0

Dead and Buried

 
Potters Bluff är en vänlig småby vid kusten. Sheriffen Daniel Gills bor här tillsammans med sin vackra fru. Men när lik börjar dyka upp överallt i staden, döda av brutala olyckshändelser, så blir Daniel misstänksam. Den gamla och konstnärliga begravningsentreprenören William Dobbs gör ett utmärkt jobb på att rekonstruera de dödas fördärvade ansikten. Men Daniel blir mer och mer misstänksam på att något är fel. Jakten på hans misstänkta "mördare" leder honom till stadens största hemlighet...ingen är oskyldig!
 
 
Redan i början får vi se vilka som är filmens mördare, men att fortsätta filmen som en kriminalare, hela vägen till slutet är ändå ett smart sätt att utveckla saker på. För hur hänger dessa mord ihop med offren? Vill mördarna offra människor till djävulen? Nä, det hela är lite sjukare än så. Alla offer är nya besökare i staden, vilket är också en intressant tanke. Vad vill man åstadkomma genom dessa brutala dåd?
 
 
Robert Englund dyker upp i en mindre roll och manuset skrevs av Dan O'Bannon, kungen av sci-fi thrillers. Annorlunda att se honom hantera en annan genre, men resultatet bli jävligt bra. Som thriller är den spännande, men som skräck är den sådär. Bara slutet som vänder på pankakan och verkligen gör saker intressanta.
 
 
Filmen har det där lilla extra i sig. Öppningsscenen då en fotograf blir mördad och får höra "Welcome to Potters Bluff" är ett bra sätt att börja filmen på. Och säga till oss som tittar att ni vågar inte lita på någon under filmens gång.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin