 Killing Birds får en svag 1/5 Guldkameror.
 
Markus

Ip Man
2017-02-03

Mästern Ip Man lever i en by i kina under 20-talet. I denna by finns en massa dojos som är ägnade åt asiatisk kampsport. Men ingen kan slå Ip Man, som undviker att träna andra. När en annan mästare vågar gå emot Ip Man i en duell i hans egna hus så säger Ip Man ja. Striden blir inte så brutal som man kunnat tro, då Ip Man håller tillbaka, men fortfarande sparkar den andra mannens röv. Efter detta så hyllas Ip Man ordentligt. Men han gillar inte uppmärksamheten.
 
 
Efter att vår hjälte har beskyddat byn mot några fighter/mobbare, så får han problem inte ens han kan hantera. Invasionen från japan har satt landet i terror och Ip Man tvingas lämna sina ägodelar och leva fattigt med fru och barn. Men det finns en väg ut, att slåss i en japansk turnering för mer mat på bordet.
 
 
Filmen är inspirerad av Yip Man, som var Bruce Lees tränare, samt en av de ledande tränarna av Wing Chun. Även Jackie Chan har tränat denna kampsport. I alla fall så skulle filmen vara löst baserad på Ip Mans liv under kriget. Hur löst? Enligt många så är det lika löst som rännskita i vasken.
 
Men det spelar ingen större roll, för fighterna är skarpare än kattskit i en å (uppenbarligen har jag magproblem). Fighterna är hur jävla galna som helst och ger en hårdkokt stämning i en cool film. Jag skall kolla in uppföljarna.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Tron Legacy
2017-02-03

Sam Fynn har inte sett sin pappa Kevin Fynn sedan barnaben, och Sam letar efter honom ostoppbat och hamnar på ett möte med den nya chefen för Fynns förra företag där den nya chefen är ett stort rövhål och Sam hackar massa saker under nästan på honom. Alan Bradley, Fynns vän från förra filmen söker senare upp Sam och ger honom mer info om Fynn Sr.gamla ställe. Sam söker upp lokalen och POOF så dras han in i the Grid, i Tron världen ungefär likadant som hans pappa gjorde 30 år tidigare. I The Grid tas han till fånga som ett program och precis som hans far 30 år före honom så hamnar han i The Games där han ska kasta diskus mot andra program. Tillskillnad från orginalet så anses inte användare som legender och myter i the Grid, utan som gudar så när hans motståndare Tron märker att Sam blöder tas Sam t ill kungen av The Grid, Clu 2, en ond klon av hans pappa. Clu 2 är en uppdaterad version av Clu, Kevin Fynns första program från orginalfilmen vilken bara anknyter de 2 filmerna ännu mer, hur som helst Clu 2 tvingar in sam i en av de där motorcykel racen Tron filmerna är kända för där han räddas från ett hemskt öde av Qourra, en assistant till hans pappa. Qourra tar då Sam till Kevin Fynns hemliga gömställe långt utav bara helvete från staden. Deras möte blir lite....ackward men det finns ingen tid att spilla, Kevin maler på om vad Clu 2 är, vad han har gjort och varför Kevin varit en sådan frånvarande pappa men han har även ett och annat å berätta om en stor förintelse som skett i the Grid å varför Qourra är så jävla viktig för världen.
Skurken från Ant-Man har lite förklarning att göra...

Första Tron må inte ha varit världens bästa film, den var jävligt bra, med en unik stil och genial idéer och ja visst fan är den värd sin kult förklaring. Men den är en prodykt av sin tid, precis som denna är, men då Tron anses vara en klassiker anses denna vara en sketen uppföljare, varför då? Filmens stil är uppimpad men även håller den sig till orginal id+een, och det är det stora med filmen, det är ögongodis, där effekterna, ljus och maniker står i centrum för en story som är lite medioker, en räddare från en annan värld som blir tillsammans med den sista av sin art för att tillsammans rädda världen som vill ha dem döda. Jeff Bridges som lebo......som Kevin Flynn och hans onda tvilling Clu är alltid lika bra, men som Clu är han nästan bättre, effekterna på Clu är nästan fläcklösa och det är bara ett tecken på hur mycket som är möjligt med dagens teknik. Tron går från att vara en gud till att vara Clus högra hand och vad han kan åstakomma i denna film är riktigt fantadstiskt, han går från att vara ...ja...Tron, lite småmesig men renhjärtad i förra filmen till världens ninja snubbe med mer coola prylar än Robins sexhåla. Musiken av Daft Punk ger filmen mer egen stil och ger den gråa världen lite karaktär och förmedlar exakt rätt känslor som filmskaparna vill förmedla. Tron Legacy knyter ihop säcken till en historia som redan var avklarad men detta tillägg är mycket välkommen med Olivia Wild som Qourra, ett program eller något som är den sista av sin ras och med en blomstrande personlighet. Vad är dåligt med filmen då? Huvudkaraktären är lika intressant som en påse med sten och trots att de fick in Bruce Boxleitner som spelade både Tron och Alan i förra filmen har han mindre screentime än ett cameo, han har endast en replik som Tron till exempel och det hade vart kul om Kevin och Tron delade dialog i filmen.... och än en gång, platt och kliché fylld story men jag rekomenderar endå denna film! Seg början ja, men när de väl kommer in i dator världen så är det ögongodis, BRA ögongodis, inte sån där Avatar skit som ser fejk ut utan nästan varje bildruta skulle man kunna hänga upp på väggen. Med musiken så är den värd en titt, gillar du inte filmen? Helt okay, den är långt från perfekt men vill du se ett exempel på när dagens teknik skiner för en gångs skull tillskillnad från jävla Gods of Egypt eller fula jävla Wrath of the Titans skit så rekomenderar jag skarpt Tron legacy, mest för musiken, ”art direction” och Jeff Bridges karaktärer. Tron Legacy får 3/5 Guldkameror för den fröjd den tilldelar ögon å öron, historie messigt är den inte så stark men det är ett bra sätt att fortsätta en 30 år gammal story utan att tillita sig allt för mycket på nostalgin, och även piffa upp den för nutid, något inte alla serier kan göra.
 

'Seriöst dock, få filmer ser så här bra ut, jag älskar verkligen stilen'.- Markus

The Fourth Protocol
2017-02-01

Med musik av Lalo Shiffrin, som inte är lika minnesvärd som i Dirty Harry, så hoppar vi in i filmen direkt. Den ryska majoren Katrovski ska in i storbrittanien under namnet Jim Ross. Detta för att smuggla in delar av en atombomb och utföra ett dåd. Agent Preston är en klantig alkolist, men man kan stava alko-list, då han fejkar allt för att smyga sig in på en fest och lyckas få tag i bevis på att en av hans vänner är en spion som läckt ut info om NATO. Snart blir den intelligenta Agent Preston indragen i mysteriet om den ryska agentens närvaro.
 
 
The Fourth Protocol är baserad på en bok av Frederick Forsynth, mannen som skrev förlagorna till Schakalen och The Dogs of War (ej sett dom själv). Däremot är det som Michael Caine själv sa, för mycket snack i filmen. Den rör sig inte så effektivt och många gånger känns den lite tråkig. Men som Caine även säger, så är det ingen dålig film. Det är kul att se kyliga thrillers istället för pang-pang och man undrar verkligen hur det hela kommer sluta. Caine som Preston är kul att se och Brosnan som en "pre-bond" i Jim Ross är intressant, utan tvekan.
 
 
Finalen är spännande och känns som en tickande klocka, vilket räddar filmen från dess tråkiga stunder. Och det finns en spännande scen då Preston skuggar en skurk, mr Berenson, utanför en restuarang. Inte mycket händer, men det känns ändå spännande.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Cannonball run
2017-02-01

Det våras för Cannoball Run, årets största racetävling och ungefär som i Deathrace 2000 får vi följa massa lag som alla är ute efter bucklan men vi får följa JJ McClure och Victor Prinzman som kär en gammal ambulans i racet. Prinzman är en lat och oftast sen klumpig mekaniker på JJs mack där de jobbar på JJs bil som ska delta i racet som är ungefär 3000 miles långt där många bettar varje år. Vi möter även racerföraren Blake å hans bedragar polare Morris som spelas av Dean Martin och Sammy Davis Jr. Vi får även möta en spion vid namn Seymoure spelad av vem annars än Roger Moore... Även Japans kändaste racer förare ställer upp i Cannoball racet spelad av Jackie Chan.. Med en Shiek, 2 redneck bröder, en rik entropunör medans JJ och Victor skapar en rivalitet med 2 sexiga brudar i krogen som visar sig vara deltagare i tävlingen också.
Filmens näst bästa duo
JJ möter en smexig kvinna vid namn Beauty vilket Victor strular till det med sin närvaro och en romans i slutet av filmen är oundvikligt, det är uppenbart. Racet påbörjas (TILLSLUT!!) och JJ och Victor skaffar sig en full doctor till sin ambulansracerbil medans den rika snubben försöker förstöra racet med JJ snor hans flicka så de får en kvinnlig assistent.... sedan bär det av mot carlifornien tillsammans med alla andra Cannonball Runners. Vem kommer vinna? Vem kommer försvinna? Kommer vi få några glada skratt eller kommer man sitta och bli distraherad av filmens dåliga klippning?

Filmens bästa duo....oj kolla sitter visst en till person i bilen...
 
Så många framtvingade skämt….så mycket ugh, från alla James Bond parodin med Moore…visst det finns lite roliga scner då han hotar skjuta sin egna mor för hon lägger sig I för mycket annars är det bara Dom DeLuise som är mer nervös vrak medans Burt Reyonalds spelar cool med allt under kontroll. Klippningen är rätt skräp med då det verkar vara filmklipparens första projekt, vi klipper från en scen, får en kort stund av rappakajja och så klipper vi sedan tillbaka till den första scenen som om inget har hänt. Alla kändis cameos såsom Davis, Jackie Chan i en tidig amerikansk roll och Roger Moore i en type castad roll som hemlig, charmig agent med james bond liknande musik. Lite av filmens politiskt okorrekta skämt är rätt roliga men det är MÅNGA skämt som de försöker som verkligen får en att grina illa, tyvärr är Dom DeLuise kanske den sämsta karaktären i filmen, världens Jar Jar Binks medans Ray Reyonalds bara är tråkigt, han är för chill, det finns ingen konflikt där han dyker upp utan han antingen löser det efter en klipning eller sweet talkar sig ur det, visst det finns bra karaktärer av samma typ men det finns INGEN konflikt och han känns inte som en riktig karaktär.  Många av stunten är coola fast det är uppenbart att det för det mesta är stuntförare. Men gillar du bilar som krashar å kör så spana in den, men för mig är det en film med lika mycket humor som en kolonoskopi och är lika förutsägbart som en fotbolls match mellan Tysklands landslag mot ett lag bestående av marsvin. De suger ut all talang ur skådisarna men det är inte alls den sämsta komedin men den sämsta jag sett på länge. Cannonball Run är krash och bang (inte alls lika mycket som Deathrace 2000 dock), inte mycket annat och därför får Cannonball Run 1/5 Guldkameror.