FilmFett

2018-07-05
23:00:30

Der Todesking

Så vi börjar på måndag, bland de värsta dagarna som finns men för personen vi följer genom sitt segment, yepp det är 7 segment i filmen, en för varje dag, börjar det som en vanlig Måndag, han går hem efter jobbet, spenderar tid med sin fisk, sin bästis typ och det hintas att han är den döda nakna mannen vi kära tittare möttes av i filmens början...är lappen han skriver ett självmordsbrev? Är samtalet han ringer till sin chef där han säger upp sig en massiv röd flagga? Hur kan man göra en mans död poetisk involverande en fisk? Snart förflyttas vi till Tisdag och på Tisdag ser vi en man hyra Illsa She-wolf of the SS i en VHSshop. Trots omslaget så är det inte Ilsa utan en kopia full av tortyrporr...något mannens flickvän är strickt emot så det finns endast en sak å göra...... fuck her up... På Onsdag möts en man och en kvinna i en park, och mannen berättar om hans fru, hur mycket han älskar henne och hennes grymma öde under en sexakt..något kvinnan tar drastiska åtgärder till att inte få höra.
Om du vill bli min fru ska jag ta dig här å nu, men om du inte kan så ....ja....du har inte mycket till val nu lol

Torsdag! Det går bra nu, Torsdag är en ljudlös dokumentär om en självmordsbro. Fredag handlar om en kvinna som spionerar på ett kåt par tills hon får en lapp som säger åt henne att ta självmord, denna kvinna är inte den enda i huset som fått lappen men medans hon ignorerar medelandet finns det andra som inte gör det..Lördag träffar lite för mycket hemma...2 osedda karaktärer sitter och tittar på en film som en kvinna har spelat in och i denna film går kvinnan först och läser en bok för en liten flicka och sedan går hon på en koncert och begår en massaker. Söndag är en man som inte kan sova och begår självmord i ren desperation.
Kalle ångrar den dagen han testade indisk mat med extra krydda

Todesking är en tysk rulle från samma geni som levererade inte 1 utan 2 Nekromantik filmer...yepp vi tittar på en Jörg Buttgereit film idag och du vet vad det betyder? En arthouse film som knappt går att se på utan att kräckas i en av de bästa mixarna mellan konstfilm och skräpfilm, en konst Görg bemästrat. Todesking betyder dödskungen på tyska och är en anthologi film precis som Creepshow....något jag ogillar att reviewa, hur bra den än är då ... Så vi tar varje segment 1 å 1, vi börjar med Måndag.....lam...han överdoserar i badet medans han är näck. Tisdag är lite grövre, vi ser Ilsa kopian hugga kuken av sitt offer och våran huvudperson ge in i övervåldet.... men det slutar inte där, det hela visar sig vara en film i sig och tittaren utav tisdag har tydligen hängt sig, Tisdag känner mycket mer som en Jörg uttgereit film än Måndag.... Onsdag är nog filmens mest filosofiska om man nu vill kalla det, den är mest arthouse blandat med typiskt våld. Torsdag är fan ...hemsk, bara en riktig dokumentär om en känd självmordsbro i Tyskland och det poppar upp namn på kända offer som hoppat ifrån brorn medans kameran filmar exakt vart just stundens namn hoppade. Fredag är jävligt seg, inte så kuslig ....men Lördag däremot är fan lite för realistisk med tanke på vissa event som hänt detta år eller när nu Arianna Grande dådet skedde...denna review är gammal.   Söndag är en ren besvikelse men mellan varje dag ser vi ett lik som ruttnar mer och mer för var dag som går i rätt obehagliga övergångar. Hela filmen är fan en udda erfarenhet...inte lika grotesk som Nekromantik men lämnar sur smak i munnen av den bästa sorten. Det finns inget positivt i filmen utan allt är självmord och tradegi...betyder det att dödskungen endast är vi, oss själva? Det är sånna här djupa frågor blandat med nakna döda människor Jörg blandar ihop till en lite rörig film med mycket sevärdhet trots dess låga budget och knappast någon dialog. Des Totenking är en av de bättre skräckanatologierna, den fattige mannens Creepshow...eller Creepshow om den nu var europeisk. Der Todesking är brutal, rå och helt upp i ens bakgata och även mer sebar än Nekromantik fast man slutar med samma nialistiska känsla som de filmerna har, ett trademark av Jörg Buttergeit. Der Todesking får 3/5 Guldkameror.
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: