0

Night of The Comet

 
Reggie jobbar på en biograf och tycker inte om att hon har sitt pass medans alla andra får se årets stora grej, en komet som paserar jorden. Reggie går sin runda i biografen och ligger med maskinisten. Ska man jobba kan man ju ändå ha kul? När natten är över så upptäcker hon det sjuka....någon har slagit hennes rekord i sitt arkad-spel! Ja, just det...himmeln är röd och det ligger sandiga kläder överallt. Folket är som bortblåsta!. Reggie återvänder hem och hittar sin syrra, som verar helt ovetandes om läget...tills hon får veta att dom båda verkar vara de enda som lever kvar....förutom dom som är muterade....
 
 
Night of The Comet bjuder på ett jävulskt bra skådespel. Reggie och hennes syster, Sam, är ett lustigt och intressant par. Killen de träffar senare är lite väl normal, men samtidigt så kan det behövas. Fotot är intressant, med den röda himmeln och tomma gator. När det kommer till ödsliga, tomma områden så är fotot faktiskt precis som jag vill att det ska vara.
 
 
Och för att vara en lågbudget så är den sjukt snygg, med stora byggnader och häftiga lokaler. Det finns en strid motmuterade galningar i ett köpcenter som ska vara en hyllning till Night of the Living Dead. Men galningarna som systrarna möter är också beväpnade och hela scenen går mest ut på att dom skjuter sönder dockor och omgivningen. 
 
 
Det finns såklart även några forskare involverade, men deras del fungerar bra som en final och blir inte så överdriven. Som sista ord kan jag säga att filmen bryter mot reglerna för temat. Detta är ju ingen "småstad". Men skitsamma! 
 
3 av 5 guldkameror!
 
Robin