FilmFett

2017-04-30
09:01:00

T.P: Episode 28 - Miss Twin Peaks

 
Leo Johnson har fått nog av Windom Earl och fritar en av Windoms gisslan, Major Briggs. Som hämnd så visar Windom sina mer demoniska ansiktsdrag för publiken....Miss Twin Peaks blir nämre och nämre och ingen vet om att Windom planerar ett dåd under festivalen. Andy undersöker de konstiga hyriglafer gänget hittade i grottan för länge sedan.
 
 
Den sista akten i avsnittet sätter tempot på allt! För nästa avsnitt är sista och nu är terrorn maxad! Vad har Windom för planer och vilka kommer stå i hans väg? Vilka kommer bli hans offer och hur kopplas allt ihop med Black Lodge? Det får ni se....nästa gång!
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin
2017-04-29
21:51:39

Homoti

Filmen börjar med att en man som heter något åker runt den turkiska landsbyggden på en motordriven fyrhjuling för att träffa någon…troligen sin chef….jag skulle ha sett filmen med subtitles då filmen är på turkiska, vi får ledtrådar att mannen är fotograf och de börjar snacka om något om hur ett gäng räddade en rocka, troligen hur de måste fixa en bild på något lika fantastiskt? Efter ett snack åker mannen hem..... Enligt IMDB är handlingen i denna rulle att en homosexuell alien är vilse i Turkiet på 70-talet...våran hjälte börja kasta ufo leksaker för att fejka UFO bilder till sin tidning men från ingenstanns dyker ett riktigt UFO upp i hans bakgård och en riktig alien med världens läskigaste röst upp och presenterar sig som Homoti, en supersmart figur med magiska krafer som inte ens kan sätta sig på en soffa utan hjälp.
Vad gör jag med den här jävla bloggen...
Att gömma en alien är inte lätt när ens grannar är som tagna ur en sitcom och bara dyker upp hemma hos han, vi har den gnälliga grannfrun,  riktigt 90-tals homosexuell man som är alla homosexuella stereotyper i ett, jag tyckte till och med att han nämnde AIDS i en scen... men vi har även ett kärleksintresse till våran hjälte.. och även en skurk som f¨r veta om Homoti och börjar se grönt, han ska kidnappa Homoti och bli rik! Till skillnad från filmskaparna.
Please die me, want to die
Homoti är en av 2 -3 kända E.T kopior från turkiet, den andre är Badi, men den är mer lik filmen den snor ifrån medans Badi han själv är mer unikt så ser Homoti ut som en tragisk kopia av E.T dräkten, med den största jävla röven I jämnförelse med kroppsbyggden sedan Nicki Minaj. Trots att filmen är oförståbar för den sate som inte snackar turkiska är historia rätt så svår att hänga med, men vad jag förstår så pajjar Homotis skepp, han blir vän med en jordbo och hans grannar medans en granne vill utnyttja han för stålar och sedan så funkar helt plötsligt skeppet...eller så är Homoti på uppdrag att lära sig om människorna och efter han sett deras vänlighet då de räddar han från skurken så låter han jorden leva vidare? Filmen är en av de många turkiska kopior av amerikanska filmer då det var billigare att bara göra en sketen kopia än att köpa in utländska filmer til lturkiet, och ja visst är vi alla glada att vi har ett sådant utbud såsom turkiska Star Trek, 2 Turkiska E.Ts och den mest kända i hela bunten, Turkiska Star Wars som också ska få en review...någon gång. Tillskillnad från Badi och andra turkiska kopior så är denna filmad på videoband vilket ger filmen lite sämre kvalité. Dålig musik, sega stunder, urusel dräkt som ger en mardrömmar pga helt fel annledning men även knasiga scener som gör filmen sebar som då de åker på en flygande matta med hjälp av en greenscreen som skulle få Birdemic att se ut som ett oscarsbidrag. Homoti får1.5/5 Guldkameror.
 
Markus
2017-04-29
08:55:00

T.P: Episode 27 - The Path to the Black Lodge

 
Ett nytt lik dyker upp...dolt i en schackpjäs! Allt för att reta Cooper och poliserna om deras underläge i hans mystiska lek. Vi får mer story om Windom Earls bakgrund och hans kopplingar till det hemliga Blue Book Projektet, som verkar vara kopplat till Black Lodge. Miss Twin Peaks tävlingen närmar sig...
 
 
Domedagen känns nämre i detta avsnittet. Högerhänder reagerar genom att skaka konstigt och ofrivilligt. Och sirap rinner i slow motion...vilket innebär något hemskt? I don't know! Pete Martell gör en väldigt fin vänskaplig gest mot Audrey Horne. Men det största i serien är att Cooper får en ny varning av jätten!
 
Avsnittet är coolt, men lite flummigt i tempo ibland. Däremot en bra build up mot finalen.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin