FilmFett

2013-11-30
15:18:02

The Toxic Avenger 2

 

Toxic Avenger 2 börjar med att ett ont företag som endast vill dränka Tromaville i giftiga kemikalier skickar en bunt lönnmördare efter Toxie, deras första akt? Spränga ett hem för döva! Lyckligtvist överlever både Toxie och hans blinda flickvänn. När den planen inte funkar luras han till Tokyo där han tror att han kommer hitta sin pappa. Efter att ha simmat till Tokyo börjar han både leta efter son far och stoppa bovar på groteska sätt som endast Toxie kan. Med hjälp av en lokal japanska så förs Toxies resa efter sin far till sumoringen. Medans Toxie är i japan tar Företaget  Apocalypse inc. Över Troma och det hela börjar likna Nazi Tyskland. Kommer Toxie hitta sin farsa? Kommer Tromaville att dränkas i Apocalypse Inc.s giftiga gifter? "...worst of all... if Tromaville was destroyed, there'd be no Toxic Avenger 3!"

 

 "I am the Big Mac, I am the big cheese. You could say, I am the Big Mac with cheese."

Versionen jag och de flesta äger är 10 minuter kortare eftersom allt gore tagits bort, vill du se allt gore måste du köpa The ToxBox som nu tyvärr inte lanseras längre så du är fast med en icke blodig Toxic Avenger film. Antalet låga gore scener är dock inte filmens enda svaghet utan det känns inte som en uppföljare utan mer som en spin-off. I Citizen Toxie, The Toxic Avenger part 4 förnekar Troma att Part 2 och 3 är riktiga uppföljare och att Part 4 är den riktiga uppföljaren. Toxie har en ny röst skådespelare(och en body double men det vore som att klaga på en lyktstolpe) som inte är lika bra som originalet och Toxie masken är nu 50$ billigare för den ser absolut inte bra ut. Men filmen har sina fördelar och nackdelar, tyvärr är nackdelarna för många men den är endå bättre än Part 3 så part 2 får 2 av 5 guldkameror. Toxic Avenger Part 2 är inget guldkorn inom Tromas bibliotek av filmer men en underhållande film som tyvärr inte har en chans mot första Toxic Avenger, men är bättre än många andra titlar från det företaget.

 Markus
2013-11-29
21:25:32

Vampires: Los Muertos

John Carpenters polare, Tommy Lee Wallace, är mest känd som regissör bakom den filmen Markus
recenserade, Alla Helgons Blodiga Natt 3. Han har även gjort ett avsnitt av Baywatch, Fright Night 2
och har varit en stor hjälp i Johns filmer som diverse olika små-jobb. Bland annat i Big Trouble In Little
China. Att Tommy även regisserat IT av Stephen King är nog mindre känt.
 
Ett nytt gäng vampyr-jägare på G.
Hans variant av Vampires uppföljare är lite som ett kasst skämt. Men det blir ändå charmigt.
Precis som ettan så tar sig denna filmen plats i Mexico. Vi har bättre action, mer dimensionella
rollfigurer och en enkel story. Derek Bliss är en vampyr-jägare som har fått ett nytt case.
Ett ond släkte vampyrer skall likvärderas! Till sin hjälp får han bland annat en side-kick
i form av en ung mexikan: Sancho. Och han är inte så värdelös som man kunde tro, utan har potential
att bli en bra jägare. Precis som i ettan har vi även en präst och en halv-vampyr-brud. Så detta är nästan
en egen remake av originalet. Den känns lite mer utfylld på ett bra sätt, nästan faktiskt spännande, i jämförelse
med den kassa ettan. Skurken är Una. Och hon är lika intressant som Valek i ettan. Det vill säga....inte särskilt
intressant. men hon letar efter ett krucifix som ska ge vampyrer makten i gå i solsken!
Skelögd vampyr-jävel!
Filmens titel: Los Muertos, är Mexicos namn för de dödas dag, då man ärar de döda. Det är en intressant
liten sid-notering värd att nämna. Men åter till fokus kring vad filmen vill säga. Om den nu vill säga nått?
Storyn är lite av ett skämt, men det funkar att se. Har man låga förväntningar så får man en rätt skön uppföljare.
Och jag var stensäker på att denna skulle suga monkey-ballz. Lika mycket som ettan gjorde. Bon Jovi är
lite mer avslappnad i jämförelse med James Woods som kändes bara...skum.
Ostigt omslag för en lagom ostig film.
Som avslutning på denna korta recension så vill jag nämna att detta passar perfekt som TV6 film. Eller
som en skön söndagsrulle om man vill döda några horor....HOST, HOST...timmar menar jag!
Filmen får 3 av 5 guldkameror.
Robin!
 
PS: Tyvärr har jag inte sett trean och kan inte recensera den.
2013-11-29
13:14:00

The Dark Crystal

Jim Hanson, mannen bakom mupparna vet verkligen hur man gör en film, utan NÅGON männsklig karaktär var den unik för sin tid. Här berättas en historia om 2 raser, Skeksis, en art som er ut som gamar blandade med Gollum och gamar och är filmens bovar. På den goda sidan har vi en ras däggdjurs liknande hominider kallade The Mystics som ser ut som ett nordiskt troll.

 Tråkigaste Protagonister nånsin!....eller hamnar ialla fall på top 10

Skeksis Kejsaren ligger döende och alla övriga Skeksis inväntar hans död så de kan välja en ny kejsare, men även The Mystics ledare ligger för döden. I denna era av förändringar finner vi Jen, en föräldralös Gelfling(en nu utdöd ras) vars mor och far dödades av Skeksis, men Jen har en fördel, Jen är den utvalda som ska påbörja en resa för att hitta The Dark Crystal, detta är det enda sättet att införa fred. När de båda sidornas ledare dör väljer Skeksis en ny Kejsare och Jen ger sig ut på uppdraget för att inhämta kristallen. Skeksis Generalen utses till ny Kejsare efter han besegrat deras Kammarherre i en duell. Jen träffar Aughra, ett orakel som håller koll på tid och rum, en uråldrig figur som hjälper Jen att förbereda sig för att hitta kristallen men Skeksis mördarbaggar anfaller och förstör Aughras hem så Jens träning färdigställs aldrig. Han får dock en liten kristall som är viktig för uppdraget och tillsammans med Kira, en annan Gelfling som han hittar ger de sig av mot Skeksis slotten för att ge gamarna på käften.

Varje Skeksis har en egen grym design

The Dark Crystal är idag en klassiker vars dockteknik överträffar det mesta. Här ser vi några av de fräckaste designerna, de kusligaste figurer och allting är gjort av plast och tyg vilket adderar ännu mer charm och uppskattning. Hade filmen gjorts idag hade det varit CGI helt klart. Det enda riktigt negativa under filmens gång är Jens röst, fyfan vad ihålig den känns, dels ska Jen vara ett barn men hans röst låter som om han redan varit i puberteten. Jen är som bananen i en prinsesstårta(för dem som hatar bananer). Hans egna scener är tråk och bir endast intressanta när hand delar scen med ett annat fantasy-väsen. Rösterna Gelflingarna har passar inte in på karaktärerna vilket är lite störande. Filmens spektakulära dock arbete går inte beskriva på papper utan det är något som måste ses för att beundras. Världen som skapats med alla djur(alla kontrollerade för hand) men höjdpunkten är Skeksis scenerna, dessa dockor och deras rörelser får de nästan att verka verkliga. De är bland det bästa Jim Hanson och hans studio har åstadkommit. Historien vi får är också bra, en spännande story med roliga tvistar och oväntade vändningar, positiva vändningar som driver historien vidare. Synd dock att Gelflings rasen inte alls är spännande och låter som om de skulle göra reklam på tv, Bland de tråkigaste protagonister jag har sett. Filmen får 4 av 5 guldkameror.

 

 

 
Markus