T.P: Episode 28 - Miss Twin Peaks
2017-04-30

 
Leo Johnson har fått nog av Windom Earl och fritar en av Windoms gisslan, Major Briggs. Som hämnd så visar Windom sina mer demoniska ansiktsdrag för publiken....Miss Twin Peaks blir nämre och nämre och ingen vet om att Windom planerar ett dåd under festivalen. Andy undersöker de konstiga hyriglafer gänget hittade i grottan för länge sedan.
 
 
Den sista akten i avsnittet sätter tempot på allt! För nästa avsnitt är sista och nu är terrorn maxad! Vad har Windom för planer och vilka kommer stå i hans väg? Vilka kommer bli hans offer och hur kopplas allt ihop med Black Lodge? Det får ni se....nästa gång!
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Homoti
2017-04-29

Filmen börjar med att en man som heter något åker runt den turkiska landsbyggden på en motordriven fyrhjuling för att träffa någon…troligen sin chef….jag skulle ha sett filmen med subtitles då filmen är på turkiska, vi får ledtrådar att mannen är fotograf och de börjar snacka om något om hur ett gäng räddade en rocka, troligen hur de måste fixa en bild på något lika fantastiskt? Efter ett snack åker mannen hem..... Enligt IMDB är handlingen i denna rulle att en homosexuell alien är vilse i Turkiet på 70-talet...våran hjälte börja kasta ufo leksaker för att fejka UFO bilder till sin tidning men från ingenstanns dyker ett riktigt UFO upp i hans bakgård och en riktig alien med världens läskigaste röst upp och presenterar sig som Homoti, en supersmart figur med magiska krafer som inte ens kan sätta sig på en soffa utan hjälp.
Vad gör jag med den här jävla bloggen...
Att gömma en alien är inte lätt när ens grannar är som tagna ur en sitcom och bara dyker upp hemma hos han, vi har den gnälliga grannfrun,  riktigt 90-tals homosexuell man som är alla homosexuella stereotyper i ett, jag tyckte till och med att han nämnde AIDS i en scen... men vi har även ett kärleksintresse till våran hjälte.. och även en skurk som f¨r veta om Homoti och börjar se grönt, han ska kidnappa Homoti och bli rik! Till skillnad från filmskaparna.
Please die me, want to die
Homoti är en av 2 -3 kända E.T kopior från turkiet, den andre är Badi, men den är mer lik filmen den snor ifrån medans Badi han själv är mer unikt så ser Homoti ut som en tragisk kopia av E.T dräkten, med den största jävla röven I jämnförelse med kroppsbyggden sedan Nicki Minaj. Trots att filmen är oförståbar för den sate som inte snackar turkiska är historia rätt så svår att hänga med, men vad jag förstår så pajjar Homotis skepp, han blir vän med en jordbo och hans grannar medans en granne vill utnyttja han för stålar och sedan så funkar helt plötsligt skeppet...eller så är Homoti på uppdrag att lära sig om människorna och efter han sett deras vänlighet då de räddar han från skurken så låter han jorden leva vidare? Filmen är en av de många turkiska kopior av amerikanska filmer då det var billigare att bara göra en sketen kopia än att köpa in utländska filmer til lturkiet, och ja visst är vi alla glada att vi har ett sådant utbud såsom turkiska Star Trek, 2 Turkiska E.Ts och den mest kända i hela bunten, Turkiska Star Wars som också ska få en review...någon gång. Tillskillnad från Badi och andra turkiska kopior så är denna filmad på videoband vilket ger filmen lite sämre kvalité. Dålig musik, sega stunder, urusel dräkt som ger en mardrömmar pga helt fel annledning men även knasiga scener som gör filmen sebar som då de åker på en flygande matta med hjälp av en greenscreen som skulle få Birdemic att se ut som ett oscarsbidrag. Homoti får1.5/5 Guldkameror.
 
Markus

T.P: Episode 27 - The Path to the Black Lodge
2017-04-29

 
Ett nytt lik dyker upp...dolt i en schackpjäs! Allt för att reta Cooper och poliserna om deras underläge i hans mystiska lek. Vi får mer story om Windom Earls bakgrund och hans kopplingar till det hemliga Blue Book Projektet, som verkar vara kopplat till Black Lodge. Miss Twin Peaks tävlingen närmar sig...
 
 
Domedagen känns nämre i detta avsnittet. Högerhänder reagerar genom att skaka konstigt och ofrivilligt. Och sirap rinner i slow motion...vilket innebär något hemskt? I don't know! Pete Martell gör en väldigt fin vänskaplig gest mot Audrey Horne. Men det största i serien är att Cooper får en ny varning av jätten!
 
Avsnittet är coolt, men lite flummigt i tempo ibland. Däremot en bra build up mot finalen.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

T.P: Episode 26 - Variations of Relations
2017-04-28

 
Windom Earl har en ny "elev" som han försöker lära upp om sin kunskap om samhällets mäktiga skog. Cooper blir kär i den före detta nunnan Annie och dom drar på dejt i skogen, samt hånglar för första gången. Det smakas vin och....tja inte mycket annat händer.
 
 
Detta är ytterligare en transportsträcka som kunde tas bort helt ur serien. Tur nog så blev Lynch så vansinnigt trött på skiten så i nästa avsnitt dyker han upp och rättar till saker och ting! Men det kommer senare....inte nu!
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

T.P: Episode 25 - On the Wings of Love
2017-04-27

 
Förra avsnittet slutar med en skitdålig cliffhanger och fortsätter nu...med att en random kvinna försöker mörda Harry. Men Harry överlever och vi fattar inte vem hon är eller varför hon ska döda honom? Hela scenen är sjukt dålig och liksom många tråkiga upplevelser i serien så finns den bara där. John "Justice" Wheeler dyker upp igen och blir intresserad av Audrey. Är detta den första personen hon verkligen blivit kär i? Windom Earl börjar starta igång sin onda plan på allvar. Och Gordon Cole (Lynch själv), börjar hångla med Shelly Johnson.
 
 
 
Detta avsnittet är oväntat packat med bra händelser. Inget skitbra innehåll, men mycket kul saker. Man undersöker en grotta i Indiana Jones stil, Gordon Cole vrålar mot ett litet träd av någon konstig anledning. Och nu känns det som att serien börjar komma mot sitt slut, vilket är rätt skönt. Hemska ord? Jo, men det är skönt att all skit från tidigare avsnitt börjar försvinna och relevansen finns där.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

T.P: Episode 24 - Wounds and Scars
2017-04-26

 
Avsnittet börjar dystert då Harry blivit alkolist efter händelserna i förra avsnittet. Hawk och Cooper tvingas ta över samhällets lagar och försöka hantera polisstationen. Norma, som äger cafeét i samhället, får besök av sin vackra syster Annie. Windom Earl är hotfull mot Leo och hoten blir värre och värre.
 
 
Avsnittet har ett värdelöst seminarie om Pine Weasel, nått jävla djur som hotellets ägare, Benjamin, vill skydda. Det är så jävla tråkigt att se, men beskrivs som det viktigaste elementet i detta avsnittet. Eller hela händelsen får mer screentime än något annat! Hela Wounds and Scars skulle nog vara hemskt om det inte vore för scenen med Harry som är helt bitter och full. Det är kul att se och hela dom scenerna är alltid spännande filmade, som en klassisk deckare, typ.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Katy Caterpillar
2017-04-26

Katy är en larv, läste du ens titeln? Hon bor i ett gammalt träd tillsammans med 3 syskon, de är föräldralösa och spenderar dagen att dega på en gren. Katy gillar att upptäcka och lämnar oftast trädets säkra boning. En dag när hon är nere på marken en gång så märker hon att något blinkar och hon går genast dit trots hennes systrars protest. Det visar sig vara en glasflaska som fångat hennes uppmärksamhet, en flaska som kommer väl till användning som ett gömställe då hon attackeras av 2 kråkor. Hon räddas av moder natur som skrämmer iväg kråkorna och berättar sedan att hon inte kommer vara en larv hela livet utan att hon snart kommer bli något större än tjock larv. Katy ger sig ut för att uppleva världen och själv se möjligheterna. Den första varelse hon möter är en spindel med tuttar (den meningen blev skriven och kommer gå till världshistorien) men då Katy får reda på att spindelns fina nät använda för att fånga andra insekter så springer hon iväg och hamnar i en koloni för kameleonter.Katy får kicken från kolonin då hon inte kan ändra färg och hanmar öga mot öga med ett arbetarbi och hamnar senare i bidrottningens kupa. Kommer Katy att bli ett bi? Kommer moder natur ge henne rätt medelande för att bli den hon är menad att bli? Vad kommer Katy utvecklas till?
 
Sticka på Katey! Sticka en bättre film tack!

Filmen är så jääääävla tråkig, det roligaste med filmen är att en av filmens producenter eller något heter Nachos i förnamn. Filmen är en mexikansk produktion och heter egentligen Katy La Oruga och är en popstjärna i mexiko, typ som Crazy Frog fast inte lika minnesvärd och det märks då filmen är en musikal....utan några bra musik nummer. Filmens handling går ut på att Katy går runt, möter någon, pratar jävligt länge, ibland så sjunger hon tills då hon antingen blir bortfösad, flyr eller bara går vidare till nästa varelse...och så är hela filmen, från början till slut. Jag ser såklart filmen på engelsk dubbning då den mexikanska spanska versionen inte finns inom mitt räckhåll, denna är dock en film jag velat recensera ett bra tag då den här filmen och jag har en historia då denna var den film jag satt å glodde på tv en gång när jag var ca 12 och det var sista gången jag såg min gammel mormor i livet, så ...ja...sötsur film på en personlig nivå, men minns redan då att filmen var rätt jävla tråkig, något som jag fortfarande håller vid. Hade Katys möten varit underhållande hade det varit en annan femma men vad vi får är karaktär på karaktär med usla skämt, usla historier, usla sånger till medioker animation . Visst det är en barnfilm men jag tycker endå filmens klimax, då Katy bestämmer sig för att vara en flygande blomma .... så man får välja vad man ska bli efter puppa stadiet... visst jag hajjar att det är ett medelandet är att man kan bli den man vill bli när man växer upp men ...endå.....det är ett dumt koncept. Katy Caterpiller är en tråkig rulle helt enkelt, kul för de allra minsta men på filmfett får den endast 1.5/5 Guldkameror.
Markus

T.P: Episode 23 - The Condamned Woman
2017-04-25

 
Windom Earls lek med Dale Cooper verkar vara som en dödlig schack-utmaning. Scheriffen Harry Trumans kärlek, Josie, hamnar i trubbel med lagen och hennes panik växer. En ny besökare besöker hotellet, den unge affärsmannen John "Justice" Wheeler, som är Benjamins vän. Avsnittet slutar med en oväntat bra final, där Bob dyker upp igen och ytterligare ett offer dör, fast av andra omständigheter.
 
 
Avsnitt 23 av Twin Peaks fyller in en massa luckor, exempelvis om Windom Earl och Josies seperata förflutna. Billy Zane som "Justice" fungerar fint som en mer human karaktär i jmförelse med alla andra sjukare element. Att Benjamin börjar äta morötter och blir en naturvänlig karaktär är löjligt och hoppar hajen, men jag kan leva med det i avsnittets sammanhang.
 
Dessutom så är finalen grymt spännande och öppnar upp mer om Trumans karaktär. Karaktärerna Hank, Jerry och James försvann efter detta avsnittet och dök aldrig upp igen.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

T.P: Episode 22 - Slaves and Masters
2017-04-24

 
Windom Earl har mycket mer screentime i detta avsnitt och visar sig vara en lustig herre. Även om hans sadistiska lekar får honom att verka som The Riddler från Batman. Och hans tortyr mot sin nyfunna partner-in-crime, Leo, är hemsk att bevittna. James hamnar i trubbel med lagen och kvinnan han träffade innan, Evelyn. Äntligen börjar Benjamin Horne bli normal igen.
 
 
 
Avsnittet är lika ojämt som vraket av Titanic (too soon?), som i alla fall så flyter detta avsnittet bättre än Titanic (too late?). Det är många tråkiga händelser, men dom får i alla fall ett avslut. Och Windom Earl håller storyn mot Cooper relativt engagerande.
 
3 av 5 Guldkameror.
 
Robin
 
 

Play time
2017-04-24

Filmen börjar med 2 par, ett par är lite segt när det kommer till gökandet medans det andra paret är hett på gröten, vad har dessa 2 par gemensamt? Jo det är så att männen är bästa polare och arbetskamrater och kvinnorna är också vänner. Vi får ett långt montage som beskriver sitruationen ganska bra, medans ett par gökar som kaniner får Gina, kvinnan i det sexlösa paret fingerpulla bort sina problem hela natten medans hennes man ligger åstörd av det hela. Dagen därpå åker männen och spelar golf medans kvinnorna stannar hemma och solar topless och spanar in poolkillen, delar med sig av sina sexuella fantasier och bestämmer sig sedan att utöva dessa fantasier på sig själva, med varandra. Sedan återvänder de till sina liv, Lidsney och hennes make Joe nuppar satan medans Gina och hennes make Brad får tillbaka gnistan i sänghalmen efter Lidsney och Ginas sexuella upplevelse.
”God you look fantastic when you come!”

Lidsney besöker senare Gina på jobbet för att än en gång ….engagera sig med henne, de k-nullar inte utan mer handjuckar sig själva I varandras närvaro (till den sexigaste jazzmusiken sedan Baker Street). Den kvällen berättar Lidnsay om vad hon och hennes vänninna hållit på med till sin make trots att hon lovat att hålla det hemligt, han tar sin frus otrohet som ett viagra piller och hoppar sexuellt över sin fru och de bestämmer sig för att Lidsnay ska göra om det med Gina och att Joe ska få titta på, han råkar dock avslöja sig....och det blir trekant, något Gina och Lidsnay tänder ännu mera på, så de bestämmer sig för att försöka dra in Brad i det hela, men han är inte lika öppen för det förslaget och tar sin frus otrohet lite sämre än Joe. Kommer gänget få sin fyrkant? Kommer det sluta i skiljsmässa? Kommer Markus köpa soundtracket? Fuck yeah.
 
denna review skrev jag seriöst på alla hjärtans dag....tror jag...

Play Time…är inte riktigt Jaques Tatis version, nej detta är en skinny-max film som jag en gång såg på playboy TV i mina yngre dagar...vissa ser på disney för att bli nostalgisk, jag...jag glor gamla playboy rullar. Okay hur fan reviewar man en softcore porrrulle?? Öm...sexet är väl najs? Skådisarna är sisådär men de är ju mest där för att vara nakna. Brad, mannen vars fru bedrar honom med deras bästa vänner får spela ”skurkkortet” att det är han som har fel...playboy logik, men efter ett snack och lite betänketid så öppnar han upp sig för idén bara sådär..han måste vara kul att jobba med ” vi kan inte sälja aktier” ”kom igen” ett montage senare ” vi säljer aktierna”. Oftast så snackas det under filmens gång om homosexuallitet och att Gina är rädd för att hon är gay...filmen är från 90-talet då det ansågs okay men ämnet var fortfarande tabu eller dåligt hanterat som i piss serien Dharma och Greg...eler vilken det nu är med de där 2 gay snubbarna. Vem vet. Musiken är fan sweeet som bara helvete, kvalitén på filmen är så 90tals film det kan bli, det påminner lite om ett avsnitt av 7th heven fast med a-kupors tuttar istället för familjeproblem. Vill du ha sex, filmen har massvis av det, kvinnorna ser väl bra ut och musiken förtjärnar att tas upp igen. Playtime får 3/5 Guldkameror, lite svag historia men den existerar bara som ram för alla sex scener och ja vad kan jag säga...det är en softcore film med en passande historia till.
Markus

T.P: Episode 21 - Double Play
2017-04-23

 
Leo vaknar till liv ur sitt tillstånd och flyr huset. Samtidigt undersöker polisen det lik som hittades på polisstationen under natten. Allt tyder på ett tydligt budskap från Windom Earl, och ett hot mot Dale Cooper. Det blir även en fånig sidohistoria om Dick och Andy och det fåniga barnet som dom hatar. Förhoppningsvis är detta sista gången vi behöver oroa oss om denna storyn.
 
Windom Earl är ingen mysig farbror.
 
Det är kul att Windom Earl byggs upp mer som fiende i detta avsnittet. Vi får även se honom mot slutet i en cool cliffhanger som fungerar fint som ett mörkt täcke över serien som spårat ut för mycket. Men nu är man tillbaka på spåret om hotfulla element. Men det finns många tråkiga och fåniga sidohistorier som fortsätter. Som tur är så håller dom inte samma "kvalitet" av skit som innan, så dom bra elementen håller ihop storyn.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

T.P: Episode 20 - Checkmate
2017-04-22

 
Major Briggs sitter i en skog i en annorlunda miljö, bredvid en uggla i vad som verkar vara en annan värld. Är detta en koppling till legenden om skogens makt i staden? Benjamin Horne blir värre och värre i sitt mentala tillstånd och behöver hjälp tillbaka till verkligheten. Dale Cooper kidnappas av dom som ligger ansvariga för placeringen av droger mot Cooper och den enda som kan rädda honom är Denise.
 
