FilmFett

2017-02-28
16:17:00

The Mist

Stephen King såg The Fog och Silent Hill och tänkte: "wow, jag önskar jag var lika innovativ". Skämt osido så är The Mist en modern rysare från 2007, baserad på en King-bok. Den har fått en stämpel som en av de bästa moderna rysare.
 
"As a species we're fundamentally insane. Put more than two of us in a room, we pick sides and start dreaming up reasons to kill one another. Why do you think we invented politics and religion?"
 
Thomas Jane spelar konstnären David och han är den bästa karaktären någonsin då han har en The Thing poster hängandes därhemma. Han drar iväg med sonen Billy till ett köpcenter. Dom köper lite saker och åker hem. Nej, det hade inte varit läbbigt alls. För en dimma uppkommer när dom är i köpcentret och en livrädd man rusar in och påstår att monster finns i dimman. Mycket snart så attackeras köpcentret av vidunder!
 
 
Utöver Thomas Jane så får vi se Tobe Jones som den vänlige butiksarbetaren Ollie. Vi har även William Sadler som Jim, en hillybilly. Och en religiös och överspelande irriterande bitch som gör de flesta i köpcentret till korrupta. Under loppet av några timmar har varje individ i köpcentret hittat sin egna tillhörighets-grupp som ser de andra som eventuella fiender. Det är rätt intressant att se. Men tyvärr får vi en massa roller som är inklämda som skit mellan skinkorna och det hela känns forcerat och drar ut på tiden.
 
"Don't go out there! There's something in the mist!"
 
Visst finns det några coola monster, men dom passar inte riktigt in i filmens stämning. Förutom några gigantiska varelser som är lika stora som godzilla. Dom är häftiga utan bara helvete! Hur är slutet då? Jo, slutet är fortfarande något bland det blekaste och häftigaste som en rysare kan ha. Jag älskar sånna slut.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin
2017-02-26
22:02:31

Meet The Feebles

Vi befinner oss ungefär i 50-60 talet, världen är bebodd av alla möjliga sorters djur och ordet på allas läppar är The Fabulos Feebles Variety Hour, en sång show med de hetaste stjärnorna såsom flodhästen Heidi, en stor tjockis med en ätstörning som heter duga, som dejtar teaterägaren Bletch, en stor elak valross vars ena fena är i showen och den andre i grova och skumma knarkaffärer tillsammans med råttan Trevor (som spelar in porrfilmer/snufffilmer nere i teaterns källa) och hans lojala livvakt, bulldogen Barry som även är med i showen. Vi får möta en ung igelkott med stora drömar om att få vara med i gruppen och har världens talproblem. Medans showen byggs upp får vi massor av subplotar en ghandi liknande karaktär som fastnar med huvudet i röven, en groda som är skyldig Trevor cash för knark, en våldtäkt, ett triangel drama mellan Heidi, Bletch och en ung smal katt, ett familjedrama mellan Elefanten Sidney och hans ex, en höna som stämmer honom då han inte vill ha sin son (en elefant/kykling hybrid) och en kanin med AIDS som en ljournalist fluga försöker utnyttja.
"Shit! I was just about to pop my cookies!"

Medans Bletch gör affärer med en viss Mr. Big så försöker Robert på annat håll impa på en Lucille, en hund som direkt fångar Roberts hjärta men problem uppstår när råttan Trevor drogar henne för att sexuellt utnyttja henne. Sebastian, showens koreagroför försöker få Bletch att godkänna hans egna sång Sodomy in till showen men det funkar inte alls så bra, samtidigt försöker han se till att showen blir klar innan det är dags att höja dekoren. Bletch och Trevor hittar den dödligaste av droger som de testar på trossniffaren Dennis. Allt leder upp till en sjujävla knarkaffär bakom kulisserna medans det leder fram till årets stora show framför kulisserna, men hur kommer det sluta när varenda jävel på scen är sekunder från att brista i normalitet?
"I've heard better singing from a mongoose with throat cancer."

Seriöst, nu när Jackson slutar med sin cancer serie som tydligen heter Hobbit har jag nu förstått och göra Bad Taste 2 och ännu en uppföljare! The time is now! Precis om Bad Taste...så lämnar denna Bad Taste in your mouth på ett positivt sätt, allt är fel, ingen karaktär förutom  Arthur är världens syndare. Vi har 2 stora handlingar, Bletch och Robert, alla andra handlingar cirkulerar runt dessa 2, Bletch pjäs och knarkaffärer, samt hans kärleksaffär med en mycket yngre och smalare katt över Heidi och Woberts teaterliv där han möter alla showens stjärnor och får läa känna dem. Wynards vietnam flashback kan vara det bästa som man någonsin gjort med dockor och hela filmen är helt galen, jag älskar denna film aså, den är dock inte lika bra som Braindead men den är en av Jacksons bästa rullar och en av de bästa från Nya Zeeland. Omslaget lurar en dock! Det visar Cedric som inte ens skulle kunna räknas som en biroll, utan mer som ett cameo då han endast är med i 2 scener och har rätt lite dialog. Filmens höjdpunkt är ju såklart massakern i slutet med den glada musiken om rövsex (som jag lyckades få Filmfetts egna Joel att sjunga högt på Stockholms gator och locka blickar) och där har vi ännu en sak som är asbra med filmen, musiken är välskriven, catchy (speciellt sodomy låten) Meet The Feebles lämnar en sötsur smak i munnen, den är välgjort, påkostad och har en välförtjänt kultstatus, jag skulle vilja be om en uppföljare men de som redan sett den vet nog varför jag inte gör det, fokusera på Bad Taste 2 och 3 istället Jackson! Innan dess får Meet the Feebles 4/5 guldkameror.
Markus
2017-02-26
19:21:19

R.I.P Bill Paxton

Bill Paxton, född 1955, dog igår i en ålder av 61.
 
 
Jag är kanske inte hans största idol, men som birollsälskare så var Bill alltid där och gav filmen en skön känsla. Som den överdrivet brutala brodern i Wierd Science. Som den instabila Private Hudson i Aliens. Eller som någon karaktär i Edge of Tomorrow. Jag har inte sett Edge så jag vet inte vad jag kan säga.
 
Bill Paxton har många fans och dom kommer älska honom levande som död. Och en sak är säker. Bill Paxton stod ut på listan av birollsinnehavare.
 
Robin