0

Once Bitten

Så det är  dags igen att berätta om en temavecka som aldrig blev av....Jim Carrey vecka...jag skrotade den rätt snabbt men hann få tag i 2 rullar, vi börjar med en tidig Jim Carrey film där han är vampyr. Filmen börjar vid solnedgång, den feniminala vampyrer Countess vaknar än en natt då hon väcks sin betjänt och hon gnäller över att oskuldsblod är svårt att hitta oh detta är nått hon måste dricka 3 gånger innan varje Halloween. Inte ens Countess 3 hejdukar kan hitta en oskuld, hon skulle ha anlitat publiken för snart möter vi, inte Countess, Mark, en oskuld spelad av the man himself, Jim Carrey vars flickvän inte låter honom doppa. Marks flickvän har låtit honom hållas i 6 år och han överväger till och med otrohet men Marks 2 burgarflippar polare (de jobbar i hamburge kiosk) drar ut Mark på en helkväll på stan och drar på krogen....en krog där Countess väntar på å letar oskulder.
I'm the owner of the pants you've been trying to get into for the past four years.
 
Kaos bryter ut på baren och Countess sliter med sig Mark oc flyr via bakluckan och Countess bjuder hem Mark till sig. Hemma hos Countess är stämningen översexuell och ja....Mark gets lucky. Bakom kulisserna så förbereder Countess mannar för deras nya recruit, yepp Countess vill inte döda Mark, utan göra han till en av sina undersåtar, en procedur alla hennes undersåtar genomgått. Direkt efteråt får Mark skuldkänslor då han varit otrogen men detta är hans minsta problem då han börjar märka att hans kropp ändras, och det är inte puburteten som sätter sina spår. Kommer Mark att bli en vampyr? Kommer hans förhållande spricka? Vart kan jag köpa soundtracket?
"Are you a prostitute " Im whatever you want me to be" "Good, cause I've only got 5 dollars"

Det enda man verkligen kan säga om Once Bitten är 2 saker, lol kolla hur ung Jim Carrey var en gång i tiden å 2 ...den är väl ok? Den är absolut ingenting i jämnförelse med Mel Brooks underskattade Dracula, Dead and loving it, eller Love at first bite men....den här skadar ingen...den är inte pinsamt dålig eller någelunda bra på att vara verken komedi eller skräckis. Lauren Hutton spelar en helt okay skurk och på tal om mel Brooks så dyker Det våras för Scheriffens stjärna Cleavon Little upp som Countess Renfield... minus galenskaperna men 100% mer bögigare då detta var en tid då alla homosexuella karaktärer var flamboyant som satan och filmen fick en redig känga av kritiker pga hur dåligt de skrev homosexuella karaktärer. Jim Carrey är väl smårolig i sin allra första huvudroll någonsin men filmen är inget mer än en medioker 80-tals rulle med lite ljuv musik och småroliga cameos som den där snubben som spelar den utvecklingsstörda grabben som blir yxad till döds över choklad i Fredag den 13nde Del 5. Handlingen och manus är .....ja...det skadar ingen men musiken, holy shit där har vi något som sticker ut,speciellt titellåten som verkligen svänger! Förtjärnar filmen sina 14% på Rotten Tomatoes? nähe du! typ.... se det såhär, är Fright Night typ 70% är denna en 14%...Fright Night var ju allt å lite till när det kommer till när det kommer till 80-s horror men på egna ben är Once Bitten en typ.....55%? lite bättre än vad ryktet säger, inte bara för att det är Jim Carrey, Once Bitten är som sagt mediokert, det är det enda jag har å säga om filmen, Once Bitten får 2,5/5 Guldkameror. Den passar bäst att se runt Halloween.