FilmFett

2016-01-31
18:44:40

Nobody Walks

Så…jag har en väninna som är feminist, detta leder oftast till intressanta samtal mellan 2 helt olika tankesätt, jag är socialist medans hon är mer liberalism. Hon driver en egen blogg på sitt originalspråk så hur bra den är kan jag ikke säga, men hon talar väl om serien Girls, Girls tänkte jag, bah, ser hellre HBO stuk istället, men googlade Lena Dunham, kvinnan bakom denna pmff.. succé och såg att hon gjort 2 filmer, Tiny Furniture och denna,  Tiny Furniture verkar vara en seg rulle som jag inte fått tag i men denna köpte jag endast eftersom jag behövde 1 film till tills rabatten började gälla.
Bara för att det är en film gjord av en feminist....KOLLA GRABBAR! TUTTAR!
 
Martine är en student som gör en kortfilm (om myror och skorpioner(varför gör hon en film om just arter i Stekel-ordningen och en annan art från Arachno-ordningen som inte har någonting genetiskt att göra med varann förutom att de saknar ryggrad?)) och flyttar in hos hennes vän Julie och hennes man, Peter och deras familj i Los Angeles för att fullborda filmen. Peter har gjort en manus till en film som han tycker är skit men får i uppgift av sin fru att hjälpa Martine med sin film istället såsom ljud. Peters familj är upp och ner, han försöker hitta rätt balans med sin fru, hans barn lever sina egna, trubbelfyllda liv och hans vän fokuserar på att få ut en död ödla ur Peters pool. Men Peter finner tröst hos Martine då de skapar ett band starkare än vänskap. Julie (som är psykolog) får höra att en av hennes patienter haft en sexdröm om henne, och deras dotter är förälskad i sin italienska lärare, som bor hemma hos Julie och Peter. Martines närvaro skakar upp hela familjens liv och jobbet med hennes film går segt.
Öh, what do you think bout mah mixtape?, is aight dawg ain't it? I recorded the bugs myself yo
 
Peter är det enda kända namnet då han var med i The Office (amerikanska versionen tyvärr) och resten av folket har ingen hört talas om, endast Dunhams namn mest pga att hon nu producerar, skriver och är stjärnan i Girls. Tiny Furniture (hennes första film) är en så kallad mumble-core (Hipster film)  film som är mer en experimental film, denna var ett mer “professionellt” projekt som har lite mer handling än Tiny Furniture och har mer av en handling istället för att visa vad mumblecore mest brukar visa såsom unga människor ser andra unga människor och sig själva. Nobody Walks anses också vara en mumblecore film (ett mer känt exempel på en mimblecore är Jeff who Lives at Home, en ”hipster film” som tagit sig in i mainstream-et) som hittat sin publik inom den yngre generationen och kan anses vara som DiviantArt för film intresserade där många visar upp skiten de gjort för andra. Jag är inget mumblecore fan och jag finner Nobody Walks är rätt tråkig. Mer seg, än tråkig, Nobody Walks, det finns scener där klockan på väggen är mer intressant än handligen som utspelar sig framför den. Dialogen är den där som försöker låta smart, rolig och sexig men misslyckas då det mest framstår som poetisk babbel. Nobody Walks får 1/5 Guldkameror, intresset ligger lågt, skådespelet är bra men dialogen är flummig och handlingen är lite virrig.
 
Markus
2016-01-30
19:34:00

Binary Domain

Nej, nu jävlar är jag trött på Cyberpunk-temat. Trodde aldrig dom två orden kunde vara i en mening. Under perioden som jag hållit på med temat (hela Januari) så har jag sett en jävla massa film! Filmer som kommer få rättvisa bedömningar på FilmFett!
Tokyo någon gång i framtiden. Robotar konstrueras och USA är rädda att Japans största megaföretag ligger bakom ett attentat. Men eftersom regeringen är såna pussies och inte vill göra något åt saken får Chuck Norris, ehm...jag menar Dan Marshall och hans gäng supermuskliga, eller superheta soldater besöka Japan. Men mottagandet blir hett med robotar som attackerar. Tur dock att vårt dream-team, som verkar tagna ur Expandibles ligan är upprustade med kraftiga vapen från en våt tonårsdröm...
 
Spelet är så jävla dumt! Storyn är rakare än Markus brösthår och mer ologisk än ett iriterande katt-jump-scare ur en b-rysare. Men hur är spelet som helhet? Explosivt, med kulregn som borrar genom stål av robotars nervsystem och massiva horder av explosiva missiler från överdemoniska metalliska konstruktioner, vars ursprungliga syften verkar helt onödiga.
Miljön är grymt inbjudande. Tillsammans med fåniga one-liners. Men det finns negativa delar, såklart. Man försöker ge spelaren kommandon till sina medarbetare för att utge team-building-känslan. Det faller plattare än...ähm...blablabla...Markus-refrenser...blablabla.
Spelet får 2 av 5 guldkameror. En av "så dåligt så det blir bra"-titlarna. Faktiskt en titel som är svår att gneomföra i spel-genren.
 
Och med detta rundar vi av Cyberpunk-månaden! Fyfan vad det ska bli skönt att skriva annat drägg! Om Markus dator kunde fungera vore allt prima...we'll we are waiting...
 
Robin
2016-01-29
17:27:00

Deus Ex: Human Revolution

Välkomna tillbaka till framtiden och till denna prequel till Deus Ex serien. Eller en reboot, vad vet jag? I alla fall, här får vi gotta oss i en konspiration, olika företag med affärshemligheter och en huvudperson med världens hesaste, rosligaste röst. Deus Ex, baby!
Vissa skurkar ger sig inte för regler....laserpekare är fan livsfarliga!
Adam Jensen är en butter man som är Megan Reeds ex. Eftersom han är ex-snut och hon är känd profil på ett megaföretag blir han automatiskt hennes skyddsvakt och ansvarig för företagets säkerhet. Men han har inte gjort ett så bra jobb, eftersom terrorister attackerar, dödar en massa gisslan, Megan Reed inkluderat, samt skadar Adam med en sådan styrka att hans liv är i fara. Tur då att megaföretaget sysslar med bio-genetik, och bygger upp honom, Robocop-style! Adam Jensen did not ask for this...men vi som spelar tycker det är ballt som fan! Nu är han ute efter terroristerna, men hans resa blir mycket mer invecklad än en regulär hämndsaga!
 
Detta är nog en av mina favoritspel. Att välja effektivt mellan att smyga, utföra blodiga attacker eller skjuta sig genom farliga fiender är skitbra genomfört. Förutom i boss-fighter då man nästan måste fuska sig till en vinst genom att attackera med granater istället för handpistoler.
Bästa Robocop-referensen någonsin? Yup!
Förutom stridssystemet och storyn så är det miljön som ger en upplevelse bortom det vanliga. Hengsha, det asiatiska destriktet spyr ut snygga neonskyltar och smuts a lá Blade Runner style.Massiva vapen, såsom en kraftfull Magnum som får Dirty Harry att bli sugen på glass. Uppgraderingar som får Jensen att spotta ut små handgranater ur sin midja, eller hacka sig genom datorer snabbare än Zero Cool (Hackers-referens).
Adam sparkar röv, på nästan komiskt blodiga sätt.
Human Revolution är maxad av alla möjliga saker. Synd dock att den tappar sin logik när skurken avslöjas och vi får en megastor, superlöjlig boss som inte passar i storyns mörka element.
 
Spelet får ändå 4 av 5 guldkameror.
 
Robin