0

It’s Alive!

Efter att ha sett Basker case filmerna slår jag mig ner för att se vad jag kallade en syster trilogi, It’s Alive Filmerna som handlar om mutant bebisar som attackerar och mördar folk, precis som Basket Case blev det fler gummi monster och sämre resultat längre in man kom i trilogin. It’s Alive må vara en bättre trilogi men är det bra filmer?

 Give me my baby back,baby back, baby back

Paret Davis väntar barn och det är mycket nära födelsen. De skickar sin äldsta son till en kompis så han uteblir i bilden. De åker sedan direkt till sjukhuset där mamma Davis förbereds för födseln och Herr. Davis väntar spänt utanför. Vi får veta att den kommande babyn är stor för att vara en baby. Medans pappa Davis väntar kommer det dock ut en doktor springandes och helt blodig efter ett kraftigt rivmärke, inne i operationsrummet ligger alla doktorerna i en blodig hög och babyn är borta. Fru Davis ligger kvar och skriker på operationsbordet och kaos uppstår. Polisen kallas till platsen och det visar sig att doktorerna blivit anfallna av något litet med vassa tänder och klor…

 “ It kills like an animal, and we will destroy it as one”

Medans utredningen och sökandet efter mördar bebisen håller på attackeras och dödas många personer runt om i staden som korsar bebisens väg för det visar sig att We Got a baby on the loose and it’s a killer! Det värsta är dock att babyn har lokal sinne som en gud och är påväg hem till sina föräldrar och dödar alla som kommer ivägen.

 "Hunting and killing babies doesn't seem to be my specialty."

Scenen då John P. Ryans karaktär(Frank) får veta att hans nyfödda barn är borta är mycket snyggt gjort och Johns reaktion verkar legit. John gör ett mycket bra framträdande under hela filmen. Man får se skymfar att mutant bebisen under filmens gång såsom dess tänder, klor och andra kroppsdelar. Detta bygger upp lite spänning som betalas av i slutet. En av de mest kända scenerna i filmen är då ett mjölkbud faller offer för bebisen och en blandning av mjölk och blod sprutar ut ur bilen. Trots den fåniga storyn så tas handlingen mycket seriöst i filmen och blir bättre än man skulle kunna tro, läskig? Njah, bra? Helt okay. Det är ju endå Larry Cohen som står bakom kameran och har skrivit filmen och Cohen har ju skrivit Maniac Cop filmerna också så han är van vid att få dumma idéer att bli bra. Ett djupt samtal om hur Frankensteins monster oftast endast kallas Frankenstein, vilket var namnet på doktorn som skapade monstret och på något vis har identiteterna bytts, och tro det eller ej men detta samtal passar mycket bra in till vad som pågår i filmen då folk blir smått rädda för föräldrarna trots att det är deras monster baby som mördar folk. It’s Alive är långt ifrån en perfekt skräckis men den är underhållande, smått spännande och gör ett tappert försök att göra en idiotisk idé till en seriös film. It’s Alive! Får 3/5 guldkameror. En baby bortplockad, men de förökar sig snabbare än kaniner. Låt oss vänta ett jävla tag med att reviewa dem som vi gjorde med Basket Case uppföljarna bara för att.

 Markus