FilmFett

2017-10-17
12:07:00

Murder by Decree (En studie i Skräck)

 
London skakar av ren terror! Vem är den mystiska gärningsman som slaktar prostetuerade på rökfyllda gator, kastar onda skuggor på de mörka väggarna och förpestar polisen till vansinne? Sherlock Holmes (Christopher Plummer) jobbar med Dr Watson (James Mason) för att ta fast en mördare som kallas för "Jack The Ripper". Men under hans omöjliga uppdrag upptäcker han sakta en komplott...en hemsk och mörk hemlighet.
 
 
Murder by Decree bryter lite mot temat. Det är ingen riktig rysare, fast å andra sidan är den också rätt obehaglig och kanske den mest stämningsfulla....förutom söndagens recension. Men den bryter också mot småstads-temat, då detta är London. Fast i 1800-talets mörka, inte alltför kontrollerbara miljö med gaslampor och byggnader av tegelstenar så får det vara ett undantag!
 
"Don't play games with me, Holmes! You're running with the foxes, and you know their colors well!"
 
Skådisarna gör ett bra jobb, särskilt James Mason som en klumpigare Dr Watson. David Hemmings från Deep Red dyker även upp som halvmysko inspektör. Vågar vi lita på honom? Donald Sutherland har även en mindre roll som Robert Lee, en person som tro sig sett mördaren! Och Jack The Ripper själv är som en vålnad, fångas alltid i slowmotion på sin nattsvarta hästdrotska. Som om djävulen själv skulle samla på själar!
 
"When people are frightened, they turn to God, and when they have no help from him, they look to the Devil."
 
Musiken är krypande och miljön är oerhört stämningsfull. men tyvärr såg jag filmen utan text och ljudet var sådär. Men hade jag en bra upplevelse? Oja! Detta är nog den mest läbbigaste i detta temat. Även om den inte är bäst!
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: