FilmFett

2018-05-16
08:15:00

Puppet Master 2

Puppet Master 2 börjar med att dockorna återupplivar Andre Tulons döda kropp.. Så en ny grupp parapsykologer skickas till hotellet där första filmen utspelade sig (fast egentligen inte samma, ser helt annorlunda ut) för att undersöka vad som hänt förra filmen, vi får veta att Alex, förra filmens hjälte blivit galen efter vad han överlevt. Snart möter en av dem som fått veta att en bondgård blivit offer för vandaler som stulit djurhjärnor , notera detta, det är viktigt senare.Parapsykologerna hittar fakta om Andre Tulon och hans öde, något Alex berättat så kanske Alex inte är helt galen. Snart återigen börjar dockorna mörda folk.
DAMN IT GRIFFITH! You're in the wrong movie again!

Våra hjältar upptäcker ett mord i progress och attackerar dockan Tunneler, tyvärr lite för sent, deras vän dör men nu har de Tunneler att experminetra på. Gänget sörjer sin döda kamrat och ja efter nästan 1/3 av filmen kan jag fortfarande ingens namn. Direkt efteråt dyker en skum typ upp och ger ut sig att vara Erique Chaneé, en resande från Bukarest som säger sig äga hotellet. Gänget får stanna och leka dektitiver, men de måste ge fasan i Chanees domäner. Dockorna lever rövare, en snubbe utklädd till osynlige mannen på ovanvåningen och en snygg brutta som duger väl till offer. Hur kommer detta gå?
hold me Im scared

Så för att avsluta vad jag kom in på förra Puppet Master, vad var bra med uppföljarna? 3an var go, den är den sista sevärda filmen fram tills Axis trilogin som jag inte kan säga något om då jag inte sett den själv men mellan 3-10 finns det inget att slösa tid på, 4-5 byggde upp för en trilogi som aldrig blev av men de var kul att se Puppets slåss mot små stop-motion monster, I 2an hade vi tourch och en mycket absurd story som gjorde mödan värd och i 3an hade vi mörka plots om nazister, föräderi och Guy Rolfe i rollen som en yngre Andre Tulon samt Ian Abercrombie, Eleines chef och shamanen i Army of Darkness i en roll men där slutar det positiva med hela serien. David Allen, en stop-motion animatör egentligen gör här sin enda roll som regissör med denna rulle, han jobbade hårt på ett eget projekt men dog av cancer innan den filmen blev klar så Puppet Master 2 är Allens enda regissörs jobb. Puppet Master 2 är typ lika underhållande som 1an,  den är inte spooky men kropparna Tulon och hans älskade fixar fram är lite läskiga med deras blanka döda ögon. Karaktärerna är rätt bra, stop-Motion effekterna är bättre + vi får veta mer om dem och får Torch, en cool docka med en coola krafter, att skjuta eld. Varför går dock Andre Tulon kläd som den osynlige mannen? är inte det mer oroväckande? Han som spelar Tulons lik är en underhållande och givande röst och att ha Puppet Master han själv som skurk är ett bra val men detta förstörde uppföljarna genom att göra honom till ett offer av nazisterna så...utan uppföljare, bra skurk, med uppföljare, förvirrande skiftelse i karaktär.. Puppet Master 2 är underhållande, kvalité? Nja, den har väl utförda stunder men är mest b-films gägga av den bästa sorten. Puppet Master 2 får Stark 2/5 Guldkameror.
 
Markus
 
En rolig detalj i en av uppföljarna, Retro Puppet Master som spelades in i Rumänien är att The Room och Disaster Artists egen Greg Sestero spelar en mycket yngre Andre Tulon. En ny film, Puppet Master the Littelest reich görs just nu utav svenskar och kommer vara en reboot av hela serien med Udo Kier i rollen som Tulon.
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: