Nobody Walks
2016-01-31

Så…jag har en väninna som är feminist, detta leder oftast till intressanta samtal mellan 2 helt olika tankesätt, jag är socialist medans hon är mer liberalism. Hon driver en egen blogg på sitt originalspråk så hur bra den är kan jag ikke säga, men hon talar väl om serien Girls, Girls tänkte jag, bah, ser hellre HBO stuk istället, men googlade Lena Dunham, kvinnan bakom denna pmff.. succé och såg att hon gjort 2 filmer, Tiny Furniture och denna,  Tiny Furniture verkar vara en seg rulle som jag inte fått tag i men denna köpte jag endast eftersom jag behövde 1 film till tills rabatten började gälla.
Bara för att det är en film gjord av en feminist....KOLLA GRABBAR! TUTTAR!
 
Martine är en student som gör en kortfilm (om myror och skorpioner(varför gör hon en film om just arter i Stekel-ordningen och en annan art från Arachno-ordningen som inte har någonting genetiskt att göra med varann förutom att de saknar ryggrad?)) och flyttar in hos hennes vän Julie och hennes man, Peter och deras familj i Los Angeles för att fullborda filmen. Peter har gjort en manus till en film som han tycker är skit men får i uppgift av sin fru att hjälpa Martine med sin film istället såsom ljud. Peters familj är upp och ner, han försöker hitta rätt balans med sin fru, hans barn lever sina egna, trubbelfyllda liv och hans vän fokuserar på att få ut en död ödla ur Peters pool. Men Peter finner tröst hos Martine då de skapar ett band starkare än vänskap. Julie (som är psykolog) får höra att en av hennes patienter haft en sexdröm om henne, och deras dotter är förälskad i sin italienska lärare, som bor hemma hos Julie och Peter. Martines närvaro skakar upp hela familjens liv och jobbet med hennes film går segt.
Öh, what do you think bout mah mixtape?, is aight dawg ain't it? I recorded the bugs myself yo
 
Peter är det enda kända namnet då han var med i The Office (amerikanska versionen tyvärr) och resten av folket har ingen hört talas om, endast Dunhams namn mest pga att hon nu producerar, skriver och är stjärnan i Girls. Tiny Furniture (hennes första film) är en så kallad mumble-core (Hipster film)  film som är mer en experimental film, denna var ett mer “professionellt” projekt som har lite mer handling än Tiny Furniture och har mer av en handling istället för att visa vad mumblecore mest brukar visa såsom unga människor ser andra unga människor och sig själva. Nobody Walks anses också vara en mumblecore film (ett mer känt exempel på en mimblecore är Jeff who Lives at Home, en ”hipster film” som tagit sig in i mainstream-et) som hittat sin publik inom den yngre generationen och kan anses vara som DiviantArt för film intresserade där många visar upp skiten de gjort för andra. Jag är inget mumblecore fan och jag finner Nobody Walks är rätt tråkig. Mer seg, än tråkig, Nobody Walks, det finns scener där klockan på väggen är mer intressant än handligen som utspelar sig framför den. Dialogen är den där som försöker låta smart, rolig och sexig men misslyckas då det mest framstår som poetisk babbel. Nobody Walks får 1/5 Guldkameror, intresset ligger lågt, skådespelet är bra men dialogen är flummig och handlingen är lite virrig.
 
Markus

Binary Domain
2016-01-30

Nej, nu jävlar är jag trött på Cyberpunk-temat. Trodde aldrig dom två orden kunde vara i en mening. Under perioden som jag hållit på med temat (hela Januari) så har jag sett en jävla massa film! Filmer som kommer få rättvisa bedömningar på FilmFett!
Tokyo någon gång i framtiden. Robotar konstrueras och USA är rädda att Japans största megaföretag ligger bakom ett attentat. Men eftersom regeringen är såna pussies och inte vill göra något åt saken får Chuck Norris, ehm...jag menar Dan Marshall och hans gäng supermuskliga, eller superheta soldater besöka Japan. Men mottagandet blir hett med robotar som attackerar. Tur dock att vårt dream-team, som verkar tagna ur Expandibles ligan är upprustade med kraftiga vapen från en våt tonårsdröm...
 
Spelet är så jävla dumt! Storyn är rakare än Markus brösthår och mer ologisk än ett iriterande katt-jump-scare ur en b-rysare. Men hur är spelet som helhet? Explosivt, med kulregn som borrar genom stål av robotars nervsystem och massiva horder av explosiva missiler från överdemoniska metalliska konstruktioner, vars ursprungliga syften verkar helt onödiga.
Miljön är grymt inbjudande. Tillsammans med fåniga one-liners. Men det finns negativa delar, såklart. Man försöker ge spelaren kommandon till sina medarbetare för att utge team-building-känslan. Det faller plattare än...ähm...blablabla...Markus-refrenser...blablabla.
Spelet får 2 av 5 guldkameror. En av "så dåligt så det blir bra"-titlarna. Faktiskt en titel som är svår att gneomföra i spel-genren.
 
Och med detta rundar vi av Cyberpunk-månaden! Fyfan vad det ska bli skönt att skriva annat drägg! Om Markus dator kunde fungera vore allt prima...we'll we are waiting...
 
Robin

Deus Ex: Human Revolution
2016-01-29

Välkomna tillbaka till framtiden och till denna prequel till Deus Ex serien. Eller en reboot, vad vet jag? I alla fall, här får vi gotta oss i en konspiration, olika företag med affärshemligheter och en huvudperson med världens hesaste, rosligaste röst. Deus Ex, baby!
Vissa skurkar ger sig inte för regler....laserpekare är fan livsfarliga!
Adam Jensen är en butter man som är Megan Reeds ex. Eftersom han är ex-snut och hon är känd profil på ett megaföretag blir han automatiskt hennes skyddsvakt och ansvarig för företagets säkerhet. Men han har inte gjort ett så bra jobb, eftersom terrorister attackerar, dödar en massa gisslan, Megan Reed inkluderat, samt skadar Adam med en sådan styrka att hans liv är i fara. Tur då att megaföretaget sysslar med bio-genetik, och bygger upp honom, Robocop-style! Adam Jensen did not ask for this...men vi som spelar tycker det är ballt som fan! Nu är han ute efter terroristerna, men hans resa blir mycket mer invecklad än en regulär hämndsaga!
 
Detta är nog en av mina favoritspel. Att välja effektivt mellan att smyga, utföra blodiga attacker eller skjuta sig genom farliga fiender är skitbra genomfört. Förutom i boss-fighter då man nästan måste fuska sig till en vinst genom att attackera med granater istället för handpistoler.
Bästa Robocop-referensen någonsin? Yup!
Förutom stridssystemet och storyn så är det miljön som ger en upplevelse bortom det vanliga. Hengsha, det asiatiska destriktet spyr ut snygga neonskyltar och smuts a lá Blade Runner style.Massiva vapen, såsom en kraftfull Magnum som får Dirty Harry att bli sugen på glass. Uppgraderingar som får Jensen att spotta ut små handgranater ur sin midja, eller hacka sig genom datorer snabbare än Zero Cool (Hackers-referens).
Adam sparkar röv, på nästan komiskt blodiga sätt.
Human Revolution är maxad av alla möjliga saker. Synd dock att den tappar sin logik när skurken avslöjas och vi får en megastor, superlöjlig boss som inte passar i storyns mörka element.
 
Spelet får ändå 4 av 5 guldkameror.
 
Robin
 

1000 inlägg: Sagan om FilmFett!
2016-01-28

Det är en historisk dag. Presidenter talar till nationer om FilmFett, Sveriges bästa filmblogg (ni andra kan suga en dammsugare!). Anledningen? Idag firar vi inlägg nummer 1000! En specialare kommer inte komma förrens inlägg 1500. Men DENNA dagen till ära presenteras en liten saga. Sagan om FilmFett (eller Filmfett, beroende på hur du själv vill stava).
FilmFett finns på Facebook: https://www.facebook.com/filmfett/
2012. Inte filmen, utan årtalet. Joel, en av mina närmaste gymnasievänner, hade flyttat till en ny ort och påbörjat en utbildning. Inte visste jag att Joel skaffat bekantskap med Markus, en skön, humoristisk, snabbkäftad snubbe som får Eddie Murphy att blekna (kanske för att Markus inte är mörk, duh). Joel kom på idén att jag och Joel borde starta en blogg på nätet. Frågar du Joel säger han säkert att han kom på namnet...men eftersom jag skriver inlägget var det jag som kom på namnet: FilmFett.
 
Bloggen tog sin start! Visst, den såg lika spännande ut som ett väntrum innan man går till tandläkaren (kudos till Markus som kom på liknelsen) och var säkert lika underhållande som en borrmaskin. Efter en eller två inlägg sa vi båda "fuck it" och drog in Markus i bloggen. Nu började FilmFett få färg! Visst, bloggen såg hemsk ut, men Markus började visa mer och mer av sin udda filmsmak och hans humoristiska inlägg lade sina spår. Därefter har jag, Markus och Joel träffats vid många tillfällen och vår vänskap är fascinerande...och lite destruktiv.
Filmfett skaparna har fortfarande en stark vänskap, trots att Joels inlägg lyser med sin frånvaro.
Sedan....försvann Joel! Som ett spöke lade han av med skrivandet. Fast jag och Markus brann för detta! Spelade ingen roll om någon läste eller inte. För FilmFett var och är vårat barn! Vi fick hjälp av Jonas och Robin Möller ett tag, två vänner vi båda känner. men dom försvann som en fis i rymden. Fuck it! Vi fortsatte och så dök Joel upp igen....och försvann igen! Fuck it! Markus och jag har hållit på länge. Och vi tänker inte lägga av ännu på ett bra tag!
Till och med Walter läser vår blogg....trots att han inte kan svenska.
Endast på Filmfett kan ni se när Markus har en intervju med grundaren av razzie-awards: https://www.youtube.com/watch?v=5z7mAG0fYSQ
Men ni kan också läsa om många filmer! Som när jag försökte mig på Sex and The City filmerna, eller gömda guldkorn som Night at The Golden Eagle.
 
Kom ihåg....FilmFett LIVES!
 
Robin

ID:A
2016-01-25

En kvinna vaknar upp vid en å utan minne (låter som mina lördags morgonar, detta), hon vet inte vem hon är eller vart hon kommer ifrån. Hon tar in på hotell där hon möter en snäll snubbe, Pierre som serverar henne käk å såklart vin (vi är ju i Holland endå) och kvinnan säger att hennes namn är Aliena Amiel, K,bry tycker Pierre och lämnar henne ensam. Aliena öppnar sin väska där hon finner miljontals Euro och finner att hon har massa ärr på kroppen. Hon får flashbacks då nyheterna berättar om en mördad politiker och då hon inte minns någonting så börjar hon själv leta efter en koppking mellan Ugo, den mördade politikern och henne och inte blir det bättre av att skumma typer dyker upp på hotellet som verkar vara ute efter henne så hon lämnar hotellet tillsammans med Pierre.Pierre får reda på att Aliena inte heter Aliena och att hon har någon koppling till Ugos mord och med hjälp av en bok får hon reda på att hon kan danska så hon är troligen dansk så hon stylar först om sig och ger sig av direkt till Danmark.
kollar man noga på nattduksbordet, så kan man inte bara se en av de 7 dödssynderna i bruk, men ocså ett alkohol problem..
Aliena tar ett Danskt namn…Ida då folk verkar känna henne vid det namnet och verkar vara gift med en Just Orre, en känd operasångare och de bor i ett stort fint hus. Ida börjar undersöka sitt hus för att se vem hon egentligen har gift sig med men just då ringer (tydligen) bekant till henne och ber henne att komma ner till henne för att prata. Hon märker att hon blir förföljd och flyr genom hela stan från män i läderjackor i en vit van. Hon vill ha reda på vad fan som händer så hon lejer en privat dektitiv och sen åker hon till sin bekanta som visar sig vara hennes syster och fy fan vad komplicerad filmen är O_O.  Så tydligen har systern lite bevis till vad som kan ha hänt Hollands minister så hon också har massa bilder på en blod man som dykt upp i många ledtrådar och det visar sig att de är närmre än man någonsin kunde ha gissat. Vad har Ugo för koppling till Ida och hennes familj?
varför tycker b-rudar att man ser bra ut när man sminkar upp ig och ser solbränd ut? 2 till nyanser och det skulle kunna tas som blackface för 17!

ID:A har ett bra team bakom sig när det kommer till redigeringen är najs, fin gradeing för att vara en skandinavisk produktion När man ser filmen kan man inte förstå att huvudrollsinnehaverskan inte är fransos på riktigt, hon är dansk, hela rullen är en dansk produktion med mycket franska, För en fransman kanske hennes franska låter skit, men jag tycker den låter helt okay, men vad vet jag (förutom din portkod så mucka inte). ID:A börjar rätt segt och denna seghet sitter i. Vissa filmer gör den där känslan av ovisshet mycket bra, en sån där film man får svaren stegvist, men för ID:A funkar det inte så värst bra för att man spenderar för lång tid i ovisshet och trots att historien går framåt verkar det ta en evighet innan man får några ledtrådar. Ta t.ex i Shutter Island där får vi veta vad Mark Ruffalos roll gör, vart de är på väg, och även vem Leos påhittade karaktär är. Sedan kommer de till ön och får ett fall + beskrivning. Tittaren vet ingenting om vad som egentligen hänt men får en bild av vad alla tror kan ha hänt, många bra filmer med liknande premis ger en bra historia att utgå ifrån men om den är sann eller ej är det filmen ska ta reda på eller vilka delar av den som är sann. I ID:A får vi veta att ID:A är inblandad i ett mord på en karaktär vi aldrig sett, och polisen jagar en man, vi har här en historia bara för att huvudkaraktären vill att det ska vara en historia, och hon har inte brottom. En vettigare människa hade inte sökt upp problem men ID:A gör det gärna trots att hon spenderar en lång stund i filmen med att behandlas som en drottning. ID:A är en seg film som saknar riktning men bjuder på lite spänning då och då och de mångspråkiga skådespelarna är bra i sina roller och detta spindelnät av komplicerade vändningar blir bättre ju längre in man kommer men inte mycket bättre. ID:A får 2/5 guldkameror.
 
Markus

Deus Ex: Invisible War
2016-01-25

Vi fortsätter Cyberpunk-temat med tre tv-spel. Jag har tyvärr aldrig haft lyxen att spela det första Deus Ex spelet, som är som en Robocop/Blade Runner-verklighet. Men dom andra två i serien har jag fått njuta av!
Invisible War tar sin början 20 år efter första spelet och världen har lidit av en ekonomisk krash. Alex Denton är huvudkaraktären, en ung kille/eller tjej beroende på vad du vill välja som. Han tränas på Tarsus Acadamy, som tränas soldater. Men när Chicago hotas av terrordåd, lyckas Alex fly, bara stunden innan hela Chicago bränns till aska. Alex är i chock över sina föräldras bortgång, men när hans nära vän Billie, går med i en kyrka som påstår att Tarsus är onda, attackeras Tarsus av terrorister. Vem ligger bakom detta? Alex beger sig på en livs åktur genom olika miljöer och man får själv välja vilka företag man vill hjälpa!
Robin hoppar av glädje av Blade Runner-stilen.
Cyberpunk-tematiken fungerar skitbra! Miljön är häftig, med många mörka färger, hologram och framtidsradio-apparater som berättar om världens påverkan av de val du gjort. Detta fungerar utmärkt! Dessutom möter du som spelare en rad udda rollfigurer och situationer. Synd bara att spelets mekanik är skitsvår att kunna ta sig ifrån. Bossar är nästan omöjliga att döda, då du konstant ligger i underläge med vapen och ammo. Egentligen är detta ett smyga spel då man ska undvika fienden. Men eftersom kontrollerna är så stela är detta nästintill omöjligt.
Snygg på utsidan, men inget välåldrat spel...
Själv har jag varit nära att klara av spelet, men konstant blivit beskjuten och dödad, med ingen chans att överleva!
 
Visst rekomenderar jag spelet, men det är en utmaning som jag inte tycker är värd energin att spendera. 2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Bill and Teds Bogus Journey
2016-01-21

Efter att ha räddat världen genom att hålla ihop I förra världen så är Bill & Teds stund kommen att för evigt förändra världen. Men en man vid namn De Nomolos som är i framtiden är trött på att höra rock n roll så han och hans hjälpare bestämmer sig för att åka tillbaka och ändra om i tiden. Deras plan sätts i verket under en kurs som Rufus håller i angående musik, De Nomolos och Rufus har ett förflutet då Rufus var Nomolos lärling och Nomolos visar upp sitt hemliga vapen, 2 robot kopior av Bill & Ted.  Nomolos skickar robotrarna till dåtiden där Bill Och Ted övar med sina flickvänner i deras band men Rufus lyckas åka med för att ge dem en varning. Bill & Ted ska spela på live tv och det är denna tv sändning som förändrar världen framöver men denna spelning hänger på styva linan med robotiska kopior av dem ute i det fria. Samma kväll som Bill och Ted har friat till sina flickvänner ringer de och avsäger frieriet och meddelar att de lämnar Wyld Stallyns men detta visar sig vara de onda robotarna som senare letar upp sina köttfyllda kopior och Bill & Ted tror robotarna är deras framtida jag. Robotarna kör ut deras originella jag ut i öknen och säger att de ska döda Bill & Ted genom att kasta dem från en hög klippa.
"Dude, I totally possessed my dad!"

De nu döda Bill & Ted möter döden och ger honom kalsongrycket och beger sig sedan till San Dimas där de finner deras flickvänner som vanbehandlas av Robotkopiorna. Våra hjältar lär sig att ta över folks kroppar såsom Teds pappa och hans chef.  De våldgästar sedan en seians som Teds styvmor håller i och i sin rädsla skickar hon deras andar till helvetet. I helvetet möter de djävulen som skickar dem igenom massa alternativa helvetes scenarion. Kommer Bill och Ted att rymma från helvetet? Kommer deras onda robot kopior förstöra framtiden? Kommer deras robot kopior vara starkare än de ondas robotar?
Domo Aregato, mr. Robato

Bill & Teds Bogus Journey är inte lika bra som första Bill & Ted, den hade ett kult koncept, denna har inte lika kul koncept, de dör och har onda kopior, jag gillade när deras uppgift var simpel men de gjorde en jävla omväg endast för att slippa plugga. Det är dock jävligt kul när Ted tar över sin pappas kropp och pappan talar sedan som Ted, bästa scenen, helt klart. Det är många skämt som faller platt, något som inte hände i den förra. Döden är en kul karaktär och filmen verkar vara på större budget då många av filmsetten är episka. Med många minnesvärda scener såsom tidigare sagt, Bill & Ted tar polisernas kroppar,  när de spelar mot döden i flera olika sporter då döden är en dålig förlorare och såklart Bill & Teds goda robot kopior och deras robot dans. Filmens version av filmen är fin, men det är som en viss herr Twain gång,” Go to heaven for the climate, go to hell for the company” då alla i himlen verkar vara rena rama dönickarna. Bill and Teds Bogus Journey är en kul film, inte lika bra som första men den har verkligen sina stunder. Bill & Ted 2 får 3/5 Guldkameror.
 
Markus
 

Open Windows
2016-01-21

Elijah Wood och Sasha Gray från Pirates! 2, Lord of Asses 13, Naughty Book Worms 7 och Bitchcraft 2 sammarbetar här! Vilket sjukt möte egentligen....
 
Nick Chambers älskar Jill Godard, den kända skådespelerskan. Han älskar henne så mycket att han tillbringar en hemsida med fotografier till henne. Hans dröm har blivit besannad när Nick äntligen får träffa sin brud på en middag. men när en mystisk man ringer och påstår att middagen är inställd blir Nick inte bara besviken. Han faller även offer för en skum data-hacker, som kidnappar Jill och utför en hotfull lek med honom. Denna hemska hacker kallas Chord, och hans data-terror-attack mot Nick hotar Jills liv!
 
Data-hackers är ju grunden för cyberpunk och därför är denna filmen cyberpunkens Die Hard. Hela filmen är som den där Unfriended-filmen, och filmas på en dataskärm, där olika rutor visar olika händelser samtidigt. Det finns däremot en konstnärlig stil närvarande och jag föredrar detta framför "shaky-hand-camera" skiten rysare har hela tiden.
 
När man dyker in i Open Windows tror vi att vi vet vad som kommer hända mot slutet. Men då dansar filmen bugg som en mästare och det blir världens sluttwist som får M. Night Shamalalan och Tony Irving att komma i blöjjan. Det fungerar däremot jävlig bra, tillskillnad från när Markus försöker dansa bugg. Det...är bara en ledsam tragedi.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Denna sjukt spännande rullen avslutar Cyberpunk-temat som FILM! Däremot har jag tre spel som ska recenseras också. Därefter kan vi återgå till vanlig hederlig skit! Och vi får hoppas Markus får igång sin jävla dator någongång så vi kan se vilka sjuka filmer han sett på sista tiden....
 
Robin

I, robot
2016-01-19

Alex Proyas, skaparen bakom den kända The Crow, samt en av sci-fi världens mest underskattade pärlor, Dark City, är numera aktuell med Gods of Egypt, som ser ut som en razzie-nominerad film. Men Alex har haft sina guldkorn och I, robot är en av dom.
Will Smiths karriär ser inte så vacker ut längre. Shame, han var en av de bästa ett bra tag!
Spooner är en mordutredare i en framtid där robotar lever i harmoni och hjälper människor med deras dagliga yrken. Men Spooner tror att robotarnas inbyggda lagar, som säger att de inte får skada andra, kan brytas. Det är lätt att säga att Spooner mest troligtvis är ensam om sin teori. När en känd robot-uppfinnare, Alfred, hittas död i sin egna arbetsplats, kallas Spooner själv att utreda självmordet. Trots att Alfred och Spooner hade sina skiljaktigheter gällande robotar. Spooner upptäcker att en robot, som kallar sig Sonny, bevittnade Alfreds självmord, men Sonny flyr, vilket får Spooner att ta upp jakten.
 
Snart konfrontrerar han Sonny, som påstår sig oskyldig. Trots att allt pekar på att Alfred tog självmord, misstänker Spooner en komplott mot honom och snart börjar episka strider mot onda robotar ta sin början.
"I must be, like, a malfunction magnet. Because your shit keeps malfuntioning around me."
När man gör en film med episka strider, brukar storyn vanligtvis vara osammanhängande i jämförelse. Inte här! Nej, I, robot lyckas utmärkt med att fånga en bra detektivsaga, blandat med Will Smiths sköna street-smarta attityd. Effekterna ser vanligtvis ganska bra ut, även om de är lite glansiga här och var. Och filmens sponsorer glöder överallt. Spooner har en komisk monolog om sina favorit-converse från 2004. Och robotarna jobbar för FedEx.
"You are experiencing a car accident."
Filmen är sylvass och visar att Alex proyas kan sin skit. Därför vill jag ge Gods of Egypt en chans. 4 av 5 guldkameror.
 
Nästa gång: Den sista filmen i temat, följt av tre tv-spel.
 
Robin

Bill And Teds Excellent Adventure
2016-01-18

Innan filmen börjar får publiken en liten läxa av en kille vid namn Rufus, som är i framtidens San Dimas och berättar hur allt är rent, till och med smuts tack vare två hjältar som för 700 år sedan (1988) flubbade ihop allt så Rufus åker tillbaka i tiden för att hjälpa dem. Vilka är dessa 2 hjältar? Bill och Ted såklart, stadens dummaste rockare som drömmer att deras band Wyld Stallyns kommer bli berömt. Men det enda som står i vägen för deras dröm är dels deras oförmögna intelligens och såklart alla ungdomars bane, skolan! Efter att ha floppat på historieläxan får de en sista chans av sin lärare annars får de IG….eller F.  Det vill de inte för då kommer Ted hamna i militärskola. Samma kväll sitter de utanför Circle K, deras version av 7/11 och frågar förbipasserande om historiefrågor tills Rufus teleporterar sig dit med hjälp av en telefonkiosk och framtida kopior av sig själva. Innan du hinner säga EXCELLENT så är Bill och Ted i Franska revolutions tiden för att möta Napoleon Bonaparte. De råkar ta med sig han till dagens San Dimas och får idén till att åka på fler resor och samla så många historiska karaktärer som möjligt.

"Be excellent to eachother"

De hamnar i 1800 talets New Mexico där de möter Billy the Kid, Westerns tuffaste cowboy och spelar kort mot den berömda cowboyen. Efter att ha räddat Billy från ett barbråk drar de in honom i deras tidsmaskin och åker till antika Grekland där de möter Socrates, filosofen. Efter att ha impan på honom tar de med honom och far vidare till 1400-talets England och Ted faller för 2 prinsessor (Hans framtida kopia förvarnade dem om att han skulle bli kär) men tvingas fly från deras fader kungen. Deras resa får dem att hamna i österike och träffa en viss psykiatriker som hade till vana att banka barn på huvudet med järnrör om de rörde kaniner för att påverka fobier och sedan till en viss döv piano spelare och efter det åker de till Frankrike för att hämta en kvinnlig riddare och många fler. Kommer Bill och Ted å alla historie figurer komma hem så de kan klara provet? Kommer alla figurernas frånvaro att ändra historien?

Strange things are afoot at the Circle-K.

Bill and Ted har inspirerat många dumma ungdomar filmer så som Dude where’s my car? och är enligt mig Keeanu Reeves bästa roll (jag har inte sett John Wick än) så kom då Joel, vill du slåss din Matrix älskande getskalle? Just det trodde inte det. Det första stora garvet för mig är när framtidsfolket med tidsmaskiner och teknologi bortom våra gränser använder uttryck som ”Be excellent dude” efter deras ”gudar” och att alla är så kåta på Bills styvmor. Soundtracket är asnajs, fullt av 80s rock. I det stora hela är Bill And Ted en av de roligaste sci-fi rullar från 80 talet och en av de mest lärorika, ialla fall en av de filmer som gjorde det kul att lära sig saker. Och det producerades även ett skitspel från LJN, som ser för-riktigt-jävligt ut. Den stora frågan är, hur van får de plats i telefonkiosken? Hur som helst, skådespelet är bra och keeanu ser nästan mänsklig ut, för en gångs skull och skådisarna som spelar historiefigurerna är briljanta speciellt Napoleon skådisen, han är rolig som fan och det är synd att han inte fick en egen spin-of. Bill & Teds Excellent Adventure är en kul och lärorik film och en av det sena 80-talets sista hittar, och får svag 4/5 Guldkamror. Låt oss helt enkelt säga att den är EXCELLENT!! *Guitar riff*

Markus

In Time
2016-01-17

Justin Timberlake spelar den fattiga Will Salas, i en framtid där pengar ersätts med tid. Man måste verkligen jobba röven av sig för att få mer "tid". Rinner tiden ut så dör du, vilket händer med Wills moder. En dag råkar Wills komma i kontakt med en snubbe som snackar om hur fel systemet är. Han för över all sin tid till Will, och mycket tid är det Will får! Sedan dör snubben efter ett självmord där han blir en pannkaka med extra sylt.
Nu har Will råd att åka till de rika kvarteren, med ambitionen att hämnas sin moders död. Lustigt nog får han hjälp av den rika Sylvia, spelad av Amanda Seyfried. Men vem är deras största nemesis, förutom Minute Men, de kända prisjägarna? Jo, Sylvias pappa, såklart!
In Time är inte dödsallvarlig, utan den är lite lagom skämtsam för dom som inte tar filmen så seriöst. Detta fungerar ändå bra som en balansgång. De som inte tycker om science fiction delen kan annars njuta av Boney and Clyde känslan då Will och Sylvia blir ett romantiskt och farligt par på en farlig resa. Deras värsta fiende är dessutom Raymond, spelad av Cillian Murphy.
 
Men In Time (låter som Men in Black!) har sina tabbar. En skitful bilvolt, som ser ut som en leksaksbil. En story som berättas lite vagt i sin trovärdighet och ingen specifik scen som fastnar. Trots detta är den mer än godkänd ur mitt perspektiv!
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Self/Less
2016-01-16

Ben Kingsley spelar den äldre, stenrika Damian. Men Damian är döende. Han påstår att han inte är rädd för döden, men när han får ett erbjudande att föra över sin själ till en biologiskt odlad människa beslutar han sig att utföra operationen. Damian vaknar upp på ett skötbord i Pheonix labatorium som den unge Edward Kidner (spelad av Ryan Raynolds) och börjar leva sitt unga, friare liv. Snart börjar Edward minnas saker, i sitt liv som Mark. Nu börjar Edward besluta sig att hitta sanningen om vem Mark var, och vilka experiment Pheonix labbet utför.
 
Att se den unge Edward spela basket, perfekt klippt till grym musik är något bland de bästa klippjobben jag sett. Faktum är att när vi ser den unge Edward leva livet är allt underbart att studera. Synd bara att resten av filmen är lite ojämn.
 
 
Vi har en del klyschor här och där som ska framgå som en stor överaskning. Men egentligen så är det lite tunt genomfört och ger inte så mycket för oss tittare. Det är mer en axelryckning som vi får som publik. Men filmen hoppar till att bli en vass action/thriller med några smått spännande möten och jakter, som inte känns alltför utdragna, tack och lov. Så man har ändå behållt storyn, som påminner om Total Recall i grunden.
 
 
Filmen landar på 3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Barry McKenzie Holds his own
2016-01-15

Efter att ha skapat moral panik I England åker Barry McKenzie och hans faster Edna hem till Australien igen och vi får ett litet intro av en snubbe som säger att filmen vi nu kommer se gör honom stolt att vara Australiensare. På planet sitter 2 män och spionerar på Barry och Edna då de tror att hon är en kunglighet under täckmantel och att Barry är hennes livvakt. Medans Barry fjantar runt på planet får piloten i cockpiten lite rajtantajtan av en flygvärdinna MEDANS han flyger ett plan… De mellanlandar i Paris där Barry åker dit för att ha smugglat öl och sedan går de på site seeing där allt Barry gör är att ställa till det för han shälv och andra. Medans han inte ser kidnappar de 2 männen på planet hans Edna och tar henne till Transylvanien där deras chef Lord Plasma bor (för att öka turism till Rumänien). Under deras tid i Frankrike har de samlat ihop en hel hög av udda typer till sitt gäng, däribland Kevin, Barrys identiska tvillingbror Kevin som nu är präst.
"I may be old fashioned, young woman, but lesbianism has always left a nasty taste in my mouth."
 
Barry och hans bror slåss om vems fel det var att fastern försvann då hans advokat? Anländer och säger åt dem att de blir skeppade till London då Paris inte är säkert för dem längre (inte undra då Barry åker till London i blackface…)  I London slängs Barry i fängelse där han möter en släkting (som kanske är ett spöke) som hjälper honom att fly och snart tar han upp jakten på ledtrådar om vart Edna kan ha tagit vägen med hjälp av sin advokat och en Ambassadör för Australien som läst i tidningen att Englands drottning är i Transylvanien, bara det att Barry känner igen hans faster som behandlas som en drottning av Lord Plasma. Barry får veta att han måste slåss emot mörka krafter för att få tillbaka sin faster innan Lord Plasma får veta att han har fel person så Barry och hans gäng av unga fulla Australienare, hans bror och några fler av deras vänner ger sig ut på ett räddnings uppdrag fullt av stohej, sång, öl,   sexiga bruttor och framför allt australiensk humor.
"I hope your balls turn to bicycle wheels and backpedal up your ass!"
 
Kopian jag ser är textad för de som inte förstår sig på den Australienska dialekten vid vissa tillfällen.  Som många uppföljare börjar Holds his Own direkt vid där den förra filmen slutade. Det bästa med filmen är helt klart Donald Pleasence, Dr. Loomis från Halloween för de som inte visste, som en komisk vampyr med talfel. Precis som den förra filmen är filmen först Barry och hans äventyr med många udda människor och heta damer och ibland avbryter han storyn för en svängig sång (Barry Crocker har faktiskt bra sång röst).  Barry McKenzie är inte mycket att hänga i granen men precis som förra filmen så är den viktig för Australiens filmhistoria på sitt egna sätt, en kul stund med vissa tråkiga inslag men även vissa roliga korta vitsar eller comebacks. Barry McKenzie får 2/5 Guldkameror , kul då och då men rätt seg i längden, den hade nog kunnat bli bättre om vi fått mer av Donald Pleasence och hans humoriska vampyr.
Markus

Johnny 2.0
2016-01-14

Det är hög tid för att kolla in en direkt-till-dvd film gjord under glada 90-talet. Och kvaliteten ser ut som en rippad VHS, vilket inte är så positivt i min värld.
Johnny Dalton är ett geni för ett mega-företag. Han ansvarar för kloning av människor och djur, vilket är den stora flugan i framtiden. Men efter ett terrordåd vaknar Johnny upp ur en koma. Han får veta att han är en klon av den riktiga Johnny, och att Johnny som vaknat upp (Johnny 2.0) måste hitta den riktiga Johnny, som försvunnit. Har den äkta Johnny gått med terroristerna, eller är han kidnappad? Kan man lita på företaget som Johnny jobbat för? vad fan tror ni, egentligen? Om jag nämner dessa frågor är svaren självklara.
 
I skrivande stund minns jag inte så mycket av filmen, så jag tackar mig själv för att jag börjat anteckna mer info om filmerna för att komma ihåg mer om dom. Men en sak är säker: Johnny 2.0 är faktiskt oväntat bra! Den har en skön post-apokalyptisk miljö, med komplikationer och logik som får oss fatta det negativa med kloningarna: folk blir beroende av en drog. I detta universumet finns även hologram-teknik samt en rad mindre strider.
 
Jag har ingenting emot Jeff Fahey, som spelar Johnny Dalton. Han är en okej b-skådis, som även medverkade i Lawnmower Man. Hans karaktär är lite intetsägande, men hans roll är ändå viktig, som en indentitetssökande prestation. Det går ju inte att undvika att säga Michael Ironsides namn i denna filmen. Hans vänliga hundögon är nästan surrealistiska i jämförelse med hans andra roller.
 
Johnny 2.0 överaskar och eftersom en b-film ligger på en annan nivå är en regulär, dyr prestation, så får filmen 4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Shaolin Drunkard
2016-01-12

Ratface och Chiu är tillbaka! Efter att ha besegrat den ondskefulla Master Ruthless i den förra filmen är Ratface än en gång välkommen in i sin brors tempel och får i uppgift att vakta ett hemskt monster i form av en vampyr. Men gamla vanor dör hårt och Ratface enda mening i livet är att vara alkoholiserad så oftast som det går. Det går dock över styr en natt då Ratface ska vakta över natten men han går och ut och dricker istället och sätter en hemgjord docka av sig själv istället. Trubbel uppstår när ninjor dyker upp och ska släppa vampyren fri. Samtidigt går livet för Chiu och hans farmor vidare och leker med magi och hans farmor jobbar hårt för att Chiu ska hitta en fru och när andarna säger emot alla de tjejer hon hittar åt han blir hon självmords benägen i troligen ett par av de roligaste självmordsförsök på film. Han får 3 månader att hitta en fru av sin farmor innan hon tar livet av sig, samma tidsgräns som Ratface får på sig att hitta vampyren som rymt. De 2 möts (men dubbarna vet inte om att detta är en uppföljare så de 2 känner inte varandra, eller så är det tänkt att filmen är en reboot).
Yeah right, 33 knäckta ryggkotor  och nervskador i all evighet senare
Vampyren börjar sprida skräck i landet i jakten på 9 pojkar som krävs för en ritual och till hans hjälp tvingar han sin bror att använda sin dotter som lockbete.Chuin kämpar sig igenom staden i jakt på en blivande fru men han hamnar i en magi duell med en annan trollkarl. Efter att ha vunnit får han höra att en rik man utmanar massa oskulder i en kung fu tävling för att gifta sig med hans dotter, Lei Oi (som man endast ser i profil) och Chiu vinner tävlingen utan problem men han går rätt in i en fälla som han snabbt flyr ifrån men i jakten ser han att Lei Oi har en ful brännskada i ansiktet och hon ger sig ut efter honom. Ratface och Chius vägar korsas ännu en gång och precis som i förra filmen börjar de slåss och är ovänner först och har en drick tävling. De båda skapar en allians och efter att Ratface har ”botat” Lei Oi fulhet faller Chiu direkt för henne. Nu står trion mot en galen vampyr, hans assistent och en demonisk groda under vampyrens kontroll.
Note to self: Dont call this dude Betty...
Shaolin Drunkard är en av de första kung fu rullar jag såg, och jag föll genast för den, öppningsscenen är hysteriskt rolig, den är även också bättre dubbad det är inte Wu Tang samlingens dubbning utan First Films men kvalité i både bild, dubbning och audio. Ljudeffekterna är lika roliga som i Tauism Drunkards och får Ronny och Ragge att framstå som nybörjare med ljudeffekter. Shaolin Drunkards är lika knäpp som sin föregångare och lite mer övernaturlig, med vampyrer och magi.  Logik i dessa filmer är helt utomjordiskt och det är just därför de är så underhållande, verken tyngdlag eller folkvett existerar. Filmen skiner dock under fight scenerna som precis i den tidigare filmen är i klass med en Bruce Lee film, och Shaolin Drunkards är inte bara en av de mest underskattade kung fu filmerna någonsin men en av de mest underskattade filmer jag kan komma å tänka på  rak arm. Cheung-Yan Yuen skiner i rollen som Ratface och den självmordsbenägna farmodern och hans stunt är bäst i hela filmen. Filmens fysik är också helt udda som då Chiu hoppas in i Ratfaces mage….. eller då Ratface drar ihop sig som ett dragspel för att undvika en munk. Shaolin Drunkard är ett spektakel som endast kan bevittnas för full effekt, inte läsas om. Shaolin Drunkard får 4/5 Guldkameror.
Markus

Hologram Man
2016-01-12

Hologram Mannen låter som en dålig skurk ur Marvels universum. Men, nej, detta är en film från sköna 90-talet. Jupp, dags för Cyberpunk igen! :)
Psycko-terroristen (jävla beskrivning baksidan av filmen har) Slash Gallangher har sprängt en skolbuss för mycket. Kurt Decoda slänger jäveln i ett fängelse. men eftersom detta är framtiden så är det ett hologram-fängelse han slängs in i. Fast några år senare lyckas han fly och som ett oövervinligt hologram som vandrar runt på gator och torg! Inga kulor kan röra hans skin, då han fungerar som ett spöke. Slash samlar sitt gamla gäng och ställer till med kaos. Kurt Decoda slår tillbaka, redo att döda snubben en gång för alla.
John Amos mins hur han slogs mot John Mclane i Die Hard 2...
Säga vad man vill om logiken, filmen är rätt cool. Slash kan vandra genom väggar och kulor och eldflammor som en Gud. Och enda sättet för Kurtan att sätta en kula i honom själv är att själv bli ett hologram, vilket leder till en ganska maxad slutfight. Men kan filmen slå dess explosiva intro med bussjakten? Nope! Tja...förutom slutet då. John Amos dyker upp lite snabbt i filmens intro, men han dör nästan omedelbart, för dom hade väl inte råd med honom eler något.
I'm blue, dabidibadibabadipudababaadadada!
Det finns många charmiga 90-tals effekter. Som spel-hologrammet som används som en träning. Jag kom inte ihåg vem som använde det, men det var en cool idé som fungerar som en skön cyberpunk-stil. Slash är en cool skurk och Blade Runners egna William Sanderson är med i filmen som en av skurkarna för en gångs skull.
MY GOD! Du ska nog verkligen kolla upp det där andra huvudet som växer på din nacke...
Hologram Man är rätt charmig, men lättglömd. 2 av 5 guldkameror. Lättare att se om än Lawnmower Man.
 
Robin

Sjung för änglarna, David Bowie...
2016-01-11

Idag hade jag mycket hellre velat fortsätta skriva på Cyberpunk-temat, men när en sådan stor musik, kultur-personlighet och ikon som David Bowie tynar bort från vår värld finns det inte mycket glädje att skriva om sci-fi-genren. Bowie var inte bara en musiker, utan även skådis och en stor kultur-personlighet. Många tycker att han blivit sämre musiker med åren, men jag älskar många av hans senare låtar.
 
Where are we without you, David Bowie...? https://www.youtube.com/watch?v=QWtsV50_-p4
 
Robin

Taoism Drunkard
2016-01-10

Taoism Drunkard var under 90-talet en del av Wu Tang samlingen, en samling ihoppsatt och utgiven i USA av hip hop gruppen Wu Tang Clan och bestod av billiga kung fu rullar från Hong Kong, jag har endast sett ett par av dessa rullar men jag har redan 2 favoriter som jag väntat länge på att recensera och tog äntligen tag i det nu, det är en trilogi men då de bästa karaktärerna inte är med i en av dem så får det bara bli en dubbel.
Master Ruthless är överdriven men hans boll till vapen är ett intressant vapen.
Efter Master Ruthless blivit torterad som straff för hans många brott återvänder han för att få hämnd på de personer som ligger bakom hans arrest och nu är han tillbaka för att hitta ett dokument och döda alla de som gjort honom fel. I en fridfull by som terroriseras av en mycket berusad munk som kär runt i en liten bil format som ett råtthuvud.  Denna fulla munk heter Ratface i Wu Tang versionen (som jag inte ser) och är endast accepterad för att han är högste mästarens bror. Efter att ha förstört en staty bestraffas får Ratface i uppgift att hitta en pojke fött den 15 Augusti för att bli Charryboy till en ceremoni. Den utvalda pojken heter Wu Shun-Chiu och bor med sin farmor (spelad av samma man som spelar Ratface) och hon tränar Wu för att han ska få det heliga dokumentet genom att slänga honom i en hinderbana bestående av eld, knivar och ett monster som skulle kunna bita kuken av dig om den fick tillfälle. Ute på stan så råkar Ratface skapa bråk med en robotdansare och ”the fat bitch”, 2 svindlare och Chiu och hans syster ser detta. Chiu och Ratface börjar slåss duon och alla som hakar på slagsmålet. Sen hoppar en kvinna med silke som vapen in i fighten.
"More wine!" helt klart filmens stjärna, så underhållande att han hamnade högt upp på min 100 karaktärs lista.
Efter att ha varit på begravning för sin farmors bror attackeras Chiu av Master Ruthless som bokstavligt talat flyger in i hans hem och slår ner honom. Chius farmor är visst en del av Ruthless förflutna men farmor kastar den brutala skurken i tränings hålan där han möter Melon Monstret. Detta monster är för mycket för Ruthless som ger upp. Ratface får veta att Chiu är född den 15nde Augusti och passar perfekt som Charryboy till hans tempels ceremoni men Chiu vägrar och accepterar endast om Ratface kan besegra honom i drickande och kirrar Chiu en het brud (hon med silket). Kommer Ratface övertyga Chiu att vara med i ceremonin? Kommer Ruthless att förstöra den och ta över världen med dokumentet?
Det där med 9 levlar av helvetet är en lögn, det enda som väntar är detta vidunder som vill tugga av dig k*ken eller bröstet i all evighet, tro mig, jag vet.
Heliga bananer, denna filmen är fullt ös varje sekund den får, varje scen fightas någon, saker slängs hit och dit eller så är det någon som skriker. Filmen innehåller några av de mest lustiga vapnen någonsin såsom en järnkula som skjuter mindre järnkulor på folk, så kallade melon monster som ser ut som ett blåbär med pussmun och huggtänder och en liten minibil format som ett råtthuvud. Fightscenerna blir aldrig tråkiga, de hoppar runt med hjälp av linor och det är dessa scener är det bästa med hela filmen, så fantastiska och det är mycket synd att filmerna inte är mer välkända endast pga Ratface och fightscenerna. Ratface är en av de bästa karaktärerna i filmhistorien och en av de mest underskattade, hade jag gjort en sån där Empire lista över de 100 bästa filmkaraktärerna i filmhistorien hade Ratface lätt hamnat på top 30 listan. Jag älskar fan dessa billiga kung fu rullar och Taoism Drunkard och dess uppföljare är bland de bästa i denna genre och bland de mest galna med galna stunts och komiska ljudeffekter. Taoism Drunkard får 3.5/5 Guldkameror, den är underhållande på Howard the Duck nivå.

 
 
Markus

It's time now, boy...Tid att ta farväl av Angus Scrimm...
2016-01-10

När ännu en legendar går mot slutet av sitt liv kan vi bara hoppas att han går in i en bättre värld. Angus Scrimm, kändast för sin roll i Phantasm, som den långa kyrkovaktmästaren Tall man, och filmens stora fiende, har nu gått vidare till efterlivet.
 
I hans intervjuer har vi sett hans charm och hans glädje att träffa sina fans (phans) och både jag och Markus älskade hans prestation, som aldrig kunnat bli bättre! Han lyckades avsluta Phantasm 5 och nu tar vi farväl av den långa, smale och vänliga herren.
 
Farväl, Angus Scrimm.
 
It's time now, boy...
 
Robin
 
 

Source Code
2016-01-08

Det är fredag! Sköna, underbara helgen framför oss. Kanske inte lika skön för er som jobbar helg, men FilmFett är här för att varma era hjärtan. Med Cyberpunk!
Colter vaknar upp i ett tåg, bredvid en kvinna och har ingen aning om var han är. Då sprängs tåget. Colter vaknar sedan upp i ett rum där en röst beskriver att allt är ett test, där Colter ska försöka lokalisera terroristen. Colter placeras återigen i tåget och ser sin spegelbild, där han inser att han ser ut som någon annan i tågkabinen. Colter försöker gång på gång ta reda på var bomben finns och vem som ansvarar för attentatet. Men är resan en tidsresa, en illusion eller en reklam för tågtrafiken?
Jake Gyllenhall är ju en sjukt bra skådis. Det har Nightcrawler redan visat. Här får han inte lika bra manus som i Nightcrawler. Däremot är filmen nagelbitande och den lyckas leverera ett bra resultat. Om man tänker sig in i filmen så är den smart skriven och den är intressant i sitt upplägg. den vann lite mindre kända priser, dessutom.
 
Däremot är det en lite klyschig kärlekshistoria som bäddas in i filmen. Fast detta leder till den intressanta "The Game" då båda "leker" att de letar efter misstänkta terrorister i tåget. Ganska smart och fint upplägg som ändå knyter ihop filmens story.
"Christina, what would you do if you knew you had less than one minute to live?"
Cyberpunk-elementen ligger mest i maskinen som får Colter att hoppa in i denna situation. Detta knyter ihop med en av nyckeldelarna som cyberpunk har: en verklighet inom en verklighet.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Nåsta gång: En snut slåss mot en snubbe om är ett....hologram?
 
Robin

Tavlan
2016-01-07

Filmen börjar med att man klättrar in i en tavla, denna tavla är full av detaljer som en liten oavklarad karaktär berättar för oss och i scenen efteråt lär vi oss att i tavlornas värld är det skottpengar på kludd  karaktärer eller klotter karaktärer som de också kallas och de fina invånarna är mästerverk eller museums värdiga. Historien tar en Romeo och Julia vändning då Ramo, en av överklassen har en hemlig affär med en klotter dam vid namn Claire som hoppas på att hennes målare ska avsluta hennes tavla snart. Under ett möte där kompletta karaktärerna har ett möte om de 2 andra klasserna, skisser (de lägst rankade) och ofärgade karaktärer ställer sig Ramo upp för de undre klasserna mot deras kung och berättar att konstnären som skapat dem och deras värld kommer återvända en dag och avsluta tavlan. Utav ett rent sammanträffande hamnar Ramo i en båt med Clairs bästa vän Lola och en klotter karaktär. Så vi har nu en ”representant” ur varje klass och de påbörjar äventyret i jakten på målaren, detta kan dock betyda att de måste lämna sin tavla. Men vägen dit är farlig speciellt om man hamnar i fel tavla.

En tavla säger mer än 1000 ord.....en film om tavlor säger dock lite mer,
Okay, varför var inte denna film åtminstone nominerad för en Academy Award för bästa film 2011? Gissa vilken som vann? Rango! Seriöst, visst den är väl okay, men jämnfört mot Tavlan och Kung Fu Panda 2 är det bara …….knappast medelmåtta! Tavlan är episkt animerad, ställer riktiga problem mot väggen så som klassdiskriminering och har lite röst talang bakom sig, i Rango har vi bara Johnny Depp som gör vad Johnny Depp gör bäst, låter konstig. Filmen bör endast ses på originalspråket då dubbningen är förjävla dåligt, precis som Panik i byn. Animationen är nog det bästa med filmen, stilen är något helt nytt inom långfilm och jag njöt verkligen av den, skillnaden mellan karaktärernas utseende var distraherande för mig i Congress, men här förklaras det ialla fall varför inte alla såg liknande ut. Musiken är alltid lugn och fin, även när det pågår något spännande så hålls tonen rätt lugn  och sättet de animerade figurerna intrigerar med live action delen är nästan helt fel lös. Tavlan är en fin film med magnifik animation och full av känsla och fantasi. Tavlan får 4/5 Guldkameror.
 

Markus

Freejack
2016-01-06

Cyberpunk temat fortsätter med en dyster framtid, minnesraderande maskiner och Mick Jagger! Synd dock att resultatet blir en rad gäspningar efter varandra.
 
Alex Furlong är en racingförare nån gång under 90-talet, som krockar och bilen exploderar. Woops! Men Alex dör inte utan vaknar istället upp många år i framtiden. Några forskare har nämligen transporterat honom till framtiden så de kan använda hans kropp, radera hans minne och ge kroppen till en rik knösus. Alex flyr in i denna dystopiska framtid, jagad av jägaren Jagger, som spelar Victor.
Storyn är tunn. Som billigt toapapper som man nästan är rädd inte kommer hålla för dess riktiga syften, att hålla när man torkar röven. Men oftast kan man hoppas att filmen ändå levererar med intressanta koncept och skådespel. Då har ni valt fel film, tyvärr. Framtidsmiljöerna, bilarna och slut-sekvensen är snyggt gjorda, men filmen saknar energi. Trots många jaktscener och actionsekvenser med laserpistoler så känns den tam. Vad kan detta bero på?
 
Jag skyller på regissören. För Geoff Murphy är galant när det gäller smarta filmer. The Quiet Earth är lite seg, men har många intressanta idiologier om att vara ensam på planeten Jorden. Fast här tar han sig ann för mycket arbete och knådar fram en deg som inte håller och är enkel att glömma bort.
 
Synd dock, för Anthony Hopkins är en cool skådis och att se Mick Jagger som skurk är mysigt. Dock inte tillräckligt. slutet har däremot virtuell teknik och nån superdator om jag inte minns fel. Därför får filmen 2 av 5 guldkameror.
 
Robin

The Lawnmower Man
2016-01-04

Det är hög tid för en cyberpunk-film baserad på Stephen Kings berömda berättelse...om en man som...äter gräs? Seriöst, även King hade sina dåliga dagar i författarvärlden. Men filmen är så långt ifrån Kings berättelse som man kan komma, så han stämde skiten ur skaparna. Hög tid att se en...2 timmar och 20 minuter lång TV-film från 90-talet. Oh, boy...Here we go!
Jeff Fahey (som medverkar i en annan TV-film vi tar senare till temat) är en mindre intelligent Jobe som jobbar som trådgårds-skötare. Jobe mobbas av många för sin låga intelligens och enbart en unge, ungens granne Larry (Peirce Brosnan), samt Jobes farbror är hans vänner. Eftersom Larry är forskare för ett företag som hanterar Virtuell Teknik, vill Larry utveckla Jobes intelligens med avancerade TV-spel. Men Jobe utvecklas snabbare än tänkt sig och blir snart varse om sina övernaturliga förmågor.
Filmen har en intressant story i sitt koncept om hur VR-teknik kan få folk att upptäcka nya delar av vårt universum. Att våra hjärnor hypotetiskt sett kan hålla mer information och data att kunna bryta verkligheten. Tyvärr är filmen lite lam i att vara trovärdig. Istället pumpar man filmen med charmigt roliga 90-tals effekter. Jobe blir ett flygande, utklippt huvud som attackerar agenter. Han kopplar in sig i ett TV-spel och har sjukt olustig animerat sex med nån skum brud som senare blir hjärndöd. Toppen av marängen är när han i en dialog säger att han är...CYBERCHRIST!
Jag älskar dåliga effekter, och charmigt barnsliga "framtidstolkningar" som ses i Hackers (en av världens bästa cyberpunk-filmer). Men som i vanlig 90-tals stil har filmen sega ögonblick. Och filmens onda mobbare bär samma jävla MC-tröjja under flera månader. Logiken är fan långt ifrån, precis som i Kings vanliga filmer.
 
Hade filmen varit mer händelsefylld och inte så jävla lång hade den fått okej betyg.
Men det blir 2 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
Nästa gång: Mick Jagger jagar en känd tävlingsförare.

Tron
2016-01-02

Innan boken Neuromancer öppnade upp begreppet Cyberpunk under slutet av 80-talet fanns det denna lilla pärla, som senare blivit en av de största ikonerna för nördar och Sci-Fi filmer. Tron gjordes långt före sin tid med primitiva data-generade effekter och har blivit en massiv kult-sensation.
Dataspelsutvecklaren Flynn fick aldrig beröm för sina spel. Istället fick han kicken och Mr Dillinger, det rövhålet, blev utgivare av Flynns spel. Nu jobbar Flynn i en arkadhall, men han försöker hitta ett sätt att hacka sig in i Mr Dillingers avancerade data-system Master Control Program (M.C.P). Med hjälp av sin f.d flickvän och hennes nya pojkvän ska Flynn hacka sig in i MCP i företaget Encoms egna hjärta. Men en ny maskin, en så kallad partikel-generator lyckas förflytta Flynn in i MCP's kretsar. Här tvingas han, i en psykadelisk data-verklighet, att genomgå en rad olika tävlingar för att överleva. Men Flynn flyr snart, med hjälp av sina datavirus-kompanjoner RAM och TRON.
Den ökanda MCP är en grymt häftig och orginell skurk.
Ju mer jag tänker på hur komplicerad filmen är, desto mer intelligent tycker jag den är. Tron förtjänar all dess uppmärksamhet för hur viktig den är i genren. Ungefär lika viktig som Markus dåliga skrivfel och hemska meningar på bloggen. Det är något charmigt man får leva med, i andra ord. David Warner spelar Mr Dillinger i verkligheten och MCP's medhjälpare Sark i datavärlden. Och Flynn spelas såklart av The Dude himself, Jeff Bridges.
En av sci-fi världens mest igenkända scener är light-bike-jakten.
På en cyberpunk-skala är Tron utan tvekan viktig. Vi har ju en hjälte som tvingas göra olagliga data-intrång för att stoppa ett stort företag. Dessutom är data-hackers en vanlig del av cyberpunk-världens viktigaste delar.
 
Det är många gäspvarningar i filmen. Och Tron är lite slarvigt filmad, vilket förstås är skitsvårt att fixa i denna typen av data-generad film, då skådisarna var tvunga att spela sina roller i svarta rum med tejpbitar som guide-linjer.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
Nästa gång: Filmen som Stephen King stämde, bara för hur långt ifrån den stämmer med hans egna bok.

CYBERPUNK-MÅNAD!
2016-01-01

Året är 2016. Vi befinner oss numera i framtiden, en framtid av teknisk kunnighet och svinaktiga superföretag. Men dom kan alla dra åt helvete, för det är dags att hacka oss in i den virtuella data-verkligheten. En verklighet inom en verklighet. Tillåt mig presentera: CYBERPUNK-MÅNAD!
 
Hela Januari kommer fullas med 10 cyberpunk-filmer samt 3 cyberpunk-TV-spel. Och allt kommer delas av er vänliga recensent Robin, endast HÄR PÅ FILMFETT!
 
Vilket år att starta 2016 på, eller hur?
 
Robin