FilmFett

2018-02-14
08:10:00

Starman

All Hjärtans Dag! Och jag har ju självklart VALT att vara singel. Ett eget val. Men jag vill ändå ha lite romantik så här är en oväntat vacker kärleksrulle av John Carpenter. Ja, han skrämmer inte bara oss med rymdvarelser. Han har en fin sida också.
 
 
Jenny sörjer sin döda man och kan knappast klara av vardagen. Så när en utomjording krockar in i hennes liv och tar form av hennes man, Scott, så vet hon inte vad hon ska säga. Scott måste ta sig till en viktig plats inom några dagar och tar Jenny som gisslan under deras resa, samtidigt som regeringen jagar efter dom. Men den sympatiska ufologen Mark vill få tag i Scott i tid för att fråga om människans viktigaste frågor.
 
 
Under resan så måste Scott lära sig att bete sig som en människa, vilket inte är så lätt. Men Jenny måste även bestämma sig om hon vill hjälpa honom eller fly sin fångenskap. Detta leder till ett äventyr av självinsikt. En roadtrip genom landet, samt en vänskap som snart blir kärlek av brinnande passion.
 
Jeff Bridges nominerades för Bästa Skådis i Oscarsnominering, men förlorade till F. Murray Abraham i Amadues. Karren Allen från Indiana Jones gjorde även ett sjukt bra jobb och jag har alltid tyckte hon har varit en suverän skådis.
 
 
Effekterna är coola och speciella, särskilt när utomjordingen tar formen som Scott. Överlag älskar jag denna filmen och rekommenderar den som en skön road-movie-kärleks-film till Alla Hjärtans Dag.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: