Heavy Traffic
2017-08-31

Michael Corleone (inte Gudfadern) har skippat collage och spenerar sin tid att dra runt på New Yorks gator och sedan skissa serier och teckningar om de typer han träffar (Lite gran som Ralph Bakshi han själv så detta är lite av en verklighetsinspirerad film). Michaels far är italiensk och världens horkarl och hans mamma är judinna och föredetta skönhet med papiljotter i sitt hår. Michaels familjeliv består mest av bråk så Michael drömmer sig in i sina teckningar och för att sedan umngås med sin polare YYYY och rulla en joint på taket eller spenderar pengarna på krogen där en snygg svart bartender vid namn Carole som är Michaels voice of reason. På annat håll får vi även trffa transan Snowflake som letar potentiella torskar men ingen vill göka en transa så det blir svårt och detta blir en sidestory. Efter att Snowflake orsakat ett barbråk så får hon kicken vilket leder till att hon flyttar in till Michael och sedan genom resten av filmen lever det vanliga New York livet där rasism och våld är vardag.
"I died the day I married a goy!"
På många sätt är detta den bästa Bakshi filmen, det är hans mest personliga och kanske hans mest passionerade projekt då det kan vara lite av en självbiografi om en judisk ung man med en bråkig familj och såklart  bygger han upp atmosfären lika bra och kanske bättre än Fritz the Cat då han och hans trogna bandspelare gick runt New York och samlade ljud och samtal från gatan men även bilder som ingen Hollywood studio kan återskapa utan endast en som levt på New Yorks gator i denna livets tufffa skola kan förmedla. Kaos är såklart ett måste, bråk, slagsmål, transor men även rum åt känslor såsom mammans scen då hon bryter ihop eller Historien bakom filmen var att Bakshi ville göra denna men fick inget stöd från filmstudios men gjorde ett avtal med Cinemation Industries att om han gjorde Fritz The Cat så skulle han få göra sin egna film, och the rest as they say is history. För vissa är de random samtalen som inte leder någon vart av karaktärer man aldrig sett innan men när man förstår den djupa meningen med att ha med dem så för de storyn vidare på sitt egna sätt. mixen mellan animation och verkliga filmade scener har knappast gjorts såvida man inte räknar med Roger Rabbit, ingen film har någonsin gjort det bättre pch ingen kommer göra det bättre. Filmens humor och barnsliga animation med ett litet deprimerande tema såsom att den amerikanska drömmen nu för det mesta består av ens mor som försöker mörda ens far. Konstant genom filmen så klipps bilder av ett flipperspel in och med tanke på att denna film skrevs före Fritz the Cat där biljard används i ett liknande syfte så kan man väl anta att Heavy Traffic inspirerade tecknad film innan dens ens har gjorts. Heavy Traffic är en skum film, men jävligt bra och mörk med roliga stunder och en av de bästa vuxen animerade filmer som gjorts, rekomenderar den skarpt för den som gillar tecknad film som inte är för barnslig eller för den som gillar smutsiga gator och vanliga människor i sina filmer. Heavy Traffic får 4/5 Guldkameror.
 
Markus

GoldenEye: Rouge Agent
2017-08-30

Har jag spelat alla Bond-spel? Nej, men man måste ju bygga upp hypen inför recensionen på den sista Bond-filmen på temat...tills den nya Bond-filmen kommer ut såklart. 
 
Du spelar en namnlös agent som MI6 sparkat efter ett hologram-test där du råkat döda James Bond. Och Auric Goldfinger, skurken du skulle stoppa i hologrammet, bombar sönder hela Fort Knox. Du får helt enkelt kicken för du har fuckat upp. Men direkt efter det så blir du inhyrd av Auric Goldfinger själv! Och ditt jobb är att kriga mot hans nemesis Dr No!
 
 
Spelets story är lika ologisk och udda som ett barns berättande. Inget hänger ihop och det kan ibland vara charmigt. Men samtidigt så är spel-mekaniken rätt kul. Du använder ditt speciella cyberimplantat i ditt öga för att skicka ut signaler, se genom vägger och annat sci-fi aktigt. Passar det i Bonds universum? Fan heller! Men du kan även använda två pistoler samtidigt som du kutar runt och gör John Woo attakcer till höger och vänster. 
 
 
Banorna är snygga och självklart de bästa i hela spelet. Det är en hyllning till Bond-filmer, från Connery och Moores perioder. Allt från japanska hustak till casinos och undervattensbasen som liknar den från The Spy Who Loved Me.
 
Men spelet har inte åldrats bra. Trots jättesvåra utmaningar i de gigantiska banorna, så är spelet sådär. Det är för enkelspårigt och blir snabbt en repeterande upplevelse. Trots att det är kul på pappret.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Auditions
2017-08-29

Så detta var bara en ren porrfilm.... umm...olika folk kommer på auditions å pökar...  ett par är nog döda nu för tiden och de andra är nog gamla för filmen är gammal... jag har totalt felbedömt dagens film,... gillar du porr från 70-talet så ta dig en titt om du köpt Dr. Alien... jag ber om ursäkt för dagens inlägg... men flmen var ju gratis så varför inte dra nytta av det?
 
Markus onda tvilling

Merry Christmas Mr Lawrence
2017-08-28

1942, ett fångläger i Japan. Den brittiska soldaten Jack (David Bowie) anländer och japanerna tror att han kan vara en hemlig agent och mer än han utsäger sig att vara. Lawrence är en brittisk soldat som agerar som en brygga mellan soldaterna och fångarna för att göra livet bättre för alla fångar. Men den unga kaptenen Yonoi (Ryuichi Sakamoto) är en hård tuffing och inte lika enkel att finna tycke för Lawrence, som Gengo Hara (Takashi Kitano).
 
 
Krigsdraman är inte min kopp kaffe alls, men här fann jag intresse för filmen för dess vackra soundtrack av Ryuichi Sakamoto, som även gjort musiken till Royal Space Force, som jag recenserat. Han var såklart även rollen som den unga Yonoi. Soundtracket är minst lika vackert och när jag hörde att Bowie var med så ville jag se den. Men hur är filmen då?
 
 
Tja....jag recenserar den på FilmFett halvhjärtat. Jag måste uppdatera sidan med något och det blir tyvärr lite filler. Musiken är ju ACE! Men filmen är rätt standard. Vi får en hara-kiri avrättningsritual vilket är lite intressant, men inte mycket mer. Sjukt bra skådisar dock. 
 
2 av 5 guldkameror.
 
Inget dåligt om den egentligen, men väldigt enkel att glömma bort, tyvärr. Kunde ha något mer psykologiskt eller djupt innehåll, men jag minns den som en standard film. Inte värt hypen.
 
Robin
 
 

Dr. Alien
2017-08-26

Efter att ha prackat på Robin My Uncle the Alien så inskaffade jag själv en udda Alien rulle men denna verkade vara mer vuxen orienterad i jämnförelse mot Robins barnfilm. Och tro fan att den är mer vuxen då filmen börjar med en jaktscen på en bilologilärare efter han blivit jagad av ett skinande ljussken.En av lärarens elever Leslie, en tråkig ung man som går på Collage och som har B i biologi vilket är hans sämsta ämne. Wesleys bästa vän, Marvin tycker Weaslys klädstil är en tönt med ful slips och i skolan har han en förälskese i Leeanne. Men historien börjar på rikigt när den nya biologiläraren, Mrs Senopia kommer in i klassrummet och hon är en riktig party pingla och bäst av allt är att hon har sexuall kundskap! Ful i munnen och tvekar inte att nämna porr-termer och alla unga pojkar blir tokiga i henne förutom Weasley som bara har ögon för Leeanne. Weasly blir utnämnd att delta i ett experiment av Dr. Xenobia och Mr. Drax, den goda doktorns Igor-karaktär vilket gör honom obekväm och vägrar experimentet men luras till att stickas med en nål.
 
"No, not all at once, cant you draw straws or something??"
Vad fan har nu Weasly blivit injekterad med? nej seriöst jag frågar dig för diret efteråt växer en anten ut med pussmun och hans sexiga lärare förför honom... i vetenskapens namn!En hård natt full av våta drömar senare går Weasly till skolan som en ny man, en cool ung man och det första han gör är att äntligne försöka ragga på Leeanne och deltar även i en biljakt. Vad har Weasley fått i sig som förvandlade världens nörd till en kvinnotjusande tuffing? Vad har Weaslys lärare för lik i garderoben?
Ush
Galningarna på full Moon Features, bolaget bakom Puppet Master filmerna levererar en underhållande dåligt rulle med en karaktär från 50-talet som typ är fast i 80-talet, okay inget sånt scifi men Weasleys sätt att vara helt bakom flötet och uber-tönt. Marvin är en rolig jävel dock, pervers och snabb i käften precis som din (o)trogne berättare.  Det bästa med filmen är förutom den absurda storyn är DVDn som kommer från 88Films som förutom filmen och lite extra material innehåller en extra film kallad Auditions sm är nästa film! Vad kan man säga om Dr. Alien...den har ett par fnitter och nakna brudar samt att aliens...arna? är roliga och musiken är 80-tals gott så den är givetvis acceptabel. småroliga stunder men långt ifrån minnesvärd, den är ljusår bättre än My Uncle the Alien men som 80-tals klassiker så är den en medioker deltagare i en gigantisk lista av filmer men ger tittaren vad man vill se i en ungdoms film från 80-talet men det finns andra som levererar mer av det man vill ha och på ett bättre mer överasskabde sätt. Marvin är dock det bästa med filmen ...förutom tuttarna såklart så filmen får 3/5 Guldkameror. gillar du rock och bra alien smink så se skiten, den är värd en titt. Innehåller även mer Alien än My Uncle the Alien! Galningen bakom A TALKING CAT?! och A TALKING PONY?? har gjort denna föressten, syns i nästa review, tjenis penis.
 
Markus

The Aviator
2017-08-26

Bombplan flyger över himlavalvet med fanatisk hastighet, men filmen läggs på is under några månader. Varför? Jo, filmens regissör, Howard Huges, begärde fler moln på himmeln! Han är minst sagt en hård man att jobba med. The Aviator är Martin Scorseses film om den stora mannen, Howard Huges!
 
 
Howard levde under 20-talet och blev en av världens rikaste män, då han ärvt ett miljonärsföretag. Men det räcker inte! Han spelar in sin långfilm, Hell's Angels, med scenen jag nämde ovanför, när ljudfilmen kommer på bio....så han filmar om sin film för att den skall ha ljud! En uppoffring som kostar miljonbelopp.Han bygger flygplan, frestas av kvinnor och lever ett hektiskt liv. Men vad få människor visste...var hans inre kamp. Baciller är hans fiende. Människor är hans fiende. Ljud är hans fiende. Och allt håller på att falla samman för Howard Huges!
 
 
Det finaste i filmen är Howards relation till Kate Hepburn, som varnar honom om kändisskapet och vad detta kan medföra. Howard lyssnar inte, vilket leder till hans emotionella förfall. Han tillbringar även en hektisk middag hos hennes familj, där samtalsämnen kolliderar till en soppa och han har svårt att höra ett enda ord. Trots detta var hon oerhört viktig i hans liv, då hon förstod honom mer än någon annan.
 
Detta är en lång film, över 2 timmar. Och den präglas av några fina scener här och var som påminner om Scorsese. Men hela han är inte här! Han lägger krutet på några scener, men närvaron av Scorsese, som kan berätta saker som en tickande bomb, finns inte!? Försökte han för mycket? Kanske. Leonardo DeCaprio försökte nog också för mycket och blev därför en ojämn skådis som titelrollen, Huges, själv. Hade han gjort rollen idag vore det nog mer passande. 
 
 
Med hjälp av ljussättning som visar de störande element som Huges irriterar sig på, så blir filmen mer psykisk än förväntat. Vi får även bevittna en sjuk plancrash som nästan förstörde Huges liv. Och en rättegång där Huges använder sitt skarpa intellekt för att vända motståndarens ord mot sig själv! Filmen har bra scener, men jag ville veta mer om Huges. Mer om hans senare dagar i livet. Mer om Las Vegas. Mer av allt.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Casino Royal
2017-08-24

 
Aj, aj, aj....jag är fortfarande förvirrad om mina känslor för Casino Royal och Daniel Craigs första Bond-film. En Bond-film som vill starta om sagan efter Die Another Day. Men är inte det ett osmart drag mot dom andra filmerna i serien?
 
007 blir romantikfilm i den sista halvtimmen....ett udda val.
 
Filmen börjar med ett svartvitt foto och hur Bond dödar sina två första skurkar, vilket ger honom sin 00-status. Sedan drar filmen igång på riktigt med att han jagar en bomb-man. Jakten slutar med att mannen dör, vilket M, Bonds chef, inte är så lycklig över. Bomb-mannen verkar ha kopplingar till en terrorist-cell som agerar som bank åt flera farliga typer. Huvudet bakom cellen är en viss Le Chriffré. Han ska spela poker i Casino Royal i Montenegro, med terroristpengarna. Bond beslutar sig för att åka dit, reducera Le Chriffrés makt på bordet...och kanske sänka en av världens största ligor!
 
Do you wish to have my smörrebröd, mister Bond?
 
Introlåten av Chris Cornell heter You Know My Name, och den är fan inte dålig asså. Introtexten i sig har dock inte åldrats så fint. Det kan vara syftet, men det ser lite väl tunt ut i effekterna av någon anledning. Det ska aldrig regna i en bondfilm, men introscenen i Uganda dryper av regn. Så detta är ingen regulär Bond-film. Jakten på bomb-mannen i introt innebär mycket parkour vilket var kul för sin tid, men känns tjattgt nu, när den flugan är död tack vare youtube-videos. Överlag så är actionscenerna sådär, furutom en ganska cool scen som involverar en byggnad på väg att sänkas under vatten.
 
Hur är Bond då? Lite för arrogant kanske? Men annars är Craig helt okej, då han gör sin egna tolkning bättre i hans senare filmer. Vid sin sida har han Vesper Lynne, en bank-kvinna som ser till att hans insats i Casino Royal inte försvinner. Hon fungerar fint som en ledsammare del av Bonds personlighet, vilket leder till en farlig läxa: lita inte på någon. Le Chriffré spelas av dansken Mads Mikkelsen och jag tycker han är suverän, okontrollerbar och hotfull. Lägg till ett öga som gråter blod så har vi en superb fiende. 
 
You know what works fine with a Bollinger? Danske smmmmörrebröe!
 
Överlag? Det står mellan en 2a och en 3a. Men det blir 2 av 5 guldkameror. Den är lite för lång och vågar inte så mycket, vilket är tråkigt för dess längd.
 
Robin
 
Siste Bond-filmen som skall recenseras blir Quantum of Solace!

Caligula
2017-08-23

En morgon när Caligula leker nakenlekar med ...sin syster (vi börjar bra..) och detta pågår ett bra tag tills på kvällen då han summonas till kejsaren så denne kan få en sista titt på Caligula innan han koolar. När Caligula möter kejsaren Tiberius är konungen helt från vettet och försöker förgifta Caligula. Tiberius närmsta man begår självmord och Caligula han själv försöker då mörda Tibirius men detta är något han kan utföra, lyckligtvis kan hans närmsta man Marco det å vips så har Rom en ny Kejsare, länge leve den nya Kejsaren. Det första han gör? pökar sin syrra.
"Let them hate me, so long as they fear me."
 
Genast börjar en ny era av tyranni där människor avrättas inför publik med mekaniska mojänger som vore omöjliga att bygga vid den tiden, han sätter en LongGainis som sin närmsta man, tvingar alla äta från en snopptårta, sätter dit sin närmsta man Macro för mordet på Tibirius, skapar ett horhus med alla fruar till de högsta i senaten och ja...hans många påhitt är just det, många men han viger snart en fru som ska ge honom en manlig arvvinge, sen ska han dumpa henne och leva gott med sin syster. Frun blir gravid, tvingar dansa inför Caligulas favorit häst. Kommer Caligulas galenskaper orsaka han och Rom skada? Var det ett smart val att se 3 filmer och denna som sist på en dag?  Vart är min lesbiska sexscen???!!
"I have existed from the morning of the world and I shall exist until the last star falls from the night. Although I have taken the form of Gaius Caligula, I am all men as I am no man and therefore I am a God."
Så innan vi börjar, efter mycket monoment och regissörs byten och annan produktion problem så slutade det med att Tinto Brass hade 2 porrstjärnor  han kunde slänga in i en scen...vad gjorde han? Slängde in en 40 minuter lång sexscen som inte har nått med filmen att göra, trots detta så är en av dem huvudkaraktären i Messilina Messilina, Caligula 2. Varför nämner jag detta? Jo vissa versioner klipper helt och hållet bort denna scen och det är JUST DEN VERSIONEN JAG HAR! FACK! Nu till filmen, Malcolm Mcdowell skiner, han ser ut som att älska varje scen precis som i Clockwork Orange, Jag antar att man kan säga Malcolm Mc-Did-well, från då han dansar i regnet, stoppar en blomma i en död snubbes röv  till då han tvingar sin höggravida fru att dans a för hans älskade häst....Caligula är snubben som en gång förklarade krig på en sjö efter hans häst drunknade.  Peter O'Toole som ser ut som att ha mixat alkohol med en hel hög av illigala substanser är så udda att se på men som tur glömmer man snabbt han då han visar en rummet med alla hans missbildade människor och helt plötsligt är hans "little fishies" kommentarer det mest normala i hela filmen. Caligula är en av de dyraste filmerna som någonsin gjordes upp tills den tiden och båten som endast används som ett ställe att ha en orige på var ett tag världens största film rekvisita och såklart, Tinto Brass ser till att vi får mer sex och bröst än vad som är acceptabelt av MPAA . Caligula är en sån där film som har miljoner av nämnvärda scener och det skulle ta år att beskriva alla roliga, minnesvärda, fruktansvärda udda scener men jag har redan skrivit 3 reviews idag så det tänker jag fan i kuken inte göra men jag kan säga det att filmen borde ses av alla fans av finfilm, arthouse, eller rättaresagt farthouse som jag gillar att kalla det där explotation och art house möts i en psudoerotisk röra med hög budget men Russ Myers fantasi och fetishes.  Filmens set är för det mesta makalöst och budgeten syns verkligen, det är en av de bästa snuskfilmer till utseendet och det är svårt som fan svårt att katigorisera den men då Penthouse står bakom produktionen så placerar jag den i snuskhögen. Trots att den är längre livet är den underhållande och en film jag gärna ser lite då och då. Caligula får en svag 4 av 5 guldkameror. se skiten, men var varsam, det kan vara mer än vissa tål.
 
Markus

Double Indemnity
2017-08-21

Billy Wilders film-noir klassiker från 40-talet ses som en av världens bästa. Lustigt nog kände jag inte till filmen förrens i år, när jag köpte den för en billig peng. 
 
 
Mr Walter Neff är en försäkringsagent som staplar in på sitt kontor, svettig och i rysligt skick. Han ringer upp sin chef och återberättar det brutala dådet han just gjort...och kvinnan som fick honom att göra det! Han berättar om hur han träffade Phyllis Dietriechsen, en kvinna som rent hyptotetiskt, ville veta hur man gör det perfekta mordet. Hennes fantasi av att dräpa sin man smittar snabbt av sig på Walter. Nu är han fast i en ond spiral som han inte kan ta sig bort från!
 
 
Kvinna utan Samvete, som den heter på svenska, är en av de bästa i sitt slag. Perfekt skärpedjup, perfekt ljussättning som ger tittaren gåshud och ett kameraarbete som påminner oss om vad som gör film-noir så jävla gött! Synd att jag missade att recensera denna i mitt Film-Noir Tema. Själva hypotesen om dådets genomförande och hur själva mordet går till är så genialt att man skulle kunna göra det idag utan att någon skulle märka något....så ser upp nästa gång du åker spårvagn, Markus! 
 
 
4 av 5 guldkameror. Men detta är ju trots allt skaparen bakom Sunset Boulevard!
 
Robin

Rock and Rule
2017-08-20

Så efter att människan utrotats från jordens yta har djur utvecklats till humonida varelser med 5 fingrar på vadera hand å 5 tår. Mutanterna har nu byggt ett samhälle och ett av städerna heter Ohmtown, hit flyttar Mok, en pensionerad rockstjärna som är fulare än livet där han och hans datorer försöker knäcka koden att med hjälp av en speciel röst som han söker kunna öppna en portal till en annan dimension, en helvetes dimension så att en ond varelse kan ta sig igenom denna portal. På annat håll så möter vi Omar och Angel och deras amatör band som aldrig får ett namn. Trots innre konflikter mellan Angel och ledsångaren Omar så lyckas de genomföra en låt som Angel skrivit till Omars stora besvikelse. Angels låt lockar Mok som äntligen hittat den sista igridiensen i hans portalplaner, den speciella rösten som tillhör Angel. Mok skickar en av sina goons att lämna ett medelande till Angel vilket han gör under den mestopassande tiden då hon och Omar juckar i en bil.
Någonstanns där ute finns det fanart av dessa 2 karaktärer som råpippar....
 
Omar, Angel och deras 2 bandmedlemmar drar till Moks palats där de möter hans 3 idiotiska vakter men ävel Mok som ser ut som Nosferatu efter han haft en misslyckad plastikoperation. Medans Mok tar med sig Angel för att få sin röst  så tar de 3 vakterna hand om Omar och de 2 andra bandlemmarna. Angel frestas med lycka och rikedomar om hon lämnar bandet och är går från 0 till holy shit, den onda snubben var ond. Mok kidnappar Angeloch kastar ut Mok och bandmedlemmarna som först tror hon medvilligt dumpat dem men bestämmer sig sedan för att åka tillbaka till Moks palats och rädda sin vän och hindra Mok från att tillkalla en demon till världen.
"When I want your opinion, I'll give it to you"

Gillar du ful animation? GILLAR DU ATT ROCKAAAA FETT! WINGED HUSS....ehrm, vi har här Många artister, Debbie Harry, Cheap Trick, Lou Reed, Iggy Pop och ett special framträdande av Earth Wind and Fire kända för September och en av bandets medlemmar sjöng Easy Lover med Phil Collins...jag är inget dunder fan av dem men September är en klassiker. Precis som jag sa så är animationen rätt så ful...på karaktärerna, världen och metalliska ting såsom bilar, vapen osv är snygga men ful design på mutanterna är urgh. Syntwaven som dundrar genim en hel del av filmen är.... JÄÄÄÄÄVLIGT välkommen, försök hitta soundtracket och i en rolig scen så finns det ett band där alla som spelar är Ziggy Stardust lookalikes och deras musik kallas för "cats drowning in boiling water" och är en rak pik mot David Bowie. Handlingen är rätt b, skurken är tamare än den katt han troligen utvecklades från, snygg animation men ful karaktärs design, de försöker göra en mus/människa hybrid attraktiv men hans personlighet är irriterande och det enda stora som jag kan rekomendera att du ser flmen för filmen  är musiken. Rock and Rule vinner dock pris för den fulaste animerade karaktären genom tiderna i Mok som seriöst ser ut som om Tim Curry från Rocky Horror blandat med en kräkpåse efter Salo med en personlighet som en 5-åring vars sångröst inte alls matchar hans talande röst. Rock and Rule är verkligen en udda blandning gott och blandat där de äckliga godisbitarna är överdrivet äckliga och de goda bitarna söta och stimulerande för stunden men långt ifrån minnesvärd eller rekomendendationsvänlig. Lyssna på soundtracket istället! Rock and Rule får 2.5/5 Guldkameror.
 
Markus

Klonoa: Door to Phantomile
2017-08-19

Believe it or not, Robin isn't at home, so leave your messaaaage at the beep! Om ni inte fattar var detta en referense till Sienfeld. Och jag är inte hemma, för FilmFett har grillfest! Nåväl! Klonoa: Door to Phantomile är en underskattad plattformare till Ps1, som även fått re-release till Nintendo Wii antagligen.
 
Bild taget från Wii.
 
Klonoa är en....katt/klump/grej? Med händer som är öron, eller något? Japaner har annorlunda anatomi. I alla fall, så ser han ut som något från Studio Gibli. Han/hon, minns ej vad, har en polare som kan förvandlas till en magisk ring eller något. Och nu är världen de lever i under kaos! En ond varelse, Ghadius, från en mardrömsvärld vill få hela världen som Klonoa lever i att bada i mardrömmar! Nu måste Klonoa hitta en mytomspunnen stad, Moon Kingdom, för att stoppa Ghadius!
 
 
Okej, jag minns storyn rätt svagt, och Wikipedias artikel är lite flummig. Men jag minns att storyn känns som ett RPG-spel. Typ Final Fantasy och sånt. Vilket fungerar med dess spelmekanik. Det är mycket pussel, med 2D-scrolling till 3D-miljöer, i bakgrunden. Och det är jävligt snyggt! Bossfighterna är vanligtvis en boss i bakgrunden och en ring du måste springa på för att cirkulera bossen och besegra honom via olika pussel. På en boss står man på en pendel som svingar fram och tillbaka, vilket kräver tajming och tur!
 
 
Det är mycket nycklar som skall hämtas, dörrar som ska låsas upp och udda karaktärer som möts. Allt detta skiner fint! Dina attacker är att plocka upp och kasta fiender på varandra, med resultat som liknar de suveräna Kirby spelen!
 
Tyvärr kan man inte gå tillbaka till gamla banor, som i Crash Bandicoot. Detta gör omspelningsvärdet lite svagt. Men för vad vi bjuds på så är det som en buffé av härliga äventyr, musik och fina färger. Synd att spelet bara fick en uppföljare. Men det har jag inte kört ännu.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

My Mum's a werewolf
2017-08-17

Från Hairy Productions (god damn it Pirro) kommer berättelsen om familjen Shaber bestående av Mamma Leslie, dottern Jennifer och pappa Howard (som spelas av samma snubbe som spelade Herman Munster i Munsters Today). Jennifer har en väninna som är besatt av monster filmer, vilket Jennifer retar sig på som satan men vänninnan lyckas dra med sig henne till en spådam som berättar för Jennifer att hon någon dag kommer slåss mot en stor best och att en av hennes närstående kommer möta en lång, mörk främling och komma möta ondska inom ett par dagar. Jennifers föräldrar har tappat gnistan då pappa bara jbbar och mamma bara glor på tv. En dag när Leslie är i djuraffären för att köpa ett lopp halsband till deras hund möter hon John Saxon som jobbar i affären och ser ut som en lång, mörk främling som ger na halsbandet gratis och sedan stoppar en rånare som snor Leslies handväska.
"This is like the Bloody Gypsies from Yucca Flats""
De båda tar en lunch och Saxon stöter på Leslie som om hon vore en biljardboll och ger fler ledtrådar till att han är en varulv såsom huggtänder, ögon som en galen varg och undviker silver bestick. Leslie blir kär i Saxons karaktär som heter Harry omedveten om att dottern Jennifer ser det hela då hon försökt ge henne blommor och låstas att de är ifrån hennes pappa. Harry impar och förtrollar henne tillräckligt så det är bara ett faktum innan de börjar utföra älskog. En skön natt återgår Leslies liv tillbaka till det vanliga men med en infekterad tå som Jennifer märker har ett bitmärke på. Men Leslies liv förändras radikalt inom loppet av några dagar och den kära familjemorsan förvandlas snart till ett monster.
"Mum! I saw you the other day!" "You see me everyday..."
Från Mark Pirro, skaparen till en av världens mest underskattade rullar, Deathrow Gameshow men även andra klassiker såsom Rectuma, en film om en röv som växer sig större än godzilla och attackerar en stad, Nudist Colony of the Dead där ett kyrkläger tar över en nudistkoloni vilket leder till att nudisterna tar självmord och sedan återvänder från det döda och Color Blinded som handlar om hur en vit kvinna blir svart över en natt. Crown Pictures, studion som gav ut Deathrow Gameshow fuckade verkligen Pirro bakifrån så när de fått ett manus av Pirro, som skulle bli denna film så valdes han till att regissera med för minimal lön och lämnade då Crown som fick leta efter en annan regissör för att avsluta filmen men Pirromount äger endå filmens rättigheter och anses oftast vara en av Pirros rullar och har levt ett långt liv på amerikansk kabel tv. På tal om Crown International Pictures, de har en hel hög av filmer värda att nämna! Beast of Yucca Flats med Tor Johnsson, svensken som var med i många Ed Wood filmer som ett radioaktivt monster, orgy of the dead regisserad av en utbränd och okänd Ed Wood, The Pom Pom Girls samt ansvarig importör av Sonny Chibas Street Fighter filmer och den halvklara filmen Madmen of Mandoras som efter att ett par UCLA studenter fick sina händer på den blev They Saved Hitlers Brain. Susan Blakely är filmens bästa skådis och den enda som spelar lite seriöst medans de andra är mer mark Pirro-stuk på, överskådespeleri och dumma men roliga lines och i stil går det inte att bli mer lik Deathrow Gameshow och de båda är passande för en dubblett kväll.  för den lilla budget filmen har ser den asbra ut, som en riktig stor produktion från filmens era och så är den välgjord. Den använder inte lika många filmset som Deathrow utan filmar mer på plats och ja, filmen känns större än den set-producerade Deathrow Gameshow. John Saxon är enastående i den här rollen även om han inte tar rollen seriöst så ser man att han har roligt som fasan. Filmen bjussar på ett par skratt men för det mesta är det överdrivet och precis som i Deathrow Gameshow så ligger den mesta humorn på överskådespeleri eller dumma puns. Om du kan få tag i filmen, se den, Mark Pirro behöver kult status men om det stod mellan denna eller Deathrow Gameshow så vinner Deathshow Gameshow men my Mother's a Warewolf är inte så illa heller, det är en dum idé som vet exakt vad den är. My Mother's a Werewolf får 3/5 Guldkameror.
 
Markus

Central Intelligence
2017-08-17

Central Intelligence är en av världens bästa komedier. Aldrig förut har jag gett mig in i en sådan filosofisk, djup och atmosfärisk film med så mycket rikt innehåll och så många spännande ögonblick. Och jag säger inte detta för att jag får betalt av Kevin Hart...nej...vänta lite, jag fick just ett mejl....okej, han betalar inte ett piss, då kan jag vara ärlig!
 
Me is Kevin Hart. Me funny, hahaha.
 
Kevin Hart spelar den lugna Calvin Joyner, som under gymnasiet var den coolaste snubben ever. Trots detta så var han den enda som var snäll mot den tjocka och mobbade Bob Stone, spelad av The Rock. Nu när båda är äldre så kommer dom i kontakt med varandra och Bob Stone introcuderar Calvin till sitt egna yrke som CIA-agent.
 
The Rock? More like....The.....tjock? Okej, jag får tänka om där....
 
Detta är filmen som kunde vara spiken i kistan för en annars så underbar genre....buddy cop-filmerna. Med en av de mest omtalade på senare år, The Nice Guys, som jag måste kolla in, så är detta bottenskrapet. The Rock är ganska smått charmig som alltid, men han tilltalar alltid Kevin James, ugh, Kevin Hart som om han vore 12 år. Vilket han typ är. Mycket skämt handlar om improv diskutioner i scener om samtal som är för långa och tråkiga. Det är inte alla som är bra på improv komik, och det märks att Kevin Hart inte kan det för fem öre. 
 
Om ni tycker jag klagar för mycket på Hart, så är det lika mycket som han klagar i filmen.
 
Det låter som att detta mest är en rant mot Kevin Hart, så jag ska säga som det är. Jag såg denna filmen med typ 8 andra och vi alla tyckte den var rätt kass. Actionkomedier som misslyckas både med humor och action är värdelösa. Det finns någon scen där Bob Stones totala oförmåga att se bortom sin naivitet som kan leda till något litet skratt. Men annars hör den hemma i mormor Karl-Oskars låda med spikar och skruvar som kan "vara bra att ha". För att låna Roger Eberts uttryck? Thumbs Down.
 
1 av 5 guldkameror.
 
Robin

Dead Heat
2017-08-15

Rånarligan slår till igen! Dom har skjutit sönder en juvelaffär och hamnar i en eldstrid mot polisen, som verkar vara dåliga skyttar, då inget händer då polisen skjuter. Tur då att Roger Mortis och Doug Bigalow är där för att slakta skurkarna....fast även om tjuvarna blir nerskutna så reser dom sig upp igen! Roger rammar dom med chefens bil och lyckas döda dom. Men läkaren på stationen säger att dom var lik INNAN dom blev döda...igen. Duon undersöker saken vidare, men tyvärr dödas Roger Mortis (otur att han heter Mortis i efternamn!). Doug tänker inte låta sin vän dö, utan återupplevar honom via nån magisk maskin han hittat! Nu måste halv-zombien Roger hitta dom riktiga skurkarna inom 10 timmar...innan han dör igen, på riktigt!
 
"You are under arrest. You have the right to remain disgusting."
 
Denna duo är guld värda! Doug Bigalow drar alla skämt så ofta han kan, och han gör det med perfekt tajming utan att verka hemsk. Att se Roger Mortis som en vanlig, odöd människa är ganska kul, fast även sorgligt, då han vet att han kommer dö igen. Faktum är att duon är anledningen till att se filmen! Tup som Markus och jag här på FilmFett!
 
"That's a good choice! Brings out your eyes."
 
Det finns två scener som är sjukt sköna! En scen i ett slakteri, där zombie-maskinen får allt djurkött att leva och attackera vår polisduo. Du har inte levt förrens du har sett kyklinglik flaxa runt på film! En annan scen är mer grotesk, då en viktig karaktär i filmen förvandlas till kompost, då personen faller ihop, som köttfärs. Det fanns en annan, liknande scen, som tyvärr kliptes bort, vilket är lite tråkigt. Men den finns med på 88films bonusmaterial.
 
"Roger, maybe you ought to get yourself a change of clothes. Being dead isn't something you should advertise."
 
Vad tycker jag då? Jo, det är kul med Vincent Price i en liten roll mot slutet. Och filmen är skön, men kunde behöva roligare element, som slakteriet, typ.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Hollywood chainsaw hookers
2017-08-14

Filmens öppningsmonolog är kanske en av filmhistoriens bästa och går typ "The CHAINSAWS used in this Motion Picture are REAL and DANGEROUS! They are handled here by seasoned PROFESSIONALS. The makers of this Motion Picture advise strongly against anyone attempting to perform these stunts at home. Especially if you are naked and about to engage in strenuous SEX" innan vi klipper till en prostiturerad kvinna som mördat en fattig torsk med en stor motorsåg...det är just så här man påbörjar en redig jävla film! En privatdektitiv, Jack Chandlers private eye, sitter sedan och skriver om ett fall han försökt lösa och det är just detta fallet vi får följa under filmens gång som utspelar sig i flashback. en man från Seattle vid namn Bo raggar upp en prostituerad på krogen men detta slutar med att hon hugger honom i bitar med en ...vad tror du? läs titen en gång till, och dumpar det littla som återstår av honom i kloaken.  Jack Chandler återvänder snart till storyn och berättar hur detta leder till att han får ett jobb att leta upp en bortsprungen tjej som heter Samantha som Chandler tror är motorsågstjejen.

"First I showed him a picture of the hooker, then a picture of the missing girl...then a picture of a chainsaw that I tore out of the local paper...then I showed him how to make a shadow bunny on the wall"

På polisstationen möter han en till hora som Jack misstänker känner Samantha men får inget nytt info men efter att ha norpat lite av bevismaterialen hittar Jack ett nummer och medans ännu ett mord sker involverande en prostituerad och en motorsåg. Jack når sitt kontor och ringer nummret och en tjej vid namnet Marcedes och de bestämmer sig för att mötas på samma krog där Bo mötte motorsågshoran. Är Jacks liv i fara? Kommer han hitta den försvunna flickan? Vem är mannen som dyker upp vid varje mord?
"Being a dick is a 24 hour long day job"
 
Fred Olen Ray har med Chainsaw Hookers skapat en suevränt rolig 80-tals rulle med snygga damer, snygga rattar och full frontal nudity som heter duga blandat med ett roligt ämne och slang samt utstyrsel som endast 80-talet kunnat producera. Filmen ska ha stora + för sina effekter, b-aktigt skådespel, dåliga puns och musiken men där filmen verkligen skiner är dialogen och manuset, att välja ett par citat att använda under bilderna har seriöst aldrig varit svårare att välja då varje minut är full av ett citat mer citatbart än den förra minuten.Välskriven som satan utan att bli uttjatig, som ett MST3K avsnitt där det inte blir alltför enformigt mot slutet (Älskar MST3K, det är min absoluta favoritserie någonsin). Lår oss adressera ett av filmens klyftigaste skämt, att ha Gunnar Henson, Leatherface han själv som motorsågshorornas kultledare efter hans framträdande i kultklassikern Motorsågsmassakern.  Filmen är full av roliga scener, och då den nyligen framröstas av en tidning som den 4de bästa kultfilmen genom tiderna av någon tidning så förstår du nog att det inte bara är mig den tilltalar till. Den kanske inte är den 4de bästa kultfilmen någonsin men jag har en ny film att lägga till på min egna kultfilms favoritlista, lite längre ner men en accepterad plats, mer om det nån annan dag dock! Är du ett fan av tuttar, blod, humor så har Hollywood Chainsaw Hookers allt du önskat dig i livet. Hollywood chainsaw Hookers får 4/5 Guldkameror. Inte illa av regissören bakom Evil Toons.
 
Markus

Killer Joe
2017-08-13

"If you insult me again, I will cut your face off and wear it over my own. Do you understand?"
 
Chris är en drugdealer som är i trubbel. Hans puckade mor har stulit från honom och nu är han skyldig pengar till maffian! Han vänder sig till sin dummare far, som bor med sin nya sambo, och Chris fiende. Chris berättar att om hans mor dör så ärver hans lillasyster Dottie de pengar hans mor har i försäkring. Och det är ingen liten summa! Dottie tvekar inte en sekund, så hon säger att dom ska göra dådet. Men för detta behövs ett proffs! Polisen/lönnmördaren Killer Joe säger ja till jobbet, men behöver pengarna först. Eftersom dom inte har pengar, så får han ta Dotties oskuld, vilket hon går med på. Chris tycker detta har ballat ur och vill inte längre mörda sin mor...vilket leder till trubbel!
 
 
Killer Joe är en sjuk berättelse! Dialogen är rapp, invecklad och jävligt rolig, ungefär som Big Lebowski. Men med en bys oskyldighet som i Fargo. Men denna filmen gjordes inte av Bröderna Coen, utan det är William Friedkin (Exosisten och To Live and Die in L.A), som står bakom rodret. Och det märks, då filmen har kraftigt intressanta karaktärer att följa.
 
"My payment is 25 thousand dollars, in cash, in advance. No exceptions."
 
Alla skådisar är otroliga och Matthew McCounaghey spelar den invecklade mördaren Joe. Annars gillar jag såklart även Thomas Hayden Church som den puckade pappan Aiden Smith, som omedvetet drar skratt åt en annars mörk film. Är den obehaglig? Lite. Men är den rolig? Ja! Om man gillar mörk humor kommer ni finna den suverän! Om ni tycker om långa scener och ett slut som lurar alla, så är det en fantastisk film.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Daimajin 3
2017-08-12

Dags å ta farväl av allas vår favorit stensamuraj och se igenom inte vara den 3dje Daimajin filmen utan även den 3dje Dajmajin filmen som gjordes 1966, yepp alla dessa filmer kom ut under 3 år och detta är ett faktum som jag sparat på för att göra en kortare review lite längre än vad den faktiskt är, trots att inte storleken spelar roll...
Jaha, men när jag är stenhård inför folk så är det sexuella trakasserier hit å polisen dit!
 
Så i en ny tidslinje ser vi hur Majin vaknar till liv och det första han gör är att ta sönder en by med diverse naturkatastroffer till hjälp.Byborna får helt enkelt återbygga sin by men med byn, svagare än någonsin så har den onda Lord Arakawa bestämt sig för att överta landet och ringat in den lilla byn vars enda utväg är att fly över Majins berg, där en förbannelse vilar men tiden är knapp då vintern kommer och då är alla så gott som döda. Ett par av byns pojkar ger sig ut på äventyr till Lord Arakawas land för att rädda sina tillfångatagna fädrar och på vägen träffar de en tant som bor i skogen. Medans pojkarnas fädrar torteras på andra sidan landet så går de 4 unga pojkarna modigt igenom den farliga skogen som leder till Majins berg där den stora sten guden härskar. Pojkarna ber guden om att få passera och ja...de får dem rätt in i fiende land som är fullt av Arakawas samurajer och andra faror.
Maijin varnar om bivärkningarna av att läsa en Robin review

Så våra hjältar är bondpojkar, japanska barn....jisses, här behövs jeagermeister. Det är den första filmen där det inte är några kungar eller lords som är i Maijins nöd utan en fattig by under en ond krigsherre och likheten med Pulsagari, den nordkoreanska monster filmen som kom ut 19 år senare under den så kallade Heisei eran men liknar en äldre, mindre ambisiös Showa film ibåde kvalité på monstret och effekter. Som tur är får vi se lite av Daimajins vrede i början, inte mycket men det är den bästa intro scenen då Daimajin hintas med armar och fotsteg men ingen helbild får vi, sedan dras vi med de 3 japanska ungarna som........ helt ärligt är bland de bästa yngsta skådisarna i en sån hr film, vi har MÅNGA urdåliga japanska barn i monsterfilmer såsom ungjäveln från Godzilla vs Megalon, varenda jävel ifrån Gamera serien och Johnny som inte bryr sig från Time of the Apes (se MST3K avsnittet av Time of the apes för att förstå det skämtet) men dessa, visst de är irriterande men inte lika mycket, men säger de Gamera en enda gång stänger jag av skiten! Men annars så är filmen återigen samma plot, fast utan 2 rivaliserande Lord-familjer som vill ha makt över ett land där en ond, tråkig krigsherre regerar, första gången var man intresserad av storyn och vart allt ledde, den 3dje gången vet man då filmen inte bjuder på nått nytt förutom att hjältarna är barn och det är folket som besegrar de onda, inte monarkerna. Bra effekter och manus men uttjatat den 3dje gången, dess värsta brott är att denne inte bjuder tittaren på något nytt utan kör en snabb kopia på de andra 2 och med tanke på att alla filmer gjordes samtidigt så är alla filmer skyldiga till att vara kopior....nu blev de förvirrande va? Men som ensamsående film är Daimajin 3 en bra en, men ser man dem alla i ett maraton som jag nu gjort blir det en aning uttjatat. Daimajin 3 får 2.5/5 Guldkameror.
 

Daimajins historia tar inte slut här dock, nästan 40 år senare, år 2010 kom en mer barnvänlig tv serie ut nu med en uppdaterad Majin och så utspelar sig serien i ett mer modernt japan, kommer jag spana in denna serie? NOPE, men serien heter Daimajin Kanon om du själv är intresserad!
 
Markus

Dr No
2017-08-10

 
Världens första Bond-film bjuder på exotiska miljöer, vackra damer, superintelligenta fiender och fällor överallt. Redan i första filmen!
 
 
3 blinda män traskar runt utanför ett fint hak där man spelar världens tråkigaste spel. Bridge! En av deltagarna ska just hoppa in i bilen, men PANG, en av de blinda männen skjuter honom. Mannen hetter Strangway och han bodde i en fin stuga med sin assistent, som de tre männen avrättar lika snabbt. Vem var Strangway då? Jo, en agent från MI6 såklart! Han var i Jamaica på något uppdrag med något missilprogram eller något? Nåväl, nu kastas James Bond, agent 007 in till Jamaica för att ta reda på hans utredning och vad som gick fel. Med lite hjälp från CIA-agenten Felix Leiter och en båtsman som heter Quarrel försöker 007 ta reda på sanningen!
 
 
Filmens huvudmysterie gäller en ö, Crab Keys. Den ägs av en kinesisk rikeman, Dr No, som ser lika kinesisk ut som jag ser ut som Ursula Anders. Och om ni undrar, så är filmens mest intressantaste kvinna Honey Ryder! Hon dyker upp rätt sent i filmen, bostavligen dyker upp ur havet och in i Bond-fansens hjärta som ett av de mest ikoniska Bond-ögonblicken någonsin. Ön Crab Key påstås vara hemsökt av en draka, som Quarrel är livrädd för.
 
"That's a Smith & Wesson, and you've had your six."
 
Denna filmen är betydligt mer thriller än action och jag förstår varför man fortsatte på detta i From Russia With Love. Men fungerar det? För sin tid? Ja. Idag? Nej! Det är en slö upplevelse och jag är inte superexalterad om jag skulle tvingas se om filmen. Det är kul dock att Maurice Binder gjorde det legendariska introt som lett till filmen-seriens otroliga framföranden! Och Bond-musiken dyker upp redan i första Bond-filmen, vilket också är helt outstanding!
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Daimajin 2
2017-08-09

På något vänster har Daimajin som i slutet av förra filmen bröts ihop till små små stenar flyttat till en ö där en ond härskare, Lord Mikoshiba har erövrat en av byarna som är så ond så att filmen börjar med ett gäng bybor som flyr staden men de påkomms så flera väljer döden framför Mikroshibas eller vad han nu hette's herravälde. Ett ungt par har lyckats fly med livet i behåll och illsammans tar de sig till Majins ö, där en annan Lord härskar, Lord Chigusa som är betydligt mycket schystare och mindre fittig mot sina undersåtar. Lord Mikroshiba och Chigusas byar är i krig och sepereras av en sjö som Mikroshiba vill överta för at tpå så sätt hindra fler av hans folk att korsa floden.Och åter igen så är det perfekta tillfället för en invasion då alla är upptagna med en ritual, denna gång i form av en danscermoni. En grupp Lords åker till ett av de underjordiska grottorna där de sedan tillber en stor staty, just det Daimajin! NIGGA SAY WUT WUT.
Mycket religösa bilder i dagens inlägg

Daimajin är dock inte glad, han är bokstavligt talat (jag är Leafyishere idag) röd av ilska!Denna färg betyder att landet kommer falla, blir det blå betyder det att han är förälskad, lila betyder förvirrad, gul betyder att jag jävlas med er. Just passande att några av de nyanlända flyktingar smugglar med sig vapen och utför en revolt innifrån landet. Medans landets ledare ber till sten så sker det en stor strid. Medans deras hem förgörs så är allt de besegrade har att säga att deras gud kommer förgöra de som invaderar och tro det eller ej, några av offren lyckas inte bara överleva utan även ta sig till Majins grottor och be liv i den mäktiga sten mannen åter igen.
Maijin ser ut som han bokstavligt talat ska banka in kristendom på nån stackars jävel

Så.... ja.....detta är något nytt.... så...att...när jag ser filmen...som handlar om ett brutalt stort antal människor korsa gränsen för att undkomma en grupp ....bovar som har en vana att döda andra som inte tror på exakt samma sak som du och vars dröm är att överta stora områden i just deras del av världen medans världens ledare tycker att det är dumt gjort men inte gör riktigt allt de kan utan verkar förlita sig mer på rebeller... Bara jag som tycker denna film är mer relevant idag än vad den någonsin varit eller kommer bli? Med tanke på den flykting sitruation vi har här i Sverige? Jag uttrycker mig inte om politiken, alla har sina egna tankar om den och min är verkligen en blandad påse men under filmens gång kom jag å tänka på den och förhoppningsvis har jag distraherat er länge nog för att framstå att jag vet vad jag snackar om? Lång story kort, vi måste få Japan att bygga en stor robot som Ultraman och bekämpa ISIS, vi börjar få slut på fransmän. Lite upprepningar är och där och en rätt genuint likt story som första gör att Daimajin 2, Dajmajin är arg som det bokstavligt översatt heter på japanska är en bra uppföljare men handlingen som leder upp till Daimajins återuppståndelse är inte lika intressant, tro mig när jag säger att jag tar denna typ av handling över vilken " ey, vi slösar tid genom att snacka om monstrets anatomi"- scen från Gamera/Godzilla som helst men den första Daimajin var snäppet bättre. denna är bra men....det finns bättre Daimajin filmer. åter igen är ett av problemen att monstret, Majin tar över en timma att komma till liv och röra en fena, jo jag vet, de sparar det bästa till sist men en uppföljare ska ju vara mer av det man vill se!  Vi vet vad Majin är, vi vet vad han är kapabel till, sluta låstas vara en ensamstående film eller reboot....jag vet inte vad du är ens! Inga av förra filmens händelse nämns och det verkar som om båda filmerna utspelar sig i olika universum....för sakens skull så säger jag att det finns mer än 2 Dajmajins! Tänk! en arme av Majins! get to work vem som nu äger rättigheterna till karaktären! Daimajin 2, Ikuru får svag 3/5 Guldkameror. Nästa gång avslutar vi denna trilogi!
 
Markus

Dead Island
2017-08-08

Vad gör man om man inte har så många roliga filmer att recensera och när Markus vrålar som Gunde Svan att jag ska "skyndy, skynda, hämta nycklen"? Jo, jag kan väl försöka hitta nyckeln och låsa upp hans bur....eller så kan jag skriva ett spelinlägg på FilmFett istället!
 
 
I Dead Island spelar du en av 4 karaktärer som du får välja. Jag minns inte helt hundra, men jag tror det var två töser och två pågar. Sen får du ett intro om hur värsta partajet är på ön och hur en snubbe, som är packad som Tomten, stövlar in och dricker ännu mer. Då träffar han på de olika rollerna du kan spela som, ser lite zombies här och där, men är för bäng för att märka något. Och sen kysser han sin säng i vad som kan vara den tyngsta sömnen någonsin.
 
 
Det lustiga är att det spelar ingen roll vem du väljer i spelet. Du vaknar alltid upp i samma jävla rum som han var i. Så...varför ens välja karaktär, om du bara vaknar upp i samma rum? Varför har du samma story som fullot i introt om du spelar en valfri roll? Och varför sågs alla 4 rollerna i spelets intro? Det är ju som att John Mclane skulle både vara gisslan och hjälte i Die Hard och vara tvungen att rädda sig själv?! I alla fall...ditt jobb är att ta reda på varför du är imun mot zombies samt hitta ett sätt att ta dig därifrån levande.
 
 
Sidouppdragen är lika roliga som att leta efter nycklar i en och en halv timme. Hämta detta, fixa detta, rädda denna personen. Men fighterna är sjukt sköna. Det är blodigt kul att rusa runt med en slägga, sjunga Slegdehammer av Peter Gabriel och svinga den likt en rasistisk granne slänger kommentarer om samhället. Miljön är också väldigt tilltalande, och stor som fan. Ön tar ju aldrig slut! Det blir kul när man får hagelbrakare också. Ren skam att spelet hänger sig konstant. Tekniskt är det långt ifrån bra, men det finns någon underhållning i det, trots allt!
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Daimajin
2017-08-07

En helt vanlig kväll i det klassiska Japan, det Japan utan anime och bläckfiskporr vaknar en stor ande till liv och försöker fly det berg han är begravd i men den närliggande byn har en god gud som kommer skydda dem ifall denna ondska skulle släppas löst. Den ondes försök att fly orsakar kraftiga jordbävningar och byn utövar då en cermoni för att göra sin del i försöket att stoppa den onde. Stadens överhuvud sätter en av hans närmsta män på jobbet att övervaka cermonin. Denna man vid namn Samanosuke har en hemlig agenda, att göra revolt och ta över byn samt dess slått helt för sig själv och med deras ledare distraherad av jordbävningarna tar han sin chans. Under upproret så tar en av ledarens lojalister vid namn Kogenta med sig ledarens barn till frihet samtidigt som deras far mördas i trumultet. Upproret förstör ritualen för att stänga  in den ondska som däljer sig i bergen, Majin en stor gud, instängd i en staty.
shit...finns inga qoutes att sno...måste vara kreativ....

Land och rike vänds upp och ner för att hitta den förra ledarens barn som gömt sig i en av Majins prästinnors hem som under ett raid får utstå hon om avrättning vilket hon inte fruktar utan försvarar sig endast med att som en av Majins präster lär denna gud inte låta denna handling uppskattas. I ett desperat försök att rädda barnen tar Kogenta och prästinnan barnen till Majins berg då ingen annan vågar sig dit. Åren går, barnen växer upp till unga vuxna och byn de en gång skulle bli ledare över är nu under en tyranns styrelse och hans enda order är att fortet som brann ner under revolten ska återuppbyggas och lea staden tvingas hjälpa till under sämre arbetsvilkor än på Subway. Men som tur är har tiden kommit för revanch från det unga syskonparet att åter ta landet likt Simba i Lejonkungen, men tillskillnad från Simba så har dessa 2 en stor stengud de kan fråga om hjälp av och coola scener är ett faktum!
Snopp......fan....

Daimajin är en film från samma företag som låg bakom en anna liten känd japansk Kaiju, inte Godzilla, det är Toho, läs på dina japanska filmmonster, nej monstret i fråga är Gamera och de hade kunnat tjärna storkolvan, och kanske till och med hållit sig vid liv lite längre om de slog ihop dessa 2 film monster i en crossover film som är moderna, men nepp, vi fick Gamera Super Monster istället som återanvänder scener från äldre filmer och är, oss 2 emellan, rent piss. Daimajin är en korsning mellan samuraj film och Kaiju, första halvan är en händelserik samuraj film i samma stil som Cub and Wolf med fåniga frisyrer och japansk folktro, under de 10 första minuterna har vi fått både jordbävningar, högföräderri samt uppror, jävligt snabba tag. Filmen...FÖR NÅGON ANNLEDNING får mig tänka på och dra refferenser till Pulsagari, den Nordkoreanska monsterfilmen med en av de sjukaste backstories någonsin då båda handlar om hur folket använder ett stort monster, relaterat till stål för att ta tillbaka sitt land från en ond krigsherre i ledning av en av en avkomma som r ute efter hämnd då krigsherren ligger bakom förstörelsen av både hjälten/hjälrarnas hem och familj. Skådespelet är jävligt bra, lite sådär kabuki aktigt som en kurosawa film (jag kan knappast något om Japaniwood) men man bryr sig om karaktärerna, när SPOILERS några dör så blir man genuint depp över att de inte kommer vara med i filmen mer och även ogillar man filmens skurk mer och mer och hoppas seriöst att filmens stenmonster ska krossa han som en fluga, bra gjort Daimajin.  Daimajin är en av de bättre kaiju rullarna från Showa eran, inte den bästa men den har en värdig plats i toppen och det är verkligen synd att vi verken fick Daimajin VS Gamera eller att Daimajin inte är mer känd än vad den redan är inom kultfilmskretsar. Det stora negativa är dock att man måste vänta över en timma för lite monster action men tillskillnad från andra filmer som dröjer ut tiden med forskare som snackar bullshit om bullshit forskning så får vi en fucking samuraj film! Det å så är ungjäveln Take jävligt irriterande men vad ska man göra.  Annars är det lite för lite monster action men klimaxet är episkt och bjuder på det man velat se under hela filmen! Daimajin får 3.5/5 Guldkameror.
 
Markus-San

Narcopolis
2017-08-06

Vi befinner oss i framtiden, London, där polisen och f.d narkomanen Frank hittat ett lik. Han misstänker att det sönderbrända liket använt en ny typ av drog. Företaget som har egenrätt på narkoman-samhället, Ambro Corporation, försöker dölja likets mystiska hemlighet, men Frank, som inte litar på någon, ger sig inte förrens fallet är löst. Då träffar han en kvinna, utan identifikation. Vad har hon med liket att göra? Och vad har Ambro med liket att göra? När han Jonathan Pierce sin mindre bi-roll? Och vad fan har filmens handling att göra med framtiden, som filmen öppnades med?
 
Blip,blop, blip, blip!
 
Narcopolis är en intressant genomförd, billigare sci-fi thriller. Effekterna fungerar fint för dess budget och miljön och filtret över filmen känns Blade Runner aktigt. Det märks att man kämpat hårt med filmen och det ska samtliga ha cred för! Men håller det, som flickan sa om kondomen jag aldrig fick användning för i helgen?
 
Yippie-Kay-Ey, Mother Future!
 
Jo, allt känns aldrig så dåligt ändå. Jag är intresserad en ganska bra bit in i filmen, men tyvärr känner jag att den tappar något halvvägs. Den försöker med en plot-twist som faktiskt är rätt intressant, men på något sätt bryter mot sin egna "regel". Okej, ingen regel. Men tänk en krigsfilm som slutar med att aliens kommer? Då förstår ni nog hur out of place det känns. Förstör det filmen? Nej, inte riktigt. Men vad kan jag säga? Jag har sett alldeles för många filmer och denna var tyvärr inte så minnesvärd.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Drive in massacre
2017-08-05

Augusti 10, ett ungt par i en bil bestämmer sig för att åka och kolla på drive in bio men tjejen vill ha ett barn och de båda bestämmer sig för att pippa i bilen, men killen vill se börjqn av filmen först, ett dödligt misstag då han sträcker sig ut för att hämta hörurar tappar han huvudet pga en svärdman som senare hugger luftstrupen av hans dejt. poliserna Josh och Mike är heta på fallet och intervjuar biografägaren som skämtsamt anklagar hanscarnival-födde vaktmästare som är lite udda. Vi får veta att Germy, som vaktmästaren heter brukade vara svärdsväljare på carnivalen och låna en ur Mr. Van Husens svärdsamling, svärd som matchar mordvapnet. men Germy ger dem ett bra tips om en bråkstake som oftast kommer dit, äldre herre som låstas vara yngre än vad han egentligen är. Natten därpå mördas yttligare ett par på samma drive in men då får vi faktiskt direkt se vem mördaren är. Kommer våra 2 urtråkiga hjältar lösa fallet? kommer vi bry oss? Är detta en av de tråkigaste filmer Filmett satt i rampljuset?
filmen i 4 ord

Det finns underhållande snutar, Dirty Harry, Shaft, Vincent från Sleepless Night och ja...Dredd?...Dektetiverna John Kosh och Mike Leary är inte intressanta karaktärer, tråkiga med. Hela filmen är rätt kort men känns mycket längre med en ointressant historia, rätt coola gore effekter och en bra Drive in-rulle, man pussas under polisscenerna och tittar till när skräckscenerna kommer, jag kan se ett gäng ungdomar se skiten bara för att ha en ursäkt att spunka ner pappas bil på 70-talet. Finns en rätt kl scen då de 2 snutarna singlar slant om vem av dem som ska vara the good cop och Bad cop. Bruce Kimball som spelar  John har haft en medioker karriär med nazisplotation filmen Love Camp 7, den udda sci-fi rullen Thing with 2 heads och en film om homosexuella motorcykelligor vid namn Pink Angels medans hans motspelare John F. Goff varit med i bättre och mer minnesvärda rullar såsom en liten skräckis vid namn The Fog och en annan sci-fi som går under titeln They Live. Ja filmen är rätt seg, dlig ljud och bild men det är just det jag var ute efter, bara för att filmen är dålig kvalité kan den vara underhållande som satan och de flesta från dessa 50- film boxar jag äger förutom de från 40-talet och involverar gorilla dräkter, åt helvete med dem filmerna! Men med Drive in massacre är det mer underhållande då det ger en inblick i en helt annan tid som farcinerar den mer nyare generationen av filmtittare som växte upp i Quentin Tarantino/  Eli Roth och Robert Rodruigaz  tecken, det är just sånna här filmer de hedrar, bättre filmer men Drive in Massacre är långt ifrån en bortglömd pärla men en bortglömd film som kanske är rätt intressant även om den är segare än ett väntrum på sjukan. Drive in Massacre får 1/5 Guldkameror.
 
Markus

The Hard Way
2017-08-04

Nick Lang är en skådis som alla älskar, men han är trött på samma skit och vill göra något mer rått. Av någon anledning paras han ihop med snuten Moss, en svärande jävel med kort stubin. Båda jobbar tillsammans för att ta fast skurken Party Crasher, en seriemördare av brutal natur. Men att sammarbeta är fan inte lätt!
 
"I DON'T WANT YOU INSIDE MY SKIN, YOU UNDERSTAND? It's private! What's in there belongs to me!"
 
Duon mellan Michael J Fox och James Woods är enastående. Woods är ju alltid Woods och att se Fox vara en naiv skådis i kontrast är jävligt kul faktiskt. Nästan lite för kul? Humorn finns där och den fungerar ett tag, men när vi som tittare inser att den bara kör samma race och aldrig utvecklas? Ja, då blir det vad det blir. Kul för stunden. Actionscenerna är tråkiga, nästan obefinitliga och ersätts bara med skratt. En buddy-cop komedi på detta sättet erbjuder inget för mig som tittare.
 
 
Stephen Lang är en bra skådis, men rollen som Party Crasher är rätt värdelös. Så han går från fest till fest och slaktar människor? Varför kunde han inte heta Jack the Ripper 2 eller något? 
 
 
Tarresblogg fick filmen gratis av mig, då jag var missnöjd. Och om jag inte minns helt åt helvete, så gillar han faktiskt den. Jag då? Nä, jag behövde mer. 
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Brain Damage
2017-08-03

Hos ett äldre par som förberett en riktig hjärn-middag åt något som kallas Elmer bryter kaos ut när deras till synes husdjur försvinner. Vi möter sen Brian, en ung man i sina bästa år som plötsligt blir mycket trött och så gott som sjuk myket hastigt så att han inte ens kan gå på en koncert.  Brian hittar blod i sin säng och fnittrar som om han vore hög...sen börjar synerna och hallusinationerna. En Wickad trip senare (se jag är hipp med dagens ungdomar och deras badsalt å allt, 420 bläjs it yo) hittar Brian en blå liten mask  jäkel i sin nacke som introducerar sig som Elmer, krypet som rymt försvann i början och berättar för Brian att han är räddningen i Brians liv i utbyte mot att Brian tar med Elmer ut på stan då Elmer är hungrig.
"Come to me when you're ready, Brian. Come to me and get my juice..."

Brian får en dos av den där goda sörjan bara Elmer kan producera och ger sig snabbt ut på stan medans Brians bror och flickvän kommer hem efter koncerten men då har Brian redan gjort intrång på en bilskrot i sitt höga tillstånd vilket leder till att Elmer får en god saftig hjärna att festa på då detta tydligen är det enda han äter. Men Sålänge Elmer ger Brian den blå smörjan så är Elmer allt Brian behöver och lägger all sin tid på att tillfredställa Elmers behov för att få det han vill ha men snart märker han att människor faktiskt dör och måste avvänja sig men dels är Elmer farlig och hans drog är svår att  bli kvitt. Kommer Brian bli Elmers slav? Kommer Brian tappa grepp om verkligheten? Kommer han ens bry sig om nån av hans anhöriga är Elmers nästa offer?
Har du någonsin funderat över Elmers biologi?
Elmer, parasiten som filmen handlar om är röstad av skräck tv-presentatören John Zacherle i sin andra Henenlotter film efter att ha haft en liten roll i Frankenhooker och framspelar karaktären i en udda tvist som en riktig gentleman, som om Dracula skulle ha varit en ödle penis typ med lugna toner och inte riktigt hotet i rösten men utav alla Frankenhotters filmer så skiftar denna bäst mellan skräck och komedi, Basket Case hade roliga stunder men var mest en 80-tals skräckis medans Frankenhooker var en ren parodi  men gore effekter. Med Brain Damage levererar Henenlotter sin bästa film, effekterna är top notch, skämten är bra, skräcken är verklig och musiken är både kuslig och minnesvärd precis som den ska vara i en minnesvärd skräckfilm från 80-talet. Tricket med Brain Damage är att det inte jämt känns som en skräckfilm utan under Brians trippar så blir det mer eller mindre en konstfilm full av praktiska effekter, det är nästan hypnotiserande. Skådespelarna är helt okay, vissa är såklart bättre än andra, det äldre paret som vill ha tillbaka Elmer är jäkligt bra när de spelar desperata. Nu behövs bara en Basket Case vs Brain Damage crossover där Belal, monstret i korgen blir besatt av Elmers gägga och gärna dödar folk, make it happen Henenlotter, det utspelar sig ju i samma universum då inte bara Belails korg dyker upp i filmen utan även hans bror som bär på den i tunnelbanan, och troligen sitter Belail i denna korg i denna scen. Brain Damage får svag 4/5 Guldkameror.
 
Markus

The World is Not Enough
2017-08-02

 
Sir Robert King har en bra dag! Han får tillbaka sina försvunna pengar av MI6, dricker lite conjaq med M och trallar iväg för att se sina pengar, ovetandes om att det är sista gången han ses i livet. Pengarna och Robert King flyger åt helvete i en explosion och Bond jagar en mördare genom themsen. 007 skadar axeln under jobbet, men låter inte det sinka ner honom, utan han ger sig av för att beskydda Kings dotter, Elektra, som tidigare blev kidnappad. M, Bonds chef, tror att det är kidnapparen, den våldsamma anarkisten Renard, som är tillbaka! Men är saker så enkla? Aldrig i en Bond film!
 
 
Många hatar Världen räcker inte till, men under högstadiet så var detta en gudagåva för mig. Denise Richards var det snyggaste jag hade sett, ryssen Renard var den coolaste skurken med ärr jag visste om. Och för mig var Pierce Brosnan alltid James Bond! Nu då? Jo, filmen är fan inte så dålig!
 
"There's no point living, if you can't feel alive."
 
Karaktärerna är faktiskt oväntat starka. Renard, som är döende av en kula i skallen, känner ingen smärta, bara känslor av en kärlek han aldrig kan få. Brosnan gör sin bästa roll som Bond, med mer ondska och mörker i sin blick än tidigare, men ändå aldrig långt ifrån charm. Och detta är även Desmond Llewelyns sista roll, då han ville ge sig av. Ledsamt nog dog han senare. Sjukt att han var med i nästan alla filmer!
 
Tempot är väldigt amerikanskt med actionscener nästan hela tiden. Typ som Tomorrow Never Dies. Det blir lite för mycket, även om actionscenerna är sjukt välgjorda. Helikoptrar med söndertuggande såg-tänder, en båtjakt i themsen, en explosion i ett kärnvapen-labb. Filmen är fan rätt minnesvärd ändå! Musiken? Jo, det står Garbage för. Och den fungerar, med den sjukt snygga introtexten.
 
" I usually hate killing an unarmed man. Cold-blooded murder is a filthy business."
 
Att Christmas Jones spelas av en inte alltför övertalande Denise Richards är kanske inte bästa valet, men jag kan överleva med det.
 
3 av 5 guldkameror!
 
Robin

Agent 117 i Rio
2017-08-01

Efter att ha kämpat sig igenom nazister, ryssar, egypter och allt annat i Kairo år 1955 drar Hubert inte bara till RiO utan även till 1965 i Gstaad där Hubert lever det goda livet med ett pack kineser. Men semestrar varar inte för evigt och snart är Hubert tillbaka i Frankrike för att möta hans M och få nya uppgifter. Octavio Pela Luerdo, en kingpin som står för underground Lucador fighting i sydamerika men med ett hemligt förflutet som involverar hans år som Nazist officer som utpressar frankrike då han kommit över en microfilm som visar franska nazister så Hubert ska skickas till RIO för att muta Octavio med 50 000 francs. Rio är dock minst lika farligt som Kairo och Hubert hinner inte långt innan han kidnappas av vad som först verkar vara en vanlig taxichaffis (som är bror till en av kineserna Hubert dödade i Gstaad) men en gammal bekant vid namn Bill dyker upp och räddar han.
"You're old, pretentious, a misogynist, full of yourself, vain, borderline racist, tacky dresser, childish, not funny. Shall I stop?"  "A tacky dresser?"
Bill som svär som fan kör Hubert till sitt hotell där Hubert får traumatiska flashbacks vid poolen om hur han som Cirkus akrobat råkade orsaka en annan akrobats död. Hubert får sen ett samtal angående Microfilmen och ett möte bestäms med en anonym röst. Mötet är ett bakhåll men Hubert räddas av Mussad, israels underrättlsetjänst som vill skapa en allians som han går med på endast pga att hans medhjälpare då blir en sexig sexig brud. Tillsammans med Dolores som hon heter så får Hubert veta att fallet med Octavio är mycket större och går mycket djupare än en filmsnutt och snart är soliga brasilien inte längre ett paradis, utan en dödsfälla.....det är som Brasilien på 2010 talet! AAARGHHH!
"I have to go. I see a Nazi."
Denna går LITE mer på grovhumor och parodierna i en öppningsscen i samma stil som dans nummret från första Rosa Pantern filmen och under en kärleksscen kommer 2 sparvar och pippar i fönster gaveln. Annars är filmen precis som den förra förutom att den utspelar sig i RIO än Egypten.Kameravinklar, bilkörar...bakgrund och kläderna är som tagna ur en 60 tals bond film, detsamma med kamera och cinematogrofi och som tidigare nämnt, Rosa Pantern homagen i första början. Trots detta är handlingen fräsh, miljöerna fina, tjejerna läckra och Djuradin är fortfarande i toppform, det är svårt att förstå att detta är samma snubbe vi såg i de Otrogna, en förfärlig film som är bland de värsta jag sett, " Men Markus, du som jämt reviewar skitfilmer, varför har du inte reviewat De Otrogna?" frågar säker du....jo det gör du! Det är så att den slog jag sönder en dag när jag hade fullt i filmhyllan. Nog om de Otrogna, den får 0/5 Guldkameror, OSS 117 i Rio  är en jävligt rolig och välgjord film i exakt samma anda som OSS i Kairo  och de båda passar som ett double feature med vänner eller fans av gamla bond rullar.Nästan allt positivt från OSS i Kairo togs med till OSS i Rio fast jag gillar personligen mer miljön i denna och RIO känns mer som det spionnäste som Kairo skulle vara då många fler väghinder till sanningen dyker upp. OSS i RIO är gnuttan bättre än OSS i Kairo och får också 4.5/5 Guldkameror.
 
Markus
 
Grattis på födelsedagen Filmfett!

Agent 117 i Kairo
2017-08-01

OSS 117 är en bokspion precis som James Bond vars karriör började 1949 .......detta är en parodi på spionfilmerna och denna samt dess uppföljare kommer från samma gäng som ligger bakom the Artist....varför väljer ja då att göra denna dubbelmacka på Filmfetts 5 års dag? För the Artist var min allra första review här på filmfett och ska jag vara helt ärlig har jag skjutit upp detta allt för länge då jag först tänkte ha dessa på Filmfetts årsdag...sen 3 års dag....sen 4 ja du fattar! Jag suger men nu är det dags! 4 years in the making och hoppas reviewn kommer vara värt det........ + att Gästtemaveckan jag planerade gick åt helvete så här, ta 2 reviews.
"Mr. Bramard... a cigarette??"  "Thanks. I'm trying to start."

En kväll 1949 föråds en högt uppsatt nazist av 2 franska OSS spioner, Hubert och Jack som kastar Nazisten ur planet. I sann James Bond anda så är Hubert, filmens hjälte en kvinnokarl vars skrev kan få alla kvinnor att tala. I Rom så förför Hubert en Faraos brorsdotter för att sno hemliga dokument vilket han senare tar till Paris. Huberts chef öppnar dokumentet där en bild på Jacks döda kropp finns. I Egypten där Jack var enda OSS agenten pågår kaos då Ryssland och USA slåss för fullt och ett sovjetiskt lastfartyg vid namn LeKapov försvunnit så Hubert skickas dit för att lösa stiderna och föra fred in i arabnationerna. I Kairo möter Hubert sin kontakt, en superhet kicka vid namn Larmina, en av Huberts många flickor under Huberts Kairo uppdrag i sann Bond anda. Egypten var under denna tiden rena rama spionnästet så varenda hörn kan vara en fälla så Hubert och Larmina åker till en öde plats där Larmina berättar allt om den stulna fartyget men allt Hubert gör är att försöka säga att han vill ligga med henne på alla möjliga kreativa sätt.
"My father was a great man. If he hadn't played paddle ball, he would have led the revolution!"

"Oh min kamel..:" "sluta kalla mig för olika djur, det är irriterande!"
På Huberts hotell väntar den heta primadonnan från ROM på han som vet just varför han är här tillsammans med en av hennes lönnmördare som Hubert snabbt slänger ner för balkongen, La Tarouk som prinsessan heter säger att kuvertet med fotot av Jacks kropp fick hon av en man som ville att hon skulle leverera det till hennes farbror Faraon. OSS närvaro i Kairo är dock ett välkänt faktum och Hubert går aldrig ensam då vakande ögon konstant håller utkick på hans varje steg. Hubert måste konstant se upp i sitt updrag att ta reda på Fartyget, hitta sabotörer men samtidigt hålla tungan i styr då han kan nada om Egyptens största religion, Islam, till sin Muslimska sidekick som han även konstant försöker få i säng. Men mörka hemligheter ligger bakom skeppets försvinnande, hemligheter Hubert inte vill veta då de involverar hans döda vän och kollega.
"Millions? You're sweet, but do you know how much a million is?"

Agent 117 får Austin Powers att framstå som en Movie-film, den är hysteriskt rolig utan att vara högljud eller ha pinsamma stunder eller fisskämt som Austin Powers. Jag säger inte att Austin Powers filmerna är dåliga men man måste ha lite barnslig humor för att finna de roliga, själv var jag alltid mer för Waynes World filmerna än Powers. Jean Dujardin är som framalvlad för rollen som Hubert och visar att han har god komedisk timing och helt ärligt fick jag veta för knappast en månad sen att dessa var parodier då de är välgjorda och inga stora skämt eller paus för skratt utan humorn ligger i Huberts klantighet och okunnighet för det mesta, alla andra karaktärer är fullkomligt normala och hade det inte skiljt mycket från denna och en Bond kopia men tack vare Dujardin så slängs skämt om dåtidens spion filmer och dess varierande kvalité in som ett längre avsnitt av tv-serien Danger 5 allt i ifrån de homoerotiska flashbacks Hubert har varje gång han tänker på Jack eller att Jacks högkvarter egentligen är en stor hönsgård. En kul jämnförelse är att Austin Powers för det mesta försöker sig på gapskratts moment medans OSS endast är ute efter fnitter verkar det som om man ska försöka förklara humorn. Filmen är inget komiskt mästerverk men denna och dess uppföljare är jävligt roliga och värd att se om ett par gånger under ens livstid då bakm fnittret ligger en bra spionfilm med en kompitent hjälte fast med fokuset på fel huvud och de flesta skämt är fel i kommunikationen mellan karaktärer utfört på ett mästerligt vis.  Dujardinskiner här och det är helt enkelt så att OSS filmerna är bättre än The Artist. OSS i Kairo får 4.5 Guldkameror av 5, en action komedi helt i min smak och bland de bästa Parodi filmerna .....de bästa parodi filmerna det senaste diceniumet.
 
Markus