FilmFett

2017-08-31
21:25:42

Heavy Traffic

Michael Corleone (inte Gudfadern) har skippat collage och spenerar sin tid att dra runt på New Yorks gator och sedan skissa serier och teckningar om de typer han träffar (Lite gran som Ralph Bakshi han själv så detta är lite av en verklighetsinspirerad film). Michaels far är italiensk och världens horkarl och hans mamma är judinna och föredetta skönhet med papiljotter i sitt hår. Michaels familjeliv består mest av bråk så Michael drömmer sig in i sina teckningar och för att sedan umngås med sin polare YYYY och rulla en joint på taket eller spenderar pengarna på krogen där en snygg svart bartender vid namn Carole som är Michaels voice of reason. På annat håll får vi även trffa transan Snowflake som letar potentiella torskar men ingen vill göka en transa så det blir svårt och detta blir en sidestory. Efter att Snowflake orsakat ett barbråk så får hon kicken vilket leder till att hon flyttar in till Michael och sedan genom resten av filmen lever det vanliga New York livet där rasism och våld är vardag.
"I died the day I married a goy!"
På många sätt är detta den bästa Bakshi filmen, det är hans mest personliga och kanske hans mest passionerade projekt då det kan vara lite av en självbiografi om en judisk ung man med en bråkig familj och såklart  bygger han upp atmosfären lika bra och kanske bättre än Fritz the Cat då han och hans trogna bandspelare gick runt New York och samlade ljud och samtal från gatan men även bilder som ingen Hollywood studio kan återskapa utan endast en som levt på New Yorks gator i denna livets tufffa skola kan förmedla. Kaos är såklart ett måste, bråk, slagsmål, transor men även rum åt känslor såsom mammans scen då hon bryter ihop eller Historien bakom filmen var att Bakshi ville göra denna men fick inget stöd från filmstudios men gjorde ett avtal med Cinemation Industries att om han gjorde Fritz The Cat så skulle han få göra sin egna film, och the rest as they say is history. För vissa är de random samtalen som inte leder någon vart av karaktärer man aldrig sett innan men när man förstår den djupa meningen med att ha med dem så för de storyn vidare på sitt egna sätt. mixen mellan animation och verkliga filmade scener har knappast gjorts såvida man inte räknar med Roger Rabbit, ingen film har någonsin gjort det bättre pch ingen kommer göra det bättre. Filmens humor och barnsliga animation med ett litet deprimerande tema såsom att den amerikanska drömmen nu för det mesta består av ens mor som försöker mörda ens far. Konstant genom filmen så klipps bilder av ett flipperspel in och med tanke på att denna film skrevs före Fritz the Cat där biljard används i ett liknande syfte så kan man väl anta att Heavy Traffic inspirerade tecknad film innan dens ens har gjorts. Heavy Traffic är en skum film, men jävligt bra och mörk med roliga stunder och en av de bästa vuxen animerade filmer som gjorts, rekomenderar den skarpt för den som gillar tecknad film som inte är för barnslig eller för den som gillar smutsiga gator och vanliga människor i sina filmer. Heavy Traffic får 4/5 Guldkameror.
 
Markus
2017-08-30
19:41:00

GoldenEye: Rouge Agent

Har jag spelat alla Bond-spel? Nej, men man måste ju bygga upp hypen inför recensionen på den sista Bond-filmen på temat...tills den nya Bond-filmen kommer ut såklart. 
 
Du spelar en namnlös agent som MI6 sparkat efter ett hologram-test där du råkat döda James Bond. Och Auric Goldfinger, skurken du skulle stoppa i hologrammet, bombar sönder hela Fort Knox. Du får helt enkelt kicken för du har fuckat upp. Men direkt efter det så blir du inhyrd av Auric Goldfinger själv! Och ditt jobb är att kriga mot hans nemesis Dr No!
 
 
Spelets story är lika ologisk och udda som ett barns berättande. Inget hänger ihop och det kan ibland vara charmigt. Men samtidigt så är spel-mekaniken rätt kul. Du använder ditt speciella cyberimplantat i ditt öga för att skicka ut signaler, se genom vägger och annat sci-fi aktigt. Passar det i Bonds universum? Fan heller! Men du kan även använda två pistoler samtidigt som du kutar runt och gör John Woo attakcer till höger och vänster. 
 
 
Banorna är snygga och självklart de bästa i hela spelet. Det är en hyllning till Bond-filmer, från Connery och Moores perioder. Allt från japanska hustak till casinos och undervattensbasen som liknar den från The Spy Who Loved Me.
 
Men spelet har inte åldrats bra. Trots jättesvåra utmaningar i de gigantiska banorna, så är spelet sådär. Det är för enkelspårigt och blir snabbt en repeterande upplevelse. Trots att det är kul på pappret.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin
2017-08-29
02:01:33

Auditions

Så detta var bara en ren porrfilm.... umm...olika folk kommer på auditions å pökar...  ett par är nog döda nu för tiden och de andra är nog gamla för filmen är gammal... jag har totalt felbedömt dagens film,... gillar du porr från 70-talet så ta dig en titt om du köpt Dr. Alien... jag ber om ursäkt för dagens inlägg... men flmen var ju gratis så varför inte dra nytta av det?
 
Markus onda tvilling