FilmFett

2012-09-29
21:00:00

Face/off

Medans Robin tar sig en titt på min favorit ressigör, Stanley Kubrick, Spanar jag in John Woo som är Robins favvo. Och jag vet en film jag verkligen gillar av Mr. Woo.. Face/Off
 
"It's like looking in a mirror. Only... not."
John Travolta njuter fortfarande av genombrottet med Pulp Fiction och spelar Sean Artcher som förlorade sin son i ett mordförsök på Sean själv och har gjort det till livsmål att ta fast mördaren, Castor Troy spelad av en utmärkt Nicolas Cage. Sean får chansen att gripa Castor under en av Castors affärer men efter lite Gun Fu hamnar Castor i koma, till Seans förtvivlan för att han är den enda som kan koden till en bomb som komma spränga hela staden. Men hur ska polisen kunna få koden av en koma patient? Enkelt lura hans bror genom att låta en av sina egna ta på sig Castors ansikte och slänga honom i fängelse utan att låta någon annan veta om det(Vad är det värsta som kan hända?). Sean får uppgiften att posera som sin sons mördare genom att genom en operation få sitt ansikte avskuret och ta på sig Castors identitet för att tillsist bli skeppad till ett fängelse mitt ute i havet. Under tiden vaknar Castor upp, tar Seans ansikte och röjer undan alla bevis för ansiktsbytet. Han lyckas lura alla att han är Sean och hindra sin egen bomb för att bli New Yorks hjälte och väcka liv i Seans kärleksliv med sin fru. Den riktiga Sean flyr från fängelset och försöker kontakta sin fru till ingen nytta. Men Castors gäng drar med sig Sean till deras hideout för att fira att han brytit sig ur, men Castor anländer med en hel polisstyrka för att döda det kriminella gänget och stå face to face...med sitt eget face.Sean lyckas övertala sin fru att han är den riktiga Sean men med Castors ansikte har frugan svårt för att lita på honom. Kan Sean få tillbaka sitt liv? Kommer Castor förstöra allt Sean håller kärt? Kan massa coola actionscener bidra till en bra historia?
"Well, if you are Sean Archer, then I must be Castor Troy."
Efter att ha gjort massor av Hong Kong ku-fu filmer lyckades John Woo vädligt bra i Hollywood, mycket av den lyckan har Woo Face/Off att tacka för och det borde han. Med en massa action, klurig historia och utmärkt skådespeleri. Med utbytta ansikten lyckas Woo mindfucka publiken då man ofta glömmer att Castor ska vara den onda och Archer ska vara den goda. Cage gör ett bra jobb som både kriminell galning och en tragisk hjälte, men Travolta är lite för lik i båda rollerna men som Castor är han mest kaxig medans Cage goes actionhero. Face/Off är en mycket MYCKET underhållande rulle med adrenalinet på högsta nivå, mycket explosioner och slut jakten är bland det tuffaste jag såg som liten och med den koriografin är det fortfarande bland de coolaste scener i actionhistoria. Det finns inte många fel eller stunder då filmen känns utdragen. Enligt mig Woo´s allra bästa men vad vet jag om John Woo. Jag belönar filmen med 4,5 av 5 Guldkameror.
 
Markus
2012-09-29
20:37:45

Escape From L.A

Snake Is Back! Så står det på filmens omslag och visst är han tillbaka. Och det var kul att se
gamle goda Snake återkomma igen, men som det var tänkt sig så lyckades han inte vara like badass
som innan. Kurt Russell var äldre, inte lika snabb och storyn var svag och nästan för lik ettan. Men som en b-rulle är den inte helt åt pipan och den levererar karaktärer och en mer komisk känsla än innan.
 
Några år har gått sedan Snake flydde New York. Nu är han fånge igen, fast i L.A. Återigen får han ett
ultimatum: hitta ett massföstörelsevapen och bli friad. Samtidigt har han fått i uppdrag att döda presidentens
dotter som befinner sig i L.A. Han får 24 timmar, igen. Och återigen träffar han udda roller. 
 
"Welcome to the human race."
För de som inte såg ettan så kan jag säga att den har exakt samma story. Så, vad förväntar man sig?
Inte nått mästerverk direkt. Men L.A är inte så kass som man tror. Steve Buscemi dyker upp i en rolig
roll. Och Peter Fonda, Cliff Robertson, Bruce Campbell och en rad andra b-skådisar dyker upp lite här och var.
Och filmen är inte helt utan händelser, även om konceptet är detsamma som N.Y.
 
Tyvärr är det inga biljakter som i ettan, men istället ser vi en basketsbollsmatch med livet som insats, en jakt
i kloakerna, en galen doktor, en frihetskämpe och en transa. Tja...kanske inte nått riktigt superbt innehåll.
Men sanningen är att även om Carpenter tappat stinget inom sina senare filmer, så tål L.A att ses om några gånger utan att bli hatad. Slutet är klassiskt mörkt och hoplöst som vi önskade. Nästan bättre än ettan faktiskt!
Dessutom har filmen betydligt mer eld och action än tidigare, pga sin budget och dataeffekter.
 
Malloy: Slow it down, Plissken! You're overloading the power plant! 
Snake: You slow down, dickhead! I'm the one who's dying!
 
Den har några coola lines och L.A är betydligt farligare än New York var, då jordbävningar ställer till saker för vår hjälte. Dessutom har skurken mer makt med sina vapen och sin större arme, tillskillnad från smågangstern Duke i ettan. John har gjort dåliga filmer på sista tiden och hans status som skräck och sci-fi mästare är helt försvunnen. Tänk bara på Ghost Of Mars (som jag inte ens vågar se), Vampires och den senaste, The Ward.
 
Usch, vad synd! John har blivit för gammal, men jag kommer alltid minnas min favoritregissör.
Filmen får 2 av 5 guldkameror.
Robin!
2012-09-29
20:22:00

Psycho Cop Returns

För inte så länge sen reviewade jag Psycho Cop och nämnde att det finns en uppföljare, låt oss se vad den bjuder på.
Joe Vickers är tillbaka i stan ochnu är det fest! Fast Vickers är inte inbjuden han är säkerhetsvakt  i huset där några jobbar kompisar festar som om det inte finns nån morgondag. Efter att ha mördat ett gäng tonåringar i skogen och fått ett järnrör igenom sig i förra filmen börjar denna uppföljare med att han sitter på ett caf'e med kaffe och en bulle och råkar höra 2 av festarrengörerna, Larry och Brian, blir Vickers intresserad och tar på sig rollen som " Party pooper" på högsta nivå. får bara hoppas det inte blir lika segt och tråkigt som första Psycho cop,
"I hate to kick a man when he's dead, they just don't put up much of a fight!"
Inget säger firma fest som strippor när en med arbetare ska gifta sig, och vi får se flera av medarbetarna och de verkar som ett trevligt gäng, lite som Office Space om den var gjord av en dönick. men ingen tid att möta gänget då vi får en kvick insikt i lite vänsterprassel Larry försöker stöta på en medarbetare och vi får lite mer av deras vardags liv, njuter redan denna film mer än första då Skämten funkar, de verkar ha trevligt och då har publiken trevligt. Synd bara att Psycho Cop måste ha en roll att spela. Medans grabbarna njuter av stripporna smyger sig Vickers in genom att lura och sen döda den riktiga säkerhets vakten och yeey de dåliga one-linersarna är också tillbaka. Efter att en av grabbarna " RÅKAR" ramla ner i hissen blir de misstänksamma och ett fax på en polis bricka kan nog inte vara ett bra tecken och allt fler medarbetare och strippor försvinner spårlöst och en kropp faller igenom taket är det bara benen på ryggen som gäller.  Nu måste arbetskamrater och strippor jobba tillsammans för att komma ut ur byggnaden helskinnande. Vickers dyker upp för alla att se när yttligare 2 kroppar hittats och ger oss en kvick recap av förra filmen och skjuter de Larry och Brian så nu är det Psycho Cop vs all out girl power.
"Suspect is said to be blonde and extremely stupid!"
Med högre produktionsvärde, bättre karaktärer och skojjiga repliker som funkar är denna vad Terminator 2 är till Terminator. Joe Vickers är fortfarande inte läskig och det är synd när Karaktärerna i filmen som endast ska bli mördade är mer intressanta än filmens " Stjärna" han själv. Det innehåller mycket mer naket än i Psycho Cop och det är väl alltid ett + i skräckfilmer? skådespeleriet är dåligt men inte förfärligt.  Psycho Cop 2 är värd en redig 2a av 5 guldkameror. Bland de roligare b-skräckisarna från tidigt 90-tal och klart mer underhållande, bättre, bättre framförd och inte lika dum som första. Skådespeleriet är lite bättre, Psycho cops one liners har fått en uppdatering, fortfarande finns vissa dumma, men är bättre än i första. Denna är en bra rip-off på Maniac Cop filmerna.
Psycho Cop, the Little horror character that couldn't.
 
Markus