FilmFett

2018-06-11
02:42:00

Mr. Bean den totala Katastroffilmen

När Amerika köper Whistlers Mor, en av världens dyraste tavlor ber de Englands konstmuseum att skicka deras bästa konstvetare men Englands konstmuseum skickar istället deras sämsta arbetare i ett desperat försök att bli av med honom, de skickar Mr.Bean. I USA tar konstfanatikern David ansvaret för att visa den brittiska professorn runt och även bo hemma hos honom och hans familj....mot deras vilja. Bean åker till USA men resan blir långt från simpel då han gör om ett skämt från TV serien och sedan arresteras han då flygplatspolisen tror han har en pistol. David betalar borgen och tar hem Bean och familjen är övertygad, Bean är inget geni. Mr. Bean introduceras inför museumets anställda och snart märker David själv att Doctor Bean inte är den England hävdar att han är.
"I sit in the corner....and look at paintings"

David tar med till ett nöjesfält där saker går så illa att Bean hamnar i arresten och det blir värre, då Davids fru ogillar Bean tar hon med barnen och flyttar ut....OCH DET BLIR ENDÅ VÄRRE då Davids chef dyker upp på middag vilket Bean total förstör i en olycka involverande en kalkon, precis som i julavsnittet. David riskerar att förlora karriär och hans familj endast pga Mr. Bean men det verkar som den goda tiden kommer då Whistlers Mors tavlan dyker upp på museumet och ingenting kan gå fel...eller kan det då han gör det stora misstaget att lämna en prislös tavla ensam i samma rum med världens mest olycksspridda man.
"...................."

Mr. Bean och konst.....det var en mix jag först aldif akulle ha pusslat ihop men det funkar jäkligt bra och att Bean skulle vara vaktmästare låter rimligt...varför han är under Konstmueumets ordförandes vinge förklaras dock aldrit.. Peter Micnicol spelar Beans vårdtagare sågott som och han visar sig vara bland det bästa med filmen, totalt j'vla galen och visar gång på gång att han är en av de mest underskattade skådisarna vi har idag. Mr.Bean filmen, länge en av kanal 5s powerhouses, behövs det lite döluft i 2 timmar? sätt igång Mr. Bean det vill alla se, och visst fan i mig har de rätt om det, varje gång 5an visade den satt vi där, visste exakt vad som skulle hända, exakt alla skämt å vi skrattade endå, det är kraften Mr. Bean har på oss, sann komedi. På äldre dagar är den ju såklart inte lika rolig men man ser den med glimten i ögat och är givetvist något jag skall visa framtida generationer, precis som Mr. Bean serien och julavsnittet var jul.Just denna gång, Filmfett-review gången, hittar jag det faktum att Peter Capaldi, Malcolm Tucker och den 12te doktorn i Dr. Who han själv har en mycket liten roll.....najs! typ 123dje gångne och man märker nya ting som dessa var gång. Humorn är prima lite uttjatad men bjuder på mycket av allt, drama, fina stunder, roliga stunder och är sågott som tidslös trots lite 90-tals musik som kan tolkas som smörja i dagens samhälle (själv blir jag nostalgisk av det). Mel Smith (må han fortfarande vila i frid) står för regin och gör jävligt bra ifrån sig, det gör manusförfattarna med då de ger en allt man vill ha av Mr. Bean och lite till då Beans nyintroducerade kompanjon gör Bean den totala katastroffilmen till ett av 90-talets roligaste filmer varesig det är nostalgi eller manus detta beror på är svårt att säga men av oss här på Filmfett får den svag 4/5 Guldkameror.
 
 
Markus
 
 
 
What the fuck are you doing in here Maloclm Tucker/ Dr. Who acotor Peter Capaldi???
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: