0

It Lives Again

Det var April 2014 när  jag reviewade första It’s Alive filmen som handlade om ett mutanterat spädbarn som mördade folk. Filmens dumma koncept gjordes fantastiskt underhållande av kungen av thrillers och b-rullar Larry Cohen som även står bakom dessa 2 uppföljare.

 Can't you see I'm trying to tell ya I love ya??

 Eugene Scott och Judy Scott har en babyshower då Judy är höggravid med deras första barn, festen går bra men en gäst väljer att stanna längre än de andra.Mannen säger att hans namn är Frank Davis, pappan och hjälten från första It’s Alive och han meddelar dem om att deras barn inte kommer bli som andra, det kommer bli ett muterat monster precis som hans son blev. Paret har hört talas om Davis son och ännu ett fall i Seattle  och doktorerna har forskar fram ett sätt att finna barnen innan de ens föds så att de kan dödas och Scott familjen är nästa offer. Judy börjar få kramper men när de kommer fram till sjukan så kryllar det av snutar, Davis har kallat in flera doktorer som kan det här med mutant bebisar och han går så långt som att hota huvuddoktorn med pistol och snor Eugene, Judy och deras baby från dem och kör bort dem i en skåpbil.

 "The 'It's Alive' Baby is back... Only now there are three of them."

Nu är de 3…snart 4 flyktingar från lagen och såklart det första bebisen gör är att anfalla en person innan den sövs och buras in. Jude skjutsas hem där hon blir utskälld av sin mor och Eugene tas till los Angeles med babyn till ett ställe där barnen är i säkert förvar och det finns 2 till. Regeringen vill dock ha död på de alla då de tror att de är nästa steg i evolutionen och kommer utrota mänskligheten.

 EEEEEEEEXEEELENT

Som jag skrev i min review av Basket Case 3 Jag har alltid sett Baset Case trilogin som en syster trilogi till It's Alive trilogin, de båda innehållder mutanterade familje medlemmar, i första delen av trilogin finns det bara ett moster men ju längre trilogierna fortsätter ju fler blir de och i den 3dje delen byts miljön helt. Tyvärr är det endast första delen i båda serierna som är bra oh sevärda, men It's Alive 2 och 3 har faktorer som räddar dem såsom bra skådespeleri utav VISSA skådisar”. Och det stämmer fortfarande, Passande nog väntade jag över ett år att reviewa resten av Basket Case serien också så likheterna bara fortsätter. I första It’s Alive var underhållande, suspensen var på topp och man fick aldrig riktigt se hela monstret, i It Lives Again är segare än sin föregångare och monster effekterna är billigare och i It’s Alives fall är faktiskt mindre mer då det inte är läskigt att se barnen konstant istället för endast kroppsdel då och då som i första filmen. It Lives Again har en mer intressant historia med konsperationer, hjältarna blir bovar i lagens ögon och försöker slå på stort med 3 bebisar istället för en enda denna gång. John P. Ryan spelar sitt allra bästa som traumatiserad far och han är nog det bästa med filmen men segheten och de billiga dockorna gör så filmen endast får 2 av 5 guldkameror.

Markus