FilmFett

2019-01-19
05:00:00

War for the planet of the apes

Efter att en signal skickats under förra filmen är det nu krig på riktigt mellan apor och människor, och aporna ligger under så mycket att vissa av aporna byter sida. Ceasar styr fortfarande den största truppen men människorna är lömska och gör ett bakhåll,  ett anonymt tips tipsar den männskliga ledaren ...The Colonel om apornas bas så en natt smyger människorna in och skjuter ihjäl Ceasars fru och äldsta son. Hjärtekrossad ger sig Ceasar och hans 4 lojalaste följare, Maurice, en ny gorilla och Rocket ut för att kräva hämnd medans resten av flocken rör sig mot säkerhet. På deras resa upptäcker de en ung flicka som agerar rätt primitivt som får följa med dem efter att de utrotat hennes pappas liv.
Fargo of the Apes

Deras resa tar dem till snöiga berg där lik hittas, liv förloras och de får skydd av en annan talande apa med kläder som endast fungerar som ett "öh föressten, andra apor påverkades också positivt av simian flu", orsaken till att majoriteten av människor dog och apor blev dyngsmarta. Bad Ape som våran nya apa heter visar sig vara en av filmens höjdpunkter och vet ett å annat om människornas läger, såsom vart det ligger. våran grupp hittar inte bara människornas läger utan även ett konsentrationsläger fullt av deras flockmedlemmar som tvingas bygga en mur åt the Colonel som tydligen har fiender från både djurriket och resten av armén.
Utvecklingsstörda tog illa upp då denna apa hade blå jacka på sig då en högt uppsatt Black Lives Matters aktivist också är känd för att ha blå jacka på sig ibland....detta är ett seriöst problem folk hittat på själva

Efter slutet av Dawn of the Planet of the apes är det nu krig mellan apa och man på riktigt...tyvärr är denna mer av en road movie. War for POTA minns jag mycket väl var en mycket mixad bioupplevelse, personerna bakom mig reppeterade samma skämt "oh fan" (hysteriskt eller hur?) såfort en karaktär ens sa något *GASP* värdigt högt. Och mitt enda problem med filmen och serien är det att jag vill så hemskt gärna se en film där denna generations apor faktiskt regerar planeten, inte hur det blev och just när det ser ut som om att jag kommer få det enda jag ber denna serie om så slutar den.... my dick has been teased! Filmen är bra, ingen kritik på det men......Jag vill ha mer,  Fängelsekägret och roadmovie aspekten då Ceasar och hans crew ger sig ut på egen hand är intressanta, men filmen heter War och vi får inte mycket till ett krig utan mer Pianisten, ett krigsdrama och inte en allout royale rumble som jag hoppats på, men där har vi ju Dawn of the planet of the apes. Jag är nöjd med serien, de bygger upp Ceasar bra och han åldras genom filmerna tills då han lägger ner i denna, lite hastigt men känslosamt, det är även den ndra filmen jag såg 2017 där Woody Harrelsson pangar ihjäl sig själv, dude, War for POTA är en bra film, kanske inte i allas smak som väntade sig en krigsfilm med våra håriga kusiner utan mer som en Remake av Battle for the Planet of the apes, precis som Dawn var en remake av Conquer, nu behövs bara en remake av APORNAS PLANET! GET ON THAT SHIT FOX! Vill ha mer! Mitt behov av Apornas planet är långt ifrån stimulerat! Denna gav mig en god dos men inte tillräckligt och faktum att Dawn var bättre än denna film svider, detta skulle vara en schebang men perosnligen ville jag ha ett mer actionspäckat avslut men vad vi fick var mer i ton med de äldre filmerna så...jag kan inte vara sur...  Jag gillar den men mitt glas är endast halvfullt. Men markus din fan, snacka filmen, vi bryr oss inte om dig säger säkert du, och ja vad kan jag säga, effekter är top notch, storyn spinner vidare på ett par asbra filmer i helt rätt riktning, skurken är den bästa människoskurken i hela serien och rasfrågorna om rättigheter är skyhöga precis som i orginalen, utav de nya filmerna är denna mest lik orginalserien i budskap och utförande och har hanterats med en str dos med kärlek och omtanke. War for the Planet of the apes får 4/5 Guldkameror och en stor förfrågan om en sequel!
Markus
2019-01-18
07:30:00

Becoming Bond

George Lazenby gjorde bara en film i rollen som 007, James Bond. In Her Mayestys Secret Service. Och den har fått bättre rykte och Lazenby hyllas idag som en bra 007. MEN...hur kunde en oerfaren bilförsäljare/modell bli en av världens största karaktärer på film? 
 
 
George Lazenby medverkar själv i denna dokumentär där han återberättar sin historia. Och visst är det en intressant story med intressanta inslag ur hans liv. Mestadels komiska om hur han "lurade" sig till rollen. Däremot känns den lite väl enkelriktad. Varför? Jo, den känns lite vinklad. Vissa saker ifrågasätter jag som åskadare. Kunde man inte följt denna dokumentär med mer material? Eller kollat källorna mer?
 
 
Trots detta är dokumentären intressant med dess smått komiska dramatiserade scener om Lazenby som ung. Och att höra honom prata om sin förlorade kärlek, Belinda, är ledsamt ändå. En dokumentär mest fokuserad till fansen. Och själv så kan jag nog höra hemma i den gruppen!
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin
2019-01-16
19:19:48

Birdy

Det finns ett skönt soundtrack till filmen A Better Tomorrow. En av dessa, Marks Theme, är egentligen ett soundtrack som finns med i filmen Birdy. Peter Gabriel, en av mina favoritartister, gjorde soundtracket. Jag har pratat mycket om John Woos gangster-action-rulle A Better Tomorrow. Men detta är första gången jag pratar om Birdy!
 
"You always were hard to hurt, Birdy. Real losers never hurt."
 
Al Columbato är en ansikts-ärrad soldat som träffar sin gamla kompis i ett militärpsykhus. Kompisen kallas Birdy och är numera i ett katatoniskt tillstånd, i tron om att han är en fågel. Ihopkrupen på golvet och med spastiska rörelser, så tvingar Al sig själv att konfrontera Birdy om deras förflutna och kanske komma fram till vad som hände Birdys tillstånd.
 
"The reason you couldn't fly, Al, is you don't believe you could fly."
 
Filmen har inte bara kopplingar till Peter Gabriel och A Better Tomorrow. Den råkar även ha Nicholas Cage i en av rollerna. Och han spelar en mer "down-to-earth" personlighet i rollen som Al. Han vill inte tillbaka till striderna, men hotas att gå tillbaka till fältet om han inte hjälper Birdy. 
 
Det är en fin film om en udda vänskap. Den regisserades av Alan Harper bakom Missisippi Brinner, Angel Heart, Pink Floyd The Wall och hans sista film var The Life of David Gale. 
Garanterat värd ett köp!
 
 
Låten i fråga. 
 
Birdy flyger runt och landar på 3 av 5 guldkameror.
 
Robin