 
Hur kan man resa sig efter kaoset som var förra avsnittet? Jo, vi sitter fortfarande fast i träsket och det är inget roligt läge alls. Men inte på botten av träsket i alla fall! Storyn om Cooper som är kidnappad är intressant och händelsefylld, men det finns också mycket trams med som bara tar fokus, tid och onödig energi. Den vet inte om den ska vara komisk eller dramatisk. Tur då att saker börjar se ljusare ut för serien!
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Demons 2
2017-04-21

Vi befinner oss i New York eller nått i en stor skyskrapa där Sally bor och hennes vänner förbereder en födelsedagsfest för henne. Sedan träffar vi ett ungt par som har en baby på g och ett gym fullt av muskelknuttar., dessa kommer spela roll för historien senare. Under Sallys fest är Sally upprörd över att hennes pojkvän inte dyker upp och låser in sig på sitt sovrum. Där ser hon slutet av förra filmen, likaså många andra i byggnaden tittar på samma tv kanal. I programmet ser vi hur ett gäng ungdomar råka väcka ett demon lik i den förbjudna zonen. Medans Sally tittar på filmen väcks demonen till liv och kryper ut ur tvn och förvandlar henne till en hemsk best.
When ya watch a video only to have it end with "My name Jeff"

När Sally ska blåsa ut ljusen på hennes tårta så förvandlas hon i en av filmens bästa scener och sedan blir demon action för hela slanten då hon transformerar alla gäster. Snart knackar Sallys gravida granne på dörren medans överallt i huset sprids demon förbannelsen efter att några av Sallys gäster kräkts frätande blod som fräter igenom golvet och landar på innvånarna på de lägre våningarna enda ner till gymmet i botten. Snart kryllar hela huset av demoner, gamla som barn, ingen är säker från förbannelsen.
"Hey that's the guy that played the fucked kid in Phenomena"- Me watching the movie

Tillskillnad från förra filmen handlar Demons 2 om olika karaktärer, de hae egna akter, visa av karaktärerna träffas inte ens utan den enda kopplingen är att de bor I lägenheten som utsatts av förbannelsen. George från förra filmen poppar upp i en mindre till och säger skämtsamt ” jag gjorde detta förra sommaren” en uppenbar refferens till Demons 1. Vi ser här Asia Argento, Darios dotter i sin debut roll innan hon var med i XXX med Vin Disel men vi ser även Davide Maroetta, som en ungen Tommy i demon form, Maroetta såg vi innan i Phenomena som det vanskapta barnet till huvudskurken. Tydligen är förra filmen en film inom en film i denna, då händelserna i filmen på tv är en ren uppföljare till händelserna i Demons 1 och i ”det verkliga livet” sker samma händelser som sker i filmen på ett klyftigt sätt. Sminket har uppdaterats lite, det ser lite bättre ut på vissa av karaktärerna än i förra filmen, handlingen är fortfarande intressant och funkar perfekt som en double feature med förra filmen. Men själv står den lite svagare på egna ben än sin föregångare, den är lite segare, saknar rocken, coola scener med samuraj svärd men är endå en sevärd film. Den har stake och gör till och med en unge till en demon som måste dödas. Är den läskig? Inte lika mycket som förra men den har ett par bra dödsscener och en story som gör det intressant för tittaren samt ett par bra praktiska effekter och ett underhållande klimax med många demoner. En legit skräckfilm som man märker har fått mycket jobb gjort. Demons 2 är inte lika bra som Demons 1, men den har vissa delar som den gör bättre men i det stora hela fattas det något som gjorde första demons så bra som den var. Demons 2 får 3/5 Guldkameror.
 
Markus

T.P: Episode 19 - The Black Widow
2017-04-21

 
Avsnittet fortsätter med James kärleksrelation till Evelyn, ännu en karaktär som är inslängd som en clown i en clownbil. Benjamin Horne blir värre och värre och börjar leva i en fiktiv värld som General Lee. Det går så dåligt att han tillochmed klär ut sig som General Lee. Nadine blir våldsam mot allt och alla i sin omgivning då hennes styrka och mentala instabilitet är utan kontroll. Därför börjar hon brottas i skolans brottarlag.
 
 
Fyfan, vilket tråkigt avsnitt. Nu är vi nog i botten av seriens träsk av en djungel som annars har höga toppar. Att avsnittet bara fortsätter med att kräma in skit utan innehåll är bortom mitt förstånd. Finns inte mycket att säga. Jag spolar genom skiten då det bara blir pinsamt. Fullkomligt innehållslöst.
 
1 av 5 guldkameror.
 
Robin

T.P: Episode 18 - Masked Ball
2017-04-20

 
Samhällets major, Briggs försvinner mystiskt och ingen vet vad han är. James Hurley hamnar i en småstad utanför Twin Peaks och träffar den förföriska Evelyn. Dale Cooper blir misstänkt för droginnehav och undersökningar drar igång, där transpersonen Dennis/denise hjälper till. Vi får även bekanta oss med seriens jobbigaste unge, och kanske den enda ungen jag sett i serien, Little Nicky.
 
 
Ännu ett avsnitt som hör hemma i sopsäcken. Inte lika hemskt som förra svnittet, då storyn om Cooper leder vidare till någon form av relevant story. Men vi får en förvarning om värre saker i och med att Ben, ägaren av hotelet, börjar visa tecken på förvirrat sinnestillstånd. James kärlekstriangel med Evelyn kan också vara spiken i kistan i seriens kvalitet.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

T.P: Episode 17 - Dispute Between Brothers
2017-04-19

 
3 dagar har gått efter händelsen i förra avsnittet. På en dödsvaka så börjar borgmästaren bråka med sin bror och det verkar som at vi får ytterligare en svag ministory som inte leder till något i serien. Nadine tror fortfarande att hon är en 16-årig tjej och måste börja i skolan för att "underhålla" sig. Harry och Cooper får mer tid för att bygga på deras starka vänskap.
 
 
Detta svnittet bjuder inte på någonting intressant eller relevant. Till skillnad från avsnittet efter att mördaren blev avslöjad för publiken, så verkar man ha tappat tråden helt. Mördaren är stoppad, allt är bra i Twin Peaks, så varför slösa tid på en massa skit som inte leder någonstans? Vi får fan ett smatal om fiskeredskap i avsnittet! Och Nadine ska bli cheerleader i vad som kan vara den sämsta scenen i serien.
 
1 av 5 guldkameror.
 
Robin

Demons
2017-04-18

Vi följer en ung kvinna som åker tåg till sin destination, men på tågstationen så känner Charyl som hon heter, sig förföljd av en snubbe i mask som ger henne en biljett till biografen Metropol till folk och hon ber om en till till sin kompis Kathy. Den kvällen drar de till Metropol, en udda biograf där en riddare på en motorcykel hållandes en mask står i foaljen. Gästerna dyker upp inklusive en pimp med 2 hoes, varav en av hans hoes uppmärksammar masken i foaljen, men när hon börjar pilla på den så skär hon sig. Cheryl och Kathy möter 2 unga pojkar som troligen kommer bli kärleksintressen vid filmens slut. Filmen börjar, det visar sig vara en skräckis och buografen är som halvpackad med unika karaktärer och filmen handlar om ett par ungdomar som vanhedrar Nostredamus (en gammal seer som förutspådde Hitler, 9/11 och massa hemskehet under världshistorien) grav.I filmen hittar de en liknande mask som den en av filmens hoes, vid namn Rosemary hade på sig, även filmkaraktären skär sig och han blir en demon. Just då börjar Rosemary blöda och går iväg för att torka upp.
 

På toaletten börjar Rosemary må dpligt och sakta förvandlas hon till en demon som börjar döda folk och infektera dem med demon förbannelsen....typ som en zombie. Snart får resten av biobesökarna se vad som hänt. Sedan bryter helvetet ut, det är demon versus männsika, och deras antal sjunker hastigt men när alla jobbar tillsammans har de åtminståne en chans att överleva. Kommer våra unga par att komma därifrån levande? Varför kommer de inte ut från biografen? Om demonerna styr på biografen, hur ser det då ut utanför biografen?
 
 
Och så har man ju sett filmens bästa låt live in concert, skryt
Efter nästan 2 år av att skjuta upp den review så är den äntligen här, och hur är filmen? FENOMENALT UNDERHÅLLANDE! Denna film börjar som en skräckfilm, har en mellanakt som en skräckfilm och slutar som en postaprocalyptisk film. Trots att man inte ser så mycket av jordens ende i slutet så känns det verkligen som om att det pågått medans vi spenderat majoriteten av flmen inne i biografen, vi har till och med en jävla helikopter som brakar igenom taket. Specialleffekterna och sminket är skit snygga och denna är helt klart Lamberto Bavas bästa film, vi har tidigare kollat in hans Macabre och även hans pappa, filmlegendaren Mario Bava som efter denna film borde vara mycket stolt över sin son. Dario Argento står för produktionen och det märks, den är top notch och har fantastisk musik, en av de bästa soundtracks till en skräckfilm någonsin utöver Fabio Frizzi. Men filmens stora frågetecken är något som verkligen får en att grubbla....vart fan kommer masken ifrån? Den bara hänger dä, hur lång tid hängde den där innan tjejen började pilla på den? Men filmens minus är ingenting jämnfört med alla filmens positiva sidor, från all rockmusik från Accept t.ex, till helt okay skådespelare, visst de är inget spciella och jag har endast sett en av skådisarna i en annan film, ”pimpen” som är på biografen spelar en liknande karaktär i Demons 2 och denna är verkligen en pärla inom italiensk filmistoria, trots att demonerna i filmen mer linknar zombies så har den förtjärnat sin cultstatus, till och med Silent Hill spelen gör homage till filmen med att ha en biograf som heter Metropol efter denna film. En perfekt film för en kult filmkväll och en av de bästa italienska skräckisar, helt klart på min top 20 italienska skräckisar,Demons får 3.5/5 guldkameror. Skräckfantast som rockfanatiker kommer ha en fantastisk stund med denna rulle.
 
Markus

T.P: Episode 16 - Arbitrary Law
2017-04-18

 
Gänget får 24 timmar på sig att lösa mordet på Laura Palmer. Nu börjar alla korten läggas på bordet. Man letar efter den sista pusselbiten i Laura Palmers dagbok och Cooper samlar alla misstänkta i ett och samma rum. James Hurley får nog av stadens skit och sticker.
 
 
Att se finalen i avsnittet tillhör ytterligare en favoritscen. Helt galet hur mycket favoritscener serien har! Bobs hemlighet avslöjas för tittaren och vi får en mer visuell förståelse i vem eller vad han är. Den övernaturliga rättegången fungerar perfekt som ett klimax i avsnittet och vi som tittare vet ju redan vem mördaren är.
 
Grymt bra avnsitt, tyvärr följs det av mycket skit i kommande avsnitt...
 
5 av 5 guldkameror.
 
Robin

T.P: Episode 15 - Drive with a Dead Girl
2017-04-17

 
Efter förra avsnittet så får vi följa vad mördaren går egenom efter mordet på en av seriens karaktärer. Polisen har ännu inte ens vetat om att mordet har skett. Benjamin Horne placeras i häktet, misstänkt för mordet på Laura Palmer, och han får en dålig advokat i form av sin bror Jerry. Audrey är fortfarande i chock över sin far i fängelse, men vet om att Benjamin är oskyldig. Men då måste hon erkänna något som hon själv vill förtränga.
 
 
 
Detta avsnittet är en stabil brygga mot den chocken förra avsnittet satte in. Som dagen efter julafton då alla måste smälta julmaten, typ! Och det fungerar till seriens fördel. Det finns några tunna sidohistorier, men man försöker inte för hårt, vilket är ett smart val. Lite som när man är bakis!
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Teenage Mutant Ninja Turtles 2- Out of the shadows
2017-04-16

Världen är räddad! Shredder sitter bakom lås och bom!......eller gör han? För under en transport så kapas den överbevakade bilen han å 2 andra brottslingar vid namn Bebop och Rocksteady sitter i och under tromulten försvinner Shredder spårlöst. Han har teleporterats till ...nånstanns där en gäggig varelse vid namn Kraang  gör upp planer med Shredder att med vissa utomjordiska föremål kan han bygga en portal för att summona Kraangs Technodrome, en byggnad som får the Death Star att framstå som en testikel i jämnförelse. Casey Jones, en snut som kör sitt eget race är het på gröten tills den dag han räddar en viss April O'neil som tillsammans med sina 4 välkända vänner själva är heta på gröten gällande en Baxter Stockman och hans fiffel med Ooze. Deras vägar korsas då männen Casey är ute, Bebop och Rocksteady som kanske vet vart Shredder är värvas av Shredder för att låta Baxter mutera dem till en noshörning och vildsvin. Donatello, TMNTs hjärna upptäcker att Oozet inte bara för mutanter av människor utan även mutanter till människor, något Mickey och Raph vill men som Leonardo är strängt emot och drama ensues. hastig sammanfattning? lev med det jag måste på påskmiddag nu, kram.
It's a mess...
 
TMNT 2 är fan precis vad du tror det är, popcorn film deluxe och bjuder tittaren på mycket av vad man vill se i en TMNT film, Kraang, Bebop och Rocksteady, Casey Jones...alla till viss grad, Kraang dyker bara upp, Bebop och Rocksteady är lite för lika sina 80-tals counterparts och drar fisskämt, de ska vara dumma, inte lida av särskole nivås idioti. hade man velat göra dem perfekt för dagens publik och endå hålla dem true to the ogs skulle mn ha kunnat hämta inspiration från 2012s tv serie av TMNT där båda karaktärerna fortfarande är misslyckade hejddukar men lyckas även vara ett seriöst hot mot våra beskalade hjältar. Casey är snut som inte följer regelboken, inte en legist som rensar staden på brottslingar på egna accord och Shredder är en helt ny man, bokstavligt talat, han har låtit hår och skägg växa, brännskadorna är borta och spelas av en kortare skådis. Men myclet har förbättrats med! April och Vernon spelar mycket mindre roller i denna film och vi får äntligen en fight mellan TMNT å Bebop och rocksteady på stora duken...notera EN, precis som Nostalgia Critic och hans gäng pekade ut så bjuder som sagt till viss grad då Kraang bara dyker upp en gång i början och sedan en snabbis i slutet, Bebop och Rocksteady får aldrig skina och när filmen är popcorn kul så håller det inte länge tills vi får se TMNT disskutera lösningar och problem. Tyler Perry, känd för sina oändligt dåliga Madea filmer dyker upp i rollen som den nördiga Baxter Stockman och hade det slutat med att han i en post creditscen han tvångsförvandlas till en fluga (precis som i 80-tals och i 2012-serien) TMNT 2 out of the shadows är en dum film med dumma karaktärer, iq-fritt action och dumma skämt, vissa som träffar prick och massa som faller pladask som en pizza i en vattenpöl, och det är just vad den förra filmen var med!.......men tillskillnad från Transformers filmerna är dess ainte för långa, underhållande i sin dumhet, bjuder på action man faktiskt kan se, överanvänder inte Slowmotion. Är denna en film alla älskar? nej, är det en bra film? sisådär, är det en underhållande stund man kan ha med vänner? ja för fan, Är detta en av mina guilty Plessures? fuck yes dude. TMNT 2 får 3/5 Guldkameror.
 
Markus

T.P: Episode 14 - Lonely Souls
2017-04-16

 
Polisen hittar Laura Palmers hemliga dagbok och Leo börjar återigen få tillbaka sitt sinnestillstånd efter skottskadan. Han börjar dräggla och vråla. Samtidigt börjar klockan ticka ner, då ett nytt mord är påväg att skaka upp terrorn i Twin Peaks!
 
 
Regissören David Lynch dammar av sitt hår och sätter sig som regissör bakom detta avsnitt. Och det märks. Allt från det konstiga bolltemat på hotellet, där bollar studsas i bakgrunden, till seriens bästa scen enligt mig. Utan att avslöja för mycket så kan jag säga att seriens mördare avslöjas för tittarna i det nya dådet, samtidigt som jätten dyker upp på en scen i en vision Cooper har och varnar honom.
 
Mörkret kring stadens mysterium blir på något sätt, så mycket mer verkligare. Vilket är omöjligt att ens förutse!
 
5 av 5 guldkameror.
 
Robin

T.P: Episode 13 - Demons
2017-04-15

 
Det är helg och påsk! Och tur är det då att vi får två grymma avsnitt av Twin Peaks! Harold blir bananaz i en av seriens kanske mest överaskande scener. Det känns skönt att se hans galenskap växa. David Lynch själv återvänder i rollen som karaktären Gordon, som kosntant skriker då han har dålig hörsel. Vi får även mer information om Bob.
 
 
I dagens avsnitt är vi tillbaka där serien skall vara. Mindre humor, mer relevans. Eftersom serien hoppade hajen, gjorde en frivolt, flög tusen kilometer i timmen och sedan landade på en klippa med huvudet före, så känns det skönt med ett BRA avsnitt i serien! Vi är tillbaka i en av tidernas mest intressanta serier.
 
5 av 5 guldkameror.
 
Robin

T.P: Episode 12 - The Orchids Curse
2017-04-14

 
Dale Cooper gör äntligen sitt jobb: undersöker, och hittar ett brev under sin säng. Brevet som Audrey lämnade för flera avsnitt sedan, som berättar att hon skulle undersöka One Eyed Jack! Nu måste Cooper rädda henne från en oerhörd fara! Leo har hamnat i katatoniskt tillstånd och får skötas hand om i sitt hem av hans fru. Perfekt tillfälle för henne att hämnas att han var så stugg mot henne! Men hon inser snart att inget är så kul som det verkar. Förhöret mot Leland fortsätter och vi får se ännu mer av Harold....för VEM kan inte få nog av en blomälskande hopplös romantiker....
 
 
Avsnittet var bättre än förra, även om det hoppar hajen för ofta. Bästa delen är mot slutet då Cooper och hans vänner gör ett häftigt räddningsuppdrag mot One Eyed Jacks för att rädda Audrey. Detta är en av få actionscener i serien och det är rätt badass.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Impossible Kid
2017-04-14

Denna uppföljare till For Your Height only börjar med att Agent 00, spelad av mikro actionhjälten Weng Weng och hans medarbetare från Interpol hejdar ett gisslandrama där en familj hos gisslan av gangsters då Weng Weng är anställd av Interpol. Interpols och 00s chef tror att kidnappningen som är en av många på senaste tiden är en akt av Sydamerikas och Europas största terror kulter som försöker expandera i Fillipinerna. Många industrichefer, affärsmen och andra viktiga personer kidnappas i utbyte mot 1000 pesos. Agent 00 skickas till ett viktigt möte men männen som håller mötet förknippar Weng Weng med en pojke och skickar sina vakter på honom.Agent 00 sparkar röv tills männen på mötet respekterar honom oh får tillgång till hemlig info där en maskerad man berättar att det är han som ligger bakom alla kidnappningarna å han gör det för att få fonder till större terorristdåd och säger att om 1 billion pesos innan slutet av veckan annars dödas alla på mötet och sedan sprängs bandet.
 
 
 
Agent 00, Interpol!
Weng Weng är smart och spelar in medelandet denna så kallade Mr X. skickat dem och tar det till Interpol där han får veta att en av männen som nämns i bandet har dödats och Weng Weng får i uppdrag att hitta mannen bakom masken. Mister X män kidnappar snart Agent 00 men som den kämpe han är flyr han utan större problem och förstör deras plan. Snart förstör han ännu en kidnappning för Mr. X och han blir snart Mr. X värsta fiende. Kommer Mr. X få sin hämn och pengar till att utföra större dåd? Kommer Agent 00 kunna stoppa dem och även ha tid med fräna stunts och kvinnor?
 
Man kan se trådarna ju.. I love goofs like that
Som en blixt från klar himmel dyker Weng Weng från ingenstanns upp i min filmsamling, en film jag ägt i över 4 år...utan att tänka på det! Den är en av filmerna i en sån där 50-filmers box som jag köpte i USA år 2012, en box som är äldre än Filmfett själv som även inkluderar Ninja Death och Black Cobra trilogierna samt Kung Fu Arts och nästa film. Det faktum att jag nyss hittade filmen i filmsamlingen gjorde Pappa Älskar film skrikt besviken på mig ...igen, men men hur fan är filmen? Än en gång låter Weng Wengs dubbade röst inte alls som något som skule komma ut ur hans mun men det hindrar inte filmen att vara en underhållande stund med mycket action om man nu kan tro att en man på knappast en meter kan få normal stora vuxna män att kastas runt i ett rum som om han själv vore en noshörning med mord i blicken. Med en alldeles egen theme song är Agent 00 en ren och skör Bond parodi med deras egna Moneypenny som delar ett liknande förhållande till 00 som Moneypenny har till 007. Vill du ha billig Action med många stunts och fräck musik så är denna film verkligen för dig, den innehåller mer action än de flesta av dagens action och spion rullar och vi får till och med en låt som låter oerhört likt musiken från Rosa Pantern, kusligt likt...nästan som om de endast ändrat några toner och Weng Wengs agent dräkt är en subtil hint till John Travoltas Saturday Night Fever utstyrsel. Weng Weng är i top form och sparkar röv som vanligt och hans stunts är lika fantastiska för en så liten person som det kan vara, han hamnar i samma klass som Verne Troyer. The Impossible Kid får 3/5 Guldkameror. Nu inväntar vi bara att boken om Weng Weng anländer hem i min brevlåda!
Markus

T.P: Episode 11: Lauras Secret Diary
2017-04-13

 
Efter ett psykopatiskt intro där vi får en insyn i varför Leland Palmer förstörde en ledtråd i undersökningen så tvingas vi se resten av avsnittet. Audreys egna undersökning av One Eyed Jack leder till att en gangster, Jean Renault, kidnappar henne. Och så får vi se ännu fler scener med världens tråkigaste trädgårdsälskare: Harold.
 
Varför är Harold med så mycket?!
 
Detta avsnittet börjar starkt med Lelend Palmer, men resten av avsnittet är så oerhört oengagerat att jag inte vet vad jag ska ta vägen. Det är såna här avsnitt som får mig att udnra varför i helvete jag håller på att recensera VARJE JÄVLA AVSNITT! Seriöst. Inget av värde händer.
 
1 av 5 guldkameror.
 
Robin

T.P: Episode 10 - The Man Behind the Glass
2017-04-12

Nu börjar jag ångra detta projektet....rejält! Donna, vår egensinniga "jag kan lösa mordet själv" karaktär, ger sig in i att besöka den sällskapsjuke agrofoben Harold Smith. Och tyvärr ser vi alldelles för mycket av honom! Han snackar om blommor, Laura Palmer, hur mycket han gillar henne...hur mycket han gillar blommor....han är lika intressant som att se 4 timmars nyheter om vädret! Vi får även träffa ytterligare en ny karaktär i form av den prydliga Dick. Fyfan för Dick!
 
 
Nej, det här avsnittet kunde skäras bort helt ur showen. Fasansfullt tråkigt! Enda räddningen är att Leland berättar om hur han har träffat Bob.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

Torkel I knipa
2017-04-11

Torkel är en helt vanlig grabb, han bor i ett fint hus med en överbeskyddande mamma, en psykiskt men icke fysiskt frånvarande pappa och hans irriterande lillasyster som vill leka konstant. I skolan har Torkel sin allra bästa vän någonsin, Jason, en tuffing som svär som kuken men honom har Torkel aldrig varit hemma hos. I plugget finns även 2 mobbare, Sten och Zacki som mobbar alla, särskilgt klassens tjockis. En vacker dag när Torkel är i skolan möter han en vikarie, en hippie vid namn Gunnar som under deras möte påpekar att Torkel satte sig rakt på en spindel. Torlkels föräldrar är mitt uppe i att planera ett bröllop som går som smort men det är under efterfesten som mobbarna Sten och Sacki dyker upp och försöker få Torkel att stjäla lite sprit, någon Torkels alkoholiserade morbror Stewart inte gillar och slår ner de båda mobbarna.
"Ärru facking slut? Man vet aldrig när man behöver ett schyst järnrör"

Dagen därpå så är Sten och Zacki supersura och Torkel hittar hotfulla texter på sitt bord. Läraren Gunnar som nu är deras vanliga lärare efter klassens förra lärare blev nermejad säger till klassen att de ska på skolresa och leta efter en efterlyst salamander veckan därpå. Torkel upplever ständigt att Sten och Zacki är efter honom och de hotar honom gång på gång, i skolan och utanför. En gång går de över gränsen vilket leder till att Torkel själv börjar mobba fläsk-Doris, klassens tjockis så mycket att hon begår självmord genom att hoppa ut genom fönstret. Torkel blir senare bästis med Sten och Zacki och när dödshoten fortsätter så börjar han misstänka att hoten inte kommer från dem, utan från Jason.  Är det Jason som hotar homom? Är Torkels lärare Gunnar och hans pungråtta tillräckligt bra beskyddare för att skydda Torkel under resan? Kommer blod falla denna skolresa?
" Fuck of and die, du är för ful för mig å din morsa går för en hundring!"

Torkels musiklärare poppar upp lite överallt och berättar historien medans den pågår och ger lite info om hur karaktärerna känner å så och han tillsammans med en av filmens mest välkända karaktärer, morbror Stewart kommer från början ifrån ett par komediskivor som blev poppis i Danmark. Filmen må vara dåligt animerad men det struntar man fullkomligt i då filmens manus och humor är på topp. De lyckas hålla en väldigt lyckad gåta gömd i en rätt larvig historia som blir mörkare och mörkare ju längre in i filmen man kommer. Felix Herngren, som gör ALLA röster, visar här en stor talang för röstskådespeleri, Att en person gör alla röster är vanligt i många av filmens dubbade versioner, förutom i den Brittiska då det låter som ett antal skådisar är inblandade. Musiken är en varierande ton, Fuck of and Die och Jag Kommer är rätt häftiga, Fuck of and Die är ju rena rama kult låten medans ’vem är du själv då’ å musiklärarens musiknummer är sisådär. Många av karaktärerna är minnesvärda som fan och bjuder på många skratt...kanske mest för nostalgi då alla i 7an-9an citerade filmen konstant och så hade vi filmkvällar med den som det vore the room och filmen blev som en kult klassiker. Torkel i Knipa får 3.5/5 Guldkameror, en film jag skarpt rekomenderar(mest på grund av nostalgi) och den bästa danska film jag känner till....vad jag vet, se skiten.
 
Markus

T.P: Episode 9 - Coma
2017-04-11

 
Efter att ha spenderat nästan alla avnsitt i koma, så vaknar Ronette upp, tjejen som kidnappades med Laura. Hon är stum och förvirrad, men när hon ser bilden av Bob på en tecking, så får hon panik! Albert kommer tillbaka till samhället för att träffa Dale Cooper, som repat sig efter attentatet. Han berättar även om att en av Dales fiender från det förflutna, Windom Earle, har flytt fängelset.
 
 
Det är ledsamt att säga att även Lynch har sina sämre avsnitt. detta tillhör en av dom som han själv hade ansvar för och själv tappade tråden i. Donna undersöker en svag ledtråd om Lauras mord, när hon jobbade som leverenatör för Meal on Wheels. Detta leder ingenstans, men är grymt utdraget. Vi tvingas även höra en av de sämsta sångerna i någon tv-show någonsin. Just you and I hatas av allt och alla!
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

T.P: Episode 8: May the Giant be with you
2017-04-10

 
Första avsnittet av andra säsongen börjar rätt udda. Dale Cooper ligger blodig på golvet, efter att ha blivit skjuten av en okänd gärningsman. Han får besök av en gammal herre som ger honom den sämsta roomservice man kan tänka sig, och även ett besök av en jätte som ger fler kryptiska ledtrådar. Leland Palmer får en drastisk förändring i sin personlighet.
 
 
Avsnittet är bra på att utveckla våra relationer till vissa karaktärer. Laura Palmers bästa vän, Donna, har blivit tuffare. Men tyvärr får vi onödiga storys involverade. Som att en av seriens jobbigaste karaktärer, Nadine, blir ännu jobbigare då hon får en mentalitet som tillhör en 15-åring. Vi bjuds även på middag hos familjen Palmer, med medioker poesi och pianospelande. Annars är avsnittet ganska tråkigt och utan något intressant resultat. Endast Coopers story driver serien frammåt.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

T.P: Episode 7 - The Last Evening
2017-04-09

 
James och Donna smyger sig in i Doctor Jacobys kontor för att hitta bevis om vilka mörka hemligheter som Laura dolde för hennes vänner. Dale Cooper lyckas lura Jaques, bartendern i One-eyed Jack, som är misstänkt för mordet på Laura Palmer. Lurandet leder till att bertendern blir arresterad. Den brutala Leo går över gränsen när det gäller hans fru och gör något fasansfullt. Avsnittet slutar med några vassa cliffhangers, då detta var sista avsnittet av säsong 1.
 
 
Visst finns det några svagare cliffhangers i avsnittet, som tyvärr känns för dåliga, då de leder till seriens sämre kvaliteter. En karaktär kommer bli seriens jobbigaste "comic-releafs" vilket suger då hon är en grymt bra skådis.
Men överlag så får avsnittet mig att tappa hakan varje gång jag ser det.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Frankenhooker
2017-04-09

Jeffery är en ung doktors student som sysslar med  makabra experiment, som att sätta ett öga i en hjärna för att skapa en levande skapelse, något hans fru Elizabeth verkar vara helt okay med. På en födelsedagsfest i Elizabeths fars ära så har Jeffrey uppfynnit en radiostyrd gräsklippare som Elizabeth demostrerat och i prosessen råkar hon döda sig själv, något som gör Jeferey mycket upprörd. Han bestämmer sig för att återuleva henne, men tyvärr är det enda han har sparat från henne hennes huvud så nu behöver han bara hitta resten av kropssdelarna. Medans hans mamma gnäller på han att börja dejta tjejen i affären så har Jeffry en lanerad middag med de få kroppsdelar han lyckats samla på sig av Elizabeth, såsom ett huvud, en fot och andra oidentifierade delar.Under middagen delar han med sig av sin ide till det avhuggna huvudet att han tänker sätta hennes huvud på en porrstjärnas kropp, eller rättare sagt, många strippor ska bygga upp hans perfekta fru.
"Want a date? Looking for some action? Need some company?"

Men då Jeffry inte har mage nog att ta ett liv så kokar han upp en makaber plan, så han bestämmer sig för att gå undercover och köpa kroppsdelar av de kvinnor som säljer sina kroppar mot pengar, och han har ju kvar sina pengar han fick vid jul. Utav en pimp så köper han massa crack kokain som han senare genetisks manipulerar och ger till ett gäng kvinnor som han bjuder dem på under en orige han anordnar. Under origen så börjar hororna att sprängas, nu är Jeffry som en unge i en godisaffär och det är bara att välja. Han tar med sig delarna hem och börjar bygga sitt frankenstein monster till festmö, men delarna av horor har en stor negativ effekt på den kvinnan han en gång älskat.
"What are you, some kind of a Swede? You're talking to me in Swedish in Times Square!"

Frankenhooker kommer från samma galning som gav oss alla 3 Basket Case filmerna och Brain damage (en riktigt underskattad psykadelisk film), en viss Frank Henenlotter, denna är kanske hans mest välgjorda, basket case påminde om en explotation rulle och BrainDamage är mer artsy fartsy, denna är den som är mest main stream skulle jag nog säga. Patty Mullen som spelar Elisabeth brukade vara en playboy tjej och i början bär hon en tjockdräkt för att framstå som tjock och som Frankenhooker så kör hon konstant ett ryck med ansiktet, först är det rätt kul, men det pågår genom hela filmen. Sättet Jeffrey samlar kroppsdelar på är rätt makabert....ge horor sprängande kokain så samlar han bara upp likdelarna sen. Det var menat att scenen skulle se fejk ut, det är uppenbart dockor de spränger...men jisses vad illa till mods man känner sig, hans förklaring? De dödar ju endå sig själv med knarket så detta är bara ett sett att öka takten i det långa självmordet. För att inte nämna scenen där Jeffry har en hel hög med avhuggna tuttar i en hög. Det finns även massa refferenser till Mary Shellys Frankenstein såsom Jeffrys efternamn Franken och Elizabeths efternamn Shelly och såklart delen där de bygger en ny människa av likdelar i ett labb med massa udda manicker. James Lorinz är jättebra i rollen som Jeffry Franken och vi får även se den legendariska tv värden John Zacherle i en cameo som väderman på tv, detta är Frank Henenlotters andra film han dyker upp i då han tidigare var rösten till parasiten i Brain damage. Frankenhooker är en underhållande makaber rulle som tillskillnad från andra filmer inte bara har ett märkvärdigt namn och inget mer, denna har både underhållande namn och underhållande innehåll och här på filmfett får filmen hela 3.5/5 Guldkameror.

T.P: Episode 6 - Realization Time
2017-04-08

 
Med en sån vag titel så drar vi igång "Realization Time". Dale Cooper har en komplicerad vänskap med Audrey, som är för ung för att Cooper ska kunna acceptera hennes kärlek. Gänget försöker även få sanningen ur ett vittne till mordet på Laura Palmer, en fågel vid namn Waldo, som kan tala. Och samtidigt försöker polisen undersöka porrklubben One Eyed Jacks, där Laura jobbade. Men polisen har ingen makt, så dom tvingas gå under-cover.
 
 
Avsnittet har extremt mycket fillers. Audrey är en ganska intressant karaktär och här gillar jag hennes utveckling som karaktär. Det är kul att se gänget smyga sig in i One Eyed-Jacks. Annars finns det inte mycket att säga. Avsnittet är rätt segt.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin

T.P: Episode 5 - Cooper's Dream
2017-04-07

 
 
Avsnittet börjar med en galen fest på hotellet, där Cooper drivs till vansinne av dålig sömn. Leland Palmer får nog av sitt sörjearbete och ber om att få jobba som advokat för hotellets ägare igen. Cooper och polisen undersöker en misstänkt persons lägenhet och hittar små detaljer som gör dom intresserade, en porrtidning kallad Flesh World och kopplingar till Leo Johnson, stadens drogkartell.
 
"She said that people tried to be good. But they were really sick and rotten on the inside, her most of all."
 
Visst finns det dåliga ögonblick i detta avsnittet. Som när James berättar en helt onödig story on hur hans mor är alkolist. Visst, det är bra att öppna upp sig, men att tvinga Donna till samhällets park för att ha en sådan onödig filler känns så jävla elakt av någon anledning! Men i samma avsnitt öppnar sig Bobby för Doctor Jacoby coh berättar hur elak Laura var efter att dom hade haft sex och hur ond hon verkligen var, utan att någon visste det. Denna lilla scenen räcker mer än väl för att berätta att inget är som man tror.
 
 
Avsnittet kan vara en av de starkaste i serien, faktiskt, då det håller sig stabilt. Och det är kul att se lägenhetsransakan av någon anledning. Kanske för att den känns mer mystisk och aktiv än tidigare avsnitt?
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

T.P: Episode 4 - The One-Armed man
2017-04-06

 
Lauras mamma har länge hemsökts av bilden av den man hon tror mördade hennes dotter. Nu gör hon en sketch av mannen, som Cooper tror är Bob, varelsen som hemsökt honom själv. Psykologen Jacody hade Laura som sin patient, men vägrar att hjälpa polisen med att ge ut information. En av Coopers ledtrådar är en enarmad man, Gerard. Men Gerard verkar harmlös...och armlös.
 
 
Detta avnsittet är mest intressant för några mindre scener. Som den en-armade Gerard som brister i gråt när han tänker på sin mamma. Eller att Lauras kusin, Maddy hesmöker James då hon är så oerhört lik Laura.Vi får även höra Gordon Cole skrika i en telefon innan vi ser honom i fysisk form i senare avsnitt. Denna scenen blev, precis som Bob, en lycklig oplanerad händelse.
 
Episod 4 tillför inte mycket i helhet, men fungerer betydligt bättre än dom sämsta episderna.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Lord of Tears
2017-04-06

James är en medelålders man vars mor nu avlidit och lämnar allt hon äger inklusive ett stort hus, et tlitet hus och stor rikedom. James är en störd man som får visioner om hemskheter och kråkor, många kråkor då han som ung besökt ett hemsökt hus som gjorde honom helt galen efter att ha sett ett monster enligt han själv. Sedan denna hemska upplevelse flyttade James ifrån sin mor och familj. Detta hus är det stora huset han ärvt nu som vuxen men råds i testamentet att ge fan i. James och hans vän Allen är lärare i en skola och efter ett långt samtal med Allen bestämer sig James för att åka till huset som skrämt han som lite för att möta sina demoner.

Ge mig den dräkten, jag vill ha den här dräkten!
Efter att ha inspekterat sin mardrömshus möter han en ung smexig amerikanska som kommer och hälsar på och stannar på middag. De pratar och blir vänner och Eve som hon heter går med på att hjälpa James med att upptäcka husets hemligheter. En läskig kväll senare, full av illusioner av en såkallad Owl man från Scottisk folktro. Men demonisk fågelman å sido, Eve har bröst, vilket James tänder på och en romans börjar blomstra.  Kommer de leva lyckligt? Kommer James få ännu ett psykiskt sammanbrott pga Owl Man?

2010-talets kanske bästa skräckskurk hitils
Så Möller av Hansen/Möller fame frågade mig när jag först hittade en bild på filmens monster, jag sa att jag inte visste vart den kom ifrån...nu gör jag det typ ett år efter jag lagt upp den på instagram då jag först tänkte att det var en passande design på skurken ur en Stage Fright remake men vi fick något bättre än en remake, en egen film! så...better late than never ey? hur som helst! ja vi har 2 filmer med mördar ugglor, vilken värld vi lever i. Det bästa med filmen? Helt klart monster designen, den snyggaste utstyrseln sedan Leslie Vernon för typ 11 år sen (vart är vår uppföljare till Behind the Mask era muppar???). James spelas av en viss Euan Douglas som är rätt så bra i sin roll, han har verkligen sina dåliga stunder men han godkänns, mest pga sin skottiska dialekt, visst ja filmen är från Skottland, it's shite being scottish men dialekten är vacker på sitt absurda sätt. Filmen bygger på en gammal skröna om The Owlman, ett väsen ur brittisk folktro, hälften man, hälften berguv som sågs av 2 flickor på 1700-talet och svävade över en kyrka. Filmen är seg, mycket uppbyggnad och fokus på karaktärerna, ja de är bättre än vanliga Hollywood stereotyper men de spenderar ett par låååååånga scener där de endast pratar, lite för länge, lite för oftast. Att filmen är så psykologisk och inte bara ren slasher uppskattas, de har verkligen lyckats mixa en ruggig (heh rugguggla) känsla trots att vissa scener är helt förvrängda i ton, i en scen så spottar Allen upp en fjäder.. Detta är en medioker skräckfilm, den är längre än vad den behöver vara men när den är bra så är den verkligen bra, lite för mycket drömsekvenser som inte bjuder på mycket framsteg i storyn utan att visa hur störd James verkligen är men det vet vi redan. Jävligt bra monster men utöver det inte så värst mycket mer förutom en bra atmosfär och bra skådespel från vissa skådisar. Påminner lite om Kill List (Reviewa den Tarre), jävligt seg början men ju längre in i filmen man kommer destå mer brutal och kusig/läskig blir den. Lord of Tears får 3/5 Guldkameror.
 
Markus

T.P: Episode 3 - Rest in Pain
2017-04-05

 
Dale Cooper undersöker ledtrådarna från sin märkliga mardröm från förra avsnittet. Dessutom får utredningen ett steg frammåt, då det visar sig att Laura och hennes kompis Rounette, jobbade i en affär som Benjamin Horne äger. FBI-agenten Albert blir värre och värre mot polisen, vilket leder till att sheriffen Harry ger honom en snyting. Något Harry senare får ångra bittert. Lauras identiska kusin, Maddy dyker upp i tid för begravningen av Laura Palmer.
 
 
Rest in Pain har dom elementen som gör showen så unik. Dramat blandas med surrealism på ett perfekt sätt, men samtidigt känns det som en tickande bomb. Begravningsakten är en av seriens höjdpunkter och vi får se mer och mer om hur Leland Palmer bryts ner av sin sorg över sin dotters mord. Dessutom blandas detta med en humoristisk såp-parodi som alla följer på tv: Invitation to Love.
 
5 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
 

T.P: Episode 2 - Zen or the Skill to Catch a Killer
2017-04-04

Familjen Horne avnjuter en god frukost på Great Northern Hotel när Bens käre och matglade bror Jerry dyker upp! Ben blir överlycklig till familjens frustration. Bröderna beslutar sig att åka till mansklubben One-Eyed Jack för att fira hans hemkomst. Samtidigt utför Dale Cooper en väldigt annorlunda ritual i att kasta stenar mot flaskor för att hoppas hitta en ledtråd till personen som mördade Laura Palmer. Han får även besök från en av världens mest aggresiva agenter någonsin, Albert Rosenfeld.
 
Miguel Ferrer spelar en av seriens kanske roligaste och hemskaste personligheter.
 
Detta avsnittet gjordes av David Lynch och han lyckades göra publiken ännu mer förvirrad i fallet om Laura Palmers mord. Allt från Bens udda bett i mitten på en bagette, till att Leland Palmer, far åt Laura börjar dansa med ett fotografi av Laura. Inget kunde däremot förvarna oss om det röda rum som Cooper ser i sin dröm, med en bakåttalande dvärg. Detta är utan tvekan ett av de mest ikoniska avsnitten i serien. Udda, orginellt och fullkomligt förrvirrande.
 
"LET'S ROCK!"
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Grottbjörnens folk
2017-04-03

Vi fortsätter i Stenålderns tecken med grottbjörnens folk baserat på en rad noveller Jean M. Auel och kom ut 5 år efter Kampen om Eld, men vilken är den bättre filmen?
"You want to be a leader, Broud, but a man who hits his people can never lead the Clan."

Filmen börjar 35000 år före nytid, neandetalarna regerar jorden men en ny sort människor, cro-magon har uppstått.En Cro-Margon är det tidigaste stadiet av den moderna människan och vi ser hur en ung flicka mister sin mor efter en jordbävning. I samma jordbävning så mister grottbjörnens klan, en grupp neandetalare sitt hem och en stor skara av sin stamm, men under Brun, stammens nobla ledare så letar de efter ett nytt hem och på vägen hittar de den lilla flickan, så gott som döende och medicin kvinnan Iza adopterar Ayla, som flickan heter. Hor får snabbt en rival, den avundsjuka Broud, som en dag kommer bli klanherre, likaså andra i klanen som ser Ayla som ett hot mot klanens seder och kultur. Under klanens resa hittar de en skalle tillhörande en grottbjörn, den största typen av björn som någonsin vandrat denna jord och de bosätter sig i grottan som en gång tillhörde den nu döda björnen.
"yla walked with the Cave Bear. She had spoken out for Creb because she loved him. The sign had finally come. She understood the vision."

Ayla växer upp till en ung kvinna som märker mer och mer att hon inte passar in i klanen då hon är utåt, smart och redo för vapen, något kvinnorna i neandetalarnas stamm inte tillåter eller gillar så hon får lov att dölja sina talanger så gott hon kan innan det blir problem. När stammens Medicin-man söker upp ett djur totem, en skyddande ande som alla i stammen har visar det sig att Aylas totem är ett grottlejon medans Broud, efter att ha dödat en myskoxe blir befodrad till en jägare men han blir sotis när Ayla i en ritual får Grottlejonets tecken, en jägares tecken men Broud får något annat. Ayla växer upp till en vuxen kvinna och medicin-kvinnan ger henne träning som healare så Ayla ska fortsätta ha en plats i stammen efter hennes adoptiv mor och stammens medicin-man är borta.
”Jag är en ande nu” – Out of context funny line

Tillskillnad från Quest for fire så har denna engelskt berättar röst och subtitlar som ger oss exakt allt vad filmen vill ha sagt i sig, och mer lik...Tarzan, disneys ersion då, en människa tas in i en grupp människoapor och ledaren/moderns relation på något sätt och de båda börjas snart mucka gräl då ledaren inte vill ha en ”annan” i sin grupp men hon visar sig vara bättre än alla andra i gruppen på alla sätt och vis. Sminkningen i Grottbjörnens folk är ...så där, det sepererar vilka som är neandetalare och vilka som är Cro-Magon men det är mycket snyggare gjort i Quest for fire. Det är lite där filmen lider, i Quest for fire så ser det verkligen ut som om det är dåtid, miljöerna är unika, i denna ser man direkt att de är i en national park i USA, man förväntar sig att se en bison oxe medans i Quest skulle man kunna se de makavärda Saiga antiloper, vilket ser mer ut som ett utdött djur (och som snart kommer vara ett utdött djur om vi inte skärper oss!( just det, denna review är sponsrad av PETA)). Filmen får ett stort plus i kanten för att ha myskoxar i rollen som byten och dessa vilda djur ska man inte bråka med......men det gör skådisarna och blir till och med jagade av dem i när bild, i filmens kanske coolaste scen. Skådisarna är rätt bra, de gör inte mycket utan att grymta, den bjuder inte på några större spännande stunder utöver myxkoxe jakten så filmen är rätt tråkig och innehållslös, vi ser Ayla växa upp och leva med en stamm som verken gillar eller uppskattar henne. Se Quest For fire istället och kanske denna, men prioritera Quest for fire men de är båda passande för en double feature, bära med denna och avsluta med den mycket bättre filmen. Grottbjörnens folk får 2/5 Guldkameror.
 
Markus

T.P: Episode 1 - Traces to Nowhere
2017-04-03

 
Dale Cooper har just sovit sin första natt i Twin Peaks väldigt vackra Great Nothern Hotel. Han får i sig en underbart god kopp kaffe och träffar snart den flörtiga 18-åringen Audrey Horne, dotter till hotellets ägare och industrimagnat Benjamin Horne. Audrey börjar flörta med Cooper. Den kriminella och brutala hustrumisshandlaren Leo tvättar sina tröjor. Hans fru, Shelly hittar en av hans blodiga tröjor och undrar direkt om han är kopplad till Laura Palmers mord. Detta resulterar i Leos raseriutbrott mot sin fru.
 
"Do your palms ever itch?"
 
Första avsnittet efter showens episka pilotavsnitt, är tyvärr ganska tomt på innehåll. Här fokuserar man mest på andra karaktärer och deras öden. Cooper undersöker inte så mycket av faller på Laura Palmer, utan fokuserar på att träffa byns orginella typer. Det blir kul för tittaren, men också ganska ofokuserat. Men med den berömda scenen då en fisk hittas i kaffekokaren så behåller serien sin udda charm. Även om det inte riktigt är lika imponerande.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

T.P: Pilot - Northwest Passage
2017-04-02

 
Det är en vacker morgon i den lilla staden Twin Peaks. Naturälskaren Pete Martell kysser sin motvilliga fru och vandrar ut för sin passion: fiske. Men denna morgon ser han något utanför sitt hus som han inte ville se. Något som skulle förändra allt. Laura Palmer, stadens mest älskvärda personlighet, är mördad. Vågorna från ån har fört henne till hans hus, invirad i plast.
 
"She's dead. Wrapped in plastic."
 
Hela staden sörjer och polisen är snabba på att börja sin undersökning. Men snart kommer en special agent från FBI: Dale Cooper, en glad och livfull person med en stark analytisk förmåga. Han anländer till staden för stt lösa brottet och detta är början på en annorlunda tv-upplevelse.
 
 
Twin Peaks är inte långsamma på att introducera udda karaktärer. Som Magaret/Log Lady, som bär runt på en stock vart hon än går. Eller Lauras energiska och rebelliska pojkvän Bobby Briggs, som inte verkar påverkad av något. Eller den våldsamma Leo med hans misshandelsrelation med sin fru Shelly.
 
Pilotavsnittet är ett långt avsnitt, vilket gör upplevelsen ganska seg. Men samtidigt är det ett hypnotiskt avnsitt och detta tempot hade aldrig gjorts tidigare i tv. Man vill se mer, vilket var tur att vi fick göra, då Twin Peaks fick en fortsättning.
 
5 av 5 guldkameror.
 
Robin

Kampen om Eld
2017-04-01

För 8000 tusen år fanns det verken människor, iphones eller *GASP* Filmfett, då regerade grottmänniskorna, flera olika stammar och arter av människoren av dessa stammar är Ulam, en liten stamm med en dyrbar gåva, eld, eld de har hittat, de har inte utvecklats nog för att skapa eld själva. De lever fridfully men en dag attackers deras stamm av håriga bestar i form av en annan art av grottmänniskor, mer primitiva människor som tar död på många av gruppens medlemmar. Få överlevare flyr men blir attackerad av hungriga var g ar så de flyr till en närliggande sjö men individen som bär den enda elden gruppen har kvar drunknar under resans gång. Utan eld är gruppen så gott som dödsdömnd så 3 av stammens modigaste männ beger sig ut på ett äventyr för att hitta mer.
En av dessa är Ron Pearlman, gissa vem och vinn en spa weekend på Robins delux och happy endings

Ute i det vilda regerar många faror såsom bergslejon som gör livert surt för våra 3 hjältar, de tvingar spendera natten och nästan hela dagen därpå i ett träd. Efter att ha flytt hittar de en by långt ifrån deras nuvarande potition men de ser rök, och rök betyder eld!. Men ivägen står ett par gigantiska neandetalare, som tagit några människo-liknande kvinnor till fånga men de är mer fokuserade på att försöka sno deras eld. Efter en brutal strid, där ingen vann, men våra hjältar undkom med livet i behåll men ingen eld så börjar den kidnappade kvinnan följa efter dem, först är gruppen emot det, men när hon visar att hon kan göra eld blir hon fröken populär. Nu har de en eld makare med i gruppen, nu gäller det bara att ta sig hem, men det blir nästan ännu farligare då det finns både andra stammar, mammutar och ännu mer vargar i vägen. Kommer våran trio bli stammens hjältar? Kommer kvinnan gilla detta gäng trots att de våldtar na hela tiden?
ögoninflammasion var den sjukdom soom dödade mest folk på 6000 f.kr, Aprils fools

Jag står fast vid vad jag alltid har sagt, Tjeckerna är typ världsbäst på att göra world cinema filmer, utan ett enda ord och endast grymtningar lyckas de berätta en av de bästa historierna någonsin, ha bland de fränaste sminkningarna utan att verka överdrivna och allt är gjort i kameran, yes, inga speciall effekter, inga mattepaintings, de byggde till och med den där jävligt övertygande mammuten. I en av öppningsscenerna märkte jag nu råkar de sätta eld på en av vargarna, what the fuck?? Och utav alla som gör det så är det Ron Pearlman?? Yes, detta är Ron Pearlmans första film och det gör filmen nästan sevärd bara för det. Och den målade kvinnan de hittar är ingen annan än Rae Dawn Chong, Arnolds kvinnliga partner i Commando! Filmen är jävligt realistisk, skådisarna är jävligt bra, dräkterna jävligt övertygande, hela skiten är helt enkelt jävligt välgjort och helt klart en favorit som folk lär kunna se på min top 100 filmer lista. Kommer ni ihåg den där serien Walking with Cavemen? BBCs dokumentär om människans ursprung, en jävligt bra serie som kanske fortfarande talar till mig i denna film då kvalitén är liknande fast denna är mycket mer blodig, naken, och grå samt har fler våldtäkter i sig än I spit on Your grave, men de är primitiva karaktärer så....det är ok? På något sätt är flera av scenerna jävligt kusliga, fast inget läskigt händer, musiken bidrar till en jävligt bra atmosfär. Som ni märker så finns det inte mycket att klaga på, filmen får givetvis 5/5 guldkameror, se skiten eller så fort du bara kan, det är en av de bästa tjeckiska filmerna någonsin, och en av de mest välgjorda filmer från 80-talets Europa.
 
Markus

Twin Peaks: Fire Walk With Me
2017-04-01

 
Vi börjar temat med filmen som kom efter tv-serien. Fire Walk With Me löste inte alla gåtor om Laura Palmers död, men expanderade mer gällande universumet som Twin Peaks utspelar sig i.
 
Teresa Banks är död och agenterna Chet och Sam (Chris Isaak och Keither Sutherland) undersöker hennes mord i ett ovälkommande samhälle. Specialagent Dale Cooper får ett serrealistiskt möte av en agent som varit borta oerhört länge. Phillip Jeffries (David Bowie), som berättar detaljerat om ett möte i ett rött rum i en annan värld. Detta ger Cooper en känsla av att mördaren som dödade Theresa kommer slå till igen.
 
 
Vi är 30 minuter in i filmen när vi introduceras till filmens huvudmysterie: Laura Palmer. Hon är en ung, älskad tjej i staden Twin Peaks, en perfekt idyl där alla älskar henne. Men något lever under hennes vackra tillvaro. En ren terror mot en hotfull person som hon kallar Bob. Bob driver henne till vansinne och ren terror varje dag. Detta påbörar hennes sista dagar i livet i byn med den vackra tillvaron och oändliga hemligheter.
 
Det charmiga radarparet Chet och Sam fungerar till filmens fördel.
 
Fire Walk With Me är ingen enkel film att balansera. Som ni märker händer en rad olika mindre storys i en och samma film, men det är förväntat, då serien i sig har en massa olika sidospår. Det possitiva är att alla dessa mysterier är relevanta och intressanta. Men tyvärr finns vissa scener som är värdelösa ur kvalitet. Som klubb-scenen då man inte kan höra ett piss vad karaktärerna säger. Detta vägs däremot upp av intressanta biroller så som den buttre campingägaren och David Bowies mindre rollfigur som bidrar till en skön Lynchian upplevelse.
 
 
Detta är däremot inte David Lynchs mest uppskattade verk. Inte ur min uppfattning, då filmen mest bara är för fansen utan att kunna fästa sig ordentligt. Men ska man se filmen så borde man se den med bortklippta scener som lyfter kvaliteten.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
, , , - Kommentarer [0]