FilmFett

2017-10-20
19:36:00

IT (DET) nya vs gamla

 
Stephen Kings saga om Pennywise är en mörk sådan och den har filmats två gånger. Först var en 90-tals serie direkt till tv. Sedan var det en biofilm, som var lite grövre och mörkare. Men vilken är bäst?
 
 
Ett gäng yngre förlorare, som kallar sig Losers Club, lever med vetskapen att något ont finns i byn Derry. Ända sedan lille Georgie dog under mystiska omständigheter så har Bill, hans storebror, försökt ta reda på alla möjligheter vad som har hänt. Bill och hans vänner upptäcker att staden hemsöks av en varelse om tar skepnaden av en clown, vet om alla barns rädslor och lever på deras skräck innan dom dör. 
 
Den ljusare Pennywise från första filmen är nästan mer surreal med sina glada färger.
 
FÖRSTA FILMEN berättar hela storyn. Från när dom var unga tills när dom återkommer som äldre och tvingas möta Pennywise igen. Jag säger som alla andra. Andra halvan är tyvärr sämre. Det är tråkigt att se vuxna människor lipa som småbarn medans dom fightas mot en demon i clownform. Filmen är tyvärr också väldigt ostig, håller tillbaka för mycket då det är en tv-film som alla ska kunna se och i mina ögon gillar folk den för nostalgin. 
 
Den nya Pennywise är mörkare, blekare.
 
NYA FILMEN berättar enbart när karaktärerna är yngre. Den tar tid att berätta deras öden, backstory, vad som gör dom unika, vad dom är rädda för. Samt mer skräck om Pennywise. Tyvärr är skräckelementen väldigt tråkiga. mycket skrik, hoppande och biobesökarna skuttade runt i deras stolar med popkorn som flög åt helvete. Med andra ord...dom har aldrig sett skräck innan och vet inte att krypande terror är bättre.
 
Så båda filmerna är sådär i skräckfaktorn. Även om Tim Curry kammar hem otroligt mycket beröm, vilket han förtjänar för sin roll som Pennywise. Bill Skarsgård gör också ett grymt jobb i den nya filmen. Men den nya filmen är bättre på en stark sak...den lyckas ha den ungdomliga känslan av karaktärer som älskar varandra, lever livet, vänskap och att se allt som ett äventyr.  
 
DET från 1990 gjordes av John Carpenters polare Tommy Lee Wallace. Kul fakta. Men den får 2 av 5 guldkameror.
 
DET från 2017 är steget bättre, men ingen film jag hade dunderkul av. Det fanns en scen när Georgie försvann som var väldigt blodig och överlag är det vänskapligheten som gör den bra. Annars, för klyschig skräck för mig. 3 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: